Vývoj a inovace nových nanomateriálů pro cílenou modifikaci cévních náhrad. NanoCeva

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vývoj a inovace nových nanomateriálů pro cílenou modifikaci cévních náhrad. NanoCeva"

Transkript

1 Vývoj a inovace nových nanomateriálů pro cílenou modifikaci cévních náhrad NanoCeva Řešitelská pracoviště Vysoké učení technické Brno (řešitel), Výzkumný ústav pletařský (spoluřešitel), Mendelova univerzita v Brně (spoluřešitel).

2 Základní data Finance

3 Hlavní cíl V předkládaném projektu budeme používat chitosan i deriváty chitosanu, kyselinu hyaluronovou a jejich komplexy s ionty stříbra a mědi pro modifikaci stávajících kolagenových cévních náhrad a dále námi již vyvinutou cévní náhradu obohacenou adiponektinem. Hlavní přínos zvýšení endotelializace a průchodnosti. Cévní náhrady budeme testovat na buněčných kulturách a svou pozornost zaměříme na vliv cytostatik, především doxorubicinu, na růst buněk na cévních náhradách s přidanou hodnotou v porovnání s běžnými náhradami.

4 Dílčí cíle I Studovat interakce mezi kyselinou hyaluronovou a stříbrnými popř. mědnatými ionty. Studovat interakce mezi chitosanem a stříbrnými popř. mědnatými ionty. Pokrýt cévní náhrady nejstabilnějším komplexem kyselina hyaluronová:ag, kyselina hyaluronová:cu, chitosan:ag a chitosan:cu, a samotnými kompletačními činidly a studovat životnost a růst různých buněčných kultur. Získané výsledky porovnat a vybrat nejvhodnější kombinaci pro porovnání vlastností s námi již dříve připravenou cévní náhradou modifikovanou adiponektinem.

5 Dílčí cíle II Testovat vliv různých dávek doxorubicinu na růst a životnost buněčných kultur na cévách pokrytých adiponektinem v porovnání s těmi, které pokryté nejsou. Testovat vliv různých dávek doxorubicinu na růst a životnost buněčných kultur na cévách pokrytých nejvhodnějším komplexačním činidlem a kovem v porovnání s těmi, které jimi pokryté nejsou. Sledovat vliv adiponektinu anebo biodegrabilního komplexu na akční potenciály nádorových i zdravých buněčných kultur v závislosti na přítomnosti a dávce doxorubicinu. Navrhnout nové technologie založené na nano- a mikro-částicích pro nanášení a inkorporace adiponektinu anebo biodegrabilního komplexu do cévních náhrad.

6 Dílčí cíle III Navrhnout matematické modely pro vyhodnocení biologických experimentů s možností predikce nových modifikací cévních náhrad. Návrh dokumentace. Na základě získaných výsledků z různých stádií projektu budou vypracovávány dokumentace a postupy pro průmyslové využití. Vývoj zkušebních metod a případně ověření ve výrobě. Výroba cévních náhrad s nejlepšími přidanými vlastnostmi bude testována ve výrobě. Preklinické testy. Nejvhodnější cévní náhrady budou preklinicky testovány v pokusech na ovcích a případně dalších menších zvířatech.

7 Hlavní výsledky projektu Nová cévní náhrada. Právní ochrana navrženého technického řešení (patent, užitný vzor). Vedlejší výsledky projektu Počet článků ve sborníku 5 (v oblastech specializovaných konferenčních výstupů); Počet článků v odborném periodiku 5 (především z oblasti vlivu adiponektinu na toxicitu doxorubicinu, růstu buněčných kultur, komplexace kyseliny hyaluronové a chitosanu s kovy).

8 Výsledky projektu Termíny Cévní náhrada s antimikrobiálními vlastnostmi Kyselina hyaluronová a chitosan v kombinaci s vybranými ionty kovů budou nanášeny na cévní náhrady. Očekáváme přípravu dvou patentovatelných produktů. Zároveň budeme z hlediska autorství chránit metodiky přípravy látek zvyšujících přidanou hodnotu cévních náhrad. Termín dosažení výsledku 12/2013 Nano- a mikro-technologie pro zvyšování přidané hodnoty cévních náhrad Budeme testovat a vyvíjet nové nano- a mikro-částice pro možnosti vhodného nanášení komplexů popř. adiponektinu na cévní náhrady. Nově vzniklá cévní náhrada popř. náhrady budou patentově chráněny. Termín dosažení výsledku 12/2013

9 Etapy dle zadávací dokumentace

10 Etapa 001 Termín etapy 01/ /2011 Dílčí cíle etapy Studovat interakce mezi kyselinou hyaluronovou a stříbrnými popř. mědnatými ionty. Studovat interakce mezi chitosanem a stříbrnými popř. mědnatými ionty. Pokrýt cévní náhrady nejstabilnějším komplexem kyselina hyaluronová:ag, kyselina hyaluronová:cu, chitosan:ag a chitosan:cu, a samotnými kompletačními činidly a studovat životnost a růst různých buněčných kultur. Získané výsledky porovnat a vybrat nejvhodnější kombinaci pro porovnání vlastností s námi již dříve připravenou cévní náhradou modifikovanou adiponektinem. Výsledky etapy, jejich forma zpracování a předání Výsledky této etapy lze spatřit ve dvou rovinách. Interakční studie a jejich postup bude z hlediska autorství právně ochráněn. Dále navrhneme několik typů cévních náhrad s přidanou hodnotou a z výsledků buněčných testů vybereme nejvhodnější a ty budou patentovány.

11 Děkuji Vám za pozornost a přeji krásný den

12 Etapa 002 Termín etapy 01/ /2012 Dílčí cíle etapy Testovat vliv různých dávek doxorubicinu na růst a životnost buněčných kultur na cévách pokrytých adiponektinem v porovnání s těmi, které pokryté nejsou. Testovat vliv různých dávek doxorubicinu na růst a životnost buněčných kultur na cévách pokrytých nejvhodnějším komplexačním činidlem a kovem v porovnání s těmi, které jimi pokryté nejsou. Sledovat vliv adiponektinu anebo biodegrabilního komplexu na akční potenciály nádorových i zdravých buněčných kultur v závislosti na přítomnosti a dávce doxorubicinu. Výsledky etapy, jejich forma zpracování a předání Výsledky této etapy budou předány především ve formě experimentálních protokolů a výsledků ukazujících na vliv cévních náhrad na růst buněk i v přítomnosti cytostatika.

13 Etapa 003 Termín etapy 01/ /2013 Dílčí cíle etapy Navrhnout nové technologie založené na nano- a mikro-částicích pro nanášení a inkorporace adiponektinu anebo biodegrabilního komplexu do cévních náhrad. Navrhnout matematické modely pro vyhodnocení biologických experimentů s možností predikce nových modifikací cévních náhrad. Výsledky etapy, jejich forma zpracování a předání Výsledky této etapy lze spatřit ve dvou rovinách. Příprava nano- a mikročástic a jejich modifikace bude z hlediska autorství právně ochráněn. Dále navrhneme několik typů cévních náhrad s přidanou hodnotou a z výsledků buněčných testů vybereme nejvhodnější a ty budou patentovány.

14 Etapa 004 Termín etapy 01/ /2014 Dílčí cíle etapy Testovat vliv různých dávek doxorubicinu na růst a životnost buněčných kultur na cévách pokrytých adiponektinem v porovnání s těmi, které pokryté nejsou. Testovat vliv různých dávek doxorubicinu na růst a životnost buněčných kultur na cévách pokrytých nejvhodnějším komplexačním činidlem a kovem v porovnání s těmi, které jimi pokryté nejsou. Sledovat vliv adiponektinu anebo biodegrabilního komplexu na akční potenciály nádorových i zdravých buněčných kultur v závislosti na přítomnosti a dávce doxorubicinu. Výsledky etapy, jejich forma zpracování a předání Výsledky této etapy budou předány především ve formě experimentálních protokolů a výsledků ukazujících na vliv cévních náhrad na růst buněk i v přítomnosti cytostatika.

15 Etapa 001 Termín etapy 01/ /2015 Dílčí cíle etapy Návrh dokumentace. Vývoj zkušebních metod a případně ověření ve výrobě. Preklinické testy. Vyhodnocení získaných výsledků. Porovnání cévních náhrad modifikovaných běžným způsobem a pomocí nanoa mikro-technologií. Výsledky etapy, jejich forma zpracování a předání Kontrolované výsledky této etapy lze spatřit především ve výrobě cévních náhrad s přidanou hodnotou a dále v preklinických testech, jejichž výsledky budou velmi důležité pro další komerční užití cévních náhrad. Výsledky této etapy budou předány především ve formě experimentálních protokolů, na kterých se budou podílet všichni partneři.

Zkušenosti pracovišť LF UK a FN v Hradci Králové ze spolupráce s COC, s. r. o., Rybitví, při řešení společného výzkumného projektu

Zkušenosti pracovišť LF UK a FN v Hradci Králové ze spolupráce s COC, s. r. o., Rybitví, při řešení společného výzkumného projektu Zkušenosti pracovišť LF UK a FN v Hradci Králové ze spolupráce s COC, s. r. o., Rybitví, při řešení společného výzkumného projektu R. Slezák 1, V. Buchta 2, L. Ryšková 2, D. Slížová 3, O. Krs 3, M. Karásková

Více

ODBORNÝ OPONENTNÍ POSUDEK ZÁVĚREČNÉ ZPRÁVY 2011 PROJEKTU 1M0538 OP01

ODBORNÝ OPONENTNÍ POSUDEK ZÁVĚREČNÉ ZPRÁVY 2011 PROJEKTU 1M0538 OP01 OSUDEK k _ZPRAVA_2011_1M0538_10182 of 3 23.3.2012 12:07 ODBORNÝ OPONENTNÍ POSUDEK ZÁVĚREČNÉ ZPRÁVY 2011 PROJEKTU 1M0538 OP01 1. ZHODNOCENÍ PRŮBĚHU ŘEŠENÍ, VÝSLEDKŮ A SPLNĚNÍ CÍLŮ PROJEKTU CELÉ OBDOBÍ 1.1.

Více

Článek 1 Věcná působnost Článek 2 Komise Článek 3 Pravidla pro přihlášení projektů do studentské grantové soutěže

Článek 1 Věcná působnost Článek 2 Komise Článek 3 Pravidla pro přihlášení projektů do studentské grantové soutěže Článek 1 Věcná působnost (1) Metodické pokyny děkana Fakulty vojenského leadershipu Univerzity obrany v Brně k zásadám studentské grantové soutěže (dále jen SGS ) upřesňují některá ustanovení Směrnice

Více

Informace o záměru projektu AstroBioCentra

Informace o záměru projektu AstroBioCentra Informace o záměru projektu AstroBioCentra René Kizek Laboratoř metalomiky a nanotechnologií Mendelovy univerzity v Brně a STRATO-NANOBIOLAB Libor Lenža Hvězdárna Valašské Meziříčí, p. o. a STRATO-NANOBIOLAB

Více

Vývoj nového léčiva. as. MUDr. Martin Votava, PhD.

Vývoj nového léčiva. as. MUDr. Martin Votava, PhD. Vývoj nového léčiva as. MUDr. Martin Votava, PhD. Příprava na vývoj a registraci LP Náklady na vývoj: 800 mil USD Doba vývoje: 10 let Úspěšnost: 0,005% - 0,001% Vývoj nového léčivého přípravku IND NDA

Více

Vědci se zabývali nanotechnologiemi i reakcemi bakterií a virů na extrémní prostředí stratosféry

Vědci se zabývali nanotechnologiemi i reakcemi bakterií a virů na extrémní prostředí stratosféry Vědci se zabývali nanotechnologiemi i reakcemi bakterií a virů na extrémní prostředí stratosféry Dne 15. května 2015 se v Žilině setkal realizační tým projektu SPOLEČNĚ PRO VÝZKUM, ROZVOJ A INOVACE (SpVRI)

Více

Interní grantová agentura PEF Seminář pro žadatele Ing. Jan Jarolímek, Ph.D. Předseda komise IGA PEF

Interní grantová agentura PEF Seminář pro žadatele Ing. Jan Jarolímek, Ph.D. Předseda komise IGA PEF Interní grantová agentura PEF Seminář pro žadatele 8.1.2019 Ing. Jan Jarolímek, Ph.D. Předseda komise IGA PEF Program semináře Účel IGA Dokumenty IGA IGA PEF ČZU v Praze Harmonogram a principy grantové

Více

Informace o dokumentu: Tato směrnice stanovuje pravidla nakládání s výsledky výzkumu a vývoje a způsob jejich ochrany.

Informace o dokumentu: Tato směrnice stanovuje pravidla nakládání s výsledky výzkumu a vývoje a způsob jejich ochrany. Směrnice č. 2 O způsobu nakládání s výsledky Informace o dokumentu: Tato směrnice stanovuje pravidla nakládání s výsledky výzkumu a vývoje a způsob jejich ochrany. Zpracoval/a Schválil/a Jméno Jana Menšíková

Více

Směrnice děkana č. 1/2016 pro metodické hodnocení studentů doktorských studijních programů na ČVUT FD

Směrnice děkana č. 1/2016 pro metodické hodnocení studentů doktorských studijních programů na ČVUT FD Směrnice děkana č. 1/2016 pro metodické hodnocení studentů doktorských studijních programů na ČVUT FD ČVUT v Praze Fakulta dopravní Konviktská 20, Praha 1 www.fd.cvut.cz Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Tato

Více

Definice výsledků podporovaných programem ALFA

Definice výsledků podporovaných programem ALFA Č. j.: TACR/4442/2012 Definice výsledků podporovaných programem ALFA Výňatek z dokumentu Metodika hodnocení výsledků výzkumných organizací a hodnocení výsledků ukončených programů (platná pro léta 2010

Více

Výsledky řešení projektu

Výsledky řešení projektu Výsledky řešení projektu 1/ Plíva P. Výsledky řešení výzkumného projektu Příprava a využití kompostů na bázi digestátu, popele ze spalování biomasy a BRO (20 min) 2/ Souček J. Zhodnocení přípravy a aplikace

Více

Aktuální informace Ministerstva kultury. Ing. Martina Dvořáková

Aktuální informace Ministerstva kultury. Ing. Martina Dvořáková Aktuální informace Ministerstva kultury Ing. Martina Dvořáková program NAKI nová Meziresortní koncepce aplikovaného výzkumu a vývoje národní a kulturní identity na léta 2016 až 2022 a program NAKI II Výdaje

Více

Technologická agentura ČR Program ALFA. informační seminář

Technologická agentura ČR Program ALFA. informační seminář Technologická agentura ČR Program ALFA informační seminář 3. veřejná soutěž Dne 6. června byla vyhlášena 3. veřejná soutěž Programu na podporu aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje ALFA 3. veřejná

Více

Popis procesu komercializace výsledků VaV na TU v Liberci

Popis procesu komercializace výsledků VaV na TU v Liberci Popis procesu komercializace výsledků VaV na TU v Liberci 1. Centrum pro podporu transferu technologií (dále jen CPTT) 1.1 Definice CPTT 1.1.1 Transfer technologií lze definovat jako proces přenosu znalostí,

Více

III. Program mezinárodní spolupráce mezi Českou republikou a Státem Izrael v aplikovaném výzkumu a experimentálním vývoji GESHER/MOST

III. Program mezinárodní spolupráce mezi Českou republikou a Státem Izrael v aplikovaném výzkumu a experimentálním vývoji GESHER/MOST III. Program mezinárodní spolupráce mezi Českou republikou a Státem Izrael v aplikovaném výzkumu a experimentálním vývoji GESHER/MOST 1. Identifikační údaje programu, jeho členění na podprogramy, termín

Více

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ ŘEDITELE TÚPO PRAHA. Ročník: 2011 V Praze dne 1. března 2011 Částka 2 O B S A H

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ ŘEDITELE TÚPO PRAHA. Ročník: 2011 V Praze dne 1. března 2011 Částka 2 O B S A H S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ ŘEDITELE TÚPO PRAHA Ročník: 2011 V Praze dne 1. března 2011 Částka 2 O B S A H Nakládání s výsledky řešení výzkumných projektů MV-GŘ HZS ČR, Technického ústavu požární

Více

Projekt č. TA02030435

Projekt č. TA02030435 České vysoké učení technické v Praze, Fakulta dopravní Projekt č. TA02030435 Technická podpora a metody pro ověřování interoperability odbavovacích a informačních systémů ve veřejné dopravě Rok 2013 Ing.

Více

NALEZENÍ A OVĚŘENÍ PROVOZNĚ VYUŽITELNÉ

NALEZENÍ A OVĚŘENÍ PROVOZNĚ VYUŽITELNÉ Lesy České republiky, s. p., Hradec Králové V Ý ZK U M N É P R O J E K T Y GRANTOVÉ SLUŽBY LČR Projekt NALEZENÍ A OVĚŘENÍ PROVOZNĚ VYUŽITELNÉ METODY PRO HODNOCENÍ AKTUÁLNÍHO FYZIOLOGICKÉHO STAVU SADEBNÍHO

Více

Technologická agentura ČR program ALFA

Technologická agentura ČR program ALFA Technologická agentura ČR program ALFA Program ALFA Veřejná soutěž ve výzkumu, vývoji a inovacích je vyhlašována: dle zákona č. 130/2002 Sb., o podpoře výzkumu, experimentálního vývoje a inovací z veřejných

Více

Výsledky podporované programem DELTA

Výsledky podporované programem DELTA Výsledky podporované programem DELTA Č. j.: TACR/4872/2015 Výňatek z dokumentu Metodika hodnocení výsledků výzkumných organizací a hodnocení výsledků ukončených programů (platná pro léta 2013 až 2015)

Více

Pravidla pro Dílčí projekty v rámci programu TA ČR GAMA

Pravidla pro Dílčí projekty v rámci programu TA ČR GAMA Pravidla pro Dílčí projekty v rámci programu TA ČR GAMA Rozvoj systému komercializace výsledků VaV na Masarykově univerzitě 1. Základní informace Masarykova univerzita (MU) prostřednictvím Centra pro transfer

Více

Směřování aplikovaného výzkumu ČR v oblasti svařování a tepelného zpracování. Jaromír Moravec

Směřování aplikovaného výzkumu ČR v oblasti svařování a tepelného zpracování. Jaromír Moravec Směřování aplikovaného výzkumu ČR v oblasti svařování a tepelného zpracování. Jaromír Moravec Orientace aplikovaného výzkumu v ČR 1) Privátní vývoj realizovaný v rámci jednotlivých společností. Inovace

Více

Předávání údajů do informačního systému VaVaI 2014

Předávání údajů do informačního systému VaVaI 2014 Předávání údajů do informačního systému VaVaI 2014 Popis údajů do IS VaV RIV 2014 - dokument zveřejněn 8. ledna 2014 www.vyzkum.cz Pravidla pro předávání dat Popis údajů RIV 2014 Definice druhů výsledků

Více

Informace pro uchazeče 3. veřejné soutěže programu GAMA, podprogram 1 Technologická agentura ČR

Informace pro uchazeče 3. veřejné soutěže programu GAMA, podprogram 1 Technologická agentura ČR Informace pro uchazeče 3. veřejné soutěže programu GAMA, podprogram 1 Technologická agentura ČR 2. 2. 2016 Základní informace k programu GAMA, PP 1 Program GAMA: schválen usnesením vlády ze dne 12. června

Více

spolupráce Vás zve na seminář: Abstrakt potenciál oblasti číslem k financování. projektu aplikacích. nicméně zůstává z důvodu administrativních

spolupráce Vás zve na seminář: Abstrakt potenciál oblasti číslem k financování. projektu aplikacích. nicméně zůstává z důvodu administrativních Vás zve na seminář: Projekt NANOLABSYS s názvem Mezináro odní spolupráce v oblasti "in vivo" zobrazovacích technik Prof. Ing. René Kizek, Ph.D. Abstrakt Rozvoj lidského potenciálu v oblasti výzkumu a inovací,

Více

Přehled pracovišť pro trainee

Přehled pracovišť pro trainee Přehled pracovišť pro trainee Trainee program v Contipru je na období jednoho až jednoho a půl roku. Každý trainee má možnost vybrat si preferované pracoviště, ke kterému nabídneme další pracoviště, která

Více

Klastr sociálních inovací a podniků - SINEC. Social Innovation & Enterprise Cluster

Klastr sociálních inovací a podniků - SINEC. Social Innovation & Enterprise Cluster Klastr sociálních inovací a podniků - SINEC Social Innovation & Enterprise Cluster co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ Sociální podnikání je činnost firem a komerčních společností, které vedle tvorby zisku usilují

Více

Program mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji KONTAKT II

Program mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji KONTAKT II Program mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji KONTAKT II Identifikační údaje programu, jeho členění na podprogramy, termín vyhlášení, doba trvání Název programu Kód programu KONTAKT II LH Termín vyhlášení

Více

A. Podklady pro habilitační a jmenovací řízení (kvalitativní hodnocení)

A. Podklady pro habilitační a jmenovací řízení (kvalitativní hodnocení) A. Podklady pro habilitační a jmenovací řízení (kvalitativní hodnocení) Uchazeč: Podpis: Jakub Hrůza Hodnocené období: 2013-2017 Poznámka: Tabulky lze přidáním řádků podle potřeby upravit. Doporučujeme

Více

Výběr z Národních priorit orientovaného výzkumu, experimentálního vývoje a inovací podporovaných programem OMEGA

Výběr z Národních priorit orientovaného výzkumu, experimentálního vývoje a inovací podporovaných programem OMEGA Výběr z Národních priorit orientovaného výzkumu, experimentálního vývoje a inovací podporovaných programem OMEGA Č. j.: TACR/4321/2015 I. Konkurenceschopná ekonomika založená na znalostech 1. Využití (aplikace)

Více

ZÁVĚRY z 6. jednání konaného dne 24.9. 2007 ve VÚVeL

ZÁVĚRY z 6. jednání konaného dne 24.9. 2007 ve VÚVeL Rada instituce Výzkumného ústavu veterinárního lékařství, v.v.i. Hudcova 70; 621 00 Brno ZÁVĚRY z 6. jednání konaného dne 24.9. 2007 ve VÚVeL Schválení programu jednání 1. Návrh ukazatelů pro hodnocení

Více

Česká asociace hasičských důstojníků Výškovicka 40, Ostrava

Česká asociace hasičských důstojníků Výškovicka 40, Ostrava Česká asociace hasičských důstojníků Výškovicka 40, 700 30 Ostrava SMĚRNICE PRO NAKLÁDÁNÍ S VÝSLEDKY VÝZKUMU A VÝVOJE U ČESKÉ ASOCIACE HASIČSKÝCH DŮSTOJNÍKŮ o.s. Čl. 1 Úvodní ustanovení 1) Směrnice pro

Více

Hodnotící kritéria programu RRC/07/2015

Hodnotící kritéria programu RRC/07/2015 Příloha č.: 11 Počet stran přílohy: 4 Hodnotící kritéria programu RRC/07/2015 Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2015 (dále jen program ) (schváleno usnesením rady kraje č. /. ze dne 14. 7.

Více

Popis potřeb, které mají být splněním veřejné zakázky naplněny. Popisu předmětu veřejné zakázky.

Popis potřeb, které mají být splněním veřejné zakázky naplněny. Popisu předmětu veřejné zakázky. Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky Odběr pachových vzorků osob formou bukálního stěru a jejich využití k rozlišování pachu metodou pachové identifikace Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky podle 1 vyhlášky

Více

Projekty podpořené z programu TAČR

Projekty podpořené z programu TAČR Projekty podpořené z programu TAČR aktuálně řeší tyto projekty ALFA, EPSILON, EPSILON II a Centra kompetence podpořené Technologickou agenturou České republiky Technologická agentura České republiky je

Více

Definice výsledků podporovaných programem THÉTA

Definice výsledků podporovaných programem THÉTA Definice výsledků podporovaných programem THÉTA Č. j.: TACR/15-59/2017 Výňatek z dokumentu Metodika hodnocení výsledků výzkumných organizací a hodnocení výsledků ukončených programů Kód výsledku F uzit

Více

Ochrana a realizace práv duševního vlastnictví jako výsledku výzkumu, vývoje a inovací vytvořeného ve SVÚOM s.r.o.

Ochrana a realizace práv duševního vlastnictví jako výsledku výzkumu, vývoje a inovací vytvořeného ve SVÚOM s.r.o. Ochrana a realizace práv duševního vlastnictví jako výsledku výzkumu, vývoje a inovací vytvořeného ve SVÚOM s.r.o. (Aktualizovaný dodatek č. 1/2014 ke Směrnici SVÚOM s.r.o. č. 28/B Výzkum a vývoj Tento

Více

Předběžné informace před podáním návrhu projektu do 1. veřejné soutěže

Předběžné informace před podáním návrhu projektu do 1. veřejné soutěže Předběžné informace před podáním návrhu projektu do 1. veřejné soutěže pro splnění specifických podmínek Programu aplikovaného výzkumu, experimentálního vývoje a inovací GAMA, podprogramu 1 Tento dokument

Více

Tisková zpráva závěrečné zprávy projektu

Tisková zpráva závěrečné zprávy projektu Tisková zpráva závěrečné zprávy projektu QJ1210119 Vývoj a výroba veterinárních setů pro stanovení minimálních inhibičních koncentrací antimikrobiálních látek standardizovanou mikrodiluční metodou a nový

Více

Příloha č. 1 Smlouvy Počet stran: 5. Projekt

Příloha č. 1 Smlouvy Počet stran: 5. Projekt Příloha č. 1 Smlouvy Počet stran: 5 Projekt Zpracování legislativních podkladů pro provoz státních bezpilotních prostředků 1. Předmět řešení Předmětem veřejné zakázky je vyhodnocení současné legislativy

Více

Vývoj nových léčiv. Preklinický výzkum Klinický výzkum

Vývoj nových léčiv. Preklinický výzkum Klinický výzkum Vývoj nových léčiv Preklinický výzkum Klinický výzkum Úvod Léčivo = nejprověřenější potravina vstupující do organismu Ideální léčivo kvalitní, účinné, bezpečné a dostupné Financování výzkumu léčiv souvislost

Více

Inovativní výrobky a environmentální technologie (reg. č. CZ.1.05/3.1.00/ ) ENVITECH

Inovativní výrobky a environmentální technologie (reg. č. CZ.1.05/3.1.00/ ) ENVITECH Inovativní výrobky a environmentální technologie (reg. č. CZ.1.05/3.1.00/14.0306) ENVITECH Zpráva o řešení IA 05 Optimalizace užitných vlastností procesních kapalin s využitím nanostruktur Vedoucí aktivity:

Více

Nakládání s výsledky výzkumu a vývoje

Nakládání s výsledky výzkumu a vývoje WV/ Směrnice ředitele VÝZKUMNÉHO A ŠLECHTITELSKÉHO ÚST A VU OVOCNÁŘSKÉHO HOLOVOUSY s.r.o. č. 01/2011 v Holovousích dne 23.5.2011 Nakládání s výsledky výzkumu a vývoje I. Účel Směrnice upravuje nakládání

Více

Ověřitelnost výsledků vykazovaných v RIV

Ověřitelnost výsledků vykazovaných v RIV - znění materiálu předkládaného na 248. zasedání Rady, dne 11.prosince 2009 Ověřitelnost vykazovaných v 24-6-A (podklad pro hlasování KHV se všemi navrženými změnami) Úkol byl uložen na 246. zasedání Rady

Více

Podpora aplikovaného výzkumu a vývoje v ČR. Stráž pod Ralskem 19. března 2014

Podpora aplikovaného výzkumu a vývoje v ČR. Stráž pod Ralskem 19. března 2014 Podpora aplikovaného výzkumu a vývoje v ČR Stráž pod Ralskem 19. března 2014 MŠMT odpovědnost za vysoké školství, vzdělávání a výzkum Systém podpory VaVaI v ČR Technologická agentura ČR organizační složka

Více

Patentové informace zdroj inspirací a ukazatel směru na cestě k inovacím

Patentové informace zdroj inspirací a ukazatel směru na cestě k inovacím Patentové informace zdroj inspirací a ukazatel směru na cestě k inovacím předkládá: Ing. Jan Görig patentový a známkový zástupce Název projektu: Od rozvoje znalostí k inovacím Registrační číslo projektu:

Více

Analýza a prezentace hodnot moderní architektury 60. a 70. let 20. století jako součásti národní a kulturní identity ČR.

Analýza a prezentace hodnot moderní architektury 60. a 70. let 20. století jako součásti národní a kulturní identity ČR. Analýza a prezentace hodnot moderní architektury 60. a 70. let 20. století jako součásti národní a kulturní identity ČR. Několik slov o projektu Ing. arch. Naděžda Goryczková, generální ředitelka NPÚ NPÚ

Více

Využití faktorového plánování v oblasti chemických specialit

Využití faktorového plánování v oblasti chemických specialit LABORATOŘ OBORU I T Využití faktorového plánování v oblasti chemických specialit Vedoucí práce: Ing. Eliška Vyskočilová, Ph.D. Umístění práce: FO7 1 ÚVOD Faktorové plánování je optimalizační metoda, hojně

Více

Metodika hodnocení výzkumu a vývoje v České Republice

Metodika hodnocení výzkumu a vývoje v České Republice Úřad vlády ČR Metodika hodnocení výzkumu a vývoje v České Republice Ing. Martin Matějka 6.4.2010 MŠMT, Praha 1 Obsah Metodika hodnocení výsledků výzkumných organizací novela zákona 130/2002 Sb. základní

Více

Pravidla pro publicitu projektů podpořených z prostředků TA ČR

Pravidla pro publicitu projektů podpořených z prostředků TA ČR Pravidla pro publicitu projektů podpořených z prostředků TA ČR 1. ÚVOD Pravidla pro publicitu (dále jen Pravidla) stanovují povinné náležitosti v oblasti zajištění propagace projektů a jejich výsledků

Více

od myšlenek k aplikacím

od myšlenek k aplikacím od myšlenek k aplikacím Program ALFA Informační seminář FAST VUT 12. 11. 2013 Brno Veřejná soutěž ve výzkumu, vývoji a inovacích je vyhlašována: Dle zákona č. 130/2002 Sb., o podpoře výzkumu, experimentálního

Více

Výzkumné dokumenty v Chmelařském institutu s. r. o. Žatec, zpřístupňování plných textů a dat z výzkumu

Výzkumné dokumenty v Chmelařském institutu s. r. o. Žatec, zpřístupňování plných textů a dat z výzkumu v Chmelařském institutu s. r. o. Žatec, zpřístupňování plných textů a dat z výzkumu Úvod informace o podniku Sídlo: Kadaňská 2525, Žatec 43846 CZ14864347, Tel:+420415732111, Fax:+420415732150 Web: www.chizatec.cz

Více

Biofyzikální ústav AV ČR, v.v.i.

Biofyzikální ústav AV ČR, v.v.i. Biofyzikální ústav AV ČR, v.v.i. Vnitřní předpis o ochraně práv duševního vlastnictví jako výsledku činnosti ve výzkumu, vývoji a inovacích nebo vytvořeného jinak v Biofyzikálním ústavu AV ČR, v. v. i.

Více

Centra kompetence Informační seminář k vyhlášení 2. veřejné soutěže

Centra kompetence Informační seminář k vyhlášení 2. veřejné soutěže Centra kompetence Informační seminář k vyhlášení 2. veřejné soutěže Veronika Chudlarská Obsah prezentace informace o programu vyhlášení 2. veřejné soutěže elektronická přihláška Centra kompetence informační

Více

Způsob nakládání s výsledky VaVaI společnosti

Způsob nakládání s výsledky VaVaI společnosti Strana : 1/11 Způsob nakládání s výsledky VaVaI společnosti MATERIÁLOVÝ A METALURGICKÝ Pindor,v.r.... Ing. Jaroslav Pindor, Ph.D. jednatel společnosti 31. 5. 2017 datum schválení 1. 6. 2017. datum účinnosti

Více

Priority podpory aplikovaného výzkumu z pohledu MPO

Priority podpory aplikovaného výzkumu z pohledu MPO Priority podpory aplikovaného výzkumu z pohledu MPO Ing. Martin Švolba ředitel odboru výzkumu, vývoje a inovací Ministerstvo průmyslu a obchodu 26. října 2017, Brno Obsah I. Priority a úkoly MPO v oblasti

Více

Název: Beketovova řada kovů

Název: Beketovova řada kovů Název: Beketovova řada kovů Autor: Mgr. Jiří Vozka, Ph.D. Název školy: Gymnázium Jana Nerudy, škola hl. města Prahy Předmět, mezipředmětové vztahy: chemie, biologie, fyzika Ročník: 3. Tématický celek:

Více

Aplikace výsledků projektu by měla vést ke zlepšení legislativy Evropské unie v oblasti regulace motorových emisí.

Aplikace výsledků projektu by měla vést ke zlepšení legislativy Evropské unie v oblasti regulace motorových emisí. Představení projektu MEDETOX Jan Topinka 1, Michal Vojtíšek 2 1 Ústav experimentální medicíny AV ČR, v.v.i., jtopinka@biomed.cas.cz ; 2 Technická univerzita v Liberci Předmětem mezioborového projektu MEDETOX

Více

Patentové informace zdroj inspirací a ukazatel směru na cestě k inovacím

Patentové informace zdroj inspirací a ukazatel směru na cestě k inovacím Patentové informace zdroj inspirací a ukazatel směru na cestě k inovacím předkládá: Ing. Jan Görig patentový a známkový zástupce Název projektu: Od rozvoje znalostí k inovacím Registrační číslo projektu:

Více

Pohled zvenčí je metoda řešení problémů společností a firem

Pohled zvenčí je metoda řešení problémů společností a firem Pohled zvenčí je metoda řešení problémů společností a firem Pohled zvenčí je metoda, která je založena na nestranné a nezávislé analýze, která má za cíl odhalení příčin a zdrojů problémů a potíží a nabízí

Více

Projekt GAMA. Informační seminář pro zájemce 1. kola výzvy na podávání dílčích projektů (proof of concept)

Projekt GAMA. Informační seminář pro zájemce 1. kola výzvy na podávání dílčích projektů (proof of concept) Projekt GAMA Informační seminář pro zájemce 1. kola výzvy na podávání dílčích projektů (proof of concept) OBSAH SEMINÁŘE představení CTT proof of concept projekty projekt GAMA na UTB ve Zlíně informace

Více

Systém zajištění bezpečnosti potravin

Systém zajištění bezpečnosti potravin Systém zajištění bezpečnosti potravin Ing. Jitka Götzová Světový den výživy Praha 20.10.2015 bezpečnost potravin je základním principem evropské potravinové politiky, který zaručuje ochranu zdraví spotřebitelů

Více

Vyhlášení centralizovaného rozvojového programu pro veřejné vysoké školy pro rok 2016

Vyhlášení centralizovaného rozvojového programu pro veřejné vysoké školy pro rok 2016 Vyhlášení centralizovaného rozvojového programu pro veřejné vysoké školy pro rok 2016 I. Vyhlášení Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen ministerstvo ) vyhlašuje níže uvedený centralizovaný

Více

TA ČR - Aktuální programy podpory

TA ČR - Aktuální programy podpory TA ČR - Aktuální programy podpory Pavel Komárek člen předsednictva UTB, Zlín, 27.5.2015 TA ČR v systémupodpory VaVaIv ČR Programy TA ČR ALFA Zaměření Hledání chytrých řešení v oblasti progresivních technologií,

Více

ODSTRAŇOVÁNÍ KYANIDŮ Z MODELOVÝCH VOD

ODSTRAŇOVÁNÍ KYANIDŮ Z MODELOVÝCH VOD ODSTRAŇOVÁNÍ KYANIDŮ Z MODELOVÝCH VOD Jana Muselíková 1, Jiří Palarčík 1, Eva Slehová 1, Zuzana Blažková 1, Vojtěch Trousil 1, Sylva Janovská 2 1 Ústav environmentálního a chemického inženýrství, Fakulta

Více

MATEMATICKÁ BIOLOGIE

MATEMATICKÁ BIOLOGIE INSTITUT BIOSTATISTIKY A ANALÝZ Lékařská a Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita MATEMATICKÁ BIOLOGIE Přírodovědecká fakulta Masarykova univerzita, Brno Studijní obor Matematická biologie Masarykova

Více

INTERAKCE MODIFIKOVANÝCH ZLATÝCH NANOČÁSTIC S NUKLEOTIDY. Pavel Řezanka, Kamil Záruba, Vladimír Král

INTERAKCE MODIFIKOVANÝCH ZLATÝCH NANOČÁSTIC S NUKLEOTIDY. Pavel Řezanka, Kamil Záruba, Vladimír Král ITERKCE MDIFIKVÝCH ZLTÝCH ČÁSTIC S UKLETIDY Pavel Řezanka, Kamil Záruba, Vladimír Král Ústav analytické chemie, Fakulta chemicko-inženýrská, Vysoká škola chemicko-technologická, Technická 5, 166 28 Praha

Více

S T A T U T A J E D N A C Í Ř Á D

S T A T U T A J E D N A C Í Ř Á D S T A T U T A J E D N A C Í Ř Á D Soutěže o ocenění za mimořádné výsledky ve výzkumu a experimentálním vývoji udělované Ministerstvem zemědělství Cena ministra zemědělství za nejlepší realizovaný výsledek

Více

S T A T U T A J E D N A C Í Ř Á D

S T A T U T A J E D N A C Í Ř Á D S T A T U T A J E D N A C Í Ř Á D Soutěže o ocenění za mimořádné výsledky ve výzkumu a experimentálním vývoji udělované Ministerstvem zemědělství Cena ministra zemědělství pro mladé vědecké pracovníky

Více

Podpora aplikovaného výzkumu a vývoje v ČR. Setkání technologických platforem Praha, 19. září 2014

Podpora aplikovaného výzkumu a vývoje v ČR. Setkání technologických platforem Praha, 19. září 2014 Podpora aplikovaného výzkumu a vývoje v ČR Setkání technologických platforem Praha, 19. září 2014 MŠMT odpovědnost za vysoké školství, vzdělávání a výzkum Systém podpory VaVaI v ČR Rozpočet TA ČR Výdaje

Více

analýzy dat v oboru Matematická biologie

analýzy dat v oboru Matematická biologie INSTITUT BIOSTATISTIKY A ANALÝZ Lékařská a Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita Komplexní přístup k výuce analýzy dat v oboru Matematická biologie Tomáš Pavlík, Daniel Schwarz, Jiří Jarkovský,

Více

Změny v údajích RIV v roce sběru 2013

Změny v údajích RIV v roce sběru 2013 Odbor výzkumu, vývoje a inovací Úřadu vlády ČR - provozovatel IS VaVaI Změny v údajích RIV v roce sběru 2013 Ing. Viera Hudečková, sekretariát Rady pro výzkum, vývoj a inovace 1 Obsah 1. Důvody změn 2.

Více

Seminář TA ČR... od myšlenek k aplikacím Jak to ale provést? Podpora pre-seed aktivit. Brno, 13. 9. 2012

Seminář TA ČR... od myšlenek k aplikacím Jak to ale provést? Podpora pre-seed aktivit. Brno, 13. 9. 2012 Seminář TA ČR... od myšlenek k aplikacím Jak to ale provést? Podpora pre-seed aktivit Brno, 13. 9. 2012 Proč podpora pre-seed aktivit? Hlavním cílem je podpora komercializace nadějných technologií a vynálezů

Více

Česká republika Ministerstvo zemědělství

Česká republika Ministerstvo zemědělství Česká republika Ministerstvo zemědělství Těšnov 65/17, 110 00 Praha 1 Nové Město Č.j.: 7437/2014-MZE-17011 S T A T U T ocenění za mimořádné výsledky ve výzkumu a experimentálním vývoji, udělované Ministerstvem

Více

Transfer technologií na VUT v Brně včera, dnes a zítra. Ing. Roman Molík, MBA Říjen 2018

Transfer technologií na VUT v Brně včera, dnes a zítra. Ing. Roman Molík, MBA Říjen 2018 Transfer technologií na VUT v Brně včera, dnes a zítra Ing. Roman Molík, MBA Říjen 2018 O čem to bude Trocha historie Organizační začlenění OTT Odpovědnost OTT Interní řídící dokumentace a podpůrný IS

Více

Rozhodnutí děkana č. 1/2017

Rozhodnutí děkana č. 1/2017 Rozhodnutí děkana č. 1/2017 1. Tento text vyhlášení soutěže bude zveřejněn na úřední desce PřF UHK a na webových stránkách fakulty. 2. Časový harmonogram soutěže a) Termín vyhlášení soutěže: 2. 1. 2017

Více

Podpora výzkumu, vývoje a inovací na Ministerstvu průmyslu a obchodu

Podpora výzkumu, vývoje a inovací na Ministerstvu průmyslu a obchodu Podpora výzkumu, vývoje a inovací na Ministerstvu průmyslu a obchodu Ing. Martin Švolba ředitel odboru výzkumu, vývoje a inovací Ministerstvo průmyslu a obchodu Úkoly MPO v oblasti VaVaI realizovat podporu

Více

Výnos děkanky FF UHK č. 2/2016

Výnos děkanky FF UHK č. 2/2016 Hradec Králové, 13. ledna 2016 č. j. DFF/43/16 Výnos děkanky FF UHK č. 2/2016 Vyhlášení soutěže o projekty Specifického výzkumu Studentská grantová soutěž na FF UHK Vyhlašuji soutěž o projekty Specifického

Více

Inovační firma Ústeckého kraje pro rok..

Inovační firma Ústeckého kraje pro rok.. Základní informace Inovační firma Ústeckého kraje pro rok.. Ústecký kraj a Inovačním centrem Ústeckého kraje (dále též vyhlašovatelé soutěže ) vyhlašují soutěž Inovační firma Ústeckého kraje pro rok..

Více

Závazná osnova projektu. 1. Cíle, věcná náplň a náklady projektu. 2. Výsledky a předpokládané přínosy projektu Cíle projektu

Závazná osnova projektu. 1. Cíle, věcná náplň a náklady projektu. 2. Výsledky a předpokládané přínosy projektu Cíle projektu Závazná osnova projektu Vlastní návrh projektu, který se přikládá k elektronické přihlášce, musí obsahovat všechny následující části, resp. níže požadované informace, které jsou nezbytné pro posouzení

Více

Možnosti spolupráce s VT parky, záměry samospráv na úrovni kraje

Možnosti spolupráce s VT parky, záměry samospráv na úrovni kraje Možnosti spolupráce s VT parky, záměry samospráv na úrovni kraje 28.6.2016 Vědeckotechnické parky a vysoké školy Nabídka VŠ - MU v prostoru výzkumných aktivit je umístěn BTP Park. Aplikace biochemických

Více

Ceny MV za kvalitu a inovaci

Ceny MV za kvalitu a inovaci Company LOGO Zkušenosti z externího hodnocení CAF u cen MV za kvalitu Pavel Kajml Ceny MV za kvalitu a inovaci Jejich účelem je podpořit ty organizace veřejné správy, které hledají a nacházejí cesty ke

Více

Interní grantové agentury Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně pro rok 2015

Interní grantové agentury Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně pro rok 2015 Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové agentury Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně pro rok 2015 Čl. 1 Základní ustanovení Rada IGA PEF MENDELU (dále jen Rada

Více

Závazná osnova projektu. 1. Cíle, věcná náplň a náklady projektu Cíle projektu Věcná náplň projektu. 1.3.

Závazná osnova projektu. 1. Cíle, věcná náplň a náklady projektu Cíle projektu Věcná náplň projektu. 1.3. Závazná osnova projektu Vlastní návrh projektu, který se přikládá k elektronické přihlášce, musí obsahovat všechny následující části, resp. níže požadované informace, které jsou nezbytné pro posouzení

Více

od myšlenek k aplikacím

od myšlenek k aplikacím od myšlenek k aplikacím Miroslav Janeček člen předsednictva Současné aktivity Technologické agentury ČR 3. dubna 2014 Systém podpory VaVaI v ČR Organizační struktura TA ČR od 1. 3. 2014 Rozpočet TA ČR

Více

Soulad studijního programu. Molekulární a buněčná biologie

Soulad studijního programu. Molekulární a buněčná biologie Standard studijního Molekulární a buněčná biologie A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s tvůrčí

Více

Certifikační laboratoř OIS

Certifikační laboratoř OIS České vysoké učení technické v Praze, Fakulta dopravní Certifikační laboratoř OIS nástroj pro certifikaci zařízení OIS Ing. Milan Sliacky Fakulta dopravní ČVUT v Praze Workshop v rámci VDO 2014, Praha,

Více

Příkaz ředitelky č. 4/2018

Příkaz ředitelky č. 4/2018 Příkaz ředitelky č. 4/2018 Věc: Ochrana práv duševního vlastnictví jako výsledku výzkumu, vývoje a inovací nebo vytvořeného jinak na BTÚ 1. Úvod Všichni pracovníci Biotechnologického ústavu AV ČR, v. v.

Více

Fond rozvoje vysokých škol okruh G studentské projekty

Fond rozvoje vysokých škol okruh G studentské projekty Fond rozvoje vysokých škol okruh G studentské projekty EXCELENCE DOKTORSKÉHO STUDIA NA AF MENDELU PRO NAVAZUJÍCÍ EVROPSKOU VĚDECKO-VÝZKUMNOU KARIÉRU CZ.1.07/2.3.00/20.0005 Tento seminář je spolufinancován

Více

Osnova studie proveditelnosti pro projekt zakládání a rozvoje klastrů

Osnova studie proveditelnosti pro projekt zakládání a rozvoje klastrů Osnova studie proveditelnosti pro projekt zakládání a rozvoje klastrů V rámci tohoto dokumentu se předpokládá využití informací a dat, zjištěných v rámci projektu Vyhledávání vhodných firem pro klastry

Více

Projekt se dále může přihlásit k některé z podporovaných oblastí inteligentní specializace (bude zohledněno v rámci hodnocení žádosti).

Projekt se dále může přihlásit k některé z podporovaných oblastí inteligentní specializace (bude zohledněno v rámci hodnocení žádosti). NÁZEV DOTAČNÍHO TITULU Program TREND 1. veřejná soutěž podprogram 1 Technologičtí lídři CO LZE FINANCOVAT V rámci veřejné soutěže v Podprogramu 1 - Technologičtí lídři budou podpořeny takové projekty,

Více

PODPORA VÝZKUMU, VÝVOJE A INOVACÍ V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST

PODPORA VÝZKUMU, VÝVOJE A INOVACÍ V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST Ing. Petr Porák, Ministerstvo průmyslu a obchodu PODPORA VÝZKUMU, VÝVOJE A INOVACÍ V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014-2020 MPO je Řídícím orgánem

Více

VÝVOJ NOVÉ GENERACE ZAŘÍZENÍ S POKROČILOU DIAGNOSTIKOU PRO STANOVENÍ KONTAKTNÍ DEGRADACE

VÝVOJ NOVÉ GENERACE ZAŘÍZENÍ S POKROČILOU DIAGNOSTIKOU PRO STANOVENÍ KONTAKTNÍ DEGRADACE VÝVOJ NOVÉ GENERACE ZAŘÍZENÍ S POKROČILOU DIAGNOSTIKOU PRO STANOVENÍ KONTAKTNÍ DEGRADACE Jiří Dvořáček Prezentace k obhajobě doktorské dizertační práce Institute of Machine and Industrial Design Faculty

Více

Algoritmy a struktury neuropočítačů ASN - P10. Aplikace UNS v biomedicíně

Algoritmy a struktury neuropočítačů ASN - P10. Aplikace UNS v biomedicíně Aplikace UNS v biomedicíně aplikace v medicíně postup při zpracování úloh Aplikace UNS v medicíně Důvod: nalezení exaktnějších, levnějších a snadnějších metod určování diagnóz pro lékaře nalezení šetrnějších

Více

Vyhlášení centralizovaných rozvojových programů pro veřejné vysoké školy pro rok 2015

Vyhlášení centralizovaných rozvojových programů pro veřejné vysoké školy pro rok 2015 Vyhlášení centralizovaných rozvojových programů pro veřejné vysoké školy pro rok 2015 I. Vyhlášení Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen ministerstvo ) vyhlašuje níže uvedené centralizované

Více

Rozhodnutí rektora č. 36/2015

Rozhodnutí rektora č. 36/2015 J) Slezská univerzita v Opavě Rozhodnutí rektora č. 36/2015 Jímž se vyhlašuje Interní soutěž v rámci institucionální plánu Slezské univerzity v Opavě (ISIP) s počátkem řešení projektů v roce 2016 Vydáno:

Více

Předcházení vzniku odpadů priorita ČR a EU pro odpadové hospodářství

Předcházení vzniku odpadů priorita ČR a EU pro odpadové hospodářství Předcházení vzniku odpadů priorita ČR a EU pro odpadové hospodářství Odbor odpadů, MŽP Jaromír MANHART 1. Národní konference Předcházení vzniku odpadů CEMC/ČZÚ, Praha, 2. 10. 2014 STRATEGIE A PROGRAMY

Více

Vítejte v realizaci projektů. Lenka Jozífová a tým oddělení realizace projektů

Vítejte v realizaci projektů. Lenka Jozífová a tým oddělení realizace projektů 1 Vítejte v realizaci projektů Lenka Jozífová a tým oddělení realizace projektů Doložení dokumentů a změny před podpisem Smlouvy o poskytnutí podpory Podpis Smlouvy o poskytnutí podpory Změny v realizaci

Více

Standard studijního programu Experimentální biologie rostlin

Standard studijního programu Experimentální biologie rostlin Standard studijního Experimentální biologie rostlin A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s tvůrčí

Více

Inovativní výrobky a environmentální technologie (reg. č. CZ.1.05/3.1.00/ ) ENVITECH

Inovativní výrobky a environmentální technologie (reg. č. CZ.1.05/3.1.00/ ) ENVITECH Inovativní výrobky a environmentální technologie (reg. č. CZ.1.05/3.1.00/14.0306) ENVITECH Zpráva o řešení IA 01 Využití přírodních organicko-anorganických plniv v polymerních systémech Vedoucí aktivity:

Více