Statut zájmového sdružení právnických osob

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Statut zájmového sdružení právnických osob"

Transkript

1 Statut zájmového sdružení právnických osob EUROREGION PRADĚD (úplné znění, Dodatek č. 1) Preambule Společný česko-polský Euroregion Praděd v jazyce českém, Euroregion Pradziad v jazyce polském (dále Euroregion Praděd/Pradziad) byl utvořen pro rozvoj přátelské a vzájemně výhodné přeshraniční spolupráce na obou stranách hranic České republiky a Polské republiky. Parlament Euroregionu Praděd/Pradziad jako nejvyšší společný orgán přijal statut euroregionu. Schválení statutu národní části je v kompetenci valné hromady každé strany. Název: Registrace: 1 NÁZEV, SÍDLO A CHARAKTERISTIKA SDRUŽENÍ Euroregion Praděd Krajský úřad Moravskoslezského kraje, Ostrava Sídlo: Vrbno pod Pradědem, Nové Doby 111 IČ: Zájmové sdružení právnických osob Euroregion Praděd je dobrovolným sdružením obcí a měst, spolků, sdružení a svazků měst a obcí, které se nacházejí na území okresů Bruntál a Jeseník v České republice. Toto sdružení vzniklo návazně na rámcovou dohodu ze dne o vytvoření společného česko polského Euroregionu Praděd/Pradziad podepsané v Jeseníku. 2. Sdružení a jeho orgány vykonávají činnost v souladu s právním řádem České republiky. Sdružení užívá logo, které schválil parlament Euroregionu Praděd/Pradziad. 3. Euroregion Praděd je subjektem vedeným v registru zájmových sdružení právnických osob, vedeného Krajským úřadem Moravskoslezského kraje, podle 20i zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, spisová značka R 19/03 4. Spolupráce je zaměřena na koordinaci hlavních činností shodně s cíli uvedenými v 2. 2 CÍLE A ÚKOLY 1. Sdružení rozvíjí spolupráci v příhraničních územích především v následujících oblastech: a) Rozvoj venkova a cestovního ruchu. b) Dopravní infrastruktura a dopravní obslužnost. c) Podpora podnikání a místní ekonomiky. d) Rozvoj lidských zdrojů. e) Euroregiony a fondy Evropské unie. 2. Sdružení podporuje v rámci svých možností rozvoj vzájemných kontaktů a spolupráce mezi obcemi, kraji, právnickými i fyzickými osobami, organizacemi, spolky a zájmovými sdruženími. 3. Sdružení podporuje uzavírání a naplňování mezinárodních smluv mezi Českou republikou a Polskou republikou. Zvláště podporuje rozvoj aktivit na základě partnerských smluv a kontaktů mezinárodní spolupráce v prostředí občanských aktivit, škol a školských zařízení, kulturních a sportovních organizací.

2 3 TERITORIUM A STRUKTURA, ČLENSTVÍ 1. Sdružení (Euroregion Praděd) rozvíjí svou činnost na území okresů Bruntál a Jeseník. 2. Zakládajícími členy sdružení jsou na české straně: Sdružení obcí Bruntálska, Sdružení měst a obcí Jesenicka, Sdružení obcí Osoblažska, Sdružení obcí Rýmařovska, Sdružení obcí Vrbenska, Členy sdružení mohou být rovněž jiná města, obce, svazky, sdružení a spolky, které se nacházejí uvnitř i mimo vymezená území sdružení podle platných pravidel. Rozhodnutí o přijetí nových členů přijímá valná hromada sdružení absolutní většinou hlasů na návrh obce, který vychází z usnesení městského nebo obecního zastupitelstva. Tento orgán současně vyjádří souhlas s obsahem statutu sdružení. V případě svazků, spolků a sdružení, rozhoduje o členství valná hromada na základě návrhu příslušné obce (obcí), kde tyto korporace činnost vykonávají. Nezbytnou součástí návrhu musí být legitimní rozhodnutí orgánů těchto korporací. 3. Přidruženým členem sdružení se mohou stát i jiné právnické osoby za předpokladu, že s jejich členstvím vysloví souhlas příslušný statutární orgán a tento orgán současně vyjádří souhlas s obsahem statutu sdružení. Přidružené členství vzniká rozhodnutím valné hromady sdružení na základě přijetí písemné přihlášky a doporučení radou sdružení. Přidružený člen má právo poradního hlasu. Ostatní práva a povinnosti přidruženého člena jsou obsaženy v 4 tohoto statutu. 4. Čestným členem sdružení s právem poradního hlasu se mohou stát právnické a fyzické osoby. Čestné členství uděluje valná hromada na základě návrhu rady sdružení. 5. Ze sdružení lze vystoupit písemnou výpovědí zaslanou sekretariátu sdružení do běžného roku s tím, že vstupuje v platnost k téhož roku. Členský vklad vystupujícího člena sdružení propadá ve prospěch sdružení. 6. Členství může být také ukončeno vyloučením, poškozuje-li člen hrubě zájmy sdružení, nebo nevyrovná-li ani po dvojí písemné výzvě dlužné příspěvky. O vyloučení rozhoduje valná hromada na základě návrhu rady sdružení. Vylučovaný člen má právo na předchozí slyšení. Členy sdružení (Euroregion Praděd) jsou: 1. Andělská Hora IČO: Bohušov IČO: Bělá pod Pradědem IČO: Bernartice IČO: Brantice IČO: Bruntál IČO: Břidličná IČO: Čaková IČO: Černá Voda IČO: Česká Ves IČO: Dětřichov nad Bystřicí IČO: Dívčí Hrad IČO: Dolní Moravice IČO: Hlinka IČO: Horní Benešov IČO: Horní Město IČO: Horní Životice IČO: Hradec-Nová Ves IČO: Janov IČO: Javorník IČO: Jeseník IČO: Jindřichov IČO:

3 23. Jiříkov IČO: Karlova Studánka IČO: Karlovice IČO: Kobylá nad Vidnavkou IČO: Krasov IČO: Krnov IČO: Leskovec nad Moravicí IČO: Lipová-lázně IČO: Lichnov IČO: Liptaň IČO: Ludvíkov IČO: Malá Morávka IČO: Malá Štáhle IČO: Město Albrechtice IČO: Mikulovice IČO: Nová Pláň IČO: Oborná IČO: Osoblaha IČO: Ostružná IČO: Písečná IČO: Razová IČO: Rusín IČO: Rýmařov IČO: Ryžoviště IČO: Skorošice IČO: Slezské Pavlovice IČO: Slezské Rudoltice IČO: Stará Červená Voda IČO: Stará Ves IČO: Staré Heřmanovy IČO: Supíkovice IČO: Světlá Hora IČO: Svobodné Heřmanice IČO: Široká Niva IČO: Třemešná IČO: Tvrdkov IČO: Uhelná IČO: Úvalno IČO: Václavov u Bruntálu IČO: Valšov IČO: Velká Kraš IČO: Velká Štáhle IČO: Velké Kunětice IČO: Vidnava IČO: Vlčice IČO: Vrbno pod Pradědem IČO: Vysoká IČO: Zátor IČO: Zlaté Hory IČO: Žulová IČO: Lomnice IČO:

4 Individuální členství ve sdruženích a svazcích obcí je vnitřní záležitostí každé strany. Zásadní rozhodnutí o změnách členství, změnách území, na kterém Euroregion Praděd rozvíjí svou činnost a všech dalších zásadních změnách, které zasahují do oblasti struktury a teritoriálního vymezení, rozhoduje pouze valná hromada 2/3 legitimních členů sdružení. 4 PRÁVA A POVINNOSTI ČLENŮ SDRUŽENÍ 1. Členové sdružení (Euroregion Praděd) mají právo účastnit se jeho činnosti, být zastoupeni v orgánech sdružení a využívat svých členských práv. 2. Členové sdružení mají právo vyjadřovat své názory o úkolech a programech a předkládat vlastní návrhy týkající se činnosti sdružení. 3. Členové sdružení mají právo se podílet na výhodách plynoucích z členství v tomto sdružení. 4. Členové sdružení mají povinnost podílet se na financování činnosti sdružení podle dohodnutých a valnou hromadou schválených pravidel, zejména v podobě řádné úhrady členských příspěvků. 5. Členové sdružení jsou povinni naplňovat přijatá usnesení Rady sdružení a Valné hromady. 1. Orgány sdružení (Euroregion Praděd) jsou: a) valná hromada sdružení b) rada sdružení c) sekretariát d) revizní komise 5 ORGÁNY SDRUŽENÍ 6 VALNÁ HROMADA 1. Valná hromada je nejvyšším orgánem sdružení. 2. Členy valné hromady jsou zástupci měst a obcí, které jsou členy sdružení. 3. Valná hromada je zasedání všech členů, z nichž má každý jeden hlas. V případě nepřítomnosti některého z členů je možná zastupitelnost členů na základě písemné plné moci. 4. Valná hromada přijímá platná usnesení, pokud je přítomna nejméně polovina členů sdružení. 5. Do výlučné kompetence valné hromady náleží: a) schvalování statutu sdružení a jeho změn, b) volba rady sdružení, c) jmenování členů revizní komise d) přijímání hlavních úkolů a cílů, e) rozhodování o přijetí nových členů a projednání ukončení členství z vlastní vůle, f) rozhodování o přidruženém členství, g) rozhodování o vylučování členů, h) určování výše členských příspěvků, i) schvalování zpráv rady a revizní komise, rozpočtu a výsledku hospodaření, j) rozhodnutí o ukončení činnosti a existence Euroregionu Praděd/Pradziad. 6. Valná hromada se musí konat nejméně jednou do roka. Termín valné hromady oznamuje předseda rady nebo v případě jeho nepřítomnosti místopředseda rady nejméně 14 dnů před tímto termínem. 7. K oznámení musí být přiložen program jednání valné hromady a materiály, které jsou předmětem jednání. Usnesení valné hromady jsou závazná pro všechny členy národní části sdružení. 4

5 8. Proti přijetí usnesení, které narušuje práva nebo zájmy člena sdružení, může být podáno předsedovi rady písemné odvolání do sedmi dnů od data doručení usnesení. 9. Výkon usnesení nebo jeho části, proti kterým bylo podáno odvolání, se pozastavuje až do doby projednání odvolání valnou hromadou. 7 RADA SDRUŽENÍ 1. Rada je výkonným orgánem sdružení (Euroregion Praděd). 2. Rada má 20 členů, členové rady jsou současně členy parlamentu Euroregionu Praděd/Pradziad. 3. Rada volí ze svého středu předsedu a jednoho místopředsedu sdružení. Předseda a místopředseda tvoří předsednictvo rady sdružení a jsou výkonným orgánem rady, vykonávají pravomoce rady v období mezi zasedáními rady. Funkční období předsednictva je čtyřleté. 4. Zasedání předsednictva svolává zpravidla předseda rady operativně dle potřeby. Jednání předsednictva jsou neveřejná. Jednání se účastní vždy ředitel sdružení. Z jednání předsednictva se pořizuje zápis. 5. Předsednictvo zastupuje sdružení ve společném česko-polském prezidiu Euroregionu Praděd/Pradziad. Při neúčasti jednoho z členů předsednictva na jednání může být náhradníkem kterýkoli člen rady sdružení. 6. Rozhodnutí předsednictva podléhá ratifikaci radou. 7. Po uplynutí volebního období volí rada předsednictvo nové. Při volbě rada dbá na to, aby každý člen předsednictva zastupoval jiný samosprávný kraj. 8. Předseda je statutárním orgánem sdružení. Osobou oprávněnou jednat za sdružení je v době nepřítomnosti předsedy místopředseda. 9. Rada v rámci své působnosti zejména: a) realizuje cíle sdružení, b) volí a odvolává předsedu a místopředsedu c) připravuje, projednává a předkládá koncepční a jiné materiály pro jednání valné hromady, d) zajišťuje plnění usnesení valné hromady, e) předkládá rozpočet na následující rok, zprávy o výsledku hospodaření za minulý rok, valné hromadě, e) jmenuje a odvolává výkonného ředitele sdružení, f) zřizuje a ruší pracovní skupiny, 10. Pro platnost usnesení rady je nutná přítomnost nejméně poloviny jejich členů a předsedy nebo místopředsedy. 11. Funkční období rady je shodné s funkčním obdobím obecních rad členských obcí svazku. 8 SEKRETARIÁT 1. Sekretariát je výkonným orgánem sdružení se všeobecnou působností, který plní úkoly rady mezi jejími zasedáními. 2. Sekretariát plní zejména koordinační a administrativní úkoly, zajišťuje tiskovou a informační službu, pokladní a účetní služby, statistiku a další úkoly související s činností sdružení jako právnické osoby. 3. Sekretariát řídí ředitel sdružení, který je jmenován a odvoláván radou sdružení. 4. Činnost sekretariátu dále zajišťuje tajemník sdružení, kterého na návrh ředitele jmenuje a odvolává rada. 5. Sekretariát mohou tvořit další pracovníci, které jmenuje ředitel se souhlasem rady sdružení 5

6 9 REVIZNÍ KOMISE 1. Revizní komise je kontrolním orgánem sdružení. 2. Revizní komise se skládá ze tří členů jmenovaných valnou hromadou. Ze svého středu si komise volí předsedu. 3. Revizní komise provádí nejméně 1x ročně kontrolu při které kontroluje: Hospodaření s majetkem a finančními prostředky sdružení Dodržování Statutu a organizačních dokumentů sdružení Další úkony prováděné při plnění úkolů sdružení. 4. Zprávy revizní komise projednává a schvaluje valná hromada sdružení. 5. Funkční období revizní komise je dvouleté. 10 PRACOVNÍ SKUPINY 1. Pracovní skupiny podle potřeby zřizuje a ruší rada sdružení. 2. Pracovní skupiny mohou být složeny ze zástupců členů sdružení, případně odborníků mimo rámec členů. 3. Pracovní skupiny mají funkci poradního orgánu rady sdružení. 11 FINANCE A MAJETEK 1. Činnost sdružení je financována z různých zdrojů, které tvoří zejména: a) Členské příspěvky řádných členů sdružení b) Členské příspěvky přidružených členů sdružení c) Účelové i neúčelové dotace a granty d) Sdružené prostředky e) Příjmy z hospodářské činnosti sdružení f) Podpůrné prostředky a dary 2. Kritéria pro stanovení výše členských příspěvků řádných členů sdružení schvaluje Valná hromada sdružení. Výše příspěvku řádných členů se řídí počtem obyvatel na základě časově srovnatelných statistických údajů. Členské příspěvky řádných členů jsou splatné v prvním pololetí daného roku. Výše a splatnost členských příspěvků přidružených členů sdružení se stanovuje individuálně na základě smlouvy o přidruženém členství, kterou schvaluje Valná hromada sdružení. Čestný člen příspěvkové povinnosti nepodléhá. 3. Sdružení může vykonávat hospodářskou činnost a poskytovat služby za úplatu. 4. Výnosy majetku, činnosti a hospodářské činnosti sdružení budou sloužit k financování další činnosti sdružení. 5. Sdružení ručí za své závazky celým svým majetkem, nikoliv majetkem svých členů. 12 ROZPUŠTĚNÍ SDRUŽENÍ 1. Sdružení bude rozpuštěno, jestliže jedna národní část oznámí dobrovolné zakončení svého členství v Euroregionu Praděd/Pradziad formou usnesení valné hromady, schváleného třípětinovou většinou hlasů jeho členů. 2. O vystoupení z Euroregionu Praděd/Pradziad musí strana informovat parlament Euroregionu Praděd/Pradziad nejméně šest měsíců před plánovaným datem odchodu. 6

7 3. Činnost sdružení ukončí valná hromada, která rozhodne o způsobu likvidace a vyrovnání závazků sdružení a určí likvidátory sdružení. Likvidační zůstatek sdružení se rozdělí mezi členy sdružení podle podílu vložených prostředků za dobu trvání sdružení. 13 ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ 1. Statut může být doplněn nebo změněn na základě návrhů členů sdružení formou číslovaných písemných dodatků. 2. O změnách statutu rozhoduje valná hromada členů. Výše uvedené znění statutu bylo schváleno valnou hromadou dne přijetím dodatku č. 1 a nabývá účinnosti dne Mgr. Petr Procházka předseda Ing. František Struška místopředseda 7

S T A T U T zájmového sdružení právnických osob

S T A T U T zájmového sdružení právnických osob S T A T U T zájmového sdružení právnických osob EUROREGION PRADĚD 1 NÁZEV, SÍDLO A PRÁVNÍ FORMA 1. Název sdružení: Euroregion Praděd 2. Sídlem Euroregionu Praděd je Vrbno pod Pradědem, ul. Nové doby 111,

Více

Smlouva o vytvoření dobrovolného svazku obcí (zakladatelská smlouva) Mikroregion Krnovsko

Smlouva o vytvoření dobrovolného svazku obcí (zakladatelská smlouva) Mikroregion Krnovsko Smlouva o vytvoření dobrovolného svazku obcí (zakladatelská smlouva) Mikroregion Krnovsko Níže uvedené obce uzavírají podle 46 odst. 2 písm. b) a 49 a násl. zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, za podmínek

Více

Stanovy zájmového sdružení právnických osob

Stanovy zájmového sdružení právnických osob Stanovy zájmového sdružení právnických osob Euroregion Pomezí Čech, Moravy a Kladska -Euroregion Glacensis (dále jen Stanovy ) čl. I Název, sídlo, územní vymezení a postavení sdružení Název: Euroregion

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl.

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl. Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny Čl. 1. Název a sídlo Název: Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny (dále jen spolek ) Sídlo: Křtiny 240, 679 05 Křtiny Čl. 2 Statut spolku

Více

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava Čl. I Základní ustanovení Svaz obcí Národního parku Šumava je zájmovým sdružením právnických osob, založeným podle 20 f j zákona č. 40/1964 Sb., občanský

Více

Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností

Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností Analýza činnosti dobrovolných svazků obcí v území správního obvodu ORP 1 1 Obecné informace

Více

Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY

Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY Čl. 1 Základní ustanovení Na podporu aktivit v NB, z.s. dle zákona č. 89/2012 Sb., původně založen v souladu se zákonem č. 83/1990 Sb., jako občanské sdružení dne

Více

Stanovy spolku. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT - ELEKTRA. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT ELEKTRA

Stanovy spolku. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT - ELEKTRA. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT ELEKTRA Stanovy spolku Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT - ELEKTRA Článek 1 Základní ustanovení 1. Název spolku zní: Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT ELEKTRA 2. Spolek

Více

SDRUŽENÍ AZYLOVÝCH DOMŮ V ČR, o. s.

SDRUŽENÍ AZYLOVÝCH DOMŮ V ČR, o. s. SDRUŽENÍ AZYLOVÝCH DOMŮ V ČR, o. s. STANOVY SDRUŽENÍ AZYLOVÝCH DOMŮ V ČR, o. s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ dle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů ve znění pozdějších předpisů I. Základní ustanovení

Více

STANOVY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY HLINECKO, o. s.

STANOVY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY HLINECKO, o. s. Stanovy MAS Hlinecko, o.s. - strana č. 1 STANOVY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY HLINECKO, o. s. Registrace provedena dne 18. 10. 2006 pod č.j. VS/1 1/65417/06 R IČO 27046508 Čl. 1. Název a sídlo 1) Název organizace:

Více

STANOVY Podzvičinsko, z. s.

STANOVY Podzvičinsko, z. s. STANOVY Podzvičinsko, z. s. Pracovní verze k 3. 12. 2015 Zpracovala: Kateřina Karešová a Ludmila Škvrnová I. Úvodní ustanovení Dle nového občanského zákoníku, 89/2012 Sb. 2014 se mění název Sdružení Podzvičinsko

Více

STANOVY SPOLKU. Pakultura z. s. Článek I

STANOVY SPOLKU. Pakultura z. s. Článek I STANOVY SPOLKU Pakultura z. s. Článek I Název, sídlo, působnost a charakter spolku 1. 1. Název spolku: Pakultura z. s. (dále jen spolek ) 1. 2. Sídlo spolku: Truhlářská 574, Pacov 395 01 1. 3. Spolek působí

Více

Česká asociace doktorandů a doktorandek z. s.

Česká asociace doktorandů a doktorandek z. s. Česká asociace doktorandů a doktorandek z. s. STANOVY Úplné znění ke dni 25. srpna 2016 I. NÁZEV, STATUS A SÍDLO Název: Česká asociace doktorandů a doktorandek z. s. Sídlo: Strážní 1344/20, Žižkov, 130

Více

STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE DOLNÍ PODLUŽÍ

STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE DOLNÍ PODLUŽÍ STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE DOLNÍ PODLUŽÍ Preambule Občanské sdružení rodičů při ZŠDP bylo založeno 9. dubna 2008, dle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů. S účinností zákona č. 89/2012

Více

ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ

ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ S T A N O V Y Život na vesnici, z.s. Název spolku zní: ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ Život na vesnici, z.s. Sídlo: Pardubická 160 Opatovice nad Labem 533 45 ČLÁNEK II. SÍDLO A ADRESA SPOLKU Korespondenční adresa:

Více

STANOVY SPOLKU SAKUMPIKUM z.s. I. Úvodní ustanovení

STANOVY SPOLKU SAKUMPIKUM z.s. I. Úvodní ustanovení STANOVY SPOLKU SAKUMPIKUM z.s. I. Úvodní ustanovení Občanské sdružení SAKUMPIKUM o.s., IČ: 22879374 registrované Ministerstvem vnitra dne 4. 8. 2011 pod č.j.: VS/11/85347/11-R ve smyslu zákona č. 83/1990

Více

Unie soudních znalců, o. s.

Unie soudních znalců, o. s. OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Unie soudních znalců, o. s. Čl. 1 Název a sídlo Název: Unie soudních znalců, o. s. (dále jen Unie ) Sídlo: Šumenská 7 143 00 Praha 4 Čl. 2 Statut UNIE 1. Unie je dobrovolná a nezávislá,

Více

Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností

Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností Analýza činnosti dobrovolných svazků obcí v území správního obvodu ORP Rýmařov 1 1 Obecné

Více

STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE DOLNÍ PODLUŽÍ

STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE DOLNÍ PODLUŽÍ STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE DOLNÍ PODLUŽÍ Preambule Občanské sdružení rodičů při ZŠDP bylo založeno 9. dubna 2008, dle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů. S účinností zákona č. 89/2012

Více

STANOVY SPOLKU. Článek I. Základní ustanovení

STANOVY SPOLKU. Článek I. Základní ustanovení STANOVY SPOLKU Článek I. Základní ustanovení 1) Název: Spolek rodičů Základní školy a Mateřské školy Hrádek 144 (dále jen spolek ). 2) Sídlo: Hrádek 144, 739 97 Hrádek. 3) IČ: 487 71 716 4) Spolek je zapsaný

Více

Stanovy spolku Občanské sdružení při MŠ Národní

Stanovy spolku Občanské sdružení při MŠ Národní Stanovy spolku Občanské sdružení při MŠ Národní 1. NÁZEV A SÍDLO 1.1 Název spolku je: Občanské sdružení při MŠ Národní, z. s. (dále jen spolek ). 1.2 Sídlem spolku je: Národní 416/37, Praha 1. 2. CHARAKTER

Více

STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH

STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH Článek I. Úvodní ustanovení 1) Název občanského sdružení: Unie českých fotbalových rozhodčích (dále jen UČFR ). Sídlo: Diskařská 100, Praha 6, PSČ 169 00 2)

Více

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA STANOVY zájmového sdružení právnických osob TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA 1 Název, sídlo a právní postavení 1. Název: Technologická platforma silniční doprava (dále jen sdružení ). 2. Sídlo

Více

STANOVY SPOLKU. Tělovýchovná jednota Sokol Pačejov z.s

STANOVY SPOLKU. Tělovýchovná jednota Sokol Pačejov z.s STANOVY SPOLKU Tělovýchovná jednota Sokol Pačejov z.s Čl. I. Název a sídlo spolku 1. Název spolku zní Tělovýchovná jednota Sokol Pačejov z. s. (dále též spolek ). 2. Sídlo spolku se nachází na adrese:

Více

STANOVY MASARYKOVA DEMOKRATICKÉHO HNUTÍ

STANOVY MASARYKOVA DEMOKRATICKÉHO HNUTÍ MASARYKOVO DEMOKRATICKÉ HNUTÍ sekretariát Na Příkopě 10 110 00 Praha 1 Tel.: 224 211 021 e-mail: masdem@seznam.cz STANOVY MASARYKOVA DEMOKRATICKÉHO HNUTÍ Věrni odkazu prezidenta Osvoboditele, zakladatele

Více

Organizační řád KlimNet z. s.

Organizační řád KlimNet z. s. Čl. 1 Základní ustanovení Organizační řád KlimNet z. s. 1. Spolek KlimNet z. s. se sídlem: 28. října 141, 742 83 Klimkovice, IČ: 26666936 (dále jen Spolek ) vydává v souladu se stanovami Spolku následující

Více

Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut sdružení. Čl. 3 Cíl činnosti sdružení. Čl.

Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut sdružení. Čl. 3 Cíl činnosti sdružení. Čl. Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny Čl. 1. Název a sídlo Název: Občanské sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny (dále jen sdružení ) Sídlo: Křtiny 240, 679 05 Křtiny Čl. 2 Statut sdružení 1. Sdružení je

Více

Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů

Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů Čl. 1 Základní ustanovení 1) Sdružení má název: ErnetFree (dále jen sdružení ). 2) Sdružení je právnickou osobou ve smyslu

Více

Stanovy občanského sdružení ErnetFree

Stanovy občanského sdružení ErnetFree Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů platný k 1.9.2005 1 Čl. 1 Základní ustanovení 1) Sdružení má název: ErnetFree (dále jen sdružení ). 2) Sdružení je právnickou

Více

Stanovy spolku Síť ekologických poraden STEP, z. s.

Stanovy spolku Síť ekologických poraden STEP, z. s. Stanovy spolku Síť ekologických poraden STEP, z. s. Článek I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Název spolku je: Síť ekologických poraden STEP, z. s. (dále jen Spolek ). 2. Spolek používá zkrácený název STEP, jenž

Více

Stanovy Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z.s.

Stanovy Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z.s. Stanovy Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z.s. Část I. Základní ustanovení 1 Název, sídlo a působnost spolku 1. Název spolku: Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z. s. 2. Asociace institucí

Více

Stanovy. Resort Luhačovice. Klastr cestovního ruchu

Stanovy. Resort Luhačovice. Klastr cestovního ruchu Stanovy Resort Luhačovice Klastr cestovního ruchu který je ustanoven v soulad se zákonem č. 248/1995 Sb., o obecně prospěšných společnostech, ve znění pozdějších předpisů, a který navazuje na zakládací

Více

Telefonní seznam volebních místností ve Volebním obvodu č. 64 Sídlo: Bruntál

Telefonní seznam volebních místností ve Volebním obvodu č. 64 Sídlo: Bruntál Telefonní seznam volebních místností ve Volebním obvodu č. 6 Sídlo: Bruntál obec s poveřeným obecním úřadem Město Albrechtice obec Město Albrechtice Město Albrechtice Město Albrechtice Město Albrechtice

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UNIE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ ČR, o, s.

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UNIE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ ČR, o, s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UNIE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ ČR, o, s. Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Název sdružení je Unie malých a středních podniků ČR, o. s. (dále jen sdružení. Anglický ekvivalent názvu

Více

STANOVY. Profesního sdružení instruktorů prací ve výškách. Název sdružení : Profesní sdružení instruktorů prací ve výškách II.

STANOVY. Profesního sdružení instruktorů prací ve výškách. Název sdružení : Profesní sdružení instruktorů prací ve výškách II. STANOVY Profesního sdružení instruktorů prací ve výškách I. Název sdružení : Profesní sdružení instruktorů prací ve výškách II. 1 / 16 Sídlo sdružení a působnost : Sídlem sdružení je Praha a působí na

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Sdružení JM-Net

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Sdružení JM-Net ORGANIZAČNÍ ŘÁD Sdružení JM-Net Valná hromada občanského sdružení dne 10.2.2005 schválila Organizační řád sdružení, ten byl novelizován na náhradní Valné hromadě konané 7.7.2008 a náhradní Valné hromadě

Více

FOKUS České Budějovice, z. s.

FOKUS České Budějovice, z. s. STANOVY FOKUS České Budějovice, z. s. Článek I. Název a sídlo Spolku 1. Název: FOKUS České Budějovice, z. s. 2. Sídlo: Bezdrevská 1118/1, České Budějovice, 370 11. 3. Je dobrovolným a nepolitickým Spolkem,

Více

ŘÁD. j a b l o n k a. c z o b č a n s k é s d r u ž e n í. s í d l o s d r u ž e n í J a b l o n e c k á 7 1 3, 1 9 0 0 0 P r a h a 9

ŘÁD. j a b l o n k a. c z o b č a n s k é s d r u ž e n í. s í d l o s d r u ž e n í J a b l o n e c k á 7 1 3, 1 9 0 0 0 P r a h a 9 j a b l o n k a. c z o b č a n s k é s d r u ž e n í ORGANIZAČNÍ ŘÁD s í d l o s d r u ž e n í J a b l o n e c k á 7 1 3, 1 9 0 0 0 P r a h a 9 P r a h a 2 0 0 3 1 1 OBSAH 1 OBSAH... 2 2 ÚVOD...3 2.1 VZNIK

Více

S T A N O V Y ASOCIACE VÝZKUMNÝCH ORGANIZACÍ

S T A N O V Y ASOCIACE VÝZKUMNÝCH ORGANIZACÍ S T A N O V Y ASOCIACE VÝZKUMNÝCH ORGANIZACÍ - úplné znění - tak, jak vyplývá ze znění stanov AVO, schválených ustavujícím valným shromážděním dne 18. 6. 1990, registrovaným MVČR pod č. j. VSP/1-2063/90-R

Více

Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2. Statut sdružení

Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2. Statut sdružení Čl. 1. Název a sídlo Název: Občanské sdružení Janus (dále jen sdružení ) Sídlo: Popkova 1005, 664 34 Kuřim Čl. 2 Statut sdružení 1. Sdružení je dobrovolné, nezávislé, sdružující členy na základě společného

Více

Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností

Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností Analýza činnosti dobrovolných svazků obcí v území správního obvodu ORP 1 1 Obecné informace

Více

STANOVY spolku Centrum pro rodinný život, z.s.

STANOVY spolku Centrum pro rodinný život, z.s. STANOVY spolku Centrum pro rodinný život, z.s. Článek I. Název, sídlo, IČO 1. Název: Centrum pro rodinný život, z.s. (dále jen spolek ) 2. Sídlo: Biskupské náměstí 2 779 00 Olomouc 3. IČO: 14615240 Článek

Více

RIDERS ČR o.s. Stanovy občanského sdružení. Čl. 1 Název a sídlo. Čl. 2 Cíl a zaměření činnosti. Čl. 3 Členství

RIDERS ČR o.s. Stanovy občanského sdružení. Čl. 1 Název a sídlo. Čl. 2 Cíl a zaměření činnosti. Čl. 3 Členství Stanovy občanského sdružení RIDERS ČR o.s. Čl. 1 Název a sídlo 1. Na základě zákona č. 83/1990 Sb. ve znění pozdějších změn a doplňků se zakládá občanské sdružení s názvem RIDERS ČR o.s. (dále jen Sdružení).

Více

Stanovy Sdružení přátel ISŠ Vysoké nad Jizerou, z. s. Úplné znění ke dni Čl. 1 Úvodní ustanovení

Stanovy Sdružení přátel ISŠ Vysoké nad Jizerou, z. s. Úplné znění ke dni Čl. 1 Úvodní ustanovení Stanovy Sdružení přátel ISŠ Vysoké nad Jizerou, z. s. Úplné znění ke dni 24. 11. 2015 Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Sdružení přátel ISŠ Vysoké nad Jizerou, z. s. (dále též spolek ). 2. Sídlo

Více

Stanovy občanského sdružení Komunitní škola Kasejovice, o.s.

Stanovy občanského sdružení Komunitní škola Kasejovice, o.s. Stanovy občanského sdružení Komunitní škola Kasejovice, o.s. Článek I. Název a sídlo sdružení 1. Název sdružení: Komunitní škola Kasejovice, o.s. (zkráceně KŠ Kasejovice, o.s.) Názvu sdružení v mezinárodním

Více

Statut Technologické agentury České republiky

Statut Technologické agentury České republiky VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY III. Příloha k usnesení vlády ze dne 7. prosince 2009 č. 1530 ve znění přílohy k usnesení vlády ze dne 18. prosince 2013 č. 991 Statut Technologické agentury České republiky Článek

Více

STANOVY. Článek 1 Základní údaje

STANOVY. Článek 1 Základní údaje STANOVY Článek 1 Základní údaje Název sdružení: Asociace ředitelů gymnázií České republiky, z. s. Zkrácené označení: AŘG ČR Sídlo: Gymnázium Nad Štolou, Nad Štolou 1, 170 00 Praha 7 Článek 2 Poslání a

Více

S T A N O V Y. I. Základní ustanovení

S T A N O V Y. I. Základní ustanovení S T A N O V Y Název organizace: Regionální sdružení sportů Svitavy, z.s. IČ : 00435805 Sídlo organizace: Svitavy, Kapitána Nálepky 39 Působnost: Regionální sportovní tělovýchovná organizace tělovýchovných

Více

STANOVY Občané pro Hošťálkovice z. s.

STANOVY Občané pro Hošťálkovice z. s. STANOVY - Občané pro z. s. STANOVY Občané pro z. s. Zakladatelé spolku Občané pro z. s. jsou: Ing. David Sýkora, Ph.D., r.č.: 801008/4137, bytem Podevsí 415, 725 28 Ostrava Lenka Bosáková, r.č.: 695905/5521,

Více

S T A N O V Y. Hlava první. Základní ustanovení. Čl. I Název a sídlo Spolku

S T A N O V Y. Hlava první. Základní ustanovení. Čl. I Název a sídlo Spolku Sdružení rodičů při Gymnáziu v Krnově je občanským sdružením, jenž vzniklo dle Zk. č. 83/1990 Sb. O sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů, na základě registrace u Ministerstva vnitra ČR ze dne

Více

SMLOUVA. uzavřená dne 5. prosince 1996 v Hradci Králové mezi stranami: Preambule

SMLOUVA. uzavřená dne 5. prosince 1996 v Hradci Králové mezi stranami: Preambule SMLOUVA O VYTVOŘENÍ ČESKO POLSKÉHO EUROREGIONU POMEZÍ ČECH, MORAVY A KLADSKA EUROREGION GLACENSIS uzavřená dne 5. prosince 1996 v Hradci Králové mezi stranami: Regionální sdružení Euroregion Pomezí Čech,

Více

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole

Více

S T A N O V Y. Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje, zapsaný spolek. Čl. I Úvodní ustanovení

S T A N O V Y. Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje, zapsaný spolek. Čl. I Úvodní ustanovení S T A N O V Y Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje, zapsaný spolek Čl. I Úvodní ustanovení 1. Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje (používaná zkratka dále jen HSR-ÚK ) se zřizuje jako: -

Více

o.s. InternetPoradna.cz

o.s. InternetPoradna.cz o.s. InternetPoradna.cz čl. 1 název a sídlo název: sídlo: o.s. InternetPoradna.cz (dále jen sdružení) Wurmova 577/7, 779 00 Olomouc čl. 2 charakter sdružení Sdružení je dobrovolnou, nestátní, neziskovou

Více

FOKUS České Budějovice, o.s.

FOKUS České Budějovice, o.s. STANOVY FOKUS České Budějovice, o.s. Článek I. Název a sídlo sdružení 1. FOKUS České Budějovice - Sdružení pro pomoc a podporu lidem s duševním onemocněním (dále jen Sdružení) je dobrovolným a nepolitickým

Více

STANOVY Tělovýchovné jednoty Sport pro všechny Dýšina, z. s.

STANOVY Tělovýchovné jednoty Sport pro všechny Dýšina, z. s. STANOVY Tělovýchovné jednoty Sport pro všechny Dýšina, z. s. 1. Základní ustanovení 1.1 Sdružení se nazývá Tělovýchovná jednota Sport pro všechny, z. s. V běžném korespondenčním styku nebo při propagaci

Více

S M L O U V A E U R O R E G I O N S I L E S I A

S M L O U V A E U R O R E G I O N S I L E S I A S M L O U V A o spolupráci pod názvem E U R O R E G I O N S I L E S I A uzavřená dne 20. září 1998 v Opavě mezi: českou stranou, kterou reprezentuje: Regionální sdružení pro česko polskou spolupráci opavské

Více

Sdružení pro výstavbu komunikace I/11 I/57 STANOVY

Sdružení pro výstavbu komunikace I/11 I/57 STANOVY Sdružení pro výstavbu komunikace I/11 I/57 STANOVY Právnické osoby uvedené v příloze č. 2 Stanov zakládají podle 20f a násl., zák. č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších změn a doplňků,

Více

Dne 3.12.1991 vzniklo Sdružení rodičů a přátel školy při ZŠ U Školské zahrady, založené dle tehdy platného zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů,

Dne 3.12.1991 vzniklo Sdružení rodičů a přátel školy při ZŠ U Školské zahrady, založené dle tehdy platného zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů, NÁVRH STANOV I. Úvodní ustanovení Dne 3.12.1991 vzniklo Sdružení rodičů a přátel školy při ZŠ U Školské zahrady, se sídlem U Školské zahrady 4, 182 00 Praha 8, IČ 457 73 530, založené dle tehdy platného

Více

STANOVY. spolku SK Viktorie, z.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku

STANOVY. spolku SK Viktorie, z.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku STANOVY spolku SK Viktorie, z.s. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) SK VIKTORIE, z.s. (dále jen zapsaný spolek ) je spolkem, který je založen jako volný spolek fyzických osob, sdružující

Více

S T A N O V Y. Handicap Sport Clubu Havířov, z.s. Článek I.

S T A N O V Y. Handicap Sport Clubu Havířov, z.s. Článek I. S T A N O V Y Handicap Sport Clubu Havířov, z.s. Článek I. Základní ustanovení 1. Handicap Sport Club Havířov, z.s. (dále jen spolek) je dobrovolným sdružením fyzických osob ve smyslu zákona č. 89/2012

Více

Stanovy spolku METODĚJ z. s.

Stanovy spolku METODĚJ z. s. Stanovy spolku METODĚJ z. s. I. Název a sídlo 1. Byl založen spolek Metoděj jehož název je METODĚJ z. s., se sídlem Havlíčkův Brod, Jeronýmova 788, PSČ 580 01. 2. Spolek Metoděj (dále jen spolek ) byl

Více

S T A T U T. Okresní hospodářské komory Karviná

S T A T U T. Okresní hospodářské komory Karviná S T A T U T Okresní hospodářské komory Karviná Část první Čl. 1 Základní ustanovení (1) Okresní komora (dále jen komora ) je ustavena na základě zákona č. 301/1992 Sb. o Hospodářské komoře ČR a Agrární

Více

Místní akční skupina Podještědí, z. s. Liberecký kraj STANOVY. Schváleno: Valná hromada MAS Podještědí, z.s. dne - 1 -

Místní akční skupina Podještědí, z. s. Liberecký kraj STANOVY. Schváleno: Valná hromada MAS Podještědí, z.s. dne - 1 - Místní akční skupina Podještědí, z. s. Liberecký kraj STANOVY Schváleno: Valná hromada MAS Podještědí, z.s. dne - 1 - Preambule Místní akční skupina Podještědí ( dále jen místní akční skupina či MAS) je

Více

Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení

Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Klub rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. (dále jen Klub nebo spolek). 2. Sídlo spolku: ZŠ Záhuní 408, 744

Více

M í s t n í a k č n í s k u p i n a Kelečsko - Lešensko - Starojicko, o.s. S T A N O V Y O B Č A N S K É H O S D R U Ž E N Í

M í s t n í a k č n í s k u p i n a Kelečsko - Lešensko - Starojicko, o.s. S T A N O V Y O B Č A N S K É H O S D R U Ž E N Í M í s t n í a k č n í s k u p i n a Kelečsko - Lešensko - Starojicko, o.s. Moravskoslezský kraj a Zlínský kraj S T A N O V Y O B Č A N S K É H O S D R U Ž E N Í schválené ustavující Valnou hromadou dne

Více

Rada pro zdraví a životní prostředí Statut (Text po změně dle usnesení vlády č. 660 ze dne 21. srpna 2013)

Rada pro zdraví a životní prostředí Statut (Text po změně dle usnesení vlády č. 660 ze dne 21. srpna 2013) Článek l Úvodní ustanovení Rada pro zdraví a životní prostředí Statut (Text po změně dle usnesení vlády č. 660 ze dne 21. srpna 2013) (1) Rada pro zdraví a životní prostředí (dále jen "Rada") je stálým

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Kruh přátel Severáčku

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Kruh přátel Severáčku STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ 1. Název : Kruh přátel Severáčku Kruh přátel Severáčku Článek 1 Název a sídlo 2. Sídlo : Frýdlantská 1359/19, 460 01 Liberec Článek 2 Statut sdružení 1. Sdružení je dobrovolnou,

Více

Statut. Okresní hospodářské komory Olomouc. Část první Základní ustanovení

Statut. Okresní hospodářské komory Olomouc. Část první Základní ustanovení Statut Okresní hospodářské komory Olomouc Část první Základní ustanovení čl. 1 1. Okresní hospodářská komora Olomouc (dále jen Komora) je ustavena na základě zákona č. 301/1992 Sb. v platném znění o Hospodářské

Více

Stanovy. Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Albrechtice nad Vltavou

Stanovy. Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Albrechtice nad Vltavou Stanovy Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Albrechtice nad Vltavou Čl. I Název, sídlo a charakter spolku 1) Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Albrechtice nad Vltavou je spolkem občanů, zejména

Více

Stanovy. Modrá hvězda života záchranná vodní stanice potápěčů Karlovy Vary, z.s. I. Úvodní ustanovení

Stanovy. Modrá hvězda života záchranná vodní stanice potápěčů Karlovy Vary, z.s. I. Úvodní ustanovení Stanovy Modrá hvězda života záchranná vodní stanice potápěčů Karlovy Vary, z.s. I. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Modrá hvězda života záchranná vodní stanice potápěčů Karlovy Vary, z.s. (dále jen MHŽ

Více

SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA LOUNY. Stanovy. Sídlo: Poděbradova 661, Louny IČO: Založen:

SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA LOUNY. Stanovy. Sídlo: Poděbradova 661, Louny IČO: Založen: SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA LOUNY Stanovy Sídlo: Poděbradova 661, 440 01 Louny IČO: 64018130 Založen: 4.3.1992 2017 I. Základní ustanovení 1. Sdružení, ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování,

Více

Stanovy spolku. Čl. I. Název a sídlo. Čl. II. Účel spolku. Čl. III. Hlavní činnost spolku

Stanovy spolku. Čl. I. Název a sídlo. Čl. II. Účel spolku. Čl. III. Hlavní činnost spolku Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Sportovní klub Nýrov, z.s. (dále jen SK Nýrov ) se sídlem Nýrov 56, 679 72 Kunštát. Čl. II Účel spolku Účelem spolku je pořádání a organizace sportovních, tělovýchovných

Více

Létejme z Ostravy, o.s. Stanovy občanského sdružení

Létejme z Ostravy, o.s. Stanovy občanského sdružení Létejme z Ostravy, o.s. Stanovy občanského sdružení Článek I Základní ustanovení 1) Název: Létejme z Ostravy, o.s. (dále jen sdružení ). 2) Sídlo: Maďarská 1456/10, 0strava, 708 00. 3) Oficiální web: www.letejmezostravy.cz

Více

Stanovy sdružení Otevřená GeoInfrastruktura. I. Název a sídlo. II. Charakter sdružení. III. Základní cíle sdružení. IV.

Stanovy sdružení Otevřená GeoInfrastruktura. I. Název a sídlo. II. Charakter sdružení. III. Základní cíle sdružení. IV. Stanovy sdružení Otevřená GeoInfrastruktura Název: Otevřená GeoInfrastruktura Název anglicky: Open GeoInfrastructure Zkratka: osgeo.cz Sídlo: Podevsí 33, Dolní Lhota, 747 66 I. Název a sídlo II. Charakter

Více

Návrh stanov spolku Spolek Poznání při GOH

Návrh stanov spolku Spolek Poznání při GOH Návrh stanov spolku Spolek Poznání při GOH ČÁST I. Úvodní ustanovení a základní pojmy 1. Spolek Poznání GOH je nezávislým spolkem fyzických osob - rodičů a jiných zákonných zástupců žáků Gymnázia Olgy

Více

Dobrovolný svazek obcí mikroregionu Brodec S t a n o v y...

Dobrovolný svazek obcí mikroregionu Brodec S t a n o v y... Dobrovolný svazek obcí mikroregionu Brodec S t a n o v y... Obec Borovnice, IČO 00274747 Obec Chleny, IČO 00274917 Obec Kostelecké Horky, IČO 00274984 Obec Krchleby, IČO 00579190 Obec Lhoty u Potštejna,

Více

Stanovy FUNFÁN, o. s.

Stanovy FUNFÁN, o. s. Stanovy FUNFÁN, o. s. Preambule FUNFÁN, o. s. je dobrovolné, nezávislé, sdružující členy na základě společného zájmu. Občanské sdružení je právnickou osobou registrovanou ministerstvem vnitra. Čl. 1 Úvodní

Více

STANOVY ZÁJMOVÉHO SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB SPELOS

STANOVY ZÁJMOVÉHO SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB SPELOS STANOVY ZÁJMOVÉHO SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB SPELOS (dále jen Stanovy ) I. Název a sídlo Název: SPELOS Sídlo: Revoluční 1200/16, Praha 1, PSČ 110 00 II. Statut SPELOS, zájmové sdružení právnických osob

Více

Stanovy spolku Pink Floyd fanklub CZ, z. s.

Stanovy spolku Pink Floyd fanklub CZ, z. s. Stanovy spolku Pink Floyd fanklub CZ, z. s. Čl. I Úvodní ustanovení 1. Název spolku zní: Pink Floyd fanklub CZ, z. s. (dále jen spolek ). 2. Povolená zkratka názvu: Pink Floyd fanklub CZ. 3. Sídlem spolku

Více

Stanovy Javornického rozvojového spolku

Stanovy Javornického rozvojového spolku Stanovy Javornického rozvojového spolku 1 Název a sídlo spolku Název spolku zní: Sídlem spolku je: Javornický rozvojový spolek Javorník 42, 384 73 Vacov 2 Právní postavení spolku (1) Javornický rozvojový

Více

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Mateřské škole Krnov, náměstí Míru 12, okres Bruntál

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Mateřské škole Krnov, náměstí Míru 12, okres Bruntál STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Mateřské škole Krnov, náměstí Míru 12, okres Bruntál I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) Spolek rodičů a přátel školy při Mateřské škole Krnov, náměstí

Více

- Organizace volnočasových, kulturních a sportovních aktivit pro děti s PAS a jejích rodičů

- Organizace volnočasových, kulturních a sportovních aktivit pro děti s PAS a jejích rodičů Stanovy spolku Čl. 1. Název a sídlo Název: ADAM - autistické děti a my, z.s. (dále jen "spolek") Sídlo: Mozartova 1092/2, 736 01 Havířov - Podlesí Čl. 2 Doba trvání spolku Spolek je založen na dobu neurčitou.

Více

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY VK KARLOVY VARY člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY Číslo: 01/2015 Schváleno: 09.10.2015, členskou schůzí klubu Účinnost od: 10.10.2015 Článek 1 Název, charakteristika

Více

Stanovy spolku. Pernštejn.net, z.s.

Stanovy spolku. Pernštejn.net, z.s. 1 Stanovy spolku Pernštejn.net, z.s. Čl. I. Základní ustanovení 1 Pernštejn.net, z.s. (dále též jen spolek) je dobrovolný, nezávislý a neziskový spolek fyzických a právnických osob. 2 Sídlo spolku je umístěno

Více

S T A N O V Y. Centra aktivního odpočinku - Jezdecké společnosti na Špičáku změna č. 2. Centrum aktivního odpočinku- Jezdecká společnost na Špičáku

S T A N O V Y. Centra aktivního odpočinku - Jezdecké společnosti na Špičáku změna č. 2. Centrum aktivního odpočinku- Jezdecká společnost na Špičáku S T A N O V Y Centra aktivního odpočinku - Jezdecké společnosti na Špičáku změna č. 2 Článek I. - Název a sídlo Název: Centrum aktivního odpočinku- Jezdecká společnost na Špičáku Centrum aktivního odpočinku

Více

Vnitřní organizace spolku, práva a povinnosti členů i volených orgánů spolku se řídí těmito stanovami.

Vnitřní organizace spolku, práva a povinnosti členů i volených orgánů spolku se řídí těmito stanovami. STANOVY zapsaného spolku Pro rozvoj Šumavy Vnitřní organizace spolku, práva a povinnosti členů i volených orgánů spolku se řídí těmito stanovami. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter zapsaného spolku

Více

STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku

STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku Úplné znění Název spolku: Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku, z. s. Užívané zkratky: SF DHR, z. s. Sídlo: Brno, Zubatého 1, 614 00 Obsah stanov: I. Základní

Více

STANOVY. I. Úvodní ustanovení

STANOVY. I. Úvodní ustanovení STANOVY I. Úvodní ustanovení Sdružení rodičů a příznivců Gymnázia v Hořovicích, IČ: 616 86 123, bylo založeno v roce 1995 dle tehdy platného zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů, za účelem koordinace

Více

Stanovy. Čl. 2 Statut spolku Spolek je dobrovolný, nezávislý, sdružující členy na základě společného zájmu. Spolek je právnickou osobou.

Stanovy. Čl. 2 Statut spolku Spolek je dobrovolný, nezávislý, sdružující členy na základě společného zájmu. Spolek je právnickou osobou. Stanovy Čl. 1. Název a sídlo spolku Název spolku: PRO Arny z. s. (dále jen spolek ) Sídlo spolku: Riegrova 1756/51, České Budějovice, 370 01 Čl. 2 Statut spolku Spolek je dobrovolný, nezávislý, sdružující

Více

STANOVY TJ SOKOL OHRAZENICE, z. s. Čl. I Základní ustanovení

STANOVY TJ SOKOL OHRAZENICE, z. s. Čl. I Základní ustanovení STANOVY TJ SOKOL OHRAZENICE, z. s. Čl. I Základní ustanovení Spolek s názvem TJ SOKOL OHRAZENICE, z. s. /dále jen TJ/ je samosprávný a dobrovolný svazek členů nebo je spolkem fyzických a právnických osob

Více

Úplné znění STANOV spolku Lékořice z.s.

Úplné znění STANOV spolku Lékořice z.s. Úplné znění STANOV spolku Lékořice z.s. Čl. 1. Název a sídlo 1. Název spolku zní: Lékořice z.s. (dále jen spolek ). 2. Sídlem spolku je Praha. 3. IČ: 27002110 Čl. 2. Právní postavení 1. Spolek je právnickou

Více

Příloha č. 2 STANOVY. Čl. 1 Základní ustanovení

Příloha č. 2 STANOVY. Čl. 1 Základní ustanovení Příloha č. 2 STANOVY Čl. 1 Základní ustanovení 1) Společná CIDLINA, z.s. dle zákona č. 89/2012 Sb., původně založen v souladu se zákonem č. 83/1990 Sb., jako občanské sdružení dne 23. 3. 2004. Spolek funguje

Více

Stanovy Waldorfská iniciativa Liberec, z.s.

Stanovy Waldorfská iniciativa Liberec, z.s. Stanovy Waldorfská iniciativa Liberec, z.s. Název spolku: Waldorfská iniciativa Liberec, z.s. Sídlo: Jiříčkov 41, 463 43 Světlá pod Ještědem IČO: 02126834 Čl. I Základní ustanovení Čl. II Právní postavení

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Rady vlády pro konkurenceschopnost a hospodářský růst. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Působnost Rady

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Rady vlády pro konkurenceschopnost a hospodářský růst. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Působnost Rady VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 19. ledna 2015 č. 48 Statut Rady vlády pro konkurenceschopnost a hospodářský růst Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Rada vlády pro konkurenceschopnost

Více

BUDULÍNEK STANOVY. 1. Sdružení je dobrovolné, nezávislé, sdružuje členy na základě společného zájmu

BUDULÍNEK STANOVY. 1. Sdružení je dobrovolné, nezávislé, sdružuje členy na základě společného zájmu BUDULÍNEK STANOVY Čl. I. Úvodní ustanovení Název občanského sdružení: BUDULÍNEK Sídlo sdružení: ul. U Trati 1014, 334 41 Dobřany Čl. II. Právní postavení sdružení 1. Sdružení je dobrovolné, nezávislé,

Více

Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov STANOVY

Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov STANOVY Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov STANOVY Článek 1 Název a sídlo spolku 1. 1 Název spolku zní: Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov (dále jen Spolek ) 1. 2 Sídlo Spolku je: Základní

Více

STANOVY. CoderDojo Česká republika z.s.

STANOVY. CoderDojo Česká republika z.s. STANOVY CoderDojo Česká republika z.s. I. Základní ustanovení 1. CoderDojo Česká republika z.s. (dále též jako spolek ) je právnickou osobou, která má formu spolku vzniklého zápisem do veřejného rejstříku

Více

STANOVY SPOLKU Český klub zlatokopů

STANOVY SPOLKU Český klub zlatokopů STANOVY SPOLKU Český klub zlatokopů čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Český klub zlatokopů (dále též ČKZ ). 2. Sídlo spolku: Praha 3. ČKZ je spolkem ve smyslu zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník.

Více

Statut Rady vlády pro rovné příležitosti žen a mužů

Statut Rady vlády pro rovné příležitosti žen a mužů Statut Rady vlády pro rovné příležitosti žen a mužů III. schválený usnesením vlády ze dne 10. října 2001 č. 1033 a změněný usnesením vlády ze dne 12. prosince 2007 č. 1386 a usnesením vlády ze dne 3. listopadu

Více