Conergy PowerPlus Naše mistrovské dílo lepší než kdykoliv předtím.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Conergy PowerPlus Naše mistrovské dílo lepší než kdykoliv předtím."

Transkript

1 Conergy PowerPlus Naše mistrovské dílo lepší než kdykoliv předtím.

2 Ředitelství Conergy v Hamburku

3 Společnost Conergy je jediným světovým výrobcem kompletních fotovoltaických systémů. Společnost Conergy disponuje znalostmi a odbornými zkušenostmi, které jsou v daném průmyslovém odvětví unikátní. To je výsledkem mnohaleté praxe ve vývoji a výrobě solárních modulů, měničů a montážních systémů, stejně jako plánování, realizace a řízení fotovoltaických systémů po celém světě. Tato odbornost nachází uplatnění v každém fotovoltaickém systému a každém komponentu nesoucí jméno společnosti Conergy. Totéž platí pro solární modul Conergy PowerPlus, který je naším mistrovským dílem. Trvale vysoká výkonnost a provozní životnost jsou klíčem k maximální hospodárnosti. Dosud bylo vyrobeno přes modulů Conergy PowerPlus a každý je důkazem přesvědčivé kvality technologie Conergy PowerPlus. Nyní jsme Conergy PowerPlus ještě vylepšili. Stvořili jsme tak mistrovské dílo, které je lepší než kdykoliv předtím. Kvalita Conergy PowerPlus made in Germany hodnotná investice. Trvale vysoká výkonnost v praxi. Vysoká kvalita je zárukou maximální odolnosti a dlouhé životnosti. Flexibilita plánování. Snadná instalace.

4 Vysoká účinnost v praxi Hlavní výhoda. Co musí modul mít, aby byl dobrý? Musí mít trvale vysokou výkonnost. Alespoň po dobu 20 let, a pokud možno ještě déle. Konec konců chceme, aby se vaše investice do solárního energetického systému finančně vyplatila. Pozitivní výkonová odchylka v % Pozitivní energetická odchylka u modulu Conergy PowerPlus s výkonem 220 wattů Až o 2,5% vyšší výkonnost Až o 2,5% vyšší výkonnost Pozitivní výkonová odchylka: Všechny moduly Conergy PowerPlus poskytují alespoň jmenovitou hodnotu solární energie. Pozitivní výkonová odchylka umožňuje, aby byl jmenovitý výkon vyšší až o 2,5 %. Co musí modul splňovat, aby se stal mistrovským dílem? Musí splnit veškerá očekávání. To znamená, že musí vyrábět více energie a získávat ze slunce co nejvíce, a to i v případě, že je obloha zatažená. Conergy PowerPlus je mistrovským dílem: Má vysokou výnosnost, lepší návratnost a zaplatí se rychleji. I když vyprší dvacetiletá záruční doba, solární energetický systém bude spolehlivě pokračovat ve výrobě elektřiny, kterou můžete využívat například pro svou vlastní spotřebu.

5 Vysoký výkon: 3 přípojnicové články s vysokou výnosností vyrobené společností Conergy mají optimalizovanou konstrukci a jsou výsledkem inovativní technologie. Články jsou pečlivě vybírány s ohledem na vysokou výkonnost modulu, protože pouze optimálně kombinované články mohou být sestaveny tak, aby vytvořily modul. Optimalizace výnosnosti: Strukturované solární sklo nabízí vysokou průsvitnost a minimalizuje odlesky. Neviditelné světlo je také využíváno efektivně. Na články tak dopadá maximální množství světla, z čehož plyne také mimořádně vysoká účinnost. Mimořádná účinnost modulu v širokém rozsahu světelných podmínek ilustrovaná na příkladu fotovoltaického modulu Conergy PowerPlus 220P Skutečná účinnost Conergy PowerPlus Účinnost v % Výpočtová účinnost Conergy PowerPlus Jsme přesvědčeni o kvalitě svého produktu. Proto na něj poskytujeme vysokou výkonovou záruku: Sluneční ozáření ve W/m 2 Nezáleží na tom, zda je obloha zamračená, zatažená, modul zastíněný nebo pod nízkým úhlem: fotovoltaické systémy pracují dvě třetiny času ve špatných světelných podmínkách, a to i na velmi prosluněných a na jih otočených místech. Mimořádný výkon modulů Conergy PowerPlus ve špatných světelných podmínkách zajišťuje navýšení průměrného ročního výnosu až o 3 % v porovnání s předpoklady standardních simulačních programů. Záruka 12 let na výkon 1 (92 % jmenovitého výkonu od data instalace) Záruka 25 let na výkon 2 (80 % jmenovitého výkonu od data instalace)

6 Navrženo pro dlouhou životnost. Conergy PowerPlus plní své sliby. Má dlouhodobě vysokou účinnost a spolehlivost. Díky vysoké kvalitě výroby. Conergy PowerPlus byl navržen se zvláštním důrazem na dosahování vysokých kvalitativních standardů a trvale vysoké výnosnosti po řadu let. Všechny vnitřní komponenty jsou pečlivě vybírány a vzájemně slaďovány. Jejich přesná výroba probíhá v rámci automatizovaných výrobních procesů, které zaručují neměnnou kvalitu výroby. Každá fáze výrobního procesu podléhá přísným kontrolám kvality, které rovněž eliminují riziko skrytých vad. V praxi to také znamená, že Conergy PowerPlus je vždy zárukou optimálního výkonu a životnosti. Abychom prokázali absolutní důvěru v kvalitu svých produktů, nabízíme pětiletou záruku na naše výrobky, kterou je možné volitelně navýšit na deset let. Konstrukční typ používaný pro moduly Conergy PowerPlus je certifikován v souladu s mezinárodními standardy IEC/EN 61215, 2. vyd. (zkoušky kvality, odolnosti a spolehlivosti modulů) a IEC/EN (zkoušky elektrické a mechanické bezpečnosti).

7 Spolehlivá odolnost vůči tlaku od sněhu a větru: Tento modul je navržen tak, aby unesl zatížení až Pa. V případě modulu Conergy PowerPlus 220 se jedná o ekvivalent zatížení jako by na modulu stálo deset urostlých mužů. Odolnost vůči vlhkosti: Odolné materiály a vysoká kvalita výroby vodotěsné, plně zapouzdřené přípojné skříně umožňují dlouhou provozní životnost a vysoký bezpečnostní standard. Prvky navíc: 3 pasivně chlazené bypass diody zajišťují optimální stav i v případě nepříznivých podmínek prostředí, jako je částečné zastínění modulu. Chemická odolnost: bez ohledu na to, zda budou naše moduly umístěny ve vysokých koncentracích čpavku nad hospodářskými budovami nebo ve slaném mořském vzduchu v přímořských oblastech, jsou dlouhodobě chemicky odolné díky kvalitním materiálům a špičkovému utěsnění vůči vnějším vlivům. To potvrdily kontrolní instituce DLG a TUV. Odolnost vůči mrazu a vysokým teplotám: Moduly Conergy PowerPlus odolají extrémním teplotám od 40 C do +85 C. Dokazují to klimatické zkoušky. V tomto ohledu sehrává klíčovou úlohu rám: bezdutinová konstrukce zabraňuje poškození mrazem, zatímco speciální šrouby zajišťují trvanlivé galvanické spojení a elektrickou bezpečnost. Speciální odtokové hrany omezují zastínění a zabraňují usazování nečistot na skle.

8 Žádné kompromisy při výrobě. Žádné kompromisy v kvalitě. Od křemíkového bloku k hotovému modulu všechny procesy v našich rukou. Kvality Conergy bez kompromisů je dosaženo díky dokonale koordinovaným procesům, které jsou plně integrovány v našem výrobním závodě ve Frankfurtu na Odrou je domovem jednoho z nejmodernějších výrobních závodů na solární moduly na světě. Moduly jsou vyráběny na pěti plně automatických integrovaných výrobních linkách. V závodě je vše pod jednou střechou od skladů vstupního materiálu přes výrobu článku až po hotové moduly. Kompletní vývoj modulu a výrobní závod stejně jako oddělení jakosti ve Frankfurtu nad Odrou mají osvědčení ISO 9001 a ISO Při výrobě křemíkových destiček jsou křemíkové bloky připravovány pro plátové řezání: čištění, broušení, upevňování ke sklu a montáž plátů vše je naprosto přesné a plně automatizované. Od křemíkového bloku ke křemíkové destišce: práce pro 120 mikrometrů silný drát dvojnásobek vlasu. Zvlhčováno kalem, separačním prostředkem, 8 kilometrů drátu pracuje paralelně s pilou během separačního procesu. Výsledek: 180 mikrometrů silný plát. Klíčový prvek našeho modulu se odvíjí od procesu výroby článku. Devět dokonale koordinovaných procesních kroků soustavně opracovává křemíkovou destičku s cílem vyrobit článek na výrobu elektrické energie. Procesem tištění získává článek svůj charakteristický vzhled daný 3 přípojnicemi a vodivou sítí. Díky integrovanému logu společnosti Conergy jsou naše články nezaměnitelné.

9 Naši inženýři v technologickém oddělení moduly podrobně kontrolují a testují včetně jejich komponentů. Pomocí standardizovaných zkušebních metod jsou naše moduly podrobovány extrémním teplotním změnám ( 40 C až +85 C) a vysokým hladinám vlhkosti v klimatických komorách. Přesná charakterizace článků a modulů vede k neustálému vylepšování výroby. Kromě toho jsou v našich laboratořích prováděny soustavné procesní jakostní zkoušky. To je jediný způsob, jak pokračovat ve zvyšování jakostních standardů. Jakmile je přípojná skříň nainstalována, ihned je vyzkoušena: Flash test stanoví údaje o výkonu modulu. Nejdůležitější proces ve výrobě modulu: laminace článků se sklem a vytvoření kompozitu. Nejdříve je zajištěna křišťálová čistota dvou tenkých vrstev etylenvinylacetátu (EVA) pomocí tlaku a teploty a na sklo se připevní články. Společně s rámem je tak vytvořen základ pevné jednotky, která je zárukou odolnosti modulu. Při výrobě modulu jsou k sobě jednotlivé články připájeny. Jsou předem sestaveny tak, aby vytvořily řetězce článků, a následně křížově propojeny, aby vytvořily článkovou matrici. Tento proces je ve společnosti Conergy také zcela automatický, čímž je zajištěn a zachován konzistentní jakostní standard.

10 Conergy PowerPlus. Ve své vlastní třídě. Zasloužíte si jen to nejlepší. Výsledek našich zkušeností, precizní práce a starostlivé péče se nazývá Conergy PowerPlus. Tento špičkový produkt je velmi působivý. Přesvědčte se sami jsme mezi nejlepšími na trhu. Naše úsilí se vyplatilo: pro naše zákazníky, elektrárny s maximální výnosností, bezpečný provoz po celé roky. Nejdůležitější hodnoty však nenajdete v žádné tabulce: spokojenost provozovatelů systémů, jistota správného investičního rozhodnutí a uspokojení z dlouhodobých a bezpečných výnosů.

11 Jakému uspořádání dáváte přednost? Je možné jak svislé, tak i příčné uspořádání pro optimální plošné uspořádání! Conergy PowerPlus výhody pro plánovače a instalátory: Flexibilita plánování Dva rozměry modulů na základě certifikovaných upínacích zón schválených pro vertikální a příčnou montáž. To umožňuje optimální povrchovou dispozici a rozšíření systému, například pro použití v podmínkách částečného zastínění. Vhodné pro univerzální použití na střechách a otevřených plochách. Snadná instalace Snadná přeprava a montáž díky nízké hmotnosti. Bezpečná instalace díky chráněné zástrčce s obrácenou polaritou s otočným zámkem. Nízká hmotnost s maximální nosností: Moduly Conergy PowerPlus patří mezi nejlehčí moduly, avšak jejich nosnost je Pa. Conergy PowerPlus 175MC-185MC 210P-230P 215M-235M Jmenovitý výkon (P nom ) podle STC Wp až 185 Wp 210 Wp až 230 Wp 215 Wp až 235 Wp Výkonová tolerance -0/+2.5 % -0/+2.5 % -0/+2.5 % Faktor účinnosti modulu Až 14,05 % Až 14,13 % Až 14,44 % Počet článků Typ článku Monokrystalický článek se třemi přípojnicemi Polykrystalický článek se třemi přípojnicemi Monokrystalický článek se třemi přípojnicemi Typ zástrčky Zásuvný konektor s integrovaným otočným zámkem Zásuvný konektor s integrovaným otočným zámkem Zásuvný konektor s integrovaným otočným zámkem Rozměry modulu (D Š V) mm mm mm Hmotnost modulu 3 15,5 kg 19,6 kg 19,6 kg Maximální přípustné zatížení Pa 4 Certifikace IEC/EN 61215, 2. vyd., IEC/EN 61730, SK II, ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 Záruka 5 Záruka 12 let na výkon 5 Záruka 25 let na výkon 5 5 let, může být prodloužena na 10 let Nejméně 92 % kapacity Nejméně 80 % kapacity V tabulce je uveden pouze výtah. Informace uvedené v technických listech a záruční podmínky jsou závazné. 1 Standardní zkušební podmínky jsou stanoveny následovně: Zářivý tok 1000 W/m 2 při spektrální hustotě AM 1,5 (ASTM E892); teplota článků 25 C. 2 Rozměrová odchylka: +/ 1 mm. 3 Hmotnostní odchylka: +/ 0,5 kg. 4 V souladu s IEC 61215, 2. vydání. 5 Podle aktuálních záručních podmínek Conergy AG.

12 Fotovoltaické systémy jsou investicí, která se vyplatí všude na světě. Ve všech podmínkách použití. Solární systémy Conergy byly prověřeny a testovány po mnoho let jak v Evropě, tak v zámoří. Díky mimořádnému výkonu ve špatných světelných podmínkách a výborné odolnosti vůči vlivům prostředí zajišťují nejlepší možnou účinnost ve všech klimatických oblastech. Nezáleží na tom, zda se používají na rodinných domech, komerčních budovách, v elektrárnách či několikamegawattových solárních parcích: solární energetické systémy Conergy jsou v praxi velmi výnosné. Referenční systém: jednogenerační rodinný dům v Osloss, Německo Výkon: 8,94 kwp Počet modulů Conergy PowerPlus 220/230P: 40 Úspora CO 2 : 8,4 tun/rok Produkce solární energie: 9459 kwh Měrná výnosnost:* 1058 kwh/rok Referenční systém: Kancelářská základna v Lübecku, Německo Výkon: 23,46 kwp Počet modulů Conergy PowerPlus 230P: 102 Úspora CO 2 : 20,91 tun/rok Produkce solární energie: kwh Měrná výnosnost:* 1044kWh/rok Referenční systém: Correns (Var), Francie Výkon: 131 kwp Počet modulů Conergy PowerPlus 220P: 612 Úspora CO 2 : 71 tun/rok Produkce solární kwh energie: Měrná výnosnost:* 1198 kwh/rok

13 Referenční systém: Solární park El Calaverón, Španělsko Výkon: 21,2 MWp Počet modulů Conergy PowerPlus 220/230P: Úspora CO2: Produkce solární energie: Měrná výnosnost:* 96 39,000 tun/rok MWh kwh/rok Referenční systém: Konitsa, Řecko Výkon: 99,66 kwp Počet modulů Conergy PowerPlus 220P: 453 Úspora CO2: Produkce solární energie: Měrná výnosnost:* 85,55 tun/rok kwh kwh/rok Referenční systém: Parkoviště hotelu Grand Hotel Serena v Torre Canne di Fasano, Itálie Výkon: Počet modulů Conergy PowerPlus 220P: 610,65 kwp Úspora CO2: Produkce solární energie: Měrná výnosnost:* 393 tun/rok kwh kwh/rok * Energie generovaná fotovoltaickým systémem za rok měřená v kwh / kwp.

14 Solární systém Conergy: Vysoce kvalitní fotovoltaické systémy made in Germany. Conergy dodává vysoce kvalitní fotovoltaická řešení z jediného zdroje, která jsou vyráběna v Německu podle přísných standardů kvality. Vysoká úroveň kvality fotovoltaických systémů od Conergy je ověřována pravidelnými kontrolami kvality. Fotovoltaické systémy vyrobené společností Conergy se již tisíckrát prokázaly v praktickém použití a používají se na celém světě v různých aplikacích. Využíváme nabyté zkušenosti k neustálému zdokonalování svých systémů. Výsledkem jsou fotovoltaické systémy s nejlepší možnou účinností, mimořádně dlouhou provozní životností a nízkými náklady na údržbu. Montážní systémy Conergy Skupinové a centrální měniče Conergy Solární moduly Conergy Monitorovací systémy Conergy Konzultace a servis Conergy

15

16 NÁŠ SVĚT JE PLNÝ ENERGIE Conergy Česká Republika, s. r. o. Plzeňská 113/ Praha 5, Tel.: +420/ Fax: +420/ Kontakt: Conergy_SF_PowerPlus-CZE-1006 Podléhá technickým změnám bez předchozího oznámení 2010 Conergy

Conergy PowerPlus. Naše mistrovské dílo lepší než kdykoliv předtím. CONERGY Q U A L I T Y

Conergy PowerPlus. Naše mistrovské dílo lepší než kdykoliv předtím. CONERGY Q U A L I T Y Conergy PowerPlus Naše mistrovské dílo lepší než kdykoliv předtím. PREMIUM CONERGY Q U A L I T Y Sídlo Conergy v Hamburku Společnost Conergy je jediným světovým výrobcem kompletních fotovoltaických systémů.

Více

Conergy PowerPlus Naše mistrovské dílo NOVÁ. pozitivní. tolerance výkonu

Conergy PowerPlus Naše mistrovské dílo NOVÁ. pozitivní. tolerance výkonu Conergy PowerPlus Naše mistrovské dílo NOVÁ pozitivní tolerance výkonu Spolehlivě vysoké výnosy. O to v praxi jde.» Co musí modul umět, aby byl dokonalý? Musí přinést vysoký výnos. Po dlouhou dobu. Konec

Více

Energie společně s kvalitou

Energie společně s kvalitou Energie společně s kvalitou Pro nás je kvalita rodinnou záležitostí Heckert Solar je nezávislá mezinárodní společnost s charakterem rodinného řízení, která je jedním z vedoucích leaderů ve výrobě vysoce

Více

Ušetřete za elektřinu

Ušetřete za elektřinu Ušetřete za elektřinu Poři te si solární balíček od APINU Všeobecný úvod S nabídkou fotovoltaických balíčků SPPEZY, se zaměřil APIN a Schneider Electric na vývoj v oblasti obnovitelných zdrojů energie.

Více

GALAXY ENERGY VYSOKOVÝKONNÉ MODULY

GALAXY ENERGY VYSOKOVÝKONNÉ MODULY GALAXY ENERGY VYSOKOVÝKONNÉ MODULY Energetické systémy pro budoucnost VAŠE VÝHODY U GALAXY ENERGY Nejlepší kvalita Galaxy Energy jsou panely, které se vyznačují velkým výkonnem, spolehlivostí a vysokou

Více

NECHTE VAŠÍ STŘECHU PRACOVAT PRO VÁS SOLÁRNÍ STŘECHA OD PREFY

NECHTE VAŠÍ STŘECHU PRACOVAT PRO VÁS SOLÁRNÍ STŘECHA OD PREFY NECHTE VAŠÍ STŘECHU PRACOVAT PRO VÁS SOLÁRNÍ STŘECHA OD PREFY střechy FASÁDY solar www.prefa.com NECHTE JI ZÁŘIT JAKO SLUNCE SAMOTNÉ. NAŠE SLUNCE MÁ PRO NÁS NESMÍRNÝ VÝZNAM. Je energetickým zdrojem, který

Více

IBC SOLAR Podnik s tradicí

IBC SOLAR Podnik s tradicí IBC SOLAR Mezinárodní specialista na fotovoltaiku IBC SOLAR Podnik s tradicí 1982: Založen jako inženýrská kancelář IBC Solartechnik 1986: Iniciátor každoročních FV sympozií 2000: Přeměna na IBC SOLAR

Více

Halley. Made in Italy GHOST - R. Halley. Vynikající poměr vysoké kvality, bezkonkurenční ceny a nízké energetické spotřeby.

Halley. Made in Italy GHOST - R. Halley. Vynikající poměr vysoké kvality, bezkonkurenční ceny a nízké energetické spotřeby. Made in Italy GHOST - R Vynikající poměr vysoké kvality, bezkonkurenční ceny a nízké energetické spotřeby. LET Z Á R U K A ROZŠÍŘENÁ 11 VÝHODY Vyspělá LED technologie je v tradičním designu LED průmyslové

Více

SOLÁRNÍ ELEKTRÁRNY. BEZ KOMPROMISU.

SOLÁRNÍ ELEKTRÁRNY. BEZ KOMPROMISU. SOLÁRNÍ ELEKTRÁRNY. BEZ KOMPROMISU. Koupit SPOLEHLIVOST JEDEN VÝROBCE ALL-IN-ONE MOBILNÍ APLIKACE Všechny naše solární elektrárny jsou navrženy na 30 let provozu Jediné solární elektrárny na trhu, které

Více

SOLÁRNÍ ELEKTRÁRNY. BEZ KOMPROMISU.

SOLÁRNÍ ELEKTRÁRNY. BEZ KOMPROMISU. SOLÁRNÍ ELEKTRÁRNY. BEZ KOMPROMISU. Koupit SPOLEHLIVOST JEDEN VÝROBCE ALLINONE MOBILNÍ APLIKACE Všechny naše solární elektrárny jsou navrženy na 30 let provozu Jediné solární elektrárny na trhu, které

Více

Obnovitelné zdroje energie Budovy a energie

Obnovitelné zdroje energie Budovy a energie ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra Technických zařízení budov Obnovitelné zdroje energie Budovy a energie doc. Ing. Michal Kabrhel, Ph.D. Pracovní materiály pro výuku předmětu. 1 (FV) Přímé využití

Více

Futura. Kvalita ověřená mnoha instalacemi

Futura. Kvalita ověřená mnoha instalacemi Kvalita ověřená mnoha instalacemi Veřejné osvětlení Tunely Parky, parkoviště Fotovoltaika Průmysl Letištní plochy Sportoviště Komerční prostory Nákupní centra 16 Made in Italy GHOST - R Product Conformity

Více

Základní typy článků:

Základní typy článků: Základní typy článků: Články z krystalického Si c on ta c t a ntire fle c tio n c o a tin g Tenkovrstvé články N -ty p e P -ty p e Materiály a technologie pro fotovoltaické články Nové materiály Gratzel,

Více

SANHA RefHP vysokotlaké pájecí tvarovky. Vysoká přesnost se systémem SANHA RefHP. Speciální pájecí tvarovky odolají tlaku až do hodnoty 130 bar.

SANHA RefHP vysokotlaké pájecí tvarovky. Vysoká přesnost se systémem SANHA RefHP. Speciální pájecí tvarovky odolají tlaku až do hodnoty 130 bar. SANHA RefHP vysokotlaké pájecí tvarovky Vysoká přesnost se systémem SANHA RefHP Speciální pájecí tvarovky odolají tlaku až do hodnoty 130 bar. Kvalita se vyplatí - vsaďte na vysokotlaké pájecí tvarovky

Více

RMB & RMB IVR kw

RMB & RMB IVR kw RMB & RMB IVR 22-37 kw Přímý pohon / Převodovka Olejem mazané šroubové kompresory s pevnou nebo proměnnou rychlostí Robustní, spolehlivé, efektivní RMB 22-37 Pohon pomocí převodovky RMB 22-37 IVR Přímý

Více

solární systémy Copyright (c) 2009 Strojírny Bohdalice, a.s.. All rights reserved. STISKNI ENTER

solární systémy Copyright (c) 2009 Strojírny Bohdalice, a.s.. All rights reserved. STISKNI ENTER solární systémy Copyright (c) 2009 Strojírny Bohdalice, a.s.. All rights reserved. TERMICKÉ SOLÁRNÍ SYSTÉMY k ohřevu vody pro hygienu (sprchování, koupel, mytí rukou) K ČEMU k ohřevu pro technologické

Více

LENSUN 50 Wp - flexibilní solární panel

LENSUN 50 Wp - flexibilní solární panel LENSUN 50 Wp - flexibilní solární panel 1 Adresář 1 Pokyny 2 Parametry 3 Rozměrový výkres 4 Zapojení a instalace Návod k obsluze 50 Wp flexibilnísolární modul Tato příručka obsahuje informace o bezpečném

Více

Fotovoltaické systémy

Fotovoltaické systémy Fotovoltaické systémy Prof. Ing. Vitězslav Benda, CSc ČVUT Praha, Fakulta elektrotechnická katedra elektrotechnologie 1000 W/m 2 Na zemský povrch dopadá část záření pod úhlem ϕ 1 6 MWh/m 2 W ( ϕ) = W0

Více

SCK. Vzduchové kompresory SCK 41-100

SCK. Vzduchové kompresory SCK 41-100 SCK Vzduchové kompresory SCK 41-100 ALUP Poháněn technologiemi. Navržen na základě zkušeností. Firma ALUP Kompressoren má více než 85 let zkušeností s průmyslovou výrobou. Naší ambicí je nabízet taková

Více

Návrh FV systémů. Ing. Pavel Hrzina, Ph.D. - Laboratoř diagnostiky fotovoltaických systémů

Návrh FV systémů. Ing. Pavel Hrzina, Ph.D. - Laboratoř diagnostiky fotovoltaických systémů Návrh FV systémů Ing. Pavel Hrzina, Ph.D. - Laboratoř diagnostiky fotovoltaických systémů 1 Osnova dnešní přednášky Základní typy FV systémů Komponenty FV elektráren Postup návrhu, PV GIS Příklady instalací

Více

EGE, spol. s r.o. je tradiční český výrobce speciálních zařízení pro energetický průmysl, zejména zapouzdřených vodičů, zhášecích tlumivek a

EGE, spol. s r.o. je tradiční český výrobce speciálních zařízení pro energetický průmysl, zejména zapouzdřených vodičů, zhášecích tlumivek a EGE, spol. s r.o. je tradiční český výrobce speciálních zařízení pro energetický průmysl, zejména zapouzdřených vodičů, zhášecích tlumivek a stožárových konstrukcí. EGE ke všem svým výrobkům zajišťuje

Více

Střešní fotovoltaický systém

Střešní fotovoltaický systém Střešní fotovoltaický systém Elektrická energie Vašeho stávajícího dodavatele je a bude jen dražší, staňte se nezávislí a pořiďte si vlastní fotovoltaickou elektrárnu již dnes. Fotovoltaická elektrárna

Více

S plochou střechou je to jako s fotovoltaikou. Vše se točí kolem ideálního spojení ekonomiky a ekologie.

S plochou střechou je to jako s fotovoltaikou. Vše se točí kolem ideálního spojení ekonomiky a ekologie. S plochou střechou je to jako s fotovoltaikou. Vše se točí kolem ideálního spojení ekonomiky a ekologie. Všude kolem velký potenciál Využití plochých střech k výrobě energie pomalu patří k běžnému obrazu

Více

collect: Kryty šachet Shromažďovat, pojmout a zachycovat

collect: Kryty šachet Shromažďovat, pojmout a zachycovat collect: Kryty šachet Shromažďovat, pojmout a zachycovat 136 Kryty šachet Výplňové kryty Pozinkované a nerezové kryty TopTek UNIFACE GS/SS 140 Hliníkové kryty TopTek UNIFACE AL TopTek UNIFACE SMART AL

Více

SANHA RefHP vysokotlaké pájecí tvarovky. Vysoká přesnost se systémem SANHA RefHP. Speciální pájecí tvarovky odolají tlaku až do hodnoty 130 bar.

SANHA RefHP vysokotlaké pájecí tvarovky. Vysoká přesnost se systémem SANHA RefHP. Speciální pájecí tvarovky odolají tlaku až do hodnoty 130 bar. SANHA RefHP vysokotlaké pájecí tvarovky Vysoká přesnost se systémem SANHA RefHP Speciální pájecí tvarovky odolají tlaku až do hodnoty 130 bar. Kvalita se vyplatí vsaďte na vysokotlaké pájecí tvarovky SANHA

Více

Filtry MANN+HUMMEL pro kompresory

Filtry MANN+HUMMEL pro kompresory Filtry MANN+HUMMEL pro kompresory MANN+HUMMEL filtry: spolehlivé a hospodárné Při výrobě stlačeného vzduchu velmi úzce spolupracují odlučovače oleje, které odstraňují olej ze vzduchu, se vzduchovými a

Více

Systémy protisluneční ochrany heroal

Systémy protisluneční ochrany heroal Složky pro novináře R+T 2015 Tisková zpráva: Rozšíření oblasti obchodní činnosti heroal Systémy protisluneční ochrany heroal heroal představuje sektor protisluneční ochrany na veletrhu R+T 2015 Stuttgart/Verl,

Více

Mikroměnič Nová fotovoltaická technologie

Mikroměnič Nová fotovoltaická technologie Mikroměnič Nová fotovoltaická technologie Mikroměničje zařízení, které je připojeno k jednomu fotovoltaickému(fv) panelu a mění stejnosměrný proud (DC) z tohoto panelu na střídavý (AC), který je v síti.

Více

Novinka firmy. Roto. se ozve, když je na správném místě!

Novinka firmy. Roto. se ozve, když je na správném místě! Novinka firmy Roto se ozve, když je na správném místě! Roto german made Společnost Roto Frank AG se sídlem v Leinfelden- Echterdingenu u Stuttgartu je německá skupina podniků. Firma Roto se stabilně rozrostla

Více

Dobrá investice. do fotovoltaických solárních systémů zaručuje o 42 % vyšší zisk

Dobrá investice. do fotovoltaických solárních systémů zaručuje o 42 % vyšší zisk Dobrá investice do fotovoltaických solárních systémů zaručuje o 42 % vyšší zisk Prodávejte vyrobenou energii z vaší střechy nebo zahrady za státem garantované ceny Fotovoltaické solární systémy jsou nejvýhodnějším

Více

EURO- Sluneční kolektory typ C20/C22

EURO- Sluneční kolektory typ C20/C22 TECHNICKÁ INFORMACE EURO- Sluneční kolektory typ C/C22 Wagner & Co Vysoce průhledné bezpečnostní sklo nebo antireflexní bezp. sklo Pryžové těsnění EPDM s vulkanizačním spojením rohů Eloxovaný hliníkový

Více

Bezpečný a spolehlivý přenos energie a dat

Bezpečný a spolehlivý přenos energie a dat Bezpečný a spolehlivý přenos energie a dat Trolejová vedení PRB0800-0002e-CZ Jednopólově izolovaná trolejová vedení Program 0812 Typ 081217 081211 081212 Jmenovitý proud [A] 25 80 140 Impedance 1) [Ω/m]

Více

JOHNSON CONTROLS PARTS CENTER. Výhody originálních dílů Sabroe od Johnson Controls

JOHNSON CONTROLS PARTS CENTER. Výhody originálních dílů Sabroe od Johnson Controls JOHNSON CONTROLS PARTS CENTER Výhody originálních dílů Sabroe od Johnson Controls Výsledkem použití originálních dílů je nižší spotřeba energie Používání originálních nahradních dílů pro Sabroe chladící

Více

Návrh solárního fotovoltaického systému s přímou výrobou a akumulací do baterií.

Návrh solárního fotovoltaického systému s přímou výrobou a akumulací do baterií. Návrh solárního fotovoltaického systému s přímou výrobou a akumulací do baterií. solární systémy projekce, montáže, dotace Návrh solárního fotovoltaického systému a jeho komponenty: 1) Výkon fotovoltaických

Více

01 PODNIK 01 PODNIK » DR. FRANK SCHNEIDER (CEO) PODNIK

01 PODNIK 01 PODNIK » DR. FRANK SCHNEIDER (CEO) PODNIK PORTRÉT PODNIKU 01 PODNIK 01 PODNIK ÚDAJE O OBRATU V MILIONECH EUR 350 300 250 200 150 100 50» DR. FRANK SCHNEIDER (CEO) 0 1993 1995 2000 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 BUDOUCNOST ZACÍNÁ DNES

Více

SOLYNDRA Solar Fotovoltaický systém pro ploché střechy SOLYNDRA. Nová forma fotovoltaiky.

SOLYNDRA Solar Fotovoltaický systém pro ploché střechy SOLYNDRA. Nová forma fotovoltaiky. SOLYNDRA Solar Fotovoltaický systém pro ploché střechy SOLYNDRA Nová forma fotovoltaiky. alwitra a SOLYNDRA Solar: solární kompetence pro ploché střechy Před více než deseti lety rozpoznala společnost

Více

SONETTO. Vzduchové kompresory SONETTO 8-20

SONETTO. Vzduchové kompresory SONETTO 8-20 SONETTO Vzduchové kompresory SONETTO 8-20 Alup Poháněn technologiemi. Navržen na základě zkušeností. Firma Alup Kompressoren má více než 90 let zkušeností s průmyslovou výrobou. Naší ambicí je nabízet

Více

collect: Kryty šachet Shromažďovat, pojmout a zachycovat

collect: Kryty šachet Shromažďovat, pojmout a zachycovat collect: Shromažďovat, pojmout a zachycovat 180 Kliknutím na stránky se přesunete na požadovaný výrobek Úvod Přehled krytů Certifikace 182 183 Výplňové kryty Pozinkované a nerezové kryty TopTek UNIFACE

Více

Výzkumné energetické centrum VŠB VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ - Technická univerzita Ostrava. Kolik energie opravdu. vyrábíte?

Výzkumné energetické centrum VŠB VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ - Technická univerzita Ostrava. Kolik energie opravdu. vyrábíte? Kolik energie opravdu vyrábíte? Kontrola výkonů a kvality solárních panelů Zjištění možné závady sledováním neodpovídajícího výkonu solární elektrárny, nebo profesionálním monitoringem Proměření pomocí

Více

JOHNSON CONTROLS PARTS CENTER. Výhody originálních dílů Sabroe od Johnson Controls

JOHNSON CONTROLS PARTS CENTER. Výhody originálních dílů Sabroe od Johnson Controls JOHNSON CONTROLS PARTS CENTER Výhody originálních dílů Sabroe od Johnson Controls Výsledkem použití originálních dílů je nižší spotřeba energie Používání originálních nahradních dílů pro Sabroe chladící

Více

Technický katalog Systémy nosných ramen

Technický katalog Systémy nosných ramen Technický katalog Systémy nosných ramen 2 Různé úhly výhledu na stroj, vysoký nebo malý obsluhující pracovník, práce vsedě nebo vstoje se systémy nosných ramen Rittal optimálně realizujete interakci mezi

Více

SOLYNDRA. SOLYNDRA Solar Fotovoltaický systém pro ploché střechy. Nová forma fotovoltaiky.

SOLYNDRA. SOLYNDRA Solar Fotovoltaický systém pro ploché střechy. Nová forma fotovoltaiky. SOLYNDRA Solar Fotovoltaický systém pro ploché střechy FDT (CZ), s.r.o. Na Břevnovské pláni 71 CZ-169 00 Praha 6 tel: +420 235 090 711 fax: +420 235 090 722 info@fdt.cz www.fdt.cz SOLYNDRA Nová forma fotovoltaiky.

Více

Fotovoltaický článek. Struktura na které se při ozáření generuje napětí. K popisu funkce se používá náhradní schéma

Fotovoltaický článek. Struktura na které se při ozáření generuje napětí. K popisu funkce se používá náhradní schéma Fotovoltaický článek Struktura na které se při ozáření generuje napětí K popisu funkce se používá náhradní schéma V-A charakteristika fotovoltaických článků R s I Paralelní odpor R p Sériový odpor R S

Více

Řízení a zavěšení.

Řízení a zavěšení. Řízení a zavěšení www.comline.uk.com e: info@corahb.cz t: +420 569 333 130 w: www.corahb.cz DOKONALÁ KONTROLA Řízení a zavěšení Spojovací tyče a klouby Široká škála Comline spojovacích tyčí (axiálních

Více

Využití sluneční energie díky solárním kolektorům Apricus

Využití sluneční energie díky solárním kolektorům Apricus Využití sluneční energie díky solárním kolektorům Apricus Základní princip solárního ohřevu Absorpce slunečního záření Sluneční energie, která dopadá na zemský povrch během slunečného dne, se dokáže vyšplhat

Více

největší světové vertikálně integrované výrobce solárních panelů díky zaměření na snižování nákladů, diferenciaci výrobků a disciplinované expanzi.

největší světové vertikálně integrované výrobce solárních panelů díky zaměření na snižování nákladů, diferenciaci výrobků a disciplinované expanzi. NYSE: SOL www.renesola.com Prosinec 2009 O společnosti Společnost ReneSola progresivně směřuje mezi největší světové vertikálně integrované výrobce solárních panelů díky zaměření na snižování nákladů,

Více

Styrodur 50 let osvědčené izolace pro budoucnost

Styrodur 50 let osvědčené izolace pro budoucnost Styrodur 50 let osvědčené izolace pro budoucnost www.styrodur.com OBSAH 3 Styrodur - osvědčená izolace pro budoucnost již od roku 1964 4 50 let výrobků Styrodur - historie 6 Odolný - ve všech směrech 7

Více

ETL-Ekotherm a.s. TECHNOLOGICKÁ ZAŘÍZENÍ PRO KOTELNY A PŘEDÁVACÍ STANICE TEPELNÁ ČERPADLA VÝSTAVBA SOLÁRNÍCH FOTOVOLTAICKÝCH ELEKTRÁREN

ETL-Ekotherm a.s. TECHNOLOGICKÁ ZAŘÍZENÍ PRO KOTELNY A PŘEDÁVACÍ STANICE TEPELNÁ ČERPADLA VÝSTAVBA SOLÁRNÍCH FOTOVOLTAICKÝCH ELEKTRÁREN ETL-Ekotherm a.s. TECHNOLOGICKÁ ZAŘÍZENÍ PRO KOTELNY A PŘEDÁVACÍ STANICE TEPELNÁ ČERPADLA VÝSTAVBA SOLÁRNÍCH FOTOVOLTAICKÝCH ELEKTRÁREN Profil společnosti Historie, reference Vážení obchodní přátelé, společnost

Více

Návrh solárního fotovoltaického systému s přímou výrobou a akumulací do baterií.

Návrh solárního fotovoltaického systému s přímou výrobou a akumulací do baterií. Návrh solárního fotovoltaického systému s přímou výrobou a akumulací do baterií. solární systémy projekce, montáže, dotace Návrh solárního fotovoltaického systému a jeho komponenty: 1) Výkon fotovoltaických

Více

Pro každý úkol jsou zde jednotky Vector.

Pro každý úkol jsou zde jednotky Vector. Pro každý úkol jsou zde jednotky Vector. LEHKÉ A JEDNODUCHÉ Je vašim cílem udržení stálé teploty na dlouhé vzdálenosti s maximálním užitečným zatížením a minimálním prostojem? Jednotka Vector 1350 v sobě

Více

Střešní instalace fotovoltaických systémů výroba v místě spotřeby. 29. listopadu 2012 Martin Šťastný

Střešní instalace fotovoltaických systémů výroba v místě spotřeby. 29. listopadu 2012 Martin Šťastný Střešní instalace fotovoltaických systémů výroba v místě spotřeby 29. listopadu 2012 Martin Šťastný Fakta o Conergy Založena 1998 754 m obrat v roce 2011 42 zemí 29 poboček 5 kontinentů okolo 1,300 zaměstnanců

Více

Energetická bilance fotovoltaických instalací pro aktuální dotační tituly

Energetická bilance fotovoltaických instalací pro aktuální dotační tituly Energetická bilance fotovoltaických instalací pro aktuální dotační tituly Tomáš Matuška Energetické systémy budov, UCEEB Ústav techniky prostředí, Fakulta strojní ČVUT v Praze CO HLEDÁME? produkce elektrické

Více

C Z E C H R E P U B L I C. I n g. A r c h. R a d o v a n P ř i k r y l

C Z E C H R E P U B L I C. I n g. A r c h. R a d o v a n P ř i k r y l E K O A R C H I T E K T U R A C Z E C H R E P U B L I C I n g. A r c h. R a d o v a n P ř i k r y l Solární Enerigie Je naše Budoucnost Váš přední výrobce modulů v České republice. Vydavatel PVT-Austria,

Více

SKLADOVACÍ VĚŽ LOGIMAT. Výkonná technologie pro skladování a vychystávání drobných dílů

SKLADOVACÍ VĚŽ LOGIMAT. Výkonná technologie pro skladování a vychystávání drobných dílů ogimat SKLADOVACÍ VĚŽ LOGIMAT Výkonná technologie pro skladování a vychystávání drobných dílů Výhody Skladovací věž LogiMat Ergonomický a výkonný systém pro skladování a vychystávání drobných dílů LogiMat

Více

tesa ACX plus Řešení pro stavebnictví Pásky s technologií tesa ACX plus a jejich využití pro stavební průmysl KATALOG PRODUKTŮ A APLIKACÍ

tesa ACX plus Řešení pro stavebnictví Pásky s technologií tesa ACX plus a jejich využití pro stavební průmysl KATALOG PRODUKTŮ A APLIKACÍ tesa ACX plus Řešení pro stavebnictví Pásky s technologií tesa ACX plus a jejich využití pro stavební průmysl KATALOG PRODUKTŮ A APLIKACÍ Samolepicí pásky tesa sofistikované řešení pro trvalé lepení Spolehlivé

Více

Technický katalog Ovládací skříňky pro stolní TFT monitor

Technický katalog Ovládací skříňky pro stolní TFT monitor Technický katalog Ovládací skříňky pro stolní TFT monitor TFT monitor do 24 Ovládací skříňky pro stolní TFT monitory zaručují dlouhodobě bezporuchový provoz běžných kancelářských TFT monitorů i v náročném

Více

3D výroba šperků Vaše dokonalé modely šperků

3D výroba šperků Vaše dokonalé modely šperků 3D výroba šperků Vaše dokonalé modely šperků 3D prototypovací a výrobní systémy s perfektní kvalitou a maximální rychlostí, dokonalé pro sériovou výrobu i jednorázové procesy. 2 Vítejte v 3D světě šperkařského

Více

CleanAIR. bezolejové kompresory CNR 5,5-7,5

CleanAIR. bezolejové kompresory CNR 5,5-7,5 CleanAIR bezolejové kompresory CNR 5,5-7,5 Bezolejové kompresory Průmyslové obory, jako jsou potravinářství, nápojový průmysl, elektronická a textilní výroba, nemohou riskovat jakoukoliv přítomnost oleje

Více

Řada střídačů TripleLynx MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Srovnávací solární střídač od společnosti Danfoss 3fázový bez transformátoru 10, 12,5 a 15 kw

Řada střídačů TripleLynx MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Srovnávací solární střídač od společnosti Danfoss 3fázový bez transformátoru 10, 12,5 a 15 kw MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Řada střídačů TripleLynx Srovnávací solární střídač od společnosti Danfoss 3fázový bez transformátoru 10, 12,5 a 15 kw SOLAR INVERTERS 98% Maximální výkon po celý den Střídače

Více

Solární teplo pro rodinný dům - otázky / odpovědi

Solární teplo pro rodinný dům - otázky / odpovědi 1/24 Solární teplo pro rodinný dům - otázky / odpovědi Tomáš Matuška Československá společnost pro sluneční energii (ČSSE) Novotného lávka 5, 116 68 Praha 1 Česká republika info@solarnispolecnost.cz 2/24

Více

Španělská jednička... světová špička.

Španělská jednička... světová špička. Španělská jednička... světová špička. Krbové vložky HERGOM JEDNIČKA VE ŠPANĚLSKU...... I SVĚTOVÁ JEDNIČKA Hergom je jedna z celosvětově předních společností ve svém oboru, vlastní pět výrobních a provozních

Více

trak systems Systémy trakční energie

trak systems Systémy trakční energie trak systems trak systems Systémy trakční energie trak Hoppecke - systémy trakční energie Žádný pohyb není možné uskutečnit bez energie. Materiál je třeba přepravovat z místa A do místa B. Trh vyžaduje

Více

FOTOVOLTAICKÉ PANELY GERMAN SOLAR

FOTOVOLTAICKÉ PANELY GERMAN SOLAR FOTOVOLTAICKÉ PANELY GERMAN SOLAR www.cbtrading.cz Použití pouze testovaných vysoce výkonných článků Optimální výnosnost i v měsících se slabším slunečním zářením Zvláště stabilní - Tlak na plochu max.

Více

Sestavné klimatizační jednotky

Sestavné klimatizační jednotky Sestavné klimatizační jednotky AHU N 12.10.002 Range AeroMaster XP Cirrus Sestavné klimatizační jednotky Proč právě AeroMaster XP? Pro Vaše rozhodnutí hovoří 10 základních P jednotek Aeromaster XP Při

Více

Hybná síla. Evoluce. Ocelové pilové pásy na dřevo

Hybná síla. Evoluce. Ocelové pilové pásy na dřevo Hybná síla. Evoluce. Ocelové pilové pásy na dřevo Ocelové pilové pásy na dřevo Úvod Ocelové pilové pásy na dřevo 02 / 03 Evoluce se nikdy nezastaví. Ocelové pásy Bohlerstrip pro pásové pily na dřevo. Nová

Více

On-line datový list FLOWSIC60 PŘÍSTROJE PRO MĚŘENÍ RYCHLOSTI PROUDĚNÍ

On-line datový list FLOWSIC60 PŘÍSTROJE PRO MĚŘENÍ RYCHLOSTI PROUDĚNÍ On-line datový list A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Objednací informace TNÍ MĚŘENÍ PROUDĚNÍ VZDUCHU PRO BÁŇSKÉM PRŮMYSLU Typ Výrobek č. Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku

Více

SUNNY TRIPOWER 5000TL 12000TL 5000TL 12000TL. Třífázový střídač (nejen) pro rodinné domy. NOVINKA také ve variantách 10 kva a 12 kva.

SUNNY TRIPOWER 5000TL 12000TL 5000TL 12000TL. Třífázový střídač (nejen) pro rodinné domy. NOVINKA také ve variantách 10 kva a 12 kva. SUNNY TRIPOWER 5000TL 12000TL STP 5000TL-20 / STP 6000TL-20 / STP 7000TL-20 / STP 8000TL-20 / STP 9000TL-20 / STP 10000TL-20 / STP 12000TL-20 NOVINKA také ve variantách 10 kva a 12 kva Výnosný Flexibilní

Více

ALPHA PCB INDUSTRY LED PRŮMYSLOVÉ SVÍTIDLO LETÁ ZÁRUKA

ALPHA PCB INDUSTRY LED PRŮMYSLOVÉ SVÍTIDLO LETÁ ZÁRUKA 5-letá garance dostupnosti náhradních komponentů ALPHA PCB INDUSTRY LED PRŮMYSLOVÉ SVÍTIDLO 5 LETÁ ZÁRUKA ALPHA PCB INDUSTRY LED průmyslové svítidlo Český výrobek Made in Czech Chemický průmysl Tunely

Více

TMV 850 / TMV 1050 CNC vertikální obráběcí centrum

TMV 850 / TMV 1050 CNC vertikální obráběcí centrum TMV 850 / TMV 1050 CNC vertikální obráběcí centrum - Určeno pro vysokorychlostní vrtání, frézování a řezání závitů - Rychlá výměna nástroje 3 sec, s řezu do řezu 4,7 sec - Ergonomický design a komfortní

Více

PROSUN VELKOPLOŠNÉ SOLÁRNÍ SYSTÉMY. alternative energy systems s.r.o.

PROSUN VELKOPLOŠNÉ SOLÁRNÍ SYSTÉMY. alternative energy systems s.r.o. PROSUN alternative energy systems s.r.o. Přes 17let zkušeností v oboru tepelné a elektrické energie nyní využíváme v oblasti instalace solárních systémů, plynových kondenzačních kotelen, tepelných čerpadel

Více

Bilance fotovoltaických instalací pro aktuální dotační tituly

Bilance fotovoltaických instalací pro aktuální dotační tituly Bilance fotovoltaických instalací pro aktuální dotační tituly Tomáš Matuška Energetické systémy budov Univerzitní centrum energeticky efektivních budov ČVUT v Praze PODPORA FV INSTALACÍ Operační program

Více

Solární pouliční osvětlení

Solární pouliční osvětlení Solární pouliční osvětlení VisioSolar CLASSIC series2014 by Visiocom Obsah OBSAH 2 ÚVODNÍ SLOVO 3 TECHNICKÉ PARAMETRY 4 TIME MANAGEMENT ÚSPORA ENERGIE 6 ZÁRUKY 8 INSTALACE SLOUPU 9 DODACÍ PODMÍNKY 9 Úvodní

Více

PremiumTower. SWISS MADE. Třífázové UPS kw se špičkovou dostupností

PremiumTower.   SWISS MADE. Třífázové UPS kw se špičkovou dostupností PremiumTower Třífázové UPS 10-250 kw se špičkovou dostupností SWISS MADE www.centiel.com Maximální flexibilita Integrovaná doba zálohy a typizované bateriové skříně Do PremiumTower 10-60 kw lze umístit

Více

Porovnání solárního fototermického a fotovoltaického ohřevu vody

Porovnání solárního fototermického a fotovoltaického ohřevu vody Porovnání solárního fototermického a fotovoltaického ohřevu vody Tomáš Matuška, Bořivoj Šourek RP2 Energetické systémy budov Univerzitní centrum energeticky efektivních budov ČVUT v Praze ÚPRAVA OPROTI

Více

Traxle Solar sro. Vladislav Poulek. Fotovoltaické panely pro extrémní klimatické podmínky.

Traxle Solar sro. Vladislav Poulek. Fotovoltaické panely pro extrémní klimatické podmínky. Traxle Solar sro. Vladislav Poulek Fotovoltaické panely pro extrémní klimatické podmínky. V současnosti většina (více než 90 %) fotovoltaických panelů používá laminaci EVA s nízkou tepelnou odolností (+

Více

Sonetto. Šroubové kompresory SONETTO 8-20

Sonetto. Šroubové kompresory SONETTO 8-20 Sonetto Šroubové kompresory SONETTO 8-20 Dědictví značky ALUP Název firmy založené v roce 1923 v německém Köngenu byl odvozen od produktů pro automobilový průmysl, které byly vyráběny v malé mechanické

Více

VYSOCE VÝKONNÉ VENTILÁTORY

VYSOCE VÝKONNÉ VENTILÁTORY VYSOCE VÝKONNÉ VENTILÁTORY Vysoce výkonné ventilátory Mobilní siláci pro oblast staveb a sanity Kvalita se systémem VYSOCE VÝKONNÉ VENTILÁTORY Mobilní siláci pro oblast staveb a sanity s kuličkovými ložisky

Více

Návrh solárního ostrovního fotovoltaického systému pro ohřev teplé vody.

Návrh solárního ostrovního fotovoltaického systému pro ohřev teplé vody. Návrh solárního ostrovního fotovoltaického systému pro ohřev teplé vody. Návrh solárního fotovoltaického systému a jeho komponenty: 1) Spotřeba tepla pro ohřev teplé vody: Objem solárního zásobníku pro

Více

Profesionální řešení... Excelentní kvalita...

Profesionální řešení... Excelentní kvalita... Profesionální řešení... Excelentní kvalita... LED-systems.cz - se specializuje na energeticky vysoce úsporné LED světelné zdroje a osvětlení, osazené výhradně nejmodernějšími POWER LED chipy s důrazem

Více

vyrobeno technologií GREEN LAMBDA

vyrobeno technologií GREEN LAMBDA vyrobeno technologií GREEN LAMBDA Společnost Synthos S.A. vznikla spojením společnosti Firma Chemiczna Dwory S.A. a Kaučuk a.s. Současný název firmy SYNTHOS (zaveden v roce 2007) tvoří spojení dvou slov

Více

NOVÁ ÉRA V OPLÁŠTĚNÍ BUDOV

NOVÁ ÉRA V OPLÁŠTĚNÍ BUDOV NOVÁ ÉRA V OPLÁŠTĚNÍ BUDOV THERMAL ENVIRONMENT FIRE GUARANTEE 40-LET SPOLEHLIVÁ IZOLACE 20% ZLEPŠENÍ TEPELNĚ-IZOLAČNÍCH VLASTNOSTÍ Vydejte se na cestu s IPN-QuadCore: ipn-quadcore.cz NOVÁ ÚROVEŇ POŽÁRNÍCH

Více

Dopravní množství: 1.75 48.72 m 3 /min

Dopravní množství: 1.75 48.72 m 3 /min Šroubové kompresory Dopravní množství: 1.75 48.72 m 3 /min 3 INTELIGENTNÍ STAVBA SYSTÉMU 11-22 11-22 PLUS * 37-55 75-160 * Varianta PLUS: Varianta O : s integrovanou kondenzační sušičkou, lze realizovat

Více

STOW MOBILE. Ideální kombinace kompaktního skladování s přístupem ke všem paletám.

STOW MOBILE. Ideální kombinace kompaktního skladování s přístupem ke všem paletám. STOW MOBILE Ideální kombinace kompaktního skladování s přístupem ke všem paletám. MOBILNÍ PALETOVÉ REGÁLY Stow Mobile je vysokokapacitní skladovací systém navržený tak, že paletové regálové systémy jsou

Více

Montážní systémy Conergy. Rychlá a bezpečná instalace fotovoltaických modulů

Montážní systémy Conergy. Rychlá a bezpečná instalace fotovoltaických modulů Montážní systémy Conergy Rychlá a bezpečná instalace fotovoltaických modulů Montážní systémy Conergy bezpečné, extrémně odolné a jednoduše instalovatelné Inovativní technologie QuickStone, krátké základové

Více

Baterie OPzS. Řešení pro nejvyšší nároky

Baterie OPzS. Řešení pro nejvyšší nároky Baterie OPzS Řešení pro nejvyšší nároky Baterie OPzS T I radice a novace Tato bateriová řada s pancéřovými kladnými deskami (podle DIN: OPzS) je vyráběna podle unikátního know-how výrobce. Sofistikovaná

Více

Bezpečný způsob příležitostného dobíjení

Bezpečný způsob příležitostného dobíjení Advanced Contact Technology Bezpečný způsob příležitostného dobíjení Miloš Kamaryt Obsah Multi-Contact, kdo jsme? Novinka: Konektor pro automatické nabíjení Výhody Projekty 2 Předmět činnosti podnikání

Více

Přehled produktových řad. OL1 Přesné vedení v dráze v plném spektru SENZORY PRO MĚŘENÍ VZDÁLENOSTI

Přehled produktových řad. OL1 Přesné vedení v dráze v plném spektru SENZORY PRO MĚŘENÍ VZDÁLENOSTI Přehled produktových řad OL1 Přesné vedení v dráze v plném spektru Výhody A DENÍ V DRÁZE V PLNÉM SPEKTRU B C D Přesná detekce v rozsahu mikrometrů E F OL1 je díky svému 10 mm širokému světelnému pásu s

Více

Spolupráce hybridního FVT kolektoru a tepelného čerpadla

Spolupráce hybridního FVT kolektoru a tepelného čerpadla Spolupráce hybridního FVT kolektoru a tepelného čerpadla Tomáš Matuška Energetické systémy budov, UCEEB Ústav techniky prostředí, Fakulta strojní ČVUT v Praze Hybridní FVT kolektor CO JSOU HYBRIDNÍ FVT

Více

Jednoduché, chytré a spolehlivé odstranění vlhkosti ze stlačeného vzduchu.

Jednoduché, chytré a spolehlivé odstranění vlhkosti ze stlačeného vzduchu. Kondenzační sušičky MDX 400-84000 Jednoduché, chytré a spolehlivé odstranění vlhkosti ze stlačeného vzduchu. Kondenzační sušičky MDX Uživatelské benefity Jednoduchá instalace - lehký a kompaktní design

Více

Diagnostika solárních panelů

Diagnostika solárních panelů Diagnostika solárních panelů Ing. Radim Bařinka, CTO Seminář Optimalizace provozu FVE aneb cesty ke zvýšení výnosu Praha, Green Point, 28. června 2012 Obsah Nalezení vadných panelů Analýza solárních panelů

Více

Kvalita, která odolává času, a navíc skvěle vypadá

Kvalita, která odolává času, a navíc skvěle vypadá Kvalita, která odolává času, a navíc skvěle vypadá Střechy od společnosti Ruukki odpovídají finské kvalitě. Bez ohledu na to, zda se rozhodnete postavit nový dům nebo renovovat starý, naše široká nabídka

Více

dokonalý koncept energie pro budoucnost to nejlepší nový okenní systém GENEO z materiálu pro 3. tisíciletí rau-fipro

dokonalý koncept energie pro budoucnost to nejlepší nový okenní systém GENEO z materiálu pro 3. tisíciletí rau-fipro dokonalý koncept energie pro budoucnost to nejlepší nový okenní systém GENEO z materiálu pro 3. tisíciletí rau-fipro www.rehau.cz Stavebnictví Automotive Průmysl 2 vyšší perspektiva s okny z profilů GENEO

Více

UNIKÁTNÍ PŘEPRAVNÍ MOBILNÍ KONTEJNER VÝHODY

UNIKÁTNÍ PŘEPRAVNÍ MOBILNÍ KONTEJNER VÝHODY NTAIN UNIKÁTNÍ PŘEPRAVNÍ MOBILNÍ KONTEJNER Jedná se o unikátní kombinaci přepravního (mobilního) kontejneru a zdroje elektrické energie určené pro napájení libovolných elektrických spotřebičů. Jednotlivé

Více

průmyslové osvětlení filozofie a koncepce

průmyslové osvětlení filozofie a koncepce průmyslové osvětlení filozofie a koncepce T5 průmyslová svítidla bez kompromisů doublepower!! - odborník a partner doublepower!!, s.r.o. je Vaším partnerem při návrhu a výběru osvětlení a řídicího systému

Více

Vlastní vývoj a výzkum. Životnost 25 let. Vysoké výnosy. Rychlá amortizace. Kvalitní rakouská výrobky. Prvotřídní péče o zákazníky

Vlastní vývoj a výzkum. Životnost 25 let. Vysoké výnosy. Rychlá amortizace. Kvalitní rakouská výrobky. Prvotřídní péče o zákazníky Vlastní vývoj a výzkum Životnost 25 let Vysoké výnosy Rychlá amortizace Kvalitní rakouská výrobky Prvotřídní péče o zákazníky Aktivní ochrana životního prostředí Vstupte s námy do nového věku výroby elektrické

Více

Budovy a energie Obnovitelné zdroje energie

Budovy a energie Obnovitelné zdroje energie ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov Budovy a energie Obnovitelné zdroje energie doc. Ing. Michal Kabrhel, Ph.D. Verze 2.17 Princip: Křemíkový krystalický

Více

Přirozená ombinace SYSTÉM HYBRIDNÍHO TEPELNÉHO ČERPADLA DAIKIN ALTHERMA VYTÁPĚNÍ A OHŘEV TEPLÉ UŽITKOVÉ VODY

Přirozená ombinace SYSTÉM HYBRIDNÍHO TEPELNÉHO ČERPADLA DAIKIN ALTHERMA VYTÁPĚNÍ A OHŘEV TEPLÉ UŽITKOVÉ VODY Přirozená ombinace SYSTÉM HYBRIDNÍHO TEPELNÉHO ČERPADLA DAIKIN ALTHERMA VYTÁPĚNÍ A OHŘEV TEPLÉ UŽITKOVÉ VODY 2 Budoucnost je tady 3 a je ohleduplnější k životnímu prostředí, energeticky účinnější a nákladově

Více

Termodynamické panely = úspora energie

Termodynamické panely = úspora energie Termodynamické panely = úspora energie EnergyPanel se zabývá vývojem a výrobou termodynamických a solárních systémů. Tvoří součást skupiny podniků Macral s podnikatelskou působností více než 20-ti let.

Více

VÝHODY RIZIKA NEORIGINÁLNÍ SVĚTLOMETY. SVĚTLOMETY Iveco. Málo účinné, málo bezpečné. Dokonale účinné a bezpečné. nemají originální značku

VÝHODY RIZIKA NEORIGINÁLNÍ SVĚTLOMETY. SVĚTLOMETY Iveco. Málo účinné, málo bezpečné. Dokonale účinné a bezpečné. nemají originální značku ZAOSTŘENO NA KVALITU IVECO N 4 SVĚTLOMETY Iveco VÝHODY NEORIGINÁLNÍ SVĚTLOMETY RIZIKA Dokonale účinné a bezpečné Málo účinné, málo bezpečné nesou originální značku, která potvrzuje jejich původ a použitý

Více

evolo 2 3 the green light

evolo 2 3 the green light evolo 2 3 the green light 43 CHARAKTERISTIKY SVÍTIDEL Krytí optické části IP 66 Sealsafe (*) Krytí elektrické části IP 66(*) Odolnost proti úderu: (sklo): IK 08(**) (PC): IK 10(**) Aerodynamická odolnost

Více