1. Mám partnera nebo chodím s tím/tou, o kterém vím, že si ho/ji chci vzít: Komentář: Většina účastníků nemá partnera a tudíţ téma bylo aktuální.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "1. Mám partnera nebo chodím s tím/tou, o kterém vím, že si ho/ji chci vzít: Komentář: Většina účastníků nemá partnera a tudíţ téma bylo aktuální."

Transkript

1 procenta procenta % VÝSLEDKY DOTAZNÍKU PŘI TÉMATU "Hledání životního partnera" Respondenty byli účastnící pobytu v Tyře (12 kluků a 14 holek) v termínu září 28 (orientační průměrný věk účastníků 17 let měsíců) 1. Mám partnera nebo chodím s tím/tou, o kterém vím, že si ho/ji chci vzít: ano ne Komentář: Většina účastníků nemá partnera a tudíţ téma bylo aktuální. 2. Chci se oženit/vdát ano ne ano ne Komentář: Je zřejmé, ţe drtivá většina touţí po partnerovi, chceme se jednou oţenit/vdát. 3. Jaký mám k tomu důvod: (uvedeny nejčastější odpovědi dle významu) Kluci: 1. chci sdílet vše v mém ţivotě s nejbliţší osobou 2. nechci být sám, chci mít děti se svým partnerem (chci mít rodinu)

2 3. chci, aby můj partner mi byl oporou Holky: 1. chci sdílet vše v mém ţivotě s nejbliţší osobou, ve dvou můţe být moje sluţba Bohu efektivnější (partner mi pomáhá) 2. chci, aby můj partner mi byl oporou, 3. chci mít děti se svým partnerem (chci mít rodinu) Komentář: Odpovědi kluků a holek jsou podobné, u holek se navíc objevuje prvek sluţby Bohu. Kluci překvapivě více touţí po dětech. Klíčovým prvkem je mít někoho opravdu blízkého. 4. Jaké vidíš VÝHODY ZŮSTAT SVOBODNÝ? (uvedeny nejčastější odpovědi dle významu) Kluci: 1. Svůj čas si organizuji podle sebe 2. odpadají mi starosti o rodinu (zda se uţivíme, o děti, zda je dobře vychovám, eventuelně další "nepříjemné" a těţké situace, např. starost o vlastní postiţené dítě) 3. nemusím se vázat na rodinu (např. kdykoli mohu někde odjet apod.) 4. lepší podmínky pro získání práce a kariérního růstu Holky: 1. mohu více slouţit Bohu 2. nemusím se vázat na rodinu (např. kdykoli mohu někde odjet apod.) 3. svůj čas si organizuji podle sebe 4. lepší podmínky pro získání práce a kariérního růstu Komentář: U holek se opět projevuje "duchovnější" zaměření, na tom, zůstat svobodný si ceníme zejména toho, ţe se nemusíme vázat na rodinu a odpadají související starosti, navíc je plus flexibilní organizace času.

3 procenta %. Myslíš si, že svobodný člověk je v horším nebo lepším postavení před Bohem (když na základě Božího výslovného výroku je řečeno: Proto opustí muž otce i matku a přilne ke své ženě a budou ti dva jedno tělo)? lepší horší Komentář: Většinou vnímáme postavení svobodného před Bohem jako horší, na druhou stranu z odpovědí vyplynulo, ţe bylo těţké si vybrat z moţností a téměř všichni se shodli v tom, ţe POSTAVENÍ PŘED BOHEM U MANŢELA/KY ČI SVOBODNÉHO JE ROVNO! 6. Myslíš si, že Bůh má pro tebe připraveného JEDINÉHO pravého partnera na zeměkouli? ano ne nevím nevěřím v Boha Komentář: Odpověď není jednoznačná, ale téměř polovina je přesvědčena, ţe existuje ten nebo ta "pravá". V diskuzi jsme potom hovořili o tom, ţe máme ale většinou zúţený výběr pro hledání partnera (republika, či spíše kraj nebo dokonce město) a to jakoby "automaticky vylučuje" ostatní lidi na zeměkouli.

4 procenta 7. V kolika letech bych si měl začít cíleně hledat (rozhlížet se, navazovat kontakty s cílem jej poznat) životního partnera (nemyslím zde flirt) Kluci: průměrný věk let Holky: průměrný věk 19-2 let Komentář: Věk u obou pohlaví je podobný, u holek nepatrně vyšší. Můţe to být způsobeno tím, ţe hledání partnera je především "výsadou" kluků a spíše vyčkávají. I kdyţ o tom byla vedena poměrně dlouhá diskuze. Nicméně s hledáním ţivotního partnera se dle našich názorů začíná na konci střední školy a na začátku vysokoškolského studia. 8. Modlím se za svého životního partnera? ano ne Komentář: Výsledky ukazují, ţe přibliţně dvě třetiny z nás se modlí, přičemţ lépe na tom jsou (a asi jen polovina kluků). Není zde ale zachyceno, jak často. To je specifikováno v následující otázce a dává nám přesnější odpověď na tuto otázku.

5 9. Pokud ano, pak jak často? více dní v týdnu každý den obě možnosti více dní v týdnu každý den obě možnosti Komentář: Z celkového počtu 62,% lidí se více méně pravidelně modlí jen cca 6%, coţ z celkového počtu naznačuje, ţe pravidelně se modlí 38% z nás všech. U kluků to je ještě méně. Naznačuje to, ţe z svého partnera bychom se mohli modlit více.. Od kolika let se přibližně modlíš pravidelně za svého životního partnera? Kluci: průměrný věk - 18 let a 8 měsíců Holky: průměrný věk - 13 let a 11 měsíců Celkový průměr: 16 let a 4 měsíce Komentář: Na první pohled je výrazný rozdíl mezi pohlavími (téměř let). Vysvětlovat si to můţeme tím, ţe více "čekají" na partnera a tak se aktivně modlí (to mohou udělat), naopak s vědomím, ţe to mají "ve svých rukou" se začínají modlit později. Nicméně spíše bude mít vliv i rozdíl mezi psychickým dospíváním u kluků a holek, kde to nastává dříve.

6 11. Měla by také dívka "namlouvat" partnera (aktivně hledat, tázat se kluků/mužů)? ano ne nevím Komentář: Při této otázce jsme vedli dlouhou diskuzi. Osobně (i z podporou Bible) zastávám názor, ţe namlouvání je úkol muţe. Při formulaci aktivního tázání (např. "budeš se mnou chodit") většina dívek byla proti tomu, i kdyţ se vyskytly i názory opačné. Dle mého názoru je ale alarmující stav u kluků, kteří odpovídali kladně, coţ můţe naznačovat chtění zbavit se své zodpovědné role! 12. Při představě, že bys měl/měla zůstat svobodný/á: Celkově: těţké, ale dalo by se 28% vnímal/a bych to jako Boţí vůli 28% nepřipadá v úvahu 14% nepřemýšlel/a jsem 14% psychicky se hroutím 7% není problém 7% počítám s tím 2% Komentář: Odpovědi, jak vidět, jsou různorodé. Pro drtivou většinu však tato představa je obtíţná a smíření s ní by nebylo jednoduché. Extrémy jsou přibliţně vyrovnané (po 7%). Odpovědi korespondují s tím, ţe většina z nás touţí po ţivotním partnerovi. 13. Jak si představuješ svého životního partnera? Které vlastnosti by měl mít? Kluci: upřímná, věrná, osobní vztah s Bohem, umět naslouchat, krásný vzhled, umět odpouštět, měla by chtít děti

7 Holky: věrný, osobní vztah s Bohem, upřímný, tolerantní, umět naslouchat, společenský Komentář: Tučně vytištěné vlastnosti se shodují u obou pohlaví. Můţe porovnat sami. 14. Jaký by můj partner NEMĚL být. Které vlastnosti by neměl mít? Kluci: neschopná odpouštět, cholerická, nemít osobní vztah s Bohem, ţárlivá, líná, nepěkná, nekomunikativní Holky: nemít osobní vztah s Bohem, nudný, nevěrný, neschopný odpouštět, hádavý, líný Komentář: Opět můţete porovnat sami. U obou otázek byly tyto odpovědi výše uvedené nejčastější.. Mohou být svobodní lidé šťastni? Celkem: 93% ANO, MOHOU U holek dokonce % Komentář: Zde je naprosto patrná kladná odpověď, coţ je velmi povzbuzující, zvlášť při pesimistickém pohledu na "stav svobodný". To, ţe se neoţením/nevdám, neznamená "odsouzení" do smutku, ţalu a podobně. Můţeme být šťastni, kdyţ jsme svobodni. Jako křesťané můţeme ţít naplno s Bohem, který nám umí připravit mnoho šťastných chvil. Ţivot je o postoji - a Pán Bůh, kdyţ mu svěříme svůj ţivot, nás dokáţe učinit šťastnými. (Štěstí se nerovná bohatství či bezproblémový ţivot!)

8 mezi kámoši (v partě) ve sboru stejné denominace kdekoli ve sboru jiné denominace preocenta % 16. Kde hledat životního partnera? Komentář: Vzhledem k tomu, ţe jsme (většinou) křesťané, vyznívají odpovědi "dle očekávání" - hledat partnera mezi upřímně věřícími lidmi, aby mohl vztah mít společný duchovní rozměr. Je totiţ dost "nepříjemné a otravující", kdyţ kaţdý z partnerů směřuje na opačnou stranu. I moţnost kdekoli naznačuje, ţe místo samo o sobě není klíčové (i kdyţ můţe hrát roli při výběru partnera), klíčoví jsou konkrétní lidé. 17. Ohledně svého partnera bych si nechal poradit od rodičů (znal jejich názor): ano ne je to čistě moje věc Komentář: Z výzkumů sociologů vyplývá, ţe lidé si (i nevědomky) hledají podobné typy lidí, jakými jsou jejich rodiče. Rodiče tudíţ mohou mít, díky svým zkušenostem, kterých je většinou minimálně o 2 let více, dobré rady. Aţ na výjimky (a těch je dle mého názoru skutečně minimum - spíše jsou psychicky nemocní), rodiče pro nás chtějí to nejlepší a nechtějí nám radit špatně. Obvzláště tehdy, kdyţ máme věřící rodiče, můţe být rada kvalitní. Rada přijde vhod zejména na začátku vztahu, kdy zamilovanost zamlţuje reálný pohled a pozdější přehlédnutí můţe dost mrzet.

9 zcela jasnou jasnou tak napůl ve velmi "hrubých" obrysech jen trochu /skoro žádnou procenta procenta % 18. S kým řeším věci ohledně hledání životního partnera? s Bohem s nejlepšími přáteli (1-3) s rodiči neřeším Komentář: Je správné, ţe řešíme věci s Bohem i přáteli. Jde nyní o to, jací ti mí přátelé jsou. Jak se chovají? Jak to vypadá v jejich rodině? Dokázali mi poradit dobře i v jiných věcech? Radu starších lidí vidím jako velmi vhodnou, protoţe vidí věci z té druhé strany, z té, které my mladí moc vidět nechceme. Řešením můţe být mít lidi jak starší, tak své vrstevníky, abychom se na tak komplexní "problém" jako je výběr partnera, dívali z mnoha úhlů. 19. Jak jasnou máš představu o svém životním partnerovi? Komentář: Je zřejmé, ţe představa se utváří poměrně brzy a máme ji. Nyní jde o to, zda má představa je správná. Podrobme tedy naši představu kritice. Je v souladu s Boţí představou? Pak je čas ji měnit.

10 procenta % 2. Vím, jak mohu poznat Boží vůli při volbě životního partnera? ano ne nevím, co to je částečně Komentář: Otázka byla pro mě povzbudivá Velká většina z nás ví, "jak na to". Kdyţ ale výsledek porovnáme s tím, jak Bůh mluví (modlitba a Bible) - a srovnáme s otázkami, které se k tomu vztahují, zjišťujeme, ţe většina se za partnera nemodlí (nebo alespoň ne pravidelně) a nečte v tomto kontextu Bibli. Jistě, existuje i řeč Boha skrze situace a ostatní lidi - ale umíme ji rozpoznat? Modlitba a čtení Bible by mělo být základem proto, abychom pak snadněji a hlavně správně mohli "dešifrovat" jaká ta Boţí vůle opravdu je a nesnaţili si do ní napasovat tu vůli svou. 21. Prožil jsem zklamání při hledání životního partnera? ano ne Komentář: Zejména proţívají zklamání, ale nevyhýbá se i holkám. Zklamání přichází tehdy, kdyţ hledání partnera bereme do svých rukou a necháme se "zmást" třeba smyslovostí nebo falešnými představami. Důvěřujme Bohu a raďme se s Tím, který nás můţe od zklamání uchránit. Moţná si před tím, neţ s někým začneme chodit, poloţme 2 otázky: Vstupuji do vztahu s cílem (který ale nemusíme vţdycky naplnit, ale měla by tam být MAXIMÁLNÍ snaha) vzít si tuto ţenu (muţe)? Chci investovat do vztahu a nést plnou zodpovědnost v něm?

11 procenta 22. Jak dlouho by dva lidé měli spolu chodit? asi 1 rok asi 2-3 roky 4- let 6 a více let Komentář: Výsledky ukazují, ţe pokud se nechceme brát jako studenti (a většina bude studovat na VŠ) bychom měli začínat s chozením tak okolo roku Za rok aţ tři se dá osoba "zhruba" poznat dokonale a na jemnostech se dá pracovat v manţelství - tam bude dost času. A dokonalá osoba, jak víme, neexistuje! Dlouhé chození je navíc, pokud ho chceme proţít v čistotě před Bohem, nesmírně obtíţné (alespoň pro "normální" smrtelníky) a stojí spoustu sil. Já tomu říkám "maratónci". A kolik lidí běhá maratón? 23. Hledáš v Bibli texty, které hovoří o volbě partnera? ano ne jen náhodou jen v "krizi" Komentář: Jak uţ jsem naznačil u ot. 2, z Bible lze dost dobře poznat Boţí vůli při hledání partnera. Výsledky však ukazují - nic moc. Kladně odpovědělo v průměru jen cca % respondentů, coţ je málo. Moţná, ţe to není pro většinu aktuální, ale není nad to "být připraven".

12 24. Chce Bůh pro mě to nejlepší? jsem o tom přesvědčen nevím pochybuji asi ano Bůh neexistuje, tak po mně nemůže nic chtít Komentář: Z odpovědí poměrně jednoznačně vyplývá souhlas. Tak teď jde jen o to, umět přijmout i tu Boţí představu o to, co je pro mě nejlepší, kdyţ se liší od té mé. Co kdyţ je pro mě to nejlepší zůstat svobodný (á). Ještě jsem o tom přesvědčen? Pokud ano, svědčí to o upřímné víře, ţe ať to dopadne jakkoli, je to fajn - jsme v Boţí ruce. A to je nádherné ne? A dává ţivotu lesk.. Jak nejlépe vyplnit čas před tím, než se rozhodnu aktivně hledat životního partnera? flirty službou druhým studiem zájmy, koníčky Komentář: Uvedené tři moţnosti převaţovaly. Dobu před hledáním partnera je správné investovat do sluţby druhým (a tak v jim podstatě nepřímo, ale jasně ukázat sebe, moţná jako budoucího partnera) nebo vlastním rozvojem, osobní přípravou na manţelství. Kaţdopádně je špatně nedělat nic a jen litovat ţe nikoho nemám a mít nebudu. To je nejlepší cesta, aby se toto stalo pravdou!

13 procenta 26. Když jsem na "dně" (nebo jsem byl) z toho, že nikoho nemám, nebo, že ten, koho chci, nechce mě, tak co je nejlepší dělat? Co mi nejvíc pomáhá (pomohlo), alespoň zlepšit tuto situaci? 3 2 modlitba povzbuzení od přítele rodiče/starší lidé sport, koníček služba druhým hudba nebyl jsem na dně Komentář: Odpovědi jsou patrné s převaţuje linie vedoucí přímo k Bohu (modlitba) a k lidem (přátelé). Člověk je tvor společenský a navíc můţeme své břemena rozdělit mezi ostatní a není to, co proţívám, potom tak těţké. Asi nejhorší je uzavřít se do sebe a litovat a litovat. A i na "dně" můţe být pro nás dobré, i kdyţ to zní drsně a odváţně. Ale "i pád na drţku je pohyb dopředu"! 27. Jak si mám jako mladý člověk poradit se svou sexuální potřebou, která se hlásí a nemám partnera? masturbací fyzickou aktivitou modlitba služba druhým hudba hra na PC jinak Komentář: Pokud byly odpovědi upřímné, smekám Průzkumy ukazují, ţe 9% lidí, chlapců zejména, masturbuje. Je to kapitola sama pro sebe. Nicméně masturbace orientuje sobecky na sebe a Bůh si přeje, abychom byli orientovaní na lidi. A proti fyzickému se dá bojovat fyzicky. Bůh dokáţe naplnit naše potřeby - a i ty vyšší, neţ jsou sexuální. Kdyţ Mu dáme prostor v našem ţivotě, pak zjistíme, ţe uţ "nemusím", nechcu. A Bůh ví, ţe nejsme "roboti". Má však pro nás připraveny kvalitnější věci ať uţ uspokojení sex. potřeby v manţelství nebo jiné "dárky".

při Církvi bratrské Kladno

při Církvi bratrské Kladno při Církvi bratrské Kladno Rozšířit nabídku a dostupnost sociálně právních sluţeb pro sociálně znevýhodněné občany města Kladna a přilehlého okolí. Péče o celého člověka, o jeho duševní, duchovní a materiální

Více

Asertivita 5.5 ASERTIVNÍ PRÁVA

Asertivita 5.5 ASERTIVNÍ PRÁVA 5.5 ASERTIVNÍ PRÁVA Kaţdý má právo mít a vyjádřit své vlastní názory, jeţ se mohou lišit od ostatních lidí. Má právo být vyslechnut a brán váţně. Můţe s námi nesouhlasit. Má právo vyjádřit hněv, přiznat

Více

REKONSTRUKCE KOUPELEN-BYTŮ REALIZOVANÉ NAŠÍ FIRMOU

REKONSTRUKCE KOUPELEN-BYTŮ REALIZOVANÉ NAŠÍ FIRMOU REKONSTRUKCE KOUPELEN-BYTŮ REALIZOVANÉ NAŠÍ FIRMOU JAK TO ZAČÍNÁ A JAK TO KONČÍ-MUSÍ DOBŘE SPOKOJENOST ZÁKAZNÍKA JE NÁŠ VYSNĚNÝ CÍL A JAK TO UDĚLAT? TO JE OTÁZKA??? První, co musíme udělat je co nejdříve

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola Zpracoval (tým 1) Majakovského

Více

Mgr. Miloslava Matoušová Ivan Matouš

Mgr. Miloslava Matoušová Ivan Matouš Mgr. Miloslava Matoušová Ivan Matouš Afirmace s Empatií Prvek - Dřevo Na každý týden jedna afirmace Pro období prvku Dřevo. www.empatia.cz www.akademiecelostnihozdravi.cz 2014 Věnování a poděkování Tuto

Více

Sexuální informovanost a zkušenosti 14ti- a 15ti- letých žáků základní školy. PhDr.Tejklová.M.,Mgr. Hlavačka. M.

Sexuální informovanost a zkušenosti 14ti- a 15ti- letých žáků základní školy. PhDr.Tejklová.M.,Mgr. Hlavačka. M. Sexuální informovanost a zkušenosti 14ti- a 15ti- letých žáků základní školy PhDr.Tejklová.M.,Mgr. Hlavačka. M. Anonymní dotazník pro žáky 8. a 9. tříd Dotazník vyplnilo celkem 58 žáků z toho 23 dívek

Více

POZITIVNÍ KOMUNIKACE. Zásady věcné argumentace aneb jak obhájit svůj názor:

POZITIVNÍ KOMUNIKACE. Zásady věcné argumentace aneb jak obhájit svůj názor: POZITIVNÍ KOMUNIKACE Zásady věcné argumentace aneb jak obhájit svůj názor: neurážet druhé dovolit druhé straně vyjádřit se nemluvit sprostě mluvit stručně a jasně říkat pravdu stát si za svým názorem věřit

Více

Volba střední školy jak to vidí osmáci

Volba střední školy jak to vidí osmáci Volba střední školy jak to vidí osmáci Studie občanského sdružení Než zazvoní 2. června 2014 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie občanského sdružení Než zazvoní,

Více

STEM - Středisko empirických výzkumů, Chlumčanského 5, 180 00 Praha 8 SPORTOVNÍ SÁZKY. Bleskový průzkum STEM pro APKURS

STEM - Středisko empirických výzkumů, Chlumčanského 5, 180 00 Praha 8 SPORTOVNÍ SÁZKY. Bleskový průzkum STEM pro APKURS STEM - Středisko empirických výzkumů, Chlumčanského 5, 8 Praha 8 SPORTOVNÍ SÁZKY Bleskový průzkum STEM pro APKURS V Praze dne. září 4 I. Údaje o výzkumu Typ výzkumu: Věcné zaměření výzkumu: Zkoumaná populace:

Více

KVN AP, Přímluvce, Duch svatý, kterého Otec pošle ve jménu mém, ten vás naučí všemu a připomene vám všechno ostatní, co jsem vám řekl já.

KVN AP, Přímluvce, Duch svatý, kterého Otec pošle ve jménu mém, ten vás naučí všemu a připomene vám všechno ostatní, co jsem vám řekl já. Přímluvce, Duch svatý, kterého Otec pošle ve jménu mém, ten vás naučí všemu a připomene vám všechno ostatní, co jsem vám řekl já. Přímluvce, Duch svatý, kterého Otec pošle ve jménu mém, ten vás naučí všemu

Více

Exkurze ve věznici. Prezentace výsledků anketního šetření. Praha dne 22. července 2015

Exkurze ve věznici. Prezentace výsledků anketního šetření. Praha dne 22. července 2015 Exkurze ve věznici Prezentace výsledků anketního šetření Praha dne 22. července 215 Obsah Charakter výzkumu 3 Exkurze ve věznici 4 Co exkurze ve věznicích studentům přinesla 16 Názory na výkon trestu a

Více

Vnímání verbálních útoků na internetu a ve školách

Vnímání verbálních útoků na internetu a ve školách Vnímání verbálních útoků na internetu a ve školách Zpráva z výzkumu na základních školách v říjnu 2013 určená pro pracovníky ve školách Autorky: Mgr. Lenka Dědková Mgr. et Mgr. Hana Macháčková, Ph.D. Mgr.

Více

Sociologický výzkum Alternativní životní styly

Sociologický výzkum Alternativní životní styly Sociologický výzkum Alternativní životní styly Lucie Stárková, Lucie Lukešová, Žaneta Slámová Cíl výzkumu Cílem výzkumu bylo zjistit, co si lidé myslí o alternativních stylech života. Jestli sami nějaký

Více

KLIMA ŠKOLY. Zpráva z evaluačního nástroje Klima školy. Škola Testovací škola - vyzkoušení EN, Praha. Termín

KLIMA ŠKOLY. Zpráva z evaluačního nástroje Klima školy. Škola Testovací škola - vyzkoušení EN, Praha. Termín KLIMA ŠKOLY Zpráva z evaluačního nástroje Klima školy Škola Testovací škola - vyzkoušení EN, Praha Termín 29.9.2011-27.10.2011-1 - Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, milí kolegové! Dovolte, abychom

Více

Téma: NERVY V KÝBLU. Téma: JE TO NA TOBĚ (UMÍME SE ROZHODOVAT?) Téma: JE TŘEBA BÝT IN? (aneb CO SE SVÝM VZHLEDEM?)

Téma: NERVY V KÝBLU. Téma: JE TO NA TOBĚ (UMÍME SE ROZHODOVAT?) Téma: JE TŘEBA BÝT IN? (aneb CO SE SVÝM VZHLEDEM?) Téma: NERVY V KÝBLU úvaha na biblický text Filipským 4, 6-7 Jak mi Bůh dal sílu překonat těžkou situaci (strach)? Proč prožíváme strach (úzkost) a jak s tím bojovat? Izaiáš 43, 1-2 1) Strach a obavy jsou

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2012

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2012 ANIMA VIVA o. s. 1/14 VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2012 1. METODIKA DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Cíl dotazníkového šetření Cílem dotazníkového

Více

MĚSÍČNÍK VÝZKUMU SHARE (50+ v Evropě) 2/2013 15-64. 65 a více

MĚSÍČNÍK VÝZKUMU SHARE (50+ v Evropě) 2/2013 15-64. 65 a více MĚSÍČNÍK VÝZKUMU SHARE (50+ v Evropě) 2/2013 Zpravodaj SHARE Survey of Health, Retirement and Ageing in Europe Třetina obyvatel starších 50 let žije sama Stárnutí populace není pouze tématem pro demografy

Více

NÁZEV: VY_32_Výchova ke zdraví_11_dospívání, ZŠ praktická,

NÁZEV: VY_32_Výchova ke zdraví_11_dospívání, ZŠ praktická, NÁZEV ŠKOLY: ZŠ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Ing. Věra Bubíková VYTVOŘENO: 2. 3. 2013 NÁZEV: VY_32_Výchova ke zdraví_11_dospívání, ZŠ praktická, 7. ročník - TÉMA: Zdravý životní

Více

Jak se tvoří grafy a jeden krásný příklad z Exekutorské komory.

Jak se tvoří grafy a jeden krásný příklad z Exekutorské komory. Jak se tvoří grafy a jeden krásný příklad z Exekutorské komory. Obrázky silně působí na mozek. Vidět tohle: se velmi rychle pochopí a pamatuje. Lépe než slova "pokleslo o třicet procent" Trochu profesionálněji

Více

MINIMUM. náhradní rodinné péci PORADCE

MINIMUM. náhradní rodinné péci PORADCE PORADCE 1) Od rodičů nebo jiných blízkých osob můžeš být oddělen/a jen na základě rozhodnutí soudu a jsou-li k tomu zákonné důvody. Chci se probudit...... aha...... chci se probudit doma...... takže se

Více

Bleskový výzkum SC&C pro Českou televizi

Bleskový výzkum SC&C pro Českou televizi Bleskový výzkum SC&C pro Českou televizi Studenti středních a vysokých škol Praha 26. září 2011 Marketingový a sociologický výzkum Držitel certifikátu ISO 9001:2001 - člen ESOMAR www.scac.cz SC & C Marketing

Více

Vítejte v SocialSprinters Academy

Vítejte v SocialSprinters Academy Vítejte v SocialSprinters Academy Jsem velmi rád, že s Vámi mohu sdílet své zkušenosti. V tomto pracovní sešitu si zrekapitulujeme 7 kroků, které když uděláte, budete schopni vašeho zákazníka dokonale

Více

( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( )

( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) # ) INVENTURA POCITŮ KŘIVDY "Bože, prosím, pomoz mi spatřit pravdu o mém rozhořčení Jsem naštvaný na: (ref. příklad str.65) Příčina: (ref. příklad str. 65) Ovlivňuje to mé: Mějte na paměti Sloupce 1 &

Více

KLIMA ŠKOLNÍ TŘÍDY A MOŽNOSTI JEHO MĚŘENÍ

KLIMA ŠKOLNÍ TŘÍDY A MOŽNOSTI JEHO MĚŘENÍ KLIMA ŠKOLNÍ TŘÍDY A MOŽNOSTI JEHO MĚŘENÍ PhDr. Jan Lašek, CSc. Katedra pedagogiky a psychologie Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové. Vstupem do školy se z dítěte stává ţák. Od počátku je nucen

Více

Romové a soužití s nimi očima české veřejnosti duben 2014

Romové a soužití s nimi očima české veřejnosti duben 2014 ov14014 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel.: 286 840 9 E-mail: milan.tucek@soc.cas.cz Romové a soužití s nimi očima české veřejnosti

Více

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč Speciální vydání časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč 1 Když jsem před lety přišla do zelenečské školy, dlouho jsem předtím nebyla třídní učitelkou. Ačkoli někteří kantoři tvrdí, že třídnictví je práce navíc,

Více

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ Obsah MILOST Milost je projevem Boží lásky k nám. 1. Máš přednost 9 2. Veliká bouřka 13 3. Žena u studny 17 4. Snídaně s Ježíšem 21 UCTÍVÁNÍ Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. 5. Kdykoli

Více

Úvod KATALOGIZACE V KNIZE - NÁRODNÍ KNIHOVNA ČR

Úvod KATALOGIZACE V KNIZE - NÁRODNÍ KNIHOVNA ČR KATALOGIZACE V KNIZE - NÁRODNÍ KNIHOVNA ČR Hermochová, Soňa Hry do kapsy IV : sociálně psychologické, motorické a kreativní hry / Soňa Hermochová, Jan Neuman ; ilustrace Jan Smolík. -- Vyd. 1. -- Praha

Více

Průzkum rozhodování žáků devátých tříd. Studie Než zazvoní

Průzkum rozhodování žáků devátých tříd. Studie Než zazvoní Průzkum rozhodování žáků devátých tříd Studie Než zazvoní 26. září 2016 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie společnosti Než zazvoní, která mapuje proces rozhodování

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

1.11. 2015. 1. čtení: Mt 19, 1-12. Píseň: S278 Přijď již, přijď Duchu stvořiteli. Základ kázání: Mal 2, 9-17. Milé sestry, milí bratři,

1.11. 2015. 1. čtení: Mt 19, 1-12. Píseň: S278 Přijď již, přijď Duchu stvořiteli. Základ kázání: Mal 2, 9-17. Milé sestry, milí bratři, 1.11. 2015 1 1. čtení: Mt 19, 1-12 Píseň: S278 Přijď již, přijď Duchu stvořiteli Základ kázání: Mal 2, 9-17 Milé sestry, milí bratři, asi jste také již mnohokrát zaslechli, že Čechách posledních dvacet

Více

Bleskový výzkum SC&C pro Českou televizi

Bleskový výzkum SC&C pro Českou televizi Bleskový výzkum SC&C pro Českou televizi Prezident Václav Havel Praha 22. prosinec 2011 Marketingový a sociologický výzkum Držitel certifikátu ISO 9001:2001 - člen ESOMAR www.scac.cz SC & C Marketing &

Více

Dotazník pro uživatele občanského sdružení FOKUS-Písek o.s., Pobočka STRAKONICE

Dotazník pro uživatele občanského sdružení FOKUS-Písek o.s., Pobočka STRAKONICE Vyhodnocení dotazníku Dotazník pro uživatele občanského sdružení FOKUS-Písek o.s., Pobočka STRAKONICE Projekt: Komunitní plán sociálních služeb ORP Strakonice Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.03/45.00079

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Sekce Mendelova 2. stupeň ZŠ Základní Předmět Zdravověda Téma

Více

Průzkum rozhodování žáků devátých tříd:

Průzkum rozhodování žáků devátých tříd: Průzkum rozhodování žáků devátých tříd: Deváťáci a dny otevřených dveří Studie Než zazvoní 9. listopadu 2016 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie společnosti

Více

Milovat Boha celým srdcem, celým rozumem a celou silou a milovat bližního jako sám sebe je víc než všechny oběti a dary.

Milovat Boha celým srdcem, celým rozumem a celou silou a milovat bližního jako sám sebe je víc než všechny oběti a dary. Milovat Boha celým srdcem, celým rozumem a celou silou a milovat bližního jako sám sebe je víc než všechny oběti a dary. 31. neděle v liturgickém mezidobí cyklu B Evangelium (Mk 12,28b-34) Jeden z učitelů

Více

PhDr. Dana Linkeschová, CSc. Vysoké Učení Technické v Brně, Fakulta Stavební

PhDr. Dana Linkeschová, CSc. Vysoké Učení Technické v Brně, Fakulta Stavební PhDr. Dana Linkeschová, CSc. Vysoké Učení Technické v Brně, Fakulta Stavební Otázka, nikoli zda? ale jak? Naléhavě se potřebujeme učit nejenom znát a oceňovat sami sebe, ale stejně tak i ctít ostatní.

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. Centrum pro výzkum veřejného mínění CVVM, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. OV.14, OV.15, OV.16, OV.17, OV.18, OV.179, OV.

TISKOVÁ ZPRÁVA. Centrum pro výzkum veřejného mínění CVVM, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. OV.14, OV.15, OV.16, OV.17, OV.18, OV.179, OV. ov602 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel.: 286 840 129 E-mail: jan.cervenka@soc.cas.cz Romové a soužití s nimi očima české veřejnosti

Více

Dítky, jen krátký čas jsem s vámi.

Dítky, jen krátký čas jsem s vámi. Dítky, jen krátký čas jsem s vámi. Dítky, jen krátký čas jsem s vámi. 5. NEDĚLE VELIKONOČNÍ CYKLU C Evangelium (Jan 13,31-33a.34-35) Když (Jidáš) odešel, Ježíš řekl: Nyní je oslaven Syn člověka a Bůh je

Více

Projekt: Dotazník o sportu a volném čase. Šetření na základních školách a gymnáziích v Teplicích a okolí.

Projekt: Dotazník o sportu a volném čase. Šetření na základních školách a gymnáziích v Teplicích a okolí. Projekt: Dotazník o sportu a volném čase Šetření na základních školách a gymnáziích v Teplicích a okolí. Brno 2011 Obsah: 1. Zadání.. 3 2. Dotazník.. 4 3. Výsledky šetření.. 5 4. Demografická struktura

Více

Jaká část těla tě nejvíc vzrušuje?

Jaká část těla tě nejvíc vzrušuje? Pravidla hry 1. Přečti otázku na pravdu nahlas. 2. Když si vybereš pravdu, uveď otevřenou a upřímnou odpověď. 3. Pokud se tě odpovědi ostatních dotýkají emocionálně nebo chceš uvést názor opačného pohlaví,

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. Centrum pro výzkum veřejného mínění CVVM, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. OV.14, OV.15, OV.16, OV.17, OV.18, OV.179, OV.

TISKOVÁ ZPRÁVA. Centrum pro výzkum veřejného mínění CVVM, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. OV.14, OV.15, OV.16, OV.17, OV.18, OV.179, OV. TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 286 840 129 E-mail: jan.cervenka@soc.cas.cz Romové a soužití s nimi očima české veřejnosti

Více

7. NEDĚLE VELIKONOČNÍ CYKLU C

7. NEDĚLE VELIKONOČNÍ CYKLU C Ježíš pozvedl oči k nebi a modlil se: Otče svatý, prosím nejen za své učedníky, ale také za ty, kdo pro jejich slovo uvěří ve mne: ať všichni jsou jedno. Ježíš pozvedl oči k nebi a modlil se: Otče svatý,

Více

Přehled základních právních forem podnikání podává tato grafika: Právní formy podnikání. k.s. s.r.o. a.s.

Přehled základních právních forem podnikání podává tato grafika: Právní formy podnikání. k.s. s.r.o. a.s. PRÁVNÍ FORMY PODNIKÁNÍ Právní formy podnikání - přehled Podrobné cíle učení: Umět vysvětlit, proč existují různé právní formy podnikání. Podnikání se vţdy uskutečňuje v určité právní formě. Chce-li někdo

Více

Martin Luther. Martin Luther. Martin Luther

Martin Luther. Martin Luther. Martin Luther Martin Luther Vize zachráněn pro Boží záměry Izajáš 43,1-4 Nyní chceme společně začít novou sérii témat: Hrdinové víry. Nikoho asi nepřekvapí, že první osoba, kterou chceme blíže prozkoumat je dr. Martin

Více

Moje známka v pololetí 2011/2012 (letošní školní rok) na vysvědčení: (napiš číslo 1 až 5)

Moje známka v pololetí 2011/2012 (letošní školní rok) na vysvědčení: (napiš číslo 1 až 5) Přílohy Příloha č.1 - Dotazník Ahoj kluci a holky, prosím o vyplnění následujícího dotazníku. Dotazník má šest stránek. U otázek zaškrtni vždy jen jednu variantu, pokud není uvedeno jinak. Dotazník je

Více

O V O C E B O Ž Í H O D U C H A

O V O C E B O Ž Í H O D U C H A O V O C E B O Ž Í H O D U C H A VERŠE K NAUČENÍ: Galatským 5:22-23a Ovoce Božího Ducha však je láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, tichost a sebeovládání. 1. Korintským 13:4

Více

Obsah. Dětský pohled Lillian Alnev 117 Jak mohu pomoci? Joanne Friday 121 Skutečné já Glen Schneider 125 Praxe s přítelem Elmar Vogt 129

Obsah. Dětský pohled Lillian Alnev 117 Jak mohu pomoci? Joanne Friday 121 Skutečné já Glen Schneider 125 Praxe s přítelem Elmar Vogt 129 Obsah ÚVOD DÍTĚ V NAŠEM NITRU 7 ČÁST PRVNÍ UČENÍ O LÉČBĚ A UZDRAVENÍ 1. Energie uvědomění 15 2. Jsme našimi předky i našimi dětmi 23 3. Prvotní strach, prvotní touha 33 4. Jak dýchat, chodit a nechat věci

Více

Testovanie 9 Studie Než zazvoní

Testovanie 9 Studie Než zazvoní Testovanie 9 Studie Než zazvoní 10. 4. 2019 Studie o výběru střední školy Výsledky studie by měly sloužit především vedoucím pracovníkům středních škol k tomu, aby činili zodpovědná a efektivní rozhodnutí

Více

NÁZEV: VY_32_Výchova ke zdraví_10_dětství, puberta, ZŠ

NÁZEV: VY_32_Výchova ke zdraví_10_dětství, puberta, ZŠ NÁZEV ŠKOLY: ZŠ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Ing. Věra Bubíková VYTVOŘENO: 3. 5. 2013 NÁZEV: VY_32_Výchova ke zdraví_10_dětství, puberta, ZŠ praktická, 6. ročník - TÉMA: Zdravý

Více

A. VYSOKÁ ŠKOLA Otázka č. 13: Spolupracuje Vaše fakulta s podniky technického zaměření při zabezpečování praktické stránky studia?

A. VYSOKÁ ŠKOLA Otázka č. 13: Spolupracuje Vaše fakulta s podniky technického zaměření při zabezpečování praktické stránky studia? ANALÝZA SITUACE V OBLASTI SPOLUPRÁCE MEZI ŠKOLAMI A PODNIKY V rámci projektu TechIN Propojení studia a praxe bylo provedeno v prvním čtvrtletí roku 2009 rozsáhlé dotazníkové šetření, které mělo, mimo jiné,

Více

PŘÍLOHY Příloha č. 1 Lormova abeceda

PŘÍLOHY Příloha č. 1 Lormova abeceda PŘÍLOHY Příloha č. 1 Lormova abeceda A bod na bříšku palce B tah po ukazováčku od bříška prstu k dlani C bod na zápěstí D tah po prostředníčku od bříška prstu k dlani E bod na bříšku ukazováčku F současné

Více

Základní škola Olomouc, příspěvková org. Gagarinova 19, Olomouc Droždín. Vyhodnocení dotazníku pro rodiče Listopad 2014

Základní škola Olomouc, příspěvková org. Gagarinova 19, Olomouc Droždín. Vyhodnocení dotazníku pro rodiče Listopad 2014 Základní škola Olomouc, příspěvková org. Gagarinova 19, Olomouc Droždín Vyhodnocení dotazníku pro rodiče Listopad 214 Rozdaných dotazníků: 76 Odevzdaných dotazníků: 7 Z toho: Počet odevzdaných dotazníků

Více

NÁZORY OBYVATEL ČR NA PROBLEMATIKU ZÁVĚTÍ ZPRÁVA Z VÝZKUMU PRO

NÁZORY OBYVATEL ČR NA PROBLEMATIKU ZÁVĚTÍ ZPRÁVA Z VÝZKUMU PRO NÁZORY OBYVATEL ČR NA PROBLEMATIKU ZÁVĚTÍ ZPRÁVA Z VÝZKUMU PRO DOC DR. IVAN TOMEK AGENTURA MARKET RESEARCH THINK = MR. THINK HLAVNÍ ZJIŠTĚNÍ Tři čtvrtiny obyvatel ČR mají zkušenost se spory o majetek při

Více

Přílohy: Příloha č. 1: Žádost o povolení šetření na anonymní škole. Žádost o povolení šetření

Přílohy: Příloha č. 1: Žádost o povolení šetření na anonymní škole. Žádost o povolení šetření Přílohy: Příloha č. 1: Žádost o povolení šetření na anonymní škole Žádost o povolení šetření Milena Krištufová U stadionu 1649 516 01 Rychnov nad Kněţnou Hotelová škola Hradec Králové, s.r.o. Adresa: Československé

Více

OZEÁŠ A GOMERA ODPUSTIT NEVĚRNÉMU. Text na tento týden: Oz 1 3. Základní verš. Hlavní myšlenka. Týden od 16. září do 22. září 2006

OZEÁŠ A GOMERA ODPUSTIT NEVĚRNÉMU. Text na tento týden: Oz 1 3. Základní verš. Hlavní myšlenka. Týden od 16. září do 22. září 2006 Týden od 16. září do 22. září 2006 OZEÁŠ A GOMERA ODPUSTIT NEVĚRNÉMU Text na tento týden: Oz 1 3 Základní verš Hospodin mi řekl: Jdi opět a miluj ženu, milenku jiného, cizoložnici. Právě tak miluje Hospodin

Více

Jak vnímáme Homosexualitu?

Jak vnímáme Homosexualitu? Jak vnímáme Homosexualitu? Výsledky průzkumu Vyhotovil: Martin Šubrt Data: rok, sbor Hronov, mládež sboru Úpice Otázka č. Homosexulatita je: a) vrozená; b) psychologicky ovlivněna; c) společensky ovlivněna;

Více

NARŮSTÁ PODÍL LIDÍ, KTEŘÍ POSUZUJÍ EKONOMICKÝ VÝVOJ OPTIMISTICKY. JSME SVĚDKY OBRATU?

NARŮSTÁ PODÍL LIDÍ, KTEŘÍ POSUZUJÍ EKONOMICKÝ VÝVOJ OPTIMISTICKY. JSME SVĚDKY OBRATU? INFORMACE Z VÝZKUMU STEM TRENDY 3/24 vydáno dne 5. 4. 24 NARŮSTÁ PODÍL LIDÍ, KTEŘÍ POSUZUJÍ EKONOMICKÝ VÝVOJ OPTIMISTICKY. JSME SVĚDKY OBRATU? Téměř polovina občanů (46 %) se domnívá, že česká ekonomika

Více

Proč děláme práci, která nás nebaví?

Proč děláme práci, která nás nebaví? Proč děláme práci, která nás nebaví? Podle průzkumů se věnuje až 70% lidí zaměstnání, které je nenaplňuje a někdy i doslova sere. V poslední době nad touto otázkou hodně přemýšlím. Sám jsem vlastně dlouho

Více

KLÍČOVÉ KOMPETENCE V OBLASTI

KLÍČOVÉ KOMPETENCE V OBLASTI KLÍČOVÉ KOMPETENCE V OBLASTI ZDRAVÉHO ŢIVOTNÍHO STYLU SEMINÁŘ POŘÁDÁ: REGIONÁLNÍ KONZULTAČNÍ CENTRUM PRO ÚSTECKÝ KRAJ: LEKTOR SEMINÁŘE: MGR. BC. ANNA HRUBÁ GARANT SEMINÁŘE: ING. MICHAELA ROZBOROVÁ Obsah

Více

O to jde v následujícím kněžském zrcadle. Vypátráme vlastní silné stránky a povzbudíme k tomu, abychom se učili u ostatních kněžských typů.

O to jde v následujícím kněžském zrcadle. Vypátráme vlastní silné stránky a povzbudíme k tomu, abychom se učili u ostatních kněžských typů. Kněžské zrcadlo Naše moderní pedagogika je stále ještě specializována na zpracování slabin. Kdo je ve škole slabší v matematice, učí se ji tak dlouho, dokud není slabý i v jazycích. Chytřejší by - podle

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření. Dotazník pro uživatele domovů pro seniory

Vyhodnocení dotazníkového šetření. Dotazník pro uživatele domovů pro seniory Vyhodnocení dotazníkového šetření Dotazník pro uživatele domovů pro seniory Projekt: Komunitní plán sociálních sluţeb ORP Strakonice Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.03/45.00079 Dotazníkové šetření

Více

pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň PROSINEC 2010

pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň PROSINEC 2010 pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň Drazí přátelé, f a r n í l i s t PROSINEC 2010 Přijď, Pane Jeţíši, ty, kterého národy očekávají, a potěš

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI UŽIVATELŮ SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2013

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI UŽIVATELŮ SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2013 VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI UŽIVATELŮ SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2013 1. METODIKA DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Cíl dotazníkového šetření Cílem dotazníkového šetření bylo

Více

Duch svatý, chvála a uctívání

Duch svatý, chvála a uctívání Bůh je Duch a ti, kdo ho uctívají, ho musí uctívat v duchu a v pravdě. Jan 4,24 (B21) Cíle tohoto kázání: Lépe pochopit, kdo je Duch svatý Více poznat, co říká Bible Silněji motivovat k chvále a uctívání

Více

Vyhodnocení dotazníku a závěry:

Vyhodnocení dotazníku a závěry: DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ: KARIÉRNÍ PORADENSTVÍ NA GYMNÁZIU A SOŠ RÁJEC-JESTŘEBÍ. V průběhu ledna 2010 proto proběhlo dotazníkové šetření za účelem zmapování vnímání kariérního poradenství studenty maturitních

Více

Přirozenost muže. Když poznáš pravou podstatu materiálního svìta, zaženeš smutek; když poznáš pravou podstatu ducha, dospìješ k blaženosti.

Přirozenost muže. Když poznáš pravou podstatu materiálního svìta, zaženeš smutek; když poznáš pravou podstatu ducha, dospìješ k blaženosti. Přirozenost muže Když poznáš pravou podstatu materiálního svìta, zaženeš smutek; když poznáš pravou podstatu ducha, dospìješ k blaženosti. Bhagavadgíta (13.1) Bùh od samého zaèátku vytvoøil poslání obìma

Více

Hodnocení kvality služby a spokojenosti u Uživatelů DS Kopretina (rok 2016)

Hodnocení kvality služby a spokojenosti u Uživatelů DS Kopretina (rok 2016) Denní stacionář Kopretina, Vlčovice 7, 7 1 Kopřivnice Hodnocení kvality služby a spokojenosti u Uživatelů DS Kopretina (rok 1) METODIKA DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Cíl dotazníkového šetření Cílem dotazníkového

Více

PODLE VĚTŠINY LIDÍ BY STÁT MĚL ZAJISTIT PRÁCI KAŽDÉMU, ALE

PODLE VĚTŠINY LIDÍ BY STÁT MĚL ZAJISTIT PRÁCI KAŽDÉMU, ALE TISKOVÁ INFORMACE Z VÝZKUMU STEM TRENDY 11/1 vydáno dne 3.12.1 PODLE VĚTŠINY LIDÍ BY STÁT MĚL ZAJISTIT PRÁCI KAŽDÉMU, ALE NE ZA CENU ZACHOVÁVÁNÍ ZBYTEČNÝCH PRACOVNÍCH MÍST Výrazná většina občanů ČR (69

Více

Specifika psychoterapeutické podpory osob se zdravot. postižením a osob pečujících. Kateřina Ožanová Pracujeme společně 2015

Specifika psychoterapeutické podpory osob se zdravot. postižením a osob pečujících. Kateřina Ožanová Pracujeme společně 2015 Specifika psychoterapeutické podpory osob se zdravot. postižením a osob pečujících Kateřina Ožanová Pracujeme společně 2015 Představení Klinická psycholožka a psychoterapeutka v psychiatricko-psychologické

Více

Klima školy - Dotazník pro rodiče žáků

Klima školy - Dotazník pro rodiče žáků 27. 07. 2014 19:47:43 Statistika respondentů 448 442 2 4 Počet návštěv Počet dokončených Počet nedokončených Pouze zobrazení 98,66% Celková úspěšnost Historie návštěv (21. 05. 2014-01. 07. 2014) Počet

Více

Závěry drogového průzkumu ve šk.roce 2007/08

Závěry drogového průzkumu ve šk.roce 2007/08 Závěry drogového průzkumu ve šk.roce 2007/08 Průzkum byl proveden v prosinci šk.r.2007/08. Cílem bylo zjistit aktuální situaci v oblasti vztahů mezi studenty ve škole a v rodině, sledovat jejich mimoškolní

Více

Svatby v české společnosti

Svatby v české společnosti TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 286 840 129 E-mail: klara.prochazkova@soc.cas.cz Svatby v české společnosti Technické parametry Výzkum:

Více

Střední odborné učiliště a Střední odborná škola Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Ing. Miriam Sedláčková Číslo

Střední odborné učiliště a Střední odborná škola Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Ing. Miriam Sedláčková Číslo Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0394 Škola Střední odborné učiliště a Střední odborná škola Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Autor Ing. Miriam Sedláčková Číslo VY_32_INOVACE_ICT.3.18 Název Teorie internetu-

Více

Důvody vstupu do politických stran

Důvody vstupu do politických stran pv811 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 8 80 1 E-mail: paulina.tabery@soc.cas.cz Důvody vstupu do politických stran Technické

Více

PRŮZKUM MEZI MLÁDEŽÍ zkušenosti s úrazy vyhodnocení průzkumu Průzkum byl prováděn za podpory Ministerstva zdravotnictví.

PRŮZKUM MEZI MLÁDEŽÍ zkušenosti s úrazy vyhodnocení průzkumu Průzkum byl prováděn za podpory Ministerstva zdravotnictví. PRŮZKUM MEZI MLÁDEŽÍ zkušenosti s úrazy vyhodnocení průzkumu Průzkum byl prováděn za podpory Ministerstva zdravotnictví. ZADÁNÍ Žáci 11 15 let, (s prioritním zaměřením na skupinu 11-12 letých), v 10 třídách

Více

Zpráva pro školu z evaluačního nástroje. Strategie učení se cizímu jazyku Dotazník pro žáky a učitele základní školy

Zpráva pro školu z evaluačního nástroje. Strategie učení se cizímu jazyku Dotazník pro žáky a učitele základní školy Zpráva pro školu z evaluačního nástroje Strategie učení se cizímu jazyku Dotazník pro žáky a učitele základní školy Škola Základní škola, Datum 12. 2011 Vážené paní ředitelky, páni ředitelé a pedagogičtí

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření na základních školách v Chrudimi 6. 9. třídy Rok 2006 Vyhodnocení a zpracování dat provedl Zdravotní ústav se sídlem v Pardubicích, pobočka Chrudim Vyhodnocení průzkumu

Více

Zápis ze zasedání KR ze dne 31. 5. 2010. Zasedání se konalo 31. 5. 2010 od 14.30 v televizní místnosti koleje Jednota.

Zápis ze zasedání KR ze dne 31. 5. 2010. Zasedání se konalo 31. 5. 2010 od 14.30 v televizní místnosti koleje Jednota. Zápis ze zasedání KR ze dne 31. 5. 2010 Zasedání se konalo 31. 5. 2010 od 14.30 v televizní místnosti koleje Jednota. Zasedání řídila Lucie Králová, předsedkyně KR. Přítomní členové: Lucie Králová, Martin

Více

Postoje české veřejnosti k zajišťování péče o děti v komparativní perspektivě Jana Válková. Workshop Služby péče o děti a seniory Brno, 15/09/2015

Postoje české veřejnosti k zajišťování péče o děti v komparativní perspektivě Jana Válková. Workshop Služby péče o děti a seniory Brno, 15/09/2015 Postoje české veřejnosti k zajišťování péče o děti v komparativní perspektivě Jana Válková Workshop Služby péče o děti a seniory Brno, 15/09/2015 Úvod Analýza postojů české veřejnosti Srovnání s Norskem

Více

Dotazník Prožívaní blízkých vztahů ECR-R

Dotazník Prožívaní blízkých vztahů ECR-R Dotazník Prožívaní blízkých vztahů ECR-R (Experiences in Close Relationships-Revised) Výroky uvedené níže popisují, jak se cítíte v citově blízkých vztazích. Zajímá nás, jak prožíváte blízké/partnerské

Více

Dotazník pro 5. ročník Základní školy Havlíčkova, Litoměřice. Dotazník k bakalářské práci na téma:

Dotazník pro 5. ročník Základní školy Havlíčkova, Litoměřice. Dotazník k bakalářské práci na téma: PŘÍLOHY Dotazník pro 5. ročník Základní školy Havlíčkova, Litoměřice Dotazník k bakalářské práci na téma: Programy primární prevence a jejich vliv na žáky základních škol. Ve městě Litoměřice Milí žáci,

Více

Datum rozhovoru: Tazatel č.: Křestní jméno respondenta: 50+ v Evropě SHARE. Písemný dotazník. Hlavní studie 2006 / 2007

Datum rozhovoru: Tazatel č.: Křestní jméno respondenta: 50+ v Evropě SHARE. Písemný dotazník. Hlavní studie 2006 / 2007 poř.č. domácnosti 2 8 0 6 2 0 0 osob. č.-. Datum rozhovoru: Tazatel č.: Křestní jméno respondenta: 50+ v Evropě SHARE Písemný dotazník A Hlavní studie 2006 / 2007 Jak má být dotazník vyplněn? Většinu otázek

Více

Edukátor učitel TV Ondřej Mikeska

Edukátor učitel TV Ondřej Mikeska Edukátor učitel TV Ondřej Mikeska Kdo je to edukátor? Edukátor je profesionál, který provádí edukaci (někoho vyučuje, vychovává, školí, zacvičuje, trénuje, atd.) (Průcha, 2002). Profese učitele Učitelé

Více

Mapa školy PRO STŘEDNÍ ŠKOLY

Mapa školy PRO STŘEDNÍ ŠKOLY Mapa školy PRO STŘEDNÍ ŠKOLY INDIVIDUALIZOVANÁ ZPRÁVA Mapy školy pro střední školy Analýza I - SWOT Škola: Gymnázium, ul. Školská 20 Typ školy: Kód školy: OBSAH INDIVIDUALIZOVANÉ ZPRÁVY ÚVOD... 3 VLASTNÍ

Více

VÝCHOVNĚ PASTORAČ NÍ PROJEKT Domu Ignáce Stuchlého ve Fryštáku

VÝCHOVNĚ PASTORAČ NÍ PROJEKT Domu Ignáce Stuchlého ve Fryštáku VÝCHOVNĚ PASTORAČ NÍ PROJEKT Domu Ignáce Stuchlého ve Fryštáku Mgr. Michael Martinek 1. CHARAKTERISTIKA Dům Ignáce Stuchlého (dále jen DIS) je pobytovým výchovně vzdělávacím zařízením pro mládež. Patří

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 86 80 1 E-mail: paulina.tabery@soc.cas.cz Názory české veřejnosti na úroveň vzdělávání na

Více

Proč jste si vybral za místo svého zahraničního studia zrovna Turecko? Co pro vás byl rozhodující faktor?

Proč jste si vybral za místo svého zahraničního studia zrovna Turecko? Co pro vás byl rozhodující faktor? Dnešní rozhovor nás zavede to země Tisíce a jedné noci do Turecka. Student FMMI Bc. Jiří Strejc absolvoval na zahraniční univerzitě jeden semestr. Čtěte s námi, jak ho prožil. Proč jste si vybral za místo

Více

PŘÍLOHA Č. 1 DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ MEZI PEDAGOGY V MŠ SMRŢICE

PŘÍLOHA Č. 1 DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ MEZI PEDAGOGY V MŠ SMRŢICE PŘÍLOHA Č. 1 DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ MEZI PEDAGOGY V MŠ SMRŢICE Příloha č.1/2 1. Setkala jste se s šikanou mezi dětmi v mateřské škole? Na tuto otázku kladně odpovědělo 5 z 6 oslovených vychovatelek, tedy

Více

Církev ve světle druhého příchodu Ježíše Krista

Církev ve světle druhého příchodu Ježíše Krista Jon Paulien Pavlovy listy Tesalonickým Církev ve světle druhého příchodu Ježíše Krista Obsah Osnova listů apoštola Pavla do Tesaloniky...9 První list do Tesaloniky...9 Druhý list do Tesaloniky...10 1.

Více

Vzdělávací obsah vyučovacího předmětu

Vzdělávací obsah vyučovacího předmětu Vzdělávací obsah vyučovacího předmětu Etická výchova 4. ročník Zpracovala: Mgr. Alena Tupá Základní komunikační dovednosti reflektuje důležitost prvků neverbální komunikace, eliminuje hrubé výrazy z verbální

Více

Vzdělávací semináře pro HR management a management firem

Vzdělávací semináře pro HR management a management firem ůl na půl: rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávací semináře pro HR management a management firem Mgr. Kateřina Machovcová Projekt Půl na půl: rovné příležitosti žen a mužů je ispolufinancován Evropským

Více

PŘÍLOHY. Příloha I.- Dotazník. Diplomová práce: Sport ve volném čase studentů středních škol Valentová Milí studenti,

PŘÍLOHY. Příloha I.- Dotazník. Diplomová práce: Sport ve volném čase studentů středních škol Valentová Milí studenti, PŘÍLOHY Příloha I.- Dotazník Milí studenti, dovoluji si Vás požádat o spolupráci na diplomové práci s názvem Sport ve volném čase studentů středních škol. V tomto pojetí pojímáme sport za organizovanou

Více

KOMBINACE - IT - DO 1 ROKU VE SPOLEČNOSTI. Zaměstnanecký průzkum - ukázka

KOMBINACE - IT - DO 1 ROKU VE SPOLEČNOSTI. Zaměstnanecký průzkum - ukázka KOMBINACE - IT - DO 1 ROKU VE SPOLEČNOSTI Zaměstnanecký průzkum - ukázka SOUHRN SPOKOJENOST NÁVRATNOST 18 respondentů VÝSLEDEK ZA JEDNOTLIVÉ KATEGORIE IDENTIFIKACE 16% 31% 53% ANGAŽOVANOST 9% 1% 71% SPOKOJENOST

Více

MEN. Kapka informací pro kluky

MEN. Kapka informací pro kluky MEN Kapka informací pro kluky 1 1 důvod, proč rozumět menstruaci Každá holka chce kluka, kterej jí rozumí a nedělá blbý fórky, když je jí blbě. Jenže holkám bejvá blbě většinou každej měsíc. No jo, myslíme

Více

Hodnocení spokojenosti zaměstnanců

Hodnocení spokojenosti zaměstnanců Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Hodnocení spokojenosti zaměstnanců ZPRÁVA ZA ROK 2013 z k r á c e n é v y d á n í v e ř e j n o s t Dotazník hodnocení spokojenosti ze strany zaměstnanců nastavuje

Více

Dobrý den, S pozdravem. Lucie Pondělíková

Dobrý den, S pozdravem. Lucie Pondělíková v loňském roce jsem se zúčastnila projektu "ŠANCE PRO DĚČÍNSKO", který měl zvýšit možnosti mého uplatnění na trhu práce. Po úspěšném ukončení dvou vzdělávacích modulů tohoto projektu jsem získala certifikáty

Více

5 Výsledky a diskuze. Tabulka 3 Zkušenost s první cigaretou

5 Výsledky a diskuze. Tabulka 3 Zkušenost s první cigaretou 5 Výsledky a diskuze Výsledky dotazníkového šetření byly zpracovány a jednotlivé položky byly seřazeny do tabulek a graficky znázorněny. Dotazník obsahoval 21 položek (Příloha 4). Zda již mají respondenti

Více

Při milování má ráda tmu, upřednostňuje jen jednu polohu, neprovozuje orální sex.

Při milování má ráda tmu, upřednostňuje jen jednu polohu, neprovozuje orální sex. Při milování má ráda tmu, upřednostňuje jen jednu polohu, neprovozuje orální sex. Ve vztahu velmi šťastná, se svým manželem nerozlučná dvojka, přátelé, partneři, parťáci. On v sexu stále při chuti, ona

Více