Řád klientů internátního oddělení SVP Liberec

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Řád klientů internátního oddělení SVP Liberec"

Transkript

1 Řád klientů internátního oddělení SVP Liberec 1. Práva klienta právo na všestrannou péči právo na respektování lidské důstojnosti právo na svobodu náboţenství a světového názoru právo vyjádřit svůj názor na zamýšlená a prováděná opatření, která se ho dotýkají s přihlédnutím k jeho věku a rozumové vyspělosti právo obrátit se s problémem či starostí na kohokoliv z dospělých právo na písemný, telefonický a osobní kontakt se svými zákonnými zástupci, pěstouny dle dohodnutých podmínek právo na kontakt s kurátorem či učitelem dle dohodnutých podmínek právo na poskytování informací (body, hodnocení, výchovná opatření) právo být hodnocen a odměňován dle systému hodnocení klienti ve 3. stupni mohou spolurozhodovat o důleţitých věcech (např. přestup do 2. stupně pobytu, aktivní tvorba volnočasových programů apod.) a v určené časy pouţívat mobilní telefon právo dát podnět na svolání mimořádné skupiny anebo anonymně vyuţít schránku důvěry 2. Povinnosti klienta dodrţovat reţim dne, řád a pravidla ve středisku řídit se radami a pokyny dospělých chovat se k ostatním klientům slušně a kamarádsky, nenapadat je fyzicky ani slovně. chovat se k dospělým pracovníkům střediska slušně a zdvořile, vykat jim návštěvy na pokojích nejsou povoleny vstup do kuchyně jen s povolením vychovatele (sluţby) přísný zákaz kouření, užívání alkoholických nápojů a drog, při důvodném podezření na vnesení předmětů či látek s tímto souvisejících je možné provést kontrolu osobních věcí, zákaz platí nejen v budově a zahradě SVP, ale i mimo ně přísný zákaz hraní hazardních her, prodeje nebo výměny osobních věcí nepoškozovat si své zdraví, za poškozování zdraví je povaţováno i vyrývání znaků do kůţe, píchání se špendlíky apod. přísný zákaz intimního kontaktu mezi klienty, při důvodném podezření je moţno klientův pobyt v zařízení ukončit nepouţívat hrubá a sprostá slova účastnit se činností organizovaných pracovníky střediska vzdálit se z SVP jen za doprovodu pedagogického pracovníka nebo se zákonným zástupcem, či během schválených volných vycházek dodrţovat pravidla hygieny a nutná zdravotní opatření, kaţdé onemocnění nebo úraz ihned ohlásit vychovateli udrţovat v prostorách zařízení i v jeho okolí čistotu a pořádek a uklízet si svoje pokoje, dodrţovat rozpis sluţeb škodu způsobenou z nedbalosti či úmyslně je klient povinen uhradit ze svého kapesného, jeli cena poškozené věci vyšší neţ klientovo kapesné, jsou tuto škodu povinni uhradit jeho zákonní zástupci v době večerní hygieny se klienti zdrţují na pokojích

2 3. Hodnocení klientů, odměny a výchovná opatření: Klient je hodnocen v průběhu kaţdého dne a na večerní komunitě. Jeho hodnocení je písemně zaznamenáváno. Kaţdé pondělí na velké komunitě je provedeno týdenní hodnocení, za účasti všech dětí a klíčových zaměstnanců. Způsob hodnocení bodujeme na desetistupňové škále od +5 do Kladné body (+) označujeme pro přehlednost jako zelené, záporné body (-) jako černé. Zelené a černé body se navzájem sčítají při týdenním hodnocení. Klient nemůţe za jeden den dosáhnout více neţ 10 kladných nebo záporných bodů od jednoho z úseků tj. učitel, denní vychovatel, noční vychovatel. Ve výjimečných případech je vţdy na uváţení pracovníka střediska. Škola uděluje zelené a černé body pouze tam, kde nemůţe známkovat. Udělené body nepromíjíme. Snaţíme se nepřehlíţet aktivitu, ale ani přestupky klientů. Na základě celkového součtu bodů za týden může klient dostat ocenění nebo sankci: Ocenění: kapesné (I. stupeň-30 Kč, II. stupeň-50 Kč, III. stupeň-70 Kč) volná vycházka víkendový výjezd mimořádný víkendový výjezd (2x za pobyt, po uplynutí poloviny pobytu, pro klienty ve 2. stupni) titul Zlatý čáp ústní pochvala písemná pochvala Mimořádný výjezd klient musí napsat písemnou ţádost a odevzdat ji nejpozději v neděli vychovateli. Ţádost musí obsahovat jednu podmínku, kterou si klient určí sám. Další mu určí dospělí na velké komunitě. Tyto podmínky je potřeba dodrţovat aţ do odjezdu, písemné či praktické úkoly je třeba splnit nejpozději do čtvrtka, kdy se na večerní komunitě dozví, zda MV získal. Titul ZLATÝ ČÁP se uděluje v pondělí na velké komunitě klientovi, který má za týden méně neţ 5 černých bodů (nejvýše však -2). Sankce: zákaz výhod (okamţitý, součtem, za týdenní plán) ústní napomenutí písemné napomenutí sesazení do niţšího stupně podmínečné vyloučení vyloučení Zákaz výhod může klient dostat za: hrubé porušení řádu a pravidel, tj. okamţité udělení bodů ve výši -5 (okamžitý ZV), nesplnění 5 a více úkolů ze svého týdenního plánu (ZV z plánu), záporným součtem bodů za týdenní hodnocení (ZV součtem). Zákaz výhod součtem znamená: nepřiznání kapesného či výjezdu Okamžitý ZV znamená: V pravomoci vychovatele je zrušit výhody jiţ přidělené, pokud se chování klienta neslučuje s pravidly střediska a je hodnocen 5 body.

3 Pro klienta: z VĚK t VZORNÝ ZÁKAZ VÝHOD SOUČTEM/ VÝJEZD DOMŮ 6 8 let 9-11 let r á min. +10 min let t min let u min. +20 Pro klienta: ztráta kapesného, vycházky či výjezdu, 3 dny bez dívání na TV, bez moţnosti mít u sebe vlastní hudební přehrávač (odevzdá moţné přidělení práce navíc (v době osobního volna i mimo něj). Pro skupinu: ten den + den následující ztráta atraktivity programu Rozsah výhod či sankcí je s ohledem na týdenní součet bodů klientovi sdělen na týdenní komunitě a liší se dle věku klienta. Zelené body udělujeme např. za: Aktivní zapojení do výchovné činnosti, reţimu, školní přípravy. Zlepšení chování, jednání s dospělými. Udrţování pořádku a hygieny. Vzorné plnění povinností. Práce navíc. Pomoc vychovateli s mimořádnou situací. Zvládnutí obtíţné situace (rvačka, útěk). Organizace programu pro ostatní. Plnění týdenního plánu. Celkovou aktivitu a snahu. Dobré chování při vycházce, výletu. Spolupráci s ostatními klienty. Kaţdá snaha o nápravu nebo zmírnění prohřešku, přiznání se nebo omluva. Zvládání provokací od ostatních klientů. Pomoc kamarádovi v obtíţné situaci. Zvládnutí afektu, zdrţení se agrese. Návrat z útěku: +2 zelené body, pokud se klient vrátil sám do večeře a nespáchal trestný čin. Toto pravidlo lze uplatnit pouze jednou, nikoli při opakovaných útěcích. Černé body udělujeme za kaţdé nevhodné chování a podle závaţnosti přestupku volíme individuálně jeho bodovou výši, např. za: (individuálně na zvážení vychovatele): Nekázeň v jídelně. Zdrţování, nepořádek v osobních věcech. Neplnění povinností. Drobná krádeţ. Lenost, nezájem, hlučnost, vulgarita. Rušení nočního klidu po večerce. Vzdálení se na procházce od vychovatele nebo od skupiny. Drobný podvod. Půjčování, prodej a výměna osobních věcí včetně oděvů.

4 Rušení nočního klidu. Ponechání si peněz. Neplnění povinností dlouhodobějšího rázu. Neuposlechnutí pokynu vychovatele Drzost vůči dospělým a klientům. Drobné ničení majetku. Osahávání a obnaţování se před jinými klienty nebo jiné nevhodné sexuální projevy. -4, -5 : -5 = okamžitý zákaz výhod (bez kapesného, vycházek, výjezdů): Agrese. Opakované provokování ostatních klientů. Vandalismus. Krádeţ. Kouření v prostorách SVP i mimo budovu v průběhu pobytu, včetně donášení cigaret, zapalovačů apod. a jejich loudění na vycházkách. Útěk. Ublíţení na zdraví. Opakované nerespektování pokynů dospělých. Dlouhodobě utajovaná agrese např. šikana, vydírání, vyhroţování, poniţování apod. Vulgarita, fyzický útok. Sexuální obtěţování, sexuální násilí, zneuţívání menších a slabších klientů. Úmyslné sebepoškozování (např. tetování, řezání pokoţky, piercing, propichování uší). Účelové a zcela úmyslné vzájemné návštěvy na pokojích a nedovolený vstup do kanceláře vychovatelů. Nepovolený vstup Hodnocení týdenního plánu úkolů klientů: Za kaţdý splněný úkol (berušku) získává klient tři zelené body (+3). Pokud klient úkol nesplní v průběhu prvního týdne od zadání, je tento úkol hodnocen jedním černým bodem (-1). Pokud klient daný úkol nesplní ani v průběhu druhého týdne, je tento úkol hodnocen dvěma černými body (-2). V případě, ţe klient daný úkol nesplní ani v průběhu třetího týdne, je toto hodnoceno v týdenním plánu úkolů prasetem, které má hodnotu tří černých bodů (-3) 4. Návštěvy Návštěvy probíhají vţdy v neděli v čase 13:00 16:00 hod. V neděli, kdyţ probíhá rodičovská skupina, je návštěva v čase 13:00 15:00 hod.. V rámci návštěvy mohou rodiče s dítětem odejít mimo prostor SVP pouze tehdy, má-li dítě schválenou volnou vycházku, jinak jsou rodiče s dítětem v prostorách střediska. 5. Výjezdy domů Jsou moţné pouze u klientů ve 2. a 3. stupni. Výjezdový víkend probíhá 1x za 14 dní, od pátku do neděle. Návrat klienta do střediska v neděli probíhá do času stanoveného reţimem dne, nejpozději do 14:30 hodin. 6. Telefonování Hovořit telefonicky s dítětem lze v pondělí, čtvrtek, pátek a sobotu v čase od 19:50 do 20:15 hod.. Vlastní mobilní telefony mohou pouţívat pouze klienti ve 3. stupni.

5 7. Volné vycházky Jsou umoţněny klientům ve 2.a 3. stupni. Volná vycházka je moţná v neděli v čase od 13:00 do 16:00 hod.. Jízdné na vycházku, tj. jízdenky MHD, si klient hradí sám ze svého kapesného, nebo chodí do města pěšky. 8. Kapesné Kapesné je přidělováno v souladu s hodnocením. Kapesné není moţno převést do následujícího týdne. 9. Příprava na vyučování Probíhá ve stanovených dnech (pondělí, úterý, středa, čtvrtek a neděle) v čase od 17:00 do 18:00 hodin ve třídě. 10. Přechod do školy Po dobu vyučování je první patro - pobytové oddělení uzavřeno. Během velké přestávky (svačina) klienti nemohou vstupovat na své pokoje. Klienti se do školy převlékají do jiného oblečení, neţ mají pro volný čas. 11. Jídlo mimo jídelnu Klienti jsou povinni se účastnit společného stravování v době snídaně, svačiny, oběda, odpolední svačiny a večeře. V jiných časech mají povoleno jíst či pít na pokoji (ovoce, oplatky,..), ale musí zachovávat pořádek. Klienti nesmí nosit nádobí (hrnky, skleničky,..) a zbytky potravin na pokoj. V komunitních místnostech není dovoleno jídlo ani pití. Výjimku tvoří návštěvy. 12. Používání MP3 či MP4 přehrávačů Lze je pouţívat po dobu osobního volna, v jiný čas pouze po dohodě s vychovatelem. V případě zákazu výhod je nutno ho na 3 dny (ten den + 2 dny následující) odevzdat vychovateli. Na přehrávačích můţe být pouze hudba, vychovatelé mají právo kontrolovat obsah přehrávače. 13. Dělení do stupňů + kapesné

6 Jaké máš výhody v I. stupni pobytu Můţeš dostat maximálně 30,- Kč kapesného na týden. Jaké máš výhody ve II. stupni pobytu Můţeš získat kapesné nejvýše 50,- Kč na týden. Můţeš na neděli získat volnou vycházku. Můţeš získat víkendový výjezd domů. Můţeš získat mimořádný víkendový výjezd. Na ten máš nárok aţ ve druhé půlce pobytu. Musíš si o něj poţádat, tj. napsat písemnou ţádost, kterou odevzdáš nejpozději v neděli vychovateli. V ţádosti si sám(a) urči 1 podmínku. Další jednu ještě dostaneš od dospělých na velké komunitě. Tyto podmínky je potřeba dodrţovat aţ do odjezdu, písemné či praktické úkoly je třeba splnit nejpozději do čtvrtka, kdy se na večerní komunitě dozvíš, zda na MV pojedeš. Můţeš získat titul Zlatý čáp. Co je třeba udělat pro přestup do II. Stupně Napsat nejméně dva dopisy domů. Nelze je poslat na poslední chvíli před přestupem. Napsání dopisů vţdy oznam vychovateli. Naučit se pravidla, reţim pobytu a komunitní desatero. Nechat se vyzkoušet od dvou vychovatelů. Není moţné, aby to byli dva noční vychovatelé. Před přestupem nebýt součtem bodů v zákazu výhod. Mít splněny alespoň tři úkoly z plánu (tj. tři berušky) v týdnu, kdy chceš přestupovat. Být zvyklý na prostředí střediska a dobře vycházet s dětmi na pobytu ( nemáš sbalené kufry ). Napsat ţádost o přestup nejpozději v neděli večer odevzdat vychovateli. Text - žádáš o přestup do druhého stupně; - důvody, proč jsi tady; - co od pobytu očekáváš a na čem chceš pracovat; - co se ti podařilo; - proč chceš přestoupit do II. stupně. Jaké máš výhody ve III. stupni pobytu Můţeš získat kapesné nejvýše 70,- Kč na týden. Můţeš získat volnou vycházku, a to v pátek i neděli. Můţeš získat víkendový výjezd domů. Můţeš získat mimořádný víkendový výjezd. Máš moţnost hospodařit se svým přiděleným kapesným v rámci jednoho celého týdne. Můţeš hlasovat o přestupu jiných dětí do II. stupně. Budeš moci v době osobního volna (19:50 20:15), ve dnech, kdy nejsou telefonáty, pouţívat svůj vlastní mobilní telefon. Abys měl soukromí, můţeš pro hovory či zprávy vyuţít relaxační místnost. Co je třeba udělat pro přestup do III. stupně Být minimálně 3 týdny ve II. stupni. Připravit program pro ostatní děti. Je třeba si ho v předstihu domluvit s vychovatelem. Být dobrým příkladem pro ostatní děti. Být otevřený a aktivní. Vyrobit dárek pro středisko. Napsat písemnou ţádost a odevzdat ji nejpozději v neděli večer vychovateli. V Liberci, dne

Řád klientů internátního oddělení SVP Liberec

Řád klientů internátního oddělení SVP Liberec Řád klientů internátního oddělení SVP Liberec 1. Práva klienta právo na všestrannou péči právo na respektování lidské důstojnosti právo na svobodu náboženství a světového názoru právo vyjádřit svůj názor

Více

oddělení VÚ Čakovická vnitřní řád

oddělení VÚ Čakovická vnitřní řád oddělení VÚ Čakovická vnitřní řád Vnitřní řád odd. VÚ Čakovická: Vnitřní řád oddělení vychází a plně respektuje Řád a režim výchovného ústavu a SVP Klíčov. Oddělení je určeno pro nově nastupující klienty

Více

Internátní oddělení Křešín. Řád a režim dne

Internátní oddělení Křešín. Řád a režim dne Internátní oddělení Křešín Řád a režim dne Leden 2015 1 Pro koho je oddělení určeno, cíl pobytu: Oddělení je určeno pro klienty, s nimiž je třeba více pracovat při zvládání jejich výchovných problémů,

Více

internátní oddělení SVP IO 3 vnitřní řád

internátní oddělení SVP IO 3 vnitřní řád internátní oddělení SVP IO 3 vnitřní řád Vnitřní řád odd. IO 3: Vnitřní řád oddělení vychází a plně respektuje Řád a režim výchovného ústavu a SVP Klíčov. Oddělení je primárně určeno pro klienty Zařízení

Více

Vnitřní řád Střediska výchovné péče Čáp v Liberci

Vnitřní řád Střediska výchovné péče Čáp v Liberci Vnitřní řád Střediska výchovné péče Čáp v Liberci 1. Personální zabezpečení Jméno Funkce Úvazek Vzdělání, výcvik Mgr. Zdeňka Švermová vedoucí 1 VŠ, obor učitelství, speciální pedagogika, výcvik SUR Bc.

Více

Organizační směrnice č. 10/2014/SŘ. Systém motivačního hodnocení žáků základní školy a žáků II. stupně základní školy ubytovaných na internátu

Organizační směrnice č. 10/2014/SŘ. Systém motivačního hodnocení žáků základní školy a žáků II. stupně základní školy ubytovaných na internátu Organizační směrnice č. 10/2014/SŘ Systém motivačního hodnocení žáků základní školy a žáků II. stupně základní školy ubytovaných na internátu Čj.: SŠNM/364/2014 Zpracoval: Mgr. Jaroslav Lainz, DiS., speciální

Více

V N I TŘNÍ ŘÁD O D L O UČENÉHO P R A C O V I Š TĚ

V N I TŘNÍ ŘÁD O D L O UČENÉHO P R A C O V I Š TĚ DĚTSKÝ DIAGNOSTICKÝ ÚSTAV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ŠKOLNÍ JÍDELNA BOHUMÍN, ODLOUČENÉ PRACOVIŠTĚ HÁJKOVA 8, OSTRAVA - PŘÍVOZ V N I TŘNÍ ŘÁD O D L O UČENÉHO P R A C O V I Š TĚ platný od 1.1.2010 Obsah: 1 CHARAKTERISTIKA

Více

ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SOŠ Louny

ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SOŠ Louny ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SOŠ Louny Platnost : od 1.9.2011 ÚVOD : Každý ubytovaný žák na domově mládeže se řídí jeho denním řádem. DM slouží ubytovaným žákům, všichni jsou povinni zacházet se svěřeným zařízením

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Základní škola Pod Skalkou, Rožnov p.r., příspěvková organizace Vnitřní řád školní družiny Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném

Více

Vnitřní řád domova mládeže pro studenty vyšší odborné školy

Vnitřní řád domova mládeže pro studenty vyšší odborné školy Vnitřní řád domova mládeže pro studenty vyšší odborné školy Domov mládeže při Vyšší odborné škole, Obchodní akademii a Středním odborném učilišti technickém v Chotěboři Domov mládeže (dále jen DM) je školské

Více

TÁBOROVÝ ŘÁD SPOLEČNOSTI HRŮZŮV MLÝN

TÁBOROVÝ ŘÁD SPOLEČNOSTI HRŮZŮV MLÝN TÁBOROVÝ ŘÁD SPOLEČNOSTI HRŮZŮV MLÝN ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Pojmy Pro účely tohoto řádu se rozumí a) táborníkem - dětský účastník tábora, b) vedoucím - kterýkoliv dospělý pracovník tábora. ČÁST PRVNÍ

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŢINY ZÁKLADNÍ ŠKOLY PŘEROV, VELKÁ DLÁŢKA 5

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŢINY ZÁKLADNÍ ŠKOLY PŘEROV, VELKÁ DLÁŢKA 5 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŢINY ZÁKLADNÍ ŠKOLY PŘEROV, VELKÁ DLÁŢKA 5 Mgr. Martin Černý Přerov, 2011 Tento VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŢINY je vydán ředitelem školy na základě ustanovení 30, odst.1 zákona č. 561/2004

Více

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10. Vnitřní řád

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10. Vnitřní řád Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10 Vnitřní řád ŠKOLA 1. Režim dne Vyučování začíná dopoledne v 8.00 hodin v obou budovách školy. Odpolední vyučování začíná ve 12.45

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLA DUBÁ

ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLA DUBÁ ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLA DUBÁ Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění vydávám jako

Více

Školní řád pro mateřské školy

Školní řád pro mateřské školy Základní škola T.G. Masaryka a Mateřská škola Písek, Čelakovského 24 Školní řád pro mateřské školy I. Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním,

Více

Střední průmyslová škola elektrotechnická a Vyšší odborná škola Pardubice. Přestupkový řád

Střední průmyslová škola elektrotechnická a Vyšší odborná škola Pardubice. Přestupkový řád Střední průmyslová škola elektrotechnická a Vyšší odborná škola Pardubice J.zn. Ř 2709/2018 Přestupkový řád Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním,

Více

Základní škola a Mateřská škola Olomouc, Dvorského 33. Směrnice Sankční řád SANKČNÍ ŘÁD

Základní škola a Mateřská škola Olomouc, Dvorského 33. Směrnice Sankční řád SANKČNÍ ŘÁD Základní škola a Mateřská škola Olomouc, Dvorského 33 Směrnice Sankční řád Č.j.: ZŠDv//2013/Ha Vypracoval: Mgr.Lumír Hamal Schválil: Mgr. Lumír Hamal Platnost: 25. 8. 2013 Účinnost ode dne: 2. 9. 2013

Více

VNITŘ NI Ř Á D Š KOLNI DŘUŽ INY

VNITŘ NI Ř Á D Š KOLNI DŘUŽ INY VNITŘ NI Ř Á D Š KOLNI DŘUŽ INY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŢINY ZŠ a MŠ Vysoký Újezd, okres Beroun Směrnice nabývá platnosti dne: 1. 9. 2015 Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30) zákona č. 561/2004 Sb.,

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SOŠ a SOU strojírenské a stavební Jeseník, Dukelská 1240 VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Základní ustanovení DM je mimoškolní výchovné zařízení, které poskytuje žákům středních škol ubytování, výchovně vzdělávací

Více

DOMÁCÍ ŘÁD DOMU NA PŮL CESTY

DOMÁCÍ ŘÁD DOMU NA PŮL CESTY DOMÁCÍ ŘÁD DOMU NA PŮL CESTY Kynšperk nad Ohří a Nebanice Napomáhá k vytvoření lepších podmínek při poskytování služby Dům na půl cesty. Čl. 1 Obecná ustanovení: 1. Dům na půl cesty v Kynšperku nad Ohří

Více

Vnitřní řád Domova mládeže SŠ TEGA BLANSKO

Vnitřní řád Domova mládeže SŠ TEGA BLANSKO Vnitřní řád Domova mládeže SŠ TEGA BLANSKO O B S A H A. ÚVOD B. DALŠÍ USTANOVENÍ 1. Povinnosti ubytovaných žáků 2. Ubytovaným žákům není dovoleno 3. Práva ubytovaných žáků 4. Návštěvy na DM 5. Odjezdy

Více

Vnitřní řád Střediska výchovné péče Čáp v Liberci

Vnitřní řád Střediska výchovné péče Čáp v Liberci Vnitřní řád Střediska výchovné péče Čáp v Liberci Č. j. 297/2016 1 CHARAKTERISTIKA STŘEDISKA, JEHO STRUKTURA A PROVOZ... 4 1.1 NÁZEV PRÁVNICKÉ OSOBY, KTERÁ VYKONÁVÁ ČINNOST STŘEDISKA, JEHO STRUKTURA A

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny Vypracoval: Ivana Štefková Schválil: Mgr. Ilona Racková Změny ve směrnici jsou prováděny formou číslovaných písemných dodatků, které tvoří součást tohoto předpisu. I. OBECNÁ

Více

Vnitřní řád školní družiny obecná ustanovení

Vnitřní řád školní družiny obecná ustanovení Vnitřní řád školní družiny obecná ustanovení Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, středním, vyšším odborném vzdělávání /školský zákon/ je vydán pro školní druţinu vnitřní řád. Je

Více

Kritéria pro udělování výchovných opatření

Kritéria pro udělování výchovných opatření Kritéria pro udělování výchovných opatření Podle ustanovení 17 vyhlášky č. 454/2006 Sb. a v souladu s ustanovením 31 odst.1) zákona č. 561/2004 Sb., výchovnými opatřeními jsou pochvaly nebo jiná ocenění

Více

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA STROJNÍ A ELEKTROTECHNICKÁ U HŘIŠTĚ 527 382 32 VELEŠÍN ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA STROJNÍ A ELEKTROTECHNICKÁ U HŘIŠTĚ 527 382 32 VELEŠÍN ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA STROJNÍ A ELEKTROTECHNICKÁ U HŘIŠTĚ 527 382 32 VELEŠÍN ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Obsah Úvodní ustanovení...3 Povinnosti ubytovaných žáků a výchovná opatření...4 Práva žáků...5 V rámci bezpečnostních

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY DĚTSKÝ DOMOV A ŠKOLNÍ JÍDELNA, PŘEROV, SUŠILOVA 25 Sušilova 2392/25, 750 02 Přerov VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY platný pro součást zařízení Dětský domov a Školní jídelna, Přerov, Sušilova 25 Obsah: 1) Úvodní

Více

DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM

DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM DOMÁCÍ ŘÁD DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM Závazné pro: Zpracovala: Datum: 1. 1. 2015 Schválil: Termín aktualizace: leden 2016 všechny zaměstnance Centra Rožmitál pod Třemšínem, poskytovatele sociálních služeb

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD odl. prac. Havířov - Dolní Datyně

ŠKOLNÍ ŘÁD odl. prac. Havířov - Dolní Datyně Schválil: Obecná ustanovení ŠKOLNÍ ŘÁD odl. prac. Havířov - Dolní Datyně Pedagogická rada projednala dne 30. 8. 2013 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 30. 8. 2013 Směrnice nabývá účinnosti ode dne: 1.

Více

Přijímaní a ukončení pobytu: Práva a povinnosti ţáků: VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŢE SŠSPAS ZÁBŘEH

Přijímaní a ukončení pobytu: Práva a povinnosti ţáků: VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŢE SŠSPAS ZÁBŘEH VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŢE SŠSPAS ZÁBŘEH 1. Domov mládeţe / dále jen DM / je součástí SŠSPaS. Je řízen ředitelem školy a jeho zástupcem v DM. - vedoucí vychovatelkou 2. Činnost a provoz DM se řídí školským

Více

Školní řád Základní škola a mateřská škola Holetín. Základní škola a mateřská škola Holetín. Holetín 20. 539 71 Holetín.

Školní řád Základní škola a mateřská škola Holetín. Základní škola a mateřská škola Holetín. Holetín 20. 539 71 Holetín. Č.j. 2007/25 Spisový znak: 2-1 Razítko školy: Základní škola a mateřská škola Holetín Holetín 20 539 71 Holetín Účinnost: 1. 9. 2007 Skartační znak: A5 Počet stran: 9 Podpis ředitele školy: Školní řád

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD LAUDEROVÝCH ŠKOL

ŠKOLNÍ ŘÁD LAUDEROVÝCH ŠKOL ŠKOLNÍ ŘÁD LAUDEROVÝCH ŠKOL Školní řád Lauderových škol stanoví základní práva a povinnosti žáků základní školy Gur Arje, gymnázia Or Chadaš a některá práva a povinnosti učitelů, ředitele a dalších pracovníků

Více

Vnitřní řád Domova mládeže KJJ

Vnitřní řád Domova mládeže KJJ Konzervatoř a Vyšší odborná škola Jaroslava Ježka, Praha 4 Braník, Roškotova 4 Vnitřní řád Domova mládeže KJJ V souladu s 28, písm. g) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ ČÍSLA HASIČI 150 ZÁCHRANNÁ SLUŽBA 155 POLICIE 158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI 800 15 55 55 PRÁZDNINY A SVÁTKY PODZIMNÍ PRÁZDNINY VÁNOČNÍ PRÁZDNINY POLOLETNÍ PRÁZDNINY

Více

Základní škola a Mateřská škola Ovčáry, okres Kolín Kolínská 66, Ovčáry, tel.: , IČO:

Základní škola a Mateřská škola Ovčáry, okres Kolín Kolínská 66, Ovčáry, tel.: ,   IČO: Základní škola a Mateřská škola Ovčáry, okres Kolín Kolínská 66, Ovčáry, 280 02 tel.: 321 722 429, e-mail: adamcova@zsmsovcary.cz IČO: 70 99 32 11 Vnitřní řád školní družiny č.j. 142/18 Vnitřní řád ŠD

Více

Vnitřní řád školní družiny Základní škola Litoměřice, Havlíčkova 32, příspěvková organizace

Vnitřní řád školní družiny Základní škola Litoměřice, Havlíčkova 32, příspěvková organizace Č.j. 8.3/12 Vnitřní řád školní družiny Základní škola Litoměřice, Havlíčkova 32, příspěvková organizace Schváleno pedagogickou radou dne 27.8.2012 1 Platnost od 1.9.2012 Mgr. Blanka Ježková Obsah Druţina

Více

Vnitřní řád domova mládeže pro žáky středních škol

Vnitřní řád domova mládeže pro žáky středních škol Vnitřní řád domova mládeže pro žáky středních škol Domov mládeže při Vyšší odborné škole, Obchodní akademii a Středním odborném učilišti technickém v Chotěboři Domov mládeže (dále jen DM) je školské zařízení,

Více

Vnitřní řád Domova mládeže (DM)

Vnitřní řád Domova mládeže (DM) Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený Kostelec, 17. listopadu 1197 Vnitřní předpis ředitele školy Vnitřní řád Domova mládeže (DM) (Červený Kostelec, Lhota 333) I. Práva ubytovaných studentek

Více

Hodnocení žáků základní školy speciální vyjadřuje míru zvládnutí vědomostí a dovedností a stupeň samostatnosti žákovy činnosti.

Hodnocení žáků základní školy speciální vyjadřuje míru zvládnutí vědomostí a dovedností a stupeň samostatnosti žákovy činnosti. Pravidla pro hodnocení ţáka Úvod Hodnocení ţáků je součástí běţné výchovně vzdělávací činnosti pedagogických pracovníků, kterou vykonávají podle dohodnutých pravidel ve výuce i mimo ni. Hodnocení, probíhající

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY. Práva a povinnosti žáka

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY. Práva a povinnosti žáka Základní škola a mateřská škola, Citonice, okres Znojmo, příspěvková organizace adresa: 671 01, Citonice 100, tel./fax/sms: 515 236 325, IČO: 709 80 837, č. účtu: 181618167/0300 DIČ: CZ 709 80 837, č.

Více

Vnitřní řád školní druţiny Platnost od: Účinnost od: Základní škola, Vlašim, Březinská 1702

Vnitřní řád školní druţiny Platnost od: Účinnost od: Základní škola, Vlašim, Březinská 1702 Základní škola, Vlašim, Březinská 1702 Vnitřní řád školní druţiny Platnost od: 1. 9. 2017 Účinnost od: 1. 9. 2017 Základní škola, Vlašim, Březinská 1702 1. Základní ustanovení Tento vnitřní řád školní

Více

VNITŘNÍ ŘÁD INTERNÁTU BENEŠOVSKÁ

VNITŘNÍ ŘÁD INTERNÁTU BENEŠOVSKÁ S ttřed n íí š ko lla llodn íí dop r avy a tte chn iický ch ře me se ll Děč íín V II,, VNITŘNÍ ŘÁD INTERNÁTU BENEŠOVSKÁ I. Obecná ustanovení Vnitřní řád internátu vymezuje práva a povinnosti ubytovaných

Více

Základní škola Kaznějov, okres Plzeň-sever, příspěvková organizace

Základní škola Kaznějov, okres Plzeň-sever, příspěvková organizace Základní škola Kaznějov, okres Plzeň-sever, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD ==================== Práva ţáků vycházejí z Úmluvy o právech dítěte Valné shromáţdění OSN 20.11.1989, Ratifikováno Parlamentem

Více

Vnitřní řád Domova mládeže při Střední zdravotnické škole v Šumperku

Vnitřní řád Domova mládeže při Střední zdravotnické škole v Šumperku Vnitřní řád Domova mládeže při Střední zdravotnické škole v Šumperku Dle metodického pokynu MŠMT doporučeno zřizovatelem školy s platností od 1.1.2006, Věstník MŠMT 11/2007, metodický pokyn k prevenci

Více

PŘÍLOHA ŠKOLNÍHO ŘÁDU. Pravidla pro hodnocení a klasifikaci chování. Výchovná opatření

PŘÍLOHA ŠKOLNÍHO ŘÁDU. Pravidla pro hodnocení a klasifikaci chování. Výchovná opatření PŘÍLOHA ŠKOLNÍHO ŘÁDU Pravidla pro hodnocení a klasifikaci chování Výchovná opatření Výchovnými opatřeními jsou: důtka třídního učitele důtka ředitele školy Jako doplňující možnost škola využívá předvolání

Více

Vnitřní řád Střediska výchovné péče v Liberci

Vnitřní řád Střediska výchovné péče v Liberci Vnitřní řád Střediska výchovné péče v Liberci Č. j. 176/2018 1 CHARAKTERISTIKA STŘEDISKA, JEHO STRUKTURA A PROVOZ... 4 1.1 NÁZEV PRÁVNICKÉ OSOBY, KTERÁ VYKONÁVÁ ČINNOST STŘEDISKA, JEHO STRUKTURA A PROVOZ...

Více

Příloha školního řádu

Příloha školního řádu Příloha školního řádu Kázeňský a sankční řád Základní škola, Rudná, 5. května 583 SANKČNÍ ŘÁD V souladu s preventivním programem zabývajícím se rizikovými faktory chování žáků základní školy jsme vypracovali

Více

Š K O L N Í Ř Á D Základní škola, Příbram Březové Hory, Prokopská 337

Š K O L N Í Ř Á D Základní škola, Příbram Březové Hory, Prokopská 337 Š K O L N Í Ř Á D Základní škola, Příbram Březové Hory, Prokopská 337 Motto: Rodiče a pedagogové jsou rovnocennými partnery,kteří se spolupodílejí na vzdělávání a výchově dětí a jsou spoluodpovědní za

Více

Č.j.: OA 134/2014 Účinnost od 1. 9. 2014 Spisový znak: A.1. Skartační znak-lhůta: A-10 Počet listů dokumentu: 4 Počet listů příloh: 1 Změny:

Č.j.: OA 134/2014 Účinnost od 1. 9. 2014 Spisový znak: A.1. Skartační znak-lhůta: A-10 Počet listů dokumentu: 4 Počet listů příloh: 1 Změny: Obchodní akademie a Střední odborná škola cestovního ruchu Choceň Choceň, T. G. Masaryka 1000, PSČ 565 36, oachocen@oa-chocen.cz Vnitřní řád školní jídelny Č.j.: OA 134/2014 Účinnost od 1. 9. 2014 Spisový

Více

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STROJNICKÁ VSETÍN VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STROJNICKÁ VSETÍN VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STROJNICKÁ VSETÍN VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE 1. 1. 2012 1 VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE (DM) Ředitelka Střední průmyslové školy strojnické Vsetín (dále jen školy) vydává v souladu

Více

1. DODATEK KE ŠKOLNÍMU ŘÁDU. Projednán a schválen pedagogickou radou dne: 4. 12. 2006. Projednán a schválen školskou radou dne: 4. 12.

1. DODATEK KE ŠKOLNÍMU ŘÁDU. Projednán a schválen pedagogickou radou dne: 4. 12. 2006. Projednán a schválen školskou radou dne: 4. 12. 1. DODATEK KE ŠKOLNÍMU ŘÁDU Projednán a schválen pedagogickou radou dne: 4. 12. 2006 Projednán a schválen školskou radou dne: 4. 12. 2006 Dodatek nabývá účinnosti dne: 5. 12. 2006 1. Vnášení, držení, distribuce,

Více

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STROJNICKÁ VSETÍN VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STROJNICKÁ VSETÍN VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STROJNICKÁ VSETÍN VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE 1. 9. 2017 1 VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE (DM) Ředitel Střední průmyslové školy strojnické Vsetín (dále jen školy) vydává v souladu s

Více

Střední odborné učiliště Praha Michle. Ohradní 24, Praha 4 Michle 145 01 ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

Střední odborné učiliště Praha Michle. Ohradní 24, Praha 4 Michle 145 01 ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Střední odborné učiliště Praha Michle Ohradní 24, Praha 4 Michle 145 01 ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Je nedílnou součástí Vnitřního řádu SOU, stanoví organizaci chod domova mládeže a základní povinnosti ubytovaných

Více

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ ČÍSLA HASIČI 150 ZÁCHRANNÁ SLUŽBA 155 POLICIE 158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI 800 15 55 55 PRÁZDNINY A SVÁTKY PODZIMNÍ PRÁZDNINY VÁNOČNÍ PRÁZDNINY POLOLETNÍ PRÁZDNINY

Více

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ ČÍSLA HASIČI 150 ZÁCHRANNÁ SLUŽBA 155 POLICIE 158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI 800 15 55 55 PRÁZDNINY A SVÁTKY PODZIMNÍ PRÁZDNINY VÁNOČNÍ PRÁZDNINY POLOLETNÍ PRÁZDNINY

Více

VNITŘNÍ ŘÁD INTERNÁTU

VNITŘNÍ ŘÁD INTERNÁTU VNITŘNÍ ŘÁD INTERNÁTU Internát je školské zařízení, v němž je zabezpečeno žákům školy kvalifikované výchovné působení, ubytování a stravování. Obsah výchovné činnosti v internátě navazuje na obsah vzdělávací

Více

VNITŘNÍ ŘÁD. Domov mládeže Zemědělské akademie Hořice střední škola a vyšší odborná škola.

VNITŘNÍ ŘÁD. Domov mládeže Zemědělské akademie Hořice střední škola a vyšší odborná škola. VNITŘNÍ ŘÁD Domov mládeže Zemědělské akademie Hořice střední škola a vyšší odborná škola. Domov mládeže zajišťuje výchovu mimo vyučování, ubytování a stravování žáků gymnázia, střední odborné školy, středního

Více

STŘEDNÍ ZAHRADNICKÉ ŠKOLY

STŘEDNÍ ZAHRADNICKÉ ŠKOLY VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ZAHRADNICKÁ A STŘEDNÍ ZAHRADNICKÁ ŠKOLA MĚLNÍK Na Polabí 411, 276 01 Mělník Š K O L N Í Ř Á D STŘEDNÍ ZAHRADNICKÉ ŠKOLY V MĚLNÍKU V Mělníku 1. září 2010 Část I. Účel školního řádu Účelem

Více

Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola Olgy Havlové, Janské Lázně. Středisko volného času. Vnitřní řád 2016/2017

Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola Olgy Havlové, Janské Lázně. Středisko volného času. Vnitřní řád 2016/2017 Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola Olgy Havlové, Janské Lázně Středisko volného času Vnitřní řád 2016/2017 Číslo jednací: OAJL2016/105 Ředitelka Obchodní akademie, odborné školy a praktické

Více

Střední průmyslová škola Třebíč Manželů Curieových 734, 674 01 Třebíč VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SPŠ TŘEBÍČ

Střední průmyslová škola Třebíč Manželů Curieových 734, 674 01 Třebíč VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SPŠ TŘEBÍČ Střední průmyslová škola Třebíč Manželů Curieových 734, 674 01 Třebíč VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE SPŠ TŘEBÍČ Domov mládeže (dále jen domov ) je školské výchovné a ubytovací zařízení, poskytující žákům středních

Více

Střední škola průmyslová, Krnov, příspěvková organizace Soukenická 2458/21C, Krnov

Střední škola průmyslová, Krnov, příspěvková organizace Soukenická 2458/21C, Krnov Vnitřní řád domova mládeže Pedagogická rada projednala dne: 30. 8. 2016 Ostatní zaměstnanci projednali dne: 30. 8. 2016 Školská rada schválila dne: 13. 10. 2016 Žáci byli seznámeni dne: opakovaně k 1.9.

Více

Základní škola Poběžovice Masarykova 282, , Poběžovice tel.: ,

Základní škola Poběžovice Masarykova 282, , Poběžovice tel.: , Motto: Táhneme za jeden provaz Základní škola Poběžovice Masarykova 282, 345 22, Poběžovice tel.: 379497230, e-mail : skola@zspobezovice.cz Sankční řád Č.j: Př. č. 2/2018 ŠŘ Vypracovali: Ing. Petr Lehner,

Více

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ ČÍSLA HASIČI 150 ZÁCHRANNÁ SLUŽBA 155 POLICIE 158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI 800 15 55 55 PRÁZDNINY A SVÁTKY PODZIMNÍ PRÁZDNINY VÁNOČNÍ PRÁZDNINY POLOLETNÍ PRÁZDNINY

Více

Dům dětí a mládeže Kopretina Plasy, Stará cesta 407, Plasy, Vnitřní řád DDM Kopretina

Dům dětí a mládeže Kopretina Plasy, Stará cesta 407, Plasy, Vnitřní řád DDM Kopretina Dům dětí a mládeže Kopretina Plasy, Stará cesta 407, Plasy, 33101 Vnitřní řád DDM Kopretina 1 Obsah: Čl. 1 Úvodní ustanovení Čl. 2 Účel a působnost vnitřního řádu Čl. 3 Účastníci zájmového vzdělávání Čl.

Více

SANKČNÍ ŘÁD (DOPLNĚK ŠKOLNÍHO ŘÁDU)

SANKČNÍ ŘÁD (DOPLNĚK ŠKOLNÍHO ŘÁDU) SANKČNÍ ŘÁD (DOPLNĚK ŠKOLNÍHO ŘÁDU) Celý sankční řád není vytvořen proto, abychom žáky trestali, ale abychom vytvořili jasná pravidla, která, jak věříme, přispějí k příznivému klimatu ve škole. Tato pravidla

Více

1. Práva a povinnosti žáků ve školní družině

1. Práva a povinnosti žáků ve školní družině Základní škola a mateřská škola Hradec nad Svitavou, okres Svitavy, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Část 3 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: HRS III/ /2015 Skartační znak: S 10 Vypracovaly:

Více

Příloha č. 3 školního řádu Sankční řád MOA Rakovník

Příloha č. 3 školního řádu Sankční řád MOA Rakovník Příloha č. 3 školního řádu Sankční řád MOA Rakovník Datum vydání: 29. března 2017 Účinnost od: 30. března 2017 Zpracovala: Schválila: Mgr. Radka Soukupová, MBA Mgr. Radka Soukupová, MBA 1 Ředitelka Masarykovy

Více

CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ Šluknov

CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ Šluknov Domov bez hranic Rumburk U Stadionu 1425/3, Rumburk, 408 01 příspěvková organizace Tel.: 412 338 345, IČ: 47274549 www.domovrumburk.cz Domácí řád CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ Šluknov Rumburská 557 407 77 Šluknov Můj

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLY Základní škola a mateřská škola Nošovice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLY Č.j.ZŠ 59 /2015 2015/2016 Vypracoval: Mgr. Igor Slováček, řed. školy Pedagogická rada projednala dne : 28.8.2015

Více

ZŠ a MŠ Hradec Králové Svobodné Dvory SANKČNÍ ŘÁD

ZŠ a MŠ Hradec Králové Svobodné Dvory SANKČNÍ ŘÁD ZŠ a MŠ Hradec Králové Svobodné Dvory SANKČNÍ ŘÁD Na základě ustanovení 30, odstavec 1, zákona č.561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání a v souladu s Minimálním

Více

Školní řád pro ZŠ při Dětské odborné léčebně Ch. G. Masarykové v Bukovanech

Školní řád pro ZŠ při Dětské odborné léčebně Ch. G. Masarykové v Bukovanech Odborné učiliště, Praktická škola, Základní škola a Mateřská škola Příbram IV, příspěvková organizace Školní řád pro ZŠ při Dětské odborné léčebně Ch. G. Masarykové v Bukovanech Na základě ustanovení zákona

Více

3/ Šikana, kyberšikana. 4/ Ničení majetku

3/ Šikana, kyberšikana. 4/ Ničení majetku Pravidla pro udělování výchovných opatření (součást školního řádu) V souladu s preventivním programem zabývajícím se rizikovými faktory chování žáků základní školy jsme vypracovali následující pravidla,

Více

Řád školní družiny Základní škola Litoměřice, Havlíčkova 32, příspěvková organizace

Řád školní družiny Základní škola Litoměřice, Havlíčkova 32, příspěvková organizace š Č.j. 8.3/12 Řád školní družiny Základní škola Litoměřice, Havlíčkova 32, příspěvková organizace Schváleno pedagogickou radou dne 27.8.2012 Platnost od 1.9.2012 Mgr. Blanka Ježková Obsah Družina poskytuje

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŢE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŢE Střední škola automobilní Ústí nad Orlicí VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŢE Ústí nad Orlicí, září 2012 (1. novela - leden 2017) Domov mládeţe je součástí Střední školy automobilní Ústí nad Orlicí. Výchovně vzdělávací

Více

INTERNÁTNÍ ŘÁD Odborného učiliště v Kelči

INTERNÁTNÍ ŘÁD Odborného učiliště v Kelči adresa: Odborné učiliště telefon: 571 641 321 náměstí Osvoboditelů 1 e-mail: valcharova.oukelc@quick.cz 756 43 Kelč INTERNÁTNÍ ŘÁD Odborného učiliště v Kelči 1. Úvodní ustanovení Součástí Odborného učiliště

Více

VNITŘ NI Ř Á D Š KOLNI DŘUŽ INY

VNITŘ NI Ř Á D Š KOLNI DŘUŽ INY VNITŘ NI Ř Á D Š KOLNI DŘUŽ INY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŢINY ZŠ a MŠ Vysoký Újezd, okres Beroun Směrnice nabývá platnosti dne: 1. 9. 2018 Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30) zákona č. 561/2004 Sb.,

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola Poličná 276, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY s motivačním názvem Příjemné odpoledne Otevřená škola - jazyky - počítače - ekologie Motto: Svět je otevřená

Více

V N I T Ř N Í Ř Á D D O M O V A M L Á D E Ž E

V N I T Ř N Í Ř Á D D O M O V A M L Á D E Ž E V N I T Ř N Í Ř Á D D O M O V A M L Á D E Ž E Domov mládeže (dále DM) poskytuje žákům středních škol ubytování a stravování. Umožňuje žákům včasnou docházku do školy na teoretické i praktické vyučování.

Více

Vnitřní řád domova mládeže

Vnitřní řád domova mládeže Střední uměleckoprůmyslová škola Hálkova 42 586 03 Jihlava Helenín Telefon 567 584 129 Vnitřní řád domova mládeže Činnost a provoz DM se řídí zejména vyhláškou č. 108/2005 Sb., o školských výchovných a

Více

za mimořádný projev lidskosti, občanské nebo školní iniciativy, záslužný nebo statečný čin či za dlouhodobou úspěšnou školní práci

za mimořádný projev lidskosti, občanské nebo školní iniciativy, záslužný nebo statečný čin či za dlouhodobou úspěšnou školní práci SANKČNÍ ŘÁD (doplněk ke školnímu řádu) Na základě ustanovení 30, odstavec 1, zákona č. 561/2004 Sb. o základním vzdělávání a v souladu s preventivním programem školy zabývajícím se faktory rizikového chování

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola a Mateřská škola Verneřice Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice Vypracoval: Schválil: ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Mgr. Jana Kindlerová, ředitelka školy Mgr. Jana Kindlerová,

Více

Pravidla společného soužití Domovní řád chráněného bydlení Platného od

Pravidla společného soužití Domovní řád chráněného bydlení Platného od Pravidla společného soužití Domovní řád chráněného bydlení Platného od 1.11.2018 Služba je poskytována na adrese: Chráněné bydlení T.G.Masaryka 992/7 431 91 Vejprty Chráněné bydlení Husova 571/7 431 91

Více

Směrnice 2/2013. Vnitřní řád

Směrnice 2/2013. Vnitřní řád Směrnice 2/2013 Vnitřní řád Obsah: Čl. 1 Úvodní ustanovení Čl. 2 Účel a působnost vnitřního řádu Čl. 3 Účastníci zájmového vzdělávání Čl. 4 Práva a povinnosti účastníků zájmového vzdělávání a pracovníků

Více

Zpracováno podle metodického pokynu MŠMT ČR č.j. 10 194/2002-14. 1. Omlouvání nepřítomnosti

Zpracováno podle metodického pokynu MŠMT ČR č.j. 10 194/2002-14. 1. Omlouvání nepřítomnosti Základní škola a mateřská škola Bohuslavice, příspěvková organizace Pokyn ředitele školy k omlouvání ţáků Č.j.: ZŠ MŠ/0062/2013 Účinnost od: 1. 9. 2013 Spisový znak: A.1.4 Skartační znak: A 10 Změny: Zpracováno

Více

Vnitřní řád internátu

Vnitřní řád internátu Odborné učiliště Kelč, č. p. 1, 756 43 Kelč Vnitřní směrnice č. 40 Vnitřní řád internátu Vypracovala: Ing. Hana Tomková Schválila: Mgr. Renata Ryšková.. Mgr. Renata Ryšková ředitelka Tento dokument nabývá

Více

Základní škola Praha Petrovice - název směrnice nebo plánu: Základní škola Praha Petrovice Pracoviště Dopplerova 351 Pracoviště Edisonova 40

Základní škola Praha Petrovice - název směrnice nebo plánu: Základní škola Praha Petrovice Pracoviště Dopplerova 351 Pracoviště Edisonova 40 1 Základní škola Praha Petrovice - název směrnice nebo plánu: Školní řád Základní školy Praha - Petrovice Označení dokumentu, číslo jednací: ŠŘ01/09/2010 Zpracoval: Mgr. Petr Zeman, ředitel školy Schválil:

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 17 SPORTOVNÍ (SPORTOVNĚ TURISTICKÝ) KURZ

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 17 SPORTOVNÍ (SPORTOVNĚ TURISTICKÝ) KURZ Základní škola a mateřská škola J. Schrotha, Lipová - lázně ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 17 SPORTOVNÍ (SPORTOVNĚ TURISTICKÝ) KURZ Vypracoval: Pedagogická rada projednala dne 27.2.2007 Směrnice nabývá platnosti

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY DĚTSKÉHO DOMOVA A ŠKOLNÍ JÍDELNY RADKOV-DUBOVÁ 141, PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY DĚTSKÉHO DOMOVA A ŠKOLNÍ JÍDELNY RADKOV-DUBOVÁ 141, PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY DĚTSKÉHO DOMOVA A ŠKOLNÍ JÍDELNY RADKOV-DUBOVÁ 141, PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE Obsah: 1) Úvodní ustanovení 2) Práva a povinnosti dětí a pravidla vzájemných vztahů mezi dětmi a pedagogickými

Více

Základní škola Pouzdřany, okres Břeclav, příspěvková organizace IČO: , POUZDŘANY 279, Tel.: , mob.

Základní škola Pouzdřany, okres Břeclav, příspěvková organizace IČO: , POUZDŘANY 279, Tel.: , mob. Základní škola Pouzdřany, okres Břeclav, příspěvková organizace IČO: 70 97 93 75, POUZDŘANY 279, 691 26 Tel.: 519 415 336, mob.:777 588 951 VNITŘNÍ ŘÁD ŠD 1. 6. 2016 Č.j.: 76/2016 Základní škola Pouzdřany,

Více

Základní škola Pouzdřany, okres Břeclav, příspěvková organizace IČO: , POUZDŘANY 279, Tel.: , mob.

Základní škola Pouzdřany, okres Břeclav, příspěvková organizace IČO: , POUZDŘANY 279, Tel.: , mob. Základní škola Pouzdřany, okres Břeclav, příspěvková organizace IČO: 70 97 93 75, POUZDŘANY 279, 691 26 Tel.: 519 415 336, mob.:777 588 951 VNITŘNÍ ŘÁD ŠD 1. 9. 2018 Č.j.: 180/2016 Základní škola Pouzdřany,

Více

Internátní řád. Mateřská škola a základní škola speciální Diakonie ČCE v Praze 4. Vnitřní řád internátu

Internátní řád. Mateřská škola a základní škola speciální Diakonie ČCE v Praze 4. Vnitřní řád internátu Internátní řád Mateřská škola a základní škola speciální Diakonie ČCE v Praze 4 Vnitřní řád internátu Vedení Mateřské školy a základní školy speciální Diakonie ČCE v Praze 4 (dále jen MŠ a ZŠ) vydává v

Více

Základní škola Šindlovy Dvory Vnitřní řád školní družiny

Základní škola Šindlovy Dvory Vnitřní řád školní družiny Základní škola Šindlovy Dvory Vnitřní řád školní družiny Školní řád je vydán v souladu s 30 zákona č. 561/2004 Sb. O předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon)

Více

Č.j.: OA 137/2014 Účinnost od 31. srpna 2017 Spisový znak: A.1 Skartační znak lhůta: A-10

Č.j.: OA 137/2014 Účinnost od 31. srpna 2017 Spisový znak: A.1 Skartační znak lhůta: A-10 Obchodní akademie a Střední odborná škola cestovního ruchu Choceň T. G. Masaryka 1000, 565 01 Choceň Vnitřní řád domova mládeže Č.j.: OA 137/2014 Účinnost od 31. srpna 2017 Spisový znak: A.1 Skartační

Více

Š K O L N Í Ř Á D. I. Základní ustanovení. II. Práva a povinnosti ţáků

Š K O L N Í Ř Á D. I. Základní ustanovení. II. Práva a povinnosti ţáků Š K O L N Í Ř Á D I. Základní ustanovení 1. Školní řád vychází ze zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) a ve znění pozdějších předpisů.

Více

HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ. 2. Pochvalu uděluje před shromážděním třídy nebo školy.

HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ. 2. Pochvalu uděluje před shromážděním třídy nebo školy. HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ Výchovná opatření 1. Pochvalu uděluje žákům: - učitel, MOV (PTU) - ředitel (PŘSOUz) 2. Pochvalu uděluje před shromážděním třídy nebo školy. 3. Výchovná opatření k posílení

Více

Vnitřní řád DL Křetín

Vnitřní řád DL Křetín 1 ÚDAJE O ZAŘÍZENÍ Vnitřní řád DL Křetín 1.1 Provozovatel (dále jen ZDVOP, Zařízení), Jihomoravské dětské léčebny, p.o., pracoviště Dětská léčebna Křetín, Křetín 12, 679 62 pracoviště Dětská léčebna pohybových

Více

Vnitřní řád domova mládeže

Vnitřní řád domova mládeže 1 Vnitřní řád domova mládeže 1. Základní ustanovení SOŠ Nové Město na Moravě Bělisko 295, 59231 Nové Město na Moravě www.sos-nmor.cz Domov mládeže/dále jen DM/ je součástí SOŠ Nové Město na Moravě. Je

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola Kozojedy, okres Plzeň-sever I. OBECNÁ USTANOVENÍ Ředitel školy vydává podle 30 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

ORGANIZAČNÍ A ŘÍDÍCÍ NORMA. č. 1/2011/Ř Š K O L N Í Ř Á D

ORGANIZAČNÍ A ŘÍDÍCÍ NORMA. č. 1/2011/Ř Š K O L N Í Ř Á D ORGANIZAČNÍ A ŘÍDÍCÍ NORMA č. 1/2011/Ř Š K O L N Í Ř Á D Jméno Funkce Zpracoval Romana Ficencová zástupce ředitele školy pro EPÚ Schválil Mgr. Jan Cigánik ředitel školy Datum 1. 9. 2011 1. 9. 2011 Podpis

Více

DOMOVNÍ ŘÁD. 1. Podmínky ubytování. Domovní řád. domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou

DOMOVNÍ ŘÁD. 1. Podmínky ubytování. Domovní řád. domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou strana: 1/5 DOMOVNÍ ŘÁD domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou Domov mládeže (dále jen DM) je součástí Střední školy technické Žďár nad Sázavou a poskytuje

Více