Město Vsetín, Městský úřad Vsetín, Svárov 1080, Vsetín, IČ0: SMĚRNICE číslo QS PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Město Vsetín, Městský úřad Vsetín, Svárov 1080, 755 01 Vsetín, IČ0: 00304450. SMĚRNICE číslo QS 85-03 PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ"

Transkript

1 Město Vsetín, Městský úřad Vsetín, Svárov 1080, Vsetín, IČ0: Výtisk č.: 0 Město Vsetín Městský úřad Vsetín SMĚRNICE číslo QS Vydání: 1 Účinnost od: Přepis: Počet stran: Počet příloh: 13 4 PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ Obsah: Titulní list Záznam o seznámení Účel a cíl směrnice Oblast platnosti Vymezení základních pojmů, zkratky Definice, pojmy Zkratky Odpovědnost a pravomoci Matice odpovědnosti Popis činností a postupů Přípravná fáze Realizace projektu Sledování rozpočtu projektu Hodnotící fáze Záznamy a dokumentace Záznamy Dokumentace Odkazy, související předpisy a dokumentace Předpisy a související dokumentace Aktualizace směrnice Revize Přílohy... 3 Rozdělovník: 1x Útvar interního auditu v listinné zaměstnanci města Vsetín, zaměstnanci SPKP v elektronické podobě Zpracoval Ověřil Ověřil Schválil Schválil Odbor Kancelář starosty Finanční odbor SPKP pro Městský úřad pro Městskou policii Funkce Manažer jakosti Vedoucí odboru Ředitel Tajemník Starosta Jméno St. Kocourek Matochová Jana Kučný Martin Ing. Milan Půček Jiří Čunek Datum Podpis Revize: Strana 1 (celkem 13)

2 Záznam o seznámení Potvrzuji seznámení s organizační směrnicí Města Vsetín č., Projektové řízení: FUNKCE JMÉNO A PŘÍJMENÍ DATUM, PODPIS Revize: strana 2 (celkem 13)

3 1. Účel a cíl směrnice Účelem této směrnice je zajištění jednotného řízení projektů městem Vsetín. 2. Oblast platnosti 2.1 Směrnice je určena pro vnitřní potřebu organizace Městský úřad, je závazná pro všechny zaměstnance Města Vsetín zařazených do MěÚ a Městské policie. Zaměstnanci Společnosti pro komunitní plánování, o.p.s. (dále jen SPKP) a Agentury pro ekonomický rozvoj Vsetínska, o.p.s. použijí směrnici v přiměřené míře. Povinnost nahlašovat informace o připravovaných projektech do evidence projektů dle bodu mají také příspěvkové organizace města a organizace zřízené nebo založené městem. 2.2 Směrnice nabývá účinnosti dne Vymezení základních pojmů, zkratky 3.1 Definice, pojmy Projekt: jedinečný proces sestávající z řady koordinovaných a řízených činností s daty zahájení a ukončení, prováděný pro dosažení cíle, který vyhovuje specifickým požadavkům, včetně omezení daných časem, náklady a zdroji. Výstup projektu: vedením požadované měřitelné cíle projektu. Měřitelné cíle se týkají obvykle termínu, nákladů projektu a zejména parametrů očekávané změny (kvalita, funkčnost, ) Řízení projektu a projektové řízení Rozumíme-li řízením projektu aktivity k realizaci jednoho projektu, lze projektovým řízením nazvat systém organizace práce, který umožňuje efektivní koordinaci více současných projektů v organizaci. Obecné charakteristiky projektu: - rozsáhlost a jedinečnost, - různorodost činností, - hodně vazeb, - omezené zdroje, - stres, - dynamičnost, Projekt je úspěšný, když: - je dokončen v plánovaném termínu, - nebyly podstatně překročeny náklady (peníze, lidé, nástroje), - bylo dosaženo cíle - výsledek je použitelný (kvalita, funkčnost). Časté příčiny neúspěchu projektu jsou: - základ projektu je nejasný (zadavatel, cíl, lidé, motivace, kompetence), - nemá dostatečnou podporu vedení, - nejasně definovaný cíl (začátek a konec), Revize: strana 3 (celkem 13)

4 - chyby v plánování a řízení projektu, - špatné plánovací techniky, - nedostatečná přizpůsobivost projektu měnícím se podmínkám, - nedostatečná pozornost věnovaná lidskému faktoru, - chybí odborné znalosti, - nesprávně vybraný koordinátor projektu, - drastické změny v průběhu projektu (koordinátor, cíl). Přípravný tým projektu: Tým odpovědný za přípravu projektu, dokumentaci, podklady, návrh činností v rámci projektu, termínů, nákladů, atd. viz bod 5.1, hlavně bod Realizační tým projektu: Tým odpovědný za samotnou realizaci projektu, postupuje dle časového plánu, stanovených úkolů, nákladů. viz bod 5.2 Krycí list: Je součástí evidence projektu. Je vystaven pro externí (viz příloha č. 3) i interní (viz příloha č. 4) projekty. 3.2 Zkratky SPKP Společnost pro komunitní práci, o.p.s. VFO vedoucí finančního odboru KO koordinátor projektu SeTaj sekretariát tajemníka 4. Odpovědnost a pravomoci 4.1 Matice odpovědnosti Činnost Funkce Člen projekt. týmu Koordinátor projektu Realizátor projektu Tajemník VFO?? Vedení města RM SeTaj Vyhlášení a zapojení města do projektu (5.1.1) S O I P S Příprava projektu (5.1.3) S O P I Komunikace v rámci projektu (5.1.4) S O I Odměna projektovému týmu (5.1.5) P O Evidence projektů (5.1.6) S I O Závazky vznikající z projektu (5.1.7) O I S P Realizace projektu (5.2) S O P I Sledování rozpočtu projektu (5.3) S O I Hodnotící fáze (5.3) S O P I Legenda: P - pravomoc O - odpovědnost S - spolupráce I - informace Revize: strana 4 (celkem 13)

5 5. Popis činností a postupů 5.1 Přípravná fáze Vyhlášení a zapojení města do projektu a) Interní projekty zapojení města do konkrétního projektu projednává vedení města, které zároveň projednává koordinátora projektu. Krycí list k projektu schvaluje tajemník města (viz příloha č. 3). Následně je projekt zařazen do evidence projektů dle bodu b) Externí projekty myšlenku na zapojení do externího projektu schvaluje vedení města. Po zpracování úvodní dokumentace schvaluje zapojení do projektu rada města. V případě, že má projekt dopad na rozpočet města, je potřeba předložit do zastupitelstva návrh na rozpočtové opatření. I externí projekty mají krycí listy (viz příloha č. 4) a jsou evidovány dle bodu Postavení koordinátora a projektový (přípravný i realizační) tým Koordinátor projektu navrhuje tajemníkovi úřadu složení projektového týmu, tzn. zabezpečení lidských zdrojů nutných pro přípravu i realizaci projektu. Členy projektového týmu obvykle jsou : - člen odpovědný za textovou část projektu, - člen odpovědný za rozpočet projektu, - posouzení vlivu na životní prostředí (je-li součástí žádosti) - člen odpovědný za správu majetku, dokládají-li se majetkové vztahy - člen odpovědný za finanční analýzy - další členové dle požadavků projektů Jmenovaný koordinátor stojí v čele schváleného projektového týmu, je oprávněn požadovat součinnost všech zaměstnanců úřadu včetně zaměstnanců SPKP o.p.s Příprava projektu a) Interní projekty každý interní projekt je evidován na tzv. Krycím listu (viz příloha č. 3), ve kterém jsou uvedeny nejdůležitější informace související se projektem. b) Externí projekty koordinátor zpracuje podle náročnosti projektu harmonogram činností a po projednání s tajemníkem s ním seznámí projektový tým. Harmonogram je mimo členy projektového týmu předán vedení města. Harmonogram činností Seznámení s projektem, předání struktury žádosti případně odkaz na internetové stránky Zpracování textové části - Popsat rozsah projektu Odpovídá Kontrolní termín Konečný termín Revize: strana 5 (celkem 13)

6 - Sestavení seznamu činností - Odhad trvání každé aktivity - Výčet potřebných zdrojů - Sestavení projektového týmu + přiřazení rolí a odpovědností Zpracování rozpočtu projektu - Odhad nákladů pro dokončení každé aktivity - Výše případně spoluúčasti města Schválení projektu Zpracování ekonomické analýzy Stanovení kontrolních dnů Identifikace rizik, jejich vyhodnocení a ošetření Ověření úplnosti podkladů a podpisů, požadované formy žádosti, počtu vyhotovení Kompletace žádosti Předání žádosti Předání podkladů pro výplatu odměny Komunikace v rámci projektu Zahrnuje způsob shromažďování informací, jejich distribuci, harmonogram přípravy jednotlivých dokumentů a výstupů z projektu. Dále potom návrh projektu musí být uvedena matice odpovědnosti jednotlivých členů projektového týmu i pracovníků, kteří se na projektu nějakým způsobem podílejí Odměna projektovému týmu Výše odměny pro projektový (přípravný i realizační) tým je stanovena před zahájením přípravy projektu. Výši odměny stanovuje tajemník. Odměna je stanovena v závislosti na: - významu a přínosu pro město - výše přiznané dotace - náročnosti při zpracování žádosti Při stanovení výše odměny je přihlédnuto k tomu, zda na zpracování žádosti se podílí externí zpracovatel. Odměna je obvykle vyplácena ve dvou etapách: a) Externí projekty 0-30 % po předání žádosti v termínu a její zaregistrování % po přijetí projektu b) Interní projekty 50 % při dokončení projektu 50 % po vyhodnocovací fázi Stanovená odměna je předem rezervovaná ze mzdových prostředků. Rezervaci těchto prostředků vede finanční odbor. Ten zároveň sleduje závazky vůči zaměstnancům. Revize: strana 6 (celkem 13)

7 Návrh na rozdělení odměny projektovému týmu předkládá koordinátor tajemníkovi, který vyplacení odměny schvaluje. Odměna se vyplácí v nejbližším výplatním termínu. Podklad pro výplatu odměny: Název projektu Stanovená odměna celkem Odměna vyplácena po zaregistrování žádosti Projektový tým Navrhl Schválil Odměna vyplácena po přijetí projektu Projektový tým Navrhl Schválil Dne Dne Dne Dne Evidence projektů Evidenci databanku všech projektů (externích i interních) vede sekretariát tajemníka. Formulář, který slouží k evidenci projektů, viz příloha č. 1 (externí) a příloha č. 2 (interní). Všechny připravované projekty jsou rovněž evidovány v tabulce z porad vedoucích odborů. Tabulka obsahuje název projektu, údaje o koordinátorovi projektu, program, v rámci kterého je projekt podáván a termín podání projektu Závazky vznikající z projektu Při schvalování projektu musí být jasně vymezeny všechny závazky města spojené s realizací projektu, tzn. že v každém projektu je potřeba jasně vymezit a stanovit úkoly, ke kterým se město zavazuje, např. zástava majetku, vznik udržitelných míst apod. 5.2 Realizace projektu Ještě před samotným schválením projektu budou určeny tzv. kontrolní dny. Při těchto kontrolních dnech bude ověřováno zejména, jestli nedochází k překračování naplánovaného rozpočtu a zda jsou aktivity plněny ve schválených termínech. Samotná realizace projektu začíná jeho schválením a nastolením jasných odpovědností za realizaci. V případě, že je realizační tým odlišný od týmu přípravného, stanovuje složení realizačního týmu tajemník. Odstartování realizace projektu vychází ze schváleného časového plánu, podle něhož realizační tým porovnává dosažené výsledky, řeší vzniklé odchylky a podává zprávy vrcholovému managementu. Krycí list projektu (viz přílohy č. 3 a 4) obsahuje klíčové termíny spojené s realizací projektu. Revize: strana 7 (celkem 13)

8 5.3 Sledování rozpočtu projektu Odpovědnost za rozpočet projektu nese příslušný vedoucí odboru, do jehož kapitoly byla částka na projekt zařazena. 5.4 Hodnotící fáze Realizační tým při ukončení projektu připraví podklady týkající se porovnání výsledků s předem stanovenými cíly. U interních projektů jsou podklady předkládány tajemníkovi. U externích projektů jsou podklady předloženy ve stanoveném termínu na příslušný orgán. 6. Záznamy a dokumentace 6.1 Záznamy Záznamy vyplývající z činností uvedených v této směrnici jsou: Identifikace dokumentu Název dokumentu QF Databanka externích projektů QF Databanka interních projektů Uložení dokumentu Místo Doba SeTaj SeTaj 5 let I Zpracovatel dokumentu Kód přístupu SeTaj SeTaj 5 let I QF Krycí list externích projektů KO SeTaj 5 let I QF Krycí list interních projektů KO SeTaj 5 let I Legenda I = interní E = externí Poznámka: Přístup k I mají pracovníci SPKP a dalších organizací 6.2 Dokumentace Za archivaci dokumentace plynoucí z této směrnice je odpovědný ředitel SPKP. 7. Odkazy, související předpisy a dokumentace 7.1 Předpisy a související dokumentace Interní předpisy: QS Zadávání veřejných zakázek QS Nakupování a výběr dodavatelů QS Vnitřní platový předpis QS Organizační řád Revize: strana 8 (celkem 13)

9 7.2 Aktualizace směrnice 8. Revize Směrnice musí po stránce věcné i obsahové odpovídat aktuálnímu stavu a včas reagovat na vnitřní i vnější změny. Aktualizaci je nutné provést při: a) změně právních norem b) změně způsobu postupu činností Za aktuálnost směrnice odpovídá MJ. Revize č. List č. Popis změny Datum revize Provedl Podpis 9. Přílohy Příloha č. 1 Databanka externích projektů formulář č. QF str. č. 10 Příloha č. 2 Databanka interních projektů formulář č. QF str. č. 11 Příloha č. 3 Krycí list externích projektů formulář č. QF str. č. 12 Příloha č. 4 Krycí list interních projektů formulář č. QF str. č. 13 Revize: strana 9 (celkem 13)

10 Evid. č. Organizační směrnice QS Příloha č. 1 Databanka externích projektů Název projektu Program dotační tituly (evropské, státní) Koordiátor Termín podání Spoluúčast města Celkový finanční objem Revize: Strana 10 (celkem 13)

11 Evid. č. Organizační směrnice QS Příloha č. 2 Databanka interních projektů Název projektu Koordiátor Datum zahájení Datum ukončení Datum vyhodnocení Celkový finanční objem Revize: strana 11 (celkem 13)

12 -03 Příloha č. 3 Krycí list externích projektů A) Název a číslo externího projektu: B) Dotační titul C) Cíl projektu D) Výstupy: č. Popis výstupu E) Koordinátor projektu a tým Koordinátor: Tým: F) Termíny - zahájení projektu - konečný termín - kontrolní termíny G) Rozpočet projektu - celkem: - dotace: - případná spolúůčast města: H) Rizika I) Požadavky týmu J) Schválení projektu Ve Vsetíně, dne: Ing. Milan Půček, MBA Revize: Strana 12 (celkem 13)

13 -04 Příloha č. 4 Krycí list interních projektů A) Název a číslo interního projektu: B) Cíl projektu C) Výstupy: č. Popis výstupu D) Koordinátor projektu a tým Koordinátor: Tým: E) Termíny - zahájení projektu - konečný termín - kontrolní termíny F) Zdroje v (vyjma odměn) - požadavky na externí poradenství: - požadavky na vybavení: - odhadované závazky do budoucna: G) Rizika H) Odměna 1. Při dodržení výstupů v dohodnutých termínech pro koordinátora + tým celkem (1/2) 2. Po zavedení do praxe a ověření funkčnosti (1/2) I) Požadavky týmu J) Schválení projektu Ve Vsetíně, dne: Ing. Milan Půček, MBA Revize: strana 13 (celkem 13)

VYŘAZOVÁNÍ A LIKVIDACE MAJETKU MĚSTA VSETÍN

VYŘAZOVÁNÍ A LIKVIDACE MAJETKU MĚSTA VSETÍN Město Vsetín, Městský úřad Vsetín, Svárov 1080, 755 01 Vsetín, IČ0: 00304450 Výtisk č.: 0 Město Vsetín Městský úřad Vsetín SMĚRNICE číslo QS 63-01 Vydání: 3 Účinnost od: 1. 1. 2006 Přepis: Konečná S. Počet

Více

ZABEZPEČENÍ INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ MĚSTA VSETÍN

ZABEZPEČENÍ INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ MĚSTA VSETÍN Organizační směrnice č. QS 63-02 QF 63-02-01 Město Vsetín, Městský úřad Vsetín, Svárov 1080, 755 24 Vsetín, IČ0: 00304450 SMĚRNICE číslo QS 63-02 Výtisk č.: 0 Vydání: 1 Účinnost od: 2002-09-01 Přepis:

Více

NAKLÁDÁNÍ S ODPADY VZNIKAJÍCÍMI ČINNOSTÍ A PROVOZEM MĚSTSKÉHO ÚŘADU VSETÍN

NAKLÁDÁNÍ S ODPADY VZNIKAJÍCÍMI ČINNOSTÍ A PROVOZEM MĚSTSKÉHO ÚŘADU VSETÍN Město Vsetín, Městský úřad Vsetín, Svárov 1080, 755 01 Vsetín, IČ0: 00304450 Výtisk č.: 0 SMĚRNICE číslo ES 72-01 Vydání: 2 Účinnost od: 13. 6. 2003 Město Vsetín Městský úřad Vsetín Přepis: Počet stran:

Více

SMĚRNICE OBĚHU ÚČETNÍCH DOKLADŮ

SMĚRNICE OBĚHU ÚČETNÍCH DOKLADŮ Město Vsetín, Městský úřad Vsetín, Svárov 1080, 755 24 Vsetín, IČ0: 00304450 Město Vsetín Městský úřad Vsetín SMĚRNICE číslo QS 63-03 Výtisk č.: 0 Vydání: 2 Účinnost od: 2003-05-20 Přepis: Počet stran:

Více

LOGO SMĚRNICE. Stran: Vydání: Revize: Výtisk č. : Platnost od:

LOGO SMĚRNICE. Stran: Vydání: Revize: Výtisk č. : Platnost od: SM-02 VÝVOJ A NÁVRH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ Výtisk č. : Schválil: Platnost od: Podpis: 1 1 OBSAH Číslo kapitola strana 1 OBSAH...2 2 PŘEHLED ZMĚN A REVIZÍ...2 3 ÚČEL...2 3.1 DEFINICE...2 3.2 ZKRATKY...2

Více

Směrnice č. 4 Řízení, financování a realizace projektů

Směrnice č. 4 Řízení, financování a realizace projektů Směrnice č. 4 Řízení, financování a realizace projektů 1. Účel směrnice 1.1. Účelem této směrnice je stanovení jednotného postupu při přípravě, realizaci, řízení a financování projektů realizovaných společností

Více

Směrnice II. 4 Projektové řízení

Směrnice II. 4 Projektové řízení Město Valašské Meziříčí, Náměstí 7, IČO 00304387, Městský úřad Valašské Meziříčí, Soudní 1221 Zrušuje předpis: Přílohu VIII OŘ- krycí list projektu ze dne 12.3.2007 Autor/správce TAJ Schvaluje: Rada města

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed ŘÍZENÍ VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ

Statutární město Brno, městská část Brno-střed ŘÍZENÍ VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ Směrnice č.: 1 Vydání č.: 1 Statutární město Brno, městská část Brno-střed ŘÍZENÍ VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ Účinnost: 01.09.2016 Bc. Petr Štika, MBA, LL.M., v.r. tajemník ÚMČ Brno-střed Vydal/schválil: Bc. Petr

Více

INTERNÍ AUDITY QS 82-02

INTERNÍ AUDITY QS 82-02 Příloha č. 8 Družstevní školy SČMSD List číslo: 1 / 19 Druh dokumentu: směrnice Vydání: 2 Identifikační označení: QS 82-02 Výtisk číslo: INTERNÍ AUDITY QS 82-02 Tato směrnice slouží pouze pro interní potřebu

Více

SMĚRNICE DĚKANA S - 2/2016

SMĚRNICE DĚKANA S - 2/2016 SMĚRNICE DĚKANA S - 2/2016 Vnitřní předpisy Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: I. Úvodní ustanovení II. Pravomoc k vydávání vnitřních předpisů III. Působnost pověřeného proděkana

Více

Město Černošice. Příprava a uzavírání nájemních smluv na byty v DPS, smluv na užívání pečovatelské služby a dalších sociálních služeb

Město Černošice. Příprava a uzavírání nájemních smluv na byty v DPS, smluv na užívání pečovatelské služby a dalších sociálních služeb Město Černošice Příprava a uzavírání nájemních smluv na byty v DPS, smluv na užívání pečovatelské služby a dalších sociálních služeb Vnitřní předpis č. 10 Účinnost: 10. 3. 2012 Číslo revize: 1 Číslo vydání:

Více

KONTINUÁLNÍ ZLEPŠOVÁNÍ QS 83-01

KONTINUÁLNÍ ZLEPŠOVÁNÍ QS 83-01 Příloha č. 4 Družstevní školy SČMSD List číslo: 1 / 16 Druh dokumentu: směrnice Vydání: 2 Identifikační označení: QS 83-01 Výtisk číslo: 1 KONTINUÁLNÍ ZLEPŠOVÁNÍ QS 83-01 Tato směrnice slouží pouze pro

Více

Výtisk č. : Platnost od: Schválil: Podpis:

Výtisk č. : Platnost od: Schválil: Podpis: SM-05 INTERNÍ AUDITY Výtisk č. : Platnost od: Schválil: Podpis: 1 OBSAH Číslo kapitola strana 1 OBSAH... 2 2 PŘEHLED ZMĚN A REVIZÍ... 2 3 ÚČEL... 2 3.1 ROZSAH PLATNOSTI... 3 3.2 DEFINICE... 3 3.3 POUŽITÉ

Více

Identifikační označení a název: Jednací řád Rady města Šternberka. Jednací řád Rady města Šternberka FUNKCE JMÉNO DATUM PODPIS

Identifikační označení a název: Jednací řád Rady města Šternberka. Jednací řád Rady města Šternberka FUNKCE JMÉNO DATUM PODPIS Město Šternberk List číslo: 1 / 5 OBSAH 1. ÚVOD A CÍL 2. DEFINICE POJMŮ A ZKRATKY 3. OBLAST A ROZSAH POUŽITÍ 4. ODPOVĚDNOST A PRAVOMOC 5. POPIS ČINNOSTI 5.1. PŘÍPRAVA A SVOLÁNÍ SCHŮZE RM 5.2. STŘET ZÁJMŮ

Více

PROGRAM PRO ZABEZPEČENÍ A ZVYŠOVÁNÍ KVALITY ODDĚLENÍ PAS PRO OP VK

PROGRAM PRO ZABEZPEČENÍ A ZVYŠOVÁNÍ KVALITY ODDĚLENÍ PAS PRO OP VK PROGRAM PRO ZABEZPEČENÍ A ZVYŠOVÁNÍ KVALITY ODDĚLENÍ PAS PRO OP VK Identifikační kód: Č.j.: 22 858/2010-M1 Datum účinnosti: 15.9.2010 Verze: 1.0 ZPRACOVAL: SCHVÁLIL: Ing. Martin Ryšavý vedoucí oddělení

Více

1. ÚČEL ROZSAH PLATNOSTI POJMY A ZKRATKY POPIS... 3

1. ÚČEL ROZSAH PLATNOSTI POJMY A ZKRATKY POPIS... 3 Obsah: 1. ÚČEL... 3 2. ROZSAH PLATNOSTI... 3 3. POJMY A ZKRATKY... 3 3.1 Audit SMK... 3 3.2 Vedoucí auditor/auditor... 3 3.3 Zpráva z auditu kvality... 3 3.4 Zkratky... 3 4. POPIS... 3 4.1 Plánování auditu...

Více

Univerzita Karlova. Opatření rektora č. 35/2017

Univerzita Karlova. Opatření rektora č. 35/2017 Univerzita Karlova Opatření rektora č. 35/2017 Název: Vnitřní kontrolní systém na Univerzitě Karlově Účinnost: 1. 5. 2017 1 Vnitřní kontrolní systém na UK Čl. 1 Úvodní ustanovení Cílem tohoto opatření

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed ŘÍZENÍ VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ

Statutární město Brno, městská část Brno-střed ŘÍZENÍ VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ ŘÍZENÍ VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ Směrnice č.: 1 Bc. Petr Štika, MBA, LL.M., v.r. Vydání č.: 3 tajemník ÚMČ Brno-střed Účinnost: 19.12.2017 Vydal/schválil: Bc. Petr Štika, MBA, LL.M. Dne: 19.12.2017 Zpracovatel:

Více

ABC s.r.o. Výtisk číslo: PŘÍRUČKA ENVIRONMENTU. Zpracoval: Ověřil: Schválil: Č.revize: Počet příloh: Účinnost od:

ABC s.r.o. Výtisk číslo: PŘÍRUČKA ENVIRONMENTU. Zpracoval: Ověřil: Schválil: Č.revize: Počet příloh: Účinnost od: ABC s.r.o. PŘÍRUČKA EMS Výtisk číslo: Zpracoval: Ověřil: Schválil: Tento dokument je duševním vlastnictvím společnosti ABC s.r.o. Rozmnožování a předávání třetí straně bez souhlasu jejího jednatele není

Více

Zásady a postupy k zadávání zakázek Městem Turnov verze platná od

Zásady a postupy k zadávání zakázek Městem Turnov verze platná od Poř. č.:49.02 MĚSTO TURNOV Antonína Dvořáka 335 Zodpovídá: odbor kontroly Zásady a postupy k zadávání zakázek Městem Turnov verze platná od 13.12.2006 Článek I. Základní vymezení 1) Tato směrnice popisuje

Více

SMĚRNICE DĚKANA Č. 4/2013

SMĚRNICE DĚKANA Č. 4/2013 Vysoké učení technické v Brně Datum vydání: 11. 10. 2013 Čj.: 076/17900/2013/Sd Za věcnou stránku odpovídá: Hlavní metodik kvality Za oblast právní odpovídá: --- Závaznost: Fakulta podnikatelská (FP) Vydává:

Více

Město Železný Brod Vnitřní směrnice č. 1/2015 Zásady a postupy pro zadávání zakázek a veřejných zakázek

Město Železný Brod Vnitřní směrnice č. 1/2015 Zásady a postupy pro zadávání zakázek a veřejných zakázek Město Železný Brod Vnitřní směrnice č. 1/2015 Zásady a postupy pro zadávání zakázek a veřejných zakázek Článek I. Základní ustanovení 1. Postupy při zadávání veřejných zakázek a soutěž o návrh jsou upraveny

Více

Příloha k čj. 171/59 107/2002 Počet listů: 12

Příloha k čj. 171/59 107/2002 Počet listů: 12 Ministerstvo financí odbor 17 Příloha k čj. 171/59 107/2002 Počet listů: 12 Etický kodex interního auditora a přehled doporučených vzorů písemností používaných při výkonu interního auditu a při následných

Více

SBÍRKA VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ MAGISTRÁTU MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE

SBÍRKA VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ MAGISTRÁTU MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE Rok 2013 SBÍRKA VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ MAGISTRÁTU MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE SMĚRNICE 6/2013 Rady města České Budějovice ze dne 20. 11. 2013 Poskytování dotací z rozpočtu statutárního města České Budějovice Vydává

Více

PRAVIDLA UPRAVUJÍCÍ POSTUP PŘI ŘEŠENÍ BYTOVÉ PROBLEMATIKY pravidla rady města

PRAVIDLA UPRAVUJÍCÍ POSTUP PŘI ŘEŠENÍ BYTOVÉ PROBLEMATIKY pravidla rady města Rozsah platnosti dokumentu: pro zaměstnance města Název: Typ dokumentu: STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MOSTU MĚSTSKÁ POLICIE MOST PRAVIDLA UPRAVUJÍCÍ POSTUP PŘI ŘEŠENÍ BYTOVÉ PROBLEMATIKY pravidla

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD M E T O D I C K Ý P O K Y N k provedení Zásad vztahů orgánů kraje k příspěvkovým organizacím, které byly zřízeny krajem nebo byly na kraj převedeny zvláštním zákonem Úplné

Více

Z1.3.1 Rozúčtování mezd z více zdrojů

Z1.3.1 Rozúčtování mezd z více zdrojů Z1.3.1 Rozúčtování mezd z více zdrojů Popis procesu Řízená kopie č. Razítko a podpis správce dokumentace: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem 1 / 12 razítka správce úložiště

Více

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 184/2014. č. 160 ze dne 10.03.2014 Směrnice o postupu při zadávání veřejných zakázek

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 184/2014. č. 160 ze dne 10.03.2014 Směrnice o postupu při zadávání veřejných zakázek č.j.: 184/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 160 ze dne 10.03.2014 Směrnice o postupu při zadávání veřejných zakázek Rada městské části I. r u š í II. 1. Směrnici k zadávání

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed ŘÍZENÍ VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ

Statutární město Brno, městská část Brno-střed ŘÍZENÍ VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ ŘÍZENÍ VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ Směrnice č.: 1 Bc. Petr Štika, MBA, LL.M., v.r. Vydání č.: 2 tajemník ÚMČ Brno-střed Účinnost: 23.02.2017 Vydal/schválil: Bc. Petr Štika, MBA, LL.M. Dne: 23.02.2017 Zpracovatel:

Více

Zásady řízení dokumentů

Zásady řízení dokumentů Masarykova univerzita Pedagogická fakulta MU-IS/7392/2014/69850/PdF-1 Směrnice děkana č. 7/2010 Zásady řízení dokumentů (ve znění účinném od 1. 2. 2014) Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých

Více

SYSTÉM FINANČNÍ KONTROLY OBCE

SYSTÉM FINANČNÍ KONTROLY OBCE SYSTÉM FINANČNÍ KONTROLY OBCE Obec: Brnířov Adresa: Brnířov 41, 345 06 Kdyně Identifikační číslo obce: 00572608 1) Předmět úpravy a právní rámec Tento vnitřní předpis vymezuje v souladu se zákonem č. 320/2001

Více

Pokyn generálního ředitele č. 19/2017

Pokyn generálního ředitele č. 19/2017 Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Dlážděná 1003/7 110 00 Praha 1 Pokyn generálního ředitele č. 19/2017 Věc: Projekt vytvoření, zavedení a udržování systému managementu hospodaření s energií

Více

Šablony projektové dokumentace 1

Šablony projektové dokumentace 1 Šablony 1 příloha Metodické příručky řízení projektů realizovaných MF MINISTERSTVO FINANCÍ Šablony projektové dokumentace 1 Word šablony Česáková Jana Ing. 22.8.2016 Word šablony projektové dokumentace

Více

PROGRAM PRO ZABEZPEČENÍ A ZVYŠOVÁNÍ KVALITY. oddělení PAS pro OP VaVpI

PROGRAM PRO ZABEZPEČENÍ A ZVYŠOVÁNÍ KVALITY. oddělení PAS pro OP VaVpI PROGRAM PRO ZABEZPEČENÍ A ZVYŠOVÁNÍ KVALITY oddělení PAS pro OP VaVpI Identifikační kód: Č.j.: 26 197/2010-M1 Datum účinnosti: 15.9.2010 Verze: 1.0 ZPRACOVALA: SCHVÁLIL: Ing. Michaela Frydrychová Pověřena

Více

SEZNAM STÁLÝCH KOMISÍ M

SEZNAM STÁLÝCH KOMISÍ M ORGANIZAČNÍ SMĚRNICE Název : Komise města Číslo dokumentu: OS 3301 Vydání č.: 04 Výtisk č.: 01 Platnost od: 22.01.2009 Účinnost od : 01.02.2009 Platnost do: Zpracoval: JUDr. Jitka Kubová Dne: 19.01.2009

Více

Řízení výroby a poskytování služeb

Řízení výroby a poskytování služeb datum platnosti: 1/2/2011 výtisk číslo: 1 vydání: 1. nahrazuje: jméno funkce datum podpis Zpracoval: Eva Klierová PVIS manažer projektu 1/2/2011 Schválil: Jozef Dírer prokurista 1/2/2011 Rozdělovník výtisků

Více

Článek 1 Předmět úpravy

Článek 1 Předmět úpravy UNIVERZITA PARDUBICE Směrnice č. 4/2014 Věc Postup při přípravě, vydávání, zveřejňování a evidenci vnitřních norem Univerzity Pardubice Působnost všechny zaměstnance a organizační útvary Účinnost 18. srpna

Více

Směrnice Rady města Česká Kamenice č. 1/2014

Směrnice Rady města Česká Kamenice č. 1/2014 1 Směrnice Rady města Česká Kamenice č. 1/2014 o zadávání veřejných zakázek Městem Česká Kamenice, příspěvkovými organizacemi a dalšími subjekty nakládajícími finančními prostředky z rozpočtu města a jejich

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Útvar interního auditu V Písku dne: 24.11.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 10.12.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Pravidla hodnocení ředitelů a jednatelů organizací založených městem Písek NÁVRH

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed INFORMAČNÍ KONCEPCE

Statutární město Brno, městská část Brno-střed INFORMAČNÍ KONCEPCE Statutární město Brno, městská část Brno-střed INFORMAČNÍ KONCEPCE Pokyn tajemníka č.: 12 Bc. Petr Štika, MBA, LL.M., v.r. Vydání č.: 1 tajemník ÚMČ Brno-střed Účinnost: 16.07.2018 Vydal/schválil: Bc.

Více

Směrnice děkana č. 8/2012 Pravidla podpory projektů vysokoškolského specifického výzkumu na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity

Směrnice děkana č. 8/2012 Pravidla podpory projektů vysokoškolského specifického výzkumu na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity Směrnice děkana č. 8/2012 Pravidla podpory projektů vysokoškolského specifického výzkumu na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity (ve znění účinném 1. 9. 2014) Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998

Více

Zabezpečení provozu úřadu v souladu s požadavky na ochranu a tvorbu životního prostředí

Zabezpečení provozu úřadu v souladu s požadavky na ochranu a tvorbu životního prostředí Bratří Venclíků 1073, 198 00 Praha 9 List číslo: 1 / 8 Druh dokumentu: Instrukce Vydání 3. Identifikační označení: Výtisk číslo: 1 Zabezpečení provozu úřadu v souladu s požadavky na ochranu a tvorbu životního

Více

Rozhodnutí o poskytnutí podpory

Rozhodnutí o poskytnutí podpory Rozhodnutí o poskytnutí podpory Česká republika Technologická agentura České republiky se sídlem Evropská 2589/33b, 160 00 Praha 6 IČ: 72050365 zastoupená Rut Bízkovou, předsedkyní TA ČR kontaktní osoba:

Více

1. Předmětem Smlouvy je závazek poskytovatele poskytnout hlavnímu příjemci finanční

1. Předmětem Smlouvy je závazek poskytovatele poskytnout hlavnímu příjemci finanční Smlouva o poskytnutí podpory Smluvní strany: Česká republika Technologická agentura České republiky se sídlem Evropská 1692/37, 160 00 Praha 6 IČ: 72050365 zastoupená Rut Bízkovou, předsedkyní TA ČR bankovní

Více

Město Černošice. Úprava podmínek výkonu alternativního trestu obecně prospěšné práce

Město Černošice. Úprava podmínek výkonu alternativního trestu obecně prospěšné práce Město Černošice Úprava podmínek výkonu alternativního trestu obecně prospěšné práce Vnitřní předpis č. 19 Datum Jméno, příjmení Podpis Zpracoval Ing. Anna Hrabáková Ověřil Renáta Petelíková Mgr. Dagmar

Více

Strategický plán udržitelného rozvoje města Sokolov

Strategický plán udržitelného rozvoje města Sokolov Strategický plán udržitelného rozvoje města Sokolov Implementační dokument MĚSTO SOKOLOV May 29, 2015 Autor: Profesionální servis s.r.o. Mgr. Bc. Jindřich Hlavatý, PhD. Mgr. Bc. Miloš Podlipný Pro účely

Více

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 59

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 59 MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 59 DNE: 30. 01. 2017 JEDNACÍ ČÍSLO: 937/2017/OF NÁZEV: Vyhlášení výběrového řízení na poskytovatele úvěru ve výši 40 mil. Kč ANOTACE: Vyhlášení výběrového řízení na poskytovatele

Více

Zastupitelstvo kraje Vysočina. Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na pasporty místních komunikací

Zastupitelstvo kraje Vysočina. Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na pasporty místních komunikací Zastupitelstvo kraje Vysočina Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na pasporty místních komunikací Opatření Programu rozvoje kraje 3.4.1. Příprava územně - plánovací dokumentace

Více

INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ

INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ SMĚRNICE č. 2/2011 INVENTARIZACE MAJETKU A ZÁVAZKŮ Obec: Xaverov Adresa: Xaverov 3, 285 06 Sázava IČO: 473421 Směrnici zpracoval: Petra Novotná Směrnici schválil: Jiří Hervert Projednáno a schváleno v

Více

SŽDC M20/MP001 METODICKÝ POKYN PRO ŘÍZENÍ DOKUMENTACE ŘÍDÍCÍCH TECHNICKÝCH AKTŮ SŽDC M20

SŽDC M20/MP001 METODICKÝ POKYN PRO ŘÍZENÍ DOKUMENTACE ŘÍDÍCÍCH TECHNICKÝCH AKTŮ SŽDC M20 METODICKÝ POKYN PRO ŘÍZENÍ DOKUMENTACE ŘÍDÍCÍCH TECHNICKÝCH AKTŮ SŽDC M20 Změna č. 0 Účinnost od 21. července 2015 č.j.: S27771/2015-SŽDC-O13 Počet listů: 10 Počet příloh: 0 Počet listů příloh: 0 Úroveň

Více

Pracovní materiál č. 5.1.

Pracovní materiál č. 5.1. Pracovní materiál č. 5.1. ZMĚNA ZÁSAD SOCIÁLNÍHO FONDU Pracovní materiál pro 21. zasedání Zastupitelstva města Stříbra dne 14.12.2016 Zpracoval: Ing. Bohdana Bartoňková, vedoucí FO MěÚ Stříbro, Předkládá:

Více

Pravidla pro hodnocení žádostí a poskytování dotací v rámci Programu obnovy městské památkové zóny Chomutov

Pravidla pro hodnocení žádostí a poskytování dotací v rámci Programu obnovy městské památkové zóny Chomutov SMĚRNICE ZSMCH Platnost od: 1.7.2017 Číslo: 008/07-17 Autor dokumentu: Zastupitelstvo města Chomutova Správce dokumentu: vedoucí odboru ekonomiky Název dokumentu: Pravidla pro hodnocení žádostí a poskytování

Více

PRAVIDLA ZŘIZOVÁNÍ VÝBORŮ ZASTUPITELSTVA MĚSTA A PŘEDKLÁDÁNÍ MATERIÁLŮ DO TĚCHTO VÝBORŮ pravidla zastupitelstva města

PRAVIDLA ZŘIZOVÁNÍ VÝBORŮ ZASTUPITELSTVA MĚSTA A PŘEDKLÁDÁNÍ MATERIÁLŮ DO TĚCHTO VÝBORŮ pravidla zastupitelstva města Rozsah platnosti dokumentu: pro zaměstnance města Název: Typ dokumentu: STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MOSTU MĚSTSKÁ POLICIE MOST PRAVIDLA ZŘIZOVÁNÍ VÝBORŮ ZASTUPITELSTVA MĚSTA A PŘEDKLÁDÁNÍ MATERIÁLŮ

Více

ÚVOD DO PROBLEMATIKY PROJEKTŮ, KATEGORIE

ÚVOD DO PROBLEMATIKY PROJEKTŮ, KATEGORIE PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ STAVEB ÚVOD DO PROBLEMATIKY PROJEKTŮ, KATEGORIE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých PROJEKTŮ Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební

Více

KRYCÍ LIST VNITROORGANIZAČNÍHO PŘEDPISU MĚSTA BYSTŘICE POD HOSTÝNEM Č. OP 8/2012

KRYCÍ LIST VNITROORGANIZAČNÍHO PŘEDPISU MĚSTA BYSTŘICE POD HOSTÝNEM Č. OP 8/2012 MĚSTO BYSTŘICE POD HOSTÝNEM Městský úřad v Bystřici pod Hostýnem, Masarykovo nám. 137, 768 61 Bystřice pod Hostýnem tel.: + 420 573 501 911, fax: + 420 573 501 968, http://www.mubph.cz, e-mail:posta@mubph.cz

Více

PERSONALISTIKA A VZDĚLÁVÁNÍ

PERSONALISTIKA A VZDĚLÁVÁNÍ Druh dokumentu: POKYN PŘEDSEDY Účinnost od: Verze č.: Počet stran: Strana č.: 3. 1. 2014 4.0 9 1 Číslo výtisku: 1 Číslo kopie: Datum: Garant: Funkce: Podpis: 2. 1. 2014 Zuzana Škochová personalista Datum:

Více

STATUT A MANUÁL INTERNÍHO AUDITU V ORGANIZACI

STATUT A MANUÁL INTERNÍHO AUDITU V ORGANIZACI Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace, Záviše Kalandry 1353, 755 01 Vsetín STATUT A MANUÁL INTERNÍHO AUDITU V ORGANIZACI SMĚRNICE Proces Funkce Jméno a příjmení Datum Podpis Zpracování interní

Více

Vnitřní směrnice č. KONTROLNÍ ŘÁD OBCE ŽERNOV

Vnitřní směrnice č. KONTROLNÍ ŘÁD OBCE ŽERNOV Vnitřní směrnice č. KONTROLNÍ ŘÁD OBCE ŽERNOV Podle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě ve znění pozdějších předpisů Obec: Žernov Adresa: Směrnici zpracoval: Směrnici schválil:

Více

Akční plán pro zavedení systému hodnocení zaměstnanců

Akční plán pro zavedení systému hodnocení zaměstnanců M.C.TRITON, spol. s r.o. www.mc-triton.cz Zpracoval: Josef Šamánek Název projektu: Otevřený úřad efektivní řízení lidských zdrojů na MěÚ Slaný Reg. č. projektu: EU OPLZZ CZ.1.04/4.1.01/57.00141 Akční plán

Více

Průvodce systémem managementu (ve znění účinném od )

Průvodce systémem managementu (ve znění účinném od ) Masarykova univerzita Č. j.: MU-IS/5984/2015/194505/PdF-1 Pedagogická fakulta Směrnice děkana č. 1/2015 Průvodce systémem managementu (ve znění účinném od 26. 1. 2015) Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998

Více

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 55

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 55 MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 55 DNE: 12.12.2016 JEDNACÍ ČÍSLO: 883/2016/taj NÁZEV: Novelizace Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu hrazených z finančních prostředků města Žďáru nad Sázavou

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA ZBRASLAV S M Ě R N I C E

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA ZBRASLAV S M Ě R N I C E MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA ZBRASLAV TAJEMNÍK ÚŘADU MĚSTSKÉ ČÁSTI S M Ě R N I C E č. S /2009 O SMLOUVÁCH Garant: Rozsah působnosti: Mgr. Tomáš Tesarčík, odbor majetkoprávní Uvolnění členové zastupitelstva MČ Zaměstnanci

Více

Program pro zabezpečení a zvyšování kvality interního auditu. Ivana Göttingerová Odbor interního auditu a kontroly Magistrát města Brna

Program pro zabezpečení a zvyšování kvality interního auditu. Ivana Göttingerová Odbor interního auditu a kontroly Magistrát města Brna Program pro zabezpečení a zvyšování kvality interního auditu Ivana Göttingerová Odbor interního auditu a kontroly Magistrát města Brna Odbor interního auditu a kontroly oddělení interního auditu Oddělení

Více

Směrnice k finanční kontrole

Směrnice k finanční kontrole Obec Hluboš 262 22 Hluboš 3 Směrnice č. 28/2015 nahrazuje směrnici č. 6 z 26.1.2006 Směrnice k finanční kontrole 1. Předmět úpravy 1.1. Směrnice upravuje finanční kontrolu, která je součástí finančního

Více

Vnitřní směrnice. obce Prackovice nad Labem. č. 1/2015. o zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (aktualizace)

Vnitřní směrnice. obce Prackovice nad Labem. č. 1/2015. o zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (aktualizace) Vnitřní směrnice obce Prackovice nad Labem č. 1/2015 o zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (aktualizace) Aktualizace směrnice zpracována: 15.1.2015 Aktualizace projednána / schválena ZO Prackovice

Více

Návrhy na zlepšování procesu MA 21 v roce 2014:

Návrhy na zlepšování procesu MA 21 v roce 2014: AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MÍSTNÍ AGENDY 21 Co je Akční plán zlepšování procesu místní Agendy 21? Součástí každé metody modernizace veřejné správy, každého úspěšného procesu, je formulace přehledného

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed PŘEDKLÁDÁNÍ MATERIÁLŮ PRO SCHŮZE RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI BRNO-STŘED

Statutární město Brno, městská část Brno-střed PŘEDKLÁDÁNÍ MATERIÁLŮ PRO SCHŮZE RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI BRNO-STŘED Statutární město Brno, městská část Brno-střed PŘEDKLÁDÁNÍ MATERIÁLŮ PRO SCHŮZE RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI BRNO-STŘED Směrnice č.: 6 Martin Landa, v.r. Vydání č.: 1 starosta MČ Brno-střed Účinnost: 01.03.2017

Více

Směrnice ke schvalování účetní závěrky města Lanškroun

Směrnice ke schvalování účetní závěrky města Lanškroun nám. J. M. Marků 12, 563 16 Lanškroun, www. lanskroun.eu Kancelář starosty a tajemníka Čj.: Počet listů dokumentu: 15 Počet listů příloh: 1 Spisový znak: Směrnice ke schvalování účetní závěrky města Lanškroun

Více

STATUT A MANUÁL INTERNÍHO AUDITU V ORGANIZACI

STATUT A MANUÁL INTERNÍHO AUDITU V ORGANIZACI Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace, Záviše Kalandry 1353, 755 01 Vsetín STATUT A MANUÁL INTERNÍHO AUDITU V ORGANIZACI SMĚRNICE Proces Funkce Jméno a příjmení Datum Podpis Zpracování interní

Více

ZÁPIS Z PORADY VEDENÍ PROJEKTU

ZÁPIS Z PORADY VEDENÍ PROJEKTU ZÁPIS Z PORADY VEDENÍ PROJEKTU 13.1.2010 podání informací o dosavadním čerpání rozpočtu projektu informování o úvěrování projektu naplánování čerpání rozpočtu v roce 2010 zhodnocení průběhu a kontroly

Více

MANUÁL PROJEKTOVÉHO MANAŽERA MĚSTSKÉHO ÚŘADU

MANUÁL PROJEKTOVÉHO MANAŽERA MĚSTSKÉHO ÚŘADU PŘÍLOHA Č. 4 VNITŘNÍHO PŘEDPISU Č. 0003/2015 MANUÁL PROJEKTOVÉHO MANAŽERA MĚSTSKÉHO ÚŘADU - POSTUP ŘÍZENÍ KOMPLEXNÍHO PROJEKTU - Městský úřad Moravská Třebová 1 OBSAH A. ÚVOD 3 A.1.1. Účel manuálu 3 A.1.2.

Více

1 OBECNĚ UDĚLENÍ VÝJIMKY... 4

1 OBECNĚ UDĚLENÍ VÝJIMKY... 4 Strana:2 Stran: 7 1 OBECNĚ... 3 1.1 SEZNAM PLATNÝCH STRAN... 3 1.2 ZMĚNY A OPRAVY... 3 1.3 POUŽITELNOST... 3 1.4 KONTROLA AKTUÁLNOSTI... 3 1.5 ZKRATKY... 4 1.6 ROZDĚLOVNÍK... 4 2 UDĚLENÍ VÝJIMKY... 4 2.1

Více

Směrnice pro nakládání s osobními údaji. Městský úřad Vamberk

Směrnice pro nakládání s osobními údaji. Městský úřad Vamberk Směrnice pro nakládání s osobními údaji Městský úřad Vamberk Copyright Pro IT, a. s., 2010 Obsah 1. Úvodní ustanovení... 3 2. Citlivé údaje... 4 3. Pověřené osoby... 5 4. Bezpečnost informací... 6 4.1.

Více

Směrnice pro řízení projektů města Moravská Třebová

Směrnice pro řízení projektů města Moravská Třebová Druh předpisu: Název předpisu: Směrnice Projektové řízení v rámci MÚ Číslo předpisu: 0003/2015 Výtisk č.: 01 Platnost od: 30.03.2015 Účinnost od: Platnost do: Předpis je závazný pro: Zaměstnance města

Více

Interní směrnice Rady města Kuřimi č. S1/2015/RM ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU

Interní směrnice Rady města Kuřimi č. S1/2015/RM ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU Interní směrnice Rady města Kuřimi č. S1/2015/RM ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU Článek I Obecná ustanovení 1. Tato směrnice pro zadávání veřejných zakázek (dále jen směrnice ) v souladu s 18

Více

ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 K O N T R O L N Í Ř Á D V PRAZE DNE...

ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 K O N T R O L N Í Ř Á D V PRAZE DNE... ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 K O N T R O L N Í Ř Á D V PRAZE DNE... 1 Kontrolní řád Úřadu městské části Praha 7 Tento kontrolní řád stanovuje zásady kontrolní činnosti, prováděné jak v rámci samostatné působnosti,

Více

Statut Řídící rady projektů podpořených z Evropského sociálního fondu ČR a Operačního programu Zaměstnanost. Článek 1. Úvodní ustanovení.

Statut Řídící rady projektů podpořených z Evropského sociálního fondu ČR a Operačního programu Zaměstnanost. Článek 1. Úvodní ustanovení. Ústav zdravotnických informací a statistiky České republiky Palackého nám. 4 P.O. Box 60 128 01 Praha 2 Příloha 1 k příkazu ředitele ÚZIS ČR č. 14/2018 ze dne 31. července 2018 Statut Řídící rady projektů

Více

ROZHODNUTÍ GŘ č. 4/2017

ROZHODNUTÍ GŘ č. 4/2017 Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Generální ředitelství Dlážděná 1003/7 110 00 Praha 1 ROZHODNUTÍ GŘ č. 4/2017 Věc: Určení zaměstnanců pro zajištění systému managementu hospodaření s

Více

Statut činnosti komise Rady města Příbram

Statut činnosti komise Rady města Příbram Statut činnosti komise Rady města Příbram Rada města Příbram zřídila v souladu s ustanovením 122 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů, Komisi pro realizaci majetku města Čl. I

Více

Proces P4 Nakupování

Proces P4 Nakupování Účinnost dokumentu od: 15.6.2007 Proces P4 Nakupování Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem razítka 1/9 Proces: P4 Nakupování Garant procesu: Účel:

Více

Zadávání veřejných zakázek malého rozsahu

Zadávání veřejných zakázek malého rozsahu Zadávání veřejných zakázek malého rozsahu Obec Šakvice, Hlavní 12, 691 67 Šakvice, okres Břeclav Směrnice o poskytování zakázek malého rozsahu Obec: Šakvice, IČ 00283614 Adresa: Hlavní 12, 691 67 Šakvice

Více

O r g a n i z a č n í ř á d

O r g a n i z a č n í ř á d O r g a n i z a č n í ř á d Městského úřadu ve Vracově Úvod: První část: Úvodní ustanovení Organizační řád Čl. 1 Organizační řád Druhá část: Právní postavení orgánů obce Čl. 2 Čl. 3 Čl. 4 Postavení městského

Více

zásady a postup pro přihlašování, evidenci a vyúčtování externích grantů a projektů.

zásady a postup pro přihlašování, evidenci a vyúčtování externích grantů a projektů. Zásady a postup pro přihlašování, evidenci a vyúčtování externích grantů a projektů Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Tato směrnice je platná pro Českou zemědělskou univerzitu v Praze (dále jen ČZU ) součást

Více

STANDARD KVALITY SPOD č. 10

STANDARD KVALITY SPOD č. 10 MĚSTO JABLUNKOV, Městský úřad Jablunkov orgán sociálně-právní ochrany STANDARD KVALITY SPOD č. 10 10. Kontrola případu 10a Orgán sociálně právní ochrany zajišťuje pravidelnou kontrolu případů. Cíle kritéria:

Více

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek městem Cheb a právnickými osobami zřízenými nebo založenými městem Cheb

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek městem Cheb a právnickými osobami zřízenými nebo založenými městem Cheb Město Cheb 7/2015 Směrnice pro zadávání veřejných zakázek městem Cheb a právnickými osobami zřízenými nebo založenými městem Cheb Rada města Chebu na své schůzi dne 19. února 2015 usnesením č. RM 79/4/2015

Více

Proces R2 Operativní řízení

Proces R2 Operativní řízení Účinnost dokumentu od: 19.6.2007 Proces R2 Operativní řízení Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem razítka 1/8 Proces: R2 Operativní řízení Garant

Více

Podpisový řád. Reg.číslo: 004/2012. Přezkoumal: MUDr. Luděk Nečesaný, MBA Počet stran textu: 7

Podpisový řád. Reg.číslo: 004/2012. Přezkoumal: MUDr. Luděk Nečesaný, MBA Počet stran textu: 7 360 66 Karlovy Vary Zapsaná v OR, vedeného Krajským soudem v Plzni oddíl B, vložka 1205, IČO: 263 65 804 Směrnice Podpisový řád Reg.číslo: 004/2012 Zpracoval: Ing. Jan Rais, MBA Vydáním se ruší: Přezkoumal:

Více

Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava. Nezbytné podmínky pro dopracování projektu. Olomouc Zlín

Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava. Nezbytné podmínky pro dopracování projektu. Olomouc Zlín Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nezbytné podmínky pro dopracování projektu Olomouc 29. 4. 2010 Zlín 30. 4. 2010 V rámci Etapy 2 Dopracování projektu žadatel dokládá: 1. Doklady

Více

Název materiálu: Participativní rozpočet 2019

Název materiálu: Participativní rozpočet 2019 Podklady na zasedání ZM dne: 28.2.2019 Název materiálu: Participativní rozpočet 2019 Předkládá: Mgr. Petra Houšková Vypracoval: Mgr. Petra Houšková Zúčastní se projednávání v ZM: Předložení materiálu uloženo:

Více

Zásady a postupy k zadávání zakázek Městem Turnov verze platná od

Zásady a postupy k zadávání zakázek Městem Turnov verze platná od Poř. č.:49.01 MĚSTO TURNOV Antonína Dvořáka 335 Zodpovídá: odbor kontroly Zásady a postupy k zadávání zakázek Městem Turnov verze platná od 20.10.2005 Článek I. Základní vymezení 1. Způsob zadávání veřejných

Více

Organizační odbor. 5 - zajišťuje spolupráci a informovanost mezi městem (MMB) a MČ (ÚMČ), zejména v oblasti jednání orgánů města a MČ

Organizační odbor. 5 - zajišťuje spolupráci a informovanost mezi městem (MMB) a MČ (ÚMČ), zejména v oblasti jednání orgánů města a MČ Organizační odbor 1 - zajišťuje organizačně zasedání ZMB a schůze RMB 2 - provádí právní pomoc ZMB a RMB 3 - zabezpečuje oblast organizace a řízení MMB 4 - poskytuje právní garance primátorovi města Brna

Více

Město Česká Skalice, třída T. G. Masaryka 80, 552 03 Česká Skalice, IČ : 002725912

Město Česká Skalice, třída T. G. Masaryka 80, 552 03 Česká Skalice, IČ : 002725912 Město Česká Skalice, třída T. G. Masaryka 80, 552 03 Česká Skalice, IČ : 002725912 Předkládá : Jaroslav Hitschfel tajemník MěÚ SMĚRNICE číslo 02/2012 pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu I. Úvodní

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R Pravidla pro přijímání a vyřizování petic a stížností. ze dne Rada městské části

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R Pravidla pro přijímání a vyřizování petic a stížností. ze dne Rada městské části Rada městské části 1. s c h v a l u j e MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-109-026-13 ze dne 4.4.2013 Pravidla pro přijímání a vyřizování petic a stížností Směrnici - Pravidla pro přijímání

Více

INŽENÝRSKÁ ČINOST SLUŽBY TDS

INŽENÝRSKÁ ČINOST SLUŽBY TDS PŘÍLOHA Č. 2 k Příkazní smlouvě INŽENÝRSKÁ ČINOST SLUŽBY TDS VÝKONOVÁ FÁZE Č. 5 PŘÍPRAVNÁ FÁZE - ZABEZPEČENÍ SMLUVNÍCH VZTAHŮ 1. Technická, odborná, kontrolní a organizační činnost při práci se všemi stupni

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC 3. zasedání zastupitelstva města dne 28. 3. 2013 Bod pořadu jednání: Věc: Vyřízení podnětů, dotazů a připomínek z 2. řádného zasedání zastupitelstva města, které se konalo dne

Více

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek městem Cheb a právnickými osobami zřízenými nebo založenými městem Cheb

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek městem Cheb a právnickými osobami zřízenými nebo založenými městem Cheb Město Cheb 30/2016 Směrnice pro zadávání veřejných zakázek městem Cheb a právnickými osobami zřízenými nebo založenými městem Cheb Rada města Chebu na své schůzi dne 22. září 2016 usnesením č. RM 445/17/2016

Více

S B Í R K O B S A H :

S B Í R K O B S A H : S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA Ročník: 2005 V Praze dne 15. července 2005 Částka: 26 O B S A H : Část I.

Více

Implementační pravidla Strategického plánu rozvoje Městské části Praha 7 pro období

Implementační pravidla Strategického plánu rozvoje Městské části Praha 7 pro období Implementační pravidla Strategického plánu rozvoje Městské části Praha 7 pro období 2016-2022 Zpracovatel: Úřad městské části Praha 7 2. verze, leden 2018 Obsah Úvod... 3 1. Implementace strategického

Více

Zpracování a udržování Registru právních a jiných požadavků

Zpracování a udržování Registru právních a jiných požadavků MERO ČR, a.s. Veltruská 748, Kralupy nad Vltavou SJ-GŘ-15 A Zpracování a udržování Registru právních a jiných požadavků 13. Ing. Blanka Kožená v. r. 27. května 2016 Hana Fuxová, MBA v. r. Ing. Stanislav

Více

Směrnice č. 2/2004 k finanční kontrole

Směrnice č. 2/2004 k finanční kontrole Směrnice č. 2/2004 k finanční kontrole dle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě ve znění pozdějších předpisů Obec : Sněžné Adresa : 592 03 Sněžné 55 IČ : 00295 451 Směrnici zpracoval

Více