Datum, čísla, kontakty

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Datum, čísla, kontakty"

Transkript

1 Tisková zpráva Říjen 2009

2 Datum, čísla, kontakty Datum konání : od 6. do 10. března 2010 Místo konání : Paříž, severní výstaviště Villepinte, haly 1-4 Periodicita : bienále (každý druhý rok) Sekce veletrhu : Malé řemeslné pekařství Průmyslové pekárny Cukrářství Zmrzlinové krémy Intersuc - Cukr & Čokoláda Prodejna Ulička škol. Výstavní plocha: m² Vystavovatelé : 680 (předpoklad pro 2010) Návštěvníci : odborníků Veletrh je otevřen : 9h30-18h30 Čísla z r dní trval veletrh Výstavní plocha M² Severní výstaviště Villepinte 642 vystavovatelů návštěvníků z toho 64% z Francie, což je o 12% víc než v r A 36% zahraničních návštěvníků ze 133 zemí, tj. o 7% víc než v r Inovací bylo představeno, z toho 10 Cen Europain a 8 Rubans Bleus Intersuc Marie-Anne Dufeu - gouter.plaisir@neuf.fr Tel (0)

3 POŘADATEL VELETRHU KANCELÁŘ PRO ČESKO A SLOVENSKO EUROPAIN GESTION ACTIVE COMMUNICATION 70 Avenue du Général de Gaulle Anglická 28, PRAHA Paris La Défense cedex France tel , info@francouzskeveletrhy.cz AUTOBUSOVÝ ZÁJEZD NA VELETRH POŘÁDÁ PRIMATOUR OSTRAVA tel info@primatour.cz INDIVIDUÁLNÍ CESTY, LETENKY, UBYTOVÁNI UNIGLOBE PT TRAVEL tel info@uniglobetravel.cz Marie-Anne Dufeu - gouter.plaisir@neuf.fr Tel (0)

4 EUROPAIN & INTERSUC 2010 : Celosvětové setkání vůně a byznysu Nejdříve pár slov k veletrhům EUROPAIN & INTERSUC v roce 2008 Atmosféra plna optimismu Veletrhy v r proběhly v neuvěřitelně dynamické atmosféře. Komunikace mezi stánky, ruch rozléhající se z jedné haly do druhé, zájem návštěvníků a jejich živá diskuse s vystavovateli, to vše poznamenalo konání veletrhu a přispělo k plné spokojenosti především vystavovatelů a návštěvníků, ale také samozřejmě pořadatele veletrhu. Akce se zúčastnilo 642 vystavovatelů a návštěvníků ze 133 zemí (36 % zahraničních). Přípravy na konání v roce 2010 odstartovaly za plné podpory firem ucházejících se o účast, veletrh navíc přešel na dvouleté konání (dříve byl jednou za 3 roky). I přes svou plochu m², veletrhy EUROPAIN & INTERSUC zůstávají akcí lidských rozměrů. Jsou uspořádány po sekcích, které umožňují snadnou orientaci a minimum ztráty času. k 1. září 2009 je již přihlášeno 75% vystavovatelů 27 % vystavovatelů je ze sekce Pekařství 25 % Cukrářství 18 % Čokoláda-cukrovinky 9 % Zmrzlinové krémy 9 % Prodejna 9 % Služby 3 % Ostatní Marie-Anne Dufeu - gouter.plaisir@neuf.fr Tel (0)

5 V čem jsou veletrhy EUROPAN & INTERSUC zajímavé? Ať už si vystavovatel stanoví jakýkoliv cíl své účasti, v jednom se všichni shodují. Je to ústřední téma veletrhu, které vyzdvihuje základní produkty pro existenci lidstva : mouka, cukr, čokoláda... Někteří vystavovatelé přichází s myšlenkou rozšířit své aktivity do dalších regionů, zatímco jiní se zaměřují na zahraničí. V obou případech si každý na veletrhu najde: know-how stroje a zařízení inovace výrobky, které vždy splňují nejvyšší kritérium chuti, kvality a životního prostředí. MLYNÁŘI jsou nepostradatelnou profesí celého oboru. Neobejde se bez nich malý pekař ani velká průmyslová výroba pečiva. Na veletrhu jsou zastoupeni v široké míře, a to jak velkými společnostmi tak i malými mlýny. DODAVATELÉ STROJŮ A ZAŘÍZENÍ zaujímají na veletrhu plochu přibližně 1200 m 2. Nabízejí stále dokonalejší inovovanou technologii, která je o krok napřed v požadavcích a očekávání pekařů a cukrářů. Nové stroje umožňují výrobu nových a originálnějších produktů tak, aby splňovaly nároky spotřebitelů, kteří také čekají něco nového. Veletrh INTERSUC je k dnešnímu dni již téměř vyprodán. Vystavují zde výrobci čokolád a čokoládových bonbónů, často formou uměleckých výtvorů, které jsou stále rafinovanější a často berou dech svou náročností a neuveřitelnou krásou. Profese čokoládovník je ve Francii velmi rozšířená a žádný výrobce si nenechá ujít příležitost představit se na tomto veletrhu. Je zde však i řada zahraničních vystavovatelů, letos se např. hodně očekává od pavilonu Turecka, které se hodlá představit v plné kráse. Marie-Anne Dufeu - gouter.plaisir@neuf.fr Tel (0)

6 Veletrh EUROPAIN & INTERSUC je významnou akcí, která se obrací jak na malá rodinná pekařství cukrářství tak i na velké průmyslové výrobce. Široká nabídka, která zahrnuje jak samotné výrobky, tak i stroje a zařízení, školící střediska a odborné akce. Je to veletrh výlučně pro odborníky, který nabízí konkrétní řešení pro profesi Mouka cukr čokoláda : Malá i průmyslová pekařství, Cukrářství, Výrobce zmrzlin, Výrobce čokolád, Cukrovinky, Trvanlivé pečivo, Lahůdkář, ale i Prodejna. Dva zahraniční pavilony v r : Již zmiňované TURECKO, které se na veletrhu představí ve dvou rovinách v sekci INTERSUC konkrétními výrobky (čokolády a cukrovinky), a také expozicí 12 vystavovatelů strojů a zařízení pro pekaře-cukráře. Další zemí je BRAZÍLIE, která oproti minulému konání zdvojnásobila svou plochu. EUROPAIN & INTERSUC je veletrh lidských rozměrů, neboli každý zde najde svůj obor, své kontakty, které hledá, své výrobky i stroje, které pro svou profesi potřebuje. Veletrh vznikl v r Minulé konání v r zaregistrovalo 642 vystavovatelů na ploše m 2, návštěvníků ze 133 zemí (36 % zahraničních). Veletrh je rozdělen na 7 hlavních sekcí : - malá řemeslná výroba pečiva - průmyslová výroba pečiva - cukrářství (řemeslné i průmyslové) - Intersuc cukr a čokoláda - zmrzlina - prodejna - Ulička škol Marie-Anne Dufeu - gouter.plaisir@neuf.fr Tel (0)

7 Plánek veletrhu EUROPAIN & INTERSUC Veletrh se koná ve 4 halách severního výsaviště Villepinte v Paříži a je rozdělen na sekce : Řemeslné pekařství Průmyslové pekařství Cukrářství Intersuc Cukr a Čokoláda Zmrzlina Ulička škol Prodejna Marie-Anne Dufeu - gouter.plaisir@neuf.fr Tel (0)

8 Vývoj návštěvníků za poslední 3 konání veletrhu : r : francouzských zahraničních r : francouzských zahraničních r : francouzských zahraničních Struktura návštěvníků : 53 % drobní řemeslní pekaři 11 % obchodní společnosti, dovozci, velkoobchody 11 % vystavovatelé, výrobci, mlynáři 9 % restaurace, fast food, catering, maloobchod 9 % služby a ostatní činnosti 7 % hypermarkety a průmyslová pekařství Rozbor návštěvníků dle zeměpisných oblastí a kontinentů: 65 % Francie 19 % ostatní země EU 6 % Evropa mimo EU 4 % Severní a Jižní Amerika 3 % Asie 2 % Afrika 1 % Střední Východ a Oceánie

9 Veletrh EUROPAIN & INTERSUC je bohatý na doprovodné programy Veletrh EUROPAIN & INTERSUC nabízí úžasné doprovodné akce celosvětového významu. Lze říci, že každá sekce má svou samostatnou akci, ať už je zaměřena na dovednost lidí z dané profese nebo přehlídku nových technologií, strojů, specialit a zvyků některých zemí. Navíc přímo na stáncích probíhají praktické ukázky, školení, přednášky. Jsou to všechno akce menšího rozsahu, ale právě zde má návštěvník přímý kontakt s vystavovatelem nebo výrobcem a může s ním živě komunikovat na dané téma. Nejdůležitější akce, které se na veletrhu konají (střídavě podle ročníků veletrhu) : Coupe Louis Lesaffre (Pohár Louis Lesaffre), národní kola, která probíhají v jednotlivých zemích (asi 40 zemí). Tyto národní soutěže určí nejlepšího kandidáta za každou zemi, a to ve 3 kategoriích : chléb, jemné pečivo viennoiserie, umělecké dílo. Coupe Louis Lesaffre (Pohár Louis Lesaffre) mezinárodní kola za geografické zóny. Předkola jsou pořádána v 5 kontinentech. Coupe du Monde de la Boulangerie (Světový pohár pekařství). Této soutěže se účastní 9 družstev vítězů z mezinárodních kol Coupe Louis Lesaffre + automaticky 3 vítězná družstva z předcházejícího Světového poháru pekařství. Masters de la Boulangerie (Mistři pekařství), kterého se účastní 24 kandidátů z Evropy, Asie, Ameriky a Afriky. Mondial des Arts Sucrés (Světový pohár v cukrářství) Coupe de France des Ecoles (Francouzský pohár škol) Rubans Bleus INTERSUC (Modré stuhy INTERSUC)...a další Marie-Anne Dufeu - gouter.plaisir@neuf.fr Tel (0)

10 Více o nové soutěži Mistři pekařství : Masters de la Boulangerie Managerem akce Masters de la Boulangerie je pan Christian Vabret, Mistr pekařského řemesla ve Francii : Marie-Anne Dufeu - gouter.plaisir@neuf.fr Tel (0)

11 Během veletrhu EUROPAIN se uskuteční soutěž MASTERS DE LA BOULANGERIE (MISTŘI PEKAŘSTVÍ) za účasti nejlepších pekařů, kteří vzešli ze soutěží Pohár Louis Lesaffre a Světový pohár pekařství. Tato nová soutěž splňuje nejvyšší kritéria v technologii a osobním nasazení. 24 kandidátů ze 17 zemí budou mezi sebou soutěžit ve 3 kategoriích : Chléb, Jemné pečivo typu viennoiserie, Umělecké dílo. Tito kandidáti jsou všichni účastníci minulých soutěží : Světový pohár pekařství 2008, vítězové mezinárodních předkol Coupe Louis Lesaffre jich bylo vybráno dle výsledků hodnocení, které obdrželi na soutěžích. 6 dalších jsou wild cards, což znamená uznávaná osobnost v oboru. Jsou to individuální osobnosti, které neměly možnost účastnit se minulých soutěží v rámci družstev a nová soutěž MISTŘI PEKAŘSTVÍ jim dává možnost prokázat své dovednosti samostatnou formou. Každý z 24 kandidátů soutěže se specializuje na jednu z kategorií. V každé kategorii 4 kandidáti vzešli ze Světového poháru pekařství 2008, dva ze soutěže Pohár Louis Lesaffre a dva jsou tzv. wild cards. Kandidáti mohou být ve věku let. Musí mít národnost země, za kterou soutěží nebo alespoň musí v té dané zemi vykonávat profesi pekaře-cukráře minimálně pět let. Nikdo z kadidátů nesmí být aktivní v nějaké další profesi kromě pekař-cukrář. Zkoušky vyžadují vysokou odbornou průpravu, ale dávají také prostor kreativitě, schopnosti rychle se přizpůsobit. Soutěžící musí být schopni rychle reagovat na zadané úkoly a zároveň přesvětčit mezinárodní porotu o svých kvalitách. Ze soutěže vzejdou 3 vítězové = 3 MISTŘI PEKAŘSTVÍ, každý v jedné ze 3 kategorií. Tato soutěž má celosvětový rozsah a vyžaduje i garanty a spolupořadatele mezinárodní úrovně. Tímto je skupina Lesaffre, výrobce číslo 1 droždí ve světě, který bude exkluzivním oficiálním partnerem celé akce. Soutěž je technicky podporovaná Odborným svazem EKIP, který je také majitelem veletrhu Europain. Marie-Anne Dufeu - gouter.plaisir@neuf.fr Tel (0)

12 Porota je mezinárodní a její členové, ve snaze zaručit maximální objektivitu hodnocení, nebudou předem zveřejněni. Jediné jméno je předem jisté : pan Peter Becker, prezident Mezinárodního svazu pekařů jako čestný prezident poroty. Porota bude tedy složená z prezidenta + 7 členů, dále z manažera poroty (p. Christian Vabret) a z čestného prezidenta (p. Peter Becker). Členové poroty, kteří budou hodnotit a posuzovat, jsou experti z profese, uznávané osobnosti v oboru pekař-cukrář. Prezident poroty a její členové byli jmenováni organizačním výborem soutěže MISTŘI PEKAŘSTVÍ. Za účelem objektivity a nezaujatosti poroty, bylo všech 7 členů poroty vybráno ze zemí, které nesoutěží. Porotci se mezi sebou neznají a nemají žádnou osobní vazbu na soutěžící. Jejich jména budou zveřejněna v momentu zahájení soutěže. Soutěže budou probíhat v sobotu 6., neděli 7., pondělí 8. a úterý 9. března. 6 soutěžících ze všech 3 kategorií se budou střídat v době od 4 do 12 hodin a od 6 do 14 hodin. Pořadí si vylosují, slosování proběhne veřejně za přítomnosti notáře. Jmenování vítězů první soutěže MISTŘI PEKAŘSTVÍ se uskuteční ve středu 10. března v 11 hodin. Každý soutěžící bude mít k dispozici potřebné zařízení, mouku, droždí a další suroviny. Budou soutěžit 8 hodin, čemuž bude předcházet ještě dvouhodinová příprava den předem. Pouze v kategorii Umělecké dílo se soutěží jenom 3 hodiny. Kategorie Chléb Soutěžící musí upéct bagetu a klasický chléb s kůrkou. Dále dva chleby dle vlastní volby či inspirace a jeden chléb typický pro zemi, za kterou se soutěžící účastní. Kategorie jemné pečivo Viennoiserie Soutěžící ukáží svou dovednost v pečení briošek, rohlíků typu croissant, drobného sladkého pečiva z listového těsta (často plněného čokoládou). Kromě toho každý bude mít za úkol upéct navíc 3 druhy jemného pečiva typu viennoiserie dle vlastní inspirace a dále potom jeden druh typický pro jeho zemi. Kategorie Umělecké dílo Úkolem soutěžících bude vytvořit dvě díla : - jedno dílo vytvořené z dřívějšího období (před soutěží v Paříži), které bude představovat 12 měsíců roku a to formou 12 obrazů vyrobených bez použití umělých konstrukcí či podstavců či lepidla nepotravinářské suroviny jsou zakázány. - druhé dílo vytvořené přímo během soutěže v daném časovém úseku. Téma je dané : Svátek ve vaší zemi. Dílo bude vytvořené nejméně ze 4 druhů těsta (nebo hmoty), z čehož jedna čtvrtina musí být povinně z kynutého těsta. Dílo má být vysoké dva metry. Marie-Anne Dufeu - gouter.plaisir@neuf.fr Tel (0)

13 Přehled kandidátů soutěže MISTŘI PEKAŘSTVÍ 2010 : Víttěězz zzee ssoouuttěěžžee Zeeměě JJméénnoo kkaatteeggoorri iee Světový pohár pekařství 2008 Pohár Louis Lesaffre 2007 Taivan Pao-Chun WU Chléb Švédsko Mattias Chléb WALLMARK Japonsko Masami Chléb NISHIKAWA Nizozemí Wietse SCHIERE Chléb USA Peter YUEN Jemné pečivo «Viennoiserie» Nizozemí Theodor PRINSEN Jemné pečivo «Viennoiserie» Itálie Angelo PRINCIPE Jemné pečivo «Viennoiserie» Francie Thomas PLANCHOT Jemné pečivo «Viennoiserie» Francie Christophe Umělecké dílo DEBERSEE Itálie Armando GUERINI Umělecké dílo USA Dara REIMERS Umělecké dílo Nizozemí François BRANDT Umělecké dílo Mexiko Gary SALAZAR Chléb SILVA Jižní Korea Chung IL-KYUN Chléb Kostarika Roger ALVARADO Jemné pečivo Marie-Anne Dufeu - gouter.plaisir@neuf.fr Tel (0)

14 Wild Card GRANADOS «Viennoiserie» Španělsko José Joaquim Jemné pečivo ROLDAN TRIVINO «Viennoiserie» Uruguay Israel Andres Umělecké dílo ZELAYES SEGOVIA Španělsko Javier Emilio Umělecké dílo MOLINA BEJAR Maroko Abdelah BOULAM Chléb Francie Anthony AURY Chléb Maďarsko Robert IZELI Viennoiserie Alžírsko Abdelkader GOUDJIL Jemné pečivo «Viennoiserie» Polsko Wieslaw KUCIA Umělecké dílo Slovensko Andrea Umělecké dílo HORVATHOVA Nová soutěž MISTŘI PEKAŘSTVÍ se uskuteční jedenkrát za 4 roky, vždy v rámci veletrhu EUROPAIN. Bude se střídat se Světovým pohárem v pekařství. Marie-Anne Dufeu - gouter.plaisir@neuf.fr Tel (0)

15 Významná osobnost v oboru pekař-cukrář : p. Christian Vabret - Mistr řemesla ve Francii, - manažer poroty Mistři pekařství P. Vabret pochází z pekařské rodiny. Jako 16-tiletý učeň začínal v pekařsví rodiny D AURILLAC. Dařilo se mu, postupně získával ceny z různých soutěží. V r obdržel titul Mistr řemesla ve Francii. Tento titul je udělován jednou za 3 roky řemeslníkům ať už rukodělněumělecky zaměřeným nebo i pracujícím v průmyslu nebo ve službách. Svým dílem či prací musí zrealizovat něco významného ve vědě, technice, ekonomice či umění. Titul Mistr řemesla je nejvyšší možné ocenění, jakého řemeslníci či dělníci mohou ve Francii dosáhnout. A byl to právě pan Vabret, který v r inicioval uspořádání Světového poháru pekařství soutěž, která je dnes celosvětově uznávaná. Christian Vabret je stále aktivním pekařem, své profesi se věnuje celý život, napsal řadu knih či příruček. p. Peter BECKER Pan Becker je velmi uznávaná osobnost mezi pekaři. Svou profesní kariéru sice začal ve finančním sektoru, ale po krátké době se vrátil k rodinné tradici rodinné pekárně. Titul Mistr pekař získal v r a dnes je stále aktivním pekařem. Žije v Hamburku, kde je majitelem 4 pekařství. V r se stal prezidentem Asociace německých pekařů v r se stal prezidentem Mezinárodního svazu pekařů Sdružení EKIP je zakladatelem a majitelem veletrhu EUROPAIN. Je to sdružení francouzských výrobců strojů a zařízení pro pekaře a cukráře. Jeho členové vyváží 40 % své produkce do zahraničí. EKIP také zajistí technické vybavení celé soutěže (veškeré stroje a zařízení pro soutěžící), jež představuje celkem 140 různých strojů, přístrojů, pomůcek, nádobí, počínaje hnětačem až po kávovou lžičku. Každý soutěžící bude mít k dispozici vše potřebné (možná v lepší kvalitě, než na co je zvyklý). Prezidentem tohoto sdružení je p. Patrice MORA. Marie-Anne Dufeu - gouter.plaisir@neuf.fr Tel (0)

16 Mondial des Arts Sucrés (Světový pohár v cukrářství) Tato soutěž je pořádána DGF a veletrhem EUROPAIN a patří ke špici cukrářských soutěží pořádaných ve světě. Její druhé konání proběhne právě v rámci veletrhu EUROPAIN od 6. do 8. března Trvá 3 dny a účastní se jí dvoučlenná družstva z celého světa (vždy kombinace muž+žena). Mají za úkol vytvořit nebo upéct zákusek servírovaný na talířku, čokoládové bonbóny, dezert, čajové pečivo... ale také díla z karamelového cukru, cukrové a čokoládové figurky. Soutěž na vysoké úrovni, vyžadující vysokou dovednost kandidátů. Známá osobnost : p. Pascal NIAU opět zvolen prezidentem mezinárodní poroty. Byl mu udělen titul Mistr řemesla ve Francii. Program degustací : Sobota 15,30 18 hod. Neděle 9,30 12,30 hod. a 13,30 17 hod. Pondělí 9,30 12 hod. Soutěž má vysokou úrověň, jsou vybíraná ta nejlepší družstva dle přísných kritérií Zde jsou první kandidáti vzešlí z různých předkol : ZEMĚ JMÉNA KANDIDÁTŮ SPOLEČNOST JAPONSKO Mr. Kenji KATSUMA Pekařství-Cukrářství OCCITANIAL, Mme Rie TANIMICHI Tokyo VIETNAM HONG KONG FRANCIE Mr. Pham NGOC HAI Mme Tran NGO LAM KHANH Mr. Jeffrey KOO KA CHUN Mme Yan YEUNG KA Mr. Franck WENZ Mlle Audrey GELLET Hôtel SOFITEL PLAZA, Saïgon Společnost PIC, Valence Marie-Anne Dufeu - gouter.plaisir@neuf.fr Tel (0)

17 MEXIKO IRSKO Mr. Rodrigo ROMO MICHELENA Mme Liliana HERNANDEZ JIMENEZ Mr. Anthony KELLY Mme Lisa O BRIEN Další předkola se ještě konají v různých geografických zónách a seznam kandidátů bude průběžně doplňován. Coupe de France des Ecoles (Soutěž Francouzský pohár škol) Nová generace, nové talenty! Mladá generace má talent a právě na této soutěži se může pochlubit. Bude to již druhé konání na veletrhu EUROPAIN Soutěž francouzského rozměru, sponzorovaná společnosti Gaz de France-Provalys, organizovaná veletrhem EUROPAIN ve spolupráci s LEMPA. Cílem soutěže je : Podtrhnout význam drobného řemeslného pekařství, Vyzdvihnout dovednost mladých, kteří se připravují na profesionální kariéru, Zaujmout mladé, Poskytnout odborné zázemí za účasti profesorů ze Školícího centra učňů (CFA) a Odborných škol z oboru pekař-cukrář Zdůraznit činnost a pozici škol. 1. Soutěž oslovuje mladé, kteří ještě studují, jsou tedy mladší 22 let; Soutěže se mohou zúčastnit všechny školy, ze kterých vychází studenti s diplomem CAP, BP, BTM a BM v oboru pekař-cukrář. Marie-Anne Dufeu - gouter.plaisir@neuf.fr Tel (0)

18 2. Jedná se o účast 3členných družstev, kde soutěžící v každém družstvu jsou na stejné odborné úrovni (CAP nebo BP/BTM/BM), jeden ze 3 členů musí být dívka. Každé družstvo je doprovázeno profesorem za pekařství a profesorem za cukrářství. 3. Každé družstvo soutěží za svou školu. Výherci obdrží cenu, ale držitelem poháru zůstává škola. 4. NOVINKA 2010 : Francouzský pohár škol má 3 části v pekařství, jemném pečivu typu viennoiserie a cukrářství. Udělí ceny družstvům úrovně CAP (úroveň 1) a úrovně BP/BTM/BM (úroveň 2). Soutěž bude trvat 5 hodin, během kterých budou soutěžit vždy 2 družstva najednou, dopoledne i odpoledne, tj. celkem 10 družstev : Dopoledne (7h00/12h00) Odpoledne (13h00/18h00) Pondělí 8. března 2 družstva úroveň 2 2 družstva úroveň 2 Úterý 9. března 2 družstva úroveň 1 2 družstva úroveň 1 Středa 10. března 2 družstva úroveň 1 Předání cen Členy poroty budou profesoří a významné osobnosti z oboru. Budou vybráni dle jejich profesního významu a činnosti v oboru, jejich odborným znalostem a zkušenostem a zejména dle jejich nezaujatosti. Školy, soutěžící a jejich učitelé obdrží ceny (knihy, šeky, dárky.. ). Každý student, který neobdrží konkrétní cenu, bude odměněn šekovou poukázkou v hodnotě 20. VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ : Středa 10. března v 15h00. Marie-Anne Dufeu - gouter.plaisir@neuf.fr Tel (0)

19 INOVACE, které jsou vždy o krok napřed Ceny EUROPAIN & INTERSUC Tyto ceny jsou udělovány výrobkům a strojům, které splňují alespoň jedno z následujících kritérií : Inovace výrobku Originalita spojená s kreativitou Technologické vylepšení umožňující úsporu času, lepší produktivitu nebo lepší bezpečnost při práci Marie-Anne Dufeu - gouter.plaisir@neuf.fr Tel (0)

20 Rubans Bleus INTERSUC (Modré stuhy INTERSUC) Tato soutěž je striktně věnována cukru a čokoládě a uděluje ceny za inovaci, která nějakým způsobem přispívá ke zlepšení či zkvalitnění profese : Výrobky Technika Postupy Školení Marie-Anne Dufeu - gouter.plaisir@neuf.fr Tel (0)

21 Ulička škol Právo vzdělávat se po celý život je to povinnost nebo to patří k životu? Ale nezapomeňme, že celoživotní vzdělávání působí také radost. Proč? Ten, kdo se neustále vzdělává, si stanovuje cíle a těch potom dosahuje nebo překonává. Učí se zajímat se o nové, objevuje nové technologie, nové suroviny, ale také se učí lépe prodávat, lépe spravovat svou firmu, motivovat své kolegy či zaměstnance, učí se také pracovat v týmu Pro koho? Určitě pro VŠECHNY : ať už se jedná o pekaře, cukráře, majitele a jejich zástupce, podnikatele... Každý může objevit právě v Uličce škol v samém srdci veletrhu EUROPAIN & INTERSUC nové nápady a školení, které mu umožní rozvíjet sám sebe i své podnikání. Kde se informovat? V Uličce škol, kde se představí zhruba 25 škol a školících center, a to formou praktických ukázek, konferencí a prezentací. Ulička škol je určena všem, kteří mají zájem dozvědět se něco nového, ať už se jedná o gastronomii nebo techniku prodeje, řízení, zkrátka vše, co přispívá k lepšímu fungování podniku. Marie-Anne Dufeu - gouter.plaisir@neuf.fr Tel (0)

od pátku 5. února do úterý 9. února 2016 Paříž severní výstaviště Villepinte www.europain.com

od pátku 5. února do úterý 9. února 2016 Paříž severní výstaviště Villepinte www.europain.com ČERVENEC 2015 TO NEJLEPŠÍ Z FRANCOUZSKÉHO I ZAHRANIČNÍHO pekařství-cukrářství na veletrhu Europain & Intersuc 2016 od pátku 5. února do úterý 9. února 2016 Paříž severní výstaviště Villepinte www.europain.com

Více

Tisková zpráva Leden 2010 Datum, čísla, kontakt www.europain.com Datum konání : od 6. do 10. března 2010 Místo konání : Paříž, severní výstaviště Villepinte, haly 1-4 Periodicita: bienále Sekce : Malá

Více

Přehlídka krajových specialit a kuchyně

Přehlídka krajových specialit a kuchyně Přehlídka krajových specialit a kuchyně Základní informace Termín konání: 16. 19. září 2010 Místo: Praha, Kampa Místo na trhu: Tento nový projekt pokrývá a propojuje oblasti, kterým specializovaná akce

Více

Obsah: - Charakteristika veletrhu. - Charakteristika KONGRESU FOR GASTRO & HOTEL. - Shrnutí ročníku 2017 Statistika, partneři a záštity

Obsah: - Charakteristika veletrhu. - Charakteristika KONGRESU FOR GASTRO & HOTEL. - Shrnutí ročníku 2017 Statistika, partneři a záštity Obsah: - Charakteristika veletrhu - Charakteristika KONGRESU FOR GASTRO & HOTEL - Shrnutí ročníku 2017 Statistika, partneři a záštity - Veletrh FOR GASTRO & HOTEL 2018 - GASTRONOMICKÁ TOUR po krajích ČR

Více

1. ROČNÍK GASTRONOMICKÉ SOUTĚŽE SRDCE NA TALÍŘI

1. ROČNÍK GASTRONOMICKÉ SOUTĚŽE SRDCE NA TALÍŘI 1. ROČNÍK GASTRONOMICKÉ SOUTĚŽE SRDCE NA TALÍŘI Určené pro žáky učebních oborů vzdělání kategorie E HLAVNÍ INFORMACE Odborný garant soutěže Asociace kuchařů a cukrářů ČR Pořadatel soutěže SOŠ a SOU Městec

Více

Agentura CzechInvest. Regionální kancelář pro Moravskoslezský kraj

Agentura CzechInvest. Regionální kancelář pro Moravskoslezský kraj Agentura CzechInvest Regionální kancelář pro Moravskoslezský kraj Agentura CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest je státní příspěvková organizace podřízená Ministerstvu průmyslu

Více

VAŘÍME S REGIONÁLNÍ POTRAVINOU

VAŘÍME S REGIONÁLNÍ POTRAVINOU vyhlašuje krajskou gastronomickou soutěž určenou středním školám na území Plzeňského kraje VAŘÍME S REGIONÁLNÍ POTRAVINOU vyhlášené v rámci projektu PLZEŃSKÝ KRAJ PODPORUJE REGIONÁLNÍ POTRAVINY Odborný

Více

FESTIVAL SÝROVÝ SVĚT 1. 3. dubna 2016 Výstaviště Praha Holešovice

FESTIVAL SÝROVÝ SVĚT 1. 3. dubna 2016 Výstaviště Praha Holešovice FESTIVAL SÝROVÝ SVĚT 1. 3. dubna 2016 Výstaviště Praha Holešovice O Festivalu Sýrový svět Rádi bychom Vám v krátkosti představili Festival Sýrový svět, který organizuje společnost Rozvojové Projekty Praha,

Více

Vinařství roku. 1. Definice titulu

Vinařství roku. 1. Definice titulu Vinařství roku Svaz vinařů České republiky jako organizace udělující titul Vinařství roku v České republice stanoví řád nominace a výběru vinařských firem v ČR nesoucích tento titul a dále podmínky jeho

Více

Investujte do správných partnerů. Investujte do své budoucnosti.

Investujte do správných partnerů. Investujte do své budoucnosti. Investujte do správných partnerů. Investujte do své budoucnosti. Pozvánka k prezentaci na veletržní a konferenční přehlídce o franšízingu Franchise Days Prague 2012 / FrAMchise Day 2012 Dovolte nám, abychom

Více

STUDIUM. doc. RNDr. Vladimír Krajčík, PhD. rektor

STUDIUM. doc. RNDr. Vladimír Krajčík, PhD. rektor O NÁS Jsme jednou z nejstarších a největších soukromých vysokých škol v České republice. Věříme, že pro řadu studentů jsme tou správnou volbou pro získání kvalitního vysokoškolského vzdělání a cestou k

Více

Představení 5. mezinárodního veletrhu gastronomie, hotelového a restauračního zařízení

Představení 5. mezinárodního veletrhu gastronomie, hotelového a restauračního zařízení Představení 5. mezinárodního veletrhu gastronomie, hotelového a restauračního zařízení - termín konání: 1.- 4.10.2015, místo konání: PVA EXPO PRAHA v Letňanech - jediný největší odborný veletrh v regionu

Více

Podmínky soutěže Vesnice roku 2010 (dále jen podmínky )

Podmínky soutěže Vesnice roku 2010 (dále jen podmínky ) Podmínky soutěže Vesnice roku 2010 (dále jen podmínky ) Cílem soutěže Vesnice roku 2010 v Programu obnovy venkova (dále jen soutěž ) je snaha povzbudit obyvatele venkova k aktivní účasti na rozvoji svého

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ VZDĚLÁVÁNÍ V EU A ČR

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ VZDĚLÁVÁNÍ V EU A ČR Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 VZDĚLÁVÁNÍ V EU A ČR 2010 Ing. Andrea Sikorová, Ph.D. 1 Vzdělávání v EU a ČR

Více

Svaz potápěčů České republiky a Aqua klub Liberec pořádají MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V PLAVÁNÍ S PLOUTVEMI A RYCHLOSTNÍM POTÁPĚNÍ

Svaz potápěčů České republiky a Aqua klub Liberec pořádají MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V PLAVÁNÍ S PLOUTVEMI A RYCHLOSTNÍM POTÁPĚNÍ Svaz potápěčů České republiky a Aqua klub Liberec pořádají MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V PLAVÁNÍ S PLOUTVEMI A RYCHLOSTNÍM POTÁPĚNÍ Městský bazén Liberec 27.5.- 29.5. 2016 Pořadatel: SPČR a AQUA KLUB Liberec

Více

Zjišťování u cestovních agentur a cestovních kanceláří

Zjišťování u cestovních agentur a cestovních kanceláří Schváleno ČSÚ pro MMR ČR ČV 125/13 ze dne 2610 2012 Zjišťování u cestovních agentur a cestovních kanceláří Dotazník je součástí Programu statistických zjišťování na rok 2013 Podle zákona č 89/1995 Sb,

Více

MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ ČR ODBOR KOMUNIKACE Těšnov 17, 117 05 Praha 1 INFORMACE PRO TISK

MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ ČR ODBOR KOMUNIKACE Těšnov 17, 117 05 Praha 1 INFORMACE PRO TISK MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ ČR ODBOR KOMUNIKACE Těšnov 17, 117 05 Praha 1 INFORMACE PRO TISK Národní program podpory domácích potravin Ministerstva zemědělství ČR Cíl programu Cílem Národního programu podpory

Více

Získávání zakázek jako východisko z krize. CzechTrade Služby CzechTrade s důrazem na veletrhy

Získávání zakázek jako východisko z krize. CzechTrade Služby CzechTrade s důrazem na veletrhy Získávání zakázek jako východisko z krize CzechTrade Služby CzechTrade s důrazem na veletrhy 2 Český trh se nemůže vyhnout globální krizi. Krize zásadním způsobem mění trh a urychluje trendy nastartované

Více

30.3. - 3. 4. 2014. Brno - Výstaviště. www.techagro.cz. Mezinárodní lesnicky a myslivecky veletrh

30.3. - 3. 4. 2014. Brno - Výstaviště. www.techagro.cz. Mezinárodní lesnicky a myslivecky veletrh Mezinárodní veletrh zemědělské techniky Mezinárodní veterinární veletrh Mezinárodní lesnicky a myslivecky veletrh Veletrh obnovitelnych zdrojů energie v zemědělství a lesnictví 30.3. - 3. 4. 2014 Brno

Více

ZLATÁ Chuť jižní Moravy

ZLATÁ Chuť jižní Moravy Zásady soutěže Potravinářský výrobek Jihomoravského kraje 2014 Potravinářský výrobce Jihomoravského kraje 2014 ZLATÁ Chuť jižní Moravy vydané pro rok 2014 v souladu s článkem 7.2. Zásad schválených představenstvem

Více

Interní Projekty SVV 2009 2012/13 SVV 1 SVV 2013-2014/15 SVV 2

Interní Projekty SVV 2009 2012/13 SVV 1 SVV 2013-2014/15 SVV 2 Interní Projekty Společná účast na specializovaných výstavách a veletrzích v zahraničí SVV 2009 2012/13 SVV 1 SVV 2013-2014/15 SVV 2 DITTRICHOVA 21 128 01 PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT 800 133 331 INFO@CZECHTRADE.CZ

Více

VÝVOJ MLÉČNÉHO SEKTORU V EU A VE SVĚTĚ. Josef Kučera

VÝVOJ MLÉČNÉHO SEKTORU V EU A VE SVĚTĚ. Josef Kučera VÝVOJ MLÉČNÉHO SEKTORU V EU A VE SVĚTĚ Josef Kučera Použité zdroje informací Market situation report COM (VII. 2013) SZIF komoditní zprávy USDA foreigner agricultural service VI. 2013 FAO / OECD prognózy

Více

FRISBEER CUP Otevřené mistrovství České republiky ve Freestyle Frisbee

FRISBEER CUP Otevřené mistrovství České republiky ve Freestyle Frisbee FRISBEER CUP 2016 Otevřené mistrovství České republiky ve Freestyle Frisbee POPIS TURNAJE Frisbeer Cup 2016 je otevřené mistrovství České republiky ve Freestyle Frisbee. Ročník 2016 bude již desátým v

Více

Czech Event Awards 2015. Informace pro soutěžící 2015

Czech Event Awards 2015. Informace pro soutěžící 2015 Czech Event Awards 2015 Informace pro soutěžící 2015 Czech Event Awards O soutěži CEA je národní soutěž o nejlepší počiny v oblasti event marketingu, jejímž cílem je ocenit mimořádné eventové projekty,

Více

MISTROVSTVÍ ČR VE SQUASHI 2013 MUŽI ŽENY - MASTERS Ostrava / 7.-9. března 2013

MISTROVSTVÍ ČR VE SQUASHI 2013 MUŽI ŽENY - MASTERS Ostrava / 7.-9. března 2013 MISTROVSTVÍ ČR VE SQUASHI 2013 MUŽI ŽENY - MASTERS Ostrava / 7.-9. března 2013 ČESKÁ ASOCIACE SQUASHE info@cz-squash.net www.cz-squash.net 1 MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY VE SQUASHI 2013 Jménem České Asociace

Více

listopad 2017 DOTAČNÍ PROGRAM 9.H. PODPORA ÚČASTI NA MEZINÁRODNÍCH VELETRZÍCH A VÝSTAVÁCH V ZAHRANIČÍ

listopad 2017 DOTAČNÍ PROGRAM 9.H. PODPORA ÚČASTI NA MEZINÁRODNÍCH VELETRZÍCH A VÝSTAVÁCH V ZAHRANIČÍ listopad 2017 DOTAČNÍ PROGRAM 9.H. PODPORA ÚČASTI NA MEZINÁRODNÍCH VELETRZÍCH A VÝSTAVÁCH V ZAHRANIČÍ OBSAH 1.OBECNÉ INFORMACE 2.DOTAČNÍ PROGRAM 9.H.a 3. DOTAČNÍ PROGRAM 9.H.b. 4. POSKYTNUTÍ DOTACE OBECNÉ

Více

SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY Ing. Kateřina Drvotová exportní konzultant

SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY Ing. Kateřina Drvotová exportní konzultant SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY 26. 9. 2018 Ing. Kateřina Drvotová exportní konzultant ODBORNÉ ZNALOSTI DLOUHOLETÉ ZKUŠENOSTI EXPORTNÍ ÚSPĚCHY KOMPLEXNÍ SLUŽBY VZDĚLÁVÁNÍ PORADENSTVÍ A SLUŽBY ZAHRANIČNÍ

Více

Veletrh DSB - Dřevo a stavby Brno. Souběžně probíhají: 23. 26. 4. 2014 Brno - Výstaviště

Veletrh DSB - Dřevo a stavby Brno. Souběžně probíhají: 23. 26. 4. 2014 Brno - Výstaviště Veletrh DSB - Dřevo a stavby Brno Souběžně probíhají: 23. 26. 4. 2014 Brno - Výstaviště Veletrh DSB - Dřevo a stavby Brno Veletrh DSB Dřevo a stavby Brno je samostatným veletrhem v rámci Stavebních veletrhů

Více

CHINA TOURS PRESS KIT

CHINA TOURS PRESS KIT CHINA TOURS PRESS KIT Vytvořila agentura Stance Communications Obsah 1. ZÁKLADNÍ INFORMACE O CESTOVNÍ KANCELÁŘI... 2 2. ZVLÁŠTNOSTI ZÁJEZDŮ CK CHINA TOURS... 3 3. CHINA TOURS PODPORUJE... 5 4. OCENĚNÍ...

Více

Podmínky soutěže Vesnice roku 2011 v Programu obnovy venkova (dále jen podmínky )

Podmínky soutěže Vesnice roku 2011 v Programu obnovy venkova (dále jen podmínky ) Podmínky soutěže Vesnice roku 2011 v Programu obnovy venkova (dále jen podmínky ) Cílem soutěže Vesnice roku 2011 v Programu obnovy venkova (dále jen soutěž ) je snaha povzbudit obyvatele venkova k aktivní

Více

STUTTGART, NĚMECKO STROJE, VYBAVENÍ A PECE Z PEKAŘSKÉHO A CUKRÁŘSKÉHO ŘEMESLA

STUTTGART, NĚMECKO STROJE, VYBAVENÍ A PECE Z PEKAŘSKÉHO A CUKRÁŘSKÉHO ŘEMESLA Südback je významným místem pro profesionály z oblasti pekařství, cukrářství a návazných odvětví. Kromě navazování kontaktů slouží k výměně názorů a informací, prezentaci aktuálních trendů, vývoje a inovací.

Více

Statut festivalu. Článek 1.: Charakteristika festivalu

Statut festivalu. Článek 1.: Charakteristika festivalu Statut festivalu Článek 1.: Charakteristika festivalu 1.1. Finále Plzeň je festival českých a slovenských filmů. Jeho posláním je umožnit návštěvníkům festivalu v období jednoho týdne srovnání: současné

Více

2009 Ing. Andrea Sikorová

2009 Ing. Andrea Sikorová Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ 2009 Ing. Andrea Sikorová 1 Možnosti studia v zahraničí

Více

Rok řemesel bude koordinován AMSP ČR, za účasti 23 řemeslných cechů a společenstev, pokrývajících 35 profesí:

Rok řemesel bude koordinován AMSP ČR, za účasti 23 řemeslných cechů a společenstev, pokrývajících 35 profesí: 2016 Pracovní verze Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR pokračuje v mohutné ofenzivě na podporu drobných živnostníků a vyhlašuje rok 2016 jako ROK ŘEMESEL. Navazujeme tím na naši aktivitu

Více

Zjišťování u cestovních agentur a cestovních kanceláří

Zjišťování u cestovních agentur a cestovních kanceláří Zjišťování u cestovních agentur a cestovních kanceláří Schváleno ČSÚ pro MMR ČR ČV 125/13 ze dne 26.10. 2012 Dotazník je součástí Programu statistických zjišťování na rok 2013. Podle zákona č. 89/1995

Více

ZLATÁ Chuť jižní Moravy

ZLATÁ Chuť jižní Moravy Zásady soutěže Potravinářský výrobek Jihomoravského kraje 2018 Potravinářský výrobce Jihomoravského kraje 2018 ZLATÁ Chuť jižní Moravy vydané pro rok 2018 v souladu s článkem 7.2. Zásad schválených představenstvem

Více

LOGO VELETRHU CHARAKTERISTIKA VELETRHU: Ukázky outdoorové reklamy v Praze:

LOGO VELETRHU CHARAKTERISTIKA VELETRHU: Ukázky outdoorové reklamy v Praze: CHARAKTERISTIKA VELETRHU: Veletrh v České republice zaměřený na gastronomické zařízení, vybavení restaurací a hotelů, technologie, potraviny a nápoje určený pro profesionály i koncové spotřebitele, gurmány

Více

Změny pravidel UCI Cyklokros

Změny pravidel UCI Cyklokros Změny pravidel UCI Cyklokros 21.06.2019 (VÝPIS - ZMĚNY UVEDENY ČERVENĚ) Účast 5.1.001 Kategorie, do které bude držitel licence zařazen na celou sezónu cyklokrosu, je kategorie, do které bude dotyčný závodník

Více

SOUTĚŽNÍ PODMÍNKY. ČLÁNEK 5 Soutěž je určena studentům francouzského jazyka bez ohledu na jejich jazykovou úroveň či ročník

SOUTĚŽNÍ PODMÍNKY. ČLÁNEK 5 Soutěž je určena studentům francouzského jazyka bez ohledu na jejich jazykovou úroveň či ročník SOUTĚŽNÍ PODMÍNKY ČLÁNEK 1 Soutěž Jak chutná Francie... aneb Jak dobře se vyznáte ve Francii a její kuchyni? formou kvízu pořádá od středy 14/5/2014 17:00 do úterý 03/06/2014 24:00 Jazyková a vzdělávací

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ ZŠ Školská, Karviná - Ráj Určeno pro 7., 9. ročník? Sekce Předmět Téma /

Více

kameníky stavební podnikatele Setkání pro restaurátory obkladače architekty prodejce náhrobků Norimberk Německo zahradníky a krajináře

kameníky stavební podnikatele Setkání pro restaurátory obkladače architekty prodejce náhrobků Norimberk Německo zahradníky a krajináře 13 16.6.2018 Norimberk Německo Setkání pro zahradníky a krajináře kameníky stavební podnikatele architekty Mezinárodní odborný veletrh přírodního kamene a technologie zpracování kamene restaurátory prodejce

Více

Národní soustava kvalifikací v České republice

Národní soustava kvalifikací v České republice Národní soustava kvalifikací v České republice Miroslav Kadlec miroslav.kadlec@nuov.cz 1 Prezentace rozvádí informaci z pozvánky na konferenci: Dne 1. srpna tohoto roku vstoupí v platnost o zákon č. 179/2006

Více

INTEGROVANÁ STŘEDNÍ ŠKOLA, MLADÁ BOLESLAV, NA KARMELI 206

INTEGROVANÁ STŘEDNÍ ŠKOLA, MLADÁ BOLESLAV, NA KARMELI 206 Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, nabízíme Vám možnost zúčastnit se Její součástí jsou soutěže v kategoriích barman, cukrář a pekař. Podrobnější dispozice k soutěžním disciplínám včetně přihlášek

Více

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V PLAVÁNÍ S PLOUTVEMI A RYCHLOSTNÍM POTÁPĚNÍ

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V PLAVÁNÍ S PLOUTVEMI A RYCHLOSTNÍM POTÁPĚNÍ Svaz potápěčů České republiky a AQUA KLUB Liberec pořádají MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V PLAVÁNÍ S PLOUTVEMI A RYCHLOSTNÍM POTÁPĚNÍ Městský bazén Liberec 1.6.- 3.6. 2018 Pořadatel: SPČR a AQUA KLUB Liberec

Více

Innovation # Naše české ruce

Innovation # Naše české ruce Innovation # Naše české ruce Innovation ČR 1918-2018 100 let 24. říjen 2018 od 14.00 do 00.00 Grand Hotel Bohemia Prague konference a galavečer ke 100. výročí naší země pod záštitou starosty Prahy 1 s

Více

VII. mezinárodní bienále kresby Plzeň října 14. listopadu 2010

VII. mezinárodní bienále kresby Plzeň října 14. listopadu 2010 VII. mezinárodní bienále kresby Plzeň 2010 7. října 14. listopadu 2010 7th October 14th November 2010 VII. International Biennial of Drawing Pilsen 2010 Co to je Mezinárodní bienále kresby Plzeň 2010?

Více

Soutěžní přehlídka řemesel. Předkládá: David Surmaj Manažer konferencí a soutěží Dne: 2.11.2009

Soutěžní přehlídka řemesel. Předkládá: David Surmaj Manažer konferencí a soutěží Dne: 2.11.2009 Soutěžní přehlídka řemesel Předkládá: David Surmaj Manažer konferencí a soutěží Dne: 2.11.2009 Něco z historie Nekomerční projekt, který od roku 1996 nabízí žákům stavebních oborů možnost zúčastnit se

Více

PRAHA příjezdový cestovní ruch v roce 2018

PRAHA příjezdový cestovní ruch v roce 2018 PRAHA příjezdový cestovní ruch v roce 218 Ve zkratce: Hosté Celkem: 7 892 184 Ze zahraničí: 6 67 76 (84,5 %) Z ČR: 1 221 478 (15,5 %) Celkový přírůstek hostů: + 239 423 hostů (+ 3,1 %) Nerezidenti přírůstek:

Více

STUDIUM. doc. RNDr. Vladimír Krajčík, PhD. rektor

STUDIUM. doc. RNDr. Vladimír Krajčík, PhD. rektor O NÁS Jsme jednou z nejstarších a největších soukromých vysokých škol v České republice. Věříme, že pro řadu studentů vaší školy jsme správnou volbou pro získání kvalitního vysokoškolského vzdělání a cestou

Více

Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec náměstí Svobody 318

Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec náměstí Svobody 318 Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec náměstí Svobody 318 Obor: 64 41 L / 51 Podnikání Třída: PO2A Období: jaro 2013 Profilová část ústní maturitní zkoušky 1. Povinná zkouška Ekonomické

Více

Evropský veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus 2017/2018

Evropský veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus 2017/2018 Evropský veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání V. ročník Nitra 27. 28. září 2017, Výstaviště Agrokomplex Nitra XXIV. ročník Brno 31. října 3. listopadu 2017, Výstaviště Brno XI. ročník Praha

Více

Asociace inovačního podnikání ČR

Asociace inovačního podnikání ČR ve spolupráci s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy Ministerstvem průmyslu a obchodu, Výborem pro hospodářství, zemědělství a dopravu Senátu Parlamentu ČR, tuzemskými a zahraničními členy a partnery

Více

Podpora exportu: očima podnikatelů a agentury CzechTrade

Podpora exportu: očima podnikatelů a agentury CzechTrade Podpora exportu: očima podnikatelů a agentury CzechTrade Radomil Doležal Generální ředitel CzechTrade Praha, 15. 6. 2015 www.czechtrade.cz 1. Realita a budoucnost českého exportu Exportní průzkum potvrdil,

Více

III. OTICKÉ ZELNÉ SLAVNOSTI

III. OTICKÉ ZELNÉ SLAVNOSTI III. OTICKÉ ZELNÉ SLAVNOSTI VÁŽENÍ SPOLUOBČANÉ, tradice Otických zelných slavností, založená v roce 2011, se u Vás i návštěvníků setkala s velkým ohlasem a byla přijata. Rok 2013 je pro naši obec úspěšným

Více

Export ČR a exportní omezení Mgr. Bc. Kryštof Rygl Exportní konzultant

Export ČR a exportní omezení Mgr. Bc. Kryštof Rygl Exportní konzultant Export ČR a exportní omezení 18.6.2019 Mgr. Bc. Kryštof Rygl Exportní konzultant ZAHRANIČNÍ OBCHOD ČR 9 000 000 000 8 000 000 000 7 000 000 000 6 000 000 000 5 000 000 000 4 000 000 000 3 000 000 000 2

Více

ISM Výstaviště Kolín nad Rýnem, Německo Obor: potravinářství

ISM Výstaviště Kolín nad Rýnem, Německo Obor: potravinářství Výstaviště Kolín nad Rýnem, Německo Obor: potravinářství ISM je mezinárodní veletrh pro prezentaci světových novinek z oboru sladkostí a cukrovinek a patří mezi nejdůležitější světové akce ve svém oboru.

Více

Evropská jazyková cena Label 2019

Evropská jazyková cena Label 2019 Evropská jazyková cena Label 2019 VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ NÁVRHŮ NA OCENĚNÍ PRO INOVATIVNÍ PROJEKTY V OBLASTI JAZYKOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ 1. CÍLE Cílem Evropské jazykové ceny Label je podporovat kvalitní inovativní

Více

Aktuální úkoly agentury CzechInvest

Aktuální úkoly agentury CzechInvest Aktuální úkoly agentury CzechInvest Jakými formami spolupráce může česká ekonomická diplomacie pomoci při jejich naplňování? Mgr. Tomáš Vavrečka 26.6.2017 www.czechinvest.org 2 CzechInvest Agentura pro

Více

Jak na export Veletrh - proexportní platforma

Jak na export Veletrh - proexportní platforma Jaroslav Bílek 28.02.2018 Jak na export Veletrh - proexportní platforma Jak na export 2 Obsah tématu Význam veletrhů v digitálním prostředí Proexportní role veletrhu Statistické parametry veletrhů Mezinárodnost

Více

EURO V NOVÝCH ČLENSKÝCH ZEMÍCH EVROPSKÉ UNIE. Mezinárodní konference se slavnostním společenským večerem. Program konference

EURO V NOVÝCH ČLENSKÝCH ZEMÍCH EVROPSKÉ UNIE. Mezinárodní konference se slavnostním společenským večerem. Program konference EURO V NOVÝCH ČLENSKÝCH ZEMÍCH EVROPSKÉ UNIE Mezinárodní konference se slavnostním společenským večerem Program konference 28. 3. 2009, Česká národní banka Senovážné náměstí 30, Praha 1 Rádi bychom poděkovali

Více

Pravidla BIGMAT CENA MEZINÁRODNÍ ARCHITEKTURY

Pravidla BIGMAT CENA MEZINÁRODNÍ ARCHITEKTURY Pravidla BIGMAT CENA MEZINÁRODNÍ ARCHITEKTURY 2019 PRAVIDLA BIGMAT CENA MEZINÁRODNÍ ARCHITEKTURY 2019 1 ORGANIZAČNÍ ENTITA Skupina, s centrálním sídlem v Lucemburku a mající zastoupení v sedmi zemích (Belgie,

Více

Jak úspěšně exportovat do SKANDINÁVIE Vendula Hlobilová exportní konzultant

Jak úspěšně exportovat do SKANDINÁVIE Vendula Hlobilová exportní konzultant Jak úspěšně exportovat do SKANDINÁVIE 31. 5. 2016 Vendula Hlobilová exportní konzultant ZAHRANIČNÍ SÍŤ CZECHTRADE Rozšiřování zahraniční sítě podle poptávky českých firem Nové kanceláře v roce 2016: Singapur

Více

TJ Jiskra Otrokovice oddíl atletiky OBALY MORAVA MEZINÁRODNÍ ATLETICKÝ MÍTINK MLÁDEŽE A DOSPĚLÝCH OTROKOVICE 2013

TJ Jiskra Otrokovice oddíl atletiky OBALY MORAVA MEZINÁRODNÍ ATLETICKÝ MÍTINK MLÁDEŽE A DOSPĚLÝCH OTROKOVICE 2013 TJ Jiskra Otrokovice oddíl atletiky OBALY MORAVA MEZINÁRODNÍ ATLETICKÝ MÍTINK MLÁDEŽE A DOSPĚLÝCH OTROKOVICE 2013 výška - sprint - překážky - dálka trojskok koule trojboj propozice čtvrtek 7. března 2013

Více

Podmínky soutěže Vesnice roku 2013 v Programu obnovy venkova (dále jen podmínky )

Podmínky soutěže Vesnice roku 2013 v Programu obnovy venkova (dále jen podmínky ) Podmínky soutěže Vesnice roku 2013 v Programu obnovy venkova (dále jen podmínky ) Cílem soutěže Vesnice roku 2013 v Programu obnovy venkova (dále jen soutěž ) je snaha povzbudit obyvatele venkova k aktivní

Více

II. OTICKÉ ZELNÉ SLAVNOSTI

II. OTICKÉ ZELNÉ SLAVNOSTI II. OTICKÉ ZELNÉ SLAVNOSTI VÁŽENÍ SPOLUOBČANÉ, Otické zelné slavnosti v roce 2011 se setkali s velkým ohlasem. Pozitivně jste přijali konání akce nejen Vy, ale též hosté, které jste si pozvali nebo přijeli

Více

ZPRÁVA ZE SPOLEČNÉ ÚČASTI NA ZAHRANIČNÍM VELETRHU

ZPRÁVA ZE SPOLEČNÉ ÚČASTI NA ZAHRANIČNÍM VELETRHU ZHODNOCENÍ VELETRHU Veletrh PULIRE 2013, 21 23. 5. 2013, Verona, Itálie IDENTIFIKACE VELETRHU: Mezinárodní veletrh PULIRE 2013, jež je organizován společností AFIDAMP SERVIZI SRL (sdružení výrobců profesionálních

Více

Innovation # Naše české ruce

Innovation # Naše české ruce Innovation # Naše české ruce Innovation ČR 1918-2018 24. října 2018 Grand Hotel Bohemia Prague inovátorská konference / slavnostní galavečer pod záštitou starosty Prahy 1 s podporou fakulty strojní ČVUT

Více

POPAI DAY / PRAHA NABÍDKA PARTNERSTVÍ V RÁMCI MEZINÁRODNÍ AKCE SOUTĚŽ POPAI AWARDS 2016 KONFERENČNÍ PROGRAM POPAI FORUM 2016

POPAI DAY / PRAHA NABÍDKA PARTNERSTVÍ V RÁMCI MEZINÁRODNÍ AKCE SOUTĚŽ POPAI AWARDS 2016 KONFERENČNÍ PROGRAM POPAI FORUM 2016 NABÍDKA PARTNERSTVÍ V RÁMCI MEZINÁRODNÍ AKCE POPAI DAY 2016 SOUTĚŽ POPAI AWARDS 2016 KONFERENČNÍ PROGRAM POPAI FORUM 2016 SPOLEČENSKÝ GALA VEČER 24.11.2016 / PRAHA POPAI CENTRAL EUROPE Daniela Krofiánová

Více

EU Nová politika propagace zemědělských produktů. Ing. Jitka Borkovcová, Dr.Ing. Emerich Vacek Ministerstvo zemědělství

EU Nová politika propagace zemědělských produktů. Ing. Jitka Borkovcová, Dr.Ing. Emerich Vacek Ministerstvo zemědělství EU Nová politika propagace zemědělských produktů Ing. Jitka Borkovcová, Dr.Ing. Emerich Vacek Ministerstvo zemědělství Obsah: 1. Politika propagace EU její zakotvení a význam 2. Kompetentní orgány v členských

Více

Comenius www.naep.cz. 13. 11. 2010 Praha Martina Fantová

Comenius www.naep.cz. 13. 11. 2010 Praha Martina Fantová Comenius www.naep.cz 13. 11. 2010 Praha Martina Fantová Program celoživotního učení LLP 2007-2013 Comenius vzdělávání ve školách Erasmus vysokoškolské vzdělávání Leonardo da Vinci odborné vzdělávání a

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE NOMENKLATURA

ZÁKLADNÍ INFORMACE NOMENKLATURA ZÁKLADNÍ INFORMACE Reklama, Polygraf 2011 18. ročník veletrhu reklamy, médií, polygrafie a obalů Termín konání: 23. 25. března 2011 Místo konání: Výstaviště Praha Holešovice Pořadatel: M.I.P. Group, a.s.

Více

ODBORNÝ DOPROVODNÝ PROGRAM ZEMĚ ŽIVITELKA 2015

ODBORNÝ DOPROVODNÝ PROGRAM ZEMĚ ŽIVITELKA 2015 ODBORNÝ DOPROVODNÝ PROGRAM ZEMĚ ŽIVITELKA 2015 konané ve dnech od 27.8. do 1.9.2015 Soutěže pro návštěvníky o hodnotné ceny Čtvrtek 27.8. Den Země živitelky Den českých pekařů a cukrářů Pivovarská zahrada

Více

POZVÁNKA NA KONFEREN CI A VELETRH BIOMED ISRAEL 2017

POZVÁNKA NA KONFEREN CI A VELETRH BIOMED ISRAEL 2017 POZVÁNKA NA KONFEREN CI A VELETRH BIOMED ISRAEL 2017 The 16th Life Sciences & Technology Week David InterContinental Tel Aviv, Israel 23. - 25. 5. 2017 1. Organizace akce Česko-izraelská smíšená obchodní

Více

HSBC International Business Awards Pravidla pro 1. ročník (2014-2015)

HSBC International Business Awards Pravidla pro 1. ročník (2014-2015) HSBC International Business Awards Pravidla pro 1. ročník (2014-2015) 1. HSBC INTERNATIONAL BUSINESS AWARDS ZÁKLADNÍ POJMY 1.1 HSBC International Business Awards HSBC International Business Awards je privátní

Více

SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY Ing. Věra Všetičková Exportní konzultant

SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY Ing. Věra Všetičková Exportní konzultant SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY 30. 5. 2018 Ing. Věra Všetičková Exportní konzultant PŘEDSTAVENÍ CZECHTRADE SÍŤ CZECHTRADE ADRESÁŘ EXPORTÉRŮ SLUŽBY CZECHTRADE INFORMAČNÍ SERVIS CZECHTRADE PŘEDSTAVENÍ CZECHTRADE

Více

Evropská jazyková cena Label 2014

Evropská jazyková cena Label 2014 Evropská jazyková cena Label 2014 VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ NÁVRHŮ NA OCENĚNÍ PRO INOVAČNÍ PROJEKTY V OBLASTI JAZYKOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ 1. CÍLE Cílem Evropské jazykové ceny Label je podporovat kvalitní inovační

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ A OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ, ČESKÝ TĚŠÍN, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE a UNIHOST OSTRAVA

STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ A OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ, ČESKÝ TĚŠÍN, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE a UNIHOST OSTRAVA STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ A OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ, ČESKÝ TĚŠÍN, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE a UNIHOST OSTRAVA pořádají 3. ročník sommelierské juniorské soutěže za podpory Zdeňka Kopky, předsedy Unihostu a s odbornou

Více

KRITÉRIA PRO ÚČAST HRÁČŮ NA TURNAJÍCH JEDNOTLIVCŮ ČASQ

KRITÉRIA PRO ÚČAST HRÁČŮ NA TURNAJÍCH JEDNOTLIVCŮ ČASQ KRITÉRIA PRO ÚČAST HRÁČŮ NA TURNAJÍCH JEDNOTLIVCŮ ČASQ 1. KRITÉRIA MUŽI Účast na turnajích určité úrovně je dána výkonností hráče. Výkonnost je definována pomocnými pravidly, která jsou uvedena v bodech

Více

Fórum malých a středních podnikatelů MS kraje Dagmar Matějková Exportní konzultantka

Fórum malých a středních podnikatelů MS kraje Dagmar Matějková Exportní konzultantka Fórum malých a středních podnikatelů MS kraje 20. 9. 2016 Dagmar Matějková Exportní konzultantka Český export a CzechTrade Růst exportu i v roce 2015 + 7,2%, 3,89 biliónu korun Čeští exportéři a CzechTrade

Více

POPAI STUDENT AWARD COMPETITION 2016

POPAI STUDENT AWARD COMPETITION 2016 POPAI STUDENT AWARD COMPETITION 2016 POPAI CENTRAL EUROPE pořádá soutěž POPAI STUDENT AWARD, která je zaměřena na podporu a rozvoj spolupráce se zástupci a studenty středních a vysokých odborných a uměleckých

Více

WASMA Výstaviště Sokolniki Moskva, Ruská federace Zařízení a technologie pro úpravu vody, zpracování a likvidaci odpadů

WASMA Výstaviště Sokolniki Moskva, Ruská federace Zařízení a technologie pro úpravu vody, zpracování a likvidaci odpadů Výstaviště Sokolniki Moskva, Ruská federace Zařízení a technologie pro úpravu vody, zpracování a likvidaci odpadů Zahraniční zastoupení CzechTrade Moskva připravuje prezentaci českých firem za účelem nalezení

Více

Veletrh cestovního ruchu REGIONTOUR Veletrh ve všeobecné informační zkratce

Veletrh cestovního ruchu REGIONTOUR Veletrh ve všeobecné informační zkratce Veletrh cestovního ruchu REGIONTOUR 2014 16-19.1.2014 Veletrh ve všeobecné informační zkratce Tandem veletrhů cestovního ruchu GO a REGIONTOUR byl oficiálně zahájen v pavilonu P přestřižením pásky, kterého

Více

si Vás dovolují pozvat na: Národní konferenci VENKOV 2010 na téma Rozvoj venkova po roce 2013

si Vás dovolují pozvat na: Národní konferenci VENKOV 2010 na téma Rozvoj venkova po roce 2013 Ministerstvo zemědělství v rámci Celostátní sítě pro venkov Krajské sdružení NS MAS ČR, o.s., v Královéhradeckém kraji, Národní síť Místních akčních skupin ČR, o.s., Spolek pro obnova venkova ČR, Agrární

Více

6. Mistrovství ČR profesionálních nehtových designérek v kombinované nehtové modeláži

6. Mistrovství ČR profesionálních nehtových designérek v kombinované nehtové modeláži 6. Mistrovství ČR profesionálních nehtových designérek v kombinované nehtové modeláži Uzávěrka přihlášek : do 5.října 2013 Vážené soutěžící, dovolujeme si Vás pozvat k účasti na tradičním 6. ročníku celostátní

Více

Evropský veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus

Evropský veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus Evropský veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus VIII. ročník Praha 27. 28. ledna 2015, Výstaviště PVA Expo Praha - Letňany III. ročník Nitra 14. 15. října 2015, Výstaviště Agrokomplex

Více

Evropský veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus 2015/2016

Evropský veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus 2015/2016 Evropský veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání III. ročník Nitra 14. 15. října 2015, Výstaviště Agrokomplex Nitra XXII. ročník Brno 3. 6. listopadu 2015, Výstaviště Brno IX. ročník Praha 26.

Více

Evropský veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus 2016/2017

Evropský veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus 2016/2017 Evropský veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání IV. ročník Nitra 4. 5. října 2016, Výstaviště Agrokomplex Nitra XXIII. ročník Brno 1. 4. listopadu 2016, Výstaviště Brno X. ročník Praha 25. 26.

Více

CESTOVNÍ ZPRÁVA. Úterý :30 Přílet do Bangkoku. Příprava stánku SST na výstavišti

CESTOVNÍ ZPRÁVA. Úterý :30 Přílet do Bangkoku. Příprava stánku SST na výstavišti CESTOVNÍ ZPRÁVA Cestovatel: Ing. Bedřich Musil Výstava: METALEX 2017, Bangkok, Thajsko Termín cesty: 20. - 26. 11. 2017 Časový harmonogram cesty Pondělí 20. 11. 14:30 Odlet z ČR Úterý 21. 11 12:30 Přílet

Více

TJ Jiskra Otrokovice oddíl atletiky. MEZINÁRODNÍ ATLETICKÝ MÍTINK MLÁDEŽE A DOSPěLÝCH OTROKOVICE 2012

TJ Jiskra Otrokovice oddíl atletiky. MEZINÁRODNÍ ATLETICKÝ MÍTINK MLÁDEŽE A DOSPěLÝCH OTROKOVICE 2012 TJ Jiskra Otrokovice oddíl atletiky MEZINÁRODNÍ ATLETICKÝ MÍTINK MLÁDEŽE A DOSPěLÝCH OTROKOVICE 2012 výška - sprint - překážky - dálka trojskok koule trojboj propozice čtvrtek 1. března 2012 Městská sportovní

Více

Asistentský pobyt Comenius

Asistentský pobyt Comenius Comenius Mobility Program Comenius, který je součástí Programu celoživotního učení, se zaměřuje na všeobecné i odborné vzdělávání. Grantovými prostředky podporuje mezinárodní spolupráci mateřských, základních

Více

ČERVNA 2009 PRAHA ČESKÁ REPUBLIKA

ČERVNA 2009 PRAHA ČESKÁ REPUBLIKA INTRNATIONALER MUSIBUND CONFÉDÉRATION INTERNATIONALE DES SOCIÉTÉS MUSICALES INTERNATIONAL CONFEDERATION OF MUSIC SOCIETIES VEREINIGUNG DER BLASORCHESTER DER TSCHECHISCHEN REPUBLIK www.cism.de www.sdocr.cz

Více

MACHŘI ROKU CELOSTÁTNÍ SETKÁNÍ UČŇOVSKÉ MLÁDEŽE

MACHŘI ROKU CELOSTÁTNÍ SETKÁNÍ UČŇOVSKÉ MLÁDEŽE CELOSTÁTNÍ SETKÁNÍ UČŇOVSKÉ MLÁDEŽE MACHŘI ROKU Česká hlava PROJEKT z.ú. Konojedská 1575/20, 100 00 Praha 10, manažer projektu: Ing. Veronika Černá e-mail: cerna@ceskahlava.cz, tel.: +420 606 651 651,

Více

Mistrovství České republiky ve Freestyle Frisbee

Mistrovství České republiky ve Freestyle Frisbee Mistrovství České republiky ve Freestyle Frisbee POPIS TURNAJE Frisbeer Cup 2014 je otevřené mistrovství České republiky ve Freestyle Frisbee. Ročník 2014 je již osmým v řadě a bude navazovat na úspěšnou

Více

Podmínky soutěže Vesnice roku 2015 v Programu obnovy venkova (dále jen podmínky )

Podmínky soutěže Vesnice roku 2015 v Programu obnovy venkova (dále jen podmínky ) Podmínky soutěže Vesnice roku 2015 v Programu obnovy venkova (dále jen podmínky ) Cílem soutěže Vesnice roku 2015 v Programu obnovy venkova (dále jen soutěž ) je snaha povzbudit obyvatele venkova k aktivní

Více

Na zahraničních trzích se vyznáme

Na zahraničních trzích se vyznáme Na zahraničních trzích se vyznáme ISM 2016 Mezinárodní odborný veletrh sladkostí a cukrovinek Místo konání: Výstaviště Kolín nad Rýnem Datum konání: 31. ledna - 3. února 2016 Obor: potravinářství Veletrh

Více

SPOLEČNOST HAMÉ. a expanze na zahraničních trzích

SPOLEČNOST HAMÉ. a expanze na zahraničních trzích SPOLEČNOST HAMÉ a expanze na zahraničních trzích Skupina Hamé Je jedním z největších českých producentů a vývozců trvanlivých a chlazených potravin včetně kojenecké stravy, bagetového programu a polotovarů

Více

16. mezinárodní sympozium INOVACE 2009 16. mezinárodní veletrh invencí a inovací 14. ročník Ceny Inovace roku 2009

16. mezinárodní sympozium INOVACE 2009 16. mezinárodní veletrh invencí a inovací 14. ročník Ceny Inovace roku 2009 Asociace inovačního podnikání ČR ve spolupráci s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Ministerstvem průmyslu a obchodu, Výborem pro hospodářství, zemědělství a dopravu Senátu Parlamentu ČR, tuzemskými

Více

Český národní zájem. Praha,

Český národní zájem. Praha, Český národní zájem Praha, 14. 2. 2017 Národní zájem ČR silný minimálně závislý stát Buďme minimálně soběstační v tom co můžeme sami produkovat To co nemusíme kupovat produkujme sami To co musíme kupovat,

Více

Jak a kde získat finance na studium v Evropě?

Jak a kde získat finance na studium v Evropě? Jak a kde získat finance na studium v Evropě? Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) funguje od 1.1.2007 při Domu zahraničních služeb Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, vznikla

Více

Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání

Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání KLÍČOVÉ TÉMA PODPORA POLYTECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ A. Potřeby s nejvyšší důležitostí Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání Obecný cíl A4.1: Zvyšování dostupnosti

Více