Před tím si pečlivě přečtěte návod k instalaci a k práci, a pak k souladu s nimi.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Před tím si pečlivě přečtěte návod k instalaci a k práci, a pak k souladu s nimi."

Transkript

1 Bojler Obsah použity symboly pokyny k instalaci Určené použití předpisy Výběr umístění Instalace kotle vodovodní přípojka Flexibilní instalace kalhoty instalace tuhého potrubí pomocí Johna hostovaný systém Instalace bezpečnostní / vypouštěcí ventil Vodovodním potrubí směrování plynová přípojka Montáž ovládací panely 12 V elektrická přípojka 230 V elektrická přípojka Připojení 230 V ovládací panel testovací funkce varování Zařízení musí být instalováno a opravováno jen oprávněnou osobou Před tím si pečlivě přečtěte návod k instalaci a k práci, a pak k souladu s nimi. Nedodržování bezpečnostních pokynů nebo chybné Instalace může dojít k nebezpečí a příčině škody na majetku. Určené použití Toto zařízení, které je určené pro instalaci v karavanech, motorových obytných vozech a jiných vozidel. Instalace na lodích není povolena. Další aplikace jsou povoleny až po předchozí Consultace s oprávněnými lidmy z firmy TRUMA.

2 Poznámka pro lodě Pro instalaci na lodích, Truma má londní bojler, který byl testován podle DVGW (technické a Vědecké sdružení pro plyn a vodu). předpisy Jakékoliv úpravy zařízení (včetně výfukového potrubí a krytu), nepoužití originálních dílů Truma, náhradních dílů a příslušenství (E. G. časový spínač) nebo nedodržení instalačnívh pokynů a návod k obsluze, hrozí ztráta záruky. Jednak se tedy může znehodnotit nebo nedostanete povolení k provozu zařízení, které je v mnoha zemích vyžadováno. Ve vozidle musí být instalace v souladu s technickými a správních předpisy a v zemi, respective (E. G. EN 1949 pro vozidla). V jiných zemích, příslušný předpisy musí být dodrženy. Výběr umístění Přístroj musí být instalován vždy takovém místě, kde je k němu snadný přístup ať už co se údržby týče nebo pro snadné vložení a odebrání. Umístěte bojler na takovém místě kde je přístup k nasazení krytu nejplynulejší. Musí být umožněn volný přístup vzduchu ze všechn stran a nesmí být dány na kryt ani b lízkosti bojleru nějaké okrasné lišty a nic tomu podobné Stěna bojleru musí být umístěna tam, kde není žádná palivová nadrž ani její vstupní hrdlo a to ve vzdálenosti 500mm Také nesmí být v obývacím prostoru a u větracích ploch a to ve vzdálenosti 300mm. V případě, že je kryt umístěn ve svislé poloze při otevřeném okně musí být bojler vybaven automatickým uzavíracím ventilem aby se zabránilo provotu při otevřeném okně. Bojler musí být instalován na místo, které je blízko nebo přímo za pokojovým topením. Pro zajištění dostatečného větrání elektroniky musí být mezera mezi zdi a nábytkem, kde je bojler minimálně 20mm. Umístětě šablonu pro otevření krytu bojleru na vnitřní stěně. A = Spodní hrana bojleru B = Boční hrana bojleru Vrtací 4 otvory (C) o průměru 10 mm s zeď. Vrtaná díra (E) o průměru 15 mm pro kondenzaci potrubí (to může být rovněž provedeno z vnější strany = F) Umístěte šablonu na vnějším povrchu stěny. A označ te (C), musí být umístěna přes vrtaných otvor pro otevření krytu Použijte pilu k vyříznutí otvoru (D) (92 x 168 mm).

3 V případě, že mezera mezi vnější stěnou a bojlerem je více než 35 mm, bude nutné rozšíření krytu otvoru VOB 2 navíc délka 50 mm. Řez podél tečkované čáry s pilou (100 x 176 mm) Lemují nějaké dutiny v okolí otevření větracího otvoru se dřevem, takže že šrouby mohou být utaženy pevně. Konečný řez by měl být 168 mm na výšku a 92 mm široký. Oříznout nebo upravit veškeré okrasné lišty, tak aby kryt byl ve vodorovné poloze. V případě, že stěny jsou skloněné, podložte bojler. Úhel náklonu nesmí překročit 10 stupňů. Tlačte bojler s krytem část (1) skrz otvor krytu (2), což umožňuje, aby vyčnívat cca. 5 mm z vnější stěny. Usaďte těsnící rám (3) (v důsledku ochrany proti překroucení rám lze namontovat pouze ve správné poloze). Předvrtané otvory pro 6 upevňovacích šroubů (4). Odstraňte těsnicí rám (3) a povlak na boku vozidla s plastovým tmelem - ne silikon Těsnicí rám musí být dobře utěsněn na čelních plochách a příčné výztuhy z části otvoru (1) a na vnější stěně Přilepení těsnicího rámu (3) na kryt se 4mi těsnícími šrouby (4) Přišroubujte na těsnicí rámu (3) spolu s Soubor větracího otvoru část (1), stejně jako ochrana proti překroucení vyčnívá. Utěsnění vzduchovou mezerou mezi otvorem (6) a kondenzace potrubí (7) s plastovým pouzdrem tmelem - úzkost silikon. Připevnit mřížku (8). nasaďte a skompletujte mřížku na stěnu auta a připevněte 6 šrouby (5). Přišroubujte bojler bezpečně na vhodném povrchu (dřevěná deska, laminované dřevěné latě nebo kovové podlahy) na podlaze vozidla použitím nejméně dvou držáků (9) B 5,5 x 25 šrouby jsou dodány. Připojení vody Jakýkoliv tlak nebo ponorné čerpadlo až do 2,8 baru může být použit k provozování bojleru,může být použita jak směšovací baterie, tak i normální bez směšovače.

4 připojen na centrální zásobování vodou (Venkově nebo ve spojení), nebo pokud se používají výkonnější čerpadla, je nutno použít redukční ventil, který zabrání vyšším tlakům než 2,8 bar je vyskytující se v systému. V případě použití ponorných čerpadel, zpětný ventil (10 - není součástí dodávky), musí být umístěn mezi čerpadlem a první větev (šipka ukazuje směr proudění) Když je tlak čerpadla s velkou spínací hysterezí používán, horká voda může proudit zpět přes vodní ventil (studená). Doporučujeme instalovat zpětný ventil (11 - není součástí dodávky) mezi výstupem do studené vody kohout a vypouštěcí ventil zpětného toku Aby se zajistilo, že všechna voda je odváděna z bojleru a že všechny přípojky vody jsou těsné s přípojkou vody( ) a Bezpečnost / vypouštěcí ventil(14) musí být vždy použit. Instalace flexibilní hadice Truma můžeme dodat přípojky vody ( ) a Bezpečnostní / vypouštěcí ventil (14) s připojovací hadicí, průměr 10 mm, jako příslušenství Odolná proti tlaku (až 4,5 baru), teplá voda-odolná (až +80 C), vodní hadice s vnitřním průměrem je nutné použít 10 mm Hadice musí být co nejkratší a volná. Všechny hadice gumové, spoje musí být zajištěny pomocí spon (včetně přívodu studené vody)! ohřátí vody a její výsledná expanze může generovat tlak až do 4,5 MPa v bezpečnostním / vypouštěcí ventil (i dochází u ponorných čerpadel). Všechny vodní rozvody musí směřovat směrem dolů do vypouštěcího ventilu, pokud tomu tak není hrozí zamrznutí a popraskání. Na takové poruchy se nevztahuje záruka. instalace tuhého potrubí pomocí John Guest Systém Truma může dodat přípojky vody ( ) a Bezpečnostní / vypouštěcí ventil (14) o průměru 12 mm s příslušenstvím. V tomto případě je vhodné vždy použít John Host trubky, a pojistné kroužky. Vhodné adaptéry (nejsou součástí dodávky), musí sloužit k připojení tuhého potrubí s jiným průměrem. Všechny vodní rozvody musí směřovat směrem dolů do vypouštěcího ventilu, pokud tomu tak není hrozí zamrznutí a popraskání. Na takové poruchy se nevztahuje záruka.

5 Instalace bezpečnostního ventilu nasaďte bezpečnostní / vypouštěcí ventil (14) ve snadno přístupném místě v Blízkost bojleru. Vrtatný otvor o průměru 18 mm a vložte zásuvku odvodňování s hadicí (15). zajistěte Bezpečnostní / vypouštěcí ventil na místě 2ma šrouby. odstranění vody může probíhat přímo ven, ochrana proti stříkající vodě poloha (vhodné ochranné kryty pokud je to nutné). Směrování vodovodního potrubí Připojte přívod studené vody (16) bezpečnostní / vypouštěcím ventilem (14). Směr proudění je irelevantní stlačit loketní opěrku bez provzdušňovacího ventilu (13), pokud je to možné do studené vodovodní přípojky trubky bojleru (spodní trubka), a tlačit Loketní opěrku s vestavěným provzdušňovací ventilem (12) pokud je to možné na horkou vodovodní přípojku trubky bojleru (Horní trubice). Vytáhnout v opačném směru a zkontrolujte, zda loketní tvarovky jsou bezpečně připojeny. Šoupátko s hadicí s vnějším průměrem 11 mm (20) na hadici tryska provzdušňovací ventil (21), a cestou ven na vněší straně bez smyček. Poloměr oblouku nesmí být menší než 40 mm. Odřízněte odvzdušňovací hadici asi 20 mm pod podlahou vozidla při 45 úhlu ke směru jízdy Výroba připojení k hadici (22) na přívodu studené vody Mezi bezpečnostní / vypouštěcím ventilem (14) a loketního kloubu armatury (13 - Spodní trubka) v bojleru rozvod zásobování teplou vodou vedení (23) od loketní opěrky s vestavěným provzdušňovacím ventilem (12 - horní trubky) na spotřebu teplé vody. Je-li vodovod instalován ve vozidle, musí se zajistit, aby dostatečný prostor jbyl ponechán mezi vodou hadí a zdrojem tepla (např. topení, teplovzdušné potrubí). Hadicové spony SC (čís ) jsou vhodné pro upevnění hadice do zdi nebo na podlaze. Tyto hadicové spony také umožňují směrovat vodních hadic do teplovzdušných hadic vzduchu ohřívače, aby se zabránilo zamrznutí. Hadice na voda může být vedena pouze ve vzdálenosti 1,5 m od topného tělesa na horkovzdušné potrubí. Truma SC hadice klip použítí pro vzdálenosti větší, než je tato. S paralelním směrování (Např. Přes zeď) distanční prvek (například izolace) musí být namontován Aby se zabránilo kontaktu.

6 Plynové připojení Provozní tlak přívodu plynu je 30 mbar, a musí být stejné jako provozního tlaku ze zařízení (viz typový štítek) Přívodní plynové potrubí o průměru 8 mm musí být připojen konektor pomocí kompresní armatury (38). Olivy musí být vybrány v souladu s přívodním plynovém potrubím používané (pro měď trubky: mosaz lisovací objímkou a olivový obsažen v rozsahu dodávka). Opatně utáhněte momentovým klíčem. Před připojením k bojleru, zajistěte, že plynové trubky jsou bez nečistot, třísek a podobně Trubky musí být vedeny tak, že zařízení se může opět odstranít za servisní práce. Počet oddělovacích míst v přívodu plynu v pokoji používané osobami musí být omezena na technické minimum. Systém plynu musí být v souladu s technickými a administrativními předpisy příslušné země použití (např.en 1949 pro vozidla). Vnitrostátní předpisy a pravidla musí být následovné. Montáž ovládacího panely Při použití pro konkrétní typ vozu nebo výrobce-specifické ovládací panely, elektrické připojení musí být provedeno podle Truma popisy rozhraní (viz 230 V elektrické připojení). Jakékoliv změny na přidružené Truma díly vedou ke zrušení záruky a vylučují jakoukoliv odpovědnost tvrdí, že instalační program (výrobce) zodpovídá za poskytování Uživatele s provozními pokyny a informacemi, které jesou vytištěny na ovládacím panelu. Přihlížet k délce kabelu konektoru (3 m) Při výběru umístění. Prodlužovací kabel 5 m je k dispozici Pokud je potřeba. Pokud ovládací panely nemohou být pod omítku, Truma může poskytnout rám na-povrchu (25 - čís ) jako příslušenství na přání. nainstalovat ovládací panel pro režim plynu (26) a ovládací panel pro elektrický režim (27) (pokud existuje) vedle sebe, pokud je to možné (vzdálenost mezi středy otvorů: 66 mm Pro každý ovládací panel, vyvrtat otvor o průměru 55 mm (Režim plyn) a 50 mm (elektrický režim) (vzdálenost mezi Roztečí děr: 66 mm).

7 Připojte kabel ovládacího panelu (28) na ovládacím panelu Režim plyn (26), poté osaďte zadní prázdnou krytkou (29) Jako odlehčení od tahu Připojte ovládací panel pomocí 4 x 1,5 mm² kabelu (není součástí dodávky - viz "napojení 230 V, na ovládacím panelu"). Zatlačte kabel skrz zadní kryt (27a) a zajistěte pomocí odlehčeého tahu. Zatlačte kabel přes směrem k zadnímu a trasy kabelu konektoru ( ) k bojleru. Veďte konektor kabelu s oranžovým konektorem (28) na 12 V elektronickou řídicí jednotku (pro připojení, viz "12 V elektrickou přípojku"). Zajistěte oba ovládací panely 4 šrouby každý (31). Na V ovládacím panelu 230 musí být zajištěno, že Zadní kryt je uzavřen správně a je bezpečně namontován mezi stěnou, na které je namontován bojler a kontrolní panel a krycí rámeček. Nesmí být možné odstranit zadní kryt, když je namontován ovládací panel. Nasaďte přední kryt (32). Truma dodává boční díly (33) jako doplňky ke zlepšení Vzhledu krycích rámů. Obraťte se na svého obchodníka 12 V elektrická přípojka Odpojit přístroj od napájení před započetím práce Na elektrických komponentů. Vypnutí na ovládacím panelu nedostatečný! Přístroj musí být odpojen od napájení, když je se provádí svářečské práce na karoserie. Přepólování připojení bude mít za následek nebezpečí požáru kabelu. Veškeré záruky a reklamace budou neplatné. Odšroubovat kryt elektroniky (34). Zatlačte ovládací panel konektor kabelu (28a) na ovládacím panelu. za účelem upevnění kabelu (28) bezpečně, jejich trasa vede přes kabelovou jednotku (28b). 12 V Elektrické připojení se provádí na svorky (35) oranžový = pozitivní 12 V modrá = negativní To se provádí stisknutím shora s malým šroubovákem a tlačit kabel zepředu.

8 Připojení k pojistkovému chráněnému palubnímu napájení (centrální Elektrická soustava 5-10 A) pomocí kabelu 2 x 1,5 mm². Připojit záporný proud k hlavnímu spojení země. pro délku z více než 6 m použijte kabel 2 x 2,5 mm². Je-li zařízení připojené přímo k baterii, pozitivní a negativní linky musí být chráněna. Přišroubujte kryt (34) zpět. Pokud je to nutné, odstraňte vnější plášť kabelu na víku průchodky. Žádné jiné 12 V spotřebiče nesmí být připojeny k přívodu Pojistka bojleru(36), 1,6 A, (pomalu působící) je na kontrolním panelu. Když jsou agregáty nebo napájecí zdroje opotřebené, berte na vědomí, že regulované výstupní napětí je mezi 11 V a 15 V a střídavý proud zvlnění <1,2 VPP. 230 V elektrická přípojka 230 V Elektrické připojení musí být vždy provedeno znalcem (v souladu s VDE 0100, část 721 nebo IEC v Německu). Pokyny zde zobrazené nepředstavuje požadavek na neodborníky, na elektrická připojení, ale slouží jako doplňující informace pro znalce kteří pracují v oboru a živí se tím. Proveďte připojení k elektrické síti 230 V při 3 x 1,5 mm² kabel (např. H05W-F ohebný kabel) a připojení k 230 V k ovládacímu panelu s použitím 4 x 1,5 mm² kabel Je nezbytně nutné, aby připojení bylo provedeno s pečlivostí a dodržení správné barvy Izolační zařízení pro poskytování všepólové izolace Síťě a kontaktu nejméně 3,5 mm vzdálena, musí být za předpokladu, ze strany zákazníka k provádění údržby a opravářské práce. Všechny kabely musí být zajištěny svorkami. Ohřívání prveku kabelu mohou být vedeny vedle podpory na straně bojleru a připojí se k výstupku pomocí kabelu. Žádné nádoby na vodu nebo hadice nesmsí být připojeny v tahu. Připojení 230 V ovládací panel Připojte kabel ovládacího panelu, kabel 230 V a je kabel topného tělesa, jak je znázorněno na obrázku níže Kabely musí být v souladu s technickým předpisům a předpisům země, ve které je vozidlo registrováno.

9 V zájmu bezpečného provozu, ujistěte se, že L a N vodiče jsou správně připojeny k odpovídajícímu kabelu. testovací funkce Těsnost přívodu plynu musí být testována s použitím Způsobu poklesu tlaku po instalaci. Test certifikát musí být vydán. Aby bylo možné kontrolovat, zda jsou topná tělesa 230 V fungují správně, musí být naměřená spotřeba energie, provádí s přepínačem na 850 W a 1300 W pozici Pokud se naměřené hodnoty nespadají do rozsahu uvedeném výše, zkontrolujte, že topné prvky jsou řádně připojeny. Poté zkontrolujte všechny funkce zařízení, jak je popsáno v návodu k použití - zejména bojleru funkce odvodnění. Bez nároku záruky za škodu způsobenou mrazem. Nikdy provozovat bojler když je prázdný. Elektrická funkční kontrola může být provedena krátce, i když není žádná voda v bojleru. Vždy dodržujte návod k obsluze před nastartování varování Instalační program nebo vozidlo majitel opatří žlutou nálepku s výstražnou informací, které jsou přiloženy k zařízení, na místo ve vozidle, kde je jasně viditelný všem uživatelům (např. na dveřích skříně). Chybějící samolepky jsou dostupný z Truma na přání.

10

Boiler Elektro. Návod k montáži Strana 2

Boiler Elektro. Návod k montáži Strana 2 Boiler Elektro Návod k montáži Strana Boiler Elektro (elektrický bojler) Obsah Použité symboly... Model... Návod k montáži 4 Návod k montáži Volba umístění a montáž... Přípojka vody... 3 Montáž pojistného/vypouštěcího

Více

Therme Ořívák vody. Strana 2. Therme. 230 V ~ Návod k montáží

Therme Ořívák vody. Strana 2. Therme. 230 V ~ Návod k montáží Therme Ořívák vody Therme 230 V ~ Návod k montáží Strana 2 A B C D 18 Ø 55 mm 17 20 19 22 22 21 6 2 Therme Ořívák vody Rejstřík Použité symboly... 3 Montážní návod Napájení vodou... 4 Volba místa... 4

Více

Boiler Gas BG 10 / Boiler Gas/Elektro BGE 10. Návod k montáži Strana 2

Boiler Gas BG 10 / Boiler Gas/Elektro BGE 10. Návod k montáži Strana 2 Boiler Gas BG 10 / Boiler Gas/Elektro BGE 10 Návod k montáži Strana 2 Boiler Gas BG 10 / Boiler Gas/Elektro BGE 10 elektrický ohřívač vody Obsah Použité symboly... 2 Návod k montáži Účel použití... 2 Předpisy...

Více

Boiler. Návod k montážní

Boiler. Návod k montážní Boiler Návod k montážní Bojler B 10 / B14 A 3 4 8 11 38 10 1 9 2 7 5 KBS 3 B C 15 23 15 23 12 20 16 13 24 14 22 20 16 6 13 14 24 22 D E 66 mm Ø 55 mm F 34 28 30 29 28 31 26 36 25 27 31 33 32 32 33 H 28

Více

TEB-3 / TN-3. Návod k montážní

TEB-3 / TN-3. Návod k montážní TEB-3 / TN-3 Návod k montážní A B TEB-3 1 6.3 mm 1 1 18 24 1 24 26 8 7 26 24 18 C 10 Ø 55 mm 9 D TN-3 18 L1 N 23 19 22 12 23 20 11 14 13 14 10 21 22 2 Ventilátor TEB-3 / TN-3 Použité symboly Symbol upozorňuje

Více

TEB-3 / TN-3. Návod k montáži

TEB-3 / TN-3. Návod k montáži TEB-3 / TN-3 Návod k montáži A B TEB-3 1 6.3 mm 1 1 18 24 1 24 26 24 26 18 C 10 Ø 55 mm 9 D TN-3 18 L1 N 23 19 22 12 23 20 11 14 13 14 10 21 22 2 Ventilátor TEB-3 / TN-3 Použité symboly Symbol upozorňuje

Více

TEB-3 / TN-3 Návod k montáží

TEB-3 / TN-3 Návod k montáží TEB-3 / TN-3 Návod k montáží Strana 2 A B TEB-3 1 6.3 mm 1 1 18 24 1 24 26 24 26 18 C 10 Ø 55 mm 9 D TN-3 18 L1 N 23 19 22 12 23 20 11 14 13 14 10 21 22 2 Ventilátor TEB-3 / TN-3 Použité symboly Symbol

Více

Myčky na nádobí. Návod k montáži MI61010E

Myčky na nádobí. Návod k montáži MI61010E Myčky na nádobí Návod k montáži MI61010E Poznámky Před montáží myčky si pečlivě přečtěte tento návod. Pokud tak učiníte, lépe poznáte způsoby připojení přívodní a vypouštěcí hadice, napájecího kabelu a

Více

Přídavná sada osvětlení

Přídavná sada osvětlení Přídavná sada osvětlení S 00 / S 00 P / S 00 / S 00 E / S 00 E NL Návod k použití Návod k montáží Je nutno mít při jízde ve vozidle! Strana Strana Přídavná sada osvětlení S 00 / S 00 P / S 00 / S 00 E

Více

Poznámka: Zkontrolujte přiložené montážní příslušenství (háček pro krycí desku dvířek, šroub)

Poznámka: Zkontrolujte přiložené montážní příslušenství (háček pro krycí desku dvířek, šroub) Poznámky Před montáží myčky si pečlivě přečtěte tento návod. Pokud tak učiníte, lépe poznáte způsoby připojení přívodní a vypouštěcí hadice, napájecího kabelu a zvolíte optimální polohu pro umístění myčky.

Více

Návod k instalaci. Myčka nádobí

Návod k instalaci. Myčka nádobí Návod k instalaci Myčka nádobí 1 1 Poznámky Před instalací si přečtěte pozorně tuto příručku. Přečtení návodu Vám pomůže porozumět, jak zapojit přívody, vypouštěcí hadice a přívodní napájecí kabel a najít

Více

Instalační návod. Sada 2cestných ventilů/3cestných ventilů pro jednotky s ventilátorem EKMV2C09B7 EKMV3C09B7

Instalační návod. Sada 2cestných ventilů/3cestných ventilů pro jednotky s ventilátorem EKMV2C09B7 EKMV3C09B7 Sada cestných ventilů/cestných ventilů pro jednotky s ventilátorem EKMVC09B7 EKMVC09B7 EKMVC09B7 EKMVC09B7 Sada cestných ventilů/cestných ventilů pro jednotky s ventilátorem Před instalací si pozorně přečtěte

Více

Ultraheat. Návod k montážní

Ultraheat. Návod k montážní Ultraheat Návod k montážní Ultraheat A B C D E Trumatic S 5002 Trumatic S 3002 Truma S 55 T F G 19 Ø 55 mm 21 19 20 22 18 24 24 23 2 Účel použití Přídavné topení Truma Ultraheat bylo zkonstruováno v provedeních

Více

dvě zóny tři zóny. Soupravy pro přímé zóny

dvě zóny tři zóny. Soupravy pro přímé zóny 3.011672 3.011672 - dvě zóny 3.011673 3.011673 - tři zóny Soupravy pro přímé (radiátorové) zóny Návod k montáži a použití s kotli Immergas HERCULES 24 HERCULES 27 Soupravy pro přímé zóny - 3.011672-3.011673

Více

SIEMENS DE10104 návod k montáži a obsluze

SIEMENS DE10104 návod k montáži a obsluze SIEMENS DE10104 návod k montáži a obsluze Zkontrolujte nový přístroj, zda nebyl během transportu poškozen! Obal a případně starý přístroj likvidujte v souladu s ochranou životního prostředí. Návod k obsluze

Více

Instalační návod. Souprava 2-cestného expanzního ventilu pro konvektor tepelného čerpadla EKVKHPC

Instalační návod. Souprava 2-cestného expanzního ventilu pro konvektor tepelného čerpadla EKVKHPC Souprava -cestného expanzního ventilu pro konvektor tepelného Souprava -cestného expanzního ventilu pro konvektor tepelného Před instalací si tuto příručku pozorně přečtěte. Nezahazujte ji. Uložte si ji

Více

Montážní návod Skupina solárního čerpadla 10 /

Montážní návod Skupina solárního čerpadla 10 / CZ Skupina solárního čerpadla 1 / 2 26-28 Wolf GmbH Postfach 138 8448 Mainburg Tel. +498751/74- Fax +498751/7416 Internet: www.wolf-heiztechnik.de 36472_2162 Änderungen vorbehalten Bezpečnostní pokyny

Více

HIERO SPRCHOVÝ PANEL SE SPRCHOVOU ZÁSTĚNOU

HIERO SPRCHOVÝ PANEL SE SPRCHOVOU ZÁSTĚNOU MONTÁŽNÍ NÁVOD HIERO SPRCHOVÝ PANEL SE SPRCHOVOU ZÁSTĚNOU TEiKO spol. s r.o. 763 64 Spytihněv č.p. 576, Zlínský kraj tel.:+420 577 110 311, fax:+420 577 110 315 http:// www.teiko.cz, e-mail: teiko@teiko.cz

Více

Trumavent TEB/TN. Montážní návod. Service. Je nutno mít při jízde ve vozidle!

Trumavent TEB/TN. Montážní návod. Service. Je nutno mít při jízde ve vozidle! Trumavent TEB/TN Montážní návod Je nutno mít při jízde ve vozidle! E 40000-36500 03 01/2006 (CZ) KOV, Karosárna a slévárna Sokoloská 615 Tel. (0321) 76 35 58 CZ-28101 Velím Fax (0321) 76 33 37 Tamex spol.

Více

Aventa Těsnicí rámeček. Návod k montážní Je nutno mít při jízde ve vozidle!

Aventa Těsnicí rámeček. Návod k montážní Je nutno mít při jízde ve vozidle! Aventa Těsnicí rámeček Návod k montážní Je nutno mít při jízde ve vozidle! Aventa Těsnicí rámeček Rejstřík Použité symboly... 2 Obsah dodávky... 2 Montáž... 2 Příprava kabelového připojení... 2 Těsnicí

Více

FlowCon S. Instalace Provoz Uvedení do provozu

FlowCon S. Instalace Provoz Uvedení do provozu FlowCon S Instalace Provoz Uvedení do provozu Obsah: Technické údaje a přehled funkcí 2 1. Instalace 3 2. Propláchnutí a naplnění systému 4 3. Vypuštění systému 5 4. Zpětný ventil 5 5. Bezpečnostní zařízení

Více

PROTIPROUDÉ ZAŘÍZENÍ K - JET NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

PROTIPROUDÉ ZAŘÍZENÍ K - JET NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE PROTIPROUDÉ ZAŘÍZENÍ K - JET NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE . Montáž zařízení Nákupem protiproudého zařízení K - Jet (HIDROJET), jste získali kvalitní výrobek, který vám zpříjemní chvíle strávené v bazénu.

Více

SOLO LED osvětlení INSTRUKCE INSTALACE

SOLO LED osvětlení INSTRUKCE INSTALACE Děkujeme, že jste si vybrali LT SOLO LED osvětlení. SOLO LED osvětlení INSTRUKCE INSTALACE Montáž a zapojení musí provádět odborná elektro firma/resp.pracovník s potřebnou kvalifikovanou odborností. VAROVÁNÍ:

Více

Návod k montáži. Logamax plus. Kaskádová jednotka GB162-65/80/100. Pro odbornou firmu. Před montáží pečlivě pročtěte. 7217 4300(2011/04) CZ

Návod k montáži. Logamax plus. Kaskádová jednotka GB162-65/80/100. Pro odbornou firmu. Před montáží pečlivě pročtěte. 7217 4300(2011/04) CZ Návod k montáži Kaskádová jednotka 7214 6000-000.1TD Logamax plus GB162-65/80/100 Pro odbornou firmu Před montáží pečlivě pročtěte. 7217 4300(2011/04) CZ Konstrukční uspořádání Konstrukční uspořádání 9

Více

Myčky na nádobí Návod k instalaci CDI 45 Poznámky Před instalací si přečtěte pozorně tuto příručku. Přečtení návodu vám pomůže porozumět, jak zapojit přívody, vypouštěcí hadice a přívodní napájecí kabel

Více

DAKON FB a FB D. Volba správné velikosti kotle. Rozměry kotlů. Tlakové ztráty kotlových těles. litinový kotel na pevná paliva

DAKON FB a FB D. Volba správné velikosti kotle. Rozměry kotlů. Tlakové ztráty kotlových těles. litinový kotel na pevná paliva Volba správné velikosti kotle Volba správné velikosti kotle, tzn. jeho topného výkonu, je velmi důležitou podmínkou pro ekonomický provoz a správnou funkci kotle. Kotel musí být volen tak, aby jeho jmenovitý

Více

Kontrola kvality a bezpečnosti před dodáním zákazníkovi 2: Kontrolní seznam

Kontrola kvality a bezpečnosti před dodáním zákazníkovi 2: Kontrolní seznam Kontrola kvality a bezpečnosti před dodáním zákazníkovi 2: Úvod Úvod Zkontrolujte, zda byla nástavba nainstalována způsobem, který zajišťuje vysokou kvalitu, vysokou provozní spolehlivost a minimální riziko

Více

Práce s hlavní centrální elektrickou jednotkou P2

Práce s hlavní centrální elektrickou jednotkou P2 Všeobecné informace Všeobecné informace Hlavní centrální elektrická jednotka je umístěna za ochranným krytem pod přístrojovou deskou před sedadlem spolujezdce, viz obrázek. Poznámka: Nepracujte s hlavní

Více

Návod na obsluhu a údržbu

Návod na obsluhu a údržbu 1 Návod na obsluhu a údržbu 04-2016 VŠEOBECNÉ INFORMACE Tento návod představuje nedílnou součást výrobku, ke kterému byl přiložen, a musí být uchován pro budoucí potřebu. Pozorně si přečtěte upozornění

Více

Montážní návod "KARES".

Montážní návod KARES. Montážní návod "KARES". Obsah montážního balíčku KARES 1 3 ks hmoždinek 3 ks šroubů 1 ks menšího vodícího pouzdra 1 ks většího vodícího pouzdra 1 ks těsnícího kroužku 1 ks těsnící membrány 2 ks zajišťovacího

Více

Klimatizační a topná jednotka XFETTO

Klimatizační a topná jednotka XFETTO Klimatizační a topná jednotka XFETTO XFETTO - tři v jednom Klimatizační jednotka Tepelné čerpadlo Radiátor ústředního topení Obrazový montážní návod Nářadí potřebné pro montáž Elektrická vrtačka pro probourání

Více

Netcom100. pl Instrukcja instalacji 2 cs Návod na instalaci 12 hu Szerelési utasítás (2008/09) CZ/PL/HU

Netcom100. pl Instrukcja instalacji 2 cs Návod na instalaci 12 hu Szerelési utasítás (2008/09) CZ/PL/HU Netcom100 pl Instrukcja instalacji 2 cs Návod na instalaci 12 hu Szerelési utasítás 22 CZ/PL/HU Obsah Obsah 1 ezpečnostní pokyny a vysvětlení symbolů..........................13 1.1 Použité symboly..............

Více

BA195 miniba POTRUBNÍ ODDĚLOVAČ NÁVOD K MONTÁŽI. Uschovejte pro pozdější využití!

BA195 miniba POTRUBNÍ ODDĚLOVAČ NÁVOD K MONTÁŽI. Uschovejte pro pozdější využití! BA195 miniba POTRUBNÍ ODDĚLOVAČ NÁVOD K MONTÁŽI Uschovejte pro pozdější využití! 1. Bezpečnostní pokyny 1. Dodržujte instalační pokyny uvedené v tomto návodu 2. Používejte zařízení dle jeho určení k použití

Více

INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA SÉRIE AUTOMATIK

INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA SÉRIE AUTOMATIK INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA SÉRIE AUTOMATIK 1 OBSAH Instalace jednotky (první myšlenka)... 3 Instalace jednotky (jednotlivé kroky instalace)... 4 Instalace potrubí... 11 Rozvod 24V... 17 2 INSTALACE JEDNOTKY (PRVNÍ

Více

Systémová akumulační nádrž 600 V7-R Návod k obsluze

Systémová akumulační nádrž 600 V7-R Návod k obsluze Systémová akumulační nádrž 600 V7-R Návod k obsluze Obsah strana 1 Obecně...3 1.1 Použití 3 1.1.1 Příklad použití systémové akumulační nádrže 3 2 Popis...4 3 Upozornění...4 4 Konstrukce systémové akumulační

Více

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD 763 64 Spytihněv č.p. 576, okres Zlín tel.:+420 577 110 311, fax:+420 577 110 315 teiko@teiko.cz; www.teiko.cz zelená linka 800 100 050 MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ MASÁŽNÍ PANEL HIERO SE SPRCHOVOU

Více

TOPNÝ PANEL ITA SDK NÁVOD NA POUŽITÍ

TOPNÝ PANEL ITA SDK NÁVOD NA POUŽITÍ TOPNÝ PANEL ITA SDK NÁVOD NA POUŽITÍ ! UPOZORNĚNÍ Montáže a jakékoliv zásahy do topného panelu smí provádět pouze kvalifikovaná osoba. Před zásahem nebo manipulací s topným panelem musí být odpojen od

Více

ELEKTRICKÉ OHŘÍVAČE VODY

ELEKTRICKÉ OHŘÍVAČE VODY ELEKTRICKÉ OHŘÍVAČE VODY Modelové řady: CB a M Návod k obsluze a instalaci OH 1 Tento elektrický ohřívač vody obsahuje základní instalační prvky, které najdete v obalu, t.j.: Izolační pouzdra na trubky

Více

HAKL BSDv. Návod k montáži a obsluze. Elektrický zásobníkový ohřívač vody - suchý ohřev. Německý certifikát kvality

HAKL BSDv. Návod k montáži a obsluze. Elektrický zásobníkový ohřívač vody - suchý ohřev. Německý certifikát kvality HAKL BSDv Elektrický zásobníkový ohřívač vody - suchý ohřev Návod k montáži a obsluze CZ Německý certifikát kvality Popis výrobku: Elektrické zásobníkové ohřívače vody HAKL BSD patří do produktové řady

Více

Návod k použití odsavač par CWB 6441 CWB 9441

Návod k použití odsavač par CWB 6441 CWB 9441 Návod k použití odsavač par CWB 6441 CWB 9441 Obsah Rady a pokyny 3 Montáž 4 Obsluha 5 Údržba 5 Ochrana zdraví a životního prostředí Symbol na výrobku nebo na obalu upozorňuje na skutečnost, že materiál

Více

SI- 50-80-100-120-150. Popis ohřívače ( Fig A )

SI- 50-80-100-120-150. Popis ohřívače ( Fig A ) Popis ohřívače ( Fig A ) SI- 50-80-100-120-150 a) Plastický ( polypropylen ) vrchní kryt b) Teploměr c) Značka d) Indikátor e) Plastický ( polypropylen ) spodní kryt f) Inspekční kryt g) Regulátor h) Výstup

Více

Stavební připravenost pro masážní vanu SPA 201

Stavební připravenost pro masážní vanu SPA 201 Stavební připravenost pro masážní vanu SPA 201 V masážní vaně SPA-201 je již nainstalován kompletní masážní systém. Vana je vybavena stabilním nosným rámem, dále pak přívodem teplé a studené vody a odpadem.

Více

KVR 10 Vyhřívané potrubí pro odvod kondenzátu z tepelných čerpadel

KVR 10 Vyhřívané potrubí pro odvod kondenzátu z tepelných čerpadel KVR 10 Vyhřívané potrubí pro odvod kondenzátu z tepelných čerpadel Návod k instalaci 1 Obsah 1 Všeobecné 3 Obsah balení (F2016/F2026/F2030/F2120/F2300 3 Obsah balení (F2040/HBS05 + AMS 10) 3 Dostupnost

Více

DPH 10. CZ Návod pro instalaci ohřívače odkapávací mísy venkovní jednotky NIBE SPLIT

DPH 10. CZ Návod pro instalaci ohřívače odkapávací mísy venkovní jednotky NIBE SPLIT DPH 10 CZ Návod pro instalaci ohřívače odkapávací mísy venkovní jednotky NIBE SPLIT 1 UPOZORNĚNÍ! Vypněte přívod el. energie před instalací ohřívače Ohřívač musí být instalován pouze kvalifikovanou osobou

Více

Návod na montáž napáječky H10 vyhřívaná s trubkovým ventilem, smaltovaná

Návod na montáž napáječky H10 vyhřívaná s trubkovým ventilem, smaltovaná Návod na montáž napáječky H10 vyhřívaná s trubkovým ventilem, smaltovaná Obj. č: 4416 Obecná upozornění: Napáječka je určena pouze k napájení hospodářských zvířat. Jiné použití napáječky je zakázáno. Na

Více

Akumulační nádrže typ NADO

Akumulační nádrže typ NADO Návod k obsluze a instalaci Akumulační nádrže typ NADO Družstevní závody Dražice strojírna Dražice 69 29471 Benátky nad Jizerou Tel.: 326 370911,370965, fax: 326 370980 www.dzd.cz dzd@dzd.cz CZ - Provozně

Více

PRŮTOKOVÉ OHŘÍVAČE VODY

PRŮTOKOVÉ OHŘÍVAČE VODY PRŮTOKOVÉ OHŘÍVAČE VODY Návod k montáži a obsluze MIRAVA spol. s r.o., Za Sedmidomky 15, 101 00 Praha 10, Česká republika Tel.: 272 770 254, Fax: 272 77 02 62, e-mail: obchod@mirava.cz, http://www.mirava.cz,

Více

Digestoř

Digestoř Digestoř 10031680 10032292 10032293 10032294 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na

Více

TOP DRIVE PŘÍDAVNÉ VZDUCHOVÉ PÉROVÁNÍ

TOP DRIVE PŘÍDAVNÉ VZDUCHOVÉ PÉROVÁNÍ TOP DRIVE PŘÍDAVNÉ VZDUCHOVÉ PÉROVÁNÍ Nabízíme pro tyto typy podvozků: - FIAT, PEUGEOT, CITROEN - FORD - MERCEDES, VOLKSWAGEN - OPEL, RENAULT, NISSAN - IVECO DALŠÍ VARIANTY: ISUZU, LANDROVER, GREAT WALL,

Více

TB HEATING TECHNIQUE TUTBM

TB HEATING TECHNIQUE TUTBM HEATING TECHNIQUE Zastoupení pro Českou republiku LIPOVICA trade s.r.o., Zeleného, CZ 1 00 Brno, +0 0 0 3 TECHNICKÝ MANUÁL pro instalaci, použití a údržbu nerezového ohřívače vody Centrometal d.o.o. nenese

Více

Stropní ventilátor Sulion Handair

Stropní ventilátor Sulion Handair Stropní ventilátor Sulion Handair 072643 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 1. Před montáží ventilátoru a příslušenství odpojte přívod elektřiny, aby nedošlo k poranění elektrickým proudem. 2. Před montáží ventilátoru

Více

Boiler Gas BG 10 / Boiler Gas/Elektro BGE 10. Návod k montáži Strana 2

Boiler Gas BG 10 / Boiler Gas/Elektro BGE 10. Návod k montáži Strana 2 Boiler Gas BG 10 / Boiler Gas/Elektro BGE 10 Návod k montáži Strana 2 Boiler Gas (plynový bojler) BG 10 / Boiler Gas/Elektro (kombinovaný plynový/elektrický bojler) BGE 10 zásobníkový ohřívač vody Obsah

Více

NÁVOD NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU

NÁVOD NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU Pokyny pro instalaci a zapojení Bezpečnostní a pokyny ikvidace o-carbon Rekuperační jednotka do jedné místnosti Před použitím jednotky, si pečlivě přečtěte tento návod a záruční podmínky. Přečtěte si tyto

Více

Technická data. Bezpečnostní instrukce

Technická data. Bezpečnostní instrukce 10031918 Čerpadlo Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené nedodržením

Více

UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA

UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Form No. 3407-988 Rev A Souprava pro přestavbu Sekačka Groundsmaster modelové řady 7200 se soupravou Polar Trac Číslo modelu 131-5525 Návod k instalaci Instalace DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité

Více

Návod k montáži VAZ H1000/1, VAZ H1500/1. Návod k montáži. Pro servisního technika. Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH

Návod k montáži VAZ H1000/1, VAZ H1500/1. Návod k montáži. Pro servisního technika. Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH Návod k montáži Pro servisního technika Návod k montáži VAZ H1000/1, VAZ H1500/1 CZ Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Telefon 021 91 18 0 Telefax 021 91 18 28 10 info@vaillant.de

Více

Návod k montáži. Logalux LSP Připojovací sada zásobníku LSP a spojovací vedení zásobníku LSP. Sada výměníku tepla. Pro odbornou firmu

Návod k montáži. Logalux LSP Připojovací sada zásobníku LSP a spojovací vedení zásobníku LSP. Sada výměníku tepla. Pro odbornou firmu Návod k montáži Sada výměníku tepla Logalux LSP Připojovací sada zásobníku LSP a spojovací vedení zásobníku LSP Pro odbornou firmu Před zahájením montáže a údržby pozorně pročtěte 6 720 643 451 (03/2006)

Více

Souprava ventilu s dvojitou zarážkou Kompaktní nosič pracovního nářadí TX 1000 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ

Souprava ventilu s dvojitou zarážkou Kompaktní nosič pracovního nářadí TX 1000 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Souprava ventilu s dvojitou zarážkou Kompaktní nosič pracovního nářadí TX 1000 Číslo modelu 23171 Form No. 3413-122 Rev A Návod k instalaci DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité upozornění, poučka 65

Více

PRAČKY. Pračky ŠABLONA PLNĚ INTEGROVANÝ MODEL. Nerezová dvířka ITX (dvířka řady nerez)

PRAČKY. Pračky ŠABLONA PLNĚ INTEGROVANÝ MODEL. Nerezová dvířka ITX (dvířka řady nerez) Pračky PRAČKY PLNĚ INTEGROVANÝ MODEL Vestavná pračka FE-7212 IT FE-6210 IT FE-6212 IT Nerezová dvířka ITX (dvířka řady nerez) 6 regulačních lišt dělených po 10 mm (Max. regulace do výšky 60 mm) MONTÁŽ

Více

Uspořádání N 1/BN/BL 2/BU

Uspořádání N 1/BN/BL 2/BU Plovákový spínač Vlastnosti Uspořádání Spínací prvek: Plovákový spínač s mezním kontaktem, bezrtu ový Elektrická připojení v provedení NAMUR pro použití v nebezpečných podmínkách Detekce mezních stavů

Více

A5A9779C00 tlakový ventil mosaz fluxor MODUL A A A aktuální Produktové číslo. KS Druh

A5A9779C00 tlakový ventil mosaz fluxor MODUL A A A aktuální Produktové číslo. KS Druh 2 KS Druh aktuální Produktové číslo Popis (typ produktu Rozšířený popis Technický popis Vhodné pro Set5 3 4 5 A5A9779C00 tlakový ventil mosaz fluxor 893644 A890085000 Tlačítko PL6 dual flush, barva bílá

Více

Návod k montáži. Kompletní sada základního vybavení vpředu a vzadu. Stav: V

Návod k montáži. Kompletní sada základního vybavení vpředu a vzadu. Stav: V Návod k montáži Kompletní sada základního vybavení vpředu a vzadu Stav: V9.20191001 30322558-02-CS Přečtěte si a dodržujte tento návod. Uschovejte tento návod pro budoucí použití. Uvědomte si, že na domovské

Více

Instalační návod. Souprava digitálního tlakoměru BHGP26A1

Instalační návod. Souprava digitálního tlakoměru BHGP26A1 Instalační návod Souprava digitálního tlakoměru BHGP6A BHGP6A Souprava digitálního tlakoměru Instalační návod Obsah Strana Instalace Příslušenství... Instalace... Pracovní postup... Provozní kontrola...

Více

ZÁSOBNÍK SOLÁRNÍ KAPALINY PRO HELIOSET

ZÁSOBNÍK SOLÁRNÍ KAPALINY PRO HELIOSET ZÁSOBNÍK SOLÁRNÍ KAPALINY PRO HELIOSET Návod na instalaci Zvyšuje dopravní výšku mezi kolektory a zásobníkem až na 6 m CZ v e r z e OBSAH ÚVOD Návod...2. Základní dokumentace...2.2 Vysvětlivky symbolů...2

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. Audio modulární systém se zapojením 1 + n. Série Stadio Plus

INSTALAČNÍ MANUÁL. Audio modulární systém se zapojením 1 + n. Série Stadio Plus INSTALAČNÍ MANUÁL Audio modulární systém se zapojením 1 + n Série Stadio Plus 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Vlastnosti systému... 2 3. Funkce systému... 2 4. Úvodní doporučení... 2 5. Instalace vstupního panelu...

Více

NPD 615 CEU NPD 615 DEU

NPD 615 CEU NPD 615 DEU Montážní návod NPD 615 CEU NPD 615 DEU B-281-01 2 3 4 5 6 Pokyny pro technika (instalatéra) Je nutné, aby všechny zásahy týkající se vestavby, nastavení a uzpůsobení na jiný druh plynu byly provedeny autorizovaným

Více

A5A9779C00 tlakový ventil mosaz fluxor MODUL ,00 Kč A A A A Cena CZK bez DPH

A5A9779C00 tlakový ventil mosaz fluxor MODUL ,00 Kč A A A A Cena CZK bez DPH 2 KS Druh aktuální Produktové číslo Popis (typ produktu Rozšířený popis Technický popis Vhodné pro Set5 3 Cena CZK bez DPH 4 5 A5A9779C00 tlakový ventil mosaz fluxor 893644 12 162,00 Kč A890085000 Tlačítko

Více

Stavební připravenost pro masážní vanu SH A202

Stavební připravenost pro masážní vanu SH A202 Stavební připravenost pro masážní vanu SH A202 V masážní vaně SH-A202 je již nainstalován kompletní masážní systém. Vana je vybavena stabilním nosným rámem, dále pak přívodem teplé a studené vody a odpadem.

Více

HAKL BSv/h. Návod k montáži a obsluze. Elektrický zásobníkový ohřívač vody - suchý ohřev. Německý certifikát kvality

HAKL BSv/h. Návod k montáži a obsluze. Elektrický zásobníkový ohřívač vody - suchý ohřev. Německý certifikát kvality HAKL BSv/h Elektrický zásobníkový ohřívač vody - suchý ohřev Návod k montáži a obsluze Z Německý certifikát kvality Z Popis výrobku: Elektrické zásobníkové ohřívače vody HAKL BS patří do produktové řady

Více

inet Box Návod k montáži

inet Box Návod k montáži Návod k montáži Strana 2 Obsah Použité symboly... 2 Návod k montáži Bezpečnostní pokyny... 2 Účel použití... 2 Rozsah dodávky... 2 Rozměry... 3 Přípojky / ovládací prvky... 3 Indikátory... 3 Montáž...

Více

Montážní příručka 1/9. Slučitelnost výrobku. Odhadovaná doba montáže pro odborníka: 2.00 h

Montážní příručka 1/9. Slučitelnost výrobku. Odhadovaná doba montáže pro odborníka: 2.00 h 1/9 Složení soupravy: 1. ECU (elektronická skříňka) 2. Kamera + kabel 3. Kroužky pro korekci úhlu kamery 4. Reproduktor + kabel 5. Displej 6. Stojan displeje + kabel 7. Vrtací přípravek 8. Spojovací úchytky

Více

ZÁSOBNÍK. Návod k instalaci. Zásobník. HydroComfort EAS C EAS-T C

ZÁSOBNÍK. Návod k instalaci. Zásobník. HydroComfort EAS C EAS-T C ZÁSOBNÍK Návod k instalaci Zásobník HydroComfort EAS 120-200 C EAS-T 150-200 C Obsah Obsah 1. K tomuto návodu.................................................... 3 1.1 Obsahem tohoto návodu....................................................

Více

Návod k montáži. Základní vybavení ISOBUS se zadní zásuvkou (bez ECU traktoru)

Návod k montáži. Základní vybavení ISOBUS se zadní zásuvkou (bez ECU traktoru) Návod k montáži Základní vybavení ISOBUS se zadní zásuvkou (bez ECU traktoru) Stav: V5.20161221 30322554-02-CS Přečtěte si tento návod k obsluze a dodržujte jej. Uchovejte tento návod k obsluze k budoucímu

Více

TOPNÝ PANEL ITA NÁVOD NA POUŽITÍ

TOPNÝ PANEL ITA NÁVOD NA POUŽITÍ TOPNÝ PANEL ITA NÁVOD NA POUŽITÍ ! UPOZORNĚNÍ Montáže a jakékoliv zásahy do topného panelu smí provádět pouze kvalifikovaná osoba. Před zásahem nebo manipulací s topným panelem musí být odpojen od zdroje

Více

Sada osvětlení LED Sekačka Greensmaster řady Flex 1800/2100 a eflex 1800/2100

Sada osvětlení LED Sekačka Greensmaster řady Flex 1800/2100 a eflex 1800/2100 Form No. 3399-948 Rev C Sada osvětlení LED Sekačka Greensmaster řady Flex 1800/2100 a eflex 1800/2100 Číslo modelu 04293 Návod k instalaci DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité upozornění, poučka 65

Více

Systémy vedení potrubí/ technika spojování potrubí A2 Profipress G s SC-Contur

Systémy vedení potrubí/ technika spojování potrubí A2 Profipress G s SC-Contur _CZ_090114.fm Seite 1 Montag, 16. Februar 2009 3:32 15 Systémy vedení potrubí/ technika spojování potrubí Profipress G s SC-Contur _CZ_090114.fm Seite 2 Montag, 16. Februar 2009 3:32 15 Spojovací systém

Více

IVAR.KS 55A IVAR.KS MIX 3 IVAR.KS 55ABA IVAR.KS MIX 4 IVAR.KS 55A MIX 3

IVAR.KS 55A IVAR.KS MIX 3 IVAR.KS 55ABA IVAR.KS MIX 4 IVAR.KS 55A MIX 3 1) Výrobek: KOTLOVÉ MODULY A ROZDĚLOVAČE VARIMIX 2) Typ: IVAR.55 IVAR.KS 550 IVAR.550 A IVAR.KS 551 BA IVAR.KS 55A IVAR.KS MIX 3 IVAR.KS 55ABA IVAR.KS MIX 4 IVAR.KS 55A MIX 3 3) Instalace: Instalaci a

Více

Aktualizováno 15.4.2013. GRE ohřev NÁVOD K POUŽITÍ

Aktualizováno 15.4.2013. GRE ohřev NÁVOD K POUŽITÍ Aktualizováno 15.4.2013 GRE ohřev NÁVOD K POUŽITÍ Popis VELMI DŮLEŽITÉ: VÝROBEK JE URČEN PRO INSTALACI VE VODOROVNÉ POLOŽENÉ POLOZE NA ZEMI!! NIKDY JEJ NAINSTALUJTE NA STĚNU! VÝROBEK SE SMÍ PROVOZOVAT,

Více

HW 50. návod k montáži a nastavení

HW 50. návod k montáži a nastavení HW 50 návod k montáži a nastavení 7 719 001 780 Obsah Obsah 1 Všeobecné 2 11 Použití 2 12 Regulace 2 13 Rozsah dodávky 2 14 Rozměry 2 2 Možnosti vestavby 3 21 Montážní poloha 3 22 Přípoje 3 3 Montáž 3

Více

Infra Tec Premium návod na montáž a obsluhu

Infra Tec Premium návod na montáž a obsluhu Infra Tec Premium návod na montáž a obsluhu Technické údaje Napájení Jištění Příkon Rozsah teploty Charakter řízení Snímač Rozsah topení Teplota okolí Rozměry vestavby 230V. 50 Hz 1x16A max 3500 W 30 70

Více

Návod k montáži. Modulární funkční sloup 1371 00, 1372 00, 1373 00

Návod k montáži. Modulární funkční sloup 1371 00, 1372 00, 1373 00 Návod k montáži Modulární funkční sloup 1371 00, 1372 00, 1373 00 Popis přístroje V modulárním funkčním sloupu je možno instalovat společně na stěnu několik jednotlivých přístrojů s jednotným designem.

Více

TYTO POKYNY BY MĚLY BÝT PREČTENY POZORNĚ A POTÉ ULOŽENY PRO BUDOUCÍ POTŘEBY.

TYTO POKYNY BY MĚLY BÝT PREČTENY POZORNĚ A POTÉ ULOŽENY PRO BUDOUCÍ POTŘEBY. POKYNY K POUŽITÍ KARBONOVÉHO INFRAČERVENÉHO ZÁŘIČE MODEL: BLADE TYTO POKYNY BY MĚLY BÝT PREČTENY POZORNĚ A POTÉ ULOŽENY PRO BUDOUCÍ POTŘEBY. Výrobce nenese žádnou odpovědnost za škody způsobené nedodržením

Více

KATALOG NÁHRADNÍCH DÍLŮ. Plynové závěsné kotle II. Změna vyhrazena! 6/5/2014 M

KATALOG NÁHRADNÍCH DÍLŮ. Plynové závěsné kotle II. Změna vyhrazena! 6/5/2014 M KATALOG NÁHRADNÍCH DÍLŮ Plynové závěsné kotle II. Změna vyhrazena! 6/5/2014 M7742190014 Důležité poznámky Náhradní díly smí instalovat pouze servisní pracovník s platným oprávněním! Ceník náhradních dílů

Více

Návod k montáži přístřešku pro kuřáky / autobusové zastávky

Návod k montáži přístřešku pro kuřáky / autobusové zastávky Návod k montáži přístřešku pro kuřáky / autobusové zastávky Přečtěte si před započetím prací Potřebné nástroje lepicí/těsnící materiál svinovací metr imbusový klíč, 5 x 2 mm vrták, 15 mm vrtačka vodováha

Více

TOPNÝ PANEL NÁVOD NA POUŽITÍ

TOPNÝ PANEL NÁVOD NA POUŽITÍ TOPNÝ PANEL ST NÁVOD NA POUŽITÍ ! UPOZORNĚNÍ Montáže a jakékoliv zásahy do topného panelu smí provádět pouze kvalifikovaná osoba. Před zásahem nebo manipulací s topným panelem musí být odpojen od zdroje

Více

Návod k montáži Distributor s krátkou rozptylovou vzdáleností OptiSorp

Návod k montáži Distributor s krátkou rozptylovou vzdáleností OptiSorp Návod k montáži Distributor s krátkou rozptylovou vzdáleností OptiSorp Bezpečnost: Distributor s krátkou rozptylovou vzdáleností OptiSorp musí být instalován pouze kvalifikovanou osobou. Dodržujte všechny

Více

Řídicí modul tepelného čerpadla. Návod k instalaci. Pro servisního technika VWZ AI VWL X/2 A. Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH

Řídicí modul tepelného čerpadla. Návod k instalaci. Pro servisního technika VWZ AI VWL X/2 A. Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH Návod k instalaci Pro servisního technika Návod k instalaci Řídicí modul tepelného čerpadla VWZ AI VWL X/2 A CZ Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Telefon 021 91 18 0

Více

Elektrické pohony. pro ventily VXG48..., VXB489R..., VXI48 VVP459..., VXP459..., VMP459..., VVG549...

Elektrické pohony. pro ventily VXG48..., VXB489R..., VXI48 VVP459..., VXP459..., VMP459..., VVG549... OEM Elektrické pohony SSY319 pro ventily VXG48, VXB489R, VXI48 VVP459, VXP459, VMP459, VVG549 Provozní napětí AC 230 V, 3-polohový řídicí signál Ovládací síla 300 N Ruční ovládání s indikací aktuální polohy

Více

PARKOVACÍ KAMERY UŽIVATELSKÝ NÁVOD. Před používáním výrobku si pozorně přečtěte tento návod a uchovejte si ho pro případ budoucí potřeby.

PARKOVACÍ KAMERY UŽIVATELSKÝ NÁVOD. Před používáním výrobku si pozorně přečtěte tento návod a uchovejte si ho pro případ budoucí potřeby. PARKOVACÍ KAMERY UŽIVATELSKÝ NÁVOD Před používáním výrobku si pozorně přečtěte tento návod a uchovejte si ho pro případ budoucí potřeby. I. UMÍSTĚNÍ KAMERY VE VOZIDLE A. Specifické parkovací kamery B.

Více

Návod k montáži. Základní vybavení ISOBUS se zásuvkou ISOBUS v kabině a relé

Návod k montáži. Základní vybavení ISOBUS se zásuvkou ISOBUS v kabině a relé Návod k montáži Základní vybavení ISOBUS se zásuvkou ISOBUS v kabině a relé Stav: V5.20190206 30322574-02-CS Přečtěte si tento návod k obsluze a dodržujte jej. Uchovejte tento návod k obsluze k budoucímu

Více

Návod k montáži pro profesionály. NMC Czech, s.r.o. Spořická 4949, 430 01 Chomutov, Tel: +420 474 63 87 81-83 www.nmc-czech.cz

Návod k montáži pro profesionály. NMC Czech, s.r.o. Spořická 4949, 430 01 Chomutov, Tel: +420 474 63 87 81-83 www.nmc-czech.cz Návod k montáži pro profesionály NMC Czech, s.r.o. Spořická 4949, 430 01 Chomutov, Tel: +420 474 63 87 81-83 INDEX Spodní část stavby Výběr materiálu Pokládka spodní konstrukce Pokládka spodní konstrukce

Více

PLYNOVÝ GRIL MONTÁŽNÍ NÁVOD CZ. Maxim Island

PLYNOVÝ GRIL MONTÁŽNÍ NÁVOD CZ. Maxim Island PLYNOVÝ GRIL MONTÁŽNÍ NÁVOD CZ Maxim Island SCHÉMA SOUČÁSTÍ Maxim Island Tento diagram má sloužit jako pomocník k identifikaci jednotlivých součástí pro případ, že bude potřeba některou z nich vyměnit.

Více

Tlakovačka chladícího systému. Návod na použití

Tlakovačka chladícího systému. Návod na použití Tlakovačka chladícího systému Návod na použití OBSAH Použití... 3 Montáž....3 Připevnění k systému... 4 Tlaková zkouška... 6 Odpojení ze systému...7 Opatření a údržba... 8 Výměna těsnícího balónku... 8

Více

Předstěnová/splachovací technika T7 Náhradní díly a přítokové příslušenství

Předstěnová/splachovací technika T7 Náhradní díly a přítokové příslušenství Ceník 2012 - SK Předstěnová/splachovací technika Náhradní díly a přítokové příslušenství Pro všechny komponenty předstěnové techniky Viega je zaručen dlouhodobý nákup náhradních dílů. EAN-Code Číslo EAN

Více

HAKL BD 30v. Elektrický zásobníkový ohřívač vody. Návod k montáži a obsluze. Německý certifikát kvality

HAKL BD 30v. Elektrický zásobníkový ohřívač vody. Návod k montáži a obsluze. Německý certifikát kvality HAKL Elektrický zásobníkový ohřívač vody Návod k montáži a obsluze Německý certifikát kvality Popis výrobku: Elektrické ohřívače vody HAKL BD30v patří do produktové řady tvořené tlakovými zásobníky s ocelovou

Více

Combi 4 (E) / Combi 6 (E)

Combi 4 (E) / Combi 6 (E) Combi 4 (E) / Combi 6 (E) Návod k montážní Combi E 9 7 4 3 Combi 2 3 60 40 230 V~ 60 Komfort na cestách Combi 4 (E) / Combi 6 (E) 2 3 6 4 Příklad montáže Obsluhovací díly 2 Čidlo teploty místnosti 3 Nasávání

Více

Automatické ovládání sprchy SLS 01K SLS 01AK SLS 01TK SLS 02

Automatické ovládání sprchy SLS 01K SLS 01AK SLS 01TK SLS 02 Montážní návod Automatické ovládání sprchy SLS 0K SLS 0AK SLS 0TK SLS 0 Automatické ovládání sprch ZPĚT Vlastnosti: SLS 0K, SLS 0AK, SLS 0 - reaguje na vstup osoby do snímané zóny čidla okamžitým sepnutím

Více

Instalační pokyny a průvodce

Instalační pokyny a průvodce 1 Instalační pokyny a průvodce Děkujeme, že jste si vybrali náš panel Prosím, věnujte k pročtení tohoto návodu 5 minut Vašeho času, předtím než budete panel instalovat. Doporučujeme, aby panel instaloval

Více

R129A - Multimetr MS8269 MASTECH

R129A - Multimetr MS8269 MASTECH Vážení zákazníci, R129A - Multimetr MS8269 MASTECH děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení výrobku do provozu

Více

Návod k instalaci a obsluze EB 8546-1 CS. Regulátor přívodního tlaku, typ 4708-45. pro zvýšený pneumatický výkon

Návod k instalaci a obsluze EB 8546-1 CS. Regulátor přívodního tlaku, typ 4708-45. pro zvýšený pneumatický výkon Regulátor přívodního tlaku, typ 4708-45 pro zvýšený pneumatický výkon Obr. 1: Regulátor přívodního tlaku, typ 4708-45 Návod k instalaci a obsluze EB 8546-1 CS Vydání: březen 2010 Obsah Obsah 1 Konstrukce

Více