Střední zdravotnická škola Studentská 1095, Hranice pracoviště: Hranice

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Střední zdravotnická škola Studentská 1095, 753 01 Hranice pracoviště: Hranice"

Transkript

1 Zřizovatel: Provozovatel činnosti: adresa: Střední zdravotnická škola Studentská 1095, Hranice pracoviště: Hranice Směrnice pro zajištění o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o pracovním a školním úrazu, dodatek č. 1 směrnice BOZP školy Směrnice jsou uloženy v PC sekretariátu školy za účelem další aktualizace a k využití pro potřeby školy, na odloučených pracovištích školy, dokumentace byla dána k dispozici na intranet školy. Každý zaměstnanec je povinen se seznámit s dokumentaci, směrnici BOZP a riziky seznámit individuální formou cestou vnitřní sítě. Dokumentace je uložena v dokumentaci BOZP a na serveru školy pod souborem Dokumentace BOZP. Tato směrnice nabývá účinnosti dnem jejího vydání. V Hranicích dne 4. ledna 2011 Zpracoval: Ing. Juraj Valašek Technik BOZP OZO prevence rizik Odborně způsobilá osoba požární ochrany Z OZO 110/2003 jurajvalasek@seznam.cz mobil Mgr. Karel Ančinec ředitel školy Obsah: o Úvodní ustanovení Přílohy: 1. Úrazy smrtelné 2. Úrazy ostatní 3. Postup při hlášení, vyšetřování a projednávání zpráv o všech typech školních úrazů. 4. Záznam o školním úrazu 5. Záznam o úrazu 6. Záznam o úrazu hlášení změn 7. Kniha úrazů 8. Uchovávaní záznam o úrazu k směrnici BOZP školy. Strana 1 (celkem 11)

2 Postup při hlášení, vyšetřování a projednávání zpráv o všech typech pracovních úrazů. Úvodní ustanovení Tato příloha směrnice BOZP je vypracována ve smyslu Nařízení vlády č. 201/2010 Sb., o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu. Příloha č. 1: Úrazy smrtelné 3, Pro statistické účely se smrtelným pracovním úrazem rozumí takové poškození zdraví, na jehož následky úrazem postižený zaměstnanec nejpozději do 1 roku zemřel. Pracovní úraz- smrtelný 1. Svědek úrazu podá neodkladnou informaci o úrazu řediteli zařízení. 2. Ředitel zařízení ustanoví komisi na zjištění a vyšetření příčin úrazu. Ředitel zařízení bez zbytečného odkladu ohlásí úraz těmto orgánům: V případě smrtelného pracovního úrazu zašle zaměstnavatel záznam o úrazu nejpozději do 5 dnů ode dne, kdy se o úrazu dozvěděl: a) územně příslušnému útvaru Policie České republiky, b) příslušnému oblastnímu inspektorátu práce, došlo-li k úrazu u fyzické nebo právnické osoby, která podle jiného právního předpisu podléhá jeho kontrolní působnosti, c) příslušnému obvodnímu báňskému úřadu, podléhá-li činnost, pracoviště nebo technické zařízení vrchnímu dozoru podle jiného právního předpisu, d) zdravotní pojišťovně, u které byl smrtelným pracovním úrazem postižený zaměstnanec pojištěn, e) organizační jednotce příslušné pojišťovny, u které je zaměstnavatel pojištěn pro případ své odpovědnosti za škodu při pracovním úrazu nebo nemoci z povolání. Ředitel zařízení vydá; dojde-li ke smrtelnému úrazu, zaměstnavatel je vydá rodinným příslušníkům zaměstnance na jejich žádost. Ředitel zařízení projedná zprávu se zaměstnanci.! 1) Základní údaje o postiženém: Osnova zprávy o příčinách smrtelného pracovního úrazu a) jméno a příjmení postiženého, datum narození, stav, počet nezaopatřených dětí, adresa trvalého a přechodného bydliště, b) povolání, od kdy vykonává činnost, při které došlo k úrazu, dosažená kvalifikace, c) datum posledního prokazatelného školení (ověření znalostí) postiženého z bezpečnostních předpisů vztahujících se k činnosti, při které došlo k úrazu. U zaměstnanců speciálních profesí kdy a kým bylo provedeno proškolení (přezkoušení), datum poslední absolvované lékařské prohlídky a její výsledek. 2) Úrazový děj: a) datum a hodina úrazu, pracoviště místo úrazu, b) popis pracovní činnosti až do kritického okamžiku, v jakých podmínkách byla práce nařízena a kontrolována, počet a jména spolupracovníků, c) čím a jak byl úraz způsoben, d) u úrazů na technických zařízeních a dopravních prostředcích uvést druh stroje nebo dopravního prostředků (u vozidla SPZ, majitele a jméno řidiče), jejich stav a výsledek poslední předepsané revize, kontroly nebo odborné prohlídky. k směrnici BOZP školy. Strana 2 (celkem 11)

3 3) Povaha zranění a poskytnutí první pomoci: Označit zraněnou část těla a rozsah zranění, popř. příčinu smrti podle vyjádření lékaře. Kdo a kdy poskytl zraněnému první pomoc. Kde byl zraněný hospitalizován. 4) Kdo prováděl šetření úrazu: a) za zařízení, b) za státní odborný dozor nad bezpečností práce, c) za orgány policie. 5) Porušení bezpečnostních předpisů: a) postiženým, b) zaměstnavatelem (jejími zaměstnanci), c) cizími zaměstnanci. Uvést konkrétní porušení bezpečnostních předpisů. U jednotlivých porušení uvést konkrétně, kdo (jméno, příjmení, funkce) a jakým způsobem předpis porušil (předpis, pracovní postup nebo příkaz). Stanovení míry odpovědnosti zavinění postiženým popř. zaměstnavatelem (jejími zaměstnanci). 6) Přijatá opatření: Uvést konkrétně opatření vyvozená vůči zaměstnancům (osobám) odpovědným za vznik úrazu a opatření přijatá k zabránění možnosti opakování úrazu. 7) Datum projednání zprávy o výsledku šetření příčin úrazu ve vedení. 8) Zprávu podepíše ředitel zařízení. Příloha č. 2: Úrazy ostatní Ředitel zařízení vydá zaměstnanci na jeho žádost kopii nebo výpis údajů v knize úrazů o jeho úrazu. Postižený, svědek ohlásí řediteli. Pracovní úraz 1. Postižený pokud je toho schopen, nebo svědek podá neodkladnou informaci o úrazu svému vedoucímu zaměstnanci. 2. Po nahlášení úrazu zaměstnancem, nebo svědkem, vedoucí zaměstnanec podá neodkladnou informaci řediteli zařízení nebo zástupci. 3. Vedoucí zaměstnanec vyšetří úraz a vyplní Záznam o úrazu, zajistí podpisy postiženého a svědků. Odevzdá vyplněný Záznam o úrazu na vedení zařízení. 4. Ředitel zařízení stanoví opatření ke vzniku pracovního úrazu. Ředitel zařízení bez zbytečného odkladu ohlásí úraz bez zbytečného těmto orgánům: a) územně příslušnému útvaru Policie České republiky, nasvědčují-li zjištěné skutečnosti tomu, že v souvislosti s pracovním úrazem byl spáchán trestný čin, b) odborové organizaci a zástupci pro oblast bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, c) příslušnému oblastnímu inspektorátu práce, došlo-li k úrazu u fyzické nebo právnické osoby, která podle jiného právního předpisu podléhá jeho kontrolní působnosti, a trvá-li hospitalizace úrazem postiženého zaměstnance více než 5 dnů nebo lze-li vzhledem k povaze zranění takovou dobu hospitalizace předpokládat, d) příslušnému obvodnímu báňskému úřadu, podléhá-li činnost, pracoviště nebo technické zařízení vrchnímu dozoru podle jiného právního předpisu, jde-li o závažný pracovní úraz podle jiného právního předpisu, e) zaměstnavateli, který zaměstnance k práci u něho vyslal nebo dočasně přidělil, k směrnici BOZP školy. Strana 3 (celkem 11)

4 f) zdravotní pojišťovně, u které je pracovním úrazem postižený zaměstnanec pojištěn. Hlášení změn: Ředitel, když se dozví o skutečnostech, které vedou ke změně uvedených údajů, v zázname úrazů ředitel zařízení úrazem postiženého zaměstnance vyhotoví Záznam o úrazu hlášení změn. Záznam o úrazu hlášení změn vyhotoví ředitel zařízení v případě, že: a) hospitalizace úrazem postiženého zaměstnance přesáhla 5 dnů, b) dočasná pracovní neschopnost úrazem postiženého zaměstnance v důsledku jeho úrazu byla ukončena po odeslání záznamu o úrazu, c) zaměstnanec postižený úrazem na jeho následky nejpozději do 1 roku zemřel, nebo d) došlo ke změně v posouzení zdroje nebo příčiny úrazu, povahy úrazu, popřípadě k jiným skutečnostem majícím vliv na zpracování a obsah záznamu o úrazu hlášení změn. Ředitel, Záznam o úrazu hlášení změn zašle nejpozději do pátého dne následujícího měsíce: a) příslušnému oblastnímu inspektorátu práce, došlo-li k úrazu u fyzické nebo právnické osoby, která podle jiného právního předpisu podléhá jeho kontrolní působnosti, b) zdravotní pojišťovně, u které je pracovním úrazem postižený zaměstnanec pojištěn, c) územně příslušnému útvaru Policie České republiky, nasvědčují-li zjištěné skutečnosti tomu, že v souvislosti s pracovním úrazem byl spáchán trestný čin nebo v případě smrtelného pracovního úrazu, d) organizační jednotce příslušné pojišťovny, u které je zaměstnavatel pojištěn pro případ své odpovědnosti za škodu při pracovním úrazu nebo nemoci z povolání. Záznam o úrazu hlášení změn zašle ředitel zařízení rovněž odborové organizaci a zástupci pro oblast bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. Záznam o úrazu i Záznam o úrazu hlášení změn zasílá ředitel elektronicky na webových stránkách Ministerstva práce a socialních věcí takto: Krok 1: Krok 2: nebo v listinné podobě. Zasílá-li se Záznam o úrazu nebo Záznam o úrazu hlášení změn elektronicky, lze použít tiskopis podle přílohy č. 5 k této směrnici, nebo přílohy č. 6 k nařízení vlády 201/2010 Sb., na Ministerstvo práce a sociálních věcí zpřístupní tiskopisy způsobem umožňujícím dálkový přístup. Ředitel zařízení se zaměstnanci provede zevšeobecnění úrazu a vyhodnocení přijatých opatření. k směrnici BOZP školy. Strana 4 (celkem 11)

5 Příloha č. 3: Výtisk jediný, založit do dokumentaci BOZP v PC. Postup při hlášení, vyšetřování a projednávání zpráv o všech typech školních úrazů. Tato příloha směrnice BOZP se zpracovává ve smyslu Vyhlášky č. 64 /2005 Sb., o evidenci úrazů dětí, žáků a studentů. ze dne 2. února 2005, ve znění vyhlášky č. 57/2010 Sb. Informace o zasílání záznamů o úrazech a vyrozumění o aktualizaci záznamů o úrazech v elektronickém formuláři V souladu s ustanovením odst. 5, 4, vyhlášky č. 64/2005 Sb., o evidenci úrazů dětí, žáků a studentů, ve znění vyhlášky č. 57/2010 Sb., budou právnické osoby vykonávající činnost škol a školských zařízení (dále škola ) zasílat záznamy o úrazu a vyrozumění o aktualizaci záznamů o úrazu v elektronickém formuláři. 1. Záznamy o úrazu a vyrozumění o aktualizaci záznamu o úrazu budou zasílány v elektronickém formuláři. 2. Elektronický formulář je k dispozici na webových stránkách České školní inspekce ( 3. Pro zaslání formuláře, resp. pro autentifikaci povinné osoby je nutné připojit ještě před odesláním zaručený elektronický podpis nebo elektronickou značku (dle zákona č. 227/2000 Sb., o elektronickém podpisu a o změně některých dalších zákonů (zákon o elektronickém podpisu), ve znění pozdějších předpisů). 4. Na webových stránkách České školní inspekce je k dispozici metodika pro vyplňování elektronického formuláře a nejčastější dotazy a odpovědi na ně. 5. Od 1. května 2010 záznamy o úrazech ani vyrozumění o aktualizaci záznamů o úrazu České školní inspekci v listinné podobě nezasílat. 8. Uchovávaní záznam o úrazu" vysvětlení: Pro stanovení skartační lhůty je od 1. ledna 2005 je k dispozici zákon č. 499/2004 Sb. Tento zákon zavedl do archivnictví a spisové služby liberalizaci. Je to obdobné jako v BOZP. Je pouze na zaměstnavateli, jakou si stanoví skartační lhůtu, po kterou bude Záznam o úrazu a Hlášení změn uložen ve spisovně (nikoliv v archivu, neboť záznam o úrazu není archiválie) a poté skartován (vytříděn k fyzické likvidací). V praxi to znamená, že pokud si stanoví lhůtu jednoho roku, nebo deseti let, v obou případech je to správně. Zde je plně v kompetenci zaměstnavatele jakou stanoví skartační lhůtu S 3 nebo S 10. k směrnici BOZP školy. Strana 5 (celkem 11)

6 Příloha č. 4: Právnická osoba vykonávající činnost školy nebo školského zařízení (název, sídlo, IČ): Škola, školské zařízení (např. ZŠ, SŠ): ZÁZNAM O ÚRAZU (DÍTĚTE, ŽÁKA, STUDENTA) Pořadové číslo záznamu o úrazu/školní rok Byl záznam vyhotoven na žádost? Jméno a příjmení zraněného: Datum narození: Třída, ročník: Místo trvalého pobytu zraněného: Jméno, příjmení a místo trvalého pobytu zákonného zástupce: Datum úrazu: čas: Místo: Zákonný zástupce vyrozuměn: Datum: Čas: Způsob: Zdravotnické zařízení, kde byl zraněný ošetřen, léčen: Šlo o úraz smrtelný? Datum úmrtí: Popis události: Zraněná část těla: Předpokládaná příčina úrazu: Lze předpokládat zavinění zraněného/jiné osoby?: Věc, kterou bylo zranění bezprostředně způsobeno: Preventivní opatření, které mělo úrazu předejít a bylo školou nebo školským zařízením přijato v době před úrazem: Druh činnosti: 1) vyučovací hodina 2) přestávka 3) praktické vyučování nebo praktická příprava 4) pěstitelské práce, praktické činnosti a dílny 5) tělesná výchova skupinová činnost 6) tělesná výchova individuální činnost 7) školní výlet 8) sportovní akce a soutěže 9) kurzy plavání, lyžování a sportovně turistické kurzy 10) jiné činnosti Byl úraz způsoben nebo ovlivněn jinou osobou (jméno, příjmení, místo trvalého pobytu této osoby) či vznikl následkem spolupůsobení přírodních živlů nebo zvířat? Jména, příjmení a podpisy svědků: Datum sepsání záznamu: Jméno, příjmení, funkce a podpis osoby vykonávající dohled v době úrazu: Podpis zraněného (umožňuje- li to jeho stav): Jméno, příjmení a podpis vedoucího zaměstnance, razítko: Aktualizace Datum: Byla poskytnutá náhrada za bolest? Byla poskytnutá náhrada za ztížení společenského uplatnění? Jedná se o úraz smrtelný? Datum úmrtí: Jméno, příjmení a podpis vedoucího zaměstnance, razítko: k směrnici BOZP školy. Strana 6 (celkem 11)

7 Příloha č. 5: ZÁZNAM O ÚRAZU Výtisk jediný, založit do dokumentaci BOZP v PC. smrtelném s hospitalizací delší než 5 dnů ostatním Evidenční číslo záznamu a) : Evidenční číslo zaměstnavatele b) : A. Údaje o zaměstnavateli, u kterého je úrazem postižený zaměstnanec v základním pracovněprávním vztahu 1. IČO: Název zaměstnavatele a jeho sídlo (adresa): 2. Předmět podnikání (CZ-NACE), v jehož rámci k úrazu došlo: 3. Místo, kde k úrazu došlo c) : 4. Bylo místo úrazu pravidelným pracovištěm úrazem postiženého zaměstnance? Ano Ne B. Údaje o zaměstnavateli, u kterého k úrazu došlo (pokud se nejedná o zaměstnavatele uvedeného v části A záznamu): 1. IČO: Název zaměstnavatele a jeho sídlo (adresa): 2. Předmět podnikání (CZ-NACE), v jehož rámci k úrazu došlo: 3. Místo, kde k úrazu došlo: C. Údaje o úrazem postiženém zaměstnanci 1. Jméno: Pohlaví: Muž Žena 2. Datum narození: 3. Státní občanství: 4. Druh práce (KZAM): 5. Činnost, při které k úrazu došlo d) : 6. Délka trvání základního pracovněprávního vztahu u zaměstnavatele roků: měsíců: 7. Úrazem postižený zaměstnanec je zaměstnanec v pracovním poměru zaměstnanec zaměstnaný na základě dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr osoba vykonávající činnosti nebo poskytující služby mimo pracovněprávní vztahy ( 12 zákona č. 309/2006 Sb.) zaměstnanec agentury práce nebo dočasně přidělený k výkonu práce za účelem prohloubení kvalifikace u jiné právnické nebo fyzické osoby ( 38a zákona č. 95/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání odborné způsobilosti a specializované způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání lékaře, zubního lékaře a farmaceuta, ve znění pozdějších předpisů, 91a zákona č. 96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání a k výkonu činností souvisejících s poskytováním zdravotní péče a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o nelékařských zdravotnických povoláních), ve znění pozdějších předpisů. 8. Trvání dočasné pracovní neschopnosti následkem úrazu: od: do: celkem kalendářních dnů: k směrnici BOZP školy. Strana 7 (celkem 11)

8 D. Údaje o úrazu 1. Datum úrazu: Hodina úrazu: Datum úmrtí úrazem postiženého zaměstnance: 2. Počet hodin odpracovaných bezprostředně před vznikem úrazu: 3. Druh zranění e) : 4. Zraněná část těla: 5. Počet zraněných osob celkem: 6. Co bylo zdrojem úrazu? dopravní prostředek průmyslové škodliviny, chemické látky, stroje a zařízení přenosná nebo mobilní biologické činitele materiál, břemena, předměty (pád, přiražení, horké látky a předměty, oheň a výbušniny odlétnutí, náraz, zavalení) stroje a zařízení stabilní pád na rovině, z výšky, do hloubky, propadnutí lidé, zvířata nebo přírodní živly nástroj, přístroj, nářadí elektrická energie jiný blíže nespecifikovaný zdroj a) 7. Proč k úrazu došlo? (příčiny) pro poruchu nebo vadný stav některého ze zdrojů úrazu pro špatné nebo nedostatečné vyhodnocení rizika pro závady na pracovišti pro nedostatečné osobní zajištění zaměstnance včetně osobních ochranných pracovních prostředků pro porušení předpisů vztahujících se k práci nebo pokynů zaměstnavatele úrazem postiženého zaměstnance pro nepředvídatelné riziko práce nebo selhání lidského činitele pro jiný, blíže nespecifikovaný důvod a) 8. Byla u úrazem postiženého zaměstnance zjištěna přítomnost alkoholu nebo jiných návykových látek? 9. Popis úrazového děje, rozvedení popisu místa, příčin a okolností, za nichž došlo k úrazu. (V případě potřeby připojte další list). a) k směrnici BOZP školy. Strana 8 (celkem 11)

9 10. Uveďte, jaké předpisy byly v souvislosti s úrazem porušeny a kým, pokud bylo jejich porušení do doby odeslání záznamu zjištěno. (V případě potřeby připojte další list) f). 11. Opatření přijatá k zabránění opakování pracovního úrazu: E. Vyjádření úrazem postiženého zaměstnance a svědků úrazu k směrnici BOZP školy. Strana 9 (celkem 11)

10 Úrazem postižený zaměstnanec Svědci Zástupce zaměstnanců pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci g) Zástupce odborové organizace g) Za zaměstnavatele g) pracovní zařazení: a) Vyplní orgán inspekce práce, popřípadě orgán báňské správy. b) Vyplní zaměstnavatel. c) Uvede se typ pracoviště, pracovní plochy nebo lokality, kde byl úrazem postižený zaměstnanec přítomen nebo pracoval těsně před úrazem, a kde došlo k úrazu, například průmyslová plocha, stavební plocha, zemědělská nebo lesní plocha, zdravotnické zařízení, terciální sféra úřad. d) Činností se rozumí hlavní typ práce s určitou délkou trvání, kterou úrazem postižený zaměstnanec vykonával v čase, kdy k úrazu došlo, například svařování plamenem. Nejedná se o konkrétní úkon, například zapálení hořáku při svařování plamenem. e) Uvede se následek zranění, např. zlomenina, řezné poranění, traumatická amputace, pohmoždění, popálení, otrava, utonutí atd. f) Porušení předpisů se týká jak předpisů právních, tak i ostatních a konkrétních pokynů k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, daných zaměstnanci vedoucími zaměstnanci, kteří jsou mu nadřízeni ve smyslu 349 odst. 1 a 2 zákoníku práce. Předpisy se rozumí předpisy na ochranu života a zdraví, předpisy hygienické a protiepidemické, technické předpisy, technické dokumenty a technické normy, stavební předpisy, dopravní předpisy, předpisy o požární ochraně a předpisy o zacházení s hořlavinami, výbušninami, zbraněmi, radioaktivními látkami, chemickými látkami a chemickými přípravky a jinými látkami škodlivými zdraví, pokud upravují otázky týkající se ochrany života a zdraví. g) V případě, že některá z osob, které záznam o úrazu podepisují, chce podat vyjádření, učiní tak na zvláštním listě, který se k záznamu o úrazu připojí. k směrnici BOZP školy. Strana 10 (celkem 11)

11 Příloha č. 6: ZÁZNAM O ÚRAZU HLÁŠENÍ ZMĚN Údaje o zaměstnavateli, který záznam o úrazu odeslal: Název zaměstnavatele: IČO: Adresa: Evidenční číslo záznamu a) : Evidenční číslo zaměstnavatele b) : Údaje o úrazem postiženém zaměstnanci a o úrazu: Jméno: Datum úrazu: Datum narození: Místo, kde k úrazu došlo: Hospitalizace úrazem postiženého zaměstnance přesáhla 5 kalendářních dnů ano ne C 8 Trvání dočasné pracovní neschopnosti následkem úrazu od: do: celkem kalendářních dnů: D 1 Úrazem postižený zaměstnanec na následky poškození zdraví při úrazu zemřel dne: Jiné změny: Úrazem postižený zaměstnanec Za zaměstnavatele pracovní zařazení: a) Vyplní orgán inspekce práce, popřípadě orgán báňské správy. b) Vyplní zaměstnavatel. Příloha č. 7: Viz samostatní soubor, založen v PC - sekretariát školy - Hranice. k směrnici BOZP školy. Strana 11 (celkem 11)

201/2010 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 31. května 2010 o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu

201/2010 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 31. května 2010 o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu 201/2010 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 31. května 2010 o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu Vláda nařizuje k provedení zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění zákona č. 585/2006

Více

ZÁZNAM O ÚRAZU. 2. Datum narození: 3. Státní občanství: 4. Druh práce (KZAM): 5. Činnost, při které k úrazu došlo d) :

ZÁZNAM O ÚRAZU. 2. Datum narození: 3. Státní občanství: 4. Druh práce (KZAM): 5. Činnost, při které k úrazu došlo d) : ZÁZNAM O ÚRAZU hospitalizací delší než 5 dnů Evidenční číslo záznamu a) : Evidenční číslo zaměstnavatele b) : A. Údaje o zaměstnavateli, u kterého je úrazem postižený zaměstnanec v základním pracovněprávním

Více

ZÁZNAM O ÚRAZU. A. Údaje o zaměstnavateli, u kterého je úrazem postižený zaměstnanec v základním pracovněprávním vztahu

ZÁZNAM O ÚRAZU. A. Údaje o zaměstnavateli, u kterého je úrazem postižený zaměstnanec v základním pracovněprávním vztahu 11ZaznamOUrazu.pdf Příloha č. 1 k nařízení vlády č. 201/2010 Sb. smrtelném s hospitalizací delší než 5 dnů ostatním ZÁZNAM O ÚRAZU Evidenční číslo záznamu a) : Evidenční číslo zaměstnavatele b) : A. Údaje

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ NAŘÍZENÍ VLÁDY. č. 201/2010 Sb., o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu

ÚPLNÉ ZNĚNÍ NAŘÍZENÍ VLÁDY. č. 201/2010 Sb., o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu ÚPLNÉ ZNĚNÍ NAŘÍZENÍ VLÁDY č. 201/2010 Sb., o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu ze dne 31. května 2010 jak vyplývá ze změn provedených nařízením vlády č. 170/2014 Sb. Vláda nařizuje

Více

Vláda nařizuje podle 133c odst. 7 zákona č. 65/1965 Sb., zákoník práce, ve znění zákona č. 155/2000 Sb.:

Vláda nařizuje podle 133c odst. 7 zákona č. 65/1965 Sb., zákoník práce, ve znění zákona č. 155/2000 Sb.: 494/2001 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 14. listopadu 2001, kterým se stanoví způsob evidence, hlášení a zasílání záznamu o úrazu, vzor záznamu o úrazu a okruh orgánů a institucí, kterým se ohlašuje pracovní

Více

201 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 31. května 2010 o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu

201 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 31. května 2010 o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu * 201 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 31. května 2010 o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu Vláda nařizuje k provedení zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění zákona č. 585/2006 Sb.,

Více

64/2005 Sb. VYHLÁŠKA

64/2005 Sb. VYHLÁŠKA 64/2005 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 2. února 2005 o evidenci úrazů dětí, žáků a studentů Změna: 57/2010 Sb. Změna: 57/2010 Sb. (část) Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 29 odst. 3 zákona

Více

ZÁZNAM O ÚRAZU. A. Údaje o zaměstnavateli, u kterého je úrazem postižený zaměstnanec v základním pracovněprávním vztahu: 1. IČO:

ZÁZNAM O ÚRAZU. A. Údaje o zaměstnavateli, u kterého je úrazem postižený zaměstnanec v základním pracovněprávním vztahu: 1. IČO: ZÁZNAM O ÚRAZU Evidenční číslo záznamu a): smrtelném s hospitalizací delší než 5 dnů bez pracovní neschopnosti ostatním Evidenční číslo zaměstnavatele b): A. Údaje o zaměstnavateli, u kterého je úrazem

Více

201/2010 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY

201/2010 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY 201/2010 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu Vláda nařizuje k provedení zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění zákona č. 585/2006 Sb., zákona č. 181/2007

Více

pracovních a školních úrazů.

pracovních a školních úrazů. Základní škola profesora Josefa Brože Vlachovo Březí Komenského 356, PSČ: 384 22 IČO: 47258721 tel.: 388 320 215 okres Prachatice Pokyn ředitele školy k zajištění první pomoci a evidenci pracovních a školních

Více

Návod na používání knihy úrazů

Návod na používání knihy úrazů Kniha úrazů od Návod na používání knihy úrazů 1. Do knihy úrazů se zapisují všechny pracovní úrazy včetně drobných poranění. 2. V případě, že dojde ke zranění zaměstnance s pracovní neschopností delší

Více

Kniha úrazů. Pro firmu (pracoviště) Zavedena : Den Měsíc Rok Podpis odpovědné osoby

Kniha úrazů. Pro firmu (pracoviště) Zavedena : Den Měsíc Rok Podpis odpovědné osoby Kniha úrazů Pro firmu (pracoviště) Zavedena : Den Měsíc Rok Podpis odpovědné osoby POVINNOSTI ZAMĚSTNAVATELE PŘI VZNIKU PRACOVNÍHO ÚRAZU S účinností od 01.01.2011 vstoupilo v platnost nařízení vlády (NV)

Více

201/2010 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 31. května 2010 o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu

201/2010 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 31. května 2010 o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu 201/2010 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 31. května 2010 o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu Změna: 170/2014 Sb. (účinná od 1. 1. 2015) Vláda nařizuje k provedení zákona č. 262/2006

Více

201/2010 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY

201/2010 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY 201/2010 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 31. května 2010 o způsobu evidence úrazů, hláení a zasílání záznamu o úrazu Změna: 170/2014 Sb. Vláda nařizuje k provedení zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění

Více

Obchodní akademie a Střední odborná škola generála Františka Fajtla, Louny, příspěvková organizace, Osvoboditelů 380, 440 58 Louny, IČ: 144 51 042

Obchodní akademie a Střední odborná škola generála Františka Fajtla, Louny, příspěvková organizace, Osvoboditelů 380, 440 58 Louny, IČ: 144 51 042 c) Obchodní akademie a Střední odborná škola generála Františka Fajtla, Louny, příspěvková organizace, Osvoboditelů 380, 440 58 Louny, IČ: 144 51 042 Pokyn k úrazům žáků, informace o průběžném rozboru

Více

Exportováno z právního informačního systému CODEXIS 201/2010 Sb. Nařízení vlády o způsobu evidence úrazů, hlášení a zas... - znění dle 170/14 Sb.

Exportováno z právního informačního systému CODEXIS 201/2010 Sb. Nařízení vlády o způsobu evidence úrazů, hlášení a zas... - znění dle 170/14 Sb. Exportováno z právního informačního systému CODEXIS 201/2010 Sb. Nařízení vlády o způsobu evidence úrazů, hlášení a zas... - znění dle 170/14 Sb. 201/2010 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 31. května 2010 o způsobu

Více

Co dělat, když se stane pracovní úraz? Část 1.: Evidence pracovních úrazů

Co dělat, když se stane pracovní úraz? Část 1.: Evidence pracovních úrazů Co dělat, když se stane pracovní úraz? Část 1.: Evidence pracovních úrazů Tomáš Neugebauer 2015 Dovolte mi představit se Jmenuji se Tomáš Neugebauer a problematikou bezpečnosti a ochrany zdraví při práci

Více

Činnost při pracovních úrazech a nemocech z povolání

Činnost při pracovních úrazech a nemocech z povolání Činnost při pracovních úrazech a nemocech z povolání Obsah: 1. Účel... 2 2. Platnost... 2 3. Použité zkratky a pojmy... 2 4. Odpovědnosti a pravomoci... 2 5. Vlastní popis... 3 5.1 Povinnosti zaměstnavatele

Více

Pracovní úrazy. Pojem pracovní úraz

Pracovní úrazy. Pojem pracovní úraz Pracovní úrazy Pojem pracovní úraz Pracovním úrazem je podle zákona č. 262/2006 Sb., zákoníku práce, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZP) poškození zdraví nebo smrt zaměstnance, došlo-li k nim nezávisle

Více

Kniha úrazů. Ing. Karina Bílková, OZO v prevenci rizik,

Kniha úrazů. Ing. Karina Bílková, OZO v prevenci rizik, Kniha úrazů Záznamový dokument vypracovaný dle 105 Zákona č. 262/2006 Sb., Zákoníku práce, vzpp. a 2 Nařízení vlády č. 201/2010 Sb., o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu, vzpp.

Více

SMĚRNICE č. S2101-07

SMĚRNICE č. S2101-07 Název procesu/ Číslo Vlastník 2101 ROZ 01.01.2015 Štefan ŘŠ S2101-07 SMĚRNICE č. S2101-07 ZPŮSOB EVIDENCE ÚRAZŮ, HLÁŠENÍ A ZASÍLÁNÍ ZÁZNAMU O ÚRAZU VŠECH PRACOVNÍCH ÚRAZŮ ZAMĚSTNANCŮ Tato směrnice nahrazuje:

Více

Zákon č. 262/2006 Sb. Zákoník práce

Zákon č. 262/2006 Sb. Zákoník práce Zákon č. 262/2006 Sb. Zákoník práce 105 Povinnosti zaměstnavatele při pracovních úrazech a nemocech z povolání (1) Zaměstnavatel, u něhož k pracovnímu úrazu došlo, je povinen objasnit příčiny a okolnosti

Více

NAŘÍZENÍ VLÁDY č. 201/2010 Sb., o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu

NAŘÍZENÍ VLÁDY č. 201/2010 Sb., o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu NAŘÍZENÍ VLÁDY č. 201/2010 Sb., o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu Vláda nařizuje k provedení zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění zákona č. 585/2006 Sb., zákona č.

Více

SMĚRNICE č. 6. ZAJIŠTĚNÍ EVIDENCE, HLÁŠENÍ A ZASÍLÁNÍ ZÁZNAMŮ O ÚRAZU ŽÁKŮ A STUDENTŮ SŠ a MŠ

SMĚRNICE č. 6. ZAJIŠTĚNÍ EVIDENCE, HLÁŠENÍ A ZASÍLÁNÍ ZÁZNAMŮ O ÚRAZU ŽÁKŮ A STUDENTŮ SŠ a MŠ Název procesu/ Číslo Vlastník SMĚRNICE č. 6 ZAJIŠTĚNÍ EVIDENCE, HLÁŠENÍ A ZASÍLÁNÍ ZÁZNAMŮ O ÚRAZU ŽÁKŮ A STUDENTŮ SŠ a MŠ Tato směrnice nahrazuje: Datum platnosti od: 01.07.2014 Základní právní předpisy:

Více

Evidence, šetření a vyřizování školních úrazů

Evidence, šetření a vyřizování školních úrazů Evidence, šetření a vyřizování školních úrazů Domov mládeže a školní jídelna Pardubice Rožkova 331 530 02 Pardubice Č.j. 7/2013 Originál: Soubor dokumentů Elektronická verze: Box dokumentů Platnost od:

Více

Petr Dalecký. specialista BOZP. RP OS KOVO Hradec Králové

Petr Dalecký. specialista BOZP. RP OS KOVO Hradec Králové Dobrý den, dnes Vám zasílám informace k tématu Pracovní úraz. S přáním pěkného dne Vás zdraví Petr Dalecký specialista BOZP RP OS KOVO Hradec Králové V Hradci Králové 4.3. 2011 V posledních dvou týdnech

Více

JAK POSTUPOVAT PŘI VZNIKU PRACOVNÍHO ÚRAZU

JAK POSTUPOVAT PŘI VZNIKU PRACOVNÍHO ÚRAZU JAK POSTUPOVAT PŘI VZNIKU PRACOVNÍHO ÚRAZU Od 1. ledna 2011 platí nařízení vlády č. 201/2010 Sb., o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu. Toto NV nahrazuje NV č. 494/2001 Sb., kterým

Více

Kniha úrazů. Název zaměstnavatele a jeho sídlo (adresa):... ... Identifikační číslo (IČ):...

Kniha úrazů. Název zaměstnavatele a jeho sídlo (adresa):... ... Identifikační číslo (IČ):... TSK 10-2014 Kniha úrazů Název zaměstnavatele a jeho sídlo (adresa):...... Identifikační číslo (IČ):... Kniha úrazů je pro účel evidence pracovních úrazů zavedena do užívání dne:... Kniha obsahuje 20 číslovaných

Více

NOVÉ NAŘÍZENÍ VLÁDY Č. 201/2010 SB., O ZPŮSOBU EVIDENCE ÚRAZŮ, HLÁŠENÍ A ZASÍLÁNÍ ZÁZNAMU O ÚRAZU JUDr. Anna Janáková

NOVÉ NAŘÍZENÍ VLÁDY Č. 201/2010 SB., O ZPŮSOBU EVIDENCE ÚRAZŮ, HLÁŠENÍ A ZASÍLÁNÍ ZÁZNAMU O ÚRAZU JUDr. Anna Janáková NOVÉ NAŘÍZENÍ VLÁDY Č. 201/2010 SB., O ZPŮSOBU EVIDENCE ÚRAZŮ, HLÁŠENÍ A ZASÍLÁNÍ ZÁZNAMU O ÚRAZU JUDr. Anna Janáková V novém zákoníku práce č. 262/2006 Sb., který nabyl právní účinnosti dne 1. ledna 2007,

Více

MASARYKOVA UNIVERZITA Fakulta sociálních studií, Joštova 10, 602 00 Brno

MASARYKOVA UNIVERZITA Fakulta sociálních studií, Joštova 10, 602 00 Brno SEZNÁMENÍ VEDOUCÍCH ZAMĚSTNANCŮ O POŽÁRNÍ OCHRANĚ A BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI 1) POŽÁRNÍ OCHRANA (Základní povinnosti vyplývající z předpisů o požární ochraně) Povinnosti vedoucích zaměstnanců

Více

SMĚRNICE č. 7. 2101 ROZ 01.07.2014 Štefan ŘŠ S2101-07. Směrnice úrazy zaměstnanců Název procesu/dokumentu: Číslo procesu: Vlastník procesu:

SMĚRNICE č. 7. 2101 ROZ 01.07.2014 Štefan ŘŠ S2101-07. Směrnice úrazy zaměstnanců Název procesu/dokumentu: Číslo procesu: Vlastník procesu: Název procesu/ Číslo Vlastník 2101 ROZ 01.07.2014 Štefan ŘŠ S2101-07 SMĚRNICE č. 7 ZPŮSOB EVIDENCE ÚRAZŮ, HLÁŠENÍ A ZASÍLÁNÍ ZÁZNAMU O ÚRAZU VŠECH PRACOVNÍCH ÚRAZŮ ZAMĚSTNANCŮ Tato směrnice nahrazuje:

Více

Úrazy, hlášení, registrace, vyřizování náhrad škod

Úrazy, hlášení, registrace, vyřizování náhrad škod Úrazy, hlášení, registrace, vyřizování náhrad škod (2. úroveň dokumentace TMS) (7. vydání) Schválil: Anna Wydrzyńska - Zpracovatel: Oddělení HSQ Správce dokumentace: Technik organizace a řízení Vydáno

Více

5. Zkratky. 6. Postup. 6.1 Důležitá telefonní čísla

5. Zkratky. 6. Postup. 6.1 Důležitá telefonní čísla Strana 2 z 9 5. Zkratky HR HSMS HZSp OBS human resources (lidské zdroje) systém řízení BOZP (bezpečnost a ochrana zdraví při práci) hasičský záchranný sbor podniku odbor bezpečnostních služeb OIMS a IA

Více

BS 01/13 ISŘ Metodika ÚRAZŮ Obsah Jméno Datum Podpis Karel Lichtneger, DiS. 1. 6. 2013 prof. Ing. Miloslav Šoch, CSc., dr.h.c. 1. 6.

BS 01/13 ISŘ Metodika ÚRAZŮ Obsah Jméno Datum Podpis Karel Lichtneger, DiS. 1. 6. 2013 prof. Ing. Miloslav Šoch, CSc., dr.h.c. 1. 6. Název: ORGANIZAČNÍ SMĚRNICE Metodika ÚRAZŮ Obsah Vybraná ustanovení nařízení vlády č. 201/2010 sb., o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu... 2 Dělení pracovních úrazů:... 2 Definice pracovního

Více

Organizační směrnice

Organizační směrnice Strana: 1 Společnost: Dům dětí a mládeže Brno, Helceletova, příspěvková organizace Sídlo: Brno, Helceletova 234/4 IČ: 44993412 Zpracoval: Martin Němeček Podpis: Datum: 1.10.2017 Strana: 2 OBSAH 1 ÚVOD...

Více

BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI

BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI Povinnosti zaměstnavatele Zaměstnavatelé jsou v rozsahu své působnosti povinni vytvářet podmínky pro bezpečnou a zdraví neohroţující práci v souladu s předpisy o bezpečnosti

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed SMĚRNICE K ŠETŘENÍ, EVIDENCI A HLÁŠENÍ PRACOVNÍCH ÚRAZŮ

Statutární město Brno, městská část Brno-střed SMĚRNICE K ŠETŘENÍ, EVIDENCI A HLÁŠENÍ PRACOVNÍCH ÚRAZŮ Statutární město Brno, městská část Brno-střed SMĚRNICE K ŠETŘENÍ, EVIDENCI A HLÁŠENÍ PRACOVNÍCH ÚRAZŮ Směrnice č.: 62 Bc. Petr Štika, MBA, LL. M., v.r. Vydání č.: 1 tajemník ÚMČ Brno-střed Účinnost: 01.03.2018

Více

Zaměstnavatel je povinen vydat zaměstnanci kopii nebo výpis údajů z knihy úrazů na jeho žádost

Zaměstnavatel je povinen vydat zaměstnanci kopii nebo výpis údajů z knihy úrazů na jeho žádost 1. EVIDENCE ÚRAZŮ 1.1 Kniha úrazů (příloha č. 1) Zaměstnavatel vede evidenci VŠECH úrazu v knize úrazů. I v případě, že jimi nebyla způsobena pracovní neschopnost nebo byla způsobena pracovní neschopnost

Více

Pracovní úrazy. Evidence a registrace

Pracovní úrazy. Evidence a registrace Evidence a registrace Strana: 1 z: 15 Evidence a registrace Schválil: Ing. Daniel Tamchyna, MBA, v.r. generální ředitel Synthesia, a.s. Určeno jen pro vnitřní potřebu. Předávání, kopírování a sdělování

Více

Pracovní úrazy a nemoci z povolání

Pracovní úrazy a nemoci z povolání Pracovní úrazy a nemoci z povolání Ing. Lucie Václavková Osnova přednášky Právní úprava Pracovní úrazy Povinnosti zaměstnavatele při pracovních úrazech Povinnosti zaměstnance při pracovních úrazech Nemoc

Více

Směrnice SŽDC č. 64 o pracovních úrazech

Směrnice SŽDC č. 64 o pracovních úrazech Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Dlážděná 1003/7 110 00 PRAHA 1 Směrnice SŽDC č. 64 o pracovních úrazech Č.j. : S 31 532/2012-PERS Ukládací znak : 01.3.2 Skartační znak a lhůta : A -

Více

Evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu

Evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu Evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu NAŘÍZENÍ VLÁDY č. 201/2010 Sb., účinné od 1. 1. 2011 č. 201/2010 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 31. května 2010 o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY SMĚRNICE K ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY SMĚRNICE K ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI Základní škola Praha 10 Hostivař, Hornoměcholupská 873, 102 00 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY SMĚRNICE K ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI Pořadové číslo - číslo jednací: Zpracoval: Schválil: 43-POR/33/2007

Více

201/2010 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY

201/2010 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY 201/2010 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 31. května 2010 o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu Vláda nařizuje k provedení zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění zákona č. 585/2006

Více

Vohrnová Ivana Operační sály Lochotín FN Plzeň. V. Kongres perioperačních sester s mezinárodní účastí června 2016, Plzeň

Vohrnová Ivana Operační sály Lochotín FN Plzeň. V. Kongres perioperačních sester s mezinárodní účastí června 2016, Plzeň Vohrnová Ivana Operační sály Lochotín FN Plzeň V. Kongres perioperačních sester s mezinárodní účastí 10. 11. června 2016, Plzeň Zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce, v platném znění Nařízení vlády č.201/2010

Více

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát P R O T O K O L

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát P R O T O K O L Česká školní inspekce Pardubický inspektorát P R O T O K O L Č. j. ČŠIE-823/10 E o státní a kontrole podle ustanovení 174 odst. 2 písm. d) a e) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

Královéhradecký inspektorát PROTOKOL

Královéhradecký inspektorát PROTOKOL Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát PROTOKOL čj. ČŠI-72/08-09 o státní kontrole podle ustanovení 174 odst. 2 písm. d) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném

Více

Zaměstnavatel. Zaměstnanci. Odbory

Zaměstnavatel. Zaměstnanci. Odbory Zaměstnavatel Zaměstnanci Odbory OD 1.1.2014: NV č. 463/2013 Sb. o seznamech návykových látek NV č. 41/2014 Sb. o stanovení jiných návykových látek a jejich limitních hodnot, při jejichž dosažení v krevním

Více

HLÁŠENÍ A VYŠETŘOVÁNÍ PRACOVNÍCH ÚRAZŮ

HLÁŠENÍ A VYŠETŘOVÁNÍ PRACOVNÍCH ÚRAZŮ Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace, Záviše Kalandry 1353, 755 01 Vsetín I BOZP 02/2012 HLÁŠENÍ A VYŠETŘOVÁNÍ PRACOVNÍCH ÚRAZŮ SMĚRNICE BOZP Proces Funkce Jméno a příjmení Datum Podpis Zpracování

Více

Příloha č. 1 vyhlášky MZ ČR č. 385/2006, Sb., o zdravotnické dokumentaci aktuální znění

Příloha č. 1 vyhlášky MZ ČR č. 385/2006, Sb., o zdravotnické dokumentaci aktuální znění Příloha č. 1 vyhlášky MZ ČR č. 385/2006, Sb., o zdravotnické dokumentaci aktuální znění MINIMÁLNÍ OBSAH SAMOSTATNÝCH ČÁSTÍ ZDRAVOTNICKÉ DOKUMENTACE 1. INFORMACE ZE ZDRAVOTNICKÉ DOKUMENTACE VEDENÉ LÉKAŘEM

Více

170/2014 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY

170/2014 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY 170/2014 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 6. srpna 2014, kterým se mění nařízení vlády č. 201/2010 Sb., o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu Vláda nařizuje k provedení zákona č. 262/2006

Více

16 ) 8 písm. c) vyhlášky č. 125/1993 Sb., kterou se stanoví

16 ) 8 písm. c) vyhlášky č. 125/1993 Sb., kterou se stanoví Strana 1858 Sbírka zákonů č. 170 / 2014 Částka 71 170 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 6. srpna 2014, kterým se mění nařízení vlády č. 201/2010 Sb., o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu Vláda

Více

Částka 67. NAŘÍZENÍ VLÁ DY ze dne 31. května 2010 o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu

Částka 67. NAŘÍZENÍ VLÁ DY ze dne 31. května 2010 o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu Strana 2266 Sbírka zákonů č. 201 / 2010 Částka 67 201 NAŘÍZENÍ VLÁ DY ze dne 31. května 2010 o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu Vláda nařizuje k provedení zákona č. 262/2006 Sb.,

Více

Informace o zpracování osobních údajů, účelu, kategoriích subjektů údajů právních důvodech zpracování a době jejich uchování Účel

Informace o zpracování osobních údajů, účelu, kategoriích subjektů údajů právních důvodech zpracování a době jejich uchování Účel Zajištění přijetí do základní školy a k povinné školní docházce Dítě Nepředává se s výjimkou plnění povinné školní docházky v jiné než spádové škole podle ustanovení 36 zákona č. 561/2006 Sb. 10 let Průběh

Více

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1 INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1 Agenda: Personální agenda založení, vedení a aktualizace osobních spisů zaměstnanců, zajištění podkladů pro stanovení nárokových a nárokových složek platu, zabezpečení

Více

Univerzita Hradec Králové Strana 1 ze 5 OSNOVA ŠKOLENÍ BOZP ŠKOLENÍ ZÁKLADNÍ VEDOUCÍ PRACOVNÍCI

Univerzita Hradec Králové Strana 1 ze 5 OSNOVA ŠKOLENÍ BOZP ŠKOLENÍ ZÁKLADNÍ VEDOUCÍ PRACOVNÍCI Univerzita Hradec Králové Strana 1 ze 5 Příloha č.2. OSNOVA ŠKOLENÍ BOZP ŠKOLENÍ ZÁKLADNÍ Činnosti / Profese: VEDOUCÍ PRACOVNÍCI Seznam obecně závazných právních předpisů, norem a vlastních vydaných dokumentů

Více

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Ročník: 2004 V Hradci Králové dne 19. ledna 2004 Částka: 4 O B S A H : 4. Pokyn ředitele Hasičského záchranného

Více

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1 INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1 Agenda: Personální agenda založení, vedení a aktualizace osobních spisů zaměstnanců, zajištění podkladů pro stanovení nárokových a nárokových složek platu, zabezpečení

Více

Informace o zpracování osobních údajů, účelu,

Informace o zpracování osobních údajů, účelu, Zajištění Žák Jméno a příjmení, datum Plnění právní povinnosti Správce 10 let přijímání ke narození, rodné číslo (u oborů podle ustanovení zákona č. předává vzdělávání ve s maturitní zkouškou), státní

Více

Informace o zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů Informace o zpracování osobních údajů Správce údajů: Zajištění přijímání ke vzdělávání ve střední škole Jméno a příjmení, datum narození, rodné číslo (u oborů s maturitní zkouškou), státní občanství, místo

Více

Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola Příbram, Hrabákova 271. Příbram II Ing. Jaroslav Dražan

Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola Příbram, Hrabákova 271. Příbram II Ing. Jaroslav Dražan Číslo projektu Číslo materiálu Název školy Autor Tématická oblast CZ.1.07/1.5.00/34.0556 VY_32_INOVACE_DR_STR_11 Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola Příbram, Hrabákova 271. Příbram II Ing. Jaroslav

Více

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1 INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1 Agenda: Personální agenda založení, vedení a aktualizace osobních spisů zaměstnanců, zajištění podkladů pro stanovení nárokových a nárokových složek platu, zabezpečení

Více

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1 INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1 Agenda: personální činnosti založení, vedení a aktualizace osobních spisů zaměstnanců, zajištění podkladů pro stanovení nárokových a nárokových složek platu,

Více

Osobní údaje Právní titul zpracování Kategorie příjemců. výsledků ve cizinců), adresa pro. informace o schopnostech, 8/2012 Sb.,

Osobní údaje Právní titul zpracování Kategorie příjemců. výsledků ve cizinců), adresa pro. informace o schopnostech, 8/2012 Sb., Zajištění přijímání ke ve střední škole Průběh středního narození, rodné číslo (u oborů s maturitní zkouškou), státní Centru pro občanství, místo trvalého zjišťování pobytu, místo pobytu (u 353/2016 Sb.,

Více

Správce údajů: Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace Účel zpracování. Subjekt údajů. Doba uchování

Správce údajů: Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace Účel zpracování. Subjekt údajů. Doba uchování : Informace o osobních, účelu, kategoriích subjektů, právních důvodech a době jejich Osobní údaje Právní titul Kategorie Zajištění přijímání ke ve střední škole Průběh středního narození, rodné číslo (u

Více

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1 INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1 Agenda: Personální agenda založení, vedení a aktualizace osobních spisů zaměstnanců, zajištění podkladů pro stanovení nárokových a nárokových složek platu, zabezpečení

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 22. PRACOVNĚLÉKAŘSKÉ SLUŽBY PRO ZAMĚSTNANCE Spisový znak/ Skartační znak A.1. A10 Vypracoval: Schválil: Směrnice nabývá platnosti ode dne: 01.09.2018 Směrnice nabývá účinnosti

Více

Správce údajů: Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace Účel zpracování. Subjekt údajů. Doba uchování

Správce údajů: Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace Účel zpracování. Subjekt údajů. Doba uchování : Informace o osobních, účelu, kategoriích subjektů, právních důvodech a době jejich Zajištění přijímání ke ve střední škole Průběh středního narození, rodné číslo (u oborů s maturitní zkouškou), státní

Více

STÁTNÍ ÚŘAD INSPEKCE PRÁCE

STÁTNÍ ÚŘAD INSPEKCE PRÁCE 67. konzultační den Problematika chemické bezpečnosti na pracovišti STÁTNÍ ÚŘAD INSPEKCE PRÁCE Ing. Simona ZAJÍCOVÁ metodik inspektor Úsek inspekce BOZP Státní úřad inspekce práce Kolářská 451/13 746 01

Více

Základní škola a mateřská škola Hrubý Jeseník, okres Nymburk tel.: 325 588 345, e-mail: zshrjesenik@volny.cz. Vnitřní řád školní družiny

Základní škola a mateřská škola Hrubý Jeseník, okres Nymburk tel.: 325 588 345, e-mail: zshrjesenik@volny.cz. Vnitřní řád školní družiny Základní škola a mateřská škola Hrubý Jeseník, okres Nymburk tel.: 325 588 345, e-mail: zshrjesenik@volny.cz Vnitřní řád školní družiny Hru-2/15/3 Spis. značka: 2 1 Skart. značka: A5 Na základě ustanovení

Více

5. Zkratky. 6. Postup. 6.1 Důležitá telefonní čísla

5. Zkratky. 6. Postup. 6.1 Důležitá telefonní čísla Strana 2 z 10 5. Zkratky HR HSMS HZSp OBS human resources (lidské zdroje) systém řízení BOZP (bezpečnost a ochrana zdraví při práci) hasičský záchranný sbor podniku odbor bezpečnostních služeb OIMS a IA

Více

ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ DĚTÍ V MATEŘSKÉ ŠKOLE

ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ DĚTÍ V MATEŘSKÉ ŠKOLE MATEŘSKÁ ŠKOLA BRUNTÁL, U RYBNÍKA 3 Směrnice č. 24 ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ DĚTÍ V MATEŘSKÉ ŠKOLE Čl. 1. Předmět a rozsah úpravy Čl. 2. Předcházení rizikům Čl. 3. Povinnosti dětí Čl. 4. Zdravotní

Více

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1 INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1 Agenda: Personální agenda založení, vedení a aktualizace osobních spisů zaměstnanců, zajištění podkladů pro stanovení nárokových a nárokových složek platu, zabezpečení

Více

Subjekt údajů Osobní údaje Právní titul zpracování Kategorie příjemců

Subjekt údajů Osobní údaje Právní titul zpracování Kategorie příjemců Informace o osobních údajů, účelu, kategoriích subjektů údajů, právních důvodech a době jejich Subjekt údajů Osobní údaje Právní titul Kategorie příjemců Zajištění přijímání ke ve střední škole Uchazeč/žák

Více

Schválil: Platnost od: Zpracoval:

Schválil: Platnost od: Zpracoval: OSNOVA ŠKOLENÍ BEZPEČNOSTI A HYGIENA PRÁCE Schválil: V dne: Platnost od: Zpracoval:.. I. OSNOVA ŠKOLENÍ Péče o bezpečnost a ochranu zdraví při práci (dále jen BOZP) a stálé zlepšování pracovního prostředí

Více

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1 INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1 Agenda: personální agenda založení, vedení a aktualizace osobních spisů zaměstnanců, zajištění podkladů pro stanovení nárokových a nárokových složek platu, zabezpečení

Více

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1 INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1 Agenda: personální činnosti Správce Gymnázium, Prachatice, Zlatá stezka 137 založení, vedení a aktualizace osobních spisů zaměstnanců, zajištění podkladů pro

Více

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1 INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1 Agenda: personální činnosti založení, vedení a aktualizace osobních spisů zaměstnanců, zajištění podkladů pro stanovení nárokových a nárokových složek platu,

Více

Osobní údaje Právní titul zpracování Kategorie příjemců. výsledků ve cizinců), adresa pro

Osobní údaje Právní titul zpracování Kategorie příjemců. výsledků ve cizinců), adresa pro : Zajištění přijímání ke ve střední škole Průběh středního Informace o osobních, účelu, kategoriích subjektů, právních důvodech narození, rodné číslo (u oborů s maturitní zkouškou), státní Centru pro občanství,

Více

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1 INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1 Agenda: Personální agenda založení, vedení a aktualizace osobních spisů zaměstnanců, zajištění podkladů pro stanovení nárokových a nárokových složek platu, zabezpečení

Více

Úplný přehled zkušebních okruhů

Úplný přehled zkušebních okruhů Úplný přehled zkušebních okruhů Zkušební okruhy teoretických znalostí pro zkoušku z odborné způsobilosti k zajišťování úkolů v prevenci rizik dle přílohy č. 1 k nařízení vlády č. 592/2006 Sb.: a) znalost

Více

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1 INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1 Agenda: personální činnosti založení, vedení a aktualizace osobních spisů zaměstnanců, zajištění podkladů pro stanovení nárokových a nárokových složek platu,

Více

Osobní údaje Právní titul zpracování Kategorie příjemců. výsledků ve cizinců), adresa pro. ke kterému byl žák přijat ke

Osobní údaje Právní titul zpracování Kategorie příjemců. výsledků ve cizinců), adresa pro. ke kterému byl žák přijat ke Zajištění přijímání ke ve střední škole Průběh středního Informace o osobních, účelu, kategoriích subjektů, právních důvodech a době jejich Osobní údaje Právní titul Kategorie narození, rodné číslo (u

Více

Správce údajů : Střední průmyslová škola elektrotechnická, Havířov, příspěvková organizace

Správce údajů : Střední průmyslová škola elektrotechnická, Havířov, příspěvková organizace Správce údajů : Střední průmyslová škola elektrotechnická, Havířov, příspěvková organizace Účel zpracování Kategorie subjektu údajů Kategorie osobních údajů Právní klasifikace Kategorie příjemců Doba uchování

Více

3 4 6 / S b. VYHLÁŠKA. ze dne 13. října 2017

3 4 6 / S b. VYHLÁŠKA. ze dne 13. října 2017 3 4 6 / 2 0 1 7 S b. VYHLÁŠKA ze dne 13. října 2017 o závazném vzoru potvrzení o dočasné neschopnosti uchazeče o zaměstnání plnit povinnosti uchazeče o zaměstnání z důvodu nemoci nebo úrazu a o závazném

Více

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1 INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1 Agenda: personální činnosti založení, vedení a aktualizace osobních spisů zaměstnanců, zajištění podkladů pro stanovení nárokových a nárokových složek platu,

Více

ZÁZNAM O ČINNOSTI ZPRACOVÁNÍ č. 1

ZÁZNAM O ČINNOSTI ZPRACOVÁNÍ č. 1 ZÁZNAM O ČINNOSTI ZPRACOVÁNÍ č. 1 Agenda: Personální agenda založení, vedení a aktualizace osobních spisů zaměstnanců, zajištění podkladů pro stanovení nárokových a nárokových složek platu, zabezpečení

Více

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1 INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1 Agenda: personální činnosti založení, vedení a aktualizace osobních spisů zaměstnanců, zajištění podkladů pro stanovení nárokových a nárokových složek platu,

Více

ŠKOLENÍ BOZP. Aktuální stav v oblasti BOZP

ŠKOLENÍ BOZP. Aktuální stav v oblasti BOZP ŠKOLENÍ BOZP Aktuální stav v oblasti BOZP Ing. Jan Romaněnko Svazový inspektor bezpečnosti práce ČMOS PŠ pro Českou republiku OZO v prevenci rizik č. ROVS/2548/PRE/2013 Člen skupiny expertů BOZP při ČMKOS

Více

Správce údajů: Střední škola teleinformatiky, Ostrava, příspěvková organizace. Subjekt údajů. Účel zpracování. Doba uchování.

Správce údajů: Střední škola teleinformatiky, Ostrava, příspěvková organizace. Subjekt údajů. Účel zpracování. Doba uchování. : Informace o osobních, účelu, kategoriích subjektů, právních důvodech a době jejich Osobní údaje Právní titul Kategorie Zajištění přijímání ke ve střední škole Průběh středního narození, rodné číslo (u

Více

Při zajišťování BOZP a PO není možné se vyhnout nakládání s osobní údaji. Proto je nutné dodržovat pravidla stanovená správcem pro nakládání s nimi,

Při zajišťování BOZP a PO není možné se vyhnout nakládání s osobní údaji. Proto je nutné dodržovat pravidla stanovená správcem pro nakládání s nimi, Při zajišťování BOZP a PO není možné se vyhnout nakládání s osobní údaji. Proto je nutné dodržovat pravidla stanovená správcem pro nakládání s nimi, a to jak v případě, že OZO je jeho zaměstnancem, tak

Více

VYHLÁŠKA. č. 229/2015 Sb.

VYHLÁŠKA. č. 229/2015 Sb. VYHLÁŠKA č. 229/2015 Sb. ze dne 24. srpna 2015 o způsobu zpracování návrhu ročního plánu kontrol a náležitostech obsahu informace o výsledku kontroly a zprávy o kontrole Ministerstvo životního prostředí

Více

5. Zkratky. 6. Postup. 6.1 Důležitá telefonní čísla

5. Zkratky. 6. Postup. 6.1 Důležitá telefonní čísla Strana 2 z 10 5. Zkratky HR HSMS HZSp OBS human resources (lidské zdroje) systém řízení BOZP (bezpečnost a ochrana zdraví při práci) hasičský záchranný sbor podniku odbor bezpečnostních služeb OIMS a IA

Více

BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ

BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ druh předpisu : číslo: vnitřní směrnice 2/BOZP výtisk číslo: 1 Název: PROVÁDĚNÍ ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI Obsah : 1. Základní ustanovení.

Více

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1 INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ č. 1 Agenda: Personální agenda založení, vedení a aktualizace osobních spisů zaměstnanců, zajištění podkladů pro stanovení nárokových a nárokových složek platu, zabezpečení

Více

Informace o zpracování osobních údajů, účelu, kategoriích subjektů údajů, právních důvodech zpracování a době jejich uchování

Informace o zpracování osobních údajů, účelu, kategoriích subjektů údajů, právních důvodech zpracování a době jejich uchování Informace o osobních, účelu, kategoriích subjektů, právních důvodech a době jejich : Střední průmyslová škola stavební, Opava, příspěvková organizace Právní titul Zajištění přijímání ke ve střední škole

Více

Osobní údaje Právní titul zpracování Kategorie příjemců. výsledků ve cizinců), adresa pro

Osobní údaje Právní titul zpracování Kategorie příjemců. výsledků ve cizinců), adresa pro : Zajištění přijímání ke ve střední škole Průběh středního Informace o osobních, účelu, kategoriích subjektů, právních důvodech narození, rodné číslo (u oborů podle ustanovení zákona s maturitní zkouškou),

Více

Materiál do mezirezortního připomínkového řízení VYHLÁŠKA. ze dne 2017

Materiál do mezirezortního připomínkového řízení VYHLÁŠKA. ze dne 2017 Materiál do mezirezortního připomínkového řízení N á v r h VYHLÁŠKA ze dne 2017 o závazném vzoru potvrzení o dočasné neschopnosti uchazeče o zaměstnání plnit povinnosti uchazeče o zaměstnání z důvodu nemoci

Více

Některé právní předpisy pro školská zařízení pro zájmové vzdělávání

Některé právní předpisy pro školská zařízení pro zájmové vzdělávání Zdroj: www.drmacek.cz Některé právní předpisy pro školská zařízení pro zájmové vzdělávání Uvedené právní předpisy ani zdaleka nepředstavují úplný výčet všech, jejichž znalost je nutná, nejsou ani úplným

Více

Některé právní předpisy pro školská zařízení pro zájmové vzdělávání

Některé právní předpisy pro školská zařízení pro zájmové vzdělávání Zdroj: www.drmacek.cz Některé právní předpisy pro školská zařízení pro zájmové vzdělávání Uvedené právní předpisy ani zdaleka nepředstavují úplný výčet všech, jejichž znalost je nutná, nejsou ani úplným

Více