Schválení Stavebne technicke schvaleni Z pro kotvy BHY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Schválení Stavebne technicke schvaleni Z-21-1-1935 pro kotvy BHY"

Transkript

1 Schválení Stavebne technicke schvaleni Z pro kotvy BHY Císlo výr. / Article No.: 80464, 80463, Jazyky / Languages: cs BERNER_56465.pdf

2 Všeobecné stavebně technické schválení Registrační místo pro stavební výrobky a stavby Stavebně technický zkušební úřad Svazem a zeměmi společně podporovaná veřejnoprávní instituce. Člen Evropského úřadu pro technická schvalování (EOTA), Evropského svazu pro technické schvalování ve stavebnictví (UEAtc) a Světové sdružení zkušebních organizací (WFTAO) Datum: Obchodní značka: I /10 Číslo schválení: Doba platnosti: Z od 11. února 2011 do 11. února 2016 Objednatel: Berner AG Bernerstraße Künzelsau Předmět schválení: Dutá kotva BHY Berner Výše uvedený předmět schválení je tímto všeobecně schválen pro stavební účely. Toto všeobecné stavebně technické schválení obsahuje osm stránek a sedm příloh. str. 1 (15)

3 I. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ 1. Se všeobecným stavebně technickým schválením se prokazuje upotřebitelnost resp. použitelnost předmětu schválení ve shodě se stavebními řády země. 2. Pokud budou ve všeobecném stavebně technickém schválení stanoveny požadavky na zvláštní odborné znalosti a zkušenosti pověřených osob, které odpovídají výrobě stavebních produktů a konstrukcí podle 17 odst. 5 vzorového stavebního řádu podle úprav jednotlivých zemí, je třeba respektovat to, aby tyto odborné znalosti a zkušenosti mohly být doloženy také rovnocennými podklady jiných členských států Evropské unie. To příp. platí také pro předložení rovnocenných dokladů v rámci dohody o Evropském hospodářském prostoru (EHP) nebo v rámci jiných bilaterálních dohod. 3. Všeobecné stavebně technické schválení nenahrazuje povolení, schválení a osvědčení, která k provádění stavebních projektů předepisuje zákon. 4. Všeobecné stavebně technické schválení se uděluje bez újmy práv třetích stran, zejména soukromých ochranných práv (autorských). 5. Výrobce a provozovatel předmětu schválení musí předložit, nehledě na dále zasahující nařízení ve zvláštních ustanoveních, uživateli (Verwender), resp. uživateli (Anwender) předmětu schválení kopie všeobecného stavebně technického schválení a upozornit ho na to, že všeobecné stavebně technické schválení musí být k dispozici na místě použití. Na požádání se zúčastněným úřadům předloží kopie všeobecného stavebně technického schválení. 6. Všeobecné stavebně technické schválení se smí rozmnožovat pouze jako celek. Zveřejňování výňatků je možné pouze s písemným souhlasem Německého institutu pro stavební techniku. Texty a výkresy reklamních brožur nesmí odporovat údajům ve všeobecném stavebně technickém schválení. Překlady všeobecného stavebně technického schválení musí obsahovat poznámku Překlad originálního německého vydání nebyl ověřen Německým institutem pro stavební techniku. 7. Všeobecné stavebně technické schválení se uděluje s možností jeho odvolání. Ustanovení všeobecného stavebně technického schválení mohou být dodatečně doplněna a změněna, zejména v případě, pokud to vyžadují technické poznatky. str. 2 (15)

4 II. ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ 1 Předmět schválení a oblast použití 1.1 Předmět schválení Dutá kotva BHY Berner je hmoždinka s řízením rozpěrné síly z galvanicky pozinkované oceli. Skládá se z rozpěrného pouzdra a kužele s vnitřním závitem a šroubu s šestihrannou hlavou s podložkou, resp. ze svorníku se závitem s podložkou a šestihrannou maticí. Utahováním šroubu, resp. matice, se kužel vtahuje do rozpěrného pouzdra a rozepne je. V příloze 1 je hmoždinka zobrazena v zamontovaném stavu. 1.2 Oblast použití Hmoždinka se smí použít pro ukotvení při převážně klidném zatížení v dutých deskách z normálního betonu třídy pevnosti C45/55 podle DIN : nebo B 55 podle DIN 1045: , které jsou schváleny pro všeobecné stavebně technické použití, pokud nejsou stanoveny žádné požadavky týkající se doby požární odolnosti na celkovou konstrukci, včetně hmoždinky. Ukotvení duté hmoždinky je přípustné pouze do dutých desek z předpjatého betonu, pokud šířka dutiny nepřekročí 4,2násobek šířky stěny (viz nákres v příloze 1). Při použití hmoždinky pro vícenásobná upevnění1) podhledu podle DIN EN 13964: do dutých desek z předpjatého betonu a pro staticky srovnatelná ukotvení do 1,0 kn/m2, se smí hmoždinka bez dalšího důkazu použít v případě, pokud jsou kladeny požadavky na dobu požární odolnosti lehkého obkladu stropu nebo podhledu. To neplatí u požadavků na dobu požární odolnosti vzduchotechnických potrubí a srovnatelných stavebních dílů nebo při možném požárním zatížení v oblasti mezistropu. Hmoždinka se smí používat pouze pro stavební díly v uzavřených prostorách, např. v bytech, kancelářích, školách, nemocnicích, prodejnách s výjimkou vlhkých prostor. 2 Ustanovení pro stavební výrobek 2.1 Vlastnosti a schválení Hmoždinky musí svými rozměry a vlastnostmi materiálů odpovídat údajům v přílohách. V tomto všeobecném stavebně technickém schválení neuvedené údaje o materiálu, rozměry a tolerance hmoždinek, musí odpovídat údajům, které jsou uloženy v Německém institutu pro stavební techniku, u notifikačního místa a na místě kontroly odběratele. Hmoždinka se skládá z nehořlavé stavební hmoty třídy A podle DIN : Chování stavebních hmot a stavebních prvků při požáru; Stavební hmoty - pojmy, požadavky a zkoušky" Stavební díly se musí upevnit tak, aby v případě selhání jednoho místa upevnění, bylo možné přenést zatížení na dvě sousední místa upevnění. Místo upevnění je ukotvení, které sestává z jedné nebo několika hmoždinek. str. 3 (15)

5 2.2 Balení, skladování a identifikační označení Balení a skladování Hmoždinka se smí balit a dodávat pouze jako upevňovací jednotka v sadě. Pro provedení se šroubem se šestihrannou hlavou se smí dodat šroub a příslušná podložka podle odstavce Identifikační označení Balení, příbalový leták a dodací list hmoždinek musí výrobce označit značkou shody (Ü-Zeichen) podle nařízení států o značkách shody. Navíc se uvede značka závodu, číslo schválení a úplné označení hmoždinky. Identifikační označení se smí provést pouze v případě, že jsou splněny předpoklady podle odstavce 2.3. Za značkou závodu, typem a průměrem závitu se hmoždinka označí např. takto: Berner BHY M8. Na každou hmoždinku se vyrazí značka závodu, typ hmoždinky a průměr závitu podle přílohy 3. Pro upevnění svorníkem se závitem se označí třída pevnosti závitu podle přílohy Potvrzení o shodě Všeobecně Potvrzení shody hmoždinek s ustanoveními tohoto všeobecného stavebně technického schválení se pro každý výrobní závod musí provést udělením certifikátu shody na základě vnitřní kontroly závodu a pravidelné kontroly odběratele, včetně první zkoušky hmoždinek podle ustanovení následujících předpisů. Pro udělení certifikátu shody a kontroly odběratele, včetně přitom provedených testů výrobku, výrobce hmoždinky pověří pro tento účel uznávané notifikační místo a uznávané kontrolní místo. Německému institutu pro stavební techniku předá notifikační místo jednu kopii jemu uděleného certifikátu shody. Pokud se dodává šroub se šestihrannou hlavou podle DIN EN 24017, musí se provedení zkoušek, které se řídí odst , doložit podle DIN EN ISO 10204: osvědčením o přejímací zkoušce 3.1, které vystaví orgán dozoru třetí strany Vnitřní kontrola výrobků V každém výrobním závodu je zřízena a provádí se vnitřní kontrola výrobků. Pod vnitřní kontrolou výrobku se rozumí trvalé sledování výroby, čímž je zajištěno, že v provozu vyrobené stavební výrobky odpovídají ustanovením tohoto všeobecného stavebně technického schválení. Pro objem, druh a četnost vnitřních kontrol jsou rozhodující požadavky, uložené u Německého institutu pro stavební techniku a u orgánu dozoru třetí strany. str. 4 (15)

6 Výsledky vnitřní kontroly výroby se zaznamenávají a vyhodnocují. Záznamy musí obsahovat minimálně tyto údaje: - Označení stavebního výrobku, resp. výchozího materiálu a složek - Druh kontroly nebo zkoušky - Datum výroby a zkoušky stavebního produktu, resp. výchozího materiálu nebo složek - Výsledek kontroly a zkoušek a případně porovnání s požadavky - Podpis osoby odpovědné za podnikovou kontrolu výrobků Záznamy se uchovávají nejméně po dobu pěti roků a předloží se kontrolnímu místu pověřenému kontrolou výrobce. Na požádání se předloží Německému institutu pro stavební techniku a příslušnému nejvyššímu úřadu stavebního dozoru. V případě nevyhovujícího výsledku zkoušky výrobce neprodleně přijme potřebná opatření k odstranění nedostatků. Se stavebními výrobky, které nevyhovují požadavkům, se musí zacházet tak, aby byly vyloučeny záměny s vyhovujícími výrobky. Po odstranění vad pokud je to technicky možné a k prokázání odstranění vady potřebné se stávající zkouška neprodleně opakuje Kontrola odběratele V každém výrobním závodu se vnitřní kontrola produktů pravidelně prověřuje kontrolou odběratele, nejméně však jednou za rok. V rámci kontroly odběratele se provádí první zkouška hmoždinek a musí se také odebírat vzorky pro namátkovou kontrolu. Odběr vzorků a zkoušek přísluší vždy uznávanému kontrolnímu místu. Pro objem, druh a četnost kontrol třetí stranou jsou rozhodující požadavky, uložené u Německého institutu pro stavební techniku a u orgánu dozoru odběratele. Výsledky certifikace a kontroly odběratele se uchovávají nejméně po dobu pěti roků. Na požádání je notifikační místo, resp. uznávané kontrolní místo, předloží Německému institutu pro stavební techniku a příslušnému nejvyššímu úřadu stavebního dozoru. 3 Ustanovení pro návrh a dimenzování 3.1 Návrh Ukotvení se plánují technickými metodami. S přihlédnutím ke kotevním zátěžím se provedou výpočty a vyhotoví konstrukční výkresy, které je možné testovat. 3.2 Dimenzování Všeobecně Ukotvení se dimenzují technickými metodami. Prokáže se, že u dutých desek z předpjatého betonu činí poměr šířky stěny k šířce dutiny 1 : 4,2 (viz příloha 1). Předkládá se důkaz bezprostředního přivádění síly do betonu. Prokáže se přenášení ukotvených zatížení ve stavebním prvku. str. 5 (15)

7 Namáhání hmoždinek ohybem se nemusí zohlednit pouze v případě, pokud jsou dodrženy všechny následující podmínky: Přidružený stavební prvek musí být z kovu a v oblasti ukotvení celoplošně bez vložky ukotven vůči betonu. Montovaný prvek musí přiléhat celou svou tloušťkou na hmoždinku. Průměr průchozího otvoru v přidruženém stavebním prvku nesmí překročit hodnoty uvedené v příloze 4. Pokud nelze dodržet uvedený průměr průchozího otvoru v přidruženém stavebním prvku, přijmou se vzhledem k nebezpečí protažení zvláštní opatření (např. zesílená podložka). Je třeba zohlednit přídavná namáhání ve hmoždince, v napojeném stavebním prvku nebo ve stavebním prvku s ukotvenou hmoždinkou, která mohou vzniknout potlačením deformace (např. při změně teploty) Přípustná zatížení Přípustné zatížení hmoždinky pro ukotvení do dutých desek z předpjatého betonu platí pro osové zatížení v tahu, příčné zatížení a šikmé zatížení pod jakýmkoliv úhlem. Přípustná zatížení, v závislosti na vlastní tloušťce spodní desky du dutých desek z předpjatého betonu, se uvedou v příloze Upevnění šroubem s šestihrannou hlavou U šroubu s šestihrannou hlavou pro hmoždinku musí plánovací technik určit, pokud se z výroby nedodává pro konkrétní případ použití, jaká je jeho délka s ohledem na přidružený stavební prvek, potřebnou minimální hloubku zašroubování a možné tolerance podle přílohy 4. Šroub se šestihrannou hlavou musí odpovídat údajům o třídě pevnosti a povrchové úpravě uvedeným v příloze Parametry hmoždinek a rozměry stavebních dílů Osové vzdálenosti, vzdálenosti od okrajů a rozměry stavebních dílů (vlastní tloušťka spodní desky du), potřebné pro využití přípustného zatížení, jsou uvedeny v tabulce 4 přílohy 5. Definice rozměrů viz příloha Dvojice hmoždinek Dvojice hmoždinek jsou 2 hmoždinky, jejich osová vzdálenost je podle přílohy 5 kratší než s cr. Minimální osová vzdálenost s min nesmí být delší než je uvedeno v tabulce 4 přílohy 5. Příslušná přípustná zatížení platí pro dvojici hmoždinek. Přípustné zatížení nejvýše namáhané hmoždinky nesmí překročit hodnoty uvedené pro jednotlivou hmoždinku. U dvojic hmoždinek s osovými vzdálenostmi s min < s < s cr je možné lineárně interpolovat přípustné zatížení, přičemž pro mezní hodnotu s = s cr pro dvojici hmoždinek se u osového zatížení v tahu smí použít dvojnásobek přípustného zatížení pro jednotlivou hmoždinku. Uspořádání hmoždinek se řídí přílohou Namáhání ohybem Přípustný ohybový moment hmoždinky je uveden v příloze 4. Vypočtená upínací plocha se pohybuje kolem míry průměru připojovacího závitu za povrchem betonu. str. 6 (15)

8 Při ohybu přídavným tahem nesmí stávající komponenty zatížení v tahu překročit tuto hodnotu: F Z příp. F (1 - M/příp. M) příp. F = přípustné zatížení podle přílohy 5 příp. M = přípustný ohybový moment podle přílohy 4 F z = stávající složky zatížení v tahu M = stávající ohybový moment Chování při posuvu Při osovém zatížení v tahu ve výši přípustných zatížení podle přílohy 5 je třeba pro velikosti hmoždinek M6 a M8 počítat s posuvy 0,1 mm a pro velikosti hmoždinek M10 s posuvy až 0,4 mm. Při trvalém zatížení je třeba počítat se zvýšením posuvů. Při příčném zatížení v tahu ve výši přípustných zatížení podle přílohy 5 je třeba pro velikosti hmoždinek M6 a M8 počítat s posuvy 0,9 mm a pro velikosti hmoždinek M10 s posuvy až 1,4 mm. Navíc je třeba zohlednit stávající vůlí v otvoru mezi hmoždinkou a montovaným prvkem. Posuvy při příčném zatížení se skládají z podílů osového zatížení v tahu a příčného zatížení. Posuvy plynou z lineární interpolace uvedených směrných hodnot Únosnost stavebního dílu Smyková únosnost dutých desek z předpjatého betonu se musí snížit při zavedení vnějších zatížení hmoždinkou podle přílohy 6. Pokud se pro připevnění lehkých obkladů stropu a podhledu použije hmoždinka podle DIN EN 13964: , je možné při prokazování smykové únosnosti dutých desek z předpjatého betonu toto snížení zanedbat. 4 Ustanovení pro dimenzování 4.1 Všeobecné Hmoždinka se smí používat pouze jako upevňovací jednotka dodávaná v sadě. Smí se použít také zvlášť dodaný šroub s šestihrannou hlavou a příslušná podložka podle odstavce Montáž k ukotvení určené hmoždinky se provede podle odstavce 3.1, kde jsou uvedeny konstrukční výkresy a montážní návod firmy. Před usazením hmoždinek se pomocí vhodného detektoru kovů zjistí přesná poloha upínacích článků a označí se na spodní straně desky stropu. Pokud se hmoždinka neusadí s vystředěním do osy dutiny, musí vzdálenost mezi osou hmoždinky a osou napínacích drátů činit nejméně 50 mm (srov. přílohu 7). 4.2 Vyvrtání otvoru Otvor se vyvrtá v pravém úhlu vůči ploše betonu pomocí vrtáku z tvrdokovu nebo příklepového vrtáku. Vrták z tvrdokovu/příklepový vrták musí odpovídat údajům v listu technických specifikací Německého institutu pro stavební techniku a Odborného svazu nástrojařského průmyslu o Charakteristických hodnotách, požadavcích a zkouškách vrtáků do zdi pomocí řezacích hlav z tvrdokovu, které se použijí k vrtání otvorů pro ukotvení hmoždinek, vydání: leden Dodržení charakteristických hodnot se doloží podle odstavce 5 listu technických specifikací. Jmenovitý průměr vrtáku a řezný průměr musí odpovídat hodnotám v příloze 4. str. 7 (15)

9 4.3 Usazení hmoždinky Před usazením hmoždinky se změří vlastní tloušťka spodní desky. Hmoždinku zaveďte do otvoru tak, aby bylo rozpěrné pouzdro těsně vyrovnáno s plochou betonu. Montáž hmoždinky se musí provést kalibrovaným momentovým klíčem. Utahovací momenty, které se musí aplikovat na šestihrannou matici svorníku se závitem, resp. na šroub se šestihrannou hlavou, jsou uvedeny v příloze 4. Hmoždinka je řádně ukotvena a smí se zatížit, pokud na ni lze aplikovat předepsaný utahovací moment. Namontované hmoždinky lze kdykoliv překontrolovat, předepsaný utahovací moment k ukotvení musí být vždy možné znovu aplikovat. 4.4 Kontrola provedení Při provádění ukotvení musí být na staveništi přítomen zhotovitel díla dobře seznámený s ukotvováním hmoždinek, nebo jím pověřený stavbyvedoucí nebo odborný zástupce stavbyvedoucího. Stará se o řádné provedení prací. Během provádění ukotvení se musí na staveništi vést záznamy o dokladech o stávající třídě pevnosti betonu a řádnou montáž hmoždinek řídí stavbyvedoucí nebo jeho zástupce. Záznamy musí být po dobu výstavby na staveništi k dispozici a na požádání se předkládají osobě pověřené kontrolou. Provozovatel je stejně jako dodací listy uchovává 5 (pět) roků po skončení prací. Andreas Kummerow Vedoucí oddělení str. 8 (15)

10 Pro ukotvení do dutých desek z předpjatého betonu Dutou hmoždinku je přípustné použít pouze v dutých deskách z předpjatého betonu, jejichž šířka dutiny nepřekročí 4,2násobek šířky stěny (b H 4,2 b St ) Závit pro připojení např. spojovacího hrdla Legenda: S p = Osová vzdálenost k napínacímu drátu t fix = Tloušťka montovaného dílu d u = Vlastní tloušťka desky T inst = Montážní utahovací moment c = Vzdálenost od okraje Berner AG Bernerstrasse Künzelsau Německo Dutá kotva BHY Berner Příloha 1 všeobecného stavebně Hmoždinka v zabudovaném stavu technického schválení Z ze dne 11. února 2011 str. 9 (15)

11 Označení třídy pevnosti: černě: 5.8 červeně: 8.8 Tabulka 1: Označení a materiály Část Označení Materiály/povrchová úprava Šroub se šestihrannou Ocel, DIN ISO 898-1, třída pevnosti 5.8, resp. 8.8 (M6); 1 hlavou podle DIN EN 24 třída pevnosti 4.6, 5.8 nebo 8.8 (M8 a M10) 017 nebo DIN EN DIN EN ISO 4042 Fe/Zn 5 2 Podložka pro nosník U (čtyřhranná) 3 Rozpěrné pouzdro DIN EN ISO 4042 Fe/Zn 5 Pásová ocel válcovaná za studena, DIN EN DIN ISO 4042 Fe/Zn 5 4 Kužel Ocel, DIN EN DIN 4042 Fe/Zn 5 5 Šestihranná matice Ocel, DIN EN , třída pevnosti 5 nebo 8 (M6), resp. 4, 5 nebo 8 (M8 a M10), DIN EN ISO 4042 Fe/Zn 5 Ocel, třída pevnosti 5.8, 8.8 (M6), resp. 4.6, 5.8 nebo 8.8 (M8 6 Svorník se závitem a M10), DIN EN ISO 4042 Fe/Zn 5 Pevnost závitové části podle DIN EN ISO zjistí plánovací technik z přílohy 4. Berner AG Bernerstrasse Künzelsau Německo Dutá kotva BHY Berner Příloha 2 Typy hmoždinek Označení Materiály všeobecného stavebně technického schválení Z ze dne 11. února 2011 str. 10 (15)

12 Rozpěrné pouzdro Vyražená data: Např. BHY M8 Kužel Závit Tabulka 2: Rozměry Kužel h nom a b c I Závit Typ [mm] [mm] [mm] [mm] [mm] BHY M6 37 M6 9,2 15,2 1,0 30 BHY M8 43 M8 11,5 17,0 1,0 35 BHY M10 52 M10 15,0 23,5 1,5 40 Berner AG Bernerstrasse Künzelsau Německo Dutá kotva BHY Berner Příloha 3 všeobecného stavebně Rozměry technického schválení Z ze dne 11. února 2011 str. 11 (15)

13 Tabulka 3: Jmenovité hodnoty/ohybové momenty montáže Typ BHY BHY BHY M6 M8 M10 Jmenovitý průměr vrtáku [mm] Řezný průměr vrtáku [mm] 10,45 12,50 16,50 Hloubka vyvrtaného otvoru h 1 [mm] Délka šroubu se šestihrannou hlavou 1) min. I s [mm] 39 + t fix 45 + t fix 54 + t fix Délka svorníku se závitem min. I B [mm] 62 + t fix 68 + t fix 77 + t fix Průměr průchozího otvoru v přidruženém stavebním prvku d f [mm] Montážní utahovací moment T inst = [Nm] Přípustný Třída pevnosti 4.6 [Nm] - 6,4 12,8 ohybový Třída pevnosti 5.8 [Nm] 4,4 2) 10,7 2) 21,4 2) moment Třída pevnosti 8.8 [Nm] 7,0 2) 17,1 2) 34,2 2) 1) U šroubů se šestihrannou hlavou s dříkem podle DIN EN musí být délka dříku t fix 2) Označení viz příloha 2 Uspořádání hmoždinek Podmínka: b H 4,2 b st Podélná spára Vlastní tloušťka desky Přípustnou polohu otvorů zjistíte v příloze 7 Berner AG Bernerstrasse Künzelsau Německo Dutá kotva BHY Berner Příloha 4 všeobecného stavebně Jmenovité hodnoty Ohybové momenty montáže technického schválení Z ze dne 11. února 2011 str. 12 (15)

14 Tabulka 4: Přípustné zatížení (příp. F v [kn]) 1) a vzdálenosti hmoždinek pro osové zatížení hmoždinky pro ukotvení do dutých desek z předpjatého betonu o třídě pevnosti B55, resp. C45/55 Velikost hmoždinky BHY M6 BHY M8 BHY M10 Jednotlivá hmoždinka Vlastní tloušťka desky d u [mm] 25 < 30 < <30 30 < < Příp. F 2) [kn] 0,7 0,9 2,0 0,7 0,9 2,0 1,2 3,0 Vzdálenost od okraje c cr [mm] 150 Příp. F 2) [kn] 0,35 0,8 1,8 0,35 0,8 1,8 1,0 2,7 Minimální vzdálenost od okraje c min = [mm] 100 Osová vzdálenost s cr [mm] 300 Dvojice hmoždinek 3) Příp. F/dvojice hmoždinek [kn] 0,7 1,4 2,6 0,7 1,4 2,6 2,0 4,8 Minimální osová vzdálenost s min = [mm] Vzdálenost od okraje c cr [mm] 150 Příp. F/dvojice hmoždinek [kn] 0,35 1,25 2,35 0,35 1,25 2,35 1,8 4,3 Minimální osová vzdálenost s min = [mm] Minimální vzdálenost od okraje c min = [mm] 100 1) Smyková únosnost dutých desek z předpjatého betonu se musí snížit při zavedení vnějších zatížení hmoždinkou podle přílohy 6. Pro upevnění podhledů podle DIN EN : se může toto snížení zanedbat. 2) Pro vzdálenosti od okraje c min < c c cr lze přípustná zatížení zjistit lineární interpolací. 3) Přípustná zatížení platí pro dvojici hmoždinek. Přípustné zatížení nejvýše namáhané hmoždinky nesmí překročit hodnoty uvedené pro jednotlivou hmoždinku. U dvojic hmoždinek s osovými vzdálenostmi s min < s s cr je možné lineárně interpolovat přípustné zatížení, přičemž pro mezní hodnotu s = s cr pro dvojici hmoždinek se u osového zatížení v tahu smí použít dvojnásobek přípustného zatížení pro jednotlivou hmoždinku. Označení viz příloha 4 Berner AG Bernerstrasse Künzelsau Německo Dutá kotva BHY Berner Příloha 5 všeobecného stavebně Přípustná zatížení Mezery technického schválení Z ze dne 11. února 2011 str. 13 (15)

15 Potřebné snížení smykové únosnosti dutých desek z předpjatého betonu při zavedení vnějších zatížení hmoždinkou. Provozní zatížení Vlastní hmotnost Zatížení hmoždinky Q DübeI /Q ges. = Faktor snížení smykové únosnosti Q u ve stavu na mezi porušení. Q ges. = Příčná síla z celého zatížení včetně zatížení hmoždinky na místě měření. Q DübeI = Příčná síla z namáhání hmoždinky na místě měření. Q u = Smyková únosnost pro duté desky z předpjatého betonu podle konkrétního rozhodnutí o schválení. Q u = Snížená smyková únosnost. Berner AG Bernerstrasse Künzelsau Německo Dutá kotva BHY Berner Příloha 6 všeobecného stavebně Důkaz o únosnosti stavebního dílu technického schválení Z ze dne 11. února 2011 str. 14 (15)

16 Osa dutiny a) Přípustná poloha otvorů Osa dutiny b) Přípustná poloha otvorů Pokud se hmoždinka neusadí s vystředěním do osy dutiny, musí vzdálenost mezi osou hmoždinky a osou napínacích drátů v betonu činit nejméně 50 mm, viz obrázek výše. Berner AG Bernerstrasse Künzelsau Německo Dutá kotva BHY Berner Příloha 7 všeobecného stavebně Minimální vzdálenost od armovaného betonu technického schválení Z ze dne 11. února 2011 str. 15 (15)

Certifikát Certifikát ETA-10/0457 pro svorníkové kotvy BAZ

Certifikát Certifikát ETA-10/0457 pro svorníkové kotvy BAZ Certifikát Certifikát Jazyky / Languages: cs BERNER_56761.pdf 2012-11-01 Deutsches Institut für Bautechnik Anstalt des öffentlichen Rechts Kolonnenstr. 30 L 10829 Berlin Germany Tel.: +49(0)30 787 30 0

Více

Všeobecné stavebně technické schválení

Všeobecné stavebně technické schválení Všeobecné stavebně technické schválení Registrační místo pro stavební výrobky a stavby Stavebně technický zkušební úřad Svazem a zeměmi společně podporovaná veřejnoprávní instituce. Člen Evropského úřadu

Více

Certifikát(C) Certifikát ETA 11/0075 pro natloukací kotvy BNA. Article Number: Languages: cs

Certifikát(C) Certifikát ETA 11/0075 pro natloukací kotvy BNA. Article Number: Languages: cs Certifikát(C) Certifikát ETA 11/0075 pro natloukací kotvy BNA Article Number: Languages: cs BERNER_Certifikát(C)_Certifikát_ETA_11/0075_pro_natloukací_kotvy_BNA_56520[PDF]_cs.pdf 2015-12-03 Deutsches Institut

Více

Údaje o úředním odběru nemá ústav pro zkoušení k dispozici.

Údaje o úředním odběru nemá ústav pro zkoušení k dispozici. Zkušební protokol Číslo dokumentu: (3068/324/11) CM ze dne 28.02.2013 Zadavatel Berner Trading Holding GmbH Bernerstrasse 6 74653 Künzelsau Zakázka ze dne: 14.03.2011 Označení zakázky: ústně Přijetí zakázky:

Více

Evropské technické posouzení. ETA-12/0502 z 6. prosince Obecná část. Deutsches Institut für Bautechnik

Evropské technické posouzení. ETA-12/0502 z 6. prosince Obecná část. Deutsches Institut für Bautechnik Evropské technické posouzení ETA-12/0502 z 6. prosince 2017 Obecná část Technické posuzovací místo, které vydalo evropské technické posouzení Deutsches Institut für Bautechnik Obchodní název stavebního

Více

Šrouby do betonu BTS, BTS M

Šrouby do betonu BTS, BTS M BTS M Evropský technický certifikát varianta 1 pro trhlinový beton Třída požární odolnosti R 120 1 od ø8 Šrouby do betonu BTS, BTS M Výhody BTS: BTS šroub do betonu varianta 1 pro širokou škálu těžkých

Více

Plášťová kotva FSA Lehká plášťová kotva.

Plášťová kotva FSA Lehká plášťová kotva. 110 Plášťová kotva FSA Lehká plášťová kotva. přehled FSA-S plášťová kotva se šroubem FSA-B plášťová kotva s maticí Vhodná pro: beton C15/20 až C50/60 přírodní kámen s hutnou strukturou Pro upevnění: lehkých

Více

Ocelové kotvy. Ocelové kotvy

Ocelové kotvy. Ocelové kotvy Svorníková kotva FAZ II... 10 Svorníková kotva FAZ II K... 1 Svorníková kotva FAZ II GS a HBS... 17 Kotva pro velká FH II... 150 Kotva pro velká FH II-I... 156 Kotva ZYKON FZA... 158 Kotva ZYKON FZA-I...

Více

PŘEKLAD Z NĚMECKÉHO ORIGINÁLU. EJOT H1 eco a EJOT H4 eco. EJOT Závod 1, 2, 3, 4

PŘEKLAD Z NĚMECKÉHO ORIGINÁLU. EJOT H1 eco a EJOT H4 eco. EJOT Závod 1, 2, 3, 4 Evropské technické posouzení ETA-11/0192 z 5. ledna 2018 Obecná část PŘEKLAD Z NĚMECKÉHO ORIGINÁLU Technické posuzovací místo, které vydalo Evropské technické posouzení Deutsches Institut für Bautechnik

Více

Evropské technické schválení ETA-05/0199

Evropské technické schválení ETA-05/0199 Německý institut pro stavební techniku Kolonnenstr. 30 L 10829 Berlin Deutschland Tel.: +49(0)30 787 30 0 Fax: +49(0)30 787 30 320 E-mail: dibt@dibt.de Internet: www.dibt.de Člen EOTA Evropské technické

Více

Svorníková kotva FBN II

Svorníková kotva FBN II Ekonomická montáž pro flexibilní aplikaci do betonu bez trhlin PROVEDENÍ SCHVÁLENÍ ocel galvanicky zinkovaná nerezová ocel ocel žárově zinkovaná STAVEBNÍ MATERIÁLY Schváleno pro: Beton C20/25 až C50/60,

Více

Svorníková kotva FBN II

Svorníková kotva FBN II Ekonomická montáž pro flexibilní aplikaci do tlačeného betonu Opěrné nohy Vstup do přepadové dešťové nádrže PROVEDENÍ Ocel galvanicky Nerezová OSVĚDČENÍ STAVEBNÍ MATERIÁLY Osvědčení pro: Beton C20/25 až

Více

závit velikost klíče počet kusů v balení ETA d o h ef t fix M SW [mm] [mm] [mm] délka délka délka

závit velikost klíče počet kusů v balení ETA d o h ef t fix M SW [mm] [mm] [mm] délka délka délka 100 OCELOVÉ kotvy Technické údaje FZA-D kotva Zykon, ID Ø vrtáku kotevní hloubka maximální užitná délka závit velikost klíče ETA d o h ef t fix M SW [mm] [mm] [mm] FZA 12 x 50 M 8 D/10 60652 0 12 40 10

Více

ETA-15/0027 z 30. ledna 2015

ETA-15/0027 z 30. ledna 2015 Evropské technické posouzení ETA-15/0027 z 30. ledna 2015 Všeobecná část Technické posuzovací místo, které vydává evropská technická posouzení Deutsches Institut für Bautechnik Obchodní název stavebního

Více

Secupoint Varianta A. Bezpečnostní systém pro ploché střechy podle EN 795 MONTÁŽNÍ NÁVOD VARIANTA A

Secupoint Varianta A. Bezpečnostní systém pro ploché střechy podle EN 795 MONTÁŽNÍ NÁVOD VARIANTA A Secupoint Varianta A ŠROUB DO BETONU d=9mm BET / ŽELBET KCE MIN 130 MIN 85 ŠROUB DO BETONU d=9mm BET / ŽELBET KCE střešní konstrukce Dodržujte stavební předpisy Na nebo pro upevnění zátěže Je dovoleno

Více

ETA-15/0387 z 27. srpna 2015

ETA-15/0387 z 27. srpna 2015 Evropské technické posouzení ETA-15/0387 z 27. srpna 2015 Všeobecná část Technické posuzovací místo, které vydává evropská technická posouzení Deutsches Institut für Bautechnik Obchodní název stavebního

Více

Schvalovací úřad stavebních výrobků a stavebních druhů

Schvalovací úřad stavebních výrobků a stavebních druhů Člen Schvalovací úřad stavebních výrobků a stavebních druhů www.eota.eu Stavebně technická zkušebna Spolkem a zeměmi společně podporovaná veřejnoprávní instituce Evropské ETA-08/0315 technické posouzení

Více

RECA DRŽÍ. PŮSOBÍ. HÝBE. MULTI-MONTI -plus. Nový MULTI-MONTI s velkým PLUS. Všechny produkty lze objednat online!

RECA DRŽÍ. PŮSOBÍ. HÝBE. MULTI-MONTI -plus. Nový MULTI-MONTI s velkým PLUS. Všechny produkty lze objednat online! RECA DRŽÍ. PŮSOBÍ. HÝBE. MULTI-MONTI -plus Nový MULTI-MONTI s velkým PLUS Všechny produkty lze objednat online! www.reca.cz MULTI-MONTI -plus Nový MULTI-MONTI s velkým PLUS Nová hlava šroubu Šestihranná

Více

4 y tvytv o k k é v lo e c OceloO

4 y tvytv o k k é v lo e c OceloO Ocelové 156 Strana Svorníková kotva FAZ II 160 Kotva pro velká FH II 167 Kotva pro velká FH II-I 173 Kotva ZYKON FZA 176 Zarážecí kotva ZYKON FZEA II 18 Šroub do betonu ULTRACUT FBS II 8-1 188 Šroub do

Více

Evropské technické osvědčení ETA-01/0006

Evropské technické osvědčení ETA-01/0006 Deutsches Institut für Bautechnik (Německý institut pro stavební techniku) Ústav veřejného práva 10829 Berlín, Kolonnenstraße 30 L Telefon: +49 (0)30-78730-0 Fax: +49 (0)30-78730-320 E-mail: dibt@dibt.de

Více

Certifikát Certifikát ETA-10/0456 pro svorníkové kotvy BA

Certifikát Certifikát ETA-10/0456 pro svorníkové kotvy BA Certifikát Certifikát Jazyky / Languages: cs BERNER_56619.pdf 2012-11-01 Deutsches Institut für Bautechnik Anstalt des öffentlichen Rechts Kolonnenstr. 30 L 10829 Berlin Germany Tel.: +49(0)30 787 30 0

Více

Natloukací kotva FNA II Pro efektivní montáž.

Natloukací kotva FNA II Pro efektivní montáž. 117 Natloukací kotva FNA II Pro efektivní montáž. přehled FNA II natloukací kotva s hřebovou hlavou, galvanicky Ø hlavy 15 mm FNA II A4 FNA II C natloukací kotva s hřebovou hlavou, nerez ocel Ø hlavy 15

Více

Injektážní systém pro zdivo

Injektážní systém pro zdivo 67 Injektážní systém pro zdivo Beznapěťové upevnění pro profesionály. přehled FIS H K plastové sítko FIS HK prodloužené plastové sítko FIS H L kovová sítka v metráži FIS H N punčoška pro chemické kotvy

Více

fischer Svorníková kotva FAZ II Ocelová kotva vyhovující nejvyšším nárokům

fischer Svorníková kotva FAZ II Ocelová kotva vyhovující nejvyšším nárokům fischer Svorníková kotva FAZ II Ocelová kotva vyhovující nejvyšším nárokům Svorníková kotva FAZ II Pro náročného zákazníka Výkonná a všestranná Charakteristický nákružek drží rozpěrný element pevně na

Více

Schválení Vruty EASYfast 8-12 mm, technické schválení pro izolační systémy

Schválení Vruty EASYfast 8-12 mm, technické schválení pro izolační systémy Schválení Vruty EASYfast 8-1 mm, technicé schválení pro izolační systémy Jazyy / Languages: cs BERNER_78156.pdf 013-07-5 Z-9.1-619 pro tesařsé vruty EASYfast 8,0 1,0 mm Všeobecné stavebně technicé schválení

Více

Ocelové kotvy. Ocelové kotvy

Ocelové kotvy. Ocelové kotvy 85 FAZ, FAZ II svorníková kotva... strana 86 FABS montážní přípravek pro svorníkovou kotvu... strana 89 FBN II svorníková kotva...... strana 90 EXA expresní kotva... strana 94 FZA kotva Zykon... strana

Více

Kotva pro vysoká zatížení FHB II

Kotva pro vysoká zatížení FHB II 36 CHEMICKÉ KOTVY Kotva pro vysoká zatížení FHB II Bezpečná montáž a nejvyšší zatížení v taženém betonu. PŘEHLED FHB II-A S (krátká) galvanicky pozinkovaná ocel FHB II-A L (dlouhá) pro extrémní zatížení,

Více

(EU) 350/2011. EJOT Baubefestigungen GmbH In der Stockwiese 35 D-57334 Bad Laasphe

(EU) 350/2011. EJOT Baubefestigungen GmbH In der Stockwiese 35 D-57334 Bad Laasphe VTT VTT EXPERT SERVICES LTD Kemistintie 3, Espoo P.O. Box 1001, FI-02044 VTT, FINLAND www.vttexpertservices.fi 29 (EU) 350/2011 Člen www.eota.eu Evropské technické posouzení ETA-14/0219 (český překlad

Více

Certifikát ETA_05-0267 pro talírovou hmoždinku SUPERISOLATEfix

Certifikát ETA_05-0267 pro talírovou hmoždinku SUPERISOLATEfix Certifikát(C) Certifikát ETA_05-0267 pro talírovou hmoždinku SUPERISOLATEfix Article Number: Languages: cs BERNER_Certifikát(C)_Certifikát_ETA_05-0267_pro_talírovou_hmoždinku_SUPERISOLATEfix_48392[PDF]_cs.pdf

Více

Ocelové kotvy. Chemické kotvy

Ocelové kotvy. Chemické kotvy 85 FAZ, FAZ II svorníková kotva...... strana 86 FABS montážní přípravek pro svorníkovou kotvu... strana 90 FBN svorníková kotva... strana 91 EXA expresní kotva... strana 95 FZA kotva Zykon... strana 99

Více

PROHLÁŠENÍ O VLASTNOSTECH

PROHLÁŠENÍ O VLASTNOSTECH CZ PROHLÁŠENÍ O VLASTNOSTECH PoV č. Hilti HSL-3 1109-BPR-0002 1. Unikátní identifikační kód typu produktu: Kotva k těžkému kotvení Hilti HSL-3 2. Typ, várka nebo sériové číslo podle požadavků Odstavce

Více

PROHLÁŠENÍ O VLASTNOSTECH

PROHLÁŠENÍ O VLASTNOSTECH CZ PROHLÁŠENÍ O VLASTNOSTECH DoP č. Hilti HUS3 0672-CPD-0361 1. Unikátní identifikační kód typu produktu: upevňovací šroub Hilti HUS3 2. Typ, várka nebo sériové číslo podle požadavků Odstavce 11(4): Viz

Více

Chemická patrona R (Eurobond)

Chemická patrona R (Eurobond) 45 Beznapěťové upevnění v tlačeném betonu. PŘEHLED R M chemická patrona fischer RG M kotevní svorník, galvanicky pozinkovaná ocel RG M A4 / C Kotevní svorník, nerez ocel A4 nebo vysoce korozivzdorná ocel

Více

Injektážní systém pro zdivo - kotevní svorník FIS G

Injektážní systém pro zdivo - kotevní svorník FIS G 69 Injektážní systém zdivo - kotevní svorník FIS G Beznapěťové upevnění fesionály. PŘEHLED FIS G kotevní svorník FIS E pouzdro s vnitřním závitem FIS M I pouzdro s vnitřním závitem FIS E K plastové pouzdro

Více

Certifikát(C) Certifikát ETA-0810384 pro PREMIUM II do betonu. Article Number: Languages: cs

Certifikát(C) Certifikát ETA-0810384 pro PREMIUM II do betonu. Article Number: Languages: cs Certifikát(C) Certifikát ETA-0810384 pro PREMIUM II do betonu Article Number: Languages: cs BERNER_Certifikát(C)_Certifikát_ETA-0810384_pro_PREMIUM_II_do_betonu_48581[PDF]_cs.pdf 2016-01-09 Německý institut

Více

Technický a zkušební ústav stavební Praha, s.p. Obchodní název stavebního výrobku SPIT PTH-KZ 60/8

Technický a zkušební ústav stavební Praha, s.p. Obchodní název stavebního výrobku SPIT PTH-KZ 60/8 Člen www.eota.eu Technický a zkušební ústav stavební Praha, s.p. Prosecká 811/76a 190 00 Praha Česká Republika eota@tzus.cz Evropské technické posouzení ETA 18/1103 30/01/2019 Subjekt pro technické posuzování

Více

EJOT upevnění pro zvláštní použití. Upevnění pro zvláštní případy

EJOT upevnění pro zvláštní použití. Upevnění pro zvláštní případy EJOT upevnění pro zvláštní použití Energetická sanace budov vyžaduje stále více pro zpracování tepelně izolačních systémů nestandartní řešení. Zvláště u starých fasád nebo podkladů se zásadními vadami

Více

Chemická kotva VMZ. Systém lepených kotev do trhlinového i netrhlinového betonu NOVINKA. Chemická kotva VMZ

Chemická kotva VMZ. Systém lepených kotev do trhlinového i netrhlinového betonu NOVINKA. Chemická kotva VMZ Systém lepených kotev do trhlinového i netrhlinového betonu Chemická kotva Závitový svorník s konickým expandérem -A Zásobník 1 pro vytlačovací pistole Objem náplně: 1 ml NOVINKA Zásobník 2 pro vytlačovací

Více

ETA 18/ /01/2019. Evropské technické posouzení. Subjekt pro technické posuzování vydává ETA Obchodní název stavebního výrobku

ETA 18/ /01/2019. Evropské technické posouzení. Subjekt pro technické posuzování vydává ETA Obchodní název stavebního výrobku Člen www.eota.eu Technický a zkušební ústav stavební Praha, s.p. Prosecká 811/76a 190 00 Praha Česká Republika eota@tzus.cz Evropské technické posouzení ETA 18/1095 30/01/2019 Subjekt pro technické posuzování

Více

kotvení v betonu a plném stavebním materiálu minimální kotevní hloubka vynikající parametry pro beton šroub zápustná hlava T40 balení

kotvení v betonu a plném stavebním materiálu minimální kotevní hloubka vynikající parametry pro beton šroub zápustná hlava T40 balení EJO SDF-10 kotvení v betonu a plném stavebním materiálu minimální kotevní hloubka vynikající parametry beton Příklad objednávky: SDF-S-10 60-V tlouška SDF - S - 10 60 10 520,-* 1 120,-* 100 10 80 30 620,-*

Více

Návod k instalaci a použití Zátěžová smyčka LSP PFEIFER k dodatečné montáži hmoždinkami

Návod k instalaci a použití Zátěžová smyčka LSP PFEIFER k dodatečné montáži hmoždinkami Návod k instalaci a použití Zátěžová smyčka LSP PFEIFER k dodatečné montáži hmoždinkami Úchytový bod pro vázací prostředky ve smyslu směrnice ES pro strojní zařízení č. 2006/42/ES Zátěžové smyčky LSP PFEIFER

Více

ZATÍŽENÍ ZATÍŽENÍ FIS A M6 (8.8) FIS A M8 (8.8) FIS A M10 (8.8) FIS A M12 (8.8) FIS A M16 (8.8) FIS A M20 (8.8) FIS A M24 (8.8) FIS A M30 (8.

ZATÍŽENÍ ZATÍŽENÍ FIS A M6 (8.8) FIS A M8 (8.8) FIS A M10 (8.8) FIS A M12 (8.8) FIS A M16 (8.8) FIS A M20 (8.8) FIS A M24 (8.8) FIS A M30 (8. Injektážní systém FIS V, FIS VW, FIS VS se svorníkem FIS A (pevnostní třídy 8.8) Nejvyšší garantovaná jednotlivé kotvy, v betonu C20/25 FIS A M6 (8.8) FIS A M8 (8.8) FIS A M10 (8.8) FIS A M12 (8.8) FIS

Více

Evropské technické posouzení. ETA 18/0393 z 29. května Oprávněná osoba pro stavební výrobky a typy výstavby. Stavebně technický zkušební úřad

Evropské technické posouzení. ETA 18/0393 z 29. května Oprávněná osoba pro stavební výrobky a typy výstavby. Stavebně technický zkušební úřad Oprávněná osoba pro stavební výrobky a typy výstavby Stavebně technický zkušební úřad Instituce založená Federální a zemskou vládou Evropské technické posouzení ETA 18/0393 z 29. května 2018 Anglická jazyková

Více

[mm] [mm] [mm] [Nm] [kn] [kn] [mm] [mm] ,0 6,1 6, ,0 9,1 6, FIS A M10 A4

[mm] [mm] [mm] [Nm] [kn] [kn] [mm] [mm] ,0 6,1 6, ,0 9,1 6, FIS A M10 A4 Injektážní systém FIS VT se svorníkem FIS A (pevnostní třídy 5.8) FIS A M8 FIS A M10 FIS A M12 FIS A M16 FIS A M20 FIS A M24 FIS A M30 64 100 10,0 6,1 5,1 40 40 96 130 10,0 9,1 5,1 40 40 80 110 20,0 9,5

Více

Montážní návod 08/2011. Skalní kotva 15,0. Č. výrobku 581120000. Odborníci na bednení ˇ

Montážní návod 08/2011. Skalní kotva 15,0. Č. výrobku 581120000. Odborníci na bednení ˇ 08/2011 Montážní návod 999415015 cs Skalní kotva 15,0 Č. výrobku 581120000 Popis výrobku Skalní kotva 15,0 slouží k jednostrannému ukotvení bednění v betonu. Vícenásobné použití skalní kotvy a dočasné

Více

Evropské technické posouzení ETA 18/ /01/2019. Subjekt pro technické posuzování vydává ETA. Technický a zkušební ústav stavební Praha, s.p.

Evropské technické posouzení ETA 18/ /01/2019. Subjekt pro technické posuzování vydává ETA. Technický a zkušební ústav stavební Praha, s.p. Člen www.eota.eu Technický a zkušební ústav stavební Praha, s.p. Prosecká 811/76a 190 00 Praha Česká Republika eota@tzus.cz Evropské technické posouzení ETA 18/1102 30/01/2019 Subjekt pro technické posuzování

Více

MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA PLASTOVÁ OKNA DVEŘE. www.rehau.cz. Stavebnictví Automotive Průmysl

MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA PLASTOVÁ OKNA DVEŘE. www.rehau.cz. Stavebnictví Automotive Průmysl MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA PLASTOVÁ OKNA DVEŘE www.rehau.cz Stavebnictví Automotive Průmysl Provedení montáže Kvalita vysoce kvalitních oken stojí a padá s provedením jejich připojení k obvodové konstrukci. Odborně

Více

Evropské technické posouzení ETA 18/ /02/2019. Subjekt pro technické posuzování vydává ETA. Technický a zkušební ústav stavební Praha, s.p.

Evropské technické posouzení ETA 18/ /02/2019. Subjekt pro technické posuzování vydává ETA. Technický a zkušební ústav stavební Praha, s.p. Člen www.eota.eu Technický a zkušební ústav stavební Praha, s.p. Prosecká 811/76a 190 00 Praha Česká Republika eota@tzus.cz Evropské technické posouzení ETA 18/1101 07/02/2019 Subjekt pro technické posuzování

Více

nařízení vlády č. 163/2002 Sb., ve znění nařízení vlády č. 312/2005 Sb. a nařízení vlády č. 215/2016 Sb. (dále jen nařízení vlády )

nařízení vlády č. 163/2002 Sb., ve znění nařízení vlády č. 312/2005 Sb. a nařízení vlády č. 215/2016 Sb. (dále jen nařízení vlády ) Technický návod je vytvořen tak, aby mohlo být provedeno posouzení shody také podle 5 (vazba na 10). TN nevztahuje na výrobky deklarované dle norem: 01.11.2007 ČSN EN 516 Prefabrikované příslušenství pro

Více

EJOT Iso-Corner. Upevňovací prvek pro plánovanou montáž středně těžkých až těžkých prvků na fasády s ETICS. - Produktový list -

EJOT Iso-Corner. Upevňovací prvek pro plánovanou montáž středně těžkých až těžkých prvků na fasády s ETICS.   - Produktový list - EJOT Iso-Corner Upevňovací prvek pro plánovanou montáž středně těžkých až těžkých prvků na fasády s ETICS - Produktový list - www.ejot.cz EJOT Iso-Corner Spolehlivý prvek pro upevnění na zateplené fasády

Více

Injektážní systém FIS EM Injektážní systém pro velmi vysoké zátěže v tlačené i tažené zóně betonu.

Injektážní systém FIS EM Injektážní systém pro velmi vysoké zátěže v tlačené i tažené zóně betonu. 59 Injektážní systém pro velmi vysoké zátěže v tlačené i tažené zóně betonu. PŘEHLED Certifikován pro: Kotvení závitových svorníků, pouzder s vnitřním závitem do tažené i tlačené zóny betonu C20/25 C50/60

Více

Technický návod je vytvořen tak, aby mohlo být provedeno posouzení shody také podle 5 (vazba na 10).

Technický návod je vytvořen tak, aby mohlo být provedeno posouzení shody také podle 5 (vazba na 10). 7, 8 Technický návod je vytvořen tak, aby mohlo být provedeno posouzení shody také podle 5 (vazba na 10). TN nevztahuje na výrobky deklarované dle norem: 01.11.2007 ČSN EN 516 Prefabrikované příslušenství

Více

Prohlášení o vlastnostech číslo

Prohlášení o vlastnostech číslo Prohlášení o vlastnostech číslo 4489 2015 06 Výrobek Průvleková kotva MKT 1. Jedinečný identifikační kód výrobku: MKT; MKT A4; MKT HDG; MKT HCR 2. Typ, série nebo sériové číslo nebo jakýkoli jiný prvek

Více

příslušenství LIŠTOVÉ PŘÍRUBY LIŠTOVÉ PŘÍRUBY

příslušenství LIŠTOVÉ PŘÍRUBY LIŠTOVÉ PŘÍRUBY příslušenství LIŠTOVÉ PŘÍRUBY LIŠTOVÉ PŘÍRUBY Vysoce pevné profilované lišty, které lze dělit řezáním. Spoje potrubí opatřené profilovanými lištami jsou velmi těsné i bez použití těsnících materiálů. Lišty

Více

Evropské technické posouzení. ETA-15/0342 z Všeobecná část. Technická posuzovací osoba, která vydala Evropské technické posouzení

Evropské technické posouzení. ETA-15/0342 z Všeobecná část. Technická posuzovací osoba, která vydala Evropské technické posouzení Evropské technické posouzení ETA-15/0342 z 30.06.2015 Všeobecná část Technická posuzovací osoba, která vydala Evropské technické posouzení Obchodní název stavebního výrobku Skupina výrobků, ke které stavební

Více

Protipožární a kouřotěsná jednokřídlá a dvoukřídlá vrata, teleskopické provedení. Montážní údaje: stav 01.04.2015. T30 EI 2 30 T90 EI 2 90 RS Sm

Protipožární a kouřotěsná jednokřídlá a dvoukřídlá vrata, teleskopické provedení. Montážní údaje: stav 01.04.2015. T30 EI 2 30 T90 EI 2 90 RS Sm Protipožární a kouřotěsná jednokřídlá a dvoukřídlá vrata, teleskopické provedení Montážní údaje: stav 01.04.2015 T30 EI 2 30 T90 EI 2 90 RS Sm Obsah Přehled obsahu Strana Jednokřídlá protipožární posuvná

Více

ETA-09/0394 z 18. března Evropské technické posouzení. Oprávněná osoba pro stavební výrobky a typy výstavby. Stavebně-technický zkušební úřad

ETA-09/0394 z 18. března Evropské technické posouzení. Oprávněná osoba pro stavební výrobky a typy výstavby. Stavebně-technický zkušební úřad Oprávněná osoba pro stavební výrobky a typy výstavby Stavebně-technický zkušební úřad Instituce založená Federální a zemskou vládou Evropské technické posouzení ETA-09/0394 z 18. března 2016 Anglická jazyková

Více

Obsah KOTEVNÍCH KOLEJNIC Strana. Typické varianty kotevních kolejnic Kotevní kolejnice - válcované za studena 10-2

Obsah KOTEVNÍCH KOLEJNIC Strana. Typické varianty kotevních kolejnic Kotevní kolejnice - válcované za studena 10-2 Kotevní kolejnice Obsah Strana Typické varianty kotevních kolejnic 10-1 Kotevní kolejnice - válcované za studena 10-2 Určení rozměru a výpočet únosnosti 10-3 Minimální a maximální vzdálenosti 10-3 Kolejnice

Více

100 - Pružinové klece

100 - Pružinové klece Použití pružinových závěsů a podpěr je nutné v případech, kde pomocí pevných prvků není možné zachytit posuvy vznikající např. vlivem teplotní roztažnosti. Aplikace se doporučuje pro posuvy potrubí (nejčastěji

Více

Schöck Isokorb typ KS

Schöck Isokorb typ KS Schöck Isokorb typ 20 Schöck Isokorb typ 1 Obsah Strana Varianty připojení 16-165 Rozměry 166-167 Dimenzační tabulky 168 Vysvětlení k dimenzačním tabulkám 169 Příklad dimenzování/upozornění 170 Údaje pro

Více

Evropské technické schválení ETA-07/0087

Evropské technické schválení ETA-07/0087 Německý institut pro stavební techniku Veřejnoprávní instituce Kolonnenstraße 30 B 10829 Berlin Deutschland Tel.: +49(0)30 787 30 0 Fax: +49(0)30 787 30 320 E-mail: dibt@dibt.de Internet: www.dibt.de Zmocněný

Více

7 Hmoždinky pro deskové materiály

7 Hmoždinky pro deskové materiály Kovová hmoždinka... Sklopná hmoždinka K, KD, KDH, KM... Hmoždinka pro deskové materiály PD... Hmoždinka pro sádrokarton GK... Kovová hmoždinka pro sádrokarton GKM... 28 290 294 296 298 286 Kovová hmoždinka

Více

TECHNICKÝ NÁVOD PRO ČINNOSTI AUTORIZOVANÝCH OSOB PŘI POSUZOVÁNÍ SHODY STAVEBNÍCH VÝROBKŮ PODLE

TECHNICKÝ NÁVOD PRO ČINNOSTI AUTORIZOVANÝCH OSOB PŘI POSUZOVÁNÍ SHODY STAVEBNÍCH VÝROBKŮ PODLE Technický návod je vytvořen tak, aby mohlo být provedeno posouzení shody také podle 5 (vazba na 10). TN se nevztahuje na výrobky s ověřováním stálosti vlastností podle nařízení Evropského parlamentu a

Více

Všeobecné osvědčení stavebního dozoru P-HFM B3142. Dřevotřísková deska wodego Pyroex a wodego Pyroex s povlakem

Všeobecné osvědčení stavebního dozoru P-HFM B3142. Dřevotřísková deska wodego Pyroex a wodego Pyroex s povlakem Všeobecné osvědčení stavebního dozoru P-HFM B3142 Předmět: Dřevotřísková deska wodego Pyroex a wodego Pyroex s povlakem Určené použití: Deskový stavební materiál pro konstrukci interiérů Zadavatel: wodego

Více

Approval Guideline). je k dispozici na vyžádání. jako v mnoha jiných zemích. průvlakovou kotvu B (strana 22-23).

Approval Guideline). je k dispozici na vyžádání. jako v mnoha jiných zemích. průvlakovou kotvu B (strana 22-23). Všechny technické údaje se mohou změnit bez předchozího upozornění. Nepřijímáme žádnou odpovědnost za tiskové chyby nebo opomenutí. Nejnovější technické údaje naleznete na naší internetové adrese www.mkt-duebel.de

Více

Expert's report (E) MCS Uni Plus, znalecký posudek. Article Number: 117579, 177823. Languages: cs

Expert's report (E) MCS Uni Plus, znalecký posudek. Article Number: 117579, 177823. Languages: cs Expert's report (E) MCS Uni Plus, znalecký posudek Article Number: 117579, 177823 Languages: cs BERNER_Expert's_report_(E)_MCS_Uni_Plus,_znalecký_posudek_75730[PDF]_cs.pdf 2015-02-07 Zkušební laboratoř

Více

EJOT Iso-Corner. Upevňovací prvek pro plánovanou montáž středně těžkých až těžkých prvků na fasády s ETICS

EJOT Iso-Corner. Upevňovací prvek pro plánovanou montáž středně těžkých až těžkých prvků na fasády s ETICS Upevňovací prvek pro plánovanou montáž středně těžkých až těžkých prvků na fasády s ETICS Popis výrobku EJOT Iso-Corner je montážní úhelník z polyuretanové tvrzené pěny pro plánované upevnění prvků na

Více

Stropy z ocelových nos

Stropy z ocelových nos Promat Stropy z ocelových nos Masivní stropy a lehké zavěšené podhledy níků Ocelobetonové a železobetonové konstrukce Vodorovné ochranné membrány a přímé obklady z požárně ochranných desek PROMATECT. Vodorovné

Více

PŘEKLAD Z NĚMECKÉ VERZE

PŘEKLAD Z NĚMECKÉ VERZE Evropské technické posouzení Všeobecná část ETA-13/0177 z 23. března 2018 PŘEKLAD Z NĚMECKÉ VERZE Technické posuzovací místo, které vydalo Evropské technické posouzení Deutsches Institut für Bautechnik

Více

Záchytné sítě HUCK odpovídají normě EN

Záchytné sítě HUCK odpovídají normě EN pokyny pro montáž ochranných sítí 1.17 Záchytné sítě Huck Platné normy a předpisy Záchytné sítě pro zachycení osob musejí splňovat bezpečnostně technické požadavky normy EN 1263-1. Pro umístění a montáž

Více

Evropské technické posouzení. ETA 18/0253 z 29. května Oprávněná osoba pro stavební výrobky a typy výstavby. Stavebně technický zkušební úřad

Evropské technické posouzení. ETA 18/0253 z 29. května Oprávněná osoba pro stavební výrobky a typy výstavby. Stavebně technický zkušební úřad Oprávněná osoba pro stavební výrobky a typy výstavby Stavebně technický zkušební úřad Instituce založená Federální a zemskou vládou Evropské technické posouzení ETA 18/0253 z 29. května 2018 Anglická jazyková

Více

Návod k instalaci a použití Zátěžová smyčka LSV PFEIFER

Návod k instalaci a použití Zátěžová smyčka LSV PFEIFER Návod k instalaci a použití Zátěžová smyčka LSV PFEIFER Zátěžové smyčky LSV PFEIFER jsou zátěžové úchytové body k zavěšení staticky klidných zátěží, pro plošnou vestavbu do stropů výtahových šachet ze

Více

NĚMECKÝ INSTITUT PRO STAVEBNICTVÍ Ústav veřejného práva. Všeobecné schválení pro použití na stavbách

NĚMECKÝ INSTITUT PRO STAVEBNICTVÍ Ústav veřejného práva. Všeobecné schválení pro použití na stavbách NĚMECKÝ INSTITUT PRO STAVEBNICTVÍ Ústav veřejného práva 10829 Berlin, 20. dubna 2004 Kolonnenstr. 30 L tel.: 030 78730-261 fax: 030 78730-320 značka: II 14-1.33.47-659/1 Všeobecné schválení pro použití

Více

05.02.a.b.c.d 5a, 6, 7, 8

05.02.a.b.c.d 5a, 6, 7, 8 Technický návod je vytvořen tak, aby mohlo být provedeno posouzení shody také podle 5 (vazba na 10) Technický návod se vztahuje na výrobky, které nejsou předmětem uvedených harmonizovaných norem: Od 1.

Více

OBECNĚ PLATNÉ POVOLENÍ ORGÁNU STAVEBNÍHO DOZORU. Dammstraße 25 47119 Duisburg. Toto obecně platné povolení orgánu stavebního dozoru má 8 stran.

OBECNĚ PLATNÉ POVOLENÍ ORGÁNU STAVEBNÍHO DOZORU. Dammstraße 25 47119 Duisburg. Toto obecně platné povolení orgánu stavebního dozoru má 8 stran. Sádrovláknité desky FERMACELL Povolení pro statické použití D E U T S C H E S I N S T I T U T F Ü R B A U T E C H N I K (Německý ústav pro stavební techniku) veřejně-právní ústav 10829 Berlín, 7. července

Více

Hmoždinky pro deskové materiály

Hmoždinky pro deskové materiály 159 deskové materiály kovová hmoždinka... strana 160 K, KD, KDH, KM sklopná hmoždinka... strana 161 PD hmoždinka pro deskové materiály... strana 163 GK hmoždinka pro sádrokarton... strana 164 GKM kovová

Více

ETAG 001. KOVOVÉ KOTVY DO BETONU (Metal anchors for use in concrete)

ETAG 001. KOVOVÉ KOTVY DO BETONU (Metal anchors for use in concrete) Evropská organizace pro technická schválení ETAG 001 Vydání 1997 ŘÍDICÍ POKYN PRO EVROPSKÁ TECHNICKÁ SCHVÁLENÍ KOVOVÉ KOTVY DO BETONU (Metal anchors for use in concrete) Příloha B: ZKOUŠKY PRO URČENÁ POUŽITÍ

Více

Evropské technické schválení ETA-08/0010

Evropské technické schválení ETA-08/0010 Německý institut pro stavební techniku Schvalovací ústav pro stavební výrobky a postupy Zkušební ústav pro stavební techniku Kolonnenstrasse 30 B D-10829 Berlin Tel.: +49 30 78730-0 Fax: +49 30 78730-320

Více

05.05 a.b.c.d.e 5a, 7

05.05 a.b.c.d.e 5a, 7 Technický návod je vytvořen tak, aby mohlo být provedeno posouzení shody také podle 5 (vazba na 10). TN se nevztahuje na výrobky s ověřováním stálosti vlastností podle nařízení Evropského parlamentu a

Více

Obecné schválení stavebním dozorem Datum: Spisová značka: III /17

Obecné schválení stavebním dozorem Datum: Spisová značka: III /17 Německý ústav pro stavební techniku DIBt Orgán pro schvalování stavebních výrobků a druhů staveb Stavební kontrolní úřad Ústav veřejného práva zřízený společně spolkem A jednotlivými zeměmi Člen EOTA,

Více

PLASTOVÉ IZOLÁTORY A DRŽÁKY SBĚRNIC. Naši hlavní dodavatelé. GHV Trading, spol. s r.o.

PLASTOVÉ IZOLÁTORY A DRŽÁKY SBĚRNIC. Naši hlavní dodavatelé. GHV Trading, spol. s r.o. Naši hlavní dodavatelé GHV Trading, spol. s r.o. PLASTOVÉ IZOLÁTORY A DRŽÁKY SBĚRNIC 09 2013 Kounicova 67a 602 00 Brno Tel.: +420 541 235 532-4 Česká republika Tel.: +421 265 411 540 Slovenská republika

Více

Schöck Tronsole typ B s typem D

Schöck Tronsole typ B s typem D Schöck Tronsole typ B s typem D Schöck Tronsole typ B s prvkem Tronsole typ D Prvek Schöck Tronsole typ B slouží k přerušení akustických mostů mezi schodišťovým ramenem a základovou deskou. Typ D lze použít

Více

Evropské technické posouzení ETA-15/0006 z

Evropské technické posouzení ETA-15/0006 z ETA-Danmark A/S Göteborg Plads 1 DK-2150 Nordhavn Tel. +45 72 24 59 00 Fax +45 72 24 59 04 Internet ww.etadanmark.dk Autorizovaná a notifikovaná osoba podle Článku 29 Nařízení (EU) číslo 305/2011 Evropského

Více

EJOT Iso-Bar. Certifikovaný upevňovací prvek pro následnou montáž středně těžkých až těžkých prvků na fasády s ETICS

EJOT Iso-Bar. Certifikovaný upevňovací prvek pro následnou montáž středně těžkých až těžkých prvků na fasády s ETICS Certifikovaný upevňovací prvek pro následnou montáž středně těžkých až těžkých prvků na fasády s ETICS EJOT Iso-Bar Popis výrobku EJOT Iso-Bar upevňovací prvek s přerušeným tepelným mostem s připojovacím

Více

Hmoždinky pro deskové materiály

Hmoždinky pro deskové materiály 173 kovová hmoždinka... strana 174 K, KD, KDH, KM... strana 176 PD hmoždinka pro... strana 178 GK hmoždinka pro sádrokarton... strana 179 GKM kovová hmoždinka pro sádrokarton... strana 179 GPF, HDF, A

Více

DEWALT BSC-PBZ-PRO. DeWalt Black & Decker Str Idstein Germany

DEWALT BSC-PBZ-PRO. DeWalt Black & Decker Str Idstein Germany TECHNICKÝ A ZKUŠEBNÍ ÚSTAV STAVEBNÍ PRAHA, s.p. Prosecká 811/76a CZ-190 00 Praha 9 Tel.: +420 286 019 458 Internet: www.tzus.cz Autorizován a no tifi k ován podl e článku 10 Směrnice Rady 89/106/EC z 21.

Více

trnem a DB LMX 10 s kovovým trnem

trnem a DB LMX 10 s kovovým trnem 1. Popis výrobku a rozsahu jejich použití 1.1 Popis výrobku Plastová hmoždinka WKRET-MET-ŁTX Ø10 se skládá z plastového pouzdra ŁIX, vyrobeného z polypropylenu, a z hřebíku TTX, který funguje jako rozpěrný

Více

PROHLÁŠENÍ O VLASTNOSTECH č

PROHLÁŠENÍ O VLASTNOSTECH č PROHLÁŠENÍ O VLASTNOSTECH č. 1 JEDINEČNÝ IDENTIFIKAČNÍ KÓD TYPU VÝROBKU: 2 ZAMÝŠLENÉ/ZAMÝŠLENÁ POUŽITÍ ETA-14/0125 z 26/05/2014 Injektážní kotvy pro použití v netrhlinovém betonu 3 VÝROBCE: Sika Services

Více

13/sv. 1 (70/387/EHS)

13/sv. 1 (70/387/EHS) 96 31970L0387 10.8.1970 ÚŘEDNÍ VĚSTNÍK EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ L 176/5 SMĚRNICE RADY ze dne 27. července 1970 o sbližování právních předpisů členských států týkajících se dveří motorových vozidel a jejich

Více

Suché vnitřní podmínky, vnější atmosférické vlivy (včetně průmyslového a mořského prostředí),

Suché vnitřní podmínky, vnější atmosférické vlivy (včetně průmyslového a mořského prostředí), PROHLÁŠENÍ O VLASTNOSTECH DoP 31-140-16 1 Výrobek - jedinečný identifikační kód typu výrobku: Chemická kotva PURE EPOXY, řada X-treme 2 Typ, série nebo sériové číslo nebo jakýkoli jiný prvek umožňující

Více

Roznášení svěrné síly z hlav, resp. matic šroubů je zajištěno podložkami.

Roznášení svěrné síly z hlav, resp. matic šroubů je zajištěno podložkami. 4. cvičení Třecí spoje Princip třecích spojů. Návrh spojovacího prvku V třecím spoji se smyková síla F v přenáší třením F s mezi styčnými plochami spojovaných prvků, které musí být vhodně upraveny a vzájemně

Více

Garanto- Garanto- V perm. s min. [mm] [mm] [mm] [Nm] [kn] [kn] [mm] [mm] [kn] [kn] [mm] [mm]

Garanto- Garanto- V perm. s min. [mm] [mm] [mm] [Nm] [kn] [kn] [mm] [mm] [kn] [kn] [mm] [mm] Injektážní systém FIS VL a FIS VL HIGHSPEED s kotevním šroubem FIS A (pevnostní třídy 5.8) Nejvyšší garantovaná zatížení jednotlivé kotvy v betonu C20/25 FIS A M6 (5.8) FIS A M8 (5.8) FIS A M10 (5.8) FIS

Více

Technický list 07.52a Chemická kotva polyester

Technický list 07.52a Chemická kotva polyester Výrobek Vlastnosti Použití Balení Barva Dvousložkové lepidlo na bázi syntetických pryskyřic, vytvrzující chemickým procesem, vytváří trvale pevný spoj vhodný ke kotvení různých materiálů. Okamžitě použitelný,

Více

Konzoly. Přehled produktů. Konzola úhelníková WK 100/ / /200. Konzola úhelníková WK 725/ /550. Konzola úhelníková WK 300/ /350

Konzoly. Přehled produktů. Konzola úhelníková WK 100/ / /200. Konzola úhelníková WK 725/ /550. Konzola úhelníková WK 300/ /350 Přehled produktů 3.0 Příklady použití pro konzoly úhelníkové (vytvořené pomocí knihovny Sikla-CAD) 3.1 Konzoly úhelníkové WK 100/100,..., WK 200/200 s výztuhami 3.2 Konzoly úhelníkové WK 300/200,..., WK

Více

Evropské technické schválení ETA-07/0087

Evropské technické schválení ETA-07/0087 Německý institut pro stavební techniku Veřejnoprávní instituce Kolonnenstr. 30 L 10829 Berlin Deutschland Tel.: +49(0)30 787 30 0 Fax: +49(0)30 787 30 320 E-mail: dibt@dibt.de Internet: www.dibt.de Z m

Více

ETA-09/0171 z 18. března Evropské technické posouzení. Oprávněná osoba pro stavební výrobky a typy výstavby. Stavebně-technický zkušební úřad

ETA-09/0171 z 18. března Evropské technické posouzení. Oprávněná osoba pro stavební výrobky a typy výstavby. Stavebně-technický zkušební úřad Oprávněná osoba pro stavební výrobky a typy výstavby Stavebně-technický zkušební úřad Instituce založená Federální a zemskou vládou Evropské technické posouzení ETA-09/0171 z 18. března 2016 Anglická jazyková

Více

R-XPT-II-A4 NEREZOVÁ SVORNÍKOVÁ KOTVA

R-XPT-II-A4 NEREZOVÁ SVORNÍKOVÁ KOTVA MECHANICKÉ KOTVY R-XPT-II-A4 NEREZOVÁ SVORNÍKOVÁ KOTVA Nerezová svorníková kotva pro netrhlinový beton Schválení a certifikáty ETA-12/0384 (M8 - M16) Informace o produktu Vlastnosti a výhody Použití Materiál

Více

Rohové překlady Porotherm KP Vario UNI R

Rohové překlady Porotherm KP Vario UNI R Rohové překlady Porotherm KP Vario UNI R Varianta se sloupkem Překlady Porotherm KP Vario UNI lze využít i pro konstrukci pravoúhlého rohového okna s dodatečnou možností osazení předokenních rolet či žaluzií.

Více

Certifikát ETA_11-0079_MCS Uni Plus_nepopraskaný beton

Certifikát ETA_11-0079_MCS Uni Plus_nepopraskaný beton Technical release (T) Certifikát ETA_11-0079_MCS Uni Plus_nepopraskaný beton Article Number: 117579, 177823, 177824 Languages: cs BERNER_Technical_release_(T)_Certifikát_ETA_11-0079_MCS_Uni_Plus_nepopraskaný_beton_76015[PDF]_cs.pdf

Více

Simotec. 13.i

Simotec. 13.i Přehled produktů: Framo 80 13.0 Přehled produktů: Framo 80 13.1 Přehled produktů: Nosný systém 100/120 13.2 Přehled produktů: Uložení trubek 13.3 Framo 80: Profil a šroub 13.4 Framo 80: Konzola a držák

Více