TISKOVÉ TECHNIKY S Í T O T I S K.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "TISKOVÉ TECHNIKY S Í T O T I S K. www.sshopct.cz/polygrafie"

Transkript

1 S Í T O T I S K

2 ZÁKLADNÍ POJMY SÍTOTISKU TISKOVÉ TECHNIKY TISKOVÁ PŘEDLOHA (printon) Jedná se o vzor, text, který má být otisknut na potiskovaný materiál. Kvalita tiskové předlohy rozhodujícím způsobem ovlivňuje kvalitu výsledného tisku. V dnešní době jsou tiskové předlohy připravovány buď na laserových tiskárnách, osvitových jednotkách nebo speciálních CTS (computer to screen) zařízeních. Důležité pro kvalitní tisk především jemných detailů jsou ostré okraje předlohy a její naprostá neprůhlednost, která zamezí průchodu světla při osvitu síta se světlocitlivou emulzí.

3 SÍTOTISKOVÉ RÁMY Pro upevnění sítoviny je nezbytný rám. Různé sítotiskové rámy Dřevěné Hliníkové Materiály používané pro sítotiskové rámy: 1. dřevo, 2. ocel, 3. hliník v současnosti nejvíce používaný materiál pro rámy. Stabilita rámu je jedním ze zásadních aspektů ovlivňujících kvalitu výsledného tisku.

4 SÍTOTISKOVÉ RÁMY DŘEVO Historicky nejdostupnější materiál, vhodný pro menší sítotiskové rámy. U větších rámů hrozí nebezpečí deformace a nerovnoměrně vypnutého síta. Dnes se používá především v oblasti hobby sítotisku. Dřevěný rám je také náchylný na deformace vlhkostí. OCEL Pevný materiál, který umožňuje tvorbu velkých rámů bez tahové deformace při silně napnutém sítu HLINÍK Pevný a lehký materiál, dle velikosti rámu a pnutí síta je možné volit různé profily. Lehký materiál umožňuje snadnou manipulaci především u neautomatických strojů.

5 SÍTOVINA (síto) VÝBĚR sítoviny plně závisí na potřebách tiskové aplikace. MATERIÁL sítoviny se musí dobře pojit s materiálem šablony. Rozpouštědla obsažená v barvě nebo v čistícím prostředku nesmí síto poškodit. SÍTOVINA MUSÍ BÝT: - zároveň dostatečně odolná proti oděru, který by mohla způsobit těrka, - velikost otvorů musí být dostatečná, aby propustila barvu nebo jiné tiskové materiály (laky atp.) s většími pigmentovými zrny, - na druhou stranu zase dostatečně jemná, aby umožnila dostatečné uchycení i nejjemnějším detailům šablony, - v případě použití světlocitlivých emulzí pak musí být odolná proti UV záření.

6 SÍTOVINA (síto)

7 SÍTOVINA (síto) POUŽÍVANÉ MATERIÁLY polyesterové jsou vysoce odolné proti průtahu, umožňují velmi silné napnutí, nepřijímají vlhkost. Umožňují velmi přesný tisk, používají se v 90% všech sítotiskových aplikací. polyamidové větší průtažnost než polyesterové, velmi odolné proti abrazivném barvám, Používají se pro potisk nerovných předmětů nebo drsné keramiky. Kvůli vyšší elastitě a přijímání vlhkosti se nehodí na přesné a velkoformátové aplikace. hedvábí bylo používáno do 50 let 20. století, později nahrazeno polyesterovými a polyamidovými síťovinami.

8 SÍTOVINA (síto) POUŽÍVANÉ MATERIÁLY kovové sítoviny minimální průtažnost, dají se velmi silně napnout minimální průtažnost a na velká přesnost tisku, Při stejné hustotě síta jsou kovové vlákna tenčí než umělé, a tak mají větší otevřenou plochu a umožňují větší nános barvy i tisk nejjemnějších detailů. Kovové síťoviny jsou velmi drahé na náchylné ke zlomení. screen nejnovější generace poniklovaných, nerezových pletených síťovin. Mají mnohem lepší životnost než standardní kovové síťoviny, používají se např. při tisku etiket (rotační sítotisk).

9 SÍTOVINA (síto) rotamesh nejedná se o tkanou síťovinu ale o plech s vošťinovými otvory. Dají se ohnout na válec a používají se v rotačním sítotisku pro potisk etiket nebo látek. kovová síťovina rotamesh

10 SÍTOVINA (síto) ZÁKLADNÍ PARAMETRY SÍTOVIN HUSTOTA SÍTOVINY je udávána jako počet vláken na 1 cm, v praxi se pak používají síťoviny s hustotou F. TLOUŠŤKA VLÁKNA je udávána v µm (např. 27 µm). OTEVŘENÁ PLOCHA SÍTA udává kolik % celkové plochy pokrývají oka síta.

11 SÍTOVINA (síto) TISKOVÉ TECHNIKY DALŠÍ PARAMETRY SÍTOVIN Průměr vláken Šíře oka Otevřená plocha síta Tloušťka tkaniny Tloušťka vrstvy šablony Tloušťka tiskové formy Teoretický objem barvy Tloušťka mokré vrstvy barvy Druh vazby Parametr Hustota tkaniny Označení F d [µm] w [µm] Fo [%] D [µm] R [µm] M [µm] Vth [cm2/m2] Y [µm] L,K

12 SÍTOVINA (síto)

13 SÍTOVINA nános barvy šablona vlákna síta strana stěrky Potiskovaný materiál Vrstva šablony určuje sílu nánosu barvy na potiskovaném materiálu

14 SÍTOVINA (síto) 38 vláken/cm 54 vláken/cm 140 vláken/cm Nános barvy Nános barvy Nános barvy

15 SÍTOVINA (síto) VLIV TLOUŠŤKY VLÁKNA při stejné hustotě sítoviny 120/31 120/34 120/40

16 SÍTOVINA (síto) VÝSLEDEK TISKU SÍTY s různě tlustými vlákny

17 SÍTOVINA (síto) Multifilní síto Monofilní síto

18 SÍTOVINA otevřená plocha w = šíře otvoru a = vzdálenost mezi vlákny d = tloušťka vlákna

19 SÍTOVINA - výpočet otevřené plochy síta (F/d) 1. Vzdálenost jednotlivých vláken a (µm) a = /F a = /100 = 100 µm 2. Délka strany otvoru w w = a d 3. Otevřená plocha síta Fo = w 2 / a 2 x 100 %

20 SÍTOVINA - výpočet otevřené plochy síta Příklad: Sítovina 180/27 (180 vláken na cm/ tloušťka vlákna 27 µm) a = /180 = 55,555 w = a 27 = 55,55 27 = 28,555 Fo = 28,555 2 /55,555 2 x 100 = 26,42 %

21 SÍTOVINA (síto) typy vazeb L 1:1 plátnová K 1:2 keprová K 2:2 keprová

22 SÍTOVINA Výběr jemnosti síta dle druhu aplikace: do 30 vláken/cm tisk glitterů, reliéfní tisk (není možný tisk jemných detailů a rastrů), vláken/cm textilní tisk (pro krycí tisk na tmavé textilie 30-40, pro jemnější detaily nebo rastry 50-60), vláken/cm krycí tisky na papír, plasty atp. s hladkým povrchem, vláken/cm jemné detaily a rastry na materiály s hladkou plochou, malý nános barvy, vláken/cm pro nejjemnější detaily a rastry, minimální nános barvy (UV barvy).

23 Stroje pro napínání sítoviny TISKOVÉ TECHNIKY

24 Stroje pro napínání sítoviny TISKOVÉ TECHNIKY - zajišťují rovnoměrné napnutí sítoviny v požadované napínací síle. Napínací zařízení rozdělujeme: 1. napínáky mechanické zajišťují napnutí síta nejčastěji šnekovým mechanismem poháněným klikou či motoricky. 2. napínáky pneumatické pro napínání jsou použity písty s tlakovým vzduchem (v současné době využíváno nejčastěji).

25 Napínací zařízení pneumatické TISKOVÉ TECHNIKY Sítovina může být upnuta: 1. do lišty pokud celou napínanou hranu tvoří jedna lišta, není možné dosáhnout rovnoměrného tahu ve všech místech, 2. do samostatných klapek - využívají se dvě velikosti klapek, - jednotlivé klapky je nutno rozmístit tak, aby byly rovnoměrně rozloženy po stranách síta, - počet napínacích jednotek se volí podle velikosti napínaného rámu.

26 Napínací zařízení pneumatické klapkové mechanismy TISKOVÉ TECHNIKY Pro rámy menších formátů a pro rámy s podobnou délkou stran se mohou použít jednookruhové systémy - pro všechny klapky je použito stejného tlakového vzduchu. U velkých sít a sít s různým poměrem stran je napínání složitější a strany vyžadují rozdílné tlaky při napínání používají se dvouokruhové systémy - protilehlé strany jsou ovládány z jednoho řídícího pultu a vyznačují se stejným tlakem pístů. PRINCIPY NAPÍNÁNÍ SÍT: 1. standardní, 2. úhlové.

27 1. Princip napínání sít - standardní TISKOVÉ TECHNIKY - je velmi jednoduchý, - jednotlivé klapky se podle formátu rámu rozmístí po jeho obvodu, - do jejich čelistí se upne sítovina, - je nutné udržovat čelisti a jejich povrch v naprostéčistotě, - postupy napínání síta jsou dva: a) přes hranu rámu, b) bez kontaktu s rámem, - sítovina není napnuta najednou, ale tlak klapek se postupně zvětšuje, - při napnutí se musí použít větší síla, než je předepsaná v propozicích zakázky, protože po nalepení a zaschnutí dochází k mírnému povolení tkaniny. Každá zakázka má stanoveno: - s jakou tkaninou se bude pracovat (u materiálů je definována mezní napínací síla, která určuje míru maximálního napnutí), - jaká je požadovaná napínací síla.

28 2. Princip napínání sít - úhlové - tkanina je napnuta pod určitým úhlem, - nejčastěji se používají úhly 7, 5, 15, 20 stupňů, - využívá se hlavně v případě, kdy jsou na motivu rastrové plochy nebo jemné linie rovnoběžné s vlákny, - využívá se převážně při potisku nesavých materiálů, - napínání je náročné technologicky i vzhledem k množství spotřebovaného materiálu, - sítovina se vypne na rám pomocný, který je větší než požadovaný rám, na němž má být tkanina napnuta, - dále dochází k nalepení sítoviny na hrany požadovaného rámu, - přebytečný materiál je po zaschnutí lepidla odstraněn.

29 2. Princip napínání sít TISKOVÉ TECHNIKY Standardní Sítovina Úhlové Sítovina napínáky napínáky Rám rovnoběžně s vlákny síta Rám natočený o 7

30 LEPENÍ sítoviny - nezbytné je dobré očištění sítotiskového rámu od nečistot, zbytků lepidel, barvy či staré sítoviny, - nejčastěji se používají speciální dvousložková lepidla na bázi polyuretanu, - lepidlo se nanáší buď na rám a následně je přiložena sítovina, nejčastějším postupem je však nanesení lepidla na již k rámu přiloženou sítovinu, - nanášení lepidla je prováděno štětcem, - dále dochází k zasychání - preferuje se pozvolnější zasychání, aby nedocházelo k zaschnutí lepidla dříve, než je kompletně naneseno na sítovinu, - sítovina zůstává vypnuta dokud plně nezaschne, - po zaschnutí se uvolní tah napínacího zařízení a oříznou se přebytky sítoviny z vnější strany rámů.

31 KONTROLA napnutí sítoviny Je důležitým krokem, kdy dochází ke kontrole správné a rovnoměrné napínací síly. Ke kontrole se používají: - mechanické měřící systémy s analogovým nebo digitálním výstupem, které se položí na vypnuté síto a měřidlo zobrazí aktuální hodnotu napínací síly, - měření se musí provádět v obou základních směrech napínání (rovnoměrné napnutí = naměřena stejná napínací síla), - tiskový motiv se ve většině případů orientuje doprostřed síta, kde musí být naměřena konstantní napínací síla.

Tiskové techniky. 15. Tiskové formy pro sítotisk. Vytvořila: Hana Světlíková Vytvořeno dne: 4. 2. 2013. www.isspolygr.cz.

Tiskové techniky. 15. Tiskové formy pro sítotisk. Vytvořila: Hana Světlíková Vytvořeno dne: 4. 2. 2013. www.isspolygr.cz. 15. Tiskové formy pro www.isspolygr.cz Vytvořila: Hana Světlíková Vytvořeno dne: 4. 2. 2013 Strana: 1/8 Škola Ročník 1. ročník (SOŠ, SOU) Název projektu Interaktivní metody zdokonalující proces edukace

Více

Úvod Sítotisková technologie Předtisková příprava Historie sítotisku Závěr Literatura Konec. Sítotisk. Autor: Ondřej Kočí Editor: Helena Míková

Úvod Sítotisková technologie Předtisková příprava Historie sítotisku Závěr Literatura Konec. Sítotisk. Autor: Ondřej Kočí Editor: Helena Míková Semestrální práce z předmětu Kartografická polygrafie a reprografie Sítotisk Autor: Ondřej Kočí Editor: Helena Míková Praha, duben 2012 Katedra mapování a kartografie Fakulta stavební ČVUT v Praze Úvod

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ OBOR GEODÉZIE A KARTOGRAFIE KATEDRA MAPOVÁNÍ A KARTOGRAFIE. Sítotisk.

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ OBOR GEODÉZIE A KARTOGRAFIE KATEDRA MAPOVÁNÍ A KARTOGRAFIE. Sítotisk. ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ OBOR GEODÉZIE A KARTOGRAFIE KATEDRA MAPOVÁNÍ A KARTOGRAFIE Sítotisk semestrální práce Ondřej Kočí editor: Helena Míková V Praze dne 30. 4. 2012 Kartografická

Více

APLIKAČNÍ TECHNOLOGIE

APLIKAČNÍ TECHNOLOGIE APLIKAČNÍ TECHNOLOGIE nanášení pájecích past, lepidel, tavidel aj. sítotisk šablonový tisk dispenze pin transfer. Zařízení ruční poloautomatická automatická in line nebo off line PLATÍ ZÁSADA: dobře natisknuto

Více

Tiskové techniky. 2. Sítotisk. Vytvořila: Hana Světlíková Vytvořeno dne: 6. 9. 2012. www.isspolygr.cz. Tiskové techniky. DUM číslo: 2 Název: Sítotisk

Tiskové techniky. 2. Sítotisk. Vytvořila: Hana Světlíková Vytvořeno dne: 6. 9. 2012. www.isspolygr.cz. Tiskové techniky. DUM číslo: 2 Název: Sítotisk 2. Sítotisk www.isspolygr.cz Vytvořila: Hana Světlíková Vytvořeno dne: 6. 9. 2012 Strana: 1/10 Škola Ročník 1. ročník (SOŠ, SOU) Název projektu Interaktivní metody zdokonalující proces edukace na ISŠP

Více

Filtry a koše. Naše filtry. pro Váš úspěch

Filtry a koše. Naše filtry. pro Váš úspěch Filtry a koše Naše filtry pro Váš úspěch Filtry Filtry Filtry jsou důležitou součástí technologických procesů v nejrůznějších odvětvích hospodářství. Používají se k filtraci tekutin v chemickém a potravinářském

Více

Filtry a filtrační koše. Naše filtry pro váš úspěch

Filtry a filtrační koše. Naše filtry pro váš úspěch Filtry a filtrační koše Naše filtry pro váš úspěch Filtry Filtry Filtry jsou důležitou součástí technologických procesů v nejrůznějších odvětvích hospodářství. Používají se k filtraci tekutin v chemickém

Více

1. TISKOVÁ TECHNIKA SÍTOTISK

1. TISKOVÁ TECHNIKA SÍTOTISK 1. TISKOVÁ TECHNIKA SÍTOTISK OBSAH: 1.1. Historie sítotisku str. 1-3 1.2. Rozdělení sítotisku str. 3-4 1.3. Základní pojmy sítotisku str. 4-5 1.1. Historie sítotisku Sítotisk je pravděpodobně jedna z nejstarších

Více

Tiskové techniky. 14. Sítotiskové šablony. Vytvořila: Hana Světlíková Vytvořeno dne: 4. 2. 2013. www.isspolygr.cz.

Tiskové techniky. 14. Sítotiskové šablony. Vytvořila: Hana Světlíková Vytvořeno dne: 4. 2. 2013. www.isspolygr.cz. 14. Sítotiskové šablony www.isspolygr.cz Vytvořila: Hana Světlíková Vytvořeno dne: 4. 2. 2013 Strana: 1/10 Škola Ročník 1. ročník (SOŠ, SOU) Název projektu Interaktivní metody zdokonalující proces edukace

Více

S Í T O T I S K O V É S T R O J E

S Í T O T I S K O V É S T R O J E S Í T O T I S K O V É S T R O J E Princip tisku 1 Sklopný pohyb tiskové formy 2 Sítotisková barva 3 Tříč (Těrka) 4 Potiskovaný materiál 5 Barviště 6 5 6 Obrazotvorná šablona 7 Barvový film 7 Na tisknoucích

Více

Pokyny pro přepravu a manipulaci s deskami Polydar

Pokyny pro přepravu a manipulaci s deskami Polydar Manipulace, montáž a údržba desek Polydar Pokyny pro přepravu a manipulaci s deskami Polydar Během přepravy a skladování dbejte zvýšené opatrnosti, aby jste zabránili poškrábání desek nebo poškození hran.

Více

Používá se jako nátěr kovových konstrukcí (i z lehkých kovů a slitin), jako antikorozní ochrana s vysokou mírou

Používá se jako nátěr kovových konstrukcí (i z lehkých kovů a slitin), jako antikorozní ochrana s vysokou mírou Technický list Datum vydání 04/2014 Vulmproepox RD OCELOVÉ KONSTRUKCE Antikorozní základní nátěr Popis výrobku: Vulmproepox RD je dvousložková nátěrová hmota založená na bázi vody, která se skládá ze složky

Více

Technický list - ABS hrany UNI barvy

Technický list - ABS hrany UNI barvy Technický list - ABS hrany UNI barvy ABS hrany UNI jsou kvalitní termoplastové hrany z maximálně odolného a teplotně stálého plastu ABS (Akrylonitryle Butadiene Styrene). Výhody: ABS hrany UNI jsou v interiéru

Více

CarbonTEX/CarbonTEX PRO

CarbonTEX/CarbonTEX PRO CarbonTEX/CarbonTEX PRO Trocha individuality Informace pro ortotiky-protetiky 2 Ottobock CarbonTEX/CarbonTEX PRO CarbonTEX/CarbonTEX PRO Praktické rady CarbonTEX/CarbonTEX PRO Zdrsněte povrch laminovaného

Více

TISKOVÉ TECHNIKY S Í T O T I S K. www.sshopct.cz/polygrafie

TISKOVÉ TECHNIKY S Í T O T I S K. www.sshopct.cz/polygrafie S Í T O T I S K Tvorba tiskové šablony Tiskovou šablonou nazýváme spojení síťoviny a emulze, která zakrývá tu část síta, jež nemá propouštět barvu tisknout. Pro zhotovení tiskové šablony existuje celá

Více

Spotřeba: 3 4 kg předpřipraveného nátěru / m² na dvě vrstvy, nanáší se štětcem nebo ocelovým hladítkem

Spotřeba: 3 4 kg předpřipraveného nátěru / m² na dvě vrstvy, nanáší se štětcem nebo ocelovým hladítkem HIDROSTOP FLEX Jednosložkový pružný vodotěsný nátěr Jednosložkový vysoce pružný vodotěsný (při kladném a záporném tlaku vody) nátěr na cementové bázi, který propouští vodní páry a je mrazuvzdorný. Na utěsňování

Více

Od roku 2016 je firma Střechy 92, s.r.o. dodavatelem vrstveného dřeva Ultralam pro Českou republiku.

Od roku 2016 je firma Střechy 92, s.r.o. dodavatelem vrstveného dřeva Ultralam pro Českou republiku. Ultralam je obchodní značka výrobce pro konstrukční materiál vrstvené dřevo. (Anglicky se tento materiál nazývá LVL laminated veneer lumber, německy FSH Furnierschichtholz). Vrstvené dřevo Ultralam svými

Více

OBLOUKOVÉ SVĚTLÍKY P E N D I N G TECHNICKÁ SLOŽKA. Cintralux alu 25 mm. Hliníkový obloukový světlík s vícestěnnou polykarbonátovou výplní

OBLOUKOVÉ SVĚTLÍKY P E N D I N G TECHNICKÁ SLOŽKA. Cintralux alu 25 mm. Hliníkový obloukový světlík s vícestěnnou polykarbonátovou výplní OBLOUKOVÉ SVĚTLÍKY PATENT TECHNICKÁ SLOŽKA P E N D I N G Cintralux alu 25 mm Hliníkový obloukový světlík s vícestěnnou polykarbonátovou výplní 01-02-2018 Obecný popis výrobku Obloukový světlík je vyroben

Více

HET spol. s.r.o., Ohníč u Teplic

HET spol. s.r.o., Ohníč u Teplic HET spol. s.r.o., 417 65 Ohníč u Teplic Použití: Klasický malířský tekutý nátěr do vnitřních prostor, vodou ředitelný, paropropustný, matný, vysoce kryvý a roztíratelný. struktura plyše, vysoká životnost

Více

VY_32_INOVACE_A 03 15

VY_32_INOVACE_A 03 15 Název a adresa školy: Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace, Praskova 399/8, Opava, 746 01 Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory

Více

jeřábová lana, řetězy... textilní vazáky - nekonečné - ploché s oky - vícepramenné - kombinované

jeřábová lana, řetězy... textilní vazáky - nekonečné - ploché s oky - vícepramenné - kombinované textilní vazáky - nekonečné - ploché s oky - vícepramenné - kombinované Co by bylo dobré vědět, než si objednáte textilní pás? Pár doporučení a rad jak na textil. Výběr textilních pásů Textilní pásy se

Více

Stavební chemie. pomocník při montáži

Stavební chemie. pomocník při montáži Stavební chemie pomocník při montáži 19. stavební chemie Stavební chemie 74011 BD Tekutá chemická kotva Tekutá kotva (polyesterová) 380 ml do -5 C pro profesionální použití s aplikační pistolí APK38. Llze

Více

Tiskové chyby vyhrazeny. Obrázky mají informativní charakter.

Tiskové chyby vyhrazeny. Obrázky mají informativní charakter. MTJZ Lineární jednotky MTJZ s pohonem ozubeným řemenem Charakteristika Lineární moduly řady MTJZ jsou v první řadě určeny pro svislou zástavbu a použití jako osy Z lineárních víceosých X-Y-Z systémů. Lineární

Více

Lepení materiálů. RNDr. Libor Mrňa, Ph.D.

Lepení materiálů. RNDr. Libor Mrňa, Ph.D. Lepení materiálů RNDr. Libor Mrňa, Ph.D. Princip Adheze Smáčivost Koheze Dělení lepidel Technologie lepení Volba lepidla Lepení kovů Zásady navrhování lepených konstrukcí Typy spojů Princip lepení Lepení

Více

LCM - 05 Metakrylátové konstrukční lepidlo list technických údajů

LCM - 05 Metakrylátové konstrukční lepidlo list technických údajů LCM - 05 Metakrylátové konstrukční lepidlo list technických údajů Popis LCM - 05 je rychle tvrdnoucí dvousložkové akrylové lepidlo pro lepení kompozit, termoplastů a kovů. LCM - 05 je bezpodkladové lepidlo

Více

Úvod Co je to ofset? Výroba tiskových desek a princip tisku Ofsetový potisk plastů Závěr Literatura Konec. Ofset

Úvod Co je to ofset? Výroba tiskových desek a princip tisku Ofsetový potisk plastů Závěr Literatura Konec. Ofset Semestrální práce z předmětu Kartografická polygrafie a reprografie Ofset Autor: Jan Štokr, David Legner Editor: Eliška Housarová, Pavel Hradec Praha, duben 2010 Katedra mapování a kartografie Fakulta

Více

Pokládka velkoformátových obkladů jak na to?

Pokládka velkoformátových obkladů jak na to? Pokládka velkoformátových obkladů jak na to? Velké formáty keramických obkládaček a dlaždic jsou nepřehlédnutelným trendem. Sjednocují a opticky zvětšují obkládané prostory, menší množství spár prospívá

Více

KRYCÍ MĚCHY HENNLICH KRYTOVÁNÍ ÚSPORNÉ ŘEŠENÍ PRO NEAGRESIVNÍ PROSTŘEDÍ IDEÁLNÍ PRO VERTIKÁLNÍ ULOŽENÍ DÍKY LEHKÉ KONSTRUKCI

KRYCÍ MĚCHY HENNLICH KRYTOVÁNÍ ÚSPORNÉ ŘEŠENÍ PRO NEAGRESIVNÍ PROSTŘEDÍ IDEÁLNÍ PRO VERTIKÁLNÍ ULOŽENÍ DÍKY LEHKÉ KONSTRUKCI HENNLICH KRYTOVÁNÍ KRYCÍ MĚCHY ÚSPORNÉ ŘEŠENÍ PRO NEAGRESIVNÍ PROSTŘEDÍ IDEÁLNÍ PRO VERTIKÁLNÍ ULOŽENÍ DÍKY LEHKÉ KONSTRUKCI SPECIÁLNÍ KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ PRODLUŽUJE ŽIVOTNOST MĚCHU 1.1 TEPELNĚ SVAŘOVANÉ

Více

ETICS technické specifikace požadavky obecná charakteristika systém nebo výrobek všeobecné podmínky pro výběrové řízení

ETICS technické specifikace požadavky obecná charakteristika systém nebo výrobek všeobecné podmínky pro výběrové řízení ETICS technické specifikace požadavky obecná charakteristika systém nebo výrobek všeobecné podmínky pro výběrové řízení Veškeré y a výrobky uvedené v této dokumentaci jsou specifikovány s ohledem na požadované

Více

Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace, Praskova 399/8, Opava, 746 01 IČO: 47813121 Projekt: OP VK 1.5

Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace, Praskova 399/8, Opava, 746 01 IČO: 47813121 Projekt: OP VK 1.5 Název a adresa školy: Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace, Praskova 399/8, Opava, 746 01 IČO: 47813121 Projekt: OP VK 1.5 Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Více

Vulmproepox R RH. Vulmproepox R RH je dvousložková nátěrová hmota založená na bázi vody, která se skládá ze. Popis výrobku: Použití: Výhody:

Vulmproepox R RH. Vulmproepox R RH je dvousložková nátěrová hmota založená na bázi vody, která se skládá ze. Popis výrobku: Použití: Výhody: Technický list Datum vydání 04/2014 Vulmproepox R RH ROPOVODY, PLYNOVODY Nátěr na železné konstrukce, antikorozní základní i vrchní nátěr. Popis výrobku: Vulmproepox R RH je dvousložková nátěrová hmota

Více

dáma s liščím šálem Malva Schalek, 1921 RESTAURÁTORSKÁ ZPRÁVA

dáma s liščím šálem Malva Schalek, 1921 RESTAURÁTORSKÁ ZPRÁVA dáma s liščím šálem Malva Schalek, 1921 RESTAURÁTORSKÁ ZPRÁVA restaurovala MgA. Petra Tušerová leden 2016 Restaurátorská zpráva 1. Údaje o díle název: Dáma s liščím šálem autor: Malva Schalek technika:

Více

Tvrdší. Agresivnější. Žluté. Nové řezné kotouče Kronenflex

Tvrdší. Agresivnější. Žluté. Nové řezné kotouče Kronenflex Tvrdší. Agresivnější. Žluté. Nové řezné kotouče Kronenflex Není nad opravdu dobrý nástroj Pro nás, jakožto vynálezce vysokootáčkového řezného kotouče, je plynulá optimalizace a zlepšení našich výrobků

Více

UV pískovací fólie. Obsah

UV pískovací fólie. Obsah UV pískovací fólie Obsah 1. typy folií 2. popis jednotlivých fólií 3. tabulka (stručný přehled) 4. příslušenství (UV osvitky, boxy, wapka, pistole, pomůcky) 5. software 6. folie 7. tiskárny 8. školení

Více

Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace, Praskova 399/8, Opava, 746 01 IČO: 47813121 Projekt: OP VK 1.5

Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace, Praskova 399/8, Opava, 746 01 IČO: 47813121 Projekt: OP VK 1.5 Název a adresa školy: Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace, Praskova 399/8, Opava, 746 01 IČO: 47813121 Projekt: OP VK 1.5 Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Více

Požadavky pro osazování ve společnosti MSV elektronika s.r.o.

Požadavky pro osazování ve společnosti MSV elektronika s.r.o. Požadavky pro osazování ve společnosti MSV elektronika s.r.o. 1. Rozměry (včetně případných technologických okrajů) šířka 70 440 mm (optimálně 100 200 mm) délka 50 380 mm (optimálně 150 300 mm) U DPS je

Více

Úvod Ofset Závěr Konec Ofset

Úvod Ofset Závěr Konec Ofset Semestrální práce z předmětu Kartografická polygrafie a reprografie Ofset Autor: Adéla Seberová, Kateřina Turková Editor: Jan Ďoubal Praha, Březen 2010 Katedra mapování a kartografie Fakulta stavební ČVUT

Více

efficiency in laser cutting Bystar L Velkoformátové laserové řezací systémy na plechy, roury a profily

efficiency in laser cutting Bystar L Velkoformátové laserové řezací systémy na plechy, roury a profily efficiency in laser cutting Bystar L Velkoformátové laserové řezací systémy na plechy, roury a profily 2 Bystar L velký, přesný a autonomní Vzhledem k velikosti pracovní oblasti překračují univerzálně

Více

SILIKONOVÉ SILIKONOVÁ ŘADA

SILIKONOVÉ SILIKONOVÁ ŘADA - SILIKONOVÁ ŘADA BARVY A OMÍTKY NA BÁZI SILOXANOVÝCH PRYSKYŘIC PŘEDSTAVUJÍ NEJLEPŠÍ ŘEŠENÍ PRO OCHRANU VAŠEHO DOMU PŘED VODOU, ZIMOU A PRACHEM. VÝHODY ŘADY Silikonové omítky v současné době představují

Více

Sloupek Bekafix. Obr. 1

Sloupek Bekafix. Obr. 1 1 Popis je vyroben z oceli Sendzimir (1) metodou profilového válcování. Sloupek je následně potažen vrstvou polyesteru. Sloupky Bekafix lze použít v kombinaci s panely Nylofor 3D, Nylofor 3-M, Nylofor

Více

Rovnání a ohýbání tažnost houževnatost. Pochod rovnání strojní ruční. Zámečnické kladivo Dřevěné palice Rovnací desky Úder kladivem:

Rovnání a ohýbání tažnost houževnatost. Pochod rovnání strojní ruční. Zámečnické kladivo Dřevěné palice Rovnací desky Úder kladivem: Rovnání a ohýbání Rovnáním a ohýbáním lze měnit tvar polotovaru působením vnějších sil bez vzniku třísek. Konají se jak za studena, tak i za tepla. Lze rovnat a ohýbat materiály, které mají dostatečnou

Více

KONTROLNÍ PŘÍPRAVKY K 3 POHLEDOVÉ. doc. Ing. Martin Hynek, PhD. a kolektiv. verze - 1.0

KONTROLNÍ PŘÍPRAVKY K 3 POHLEDOVÉ. doc. Ing. Martin Hynek, PhD. a kolektiv. verze - 1.0 Katedra konstruování strojů Fakulta strojní K 3 POHLEDOVÉ KONTROLNÍ PŘÍPRAVKY doc. Ing. Martin Hynek, PhD. a kolektiv verze - 1.0 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Projekt CZ.1.07/1.5.00/34.0415 Inovujeme, inovujeme Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT (DUM) Tematická oblast Základní aranžérské nářadí a pomůcky,

Více

DŘEVOplus víc než dřevo

DŘEVOplus víc než dřevo DŘEVOplus víc než dřevo NÁVOD K MONTÁŽI VENKOVNÍ PODLAHY (TERASY) DŘEVOplus je modifikované dřevo. Materiál vytvořený kombinací dřevěné hmoty se zdravotně nezávadným polyetylenem. Hlavní surovinou DŘEVOplus

Více

P EHLEDOVÁ TABULKA TVRDOSTÍ TùREK

P EHLEDOVÁ TABULKA TVRDOSTÍ TùREK P EHLEDOVÁ TABULKA TVRDOSTÍ TùREK 45A BÍLÁ 55A-60A ÎLUTÁ 60A ORANÎOVÁ 55A BÍLÁ 60A-65A âervená 65A âervená 60A BÍLÁ 65A-70A âervená 70A TMAVù ZELENÁ 65A BÍLÁ 70A-75A ZELENÁ 75A ZELENÁ 70A BÍLÁ 75A-80A

Více

Svitková helma DSP508 Ochranný prvek vnitřních hran svitků

Svitková helma DSP508 Ochranný prvek vnitřních hran svitků Svitková helma DSP508 Ochranný prvek vnitřních hran svitků DSP je nová generace ochraných prvků v oblasti ochrany vnitřních hran svitků při mezioperačních a skladových přesunech. Celoplastový vnitřní kruh

Více

Technologické parametry zadávací dokumentace a dat

Technologické parametry zadávací dokumentace a dat Technologické parametry zadávací dokumentace a dat Abychom mohli Vaši zakázku kvalitně a co nejrychleji zhotovit, je zapotřebí dodržet následující požadavky: Rozsah celkových vnějších rozměrů desky (přířezu):

Více

SCREENOVÉ. chrání vaše soukromí.

SCREENOVÉ. chrání vaše soukromí. SCREENOVÉ rolety chrání vaše soukromí. SCREENOVÉ ROLETY chrání vaše soukromí. Pořiďte si vysoce účinnou, estetickou a moderní stínicí techniku screenové rolety ISOTRA. Zajistíte si příjemnou teplotu v

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ. Dokončovací operace obrábění - leštění

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ. Dokončovací operace obrábění - leštění Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Téma: Dokončovací operace obrábění - leštění Obor: Nástrojař Ročník: 3. Zpracoval(a): Pavel Rožek Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2010 Obsah 1 Dokončovací

Více

Návod k instalaci a obsluze EB 8546-1 CS. Regulátor přívodního tlaku, typ 4708-45. pro zvýšený pneumatický výkon

Návod k instalaci a obsluze EB 8546-1 CS. Regulátor přívodního tlaku, typ 4708-45. pro zvýšený pneumatický výkon Regulátor přívodního tlaku, typ 4708-45 pro zvýšený pneumatický výkon Obr. 1: Regulátor přívodního tlaku, typ 4708-45 Návod k instalaci a obsluze EB 8546-1 CS Vydání: březen 2010 Obsah Obsah 1 Konstrukce

Více

Rolety do střešních oken

Rolety do střešních oken Rolety do střešních oken Sky- light concept obsahuje systémy na stínění většiny typů střešních oken. Můžeme ho rozdělit na dva systémy řady EXCLUSIVE a řady STANDARD. Roleta řady EXCLUSIVE zaručuje dokonalé

Více

Ecophon Super G A SYSTÉMOVÁ ŘADA

Ecophon Super G A SYSTÉMOVÁ ŘADA Ecophon Super G A Panel je určen pro použití ve školních chodbách, tělocvičnách a obdobném prostředí, kde hrozí riziko mechanického nárazu. Panely Ecophon Super G A se montují na nosný rošt s příložkami

Více

HET spol. s.r.o., Ohníč u Teplic

HET spol. s.r.o., Ohníč u Teplic HET spol. s.r.o., 417 65 Ohníč u Teplic Použití: Klasický malířský tekutý nátěr do vnitřních prostor, vodou ředitelný, paropropustný, matný, vysoce kryvý a roztíratelný. Obj. č. 84421810 malířský válec

Více

Svislé markýzy Markýzolety

Svislé markýzy Markýzolety Výbava Typ 101 Typ 107 Typ 108 Typ 109 Typ 10 Pohon a obsluha Motorový pohon (vč. ovládacího spínače) Rádiový motor (vč. 1-kanálového bezdrátového ovladače) O O O O Zásuvná spojka volná Zásuvná spojka

Více

OBRÁBĚNÍ DŘEVA. Mgr. Jan Straka

OBRÁBĚNÍ DŘEVA. Mgr. Jan Straka OBRÁBĚNÍ DŘEVA Mgr. Jan Straka Obrábění je technologický pochod, kterým vytváříme požadovaný tvar obrobku ve stanovených rozměrech a v požadované kvalitě obrobených ploch. Obrábění se dělí podle způsobu

Více

SCREENOVÉ. chrání vaše soukromí.

SCREENOVÉ. chrání vaše soukromí. SCREENOVÉ rolety chrání vaše soukromí. SCREENOVÉ ROLETY chrání vaše soukromí. Pořiďte si vysoce účinnou, estetickou a moderní stínicí techniku screenové rolety ISOTRA. Zajistíte si příjemnou teplotu v

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.5 Karosářské Know how (Vědět jak) Kapitola

Více

Technický list. Elcometer 4695 Testovací karty Leneta. Opacitní karty. Zobrazovací karty / Karty pro krycí schopnost

Technický list. Elcometer 4695 Testovací karty Leneta. Opacitní karty. Zobrazovací karty / Karty pro krycí schopnost Elcometer 4695 Testovací karty Leneta Testovací karty Leneta mohou být použity v souladu s následujícími normami: AS/NZS 1580.213.1, ASTM D 344, ASTM D 2805, ASTM D 2486, ASTM D 5150, ASTM D 6441, BS 3900-D4,

Více

Tenzometry HBM. Petr Wasgestian petr.wasg@hbm.cz. http://www.hbm.cz

Tenzometry HBM. Petr Wasgestian petr.wasg@hbm.cz. http://www.hbm.cz HBM Petr Wasgestian petr.wasg@hbm.cz http://www.hbm.cz - v roce 1938 byl vynalezen první drátkový tenzometr - v roce 1952 byla technologie výroby změněna -> vznik fóliového tenzometru Tenzometr Tenzometry

Více

Potřebné výrobky. Spotřeba 1

Potřebné výrobky. Spotřeba 1 HQ BONDING CZ 1 HQ Bond Stone je speciálně vyvinut pro lepení kamenných materiálů a díky nejnovější technologii a složení symbolizuje nejpokročilejší výrobek lepícího systému. V kombinaci s dalšími vysoce

Více

Max Exterior balkonové podlahové desky

Max Exterior balkonové podlahové desky BALKONOVÁ PODLAHOVÁ DESKA Max balkonové podlahové desky Obr. 1 POVRCH HEXA Obr. 2 AKRYL-POLYURETAN (ochrana proti povětrnostním vlivům) S POVRCHEM HEXA UNI-DEKOR POPIS MATERIÁLU Max balkonové podlahové

Více

Zkvalitnění výuky modulu Arboristický blokna VOŠ zahradnické CZ.1.07/2.1.00/ LANA VE STROMOLEZENÍ

Zkvalitnění výuky modulu Arboristický blokna VOŠ zahradnické CZ.1.07/2.1.00/ LANA VE STROMOLEZENÍ Zkvalitnění výuky modulu Arboristický blokna VOŠ zahradnické CZ.1.07/2.1.00/13.0031 LANA VE STROMOLEZENÍ LANA VE STROMOLEZENÍ Lano je základní nástroj používaný ve stromolezení. Stromolezecké lano neslouží

Více

příprava povrchů pod organické povlaky (nátěry, plastické hmoty, pryžové vrstvy apod.) odstraňování korozních produktů odstraňování okují po tepelném

příprava povrchů pod organické povlaky (nátěry, plastické hmoty, pryžové vrstvy apod.) odstraňování korozních produktů odstraňování okují po tepelném J. Kubíček FSI 2018 příprava povrchů pod organické povlaky (nátěry, plastické hmoty, pryžové vrstvy apod.) odstraňování korozních produktů odstraňování okují po tepelném tváření a tepelném zpracování odstraňování

Více

14.3 Převody řemenové - plochými řemeny

14.3 Převody řemenové - plochými řemeny Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Tematická oblast Předmět Druh učebního materiálu Anotace Vybavení, pomůcky Střední průmyslová škola strojnická Vsetín CZ.1.07/1.5.00/34.0483 Ing.

Více

1.1.1 Hodnocení plechů s povlaky [13, 23]

1.1.1 Hodnocení plechů s povlaky [13, 23] 1.1.1 Hodnocení plechů s povlaky [13, 23] Hodnocení povlakovaných plechů musí být komplexní a k určování vlastností základního materiálu přistupuje ještě hodnocení vlastností povlaku v závislosti na jeho

Více

Venkovní žaluzie Cetta 50 Charakteristika

Venkovní žaluzie Cetta 50 Charakteristika Venkovní žaluzie Cetta 50 Charakteristika Venkovní žaluzie Cetta 50 jsou moderní a praktické žaluzie určené zejména pro rodinné domy. Mají však také široké uplatnění platní při zastínění hal, hypermarketů

Více

OCHRANNÉ MĚCHY standardní provedení

OCHRANNÉ MĚCHY standardní provedení OCHRANNÉ MĚCHY ZA TEPLA SVAŘOVANÉ textilní materiál koncový rám 2 koncový rám 1 vodící rám / výztuha 2 zdvih = vytažení P.C. = stlačení zdvih = vytažení - stlačení P.C. B B = šířka měchu a = výška měchu

Více

Tabulka 5 Specifické prvky

Tabulka 5 Specifické prvky Tabulka 5 Specifické prvky 1 Podhledy (s působením požáru ze spodní strany) 1.1 Podhled s přídavnou izolací vloženou mezi dřevěné stropní nosníky, druh DP2 1 - stropní záklop 2 - dřevěné nosníky (vzdálené

Více

01 ZÁVĚSNÉ POPRUHY TEXTILNÍ NETKANÉ (SKLÁDANÉ)

01 ZÁVĚSNÉ POPRUHY TEXTILNÍ NETKANÉ (SKLÁDANÉ) 01 ZÁVĚSNÉ POPRUHY TEXTILNÍ NETKANÉ (SKLÁDANÉ) Textilní vázací prostředky díky svým vysokým užitným vlastnostem nacházejí nejširší použití ve všech oblastech průmyslu při zvedání, spouštění a zavěšování

Více

Pracovní postup Cemix: Omítkový systém pro podklady na bázi dřeva Platnost od 1. června 2013

Pracovní postup Cemix: Omítkový systém pro podklady na bázi dřeva Platnost od 1. června 2013 Pracovní postup Cemix: Omítkový systém pro podklady na bázi dřeva Platnost od 1. června 2013 strana Obsah: 1. Obecné 1 2. Skladba systému 1 2.1. Penetrace podkladu 1 2.2. Lepicí a stěrkovací hmota 1 2.3.

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V. 2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V. 2.15 Konstrukční materiály Kapitola 24 Voštinové

Více

Výukové texty. pro předmět. Automatické řízení výrobní techniky (KKS/ARVT) na téma

Výukové texty. pro předmět. Automatické řízení výrobní techniky (KKS/ARVT) na téma Výukové texty pro předmět Automatické řízení výrobní techniky (KKS/ARVT) na téma Podklady k základním pojmům principu odměřovacích systémů (přírůstkový, absolutní) Autor: Doc. Ing. Josef Formánek, Ph.D.

Více

HET spol. s.r.o., Ohníč u Teplic

HET spol. s.r.o., Ohníč u Teplic HET spol. s.r.o., 417 65 Ohníč u Teplic Použití: Klasický malířský tekutý nátěr do vnitřních prostor, vodou ředitelný, paropropustný, matný, vysoce kryvý a roztíratelný. Obj. č. 84421810 malířský válec

Více

Přehled produktových řad. OL1 Přesné vedení v dráze v plném spektru SENZORY PRO MĚŘENÍ VZDÁLENOSTI

Přehled produktových řad. OL1 Přesné vedení v dráze v plném spektru SENZORY PRO MĚŘENÍ VZDÁLENOSTI Přehled produktových řad OL1 Přesné vedení v dráze v plném spektru Výhody A DENÍ V DRÁZE V PLNÉM SPEKTRU B C D Přesná detekce v rozsahu mikrometrů E F OL1 je díky svému 10 mm širokému světelnému pásu s

Více

Stany pro každou příležitost. Nůžkové stany katalog 2015. Stany pro každou příležitost

Stany pro každou příležitost. Nůžkové stany katalog 2015. Stany pro každou příležitost Nůžkové stany katalog 2015 Hexagon Je nepromokavý Opláštění stanu je vyrobeno ze 100% polyesterové tkaniny s jednostranným zátěrem PVC a UV stabilizací. Gramáž opláštění je 300 g/m2. Je celohliníkový Ideální

Více

má největší úběr z LAPI řady. Vhodný na odstraňování švů po lisovacích formách, hrubé práce v různých radiusech atp.

má největší úběr z LAPI řady. Vhodný na odstraňování švů po lisovacích formách, hrubé práce v různých radiusech atp. Kotouče nástroje se zabudovaným abrazivem Nástroje LAPI a POLI Nástroje jsou pojeny polyuretanovou pěnou Nástroje se chladí vodou (není nutné přimazávat brusivo) Minimalizují zápraskovou vrstvu, a tím

Více

HET spol. s.r.o., Ohníč u Teplic

HET spol. s.r.o., Ohníč u Teplic HET spol. s.r.o., 417 65 Ohníč u Teplic Použití: Klasický malířský tekutý nátěr do vnitřních prostor, vodou ředitelný, paropropustný, matný, vysoce kryvý a roztíratelný. malířský válec na velké plochy,

Více

Prosvětlené designové fotorámy

Prosvětlené designové fotorámy Prosvětlené designové fotorámy CA1 Crystal černý rám tloušťka pouze 8 mm světelný LED (úspora energie) barevné provedení: čirý, po obvodu krycího plexiskla černý potisk připevnění ke zdi přes distanční

Více

MANUÁL EXT 50, INT 50. SERVIS CLIMAX s.r.o. Jasenice 1253 755 01 Vsetín. Tel./fax: 571 405 601. Manuál 2 (8/2004)

MANUÁL EXT 50, INT 50. SERVIS CLIMAX s.r.o. Jasenice 1253 755 01 Vsetín. Tel./fax: 571 405 601. Manuál 2 (8/2004) MANUÁL VENKOVNÍ ŽALUZIE EXT 50, INT 50 Tel./fax: 571 405 601 SERVIS CLIMAX s.r.o. Jasenice 1253 755 01 Vsetín Manuál 2 (8/2004) 1. ÚČEL POUŽITÍ Venkovní žaluzie Ext 50 a Int 50 umožňují plynule regulovat

Více

Bez PTFE a silikonu iglidur C. Suchý provoz Pokud požadujete dobrou otěruvzdornost Bezúdržbovost

Bez PTFE a silikonu iglidur C. Suchý provoz Pokud požadujete dobrou otěruvzdornost Bezúdržbovost Bez PTFE a silikonu iglidur Suchý provoz Pokud požadujete dobrou otěruvzdornost Bezúdržbovost HENNLIH s.r.o. Tel. 416 711 338 Fax 416 711 999 lin-tech@hennlich.cz www.hennlich.cz 613 iglidur Bez PTFE a

Více

VÍTÁM VÁS NA PŘEDNÁŠCE Z PŘEDMĚTU TCT

VÍTÁM VÁS NA PŘEDNÁŠCE Z PŘEDMĚTU TCT VÍTÁM VÁS NA PŘEDNÁŠCE Z PŘEDMĚTU TCT opakování Jeden směr křížem Cros - cros náhodně náhodně náhodně NT ze staplových vláken vlákna pojená pod tryskou Suchá technologie Mokrá technologie vlákna Metody

Více

SCREENOVÉ. chrání vaše soukromí.

SCREENOVÉ. chrání vaše soukromí. SCREENOVÉ rolety chrání vaše soukromí. SCREENOVÉ ROLETY chrání vaše soukromí. Pořiďte si vysoce účinnou, estetickou a moderní stínicí techniku screenové rolety ISOTRA. Zajistíte si příjemnou teplotu v

Více

RUČNÍ ZPRACOVÁNÍ KOVŮ I UOV Petr Svoboda

RUČNÍ ZPRACOVÁNÍ KOVŮ I UOV Petr Svoboda RUČNÍ ZPRACOVÁNÍ KOVŮ I UOV Petr Svoboda OHÝBÁNÍ VY_32_INOVACE_OVS_3_17 OPVK 1.5 EU peníze středním školám CZ.1.07/1.500/34.0116 Modernizace výuky na učilišti Název školy Název šablony Předmět Tematický

Více

07/2016. Náš systém řízení je certifikován v souladu s normami ISO 9001, ISO/TS a ISO

07/2016. Náš systém řízení je certifikován v souladu s normami ISO 9001, ISO/TS a ISO 07/2016 Náš systém řízení je certifikován v souladu s normami ISO 9001, ISO/TS 16949 a ISO 14001. www.tesa-tape.cz přidávámehodnotu Samolepicí pásky pro výrobce lišt a profilů 2 PŘEHLED UPLATNĚNÍ tržníuplatnění

Více

KATALOG NÁTĚROVÝCH HMOT

KATALOG NÁTĚROVÝCH HMOT KATALOG NÁTĚROVÝCH HMOT KVALITA ZA DOBROU CENU COLOR S.R.O. Barvy syntetické základní Primer S 2000 Barva syntetická základní Primer S-2000 je určen pro základní nátěry kovů a dřeva pod olejové, syntetické,

Více

informační tabule Urbania, s.r.o., provozovna: ul. Syrovická, 664 44 Ořechov, tel.: 547 217 955,

informační tabule Urbania, s.r.o., provozovna: ul. Syrovická, 664 44 Ořechov, tel.: 547 217 955, Urbania, s.r.o., provozovna: ul. Syrovická, 664 44 Ořechov, tel.: 547 217 955, e-mail: lavičkyinfo@urbania.cz www.urbania.cz OBSAH - beata I-3 foca I-4 tubo I-5 ponávka I-6 bobrava I-7 mbz I-8 akát I-9

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V. 2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V. 2.23 Zateplování budov pěnovým polystyrenem

Více

Návod na výběr správné oboustranné lepicí pásky!

Návod na výběr správné oboustranné lepicí pásky! Návod na výběr správné oboustranné lepicí! Plocha 1 Polypropylen Polyetylen HD Polyetylen HD Měkčené PVC Styren ABS Neměkčené PVC Práškovaný povrch Sklo Hliník Nerezavějící ocel Plocha 2 Sklo Hliník Nerezavějící

Více

Průmyslové povrchové úpravy VOJENSKÁ TECHNIKA.

Průmyslové povrchové úpravy VOJENSKÁ TECHNIKA. Průmyslové povrchové úpravy VOJENSKÁ TECHNIKA www.colorlak.cz POVRCHOVÁ ÚPRAVA VOJENSKÉ TECHNIKY V tomto materiálu nabízíme zákazníkům přehled používaných nátěrových systémů (NS) pro povrchovou úpravu

Více

LEPENÍ. Osnova učiva: Předmět: Ročník: Vytvořil: Datum: STT první Jindřich RAYNOCH 31.10.2012 Název zpracovaného celku: PÁJENÍ A LEPENÍ

LEPENÍ. Osnova učiva: Předmět: Ročník: Vytvořil: Datum: STT první Jindřich RAYNOCH 31.10.2012 Název zpracovaného celku: PÁJENÍ A LEPENÍ Předmět: Ročník: Vytvořil: Datum: STT první Jindřich RAYNOCH 31.10.2012 Název zpracovaného celku: PÁJENÍ A LEPENÍ LEPENÍ Osnova učiva: Úvod Lepený spoj Rozdělení lepidel Druhy lepidel Tmely Příprava lepených

Více

CEMVIN FORM Desky pro konstrukce ztraceného bednění

CEMVIN FORM Desky pro konstrukce ztraceného bednění CEMVIN FORM Desky pro konstrukce ztraceného bednění CEMVIN CEMVIN FORM - Desky pro konstrukce ztraceného bednění Vysoká pevnost Třída reakce na oheň A1 Mrazuvzdornost Vysoká pevnost v ohybu Vhodné do vlhkého

Více

Katalog dveří s rámovou konstrukcí

Katalog dveří s rámovou konstrukcí prodej + KOMPLETNÍ SLUŽBY pro firmy i domácnosti Katalog dveří s rámovou konstrukcí KONSTRUKCE rámové dveřní křídlo rám i výplň z MDF šíře nosných rámů 14 cm PRAKTICKÉ A DESIGNOVÉ VLASTNOSTI pevná stabilní

Více

Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace, Praskova 399/8, Opava, 746 01 IČO: 47813121 Projekt: OP VK 1.5

Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace, Praskova 399/8, Opava, 746 01 IČO: 47813121 Projekt: OP VK 1.5 Název a adresa školy: Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace, Praskova 399/8, Opava, 746 01 IČO: 47813121 Projekt: OP VK 1.5 Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Více

Tloušťka (mm) 10 kg na (m 2 ) Plastifikátor (kg. m -2 ) 40 77 0,13 45 67 0,15 50 59 0,17 55 55 0,18

Tloušťka (mm) 10 kg na (m 2 ) Plastifikátor (kg. m -2 ) 40 77 0,13 45 67 0,15 50 59 0,17 55 55 0,18 Je bezpodmínečně nutné brát do úvahy zásady a dodržovat příslušné normové předpisy a pravidla. POZOR! Důležitá je i kooperace prací topenářské, betonářské firmy a firmy pokládající krytinu. Plovoucí podlaha

Více

Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity Katedra technické a informační výchovy. PaedDr. Ing. Josef Pecina, CSc. Pavel Klíma

Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity Katedra technické a informační výchovy. PaedDr. Ing. Josef Pecina, CSc. Pavel Klíma Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity Katedra technické a informační výchovy Řezání materiálu PaedDr. Ing. Josef Pecina, CSc. Pavel Klíma 2007 1. Řezání materiálu Jednou z úvodních operací na výrobku.

Více

katalog VENKOVNÍCH ŽALUZIÍ

katalog VENKOVNÍCH ŽALUZIÍ katalog VENKOVNÍCH ŽALUZIÍ Venkovní žaluzie Z Optimální řešení venkovního zastínění Výrazný termoregulační a ochranný efekt Bezpečnostní doplněk objektu Snížení hladiny venkovního hluku v interiéru Doporučené

Více

Technologičnost konstrukce

Technologičnost konstrukce Technologičnost konstrukce - přizpůsobení konstrukce dílu způsobu výroby a vlastnostem materiálu s cílem zajistit maximální efektivitu a kvalitu výroby - Do jisté míry rozhoduje konstruktér na základě

Více

Oblast použití. Zpracování

Oblast použití. Zpracování ABS hrany - v šíři role Povrchová úprava: - hladká - perlička - gravír Rozsah použití ABS hran je prakticky neomezený a proto jsou vhodné pro všechny typy nábytku, zejména na namáhaná místa, vystavovaná

Více

Příloha - technická dokumentace

Příloha - technická dokumentace 6 Příloha - technická dokumentace 6.1 Vnitřní omítka s bílým vápenným nátěre Obrázek 1: Přípravek simulující bílou úpravu místností Nejčastější úpravou stěn je pokrytí bílou nástěnnou malbou. Tento přípravek

Více