PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory FILMOVÝ SKENER NÁVOD K OBSLUZE. Obsah

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory www.fineprint.cz FILMOVÝ SKENER NÁVOD K OBSLUZE. Obsah"

Transkript

1 FILMOVÝ SKENER NÁVOD K OBSLUZE Obsah 1. Preventivní opatření 2. Příprava Standardní příslušenství Popis částí 3. Instalace ovladače a softwaru Instalace ovladače Instalace softwaru 4. Vložení filmu/diapozitivů v adaptéru 5. Připojení skeneru reflecta x²-scan 6. Zpracování obrázků / Nástroje na zpracování fotografií Přizpůsobení Úpravy Dočasné uložení / Mezipaměť 7. Příloha Technická data Systémové požadavky 8. Odstraňování chyb Vítejte, děkujeme Vám, že jste se rozhodli pro skener reflecta x²-scan. Prosím, udělejte si chvilku času a pročtěte si tento návod k obsluze. Zažijete při tom malou výpravu za rozmanitými funkcemi Vašeho záznamového zařízení. 1. Bezpečnostní pokyny Prosím, ujistěte se, že jste se před používáním skeneru reflecta x²-scan podrobně seznámili s následujícími bezpečnostními pokyny: Vždy dbejte o bezvadný provoz skeneru reflecta x²-scan. Nikdy ho neprovozujte v letadlech nebo na jiných místech, kde je používání podobných přístrojů zakázáno. Neodborné zacházení zvyšuje riziko těžkého úrazu. Nikdy se nepokoušejte otevírat skříň skeneru reflecta x²-scan nebo ho jakkoliv pozměňovat. Vnitřní části skeneru reflecta x²-scan jsou pod vysokým napětím. Při otevření jeho pláště hrozí nebezpečí zásahu el. proudem. Údržbu a opravy smí provádět pouze autorizovaný zákaznický servis. Chraňte skener reflecta x²-scan před vodou a jinými tekutinami. Nikdy se ho nedotýkejte mokrýma rukama. Skener reflecta x²-scan se nesmí používat za deště a sněžení. Vlhkost může způsobit samovznícení a zásah elektrickým proudem. Uchovávejte skener reflecta x²-scan a jeho příslušenství mimo dosah dětí a zvířat, předejdete tak úrazům a poškození přístroje. Pokud se ze skeneru kouří nebo ucítíte podezřelý zápach, ihned ho vypněte. Přineste ho do nejbližšího zákaznického servisu a nechte ho opravit. V žádném případě se nepokoušejte ho opravit sami. Pro napájení používejte pouze doporučené příslušenství. Zdroje napájení, které nejsou výslovně doporučeny pro skener reflecta x²-scan, mohou způsobit, že se přístroj přehřeje, roztaví, začne hořet, bude pod napětím apod. Během provozu se skener reflecta x²-scan zahřívá. To je normální a nejedná se o poruchu. Vnější části skeneru reflecta x²-scan lze čistit měkkým, suchým hadříkem.

2 Prohlášení o shodě s FCC Tento přístroj byl odzkoušen a splňuje limity pro digitální přístroje třídy B podle směrnic FCC, část 15. Tyto limity byly stanoveny, aby byla zajištěna přiměřená ochrana před nežádoucími závadami během provozu v domácnostech. Přístroj vyrábí a používá vysokofrekvenční energii a může ji také vyzařovat. Při zanedbání pokynů k instalaci může dojít k poruchám příjmu rádiových vln. Ovšem nelze zaručit, že u určitých instalací nedojde k žádnému rádiovému rušení. Dojde-li kvůli přístroji k rušení příjmu rádiového či televizního signálu, což lze ověřit zapnutím a vypnutím přístroje, měl by se uživatel pokusit odstranit toto rušení pomocí jednoho nebo více z následujích opatření: Znovu nastavte přijímací anténu, nebo ji nainstalujte na jiném místě. Zvětšete vzdálenost mezi přístrojem a přijímačem. Zapojte přístroj do jiné síťové zásuvky než přijímač. Nechte si poradit od Vašeho prodejce nebo zkušeného technika z oboru rozhlasu a televize. Pozor Kvůli dodržení limitů pro digitální přístroje třídy B (podle směrnic FCC, část 15) se smí tento přístroj připojovat pouze k počítačům, které splňují limity třídy B. 2. Příprava Popis částí Poznámka: V zájmu získání ostrého obrazu Vám doporučujeme pravidelně čistit povrch skla čistou a suchou vatovou tyčinkou (nesmáčet v alkoholu). Vatovou tyčinku zaveďte do otvoru ve skeneru reflecta x²-scan. Ujistěte se, že Vaše filmové negativy / diapozitivy a adaptéry jsou čisté, než je zavedete do skeneru. Prach a špína na negativech nebo adaptérech snižuje kvalitu oskenovaných obrázků. 3. Instalace ovladače a softwaru Předtím, než začnete používat skener reflecta x²-scan, musíte nainstalovat příslušné ovladače a software ArcSoft PhotoImpression 6.

3 Instalace ovladače 1. Zapněte počítač. 2. Vložte instalační CD-ROM do mechaniky. Otevře se instalační menu. 3. Zobrazí-li se následující dialog, zvolte Scanner Driver (ovladač skeneru). 4. Při instalaci ovladače postupujte podle pokynů na obrazovce. XP: Klikněte na Next (dále). Klikněte na Install (instalovat). Klikněte na Finish (dokončit). Vista: Klikněte na Next (dále). Klikněte na Install (instalovat). Klikněte na Finish (dokončit). Zvolte Locate and install driver software (recomended) (lokalizovat a instalovat ovladač, doporučeno). Instalace softwaru 1. Vložte instalační CD-ROM do mechaniky. Otevře se instalační menu. 2. Když se zobrazí následující dialog, zvolte ArcSoft Software Suite, abyste mohli software nainstalovat. 3. Postupujte podle pokynů na obrazovce. 4. Nainstalujte MicroSoft DirectX Nainstalovaný software automaticky vytvoří na Vašem počítači ikonu PhotoImpression Restartujte počítač. 4. Vložení filmu/diapozitivů do adaptéru 1. Otevřete negativní/pozitivní adaptér, viz obrázek. 2. Vložte negativ filmu nebo diapozitiv do adaptéru, viz obrázek. 3. Zavřete adaptér. Dejte pozor, aby dobře zapadl.

4 5. Připojení skeneru reflecta x²-scan Pokud používáte skener reflecta x²-scan poprvé, nesmíte ho připojit k počítači, pokud je adaptér zasunutý ve skeneru. Prosím, odstraňte adaptér na film nebo diapozitivy předtím, než připojíte skener k počítači. Klikněte na calibrate (kalibrovat), aby před prvním použitím skeneru proběhla kalibrace. 1. Zasuňte USB kabel skeneru do počítače. Jakmile je skener reflecta x²-scan připojený, svítí síťová LED dioda modře. 2. Zasuňte naplněný adaptér na film nebo na diapozitivy do otvoru. 3. Klikněte na ikonu PhotoImpression 6 na Vašem počítači. Nato se na obrazovce objeví následující symbol: 4. Klikněte na Get Photos (stáhnout fotografie) a zvolte Acquire from Scanner (snímat skenerem). 5. Ujistěte se, že je vybrán OVT Scanner a zadejte místo, kam mají být Vaše obrázky uloženy. Klikněte na Acquire (snímat). Pro skenování černo-bílého filmu klikněte na B&W Negative (čb film). Zvolte příponu JPG nebo TIF. Pro JPG formát zvolte jednu ze čtyř nabízených kvalit (nejvyšší, vysoká, střední, nízká kvalita). 6. Polohu filmu můžete nastavit posouváním adaptéru na filmy; přitom můžete film posouvat na obě strany. 7. Klikněte na Snapshot (snímek, momentka) na obrazovce nebo stiskněte na skeneru tlačítko COPY (kopírovat). Vybrané obrázky jsou označeny v náhledu, který může obsahovat maximálně 12 obrázků. Pokud naskenujete více než 12 obrázků, třináctý obrázek přepíše ten první. Při ukládání obrázků stiskněte Shift pro výběr jednoho obrázku, nebo Ctrl pro více obrázků.

5 8. Klikněte na Transfer pro přenos vybraných obrázků do Vašeho počítače nebo jejich uložení. 9. Klikněte na Exit (ukončit), chcete-li obrazovku zavřít. Pokyn 1: Pro lepší kvalitu obrázků byste měli mezi snímkem a přenosem nechat uplynout 5 sekund, aby mohlo dojít k lepšímu vyrovnání bílé. Pokyn 2: Neminimalizujte po přenesení obrázků skenovací dialog. Chcete-li si prohlédnout naskenované obrázky, klikněte na Exit (ukončit). Poté se předtím zobrazený obrázek znovu zobrazí. 6. Zpracování obrázků Klikněte nejprve na obrázek, který jste si vybrali, a použijte pak nástroje ArcSoft k úpravě obrázku podle Vašeho přání. Nástroje pro zpracování fotografií Modul Nástroje pro zpracování fotografií obsahuje kompletní sadu funkcí pro zlepšení a zpracování/retuš fotografií. Okna se dají přetahovat, aby se aktivní obrázek mohl zobrazit ve větším náhledu. Dvojklikem na nástrojovou lištu modulu zvětšíte okno na plnou velikost. Vedle velké plochy pro zpracování fotografií se nabízejí nástroje pro úpravu fotografií v pěti skupinách. 1. Přizpůsobení 1.1 Vylepšení Funkce Enhance (vylepšení) nabízí dva druhy ovládacích prvků: Automatické vylepšení obrázků Klikněte na Auto Enhance (automatické vylepšení), čímž jedním jediným kliknutím vylepšíte veškeré charakteristiky Vašich obrázků. Ruční korekce Pro detailní vylepšení obrázků nastavte posuvníkem jas, kontrast a ostrost obrázku. Takto fotografie ručně vylepšíte: 1. Posuvníkem nastavte jas, kontrast, sytost, tón a ostrost obrázků. 2. Ovladačem zoomu můžete fotografii pro přesnější zobrazení výsledků zpracování zvětšit. 3. Klikněte na Apply (použít), pokud jste spokojeni s výsledkem. V jiném případě klikněte na Cancel (storno). 1.2 Barva Funkce Color (barva) slouží ke korekci fotografií s nepřirozenou barvou nebo příliš tmavých fotografií. Je vhodná také na vybledlé fotografie a fotografie, jejichž barvy se v průběhu času změnily. Takto zkorigujete barvy fotografie: 1. Pomocí posuvníků nastavte na fotografii přirozené barvy. Červené a žluté tóny dělají foto teplejší. Modré a zelené tóny dělají foto studenější.

6 2. Detaily na tmavých fotkách, které chcete zvýraznit, upravte tažením posuvníku Lighter/Darker (zesvětlit/ztmavit) doleva. Vybledlým fotografiím dodejte tažením téhož posuvníku doprava nový vzhled. 3. Klikněte na Apply (použít), pokud jste spokojeni s výsledkem. V jiném případě klikněte na Cancel (storno). 1.3 Červené oči Funkce Red Eye (červené oči) zjednodušuje korekci červených očí to je problém, který se často objeví při použití blesku. Existují dvě možnosti, jak zkorigovat efekt červených očí: Automatická korekce 1. Klikněte jednoduše na Fix Red-Eye (korekce červených očí) pro korekci všech červených očí na obrázku. 2. Pokud nedojde ke korekci všech červených očí, použijte metodu Click to Fix (kliknout a opravit). Ruční korekce 1. Zvětšete fotografii zoomem na nástrojové liště. 2. Přetáhněte malý bílý rámeček nad červené oko. 3. Umístěte Váš kurzor myši přímo na červené oko a klikněte. 4. Opakujte tento postup, dokud nejsou všechny červené oči opravené. 5. Klikněte na Undo (zpět), pokud jste udělali chybu nebo pokud nejste spokojeni s výsledkem. 1.4 Oříznutí fotografií Funkcí Crop (oříznout) můžete šikovným oříznutím zesílit dojem z Vašich fotografií nebo odstranit části, které ruší hlavní motiv fotografie. Takto oříznete fotografii: 1. Zvolte si formát (na výšku nebo na délku). 2. Zvolte poměr mezi stranami (4:6, 5:7, 8:10) nebo zvolte Custom (uživatelský) pro individuálně nastavený poměr stran. 3. Velikost obdélníku můžete měnit tím, že kliknete na červené linky a táhnete. 4. Kliknutím do červeně vyznačeného obdélníku a táhnutím můžete obdélníkem pohybovat. 5. Klikněte na Crop (oříznout). Oblast uvnitř obdélníku zůstane zachovaná, oblasti mimo obdélník jsou odstřiženy. 6. Klikněte na Undo (zpět), pokud jste udělali chybu nebo pokud nejste spokojeni s výsledkem. 1.5 Narovnání obrázku Funkce Straighten slouží k narovnání fotografií, které vypadají, že jsou nakřivo. Takto fotografie narovnáte: 1. Pohybujte posuvníkem (nebo klikněte na ikony pro otáčení), dokud fotografie není narovnaná. 2. Používejte zobrazenou mřížku jako referenční vodorovné a svislé linie. 3. Klikněte na Apply (použít), pokud jste spokojeni s výsledkem. V jiném případě klikněte na Cancel (storno). 1.6 Snižování ostrosti pozadí Funkci Blur Background (snižování ostrosti pozadí) můžete použít k jemnému odstranění nepodstatných detailů na pozadí nebo pro vytvoření působivých efektů, které nechají motiv fotografie lépe vyznít. Takto snížíte ostrost pozadí: 1. Kurzorem vyznačte linii kolem osoby nebo objektu, který chcete zdůraznit. Jakmile tlačítko myši uvolníte, je oblast mimo této linie lehce neostrá. 2. Použijte první posuvník, ostrost nastavte skokem nebo postupným přechodem. 3. Druhým posuvníkem zvyšte nebo snižte stupeň neostrosti. 4. Klikněte na Apply (použít), pokud jste spokojeni s výsledkem. V jiném případě klikněte na Cancel (storno). Uložení výsledku úprav Jste-li hotoví s úpravami fotografie, klikněte na Save as (uložit jako) a uložte výsledek. Můžete buď přepsat původní snímek, nebo obrázek uložit pod novým názvem. Klikněte na Close (zavřít), čímž zavřete modul zpracování fotografií. 2. Úpravy 2.1 Retušovací štětec Funkce retušovací štětec je užitečná pro odstraňování prachu, škrábanců nebo nečisté pleti. Takto můžete odstranit např. nečistoty pleti: 1. Stanovte oblast působení štětce tak, že při aktivní ikonce kliknete na místo na pokožce, které se podobá barvou a strukturou oblasti, kterou je třeba opravit. 2. Pomocí zoomu zvětšete místo, kde se nachází nedostatek.

7 3. Upravte velikost štětce tak, aby byl kurzor myši (kroužek) o něco málo větší než tato nečistota pleti. 4. Přejeďte přes nečistotu pleti. Oblast je překryta. 5. Klikněte na Undo (zpět), pokud jste udělali chybu nebo pokud nejste spokojeni s výsledkem. 2.2 Klonování Nástroj pro klonování je užitečný, chceme-li z fotografie odstranit nežádoucí elementy. Kromě toho jej můžeme využít také pro vytváření vtipných efektů, například pro přidání nosu jedné osoby jiné osobě. Takto odstraníte pomocí funkce klonování např. telegrafní stožár z pozadí fotografie: 1. Stanovte oblast působení funkce klonování tak, že při aktivní ikonce kliknete na oblast oblohy, kterou chcete telegrafní stožár přemalovat. 2. Upravte velikost štětce tak, aby byl kurzor myši (kroužek) o něco málo větší než nejširší část stožáru. 3. Podržte tlačítko myši a přejíždějte opatrně přes telegrafní stožár. Uvolněte tlačítko teprve tehdy, když jste hotoví. Obloha je naklonovaná a překrývá stožár. 4. Klikněte na Undo (zpět), pokud jste udělali chybu nebo pokud nejste spokojeni s výsledkem. 2.3 Zesvětlit /Ztmavit Nástroj Zesvětlit/Ztmavit je užitečný, pokud chcete přizpůsobit některé oblasti fotografie. 2.4 Rozmazat Simulace rozmazání vlhké barvy. Klikněte a pomocí posuvníků dole nastavte velikost štětce a ostrost obrázku. 2.5 Zvýšení ostrosti Zvyšuje ostrost. Klikněte a pomocí posuvníků dole nastavte velikost štětce a průhlednost. 2.6 Změkčení Změkčuje hrubé oblasti. Klikněte a pomocí posuvníků dole nastavte velikost štětce a intenzitu. 2.7 Štětec Tato funkce Vám dovoluje jezdit při stisknutém tlačítku myši přes obrázek a malovat na něj. Klikněte a pomocí posuvníků dole nastavte velikost štětce a průhlednost. 2.8 Čáry Na fotografii nakreslete čáru. Klikněte a pomocí posuvníků dole nastavte tloušťku čáry a průhlednost. 2.9 Guma Simuluje gumu, odstraňuje tahy štětcem a čáry z Vaší fotografie. Klikněte a pomocí posuvníků dole nastavte velikost gumy a účinnost. 3. Dočasné uložení / Mezipaměť Ukládejte obrázky do mezipaměti. Můžete zvolit rámy jako obdélník, elipsu, nepravidelný tvar apod. Pokyn: Další informace najdete v nápovědě programu. 7. Příloha Specifikace Obrazový senzor 1/2,5 palce 5 Mega, CMOS-senzor, 5,17 megapixel Objektiv F=6,0, 4 skleněné elementy, úhel 14,1 Vyvážení barev automaticky Regulace osvitu automaticky Velikost obrázku pixel, 7,5 obrázků za sekundu Oblast zaostření pevná ohnisková vzdálenost PC rozhraní USB 2.0 Skenovací rozlišení 5 M, odpovídá dpi (možnost dpi pomocí interpolace) Zdroj světla, osvětlení 3 bílé LED diody pozadí

8 Systémové požadavky Windows XP/Vista Napájení přes USB port Rozměry 165,7 (délka) 104 (výška) 90 (šířka) mm Softwarový balíček ArcSoft PhotoImpression 6 Technické změny vyhrazeny. Systémové požadavky Pentium procesor PIII 800 volný USB 2.0 port alespoň 256 MB RAM vnitřní paměti 100 MB volného místa na pevném disku barevný monitor CD mechanika Windows XP / Windows Vista 8. Vyhledávání chyb Problém / Možná příčina / Řešení Můj počítač neumí skener rozpoznat. Objeví se hlášení Přístroj nerozpoznán. Skener nepřipojujte k USB portu s nejvyšší rychlostí. Pro výměnu dat se skenerem je třeba použít port USB 2.0. Přesvědčte se, že je port USB 2.0 na Vašem počítači nainstalovaný. Pokud nedisponujete portem USB 2.0, musíte aktualizovat Vaše USB porty. Odpovídající hardware zakoupíte ve specializovaném obchodě. Objeví se hlášení Windows nemůže nahrát Omni SuperCam. Možná nebylo dodrženo správné pořadí kroků při instalaci. Skener musíte nainstalovat přesně v pořadí, které je popsáno v návodu k obsluze. Pro odstranění chyby odpojte skener od Vašeho počítače, odinstalujte ovladače, odinstalujte PhotoImpression 6 a restartujte počítač. Potom znovu instalujte podle návodu k obsluze. Nainstalujte ovladače, restartujte počítač, nainstalujte PhotoImpression 6. Můj počítač má port USB 2.0, ale přesto není skener rozpoznán. Ne všechny vstupy Vašeho počítače musí být vysokorychlostní vstupy. Dokonce i když je nainstalovaný USB 2.0, nemusí být všechny USB vstupy kompatibilní s USB 2.0. Přezkoušejte všechny USB porty a najděte USB 2.0 kompatibilní. Instalační disk nestartuje automaticky. Možný problém s instalačním CR-ROMem. Případně problém s CD mechanikou. Zkontrolujte, jestli CD mechanika funguje. Vyzkoušejte, jestli jiný počítač disk načte. Varovné hlášení Windows, že přístroj neprošel testem Microsoft-Logo. Toto je normální. Pokračujte kliknutím na ok. Zvolte Continue anyway (ignorovat). Skener nemůže Váš počítač nijak poškodit (certifikace software pro Windows již probíhá). ArcSoft PI6 nefunguje správně. Možná už je na Vašem počítači nainstalovaná jiná verze PI6. Zkontrolujte, jestli na Vašem počítači nejsou nainstalované jiné verze ArcSoft PI6. Dřívejší verze odinstalujte a nainstalujte ArcSoft PI6 znovu. Při nahrávání softwaru a/nebo ovladačů se vyskytují problémy. Možná je operační systém nekompatibilní. Ujistěte se, že Váš počítač pracuje pod Windows XP nebo Vista. Skener pracuje bezchybně, ale mnohé diapozitivy/negativy jsou přesvětlené. Automatická doba osvitu je u každého počítače jiná. Skener se automaticky přizpůsobí diapozitivu/negativu. Vyčkejte, až bude automatický osvit dokončen a pak klikněte na snap shot (snímek/momentka) nebo stiskněte tlačítko pro kopírování na skeneru. Zkontrolujte Vaše diapozitivy/negativy, zda nebyly přesvíceny už při vyvolávání. Pro korekci oskenovaných obrázků jsou k dispozici různé programy pro zpracování fotografií.

9 Tento symbol na Vašem přístroji Vás upozorňuje, že elektrické nebo elektronické přístroje nesmějí být odkládány do komunálního odpadu. V Evropské unii existují pro takové přístroje speciální sběrná místa. Bližší informace Vám podá Vaše obec nebo Váš prodejce Redakční poznámka Překlad tohoto návodu zajistila společnost Conrad Electronic Česká republika, s. r. o., Podůlší 22, Praha 9. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv druhy kopií tohoto návodu, jako např. fotokopie, jsou předmětem souhlasu společnosti Conrad Electronic Česká republika, s. r. o. Copyright Conrad Electronic Česká republika, s. r. o.

1. Bezpečnostní instrukce...2. 2. Příprava...3 Standardní příslušenství...3 Popis jednotlivých částí...3

1. Bezpečnostní instrukce...2. 2. Příprava...3 Standardní příslušenství...3 Popis jednotlivých částí...3 Obsah 1. Bezpečnostní instrukce...2 2. Příprava...3 Standardní příslušenství...3 Popis jednotlivých částí...3 3. Instalace softwaru..4 Instalace softwaru Windows.4 Instalace softwaru Mac...4 4. Založení

Více

FilmScan35 I. Uživatelská příručka

FilmScan35 I. Uživatelská příručka FilmScan35 I Uživatelská příručka -1- I. Obsah balení FilmScan35 I FilmScan35 I Držák negativů Držák diapozitivů CD-ROM Instalační příručka Čistící štětec -2- POZNÁMKA Filmový skener podporuje Windows

Více

Uzivatelská pr rucka D 16G. Twain Ovladac

Uzivatelská pr rucka D 16G. Twain Ovladac Uzivatelská pr rucka D 16G Twain Ovladac Obsah Obsah 1 Nastavení skenování s PC 2 Připojení k počítači 2.1 Typy připojení... 2-1 Připojení k paralelnímu portu...2-1 Připojení k portu USB...2-1 2.2 Připojení

Více

Stručný Průvodce (Čeština)

Stručný Průvodce (Čeština) Stručný Průvodce (Čeština) Obsah balení 1. Skener 2. USB kabel 3. Síťový adaptér 4. Stručný průvodce 5. Instalační CD-ROM Popis skeneru 1. USB Port: skener se připojuje pomocí přiloženého USB kabelu k

Více

Záznamník teploty a vlhkosti AX-DT100. Návod k obsluze

Záznamník teploty a vlhkosti AX-DT100. Návod k obsluze Záznamník teploty a vlhkosti AX-DT100 Návod k obsluze Úvod Záznamník teploty a vlhkosti je opatřen velmi přesným teplotním a vlhkostním čidlem. Hlavními přednostmi záznamníku jsou vysoká přesnost, krátká

Více

Stručný Průvodce (Čeština)

Stručný Průvodce (Čeština) Stručný Průvodce (Čeština) Obsah balení 1. Skener 2. USB kabel 3. Stručný průvodce 4. Instalační CD-ROM Instalace a nastavení skeneru Krok 1. Připojení skeneru k počítači Zkontrolujte zda je skener VYPNUTÝ.

Více

Držák na diapozitivy. Držák negativního filmu

Držák na diapozitivy. Držák negativního filmu NÁVOD K POUŽITÍ -1-1. Popis částí zařízení Tlačítko skenování Kontrolka napájení USB kabel Štěrbina pro držák filmu Čistící štěteček Držák na diapozitivy Držák negativního filmu Pozn.: Tento filmový scanner

Více

Používání Webových služeb pro skenování v síti (operační systém Windows Vista SP2 nebo novější, Windows 7 a Windows 8)

Používání Webových služeb pro skenování v síti (operační systém Windows Vista SP2 nebo novější, Windows 7 a Windows 8) Používání Webových služeb pro skenování v síti (operační systém Windows Vista SP2 nebo novější, Windows 7 a Windows 8) Protokol Webových služeb umožňuje uživatelům operačního systému Windows Vista (SP2

Více

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA)

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) INSTALACE A NASTAVENÍ Krok 1. Připojení skeneru k počítači Pomocí kabelu USB připojte skener k počítači 1. Zapojte síťový adaptér do konektoru skeneru. 2. Zapojte druhý konec

Více

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) OBSAH BALENÍ

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) OBSAH BALENÍ STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) OBSAH BALENÍ 1. Skener 2. USB kabel x 2 3. Síťový adaptér 4. Stručný průvodce 5. Instalační CD-ROM 6. Kalibrační list 7. Čistící hadřík 8. Ochranný modul 1 INSTALACE A NASTAVENÍ

Více

Návod k použití. Pro evropské zákazníky

Návod k použití. Pro evropské zákazníky Návod k použití Pro evropské zákazníky Symbol CE značí, že tento výrobek vyhovuje evropským požadavkům na bezpečnost, zdravotní nezávadnost, životní prostředí a ochranu zákazníků. Zařízení označená symbolem

Více

USB Dokovací stanice. Uživatelský manuál

USB Dokovací stanice. Uživatelský manuál USB Dokovací stanice Uživatelský manuál Úvod Notebooková univerzální dokovací stanice USB 2.0 Dokovací stanice je unikátní rozšiřovací jednotkou speciálně navrženou k doplnění notebooků nebo stolních počítačů,

Více

Instalační a uživatelská příručka

Instalační a uživatelská příručka Instalační a uživatelská příručka 1304 Aplikace MESIresults je určena pro použití s automatickým zařízením měření indexu kotníkových tlaků (ABPI MD). Při použití USB kabelu může být zařízení ABPI MD připojeno

Více

Video boroskop AX-B520. Návod k obsluze

Video boroskop AX-B520. Návod k obsluze Video boroskop AX-B520 Návod k obsluze Obsah 1. Bezpečnostní instrukce... 3 2. Popis funkce... 3 3. Technické údaje... 4 4. Popis přístroje... 5 5. Obsluha zařízení... 7 6. Upozornění... 13 2 1. Bezpečnostní

Více

Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRIScan TM Mouse 2.

Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRIScan TM Mouse 2. Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRIScan TM Mouse 2. Popisy uvedené v této příručce jsou založeny na operačních systémech Windows 7 a Mac OS X Mountain Lion. Přečtěte

Více

Maximální rozměr fotografie 305x305 mm (větší foto může být použito v případě výkonnějšího počítače).

Maximální rozměr fotografie 305x305 mm (větší foto může být použito v případě výkonnějšího počítače). Návod k použití ÚVOD Děkujeme Vám, že jste si vybrali program od firmy Universal Laser Systems. Autorizovaný program je vytvořen k snadnému a efektivní mu zpracování fotek a k jejich přípravě na laserové

Více

Uživatelská příručka. Čeština

Uživatelská příručka. Čeština Uživatelská příručka 1 Práce se skenerem Tato příručka popisuje používání plochého skeneru dokumentů HP Scanjet 8270 a jeho příslušenství, řešení problémů při instalaci a kontaktování oddělení podpory

Více

Česká verze. Úvod. Instalace hardwaru. Instalace ve Windows 2000 a XP. PU007V2 Sweex 1-portová paralelní a 2-portová sériová PCI karta

Česká verze. Úvod. Instalace hardwaru. Instalace ve Windows 2000 a XP. PU007V2 Sweex 1-portová paralelní a 2-portová sériová PCI karta PU007V2 Sweex 1-portová paralelní a 2-portová sériová PCI karta Úvod Nevystavujte PU007V2 vysokým teplotám. Neumísťujte zařízení na přímé sluneční světlo ani do blízkosti zdrojů tepla. Nepoužívejte PU007V2

Více

Ladibug Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití

Ladibug Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití Ladibug Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití Obsah 1. Úvod... 2 2. Systémové požadavky... 2 3. Instalace Ladibug... 3 4. Připojení... 6 5. Začínáme používat Ladibug... 7 6.

Více

Externí harddisk Řada SPE3000 CZ Uživatelská příručka Philips SPE3000 series UM CZ.ind :54:56

Externí harddisk Řada SPE3000 CZ Uživatelská příručka Philips SPE3000 series UM CZ.ind :54:56 Externí harddisk Řada SPE3000 CZ Uživatelská příručka Obsah CZ 4 Obsah balení 4 Připojení 5 Odpojení 5 Instalace pro Mac, Windows 98 a Windows ME 6 Důležité informace 7 Potřebujete pomoc? 8 Soulad s FCC

Více

Začněte zde. Podle pokynů na Instalačním listu nainstalujte hardware. Potom pokračujte následujícími kroky a optimalizujte kvalitu tisku.

Začněte zde. Podle pokynů na Instalačním listu nainstalujte hardware. Potom pokračujte následujícími kroky a optimalizujte kvalitu tisku. Začněte zde Vyrovnání tiskových kazet bez počítače Podle pokynů na Instalačním listu nainstalujte hardware. Potom pokračujte následujícími kroky a optimalizujte kvalitu tisku. 1 Zkontrolujte, zda je v

Více

Digitální mikroskop s kamerou 2MP USB 1000X 8 LED + pohyblivý stojánek

Digitální mikroskop s kamerou 2MP USB 1000X 8 LED + pohyblivý stojánek 1499775785 VÝROBNÍ ČÍSLO Digitální mikroskop s kamerou 2MP USB 1000X 8 LED + pohyblivý stojánek 1. POPIS Tento mikroskop Vám umožní pocítit vzrušení z objevování zcela nového mikroskopického světa, který

Více

Gluco Diary Elektronický diář měření krevní glukózy

Gluco Diary Elektronický diář měření krevní glukózy Gluco Diary Elektronický diář měření krevní glukózy (Uživatelská příručka) Obsah 1. Představení programu Gluco Diary a. Uživatelská příručka b. Zákaznický servis 2. Součásti programu Gluco Diary 3. Požadavky

Více

Spyder5Express. uživatelská příručka

Spyder5Express. uživatelská příručka Spyder5Express uživatelská příručka 1. INSTALACE SOFTWARE Na stránkách http://goto.datacolor.com/getspyder5 vyberte z nabídky Spyder5Express. Zvolte Software. Z nabídky vyberte jazyk, ve kterém budete

Více

Stručný Průvodce (Čeština)

Stručný Průvodce (Čeština) Stručný Průvodce (Čeština) INSTALACE A NASTAVENÍ SKENERU Postupujte krok po kroku podle postupu popsaného níže, aby se USB skener nainstaloval správně. Krok 1. Připojení skeneru k počítači 1. Připojte

Více

Česká verze. Úvod. Instalace hardwaru. PU011 Sweex PCI Express karta, 1x paralelní port

Česká verze. Úvod. Instalace hardwaru. PU011 Sweex PCI Express karta, 1x paralelní port PU011 Sweex PCI Express karta, 1x paralelní port Úvod Nevystavujte PU011 vysokým teplotám. Neumísťujte ji na přímé sluneční světlo ani do blízkosti zdrojů tepla. Nepoužívejte PU011 ve velmi prašném nebo

Více

1 Informace o kameře Česky

1 Informace o kameře Česky WC NX Ultra Cz.fm Page 72 Friday, September 5, 2003 8:42 AM 1 Informace o kameře Česky Pohled zepředu Pohled zboku 1 2 3 4 1. Spoušt Stisknutím tohoto tlačítka spustíte aplikaci PC-CAM Center nebo pořídíte

Více

Obsah Úvod Systémové požadavky pro kameru 1.3 mega pixelů Systémové požadavky pro kameru 500K pixelů

Obsah Úvod Systémové požadavky pro kameru 1.3 mega pixelů Systémové požadavky pro kameru 500K pixelů Obsah Úvod 1 Systémové požadavky 1 Obsah balení 2 USB PC Kamera 3 Specifikace 4 Instalace ovladače 6 Použití aplikace Amcap 7 Test mikrofonu 9 Prohlížení obrázků 9 Popis kamery 11 Nastavení Vlastností

Více

Vaše uživatelský manuál KONICA MINOLTA BIZHUB 160 http://cs.yourpdfguides.com/dref/586519

Vaše uživatelský manuál KONICA MINOLTA BIZHUB 160 http://cs.yourpdfguides.com/dref/586519 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro KONICA MINOLTA BIZHUB 160. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se KONICA MINOLTA

Více

Návod pro uživatele DS150E. Dangerfield May 2009 V3.0 Delphi PSS

Návod pro uživatele DS150E. Dangerfield May 2009 V3.0 Delphi PSS Návod pro uživatele DS150E 1 OBSAH Hlavní součásti...3 Zápis do elektronické řídicí jednotky (OBD)...86 Pokyny k instalaci......5 Skenování... 89 Konfigurace technologie Bluetooth...26 Diagnostický program...39

Více

AG-320 Bezdrátová PCI karta kompatibilní s normou 802.11 a/g Příručka pro rychlou instalaci

AG-320 Bezdrátová PCI karta kompatibilní s normou 802.11 a/g Příručka pro rychlou instalaci AG-320 Bezdrátová PCI karta kompatibilní s normou 802.11 a/g Příručka pro rychlou instalaci Verze 1.00 1. vydání 8/2006 Přehled AG-320 je bezdrátová síťová karta určená pro stolní počítače. Informace o

Více

MICRO DVB-T STICK. Uživatelský manuál. Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167

MICRO DVB-T STICK. Uživatelský manuál. Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167 MICRO DVB-T STICK Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167 Uživatelský manuál Úvod 2 Obsah balení 2 Požadavky na systém 2 Instalace zařízení 3 Instalace softwaru 3 Práce se zařízením 5 Hlavní

Více

NWD310N. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový PCI adaptér N. Verze 1.00 Vydání 1 Říjen 2007. Copyright 2007. Všechna práva vyhrazena.

NWD310N. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový PCI adaptér N. Verze 1.00 Vydání 1 Říjen 2007. Copyright 2007. Všechna práva vyhrazena. Bezdrátový PCI adaptér N Příručka k rychlé instalaci Verze 1.00 Vydání 1 Říjen 2007 Copyright 2007. Všechna práva vyhrazena. Obsah Základní informace...1 1 Instalace softwaru...1 2 Instalace hardwaru...4

Více

STRUČNÝ PRŮVODCE OBSAH BALENI

STRUČNÝ PRŮVODCE OBSAH BALENI STRUČNÝ PRŮVODCE OBSAH BALENI 1. Skener 2. USB kabel 3. Napájecí kabel 4. Síťový adaptér 5. Stručný průvodce 6. Instalační CD-ROM 1 INSTALACE A NASTAVENÍ SKENERU Krok 1. Odemknutí skeneru Tento skener

Více

Datalogger Teploty a Vlhkosti

Datalogger Teploty a Vlhkosti Datalogger Teploty a Vlhkosti Uživatelský Návod Úvod Teplotní a Vlhkostní Datalogger je vybaven senzorem o vysoké přesnosti měření teploty a vlhkosti. Tento datalogger má vlastnosti jako je vysoká přesnost,

Více

Rollei DF-S 190 SE.

Rollei DF-S 190 SE. Obsah balení Rollei DF-S190 SE skener Držáky negativů/filmů Rychlý podavač Napájecí adapter Kabely Čistící štětec Uživatelská příručka Instalační CD Osazení diapozitivů do držáku 1. Otevřete držák 2. Vložte

Více

Rollei DF-S 240 SE.

Rollei DF-S 240 SE. Obsah balení Rollei DF-S 240 SE skener Držáky negativů/filmů Držák 4v1 Napájecí adapter Kabely Čistící štětec Uživatelská příručka Osazení diapozitivů do držáku 1. Otevřete držák 2. Vložte diapozitivy

Více

Přijímač digitální pozemní televize do počítače KD - 6 1 7 NÁVOD K POUŽITÍ

Přijímač digitální pozemní televize do počítače KD - 6 1 7 NÁVOD K POUŽITÍ Přijímač digitální pozemní televize do počítače KD - 6 1 7 NÁVOD K POUŽITÍ 1 Děkujeme za zakoupení USB adaptéru KD609. Je navržen pro příjem digitální televize do osobního počítače nebo notebooku v digitální

Více

Kabelový adaptér IDE/SATA - USB 2.0. Obj. č.: 98 60 91. Účel použití. Rozsah dodávky

Kabelový adaptér IDE/SATA - USB 2.0. Obj. č.: 98 60 91. Účel použití. Rozsah dodávky Účel použití Výrobek je určen pro provozování 2,5 a 3,5 pevných disků nebo CD/DVD mechanik (IDE nebo SATA) přes USB 2.0 port. Kabelový adaptér IDE/SATA - USB 2.0 Obj. č.: 98 60 91 Vážený zákazníku, děkujeme

Více

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) OBSAH BALENI

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) OBSAH BALENI STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) OBSAH BALENI 1. Skener 2. USB kabel 3. Napájecí kabel 4. Síťový adaptér 5. Uživatelská příručka 6. Instalační CD-ROM 1 INSTALACE A NASTAVENÍ SKENERU Krok 1. Odemknutí skeneru

Více

RUČNÍ SKENER

RUČNÍ SKENER RUČNÍ SKENER UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA 1. Hlavní vlastnosti NOVÝ a PRAKTICKÝ digitální ruční skener Rozlišení skenování: 300/600/900 dpi Ukládání souboru: JPG nebo PDF na paměťovou kartu microsd Podporované

Více

Krok č. 1. SAGEM F@st 840. ADSL USB modem. Jednoduchý instalační návod

Krok č. 1. SAGEM F@st 840. ADSL USB modem. Jednoduchý instalační návod Krok č. 1 SAGEM F@st 840 ADSL USB modem Jednoduchý instalační návod Krok č. 1 Předtím, než začnete: Ujistěte se, že dodávka samoinstalačního balíčku Vašeho ADSL USB modemu SAGEM F@st 840 obsahuje tyto

Více

PT Instalace programového vybavení

PT Instalace programového vybavení PT-2100 Instalace programového vybavení English pro Windows Obecné Specifikace P-touch Editor P-touch Quick Editor Printer Driver Umožňuje vytvářet libovolné štítky pomocí různých vzorů, fontů, šablon

Více

Bezdrátový mikro adaptér USB N150 WNA1000M-Návod k instalaci

Bezdrátový mikro adaptér USB N150 WNA1000M-Návod k instalaci Bezdrátový mikro adaptér USB N150 WNA1000M-Návod k instalaci Tato příručka popisuje expresní instalaci pomocí průvodce NETGEAR Smart Wizard a instalaci samostatného ovladače pro systém Windows. Poznámka:

Více

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky Kapitola 1: Úvod 1.1 Obsah balení Po obdržení televizního adaptéru TVGo A03 zkontrolujte, zda balení USB TV Super Mini obsahuje následující položky. Adaptér TVGo A03 Disk CD s ovladači Dálkový ovladač

Více

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista OBSAH Kapitola 1: SYSTéMOVé POžADAVKY...1 Kapitola 2: INSTALACE SOFTWARU TISKáRNY V SYSTéMU WINDOWS...2 Instalace softwaru pro lokální tisk... 2 Instalace softwaru

Více

4x standardní vstupy

4x standardní vstupy Uvedení do provozu Toto DVR je speciálně vyrobeno pro USB rozhraní, USB3104 převádí videosignál pomocí USB do počítače. Má vkusný černý design a malou velikost, umožňuje jednoduché připojení k počítači.

Více

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) OBSAH BALENÍ

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) OBSAH BALENÍ STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) OBSAH BALENÍ 1. Skener 2. USB kabel 3. Síťový adaptér 4. Skener Uživatelská příručka 5. Stručný průvodce 6. Instalační CD-ROM 7. Kalibrační list 8. Informační nálepka 9. Posuvný

Více

Instalační průvodce pro EasyGate UMTS Data

Instalační průvodce pro EasyGate UMTS Data Instalační průvodce pro EasyGate UMTS Data Tento instalační průvodce slouží pro rychlé nainstalování ovladačů pro EasyGate UMTS Data a zprovoznění internetového připojení pomocí HSDPA/GPRS. Vložené screenshoty

Více

SENCOR SDF 1260. Digitální fotorámeček. Návod k obsluze

SENCOR SDF 1260. Digitální fotorámeček. Návod k obsluze SENCOR SDF 1260 Digitální fotorámeček Návod k obsluze 0 Bezpečnostní informace: Udržujte přístroj mimo působení vody, vlhkosti a prachu. Provozní teplota je 0-40 0 C. Nikdy neumísťujte přístroj do míst

Více

Podium View TM 2.0 Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití - Česky

Podium View TM 2.0 Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití - Česky Podium View TM 2.0 Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití - Česky Obsah 1. Ú vod... 2 2. Systémový požadavek... 2 3. Instalace Podium View... 3 4. Připojení k hardware... 5 5.

Více

PRP-058K Termální tiskárna účtenek Uživatelský manuál

PRP-058K Termální tiskárna účtenek Uživatelský manuál PRP-058K Termální tiskárna účtenek Uživatelský manuál Prosím, mějte tento návod na bezpečném místě pro budoucí použití. Obsah Bezpečnostní upozornění... 3 Přehled výrobku... 3 Hlavní rysy... 3 Obsah balení...

Více

Skener diapozitivů a filmových negativů x120 SCAN. Obj. č.:

Skener diapozitivů a filmových negativů x120 SCAN. Obj. č.: Skener diapozitivů a filmových negativů x120 SCAN Popis a ovládací prvky 1. LCD displej 2. Přehrávání a režim prezentace 3. EV / Vymazání 4. SIZE (velikost filmu) / Tlačítko se šipkou dolů 5. Typ filmu

Více

x4plus-scan Návod k použití 1. Předmluva

x4plus-scan Návod k použití 1. Předmluva x4plus-scan Návod k použití 1. Předmluva Děkujeme, že jste se rozhodli pro zakoupení filmového skeneru Reflecta x4plus-scan. Před použitím tohoto zařízení věnujte prosím pozornost tomuto návodu k použití

Více

ZAČNĚTE ZDE. Bezdrátové USB Kabelové. Chcete tiskárnu připojit k bezdrátové síti? Přejděte do části Instalace a nastavení bezdrátového připojení.

ZAČNĚTE ZDE. Bezdrátové USB Kabelové. Chcete tiskárnu připojit k bezdrátové síti? Přejděte do části Instalace a nastavení bezdrátového připojení. ZAČNĚTE ZDE Odpovíte-li na některou z otázek ano, přejděte do příslušné části, kde najdete pokyny k instalaci a připojení. Chcete tiskárnu připojit k bezdrátové síti? Přejděte do části Instalace a nastavení

Více

Návod k instalaci programovací jednotky a programovací aplikace. Popis programování senzorů.

Návod k instalaci programovací jednotky a programovací aplikace. Popis programování senzorů. Návod k instalaci programovací jednotky a programovací aplikace. Popis programování senzorů. Děkujeme, že jste se rozhodli vyzkoušet ALLIGATOR sens.it. Následující stránky vás seznámí s programovacími

Více

2.1.2 V následujícím dialogovém okně zvolte Instalovat ze seznamu či daného umístění. stiskněte tlačítko Další

2.1.2 V následujícím dialogovém okně zvolte Instalovat ze seznamu či daného umístění. stiskněte tlačítko Další Autodiagnostika ROBEKO Diagnostický kabel VAG1 VAGR1 Instalace pro operační systémy Windows 1. Úvod : Před použitím kabelu je nutné nejprve nainstalovat příslušné ovladače v operačním systému Vašeho počítače.

Více

INSTALACE SOFTWARE DIGITÁLNÍ MULTIFUNKČNÍ SYSTÉM

INSTALACE SOFTWARE DIGITÁLNÍ MULTIFUNKČNÍ SYSTÉM INSTALACE SOFTWARE DIGITÁLNÍ MULTIFUNKČNÍ SYSTÉM OBSAH O SOFTWARE PŘED INSTALACÍ INSTALACE SOFTWARU PŘIPOJENÍ K POČÍTAČI NASTAVENÍ OVLADAČE PRO TISKÁRNU ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ Strana..................... 1 3

Více

Krok 1 Zapněte počítač a předtím, než se spustí Windows, opakovaně stiskněte klávesu F8, až se na monitoru objeví následující údaje:

Krok 1 Zapněte počítač a předtím, než se spustí Windows, opakovaně stiskněte klávesu F8, až se na monitoru objeví následující údaje: Krok 1 Zapněte počítač a předtím, než se spustí Windows, opakovaně stiskněte klávesu F8, až se na monitoru objeví následující údaje: HDMI smart TV a mini PC Joy-it Android 4.0, 2x 1,4 GHz Obj. č.: 87 46

Více

Průvodce pro přenos dat

Průvodce pro přenos dat Průvodce pro přenos dat (pro tonometr OMRON M6 Comfort IT a OMRON M3 IT) 1)Před prvním použití se musíte nejdříve zaregistrovat. 2)Přejděte na webovou stránku: http://bi-link.omron.com/home/landing 3)Zde

Více

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE INSTALACE PCTV DELUXE Tato část popisuje, jak nainstalovat PCTV Deluxe po hardwarové i softwarové stránce. Během instalace bude vytvořena programová skupina PCTV Deluxe

Více

Instalační manuál pixel-fox

Instalační manuál pixel-fox Instalační manuál pixel-fox Verze 01/2011 V5 (CZ) - Subject to change without notice! Systémové požadavky: Aktuální minimální systémové požadavky pro používání software pixel-fox na vašem PC jsou: - IBM

Více

3G Mobilní internet USB modem AnyDATA ADU-520L

3G Mobilní internet USB modem AnyDATA ADU-520L 3G Mobilní internet USB modem AnyDATA ADU-520L (Příručka uživatele) AnyTime AnyPlace AnyWireless Data Solutions 2/21 Specifikace k řadě modemů AnyDATA Copyright 2009 AnyDATA Corporation. Všechna práva

Více

DWL-G122 bezdrátový USB adaptér. Pokud některá z výše uvedených položek chybí, kontaktujte prodejce.

DWL-G122 bezdrátový USB adaptér. Pokud některá z výše uvedených položek chybí, kontaktujte prodejce. Tento výrobek pracuje s následujícími operačními systémy: Windows XP, Windows 2000, Windows Me, Windows 98SE DWL-G122 AirPlus G TM Vysokorychlostní 802.11g USB bezdrátový adaptér Než začnete Musíte mít

Více

českém Úvod Hardware Instalace ve Windows 98SE PU007 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card

českém Úvod Hardware Instalace ve Windows 98SE PU007 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card PU007 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení výrobku Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card. Tento výrobek vám umožní jednoduše přidat

Více

VQDV03. Příručka uživatele

VQDV03. Příručka uživatele VQDV03 Příručka uživatele Děkujeme Vám, že jste si zakoupili tuto sportovní kameru. Prosím, přečtěte si pečlivě následující provozní instrukce. Nutné pro správné používání a provozování kamery. Doporučujeme

Více

Česká verze. Úvod. Instalace hardwaru. LC202 Sweex Powerline Ethernet adaptér 200 Mbps

Česká verze. Úvod. Instalace hardwaru. LC202 Sweex Powerline Ethernet adaptér 200 Mbps LC202 Sweex Powerline Ethernet adaptér 200 Mbps Úvod Nevystavujte Sweex Powerline Ethernet adaptér 200 Mbps nadměrným teplotám. Neumísťujte zařízení na přímé sluneční světlo ani do blízkosti zdrojů tepla.

Více

V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WN721N.

V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WN721N. Instalace V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WN721N. Pokud používáte Windows 2000, instalujte, prosím, toto zařízení podle návodu ( Installation Guide ), který je součástí

Více

Tablet. Rychlý průvodce instalací

Tablet. Rychlý průvodce instalací Tablet CZ Rychlý průvodce instalací Windows Vista, Vista x64, XP, XP x64, 2000 Macintosh OS X v10.3.9. nebo vyšší Důležité: pro plné využití všech funkcí pera a tabletu je NUTNÁ instalace ovládacího programu

Více

Vložte disk Sweex CD-ROM do CD mechaniky a klikněte na Drivers and Software (Ovladače a software).

Vložte disk Sweex CD-ROM do CD mechaniky a klikněte na Drivers and Software (Ovladače a software). LW056V2 Sweex bezdrátový LAN Cardbus adaptér 54 Mbps Úvod Nevystavujte bezdrátový Cardbus adaptér 54 Mbps nadměrným teplotám. Neumísťujte zařízení na přímé sluneční světlo ani do blízkosti zdrojů tepla.

Více

NÁVOD K OBSLUZE. KAPESNÍ DALEKOHLED 8 x 22 S DIGITÁLNÍ KAMEROU Typ č. 18-88000. Obj. č.: 670 734

NÁVOD K OBSLUZE. KAPESNÍ DALEKOHLED 8 x 22 S DIGITÁLNÍ KAMEROU Typ č. 18-88000. Obj. č.: 670 734 . NÁVOD K OBSLUZE KAPESNÍ DALEKOHLED 8 x 22 S DIGITÁLNÍ KAMEROU Typ č. 18-88000 Obj. č.: 670 734 Malý kapesní dalekohled 8 x 22 s vestavěnou digitální kamerou.. Kamera je napájena dvěma bateriemi o napětí

Více

FM16 P/NO:MBM PŘENOSNÝ HUDEBNÍ PŘEHRÁVAČ NÁVOD K OBSLUZE

FM16 P/NO:MBM PŘENOSNÝ HUDEBNÍ PŘEHRÁVAČ NÁVOD K OBSLUZE PŘENOSNÝ HUDEBNÍ PŘEHRÁVAČ NÁVOD K OBSLUZE PŘED POUŽÍVÁNÍM PŘÍSTROJE SI PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TENTO NÁVOD K POUŽITÍ A USCHOVEJTE JEJ PRO PŘÍPAD POTŘEBY. CZ FM16 P/NO:MBM37748516 Obsah Bezpečnostní pokyny...3

Více

Specifikace. Bezpečnostní pokyny. Přístroj neotevírejte.

Specifikace. Bezpečnostní pokyny. Přístroj neotevírejte. Digitální mikroskop Obj. č.: 19 13 14 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup digitálního mikroskopu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení výrobku

Více

Aktualizace software tabletů GoClever TAB A73 / A101 / A103 (pomocí aplikace LiveSuit 1.05)

Aktualizace software tabletů GoClever TAB A73 / A101 / A103 (pomocí aplikace LiveSuit 1.05) Aktualizace software tabletů GoClever TAB A73 / A101 / A103 (pomocí aplikace LiveSuit 1.05) Než začnete aktualizovat, ujistěte se, že je zařízení úplně nabité. Nezapomeňte zálohovat před započetím aktualizace

Více

Rychlý referenční průvodce

Rychlý referenční průvodce Rychlý referenční průvodce VT55 & OBDII 1-888-621-TPMS 1-888-621-8767 Sekce A Všeobecný popis Sekce B Spuštění Senzoru / Popis Výsledků Sekce C Použití OBDII Funkce / Update Proces Sekce D Instalace USB

Více

Čeština. Výstražná zpráva WEEE PROHLÁŠENÍ FCC. Poznámka: Symbol tříděného odpadu v evropských zemích

Čeština. Výstražná zpráva WEEE PROHLÁŠENÍ FCC. Poznámka: Symbol tříděného odpadu v evropských zemích Výstražná zpráva WEEE Symbol tříděného odpadu v evropských zemích Tento symbol ukazuje, že tento výrobek musí být tříděn samostatně. Následující pokyny platí pouze pro uživatele v evropských zemích: Likvidace

Více

INSTALACE SOFTWARE DIGITÁLNÍ MULTIFUNKČNÍ SYSTÉM ÚVOD O SOFTWARE. Vnitřní obálka

INSTALACE SOFTWARE DIGITÁLNÍ MULTIFUNKČNÍ SYSTÉM ÚVOD O SOFTWARE. Vnitřní obálka INSTALACE SOFTWARE DIGITÁLNÍ MULTIFUNKČNÍ SYSTÉM ÚVOD O SOFTWARE... PŘED INSTALACÍ INSTALACE SOFTWARU PŘIPOJENÍ K POČÍTAČI NASTAVENÍ OVLADAČE PRO TISKÁRNU JAK POUŽÍVAT ONLINE MANUÁL ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ Strana

Více

P D S - 5 P. Psychologický diagnostický systém. Instalační manuál. Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů

P D S - 5 P. Psychologický diagnostický systém. Instalační manuál. Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů P D S - 5 P Psychologický diagnostický systém Instalační manuál Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů GETA Centrum s.r.o. 04 / 2012 GETA Centrum s.r.o. Nad Spádem 9/206, 147

Více

Digitální fotoalbum Braun DigiAlbum 7. Návod k použití

Digitální fotoalbum Braun DigiAlbum 7. Návod k použití Digitální fotoalbum Braun DigiAlbum 7 Návod k použití 1 Před prvním použitím se prosím nejprve pečlivě seznamte s bezpečnostními pokyny a upozorněními. Pozornost věnujte všem upozorněním na výrobku a v

Více

INSTALACE SOFTWARE DIGITÁLNÍ MULTIFUNKČNÍ SYSTÉM

INSTALACE SOFTWARE DIGITÁLNÍ MULTIFUNKČNÍ SYSTÉM INSTALACE SOFTWARE DIGITÁLNÍ MULTIFUNKČNÍ SYSTÉM ÚVOD PŘED INSTALACÍ INSTALACE TISKOVÉHO OVLADAČE PŘIPOJENÍ K POČÍTAČI NASTAVENÍ OVLADAČE PRO TISKÁRNU JAK POUŽÍVAT ONLINE MANUÁL ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ Strana.....................

Více

Mini PC ITV26. Návod k použití

Mini PC ITV26. Návod k použití Návod k použití Poslední revize: 13. 6. 2013 Obsah Spuštění... 3 Připojení napájení... 3 Připojení příslušenství... 3 Připojení televize... 3 Připojení myši... 4 Způsob použití... 4 Připojení k internetu...

Více

ZAŘÍZENÍ PRO ČTENÍ KARET TRUST 630 USB 2.0. Návod k prvnímu použití zařízení

ZAŘÍZENÍ PRO ČTENÍ KARET TRUST 630 USB 2.0. Návod k prvnímu použití zařízení Návod k prvnímu použití zařízení ZAŘÍZENÍ PRO ČTENÍ KARET TRUST 630 USB 2.0 Kapitola 1. Úvod (1) 2. Instalace a aktivace (3) Odebrání starých ovladačů (3.1) Instalace v systémech Windows 98 SE / Windows

Více

Instalace hardwaru. 4. Uzavřete pouzdro PC a zapojte napájecí kabel do PC. Potom zapněte PC.

Instalace hardwaru. 4. Uzavřete pouzdro PC a zapojte napájecí kabel do PC. Potom zapněte PC. Instalace hardwaru Jako modelový vzorek výrobku v tomto návodu slouží typ TL-WN350G. 1. Vypněte váš počítač a vypojte napájecí kabel ze zásuvky. 2. Otevřete krabici počítače a na základní desce vyhledejte

Více

V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WN422G.

V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WN422G. Instalace V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WN422G. Pokud používáte Windows 2000, instalujte, prosím, toto zařízení podle návodu který je součástí uživatelského návodu

Více

Digitální hodiny s Full HD WiFi kamerou a úhlem záběru 140

Digitální hodiny s Full HD WiFi kamerou a úhlem záběru 140 Digitální hodiny s Full HD WiFi kamerou a úhlem záběru 140 Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz

Více

USB Digitální Mikroskop. (20x-400x) V1.3

USB Digitální Mikroskop. (20x-400x) V1.3 USB Digitální Mikroskop (20x-400x) V1.3 Manuál Poděkování Děkujeme za Váš nákup našich výrobků - jedná se o high-tech a zároveň snadno použitelný digitální mikroskop. S touto vychytávkou uvidíte unikátní

Více

Jak používat program P-touch Transfer Manager

Jak používat program P-touch Transfer Manager Jak používat program P-touch Transfer Manager Verze 0 CZE Úvod Důležité upozornění Obsah tohoto dokumentu a technické parametry příslušného výrobku podléhají změnám bez předchozího upozornění. Společnost

Více

USB mikroskop Návod k používání

USB mikroskop Návod k používání USB mikroskop Návod k používání CZ Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste nám projevil nákupen tohoto výrobku. Věříme, že s ním budete plně spokojen. Tento návod slouží pro správné používání

Více

/ NVR-4008 / NVR-4016

/ NVR-4008 / NVR-4016 DINOX rekordéry: NVR-4004 NVR-4008 NVR-4016 Rychlá uživatelská příručka Obsah Rychlá uživatelská příručka... 1 Před instalací NVR... 3 Instalace NVR... 3 Instalace pevného disku... 3 Přední panel... 5

Více

Retušování a opravy vad snímku

Retušování a opravy vad snímku Retušování a opravy vad snímku 137 Jak odstranit obrazové vady pokročilý Pokud obrázek obsahuje obrazové vady, způsobené zpracováním videokarty nebo skenerem, použijte následující tipy. Z místní nabídky

Více

SP300E. Příručka k rychlé instalaci. Příruční tiskárna s portem Ethernet. Verze 1.00. Copyright 2008. Všechna práva vyhrazena.

SP300E. Příručka k rychlé instalaci. Příruční tiskárna s portem Ethernet. Verze 1.00. Copyright 2008. Všechna práva vyhrazena. SP300E Příruční tiskárna s portem Ethernet Příručka k rychlé instalaci Verze 1.00 Copyright 2008. Všechna práva vyhrazena. Obsah Obsah balení...1 Přehled...1 Tisk zkušební stránky...2 Zakládání role s

Více

.NET Framework verze 3.5... 4 Program pro připojení ke vzdálené ploše (RDC) verze 7.1... 5

.NET Framework verze 3.5... 4 Program pro připojení ke vzdálené ploše (RDC) verze 7.1... 5 Obsah Přístup k serveru ČMIS Kancelář Online... 2 Úvod... 2 Uživatelé s operačním systémem Windows XP musí nainstalovat:... 2 Uživatelé s operačním systémem Windows Vista musí nainstalovat:... 4.NET Framework

Více

Děkujeme Vám za zakoupení HSPA USB modemu Huawei E1750. Pomocí něj se můžete připojit k vysokorychlostnímu internetu.

Děkujeme Vám za zakoupení HSPA USB modemu Huawei E1750. Pomocí něj se můžete připojit k vysokorychlostnímu internetu. Děkujeme Vám za zakoupení HSPA USB modemu Huawei E1750. Pomocí něj se můžete připojit k vysokorychlostnímu internetu. Poznámka: Tento manuál popisuje vzhled USB modemu a postup přípravy modemu, instalace

Více

Symbol pro třídění odpadu v evropských zemích

Symbol pro třídění odpadu v evropských zemích Symbol pro třídění odpadu v evropských zemích Česky Tento symbol označuje, že tento výrobek je třeba zlikvidovat jako tříděný odpad. Pro uživatele v evropských zemích platí následující zásady: Tento výrobek

Více

Mikroskopová kamera DigiMicro Profi USB 5 Mpix. Obj. č.: 19 13 93

Mikroskopová kamera DigiMicro Profi USB 5 Mpix. Obj. č.: 19 13 93 Mikroskopová kamera DigiMicro Profi USB 5 Mpix Systémové požadavky Operační systém: MS Windows XP SP2/Vista/ Windows 7 a MAC OS, verze 10.6 a vyšší (bez softwaru pro měření) min. procesor Pentium 1800

Více

Velký křízovkářský slovník 4.0 (VKS) Instalace programu

Velký křízovkářský slovník 4.0 (VKS) Instalace programu Velký křízovkářský slovník 4.0 (VKS) Instalace programu Obsah Technické podmínky pro provoz programu minimální konfigurace... 2 Základní informace... 2 Hlavní nabídka instalačního programu... 2 Instalace

Více

českém Úvod Obsah balení IP004 Sweex Wireless Internet Phone

českém Úvod Obsah balení IP004 Sweex Wireless Internet Phone IP004 Sweex Wireless Internet Phone Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení zařízení Sweex Wireless Internet Phone. S tímto internetovým telefonem si můžete rychle a snadno začít povídat

Více

Návod k obsluze. Windows -komunikační software GSOFT 3050 pro ruční měřící přístroje GMH 3xxx. Verze Všeobecné informace 2

Návod k obsluze. Windows -komunikační software GSOFT 3050 pro ruční měřící přístroje GMH 3xxx. Verze Všeobecné informace 2 Návod k obsluze Windows -komunikační software GSOFT 3050 pro ruční měřící přístroje GMH 3xxx Verze 1.0 Obsah: 1 Všeobecné informace 2 1.1 Obsluha programu 2 1.2 Licenční podmínky 2 1.3 Registrace programu

Více

Dotykový 8" LCD monitor s HDMI 869GL80NP/C/T

Dotykový 8 LCD monitor s HDMI 869GL80NP/C/T Dotykový 8" LCD monitor s HDMI 869GL80NP/C/T Bezpečnost 1. Používejte prosím pouze adaptér přiložený jako příslušenství. 2. Nevystavujte tento výrobek přímému slunečnímu světlu, teplu nebo vlhku. 3. Nepoužívejte

Více

Vítejte. Přehled. Obsah balení

Vítejte. Přehled. Obsah balení Přenosná video lupa Uživatelská příručka Vítejte Děkujeme Vám za nákup přenosné video lupy. Prosíme o přečtení tohoto návodu. Jeho obsah Vám pomůže, abyste mohli lupu používat, jak nejlépe je to možné.

Více