VYŘAZOVÁNÍ A LIKVIDACE MAJETKU MĚSTA VSETÍN

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VYŘAZOVÁNÍ A LIKVIDACE MAJETKU MĚSTA VSETÍN"

Transkript

1 Město Vsetín, Městský úřad Vsetín, Svárov 1080, Vsetín, IČ0: Výtisk č.: 0 Město Vsetín Městský úřad Vsetín SMĚRNICE číslo QS Vydání: 3 Účinnost od: Přepis: Konečná S. Počet stran: Počet příloh: 12 4 VYŘAZOVÁNÍ A LIKVIDACE MAJETKU MĚSTA VSETÍN Obsah: - Titulní list Záznam o seznámení Účel a cíl směrnice Oblast platnosti Vymezení základních pojmů Odpovědnost a pravomoci Popis činností a postupů Návrh na vyřazení přebytečného majetku předkládá: Náležitosti návrhu na vyřazení přebytečného majetku Návrh na vyřazení neupotřebitelného majetku předkládá: Náležitosti návrhu na vyřazení neupotřebitelného majetku Vyřazovací komise Komise zabezpečuje: Schválení vyřazení majetku Likvidace majetku Záznamy a dokumentace Odkazy a související předpisy Revize Přílohy...6 Rozdělovník: 1x odbor kanceláře tajemníka v listinné podobě Zaměstnanci města Vsetín v elektronické podobě Zpracoval Ověřil Ověřil Schválil Schválil Odbor Kancelář starosty Školství a kultury Finanční odbor pro Městský úřad pro Městskou policii Funkce Vedoucí odboru Vedoucí odboru Vedoucí odboru Tajemník Starosta Jméno Stanislava Konečná Bc. Věra Goldová Jana Matochová Ing. Milan Půček Jiří Čunek Datum Podpis Revize: Strana 1 (celkem 12)

2 Záznam o seznámení Potvrzuji seznámení s organizační směrnicí Města Vsetína č. QS 63-01, O vyřazovaní a likvidaci majetku Města Vsetína Datum Organizace Příjmení a jméno Podpis Revize: Strana 2 (celkem 12)

3 1. Účel a cíl směrnice Účelem této směrnice je stanovení postupu Městského úřadu Vsetín a příspěvkových organizací města Vsetín při nakládání s přebytečným a neupotřebitelným movitým majetkem ve vlastnictví města Vsetín. Všichni pracovníci jsou povinni nakládat s majetkem s maximální péčí. 2. Oblast platnosti 2.1 Tato směrnice se vztahuje na Městský úřad Vsetín a příspěvkové organizace založené nebo zřízené městem Vsetín. 2.2 Směrnice nabývá účinnosti 13. června Ruší směrnici o vyřazování majetku ze dne 12. listopadu Vymezení základních pojmů 3.1 Přebytečný majetek Přebytečný majetek je majetek, který městský úřad, organizační složka města nebo jím zřízená příspěvková organizace trvale nepotřebuje k plnění svých úkolů. Za přebytečný majetek se považuje i ten majetek, který svým rozsahem neodpovídá potřebě. Odpovědní pracovníci jsou povinni pravidelně vyhodnocovat svěřený majetek s ohledem na jeho přebytečnost. 3.2 Neupotřebitelný majetek Neupotřebitelný majetek je ten majetek, který pro své úplné opotřebení, zastaralost nebo nehospodárnost provozu nemůže již sloužit svému účelu. 4. Odpovědnost a pravomoci MATICE ODPOVĚDNOSTI Název činnosti RM Starosta Návrh na vyřazení majetku Vyřazov. komise Vedoucí odboru Vedoucí odboru KS Odpovědný prac. dle bodu 5.1. Př Odborný referent OKS Zdůvodnění návrhu na vyř. Sch Sch Sch Př majetku Protokol o vyřazení majetku O Vypl Jmenování vyřazovací komise Sch Př Legenda: O odpovídá Sch schvaluje Př předkládá JM jmenuje Vypl - vyplní Revize: Strana 3 (celkem 12)

4 5. Popis činností a postupů 5.1 Návrh na vyřazení přebytečného majetku předkládá: pracovník příslušnému vedoucímu odboru vedoucí organizační složky příslušnému vedoucímu odboru strážník, nebo pracovník městské policie veliteli ředitel příspěvkové organizace příslušnému vedoucímu odboru. 5.2 Náležitosti návrhu na vyřazení přebytečného majetku návrh je předkládán na předepsaném tiskopise příloha č přebytečnost majetku musí být zdůvodněna předkladatel uvede návrh dalšího využití pořadové číslo návrhu doplní vyřazovací komise vedoucí odboru a u městské policie velitel uvede své stanovisko k důvodu i návrhu na další využití a předloží jej předsedovi vyřazovací komise 5.3 Návrh na vyřazení neupotřebitelného majetku předkládá: pracovník městského úřadu příslušnému vedoucímu odboru vedoucí organizační složky příslušnému vedoucímu odboru strážník nebo pracovník městské policie veliteli ředitel příspěvkové organizace příslušnému vedoucímu odboru 5.4 Náležitosti návrhu na vyřazení neupotřebitelného majetku návrh je předkládán na předepsaném tiskopise příloha č návrh na vyřazení majetku, jehož způsobilost k dalšímu provozu posuzuje odborník, musí být tímto vyjádřením doplněn předkladatel uvede návrh způsobu likvidace pořadové číslo návrhu doplní předseda vyřazovací komise vedoucí odboru a u městské policie velitel uvede své stanovisko k návrhu i způsobu likvidace a předloží jej předsedovi vyřazovací komise. 5.5 Vyřazovací komise Vyřazení přebytečného a neupotřebitelného majetku zabezpečuje vyřazovací komise, kterou jmenuje starosta města Vsetín: komise je pětičlenná návrh na složení komise předkládá vedoucí odboru kanceláře starosty předsedou vyřazovací komise je vždy pracovník odboru kanceláře starosty. 5.6 Komise zabezpečuje: metodické řízení postupu vyřazování a likvidace majetku fyzické ověření majetku navrženého na vyřazení zpracování stanoviska k vyřazení majetku, které musí být podepsáno minimálně třemi členy komise oznámení stanoviska komise předkladateli a vedoucímu odboru kanceláře starosty návrh na vyřazení majetku předkládá do Rady města Vsetín vedoucí odboru kanceláře starosty komise se schází 2x ročně, a to v měsíci únoru, a září kalendářního roku. Termín zasedání komise je sdělen nejpozději jeden týden před zasedáním vedoucím odborů a veliteli městské policie. Vedoucí odborů o termínu Revize: Strana 4 (celkem 12)

5 zasedání komise neprodleně informují řízené organizační složky a příspěvkové organizace mimořádně se schází komise výjimečně, a to se souhlasem tajemníka Městského úřadu Vsetín zasedání komise svolává předseda vyřazovací komise. 5.7 Schválení vyřazení majetku Přebytečný majetek - o přebytečnosti majetku rozhoduje Rada města Vsetín - přebytečný majetek je přednostně nabídnut městskému úřadu, organizačním složkám města a příspěvkovým organizacím města - pokud nelze majetek využít dle předcházejícího bodu, je nabídnut jiným subjektům - převod do správy příspěvkové organizace schvaluje Rada města Vsetín - převod na právní subjekt, jehož zřizovatelem není město Vsetín, schvaluje příslušný orgán města Vsetín - převod mezi městským úřadem a organizačními složkami schvaluje vedoucí odboru kanceláře starosty. - u přebytečného majetku, o který žádný subjekt neprojevil zájem, schvaluje Rada města Vsetín jeho fyzickou likvidaci z důvodu neupotřebitelnosti - k protokolu o vyřazení přebytečného majetku musí být dodatečně doložen doklad o tom, jak bylo s majetkem naloženo příloha č Neupotřebitelný majetek: - vyřazení majetku, který byl shledán jako neupotřebitelný schvaluje Rada města Vsetín - k protokolu o vyřazení neupotřebitelného majetku musí být vždy uveden způsob jeho fyzické likvidace příloha č schválené protokoly o vyřazení jsou předány k vyřazení z operativní a účetní evidence správcům majetku a účetním jednotkám. - činnosti dle bodu až zabezpečuje OKS s maximální péčí dobrého hospodáře. - návrhy na změnu zřizovacích listin příspěvkových organizací (ve vztahu k majetku ve správě) předkládají zastupitelstvu města vedoucí odborů, do jejichž rozpočtové kapitoly je příspěvková organizace zařazena. 5.8 Likvidace majetku Likvidaci neupotřebitelného majetku, jehož vyřazení bylo schváleno radou města, zabezpečuje pro MěÚ a městskou policii OKS. U organizačních složek a příspěvkových organizací pověřený pracovník těchto složek a organizací Fyzickou likvidaci zabezpečují vždy tři pracovníci, a to jeden člen vyřazovací komise, pověřený pracovník OKS a pověřený pracovník organizační složky nebo příspěvkové organizace O provedené likvidaci je zpracován protokol o vyřazení, který je předán k vyřazení z operativní a účetní evidence účetním jednotkám příloha č Protokol o vyřazení je zpracován ve dvou vyhotovení, z nichž obdrží: - jedno vyhotovení finanční odbor - jedno vyhotovení OKS nebo příspěvková organizace, která má majetek ve správě Revize: Strana 5 (celkem 12)

6 6. Záznamy a dokumentace 6.1 Veškerou dokumentaci spojenou s vyřazováním vede OKS. Předseda vyřazovací komise vede evidenci předaných návrhů na vyřazení: - přebytečného majetku - neupotřebitelného majetku - protokolů o vyřazení Veškerá dokumentace spojená s vyřazováním majetku je archivována odborem OSÚM po dobu 5 let. 7. Odkazy a související předpisy 7.1 Předpisy Při vyřazování a likvidaci majetku jsou zaměstnanci povinni řídit se touto směrnicí a dále: - ES o nakládání s odpady - ostatní právní normy 7.2 Aktualizace směrnice Směrnice musí po stránce obsahové i věcné odpovídat aktuálnímu stavu a včas reagovat na vnitřní i vnější změny. Aktualizaci je nutné provést při: a) změně právních norem b) změně způsobu postupu činností c) organizačních změnách 8. Revize Revize č. List č. Popis změny Datum revize Provedl Podpis 1. V textu nahrazen odbor správy a údržby majetku odborem kanceláře starosty Kocourek S. 9. Přílohy Příloha č. 1 - Návrh na vyřazení přebytečného majetku formulář QF Příloha č. 2 - Návrh na vyřazení neupotřebitelného majetku formulář QF Příloha č. 3 - Protokol o vyřazení hmotného majetku formulář QF Příloha č. 4 - Protokol o vyřazení nehmotného majetku formulář QF Revize: Strana 6 (celkem 12)

7 Příloha č. 1 QF Město Vsetín Umístění: Strana 1 Návrh na vyřazení č.: přebytečný majetek Inv. číslo název předmětu ks á Kč částka Kč Celkem: Revize: Strana 7 (celkem 12)

8 Příloha č. 1 QF Zdůvodnění návrhu na vyřazení přebytečného majetku Strana 2 Předkladatel (jméno a příjmení): Zdůvodnění návrhu: Návrh dalšího využití: Ve Vsetíně dne: Podpis: Vedoucí odboru: Vyjádření k návrhu: Ve Vsetíně dne: Podpis: Vyřazovací komise: Vyjádření k návrhu: Ve Vsetíně dne: Podpisy členů vyřazovací komise: Revize: Strana 8 (celkem 12)

9 Příloha č. 2 QF Město Vsetín Umístění: Strana 1 Návrh na vyřazení č.: neupotřebitelný majetek Inv. číslo název předmětu ks á Kč částka Kč Celkem: Revize: Strana 9 (celkem 12)

10 Příloha č. 2 QF Zdůvodnění návrhu na vyřazení neupotřebitelného majetku Strana 2 Předkladatel (jméno a příjmení): Zdůvodnění návrhu: Doklad o neupotřebitelnosti: Návrh způsobu likvidace: Ve Vsetíně dne: Podpis: Vedoucí odboru: Vyjádření k návrhu: Ve Vsetíně dne: Podpis: Vyřazovací komise: Vyjádření k návrhu: Ve Vsetíně dne: Podpisy členů vyřazovací komise: Revize: Strana 10 (celkem 12)

11 Příloha č. 3 QF P R O T O K O L O VYŘAZENÍ HMOTNÉHO MAJETKU Vyřazení majetku dle přílohy bylo schváleno usnesením Rady města Vsetín ze dne: číslo: Fyzická likvidace je uložena těmto pracovníkům: Fyzická likvidace byla provedena: Dne Způsob likvidace: Přiložený doklad (v případě, že lze likvidaci doložit): Podpisy pracovníků pověřených likvidací : Vyřazení z evidence majetku provedeno: dne. podpis pracovníka evidence majetku Vyřazení z účetní evidence provedeno: dne:. podpis pracovníka účtárny Revize: Strana 11 (celkem 12)

12 Příloha č. 4 QF P R O T O K O L O VYŘAZENÍ NEHMOTNÉHO MAJETKU Vyřazení majetku dle přílohy bylo schváleno usnesením Rady města Vsetín ze dne: číslo: Likvidace je uložena těmto pracovníkům: Likvidace byla provedena: Dne Způsob likvidace: Přiložený doklad (v případě, že lze likvidaci doložit): Podpisy pracovníků pověřených likvidací : Vyřazení z evidence majetku provedeno: dne. podpis pracovníka evidence majetku Vyřazení z účetní evidence provedeno: dne:. podpis pracovníka účtárny Revize: Strana 12 (celkem 12)

ZABEZPEČENÍ INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ MĚSTA VSETÍN

ZABEZPEČENÍ INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ MĚSTA VSETÍN Organizační směrnice č. QS 63-02 QF 63-02-01 Město Vsetín, Městský úřad Vsetín, Svárov 1080, 755 24 Vsetín, IČ0: 00304450 SMĚRNICE číslo QS 63-02 Výtisk č.: 0 Vydání: 1 Účinnost od: 2002-09-01 Přepis:

Více

Město Vsetín, Městský úřad Vsetín, Svárov 1080, 755 01 Vsetín, IČ0: 00304450. SMĚRNICE číslo QS 85-03 PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ

Město Vsetín, Městský úřad Vsetín, Svárov 1080, 755 01 Vsetín, IČ0: 00304450. SMĚRNICE číslo QS 85-03 PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ Město Vsetín, Městský úřad Vsetín, Svárov 1080, 755 01 Vsetín, IČ0: 00304450 Výtisk č.: 0 Město Vsetín Městský úřad Vsetín SMĚRNICE číslo QS 85-03 Vydání: 1 Účinnost od: 1. 7. 2005 Přepis: Počet stran:

Více

Směrnice pro likvidaci majetku města

Směrnice pro likvidaci majetku města SMĚRNICE ZM Platnost od: 24. 8. 1999 Aktualizace: 1. 3. 2016 Číslo: 002/04-99 Autor dokumentu: Zastupitelstvo statutárního města Chomutova Správce dokumentu: Název dokumentu: Vedoucí odboru majetku města

Více

SMĚRNICE OBĚHU ÚČETNÍCH DOKLADŮ

SMĚRNICE OBĚHU ÚČETNÍCH DOKLADŮ Město Vsetín, Městský úřad Vsetín, Svárov 1080, 755 24 Vsetín, IČ0: 00304450 Město Vsetín Městský úřad Vsetín SMĚRNICE číslo QS 63-03 Výtisk č.: 0 Vydání: 2 Účinnost od: 2003-05-20 Přepis: Počet stran:

Více

NAKLÁDÁNÍ S ODPADY VZNIKAJÍCÍMI ČINNOSTÍ A PROVOZEM MĚSTSKÉHO ÚŘADU VSETÍN

NAKLÁDÁNÍ S ODPADY VZNIKAJÍCÍMI ČINNOSTÍ A PROVOZEM MĚSTSKÉHO ÚŘADU VSETÍN Město Vsetín, Městský úřad Vsetín, Svárov 1080, 755 01 Vsetín, IČ0: 00304450 Výtisk č.: 0 SMĚRNICE číslo ES 72-01 Vydání: 2 Účinnost od: 13. 6. 2003 Město Vsetín Městský úřad Vsetín Přepis: Počet stran:

Více

VESELÍ lni NAD MORAVOU

VESELÍ lni NAD MORAVOU m VESELÍ lni NAD MORAVOU č. j.: MVNM/6087/2017 Zásady pro nakládání s nepotřebným movitým majetkem města i. Úvodní ustanovení 1) Tyto zásady se vztahují na nakládání s veškerým nepotřebným movitým majetkem

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Laškov, okres Prostějov, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: VYŘAZOVÁNÍ MAJETKU Č.j.: S05/2010 Vypracoval: Mgr. Lenka Blahová, ředitelka školy Schválil: Mgr. Lenka Blahová,

Více

Pravidla pro činnost likvidační komise

Pravidla pro činnost likvidační komise Vnitřní předpis města Dvůr Králové nad Labem č. 14/2014 Pravidla pro činnost likvidační komise Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Tato pravidla upravují zřízení, náplň a způsob činnosti likvidační komise (dále

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: Základní škola Krnov, Janáčkovo náměstí 17, okres Bruntál, příspěvková organizace Vypracoval: Spisový znak Skartační znak Schválil: ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 08. VYŘAZOVÁNÍ MAJETKU ZSJN/92/2008

Více

MĚSTO HODONÍN. Masarykovo nám. l, Hodonín. 50. schůze rady města Obsah zprávy: Vyřazovací komise - jmenování nových členů

MĚSTO HODONÍN. Masarykovo nám. l, Hodonín. 50. schůze rady města Obsah zprávy: Vyřazovací komise - jmenování nových členů fť-t-t, MĚSTO HODONÍN Masarykovo nám. l, 695 35 Hodonín Bod číslo: projednání: konané dne: 50. schůze rady města 4. 4.2017 Obsah zprávy: Vyřazovací komise - jmenování nových členů Důvod projednávání: personální

Více

Zápis z jednání Kontrolního výboru dne 15. prosince, 2014.

Zápis z jednání Kontrolního výboru dne 15. prosince, 2014. Zápis z jednání Kontrolního výboru dne 15. prosince, 2014. Přítomni: A. Pumprová, E. Holečková, H. Fuchsová, T. Pýcha, J. Pavliš Omluven: Z. Vostřel Agenda: 1. Seznámení a představení jednotlivých členů

Více

MĚSTO Uničov. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Právní postavení výboru

MĚSTO Uničov. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Právní postavení výboru MĚSTO Uničov Statut výborů Zastupitelstva města Uničova Článek 1 Úvodní ustanovení 1.1. Statut výborů Zastupitelstva města Uničova (dále jen "výborů") upravuje pravidla pro přípravu, jednání, způsob usnášení

Více

Identifikační označení a název: Jednací řád Rady města Šternberka. Jednací řád Rady města Šternberka FUNKCE JMÉNO DATUM PODPIS

Identifikační označení a název: Jednací řád Rady města Šternberka. Jednací řád Rady města Šternberka FUNKCE JMÉNO DATUM PODPIS Město Šternberk List číslo: 1 / 5 OBSAH 1. ÚVOD A CÍL 2. DEFINICE POJMŮ A ZKRATKY 3. OBLAST A ROZSAH POUŽITÍ 4. ODPOVĚDNOST A PRAVOMOC 5. POPIS ČINNOSTI 5.1. PŘÍPRAVA A SVOLÁNÍ SCHŮZE RM 5.2. STŘET ZÁJMŮ

Více

Město Město Albrechtice

Město Město Albrechtice Město Město Albrechtice Jednací řád výborů Zastupitelstva města Článek 1. Úvodní ustanovení Jednací řád výborů upravuje přípravu, obsah jednání, způsob usnášení se a hlasování výborů a způsob práce s přijatými

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD M E T O D I C K Ý P O K Y N k provedení Zásad vztahů orgánů kraje k příspěvkovým organizacím, které byly zřízeny krajem nebo byly na kraj převedeny zvláštním zákonem Úplné

Více

MATERIÁL PRO MIMOŘÁDNÉ JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO MIMOŘÁDNÉ JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek 27.10.2016 MATERIÁL PRO MIMOŘÁDNÉ JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 03.11.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na vyřazení expozice Po stopách ilustrace NÁVRH USNESENÍ 1. Rada města a)

Více

UPRAVUJÍCÍ NAKLÁDÁNÍ S MOVITÝM MAJETKEM LIBERECKÉHO KRAJE VE ZNĚNÍ NOVELIZACE Č. 2

UPRAVUJÍCÍ NAKLÁDÁNÍ S MOVITÝM MAJETKEM LIBERECKÉHO KRAJE VE ZNĚNÍ NOVELIZACE Č. 2 SMĚRNICE RADY LIBERECKÉHO KRAJE Č. 2/2005 UPRAVUJÍCÍ NAKLÁDÁNÍ S MOVITÝM MAJETKEM LIBERECKÉHO KRAJE VE ZNĚNÍ NOVELIZACE Č. 2 I. Předmět a struktura směrnice a vymezení základních pojmů 1. Tato směrnice

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC 1. zasedání zastupitelstva města dne: 18. 12. 2014 Bod pořadu jednání: Zřízení výborů Zastupitelstva města Liberec Zpracoval: odbor, oddělení: Zuzana Škodová odbor

Více

Hospodaření s majetkem

Hospodaření s majetkem Zásady vztahu orgánů statutárního města Brna k příspěvkovým organizacím Příloha č. 3 Hospodaření s majetkem Brno, prosinec 2017 Článek 1. Obecná ustanovení 1.1 Majetkem se rozumí nemovitý a movitý majetek

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed PŘEDKLÁDÁNÍ MATERIÁLŮ PRO SCHŮZE RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI BRNO-STŘED

Statutární město Brno, městská část Brno-střed PŘEDKLÁDÁNÍ MATERIÁLŮ PRO SCHŮZE RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI BRNO-STŘED Statutární město Brno, městská část Brno-střed PŘEDKLÁDÁNÍ MATERIÁLŮ PRO SCHŮZE RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI BRNO-STŘED Směrnice č.: 6 Martin Landa, v.r. Vydání č.: 1 starosta MČ Brno-střed Účinnost: 01.03.2017

Více

INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ

INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ SMĚRNICE č. 2/2011 INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ Obec: Xaverov Adresa: Xaverov 3, 285 06 Sázava IČO: 473421 Směrnici zpracoval: Petra Novotná Směrnici schválil: Jiří Hervert Projednáno a schváleno v

Více

PLÁNOVÁNÍ A REALIZACE OPRAV A AKCÍ REPRODUKCE MAJETKU

PLÁNOVÁNÍ A REALIZACE OPRAV A AKCÍ REPRODUKCE MAJETKU Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace, Záviše Kalandry 1353, 755 01 Vsetín I SM 18/2015 PLÁNOVÁNÍ A REALIZACE OPRAV A AKCÍ REPRODUKCE MAJETKU SMĚRNICE Proces Funkce Jméno a příjmení Datum Podpis

Více

Daňové povinnosti příspěvkové organizace. Daň z nemovitých věcí. Ing. Michal Obrusník

Daňové povinnosti příspěvkové organizace. Daň z nemovitých věcí. Ing. Michal Obrusník Daňové povinnosti příspěvkové organizace. Daň z nemovitých věcí. Ing. Michal Obrusník Daň z nemovitých věcí upravuje zákon č. 338/1992 Sb., o dani z nemovitých věcí. a)poplatníkem daně je: 1. u předmětu

Více

Platnost od: Číslo dokumentu: 002/04 99 Autor dokumentu: Zastupitelstvo statutárního města Chomutova

Platnost od: Číslo dokumentu: 002/04 99 Autor dokumentu: Zastupitelstvo statutárního města Chomutova SMĚRNICE ZM Platnost od: 28.4.1999 Číslo dokumentu: 002/04 99 Autor dokumentu: Zastupitelstvo statutárního města Chomutova Správce dokumentu: Vedoucí odboru majetku města Název dokumentu: Směrnice pro

Více

Směrnice výkonného výboru ČSRU. o inventarizaci

Směrnice výkonného výboru ČSRU. o inventarizaci Směrnice výkonného výboru ČSRU o inventarizaci schválená výkonným výborem ČSRU dne 1. února 2012 Vyhotovil dne 2. února 2012 Ondřej Surga předseda legislativní komise Uvolnil dne 2. února 2012 Bruno Kudrna

Více

Akademie múzických umění v Praze Rektorát Kvestorka. Směrnice kvestorky AMU č. 4/2003

Akademie múzických umění v Praze Rektorát Kvestorka. Směrnice kvestorky AMU č. 4/2003 Akademie múzických umění v Praze Rektorát Kvestorka Malostranské náměstí 12 118 00 Praha 1 V Praze dne 21.5.2003 Sekr. 5134/2003 Směrnice kvestorky AMU č. 4/2003 o nakládání s přebytečným a neupotřebitelným

Více

pro financování a nakládání s majetkem mimoškolských příspěvkových organizací

pro financování a nakládání s majetkem mimoškolských příspěvkových organizací P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN č. P7/2016 pro financování a nakládání s majetkem mimoškolských příspěvkových organizací říjen 2016 Článek I Úvodní ustanovení Rada města Loun vydává tato pravidla pro financování

Více

PRO PROVEDENÍ INVENTARIZACE OBEC BLATNICE

PRO PROVEDENÍ INVENTARIZACE OBEC BLATNICE Směrnice 4/2015 PRO PROVEDENÍ INVENTARIZACE OBEC BLATNICE Vypracoval: Soňa Málová Obec: Blatnice Adresa: Blatnice 132, 675 51 Jaroměřice n. Rok. Schválil: Stanislav Husa Projednáno a schváleno v ZO: 14.5.2015

Více

J E D N A C Í Ř Á D Rady hospodářské a sociální dohody Jihomoravského kraje

J E D N A C Í Ř Á D Rady hospodářské a sociální dohody Jihomoravského kraje Příloha č. 2/OK-090306 J E D N A C Í Ř Á D Rady hospodářské a sociální dohody Jihomoravského kraje Článek 1 Účel Jednací řád, v návaznosti na Statut Rady hospodářské a sociální dohody Jihomoravského kraje

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. č.j. MSMT-45997/2013-1 V Praze dne 12.12. 2013

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. č.j. MSMT-45997/2013-1 V Praze dne 12.12. 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Směrnice náměstka ministra pro vzdělávání ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, kterou se schvaluje statut a jednací řád Akreditační komise pro vyšší

Více

Úplné znění Statutu Ceny a Jednacího řádu Komise pro udělování Ceny po zapracování změny č. j. : MŠMT-16556/ ze dne 28.

Úplné znění Statutu Ceny a Jednacího řádu Komise pro udělování Ceny po zapracování změny č. j. : MŠMT-16556/ ze dne 28. Úplné znění Statutu Ceny a Jednacího řádu Komise pro udělování Ceny po zapracování změny č. j. : MŠMT-16556/2013-1 ze dne 28. června 2013 Statut Ceny ministra/ministryně školství, mládeže a tělovýchovy

Více

Podklady na zasedání ZM dne: Předkládá: Mgr. P.Houšková. Vypracovala: R. Brychová. Zúčastní se projednávání v RM: Mgr.

Podklady na zasedání ZM dne: Předkládá: Mgr. P.Houšková. Vypracovala: R. Brychová. Zúčastní se projednávání v RM: Mgr. Podklady na zasedání ZM dne: 25.8.2016 Název materiálu: OŠKS 17. Změna zřizovací listiny u Mateřské škola a Základní školy Sluníčko Turnov, příspěvková organizace a Základní školy Turnov, Zborovská 519,

Více

BAŠNÉHO 36, BRNO. Zásady vztahu statutárního města Brna, městské části Brno-Kohoutovice k příspěvkovým organizacím

BAŠNÉHO 36, BRNO. Zásady vztahu statutárního města Brna, městské části Brno-Kohoutovice k příspěvkovým organizacím BAŠNÉHO 36, 623 00 BRNO Zásady vztahu statutárního města Brna, městské části Brno-Kohoutovice k příspěvkovým organizacím 1 Článek 1. Úvodní ustanovení 1.1.1 Zásady vztahu statutárního města Brna, městské

Více

JEDNACÍ A KONTROLNÍ ŘÁD. kontrolního výboru Zastupitelstva města Poděbrady ČÁST PRVNÍ. I. Úvodní ustanovení

JEDNACÍ A KONTROLNÍ ŘÁD. kontrolního výboru Zastupitelstva města Poděbrady ČÁST PRVNÍ. I. Úvodní ustanovení JEDNACÍ A KONTROLNÍ ŘÁD kontrolního výboru Zastupitelstva města Poděbrady ČÁST PRVNÍ I. Úvodní ustanovení 1. Zastupitelstvo města Poděbrady (dále jen "zastupitelstvo") zřizuje jako svůj iniciativní a kontrolní

Více

Vnitřní směrnice č. 15/2009/SŘ. o majetku

Vnitřní směrnice č. 15/2009/SŘ. o majetku Vnitřní směrnice č. 15/2009/SŘ o majetku Čj.: SŠNM/1533/2009 V Novém Městě nad Metují dne 31. 12. 2009 Zpracovala: Radka Hepnarová Schválila: PaedDr. Olga Talášková, ředitelka školy Strana 1 (celkem 7)

Více

Zdůvodnění a vysvětlení: Zastupitelstvu města Lanškroun jsou předkládány návrhy na změny dodatků ke zřizovacím listinám příspěvkových organizací:

Zdůvodnění a vysvětlení: Zastupitelstvu města Lanškroun jsou předkládány návrhy na změny dodatků ke zřizovacím listinám příspěvkových organizací: Podklady pro jednání zastupitelstva města Lanškroun dne: 20.09.2017 Číslo jednání: 6 Číslo jednací: MULA 28016/2017 Počet l. dok.: Počet příloh: Počet l. příloh: Spis. znak: 101.2.1 Datum: 13.09.2017 Název

Více

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 63

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 63 MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 63 DNE: 27. 3. 2017 JEDNACÍ ČÍSLO: 1006/2017/taj, ofkia NÁZEV: Směrnice k vyřizování škodních událostí způsobených zaměstnanci města a jednací řád škodní komise ANOTACE: Směrnice

Více

KARLOVARSKÝ KRAJ RADA KRAJE PŘEDPIS RADY KRAJE Č. PR 02/2011

KARLOVARSKÝ KRAJ RADA KRAJE PŘEDPIS RADY KRAJE Č. PR 02/2011 KARLOVARSKÝ KRAJ RADA KRAJE PŘEDPIS RADY KRAJE Č. PR 02/2011 PRAVIDLA PRO NAKLÁDÁNÍ S NEPOTŘEBNÝM (NEUPOTŘEBITELNÝM) MAJETKEM KRAJE SPRAVOVANÝM KRAJSKÝM ÚŘADEM Zpracovatel: Rozsah působnosti: Ing. Drahomíra

Více

MĚSTO PRACHATICE JEDNACÍ ŘÁD. Rady města Prachatice

MĚSTO PRACHATICE JEDNACÍ ŘÁD. Rady města Prachatice MĚSTO PRACHATICE JEDNACÍ ŘÁD Rady města Prachatice s účinností od 17.12.2014 Jednací řád Rady města Prachatice s účinností ke dni 17.12.2014 2 Obsah Článek 1 Úvodní ustanovení... 3 Článek 2 Pravomoci rady...

Více

Dodatky ke zřizovacím listinám - MŠ Wolkerova, ZŠ Dobrovského, Knihovna

Dodatky ke zřizovacím listinám - MŠ Wolkerova, ZŠ Dobrovského, Knihovna Podklady pro jednání zastupitelstva města Lanškroun dne: 30.11.2016 Číslo jednání: 5 Číslo jednací: MULA 38954/2016 Počet l. dok.: Počet příloh: Počet l. příloh: Spis. znak: 101.2.1 Datum: 23.11.2016 Název

Více

Inventarizace majetku a závazků

Inventarizace majetku a závazků B3-04/9-MPK UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI METODICKÝ POKYN KVESTORA (MPK) B3-04/9-MPK Inventarizace majetku a závazků na Univerzitě Palackého v Olomouci Obsah: I. Všeobecné povinnosti II. Činnost dílčí

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Písek, Čelakovského 24 V Písku dne: 05.10.2017 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 19.10.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na vyřazení dlouhodobého hmotného

Více

PROVÁDĚNÍ INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ

PROVÁDĚNÍ INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ Vnitřní směrnice k PROVÁDĚNÍ INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ ve znění dodatku č. účinného od Obsah: I. Obsah inventarizace II. Předmět inventarizace III. Termíny provádění inventarizací IV. Ústřední inventarizační

Více

Organizační řád Obce Novosedly

Organizační řád Obce Novosedly Organizační řád Obce Novosedly Část 1. Úvodní ustanovení Organizační řád obce Novosedly upravuje zásady činnosti a řízení obce Novosedly a Obecního úřadu Novosedly. Je vnitřním organizačně právním předpisem,

Více

KONTROLNÍ ŘÁD VÝBORŮ ZSMCH

KONTROLNÍ ŘÁD VÝBORŮ ZSMCH SMĚRNICE ZSMCH Platnost od: 1. 4. 2011 Aktualizace: 2. 6. 2014 Autor dokumentu: Správce dokumentu: Číslo: 010/03-11 Zastupitelstvo statutárního města Chomutova Anna Benešová Název dokumentu: KONTROLNÍ

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed PŘEDKLÁDÁNÍ MATERIÁLŮ PRO SCHŮZE RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI BRNO-STŘED

Statutární město Brno, městská část Brno-střed PŘEDKLÁDÁNÍ MATERIÁLŮ PRO SCHŮZE RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI BRNO-STŘED Statutární město Brno, městská část Brno-střed PŘEDKLÁDÁNÍ MATERIÁLŮ PRO SCHŮZE RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI BRNO-STŘED Směrnice č.: 6 Ing. arch. Vojtěch Mencl, v.r. Vydání č.: 3 starosta MČ Brno-střed Účinnost:

Více

Rada města Karviné vydala dne tento Jednací řád komisí Rady města Karviné. Článek 1 Úvodní ustanovení

Rada města Karviné vydala dne tento Jednací řád komisí Rady města Karviné. Článek 1 Úvodní ustanovení Příloha č. 1 k usnesení STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Jednací řád komisí Rady města Karviné Schváleno: 10.04.2019 Účinnost: 10.04.2019 Zpracovatel: Odbor organizační Rada města Karviné vydala dne 10.04.2019

Více

Školní sportovní kluby zařazené do projektu Centra sportu

Školní sportovní kluby zařazené do projektu Centra sportu Školní sportovní kluby zařazené do projektu Centra sportu Asociace školních sportovních klubů České republiky Identifikační číslo: IČ: 45773688 Sídlo spolku: José Martího 269/31, Veleslavín, 162 00 Praha

Více

S 2/2016 JEDNACÍ ŘÁD A STATUT

S 2/2016 JEDNACÍ ŘÁD A STATUT MĚSTO Moravský Beroun Vydání/změna: 1/0 List číslo: 1/7 Identifikační označení a název: S 2/2016 S 2/2016 JEDNACÍ ŘÁD A STATUT FINANČNÍHO VÝBORU Datum Zpracovatel Ing. Roman Mondek, tajemník MěÚ 01.04.2016

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku V Písku dne: 02.12.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 15.12.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na vyřazení majetku nepřevzatého Centrem kultury p.o. Písek NÁVRH USNESENÍ

Více

Jihočeský kraj SMĚRNICE. NÁZEV: Statut Fondu rozvoje školství Jihočeského kraje

Jihočeský kraj SMĚRNICE. NÁZEV: Statut Fondu rozvoje školství Jihočeského kraje Příloha mat. č. 36/ZK/15 Jihočeský kraj SMĚRNICE NÁZEV: Statut Fondu rozvoje školství Jihočeského kraje ČÍSLO: SM/83/ZK ZMĚNA Č.: 6 PLATNÁ A ÚČINNÁ OD: 5. 2. 2015 ROZSAH PŮSOBNOSTI: Jihočeský kraj a příspěvkové

Více

S platností od 01.11.2012 ruší znění přílohy č. 1,2,3 k Pokynu ředitele č. 5/2011 a nahrazuje se takto: Příloha č. 1 k Příkazu č.

S platností od 01.11.2012 ruší znění přílohy č. 1,2,3 k Pokynu ředitele č. 5/2011 a nahrazuje se takto: Příloha č. 1 k Příkazu č. Ústav biologie obratlovců AV ČR, v.v.i. Pokyn ředitele č. 4 / 2014 Směrnice o provádění inventarizací majetku a závazků - změna přílohy č. 1,2,3 k Pokynu č. 5/2011 Platí od: 01.11.2014 Určeno: v š e m

Více

Účinnost předpisu: Pořadové číslo: P- 9/2008 Správce předpisu: Odbor majetkový Číslo evidenční:../2008 Číslo jednací:..

Účinnost předpisu: Pořadové číslo: P- 9/2008 Správce předpisu: Odbor majetkový Číslo evidenční:../2008 Číslo jednací:.. Ústecký kraj Krajský úřad Ústeckého kraje Ing. Milan Zemaník ředitel krajského úřadu PŘÍKAZ Účinnost předpisu: 7. 11. 2008 Pořadové číslo: P- 9/2008 Správce předpisu: Odbor majetkový Číslo evidenční:../2008

Více

SMĚRNICE DĚKANA S - 2/2016

SMĚRNICE DĚKANA S - 2/2016 SMĚRNICE DĚKANA S - 2/2016 Vnitřní předpisy Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: I. Úvodní ustanovení II. Pravomoc k vydávání vnitřních předpisů III. Působnost pověřeného proděkana

Více

IČ: , Název a sídlo účetní jednotky: Obecní úřad Krátká Ves, Krátká Ves 31. Směrnice pro provedení inventarizace

IČ: , Název a sídlo účetní jednotky: Obecní úřad Krátká Ves, Krátká Ves 31. Směrnice pro provedení inventarizace IČ: 00267708, Název a sídlo účetní jednotky: Obecní úřad Krátká Ves, Krátká Ves 31. Směrnice pro provedení inventarizace Inventarizace majetku a závazků bude provedena v souladu s ustanoveními zákona č.

Více

Zastupitelstvo města Příbora. 1. Pravidla pro přidělení veřejné finanční podpory z

Zastupitelstvo města Příbora. 1. Pravidla pro přidělení veřejné finanční podpory z MĚSTO PŘÍBOR MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBOR nám.s.freuda 19, 742 58 Příbor IČ: 00988328 Název vnitřního předpisu: PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ VEŘEJNÉ FINANČNÍ PODPORY Z ROZPOČTU MĚSTA PŘÍBORA Číslo: 1/2007 Schválil:

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 991/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 913 ze dne 06.12.2016 Směrnice ke stanovení postupu svěřování movitého a nemovitého majetku a k nakládání s technickým zhodnocením

Více

Vnitřní směrnice č. KONTROLNÍ ŘÁD OBCE ŽERNOV

Vnitřní směrnice č. KONTROLNÍ ŘÁD OBCE ŽERNOV Vnitřní směrnice č. KONTROLNÍ ŘÁD OBCE ŽERNOV Podle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě ve znění pozdějších předpisů Obec: Žernov Adresa: Směrnici zpracoval: Směrnici schválil:

Více

SBÍRKA VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ MAGISTRÁTU MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE

SBÍRKA VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ MAGISTRÁTU MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE Rok 2013 SBÍRKA VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ MAGISTRÁTU MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE SMĚRNICE 6/2013 Rady města České Budějovice ze dne 20. 11. 2013 Poskytování dotací z rozpočtu statutárního města České Budějovice Vydává

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU V TĚŠKOVICÍCH

ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU V TĚŠKOVICÍCH ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU V TĚŠKOVICÍCH Zastupitelstvo obce Těškovice na svém zasedání konaném dne 21.12. 2006 schválilo tento organizační řád obecního úřadu. čl.l Základní ustanovení Organizační

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ---------------------------------------------------------------------------------------- S M Ě R N I C E S 1 /2009

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ---------------------------------------------------------------------------------------- S M Ě R N I C E S 1 /2009 KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ---------------------------------------------------------------------------------------- S M Ě R N I C E S 1 /2009 O hospodaření s movitým majetkem Plzeňského kraje spravovaným

Více

Směrnice rady města č. 2/2011 O zadávání zakázek

Směrnice rady města č. 2/2011 O zadávání zakázek Město Broumov Třída Masarykova 239, 550 01 Broumov Směrnice rady města č. 2/2011 O zadávání zakázek Čl. I. Úvodní ustanovení 1) Touto směrnicí se stanovuje postup města, jeho orgánů a organizačních složek,

Více

N A Ř Í Z E N Í STAROSTY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ SOKOLOV. č. VS 10.7 STATUT A JEDNACÍ ŘÁD BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ SOKOLOV

N A Ř Í Z E N Í STAROSTY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ SOKOLOV. č. VS 10.7 STATUT A JEDNACÍ ŘÁD BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ SOKOLOV N A Ř Í Z E N Í STAROSTY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ SOKOLOV č. VS 10.7 STATUT A JEDNACÍ ŘÁD BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ SOKOLOV 2016 verze 3 strana 1/8 OBSAH: ČÁST PRVNÍ Statut Bezpečnostní

Více

MĚSTO BENEŠOV Rada města PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z GRANTOVÉHO FONDU MĚSTA BENEŠOV

MĚSTO BENEŠOV Rada města PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z GRANTOVÉHO FONDU MĚSTA BENEŠOV MĚSTO BENEŠOV Rada města PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z GRANTOVÉHO FONDU MĚSTA BENEŠOV Účinnost: 01.01.2010 1 Obsah: strana: Článek I Legislativní rámec 3 Článek II Základní pojmy 3 Článek III. Účel

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut. regionálních dislokačních komisí. Čl. I. Úvodní ustanovení

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut. regionálních dislokačních komisí. Čl. I. Úvodní ustanovení VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha č. 2 k usnesení vlády ze dne 10. dubna 2013 č. 248 Statut regionálních dislokačních komisí Čl. I Úvodní ustanovení 1. Regionální dislokační komise (dále jen Komise ) jsou

Více

Zřizovací listinu. Pečovatelská služba Proseč

Zřizovací listinu. Pečovatelská služba Proseč ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 26. května 2015 město Proseč, náměstí Dr. Tošovského 18, 539 44 Proseč, okres Chrudim, IČ 00270741 zastoupené starostou Janem Macháčkem dále jen zřizovatel

Více

PRO PROVEDENÍ INVENTARIZACE OBEC SELETICE

PRO PROVEDENÍ INVENTARIZACE OBEC SELETICE Směrnice 1/2015 PRO PROVEDENÍ INVENTARIZACE OBEC SELETICE Vypracoval: Václav Matucha, místostarosta Obec: Seletice Adresa: Seletice 139, 28934 Rožďalovice Schválil: Mgr. Bc. Zdeněk Havlík, starosta Projednáno

Více

Jednací řád Kontrolního výboru Zastupitelstva města Chropyně

Jednací řád Kontrolního výboru Zastupitelstva města Chropyně Kontrolní výbor Zastupitelstva města Chropyně Jednací řád Kontrolního výboru Zastupitelstva města Chropyně Zpracovatel: Odbor vnitřních věcí MěÚ Chropyně, tajemnice Kontrolního výboru ZM Chropyně Schváleno:

Více

Plán práce Rady města Tišnova a Zastupitelstva města Tišnova na rok 2019

Plán práce Rady města Tišnova a Zastupitelstva města Tišnova na rok 2019 Materiál číslo: 21 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 10.12.2018 Předkládá Rada města Tišnova Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných

Více

Interní normativní akt volených orgánů kraje směrnice. INVESTIČNÍ FOND Účinnost od: Statut Investičního fondu Jihomoravského kraje

Interní normativní akt volených orgánů kraje směrnice. INVESTIČNÍ FOND Účinnost od: Statut Investičního fondu Jihomoravského kraje Jihomoravský kraj Krajský úřad Jihomoravského kraje Žerotínovo nám. 3/5 Brno Interní normativní akt volených orgánů kraje směrnice Evidenční číslo 65/INA-VOK Číslo vydání: 6 INVESTIČNÍ FOND Účinnost od:

Více

PRAVIDLA UPRAVUJÍCÍ POSTUP PŘI ŘEŠENÍ BYTOVÉ PROBLEMATIKY pravidla rady města

PRAVIDLA UPRAVUJÍCÍ POSTUP PŘI ŘEŠENÍ BYTOVÉ PROBLEMATIKY pravidla rady města Rozsah platnosti dokumentu: pro zaměstnance města Název: Typ dokumentu: STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MOSTU MĚSTSKÁ POLICIE MOST PRAVIDLA UPRAVUJÍCÍ POSTUP PŘI ŘEŠENÍ BYTOVÉ PROBLEMATIKY pravidla

Více

PRAVIDLA ZŘIZOVÁNÍ VÝBORŮ ZASTUPITELSTVA MĚSTA A PŘEDKLÁDÁNÍ MATERIÁLŮ DO TĚCHTO VÝBORŮ pravidla zastupitelstva města

PRAVIDLA ZŘIZOVÁNÍ VÝBORŮ ZASTUPITELSTVA MĚSTA A PŘEDKLÁDÁNÍ MATERIÁLŮ DO TĚCHTO VÝBORŮ pravidla zastupitelstva města Rozsah platnosti dokumentu: pro zaměstnance města Název: Typ dokumentu: STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MOSTU MĚSTSKÁ POLICIE MOST PRAVIDLA ZŘIZOVÁNÍ VÝBORŮ ZASTUPITELSTVA MĚSTA A PŘEDKLÁDÁNÍ MATERIÁLŮ

Více

Směrnice č. 4/2011- Směrnice o inventarizaci

Směrnice č. 4/2011- Směrnice o inventarizaci Směrnice č. 4/2011- Směrnice o inventarizaci VNITŘNÍ NORMA Č. 1/2011,0 INVENTARIZACI Obec: Tetčice Adresa: Palackého 177, 664 17 Tetčice Směrnici zpracoval: Jana Vontrobová (účetní), Směrnici schválil:

Více

STATUT A JEDNACÍ ŘÁD VÝBORŮ ZSMCH

STATUT A JEDNACÍ ŘÁD VÝBORŮ ZSMCH SMĚRNICE ZSMCH Platnost od: 29. 3. 2011 Aktualizace: 2. 6. 2014 Autor dokumentu: Správce dokumentu: Číslo: 005/03-11 Zastupitelstvo statutárního města Chomutova Anna Benešová Název dokumentu: STATUT A

Více

S T A T U T CEN REKTORA UJEP. S T A T U T C E N R E K T O R A Platný od: Účinný od: Ruší:

S T A T U T CEN REKTORA UJEP. S T A T U T C E N R E K T O R A Platný od: Účinný od: Ruší: S T A T U T CEN REKTORA UJEP doc. RNDr. Martin Balej, Ph.D., v. r. rektor S T A T U T C E N R E K T O R A Platný od: 1. 9. 2018 Účinný od: 3. 9. 2018 Ruší: Statut Cen rektora ze dne 5. 10. 2012 Zpracoval:

Více

Inventarizace majetku a závazků

Inventarizace majetku a závazků - Vnitřní směrnice č.5/2011 starosty obecního úřadu ový Kramolín, kterou se řídí Inventarizace majetku a závazků 1. Předmět úpravy Ustanovení této směrnice vymezuje inventarizaci majetku a závazků. Inventarizace

Více

Z.4.2.4 Vyřazení majetku

Z.4.2.4 Vyřazení majetku Z.4.2.4 yřazení majetku popis procesu Řízená kopie č. Razítko a podpis správce dokumentace: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem / 9 razítka správce úložiště dokumentů, není

Více

Statut komisí místní samosprávy

Statut komisí místní samosprávy č. 1/2015 SMĚRNICE Rady města Hradec Králové ze dne 13.01.2015 Statut komisí místní samosprávy schválená usnesením Rady města Hradec Králové č. RM/2015/77 ze dne13.01.2015 Účinnost od Zpracovatel Projednáno

Více

BEZPEČNOSTNÍ RADA OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ NEPOMUK Náměstí Augustina Němejce 63, Nepomuk

BEZPEČNOSTNÍ RADA OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ NEPOMUK Náměstí Augustina Němejce 63, Nepomuk BEZPEČNOSTNÍ RADA OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ NEPOMUK Náměstí Augustina Němejce 63, 335 01 Nepomuk Č. j.:br/5/14 Nepomuk 06.11.2014 Výtisk jediný Počet stran: 6 Schvaluji:... Ing. Jiří Švec starosta ORP

Více

Dodatek č. 4 Z Ř I Z O V A C Í L I S T I N A. Ústavu sociálních služeb v Praze 4, příspěvkové organizace

Dodatek č. 4 Z Ř I Z O V A C Í L I S T I N A. Ústavu sociálních služeb v Praze 4, příspěvkové organizace Dodatek č. 4 kterým se mění zřizovací listina Ústavu sociálních služeb v Praze 4, příspěvkové organizace ze dne 28. 12. 2000 č. 2000/1905/OH/OSTA/STAR, ve znění dodatku č. 1 z 18. 4. 2007 č. 2007/126/OSOC/OSTA/STA

Více

1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Č.j.: Spisový / skartační znak S 2/ V 10. Vochyánová Irena, ředitelka školy

1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Č.j.: Spisový / skartační znak S 2/ V 10. Vochyánová Irena, ředitelka školy Mateřská škola Bruntál, Komenského 7 příspěvková organizace, IČ 62352776, tel. 554715016, mobil 739074818, E-mail: mahenka@atlas.cz, adresa: Komenského 7, Bruntál 792 01 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový

Více

Zřizovací listina - MATEŘ SKÁ ŠKOLA - příspěvkové organizace. Evidenční č. zřizovací listiny: 2/2002. Město Bakov nad Jizerou

Zřizovací listina - MATEŘ SKÁ ŠKOLA - příspěvkové organizace. Evidenční č. zřizovací listiny: 2/2002. Město Bakov nad Jizerou Zřizovací listina Evidenční č. zřizovací listiny: 2/2002 příspěvkové organizace - MATEŘ SKÁ ŠKOLA - Město Bakov nad Jizerou Mírové náměstí 208, 294 01 Bakov nad Jizerou, IČO 003237418 Zřizovací listina

Více

J E D N A C Í Ř Á D Rady města Třebechovice p.o.

J E D N A C Í Ř Á D Rady města Třebechovice p.o. SMĚRNICE č. 6/2006 J E D N A C Í Ř Á D Rady města Třebechovice p.o. Rada města Třebechovice p.o. se usnesla podle ustanovení 101 odst. 4 zákona číslo 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších právních

Více

úsek kancelář tajemníka

úsek kancelář tajemníka Směrnice RM Platnost od: 4.4.2011 Číslo: 028 / 03-11 Autor dokumentu: Rada města Chomutova Správce dokumentu: úsek kancelář tajemníka Název dokumentu: ZÁSADY RADY MĚSTA KE STANOVENÍ ROZSAHU DOBY POTŘEBNÉ

Více

ZŘIZOVACÍ LISTINA - TECHNICKÁ Č ETA - organizační složky města EVIDENČNÍ Č. ZŘIZOVACÍ LISTINY: 1/2001

ZŘIZOVACÍ LISTINA - TECHNICKÁ Č ETA - organizační složky města EVIDENČNÍ Č. ZŘIZOVACÍ LISTINY: 1/2001 ZŘIZOVACÍ LISTINA EVIDENČNÍ Č. ZŘIZOVACÍ LISTINY: 1/2001 organizační složky města - TECHNICKÁ Č ETA - M ě sto Bakov nad Jizerou podle ustanovení 35 odst.2, 84 odst. 2, písm. e) zákona 128/2000 Sb., o obcích

Více

Základní škola Libiš, okres Mělník příspěvková organizace se sídlem Školní 10, Neratovice ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Mgr. Martina Černá, ředitelka školy

Základní škola Libiš, okres Mělník příspěvková organizace se sídlem Školní 10, Neratovice ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Mgr. Martina Černá, ředitelka školy Základní škola Libiš, okres Mělník příspěvková organizace se sídlem Školní 10, 277 11 Neratovice ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový / skartační znak O3 /2019 A.1. A10 Vypracoval: Schválil: Mgr. Martina Černá,

Více

Město Černošice. Příprava a uzavírání nájemních smluv na byty v DPS, smluv na užívání pečovatelské služby a dalších sociálních služeb

Město Černošice. Příprava a uzavírání nájemních smluv na byty v DPS, smluv na užívání pečovatelské služby a dalších sociálních služeb Město Černošice Příprava a uzavírání nájemních smluv na byty v DPS, smluv na užívání pečovatelské služby a dalších sociálních služeb Vnitřní předpis č. 10 Účinnost: 10. 3. 2012 Číslo revize: 1 Číslo vydání:

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Základní škola Tomáše Šobra a Mateřská škola Písek, Šobrova 2070 Základní škola Svobodná a Mateřská škola Písek, Dr. M. Horákové 1720 V Písku dne: 14.11.2016 Základní škola Josefa Kajetána Tyla a Mateřská

Více

N á v r h OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA, kterou se vydává Statut hlavního města Prahy v oblasti majetku

N á v r h OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA, kterou se vydává Statut hlavního města Prahy v oblasti majetku Příloha č. 1 k usnesení Rady HMP č. 410 ze dne 11. 3. 2014 N á v r h OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA, kterou se vydává Statut hlavního města Prahy v oblasti majetku Zastupitelstvo hlavního města Prahy se usneslo

Více

Základní škola a Mateřská škola Partutovice, okres Přerov, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Partutovice, okres Přerov, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Partutovice, okres Přerov, příspěvková organizace Organizační řád málotřídní školy Č.j.: Zš-Mš 17/2018 Účinnost od: 8. 6. 2018 Spisový znak: 1. I Skartační znak: A 10 Změny:

Více

Město Černošice. Úprava podmínek výkonu alternativního trestu obecně prospěšné práce

Město Černošice. Úprava podmínek výkonu alternativního trestu obecně prospěšné práce Město Černošice Úprava podmínek výkonu alternativního trestu obecně prospěšné práce Vnitřní předpis č. 19 Datum Jméno, příjmení Podpis Zpracoval Ing. Anna Hrabáková Ověřil Renáta Petelíková Mgr. Dagmar

Více

Příloha č. 1. ke Směrnici pro oběh účetních dokladů. Pokladní řád

Příloha č. 1. ke Směrnici pro oběh účetních dokladů. Pokladní řád Příloha č. 1 ke Směrnici pro oběh účetních dokladů Pokladní řád Pokladní řád I. Úvodní ustanovení K provádění hotovostních operací jsou pro Městský úřad Stráž pod Ralskem zřízeny tyto pokladny: a) Příjmová

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 913/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 838 ze dne 16.11.2016 Směrnice Rady městské části ke stanovení podpisových vzorů pro nakládání s veřejnými prostředky Rada městské

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Němčice nad Hanou

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Němčice nad Hanou 1 Městský úřad Němčice nad Hanou Palackého nám. 3 798 27 Němčice nad Hanou Typ vnitřní normy: Směrnice č. 11/2017 Název dokumentu: ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Němčice nad Hanou Zpracoval: Ing. Ivana

Více

ÚČETNÍ ŘÁD Spolku JM-Net

ÚČETNÍ ŘÁD Spolku JM-Net ÚČETNÍ ŘÁD Spolku JM-Net Rada spolku dne 8.11.2012 schválila tento Účetní řád pro vedení účetnictví dle zákona o účetnictví č. 563/91 Sb. v platném znění. Ten byl novelizován a schválen na Členské schůzi

Více

Směrnice rektora č. 13/2015

Směrnice rektora č. 13/2015 Slezská univerzita v Opavě Směrnice rektora č. 13/2015 Zásady Interní soutěže v rámci institucionálního plánu Slezské univerzity v Opavě Vydáno: V Opavě, září 2015 I) Směrnice rektora č. 13/2015 Zásady

Více

Statut Bezpečnostní rady Města Vlašim

Statut Bezpečnostní rady Města Vlašim Statut Bezpečnostní rady Města Vlašim Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Bezpečnostní rada Města Vlašim ( dále jen bezpečnostní rada ) byla zřízena starostou Města Vlašim v souladu s ustanovením zákona č. 240/2000

Více

Název materiálu: OŠKS 12. Změna zřizovací listiny u Základní umělecké školy Turnov, příspěvková organizace

Název materiálu: OŠKS 12. Změna zřizovací listiny u Základní umělecké školy Turnov, příspěvková organizace Podklady na zasedání ZM dne: 26.9.2016 Název materiálu: OŠKS 12. Změna zřizovací listiny u Základní umělecké školy Turnov, příspěvková organizace Předkládá: Mgr. P.Houšková Vypracovala: R. Brychová Zúčastní

Více

Zásady a postupy k zadávání zakázek Městem Turnov verze platná od

Zásady a postupy k zadávání zakázek Městem Turnov verze platná od Poř. č.:49.02 MĚSTO TURNOV Antonína Dvořáka 335 Zodpovídá: odbor kontroly Zásady a postupy k zadávání zakázek Městem Turnov verze platná od 13.12.2006 Článek I. Základní vymezení 1) Tato směrnice popisuje

Více

II. VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM

II. VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM Vnitřní směrnice obce Ctiboř č. 9 k finanční kontrole podle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě, ve znění pozdějších předpisů I. OBECNÁ ČÁST Finanční kontrola se vykonává podle

Více