PRŮVODCE PŘIPOJENÍM K DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ JAK PŘIPOJIT NOVÉ ODBĚRNÉ MÍSTO

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PRŮVODCE PŘIPOJENÍM K DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ JAK PŘIPOJIT NOVÉ ODBĚRNÉ MÍSTO"

Transkript

1 PRŮVODCE PŘIPOJENÍM K DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ JAK PŘIPOJIT NOVÉ ODBĚRNÉ MÍSTO

2 NOVÉ PŘIPOJENÍ KDY SE ŘEŠÍ PŘIPOJENÍ NOVÉHO ODBĚRNÉHO MÍSTA NA PLYN Připojení nového odběrného místa představuje proces několika nezbytných kroků vedoucích k tomu, abyste mohli odebírat zemní plyn ve svém odběrném místě ať už se jedná o nový rodinný dům či samostatnou bytovou jednotku, nebo již existující, ale nově plynofikovanou stavbu. Odběr plynu je možné realizovat pouze na základě uzavřené Smlouvy o připojení k distribuční soustavě a samozřejmě je potřeba splnit několik dalších podmínek, které s jejím uzavřením souvisí. Všechny následující informace platí pouze pro připojení jednoho nového odběrného místa. Pro připojení více odběrných míst je potřeba podat Žádost o prověření volné kapacity v distribuční soustavě a postup je zcela odlišný.

3 POSTUP podání Žádosti o připojení 1 2 posouzení Žádosti o připojení ošetření budoucích majetkoprávních vztahů 3 4 zpracování projektové dokumentace vydání stanoviska k projektové dokumentaci a uzavření Smlouvy o připojení vypořádání majetkoprávních vztahů* zajištění provozování přípojky zajištění odběru plynu volba dodavatele plynu montáž plynoměru výstavba plynárenského zařízení a odběrného plynového zařízení uvedení plynovodu do provozu* * Týká se jen výstavby plynovodu.

4 PODÁNÍ ŽÁDOSTI O PŘIPOJENÍ Pro zdárné zahájení procesu připojení nového odběrného místa je nezbytné podat Žádost o připojení k distribuční soustavě (dále také Žádost). K VYPLNĚNÍ ŽÁDOSTI POTŘEBUJETE ZNÁT: strukturu plynových spotřebičů v odběrném místě, které budete chtít připojit (sporák, kotel aj. druh, max. příkon spotřebičů, počet kusů) přesnou adresu odběrného místa nebo číslo parcely v případě plánované výstavby nového domu Žádost je třeba vyplnit v souladu s uvedenými pokyny (všechny povinné údaje) včetně požadovaných příloh ŽÁDOST MŮŽETE PODAT: prostřednictvím technického partnera (Žádost za Vás vyplní a podá bezplatně) elektronicky vyplněním on-line formuláře na osobně v Zákaznických centrech RWE Pro rychlejší odbavení v Zákaznickém centru RWE si můžete rezervovat termín své schůzky on-line nebo přes call centrum. korespondenčně na adrese: RWE Zákaznické služby, s.r.o. Plynární 2748/ Ostrava Moravská Ostrava Formulář si můžete stáhnout na

5 VÍTE, ŽE... Technický partner poskytuje komplexní služby spojené s připojením k distribuční soustavě od administrativy až po realizaci plynovodní přípojky a odběrného plynového zařízení na klíč. V zájmu usnadnění realizace potřebných kroků pro připojení Vašeho objektu k distribuční soustavě Vám nabízíme možnost využít služeb technických partnerů, s nimiž máme uzavřeny příslušné smlouvy. Seznam technických partnerů naleznete v kontaktním systému na našich webových stránkách Doba od podání Žádosti o připojení po montáž plynoměru je závislá na složitosti připojení (zejména nutnosti výstavby plynovodní přípojky, plynovodu, technické úpravy distribuční soustavy apod.) a pohybuje se v řádech měsíců.

6 POSOUZENÍ ŽÁDOSTI O PŘIPOJENÍ V případě chyby při vyplňování Žádosti (nevyplnění povinných položek a jiných nesrovnalostí) Vám bude Žádost vrácena společně s žádostí o doplnění údajů. Odpověď na tuto výzvu je nezbytné doručit do 30 dnů. Pokud v této lhůtě tak neučiníte, bude nutné podat novou Žádost. Na základě podané Žádosti společnost RWE zjišťuje, zda je připojení v dané lokalitě technicky možné. Pak mohou nastat následující případy: Plynovod neexistuje je nutno vybudovat plynovod a z něho přípojku k domu (dále se jak pro plynovod, tak i pro přípojku používá pojem plynárenské zařízení ). Zašleme Vám stanovisko Výzva k doplnění Žádosti o připojení k distribuční soustavě a stanovení podmínek, které obsahuje podmínky pro připojení, řešení budoucích majetkoprávních vztahů k plynovodu a přípojce (tzn. pronájem nebo koupě) a podmínky pro zpracování jejich projektové dokumentace. Plynovod existuje, neexistuje přípojka pro připojení domu je nutno vybudovat plynovodní přípojku. Zašleme Vám stanovisko Výzva k doplnění Žádosti o připojení k distribuční soustavě a stanovení podmínek, ve kterém budete požádáni o předložení projektové dokumentace na plynovodní přípojku a kde jsou uvedeny podmínky pro zpracování odpovídající projektové dokumentace. Existuje plynovod i přípojka je nutno vybudovat rozvody plynu vedoucí od konce přípojky ke spotřebičům nacházejícím se ve Vašem objektu (dále jen odběrné plynové zařízení ). Zašleme Vám návrh Smlouvy o připojení a na základě toho je nutné zajistit si projektovou dokumentaci na odběrné plynové zařízení (viz kapitola Zpracování projektové dokumentace), příslušné povolení od stavebního úřadu a následně realizaci tohoto zařízení (viz kapitola Výstavba plynárenského zařízení).

7 OŠETŘENÍ BUDOUCÍCH MAJETKOPRÁVNÍCH VZTAHŮ UZAVŘENÍ SMLOUVY O SMLOUVĚ BUDOUCÍ NÁJEMNÍ/KUPNÍ V případě, že je pro připojení domu nezbytné kromě přípojky realizovat i plynovod, kontaktujte odpovědného technika z kontaktního systému (viz níže), od něhož obdržíte návrh Smlouvy o smlouvě budoucí nájemní/kupní, která určí způsob řešení majetkoprávních vztahů k tomuto plynárenskému zařízení, tj. zda zůstane ve Vašem majetku a společnost RWE je bude pouze provozovat na základě nájemní smlouvy, nebo zda po jeho dokončení bude ze strany RWE odkoupeno. Kontakt pro výpočet ceny nájemného či kupní ceny a uzavření Smlouvy o smlouvě budoucí: položka Smlouvy budoucí nájemní a kupní (plynovody s přípojkami a regulační stanice) UZAVŘENÍ SMLOUVY O SMLOUVĚ BUDOUCÍ O ZŘÍZENÍ VĚCNÉHO BŘEMENE Jestliže je dle předchozího bodu uzavřena Smlouva o smlouvě budoucí kupní, pak na základě podmínek v ní uvedených musí být ještě uzavřeny Smlouvy o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene ke všem pozemkům dotčeným stavbou plynárenského zařízení a ke všem pozemkům dotčeným požadovaným rozsahem věcného břemene, a to mezi vlastníky pozemků a RWE. Uzavření těchto smluv zajišťuje žadatel zpravidla prostřednictvím projektanta. Kontakt pro uzavírání smluvních dokumentů ve věcech zřízení věcného břemene: položka Smluvní vztahy věcná břemena (plynovody, přípojky, přeložky v investicích třetích stran)

8 ZPRACOVÁNÍ PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE V dalším kroku si zajistíte zpracování projektové dokumentace na plynárenské zařízení a dále také na odběrné plynové zařízení. Projektová dokumentace na plynárenské zařízení musí být vyhotovena v souladu s podmínkami, které jsou uvedeny v příloze Výzvy k doplnění žádosti o připojení, a buduje-li se plynovod, musí být v souladu i se Smlouvou o smlouvě budoucí nájemní/kupní. Projektová dokumentace na odběrné plynové zařízení musí být vyhotovena v souladu s podmínkami, které jsou uvedeny ve Smlouvě o připojení, případně ve Výzvě k doplnění Žádosti o připojení k distribuční soustavě a stanovení podmínek. Tyto projekty si můžete objednat u: technického partnera projektanta s odpovídajícím oprávněním

9 UZAVŘENÍ SMLOUVY O PŘIPOJENÍ K DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ Podmínkou uzavření Smlouvy o připojení je odsouhlasení projektové dokumentace na plynárenské zařízení nebo odběrné plynové zařízení ze strany RWE. Vyhotovenou projektovou dokumentaci na plynárenské zařízení a Smlouvu o smlouvě budoucí nájemní/kupní na toto zařízení doručíte na příslušné pracoviště RWE, které naleznete na položka Stanovisko ke stavbě plynárenského zařízení. Na stejné pracoviště doručíte i projektovou dokumentaci na odběrné plynové zařízení (může být součástí projektové dokumentace na plynárenské zařízení). Pokud jsou výše uvedené projektové dokumentace úplné a odpovídají příslušným předpisům, jsou odpovědnými pracovníky RWE schváleny formou vydání Stanoviska k projektové dokumentaci, přičemž Vám současně zašleme k podpisu i Smlouvu o připojení. Podepsanou Smlouvu o připojení je nezbytné odeslat zpět co nejdříve nejlépe do 30 dnů (nepodepsaná Smlouva o připojení ztrácí platnost po 12 měsících). VÝSTAVBA PLYNÁRENSKÉHO ZAŘÍZENÍ A ODBĚRNÉHO PLYNOVÉHO ZAŘÍZENÍ ZAJIŠTĚNÍ POVOLENÍ STAVEBNÍHO ÚŘADU V následujícím kroku si podáte žádost o územní rozhodnutí nebo o územní souhlas apod. na příslušný stavební úřad (lze tak učinit i prostřednictvím technického partnera či projektanta). Jako podklady pro stavební úřad slouží: Smlouva o připojení odsouhlasená projektová dokumentace na plynárenské zařízení a odběrné plynové zařízení souhlasné stanovisko RWE s projektovou dokumentací na plynárenské zařízení a odběrné plynové zařízení

10 Tento proces je úspěšně dokončen získáním příslušného dokladu ze stavebního úřadu (územní rozhodnutí, územní souhlas apod.). Na základě tohoto dokladu jste oprávněni provést stavbu plynárenského zařízení a odběrného plynového zařízení. ZAJIŠTĚNÍ ZHOTOVITELE A REALIZACE Realizaci plynárenského i odběrného plynového zařízení Vám zajistí prověřené odborné firmy. V závislosti na umístění odběrného místa (dle obce) si můžete vhodného a prověřeného zhotovitele Vaší přípojky a odběrného plynového zařízení vybrat v našem kontaktním systému na položka Seznam technických partnerů. V případě potřeby budování plynovodu je ovšem nezbytné zvolit zhotovitele, který je držitelem odpovídající certifikace. Doporučujeme nechat si předložit cenové nabídky od více firem a s vybranou firmou pak sepsat smlouvu o realizaci stavby plynárenského a odběrného plynového zařízení. Zhotovitelem mohou být také další subjekty s příslušnou certifikací. Podklady pro zhotovitele (případy Plynovod neexistuje a Plynovod existuje, neexistuje přípojka ): Smlouva o připojení odsouhlasená projektová dokumentace na plynárenské a odběrné plynové zařízení souhlasné stanovisko RWE Distribuční služby, s.r.o. s projektovou dokumentací na plynárenské a odběrné plynové zařízení doklad opravňující k provedení stavby vydaný stavebním úřadem (územní rozhodnutí, územní souhlas apod.)

11 Podklady pro zhotovitele (případ Existuje plynovod i přípojka ): Smlouva o připojení projektová dokumentace na odběrné plynové zařízení doklad opravňující k provedení stavby vydaný stavebním úřadem (územní rozhodnutí, územní souhlas apod.) Zhotovitel, kterého si vyberete, musí při realizaci plynárenského a odběrného plynového zařízení dodržet podmínky stanovené společností RWE ve vyjádření k projektové dokumentaci a v případě výstavby plynovodu též podmínky uvedené ve Smlouvě o smlouvě budoucí nájemní/kupní. Pokud se buduje i plynovod, musíte si po jeho dokončení zajistit kolaudační souhlas u stavebního úřadu.

12 PŘEJÍMKA PLYNÁRENSKÉHO ZAŘÍZENÍ Po úplném dokončení plynárenského zařízení, vypořádání obchodního vztahu mezi Vámi a zhotovitelem a po získání kolaudačního souhlasu (pokud bylo povolením stavby vyžadováno týká se pouze výstavby plynovodu) se provede přejímka plynárenského zařízení za účasti Vás, zhotovitele a pracovníků RWE. Tímto aktem předáte dokumentaci k vybudovanému plynárenskému zařízení do správy RWE. K přejímce je potřeba předložit následující doklady: kolaudační rozhodnutí s nabytím právní moci, pokud bylo povolením stavby vyžadováno (týká se pouze výstavby plynovodu) technickou dokumentaci stavby plynárenského zařízení geodetické zaměření stavby plynárenského zařízení geometrický plán, pokud byl Smlouvou o smlouvě budoucí nájemní/kupní vyžadován Po ukončení přejímky se podepisuje protokol o odevzdání a převzetí. VYPOŘÁDÁNÍ MAJETKOPRÁVNÍCH VZTAHŮ ZAJIŠTĚNÍ PROVOZOVÁNÍ PŘÍPOJKY UZAVŘENÍ SMLOUVY KUPNÍ/NÁJEMNÍ/O PROVOZOVÁNÍ Plynovod + přípojka (viz Posouzení Žádosti o připojení Plynovod neexistuje ) Po splnění všech výše uvedených náležitostí se obraťte na příslušného technika z kontaktního systému: položka Smlouvy nájemní a kupní (plynovody s přípojkami a regulační stanice).

13 K podpisu obdržíte návrh řádné smlouvy nájemní/kupní. Poté, co všechna vyhotovení návrhu smlouvy podepíšete a zašlete zpět, bude Vám po jejich podpisu ze strany RWE jedno vyhotovení smlouvy vráceno. V případě uzavření kupní smlouvy dojde k finančnímu vypořádání (zaplacení sjednané kupní ceny). Pouze přípojka (viz Posouzení Žádosti o připojení Plynovod existuje, neexistuje přípojka ) zde jsou následující možnosti: Uzavření kupní smlouvy nastává v případě, že má společnost RWE zájem přípojku odkoupit a Vy souhlasíte s prodejem. Základní podmínkou pro odkup je uzavřená Smlouva o sdružených službách dodávky plynu (viz kapitola Zajištění odběru plynu) a zápis věcného břemene do katastru nemovitostí ke všem pozemkům dotčeným stavbou plynovodní přípojky s požadovaným rozsahem věcného břemene. Další nezbytnou podmínkou odkupu je vybudování přípojky certifikovanou firmou. Plynovodní přípojku RWE odkoupí za aktuální cenu platnou v době odkupu podle podmínek stanovených v Ceníku služeb PDS, který je k dispozici na Uzavření smlouvy o zajištění provozu v případě, že se rozhodnete ponechat si přípojku ve svém majetku, pak máte možnost uzavřít s RWE Smlouvu o zajištění provozu a údržby plynovodní přípojky, nebo případně s jiným oprávněným subjektem. UZAVŘENÍ SMLOUVY O ZŘÍZENÍ VĚCNÉHO BŘEMENE Pro případy, kdy bude RWE odkupovat plynárenské zařízení, je nutné uzavřít řádné Smlouvy o zřízení věcného břemene mezi vlastníkem pozemku a RWE. Na základě Vámi uzavřených budoucích Smluv o zřízení věcného břemene společnost RWE zajistí uzavření řádných smluv, a to včetně provedení úhrady za zřízení věcného břemene a vklad do katastru nemovitostí.

14 UVEDENÍ PLYNOVODU DO PROVOZU Nově vybudovaný plynovod (týká se pouze případů Posouzení žádosti o připojení Plynovod neexistuje ) je nutno propojit s distribuční soustavou. Na základě oboustranně podepsané nájemní nebo kupní smlouvy je ze strany RWE vydán souhlas s vpuštěním plynu a zhotovitel stavby propojí plynovod s distribuční soustavou. Okamžik propojení samostatně budované přípojky (týká se případů Posouzení Žádosti o připojení - Plynovod existuje, neexistuje přípojka ) nastává většinou hned po dokončení stavby. ZAJIŠTĚNÍ ODBĚRU PLYNU VOLBA DODAVATELE PLYNU A UZAVŘENÍ SMLOUVY O SDRUŽENÝCH SLUŽBÁCH Vyberte si svého dodavatele zemního plynu a uzavřete s ním Smlouvu o sdružených službách dodávky plynu většinou na jeho kontaktním místě (lze vyřídit i v zastoupení). Na základě uzavření této smlouvy za Vás dodavatel požádá o montáž plynoměru. MONTÁŽ PLYNOMĚRU V dohodnutém termínu Vás navštíví technik, aby provedl instalaci plynoměru a zkontroloval, zda jsou splněny všechny technické podmínky pro připojení. K tomu je nezbytné předložit kopii revizní zprávy na odběrné plynové zařízení. Revizní zprávu Vám zajistí zhotovitel. Poté podepíšete montážní protokol (lze udělit plnou moc). Od tohoto okamžiku můžete zahájit odběr plynu.

15 Moje poznámky Uvedený postup představuje zjednodušenou formu celého procesu. Každý případ připojení nového odběrného místa se posuzuje individuálně a při jeho zpracování mohou nastat odchylky od výše popsaného postupu.

16 KONTAKTY Zákaznická centra RWE NONSTOP zákaznická linka RWE Skype: callcentrumrwe Pro bližší informace můžete kontaktovat pracoviště operativní správy sítí RWE Distribuční služby, s.r.o.: Tuto tiskovinu vydává společnost skupiny RWE v ČR: RWE GasNet, s.r.o. Klíšská Ústí nad Labem Aktualizováno k

PRŮVODCE PŘIPOJENÍM K DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ JAK ZNOVU ODEBÍRAT PLYN PO ODPOJENÍ

PRŮVODCE PŘIPOJENÍM K DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ JAK ZNOVU ODEBÍRAT PLYN PO ODPOJENÍ PRŮVODCE PŘIPOJENÍM K DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ JAK ZNOVU ODEBÍRAT PLYN PO ODPOJENÍ ZNOVUPŘIPOJENÍ KDY SE ŘEŠÍ ZNOVUPŘIPOJENÍ Tato situace nastává v případě, že provozované odběrné plynové zařízení bylo odpojeno

Více

PRŮVODCE PŘIPOJENÍM K DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ JAK PROVÉST TECHNICKOU ZMĚNU ODBĚRNÉHO MÍSTA

PRŮVODCE PŘIPOJENÍM K DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ JAK PROVÉST TECHNICKOU ZMĚNU ODBĚRNÉHO MÍSTA PRŮVODCE PŘIPOJENÍM K DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ JAK PROVÉST TECHNICKOU ZMĚNU ODBĚRNÉHO MÍSTA TECHNICKÁ ZMĚNA KDY SE ŘEŠÍ TECHNICKÁ ZMĚNA NA ODBĚRNÉM MÍSTĚ Technická změna na odběrném místě nastává v případech,

Více

Jestliže se jedná o přepis odběrného místa zemního plynu, nezapomeňte vyplnit tabulky Využívané plynové spotřebiče a Typ nemovitosti.

Jestliže se jedná o přepis odběrného místa zemního plynu, nezapomeňte vyplnit tabulky Využívané plynové spotřebiče a Typ nemovitosti. Vážená paní, vážený pane, obsahem tohoto dokumentu jsou formuláře pro přepis odběrného místa v rámci naší společnosti na nového odběratele. Níže uvádíme stručný postup pro správné vyplnění všech formulářů.

Více

PRŮVODCE ODBĚREM ELEKTŘINY OD RWE. Krok za krokem pro změnu dodavatele

PRŮVODCE ODBĚREM ELEKTŘINY OD RWE. Krok za krokem pro změnu dodavatele PRŮVODCE ODBĚREM ELEKTŘINY OD RWE Krok za krokem pro změnu dodavatele 2 PRŮVODCE ODBĚREM ELEKTŘINY OD RWE 1 Vítejte ve světě elektrické energie od RWE! 2 Co vše vyřídí RWE? 3 Co se změní přechodem k RWE?

Více

Pro domácnosti, podnikatele a malé firmy RWE ONLINE SERVIS + E-FAKTURA

Pro domácnosti, podnikatele a malé firmy RWE ONLINE SERVIS + E-FAKTURA Pro domácnosti, podnikatele a malé firmy PRODUKTY A SLUŽBY RWE ONLINE SERVIS + E-FAKTURA 2 VÍTE, ŽE ÚČTY ZA PLYN TEĎ MŮŽETE ŘEŠIT Z DOMOVA? Kvůli většině Vašich přání a požadavků spojených s odběrem zemního

Více

Pravidla výkupu staveb veřejné dopravní a technické infrastruktury

Pravidla výkupu staveb veřejné dopravní a technické infrastruktury Pravidla výkupu staveb veřejné dopravní a technické infrastruktury Březen 2013 Město Rožnov pod Radhoštěm - 0 - S t r á n k a Obsah OBSAH - 1-1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ - 2-1.1 DEFINICE VYKUPOVANÝCH INŽENÝRSKÝCH

Více

Petra Michková U Sila Liberec

Petra Michková U Sila Liberec Petra Michková U Sila 1670 46311 Liberec naše značka 5001696579 vyřizuje Jaroslav Kápička datum 29.03.2018 Věc: Rekonstrukce ulice Poštovská a Dlouhý kopec K.ú. - p.č.: Hodkovice nad Mohelkou Stavebník:

Více

Miroslav Hudák Okružní 621/ Vratimov

Miroslav Hudák Okružní 621/ Vratimov Miroslav Hudák Okružní 621/17 73932 Vratimov naše značka 5001743201 vyřizuje Simona Kloudová datum 12.07.2018 Věc: Mapový podklad - Kyjovice - Územní studie ÚS1 K.ú. - p.č.: Kyjovice ve Slezsku-130/3,138,1132/1,1130/1,1127/1,1126/1,1131,194/1,1126/2

Více

Město Ústí nad Orlicí majetkoprávní odbor

Město Ústí nad Orlicí majetkoprávní odbor str. 1 / 7 Město Ústí nad Orlicí majetkoprávní odbor Naše č.j.: MUUO/35805/2017/MPO/pk Vyřizuje: Polakovičová Eva Číslo spisu: 2792/2017 Tel: 465514262 Poč. listů: 1 E-mail: polakovicova@muuo.cz Záměr

Více

Vodovody a kanalizace Chrudim, a.s. Novoměstská 626, 537 28 Chrudim IČ: 48171590

Vodovody a kanalizace Chrudim, a.s. Novoměstská 626, 537 28 Chrudim IČ: 48171590 Vodovody a kanalizace Chrudim, a.s. Novoměstská 626, 537 28 Chrudim Pravidla odkupu vodárenské infrastruktury pořízené investory (fyzickými nebo právnickými osobami), kteří nejsou akcionáři společnosti

Více

RWE ONLINE SERVIS VYŘIZUJTE VŠE KOLEM ENERGIÍ ONLINE

RWE ONLINE SERVIS VYŘIZUJTE VŠE KOLEM ENERGIÍ ONLINE RWE ONLINE SERVIS VYŘIZUJTE VŠE KOLEM ENERGIÍ ONLINE 2 VÍTE, ŽE ÚČTY ZA ENERGIE MŮŽETE JEDNODUŠE OVLÁDAT Z POHODLÍ DOMOVA? Pro většinu Vašich přání a požadavků spojených s odběrem zemního plynu a elektřiny

Více

3. Zpráva o činnosti Finančního výboru Zastupitelstva města Chropyně

3. Zpráva o činnosti Finančního výboru Zastupitelstva města Chropyně Z A S T U P I T E L S T V O M Ě S T A C H R O P Y N Ě Výpis usnesení ze zasedání č. 7 konaného dne 18. června 2015 Usnesení ZM 1/07/2015: návrhovou komisi ve složení: předseda Mgr. Stanislav Kalinec a

Více

Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18

Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 :. loravskosí.hzsi ;;--AÍ.KY I Disíribiiíní siuíby. s.r.o. Ttíefenergjf *o lead.sm.57698. 6/BVB... zastoupený: ič: DIČ:" bankovní účet: Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 Ing, Ivanem S 708 90 692 náměstkem

Více

SMLOUVA. Zastoupený hejtmanem MUDr. Jiřím Běhounkem K podpisu smlouvy pověřen Ing. Martin Kukla náměstek hejtmana pro oblast ekonomiky a majetku

SMLOUVA. Zastoupený hejtmanem MUDr. Jiřím Běhounkem K podpisu smlouvy pověřen Ing. Martin Kukla náměstek hejtmana pro oblast ekonomiky a majetku RK-18-2018-24, př. 1 počet stran: 5 číslo smlouvy budoucího oprávněného: 8800085034_1/BVB/P SMLOUVA o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene uzavřená v souladu s ustanovením 59 zákona č. 458/2000 Sb.,

Více

FORMULÁŘ PŘEVOD ODBĚRU ZEMNÍHO PLYNU 1. část - žádost o ukončení Smlouvy o sdružených službách dodávky a odběru zemního plynu

FORMULÁŘ PŘEVOD ODBĚRU ZEMNÍHO PLYNU 1. část - žádost o ukončení Smlouvy o sdružených službách dodávky a odběru zemního plynu FORMULÁŘ PŘEVOD ODBĚRU ZEMNÍHO PLYNU 1. část - žádost o ukončení Smlouvy o sdružených službách dodávky a odběru zemního plynu Číslo smlouvy Pro odběrné místo Ulice č. popisné/parc. č. orientační patro

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek 4.1.2017 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.1.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Věcná břemena NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Ing. Mgr. Jiří Hořánek 2. místostarosta Návrh

Více

Pravidla výkupu staveb veřejné dopravní a technické infrastruktury. Únor Město Rožnov pod Radhoštěm S t r á n k a

Pravidla výkupu staveb veřejné dopravní a technické infrastruktury. Únor Město Rožnov pod Radhoštěm S t r á n k a Pravidla výkupu staveb veřejné dopravní a technické infrastruktury Únor 2015 Město Rožnov pod Radhoštěm - 0 - S t r á n k a Obsah OBSAH - 1-1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ - 2-1.1 DEFINICE VYKUPOVANÝCH INŽENÝRSKÝCH

Více

57. zasedání Rady města Bučovice ze dne

57. zasedání Rady města Bučovice ze dne PŘEHLED USNESENÍ 57. zasedání Rady města Bučovice ze dne 10.7.2017 1193/57/RM/2017 OSV 01 - Smlouva o dílo "Realizace kanceláří pro sociální odbor - poliklinika Bučovice" smlouvu o dílo na zakázku "Realizace

Více

Obecní úřad Staré Hamry

Obecní úřad Staré Hamry Obecní úřad Staré Hamry GRANTOVÝ PROGRAM OBCE STARÉ HAMRY Schválen ZO dne: 22. 5. 2017 Účinnost od: 22. 5. 2017 Grantový program obce Staré Hamry (dále také jen Grantový program ) schválilo Zastupitelstvo

Více

S m ě r n i c e č. 5/2002

S m ě r n i c e č. 5/2002 Ředitelství silnic Zlínského kraje, příspěvková organizace Zlín, K majáku 5001 S m ě r n i c e č. 5/2002 ředitele příspěvkové organizace k výkonu majetkové správy silnic ve vlastnictví Zlínského kraje

Více

Příloha č. 1. Zastupitelstvo města Stříbra schvaluje: I. ZÁMĚR PRODEJE POZEMKŮ: 2.

Příloha č. 1. Zastupitelstvo města Stříbra schvaluje: I. ZÁMĚR PRODEJE POZEMKŮ: 2. Příloha č. 1 usnesení z 26. zasedání Zastupitelstva města Stříbra dne 4. března 2013 Zastupitelstvo města Stříbra schvaluje: 3. 4. stav.p.č. 387 o výměře 15m 2 kat.území Butov kupní cena 200,-Kč/m 2 s

Více

ZÁSADY č. 1/2015 I. ÚČEL

ZÁSADY č. 1/2015 I. ÚČEL ZÁSADY pro uzavírání smluv o zřízení věcného břemene služebnosti inženýrské sítě při budování a rekonstrukcích inženýrských a jiných sítí a staveb na pozemcích ve vlastnictví Města Klecany dle usnesení

Více

RWE ELEKTŘINA OPTIMAL VYDEJTE SE CESTOU TROJÍHO SNÍŽENÍ CENY ELEKTŘINY!

RWE ELEKTŘINA OPTIMAL VYDEJTE SE CESTOU TROJÍHO SNÍŽENÍ CENY ELEKTŘINY! RWE ELEKTŘINA OPTIMAL VYDEJTE SE CESTOU TROJÍHO SNÍŽENÍ CENY ELEKTŘINY! 2 ZÍSKEJTE JISTOTU TROJÍHO SNÍŽENÍ CENY ELEKTŘINY Vaše platby za elektřinu nebudou stoupat! RWE Vám nabízí jistotu poklesu ceny elektřiny

Více

fy o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene

fy o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene 18L0071 fy o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene uzavřená podle 1785-1788 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník v platném znění a 25 odst. 4 zákona č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu

Více

Smlouva o budoucí smlouvě nájemní a budoucí smlouvě kupní a o spolupráci a součinnosti při realizaci plynárenského zařízení

Smlouva o budoucí smlouvě nájemní a budoucí smlouvě kupní a o spolupráci a součinnosti při realizaci plynárenského zařízení Příloha č. 6 usnesení z 10. zasedání Zastupitelstva města Stříbra dne 20. června 2011 Zastupitelstvo města Stříbra schvaluje: Smlouva o budoucí smlouvě nájemní a budoucí smlouvě kupní a o spolupráci a

Více

ENVIGEST, s.r.o. Masarykova Nové Město na Moravě

ENVIGEST, s.r.o. Masarykova Nové Město na Moravě ENVIGEST, s.r.o. Masarykova 305 59231 Nové Město na Moravě naše značka 5001103119 vyřizuje Martina Pýchová datum 07.05.2015 Věc: Oprava hydroizolace BD Drobného NMnM K.ú. - p.č.: Nové Město na Moravě Stavebník:

Více

Obecné podmínky připojení k distribuční soustavě (dále jen Podmínky připojení )

Obecné podmínky připojení k distribuční soustavě (dále jen Podmínky připojení ) Příloha č. 2 Obecné podmínky připojení k distribuční soustavě (dále jen Podmínky připojení ) 1. Úvod 1.1. Podmínky připojení výroben plynu, distribučních soustav, podzemních zásobníků plynu a odběrných

Více

Zápis. Z 88. schůze Rady městyse Moravská Nová Ves, konané dne 21.7.2014 v 18.00 hod. v kanceláři starosty, nám. Republiky 107

Zápis. Z 88. schůze Rady městyse Moravská Nová Ves, konané dne 21.7.2014 v 18.00 hod. v kanceláři starosty, nám. Republiky 107 Zápis Z 88. schůze Rady městyse Moravská Nová Ves, konané dne 21.7.2014 v 18.00 hod. v kanceláři starosty, nám. Republiky 107 Přítomni: Členové rady Marek Košut Jaroslav Kučera Zbyněk Parma Hosté Omluveni

Více

ČÁST PRVNÍ PODMÍNKY PŘIPOJENÍ K PLYNÁRENSKÉ SOUSTAVĚ

ČÁST PRVNÍ PODMÍNKY PŘIPOJENÍ K PLYNÁRENSKÉ SOUSTAVĚ Strana 626 Sbírka zákonů č. 62 / 2011 62 VYHLÁŠKA ze dne 7. března 2011 o podmínkách připojení k plynárenské soustavě a o změně vyhlášky Ministerstva průmyslu a obchodu č. 251/2001 Sb., kterou se stanoví

Více

Vyhláška 62/2011 Sb.

Vyhláška 62/2011 Sb. Vyhláška 62/2011 Sb. o podmínkách připojení k plynárenské soustavě a o změně vyhlášky Ministerstva průmyslu a obchodu č. 251/2001 Sb., kterou se stanoví Pravidla provozu přepravní soustavy a distribučních

Více

Zásady. pro nakládání s nemovitým majetkem města Břeclav

Zásady. pro nakládání s nemovitým majetkem města Břeclav Zásady pro nakládání s nemovitým majetkem města Břeclav Schváleny Zastupitelstvem města Břeclavi na 29. zasedání dne 3. 9. 2014, usnesením č. Z/29/14/6.9, účinné od 1. 10. 2014. OBSAH Část I. ČI. I Úvod

Více

2. Výběr formy podpory výroby el. v obnovitelném zdroji

2. Výběr formy podpory výroby el. v obnovitelném zdroji Úvodní informace a obecné technické podmínky pro provozování elektrických zdrojů s instalovaným výkonem do 16 kw v distribuční síti E.ON Distribuce, a.s. Nově zřizovat, technologicky měnit nebo rozšiřovat

Více

Smlouvu o uzavření budoucí kupní smlouvy podle ust a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku

Smlouvu o uzavření budoucí kupní smlouvy podle ust a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku Čj.MULA 23756/2016 Ukládací znak: 56.4. Počet listů dokumentu: 5 Počet listů příloh: 1 Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli M ě s t o L a n š k r o u n, IČO 279 102, se sídlem náměstí J. M. Marků

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-164-022-18 ze dne 9.4.2018 Smlouva o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene - podzemní vedení veřejné komunikační sítě, k tíži pozemků parc. č.

Více

Ing. Martin Liška Nad Žlábkem Havlíčkův Brod

Ing. Martin Liška Nad Žlábkem Havlíčkův Brod Ing. Martin Liška Nad Žlábkem 3757 58001 Havlíčkův Brod naše značka 5001119294 vyřizuje Pavel Gabriel datum 27.05.2015 Věc: Propojení komunikací ul. Nerudova-Seifertova, Přibyslav K.ú. - p.č.: Přibyslav

Více

Město Rokycany opatření orgánů města č. 1/2019

Město Rokycany opatření orgánů města č. 1/2019 Město Rokycany opatření orgánů města č. 1/2019 ZÁSADY pro vydávání souhlasů s umístěním a provedením staveb, pro projednávání, schvalování smluv a určení výše finančních náhrad za zřízení věcných břemen

Více

IV. ROZLIŠENÍ POSTUPŮ PODLE TYPU STAVBY

IV. ROZLIŠENÍ POSTUPŮ PODLE TYPU STAVBY ZÁSAD Y č. 1/2008 r ZA SADY pro uzavírání smluv o zřízení věcného břemene při budování a rekonstrukcích inženýrských a jiných sítí a staveb na pozemcích ve vlastnictví a správě MČ Praha - Běchovice ve

Více

Ceník služeb provozovatele distribuční soustavy

Ceník služeb provozovatele distribuční soustavy Stran: 1/12 Tento dokument je možné postupovat třetím osobám pouze se souhlasem schvalovatele. Zpracoval: Věcně zkontroloval: Formálně zkontroloval: Milada Hošková, technik koordinace a řízení DS Andrej

Více

Smlouva o uzavření budoucí smlouvy o zřízení věcného břemene

Smlouva o uzavření budoucí smlouvy o zřízení věcného břemene Smlouva o uzavření budoucí smlouvy o zřízení věcného břemene uzavřená podle 1785 a násl. ust. zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění Číslo smlouvy: 398/2016/ORI Smluvní strany Městská část

Více

Město Broumov určeno Radě města č. 87

Město Broumov určeno Radě města č. 87 Město Broumov určeno Radě města č. 87 Majetkové záležitosti k jednání dne: 19.2. 2014 předkladatel SMM Ing. Mikulenková Marie projednáno MK, starosta, Mgr.Špůr dne: 3.2.,14.2.2014 předloženo RM dne: 14.2.

Více

Město Studénka nám. Republiky Studénka

Město Studénka nám. Republiky Studénka Město Studénka nám. Republiky 762 74213 Studénka naše značka 5001280272 vyřizuje Jaroslav Kápička datum 31.03.2016 Věc: Cyklostezka K.ú. - p.č.: Butovice Stavebník: Město Studénka, nám. Republiky 762,

Více

METODIKA ME 51/02 DOKUMENTACE SKUTEČNÉHO PROVEDENÍ STAVBY

METODIKA ME 51/02 DOKUMENTACE SKUTEČNÉHO PROVEDENÍ STAVBY ČEZ DISTRIBUCE SKUPINA ČEZ parafa správce dokumentace nebo pověřeného zaměstnance pořadové číslo kopie DRUH DOKUMENTU METODIKA ČÍSLO DOKUMENTU ME 51/0 NÁZEV DOKUMENTACE SKUTEČNÉHO PROVEDENÍ STAVBY HLAVNÍ

Více

Město Lipník nad Bečvou

Město Lipník nad Bečvou Město Lipník nad Bečvou Rada města schválila na své 32. schůzi 05.09.2016 následující usnesení Usnesení rady města je upraveno podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých

Více

TOTO JE UPRAVENÁ VERZE DOKUMENTU Z DŮVODU DODRŽENÍ PŘIMĚŘENOSTI ROZSAHU ZVEŘEJŇOVANÝCH OSOBNÍCH ÚDAJŮ (DLE ZÁKONA O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ)

TOTO JE UPRAVENÁ VERZE DOKUMENTU Z DŮVODU DODRŽENÍ PŘIMĚŘENOSTI ROZSAHU ZVEŘEJŇOVANÝCH OSOBNÍCH ÚDAJŮ (DLE ZÁKONA O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ) Č.j. MUCH 23715/2014 TOTO JE UPRAVENÁ VERZE DOKUMENTU Z DŮVODU DODRŽENÍ PŘIMĚŘENOSTI ROZSAHU ZVEŘEJŇOVANÝCH OSOBNÍCH ÚDAJŮ (DLE ZÁKONA O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ) Usnesení z 6. schůze Rady města Chebu konané

Více

II. Údaje o dotčené veřejné infrastruktuře a její stručná charakteristika v dané lokalitě

II. Údaje o dotčené veřejné infrastruktuře a její stručná charakteristika v dané lokalitě P L Á N O V A C Í S M L O U V A 12.09.c uzavřená podle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník a podle 66 a násl. 69 zákona č. 183/2006 Sb. stavební zákon, ve znění pozdějších předpisů, mezi účastníky:

Více

SMLOUVA L: /001 o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene

SMLOUVA L: /001 o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene MUKUP006EVDN SMLOUVA L: 1030041654/001 o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene uzavřená podle 1785-1788 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník v platném znění a 25 odst. 4 zákona č. 458/2000 Sb. o

Více

I I ŽĎÁR NAD SÁZAVOU. MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 54 NÁZEV: Majetkoprávní jednání RM ANOTACE: NÁVRH USNESENí: JEDNACí ČíSLO: 854/2016/0P

I I ŽĎÁR NAD SÁZAVOU. MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 54 NÁZEV: Majetkoprávní jednání RM ANOTACE: NÁVRH USNESENí: JEDNACí ČíSLO: 854/2016/0P Á I I ŽĎÁR NAD SÁZAVOU MATERIÁL BEZ OSOBNíCH ÚDAJU MĚSTSKÝ ÚŘAD ŽĎÁR NAD SÁZAvou MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 54 DNE: 28.11.2016 JEDNACí ČíSLO: 854/2016/0P NÁZEV: Majetkoprávní jednání RM ANOTACE: Dle přiložené

Více

SMLOUVA O ZŘÍZENÍ VĚCNÉHO BŘEMENE

SMLOUVA O ZŘÍZENÍ VĚCNÉHO BŘEMENE označení smlouvy oprávněného: 7700070076/1/VB označení smlouvy povinného: *MMOPP00FM674* SMLOUVA O ZŘÍZENÍ VĚCNÉHO BŘEMENE uzavřená dle 59 energetického zákona a občanského zákoníku I. Smluvní strany Povinný

Více

I. Úvodní ustanovení. II. Obecná ustanovení

I. Úvodní ustanovení. II. Obecná ustanovení Opatření obce č. 4/2010 Prodej bytů a domů z majetku Města Krnova ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- I. Úvodní ustanovení 1.

Více

CIVIL PROJECTS s.r.o. Malý Koloredov Frýdek-Místek

CIVIL PROJECTS s.r.o. Malý Koloredov Frýdek-Místek CIVIL PROJECTS s.r.o. Malý Koloredov 2377 73801 Frýdek-Místek naše značka 5001533394 vyřizuje Helena Bystřická datum 12.07.2017 Věc: Veřejné osvětlení a oprava chodníku k nádraží v Dobré, p.č. 2287, k.ú.

Více

Název materiálu: Prodej pozemku p.č. 863/14 (p.č. 863/8) v k.ú. Turnov

Název materiálu: Prodej pozemku p.č. 863/14 (p.č. 863/8) v k.ú. Turnov Podklady na zasedání ZM dne: 28.06.2018 Název materiálu: Prodej pozemku p.č. 863/14 (p.č. 863/8) v k.ú. Turnov Předkládá: Ing. Tomáš Hocke Vypracoval: Bc. Olga Bažantová Zúčastní se projednávání v ZM:

Více

SMLOUVA O BUDOUCÍ SMLOUVĚ O ZŘÍZENÍ VĚCNÉHO BŘEMENE A SOUHLASU SE ZŘÍZENÍM STAVBY

SMLOUVA O BUDOUCÍ SMLOUVĚ O ZŘÍZENÍ VĚCNÉHO BŘEMENE A SOUHLASU SE ZŘÍZENÍM STAVBY SMLOUVA O BUDOUCÍ SMLOUVĚ O ZŘÍZENÍ VĚCNÉHO BŘEMENE A SOUHLASU SE ZŘÍZENÍM STAVBY uzavřená podle ustanovení 1785 a násl. občanského zákoníku, v souladu s příslušnými ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb.,

Více

Pavel Trkal Bj.Krawce Choceň

Pavel Trkal Bj.Krawce Choceň Pavel Trkal Bj.Krawce 1014 565 01 Choceň naše značka 5001406931 vyřizuje Lumír Mejzlík datum 10.11.2016 Věc: PREL A NTL a STL plynovodů,chrudim- Markovice -prováděcí projekt Obec: Chrudim K.ú. - p.č.:

Více

K U P N Í S M L O U V A č. 9147/KS uzavřená podle ust a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku

K U P N Í S M L O U V A č. 9147/KS uzavřená podle ust a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku Strana číslo: 1 Počet stran: 05 K U P N Í S M L O U V A č. 9147/KS uzavřená podle ust. 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku Městská část Praha 11 Smluvní strany: se sídlem: Ocelíkova

Více

Distribuční portál Samoobslužný internetový portál ČEZ Distribuce, a. s.

Distribuční portál Samoobslužný internetový portál ČEZ Distribuce, a. s. Distribuční portál Samoobslužný internetový portál ČEZ Distribuce, a. s. SKUPINA ČEZ Co je to Distribuční portál? Distribuční portál (DIP) je webový portál distributora určený k obsluze požadavků klientů

Více

Vydání: 03 Stran: 1/16 Metodický pokyn GRID_MP_G08_03_03 Účinnost od: Realizace staveb PZ

Vydání: 03 Stran: 1/16 Metodický pokyn GRID_MP_G08_03_03 Účinnost od: Realizace staveb PZ Stran: 1/16 Společnost Schválení Účinnost od Účinnost do RWE GasNet, s.r.o. RWE Distribuční služby, s.r.o. Schvalovací List GRID_MP_G08_03_03 Schvalovací List GRID_MP_G08_03_03 1. 2. 2016 1. 2. 2016 Tento

Více

Město Broumov určeno Radě města č. 13

Město Broumov určeno Radě města č. 13 Město Broumov určeno Radě města č. 13 Majetkové záležitosti k jednání dne: 13.4.2015 předkladatel SMM Ing. Mikulenková Marie projednáno MK dne: 8.4.2015 předloženo RM dne: 9.4. 2015 Komentář: 1) Výběrové

Více

GAUTE, a.s. Lidická 2006/ Brno

GAUTE, a.s. Lidická 2006/ Brno GAUTE, a.s. Lidická 2006/26 60200 Brno naše značka 5001514466 vyřizuje Jaroslav Kápička datum 17.05.2017 Věc: stavba rodinného K.ú. - p.č.: Soběšice Stavebník: GAUTE, a.s., Lidická 2006/26, 60200 Brno

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-092-010-16 ze dne 3.10.2016 Smlouva o zřízení a zániku věcného břemene - zařízení distribuční soustavy k tíži pozemku parc. č. 4079/1, v k.ú. Modřany

Více

GAVLAS, spol. s r.o. Politických vězňů 1272/ Praha

GAVLAS, spol. s r.o. Politických vězňů 1272/ Praha GAVLAS, spol. s r.o. Politických vězňů 1272/21 11000 Praha naše značka 5001421824 vyřizuje Jaroslav Kápička datum 06.12.2016 Věc: RD Dětmarovice, č.e.103 K.ú. - p.č.: Dětmarovice Stavebník: GAVLAS, spol.

Více

SMLOUVA O ZAJIŠTĚNÍ PŘELOŽKY PLYNÁRENSKÉHO ZAŘÍZENÍ A ÚHRADĚ NÁKLADŮ S NÍ SOUVISEJÍCÍCH

SMLOUVA O ZAJIŠTĚNÍ PŘELOŽKY PLYNÁRENSKÉHO ZAŘÍZENÍ A ÚHRADĚ NÁKLADŮ S NÍ SOUVISEJÍCÍCH Příloha č. 07 usnesení z 14. zasedání Zastupitelstva města Stříbra dne 24. února 2016 SMLOUVA O ZAJIŠTĚNÍ PŘELOŽKY PLYNÁRENSKÉHO ZAŘÍZENÍ A ÚHRADĚ NÁKLADŮ S NÍ SOUVISEJÍCÍCH číslo smlouvy: 4000200210 Čl.

Více

SMLOUVA O BUDOUCÍ DOHODĚ O PŘEVZETÍ STAVBY

SMLOUVA O BUDOUCÍ DOHODĚ O PŘEVZETÍ STAVBY S55/OOSV/ Č. 010/12/063/03/000 KUJCP00VJV56 SMLOUVA O BUDOUCÍ DOHODĚ O PŘEVZETÍ STAVBY kterou uzavřeli ve smyslu 50a zákona č. 40/1964 Sb., občanského zákoníku v platném znění níže uvedeného dne, měsíce

Více

- souhlasu s výstavbou cyklostezky na katastru obce Kobylnice na pozemcích uvedených níže v této smlouvě,

- souhlasu s výstavbou cyklostezky na katastru obce Kobylnice na pozemcích uvedených níže v této smlouvě, Obec Kobylnice IČ 00 486 160 Sídlo: Na Budínku 240, 664 51 Kobylnice zastoupené starostou obce Ing. Lubomírem Šmídem bankovní spojení: Sberbank č. ú. 4200307857/6800 a Tomáš Kučera narozen: bytem: (dále

Více

31. schůze RM Rychvald USNESENÍ ZE SCHŮZE RADY MĚSTA RYCHVALD DNE

31. schůze RM Rychvald USNESENÍ ZE SCHŮZE RADY MĚSTA RYCHVALD DNE Usnesení z 31. schůze Rady města Rychvald, dne 29. 07. 2019 Kontrola usnesení 31/1. Rada města b e r e n a v ě d o m í kontrolu svých přijatých usnesení Zápisy z komisí RM 31/2. Rada města b e r e n a

Více

S E Z N A M P Ř Í L O H

S E Z N A M P Ř Í L O H OPRAVA OPĚRNÉ ZDI NA ul. ČAJKOVSKÉHO PŘELOŽKA PŘÍPOJKY NTL PLYNU DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ S E Z N A M P Ř Í L O H D.1.4.E-01 - Technická zpráva D.1.4.E-02 - Situace přeložky plynu D.1.4.E-03 -

Více

Město Sezemice. Výpis usnesení rady města z řádné schůze Rady města Sezemice. Rada města Sezemice: Den konání jednání: Místo jednání:

Město Sezemice. Výpis usnesení rady města z řádné schůze Rady města Sezemice. Rada města Sezemice: Den konání jednání: Místo jednání: Město Sezemice Rada města Sezemice Výpis usnesení rady města z řádné schůze Rady města Sezemice Den konání jednání: 22.02.2017 Místo jednání: Městský úřad Sezemice - zasedací místnost Číslo jednací: č.

Více

Usnesení č. 17 z jednání Komise pro majetkoprávní záležitosti Rady Olomouckého kraje. ze dne

Usnesení č. 17 z jednání Komise pro majetkoprávní záležitosti Rady Olomouckého kraje. ze dne Usnesení č. 17 z jednání Komise pro majetkoprávní záležitosti Rady Olomouckého kraje ze dne 22. 9. 2014 KOMISE PRO MAJETKOPRÁVNÍ ZÁLEŽITOSTI UKM/17/1/2014 Uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě na

Více

Doložení realizace podporovaných opatření pokyny pro žadatele ve 2. výzvě pro bytové domy

Doložení realizace podporovaných opatření pokyny pro žadatele ve 2. výzvě pro bytové domy Doložení realizace podporovaných opatření pokyny pro žadatele ve 2. výzvě pro bytové domy Kde doložit realizaci? Dokumenty prokazující dokončení realizace podporovaných opatření (tj. Dokumenty požadované

Více

Městská část Praha - Ďáblice Rada městské části

Městská část Praha - Ďáblice Rada městské části Městská část Praha - Ďáblice Rada městské části 40. zasedání dne 9. 5. 2016 USNESENÍ č. 321/16/RMČ k návrhu smlouvy o zřízení služebnosti inženýrské sítě se společností Pražská plynárenská Distribuce,

Více

PRAVIDLA VÝKUPU STAVEB VEŘEJNÉ DOPRAVNÍ A TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY

PRAVIDLA VÝKUPU STAVEB VEŘEJNÉ DOPRAVNÍ A TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY PRAVIDLA VÝKUPU STAVEB VEŘEJNÉ DOPRAVNÍ A TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY ČERVEN 2017 MĚSTO ROŽNOV POD RADHOŠTĚM OBSAH 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ - 2-1.1 DEFINICE VYKUPOVANÝCH INŽENÝRSKÝCH STAVEB - 2-1.2 DEFINICE OSTATNÍCH

Více

RADA MĚSTA CHROPYNĚ. Výpis usnesení ze 14. zasedání dne 28. dubna 2015

RADA MĚSTA CHROPYNĚ. Výpis usnesení ze 14. zasedání dne 28. dubna 2015 RADA MĚSTA CHROPYNĚ Výpis usnesení ze 14. zasedání dne 28. dubna 2015 Usnesení RM 1/14/15: program zasedání Rady města Chropyně č. 14. 1. Kontrola plnění usnesení Rady města Chropyně Usnesení RM 2/14/15:

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Odbor správy majetku. Záměr na prodej části pozemku parc.č. 2438/1 v k.ú.

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Odbor správy majetku. Záměr na prodej části pozemku parc.č. 2438/1 v k.ú. MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 20. 6. 2019 Bod programu: 23 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor správy majetku Ing. Radomír Bradáč Martina Križanová

Více

DOHODA o spolupráci při zajištění přípravy a realizace komunikačního díla

DOHODA o spolupráci při zajištění přípravy a realizace komunikačního díla Dohoda o spolupráci Psáry IkSD Kú SK. 125 /ZcČR DOHODA o spolupráci při zajištění přípravy a realizace komunikačního díla Název stavby: Přeložka silnice 111105 Strany dohody:. Obec Psáry se sídlem: Pražská

Více

PRAVIDLA VÝBĚRU ZÁKLADNÍCH STANDARDŮ A OBJEDNÁVÁNÍ KLIENTSKÝCH ZMĚN, VČETNĚ JEJICH REALIZACE

PRAVIDLA VÝBĚRU ZÁKLADNÍCH STANDARDŮ A OBJEDNÁVÁNÍ KLIENTSKÝCH ZMĚN, VČETNĚ JEJICH REALIZACE strana 1 (celkem 5) Prodej bytů Sluneční stráň Mladá Boleslav PRAVIDLA VÝBĚRU ZÁKLADNÍCH STANDARDŮ A OBJEDNÁVÁNÍ KLIENTSKÝCH ZMĚN, VČETNĚ JEJICH REALIZACE (dále jen Pravidla ) Obsah: 1) Účastníci realizace

Více

Název materiálu: Odkoupení pozemků parc.č. 863 a 870/2 k.ú. Daliměřice

Název materiálu: Odkoupení pozemků parc.č. 863 a 870/2 k.ú. Daliměřice Podklady na zasedání ZM dne: 30.05.2019 Název materiálu: Odkoupení pozemků parc.č. 863 a 870/2 k.ú. Daliměřice Předkládá: Vypracoval: Ing. Tomáš Hocke Bc. Olga Bažantová Zúčastní se projednávání v ZM:

Více

Smlouva o připojení. k lokální distribuční soustavě z napěťové hladiny nízkého napětí evid. č. smlouvy:

Smlouva o připojení. k lokální distribuční soustavě z napěťové hladiny nízkého napětí evid. č. smlouvy: Smlouva o připojení k lokální distribuční soustavě z napěťové hladiny nízkého napětí evid. č. smlouvy: uzavřená podle 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb. občanský zákoník (dále jen OZ ) a v souladu s ust.

Více

Zásady. stanovující postup při prodeji nemovitostí z majetku města Planá

Zásady. stanovující postup při prodeji nemovitostí z majetku města Planá Zásady stanovující postup při prodeji nemovitostí z majetku města Planá Zastupitelstvo města Planá schválilo dne 21. 03. 2018 tyto zásady, kterými se stanovuje postup při prodeji nemovitostí ve vlastnictví

Více

3. Způsoby připojení výroben elektřiny k DS v souvislosti se zvoleným způsobem podpory výroby el. v obnovitelném zdroji

3. Způsoby připojení výroben elektřiny k DS v souvislosti se zvoleným způsobem podpory výroby el. v obnovitelném zdroji Úvodní informace a obecné technické podmínky pro provozování elektrických zdrojů s instalovaným výkonem do 16 kw paralelně s distribuční sítí E.ON Distribuce, a.s. Nově zřizovat, technologicky měnit nebo

Více

Město Týniště nad Orlicí Mírové nám. 90 517 21 Týniště nad Orlicí

Město Týniště nad Orlicí Mírové nám. 90 517 21 Týniště nad Orlicí Město Týniště nad Orlicí Mírové nám. 90 517 21 Týniště nad Orlicí naše značka vyřizuje datum 5001146349 Monika Řeháková 09.07.2015 Věc: STL plynovodní přípojka - Ubytovna "Modrák" Obec: Týniště nad Orlicí

Více

Zápis ze zasedání obecního zastupitelstva konaného dne v 17:00 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu v Jaroměřicích

Zápis ze zasedání obecního zastupitelstva konaného dne v 17:00 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu v Jaroměřicích Zápis ze zasedání obecního zastupitelstva konaného dne 11. 02. 2019 v 17:00 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu v Jaroměřicích Přítomni: Omluveni: Glocová Iveta Jedlička Ladislav Kosík Stanislav

Více

Společenství vlastníků jednotek Za Vinicí Loděnice Loděnice, Za Vinicí 290, PSČ IČ:

Společenství vlastníků jednotek Za Vinicí Loděnice Loděnice, Za Vinicí 290, PSČ IČ: V Loděnici 6. 5. 2019 Nabízíme účast ve výběrovém řízení na projektové a inženýrské činnosti k revitalizaci bytového domu č.p. 290-2, Za Vinicí, Loděnice včetně zajištění dotace z programu IROP, Energetické

Více

Ing. Petr Chrudina nar. 23.10.1960 bytem Pod Lipami 603, Bohuňovice, PSČ: 783 14 na straně jedné jako a dále jen dárce

Ing. Petr Chrudina nar. 23.10.1960 bytem Pod Lipami 603, Bohuňovice, PSČ: 783 14 na straně jedné jako a dále jen dárce Ing. Petr Chrudina nar. 23.10.1960 bytem Pod Lipami 603, Bohuňovice, PSČ: 783 14 na straně jedné jako a dále jen dárce a Obec Bohuňovice IČ: 00298697 6. května 109, Bohuňovice, PSČ: 783 14 zastoupená starostou

Více

z 64. schůze Rady města Rumburk, konané dne 3. května 2012

z 64. schůze Rady města Rumburk, konané dne 3. května 2012 z 64. schůze Rady města Rumburk, konané dne 3. května 2012 1. Schválení programu Usnesení č. 1055/2012 Rada města Rumburka projednala a schválila doplněný program 64. schůze rady města. 2. Kontrola plnění

Více

Pravidla Obce Petráveč. pro zřizování služebnosti na majetku Obce Petráveč. ze dne č. 1/2014. Čl. 1 Vymezení působnosti

Pravidla Obce Petráveč. pro zřizování služebnosti na majetku Obce Petráveč. ze dne č. 1/2014. Čl. 1 Vymezení působnosti Pravidla Obce Petráveč pro zřizování služebnosti na majetku Obce Petráveč ze dne 19.11.2014 č. 1/2014 Čl. 1 Vymezení působnosti 1) Pravidla Obce Petráveč pro zřizování služebností na majetku Obce Petráveč

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA ZBRASLAV S M Ě R N I C E

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA ZBRASLAV S M Ě R N I C E MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA ZBRASLAV TAJEMNÍK ÚŘADU MĚSTSKÉ ČÁSTI S M Ě R N I C E č. S /2009 O ZŘIZOVÁNÍ VĚCNÝCH BŘEMEN Garant: Rozsah působnosti: Ludmila Wágnerová, odbor majetkoprávní Uvolnění členové zastupitelstva

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD společnosti CENTROPOL ENERGY, a.s.

REKLAMAČNÍ ŘÁD společnosti CENTROPOL ENERGY, a.s. REKLAMAČNÍ ŘÁD společnosti CENTROPOL ENERGY, a.s. 1 Účel reklamačního řádu a dotčení účastníci 1.1. Účelem reklamačního řádu společnosti CENTROPOL ENERGY, a.s. se sídlem Vaníčkova 1594/1, Ústí nad Labemcentrum,

Více

PŘEHLED USNESENÍ. 61. zasedání Rady města Bučovice ze dne

PŘEHLED USNESENÍ. 61. zasedání Rady města Bučovice ze dne PŘEHLED USNESENÍ 61. zasedání Rady města Bučovice ze dne 9.10.2017 1317/61/RM/2017 OSV 01 - Návrh smlouvy o poskytnutí účelového příspěvku z rozpočtu obce ke spolufinancování sociálních služeb v rámci

Více

Podpora výstavby technické infrastruktury

Podpora výstavby technické infrastruktury Podpora výstavby technické infrastruktury pro rok 2007 (ve znění Dodatku č. 1 z 23. února 2007, upravujícího konec poslední věty preambule) Podprogram Podpora výstavby technické infrastruktury stanovuje

Více

P ř í l o h a č. 5 S t a t u t u m ě s t a B r n a. Pravidla pro svěřování majetku města městským částem

P ř í l o h a č. 5 S t a t u t u m ě s t a B r n a. Pravidla pro svěřování majetku města městským částem P ř í l o h a č. 5 S t a t u t u m ě s t a B r n a Pravidla pro svěřování majetku města městským částem Článek 1 VYMEZENÍ POJMŮ 1. Na základě článku 11 - Zastupitelstvo městské části, článku 12 - Rada

Více

PRAVIDLA VÝBĚRU ZÁKLADNÍCH STANDARDŮ A OBJEDNÁVÁNÍ KLIENTSKÝCH ZMĚN, VČETNĚ JEJICH REALIZACE

PRAVIDLA VÝBĚRU ZÁKLADNÍCH STANDARDŮ A OBJEDNÁVÁNÍ KLIENTSKÝCH ZMĚN, VČETNĚ JEJICH REALIZACE strana 1 (celkem 5) Prodej bytů Cukerní Čakovice PRAVIDLA VÝBĚRU ZÁKLADNÍCH STANDARDŮ A OBJEDNÁVÁNÍ KLIENTSKÝCH ZMĚN, VČETNĚ JEJICH REALIZACE (dále jen Pravidla ) Obsah: 1) Účastníci realizace developerského

Více

Název veřejné zakázky: Sdružené služby dodávky zemního plynu pro město Klimkovice na období od do

Název veřejné zakázky: Sdružené služby dodávky zemního plynu pro město Klimkovice na období od do ZADÁVACÍ DOKUMENTACE veřejné zakázky malého rozsahu realizované výběrovým řízením při zachování principů stanovených v ust. 6 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek ve znění pozdějších předpisů

Více

ČÁST PRVNÍ URYCHLENÍ VÝSTAVBY DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY

ČÁST PRVNÍ URYCHLENÍ VÝSTAVBY DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY Platné znění zákona č. 416/2009 Sb., o urychlení výstavby dopravní, vodní a energetické infrastruktury, ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn ČÁST PRVNÍ URYCHLENÍ VÝSTAVBY DOPRAVNÍ

Více

Závazný výklad postupu při zápisu pobočných spolků ČZS do spolkového rejstříku

Závazný výklad postupu při zápisu pobočných spolků ČZS do spolkového rejstříku Závazný výklad postupu při zápisu pobočných spolků ČZS do spolkového rejstříku Podle zákona č. 304/2013 Sb., o veřejných rejstřících právnických a fyzických osob (dále jen rejstříkový zákon ) a ve smyslu

Více

SMLOUVA O ZAJIŠTĚNÍ PŘELOŽKY PLYNÁRENSKÉHO ZAŘÍZENÍ A ÚHRADĚ NÁKLADŮ S NÍ SOUVISEJÍCÍCH

SMLOUVA O ZAJIŠTĚNÍ PŘELOŽKY PLYNÁRENSKÉHO ZAŘÍZENÍ A ÚHRADĚ NÁKLADŮ S NÍ SOUVISEJÍCÍCH SMLOUVA O ZAJIŠTĚNÍ PŘELOŽKY PLYNÁRENSKÉHO ZAŘÍZENÍ A ÚHRADĚ NÁKLADŮ S NÍ SOUVISEJÍCÍCH číslo smlouvy: 4000221124 Čl. I. Smluvní strany 1. GasNet, s.r.o. Sídlo: Klíšská 940/96, Klíše, 400 01 Ústí nad Labem

Více

Kupní smlouva. jako prodávající na straně jedné,

Kupní smlouva. jako prodávající na straně jedné, Kupní smlouva Níže podepsaní účastníci, a to STAFIN Nepomucká s.r.o. IČ: 28001834, se sídlem Edvarda Beneše 590/31, 301 00 Plzeň zapsaná do obchodního rejstříku vedeného Krajským soudem v Plzni, v oddílu

Více

Zápis č. 23/2016 ze zasedání Zastupitelstva obce Lovčice, které se konalo v úterý v 19:00 hodin v Obecním úřadě v Lovčicích

Zápis č. 23/2016 ze zasedání Zastupitelstva obce Lovčice, které se konalo v úterý v 19:00 hodin v Obecním úřadě v Lovčicích Zápis je k nahlédnutí v kanceláři Obecního úřadu v Lovčicích nebo na elektronické úřední desce Obce Lovčice www.lovcice.cz Anonymizováno dle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů Zápis č. 23/2016

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R ze dne MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-159-021-14 ze dne 27.5.2014 Smlouva o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene - služebnosti mezi městskou částí Praha 12 a společností Linkin Invest

Více

Město Broumov určeno Radě města č. 16

Město Broumov určeno Radě města č. 16 Město Broumov určeno Radě města č. 16 Majetkové záležitosti k jednání dne: 25.05.2015 předkladatel SMM Ing. Mikulenková Marie projednáno MK, Mgr.Špůr 18.05., 19.05.2015 předloženo RM dne: 20.05. 2015 Komentář:

Více

STUDIE - vyhodnocení ekonomických důvodů a výhodnosti výstavby vlastní plynovodní kotelny

STUDIE - vyhodnocení ekonomických důvodů a výhodnosti výstavby vlastní plynovodní kotelny STUDIE - vyhodnocení ekonomických důvodů a výhodnosti výstavby vlastní plynovodní kotelny Název stavby: Instalace plynové kotelny bytového domu, ul. Píškova Místo stavby : Píškova 1960/40, Praha 13 Charakter

Více

ZÁSADY PRODEJE POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ MĚSTA HRÁDKU NAD NISOU

ZÁSADY PRODEJE POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ MĚSTA HRÁDKU NAD NISOU MĚSTO HRÁDEK NAD NISOU INTERNÍ PŘEDPIS MĚSTA HRÁDKU NAD NISOU ZÁSADY PRODEJE POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ MĚSTA HRÁDKU NAD NISOU Schválené usnesením zastupitelstva města č. 2/39/ZM/12 ze dne 22.2.2012, s účinností

Více