Plynovody a přípojky. Ing.Ilona Koubková, Ph.D. Katedra technických zařízení budov

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Plynovody a přípojky. Ing.Ilona Koubková, Ph.D. Katedra technických zařízení budov"

Transkript

1 Plynovody a přípojky Ing.Ilona Koubková, Ph.D. Katedra technických zařízení budov

2 Plynovody a přípojky Schéma postupné redukce tlaku plynu

3 Schéma zásobování STL Plynovody a přípojky

4 Schéma zásobování NTL Plynovody a přípojky

5 Plynovody a přípojky Základní terminologie Plynovod soustava potrubí od předávacího místa (zdroj, regulační zařízení, tlaková stanice), zpravidla k plynovodní přípojce se vším příslušenstvím, včetně kompletačních prvků. Plynovodní přípojka (dále jen přípojka ) zařízení pro připojení odběrného plynového zařízení na plynovod (distribuční soustavu). Sahá od plynovodu k hlavnímu uzávěru odběrného plynového zařízení. Plynovodní potrubí (dále jen potrubí ) instalace sestávající z trubek a tvarovek. Příslušenství součást plynovodu; např. čichačka, chránička, ochranná trubka, zemní souprava, výstražná fólie, signalizační vodič s vývody, poklop, orientační sloupek, štítek. Čichačka zařízení ke zjišťování úniku plynu z potrubí, používané zpravidla při jeho uložení v chráničce. Chránička trubka nebo potrubí chránící okolní prostor před únikem plynu, případně současně plynovod před vnějšími silovými účinky. Ochranná trubka (ochranné potrubí) trubka nebo potrubí sloužící k ochraně plynovodu před vnějšími silovými účinky (mechanické poškození nebo nadměrné namáhání). Zemní souprava zařízení umožňující ovládání uzávěrů uložených v zemi.

6 Plynovody a přípojky Čichačka ochranná trubka vnější vedení

7 Plynovody a přípojky základní terminologie Uzavírací armatura zařízení k přerušení průtoku plynu. Bezpečnostní armatura uzavírací armatura sloužící k přerušení průtoku plynu v plynovodech bez zásahu obsluhy v případě překročení stanovených provozních hodnot v plynovodu. Odvodňovač zařízení k zachycení a vypouštění kapalin z potrubí. Plynovody Plynovod musí být uložen na podpěrách, uchycen nebo uložen v zemi tak, aby po celou dobu životnosti nedošlo k jeho pohybu mimo předvídatelné povolené tolerance. U plynovodů uložených pod vodou musí být jejich vlastní hmotností nebo dodatečným zatížením zajištěno,aby během výstavby a provozu nedocházelo k jejich horizontálnímu nebo vertikálnímu pohybu. Při výběru tloušťky stěny trubek se má vycházet z dostatečné odolnosti vůči vnitřnímu tlaku a rovněž z namáhání předpokládaného při jejich manipulaci a dopravě. Z důvodu ochrany plynovodu před poškozením třetí stranou mají být učiněna další opatření, k nimž patří například: větší krytí plynovodu; ochranná pásma okolo plynovodu; větší tloušťka stěny; dodatečná mechanická ochrana; kratší intervaly kontrol.

8 Plynovody a přípojky Způsoby pokládky plynovodního potrubí Přemostění zhutněný podsyp zhutněný podsyp v rýze

9 Volba trasy Plynovody a přípojky Veřejné plochy Plynovody uložené ve veřejných komunikacích mají splňovat požadavky právních předpisů týkajících se povolení, umístění a vzdáleností. Pokud je to možné, mají být plynovody vedeny přednostně v komunikacích pro chodce nebo v krajnicích. Soukromé pozemky Pokud je nutno položit plynovod nebo jeho strojní zařízení na soukromý pozemek, musí být v dohodě mezi vlastníkem pozemku a provozovatelem plynovodu uvedena všechna nezbytná opatření k zajištění bezpečnosti provozu a povolení ke vstupu na pozemek za účelem údržby. Dohodou má být zajištěno, aby v pruhu pozemku sousedícím s plynovodem nebo jeho strojním zařízením neprováděly třetí strany práce, které by je mohly ohrozit. POZNÁMKA Tím se rozumí stavební práce nebo výsadba stromů. Dohoda má rovněž obsahovat ustanovení, že jakékoli práce prováděné třetí stranou budou vzájemně konzultovány. Provozovatel plynovodu si může vyhradit právo učinit jakákoli opatření k zabránění nebo úpravě zamýšlených prací, které mohou ohrozit jeho zařízení.

10 Plynovody a přípojky Plynovody vedené nad zemí Pokud je nezbytné vést plynovod nad zemí, musí být věnována pozornost omezení účinků různých vlivů na plynovod. Jsou jimi například: UV záření; teplotní roztažnost; napětí způsobené pohybem půdy; poškození působením jiných zařízení; koroze. Vedení na mostech Pokud se musí vést plynovod na mostech, je nutno jej chránit způsobem vhodným s ohledem na druh a velikost mostu, proti poškození působením statických nebo dynamických (vyvolaných pohyby způsobenými změnami teplot) sil, dopravou na mostě nebo pod ním nebo působením vnějších sil. Podchod pod vodními toky Pro ukládání rozvodného potrubí nebo přípojek pod vodními toky se musí použít vhodné postupy. Při projektování a kladení potrubí pod vodními toky mají být známy geologické podmínky a podle nich přijata příslušná bezpečnostní opatření. - Uložení do výkopu. - Bezvýkopové metody pokládky. - Protahování stávajícím potrubím.

11 Plynovody na mostech povodeň 2002

12 Nadzemní vedení plynovodu

13 Plynovody a přípojky - materiál Materiál VTTL, VTL ocel VTL, STL ocel, plasty ( polyetylén ) Ocel až do 10 MPa Polyetylén max. do 1 MPa

14 Plynovody a přípojky z polyetylénu Používaný materiál, musí mít zaručenou pevnost v tlaku MPa ( MRS min.požadovaná pevnost v tlaku) a požadovaný dovolený přetlak v MPa ( MOP max. provozní přetlak v MPa ). PE 80 lineární polyetylen s MRS 8,0 MPa PE 100 lineární polyetylen s MRS 10,0 MPa PE-X zesíťovaný polyetylen s MRS 8,0 MPa nebo 10,0 MPa PE-Xa peroxidy zesíťovaný polyetylen PE-Xb silany zesíťovaný polyetylen Potrubí z polyetylenu nesmí být použito pro vedení v kolektorech!! Barevné značení trubek a tvarovek Trubky z PE 80 musí být žluté nebo černé barvy. Trubky černé barvy musí být označeny podélnými koextrudovanými žlutými pruhy, rovnoměrně rozloženými po obvodu trubky. Trubky z PE 100 musí být oranžovo-žluté nebo černé barvy. Trubky černé barvy musí být označeny podélnými koextrudovanými oranžovo-žlutými pruhy, rovnoměrně rozloženými po obvodu trubky. Trubky z PE-X s MRS 8,0 MPa musí být na povrchu žluté barvy. Trubky z PE-X s MRS 10,0 MPa musí být na povrchu oranžovo-žluté barvy. Trubky z PE 80 s ochranným pláštěm musí mít plášť žluté barvy s podélnými koextrudovanými zelenými pruhy rovnoměrně rozloženými po obvodu trubky s popisem materiálu ochranného pláště trubek, případně na povrchu pouze žluté barvy s popisem materiálu ochranného pláště trubek. Trubky z PE 100 s ochranným pláštěm musí mít plášť oranžovo-žluté barvy s podélnými koextrudovanými zelenými pruhy rovnoměrně rozloženými po obvodu trubky s popisem materiálu ochranného pláště trubek, případně na povrchu pouze oranžovo-žluté barvy s popisem materiálu ochranného pláště trubek.

15 Plynovody a přípojky z polyetylénu

16 Plynovody a přípojky z polyetylénu Tabulka 1 Rozměry trubek používaných pro stavbu potrubí z polyetylenu Rozměry v mm Jmenovitý vnější průměr dn jmenovitá tloušťka stěny en Řada středně Řada těžká těžká SDR 17,6 SDR ,0 32 3,0 40 3,7 50 4,6 63 3,6 5,8 75 4,3 6,8 90 5,2 8, ,3 10, ,1 11, ,0 12, ,1 14, ,3 16, ,4 18, ,8 20, ,2 22, ,9 25, ,9 28,6

17 Plynovody a přípojky z polyetylénu Svařování PE potrubí Elektrotvarovkou metodou na tupo

18 Plynovody a přípojky z polyetylénu Volba trasy Vnější výkopy Nadzemní vedení, musí splňovat ČSN EN a zákonné vyhlášky Pod vodními toky nutno splnit ČSN EN a zákonné vyhlášky Vzdálenost potrubí od podzemních vedení, krytí potrubí Vzdálenost od podzemních vedení a nejmenší dovolené krytí, mimo vyústění přípojky k nadzemní skříni hlavního uzávěru, se řídí ustanoveními ČSN , ČSN a 4.9.2, Tam, kde nelze v chodníku nebo ve volném terénu stanovené nejmenší krytí dodržet, je možné se souhlasem budoucího provozovatele nebo dodavatele plynu krytí snížit na 0,4 m, popř. při uložení potrubí do ochranného potrubí lze krytí snížit na 0,25 m. Krytí větší než 1,5 m je možné jen se souhlasem budoucího provozovatele plynovodu. Potrubí uložené v zemi musí být chráněno před dlouhodobými tepelnými účinky ostatních vedení buď umístěním, nebo vhodnou ochranou tak, aby teplota jeho povrchu nepřesáhla 20 C.

19 Plynovody a přípojky z polyetylénu Nejmenší krytí musí být u potrubí uloženého pod dnem vodního toku nebo nádrže: a) na sledovaných vodních cestách - 2 m; b) v ostatních případech - 1 m. Plynovod vedoucí pod dnem vodního toku se vhodným způsobem zatěžuje s výjimkou plynovodů zhotovených bezvýkopovými technologiemi. Vzdálenost potrubí od budov Nejmenší dovolená vzdálenost potrubí od budov je 1 m, kromě zaústění přípojky a vnějšíčásti domovního plynovodu, jimiž je budova připojena. Vzdálenost se měří od povrchu potrubí k vnější straně obvodové zdi budovy. Středotlaké potrubí může být vedeno ve vzdálenosti od 1 m do 4 m včetně od budov jen při splnění těchto podmínek: 1) na potrubí je nejmenší, technicky zdůvodněný počet spojů; 2) na potrubí nebudou osazeny odvodňovače.

20 Plynovody a přípojky z polyetylénu Předběžná světlost DN NTL, STL přípojky a uličního řadu odpovídá nejblíže vyšší hodnotě v rozměrové řadě k vypočt. D. D = K. [ Q 1,82. L / ( p z ) 2 ( p k ) 2 ] 1/4,8 D.. Vnitřní průměr v ( mm ) K koeficient 13,8 ( pro ZP ) Q dopravované množství plynu ( m 3 / h ) L. Délka potrubí v ( m ) p z, p k.. Počáteční, resp. konečný pracovní přetlak ( kpa ) na začátku, resp. konci přípojky Světlost potrubí má být navržena tak, aby střední rychlost proudění nepřekročila : a) 10 m/s pro pracovní přetlak do 5 kpa včetně b) 20 m/s pro pracovní přetlak nad 5 kpa. Min. světlost DN přípojky STL DN 15 mm ( plastová min. DN 25 mm!! ) Min. světlost DN přípojky NTL DN 32 mm ( plastová min. DN 40 mm!! )

21 Plynovody a přípojky z polyetylénu - sanace vtažení potrubí

22 Plynovody a přípojky z polyetylénu řízené mikrotunelování

23 Plynovody a přípojky z PE uložení ve svahu

24 Plynovody a přípojky z PE výkop ve svahu

25 Plynovody a přípojky z PE ukončení přípojky před obvodovou zdí

26 Plynovody a přípojky z PE ukončení přípojky před obvodovou zdí

27 Plynovody a přípojky z PE ukončení přípojky v obvodové zdi nepodsklepený objekt

28 Plynovody a přípojky z PE ukončení přípojky v podlaze nepodsklepený objekt

29 Plynovody a přípojky z PE ukončení přípojky v nadzemní skříni

30 Plynovody a přípojky z PE uložení potrubí v rýze

31 Plynovody a přípojky osazení čichačky

32 Plynovody a přípojky - obrazová dokumentace

33 Plynovody a přípojky - obrazová dokumentace

34 Plynovody a přípojky - obrazová dokumentace

35 Plynovody a přípojky - obrazová dokumentace

36 Plynovody a přípojky - obrazová dokumentace

37 Plynovody a přípojky - čichačka

38 Plynovody a přípojky - normy ČSN EN Zásobování plynem Plynovody s nejvyšším provozním tlakem do 16 barů včetně Část 1: Všeobecné funkční požadavky ČSN EN Zásobování plynem Plynovody s nejvyšším provozním tlakemdo 16 barů včetně Část 2: Specifické funkční požadavky pro polyethylen (nejvyšší provozní tlak do 10 barů včetně) ČSN EN Zásobování plynem Plynovody s nejvyšším provozním tlakemdo 16 barů včetně Část 3: Specifické funkční požadavkypro ocel ČSN EN Zásobování plynem Plynovody s nejvyšším provozním tlakemdo 16 barů včetně Část 4: Specifické funkční požadavky pro rekonstrukce TPG Plynovody a přípojky z polyetylenu TPG Plynovody a přípojky z oceli s nejvyšším provozním tlakemdo 100 barů včetně TPG Čichaèky pro plynovody a přípojky

Akreditovaný subjekt podle ČSN EN ISO/IEC 17065:2013 GAS s.r.o. Certifikační a registrační orgán GAS s.r.o. Denisovo nábřeží 6, Plzeň

Akreditovaný subjekt podle ČSN EN ISO/IEC 17065:2013 GAS s.r.o. Certifikační a registrační orgán GAS s.r.o. Denisovo nábřeží 6, Plzeň Hmotné produkty číslo 1) Název produktu/skupiny produktů Certifikační schéma 1.* Výrobky pro plynárenství ČSN EN ISO/IEC 17067:2014, schéma 1a ČSN EN 1594:2014 ČSN EN 1775 ed. 2:2009 ČSN EN 12007-1:2013

Více

Téma sady: Výroba, rozvod a spotřeba topných plynů. Název prezentace: plynovody

Téma sady: Výroba, rozvod a spotřeba topných plynů. Název prezentace: plynovody Téma sady: Výroba, rozvod a spotřeba topných plynů. Název prezentace: plynovody Autor prezentace: Ing. Eva Václavíková VY_32_INOVACE_1246_plynovody_pwp Název školy: Číslo a název projektu: Číslo a název

Více

Profil potrubí DN v mm plastové Podklad RTS, a. s.

Profil potrubí DN v mm plastové Podklad RTS, a. s. 5 ZÁSOBOVÁNÍ PLYNEM TABULKY 5.1 Trubní vedení STL 5.2 Plynovodní přípojky z trub PE délky 10 m 5.3 Plynovodní přípojky z trub PE délky 5 m 5.4 Příplatek za trasu ve vozovce 5.5 Trubní vedení STL (20 Plynovody

Více

5 ZÁSOBOVÁNÍ PLYNEM ORIENTAČNÍ CENY DLE ROZPOČTOVÝCH UKAZATELŮ A CENÍKŮ. Profil potrubí DN v mm charakteristika trub

5 ZÁSOBOVÁNÍ PLYNEM ORIENTAČNÍ CENY DLE ROZPOČTOVÝCH UKAZATELŮ A CENÍKŮ. Profil potrubí DN v mm charakteristika trub 5 ZÁSOBOVÁNÍ PLYNEM Trubní vedení ORIENTAČNÍ CENY DLE ROZPOČTOVÝCH UKAZATELŮ A CENÍKŮ Trubní vedení STL cena v Kč za 1 bm v nezastavěném území Konstrukčně materiálová Profil potrubí DN v mm charakteristika

Více

12 Odběrná plynová zařízení

12 Odběrná plynová zařízení 12 Odběrná plynová zařízení Roman Vavřička ČVUT v Praze, Fakulta strojní Ústav techniky prostředí 1/25 http://utp.fs.cvut.cz Roman.Vavricka@fs.cvut.cz Domovní plynovod - terminologie Domovní plynovod STL

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA PROVÁDĚCÍ DOKUMENTACE ROZVOD PLYNU V AREÁLU ZOO ZLÍN AREÁL ZOO ZLÍN

TECHNICKÁ ZPRÁVA PROVÁDĚCÍ DOKUMENTACE ROZVOD PLYNU V AREÁLU ZOO ZLÍN AREÁL ZOO ZLÍN TECHNICKÁ ZPRÁVA Akce: PROVÁDĚCÍ DOKUMENTACE ROZVOD PLYNU V AREÁLU ZOO ZLÍN Místo stavby: AREÁL ZOO ZLÍN Investor: ZOO a zámek Zlín Lešná, příspěvková organizace, Lukovská 112, 763 04 Zlín Projektant:

Více

Vytápění BT01 TZB II - cvičení

Vytápění BT01 TZB II - cvičení CZ.1.07/2.2.00/28.0301 Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Vytápění BT01 TZB II - cvičení Zadání Navrhněte vnitřní plynovod pro rodinný

Více

TPG Plynovody a přípojky G 702 01

TPG Plynovody a přípojky G 702 01 TPG Plynovody a přípojky G 702 01 TECHNICKÁ PRAVIDLA PLYNOVODY A PŘÍPOJKY Z POLYETYLENU GAS MAINS AND SERVICE PIPES OF POLYETHYLENE Schválena dne: Registrace Hospodářské komory České republiky: HKCR/4/08/19

Více

TECHNICKÁ PRAVIDLA OZNAČOVÁNÍ PLYNOVODŮ, PŘÍPOJEK A JEJICH PŘÍSLUŠENSTVÍ MARKING OF PIPELINES, SERVICE PIPES AND ACCESSORIES

TECHNICKÁ PRAVIDLA OZNAČOVÁNÍ PLYNOVODŮ, PŘÍPOJEK A JEJICH PŘÍSLUŠENSTVÍ MARKING OF PIPELINES, SERVICE PIPES AND ACCESSORIES TPG Zařízení pro rozvod plynů Všeobecně G 700 24 TECHNICKÁ PRAVIDLA OZNAČOVÁNÍ PLYNOVODŮ, PŘÍPOJEK A JEJICH PŘÍSLUŠENSTVÍ MARKING OF PIPELINES, SERVICE PIPES AND ACCESSORIES Schválena dne: 27. 9. 2011

Více

REZIDENCE AURUM NA PLÁNI 1430/7, PRAHA 5 - SMÍCHOV

REZIDENCE AURUM NA PLÁNI 1430/7, PRAHA 5 - SMÍCHOV Gaňo Stojanov Odlehlá 62, 190 00 Praha 9, tel./ fax: 222 521 524 projekty ZTI voda kanalizace plyn NA PLÁNI 1430/7, PRAHA 5 - SMÍCHOV Místo stavby: Praha 5 - Smíchov Investor: Aurum development s.r.o.,

Více

Název stavby : Přípojka plynu pro dům sociálních služeb. Místo stavby : S.K.Neumanna, č.parc.691-k.ú.libeň, Praha 8

Název stavby : Přípojka plynu pro dům sociálních služeb. Místo stavby : S.K.Neumanna, č.parc.691-k.ú.libeň, Praha 8 Seznam příloh: 1.Souhrnná a technická zpráva F.6.TZ Výkresová část 1. Půdorys 1:200 F.6.1 2. Podélný profil F.6.2 3. Uložení potrubí v zemi vzorový řez F.6.3 A) SOUHRNNÁ ZPRÁVA Plynovod - STL přípojka

Více

Téma sady: Výroba, rozvod a spotřeba topných plynů. Název prezentace: regulace plynu

Téma sady: Výroba, rozvod a spotřeba topných plynů. Název prezentace: regulace plynu Téma sady: Výroba, rozvod a spotřeba topných plynů. Název prezentace: regulace plynu Autor prezentace: Ing. Eva Václavíková VY_32_INOVACE_1250_regulace_plynu_pwp Název školy: Číslo a název projektu: Číslo

Více

D.1.4.b) PLYNOINSTALACE

D.1.4.b) PLYNOINSTALACE Investor: MIROSLAV NOVOTNÝ, DLOUHÁ 710/40, HORNÍ SLAVKOV Akce: NOVOSTAVBA RODINNÉHO DOMU Místo realizace: Č. HOLASE 406/11, 228/13, MILEVSKO Datum: LISTOPAD 2015 Stupeň: PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ Vypracoval:

Více

S E Z N A M P Ř Í L O H

S E Z N A M P Ř Í L O H OPRAVA OPĚRNÉ ZDI NA ul. ČAJKOVSKÉHO PŘELOŽKA PŘÍPOJKY NTL PLYNU DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ S E Z N A M P Ř Í L O H D.1.4.E-01 - Technická zpráva D.1.4.E-02 - Situace přeložky plynu D.1.4.E-03 -

Více

DRUPOS HB s.r.o. Svojsíkova 333 58301 Chotěboř

DRUPOS HB s.r.o. Svojsíkova 333 58301 Chotěboř DRUPOS HB s.r.o. Svojsíkova 333 58301 Chotěboř naše značka 5001056733 vyřizuje Pavel Gabriel datum 22.01.2015 Věc: Kontejnery pro tříděný odpad Ždírec nad Doubravou K.ú. - p.č.: Ždírec nad Doubravou Stavebník:

Více

PLYNOVÉ VYTÁPĚNÍ SKLADU OÚ VRÁTKOV Č.P. 17 NA PARC. Č. 65 K.Ú. VRÁTKOV

PLYNOVÉ VYTÁPĚNÍ SKLADU OÚ VRÁTKOV Č.P. 17 NA PARC. Č. 65 K.Ú. VRÁTKOV PLYNOVÉ VYTÁPĚNÍ SKLADU OÚ VRÁTKOV Č.P. 17 NA PARC. Č. 65 K.Ú. VRÁTKOV F 1. 4.F.1 T ECHNICKÁ ZPRÁVA R OZVODY PB 1 Stavba: Plynofikace objektu OÚ Vrátkov č.p. 17 Místo: parc.č. 65, k. ú. Vrátkov Stupeň

Více

TECHNICKÁ PRAVIDLA OZNAČOVÁNÍ PLYNOVODŮ, PŘÍPOJEK A JEJICH PŘÍSLUŠENSTVÍ MARKING OF PIPELINES, SERVICE PIPES AND ACCESSORIES.

TECHNICKÁ PRAVIDLA OZNAČOVÁNÍ PLYNOVODŮ, PŘÍPOJEK A JEJICH PŘÍSLUŠENSTVÍ MARKING OF PIPELINES, SERVICE PIPES AND ACCESSORIES. TPG Zařízení pro rozvod plynů Všeobecně G 700 24 TECHNICKÁ PRAVIDLA OZNAČOVÁNÍ PLYNOVODŮ, PŘÍPOJEK A JEJICH PŘÍSLUŠENSTVÍ MARKING OF PIPELINES, SERVICE PIPES AND ACCESSORIES Schválena dne: Registrace Hospodářské

Více

TPG Rozvod plynů G

TPG Rozvod plynů G TPG Rozvod plynů G 700 21 TECHNICKÁ PRAVIDLA ČICHAČKY PRO PLYNOVODY A PŘÍPOJKY LEAK LOCATION ASSEMBLIES FOR GAS MAINS AND SERVICE PIPES Schválena dne: Registrace Hospodářské komory České republiky: HKCR/2/11/10

Více

Ing. Martin Liška Nad Žlábkem Havlíčkův Brod

Ing. Martin Liška Nad Žlábkem Havlíčkův Brod Ing. Martin Liška Nad Žlábkem 3757 58001 Havlíčkův Brod naše značka 5001119294 vyřizuje Pavel Gabriel datum 27.05.2015 Věc: Propojení komunikací ul. Nerudova-Seifertova, Přibyslav K.ú. - p.č.: Přibyslav

Více

GAS s.r.o. Certifikační a registrační orgán GAS s.r.o. Denisovo nábřeží 6, 301 00 Plzeň

GAS s.r.o. Certifikační a registrační orgán GAS s.r.o. Denisovo nábřeží 6, 301 00 Plzeň List 1 z 5 1) Název produktu 1* Výrobky pro plynárenství ČSN EN 1594 (38 6410) ČSN EN 1775 (38 6441) ČSN EN 12007-1 (38 6413) ČSN EN 12007-2 (38 6413) ČSN EN 12007-3 (38 6413) ČSN EN 12007-4 (38 6413)

Více

REKONSTRUKCE HASIČSKÉ ZBROJNICE čp.45 PEČ

REKONSTRUKCE HASIČSKÉ ZBROJNICE čp.45 PEČ JIŘÍ ČERNÝ projektová činnost ve výstavbě IČO: 168 12 964 Antonínská 15/II, 380 01 Dačice, tel. 731 55 66 08 REKONSTRUKCE HASIČSKÉ ZBROJNICE čp.45 PEČ na par.č.st. 43/1 k.ú. Peč, okr.jindřichův Hradec

Více

Potrubí a armatury. Potrubí -slouží k dopravě kapalin, plynů, sypkých hmot i kusového materiálu

Potrubí a armatury. Potrubí -slouží k dopravě kapalin, plynů, sypkých hmot i kusového materiálu Potrubí a armatury Potrubí -slouží k dopravě kapalin, plynů, sypkých hmot i kusového materiálu Výhody : snadná regulovatelnost dopravovaného množství Možnost vzájemného míšení několik látek dohromady Snadné

Více

VODOVODNÍ PŘÍPOJKY Seminář Kutná Hora 2016

VODOVODNÍ PŘÍPOJKY Seminář Kutná Hora 2016 VODOVODNÍ PŘÍPOJKY Seminář Kutná Hora 2016 doc. Ing. Iva Čiháková, CSc. Fakulta stavební ČVUT v Praze iva.cihakova@cvut.cz Návrh přípojky Výchozí poměry podmínky napojení - technické (umístění řadu nemovitosti)

Více

ENVIGEST, s.r.o. Masarykova Nové Město na Moravě

ENVIGEST, s.r.o. Masarykova Nové Město na Moravě ENVIGEST, s.r.o. Masarykova 305 59231 Nové Město na Moravě naše značka 5001103119 vyřizuje Martina Pýchová datum 07.05.2015 Věc: Oprava hydroizolace BD Drobného NMnM K.ú. - p.č.: Nové Město na Moravě Stavebník:

Více

F.4.3. OBSAH DOKUMENTACE. Technická zpráva 01 Půdorys 1.NP 02 Půdorys 2.NP 03 Půdorys 3.NP 04 Půdorys 4.NP 05 Půdorys 5.NP 06 Izometrie rozvodů 07

F.4.3. OBSAH DOKUMENTACE. Technická zpráva 01 Půdorys 1.NP 02 Půdorys 2.NP 03 Půdorys 3.NP 04 Půdorys 4.NP 05 Půdorys 5.NP 06 Izometrie rozvodů 07 F.4.3. OBSAH DOKUMENTACE Technická zpráva 01 Půdorys 1.NP 02 Půdorys 2.NP 03 Půdorys 3.NP 04 Půdorys 4.NP 05 Půdorys 5.NP 06 Izometrie rozvodů 07 Úvod Projektová dokumentace pro stavební povolení řeší

Více

LEGISLATIVA V OBLASTI DISTRIBUCE PITNÉ VODY A LIMITACE MATERIÁLŮ Ing. Miroslav Pfleger Ing. Juraj Barborik

LEGISLATIVA V OBLASTI DISTRIBUCE PITNÉ VODY A LIMITACE MATERIÁLŮ Ing. Miroslav Pfleger Ing. Juraj Barborik LEGISLATIVA V OBLASTI DISTRIBUCE PITNÉ VODY A LIMITACE MATERIÁLŮ Ing. Miroslav Pfleger Ing. Juraj Barborik ÚVOD Normy, jejich postavení Požadavky na trubní materiály PROČ NORMY? Proč se věnovat normám?

Více

ÚPRAVNA VODY ZAJEČÍ - INTENZIFIKACE A REKONSTRUKCE. AQUA PROCON s.r.o, Projektová a inženýrská společnost TECHNICKÁ ZPRÁVA D.

ÚPRAVNA VODY ZAJEČÍ - INTENZIFIKACE A REKONSTRUKCE. AQUA PROCON s.r.o, Projektová a inženýrská společnost TECHNICKÁ ZPRÁVA D. - - - - Revize Datum revize Schválil Vedoucí projektu Ing. Petr Baránek Paré: Zástupce vedoucího projektu Zodpovědný projektant Vypracoval Kontroloval Investor Objednatel Ing. Roman Wognitsch Ing. Roman

Více

Technické podmínky pro výstavbu plynovodních přípojek

Technické podmínky pro výstavbu plynovodních přípojek Technické podmínky pro výstavbu plynovodních přípojek AH-ENERGY, s.r.o. Platnost od 1. 5. 2012 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Pojmy, definice, zkratky... 2 3. Budování přípojek... 2 3.1 Napojení přípojky na

Více

A1. Technický popis záměru

A1. Technický popis záměru A1. Technický popis záměru Název zakázky: Objednatel: Plynofikace a teplofikace domu č.p.84, ul. 28.října, Klimkovice Město Klimkovice Lidická 1 742 83 Klimkovice Projektant: VAE THERM, spol. s r. o. pobočka

Více

(Souvisejícím závazným předpisem jsou Technické požadavky na umístění vodoměru )

(Souvisejícím závazným předpisem jsou Technické požadavky na umístění vodoměru ) (Souvisejícím závazným předpisem jsou Technické požadavky na umístění vodoměru ) Vodovodní přípojka je samostatnou stavbou tvořenou úsekem potrubí od odbočení z vodovodního řadu k vodoměru. Vodovodní přípojku

Více

Doležel Petr, Ing. Na Šibeníku 227/ Olomouc

Doležel Petr, Ing. Na Šibeníku 227/ Olomouc Doležel Petr, Ing. Na Šibeníku 227/42 77900 Olomouc naše značka 5001078991 vyřizuje Milena Jurmanová datum 23.03.2015 Věc: Tovéř - Dolany oprava chodníku K.ú. - p.č.: Dolany u Olomouce, Tovéř Stavebník:

Více

CIVIL PROJECTS s.r.o. Malý Koloredov Frýdek-Místek

CIVIL PROJECTS s.r.o. Malý Koloredov Frýdek-Místek CIVIL PROJECTS s.r.o. Malý Koloredov 2377 73801 Frýdek-Místek naše značka 5001533394 vyřizuje Helena Bystřická datum 12.07.2017 Věc: Veřejné osvětlení a oprava chodníku k nádraží v Dobré, p.č. 2287, k.ú.

Více

Vyplňte následující údaje o Vaší společnosti

Vyplňte následující údaje o Vaší společnosti Vyplňte následující údaje o Vaší společnosti Obchodní název Ulice a č.p. Místo PSČ IČO DIČ Kontaktní osoba telefon, fax e-mail Poznámka : Ve všech listech tohoto souboru můžete měnit pouze buňky s modrým

Více

TECHNICKÁ ZAŘÍZENÍ BUDOV

TECHNICKÁ ZAŘÍZENÍ BUDOV Katedra prostředí staveb a TZB TECHNICKÁ ZAŘÍZENÍ BUDOV Přednášky pro bakalářské studium studijního oboru Příprava a realizace staveb Přednáška č. 6 Zpracoval: Ing. Zdeněk GALDA Nové výukové moduly vznikly

Více

E. Dokladová část F. Výkaz výměr G. Propočet nákladů

E. Dokladová část F. Výkaz výměr G. Propočet nákladů PŘEHLED USPOŘÁDÁNÍ PROJEKTU A. Průvodní zpráva B. Souhrnná technická zpráva C.1. Celková situace 1:2880 C.2 Koordinační situace 1:500 C.3 Situace zákres do KM 1:1000 D.1 Kladečské schema D.2 Podélný řez

Více

TECHNICKÝ NÁVOD PRO ČINNOSTI AUTORIZOVANÝCH OSOB PŘI POSUZOVÁNÍ SHODY STAVEBNÍCH VÝROBKŮ PODLE

TECHNICKÝ NÁVOD PRO ČINNOSTI AUTORIZOVANÝCH OSOB PŘI POSUZOVÁNÍ SHODY STAVEBNÍCH VÝROBKŮ PODLE Technický návod je vytvořen tak, aby mohlo být provedeno posouzení shody také podle 5 (vazba na 10) 1. Výrobková skupina (podskupina) Název: Trubní sestavy, trubky, nádrže, poplachové systémy pro únik

Více

D.1.4.f. PLYNOVÁ ZAŘÍZENÍ. D.1.4.f. ALFAPLAN s.r.o., ŽIŽKOVA 12, 370 01 ČESKÉ BUDĚJOVICE, TEL.: 739 204 837, E-MAIL: INFO@ALFAPLAN.

D.1.4.f. PLYNOVÁ ZAŘÍZENÍ. D.1.4.f. ALFAPLAN s.r.o., ŽIŽKOVA 12, 370 01 ČESKÉ BUDĚJOVICE, TEL.: 739 204 837, E-MAIL: INFO@ALFAPLAN. ALFAPLAN s.r.o., ŽIŽKOVA 12, 370 01 ČESKÉ BUDĚJOVICE, TEL.: 739 204 837, E-MAIL: INFO@ALFAPLAN.CZ VYPRACOVAL: JAROSLAV HANZLÍK ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT: ING. PAVEL ČURDA MUDr. Martina KOCÁNOVÁ Jírovcova 2060/83,

Více

strana 1 CENÍK TECHNICKÉ PŘEDPISY TPG, TDG a TIN

strana 1 CENÍK TECHNICKÉ PŘEDPISY TPG, TDG a TIN strana 1 CENÍK TECHNICKÉ PŘEDPISY TPG, TDG a TIN Technická (TPG), doporučení (TDG) a instrukce (TIN) GAS jsou nezávazné normativní dokumenty, které mají význam v oblasti ochrany veřejného zájmu (bezpečnost

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA SO 08.1

TECHNICKÁ ZPRÁVA SO 08.1 SO 08.1.doc Datum: leden 2013 Projekt Paré MĚLČANY - KANALIZACE ČÁST Dokumentace stavebních objektů Měřítko SO/PS SO 08 PŘÍPOJKY VODY K ČS 01, ČS 02 Stupeň ZD Příloha Číslo přílohy Revize TECHNICKÁ ZPRÁVA

Více

CIVIL PROJECTS s.r.o. Malý Koloredov Frýdek-Místek

CIVIL PROJECTS s.r.o. Malý Koloredov Frýdek-Místek CIVIL PROJECTS s.r.o. Malý Koloredov 2377 73801 Frýdek-Místek naše značka 5001560944 vyřizuje Simona Kloudová datum 28.08.2017 Věc: Veřejné osvětlení a oprava chodníku k nádraží v Dobré, p.č. 2287, k.ú.

Více

strana 1 CENÍK TECHNICKÉ PŘEDPISY TPG, TDG a TIN

strana 1 CENÍK TECHNICKÉ PŘEDPISY TPG, TDG a TIN strana 1 CENÍK TECHNICKÉ PŘEDPISY TPG, TDG a TIN Technická (TPG), doporučení (TDG) a instrukce (TIN) GAS jsou nezávazné normativní dokumenty, které mají význam v oblasti ochrany veřejného zájmu (bezpečnost

Více

nařízení vlády č. 163/2002 Sb., ve znění nařízení vlády č. 312/2005 Sb. a nařízení vlády č. 215/2016 Sb. (dále jen nařízení vlády )

nařízení vlády č. 163/2002 Sb., ve znění nařízení vlády č. 312/2005 Sb. a nařízení vlády č. 215/2016 Sb. (dále jen nařízení vlády ) Technický návod je vytvořen tak, aby mohlo být provedeno posouzení shody také podle 5 (vazba na 10). 1. Výrobková skupina (podskupina) Název: Trubní sestavy, trubky, nádrže, poplachové systémy pro únik

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA k projektu Plynovodu

TECHNICKÁ ZPRÁVA k projektu Plynovodu Štefan Bolvári Podlesí 401, Svatava, 357 03 Akce: Dům jedním tahem Rodinný dům RD-24 Zefyros stavba na parc. 186/1, k.ú. Načešice Otakar Kůrka, Srní 110, 341 92 Kašperské Hory Jana Macháčková, Libočany

Více

ČESKÁ NORMA MDT Červen 1994 ČSN SDRUŽENÉ TRASY MĚSTSKÝCH VEDENÍ TECHNICKÉHO VYBAVENÍ

ČESKÁ NORMA MDT Červen 1994 ČSN SDRUŽENÉ TRASY MĚSTSKÝCH VEDENÍ TECHNICKÉHO VYBAVENÍ ČESKÁ NORMA MDT 625.782 Červen 1994 SDRUŽENÉ TRASY MĚSTSKÝCH VEDENÍ TECHNICKÉHO VYBAVENÍ ČSN 73 7505 Community Collectors (service subway) systems of technical installations Galeries communales (accesibles)

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. DUR (Dokumentace pro územní rozhodnutí) PLYN přeložka plynovodu. Radim Matula, Zašová 793, Zašová IČO

TECHNICKÁ ZPRÁVA. DUR (Dokumentace pro územní rozhodnutí) PLYN přeložka plynovodu. Radim Matula, Zašová 793, Zašová IČO TECHNICKÁ ZPRÁVA Název akce: Křižovatka Krajských silnic III/43911 a III/03559 - Zvýšení bezpečnosti v historickém centru Městyse Hustopeče nad Bečvou - Přeložka STL plynovodu - Stupeň dok: DUR (Dokumentace

Více

Petr Havel Klášterská Havlíčkův Brod

Petr Havel Klášterská Havlíčkův Brod Petr Havel Klášterská 3074 58001 Havlíčkův Brod naše značka 5001262885 vyřizuje Lukáš Průcha datum 29.02.2016 Věc: Parkoviště v ul. Tržiště v Přibyslavi K.ú. - p.č.: Přibyslav Stavebník: Město Přibyslav,

Více

CR Project s.r.o. Pod Borkem Mladá Boleslav

CR Project s.r.o. Pod Borkem Mladá Boleslav CR Project s.r.o. Pod Borkem 319 29301 Mladá Boleslav naše značka 5001241871 vyřizuje Lukáš Průcha datum 26.01.2016 Věc: II/338 Žehušice, průtah - nové technologie K.ú. - p.č.: Žehušice, Horka u Žehušic

Více

strana 1 CENÍK TECHNICKÉ PŘEDPISY TPG, TDG a TIN

strana 1 CENÍK TECHNICKÉ PŘEDPISY TPG, TDG a TIN strana 1 CENÍK TECHNICKÉ PŘEDPISY TPG, TDG a TIN Technická (TPG), doporučení (TDG) a instrukce (TIN) GAS jsou nezávazné normativní dokumenty, které mají význam v oblasti ochrany veřejného zájmu (bezpečnost

Více

bezvýkopové výměny domovních přípojek z oceli a litiny hydros PLUS hydros LEAD hydros BOY Výměny vodovodních řadů

bezvýkopové výměny domovních přípojek z oceli a litiny hydros PLUS hydros LEAD hydros BOY Výměny vodovodních řadů bezvýkopové výměny domovních přípojek z oceli a litiny hydros PLUS hydros LEAD hydros BOY Výměny vodovodních řadů CO VÁM NABÍZÍME Bezvýkopovou a trasově přesnou výměnu a zřizování nových domovních přípojek

Více

Ing. Poláček / Ing. Slavík DSP + ÚS. - x A4. BRUKOV spol. s r.o., Cukrovarská 168, Smiřice

Ing. Poláček / Ing. Slavík DSP + ÚS. - x A4. BRUKOV spol. s r.o., Cukrovarská 168, Smiřice SEZNAM PŘÍLOH: 00 TECHNICKÁ ZPRÁVA 01 PŮDORYS PLYNOINSTALACE 02 AXONOMETRIE PLYNOINSTALACE Autorizoval / hlavní projektant: 01 2016 1 : x A4 Email: slavik.josef@gmail.com PLYNOINSTALACE SEZNAM PŘÍLOH:

Více

DOMOVNÍ PŘÍPOJKY. pro výstavbu bezúnikových domovních přípojek

DOMOVNÍ PŘÍPOJKY. pro výstavbu bezúnikových domovních přípojek DOMOVNÍ PŘÍPOJKY FRIALEN Dokonalá technologie spojování pro výstavbu bezúnikových domovních přípojek Domovní přípojky Vodovodní či plynovodní domovní přípojka slouží k přivedení pitné vody/plynu z hlavního

Více

SO 05 INŽENÝRSKÉ OBJEKTY

SO 05 INŽENÝRSKÉ OBJEKTY ALFAPLAN s.r.o., ŽIŽKOVA 12, 370 01 ČESKÉ BUDĚJOVICE, TEL.: 739 204 837, E-MAIL: INFO@ALFAPLAN.CZ VYPRACOVAL: JAROSLAV HANZLÍK ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT: ING. PAVEL ČURDA INVESTOR: Ing. Luboš Frank NÁZEV AKCE:

Více

2.Podklady pro vypracování. 3.Napojení na sítě technické infrastruktury. 4.Vliv stavby na životní prostředí. 5.Bezpečnost a ochrana zdraví při práci

2.Podklady pro vypracování. 3.Napojení na sítě technické infrastruktury. 4.Vliv stavby na životní prostředí. 5.Bezpečnost a ochrana zdraví při práci 2.Podklady pro vypracování 1.Požadavky investora 2.katastrální mapa území 3.situování stávajících sítí 4.mapové podklady 5.platné předpisy a normy 3.Napojení na sítě technické infrastruktury Dešťová i

Více

Téma sady: Teplovodní otopné soustavy.

Téma sady: Teplovodní otopné soustavy. Téma sady: Teplovodní otopné soustavy. Název prezentace: Potrubí. Autor prezentace: Ing. Eva Václavíková VY_32_INOVACE_1223_potrubí_pwp Název školy: Číslo a název projektu: Číslo a název šablony klíčové

Více

Návrh metodiky pro stanovení bezpečnostních rizik plynovodů Zvýšení efektivnosti provozu a údržby potrubních systémů Nitra 15-16.11.

Návrh metodiky pro stanovení bezpečnostních rizik plynovodů Zvýšení efektivnosti provozu a údržby potrubních systémů Nitra 15-16.11. Návrh metodiky pro stanovení bezpečnostních rizik plynovodů Zvýšení efektivnosti provozu a údržby potrubních systémů Nitra 15-16.11. 2011 Ing. Petr Bebčák, Ph.D. K.B.K. fire, s.r.o. Ostrava VŠB TU Ostrava

Více

TECHNICKÉ PODMÍNKY PRO PŘESTAVBU BYTOVÝCH JADER V DOMECH JÍLOVÁ 31, 33, 35, 37, 39, 41, BRNO

TECHNICKÉ PODMÍNKY PRO PŘESTAVBU BYTOVÝCH JADER V DOMECH JÍLOVÁ 31, 33, 35, 37, 39, 41, BRNO Společenství vlastníků pro dům č. p. 143, 149, 156, 165, 167, 168 k. ú. Štýřice Jílová 41, Brno TECHNICKÉ PODMÍNKY PRO PŘESTAVBU BYTOVÝCH JADER V DOMECH JÍLOVÁ 31, 33, 35, 37, 39, 41, BRNO Účinnost od

Více

1) Výrobek: PROTIPOŽÁRNÍ ARMATURA PRESS-GAS - ROHOVÁ

1) Výrobek: PROTIPOŽÁRNÍ ARMATURA PRESS-GAS - ROHOVÁ 1) Výrobek: PROTIPOŽÁRNÍ ARMATURA PRESS-GAS - ROHOVÁ 2) Typ: IVAR.TASK 511 3) Charakteristika použití: Technologie lisovacích tvarovek IVAR.PRESS-GAS ve spojení s vícevrstvými trubkami IVAR.ALPEX-GAS představuje

Více

VHODNOST ÚZEMÍ Z HLEDISKA PRŮCHODNOSTI PRO TRASY VODOVODU PRO VEŘEJNOU POTŘEBU

VHODNOST ÚZEMÍ Z HLEDISKA PRŮCHODNOSTI PRO TRASY VODOVODU PRO VEŘEJNOU POTŘEBU Ústav územního rozvoje, Jakubské nám. 3, 658 34 Brno Tel.: +420542423111, www.uur.cz, e-mail: sekretariat@uur.cz LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ Dostupnost: http://www.uur.cz/default.asp?id=2591 3.6.101 VHODNOST

Více

1.0 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 2.0 ÚVODNÍ ÚDAJE 3.0 URBANISTICKÉ ŘEŠENÍ 4.0 DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ 5.0 TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA 6.0 ETAPIZACE REALIZACE 7.

1.0 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 2.0 ÚVODNÍ ÚDAJE 3.0 URBANISTICKÉ ŘEŠENÍ 4.0 DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ 5.0 TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA 6.0 ETAPIZACE REALIZACE 7. OBSAH: 1.0 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 2.0 ÚVODNÍ ÚDAJE 3.0 URBANISTICKÉ ŘEŠENÍ 4.0 DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ 5.0 TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA 6.0 ETAPIZACE REALIZACE 7.0 NÁVRH REGULATIVŮ 1.0 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE OBJEDNATEL:

Více

IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE...

IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... Obsah : 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. POPIS OBJEKTU, JEHO FUNKČNÍHO A TECHNICKÉHO ŘEŠENÍ... 2 2.1. ÚVOD... 2 2.2. POPIS TECHNICKÉHO ŘEŠENÍ... 2 2.2.1. Směrové vedení trasy... 3 2.3. OBJEKTY NA TRUBNÍM

Více

ÚVOD VÝCHOZÍ PODKLADY STÁVAJÍCÍ STAV TECHNICKÉ ŘEŠENÍ KANALIZACE BILANCE POTŘEBY VODY

ÚVOD VÝCHOZÍ PODKLADY STÁVAJÍCÍ STAV TECHNICKÉ ŘEŠENÍ KANALIZACE BILANCE POTŘEBY VODY ÚVOD Předmětem projektové dokumentace pro stavební povolení Zřízení nebytové jednotky v 2.NP v objektu kulturního domu v Dobrovízi, Dobrovíz č.p. 170 je návrh vnitřní kanalizace, vnitřního vodovodu a vnitřního

Více

VODOVODNÍ A KANALIZAČNÍ SÍTĚ

VODOVODNÍ A KANALIZAČNÍ SÍTĚ PŘES 30 LET ZKUŠENOSTÍ OBOROVÝ KATALOG VODOVODNÍ A KANALIZAČNÍ SÍTĚ VODOVODNÍ A KANALIZAČNÍ SÍTĚ PRŮMYSL A HORNICTVÍ TELEKOMUNIKACE A ENERGETIKA VNITŘNÍ INSTALACE SPORT A REKREACE ELPLAST+ je flexibilní,

Více

Předizolované potrubí

Předizolované potrubí Předizolované potrubí S PUR IZOLACÍ Široký výběr materiálů předizolovaného potrubí Předizolované potrubí od DN 20 do DN 1200 Vysoká tepelná odolnost izolační PUR pěny Nízké tepelné ztráty Uponor Infra

Více

PRODLOUŽENÍ VODOVODNÍHO ŘÁDU V OBCI PETROVICE K PARCELE P.Č. 1390/14

PRODLOUŽENÍ VODOVODNÍHO ŘÁDU V OBCI PETROVICE K PARCELE P.Č. 1390/14 PRODLOUŽENÍ VODOVODNÍHO ŘÁDU V OBCI PETROVICE K PARCELE P.Č. 1390/14 OBJEKT: VODOVODNÍ ŘÁD PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ ŘÍZENÍ D.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA POŘIZOVATEL: MARTIN LAGNER A RADKA FRIEDELOVÁ

Více

TECHNOLOGIE TLAKOVÉ KANALIZACE PROVEDENÍ ELEKTROINSTALACE

TECHNOLOGIE TLAKOVÉ KANALIZACE PROVEDENÍ ELEKTROINSTALACE TECHNOLOGIE TLAKOVÉ KANALIZACE PROVEDENÍ ELEKTROINSTALACE 1. Úvod Dokumentace řeší elektrickou instalaci tlakové kanalizace (připojení na síť nn, silové napojení kalového čerpadla, umístění ovládací automatiky

Více

ZATEPLENÍ OBECNÍHO ÚŘADU MĚŘÍN STAVEBNÍ ÚPRAVY F 300 ROZVODY ZP F301 TECHNICKÁ ZPRÁVA

ZATEPLENÍ OBECNÍHO ÚŘADU MĚŘÍN STAVEBNÍ ÚPRAVY F 300 ROZVODY ZP F301 TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH DOKUMENTACE: 1. Technická zpráva F 301 2. Specifikace materiálu F 302 3. Dispozice rozvodů ZP 1.NP F 303 4. Dispozice rozvodů ZP 2.NP F 304 5. ŘEZ B B F 305 6. ŘEZ C C F 306 7. Řez D D F 307 8. Axonometrie

Více

BETA - PROJEKT, s.r.o. Pavlovova 1249/ Svitavy

BETA - PROJEKT, s.r.o. Pavlovova 1249/ Svitavy BETA - PROJEKT, s.r.o. Pavlovova 1249/43 56802 Svitavy naše značka 5001374920 vyřizuje Eva Strnadová datum 20.09.2016 Věc: Rekonstrukce dešťové kanalizace objektu sídla OP Svitavy K.ú. - p.č.: Svitavy-předměstí

Více

1. VNITŘNÍ PLYNOINSTALACE :

1. VNITŘNÍ PLYNOINSTALACE : 1. VNITŘNÍ PLYNOINSTALACE : 1.1. Úvod: Projekt řeší připojení novostavby Domu pro seniory na plynovodní řad za účelem jeho vytápění a ohřevu TV. Projektová dokumentace byla zpracována na základě předložené

Více

D TECHNICKÁ ZPRÁVA. Psáry kanalizace a vodovod v ulici Nad Cihelnou. SO 01 Tlaková kanalizace DSP

D TECHNICKÁ ZPRÁVA. Psáry kanalizace a vodovod v ulici Nad Cihelnou. SO 01 Tlaková kanalizace DSP D.1.1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA Psáry kanalizace a vodovod v ulici Nad Cihelnou SO 01 Tlaková kanalizace DSP Obsah: 1. Tlaková kanalizace... 2 2. Obnova povrchů... 3 3. Antikorozní úprava... 3 4. Rozsah stavebního

Více

RR E F E R E N C E. Projekt CZ Region Perninský vrch integrovaný projekt řešení inženýrských sítí

RR E F E R E N C E. Projekt CZ Region Perninský vrch integrovaný projekt řešení inženýrských sítí Projekt CZ0012.03.01 Region Perninský vrch integrovaný projekt řešení inženýrských sítí Investor: Vodohospodářské sdružení obcí západních Čech Termín: 8/2002 6/2004 Cena díla: cca 131 mil. Kč Předmětem

Více

3.1.101 PODMÍNKY PRO NAPOJENÍ OBCE NA STÁVAJÍCÍ SYSTÉMY TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY

3.1.101 PODMÍNKY PRO NAPOJENÍ OBCE NA STÁVAJÍCÍ SYSTÉMY TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY Ústav územního rozvoje, Jakubské nám. 3, 658 34 Brno Tel.: +420542423111, www.uur.cz, e-mail: sekretariat@uur.cz LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ Dostupnost: http://www.uur.cz/default.asp?id=2591 3.1.101 PODMÍNKY

Více

STAVTES spol. s r.o. Tylova 3, Prostějov tel/fax :

STAVTES spol. s r.o. Tylova 3, Prostějov tel/fax : STAVTES spol. s r.o. Tylova 3, Prostějov 796 01 tel/fax : 582340913 BD.1 - TECHNICKÁ ZPRÁVA BD - PŘELOŽKA PLYNOVODNÍHO POTRUBÍ Název stavby: Aglomerace Tišnov, rozšíření stokové sítě - stavba Železné,

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO PLZEŇ KANALIZACE A VODOVOD PRO VEŘEJNOU POTŘEBU

STATUTÁRNÍ MĚSTO PLZEŇ KANALIZACE A VODOVOD PRO VEŘEJNOU POTŘEBU STATUTÁRNÍ MĚSTO PLZEŇ KANALIZACE A VODOVOD PRO VEŘEJNOU POTŘEBU PLZEŇSKÝ STANDARD VODOVOD Schváleno usnesením RMP č. 673 ze dne 19. 5. 2011-1 - Obsah 1.1 Charakter vodovodu pro veřejnou potřebu... 5 1.1.1

Více

Metodická pracovní pomůcka pro oblast výkladu pojmů v plynárenství a vztahu mezi energetickým a stavebním zákonem

Metodická pracovní pomůcka pro oblast výkladu pojmů v plynárenství a vztahu mezi energetickým a stavebním zákonem Metodická pracovní pomůcka odboru stavebního řádu Ministerstva pro místní rozvoj ČR pro oblast výkladu pojmů v plynárenství a vztahu mezi energetickým a stavebním zákonem V Praze květen 2011 verze květen

Více

Normy a směrnice. Kapitola 11

Normy a směrnice. Kapitola 11 Normy a směrnice Kapitola 11 279 280 Normy V následujícím textu jsou uvedeny normy, směrnice a předpisy, které jsou důležité pro výrobu, pokládku a montáž kanalizačních trub z tvárné litiny. Při navrhování

Více

D.1 Dokumentace stavebního objektu

D.1 Dokumentace stavebního objektu Ing. Věra Kadlečková AZ PROJEKT - V projektová a inženýrská kancelář Plynárenská 830 280 02 Kolín IV tel. 321 728 755, e-mail kadleckova@azproject.cz Stavebník : Stavba : OBEC BÝCHORY, BÝCHORY č.p. 57,

Více

Kanalizace a ČOV Býšť Tlaková kanalizace Hrachoviště příloha B.1 zak.č

Kanalizace a ČOV Býšť Tlaková kanalizace Hrachoviště příloha B.1 zak.č Kanalizace a ČOV Býšť Tlaková kanalizace Hrachoviště příloha B.1 zak.č.5609-350 SO 01 KANALIZACE TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah : 1/ Úvod 2/ Obsah objektu 3/ Umístění tlakové kanalizace 4/ Řešení stavby 4.1.Materiál

Více

TECHNICKÝ LIST 1) Výrobek: VÍCEVRSTVÉ POTRUBÍ ALPEX GAS 2) Typ: IVAR.ALPEX-GAS 3) Charakteristika použití:

TECHNICKÝ LIST 1) Výrobek: VÍCEVRSTVÉ POTRUBÍ ALPEX GAS 2) Typ: IVAR.ALPEX-GAS 3) Charakteristika použití: 1) Výrobek: VÍCEVRSTVÉ POTRUBÍ ALPEX GAS 2) Typ: IVAR.ALPEX-GAS 3) Charakteristika použití: Kvalita kombinovaná s flexibilitou stojí za úspěchem nejkvalitnějšího plastového potrubí německého výrobce FRÄNKISCHE

Více

SO200 ZMĚNA Č.1 OBYTNÝ SOUBOR KLAFAR III ČÁST C1, ŽĎÁR NAD SÁZAVOU ING. SEDLÁK. J. HANČÍK ING. KOTLÁN investor: MĚSTO ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

SO200 ZMĚNA Č.1 OBYTNÝ SOUBOR KLAFAR III ČÁST C1, ŽĎÁR NAD SÁZAVOU ING. SEDLÁK. J. HANČÍK ING. KOTLÁN investor: MĚSTO ŽĎÁR NAD SÁZAVOU SO200 ZMĚNA Č.1 vedoucí projektant zodp. projektant vypracoval kontroloval ING. SEDLÁK ING. SEDLÁK J. HANČÍK ING. KOTLÁN investor: MĚSTO ŽĎÁR NAD SÁZAVOU akce OBYTNÝ SOUBOR KLAFAR III ČÁST C1, ŽĎÁR NAD

Více

Potřeba tepla na vytápění (tepelná ztráta celého objektu) je stanovena podle ČSN060210 výpočtovým programem a je 410,0kW.

Potřeba tepla na vytápění (tepelná ztráta celého objektu) je stanovena podle ČSN060210 výpočtovým programem a je 410,0kW. VYTÁPĚNÍ ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Podkladem pro zpracování projektové

Více

TZB Městské stavitelství

TZB Městské stavitelství Katedra prostředí staveb a TZB TZB Městské stavitelství Zpracovala: Ing. Irena Svatošová, Ph.D. Nové výukové moduly vznikly za podpory projektu EU a státního rozpočtu ČR: Inovace a modernizace studijního

Více

ZTI vodovod, kanalizace, plynovod

ZTI vodovod, kanalizace, plynovod ZTI vodovod, kanalizace, plynovod OBSAH: 1. ÚVOD 2. KANALIZACE 3. VODOVOD 4. DOMOVNÍ PLYNOVOD 5. ZÁVĚR 1. ÚVOD Projekt řeší domovní vodovod, domovní splaškovou a dešťovou kanalizaci a domovní plynovod

Více

TECHNICKÝ LIST 1) Výrobek: VÍCEVRSTVÉ POTRUBÍ ALPEX GAS 2) Typ: IVAR.ALPEX-GAS 3) Charakteristika použití:

TECHNICKÝ LIST 1) Výrobek: VÍCEVRSTVÉ POTRUBÍ ALPEX GAS 2) Typ: IVAR.ALPEX-GAS 3) Charakteristika použití: 1) Výrobek: VÍCEVRSTVÉ POTRUBÍ ALPEX GAS 2) Typ: IVAR.ALPEX-GAS 3) Charakteristika použití: Kvalita kombinovaná s flexibilitou stojí za úspěchem nejkvalitnějšího plastového potrubí německé firmy FRÄNKISCHE

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B.1. POPIS ÚZEMÍ STAVBY a) Charakteristika stavebního pozemku Stavba se nachází v nezastavěné části obce Kupařovice. b) Výčet a závěry provedených průzkumů a rozborů Stavba

Více

Město Týniště nad Orlicí Mírové nám. 90 517 21 Týniště nad Orlicí

Město Týniště nad Orlicí Mírové nám. 90 517 21 Týniště nad Orlicí Město Týniště nad Orlicí Mírové nám. 90 517 21 Týniště nad Orlicí naše značka vyřizuje datum 5001146349 Monika Řeháková 09.07.2015 Věc: STL plynovodní přípojka - Ubytovna "Modrák" Obec: Týniště nad Orlicí

Více

Tlaková kanalizace a vodovod Psáry, Dolní Jirčany lokalita Vysoká TLAKOVÁ KANALIZACE A VODOVOD PSÁRY, DOLNÍ JIRČANY LOKALITA VYSOKÁ

Tlaková kanalizace a vodovod Psáry, Dolní Jirčany lokalita Vysoká TLAKOVÁ KANALIZACE A VODOVOD PSÁRY, DOLNÍ JIRČANY LOKALITA VYSOKÁ PROJEKT IV CZ PLUS, s.r.o. IČO:24168955 Tlaková kanalizace a vodovod Psáry, Dolní Jirčany lokalita Vysoká Technická zpráva TLAKOVÁ KANALIZACE A VODOVOD PSÁRY, DOLNÍ JIRČANY LOKALITA VYSOKÁ Projekt pro

Více

B.8.01 TECHNICKÁ ZPRÁVA

B.8.01 TECHNICKÁ ZPRÁVA B.8.01 TECHNICKÁ ZPRÁVA MATEŘSKÁ ŠKOLKA ZDIBY OBJEKT : SO 08 STL plynovodní přípojka PŘÍLOHA : B.8 STL plynovodní přípojka INVESTOR : MĚSTO ZDIBY PROJEKTANT : Vladislavova 29/I, 566 01 Vysoké Mýto ZAKÁZK.

Více

OBSAH: A) KANALIZACE

OBSAH: A) KANALIZACE OBSAH: A) KANALIZACE 1 Úvod: 1 Technické řešení: 1 Materiál: 2 Výpočet odtokových množství : 2 Provádění a uvedení do provozu 3 Předpisy a POV 3 B) VODOVOD 3 Úvod: 3 Technické řešení: 4 Materiál: 4 Výpočet

Více

Trubky HDPE pro uložení a ochranu optických kabelů

Trubky HDPE pro uložení a ochranu optických kabelů Trubky HDPE pro uložení a ochranu optických kabelů Použití pro ukládání optických kabelů, poskytují optickým kabelům mechanickou a chemickou ochranu. Možnost výměny již vložené kabeláže. Jsou určeny zejména

Více

13/7.3 VNITŘNÍ ROZVODY VODY

13/7.3 VNITŘNÍ ROZVODY VODY STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ DETAILY V OBRAZE Část 13, Díl 7, Kapitola 3, str. 1 13/7.3 VNITŘNÍ ROZVODY VODY Zajišťuje dopravu vody od hlavního uzávěru vnitřního vodovodu ke všem výtokům a zařízením. Při návrhu

Více

TPG Plynovody a přípojky G

TPG Plynovody a přípojky G TPG Plynovody a přípojky G 702 01 TECHNICKÁ PRAVIDLA PLYNOVODY A PŘÍPOJKY Z POLYETYLENU GAS MAINS AND SERVICE PIPES OF POLYETHYLENE Schválena dne: Registrace Hospodářské komory České republiky: Realizace

Více

PŘÍPOJKA PLYNU TECHNICKÁ ZPRÁVA. PRAJAGA Na Žvahově 502/30 Praha 5 - Hlubočepy, GSM. : mail :

PŘÍPOJKA PLYNU TECHNICKÁ ZPRÁVA. PRAJAGA Na Žvahově 502/30 Praha 5 - Hlubočepy, GSM. : mail : N ± 0,000 = 288,35 m.n.m.bpv Na Žvahově 502/30 GSM. : + 420 608 702 512 mail : poldauf@prajaga.cz VYPRACOVAL ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT HLAVNÍ INŽENÝR PROJEKTU AUTOR Ing.arch.Martin Poldauf NÁZEV STAVBY INVESTOR

Více

BEZPEČNÉ PŘECHODY PRO CHODCE V OBCI JABLUNKOV VÝMĚNA VODOVODNÍHO POTRUBÍ DN 150 DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ (DSP) TECHNICKÁ ZPRÁVA

BEZPEČNÉ PŘECHODY PRO CHODCE V OBCI JABLUNKOV VÝMĚNA VODOVODNÍHO POTRUBÍ DN 150 DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ (DSP) TECHNICKÁ ZPRÁVA BEZPEČNÉ PŘECHODY PRO CHODCE V OBCI JABLUNKOV VÝMĚNA VODOVODNÍHO POTRUBÍ DN 150 DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ (DSP) TECHNICKÁ ZPRÁVA Objednatel: Městský úřad Jablunkov Dukelská 144 739 91 Jablunkov

Více

D.3.1. Technická zpráva

D.3.1. Technická zpráva D.3.1 Název akce: Čištění odpadních vod Hřivno kanalizace s výtlakem na ČOV Chotětov Část: SO 03 - D.3 Čerpací stanice - Přípojka n.n. Investor: Městys Chotětov Zakázkové číslo: VIS 2/16-006 Stupeň: Projekt

Více

1. ÚVOD... 2 2. PLYN... 4

1. ÚVOD... 2 2. PLYN... 4 1. ÚVOD... 2 1.1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 1.2. SEZNAM PŘÍLOH... 3 1.3. PODKLADY... 4 1.4. ZÁMĚR ČÁSTI PROJEKTU... 4 1.5. STÁVAJÍCÍ STAV... 4 2. PLYN... 4 2.1. SPOTŘEBA PLYNU... 4 2.2. PŘIPOJENÍ OBJEKTU

Více

Rekonstrukce vodovodů bezvýkopově

Rekonstrukce vodovodů bezvýkopově Rekonstrukce vodovodů bezvýkopově Výměny ocelových a litinových přípojek...metoda, KTERÁ SE VÁM VYPLATÍ CO VÁM NABÍZÍME Bezvýkopovou a trasově přesnou výměnu a zřizování nových domovních přípojek metodou

Více

Plánování, příprava a realizace investic do PZ

Plánování, příprava a realizace investic do PZ Stran: 1 / 10 Tato směrnice obsahuje celkem 8 tematicky samostatných částí: I. obecná část II. Obsah a rozsah PD na stavby PZ III. Obsah výkazu výměr a rozpočtu pro stavby PZ IV. Zajištění kvality staveb

Více

Rekonstrukce administrativní budovy Olbrichova 15-1. etapa

Rekonstrukce administrativní budovy Olbrichova 15-1. etapa Rekonstrukce administrativní budovy Olbrichova 15-1. etapa Místo stavby : Opava, Olbrichova 15 Katastrální území : Opava - Předměstí Investor : Zemský archiv v Opavě Zodpovědný projektant : ing. arch.

Více

STAVEBNÍ PŘIPRAVENOST A TECHNICKO, DODACÍ PODMÍNKY ČISTÍREN ODPADNÍCH VOD TEROVA 5,10,15

STAVEBNÍ PŘIPRAVENOST A TECHNICKO, DODACÍ PODMÍNKY ČISTÍREN ODPADNÍCH VOD TEROVA 5,10,15 STAVEBNÍ PŘIPRAVENOST A TECHNICKO, DODACÍ PODMÍNKY ČISTÍREN ODPADNÍCH VOD TEROVA 5,10,15 nádrže OBSAH : B1 Stavební připravenost - postup při osazování nádrží B2 Technicko dodací podmínky B3 možnosti montáže

Více

Technická zpráva zdravotechnika a plynoinstalace

Technická zpráva zdravotechnika a plynoinstalace Technická zpráva zdravotechnika a plynoinstalace 1. Základní identifikační údaje akce Název stavby: Rodinný dům Neratov Objekt: Rodinný dům Místo stavby: Neratov, p.č. 11/1 v k.ú. Neratov Účel stavby:

Více