SVATEBNÍ NOVINY UKÁZKOVINY SPECIÁLNÍ VYDÁNÍ UVNITŘ LISTU! NOVINKA DNE V PLNÉM ZNĚNÍ: JANINKA SE NÁM DNES VDÁVÁ A PAVLÍK SE ŢENÍ!!!

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SVATEBNÍ NOVINY UKÁZKOVINY SPECIÁLNÍ VYDÁNÍ UVNITŘ LISTU! NOVINKA DNE V PLNÉM ZNĚNÍ: JANINKA SE NÁM DNES VDÁVÁ A PAVLÍK SE ŢENÍ!!!"

Transkript

1 UKÁZKOVINY SOBOTA TITULNÍ STRANA SVATEBNÍ NOVINY SPECIÁLNÍ VYDÁNÍ UKÁZKOVINY UVNITŘ LISTU! NOVINKA DNE V PLNÉM ZNĚNÍ: JANINKA SE NÁM DNES VDÁVÁ A PAVLÍK SE ŢENÍ!!!

2 Janča Svobodová mění příjmení! UKÁZKOVINY Holky plačte, Pavel Ukázka uţ je pod pantoflem SVATEBNÍ NOVINY DO KAŢDÉ RODINY 22. září 2011 redakce Za hojné účasti všech blízkých a známých si dnes v 16:00 ve vznešených prostorách zámku Lednice řekli ANO Pavel Ukázka a jeho vyvolená Jana Svobodová, nyní uţ paní Ukázková. Neuvěřitelné se stalo skutečným Slib zazněl v pohádkovém prostředí Svatební obřad se konal v překrásném prostředí zámku Lednice, kde si v minulosti uzavřelo manţelství i několik významných členŧ šlechtických rodin. Mnohé přítomné dámy téměř slzely dojetím, kdyţ Janča konečně odpověděla ANO a ona i Pavel si tak v občance definitivně změnili svŧj rodinný stav na ţenatý/vdaná. Svatební veselí nebralo konce Následné bujaré oslavy začaly ihned po obřadu a jejich pokračování se předpokládá aţ do brzkých ranních hodin dalšího dne. Nejen všichni svatební hosté, ale také naše redakce přeje novomanţelŧm hodně štěstí a málo škobrtání na společné ţivotní cestě. zámek Lednice; Po princích Williamovi a Albertovi se letos konečně oţenil i jeden z nejobdivovanějších hranických lamačŧ dívčích srdcí Pavel Ukázka. Jeho vyvolenou se stala mladičká event managerka Jana Svobodová, která byla ve svatební róbě stejně okouzlující, jako Kate - vévodkyně z Cambridge či nová monacké kněţna Charlene Wittstock. PŘIBLIŢNÝ PROGRAM SVATEBNÍHO DNE Na mlsné jazýčky svatebních hostŧ čeká mnoho lahŧdek 16:00 svatební obřad 17:00 focení po obřadu 18:30 zahájení slavnostní hostiny 20:00 1. novomanţelský tanec 20:30 svatební hry 21:30 tanec + volná zábava 22:30 večerní vystoupení = překvapení pro hosty 23:00 svatební tombola 00:00 hod podvazkem, kyticí; pŧlnoční překvapení 00:30 grilování a volná zábava snad aţ do rána

3 UKÁZKOVINY SOBOTA MENU A PŘÍBĚH SEZNÁMENÍ STRANA 3 SVATEBNÍ MENU Na kaţdé správné svatbě se mají hosté bavit, trsat a mlsat. Proto čímkoli, co leţí před vámi, obsluţte se bez ptaní! Dobrou chuť u oběda i večerního rautu Vám přejí novomanţelé Ukázkovi CO SI PRO VÁS NOVOMANŢELÉ PŘICHYSTALI? OBĚD: Přípitek: Martini Dry; Rychlé špunty Studený předkrm: Brambŧrek v peřince & 3 druhy omáček Polévka: Poctivý svatební vývar s masem, nudlemi a zeleninou Hlavní jídlo: Vepřová panenka v plátcích slaniny, plněná marinovanými švestkami, šťouchané brambory; pro fajnšmekry vínko Dětské jídlo: Kuřecí prsní plátek na másle, vařené brambory, kompot POOBĚDOVÁ SIESTA: svatební dort, káva, víno VEČERNÍ RAUT: jeho sloţení je překvapení KUŘATA SLEDUJÍ NEJNOVĚJŠÍ HOROR BYLO NEBYLO aneb příběh seznámení Janičky a Pavla Scénář seznámení novomanţelŧ Ukázkových je podobný scénářŧm mnoha romantických filmŧ. A protoţe právě drţíte v rukou první a zároveň poslední vydání svatebních Ukázkovin, asi správně tušíte, ţe jako kaţdý správně natočený romantický biják se i tento příběh dočkal svého happy-endu. Pojďme se ale podívat na začátek a společně se začtěme do story, kterou si slavný scénárista jménem Pan Ţivot vymyslel pro naše hlavní hrdiny Janču a Pavla. Jak uţ to tak často bývá, protoţe jsou oba z jednoho města, pár let se míjeli, aniţ by se znali. Pavel dokonce pracoval s Jančinou maminkou a jelikoţ mu tehdy bylo devatenáct, rozhodně se nedá říct, ţe by mu dvanáctiletá ţabka s ofinou a příšerným vkusem, která si chodila kolem pŧl osmé nechat u maminky podepisovat ţákovskou kníţku, jakkoli uvízla v paměti. To se stalo aţ o devět let později, kdy mu krátkovlasou přidrzlou Janču, která se právě chystala začít studovat na vysoké, představil společný kamarád Kuba. Jiskra sice přeskočila, ale v závěru došlo jen k výměně pár SMS a moţná by celá akce (z Jančina popudu) vyšuměla kamsi do ztracena, kdyby nezačalo MS v ledním hokeji, kam oba spolu s partou kolem Kuby a jeho dvojčete Fífy chodili fandit. Fanouškovské akce probíhaly v Bonveru, kde se do velkých boxŧ vešla spousta lidí, a o přestávkách mezi třetinami vznikla dobrá příleţitost se lépe poznat. A tak se Pavel s Jančou postupně poznávali a to tak dlouho, dokud si Janča na finále 15. května nedodala odvahy nedala Pavlíkovi první pusu Jen pro pořádek, mistry světa se tehdy stali Češi, kdyţ ve finále porazili obávané Kanaďany výsledkem 3:0!!! Závěrem by uţ mělo zbýt jen dodat, ţe zazvonil zvonec, a pohádky byl konec. Tahle pohádka je ale spíše na začátku. Novomanţele čeká ještě spousta příběhŧ, které vám snad jednou budou vyprávět. A také svým dětem, vnoučatŧm a kdyţ osud dá, snad i pravnoučatŧm. Mimochodem pokud Vás zajímá, jak by mohly jejich zmíněné děti vypadat, nalistujte stranu 8.

4 UKÁZKOVINY SOBOTA PRAVIDLA DNEŠNÍ SVATBY STRANA 4 I SVATBY MAJÍ SVÁ PRAVIDLA Zúčastnit se svatebních oslav neznamená jen uţívat si radovánek, ale je nutné plnit si také určité povinnosti Aby nedošlo k nějakému faux-pas, zpracovali jsme pro vás jejich přehled. Ten naleznete níţe. Nudit se je během svatební hostiny PŘÍSNĚ ZAKÁZÁNO 1. Svatba i svatební hostina se konají za kaţdého počasí 2. Oslava začne, kdyţ je zahájena a skončí, aţ je ukončena. Nikdo nesmí odejít dřív! 3. Během svatebního veselí musí být všichni hosté veselí. 4. Jezte, pijte, zkrátka hodujte, ať nemusíme jíst svatební koláčky ještě pŧl roku po svatbě! 5. Je zakázáno, brát si cokoli osobně. Pokud to přesto někdo učiní, musí si ihned dát s novomanţeli panáka, aby tyto pocity rychle odplavil. 6. Ohnivými pohledy se smí kvŧli nebezpečí poţáru házet jen velmi opatrně. 7. Při společném zpěvu či hrách se musí účastnit skutečně všichni! Omluvou je jen zlomená končetina nebo plačící potomek. 8. Kdo se cítí těmito novinami poraněn, mŧţe se nechat redakcí obvázat. 9. Je přísně zakázáno pouţít tyto noviny k jiným neţ určeným účelŧm. Jinak by byl vydavatel donucen příště tisknout na smirkovém papíře! 10. Hosté, kteří se nebudou těmito pravidly řídit, budou utopeni ve slivovici! VTIPNÉ OKÉNKO (ZEJMÉNA PRO NASTÁVAJÍCÍ RODIČE ) Ahoj rodičové. Jaké máme auto? Kde stojí televize? Kdy dostanu svŧj počítač Dcera bude nejspíš po tatínkovi Viď, Pavle?

5 UKÁZKOVINY SOBOTA PRÁVNICKÁ PORADNA STRANA 5 PRÁVNICKÁ PORADNA: MANŢELSKÉ ZÁKONY 1 Tento zákon vstupuje v platnost vyřčením slova ANO. 2 Manţel je od chvíle uzavření manţelství nejšťastnější muţ na světě. 3 Muţ má svŧj názor, ţena má PRAVDU. 4 Pokud ţena nemá pravdu, platí 3. 5 Manţelé se skládají ze dvou poloviček, přičemţ manţelka je ta lepší. 6 Muţ peníze vydělává, ţena je utrácí. 7 Muţ musí do puntíku odevzdat všechny peníze doma a radovat se z drobného kapesného. 8 Ţena je pod čepcem, muţ pod pantoflem. 9 Pokud by muţ začal vzdorovat, je mu dŧrazně ukázán pantofel. 10 Manţelovi je dovoleno zŧstat kaţdý večer doma. 11 Odchod si manţel určí sám, kdy se má vrátit, mu určí manţelka. 12 Ţena má pusu, aby ji otvírala, muţ má pusu, aby ji drţel. 13 Ţena smí názor vyslovit, muţ si ho smí myslet. 14 Debaty se mají vést hlasitě a zřetelně. Soused chce dobře slyšet!!! 15 Slova jsou účelná jen v prvních týdnech. Potom přijdou na řadu těţší argumenty jako hrnky, pánve, válečky 16 Domácí práce jsou manţelovi přísně zakázány. Tuto námahu nahradí jasnými příkazy manţelce. 17 Zahradní práce jsou společná záleţitost. Manţelka práci rozdělí, manţel ji udělá. 18 Manţel má sníst, co dostane na talíř, a ještě se k tomu musí tvářit vděčně. 19 Muţi je dovoleno zahrnovat ţenu lichotkami. 20 Šťastné manţelství je zajištěno, pokud muţ je zdravý a ţena má co na práci. Pomŧţeš králi Pavlovi I. najít královnu jeho paní Janu? SVATBY PODLE LET SOUŢITÍ 1. BAVLNĚNÁ 2. PAPÍROVÁ 3. KOŢENÁ 4. KVĚTINOVÁ 5. DŘEVENÁ 6. ŢELEZNÁ 7. VLNĚNÁ 8. BRONZOVÁ 9. HLINĚNÁ 10. CÍNOVÁ NEBO RŦŢOVÁ 11. OCELOVÁ 12. HEDVÁBNÁ 13. KRAJKOVÁ 14. SLONOVINOVÁ 15. KŘIŠŤÁLOVÁ NEBO SKLENĚNÁ 20. PORCELÁNOVÁ 25. STŘÍBRNÁ 30. PERLOVÁ 35. KORÁLOVÁ 40. RUBÍNOVÁ 45. SAFÍROVÁ 50. ZLATÁ 55. SMARAGDOVÁ 60. DIAMANTOVÁ 65. KAMENNÁ 70. PLATINOVÁ

6 UKÁZKOVINY SOBOTA LÁSKA A MY STRANA 6 MILUJI TĚ V CIZÍCH JAZYCÍCH Albánsky Te dua Anglicky I love you Arabsky Ana behibak (ţena muţi) Arabsky Ana behibek (muţ ţeně) Arménsky Yes kez sirumen Bělorusky Ya tabe kahayu Bulharsky Obicham te Dánsky Jeg Elsker Dig Eskymácky Negligevapse Esperantem Mi amas vin Estonsky Ma armastan sind Etiopsky Afgreki' Filipínsky Mahal kita Finsky Mina rakastan sinua Francouzsky Je t'aime, Je t'adore Havajsky Aloha wau ia oi Hebrejsky Ani ohev et otha (ţena muţi) Hebrejsky Ani ohev otah (muţ ţeně) Holandsky Ik hou van jou Chorvatsky Volim te Irsky Taim i' ngra leat Islandsky Eg elska tig Italsky Ti amo Japonsky Aishiteru Kambodţsky Soro lahn nhee ah Katalánsky T'estimo Korejsky Sarang Heyo Korzicky Ti tengu caru Latinsky Te amo Libanonsky Bahibak Litevsky Es tevi miilu Maďarsky Szeretlek Navaho Ayor anosh'ni Německy Ich liebe dich Norsky Jeg Elsker Deg Polsky Kocham Ciebie Portugalsky Eu te amo Rumunsky Te ubesk Rusky Ya tebya liubliu Řecky S'agapo Siouxové Techihhila Slovensky Lúbim ťa Slovinsky Ljubim te Srbsky Volim te Španělsky Te quiero / Te amo Svazijsky Ninapenda wewe Švédsky Jag alskar dig Švýc. němčinou Ich lieb Di Tahitsky Ua Here Vau Ia Oe Thaiwansky Wa ga ei li Thajsky Chan rak khun (ţena muţi) Thajsky Phom rak khun (muţ ţeně) Turecky Seni Seviyorumb Ukrajinsky Ya tebe kahayu Vietnamsky Anh ye^u em (muţ ţeně) Vietnamsky Em ye^u anh (ţena muţi) Welšsky 'Rwy'n dy garu - Eg elska tig VÝKLAD JMEN PAVEL (jmeniny 29. června) Jméno PAVEL znamená malý; přeneseně skromný, nepatrný a je to jméno pŧvodem latinské. Nosí jej celkem obyvatel České republiky. JANA (jmeniny 24. května) Jméno JANA znamená Bŧh je milostivý; milostivý dar Boţí a je to jméno pŧvodem hebrejské. Nosí jej celkem obyvatelek České republiky. Ve stejný den jako Janička se narodili: Charles Bukowski (1920) - americký spisovatel James Cameron (1954) - kanadský reţisér Madonna (1958) - americká zpěvačka, herečka, producentka T. E. Lawrence (1888) - anglický dŧstojník, spisovatel Ve stejný den jako Pavel se narodili: František Škroup (1801) - český skladatel a dirigent Jiří Langmajer (1966) - český herec Paulette Goddard (1911) - americká herečka Suzi Quatro (1950) - zpěvačka a herečka USA Tony Curtis (1925) - americký herec Václav Vorlíček (1930) - český reţisér a scénárista

7 UKÁZKOVINY SOBOTA VÝZNAMNÝ DEN STRANA září 22. září je 265. den roku podle gregoriánského kalendáře (266. v přestupném roce). Do konce roku zbývá 100 dní. Z astrologického hlediska náleţí tento den ke znamení panny. Svátek slaví Darina, v psím kalendáři Ajša a Monty, v kočičím Doris. V roce 2012 toto datum připadlo na sobotu. UDÁLOSTI Česko 1575 V Katedrále svatého Víta proběhla korunovace Rudolfa II. na českým králem V ČSR se na protest proti ústupkŧm Německu uskutečnila generální stávka, jejímţ výsledkem byl pád Hodţovy vlády a nastolení úřednické vlády vedenou gen. Janem Syrovým 2011 Janča a Pavel UKÁZKOVI si řekli ANO Svět 1499 Švýcarsko se stalo nezávislým státem Druhá světová válka: Rudá armáda vstoupila do Tallinnu Irák napadl Írán a začala irácko-íránská válka. PRANOSTIKY, VÝROČÍ: Teplé září - dobře se ovoci i vínu daří. Ozve-li se v září hrom, bude v zimě zavát kaţdý strom. Je-li jasno na den svatého Mauricia, bude v zimě mnoho větrŧ. Na svatého Mořice nesej pšenice bude samá metlice! NAROZENINY SLAVÍ: Anna Rakouská, francouzská královna a regentka ( 1666) 1791 Michael Faraday, fyzik a vynálezce ( 1867) 1957 Nick Cave, australský hudebník 1958 Andrea Bocelli, italský tenor 1976 Ronaldo, brazilský fotbalista

8 UKÁZKOVINY SOBOTA PRO ZASMÁNÍ STRANA 8 PRO ZÁBAVU A ZASMÁNÍ Tuhle stránku jsme připravili, abyste se nenudili. Snad u ní vaše bránice, pozná, co je smíchová vánice JEJÍ JEHO V koupelně je zubní pasta! Mezinárodní znak pro manţelství Máme něco na zub? Takhle se jednou Pája ráno doma probudí, v hlavě mu buší permoníci, v puse poušť. Líně otevře jedno oko a na nočním stolku dva Aspiriny a sklenice vody. Posadí se a vidí na ţidli vyţehlená košile, kravata a kalhoty. Vedle stojí vypulírované boty, nahoře leţí cedulka: Miláčku, snídani máš na stole, jela jsem nakupovat. Miluju Tě. Janča Tak se oblíkne, jde do kuchyně a na stole slanina s vejci, čerstvě upečený chleba, nové vydání časopisu Playboy (!) vedle talíře. U stolu snídá jejich desetiletý syn malý Pavlík, a tak se ho táta opatrně ptá: Nevíš, co se tady proboha stalo? Pavlíček odvětí: Přišels domŧ ve tři ráno, narvaný, jak tramvaj do centra a vŧbec jsi nevěděl, co děláš. Vyvrátil jsi dveře, rozbil ţidli, pozvracel jsi chodbu a udělal sis monokl o roh stolu. No ale to nedává ţádný smysl. Proč mám teda připravenou snídani a to všechno? Jo tohle? To kdyţ tě máma odvlekla do koupelny a snaţila se tě svlíknout, tak jsi řekl: Ruce pryč, dámo, jsem šťastně ţenatej chlap! Generátor obrázkŧ dokáţe vytvořit pravděpodobnou podobu vašeho případného potomka. Takhle nějak by mohli vypadat malý Pavlík a malá Janička: MALÝ PÁJA MALÁ JANIČKA

9 UKÁZKOVINY SOBOTA PRO ZASMÁNÍ 2 STRANA 9 TADY NÁM TO MŮŢETE PĚKNĚ NATŘÍT NEBO NÁS ZMALOVAT ZÁLEŢÍ NA VÁS, CO SI VYBERETE Plánovač miminek zkontrolujte si, zda jste i vy tabulkoví

10 UKÁZKOVINY SOBOTA MUŢI x ŢENY STRANA 10 ROZDÍLY MEZI MUŢI A ŢENAMI Oslovení Jdou-li spolu Janča, Nelka, Pájka a Peťa na kafe, oslovují se Jani, Neli, Pájko a Peti. Jdou-li spolu Pavel, Filip, Peťa a Honza na pivo, oslovují se Velkokládisto, Fifi, Gufňo a Velkej Johne. Peníze Muţ za věc v ceně 10 Kč zaplatí 20 Kč, pokud ji potřebuje. Ţena zaplatí 10 Kč za blbost v ceně 20 Kč, kterou nepotřebuje, protoţe je na to sleva. Hádky Ţena má v hádce vţdy poslední slovo. Cokoli řekne muţ poté, je pouze začátkem další hádky. Kočky Ţena miluje kočku. Muţ říká, ţe také miluje kočku, ale kdyţ se ţena nedívá, nakopne ji. Budoucnost Ţena má obavy o budoucnost, dokud se nevdá. Muţ nemá obavy o budoucnost, dokud se neoţení. Úspěch Úspěšný muţ je ten, co vydělá víc peněz, neţ jeho ţena dokáţe utratit. Úspěšná ţena je ta, která takového muţe najde. Manţelství Ţena si vezme muţe a doufá, ţe se změní. Ale marně. Muţ si vezme ţenu a doufá, ţe se nezmění. Také marně Děti Ţena ví o svých dětech všechno. Ví o jejich objednávkách k zubaři, o jejich láskách, kamarádech, oblíbeném jídle, tajných obavách i nadějích Muţ si nejasně uvědomuje, ţe s nimi v domě ţijí jacísi malí lidé KDYŢ SE ŘÍZNE DO PRSTU ŢENA: Pomyslí si jauvajs a - strčí prst do pusy, aby krev neukápla na zem, druhou rukou si zalepí ránu a pokračuje v práci Další inspirativní počtení najdete v knihách Proč muţi neposlouchají a ţeny neumí číst v mapách a Proč muţi lţou a ţeny pláčou. MUŢ: Zařve: do p*dele a - natáhne ruku co nejdál od sebe - dívá se jiným směrem, protoţe nesnáší pohled na krev - volá o pomoc - vytřeštěně zírá na flek, který se začíná dělat na koberci - musí se posadit, protoţe mu začíná být divně - odstrčí nabízenou náplast, protoţe se mu zdá příliš malá na jeho obrovské zranění - chce k večeři velký steak, aby obnovil tvorbu krevních buněk - odlepí náplast, aby se podíval jestli to ještě krvácí - tak dlouho mačká ránu, aţ z ní opět začne crčet krev - s tlustým obvazem jde večer do hospody a frajersky říká, ţe to opravdu nestojí za řeč

11 UKÁZKOVINY SOBOTA ASTROLOGICKÉ OKÉNKO STRANA 11 CO TĚ DNES ČEKÁ? aneb horoskop na pátek BERAN ( ) Dnes se na oslavě, kterou navštívíš, blýskneš jako úţasný společník! Vyuţij svého šarmu a okouzli své hostitele nezapomenutelnou show! BÝK ( ) Střeţte se vy, milí býci, to dnes přehnat s slivovicí! Vím, ţe to umíte roztočit, ale taky by se vám pak mohla hlava rozskočit! BLÍŢENCI ( ) Dnes se buďto oţeníš nebo se alespoň zúčastníš tak divoké párty, ţe je moţné, ţe vzhledem k mnoţství vypitého alkoholu dnes uvidíš dvakrát - kolik hlav je na obrázku znázorňujícím tvé znamení??? RAK ( ) Dnes se zúčastníš bujarého svatebního veselí, při kterém ti moţná ukápne i slzička dojetí. LEV ( ) Lvi bývají ozdobou kaţdé oslavy. Tak to dnes všem dokaţ a pořádně se ukaţ. Ať kaţdý ví, jak se baví lvi! PANNA ( ) Dnes buďto definitivně přijdeš o svou svobodu nebo na oslavě, kterou navštívíš, budeš moci oslnit svým citem pro módu. VÁHY ( ) Pořádně zvaţ, jestli by nestálo za to, se dneska vykašlat na diety. Pečení holubi ti totiţ budou po celý den skoro sami lítat do huby. ŠTÍR ( ) Dnes je ten správný čas na bodovou dietu aneb cokoli najdeš a bude to k jídlu, to zbodni STŘELEC ( ) Dnes rozhodně nepřestřelíš, ani kdyţ budeš pít víc, neţ je tvá obvyklá míra. Stejně se ale nemusíš ztřískat na maděru :-) KOZOROH ( ) Pro Kozorohy dnes platí: zúčastněte se všech moţných her a soutěţí kdyţ chytíte své štěstí za pačesy (nebo za rohy), rozhodně se Vám to vyplatí! VODNÁŘ ( ) Víme, ţe tvŧj oblíbený nápoj je jak jinak voda. Ale nevyuţít dnešní bohaté nabídky jídla a především pití, by rozhodně byla škoda! RYBY ( ) Dnes se zúčastníš jakési oslavy, kde se ale budeš cítit, jako ryba ve vodě!!!

12 UKÁZKOVINY SOBOTA ASTROLOGICKÉ OKÉNKO STRANA 12 HODÍME SE K SOBĚ, MILÁČKU? aneb partnerský horoskop LEV + BLÍŢENCI Tato kombinace je výjimečně pozitivní. Vztah mezi Blíţenci a Lvem je doslova výbušnou kombinací, jeţ v obou probudí plameny vášně, ale současně je nejednou trochu poškádlí. Blíţenci dostali od planety Merkur do vínku komunikativnost a jejich jazyk je někdy na vkus hrdého Lva, ovládaného samotným Sluncem, příliš ostrý. Dobře mířenými ironickými poznámkami dovedou Blíţenci Lva do nepříčetnosti, proto by si je měli ve vlastním zájmu raději odpustit. Na druhé straně, Lev by byl rád ten chytřejší a dŧleţitější, coţ mu Blíţenci samozřejmě nedovolí. Přestoţe si tito dva občas mají sklon dokazovat, kdo z nich je lepší, obecně si vzájemně skvěle padnou do noty. Spojovat je budou společné názory a pohled na svět. Pokud si nebudou hrát na protivníky, ale vytvoří jeden tým, zvládnou společně bojovat za své ideály třeba i proti celému světu. A kdyţ zahrnou jeden druhého obdivem, který oba neustále potřebují, bude z nich ten nejšťastnější pár na světě. Blíţenci se Lvem si budou skvěle rozumět i v posteli a bude je spojovat nezkrotná vášeň. Konečný verdikt: spojení, které dává tušit šťastný ţivot bok po boku svého protějšku! OBECNĚ O ZNAMENÍ ŢENICHA A NEVĚSTY ŢENA VE ZNAMENÍ LVA MUŢ VE ZNAMENÍ BLÍŢENCŮ Lvice je temperamentní a energická ţena, jíţ nechybí sebedŧvěra. Je to prŧbojná a vyrovnaná bytost, která vţdy ví, co chce. Přitom však pŧsobí neskutečně ţensky a velmi přitaţlivě. Silné stránky Je sebevědomá, má příjemné vystupování a velký talent jednat s lidmi. Je to silná osobnost, je nezávislá a spolehlivá. Slabé stránky Někdy přecení své schopnosti a nabere si toho na sebe příliš. Se svou šikovností to však obvykle nakonec stejně zvládne. Nemá ráda Nemá v oblibě slabochy a lidi, co neumějí dodrţet své slovo. Nerada prohrává a vadí jí, kdyţ ji něco zbytečně omezuje. Má ráda Baví ji sport a pohyb, ale pečlivě dbá taky o svoji krásu a zajímá se o módu. Oceňuje hezké věci a dobrou společnost. Muţ ve znamení Blíţencŧ je výrazná a nepřehlédnutelná osobnost. Ve společnosti stojí v centru pozornosti, je velmi výřečný a pronikavě inteligentní. Upoutá vás svojí proměnlivostí. Silné stránky Vyniká inteligencí a komunikativností, má velký rozhled, vidí souvislosti a má schopnost porozumět sloţitým problémŧm. Slabé stránky Má hodně zájmŧ a moţná proto je pro něj těţké vydrţet dlouho na jednom místě. Jeho ţivot je plný neplánovaných změn. Nemá rád U lidí mu vadí předsudky, vytáčí ho neupřímnost a nedostatek tolerance. Nemá rád nudu a stereotyp v ţivotě ani v práci. Má rád S nadšením diskutuje a při řešení hlubokých filosofických otázek bude ve svém ţivlu! Rád se baví a poznává nové lidi.

13 UKÁZKOVINY SOBOTA ČTENÍ PRO DOSPĚLÉ STRANA 13 ČTENÍ PRO DOSPĚLÉ Pavel po 20 letech manţelství Janča po 20 letech manţelství TIPY DO ZAČÁTKU MANŢELSKÉHO ŢIVOTA Tak takhle o svatební noci NE!

14 UKÁZKOVINY SOBOTA SVATEBNÍ PUZZLE STRANA 14 UŢ JSTE SI O NÁS UDĚLALI OBRÁZEK? Tak si nás zkuste sestříhat a sloţit podle fotky vpravo SVATEBNÍ KNIHA Někde tady mezi Vámi koluje tzv. SVATEBNÍ KNIHA. Má to být písemná vzpomínka na dnešní den, do které kaţdý z Vás mŧţe přispět čímkoli. Podrobný návod, jak tuto knihu pouţívat, naleznete na jejím prvním listu. Předem Vám za všechny Vaše příspěvky mockrát děkujeme!

15 UKÁZKOVINY SOBOTA POSLEDNÍ OHLÉDNUTÍ STRANA 15 Janča Ukázková, rozená Svobodová, přišla na svět v Hranicích ve čtvrtek 16. srpna 1984 jako zrozenec znamení Lva. V dětství se malá Janinka věnovala spoustě aktivit. A i kdyţ ji mnozí znáte uţ dlouho, moţná ani netušíte, ţe z ní dnes mohla být třeba vedoucí skautŧ, herečka nebo slavná spisovatelka, protoţe se vášnivě věnovala skautingu, chodila do dramaťáku a neustále psala nějaké povídky, knihy ;) Jako kaţdé dítě však kromě návštěv krouţkŧ musela plnit také školní povinnosti, takţe kromě mateřské školky, absolvovala klasicky základní školu (1. máje) obojí v Hranicích, odkud ji uţ jako slečnu osud odvál ke studiu oboru Sociálně-správní činnost na OA a SOŠ ve Valmezu. Po maturitě pokračovala studiem VŠ na FMK UTB ve Zlíně, oboru Marketingové komunikace, kde po pětiletém úsilí také odpromovala. Co má Jaňulka ráda? Vášnivě miluje čtení i psaní, zboţňuje jídlo, hlavně tedy italskou kuchyni, sluníčko, svou rodinu i bandu přátel, kteří se kolem ní pořád motají a samozřejmě svého Pavlíka. A proč? Protoţe dobře vím, co v něm mám. Je to chlap do nepohody, nikdy by mě nenechal na holičkách a jednou z něj bude ten nejlepší táta pod sluncem. A kromě toho má se mnou svatou trpělivost a asi ten nejvíc sexy pohled na světě! Ale kdyby nám to náááááhodou nevyšlo, takový Robbie Williams by jako náhradník taky nebyl špatný I kdyţ - Pavlík má stejně hezčí úsměv, dodává!... Pavel Ukázka (rozený a navţdy stále Ukázka), se narodil v pátek ve znamení Blíţencŧ, v Hranicích. Mezi jeho nej - samozřejmě kromě novomanţelky - patří hlavně: billiard, jeţdění na kole, sledování filmŧ, jeho ušatý basset Beny, luštěniny na milion zpŧsobŧ a relax v podobě dlouhého, nepřerušovaného a hlavně častého spánku!!! Jako malý Pavlík trávil čas nejčastěji zlobením s kamarády v Drahotuších a okolí, se ségrou a rodiči často vyjíţděli ven s karavanem, kde se učil, jak přeţít ve volné přírodě a okolo patnácti se začal věnovat své celoţivotní vášni hraní kulečníku. Základní školu (obor Jak to tady celé bez úhony přeţít ) absolvoval v Drahotuších, avšak uţ jako absolvent mateřinky tamtéţ, kde studoval především běhání po venku a také poobědové spaní, které poloţilo základy jeho největšímu koníčku relaxu pod peřinou. Ze základky se vydal studovat do Hranic, obor Klempíř. Odtud ale po roce studia přešel do Valašského Meziříčí, kde také nakonec získal výuční list. Kdyţ se jej zeptáte, jaký typ ţen jej přitahuje, jen pokrčí rameny a odvětí: Asi typy podobné Janči. Roztomile nešikovné a přitom inteligentní holky, které ví, co od ţivota chtějí. Nakonec ještě dodá: Víte, čím mě Janička zaujala? Nebyl to vzhled, ale spíše ta její drzost a věčná uţvaněnost. Nejvíce ji ale mám rád za to, jak umí být milá, i kdyţ nám občas není do smíchu. Je to prostě moje Janča! J P A A N V Č E A L!

16 UKÁZKOVINY SOBOTA PODĚKOVÁNÍ STRANA 16 Osušte si kapesníky a přijměte naše díky, ţe jste s námi v tento den sdíleli náš VELKÝ sen. Ať jste naši příbuzní, rodina nebo přátelé a kamarádi, všechny do jednoho Vás máme rádi! Vaši novomanţelé Ukázkovi HODNĚ ŠTĚSTÍ NA SPOLEČNÉ CESTĚ ŢIVOTEM VÁM PŘEJE REDAKCE! UKÁZKOVINY vydala svatební agentka Jana Hanzelková, adresa redakce: 28. října 128, Hranice ; vychází u příleţitosti sňatku Jany a Pavla Ukázkových; vydáno v Hranicích , ročník: 1; číslo: 1 Cena: nevyčíslitelná, volně k dostání v místě konání svatby. Uzávěrka dalšího čísla: není v plánu; Redakční rada: Jana Hanzelková: jana@svatebniagentka.cz;

Nové události v našem městě:

Nové události v našem městě: Speciální vydání: Zdarma Speciální vydání Pátek 23.9.2011 Nové události v našem městě: Jan Vašíček a Markéta Šťastná začali uţívat společné příjmení Vašíčkovi Váţení svatebčané, dovolte, abychom Vás přivítali

Více

SVATEBNÍ NOVINY DO KAŽDÉ RODINY

SVATEBNÍ NOVINY DO KAŽDÉ RODINY Hranicko Hanka Kalusová mění příjmení KOTŮLKOVINY Zubří Kotůlkovi žení nejstaršího syna SVATEBNÍ NOVINY DO KAŽDÉ RODINY 1. srpna 2009 redakce Za zvuků něžné violy a hojné účasti všech blízkých a známých,

Více

CENÍK. Cena za 20 minut. Cena za 30 minut Cena za 45 min Cena za hodinu. včetně. Tlumočení po telefonu

CENÍK. Cena za 20 minut. Cena za 30 minut Cena za 45 min Cena za hodinu. včetně. Tlumočení po telefonu CENÍK Cena za minutu včetně hovorného Cena za 30 minut Cena za 45 min Cena za hodinu Tlumočení po telefonu Cena za 20 minut angličtina 70 Kč 1 400 Kč 2 100 Kč 3 150 Kč 4 200 Kč němčina 70 Kč 1 400 Kč 2

Více

Svatební noviny. Libor a Nikol Pěčonkovi. 4. července 2015

Svatební noviny. Libor a Nikol Pěčonkovi. 4. července 2015 Svatební noviny Libor a Nikol Pěčonkovi 4. července 2015 Libor a Nikol příběh lásky Dnes 4. července 2015 uběhlo už 1 352 dnů ode dne, kdy se začal psát příběh naší lásky. Naše srdce se spojila 21. října

Více

SVATEBNÍ NOVINY do každé rodiny NOVÁKOVINY. speciální vydání - sobota 5. 7. 2014

SVATEBNÍ NOVINY do každé rodiny NOVÁKOVINY. speciální vydání - sobota 5. 7. 2014 Česká svatba století! Přinášíme detailní informace ze zákulisí! SVATEBNÍ NOVINY do každé rodiny NOVÁKOVINY speciální vydání - sobota 5. 7. 2014 Program svatebního dne - uvnitř! Známe svatební menu. Na

Více

Osobní Všechno nejlepší

Osobní Všechno nejlepší - Manželství Blahopřejeme. Přejeme Vám jen a jen štěstí. Používá se pro pogratulování novomanželům Gratuluje a přejeme vám oběma hodně štěstí k vašemu svatebnímu dnu. Používá se pro pogratulování novomanželům

Více

Josífek byl už opravdový školák,

Josífek byl už opravdový školák, 1 Josífek byl už opravdový školák, prvňáček. Ale hlavně byl zvědavý malý kluk. Stále si něco vymýšlel, občas nerad poslouchal a taky často lhal. Nic nepomohlo, že začal chodit do školy. Nepomohlo, ani

Více

párty dle Vašeho přání, nápadů a požadavků slavnostní obědy,večeře, občerstvení svatby narozeninové oslavy pro vás i pro děti příprava konferencí

párty dle Vašeho přání, nápadů a požadavků slavnostní obědy,večeře, občerstvení svatby narozeninové oslavy pro vás i pro děti příprava konferencí párty dle Vašeho přání, nápadů a požadavků slavnostní obědy,večeře, občerstvení svatby narozeninové oslavy pro vás i pro děti příprava konferencí zajištění ubytování a dopravy pronájem prostorů realizace

Více

SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO:

SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: 03.06.2017 MARTIN KVĚTOSLAVA Svědek nevěsty Svědek ženicha Sára Fajtlová NĚCO O NÁS Ženich Nevěsta Jméno a přijmení: Martin

Více

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Seznámení s autorem: Na okraj bych se Vám ráda představila. Mé jméno je Barbora Koppová a bydlím nedaleko Prahy. Ke psaní jsem se dostala z povinnosti. Snažila

Více

Asertivita 5.5 ASERTIVNÍ PRÁVA

Asertivita 5.5 ASERTIVNÍ PRÁVA 5.5 ASERTIVNÍ PRÁVA Kaţdý má právo mít a vyjádřit své vlastní názory, jeţ se mohou lišit od ostatních lidí. Má právo být vyslechnut a brán váţně. Můţe s námi nesouhlasit. Má právo vyjádřit hněv, přiznat

Více

Anotace žákovského korpusu. Alena Poncarová Žďárek, Listopad 2011

Anotace žákovského korpusu. Alena Poncarová Žďárek, Listopad 2011 Anotace žákovského korpusu Alena Poncarová Žďárek, Listopad 2011 Obsah příspěvku Žákovský korpus CzeSL Akviziční korpusy Anotace korpusu CzeSL přepisy anotace Evaluace 2 Žákovský korpus CzeSL projekt AKCES

Více

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

LanguageFamiliesoftheWorld. VY_32_INOVACE_MAT41 Libuše Matulová, říjen 2012 EU OPVK

LanguageFamiliesoftheWorld. VY_32_INOVACE_MAT41 Libuše Matulová, říjen 2012 EU OPVK LanguageFamiliesoftheWorld VY_32_INOVACE_MAT41 Libuše Matulová, říjen 2012 EU OPVK Základní otázky Odkud si přinesli Indoevropané svůj prajazyk? Kolik lidí na Zemi mluví indoevropskými jazyky? Která rodina

Více

Gratuluje a přejeme vám oběma hodně štěstí k vašemu svatebnímu dnu. Přejeme vám všechno nejlepší k zásnubám a tomu, co leží před vámi.

Gratuluje a přejeme vám oběma hodně štěstí k vašemu svatebnímu dnu. Přejeme vám všechno nejlepší k zásnubám a tomu, co leží před vámi. 祝 福 : 结 婚 Blahopřejeme. Přejeme Vám jen a jen štěstí. Blahopřejeme. Přejeme Vám jen a jen štěstí. Gratuluje a přejeme vám oběma hodně štěstí k vašemu svatebnímu dnu. Gratuluje a přejeme vám oběma hodně

Více

Honzík. dobrodružství v městečku Postýlkov

Honzík. dobrodružství v městečku Postýlkov Honzík a jeho dobrodružství v městečku Postýlkov Je brzy ráno. Sluníčko nakukuje do Honzíkovy ložnice. Honzík leží v posteli a spí. Áááááá Honzík se vzbudí a zívne si. Otočí se na bok. Pak se s úlekem

Více

Svatební a slavnostní Menu a rauty 2014/ Centrum Oslav a Cateringu Předotice

Svatební a slavnostní Menu a rauty 2014/ Centrum Oslav a Cateringu Předotice Vážení snoubenci. Pokud zavzpomínáte na kteroukoliv svatbu, kterou jste v minulosti navštívili, určitě první, na co si vzpomenete,bude jídlo. Když vidíte foto svatební tabule, vždy si řeknete, jaká to

Více

ČTĚTE NÁS!! ...a další články... Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři

ČTĚTE NÁS!! ...a další články... Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři !! ČASOPIS NIŽŠÍHO STUPNĚ WICHTERLOVA GYMNÁZIA ČTĚTE NÁS!! Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři a my vám odhalíme další literární a výtvarné

Více

SVATEBNÍ NOVINY Zuzana a Ondřej

SVATEBNÍ NOVINY Zuzana a Ondřej SVATEBNÍ NOVINY 1 SVATEBNÍ NOVINY Zuzana a Ondřej ÚVODNÍ SLOVO ŽIVOTNÍ MOTTA Vážení svatebčané, přesně před jedním rokem a jedním dnem (tradici jsme splnili na chlup přesně) jsme se na dovolené v Chorvatsku

Více

NEPERIODICKÉ PUBLIKACE 2017

NEPERIODICKÉ PUBLIKACE 2017 NEPERIODICKÉ PUBLIKACE 2017 VÝBĚR ZE ZÁKLADNÍCH STATISTICKÝCH ÚDAJŮ O KULTUŘE V ČESKÉ REPUBLICE NÁRODNÍ INFORMAČNÍ A PORADENSKÉ STŘEDISKO PRO KULTURU CENTRUM INFORMACÍ A STATISTIK KULTURY www.nipos-mk.cz

Více

Petra Soukupová. K moři

Petra Soukupová. K moři Petra Soukupová K moři Brno 2011 Petra Soukupová, 2007 Host vydavatelství, s. r. o., 2007, 2011 (elektronické vydání) ISBN 978 80 7294 420 0 Rodičům PETROVY DVĚ ŽENY 1/ Petr a Magda se potkávají Magda

Více

. SMUS ZNAMENÁ.. ERA

. SMUS ZNAMENÁ.. ERA ERASMUS ZNAMENÁ... Nysa, milé historické městečko se 45 tisíci obyvately historické náměstí zrestaurovaná katedrála z 12. století na procházky ideální velký park s mnohým překvapením Zcela zásadní místo

Více

Něco od masa Něco od masa. Kuřecí maso Kuřecí maso

Něco od masa Něco od masa. Kuřecí maso Kuřecí maso Něco od masa Něco od masa Kuřecí maso Kuřecí maso Plněný koblížek 200 g 90 Kč Plněný koblížek 200 g 90 Kč (kuřecí prsa zabalená se šunkou a nivou) (kuřecí prsa zabalená se šunkou a nivou) Kuřecí steak

Více

Osobní Všechno nejlepší

Osobní Všechno nejlepší - Manželství 축하합니다. 세상에서가장행복한두분이Blahopřejeme. Přejeme Vám jen a jen štěstí. 되길바랍니다. Používá se pro pogratulování novomanželům 두분의결혼식날, 축하와따뜻한보냅니다. Používá se pro pogratulování novomanželům 성원을 Gratuluje

Více

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ Obsah MILOST Milost je projevem Boží lásky k nám. 1. Máš přednost 9 2. Veliká bouřka 13 3. Žena u studny 17 4. Snídaně s Ježíšem 21 UCTÍVÁNÍ Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. 5. Kdykoli

Více

Svatební den v Hotelu Pod Zvičinou

Svatební den v Hotelu Pod Zvičinou Svatební den v Hotelu Pod Zvičinou Ať už se zde rozhodnete uspořádat svatební hostinu nebo zároveň i obřad, můžete se spolehnout, že u nás bude Váš svatební den naprosto nezapomenutelný a zanechá ve Vás

Více

SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO:

SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: 10.06.2017 TOMÁŠ BARBORA Dovolte, abychom Vás přivítali na svatební hostině. To, co právě držíte v rukách je věcí, jež má

Více

Jak psát příspěvky do Inspiromatu? 1. Jednoduše 2. Co nejčastěji 3. Ţe se to snadno řekne? 4. Snadno se to i realizuje, kdyţ se ví jak

Jak psát příspěvky do Inspiromatu? 1. Jednoduše 2. Co nejčastěji 3. Ţe se to snadno řekne? 4. Snadno se to i realizuje, kdyţ se ví jak Jak psát příspěvky do Inspiromatu? 1. Jednoduše 2. Co nejčastěji 3. Ţe se to snadno řekne? 4. Snadno se to i realizuje, kdyţ se ví jak Většina novinářů má ráda plný stůl (Znáte tu o dr. Raabovi Jenkinsonovi?)

Více

Svačíš jednou nebo dvakrát denně? ANO NE

Svačíš jednou nebo dvakrát denně? ANO NE Příloha č.1 DOTAZNÍK Ahoj holky a kluci, chci vás poprosit o vyplnění tohoto krátkého dotazníku. Tvoje odpovědi jsou pro mě moc důležité, odpovídej proto,prosím, pravdivě a svoje odpovědi zakroužkuj. Díky!

Více

Evropskáunieproti sociálnímuvyčleňování. Inclusion Europe. Inclusion Europe. Inclusion Europe. Zpráva

Evropskáunieproti sociálnímuvyčleňování. Inclusion Europe. Inclusion Europe. Inclusion Europe. Zpráva Inclusion Europe Evropskáasociacelidísmentálním postiženímajejichrodinnýchpříslušníků Evropskáunieproti sociálnímuvyčleňování InclusionEuropezastupujeosoby smentálnímpostiženímajejichrodiny. ČlenskýmiorganizacemiInclusionEurope

Více

Co byste o této dívce řekli?

Co byste o této dívce řekli? Co byste o této dívce řekli? Jaké má vlastnosti? Co dělá? Jaká je to žákyně? Z jaké pochází rodiny? Upřesníte ještě něco v charakteristice této dívky? Doplníte teď něco na charakteristice dívky? Kdo by

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel 1. stupeň GRAFY Termín dotazníkového šetření: listopad/prosinec 2012 Škola: Základní škola a Mateřská škola Lašťany 373, 78316 Bělkovice - Lašťany počet žáků

Více

RADOST. Svatby. Rekreační zařízení. Malá svatba: FORMANKA 22 35 osob. Střední svatba: SALAŠ 35 45 osob

RADOST. Svatby. Rekreační zařízení. Malá svatba: FORMANKA 22 35 osob. Střední svatba: SALAŠ 35 45 osob Rekreační zařízení RADOST Svatby Malá svatba: FORMANKA 22 35 osob Střední svatba: SALAŠ 35 45 osob Velká svatba: STYLOVÁ JÍDELNA 60 80 osob Kontakt www.rz-radost.cz info@rz-radost.cz tel: 608 071 009 RADOST

Více

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské.

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské. 1. kapitola (Petra) Stojím na chodbě budovy FSV UK a snažím se zorientovat v plánku. Nervózně si přitom pohrávám s propiskou. Náhle za sebou uslyším povědomý hlas: Honzo, kolikrát jsem ti říkal, že nechci,

Více

je kámoška do nepohody. Je neuvěřitelně inteligentní a oddaná svým blízkým přátelům. Taková kamarádka je hotový poklad Violetta na ni nedá dopustit.

je kámoška do nepohody. Je neuvěřitelně inteligentní a oddaná svým blízkým přátelům. Taková kamarádka je hotový poklad Violetta na ni nedá dopustit. nevídaně chytrá dívka se spoustou energie a krásným hlasem, který zdědila po své mámě. Je upřímná, spontánní a romantická a hlavně neobvykle inteligentní. A podobně jako snad každý teenager stále hledá

Více

Svatební noviny SPECIÁLNÍ VYDÁNÍ

Svatební noviny SPECIÁLNÍ VYDÁNÍ Svatební noviny SPECIÁLNÍ VYDÁNÍ 7. 9. 2013 Přibližný program svatebního dne 11:30 Příjezd hostů do Čech a zdobení aut (svatebčané se sejdou a řádně je přepočítáme) 12:00 Odjezd na obřad (svatební průvod

Více

CESTA ZPÁTKY K SOBĚ. Jak najít zpátky sebe a již se v životě neztratit. Cesta zpátky k sobě je seminář, který vám pomůže s úklidem ve vašem životě.

CESTA ZPÁTKY K SOBĚ. Jak najít zpátky sebe a již se v životě neztratit. Cesta zpátky k sobě je seminář, který vám pomůže s úklidem ve vašem životě. CESTA ZPÁTKY K SOBĚ Jak najít zpátky sebe a již se v životě neztratit Cesta zpátky k sobě je seminář, který vám pomůže s úklidem ve vašem životě. 1. krok Vztah k sobě Vztah k sobě je základ pro všechny

Více

STATISTIKY CESTOVNÍHO RUCHU JIŽNÍ ČECHY 2007

STATISTIKY CESTOVNÍHO RUCHU JIŽNÍ ČECHY 2007 2007 Jihočeská centrála cestovního ruchu Jírovcova 1, P.O.Box 80 CZ 370 21 České Budějovice Telefon: +420 386 358 727 9 Fax: +420 386 358 728 E mail: info@jccr.cz WWW: www.jccr.cz Zpracoval: Jakub KADLEČEK

Více

Diskriminacebolí! Inclusion Europe. ProEvropubezdiskriminace. Inclusion Europe. Inclusion Europe. Zpráva

Diskriminacebolí! Inclusion Europe. ProEvropubezdiskriminace. Inclusion Europe. Inclusion Europe. Zpráva Inclusion Europe Evropskáasociacelidísmentálním postiženímajejichrodinnýchpříslušníků InclusionEuropezastupujeosoby smentálnímpostiženímajejichrodiny. ČlenskýmiorganizacemiInclusionEurope jsouorganizacesebeobhájcůarodičovské

Více

Svatební menu Svatební menu. zámek Nové Hrady

Svatební menu Svatební menu. zámek Nové Hrady Svatební menu Svatební menu zámek Nové Hrady Nabídka svatebního menu 2008 Polední menu cena: 350,- Kč za osobu zahrnuje následující položky: aperitiv studený předkrm s pečivem polévka hlavní jídlo nealkoholický

Více

Můj pohled pozorování

Můj pohled pozorování Můj pohled pozorování Přemysl Vřeský Veselí nad Moravou 2013 Ájurvédská Instituce Dhanvantri, Praha ÚVOD Jmenuji se Přemysl Vřeský a ukončil jsem druhý ročník studia Ajurvédské instituce Dhanvantri obor

Více

SOU Valašské Klobouky. Radomír Soural. Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT CZ.1.07/1.5.00/34.0459. Název školy SOU Valašské Klobouky, Brumovská 456

SOU Valašské Klobouky. Radomír Soural. Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT CZ.1.07/1.5.00/34.0459. Název školy SOU Valašské Klobouky, Brumovská 456 SOU Valašské Klobouky VY_32_INOVACE_02_16_IKT_Počítačové sítě Komunikace v reálném čase -Skype Radomír Soural Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název a číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0459 Název školy

Více

RESTAURANT POD KŘÍDLEM NOCI VÁS ZVE NA KANČÍ HODY

RESTAURANT POD KŘÍDLEM NOCI VÁS ZVE NA KANČÍ HODY Pondělí 11. 1. 2010 Bramborová 35 Kč 100g/200g Kančí plec pečená na víně s bramborovými kroketami 95 Kč / 135 Kč 100g/200g Kančí pečínka podávaná s červeným zelím a bramborovými noky 95 Kč / 135 Kč Čočka

Více

22. základní škola Plzeň

22. základní škola Plzeň 22. základní škola Plzeň Třída: 7. A Jméno: Lenka Hirmanová Datum:29. 11. 2008 1 Skoro každý měl ve školce stejný sen, co by chtěl dělat Jako malá jsem měla různé zájmy, i když některé se moc nezměnily.

Více

SNÍDANĚ á 70,- Kč Šunka 50 g, plátkový sýr 50 g, zelenina, 0102 Vejce míchaná 3 ks, tavený sýr, zelenina,

SNÍDANĚ á 70,- Kč Šunka 50 g, plátkový sýr 50 g, zelenina, 0102 Vejce míchaná 3 ks, tavený sýr, zelenina, SNÍDANĚ á 70,- Kč 0101 Šunka 50 g, plátkový sýr 50 g, zelenina, máslo, pečivo 2 ks (1, 7, 11) 0102 Vejce míchaná 3 ks, tavený sýr, zelenina, máslo, pečivo 2 ks (1, 3, 7, 11) 0103 Vejce míchaná se slaninou

Více

vítáme Vás v rodinném resortu Losinka Rapotín, který se nachází u vstupní brány do druhých největších hor České republiky, Jeseníků.

vítáme Vás v rodinném resortu Losinka Rapotín, který se nachází u vstupní brány do druhých největších hor České republiky, Jeseníků. Dobrý den, vítáme Vás v rodinném resortu Losinka Rapotín, který se nachází u vstupní brány do druhých největších hor České republiky, Jeseníků. Přejeme Vám příjemný pobyt, výbornou zábavu, kvalitní služby

Více

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL. Název školy SOUpotravinářské, Jílové u Prahy, Šenflukova 220

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL. Název školy SOUpotravinářské, Jílové u Prahy, Šenflukova 220 DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0763 Název školy SOUpotravinářské, Jílové u Prahy, Šenflukova 220 Název materiálu Autor VY_32_INOVACE_OvKč.2,3/02/03/05 Bc. Iveta Martinů Obor;

Více

Traces - Export živých zvířat do třetích zemí z ČR

Traces - Export živých zvířat do třetích zemí z ČR Tisk ze dne 19. 4. 2018 Traces - Export živých zvířat do třetích zemí z ČR Činnost: Všechny země určení koně skot prasata ovce kozy 1 D kuřata jiná živá drůbež násadová vejce sperma býků Angola 9 9 600

Více

1N (podmět) + sloveso (přísudek)

1N (podmět) + sloveso (přísudek) 1N (podmět) + sloveso (přísudek) Tomu mladému vínu se říká svatomartinské, protože se poprvé pije právě na svatého artina. Svatomartinské víno může být červené (Svatovavřinecké, odrý Portugal), bílé (Veltlínské,

Více

NEPERIODICKÉ PUBLIKACE 2016

NEPERIODICKÉ PUBLIKACE 2016 NEPERIODICKÉ PUBLIKACE 2016 VÝBĚR ZE ZÁKLADNÍCH STATISTICKÝCH ÚDAJŮ O KULTUŘE V ČESKÉ REPUBLICE NÁRODNÍ INFORMAČNÍ A PORADENSKÉ STŘEDISKO PRO KULTURU CENTRUM INFORMACÍ A STATISTIK KULTURY www.nipos-mk.cz

Více

Být člověkem před zákonem

Být člověkem před zákonem Vaše občanská práva Být člověkem před zákonem Inclusion Europe Zpráva Inclusion Europe společně se svými 49 členskými organizacemi v 36 zemích usiluje o odstranění diskrimance : Anglie Belgie Bulharsko

Více

Jediné dovolené, o kterých vážně chci něco slyšet, jsou ty, co se NEPOVEDLY. To mi potom aspoň není líto, oč jsem přišel.

Jediné dovolené, o kterých vážně chci něco slyšet, jsou ty, co se NEPOVEDLY. To mi potom aspoň není líto, oč jsem přišel. PROSINEC Neděle Když vám někdo vypravuje o své dovolené, nejhorší je, že se musíte tvářit, jako byste měli radost S NÍM. Nikdo totiž nestojí o to, poslouchat vyprávění o zábavě, kterou sám NEZAŽIL. ZíV

Více

5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství

5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství 5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství Možná jsi překvapena hned z několika věcí z nadpisu Jen 5 pilířů? Přijde ti, že vybudovat partnerský vztah, po kterém toužíš, je složité a náročné? Napadá

Více

5 + 1 věc, kterou potřebuje každý dobrý marketingový příběh

5 + 1 věc, kterou potřebuje každý dobrý marketingový příběh 5 + 1 věc, kterou potřebuje každý dobrý marketingový příběh 2014 Michal Garšic Tato publikace, ani žádná její část nesmí být kopírována, rozmnožována, ani poskytována třetím osobám. Také nesmí být šířena

Více

Úřad pro harmonizaci ve vnitřním trhu (OHIM) francouzština angličtina španělština

Úřad pro harmonizaci ve vnitřním trhu (OHIM) francouzština angličtina španělština Úřad pro harmonizaci ve vnitřním trhu (OHIM) Vyhrazeno pro OHIM: Přijato dne Počet stran Žádost o mezinárodní zápis ochranné známky 0 (nutno ) podle Madridského protokolu Údaje pro řízení u OHIM 0.1 Jazyk,

Více

Název: Osídlení Evropy

Název: Osídlení Evropy Název: Osídlení Evropy Autor: Mgr. Martina Matasová Název školy: Gymnázium Jana Nerudy, škola hl. města Prahy Předmět, mezipředmětové vztahy: geografie, sociogeografie, historie Ročník: 5. (3. ročník vyššího

Více

O bezpečnosti a ochraně zdraví při práci

O bezpečnosti a ochraně zdraví při práci O bezpečnosti a ochraně zdraví při práci Pracovníci se mohou vyhnout úrazu v práci. Pracovnice/pracovník dodrţuje bezpečnost při práci a chrání svoje zdraví. Vedoucí oceňuje pracovnici/pracovníka za práci.

Více

Vrabci v hrsti a holubi na střeše

Vrabci v hrsti a holubi na střeše Vrabci v hrsti a holubi na střeše Tomáš Bleša @bizwiz @bizwiz Tomáš Bleša Podnikání od 1993 (na VŠ) Mac aplikace www.bizwiz.cz Web aplikace Systém InTouch CRM (www.intouch-crm.cz) Zpravodajský agregátor

Více

Restaurace 8OSMA. Vítáme Vás v naší restauraci. Přejeme Vám příjemné chvíle a dobrou chuť. Vedoucí restaurace 8OSMA Jiří Šwigost 8OSMA

Restaurace 8OSMA. Vítáme Vás v naší restauraci. Přejeme Vám příjemné chvíle a dobrou chuť. Vedoucí restaurace 8OSMA Jiří Šwigost 8OSMA Restaurace 8OSMA Vítáme Vás v naší restauraci Přejeme Vám příjemné chvíle a dobrou chuť. Vedoucí restaurace 8OSMA Jiří Šwigost 8OSMA Restaurace 8OSMA Nabízíme: rodinné oslavy svatební hostiny promoce smuteční

Více

Veselé a šťastné Vánoce 2017 přejí

Veselé a šťastné Vánoce 2017 přejí Čas od času se sejdeme a chceme popřát oslavenci všechno nejlepší. A narychlo pátráme v paměti, kterou píseň bychom oslavenci zahráli a zazpívali. Zapátral jsem tedy, které písně se na takovou příležitost

Více

Kamila a Petr Kopsovi. Jak se krotí tygr. Knížka pro děti, rodiče i pedagogy

Kamila a Petr Kopsovi. Jak se krotí tygr. Knížka pro děti, rodiče i pedagogy Kamila a Petr Kopsovi Jak se krotí tygr Knížka pro děti, rodiče i pedagogy Edika Brno 2015 KDYŽ CHCI ZKROTIT TYGRA, MUSÍM HO NEJPRVE POZNAT Krotitel tygrů Chci se stát kvalifikovaným krotitelem tygrů!

Více

NABÍDKA NA ZÁŘÍ Objednejte si hlavní chod a dostanete od nás polévku zdarma! Hovězí vývar s fritátovými nudlemi 40,-

NABÍDKA NA ZÁŘÍ Objednejte si hlavní chod a dostanete od nás polévku zdarma! Hovězí vývar s fritátovými nudlemi 40,- Pondělí 3. září Hovězí vývar s fritátovými nudlemi 40,- Štěpánská hovězí pečeně podávaná s dušenou rýží Pikantní uherská krkovice podávaná s grilovanými rajčaty, paprikami a opékanými bramborami Zeleninové

Více

Kdo by si v obchodě vybral shnilý pomeranč nebo banán namísto zdravého? Kdo by si koupil nakřáplé vajíčko nebo prasklý hrnek? Vždycky raději sáhnu vedle a vezmu si to lepší. A je to tak správně, je to

Více

Gymnázium a obchodní akademie Chodov

Gymnázium a obchodní akademie Chodov Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, 357 35 Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0367 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitňování výuky prostřednictvím ICT Pořadí šablony a sada: 3. Rozvoj

Více

VŠEZNÁLKOVY NOVINY č. 1 Třídy 5.B MILÉ DĚTI, po krásných prázdninách jsou tady zase vaše noviny. Vítáme všechny prvňáčky a doufáme, že se vám naše noviny budou líbit. Můžete se těšit na básničku, křížovku,

Více

Každý den můžete vyhrát ceny v kvízu o Evropské unii. Mládež v pohybu. Gaudeamus Brno 2011 / 1. - 4. listopadu

Každý den můžete vyhrát ceny v kvízu o Evropské unii. Mládež v pohybu. Gaudeamus Brno 2011 / 1. - 4. listopadu Každý den můžete vyhrát ceny v kvízu o Evropské unii. PROGRAM Mládež v pohybu / 1. - 4. listopadu Úterý 1. listopadu Všechny prezentované projekty byly financovány ze vzdělávacích programů Evropské Unie

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

SVATEBNÍ SEN. v hotelu Savannah****deluxe

SVATEBNÍ SEN. v hotelu Savannah****deluxe SVATEBNÍ SEN v hotelu Savannah****deluxe NEJPOVOLANĚJŠÍ PARTNER PRO VAŠI SVATBU SNŮ Toužíte po nezapomenutelných momentech? Rádi byste si užili vysněnou svatbu, uvolněnou atmosféru a spokojené hosty?

Více

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny.

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny. VI SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 Fotografie Fotografie 1 Třída Motýlci (dostupné z http://raduska.kadan.cz/fotogalerie) Fotografie 2 Pískovnice (vlastní) Fotografie 3 Dílna (vlastní) Fotografie 4 Knihy a

Více

Ahoj, jmenuji se Draculaura. V téhle knížce si o mně přečteš úplně všechno.

Ahoj, jmenuji se Draculaura. V téhle knížce si o mně přečteš úplně všechno. Ahoj, jmenuji se Draculaura. V téhle knížce si o mně přečteš úplně všechno. Draculaura Dcera Drákuly Beznadějná romantička VĚK 1599 let. Nemůžu se dočkat, až mi bude sladkých 1600. ZABIJÁCKÝ STYL Ráda

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

Přílohy: Příloha č. 1: Žádost o povolení šetření na anonymní škole. Žádost o povolení šetření

Přílohy: Příloha č. 1: Žádost o povolení šetření na anonymní škole. Žádost o povolení šetření Přílohy: Příloha č. 1: Žádost o povolení šetření na anonymní škole Žádost o povolení šetření Milena Krištufová U stadionu 1649 516 01 Rychnov nad Kněţnou Hotelová škola Hradec Králové, s.r.o. Adresa: Československé

Více

Anna Čtveráková. Střípky z žití

Anna Čtveráková. Střípky z žití 1 Anna Čtveráková Střípky z žití 2 Seznamka na pohřbu Zemřel nám šéf po dost dlouhé nemoci a já jsem se měla výhledově stát jeho nástupkyní. Jely jsme s kolegyněmi na pohřeb a já jsem byla pověřena pronést

Více

Mamka zatím peče všechno zboží sama, ale příští týden k ní má nastoupit učeň. Jmenuje se

Mamka zatím peče všechno zboží sama, ale příští týden k ní má nastoupit učeň. Jmenuje se Znáte to rčení Jdi za svým snem? Patří mezi má oblíbená. O něčem snít je hezká věc, ale uskutečnit svůj sen je daleko lepší. Moje mamka snívala o tom, že si jednou otevře vlastní pekařství, a teď ho má.

Více

Banket, protokol, zasedací pořádek, zasedací pořádek u svatební hostiny, tvary tabulí

Banket, protokol, zasedací pořádek, zasedací pořádek u svatební hostiny, tvary tabulí Název školy Název projektu Odborná škola výroby a služeb, Plzeň, Vejprnická 56, 318 00 Plzeň Digitalizace výuky Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0977 Číslo šablony VY_32_inovace_ST40 Číslo materiálu 40

Více

pískovaný celopísek jen text (negativ) (pozitiv) Pískování na láhev vína: + cena vína dle Vašeho výběru (pouze láhve VÍNO HRUŠKA) Pískování na přání:

pískovaný celopísek jen text (negativ) (pozitiv) Pískování na láhev vína: + cena vína dle Vašeho výběru (pouze láhve VÍNO HRUŠKA) Pískování na přání: Pískování na láhev vína: 149,- Kč + cena vína dle Vašeho výběru (pouze láhve VÍNO HRUŠKA) Pískování na přání: 199,- Kč (vlastní obrázek, vlastní delší texty) + cena vína dle Vašeho výběru (pouze láhve

Více

Medvídek Teddy barvy a tvary

Medvídek Teddy barvy a tvary CZ Habermaaß-hra 5878 Moje první hra Medvídek Teddy barvy a tvary Moje první hra Medvídek Teddy barvy a tvary První umísťovací hra pro 1 až 4 malé medvídky od 2 let. Autor: Christiane Hüpper Ilustrace:

Více

Podívejte se na Měsíc, vypadá jako písmenko D, zavolal Lukáš.

Podívejte se na Měsíc, vypadá jako písmenko D, zavolal Lukáš. Měsíc Do kluků jídlo doslova padalo. Jednak měli hlad jako vlci, ale také se už nemohli dočkat, až začnou pozorovat. Sotva dojedli poslední sousto, poprosili tatínka, aby jim dalekohled vynesl na zahradu.

Více

Monte Bondone Program a časový harmonogram Sportkids pobytu jarní prázdniny 2016

Monte Bondone Program a časový harmonogram Sportkids pobytu jarní prázdniny 2016 Monte Bondone Program a časový harmonogram Sportkids pobytu jarní prázdniny 2016 Po cca 800km jízdy po dálnici z Prahy sjedete v Itálii u města Trento. Pokračujete jízdou do kopce (20 min.) a jste v Monte

Více

REDAKČNÍ RADA. Kristýna Štíbrová (6.A) Aleš Tománek (Anglie) Monika Veselá (6.B) -2-

REDAKČNÍ RADA. Kristýna Štíbrová (6.A) Aleš Tománek (Anglie) Monika Veselá (6.B) -2- REDAKČNÍ RADA Lucie Fiedlerová (9.B) str. 10 Marek First (9.A) str. 4 (obr.) Barbora Kopečková (5.A) str. 10 Vojtěch Košťál (2.A) str. 4 Sandra Levová (8.A) str. 6 Lenka Malichová (7.B) str. 7 Lucie Oličová

Více

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1: Seznam respondentů (tabulka) Příloha č. 2: Ukázka rozhovorů a pozorování (přepis)

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1: Seznam respondentů (tabulka) Příloha č. 2: Ukázka rozhovorů a pozorování (přepis) SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1: Seznam respondentů (tabulka) Příloha č. 2: Ukázka rozhovorů a pozorování (přepis) 2 Příloha č. 1: Seznam všech respondentů a jejich základních charakteristik (tabulka) Jméno

Více

z OBRAZ/SHOT POPIS DĚJE/STORY HUDBA/MUSIC RUCHY/SOUND POZNÁMKA/NOTES 1 Je videt fotoalbum, a starou ruku která táha fotku z albumu.

z OBRAZ/SHOT POPIS DĚJE/STORY HUDBA/MUSIC RUCHY/SOUND POZNÁMKA/NOTES 1 Je videt fotoalbum, a starou ruku která táha fotku z albumu. z OBRAZ/SHOT POPIS DĚJE/STORY HUDBA/MUSIC RUCHY/SOUND POZNÁMKA/NOTES 1 Je videt fotoalbum, a starou ruku která táha fotku z albumu. Táhání fotki z albumu. DŮLEŽITÉ: V CELÉM FILMU NENÍ ŽÁDNÝ DIALOG. Jenom

Více

Z Wigymu. Ga Ma Ja!! STRANA 2 ČÍSLO 10 ROČNÍK 15 ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

Z Wigymu. Ga Ma Ja!! STRANA 2 ČÍSLO 10 ROČNÍK 15 ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Z Wigymu P řed pár týdny jsem několik maturantů zaskočila pár otázkami ohledně jejich maturit. Tady jsou. Ptáte se, jak tito čtyři maturanti dopadli? Jsou z nich absolventi, což znamená, že DOBŘE. Blahopřejeme

Více

PIZZERIE NA JÍZDÁRNĚ

PIZZERIE NA JÍZDÁRNĚ PIZZA Z ČESKÝCH SUROVIN 200 Pizza Margerita (tomato,eidam,mozarella,rajčata) 201 Pizza houbová (tomato,eidam,mozarella,žampiony) 202 Pizza šunková (tomato,eidam,mozarella,šunka,rajče) 203 Pizza se šunkou

Více

Odborná škola výroby a služeb, Plzeň, Vejprnická 56, 318 00 Plzeň. Název školy. Název projektu. Číslo materiálu 41. Mgr. Bc.

Odborná škola výroby a služeb, Plzeň, Vejprnická 56, 318 00 Plzeň. Název školy. Název projektu. Číslo materiálu 41. Mgr. Bc. Název školy Název projektu Odborná škola výroby a služeb, Plzeň, Vejprnická 56, 318 00 Plzeň Digitalizace výuky Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0977 Číslo šablony VY_32_inovace_ST41 Číslo materiálu 41

Více

Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015

Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015 Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015 14,00 14,30 15,00 15,30 16,00 16,30 17,00 17,30 18,00 18,30 pondělí herna Drama (15:00-16:00) Muzikál (16,00-17,00 třída Flétna (14:00-14:45) Angličtina - Pokr

Více

Antonyj ANTONYJ SUROŽSKIJ ( )

Antonyj ANTONYJ SUROŽSKIJ ( ) ANTONYJ SUROŽSKIJ (1914-2003) se narodil jako syn ruského diplomata ve švýcarském Lausanne. Ke křesťanství se obrátil, když mu bylo 15 let, vystudoval medicínu a stal se lékařem. V roce 1939 složil mnišské

Více

NABÍDKA STRAVOVÁNÍ. Vážení hosté, vítáme Vás!

NABÍDKA STRAVOVÁNÍ. Vážení hosté, vítáme Vás! NABÍDKA STRAVOVÁNÍ Vážení hosté, vítáme Vás! Jsme rádi, že jste si pro svůj pobyt zvolili naše zařízení a chtěli bychom Vám nabídnout výběr z pestré nabídky jídel v našem stravovacím provozu. Nabízíme:

Více

Obrázek č. 1 Konstantin Jireček, český bulharista. Obrázek č. 2 Ukázka z tvorby Jana Václava (Ivana) Mrkvičky.

Obrázek č. 1 Konstantin Jireček, český bulharista. Obrázek č. 2 Ukázka z tvorby Jana Václava (Ivana) Mrkvičky. Přílohy Obrázek č. 1 Konstantin Jireček, český bulharista. Zdroj: RYCHLÍK, Jan. Dějiny Bulharska. Obrázek č. 2 Ukázka z tvorby Jana Václava (Ivana) Mrkvičky. Zdroj: Иван Мърквичка [online]. Dostupné z

Více

Žáci (81 odpovědí): 1. Obědváte ve ŠJ? Ano 93,8% (76) Ne 1,2% (1) Ano, ale nepravidelně 4,9% (4) 2. Jste:

Žáci (81 odpovědí): 1. Obědváte ve ŠJ? Ano 93,8% (76) Ne 1,2% (1) Ano, ale nepravidelně 4,9% (4) 2. Jste: Žáci (81 odpovědí): 1. Obědváte ve ŠJ? Ano 93,8% (76) Ne 1,2% (1) Ano, ale nepravidelně 4,9% (4) 2. Jste: Žák 1. stupně (1. - 5. třída) 63% (51) Žák 2. stupně (6. - 9. třída) 37% (30) 3. Jak jste spokojen

Více

MANUÁL ŠŤASTNÉHO RODIČE

MANUÁL ŠŤASTNÉHO RODIČE MANUÁL ŠŤASTNÉHO RODIČE VAŠE PRVNÍ LOUČENÍ Pokud jste se rozhodli, že nastal čas, aby Vaše dítě začalo objevovat nový svět a kamarády ve školce, potom si o tom s dítětem povídejte. Vysvětlete mu, že ve

Více

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou.

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou. Jsem samotná matka Otevře dveře. Protože doma nemám se čtyřmi dětmi. Mistryně mi vždy dělala společnost, umožnila mi mnohokrát z něčeho se dostat. Speciálně chci poděkovat Mistryni. Není zač. Děkuji vám,

Více

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA V pátek 3. 12. 2010 chodili u nás na škole čerti. Čerti se první hodinu učili a druhou se začali chystat. Nejdřív šli do třetí a čtvrté třídy. Chlapci i děvčata řekli pěkné básničky, ale někteří se opravdu

Více

PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015

PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015 PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015 Divadlo v MŠ divadlo Silesia Ostrava pohádka Byla jednou koťata 2.9.2015 v 9:00 hod. všechny třídy MŠ Schůze výboru KPŠ 8.9.2015 v 15:00 hod. Výbor KPŠ

Více

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I Z M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U Pro časopis ZÁMEČEK foto, text: František Miker, Lukáš Pěkný, Aleš Dvořák Mukačevo Ukrajina, dne 2. 7.

Více

Studené předkrmy. Teplé předkrmy. Polévky

Studené předkrmy. Teplé předkrmy. Polévky Studené předkrmy 1. 70g Šunkové rolky se smetanovým křenem 60,- 2. Moravské uzené rolky 60,- Teplé předkrmy 3. Zapékaný toust se zeleninou a sýrem 40,- 4. Smažená palačinka 70,- Polévky 5. Moravská svatební

Více

DENÍK INSPIRATIVNÍ ZÁPISNÍK PRO ZKLIDNĚNÍ MYSLI

DENÍK INSPIRATIVNÍ ZÁPISNÍK PRO ZKLIDNĚNÍ MYSLI DENÍK INSPIRATIVNÍ ZÁPISNÍK PRO ZKLIDNĚNÍ MYSLI Ukázka vyplňování Datum:... /... /... Čas:... Po Út St Čt Pá So Ne 2 věci, které právě: 3 11 2018 oblaka a stromy sumení deste cerstvý vzduch a mátový caj

Více

Co by chtěli změnit na Očku?

Co by chtěli změnit na Očku? Letos tvoří Očko 8. třída jsme velice kreativní a zábavní a doufáme, že se vám to bude líbit. A to jsme my: Kristýna Menšíková Hana Staniszová Lucie Válková Anna Šamajová Tereza Niemczyková Martina Berešová

Více