Ing. JANA WINTEROVÁ, MPA ředitelka odboru CERA Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Karmelitská 7, , Praha 1

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Ing. JANA WINTEROVÁ, MPA ředitelka odboru CERA Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Karmelitská 7, 118 12, Praha 1"

Transkript

1 Ing. JANA WINTEROVÁ, MPA ředitelka odboru CERA Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Karmelitská 7, , Praha 1 Č. j.: MSMT-21796/ V Praze dne 12. prosince 2013 Vážený pane magistře, dne byla doručena na Odbor CERA Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen MŠMT ) námitka proti postupu Řídicího orgánu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (dále jen ŘO OP VK ), která se týká vyhodnocených nezpůsobilých výdajů v souvislosti s překročením průměrných jednotkových sazeb v kapitole osobních nákladů a provedené refundace projektových prostředků v rozporu s pravidly OP VK u projektu CZ.1.07/1.2.00/ s názvem Inkluzivní vzdělávání žáků ve školách "spádových" sociálně vyloučeným lokalitám - v tzv. romských školách. Veškerá tvrzení v námitce byla řádně prošetřena s následujícím konstatováním: A) Překročení průměrné jednotkové sazby v kapitole osobních nákladů Při kontrole závěrečné monitorovací zprávy (MZ 07/2013, ŽoP 08/0014) byly v souladu s ustanovením Příručky pro příjemce, verze 3 (dále jen Příručka pro příjemce ), str. 38: Jednotkové mzdy, které jsou stanovené ve schváleném rozpočtu projektu v závislosti na pracovní pozici a typu pracovního poměru hodinovou sazbou nebo měsíční sazbou, jsou průměrovými ukazateli a jsou po celou dobu realizace projektu závazné., vyhodnoceny nezpůsobilé výdaje v celkové výši ,18 Kč (z toho přímé náklady ve výši ,80 Kč a nepřímé náklady ve výši ,38 Kč). Výčet vyhodnocených nezpůsobilých výdajů uvádí tabulka 1.

2 Tabulka 1 Přehled nezpůsobilých výdajů Položka rozpočtu/popis nezpůsobilého výdaje Částka nezpůsobilého výdaje Související odvody (součet pol. 1.2, 1.3, 1.4, 1.5) Celkem výdaj nezpůsobilý , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,14 Celkem osobní náklady ,40 Nepřímé náklady (10 %) ,84 Celkem ,24 Příjemce v části Shrnutí a závěr uvádí: Průměrné jednotkové ceny byly v uvedených případech překročeny, nikoli ovšem nějak zásadně. Zároveň nebyl ve stejných položkách vyčerpán rozpočtovaný počet jednotek a nebyl překročen celkový náklad na položku. Ve všech případech nebyly překročeny sazby určené Metodickým dopisem 4. Celá kapitola 1 Osobní náklady nebyla příjemcem dotace ani partnery vyčerpána K překročení došlo v souvislosti s navýšením platů pedagogických pracovníků Nařízením vlády a v souvislosti s ověřováním nových rolí v českém vzdělávacím systému. Z komunikace s poskytovatelem dotace vyplynulo, že sledován je celkový náklad na položku. Z výše uvedeného vyplývá, že příjemce sám připouští překročení průměrných jednotkových cen v kapitole 1 Osobní náklady. Argumentace nevyčerpání rozpočtovaného počtu jednotek, nepřekročení celkových nákladů na položku, nepřekročení sazeb určených Metodickým dopisem č. 4, nevyčerpání celé kapitoly 1 Osobní náklady a sledování celkového nákladu na položku je v tomto případě nerelevantní. Jedná se o dílčí kritéria, která jsou při hodnocení způsobilosti výdajů hodnocena, nikoli však o komplexní výčet. Dalším kritériem pro hodnocení způsobilosti výdajů v kapitole 1 Osobní náklady je výše uvedené ustanovení Příručky pro příjemce, str. 38. Nevyčerpáním rozpočtovaných položek a nezohledněním výše schválené jednotkové sazby při čerpání v podstatě došlo mj. k provedení změny rozpočtu, kdy byly sníženy úvazky stávajících pozic a zároveň byla navýšena schválená jednotková cena. Navýšení schválené jednotkové ceny není možné provádět v rámci nepodstatných změn, to vyplývá z ustanovení Příručky pro příjemce, str. 66: navýšení či snížení úvazku stávající pozice (nesmí být překročena schválená jednotková cena). Provedením změny rozpočtu v rozporu s Příručkou pro příjemce došlo k porušení povinnosti uvedené v Rozhodnutí o poskytnutí dotace č. 14/1.2/34/2010 (dále jen Rozhodnutí ), části II, bodu 3. Toto porušení je v souladu s částí IV, bodem 2.4 zároveň porušením rozpočtové kázně podle 44 odst. 1 písm. b) rozpočtových pravidel a povede podle 44a odst. 4 písm. c) k vyměření odvodu za porušení rozpočtové kázně ve výši porušení rozpočtové kázně. Na základě výše uvedených skutečností bylo rozhodnuto, že Vámi zaslaná námitka je nedůvodná a nelze ji vyhovět.

3 Zároveň bylo při prošetření námitky zjištěno, že vyhodnocené nezpůsobilé výdaje v rámci MZ 07/2013, ŽoP 08/0014 ve výši ,24 Kč nebyly předány k posouzení místně příslušnému finančnímu úřadu v plné výši, ale pouze v částce ,18 Kč. O tuto nižší částku byla zároveň krácena ŽoP 08/0014. Vznikl tak rozdíl ve výši ,06 Kč. Tento rozdíl bude předán k prošetření místně příslušnému finančnímu úřadu v rámci aktualizace hlášení ze dne s oznámením, že poskytovatel započetl chybné krácení částky ,60 Kč v rámci ŽoP 04/0014 a částka 2.913,46 Kč nebyla poskytovatelem krácena. B) Refundace projektových prostředků (provozní/projektový účet) partner Přerov Partner Přerov použil k úhradě některých výdajů provozní účet organizace. V rozporu s ustanovením Příručky pro příjemce, str. 31 provedl převod z projektového účtu na provozní účet organizace dříve, než byly tyto náklady prokazatelně uhrazeny z provozního účtu. Konkrétně se jednalo o identifikované chybně provedené platby v rámci MZ 03/2011, ŽoP 04/0014: ,00 Kč přímé osobní náklady za 09/2010 (z projektového účtu uhrazeny o 3 dny dříve než došlo k úhradě z provozního účtu) ,00 Kč přímé osobní náklady za 10/2010 (z projektového účtu uhrazeny o 5 dnů dříve než došlo k úhradě z provozního účtu) ,00 Kč přímé osobní náklady za 12/2010 (z projektového účtu uhrazeny o 6 dnů dříve než došlo k úhradě z provozního účtu) ,00 Kč přímé osobní náklady za 02/2011 (z projektového účtu uhrazeny o 1 den dříve než došlo k úhradě z provozního účtu) Celkem v přímých nákladech z projektového účtu uhrazeno v rozporu s Příručkou pro příjemce ,00 Kč. V souvislosti s vyhodnocenými přímými nezpůsobilými výdaji činí vyhodnocené nepřímé nezpůsobilé výdaje (10 %) ,70 Kč. Celkem byly vyhodnoceny nezpůsobilé výdaje ve výši ,70 Kč. Tato částka byla dne předána k prošetření místně příslušnému finančnímu úřadu. Příjemce v části Shrnutí a závěr uvádí: Pochybení partnera vzhledem k pravidlům PpP3 jsme si vědomi. Zároveň příjemce v předložené námitce poukazuje na informaci od manažerů ve znění: Bude šetřeno jako podezření na porušení rozpočtové kázně. A dále na skutečnost, že žádná další komunikace v této věci ze strany ŘO neprobíhala. Prošetřením námitky bylo zjištěno, že v rámci MZ 03/2011, ŽoP 04/0014 byly vyhodnoceny nezpůsobilé výdaje ve výši ,30 Kč. O tuto částku byla zároveň ŽoP 04/0014 ponížena. Administrativním pochybením finančního manažera (Mgr. Zita Nidlová) nedošlo k předání identifikovaného nezpůsobilého výdaje resp. podezření na nesrovnalost k prošetření místně příslušnému finančnímu úřadu. Při kontrole závěrečné monitorovací zprávy nový finanční manažer (Bc. Klára Balounová) zjistil pochybení ve výpočtu výše nezpůsobilých a následně krácených výdajů. V rámci ŽoP 04/0014 byla chybně krácena částka ve výši ,60 Kč. Výpočet ukazuje tabulka 2.

4 Tabulka 2 Výpočet nezpůsobilých výdajů Popis nezpůsobilého výdaje Chybně označená výše nezpůsobilých výdajů Správně označená výše nezpůsobilých výdajů Rozdíl Přímé osobní náklady 09/ , , ,00 Přímé osobní náklady 10/ , , ,00 Přímé osobní náklady 12/ , , ,00 Přímé osobní náklady 02/ , , ,00 Celkem přímé osobní náklady , , ,00 Nepřímé náklady (10 %) , , ,60 Celkem , , ,60 Správně označené nezpůsobilé výdaje ve výši ,70 Kč byly dne předány k prošetření místně příslušnému finančnímu úřadu. Dále v části Zdůvodnění příjemce dotace argumentuje souladem těchto dříve uskutečněných převodů s Příručkou pro příjemce, verze 4. Tato argumentace je nerelevantní vzhledem k tomu, že příjemce je v souladu s Rozhodnutím, částí II, bodem 1 povinen využívat dotaci v souladu s Příručkou pro příjemce finanční podpory z Operačního programu vzdělávání pro konkurenceschopnost, verze 3, vydanou dne 21. října Ostatní argumenty příjemce uvedené v části Zdůvodnění příjemce dotace, týkající se problematického financování projektu, problematické administrace, kontrol projektu, Sazebníku pro stanovování výše prominutí povinnosti odvodu za porušení rozpočtové kázně ( Sazebník OP VK 10/2012 (Jihomoravský kraj) a Manažerského shrnutí k zakázce Analýza optimalizace procesů OPVK na MŠMT jsou nerelevantní. Tyto skutečnosti neměli a nemají vliv na dodržování povinností příjemce uvedených v Rozhodnutí. Na základě výše uvedených skutečností bylo rozhodnuto, že Vámi zaslaná námitka je nedůvodná a nelze ji vyhovět. Všechny dotčené výdaje jsou i nadále považovány za nezpůsobilé k financování z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Žádost o platbu byla krácena zcela oprávněně a podezření na porušení rozpočtové kázně dle 44 zákona č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech i nadále trvá. Upozorňujeme Vás, že námitkami není pozastavena lhůta pro předání podnětu k prošetření příslušnému finančnímu úřadu či jinému relevantnímu orgánu.

5 Poučení: V případě, že nesouhlasíte s výše uvedeným stanoviskem, je možné podat námitku ve II. instanci na Odbor řízení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (adresa: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Odbor řízení OP VK 41, Petra Bartáková, MSc., ředitelka Odboru řízení OP VK, Karmelitská 7, Praha 1). S pozdravem Vážený pan Mgr. Libor Tománek projektový manažer Základní škola a mateřská škola Brno nám. 28. října Brno

9. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

9. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 9. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 21.10.2014 Bod pořadu jednání: 37. Název : Důvod předložení: Zpracoval: Žádost o prominutí odvodu za porušení rozpočtové kázně v projektu Klíč k příležitostem

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění. Ústecký kraj Zasedání

Více

8. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

8. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 8. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 24.09.2013 Bod pořadu jednání: 35. Název : Důvod předložení: Zpracoval: Žádost o prominutí odvodu za porušení rozpočtové kázně v projektu SEV Divizna pedagogům

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Dne: Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Bod programu: 29. 2. 2016 27 Věc: Žádost o prominutí povinnosti odvodu a penále za porušení rozpočtové kázně Důvod předložení: Oprávnění orgánů kraje k prominutí

Více

Informace k některým aspektům realizace projektů OP VK a změna příručky

Informace k některým aspektům realizace projektů OP VK a změna příručky Informace k některým aspektům realizace projektů OP VK a změna příručky Olga Kryštofová 22.1.2014 Osnova 1. Příručka pro příjemce verze 8 2. Vliv nového občanského zákoníku 89/2012 Sb na projekty OPVK.

Více

9. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

9. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 9. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 21.10.2014 Bod pořadu jednání: 36. Název : Důvod předložení: Zpracoval: Žádost o prominutí odvodu za porušení rozpočtové kázně v projektu Rozvoj žákovských

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Dne: Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Bod programu: 3. 9. 2014 22 Věc: Žádost o prominutí povinnosti penále za porušení rozpočtové kázně Důvod předložení: Oprávnění orgánů kraje k prominutí nebo

Více

Ukončení realizace projektů financovaných z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Ukončení realizace projektů financovaných z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ukončení realizace projektů financovaných z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. David Novák, DiS. Odbor řízení OP VK, oddělení metodiky MŠMT Ukončení realizace projektu Realizace

Více

Sazebník pro stanovování výše prominutí povinnosti odvodu za porušení rozpočtové kázně a výklad jeho jednotlivých položek 1

Sazebník pro stanovování výše prominutí povinnosti odvodu za porušení rozpočtové kázně a výklad jeho jednotlivých položek 1 Financování Sazebník pro stanovování výše prominutí povinnosti odvodu za porušení rozpočtové kázně a výklad jeho jednotlivých položek 1 Oblast Číslo řádku 1 2 3 4 5 6 Porušení výše možného prominutí odvodu

Více

výše možného prominut í odvodu (pevná sazba) Výchozí částka pro výpočet odvodu za PRK, resp. prominutí částka týkající se neoprávněného výdaje

výše možného prominut í odvodu (pevná sazba) Výchozí částka pro výpočet odvodu za PRK, resp. prominutí částka týkající se neoprávněného výdaje Financování Příloha č. 14 Příručky pro nesrovnalosti OP VK: Sazebník pro stanovování výše prominutí povinnosti odvodu za porušení rozpočtové kázně a výklad jeho jednotlivých položek pro příjemce OP VK

Více

5. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

5. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 5. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 31.05.2016 Bod pořadu jednání: 55. Název : Prominutí odvodu za porušení rozpočtové kázně: 1) Vyšší odborná škola sklářská a Střední škola, Nový Bor, Wolkerova

Více

ŠKOLENÍ PRO PŘÍJEMCE FINANČNÍ PODPORY Z OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST. Nesrovnalosti Porušení rozpočtové kázně

ŠKOLENÍ PRO PŘÍJEMCE FINANČNÍ PODPORY Z OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST. Nesrovnalosti Porušení rozpočtové kázně ŠKOLENÍ PRO PŘÍJEMCE FINANČNÍ PODPORY Z OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Nesrovnalosti Porušení rozpočtové kázně Hradec Králové Základní vymezení pojmů Postupy při řešení nesrovnalostí/porušení

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění. Ústecký kraj Zasedání

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Dne: Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Bod programu: 30. 10. 2013 25.1 Věc: Žádost o prominutí povinnosti odvodu za porušení rozpočtové kázně Důvod předložení: Oprávnění orgánů kraje k prominutí

Více

INFORMAČNÍ LISTY OP VK

INFORMAČNÍ LISTY OP VK Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor grantů a dotací INFORMAČNÍ LISTY OP VK Vydání č. 3/2011 Obsah 1. Čerpání dovolené u dohod o pracovní činnosti (DPČ)... 2 2. Nákup služeb souvisejících s realizací

Více

1: PORUŠENÍ PRAVIDEL PRO ZADÁVÁNÍ ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU (POPŘ. ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ)

1: PORUŠENÍ PRAVIDEL PRO ZADÁVÁNÍ ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU (POPŘ. ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ) Informace pro příjemce nejčastěji se objevující chyby, které mohou být vyhodnoceny jako nesrovnalost, popř. porušení rozpočtové kázně (ve smyslu zákona 250/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů) V rámci

Více

Povinnosti dle Podmínek Rozhodnutí. Rozhodnutí. Rozhodnutí o poskytnutí dotace. Podmínky Rozhodnutí

Povinnosti dle Podmínek Rozhodnutí. Rozhodnutí. Rozhodnutí o poskytnutí dotace. Podmínky Rozhodnutí Rozhodnutí Rozhodnutí o poskytnutí dotace Jednostranný právní akt poskytovatele dotace Údaje obsažené v Rozhodnutí: Identifikační údaje žadatele a žádosti Harmonogram projektu Monitorovací indikátory Financování

Více

Finanční část monitorovací zprávy. Ing. Petra Kalinová

Finanční část monitorovací zprávy. Ing. Petra Kalinová Finanční část monitorovací zprávy Ing. Petra Kalinová Obsah Přímé a nepřímé náklady Přílohy monitorovací zprávy Zadání žádosti o platbu Podezření na porušení rozpočtové kázně Přímé a nepřímé náklady Přímé

Více

Finanční část monitorovací zprávy. Petr Hlavík

Finanční část monitorovací zprávy. Petr Hlavík Finanční část monitorovací zprávy Petr Hlavík Obsah 1. Přímé a nepřímé náklady projektu 2. Přílohy monitorovací zprávy 3. Zadání žádosti o platbu 4. Podezření na porušení rozpočtové kázně 5. Praktický

Více

Výroční konference. Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Výroční konference. Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Výroční konference Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ukončení realizace projektu Realizace projektu končí datem uvedeným v právním aktu o poskytnutí dotace (Rozhodnutí/Smlouva/Opatření)

Více

Všeobecná pravidla pro poskytnutí dotace v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013

Všeobecná pravidla pro poskytnutí dotace v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 Příloha č. 1 Všeobecná pravidla pro poskytnutí dotace v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 (dále jen Pravidla ) 1. Splnění účelu projektu Příjemce

Více

1 / 7. 1 V jednotlivých výzvách může být stanoveno i pozdější datum pro vznik způsobilých výdajů.

1 / 7. 1 V jednotlivých výzvách může být stanoveno i pozdější datum pro vznik způsobilých výdajů. Metodický pokyn č. 29 k Příručce pro příjemce OP VaVpI 2007 2013, verze 5.0 Tímto metodickým pokynem se s účinností od 11. 9. 2014 aktualizují postupy uvedené v Příručce pro příjemce OP VaVpI 2007-2013,

Více

Metodický dopis č. 4 Doporučení pro stanovení rozmezí mezd/platů v projektech OP VK

Metodický dopis č. 4 Doporučení pro stanovení rozmezí mezd/platů v projektech OP VK I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Metodický dopis č. 4 Doporučení pro stanovení rozmezí mezd/platů v projektech OP VK 1 Aktualizace č. 1 Kapitola /strana Str. 3 Přílohy 1-14 Změny

Více

Metodický dopis č. 4.2 Doporučení pro stanovení rozmezí mezd/platů v projektech OP VK

Metodický dopis č. 4.2 Doporučení pro stanovení rozmezí mezd/platů v projektech OP VK Č.j.: 13439/2010-41 Metodický dopis č. 4.2 Doporučení pro stanovení rozmezí mezd/platů v projektech OP VK Aktualizace č. 2 Kapitola /strana Východis ko/3 Východis ko/3 Východis ko/3 Přílohy 1-15 Změny

Více

7. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

7. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 7. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 30.08.2016 Bod pořadu jednání: 75. Název : Prominutí penále z odvodu za porušení rozpočtové kázně: 1) Tělovýchovná jednota Jiskra Josefův Důl 2) TJ (Tělovýchovná

Více

Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy si dovoluje zveřejnit výsledky analýzy počtu a příčin vzniku podezření na nesrovnalost identifikovaných v

Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy si dovoluje zveřejnit výsledky analýzy počtu a příčin vzniku podezření na nesrovnalost identifikovaných v Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy si dovoluje zveřejnit výsledky analýzy počtu a příčin vzniku podezření na nesrovnalost identifikovaných v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Více

Nepřímé náklady (dále jen NN ) Ing. Michal Kazda

Nepřímé náklady (dále jen NN ) Ing. Michal Kazda Nepřímé náklady (dále jen NN ) Ing. Michal Kazda Email: michal.kazda@msmt.cz 1 Obsah 1. Obecná charakteristika NN 2. Pravidla pro NN 3. Postup pro čerpání NN 4. Průběžné sledování NN 5. NN v rámci odměňování

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 BŘEZEN 2013 Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace NSRR Staroměstské náměstí 6 110 15 Praha 1 E-mail:

Více

Seminář pro příjemce Realizace projektů Výzva č. 6, č. 7 a č. 10

Seminář pro příjemce Realizace projektů Výzva č. 6, č. 7 a č. 10 Seminář pro příjemce Realizace projektů 12. 12. 2016 Výzva č. 6, č. 7 a č. 10 Obsah prezentace I Důležité dokumenty Řízení projektu Změny projektu Ukládání dokumentace Kontroly Monitorovací zpráva Přílohy

Více

Věc: Oznámení o schválení Vámi předložené závěrečné monitorovací zprávy a zjednodušené žádosti o platbu

Věc: Oznámení o schválení Vámi předložené závěrečné monitorovací zprávy a zjednodušené žádosti o platbu Další část dotace Vyúčtování Číslo výzvy: 63 Název globálního grantu: Název oblasti podpory: Provádění aktivních a preventivních opatření na pracovním trhu Posílení aktivních politik zaměstnanosti Vyhlašovatel:

Více

Opatření Projekt/Projekt realizovaný s partnerem (vybrat variantu)

Opatření Projekt/Projekt realizovaný s partnerem (vybrat variantu) Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7 118 12 Praha 1 IČ: 00022985 Datum: DD. MM. RRRR Č. j.:.. Opatření Projekt/Projekt realizovaný s partnerem (vybrat variantu) (dále jen Opatření

Více

odvolání sníženo na / předpoklad Konečná výše

odvolání sníženo na / předpoklad Konečná výše Dotace - K O R E K C E, hrozby Ponížení na základě rozhodnutí MF - obdrženo na účet MmÚL - přeplatek případná hrozba 300 433 349 případné korekce celkem řeší se s ÚRR či jiným poskytovatelem dotace 2 622

Více

Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost výzva 20 (3.kolo) Ing.

Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost výzva 20 (3.kolo) Ing. Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost výzva 20 (3.kolo) 29. 5. 2012 Ing. Michal Čech Obsah Aplikace Benefit7+ Přímé a nepřímé náklady Způsobilost

Více

Číslo bodu: 44-14f/2013

Číslo bodu: 44-14f/2013 44. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod 18. 12. 2013 Číslo bodu: 44-14f/2013 Název bodu: Žádost o prodloužení termínu ukončení projektu nad rámec stanovený výzvou, projekt

Více

Dodatek k Protokolu o kontrole č. j. RRSV 9989/ administrativní kontrola INTERIM zaměřená na ověření podezření na porušení rozpočtové kázně

Dodatek k Protokolu o kontrole č. j. RRSV 9989/ administrativní kontrola INTERIM zaměřená na ověření podezření na porušení rozpočtové kázně Elektronický podpis - 3.10.2014 Certifikát autora podpisu : Jméno : Ing. Bc. Zuzana SimonaHolcová Malá Vydal : I.CA - Qualified Certi... Platnost do : 23.1.2015 Dodatek k Protokolu o kontrole č. j. RRSV

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 ČERVEN 2013 Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace NSRR Staroměstské náměstí 6 110 15 Praha 1 E-mail:

Více

Seminář pro příjemce finanční podpory z I. výzvy OP VK v Jihočeském kraji pro oblast podpory 3.2

Seminář pro příjemce finanční podpory z I. výzvy OP VK v Jihočeském kraji pro oblast podpory 3.2 Seminář pro příjemce finanční podpory z I. výzvy OP VK v Jihočeském kraji pro oblast podpory 3.2 VÝTAH Z FINANČNÍCH PRAVIDEL OP VK - VYSVĚTLENÍ NĚKTERÝCH POJMŮ - VĚCNÉ ZMĚNY V TEXTU PŘÍRUČKY PRO PŘÍJEMCE

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vyhlašuje na období od 1. 9. 2019 do 31. 12. 2019 rozvojový program Podpora organizace a ukončování středního vzdělávání maturitní zkouškou ve vybraných školách

Více

EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 20 - INFORMAČNÍ POVINNOST PŘÍJEMCE VE VZTAHU K VEŘEJNÝM ZAKÁZKÁM

EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 20 - INFORMAČNÍ POVINNOST PŘÍJEMCE VE VZTAHU K VEŘEJNÝM ZAKÁZKÁM Schválený dne: 3. 12. 2009 Platný od: 3. 12. 2009 Verze: 1.0 EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 20 - INFORMAČNÍ POVINNOST PŘÍJEMCE VE VZTAHU K VEŘEJNÝM ZAKÁZKÁM EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 20 je platný pro všechny

Více

Vyhlášení rozvojového programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok ze dne 8. října 2013, č. j.

Vyhlášení rozvojového programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok ze dne 8. října 2013, č. j. Vyhlášení rozvojového programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok 2014 ze dne 8. října 2013, č. j.: MSMT-34618/2013 Zajištění podmínek základního vzdělávání nezletilých azylantů, osob

Více

V Olomouci dne Vyřizuje: JUDr. Jana Sedláčková RRSMP00577P3

V Olomouci dne Vyřizuje: JUDr. Jana Sedláčková RRSMP00577P3 V Olomouci dne 17. 1. 2018 Vyřizuje: JUDr. Jana Sedláčková RRSMP00577P3 R O Z H O D N U T Í Regionální rada regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen RR nebo povinný subjekt ), se sídlem Jeremenkova

Více

Příloha Pokynu č. GFŘ D 38 pro stanovení odvodů za porušení rozpočtové kázně. Článek I Veřejné zakázky

Příloha Pokynu č. GFŘ D 38 pro stanovení odvodů za porušení rozpočtové kázně. Článek I Veřejné zakázky Příloha k č. j. 74818/18/7500-30091 strana 1 (celkem 7) Příloha Pokynu č. GFŘ D 38 pro stanovení odvodů za porušení rozpočtové kázně Článek I Veřejné zakázky Odvod se stanovuje pouze z částky dotace 1

Více

Vyhlášení rozvojového programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok ze dne , č. j.

Vyhlášení rozvojového programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok ze dne , č. j. Vyhlášení rozvojového programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok 2015 ze dne 11. 11. 2014, č. j.: MSMT-32716/2014 Zajištění bezplatné přípravy k začlenění do základního vzdělávání dětí

Více

Metodický dopis č. 4.3 Doporučení pro stanovení rozmezí mezd/platů v projektech OP VK

Metodický dopis č. 4.3 Doporučení pro stanovení rozmezí mezd/platů v projektech OP VK Č.j.: 22 181/2011-411 Metodický dopis č. 4.3 Doporučení pro stanovení rozmezí mezd/platů v projektech OP VK Aktualizace č. 3 Kapitola /strana Východis ko/3 Východis ko/3 Změny v textu oproti verzi ze dne

Více

Nejčastější případy nesrovnalostí v rámci jednotlivých čtvrtletí

Nejčastější případy nesrovnalostí v rámci jednotlivých čtvrtletí Nejčastější případy nesrovnalostí v rámci jednotlivých čtvrtletí V rámci každého čtvrtletí zpracovává Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod Zprávu o vyhodnocení nesrovnalostí, která podává

Více

Vyhlášení rozvojového programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok ze dne 8. října 2013, č. j.

Vyhlášení rozvojového programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok ze dne 8. října 2013, č. j. Vyhlášení rozvojového programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok 2014 ze dne 8. října 2013, č. j.: MSMT-34619/2013 Zajištění bezplatné přípravy k začlenění do základního vzdělávání dětí

Více

CZ.1.04/4.1.00/62.00011

CZ.1.04/4.1.00/62.00011 Informace o projektu Koordinační centrum pro zavádění e-gov v územní veřejné správě registrační číslo projektu CZ.1.04/4.1.00/62.00011 k 31. prosinci 2014 Stručný popis projektu Projekt byl zaměřen na

Více

Seminář pro příjemce finanční podpory z OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost výzva 29 a 30. 7. 2. 2012 Bc. Pavlína Vodenková

Seminář pro příjemce finanční podpory z OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost výzva 29 a 30. 7. 2. 2012 Bc. Pavlína Vodenková Seminář pro příjemce finanční podpory z OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost výzva 29 a 30 7. 2. 2012 Bc. Pavlína Vodenková Obsah Finanční část ELMZ v aplikaci Benefit7+ Přímé a nepřímé náklady Způsobilost

Více

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ Praha 19. 4. 2013 Přílohy monitorovací zprávy ex ante dokument doložit 1 Podpisové vzory 1 x originál 2 Soupiska účetních dokladů s nepřímými náklady 1 x originál

Více

Seminář pro příjemce OP LZZ

Seminář pro příjemce OP LZZ Seminář pro příjemce OP LZZ Praha 27.5.2010 22.6.2010 Kontroly na místě a nesrovnalosti u projektů realizovaných v rámci OP LZZ Seminář pro příjemce Cíle kontroly na místě ověřit, zda uplatňované výdaje

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C I N F O R M A C E pro jednání zastupitelstva města dne 26.11.2015 Výsledek administrativní kontroly interim se žádostí o platbu č. LB/0758/IS/A/06 poskytovatele

Více

METODIKA PRO ŘEŠENÍ NESROVNALOSTÍ V PROJEKTECH OP VK A OP VAVPI

METODIKA PRO ŘEŠENÍ NESROVNALOSTÍ V PROJEKTECH OP VK A OP VAVPI METODIKA PRO ŘEŠENÍ NESROVNALOSTÍ V PROJEKTECH OP VK A OP VAVPI OBSAH 1. ÚVOD... 2 2. PODÁVÁNÍ NÁMITEK V RÁMCI ADMINISTRACE PROJEKTU ČI PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI... 2 3. NESROVNALOSTI... 4 3.1 Kategorie nesrovnalostí...

Více

Doporučení pro stanovení rozmezí mezd/platů v projektech OP VK

Doporučení pro stanovení rozmezí mezd/platů v projektech OP VK I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Doporučení pro stanovení rozmezí mezd/platů v projektech OP VK Jednou z podmínek čerpání finančních prostředků z Operačního programu Vzdělávání pro

Více

Podmínky vyplývající z právního aktu. Seminář pro příjemce výzva č. 36 Praha

Podmínky vyplývající z právního aktu. Seminář pro příjemce výzva č. 36 Praha Podmínky vyplývající z právního aktu Seminář pro příjemce výzva č. 36 Praha 19. 4. 2013 Obsah prezentace 1. Rozhodnutí o poskytnutí dotace 2. Část I a II RoPD - povinnosti 3. Část III RoPD platební podmínky

Více

Shrnutí dosavadní realizace globálních grantů Olomouckého kraje v rámci OP VK

Shrnutí dosavadní realizace globálních grantů Olomouckého kraje v rámci OP VK Shrnutí dosavadní realizace globálních grantů Olomouckého kraje v rámci OP VK Konference Globální granty Olomouckého kraje v OP VK 4. 6. 2014, Olomouc Globální granty ve struktuře OP VK PRIORITNÍ OSY A

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C I N F O R M A C E pro jednání zastupitelstva města dne 29.10.2015 Výsledek fyzické kontroly poskytovatele dotace Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 ČERVENEC 2013 Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace NSRR Staroměstské náměstí 6 110 15 Praha 1 E-mail:

Více

Příloha č. 1: Sazebník pro stanovování výše prominutí povinnosti odvodu za porušení rozpočtové kázně a výklad jeho jednotlivých položek 1

Příloha č. 1: Sazebník pro stanovování výše prominutí povinnosti odvodu za porušení rozpočtové kázně a výklad jeho jednotlivých položek 1 Financování Příloha č. 1: Sazebník pro stanovování výše prominutí povinnosti odvodu za porušení rozpočtové kázně a výklad jeho jednotlivých položek 1 Oblast Číslo řádku 1 2 3 4 5 6 7 8 Porušení výše možného

Více

Přehled nejčastějších chyb a nesrovnalostí v rámci realizace grantových projektů OP VK

Přehled nejčastějších chyb a nesrovnalostí v rámci realizace grantových projektů OP VK Přehled nejčastějších chyb a nesrovnalostí v rámci realizace grantových projektů OP VK Před zahájením realizace GP doporučujeme nastudovat všechny dostupné příručky a metodiky, které souvisí s realizací

Více

Vyhlášení rozvojového programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok ze dne , č. j.

Vyhlášení rozvojového programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok ze dne , č. j. Vyhlášení rozvojového programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok 2015 ze dne 11. 11. 2014, č. j.: MSMT-29711/2014 Zajištění podmínek základního vzdělávání nezletilých azylantů, osob požívajících

Více

proč není možné tuto lhůtu splatnosti nastavit, nemusí mu znovu tuto skutečnost doporučovat. 1 / 5

proč není možné tuto lhůtu splatnosti nastavit, nemusí mu znovu tuto skutečnost doporučovat. 1 / 5 Metodický pokyn č. 5 k Příručce pro příjemce OP VaVpI 2007 2013, verze 4.0 Tímto metodickým pokynem s účinností od 15. 2. 2012 se doplňuje a upřesňuje kapitola 5.1.1.3 Možnost finančního postihu za neplnění

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 PROSINEC 2013 Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace NSRR Staroměstské náměstí 6 110 15 Praha 1 E-mail:

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vyhlašuje na období od 1. 9. 2018 do 31. 12. 2018 rozvojový program Podpora organizace a ukončování středního vzdělávání maturitní zkouškou ve vybraných školách

Více

OP PMP Specifický cíl I 2. výzva 30_16_003 SEMINÁŘ PRO ŽADATELE

OP PMP Specifický cíl I 2. výzva 30_16_003 SEMINÁŘ PRO ŽADATELE OP PMP 2014-2020 Specifický cíl I 2. výzva 30_16_003 SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 30. 5. 2016 Mgr. Hana Šišková Grznárová, MBA Ing. Květuše Rajdlová Footer Text 1 1. 2. výzva pro SCI OP PMP 2. Zkušenosti krajů

Více

VÝPIS USNESENÍ Zápis z 29. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne v Brně

VÝPIS USNESENÍ Zápis z 29. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne v Brně VÝPIS USNESENÍ Zápis z 29. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne 15. 12. 2010 v Brně Program zasedání: 1. Schválení návrhu programu jednání 2. Schválení ověřovatelů

Více

Česká školní inspekce Fráni Šrámka 37, Praha 5

Česká školní inspekce Fráni Šrámka 37, Praha 5 Česká školní inspekce Fráni Šrámka 37, 150 21 Praha 5 Informace Souhrnné poznatky o výsledcích finančních kontrol ve školách a školských zařízeních všech zřizovatelů za rok 2010 Praha, únor 2011 Obsah

Více

ZPRÁVA O REALIZACI ŽÁDOST O PLATBU

ZPRÁVA O REALIZACI ŽÁDOST O PLATBU ZPRÁVA O REALIZACI ŽÁDOST O PLATBU Prioritní osa 4 Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti OP PPR Změny rozpočtu projektu Změny rozpočtu: rozpočet nelze po schválení navýšit! čerpání prostředků v

Více

MODUL A. v soukromých a církevních školách na období září - prosinec 2016 Účelový znak: Čl. 1 Základní vymezení a cíle

MODUL A. v soukromých a církevních školách na období září - prosinec 2016 Účelový znak: Čl. 1 Základní vymezení a cíle Vyhlášení rozvojového programu MŠMT Financování asistentů pedagoga pro děti, žáky a studenty se zdravotním postižením a pro děti, žáky a studenty se sociálním znevýhodněním na období září-prosinec 2016

Více

1. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

1. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 1. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 31.01.2017 Bod pořadu jednání: 40. Název : Prominutí penále z odvodu za porušení rozpočtové kázně 1. Vyšší odborná škola sklářská a Střední škola, Nový

Více

Postup při zpracování monitorovací zprávy o udržitelnosti pro příjemce finanční podpory grantových projektů OP VK

Postup při zpracování monitorovací zprávy o udržitelnosti pro příjemce finanční podpory grantových projektů OP VK Metodický pokyn 3 Postup při zpracování monitorovací zprávy o udržitelnosti pro příjemce finanční podpory grantových projektů OP VK VERZE: VYDAL: Jihomoravský kraj SCHVÁLIL: vedoucí Odboru regionálního

Více

ZPRÁVA O REALIZACI. Prioritní osa 3 Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě OP PPR

ZPRÁVA O REALIZACI. Prioritní osa 3 Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě OP PPR ZPRÁVA O REALIZACI Prioritní osa 3 Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě OP PPR Změny rozpočtu projektu I. Změny rozpočtu: rozpočet nelze po schválení navýšit! čerpání prostředků v rámci jednotlivých

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vyhlašuje na rok 2019 výzvu pro druhou etapu rozvojového programu Finanční zajištění překrývání přímé pedagogické činnosti učitelů se zohledněním provozu mateřských

Více

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha 5. 4. 2011

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha 5. 4. 2011 Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ Praha 5. 4. 2011 Obsah prezentace Předkládané účetní doklady Přílohy monitorovací zprávy - 1) Podpisové vzory - 2) Soupiska účetních dokladů - 3) Pracovní výkazy

Více

MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK

MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009 Typy monitorovacích zpráv a) průběžné monitorovací zprávy předkládají se v průběhu

Více

FINANČNÍ ŘÍZENÍ GRANTOVÉHO PROJEKTU

FINANČNÍ ŘÍZENÍ GRANTOVÉHO PROJEKTU OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-2013 FINANČNÍ ŘÍZENÍ GRANTOVÉHO PROJEKTU Seminář pro příjemce podpory v rámci 5. výzvy v oblasti podpory 3.2 18. února 2014 Principy finančního

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 PROSINEC 2012 Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace NSRR Staroměstské náměstí 6 110 15 Praha 1 E-mail:

Více

Konference o hospodaření a financování měst a obcí 7. dubna 2016

Konference o hospodaření a financování měst a obcí 7. dubna 2016 Konference o hospodaření a financování měst a obcí 7. dubna 2016 Zuzana Strnadová Generální finanční ředitelství ředitelka odboru nefiskálních agend Rozpočtová kázeň při čerpání dotací Zákon č. 218/2000

Více

Změny v projektech (výzva č. 68 / 3.3 OP LZZ) Seminář pro příjemce Praha,

Změny v projektech (výzva č. 68 / 3.3 OP LZZ) Seminář pro příjemce Praha, Změny v projektech (výzva č. 68 / 3.3 OP LZZ) Seminář pro příjemce Praha, 27. 9. 2011 Obsah prezentace 1. Nepodstatné změny projektu 2. Podstatné změny projektu 3. Změny rozpočtu projektu 4. Další důležité

Více

Programový dodatek OPPS ČR-PR, verze 2 Příloha č. 11

Programový dodatek OPPS ČR-PR, verze 2 Příloha č. 11 Rozhodnutí o poskytnutí dotace na projekt realizovaný v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika-polská republika 2007-2013 (dále jen Rozhodnutí ) vydané podle 14 zákona č. 218/2000

Více

<jméno a příjmení> náměstek ministra financí

<jméno a příjmení> náměstek ministra financí Příloha č. 3 a) náměstek ministra financí V Praze dne Č.j.: /******/20yy-pm PID: Název projektu/sub projektu/iniciativy: název projektu/sub projekt/iniciativy č. (dále jen projekt/sub

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 KVĚTEN 2013 Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace NSRR Staroměstské náměstí 6 110 15 Praha 1 E-mail:

Více

Období, ve kterém lze financovat výdaje z poskytnutých příspěvků

Období, ve kterém lze financovat výdaje z poskytnutých příspěvků Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen Ministerstvo ) vyhlašuje v souladu se zákonem č. 218/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech a o změně některých zákonů (rozpočtová pravidla), ve znění

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 LISTOPAD 2011 Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace NSRR Staroměstské náměstí 6 110 15 Praha 1 E-mail:

Více

Zápis z 25. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne v Jihlavě

Zápis z 25. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne v Jihlavě Zápis z 25. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne 16. 6. 2010 v Jihlavě Program zasedání: 1. Schválení návrhu programu jednání 2. Schválení ověřovatelů zápisu 3. Zpráva

Více

Smlouva o poskytnutí dotace číslo SML/0457/2015

Smlouva o poskytnutí dotace číslo SML/0457/2015 Smlouva o poskytnutí dotace číslo SML/0457/2015 Statutární město Přerov IČ: 00301825 DIČ: CZ00301825 zastoupené náměstkem primátora Bc. Tomášem Navrátilem se sídlem Přerov, Bratrská 709/34, 750 11 Přerov

Více

VÝZVA 3.2 K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI PO2 OP VaVpI. Rozvoj výzkumných kapacit podpořených VaV center

VÝZVA 3.2 K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI PO2 OP VaVpI. Rozvoj výzkumných kapacit podpořených VaV center Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky Řídicí orgán OP VaVpI VÝZVA 3.2 K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI PO2 OP VaVpI Rozvoj výzkumných kapacit podpořených VaV center Identifikace výzvy

Více

Smlouva o poskytnutí dotace číslo MMPr-SML/0344/2015

Smlouva o poskytnutí dotace číslo MMPr-SML/0344/2015 Smlouva o poskytnutí dotace číslo MMPr-SML/0344/2015 Statutární město Přerov IČ: 00301825 DIČ: CZ00301825 zastoupené náměstkem primátora Bc. Tomášem Navrátilem se sídlem Přerov, Bratrská 34 číslo bankovního

Více

Smlouva o poskytnutí dotace číslo SML/0447/2015

Smlouva o poskytnutí dotace číslo SML/0447/2015 Smlouva o poskytnutí dotace číslo SML/0447/2015 Statutární město Přerov IČ: 00301825 DIČ: CZ00301825 zastoupené náměstkem primátora Bc. Tomášem Navrátilem se sídlem Přerov, Bratrská 709/34, 750 11 Přerov

Více

Nejčastější případy nesrovnalostí v rámci jednotlivých čtvrtletí

Nejčastější případy nesrovnalostí v rámci jednotlivých čtvrtletí Nejčastější případy nesrovnalostí v rámci jednotlivých čtvrtletí V rámci každého čtvrtletí zpracovává Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod Zprávu o vyhodnocení nesrovnalostí, která podává

Více

Metodický výklad způsobilých výdajů v kapitolách Osobní náklady a Zařízení a vybavení s ohledem na změny OM pro OP LZZ k

Metodický výklad způsobilých výdajů v kapitolách Osobní náklady a Zařízení a vybavení s ohledem na změny OM pro OP LZZ k Metodický výklad způsobilých výdajů v kapitolách Osobní náklady a Zařízení a vybavení s ohledem na změny OM pro OP LZZ k 1. 11. 2012 Informace jsou určeny pro projekty prioritní osy 4 OP LZZ V souvislosti

Více

Rámcová smlouva o dlouhodobém státním financování vysoké školy

Rámcová smlouva o dlouhodobém státním financování vysoké školy V Z O R R Á M C O V É S M L O U V Y O D L O U H O D O B É M S T Á T N Í M F I N A N C O V Á N Í V Y S O K É Š K O L Y Rámcová smlouva o dlouhodobém státním financování vysoké školy Poskytovatel: Česká

Více

Výzva I programu podpory Technická pomoc

Výzva I programu podpory Technická pomoc MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU Řídící orgán OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST 2014 2020 Výzva I programu podpory Technická pomoc Název programu podpory Prioritní osa operačního

Více

Výkaz výdajů, žádost o platbu a čerpání rozpočtu

Výkaz výdajů, žádost o platbu a čerpání rozpočtu Výkaz výdajů, žádost o platbu a čerpání rozpočtu Obsah Výkaz výdajů: 1. Soupiska účetních dokladů 2. Členění dle kódu výdaje Žádost o platbu 1. Pokyny pro vyplnění výdajů v ŽoP Čerpání rozpočtu: 1. Předkládání

Více

S MLOUVA KRAJE. č. OLP /1151/2018. schválená Radou Libereckého kraje dne , usnesením č. 271/18/RK

S MLOUVA KRAJE. č. OLP /1151/2018. schválená Radou Libereckého kraje dne , usnesením č. 271/18/RK S MLOUVA O POSKYTNUTÍ PŘÍSPĚVKU ZŘIZOVATELE NA POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB V OBECNÉM HOSPODÁŘSKÉM ZÁJMU Z ROZPOČTU LIBERECKÉHO KRAJE č. OLP /1151/2018 schválená Radou Libereckého kraje dne 20. 2. 2018, usnesením

Více

Metodický dopis č. 17

Metodický dopis č. 17 Metodický dopis č. 17 Upřesnění postupů při dokládání způsobilých výdajů projektu, čerpaných formou interních faktur, v souladu s Příručkou pro příjemce finanční podpory z OP VK Strana 1 (celkem 8) 1.

Více

EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 50 PŘENESENÍ DAŇOVÉ POVINNOSTI A ZMĚNA SAZBY DPH

EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 50 PŘENESENÍ DAŇOVÉ POVINNOSTI A ZMĚNA SAZBY DPH Verze 1 20. ledna 2012 EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 50 je platný pro všechny subjekty zapojené do implementace a realizace Regionálního operačního programu NUTS II Severozápad pro období 2007 2013 a mění

Více

Seminář pro příjemce finanční podpory OP VK

Seminář pro příjemce finanční podpory OP VK Seminář pro příjemce finanční podpory OP VK Oblast podpory 3.2, 4. výzva Finanční část Krajský úřad Jihočeského kraje 14.1.2014 Ing. Zdeňka Přibylová Obsah Způsob poskytnutí podpory Účetnictví Projektový

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Obsah školení 1. část zdroje informací - výzva k předkládání projektů - základní podmínky poskytnutí dotace - přehled šablon klíčových aktivit - principy financování

Více

SNÍŽENÍ ADMINISTRATIVNÍ ZÁTĚŽE

SNÍŽENÍ ADMINISTRATIVNÍ ZÁTĚŽE SNÍŽENÍ ADMINISTRATIVNÍ ZÁTĚŽE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK) Operační program Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI) Ing. Michal Zaorálek, náměstek ministra školství, mládeţe

Více

Vnitřní směrnice č.2/2009 PŘEHLED ARCHIVACE A EVIDENCE DOKLADŮ K PROJEKTU INOVACE KURIKULÁRNÍCH DOKUMENTŮ SOŠ A SOU NERATOVICE I. VYMEZENÍ OBSAHU SMĚRNICE Toto směrnice upravuje postup pro evidenci takových

Více