R O Z H O D N U T Í. integrované povolení

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "R O Z H O D N U T Í. integrované povolení"

Transkript

1 KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, Plzeň Naše č. j.: ŽP/12544/14 Spis. zn.: ZN/2171/ŽP/14 Počet listů: 10 Počet příloh: 3 Počet listů příloh: 12 Vyřizuje: Ing. Jiří Soutner Tel.: jiri.soutner@plzensky-kraj.cz Datum: R O Z H O D N U T Í o žádosti o vydání integrovaného povolení společnosti Západočeské komunální služby a.s. pro zařízení Areál k nakládání s odpady Plzeň Koterovská 522. Krajský úřad Plzeňského kraje, odbor životního prostředí (dále jen krajský úřad ), jako příslušný správní úřad podle ustanovení 28 písm. e) a 33 písm. a) zákona č. 76/2002 Sb., o integrované prevenci a omezování znečištění, o integrovaném registru znečišťování a o změně některých zákonů (zákon o integrované prevenci), v platném znění (dále jen zákon o integrované prevenci), 29 odst. 1 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů a dle 11 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon č. 500/2004 Sb. ), po provedeném řízení dle zákona č. 500/2004 Sb., vydává dle 13 odst. 3 zákona o integrované prevenci integrované povolení společnosti Západočeské komunální služby a.s., se sídlem Koterovská 522, Plzeň, s přiděleným IČO (dále jen provozovatel ), k provozu zařízení Areál k nakládání s odpady Plzeň Koterovská 522 (dále jen zařízení ), ve kterém neprobíhá žádná z činností uvedených v příloze č. 1 k zákonu o integrované prevenci.

2 2/20 1. Popis zařízení 1.1. Identifikační údaje provozovatele zařízení Název zařízení: Provozovatel zařízení: Adresa sídla: Adresa zařízení Areál k nakládání s odpady Plzeň Koterovská 522 Západočeské komunální služby a.s. Koterovská 522/168, Plzeň Koterovská 522/168, Plzeň IČO: Umístění zařízení: Kraj: Plzeňský Obec: Plzeň k.ú.: Hradiště u Plzně Číslo pozemku: 854/6, 854/26, 857/3, 857/4, 857/5, 857/6, 857/7, 857/17, 857/19, 857/ Údaje o zařízení a) Technické a technologické jednotky, uvedené v příloze č. 1 zákona č. 76/2002 Sb.: V zařízení: Areál k nakládání s odpady Plzeň Koterovská 522 neprobíhá žádná z činností uvedených v příloze č. 1 k zákonu o integrované prevenci. Integrované povolení se vydává v souladu s ustanovením 2 písm. a) zákona o integrované prevenci o vydání integrovaného povolení bylo požádáno. Sběrný dvůr odpadů je určen k přechodnému soustřeďování odpadů za účelem následného předání k dalšímu využití nebo odstranění do odpovídajícího zařízení v souladu se zákonem č. 185/2001 Sb., o odpadech a předpisy souvisejícími v platném znění. Sběrný dvůr odpadů slouží k soustřeďování odpadů, jejichž původcem jsou jak fyzické osoby, tak právnické osoby nebo fyzické osoby oprávněné k podnikání. Objekt sběrného dvora slouží také jako místo zpětného odběru elektrozařízení. Zpětně odebraná elektrozařízení jsou shromažďována odděleně od ostatních odpadů a nejsou zahrnuta do evidence odpadů. Sběrný dvůr odpadů je určen k soustřeďování všech druhů odpadů (kategorie,,o" i,,n") uvedených v příloze č.1 -,,Katalog odpadů a příloze č.2 - Seznam nebezpečných odpadů, vyhlášky č. 381/2001 Sb., vyjma odpadů výbušných, radioaktivních, odpadů a zařízení obsahujících PCB a autovraků. Základní kapacitní údaje: Předpokládané množství přijatých a vydaných odpadů ve sběrném dvoře je cca tun za rok. Okamžitá maximální kapacita sběrného dvora je 300 tun odpadu (v tomto množství není zahrnut zpětný odběr).

3 3/20 b) Technické a technologické jednotky, mimo rámec přílohy č. 1 zákona č. 76/2002 Sb.: Skladování v rámci sběrného dvora se provádí v ocelové hale, 2 mobilních ekoskladech a dále na volné zpevněné ploše. Hala tvoří samostatnou část pozemku parc. č. 857/4. Ocelová vrata umožňující vjezd vozidel, manipulační techniky a nakládání a skládání odpadů přímo na místě. Podlaha v hale je z nehořlavého materiálu, tj. betonová. Hala je využívána především pro soustřeďování odpadů kategorie nebezpečný a pro úpravu některých druhů odpadů lisováním. Lis je instalován na záchytné vaně. Mobilní eko-sklady jsou celoocelové kontejnery, které jsou umístěny na pozemku parc. č. 857/3. Kontejnery jsou uzamykatelné a opatřené záchytnou vanou s roštovou podlahou. Jsou určeny pro soustřeďování odpadů kategorie nebezpečný", především pak odpadů kapalných, chemikálií a odpadů ze zdravotnických zařízení. Volná zpevněná plocha se nachází na pozemcích parc. č. 857/3 a 854/26 (velikost plochy využívané pro provoz sběrného dvora je řízena aktuální potřebou). Plocha má živičný povrch a jsou zde soustřeďovány především odpady kategorie ostatní". Podle charakteru jsou odpady ukládány bud' do velkoobjemových kontejnerů či jiných shromažďovacích prostředků, nebo jsou volně uloženy na zpevněné ploše. Volné soustřeďování je praktikováno pouze u odpadů, u kterých nemůže docházet ke znečištění. Pro manipulaci s odpady v rámci sběrného dvora je k dispozici univerzální nakladač, vysokozdvižný vozík a univerzální manipulátor. Základními shromažďovacími prostředky jsou: - velkoobjemové kontejnery o objemu 3-30 m 3 - kontejnery (plast, plech) o objemu l - odpadové nádoby (plast, plech) o objemu l - sudy (plast, plech) se zátkami nebo odnímacím víkem o objemu l - speciální kontejnery (pogumované, lakované) o objemu 0,5-7 m 3 - kartonové nebo plastové boxy o objemu l - nádoby na tekuté nebezpečné odpady o objemu l - silnostěnné PE pytle c) Související technické jednotky Úprava odpadů: V rámci zařízení je prováděna mechanická úprava ostatních odpadů. Pro tuto činnost je využívána hala pro třídění a úpravu druhotných surovin, hala pro lisování druhotných surovin a venkovní volné zpevněné plochy. Jedná se o mechanické roztřídění především papírových a plastových odpadů na stacionární třídící lince a dále lisování papírových a plastových odpadů kontinuálním kanálovým lisem s dvěma příjmovými řetězovými dopravníky. Lisování je prováděno jednodruhově a odpady jsou předávány ve formě svázaných balíků k využití. Manipulace s odpady je prováděna univerzální nakladačem, vysokozdvižným vozíkem a univerzálním manipulátorem. Pro soustřeďování odpadů druhotných surovin je tato část zařízení vybavena velkoobjemovými kontejnery, kontejnery o objemu 1000 l, odpadovými nádobami o objemu l a drátěnými klecemi. Kontejnery jsou využívány

4 4/20 hlavně pro zbytkové nevyužitelné odpady, které jsou předávány k odstranění. Vstupní a zpracované odpady k využití jsou převážně skladovány na volné ploše. d) Další související činnosti Příjem a evidence odpadů: Přejímka odpadů je prováděna za přítomnosti pověřeného pracovníka provozovatele, který zabezpečí kontrolu dokumentace odpadu, vizuální kontrolu každé dodávky odpadu, zjištění hmotnosti odpadu, určení způsobu a místa složení odpadu, řádné zaevidování přijatého odpadu a vydání písemného potvrzení o každé dodávce přijaté do zařízení. Pokud přejímací podmínky do zařízení požadují informace získatelné pouze formou zkoušek, bude přiložen protokol o odběru a protokol o vlastnostech odpadu. Pro zjištění hmotnosti přijímaného odpadu je k dispozici mostová váha a přenosná váha. Vytápění: Pro vytápění objektů a ohřev vody slouží teplovodní plynová kotelna umístěná v samostatné místnosti suterénu budovy. Kotelna je vybavena čtyřmi kotli výrobce VIESSMANN, každý o jmenovitém tepelném příkonu 66 kw. Nakládání s odpadními vodami: Splaškové vody ze sociálních zařízení a dešťové vody ze zpevněných ploch jsou svedeny do jednotné kanalizace zakončené městskou čistírnou odpadních vod. Ke snížení znečištění vod z mytí vozidel a shromažďovacích prostředků případnými ropnými látkami slouží odlučovač lehkých kapalin. Před odlučovačem je předsazena nádrž na sedimenty se dvěma vtoky. V odlučovači dochází ve spodní části k odloučení kalů a ve vrchní části k odloučení lehkých kapalin. Voda bez odloučených kapalin je svedena do čerpací jímky. Potrubí umožňuje čerpat vodu pro opětovné použití a pouze přepad z jímky je sveden do městské kanalizace. Údržba: Prováděna je běžná údržba a opravy zařízení, drobné opravy svozové techniky. Skladování pohonných hmot: Je prováděno v samostatném zkolaudovaném objektu. Maximální skladovací kapacita motorové nafty nepřesáhne v žádném okamžiku 200 litrů. Skladování motorové nafty se provádí pomocí kanystrů, které jsou umístěny na roštech se záchytnou vanou Mytí vozidel: Mytí vozidel je prováděno na místě zpevněné nepropustné plochy v blízkosti vjezdu do areálu odvodněné do odlučovače lehkých kapalin. V místě jsou vymývány i nádoby na odpad.

5 5/20 2. Závazné podmínky provozu: V souladu s ustanovením 13 odst. 3 písm. d) zákona o integrované prevenci, ustanovením 13 odst. 4 a ustanovením 13 odst. 6 zákona o integrované prevenci, ve vazbě na 14 zákona o integrované prevenci, stanoví krajský úřad závazné podmínky provozu zařízení a s ním přímo spojených činností, dále postupy a opatření zabezpečující plnění těchto podmínek Emisní limity, opatření na ochranu ovzduší, vody a proti hluku a související monitoring Ovzduší Emisní limity nejsou stanoveny, zařízení není vyjmenovaným stacionárním zdrojem znečišťování ovzduší. Vytápění objektů a ohřev vody 4 kondenzační teplovodní kotle typu Vitodens 300 WB3 A, výrobce VIESSMANN o celkovém jmenovitém tepelném příkonu 264 kw je nevyjmenovaný zdroj dle zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší, v platném znění. Podmínky: 1) Při manipulaci a veškerém nakládání s odpady zabezpečit, aby nedocházelo k nadměrnému obtěžování okolí zápachem, prašností a k úletům odpadů po areálu. Zapáchající a prašné odpady, těkavé organické látky a použité sanační prostředky ukládat pouze do uzavřených nádob nebo v případě prašných odpadů překrýt nádoby např. plachtou. 2) Všechny zpevněné plochy udržovat v takovém stavu, aby nebyly zdrojem druhotné prašnosti (mechanická očista, skrápění) ovzduší s negativním vlivem na ovzduší. 3) Dodržovat pokyny dané výrobcem pro nainstalované teplovodní kotle Voda A Pitná voda Zásobování vodou je smluvně zajištěno odběrem z veřejného městského vodovodu. Závazné podmínky nejsou stanoveny. B Dešťová voda Srážkové vody ze zpevněných ploch jsou svedeny do jednotné kanalizace města zakončené městskou čistírnou odpadních vod. V prostoru, kde se provádí očištění

6 6/20 vozidel firmy je umístěn odlučovač ropných látek. C Vypouštění odpadních vod Splaškové vody jsou svedeny do jednotné kanalizace zakončené městskou čistírnou odpadních vod. Podmínky: 1. Veškeré shromažďovací prostředky s kapalnými odpady a odpady uvolňujícími kapalnou fázi umísťovat pouze na roštech nad záchytnými vanami v ocelové hale nebo v eko-skladech. Shromažďovací prostředky nesmí přesahovat půdorys záchytné vany. 2. Umístění nádoby na kapalný nebezpečný odpad lze uskutečnit pouze nad záchytnou vanu minimálně stejného objemu. 3. Kanystry s motorovou naftou umísťovat pouze na roštech se záchytnou vanou 4. Zjištěný únik v záchytné vaně neprodleně zlikvidovat. 5. Provozovat odlučovač ropných látek dle podmínek stanovených platnými provozními řády těchto zařízení Hluk, vibrace a neionizující záření A. Vibrace Závazné podmínky nejsou stanoveny. B. Hluk 1) Dodržovat nejvyšší přípustné hodnoty hluku v chráněném venkovním prostoru staveb stanovené v nařízení vlády č. 272/2011 Sb., o ochraně před nepříznivými účinky hluku a vibrací. Denní doba 50 db (6,00 až 22,00). Noční doba 40 db (22,00 až 6,00). C. Teplo nebo jiné formy neionizujícího záření Závazné podmínky nejsou stanoveny.

7 7/ Podmínky zajišťující ochranu zdraví člověka a životního prostředí při nakládání s odpady 1) V jednotlivých částech zařízení provádět nakládání pouze s odpady schválenými pro tyto části zařízení a uvedenými v příslušném provozním řádu. 2) Veškerou činnost spojenou s nakládáním s odpady provádět jen v objektech a místech k tomu určených provozními řády. 3) V zařízení skladovat pouze takové druhy odpadů, u kterých je prokazatelně zajištěn následný odběr oprávněnou osobou. Nebude-li mít provozovatel odbyt určitých odpadů smluvně zajištěn, musí jejich příjem přerušit. O přerušení příjmu provede zápis do provozního deníku. 4) Disponovat smluvními vztahy k převzetí odpadů vzniklých činností zařízení. 5) Odpady, které nesplňují požadavky pro přijetí, do zařízení nepřijímat a důvod nepřijetí i jejich dodavatele do 5 dnů písemně nahlásit krajskému úřadu. 6) Zařízení provozovat tak, aby odpady, se kterými je v zařízení nakládáno, byly zabezpečeny před nežádoucím znehodnocením a odcizením. 7) Odpady ze zdravotnictví přijímat a skladovat pouze v uzavřeném neporušeném shromažďovacím obalu zabezpečujícím hygienickou nezávadnost při manipulaci. 8) Neskladovat více než dva sudy nad sebou se zajištěním přístupu pro kontrolu. 9) Neumísťovat nad jednu záchytnou vanu nádoby s neslučitelnými odpady, jejichž vzájemné smíšení by mohlo vyvolat nežádoucí chemickou reakci s vývinem nebezpečných plynů. 10) Kaly z čištění odpadních vod přejímat vždy ve stabilizovaném stavu. 11) Nepřekračovat žádnou uvedenou kapacitu kterékoli části zařízení. 12) Shromažďovací prostředky vždy řádně označit, shromažďovací prostředky s nebezpečným odpadem označit katalogovým číslem s názvem odpadu, jménem a příjmením osoby odpovědné za obsluhu a údržbu shromažďovacího prostředku a přiložit identifikační list nebezpečného odpadu. 13) Po naplnění kontejneru odpad předat oprávněné osobě s předností jeho dalšího využití. 14) Zpětně odebraná elektrozařízení budou shromažďována odděleně od ostatních odpadů. 15) Míšení odpadů provádět striktně pouze dle ustanovení IP. Míšení nad rámec rozhodnutí je zakázáno. 16) Vést evidenci takovým způsobem, aby byla zajištěna dohledatelnost jednotlivých zásilek odpadů až k jejich úpravě a předání. 17) Zajistit možnost provozního stanovení základních parametrů kapalných odpadů.

8 8/ Opatření k vyloučení rizik možného znečišťování životního prostředí a ohrožování zdraví člověka pocházejících ze zařízení po ukončení jeho činnosti, pokud k takovému riziku či ohrožení zdraví člověka může dojít 1) V případě ukončení provozu vypracovat plán demontáže zařízení, odstranění všech nebezpečných látek, případně likvidace budov a rekultivace pozemku. Zajistit taková opatření, aby při likvidaci provozu nevznikly žádné zátěže v oblasti životního prostředí. 2) Šest měsíců před plánovaným ukončením provozu předložit povolovacímu orgánu Plán postupu ukončení provozu, který bude vypracován v souladu s 15a odst. 2-5 zákona o integrované prevenci. Termín: 6 měsíců před plánovaným ukončením provozu 2.4. Podmínky zajišťující ochranu zdraví člověka a ochranu životního prostředí, zejména ochranu ovzduší, půdy, podzemních a povrchových vod 1) Udržovat zařízení v řádném technickém stavu, o provedených opravách, údržbě a revizích vést záznamy v provozním deníku či evidenci, popř. doložit dokladem v případě zajištění externí společností. 2) Pro zamezení úniku závadných látek zajistit odpovídající kontrolní systém, o kontrolách vést záznam v provozním deníku či evidenci. 3) Pracovníky minimálně jednou v každém kalendářním roce prokazatelně vzdělávat v oblasti požární ochrany, BOZP, včetně seznámení s provozními předpisy a schválenými dokumenty. Provádět školení osob podílejících se na přepravě nebezpečných věcí (ADR) v každém kalendářním roce Podmínky pro hospodárné využívání surovin a energie 1) Sledovat specifické spotřeby energie, surovin a vody, o výsledcích vést dokumentaci a jedenkrát ročně provádět vyhodnocení. 2) Vyhodnocení specifické spotřeby energie předkládat krajskému úřadu v rámci zprávy z monitoringu a plnění podmínek integrovaného povolení. V případě zvyšování specifických spotřeb energie, surovin a vody navrhnout nápravná opatření Opatření pro předcházení havárií a omezování jejich případných následků 1) Veškerá zařízení, v nichž se používají, zachycují, skladují závadné látky, včetně záchytných jímek, udržovat a provozovat v takovém technickém stavu, aby bylo zabráněno úniku těchto látek do půdy, podzemních vod nebo nežádoucímu smísení s odpadními nebo srážkovými vodami.

9 9/20 2) Zajistit trvalé vybavení míst, kde bude nakládáno s látkami závadnými vodám, havarijními prostředky. 3) Sklady musí být zabezpečeny nepropustnou úpravou proti úniku závadných látek. 4) Provozovat odpovídající kontrolní systém pro zjišťování úniku závadných látek. 5) Vést záznamy o provedených opatřeních při zacházení se závadnými látkami. 6) V případě ohrožení při úniku závadných látek postupovat podle zpracovaných havarijních plánů pro únik nebezpečných látek do půdy, únik nebezpečných látek do ovzduší, nečekané chemické reakce. 7) Udržovat zařízení v dobrém technickém stavu, provádět pravidelné kontroly, revizi a údržbu zařízení Opatření pro provoz týkající se situací odlišných od podmínek běžného provozu, při kterých může vzniknout nebezpečí ohrožení životního prostředí nebo zdraví člověka 1) Provoz zařízení provádět v souladu se schválenými provozními řády. Všechny pracovníky zařízení prokazatelně seznámit se všemi provozními řády zařízení. 2) Nahlásit povolovacímu úřadu veškeré změny zařízení, které by měnily podmínky integrovaného povolení. 3) Všechny změny oproti provoznímu řádu nejpozději do 14 dnů oznámit a projednat s krajským úřadem. 4) V případě havárie postupovat ve smyslu schválených provozních řádů a zpracovaných havarijních opatření a podle pokynů uvedených na identifikačních listech nebezpečných odpadů 5) Všechny vzniklé havarijní situace zaznamenávat v provozním deníku zařízení Způsob monitorování emisí a přenosů, případně technických opatření (metodika měření, frekvence, vedení záznamů) 1) Nejméně 2 x za kalendářní rok zajistit provedení odběru a analýzy vzorku odpadní vody z odlučovače ropných látek v rozsahu parametru C 10 C 40 odborně způsobilou osobou. Odběr provádět z čerpací jímky jako dvouhodinový směsný vzorek získaný sléváním 8 dílčích vzorků stejného objemu v intervalu 15 min. 2) Odlučovač ropných látek minimálně 1 x týdně vizuálně kontrolovat, dále mimo pravidelný termín kontrolu realizovat po přívalových a déle trvajících deštích. Ropné látky vždy včas odstranit. 3) Denně kontrolovat stav sběrných nádob s nebezpečnými kapalnými odpady a zjištěnou skutečnost zaznamenávat do provozního deníku.

10 10/20 4) Jedenkrát za měsíc prokazatelně provádět kontrolu množství sorbentu a stavu prostředků k likvidaci havarijních úniků. 5) Zajistit a provádět laboratorní kontrolu kapalných odpadů k namátkovému ověřování vlastností deklarovaných dodavatelem nebo ověření pravdivosti v případě pochybností. 6) V případě pochybností o skutečném chemickém složení odpadních olejů provádět analýzu odpadních olejů s ohledem na typ oleje a obsah chloru Opatření k minimalizaci dálkového přemisťování znečištění a k zajištění vysoké úrovně ochrany životního prostředí jako celku Zařízení není zdrojem dálkového přemísťování znečištění Postup vyhodnocování plnění podmínek integrovaného povolení Provozovatel zařízení je povinen podle příslušných právních předpisů: 1) Předložit roční zprávu z monitoringu a plnění podmínek integrovaného povolení krajskému úřadu vždy k 31. březnu běžného roku vypracovanou dle 16a odst. 1-4 zákona o integrované prevenci. První zpráva o plnění podmínek integrovaného povolení bude zpracována za kalendářní rok ) Vést průběžnou evidenci o odpadech a způsobech nakládání s nimi. 3) Ohlásit krajskému úřadu plánovanou změnu zařízení. 4) Neprodleně hlásit úřadu a dotčeným orgánům všechny mimořádné situace, havárie zařízení a havarijní úniky znečišťujících látek ze zařízení do životního prostředí. 5) Vést evidenci údajů o plnění závazných podmínek provozu zařízení Další zvláštní podmínky uvedené ochrany zdraví člověka a životního prostředí s ohledem na místní podmínky životního prostředí a technickou charakteristiku zařízení Nejsou stanoveny EIA podmínky provozu Ze závěru zjišťovacího řízení č.j.:žp/3435/05 ze dne (Zařízení k soustřeďování a úpravě využitelných odpadů, Plzeň Koterovská 522)vyplývá, že

11 11/20 s ohledem na povahu a rozsah záměru a charakteristiku předpokládaných vlivů záměru na veřejné zdraví a životní prostředí, nemá záměr významný vliv na životní prostředí. Podmínky nebyly stanoveny. 3. Nahrazení a rušení rozhodnutí, která byla vydána podle zvláštních předpisů 3.1. Tímto rozhodnutím se v souladu s 44 odst. 2 zákona o integrované prevenci ruší následující pravomocná rozhodnutí: 1) Rozhodnutí Magistrátu města Plzně, odboru ŽP, č.j.:žp/3225/04 ze dne a č.j.:ožp/6966/07 ze dne , kterým bylo povoleno nakládání s nebezpečnými odpady. 2) Rozhodnutí KÚ Plzeňského kraje, odboru ŽP, č.j.:žp/11749/10 ze dne , kterým byl vydán souhlas k provozování stacionárního zařízení k využívání odpadů, s provozním řádem stacionárního zařízení k využívání odpadů. 3) Rozhodnutí KÚ Plzeňského kraje, odboru ŽP, č.j.:žp/7697/12 ze dne , kterým byl vydán souhlas k provozování stacionárního zařízení k využívání odpadů, s provozním řádem stacionárního zařízení k využívání odpadů Tímto integrovaným povolením se v souladu s 13 odst. 6 zákona o integrované prevenci nahrazují rozhodnutí, stanoviska, vyjádření a souhlasy, které by byly vydány na základě zvláštních právních předpisů: 1) a) souhlas s provozem zařízení ke sběru nebo výkupu a využívání odpadů soustřeďování a úpravě odpadů a druhotných surovin, b) souhlas s provozním řádem Zařízení k soustřeďování a úpravě odpadů a druhotných surovin Plzeň Koterovská 522, c) souhlas s provozním řádem Sběrného dvora odpadů Plzeň Koterovská 522 vydávané podle 14 odst. 1 zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech, v platném znění. 2) Schvaluje se Havarijní plán Únik nebezpečných látek do půdy ve smyslu 39 odst. 2) písm. a) zákona č. 254/2001 Sb., vodní zákon, v platném znění. Povinnosti vyplývající z ustanovení zvláštních právních předpisů a správních aktů, které toto integrované povolení nezahrnuje, zůstávají v souladu s 46 odst. 3 zákona o integrované prevenci integrovaným povolením nedotčeny.

12 12/20 Odůvodnění 1. Průběh řízení Krajský úřad Plzeňského kraje obdržel dne žádost společnosti Západočeské komunální služby, a.s. se sídlem Koterovská 522/168, Plzeň, s přiděleným IČO , o vydání integrovaného povolení podle ustanovení 13 zákona o integrované prevenci pro zařízení Areál k nakládání s odpady Koterovská 522. V zařízení neprobíhá žádná z činností uvedených v příloze č. 1 zákona o integrované prevenci. Za zařízení ve smyslu 2 písm. a) zákona o integrované prevenci je považováno, jelikož provozovatel požádal o vydání integrovaného povolení. Krajský úřad stanovil, že účastníky řízení ve výše uvedené věci jsou společnost Západočeské komunální služby a.s., Statutární město Plzeň, Vodárna Plzeň a.s. a Plzeňský kraj, příslušnými správními úřady jsou Krajský úřad Plzeňského kraje,odbor životního prostředí, Úřad městského obvodu Plzeň 2, Magistrát města Plzně, Odbor ŽP, Krajská hygienická stanice Plzeňského kraje a Česká inspekce životního prostředí OI v Plzni. Odborně způsobilou osobou stanovil krajský úřad Českou informační agenturu životního prostředí CENIA. Krajský úřad oznámil dopisem ze dne účastníkům řízení, příslušným správním úřadům a odborně způsobilé osobě zahájení řízení a současně je požádal o vyjádření. Krajský úřad zveřejnil dne stručné shrnutí údajů ze žádosti na své úřední desce. Téhož dne byla žádost včetně stručného shrnutí údajů zveřejněna na webových stránkách MŽP. Statutární město Plzeň bylo krajským úřadem jako příslušná obec požádáno dne o vyvěšení stručného shrnutí údajů ze žádosti. Krajský úřad obdržel vyjádření 4 vyjádření: Krajského úřadu Plzeňského kraje OŽP, Krajské hygienické stanice Plzeňského kraje, České inspekce životního prostředí OI v Plzni a odborně způsobilé osoby CENIA. Vyjádření odborně způsobilé osoby bylo zveřejněno na úřední desce Plzeňského kraje a téhož dne bylo zveřejněno na webových stránkách MŽP. Krajskému úřadu se nepřihlásil žádný další účastník řízení podle 7 odst. 1 d) a nebylo mu doručeno žádné stanovisko veřejnosti k žádosti. Ústní jednání o žádosti nebylo provedeno z důvodu, že účastník řízení o jednání nepožádal a v obdržených vyjádřeních nebylo závažných připomínek. 2. Vypořádání připomínek k žádosti obsažených ve vyjádřeních podaných podle 8 až 11 zákona o integrované prevenci: KÚ Plzeňského kraje, odborem životního prostředí, byla doručena vyjádření k žádosti o vydání IP od: Krajského úřadu Plzeňského kraje, odboru životního prostředí, č.j.:žp/10652/13, ze dne připomínky

13 13/20 České inspekce životního prostředí, oblastního inspektorátu Plzeň, č.j.:čižp 43/IPP/ /14/ZHN, ze dne připomínky KHS Plzeňského kraje, se sídlem v Plzni, č.j.:khspl 20647/24/2014, ze dne bez připomínek Vypořádání s připomínkami Krajského úřadu Plzeňského kraje, odboru životního prostředí Do závazných podmínek integrovaného povolení budou zapracovány povinnosti uvedené ve výrocích vydaných rozhodnutí Krajského úřadu Plzeňského kraje, odboru životního prostředí Zohledněno v kap až 2.8. Zvážit rozsah odpadů povolených k upuštění od třídění a odděleného shromažďování odpadů podle 16 odst.2 a 18 odst.2 zákona o odpadech. Provozovatel provedl korekturu povolených odpadů a předložil nový rozsah odpadů. Souhlas od třídění nebo odděleného shromažďování nebo soustřeďování odpadů je zohledněno v kap Vyjmout se seznamu odpadů, u kterých je upuštěno od třídění a odděleného shromažďováním, rozhodnutím č.j.:žp/5620/04, odpady kat. čísel , , , a Výše vyjmenované odpady byly vyjmuty a nejsou zahrnuty v povolení. K žádosti nebyly dodány návrhy provozních řádů zařízení Provozní řády byly zpracovány, zkontrolovány a předloženy ke schválení v průběhu procesu vydání integrovaného povolení. Vypořádání s připomínkami České inspekce životního prostředí, oblastního inspektorátu Z hlediska ovzduší: Při skladování vyřazených chladících zařízení je nutno postupovat tak, aby bylo vyloučeno poškození těchto zařízení. Zapáchající odpady nebo odpady, ze kterých mohou být uvolňovány fugitivní emise těkavých organických látek, je nutno skladovat v uzavřených prostorech. Navrhujeme, aby Váš úřad stanovil v závazných podmínkách povinnost provádět pravidelný úklid manipulačních ploch z důvodu omezení sekundární prašnosti Zohledněno v kap

14 14/20 Z hlediska zájmů ochrany vod: Zpracovaný havarijní plán pro případ úniku do půdy musí být schválen příslušným vodoprávním úřadem. Veškeré manipulační plochy je nutné zabezpečit proti případnému úniku závadných látek podle 39 odst. 1 zákona č. 254/2001 Sb., o vodách a v souladu s ustanovením 39 odst. 4) tohoto zákona je nezbytné kontrolovat veškeré skladovací nádrže. Zohledněno v kap ,2.4, 2.6, 2.7 a 2.8. Z hlediska odpadového hospodářství: Formulace v příloze č. 20 předloženého integrovaného povolení (provozní řád sběrného dvora odpadů) je uveden údaj o časovém omezení platnosti provozu sběrného dvora. Tato připomínka se týká i přílohy č. 21 (provozní řád zařízení k soustřeďování a úpravě odpadů a druhotných surovin). V kapitole účel zařízení je uvedena formulace k zpětnému odběru elektrozařízení, která není v souladu s novelou zákona č. 185/2001 Sb., která specifikuje způsob nakládání se zpětně odebraným elektrozařízením. Provozní řády byly zpracovány, z kontrolovány a předloženy ke schválení v průběhu procesu vydání integrovaného povolení. Z hlediska integrované prevence: V popisu zařízení uvést projektované okamžité max. kapacity pro jednotlivé činnosti, vč. přijatých a vydaných odpadů za kalendářní rok. V závazných podmínkách stanovit povinnost provádět školení všech zaměstnanců v oblasti ochrany životního. Maximální kapacita, byla doplněna. Povinnost školení zohledněno v kap Porovnání s nejlepšími dostupnými technikami () Je provedeno posouzení za použití: Referenčního dokumentu o nejlepších dostupných technikách pro průmysl zapracování odpadů, srpen 2005 Referenčního dokumentu o nejlepších dostupných technikách při omezování emisí skladování, leden 2005

15 15/20 Porovnání zařízení s Technologické nebo Předmět porovnání technické řešení v zařízení Navržena podmínka o školení pracovníku každoročně v rozsahu shodném se žádostí provozovatele o vydání IP Součástí pravidelného školení bude i požární ochrana, V PŘ jsou zmíněny postupy v případě požáru, jsou zpracovány požárně poplachové směrnice a v PŘ je stanovena pravidelná roční kontrola hasicích přístrojů Preventivní opatření Provoz zařízení Podmínky IP, PŘ a návody k obsluze vypracované dodavateli zařízení (linka na třídění a kontinuální lis Provozovatel bude provádět pravidelná školení, v HP a PŘ jsou postupy a opatření řešeny Izolovaná interní drenáž provozovny není vystavěna, venkovní plochy jsou odvodněny do městského kanalizačního řadu Plán uzavření nebyl předložen. V žádosti jsou stručně uvedena opatření spojená s uzavřením zařízení Navrženy podmínky IP, které zabezpečují zachycení průsaků či úkapů při skladování Navrženo jako podmínka IP Nejlepší dostupná technika Provádění pravidelného školení personálu, včetně preventivních opatření, údržby apod. Důležité je při skladování odpadu (včetně hořlavých látek) brát ohled na záležitosti požární prevence a ochrany Zavedení jasných a jednoznačných kritérií pro odmítnutí odpadu a oznamování všech nesouhlasů Přijetí potřebných opatření k prevenci nehod, které mohou mít dopad na životní prostředí a také k omezení jejich případných důsledků Vystavět nepropustné základy a interní izolovaný drenážní systém provozovny, tak aby se zabránilo úniku do skladovacího prostoru nebo mimo zařízení Posouzení environmentálního dopadu uzavření zařízení před zahájením provozu Skladovat kontejnery takovým způsobem, aby průsaky nebo úkapy nemohly uniknout mimo záchytnou vanu nebo přes okraje utěsněného drenážního prostoru Neskladovat více než dva sudy nad sebou a všude zajistit přístup pro inspekci Porovnání a zdůvodnění rozdílů řešení V souladu s. V souladu s. V souladu s. V souladu s Není v souladu s Částečně v souladu s V souladu s. V souladu s

16 16/20 Provoz zařízení Odpad bude předáván s doklady charakterizující odpad, bude provedena vizuální kontrola odpadu, v případě nejasností navrženy podmínky IP pro laboratorní kontrolu odpadu Laboratoř na analýzu vzorků není zatím k dispozici Zaměstnanci provádí a jsou instruováni pro vizuální kontrolu odpadu Navržena podmínka IP, týkající se nepřijetí takových odpadů V žádosti o IP jsou navrženy podmínky pro směšování odpadů (upuštění od třídění a odděleného shromažďování) dle stávajících souhlasů, doporučeno povolujícímu orgánu přehodnocení těchto podmínek před vydáním IP Monitoring bude prováděn na výstupu z lapolu, budou prováděny kontroly stavu shromažďovacích prostředků s kapalným NO a stav záchytných van Navržena podmínka pro ukládání zapáchajících a prašných odpadů a VOC v zajištěných skladovacích nádobách Disponovat konkrétními znalostmi o vstupním odpadu Disponovat laboratoří na analýzu všech vzorků Systém, jímž je zajištěno, že zaměstnanci provozovny, kteří mají provádět kontroly a analýzy, jsou příslušně kvalifikovaní a vhodně školení Zavést jasný a detailní systém, jenž provozovateli dovolí odpad přijmout pouze tehdy, je-li definována metoda zpracování a je stanoven způsob odstranění/opětovného využití Směšování a míchání odpadů provádět pouze za určitých pravidel; směšování a míchání jsou procesy, které se provádějí, protože to vyžaduje zařízení na zpracování odpadu a nejedná se o techniky, které mají usnadnit přijatelnost odpadu Zavést sledování a měření Skladování kontejnerů s dobře utěsněnými uzávěry a bezpečnými ventily V souladu s Není v souladu s částečně v souladu s V souladu s Bude v souladu s V souladu s V souladu s

17 17/20 Evidence Odpady budou označeny (kat. číslem, názvem atd.), v případě NO bude doplněno na viditelném místě identifikačním listem Evidence příjmu a výdeje bude prováděna v souladu s obecně závaznými právními předpisy Povinnost a způsob vedení provozního deníku je stanovena v PŘ Po přijetí se nádobám s odpady (nebo volně loženému odpadu) přidělí kód, který zajistí, že je odpad v každém okamžiku dohledatelný. Jednotlivé kontejnery nebo upravená skladovací místa jsou podle toho vyznačená Vedení záznamů, roční přehled vykonaných činností a zpracovaného odpadu Vedení provozního deníku V souladu s V souladu s V souladu s 3.3. Souhrnné hodnocení s Použití nízkoodpadové technologie Z provozu zařízení prakticky nebudou vznikat odpady nad rámec jejich přijatého množství. Vlastní provoz zařízení zajistí smysluplnější využití odpadů a sníží množství odstraňovaných odpadů. Hledisko je plněno Použití látek méně nebezpečných V zařízení nebudou používány nebezpečné látky (vyjma látek obsažených v odpadech). Skladována bude pouze motorová nafta, využívaná pro dopravní prostředky a pracovní stroje. Hledisko je plněno Podpora zhodnocování a recyklace látek, které vznikají nebo se používají v technologickém procesu, případně zhodnocování a recyklace odpadu Využívání odpadu je jedním ze smyslů zařízení Hledisko je plněno Srovnatelné procesy, zařízení či provozní metody, které již byly úspěšně vyzkoušeny v průmyslovém měřítku Jsou využívány běžné způsoby skladování a úpravy odpadů. Při vyloučení či zvládání havárií nebude mít zařízení významnější vliv na ŽP. Hledisko je plněno.

18 18/20 Sledování a zajištění úniků kapalných odpadů a zajištění požární ochrany lze v současné době realizovat na lepší úrovni, nicméně při plnění povinností obsluhou nedojde k podstatnému ovlivnění ŽP. Technický pokrok je možno spatřovat ve způsobu využití plastů (zpracování dle jednotlivých druhů). Hledisko je přiměřeně plněno Technický pokrok Sledování a zajištění úniků kapalných odpadů a zajištění požární ochrany leze v současné době realizovat na lepší úrovni, nicméně při plnění povinností obsluhou nedojde k podstatnému ovlivnění ŽP. Technický pokrok je možno spatřovat ve způsobu využití plastů (zpracování dle jednotlivých druhů) Hledisko je přiměřeně plněno Charakter, účinky a množství emisí a) Emise do ovzduší V případě respektování podmínek IP a zajištění provozu v souladu předloženými a doplněnými PŘ nebude zařízení za běžného provozu zdrojem nadměrných emisí do ovzduší. Autorizované měření plynových kotlů v roce 2011 prokázalo nízké hodnoty emisí oxidů dusíku a oxidu uhelnatého. Hledisko bude plněno. b) Emise do vody Výraznější emise do vody přichází do úvahy pouze při havarijních stavech. Při pravidelných kontrolách odlučovače lehkých kapalin a obecně při dodržování ustanovení PŘ a HP nebude vliv podstatný. Hledisko bude plněno. c) Emise hluku, vibrací a neionizujícího záření Materiál hodnotící emise hluku ze zařízení do vnějšího prostředí nebyl poskytnut. Hledisko nelze posoudit. Hledisko vibrací a neionizujícího záření nerelevantní Datum uvedení zařízení do provozu Zařízení je využíváno (nikoli v plném současném rozsahu) od roku Doba potřebná k zavedení Zařízení, které přijímá všechny skupiny odpadů dle Katalogu odpadů (vyjma odpadů s obsahem PCB, autovraků a odpadních výbušnin), je nutno doplnit alespoň

19 19/20 přenosnou laboratoří pro stanovení základních parametrů hlavně kapalného odpadu. V krajním případě je tento nedostatek možno řešit smluvním vztahem s laboratoří, jejíž umístění (vzdálenost od zařízení) umožňuje provozní využívání. Betonové podlahy (hlavně v hale pro skladování nebezpečných odpadů) jsou ve špatném stavu, na mnoha místech je zřejmé mechanické porušení. Doporučujeme zajistit celkovou opravu podlahy, neboť i přes stanovené skladování kapalných odpadů pouze na záchytných vanách, může dojít při manipulaci k úniku odpadu i na betonovou podlahu. Doporučujeme, aby drenážní systém svedený do městské kanalizace byl vybaven alespoň přepadem s měřením parametru (např. ph) a hlavně s možností uzavření odtoku do této kanalizace. Provizorně je to řešeno návrhem podmínky na striktní skladování shromažďovacích prostředků s kapalnými NO výhradně na záchytných vanách. Pro běžný provoz podmínka dostatečně zajistí ochranu vod, avšak v případě havárie, např. v případě požáru, by vyteklé odpady spolu s hasícím médiem mohly způsobit problémy Spotřeba a druh surovin používaných v technologickém procesu a jejich energetická účinnost Nepočítáme li látky běžně používané při úklidu a v autodopravě, nejsou v zařízení žádné suroviny používány; provozovatel má zpracováno energetické posouzení areálu a bude sledovat specifické spotřeby energie, nicméně energetická účinnost není v případě skladování odpadů příliš relevantní. Hledisko bude plněno Požadavek prevence nebo omezení celkových dopadů emisí na životní prostředí a rizik s nimi spojených na minimum Provozem zařízení v souladu s vydaným IP, provozními řády a havarijními plány bude tento požadavek zajištěn. Hledisko je plněno Požadavek prevence havárií a minimalizace jejich následků pro životní prostředí Prevence havárií a minimalizace jejich dopadů na životní prostředí bude řešena v provozních řádech a havarijních plánech. Hledisko bude plněno.

20 20/20 Poučení Proti rozhodnutí mají účastníci řízení právo podat odvolání k Ministerstvu životního prostředí ve lhůtě 15 dnů ode dne doručení rozhodnutí. Odvolání se podává u krajského úřadu. otisk úředního razítka Mgr. Jaroslav Nálevka vedoucí oddělení IPPC a EIA podepsáno elektronicky Přílohy (obdrží jen provozovatel): 1. Havarijní plán Únik nebezpečných látek do půdy 2. Provozní řád Sběrného dvora odpadů Plzeň Koterovská Provozní řád Zařízení k soustřeďování a úpravě odpadů a druhotných surovin Plzeň Koterovská 522 Obdrží: Účastníci řízení: 1. Západočeské komunální služby a.s., Koterovská 522, Plzeň 2. Statutární město Plzeň, náměstí Republiky 1, Plzeň 3. Plzeňský kraj, Škroupova 18, Plzeň 4. Vodárna Plzeň a.s., Malostranská 2, Plzeň Na vědomí (po nabytí právní moci rozhodnutí): 5. Krajský úřad Plzeňského kraje, odbor ŽP, ochrana ovzduší, nakládání s odpady zde 6. Magistrát města Plzně, odbor ŽP, Kopeckého sady 11, Plzeň 7. ÚMO 2, Koterovská tř. 83, Plzeň 8. Krajská hygienická stanice Plzeňského kraje, Skrétova 15, Plzeň 9. Česká inspekce životního prostředí, oddělení ochrany ovzduší, Klatovská 48, Plzeň 10. CENIA, Úsek technické ochrany životního prostředí, Vršovická 65, Praha Ministerstvo životního prostředí, Odbor posuzování vlivů na životní prostředí a integrované prevence, Vršovická 65, Praha 10

Aktuální znění výrokové části integrovaného povolení čj. MSK 103649/2007 ze dne 30.10.2007, (nabytí právní moci dne 16.11.2007):

Aktuální znění výrokové části integrovaného povolení čj. MSK 103649/2007 ze dne 30.10.2007, (nabytí právní moci dne 16.11.2007): V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 1. Identifikace provozovatele Obchodní firma nebo název/ Titul,

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

28.3.2011 4.3.2015. Právnické osobě SITA CZ a.s. se sídlem Španělská 10/1073, 120 00 Praha 2, Vinohrady, IČ 25638955, se vydává integrované povolení

28.3.2011 4.3.2015. Právnické osobě SITA CZ a.s. se sídlem Španělská 10/1073, 120 00 Praha 2, Vinohrady, IČ 25638955, se vydává integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

R O Z H O D N U T Í o změně č. 2 integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í o změně č. 2 integrovaného povolení KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/768/16 Spis. zn.: ZN/2585/ŽP/15 Počet listů: 3 Počet příloh: 2 Počet listů příloh: 34 Vyřizuje: Ing. Ivana

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

ENERGETIKA TŘINEC, a.s. Teplárna E2 Integrované povolení čj. ŽPZ/10759/03/Hd/9 ze dne 9.12.2004

ENERGETIKA TŘINEC, a.s. Teplárna E2 Integrované povolení čj. ŽPZ/10759/03/Hd/9 ze dne 9.12.2004 V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

AFEED, a.s. Montovaná výrobna krmných směsí Integrované povolení čj. MSK /2006 ze dne , ve znění pozdějších změn

AFEED, a.s. Montovaná výrobna krmných směsí Integrované povolení čj. MSK /2006 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY,a.s. Vysoké pece Integrované povolení čj. MSK 97969/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn

TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY,a.s. Vysoké pece Integrované povolení čj. MSK 97969/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. ktuální

Více

ENERGETIKA TŘINEC, a.s. Teplárna E2 Integrované povolení čj. ŽPZ/10759/03/Hd/9 ze dne

ENERGETIKA TŘINEC, a.s. Teplárna E2 Integrované povolení čj. ŽPZ/10759/03/Hd/9 ze dne V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

TALPA RPF, s.r.o. Dekontaminační stanice Havířov Integrované povolení čj. MSK 69710/2007 ze dne , ve znění pozdějších změn

TALPA RPF, s.r.o. Dekontaminační stanice Havířov Integrované povolení čj. MSK 69710/2007 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2016 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní firma nebo

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní firma nebo

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 1. Identifikace provozovatele

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 VRŠOVICE, Vršovická 65 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ V Praze dne 9. 6. 2014 Č. j. 39584/ENV/14 podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní

Více

amoniak Při hmotnostním toku emisí zneč. látky vyšším než 500 g/h nesmí být překročena úhrnná hmotnostní koncentrace 50 mg/m 3 v odpadním plynu

amoniak Při hmotnostním toku emisí zneč. látky vyšším než 500 g/h nesmí být překročena úhrnná hmotnostní koncentrace 50 mg/m 3 v odpadním plynu 1. Emisní limity Ovzduší Velký zdroj znečišťování ovzduší Tabulka č.1 Emisní zdroj Znečišťující látka Emisní limit Četnost měření Zařízení chovu prasat amoniak Při hmotnostním toku emisí zneč. látky vyšším

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 Vysvětlivky Rok uvést

Více

R o z h o d n u t í. vydává

R o z h o d n u t í. vydává V Praze dne: 2.12.2009 Číslo jednací: 081570/2009/KUSK OŽP/Hra Spisová značka: SZ_081570/2009/KUSK/7 Oprávněná úřední osoba: Bc. Eva Hrabovská dle rozdělovníku R o z h o d n u t í Krajský úřad Středočeského

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň č.j.: ŽP/1454/14 V Plzni dne 14. 2. 2014 Vyřizuje: Ing. Vojtajová R o z h o d n u t í o změně č. 5 integrovaného povolení

Více

ArcelorMittal Ostrava a.s. Teplárna Integrované povolení čj. MSK 83215/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn

ArcelorMittal Ostrava a.s. Teplárna Integrované povolení čj. MSK 83215/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01LLTQD* Čj: MSK 15698/2016 Sp. zn.: ŽPZ/4068/2015/Ště 209.1 V50 Vyřizuje: Ing. Mgr. Jana Štěpánková

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

JATKA KURKA s.r.o. Jatka Otice Integrované povolení čj. MSK /2006 ze dne , ve znění pozdějších změn

JATKA KURKA s.r.o. Jatka Otice Integrované povolení čj. MSK /2006 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 1. Identifikace provozovatele Obchodní firma nebo název/ Titul,

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ V Praze dne: 25.08.2010 Číslo jednací: 112622/2010/KUSK/OŽP/ŠE Vyřizuje: Ing. Eva Švagrová ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých

Více

Aktuální znění výrokové části integrovaného povolení MSK 1823/2015 ze dne 2.11.2015 (nabytí právní moci dne 25.11.2015), ve znění pozdějších změn:

Aktuální znění výrokové části integrovaného povolení MSK 1823/2015 ze dne 2.11.2015 (nabytí právní moci dne 25.11.2015), ve znění pozdějších změn: V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Stručné shrnutí údajů ze žádosti

Stručné shrnutí údajů ze žádosti Stručné shrnutí údajů ze žádosti 1. Identifikace provozovatele Západočeské komunální služby, a.s., Koterovská 522/168, 326 00 Plzeň, IČ: 25217348 2. Název zařízení Areál k nakládání s odpady Plzeň Koterovská

Více

ŠKODA AUTO a.s. Seznam kontrolních otázek pro udělení Ekologického osvědčení obchodním a servisním partnerům Škoda

ŠKODA AUTO a.s. Seznam kontrolních otázek pro udělení Ekologického osvědčení obchodním a servisním partnerům Škoda ŠKODA AUTO a.s. Seznam kontrolních otázek pro udělení Ekologického osvědčení obchodním a servisním partnerům Škoda Obecné požadavky Pořadí Hodnotící kritéria Požadavky Body 1. Pracovník OŽP stanovená

Více

datum: vyřizuje: Mgr. Jakub Honetschläger telefon:

datum: vyřizuje: Mgr. Jakub Honetschläger telefon: O D B O R Ž I V O T N Í H O P R O S TŘEDÍ, ZEMĚDĚLSTVÍ A LESNICTVÍ Čj.: KUJCK 39231/2013/OZZL Sp. zn.: OZZL 32946/2013/jahon datum: 17. 7. 2013 vyřizuje: Mgr. Jakub Honetschläger telefon: 386 720 739 Věc:

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

B. Výroková část II. Závazné podmínky provozu, písmeno A. Ochrana ovzduší, bod 1.2: s e m ě n í t a k t o:

B. Výroková část II. Závazné podmínky provozu, písmeno A. Ochrana ovzduší, bod 1.2: s e m ě n í t a k t o: B. Výroková část II. Závazné podmínky provozu, písmeno A. Ochrana ovzduší, bod 1.2: s e m ě n í t a k t o: 1.1 Integrovaným povolením se vydává v souladu s ustanovením 11 odst. 2 písm. d) zákona č. 201/2012

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: NAŠE ZN.: ŽP/9726/13 SPIS. ZN: ZN/2409/ŽP/13 VYŘIZUJE: Ing. Beneš TEL.: 377 195 552 FAX: 377 195

Více

Požadavky na dodavatele působící v areálech ŠKODA AUTO z hlediska ochrany životního a pracovního prostředí, bezpečnosti a ochrany zdraví při práci

Požadavky na dodavatele působící v areálech ŠKODA AUTO z hlediska ochrany životního a pracovního prostředí, bezpečnosti a ochrany zdraví při práci Požadavky na dodavatele působící v areálech ŠKODA AUTO z hlediska ochrany životního a pracovního prostředí, bezpečnosti a ochrany zdraví při práci PSU Ekologie a pracovní ochrana 01. 08. 2017 1/5 I. Dodržování

Více

R O Z H O D N U T Í. mění

R O Z H O D N U T Í. mění KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/2853/15 Spis. zn.: ZN/4348/ŽP/10 Počet listů: 5 Počet příloh: Počet listů příloh: Vyřizuje: Ing. Jiří Soutner

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/17341/16 Spis. zn.: ZN/3584/ŽP/16 Počet listů: 3 Počet příloh: 1 Počet listů příloh: 64 Vyřizuje: Ing.

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

VÁŠ DOPIS ZNAČKY/ZE DNE NAŠE ZNAČKA VYŘIZUJE/LINKA LIBEREC KULK 78428/2013 OŽPZ 1538/2013. Ing. Čech/391

VÁŠ DOPIS ZNAČKY/ZE DNE NAŠE ZNAČKA VYŘIZUJE/LINKA LIBEREC KULK 78428/2013 OŽPZ 1538/2013. Ing. Čech/391 Krajský úřad Libereckého kraje odbor životního prostředí a zemědělství Rozdělovník VÁŠ DOPIS ZNAČKY/ZE DNE NAŠE ZNAČKA VYŘIZUJE/LINKA LIBEREC 6. 12. 2013 OŽPZ 1538/2013 Ing. Čech/391 petr.cech@kraj-lbc.cz

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní firma nebo název/

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 Rok uvést příslušný

Více

OPRAVNÉ ROZHODNUTÍ. rozhodl. o opravě zřejmých nesprávností ve výrokové části rozhodnutí

OPRAVNÉ ROZHODNUTÍ. rozhodl. o opravě zřejmých nesprávností ve výrokové části rozhodnutí Spisová zn.: KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí a zemědělství Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava OPRAVNÉ ROZHODNUTÍ Krajský úřad Kraje Vysočina,

Více

Název záměru: záměru: "ZyÝšení kapacity autovrakoviště Červené Janovice" v k.ú. Červené Janovice

Název záměru: záměru: ZyÝšení kapacity autovrakoviště Červené Janovice v k.ú. Červené Janovice i7 /. ṟ --- ~I Praha: Číslo jednací: 25.10.2011 180412/20lllKUSK Dle rozdělovníku Spis. značka SZ l804l2/20ll1kusk/8 Vyřizuje: Značka: Ing. Daniela Zemanová/345 OŽP/Zem ZÁVĚR ZJIŠŤOV ACÍHO ŘÍZENÍ podle

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: PK-ŽP/6819/18 Spis. zn.: ZN/1019/ŽP/18 Počet listů: 3 Počet příloh: 0 Počet listů příloh: 0 Vyřizuje: Ing.

Více

KOMTERM Morava, s.r.o. Energetika Kopřivnice Integrované povolení čj. MSK 24911/2007 ze dne , ve znění pozdějších změn

KOMTERM Morava, s.r.o. Energetika Kopřivnice Integrované povolení čj. MSK 24911/2007 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne 16. 7. 2013 Č.j.: 50381ENV/13 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní

Více

Zpráva vypracována na základě povinností vyplývajících z integrovaného povolení za rok 2015 příloha č.1 údaje o plnění podmínek integrovaného povolení

Zpráva vypracována na základě povinností vyplývajících z integrovaného povolení za rok 2015 příloha č.1 údaje o plnění podmínek integrovaného povolení Zpráva vypracována na základě povinností vyplývajících z integrovaného povolení za rok 2015 příloha č.1 údaje o plnění podmínek integrovaného povolení Ad 1) Úvod 1. Úvod 2. Monitoring 3. Přílohy Předkladatel:

Více

TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY,a.s. Vysoké pece Integrované povolení čj. MSK 97969/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn

TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY,a.s. Vysoké pece Integrované povolení čj. MSK 97969/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. ktuální

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní firma nebo

Více

Ing. Věra Hromadová l R o z h o d n u t í

Ing. Věra Hromadová l R o z h o d n u t í Praha: 22.6.2017 Číslo jednací: 063728/2017/KUSK OŽP/Hr Spisová značka: SZ_063728/2017/KUSK/5 Oprávněná úřední osoba: Ing. Věra Hromadová l. 443 dle rozdělovníku R o z h o d n u t í Krajský úřad Středočeského

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň NAŠE ZN.: SPIS. ZN: ŽP/4352/13 ZN/906/ŽP/13 VYŘIZUJE: Ing. Beneš TEL.: 377 195 552 FAX: 377 195 393 E-MAIL: jan.benes@plzensky-kraj.cz

Více

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik ENERGOINVESTMENT s.r.o. Hotel-lázně Kostelec 493 763 14 ZLÍN 12 IDS: va5vv2h datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 9.

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní firma nebo

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2013 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní firma nebo

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01MWT8F* Čj: MSK 58091/2016 Sp. zn.: ŽPZ/7035/2016/Ště 209.1 V50 Vyřizuje: Ing. Mgr. Jana Štěpánková

Více

Rozhodnutí. 10. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 10. změna IP )

Rozhodnutí. 10. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 10. změna IP ) Spisová zn.: OZP 408/2013 Kle KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Rozhodnutí Krajský úřad Kraje Vysočina,

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01WK9CD* Čj: MSK 20088/2018 Sp. zn.: ŽPZ/3586/2018/Kou 209.1 V50 Vyřizuje: Ing. Petra Koudelková

Více

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2013 Rok uvést příslušný

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne 10. března 2011 Č.j.: 15301/ENV/11 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na

Více

R o z h o d n u t í. změněného rozhodnutím č.j /2011/KUSK OŽP/VITK ze dne ,

R o z h o d n u t í. změněného rozhodnutím č.j /2011/KUSK OŽP/VITK ze dne , V Praze dne: 30. 11. 2015 dle rozdělovníku Číslo jednací: 078546/2015/KUSK OŽP/VITK Spisová značka: SZ_078546/2015/KUSK/9 Oprávněná úřední osoba: Ing. Kamil Vitner R o z h o d n u t í Krajský úřad Středočeského

Více

Zemědělské obchodní družstvo Slezská Hořina Brumovice Vypěňování PUR bloků Integrované povolení čj. MSK /2008 ze dne 26.5.

Zemědělské obchodní družstvo Slezská Hořina Brumovice Vypěňování PUR bloků Integrované povolení čj. MSK /2008 ze dne 26.5. V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Váš dopis značky/ze dne Číslo jednací Vyřizuje/telefon V Jihlavě dne KUJI 78820/2013. Michal Fryš/ OZP 2056/13 Fr

Váš dopis značky/ze dne Číslo jednací Vyřizuje/telefon V Jihlavě dne KUJI 78820/2013. Michal Fryš/ OZP 2056/13 Fr KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Dle rozdělovníku : Váš dopis značky/ze dne Číslo jednací Vyřizuje/telefon

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2013 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní firma nebo

Více

Rozhodnutí. 9. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 9. změna IP ) právnické osobě:

Rozhodnutí. 9. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 9. změna IP ) právnické osobě: Spisová zn.: OZPZ 468/2015 Kle KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí a zemědělství Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Rozhodnutí Krajský úřad

Více

R o z h o d n u t í. vydává

R o z h o d n u t í. vydává V Praze dne: 9. 9. 2016 Číslo jednací: 123781/2016/KUSK OŽP/Vk Spisová značka: SZ_123781/2016/KUSK/7 dle rozdělovníku Oprávněná úřední osoba: Ing. Věra Vacková R o z h o d n u t í Krajský úřad Středočeského

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne 20. 3. 2015 Č.j.: 14119/ENV/15 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3, Brno

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3, Brno KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3, 601 82 Brno Č. j.: JMK 86150/2016 Sp. zn.: S-JMK 637/2016 OŽP/Zlv Brno 03.06.2016 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Jihomoravského

Více

č.j.: ŽP/6253/11 V Plzni dne 15. června 2011 Vyřizuje: Mgr. Kateřina Hrušková R O Z H O D N U T Í

č.j.: ŽP/6253/11 V Plzni dne 15. června 2011 Vyřizuje: Mgr. Kateřina Hrušková R O Z H O D N U T Í KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň č.j.: ŽP/6253/11 V Plzni dne 15. června 2011 Vyřizuje: Mgr. Kateřina Hrušková R O Z H O D N U T Í o změně č. 6 integrovaného

Více

R O Z H O D N U T Í o změně č. 2 integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í o změně č. 2 integrovaného povolení KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/434/16 Spis. zn.: ZN/2561/ŽP/15 Počet listů: 4 Počet příloh: 2 Počet listů příloh: 84 Vyřizuje: Ing. Ivana

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01IKV7E* Čj: MSK 73153/2015 Sp. zn.: ŽPZ/14569/2015/Pta 209.1 V50 Vyřizuje: Mgr. Petr Ptašek

Více

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik GLYCONA s.r.o. tř. T. Bati 1635 areál Toma a.s., budova č. 39 765 82 OTROKOVICE datum oprávněná úřední osoba číslo jednací

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

VEPASPOL Olomouc, a.s. Paseka Paseka ROZHODNUTÍ

VEPASPOL Olomouc, a.s. Paseka Paseka ROZHODNUTÍ Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Čj.: KUOK 92757/2013 V Olomouci dne 25. 10. 2013 SpZn.: KÚOK/79799/2013/OŽPZ/7265 Sp. a skart. znak:

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01E7EAV* Váš dopis zn.: Ze dne: Čj: MSK 95423/2014 Sp. zn.: ŽPZ/19686/2014/Chro 208.3 V10 Vyřizuje:

Více

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 5. ledna 2015 Ing. Eva Gregušová KUZL 60230/2014 KUSP 60230/2014 ŽPZE-EG ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 5. ledna 2015 Ing. Eva Gregušová KUZL 60230/2014 KUSP 60230/2014 ŽPZE-EG ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Dle rozdělovníku datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 5. ledna 2015 Ing. Eva Gregušová KUZL 60230/2014 KUSP 60230/2014

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne 25. 2. 2015 Č. j.: 11354/ENV/15 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní

Více

Aktuální legislativa v oblasti integrované prevence 2014 Změny ve vzoru žádosti

Aktuální legislativa v oblasti integrované prevence 2014 Změny ve vzoru žádosti Aktuální legislativa v oblasti integrované prevence 2014 Změny ve vzoru žádosti Ondřej Skoba Odbor životního prostředí a zemědělství Oddělení hodnocení ekologických rizik Praha, 11.09.2014 Struktura prezentace

Více

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení Adresátům dle rozdělovníku Liberec 14. května 2010 Č. j.: KULK 31995/2010 Sp. zn.: OŽPZ 203/2010 Vyřizuje: Ing. Pavlína Švecová Tel.: 485 226 385 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor

Více

6. listopadu 2013 OŽPZ 865/2013 R O Z H O D N U T Í

6. listopadu 2013 OŽPZ 865/2013 R O Z H O D N U T Í Adresátům dle rozdělovníku ČÍSLO JEDNACÍ OPRÁVNĚNÁ ÚŘEDNÍ OSOBA/LINKA/E-MAIL LIBEREC KULK 51922/2013 Čech/391 6. listopadu 2013 OŽPZ 865/2013 petr.cech@kraj-lbc.cz R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Praha: 22.12.2014 Číslo jednací: 158911/2014/KUSK Spisová značka: SZ_158911/2014/KUSK Vyřizuje/Linka: Ing. Lukáš Soukenka/830 Značka: OŽP/So ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o

Více

SZn: S-MHMP /2008/OOP-VIII-289/R-44/Ryb Praha Vyřizuje: Ing. Rybánska Telefon: R o z h o d n u t í

SZn: S-MHMP /2008/OOP-VIII-289/R-44/Ryb Praha Vyřizuje: Ing. Rybánska Telefon: R o z h o d n u t í HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTŘEDÍ Podle rozdělovníku SZn: S-MHMP-342591/2008/OOP-VIII-289/R-44/Ryb Praha 22.10.2008 Vyřizuje: Ing. Rybánska Telefon: 236 004 386

Více

R o z h o d n u t í. vydává

R o z h o d n u t í. vydává V Praze dne: 30. 8. 2011 Číslo jednací: 114186/2011/KUSK OŽP/Hra Spisová značka: SZ_114186/2011/KUSK/14 Oprávněná úřední osoba: Bc. Eva Hrabovská dle rozdělovníku R o z h o d n u t í Krajský úřad Středočeského

Více

R o z h o d n u t í. V Praze dne: Číslo jednací: /2018/KUSK OŽP/Vk. Dle rozdělovníku

R o z h o d n u t í. V Praze dne: Číslo jednací: /2018/KUSK OŽP/Vk. Dle rozdělovníku V Praze dne: 19. 7. 2018 Číslo jednací: 078886/2018/KUSK OŽP/Vk Spisová značka: SZ_078886/2018/KUSK/5 Oprávněná úřední osoba: Ing. Věra Vacková, tel. linka 855 Dle rozdělovníku R o z h o d n u t í Krajský

Více

1. Ochrana ovzduší a emisní limity

1. Ochrana ovzduší a emisní limity 1. Ochrana ovzduší a emisní limity 1. podmínka : dodržet navržené emisní limity Tabulka 1 - Emisní zdroje a termíny dosažení závazného emisního limitu Emisní zdroj Kotelna K 001 - kotel č. K 011, K 012

Více

ROZHODNUTÍ. rozhodnutí

ROZHODNUTÍ. rozhodnutí Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik ZPS SLÉVÁRNA, a.s. Třída 3. května 1172 763 02 Zlín, Malenovice datum oprávněná úřední osoba číslo jednací spisová značka 14.

Více

PROMET FOUNDRY a.s. Václavská Ostrava-Mar. Hory. Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik ROZHODNUTÍ

PROMET FOUNDRY a.s. Václavská Ostrava-Mar. Hory. Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik ROZHODNUTÍ Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik PROMET FOUNDRY a.s. Václavská 11 709 00 Ostrava-Mar. Hory datum 20. května 2008 oprávněná úřední osoba Ing. Jan Blažek číslo

Více

Viz rozdělovník R O Z H O D N U T Í

Viz rozdělovník R O Z H O D N U T Í Viz rozdělovník 12759/ZP/2009-Mt-P 27.11.2009 Odbor životní prostředí a zemědělství Ing. Tomáš Morávek / 425 Oddělení EIA a IPPC tmoravek@kr-kralovehradecky.cz R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Královéhradeckého

Více

Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno

Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno Dle rozdělovníku Č.j. SpZn. Vyřizuje/ linka Brno dne: JMK 128967/2009 S JMK 128967/2009 OŽP/Ns Mariana Nosilová/2678

Více

Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3/5, Brno R O Z H O D N U T Í

Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3/5, Brno R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno Dle rozdělovníku Č.j. SpZn. Vyřizuje/ linka Brno dne: JMK 60504/2010 S JMK 60504/2010 OŽP/Ns Nosilová Mariana/2678

Více

R o z h o d n u t í. V Praze dne: Číslo jednací: /2017/KUSK OŽP/Pav Spisová značka: SZ_102761/2017/KUSK/6 Oprávněná úřední osoba:

R o z h o d n u t í. V Praze dne: Číslo jednací: /2017/KUSK OŽP/Pav Spisová značka: SZ_102761/2017/KUSK/6 Oprávněná úřední osoba: V Praze dne: 2.10.2017 Číslo jednací: 102761/2017/KUSK OŽP/Pav Spisová značka: SZ_102761/2017/KUSK/6 Oprávněná úřední osoba: Ing. Jana Pavelková, l.782 dle rozdělovníku R o z h o d n u t í Krajský úřad

Více

Rozhodnutí o vydání integrovaného povolení

Rozhodnutí o vydání integrovaného povolení V Praze dne: 30.10.2009 Číslo jednací: 137937/2009/KUSK OŽP/Hra Spisová značka: SZ_137937/2009/KUSK/5 Vyřizuje: Bc. Eva Hrabovská l. 929 Dle rozdělovníku Rozhodnutí o vydání integrovaného povolení Krajský

Více

Váš dopis značky/ze dne Číslo jednací Vyřizuje/telefon V Jihlavě dne KUJI 86536/2013. Michal Fryš/564 602 504 30. 12. 2013 OZP 2186/2013 Fr

Váš dopis značky/ze dne Číslo jednací Vyřizuje/telefon V Jihlavě dne KUJI 86536/2013. Michal Fryš/564 602 504 30. 12. 2013 OZP 2186/2013 Fr KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Dle rozdělovníku : Váš dopis značky/ze dne Číslo jednací Vyřizuje/telefon

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX0161BAE* Váš dopis zn.: Ze dne: Čj: MSK 24466/2013 Sp. zn.: ŽPZ/40315/2012/Buk 208.3 V10 Vyřizuje:

Více

Zpráva o ochraně životního prostředí

Zpráva o ochraně životního prostředí Zpráva o ochraně životního prostředí Zpráva o ochraně životního prostředí shrnuje důležité aspekty výrobních i nevýrobních činností Lučebních závodů a.s. Kolín a jejich dopady na životní prostředí. Poskytuje

Více

ROZHODNUTÍ. Závěr zjišťovacího řízení doručovaný veřejnou vyhláškou

ROZHODNUTÍ. Závěr zjišťovacího řízení doručovaný veřejnou vyhláškou KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/11758/16 Spis. zn.: ZN/2657/ŽP/16 Počet listů: 3 Počet příloh: 4 Počet listů příloh: 4 Vyřizuje: Tel.:

Více

A. Výroková část integrovaného povolení ve znění pozdějších změn se mění a doplňuje takto:

A. Výroková část integrovaného povolení ve znění pozdějších změn se mění a doplňuje takto: V Praze dne: 23.12.2013 Číslo jednací: 158129/2013/KUSK OŽP/Dvk Spisová značka: SZ_158129/2013/KUSK/6 Vyřizuje: Ing. Klára Dvořáková, l. 655 Značka: OŽP/Dvk Rozhodnutí Dle rozdělovníku Krajský úřad Středočeského

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 1. Identifikace provozovatele Obchodní firma nebo název/ Titul,

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne 23. 2. 2015 Č.j.: 9994/ENV/15 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní

Více

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení Krajský úřad Libereckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Adresátům dle rozdělovníku Liberec 21. 4. 2009 Č. j.: KULK 23709/2009 Sp. Zn.: OŽPZ 206/2009 Vyřizuje: Ing. Pavlína Švecová Tel.:

Více

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 Vysvětlivky

Více