WALK. ertex WALK VRSTVENÉ BEZPECNOSTNÍ SKLO VSG. Postaveno bezpecne. ertl-glas.at. Pochozí vrstvené průhledné sklo

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "WALK. ertex WALK VRSTVENÉ BEZPECNOSTNÍ SKLO VSG. Postaveno bezpecne. ertl-glas.at. Pochozí vrstvené průhledné sklo"

Transkript

1 2013 WALK Pochozí vrstvené průhledné sklo ertl-glas.at ertex WALK VRSTVENÉ BEZPECNOSTNÍ SKLO VSG Pochozí horizontální zasklení z vrstveného bezpečnostního skla VSG (rakouská norma ÖNORM EN ISO 12543) s běžným použitím v prostředí využívaném osobami. Na schody, schodištní stupně, lávky a kryty světlíků. Postaveno bezpecne

2 75 LET ZKUŠENOSTÍ S VÝROBOU SKLA

3 ertex WALK Pochozí vrstvené bezpečnostní sklo s běžným použitím v prostředí využívaném osobami. Výroba skla a vybavení v závislosti na geometrii skla, jeho uložení a využití. Technické údaje TLOUŠT KY SKLA (standardní konstrukce): od 20 mm do 68 mm Výrobní rozmery: max x 4840 mm min. 300 x 550 mm (příp. podle staticky potřebné konstrukce) Pomer stran: 1:20 Maximální hmotnost jednotky: 1500 kg Údaje o výrobku Definice ertex WALK se vyrábí alespoň ze dvou skel, která se proloží houževnatě pružnou a proti roztržení vysoce odolnou PVB fólií, která se během výrobního procesu (ÖNORM EN 14449) spojí v pevnou jednotku. ertex WALK splňuje normované podmínky skla VSG pro horizontální zasklení. Definice pojmu podle normy ONORM B Část 4_2009: Pochozí zasklení Prosklení s běžným použitím v prostředí využívaném osobami. Prosklení se provádějí výhradně z VSG s doplňkovou zátěžovou vrstvou, která nesmí být brána v úvahu ve statických výpočtech. Zátěžová vrstva smí být vypuštěna u užitných kategorií A a B (podle normy ÖNORM B ). Pochozí zasklení, na která lze vstoupit pouze pro účely úklidu a údržby, a/nebo Pochozí zasklení, na která lze vjíždět automobily, nejsou předmětem této brožury. Vhodnost použití Základem je nosné paketové vrstvené bezpečnostní sklo laminované podle normy ÖNORM EN ISO z normálně chlazeného sodnovápenato-křemičitého skla (plavené sklo). Druhy a typy skel uvedené v jednotlivých tabulkách představují doporučení na základě průběžně liniově uložených panelů. Vychází se z užitného zatížení z Eurocode 1, z působení vlastní hmotnosti, rovnoměrného zatížení a samotného zatížení a dále z podmínek uložení podle příslušných norem. Hrany skel u ertex WALK jsou zpravidla jemně broušené. Jiné opracování hran (podle normy ÖNORM B 3725) je nutno upřesnit v objednávce. I přes opracování hran je nutné brát v úvahu výrobně podmíněné rozměrové tolerance. Nosná bezpecnost Konkrétní zadání potřebné zátěžové vrstvy, stejně jako rozhodnutí ohledně protiskluzových opatření je zapotřebí dojednat, a proto se jedná o záležitosti zahrnuté do fáze plánování a objednávky. Stavební právo a norma ÖNORM B 1600_bezbariérové stavby stanovují pro účely předcházení případům uklouznutí, že přístupové cesty do budovy, stejně jako chodby a schodiště v obecně přístupných prostorách budou mít povrch, který v dostatečné míře zabraňuje uklouznutí. Třída prevence proti uklouznutí R v závislosti na místě použití.

4 1 ertex WALK druh: ertex WALK druh: Tabule se čtyřstranným průběžným liniovým uložením se zohledněním působení a užitných kategorií podle ÖNORM B :2011 Pro obytné plochy (s volitelnou zátěžovou vrstvou) Tabule s dvoustranným průběžným liniovým uložením na protilehlých hranách se zohledněním působení podle užitných kategorií podle ÖNORM B :2011 Pro obytné plochy (s volitelnou zátěžovou vrstvou) DÉLKA ŠÍRKA ULOŽENÁ DÉLKA ŠÍRKA (volná opěrná délka mezi uloženími) mm mm / /2 25/2 31/ /2 60/ je nepřípustnou oblastí vzhledem k délce hrany uložení! 300 volná šírka Příklad: A1 Plochy místností v obytných budovách a domech a místnosti s obytným využitím ve stávajících budovách A2 Nesnímatelné, pochozí stropní podlahy B1 Kancelářské plochy ve stávajících budovách Příklad: A1 Plochy místností v obytných budovách a domech a místnosti s obytným využitím ve stávajících budovách A2 Nesnímatelné, pochozí stropní podlahy B1 Kancelářské plochy ve stávajících budovách Schéma velikostí pro urcení tloušt ky skla kruhových tvaru s osobní záteží a s kruhovým liniovým uložením ø v mm Doporucený typ: ertex WALK Art: ertex WALK Art: ertex WALK Art: /2 25/2 31/2 31/2 39/2 46/3 46/3 46/3 46/3 68/4 46/3 46/3 68/4 68/4 68/4

5 3 ertex WALK druh: ertex WALK druh: Čtyřstranně průběžně liniově uložená zasklení Pro přístupové plochy v kancelářských budovách (B2) a pro plochy, kde se shromažďují osoby (zátěžová vrstva podle ÖNORM B je povinná) Čtyřstranně průběžně liniově uložená zasklení Plochy s potenciální vysokou frekvencí pohybu osob, plochy s možností výkonu tělesných aktivit a s potenciálním vznikem tlačenic (zátěžová vrstva podle ÖNORM B je povinná) DÉLKA ŠÍRKA DÉLKA ŠÍRKA mm mm / /3 46/ / / Příklad: C1 Plochy se stoly apod., například třídy ve školách, restauracích a přijímacích salóncích C2 Plochy s pevně uchycenými plochami k sezení, například kostely, divadla, konferenční sály, přednáškové sály, nádražní čekárny C3.1 Přístupové plochy bez překážek pohybu osob, plochy s hustou frekvencí osob D1 Plochy v maloobchodních prodejnách Příklad: C3.2 Přístupové plochy ve veřejných budovách, školy a správní budovy, hotely, nemocnice a nádražní haly C4 Plochy v tanečních sálech, tělocvičnách a na pódiích C5 Přístupové prostory a plochy (stropy) v budovách, kde se pořádají veřejné akce, jako jsou koncertní sály, sportovní haly, terasy a nástupiště D2 Plochy v obchodních domech Z důvodu přehlednosti a srovnatelnosti jsou v tabulkách brány v úvahu pouze tři podstatné znaky použití: obytné plochy, přístupové plochy, kde se shromažďují osoby, a plochy s vysokou frekvencí osob. V dílčích prostorách předpokládá Eurocode ještě podrobnější odstupňování zátěže (např. pět podskupin v užitné kategorii C). Skleněné konstrukce uvedené pod příslušným údajem užitného zatížení v diagramu (rovnoměrné zatížení v kn/m2 se rovná prvnímu číslu dvojice čísel, samotné zatížení v kn se rovná druhému číslu) na floatovém základě (vyjma zátěžové vrstvy) představují doporučení. V případě objednávky je může společnost ERTL GLAS AG po vyjasnění skutečné podmínky užívání potvrdit výpočtem. Zasklení POCHOZÍ pro účely údržby a úklidu nejsou předmětem orientačních tabulek, a musí být tudíž dojednána zvlášť.

6 Oblasti použití C3.2: přístupové plochy ve škole (lávka). C2: dvojitá podlaha s efektním osvětlením v čekárně. D2: přístupová plocha v nákupním centru.

7 Montáž a aplikacní doporucení Vnitřní konstrukce pro pokládku skleněných panelů musí být rovná, nezkroucená, dokonale vodorovná a musí přesně lícovat. Lem průběžně liniově uloženého zasklení musí být minimálně 30 mm, pouze u čtyřstranného průběžně liniově uložení a délce opory < 400 mm dostačuje lem 20 mm. Upozornění: v případě příliš širokých podpěr skla vznikají teplotní rozdíly a tím i nebezpečí lokálního teplotního přetížení. Jako tlakově stabilní uložení/mezivrstva se přednostně používá silikonový pás (Shore-A 60 80) nebo neoprenový pás. Uložení musí být schopné vyrovnat tloušťkové rozdíly v rámci tolerancí. V žádném případě nepoužívejte tvrdnoucí materiál. Vzdálenost spár resp. vzdálenost mezi sklem a konstrukcí by měla být > 5 mm. Těsnění spár pomocí trvale elastického tmelu kompatibilního s vrstveným bezpečnostním sklem VSG, nejlépe silikon. Zabraňte vytváření tepla v bezprostřední blízkosti tabule. Například u podsvícených skleněných ploch by se tabulové vrstvy z normálně chlazeného sodnovápenatokřemičitého skla mohly tepelně přetížit. Na ochranu skleněné jednotky před nekontrolovaným tepelným zářením dbejte na konstrukčně dostačující odvětrání meziprostoru. ertex WALK lze také sestavovat ze skel s vyšší teplotní odolností (TVG částečně předpjaté sklo s příslušnou potřebnou tloušťkou skla). Utěsnění (kompatibilní s vrstveným bezpečnostním sklem) 6mm krycí tabule (ESG jednovrstvé bezpečnostní sklo) jako zátěžová vrstva např. EGOPREN C1 PVB laminát 0,76 mm Distanční kolík (nevzpřičitelný) Rámování na všech stranách Tlakově stabilní uložení cca Shore, 5 mm (např. silikonový pás Ego, termoplasty apod.) 30 mm Dekorace, barvy a optika V současnosti nabízíme na výběr ze čtyř standardních dekorací jako protiskluzový povrch. Design Quadrat (podíl míry barevného pokrytí cca 60%) dosahuje prokazatelně klasifikace R10. Ve srovnání vykazuje 100% pokrytí třídy prevence proti uklouznutí R13. Samozřejmě lze na základě dohody dodat jiné strukturní provedení pro specifický objekt. Designové barvy (nepatrně s ohledem na prevenci proti uklouznutí) lze zvolit ze standardního barevného programu ertex PRINT. Z důvodu obtížně odhadnutelného opotřebení doporučujeme použití krycích barevných odstínů. Základní funkční skladba je jasně průhledná, vyrobena z bezbarvého plaveného skla s průhlednou laminační mezivrstvou z PVB. Požadovanou průhledovou hustotu resp. rozptyl světla a/nebo barevné akcenty lze upravit použitím matných nebo barevných mezivrstev.

8 / /WALK-CZ Obrazová dokumentace: Manfred Beham ERTL GLAS AG ERTL GLAS AKTIENGESELLSCHAFT Franz-Kollmann-Straße 3 A-3300 Amstetten info@ertl-glas.at Tel.: +43/7472/ Fax: +43/7472/ FILIALBETRIEB WAIDHOFEN/YBBS Urltalstraße 13 A-3340 Waidhofen a. d. Ybbs Tel.: +43/7442/ ERTL GLAS AG Vertrieb Deutschland Florian Fuchs fuchs@ertl-glas.at Tel.: +49/177/ HOTEL EXEL**** Alte Zeile 14 A-3300 Amstetten office@hotelexel.com Tel.: +43/7472/ Fax: +43/7472/ EGGER GLAS GMBH Isolier- u. Sicherheitsglaserzeugung Gersdorf 105 A-8212 Pischelsdorf office@egger-glas.at Tel.: +43/3113/ Fax: +43/3113/ EGGER GLAS GMBH Isolier- u. Sicherheitsglaserzeugung Holochergasse 11 A-1150 Wien office.wien@egger-glas.at Tel.: +43/1/ Fax: +43/1/ ERTL GLAS STEKLO PROIZVODNJA STEKLA D.O.O. Kolodvorska Ulica 22 SLO-1310 Ribnica info@ertl-glas.si Tel: Fax: ERTL GLAS S.R.O. Zděbradská 60 CZ Řičany-Jažlovice info@ertlglas.cz Tel.: Fax: ISOSKLO, SPOL. S.R.O. Děbolín 51 CZ Jindřichův Hradec Tel.: Fax: WMA-GLASS S.R.O. Školní 70 CZ Chrastava Tel.: Fax: Skupina ertl-glas.at

2016 digi4cprint. ertl-glas.at. Individuální MOTIVY

2016 digi4cprint. ertl-glas.at. Individuální MOTIVY 2016 digi4cprint Individuální MOTIVY ertl-glas.at ertex Keramický barevný digitální tisk na skle ve formátu XXL Zachyťte nyní po léta ty nejemotivnější momenty v barvě. Skleněný produkt s dekorem, který

Více

Výrobní možnosti. Technické údaje. Definice ertex digi4cprint FROSTED. Přednostmi jsou bezpečnost a stálost barev

Výrobní možnosti. Technické údaje. Definice ertex digi4cprint FROSTED. Přednostmi jsou bezpečnost a stálost barev 2017 ertl-glas.at ertex Tepelne zpevne né sodnovápenato-kr emic ité sklo se zatavenou keramikou téme r bez odrazu sve tla FROSTED prémiový barevný tisk pro barvy bohaté na kontrast. Dekorační produkt pro

Více

2016 digi4cprint. ertl-glas.at. Individuální MOTIVY

2016 digi4cprint. ertl-glas.at. Individuální MOTIVY 2016 digi4cprint Individuální MOTIVY ertl-glas.at ertex Keramický barevný digitální tisk na skle ve formátu XXL Zachyťte nyní po léta ty nejemotivnější momenty v barvě. Skleněný produkt s dekorem, který

Více

Výrobní možnosti. Technické údaje. Definice ertex digi4cprint FROSTED. Přednostmi jsou bezpečnost a stálost barev

Výrobní možnosti. Technické údaje. Definice ertex digi4cprint FROSTED. Přednostmi jsou bezpečnost a stálost barev 2017 ertl-glas.at ertex Tepelne zpevne né sodnovápenato-kr emic ité sklo se zatavenou keramikou téme r bez odrazu sve tla FROSTED prémiový barevný tisk pro barvy bohaté na kontrast. Dekorační produkt pro

Více

ertex Keramický barevný digitální tisk na sklo ve formátu XXL ertl-glas.at

ertex Keramický barevný digitální tisk na sklo ve formátu XXL ertl-glas.at 2016 ertl-glas.at ertex Keramický barevný digitální tisk na sklo ve formátu XXL Nyní ty nejemotivnější momenty v barvě na dlouhé roky. Skleněný produkt s dekorem, který se vyrábí nanášením keramických

Více

pro budovy a ostatní stavby

pro budovy a ostatní stavby COLOR&PRINT 2015 pro budovy a ostatní stavby ertl-glas.at ertex kreace s barvou na sklo Celoplošně či částečně emailované sklo, které se vyrábí nanášením a zapečením keramických barev jako ESG (jednovrstevné

Více

VSG. ertex VRSTVENÉ BEZPECNOSTNÍ ˇ SKLO (VSG) Postaveno bezpecne ˇ ˇ. ertl-glas.at. pro budovy a ostatní stavby

VSG. ertex VRSTVENÉ BEZPECNOSTNÍ ˇ SKLO (VSG) Postaveno bezpecne ˇ ˇ. ertl-glas.at. pro budovy a ostatní stavby 2014 VSG pro budovy a ostatní stavby ertl-glas.at ertex VRSTVENÉ BEZPECNOSTNÍ ˇ SKLO (VSG) Jedná se o tabulové sklo, rovné nebo prohnuté, též barevné, které je tvořeno dvěma nebo více tabulemi. V případě

Více

DEFINICE VÍCETABULOVÉHO IZOLACNÍHO ˇ SKLA (MIG podle ÖNORM EN 1279)

DEFINICE VÍCETABULOVÉHO IZOLACNÍHO ˇ SKLA (MIG podle ÖNORM EN 1279) MIG 2013 ertl-glas.at DEFINICE VÍCETABULOVÉHO IZOLACNÍHO ˇ SKLA (MIG podle ÖNORM EN 1279) Mechanicky stabilní a odolná jednotka z minimálně dvou skleněných tabulí, které jsou od sebe odděleny jednou nebo

Více

ESG. ertex JEDNOVRSTVÉ BEZPECNOSTNÍ ˇ SKLO (ESG) Postaveno bezpecne ˇ ˇ. ertl-glas.at. pro budovy a ostatní stavby

ESG. ertex JEDNOVRSTVÉ BEZPECNOSTNÍ ˇ SKLO (ESG) Postaveno bezpecne ˇ ˇ. ertl-glas.at. pro budovy a ostatní stavby 2014 ESG pro budovy a ostatní stavby ertl-glas.at ertex JEDNOVRSTVÉ BEZPECNOSTNÍ ˇ SKLO (ESG) Tepelně předpjaté základní sklo vysoce odolné proti úderu, zkroucení a změnám teplot. Postaveno bezpecne ˇ

Více

Zatížení stálá a užitná

Zatížení stálá a užitná ZÁSADY OVĚŘOVÁNÍ EXISTUJÍCÍCH KONSTRUKCÍ Zatížení stálá a užitná prof. Ing. Milan Holický, DrSc. Kloknerův ústav, ČVUT v Praze 1. Zatížení stálá 2. Příklad stanovení stálého zatížení na základě zkoušek

Více

Max Exterior balkonové podlahové desky

Max Exterior balkonové podlahové desky BALKONOVÁ PODLAHOVÁ DESKA Max balkonové podlahové desky Obr. 1 POVRCH HEXA Obr. 2 AKRYL-POLYURETAN (ochrana proti povětrnostním vlivům) S POVRCHEM HEXA UNI-DEKOR POPIS MATERIÁLU Max balkonové podlahové

Více

Správné použití bezpečnostního skla Směrnice S03/2015 ČKLOP

Správné použití bezpečnostního skla Směrnice S03/2015 ČKLOP Správné použití bezpečnostního skla Směrnice S03/2015 ČKLOP /Bezpečnost /Normy a předpisy /Správné použití bezpečnostního skla Směrnice S03/2015 ČKLOP 4.2.2015 Miroslav Sázovský Bezpečnost/ Normy a předpisy

Více

POUŽITÍ BEZPEČNÉHO P ROSKLENÍ VE STAVBÁCH

POUŽITÍ BEZPEČNÉHO P ROSKLENÍ VE STAVBÁCH POUŽITÍ BEZPEČNÉHO P ROSKLENÍ VE STAVBÁCH Směrnice České komory lehkých obvodových plášťů S03/2015 Vydala ČKLOP Vydání první 2015 Obsah 1. Předmět směrnice... 3 2. Legislativní požadavky... 3 3. Citované

Více

COLTLITE POPIS VÝROBKU COLTLITE

COLTLITE POPIS VÝROBKU COLTLITE POPIS VÝROBKU FUNKCE VÝROBKU: Lamelové okno Coltlite je určeno k přirozenému větrání budov, dennímu osvětlení vnitřních prostor budov a dále k přirozenému odvodu kouře a tepla při požáru. Okno Coltlite

Více

2. přednáška, Zatížení a spolehlivost. 1) Navrhování podle norem 2) Zatížení podle Eurokódu 3) Zatížení sněhem

2. přednáška, Zatížení a spolehlivost. 1) Navrhování podle norem 2) Zatížení podle Eurokódu 3) Zatížení sněhem 2. přednáška, 25.10.2010 Zatížení a spolehlivost 1) Navrhování podle norem 2) Zatížení podle Eurokódu 3) Zatížení sněhem Navrhování podle norem Navrhování podle norem Historickéa empirickémetody Dovolenénapětí

Více

COLTLITE POPIS VÝROBKU COLTLITE

COLTLITE POPIS VÝROBKU COLTLITE FUNKCE VÝROBKU: Lamelové okno Coltlite je určeno k přirozenému větrání budov, dennímu osvětlení vnitřních prostor budov a dále k přirozenému odvodu kouře a tepla při požáru. Okno Coltlite může být použito

Více

FIRESWISS FOAM. Technické informace Požárně odolné sklo

FIRESWISS FOAM. Technické informace Požárně odolné sklo Technické informace Požárně odolné sklo 15-11 základní sklo 3 2 1 3 x 2 x tepelně transformační vrstva 1 mm tloušťka 11 mm hmotnost 27.5 kg/sqm Tepelně transformační vrstva Float sklo 3 mm 15-12 O 3 2

Více

1 Kombinace zatížení EN 1990 Zásady navrhování konstrukcí

1 Kombinace zatížení EN 1990 Zásady navrhování konstrukcí 1 Kombinace zatížení EN 1990 Zásady navrhování konstrukcí 1.1 Mezní stav únosnosti (STR/GEO) Základní kombinace zatížení (EN 1990, rce 6.10) j 1 G, j Gk, j " + " P P " + " Q, 1 Qk, 1" + " Q,iψ 0,i i> 1

Více

Railing Systems. jednoduše a efektivně

Railing Systems. jednoduše a efektivně Railing Systems jednoduše a efektivně REVOLUCE v oboru celoskleněného zábradlí Balardo je kompletně novou koncepcí skleněného zábradlí, která umožnila snížit náklady na výrobu i montáž. Systém Balardo

Více

stratobel 22.x ultratenké vrstvené Bezpečnostní sklo

stratobel 22.x ultratenké vrstvené Bezpečnostní sklo stratobel 22.x ultratenké vrstvené Bezpečnostní sklo SKUPINA AGC S V ě TOVý LÍDR V OBLASTI PLOCHé HO SKLA AGC (Asahi Glass Company) vyrábí a zpracovává ploché sklo pro stavební sektor a specializovaná

Více

Schöck Isokorb typ KS

Schöck Isokorb typ KS Schöck Isokorb typ 20 Schöck Isokorb typ 1 Obsah Strana Varianty připojení 16-165 Rozměry 166-167 Dimenzační tabulky 168 Vysvětlení k dimenzačním tabulkám 169 Příklad dimenzování/upozornění 170 Údaje pro

Více

Obložkové zárubně ke stavebním pouzdrům

Obložkové zárubně ke stavebním pouzdrům Obložkové zárubně ke stavebním pouzdrům pro dokončenou sílu stěny 100 a 125 mm se symetrickým uložením pro jednokřídlé i dvoukřídlé systémy MONTÁŽNÍ NÁVOD URČENÍ ZÁSAD POUŽITÍ A ÚDRŽBY Před zahájením montáže

Více

Montované technologie. Technologie staveb Jan Kotšmíd,3.S

Montované technologie. Technologie staveb Jan Kotšmíd,3.S Montované technologie Technologie staveb Jan Kotšmíd,3.S Montované železobetonové stavby U montovaného skeletu je rozdělena nosná část sloupy, průvlaky a stropní panely) a výplňová část (stěny): Podle

Více

AGILE 150. A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba. A. Bezpečnostní pokyny. Montáž na strop

AGILE 150. A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba. A. Bezpečnostní pokyny. Montáž na strop AGILE 50 2/ / 00650 A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba A. Bezpečnostní pokyny Důležité bezpečnostní pokyny pro montáž a použití kování pro sklo DORMA (je nutné dodržovat přídavné údaje

Více

Modulární podhledový systém KV - B/105.02/A Modulární podhledový systém KNIHA VÝROBKŮ. Podhledy 1/

Modulární podhledový systém KV - B/105.02/A Modulární podhledový systém KNIHA VÝROBKŮ. Podhledy 1/ 105.02.1 Popis Stropní panely 105.02 jsou určeny pro vestavbu samonosných podhledů čistých prostor, kde se počítá s omezeným pohybem osob na horní straně podhledu při montáži a servisních pracích. K přichycení

Více

2014/2015 STAVEBNÍ KONSTRUKCE SBORNÍK PŘÍKLADŮ PŘÍKLADY ZADÁVANÉ A ŘEŠENÉ V HODINÁCH STAVEBNÍCH KONSTRUKCÍ. SŠS Jihlava ING.

2014/2015 STAVEBNÍ KONSTRUKCE SBORNÍK PŘÍKLADŮ PŘÍKLADY ZADÁVANÉ A ŘEŠENÉ V HODINÁCH STAVEBNÍCH KONSTRUKCÍ. SŠS Jihlava ING. 2014/2015 STAVEBNÍ KONSTRUKCE SBORNÍK PŘÍKLADŮ PŘÍKLADY ZADÁVANÉ A ŘEŠENÉ V HODINÁCH STAVEBNÍCH KONSTRUKCÍ SŠS Jihlava ING. SVOBODOVÁ JANA OBSAH 1. ZATÍŽENÍ 3 ŽELEZOBETON PRŮHYBEM / OHYBEM / NAMÁHANÉ PRVKY

Více

DOKUMENTACE. ZASKLENÍ LODŽIÍ (panelový obytný objekt typu T-06B) THERMALUX BEZRÁMOVÝ. Mandysova Hradec Králové. Vlastníci bytových jednotek

DOKUMENTACE. ZASKLENÍ LODŽIÍ (panelový obytný objekt typu T-06B) THERMALUX BEZRÁMOVÝ. Mandysova Hradec Králové. Vlastníci bytových jednotek DOKUMENTACE NÁZEV AKCE : ZASKLÍVACÍ SYSTÉM : OBJEKT : INVESTOR : ZASKLENÍ LODŽIÍ (panelový obytný objekt typu T-06B) THERMALUX BEZRÁMOVÝ Mandysova 1301 1308 Hradec Králové Vlastníci bytových jednotek ZHOTOVITEL

Více

www.muenker.com Prosvětlovací desky

www.muenker.com Prosvětlovací desky www.muenker.com Prosvětlovací desky Prosvětlovací desky polyester Popis Polyesterové trapézové prosvětlovací desky se tvarují kontinuálním laminovacím procesem ze skelných vláken a polyesterové pryskyřice

Více

Skryté závěsy pro skl eněné dveře v jedné rovině se zárubní

Skryté závěsy pro skl eněné dveře v jedné rovině se zárubní TECTUS Glas Skryté závěsy pro skleněné dveře v jedné Minimalistické, Elegantní, Transparentní rovině se zárubní TECTUS GLAS 3 TECTUS GLAS skryté závěsy v jedné rovině se zárubní pro skleněné dveře Společnost

Více

T 2.3/7/CZ/1. Stropní vyústě. Doporučené použití v místnostech s výškou do cca 4,0 m. The art of handling air

T 2.3/7/CZ/1. Stropní vyústě. Doporučené použití v místnostech s výškou do cca 4,0 m. The art of handling air T 2.//CZ/1 Stropní vyústě Typ DLQL Doporučené použití v místnostech s výškou do cca 4,0 m The art of handling air Popis Popis 2 Provedení Rozměry Materiál Instalace 4 Směry výfuku 5 Definice 6 Rychlý výběr

Více

Litý cementový potěr. Evoluce v podlahách

Litý cementový potěr. Evoluce v podlahách Litý cementový potěr Evoluce v podlahách je litý cementový podlahový potěr se samonivelační schopností. Díky svým unikátním vlastnostem umožňuje provádět podlahy s vysokou pevností, přesností a odolností.

Více

ainline CEdr TE TECEdrainline Seznam sortimentu 2015

ainline CEdr TE TECEdrainline Seznam sortimentu 2015 Seznam sortimentu 2015 STAVEBNICE Stavebnicově postavený program se skládá z četného množství roštů, žlabů a sifonů. Díky tomu lze vzájemnou kombinací splnit přání každého zákazníka. V nabídce najdete

Více

Ambiente Contract-SL Contract-Lock Elegance

Ambiente Contract-SL Contract-Lock Elegance Ambiente Contract-SL Contract-Lock Elegance 2015-2016 Luxusní vinylové dílce Volně kladené dlaždice a lamely Tkané vinylové čtverce Vytváříme atmosféru Architekti, interiéroví designéři a firmy zabývající

Více

Celoskleněná příčka Nüsing Visioline

Celoskleněná příčka Nüsing Visioline Celoskleněná příčka Nüsing Visioline Transparentní řešení. Nüsing mobilní příčky Více světla více prostoru. Čisté dělení: Mobilní skleněné příčky. Průhledné řešení skleněná mobilní příčka v interiéru.

Více

Prosklené konstrukce. Promat s.r.o. V. P. Čkalova 22/ Praha 6 Bubeneč. tel.: fax:

Prosklené konstrukce. Promat s.r.o. V. P. Čkalova 22/ Praha 6 Bubeneč. tel.: fax: Promat s.r.o. V. P. Čkalova /78 60 00 Praha 6 Bubeneč tel.: +0 390 8 +0 33 33 806 fax: +0 33 333 76 www.promatpraha.cz promat@promatpraha.cz Prosklené konstrukce V posledních letech se vyskytují požadavky

Více

ColFlex TECHNICKÝ LIST

ColFlex TECHNICKÝ LIST Popis Výhody Typické aplikace Příprava podkladu Aplikace je homogenní pružná hydroizolační páska určená pro aplikace na plochy, které jsou vystaveny vysokému tlaku vody. Páska je vhodná pro venkovní aplikace,

Více

EJOT PVC EJObar a TPO EJObar Návod na montáž. Jednoduché řešení upevnění pro fóliové střechy z PVC a TPO.

EJOT PVC EJObar a TPO EJObar Návod na montáž. Jednoduché řešení upevnění pro fóliové střechy z PVC a TPO. EJOT PVC EJObar a TPO EJObar Návod na montáž Jednoduché řešení upevnění pro fóliové střechy z PVC a TPO. Použití EJObar jako volně položeného nebo přivařeného k fólii V řadě případů, které nevyžadují pevné

Více

ÚNIKOVÉ CESTY A VÝCHODY

ÚNIKOVÉ CESTY A VÝCHODY ÚNIKOVÉ CESTY A VÝCHODY Zákon č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů, stanovuje v 5 odst. 1 písm. b) povinnost pro právnické osoby a podnikající fyzické osoby vytvářet podmínky

Více

h a n d b o o k A L F A 3 0 0

h a n d b o o k A L F A 3 0 0 handbook A LFA 300 úvod je stabilní a flexibilní, jehož základním konstrukčním prvkem je most. Vhodný je pro vybavování všech druhů kanceláří, call center, zasedacích či školících místností apod. Stoly

Více

TECHNICKÝ LIST č. AAG/06a AAG plochý skleněný světlík v hliníkovém rámu

TECHNICKÝ LIST č. AAG/06a AAG plochý skleněný světlík v hliníkovém rámu TECHNICKÝ LIST č. AAG/06a AAG plochý skleněný světlík v hliníkovém rámu Popis: AAG světlíky s novým Al profilem vynikají moderním vzhledem a výbornými termoizolačními parametry. Výhodou je samočistící

Více

TECHNICKÝ LIST č. AAG/07a AAG plochý skleněný světlík v hliníkovém rámu

TECHNICKÝ LIST č. AAG/07a AAG plochý skleněný světlík v hliníkovém rámu TECHNICKÝ LIST č. AAG/07a AAG plochý skleněný světlík v hliníkovém rámu Popis: AAG světlíky s novým Al profilem vynikají moderním vzhledem a výbornými termoizolačními parametry. Výhodou je samočistící

Více

AGILE 150. A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba

AGILE 150. A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba WN 800.52.667.6.32, 12/12 / 006701 A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba A. Bezpečnostní pokyny Důležité bezpečnostní pokyny pro montáž a použití kování pro sklo DORMA (je nutné dodržovat

Více

Technický návod je vytvořen tak, aby mohlo být provedeno posouzení shody také podle 5 (vazba na 10).

Technický návod je vytvořen tak, aby mohlo být provedeno posouzení shody také podle 5 (vazba na 10). Technický návod je vytvořen tak, aby mohlo být provedeno posouzení shody také podle 5 (vazba na 0). Lze provést ověření stálosti vlastností podle nařízení EP a Rady (EU) č. 305/20, ve znění pozdějších

Více

HELUZ AKU KOMPAKT 21 broušená nové řešení akustických stěn. Ing. Pavel Heinrich

HELUZ AKU KOMPAKT 21 broušená nové řešení akustických stěn. Ing. Pavel Heinrich HELUZ AKU KOMPAKT 21 broušená nové řešení akustických stěn 1 Smíšené konstrukční systémy (domy > 4. NP) 2 Často nenosné stěny a řešení ukončení koruny stěny pod stropem 3 Zdění v zimním období 4 Technologie

Více

Schöck Tronsole typ B s typem D

Schöck Tronsole typ B s typem D Schöck Tronsole typ B s typem D Schöck Tronsole typ B s prvkem Tronsole typ D Prvek Schöck Tronsole typ B slouží k přerušení akustických mostů mezi schodišťovým ramenem a základovou deskou. Typ D lze použít

Více

» úkolem protipožárních ucpávek a kombinovaných protipožárních systémů je zabránit šíření ohně a tím získat čas pro možný únik osob, záchranu majetku

» úkolem protipožárních ucpávek a kombinovaných protipožárních systémů je zabránit šíření ohně a tím získat čas pro možný únik osob, záchranu majetku BARBORA HYBLEROVÁ » úkolem protipožárních ucpávek a kombinovaných protipožárních systémů je zabránit šíření ohně a tím získat čas pro možný únik osob, záchranu majetku a tím snížení škod na minimální míru»

Více

Schöck Isokorb typ QS

Schöck Isokorb typ QS Schöck Isokorb typ Schöck Isokorb typ Obsah Strana Varianty připojení 182 Rozměry 183 Pohledy/čelní kotevní deska/přídavná stavební výztuž 18 Dimenzační tabulky/vzdálenost dilatačních spar/montážní tolerance

Více

Systém skleněných markýz AL-Sky. Včetně typové statiky! www.isosklo.cz

Systém skleněných markýz AL-Sky. Včetně typové statiky! www.isosklo.cz Systém skleněných markýz AL-Sky A L - S k y Včetně typové statiky! www.isosklo.cz www.isosklo.cz Pomocí tohoto systému Skleněné markýzy AL-SKY je možné vytvořit závěsné zastřešení ze standardních upevňovacích

Více

SPOJE NOSNÝCH KONSTRUKCÍ ZE SKLA

SPOJE NOSNÝCH KONSTRUKCÍ ZE SKLA SPOJE NOSNÝCH KONSTRUKCÍ ZE SKLA Ing. Martina Eliášová, CSc. Katedra ocelových a dřevěných konstrukcí České vysoké učení technické v Praze katedra ocelových a dřevěných konstrukcí 1 OBSAH Úvod šroubované

Více

Principy návrhu 28.3.2012 1. Ing. Zuzana Hejlová

Principy návrhu 28.3.2012 1. Ing. Zuzana Hejlová KERAMICKÉ STROPNÍ KONSTRUKCE ČSN EN 1992 Principy návrhu 28.3.2012 1 Ing. Zuzana Hejlová Přechod z národních na evropské normy od 1.4.2010 Zatížení stavebních konstrukcí ČSN 73 0035 = > ČSN EN 1991 Navrhování

Více

BRUCHAPaneel. Protipožární stěnový WP-F

BRUCHAPaneel. Protipožární stěnový WP-F 31 61 Akustický WP-A 1 PROFIL 6 50 PROFIL 5 BRUCHAPaneel PROFIL 4 PROFIL 3 PROFIL Protipožární stěnový WP-F VIDITELNÉ UPEVNĚNÍ dobré IZOLAČNÍ PROTIHLUKOVÉ VLASTNOSTI bohatá rozmanitost profilů hospodárnější

Více

Technický návod je vytvořen tak, aby mohlo být provedeno posouzení shody také podle 5 (vazba na 10).

Technický návod je vytvořen tak, aby mohlo být provedeno posouzení shody také podle 5 (vazba na 10). Technický návod je vytvořen tak, aby mohlo být provedeno posouzení shody také podle 5 (vazba na 10). Lze provést ověření stálosti vlastností podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 305/2011,

Více

TECHNICKÝ NÁVOD PRO ČINNOSTI AUTORIZOVANÝCH OSOB PŘI POSUZOVÁNÍ SHODY STAVEBNÍCH VÝROBKŮ PODLE

TECHNICKÝ NÁVOD PRO ČINNOSTI AUTORIZOVANÝCH OSOB PŘI POSUZOVÁNÍ SHODY STAVEBNÍCH VÝROBKŮ PODLE Technický návod je vytvořen tak, aby mohlo být provedeno posouzení shody také podle 5 (vazba na 0) Technický návod se nevztahuje na výrobky s ověřováním stálosti vlastností podle nařízení Evropského parlamentu

Více

SCHÖNOX BALTERRA SCHÖNOX BALTERRA. Komplexní jedinečné systémové řešení balkonů a teras. Let s stick together www.schonox.cz

SCHÖNOX BALTERRA SCHÖNOX BALTERRA. Komplexní jedinečné systémové řešení balkonů a teras. Let s stick together www.schonox.cz SCHÖNOX BALTERRA Foto: Ströher GmbH SCHÖNOX BALTERRA Komplexní jedinečné systémové řešení balkonů a teras Unikátní systém pro atraktivní a dlouhodobě funkční řešení dlažeb z keramiky a přírodního kamene

Více

A LED svítidlo kancelářské - přisazené

A LED svítidlo kancelářské - přisazené A LED svítidlo kancelářské - přisazené Kancelářské LED svítidlo se speciálním rozložením jednotlivých LED čipů a optikami pro omezení oslnění Subtilní kovové tělo svítidla v bílé barvě UGR < 16 Životnost

Více

Roth plochý kolektor Heliostar 218... hightech s

Roth plochý kolektor Heliostar 218... hightech s Roth Heliostar nyní též s menší plochou... pro každé použití správná velikost Po úspěšném uvedení na trh kolektoru Roth Heliostar s inovovanou polykarbonátovou vanou je nyní k dodání nově ve dvou různých

Více

JAROSLAV VENDL

JAROSLAV VENDL 21.3.2017 JAROSLAV VENDL OBSAH Úvod - Představení společnosti Stavební sklo Normy Fun facts Základní typy / specifikace / vlastnosti Prosklené příčky v interiérech Typy systémů skleněných příček Způsob

Více

Zinková vrstva. Pasivační vrstva. Základní nátěr. Povrchová vrstva. Ocelový plech. Zinková vrstva. Pasivační vrstva.

Zinková vrstva. Pasivační vrstva. Základní nátěr. Povrchová vrstva. Ocelový plech. Zinková vrstva. Pasivační vrstva. Zinková vrstva Pasivační vrstva Základní nátěr Povrchová vrstva Ocelový plech Zinková vrstva Pasivační vrstva Základní nátěr Ochranný barevný nátěr Barevné povrchové úpravy Pural Matt 50 µm Pural Matt

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.20 Stavebně truhlářské výrobky a jejich

Více

Směrnice 02. Verze č. S02. 008c Dr. Ing. Tomáš Novotný, Bc. Radim Vinkler, Mgr. Simona Fridrišková

Směrnice 02. Verze č. S02. 008c Dr. Ing. Tomáš Novotný, Bc. Radim Vinkler, Mgr. Simona Fridrišková Směrnice 02 Verze č. S02. 008c Dr. Ing. Tomáš Novotný, Bc. Radim Vinkler, Mgr. Simona Fridrišková Obsah Tahokovové podlahové rošty... 3 Tahokovové schodišťové stupně... 11 Tahokovové výplně zábradlí...

Více

OBLOUKOVÉ SVĚTLÍKY P E N D I N G TECHNICKÁ SLOŽKA. Cintralux alu 25 mm. Hliníkový obloukový světlík s vícestěnnou polykarbonátovou výplní

OBLOUKOVÉ SVĚTLÍKY P E N D I N G TECHNICKÁ SLOŽKA. Cintralux alu 25 mm. Hliníkový obloukový světlík s vícestěnnou polykarbonátovou výplní OBLOUKOVÉ SVĚTLÍKY PATENT TECHNICKÁ SLOŽKA P E N D I N G Cintralux alu 25 mm Hliníkový obloukový světlík s vícestěnnou polykarbonátovou výplní 01-02-2018 Obecný popis výrobku Obloukový světlík je vyroben

Více

Sklo v moderním interiéru. Klára Soukupová

Sklo v moderním interiéru. Klára Soukupová Sklo v moderním interiéru Klára Soukupová Současné trendy aplikace z interiérového skla jsou dnes stále více oblíbené odráží trendy interiéru - jednoduchost, jasnost, čistota interiérové sklo na extra

Více

Technické informace DECK STROPNÍ BEDNĚNÍ

Technické informace DECK STROPNÍ BEDNĚNÍ Technické informace DECK STROPNÍ BEDNĚNÍ PASCHAL s.r.o. Tel.: 224 915 451 Vyšehradská 23 Fax.: 224 915 451 128 00 Praha 2 E-mail: info@paschal.cz www.paschal.cz Obsah Technika Paschal-Deck 3-4 Systémové

Více

EURO- Sluneční kolektory typ C20/C22

EURO- Sluneční kolektory typ C20/C22 TECHNICKÁ INFORMACE EURO- Sluneční kolektory typ C/C22 Wagner & Co Vysoce průhledné bezpečnostní sklo nebo antireflexní bezp. sklo Pryžové těsnění EPDM s vulkanizačním spojením rohů Eloxovaný hliníkový

Více

Litý cementový potěr. Evoluce v podlahách

Litý cementový potěr. Evoluce v podlahách Litý cementový potěr Evoluce v podlahách je interiérový cementový podlahový potěr se samonivelační schopností a unikátní technologií integrované ochrany vůči předčasné ztrátě vlhkosti. Dosažené vlastnosti

Více

Předběžný Statický výpočet

Předběžný Statický výpočet ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních staveb Předběžný Statický výpočet Stomatologická klinika s bytovou částí v Praze 5 Bakalářská práce Jan Karban Praha,

Více

Maloobchodní ceník platný od 1.7.2013

Maloobchodní ceník platný od 1.7.2013 Flex * elastická tepelná izolace z dřevovlákna * meziprostorová izolace střech, stropů a stěn * vyšší akumulace tepla * objemová hmotnost cca 50 kg/m3 Tloušťka Formát Balík Paleta Cena Rozměr palety: 1150

Více

OCELOVÉ ROŠTY LISOVANÉ - P ROŠTY

OCELOVÉ ROŠTY LISOVANÉ - P ROŠTY KATALOG VÝROBKŮ OCELOVÉ ROŠTY LISOVANÉ - P ROŠTY KONSTRUKCE Podlahové rošty se skládají z nosných, rozpěrných a lemovacích prutů popř. lemovacích profilů, které tvoří nerozebiratelný celek. Do nosných

Více

RAILING SYSTEMS TECHNICKÁ PŘÍRUČKA JEDNODUŠE A EFEKTIVNĚ

RAILING SYSTEMS TECHNICKÁ PŘÍRUČKA JEDNODUŠE A EFEKTIVNĚ RAILING SYSTEMS TECHNICKÁ PŘÍRUČKA JEDNODUŠE A EFEKTIVNĚ SYSTÉM ZÁBRADLÍ BALARDO je kompletně novou koncepcí skleněného zábradlí, která elementárně umožňuje snížit náklady na výrobu a montáž. Systém BALARDO

Více

Specialista na mobilní prostorové systémy

Specialista na mobilní prostorové systémy Specialista na mobilní prostorové systémy Kancelářský kontejner Kontejnerové sestavy Sanitární kontejner WC-kontejner Kancelářský kontejner Kontejnerová jednotka Až do 10 kontejnerů na kamion Kontejner

Více

TECHNOLOGICKÝ LIST. Přehled konstrukcí. Technologie montáže. 1. Kovová konstrukce: 600 (625) 400 (417) 300 (313)

TECHNOLOGICKÝ LIST. Přehled konstrukcí. Technologie montáže. 1. Kovová konstrukce: 600 (625) 400 (417) 300 (313) Konstrukce: Sádrokartonové stěny na CW 150 - Požární odolnost EI 60 - konstrukční výška v závislosti na roztečích CW profilů a druhu opláštění až 15,5 metru Přehled konstrukcí Kód Konstr. Opláštění Tloušťka

Více

FASÁDNÍPLÁŠTĚ na chemickometalické bázi

FASÁDNÍPLÁŠTĚ na chemickometalické bázi FASÁDNÍPLÁŠTĚ na chemickometalické bázi POZEMNÍ STAVITELSTVÍ VII. PROF. ING. MILOSLAV PAVLÍK, CSc. Ústav makromolekulární chemie Praha 6 Petřiny Ing.arch. Prager LEHKÉ OBVODOVÉ PLÁŠTĚ Budova Ingstavu,

Více

Duté podlahy a stojky pro podlahové systémy

Duté podlahy a stojky pro podlahové systémy Duté podlahy a stojky pro podlahové systémy OBSAH: Dodávky: Distanční stojky samostatně... 2 Distanční stojky s tlumící podložkou pro dvojité a dutinové podlahové systémy... 2 Stabilizační podložka kompletní...

Více

ECOSUN. sálavé topné panely. Princip infračerveného vytápění. Z popsaného principu vyplývají následující výhody:

ECOSUN. sálavé topné panely. Princip infračerveného vytápění. Z popsaného principu vyplývají následující výhody: ECOSUN sálavé topné panely Princip infračerveného vytápění U konvekčního vytápění je topidlem ohříván nejdříve vzduch, který následně předává teplo okolním konstrukcím a předmětům (stěny, nábytek,...).

Více

RAILING SYSTEMS TECHNICKÁ PŘÍRUČKA JEDNODUŠE A EFEKTIVNĚ

RAILING SYSTEMS TECHNICKÁ PŘÍRUČKA JEDNODUŠE A EFEKTIVNĚ RAILING SYSTEMS TECHNICKÁ PŘÍRUČKA JEDNODUŠE A EFEKTIVNĚ SYSTÉM ZÁBRADLÍ BALARDO je kompletně novou koncepcí skleněného zábradlí, která umožnila podstatně snížit náklady na výrobu i montáž. Systém BALARDO

Více

BUCHBERGER & P a M s.r.o. Řešení dilatačních spár. BUCHBERGER & P a M s.r.o. DILATATION PROFILSYSTEME

BUCHBERGER & P a M s.r.o. Řešení dilatačních spár. BUCHBERGER & P a M s.r.o. DILATATION PROFILSYSTEME Řešení dilatačních spár BUCHBERGER & P a M s. r. o. Ukázka z výroby BUCHBERGER & P a M s. r. o. Ukázka z montáže 1. Úvod Nedostatečné řešení dilatačních spár 1. Úvod Nedostatečné řešení dilatačních spár

Více

Ecophon Akusto Wall C

Ecophon Akusto Wall C Ecophon Akusto Wall C Systém Ecophon Akusto Wall C je stěnový zvukový absorbér, který je vhodné kombinovat s akustickými podhledy. Vyznačuje se skrytým nosným rastrem a sraženými hranami tvořící úzké drážky

Více

2.1.3. www.velox.cz TECHNICKÉ VLASTNOSTI VÝROBKŮ

2.1.3. www.velox.cz TECHNICKÉ VLASTNOSTI VÝROBKŮ Podrobné technické vlastnosti jednotlivých výrobků jsou uvedeny v následujících přehledných tabulkách, řazených podle jejich použití ve stavebním systému VELOX: desky (VELOX WS, VELOX WSD, VELOX WS-EPS)

Více

Podlahy na terasy a balkóny

Podlahy na terasy a balkóny Podlahy na terasy a balkóny Inovativní Univerzální Variabilní design Příjemný, teplý a bezpečný povrch Vysoká odolnost Vyrobeno v Německu Pryžové čtverce Kraitec step nabízejí elegantní a praktické řešení

Více

Chytré řešení pro snížení hlukové zátěže HELUZ AKU KOMPAKT

Chytré řešení pro snížení hlukové zátěže HELUZ AKU KOMPAKT Seminář Akustika a aktivní design CZGBC Brno, Red Hat Czech, Purkyňova 111, Blok 2 : Akustika- Akustická kvalita v kancelářských budovách Chytré řešení pro snížení hlukové zátěže HELUZ AKU KOMPAKT v. 2017-10-12

Více

Část 5.3 Spřažená ocelobetonová deska

Část 5.3 Spřažená ocelobetonová deska Část 5.3 Spřažená ocelobetonová deska P. Schaumann, T. Trautmann University of Hannover J. Žižka České vysoké učení technické v Praze ZADÁNÍ Navrhněte průřez trapézového plechu spřažené ocelobetonové desky,

Více

Systém obkladu železobetonových stěn + 3 WS 1/AP

Systém obkladu železobetonových stěn + 3 WS 1/AP Systém obkladu železobetonových stěn + Popis: Nenosné, jednostranné opláštění železobetonového panelu (tl. 140 mm i s omítkou) deskou fermacell 12,5 mm na akustických profilech fermacell. Systém je tvořen

Více

Technický návod je vytvořen tak, aby mohlo být provedeno posouzení shody také podle 5 (vazba na 10).

Technický návod je vytvořen tak, aby mohlo být provedeno posouzení shody také podle 5 (vazba na 10). č. 13/2002 Sb., ve znění nařízení vlády č. 312/2005 Sb. a nařízení vlády č. 215/201 Sb. (dále jen nařízení vlády ) 5a, Technický návod je vytvořen tak, aby mohlo být provedeno posouzení shody také podle

Více

h a n d b o o k A L F A 5 0 0

h a n d b o o k A L F A 5 0 0 handbook A LFA 500 úvod Variabilní Alfa 500 s velmi funkčním designem má široké uplatnění. Je vhodný pro vybavení referentských pracovišť, kanceláří mana ge mentu, jednacích místností, aj. Výškové moduly

Více

fermacell AESTUVER special

fermacell AESTUVER special fermacell AESTUVER special Požární pásy Stav: květen 2018 2 Požární desky AESTUVER Protipožární desky AESTUVER jsou cementem pojené desky z lehčeného betonu vyztužené skelnými vlákny určené k vysoce kvalitní

Více

Vrata pro robotická pracoviště. Série MS

Vrata pro robotická pracoviště. Série MS Vrata pro robotická pracoviště Série MS EFA-SRT -MS Výhody EFA-SRT -MS jedním pohledem: Bezpečnostní komponenty schváleny dle směrnice 2006 / 42 / ES Použití jako pohyblivé oddělující ochranné zařízení

Více

ZATÍŽENÍ KONSTRUKCÍ VŠEOBECNĚ

ZATÍŽENÍ KONSTRUKCÍ VŠEOBECNĚ ZATÍŽENÍ KONSTRUKCÍ VŠEOBECNĚ Charakteristiky zatížení a jejich stanovení Charakteristikami zatížení jsou: a) normová zatížení (obecně F n ), b) součinitele zatížení (obecně y ), c) výpočtová zatížení

Více

PSV - TRUHLÁŘSKÉ PRVKY 1 NÁVRH ORDINACÍ PRAKTICKÝCH LÉKAŘŮ OZN. SCHÉMA POPIS 1.NP 2.NP PODKROVÍ MNOŽ. POZN. T /1500 T02 700/600 T03

PSV - TRUHLÁŘSKÉ PRVKY 1 NÁVRH ORDINACÍ PRAKTICKÝCH LÉKAŘŮ OZN. SCHÉMA POPIS 1.NP 2.NP PODKROVÍ MNOŽ. POZN. T /1500 T02 700/600 T03 T01 okno s dřevěným rámem, dvoukřídlé, otvíravé izolační dvojsklo, U = 1,1 W/m2k distanční rámeček v barvě sklenářského tmelu barevnost rámu: bílá profilace viz. příloha PSV T02 T03 1100/1500 700/600 bronzové

Více

Karuselové dveře Tradice, kvalita a inovace

Karuselové dveře Tradice, kvalita a inovace Karuselové dveře Tradice, kvalita a inovace www.raccoondoors.com karuselové dveře automatické dveře celoskleněný program hliníkové výkladce, okna a dveře požární hliníkové konstrukce vratová a překládací

Více

6.1 DVEŘNÍ KOVÁNÍ Premium, Plus, Pure

6.1 DVEŘNÍ KOVÁNÍ Premium, Plus, Pure 6.1 DVEŘNÍ KOVÁNÍ Premium, Plus, Pure 6.2 KOVÁNÍ DORMA PREMIUM Popis a parametry objektové kování pro nejvyšší zatížení s 10ti letou garancí od výrobce klasifikace kvalitativní třída 4 dle EN 1906 pro

Více

BRUCHAPaneel. Protipožární střešní DP-F

BRUCHAPaneel. Protipožární střešní DP-F 333 BRUCHAPaneel Protipožární střešní DP-F protipožární střešní DP-F sedlové a pultové střechy vysoká odolnost vůči povětrnostním podmínkám vysoká nosnost nehořlavé použitelný od 3 (5,2 %) sklonu střechy

Více

NOVINKA. Nejúčinnější způsob jak ušetřit energii. Podkrovní prvky FERMACELL P+D. Profi-tip FERMACELL:

NOVINKA. Nejúčinnější způsob jak ušetřit energii. Podkrovní prvky FERMACELL P+D. Profi-tip FERMACELL: Profi-tip FERMACELL: Podkrovní prvky FERMACELL P+D Nejúčinnější způsob jak ušetřit energii Nový podkrovní prvek FERMACELL P+D splňuje požadavky na součinitel prostupu tepla stropu pod nevytápěnou půdou

Více

Dorazové těsnění ve schránce proti průvanu poklop s 50 mm izolací zabraňující tepelným ztrátám.

Dorazové těsnění ve schránce proti průvanu poklop s 50 mm izolací zabraňující tepelným ztrátám. DŘEVĚNÉ EXTRA 3 dílné skládací půdní schody Světlá výška: do 262 cm rozměry 112x60 a 112x70, do 285 cm ostatní rozměry Rozměr stavebního otvoru délka x šířka (v cm): 112x60, 112x70, 120x60, 120x70,130x60,

Více

Schöck Tronsole typ B

Schöck Tronsole typ B Schöck Tronsole typ Schöck Tronsole typ Schöck Tronsole typ (základová deska) Slouží k přerušení akustických mostů mezi schodišťovým ramenem a základovou deskou. Schodišťové rameno může být provedeno jako

Více

ARISTO jeklový rám s plechovými výlisky. jsou z pevnostního materiálu, povrchově upraveného zinkováním.

ARISTO jeklový rám s plechovými výlisky. jsou z pevnostního materiálu, povrchově upraveného zinkováním. Technické parametry Rám Tělo schodiště Víko je svařen z válcovaného profilovaného plechu s povrchovou úpravou komaxitem (bílá barva) LUSSO nášlapy válcovaný profil svařený s plechovými výlisky tvaru S

Více

AQUASEALER. Mimořádně flexibilní tmel, který poskytuje vodotěsnou vrstvu v mnoha aplikacích.

AQUASEALER. Mimořádně flexibilní tmel, který poskytuje vodotěsnou vrstvu v mnoha aplikacích. Mimořádně flexibilní tmel, který poskytuje vodotěsnou vrstvu v mnoha aplikacích. Název Zkratka Balení Obj. číslo Aquasealer ASB 1 kg dóza 85825 Aquasealer ASK 14 kg kbelík 85827 VLASTNOSTI Nízká viskozita

Více

NOSNA KONSTRUKCE V SUCHE STAVBE. Ing. Petr Hynšt, Lindab s.r.o.

NOSNA KONSTRUKCE V SUCHE STAVBE. Ing. Petr Hynšt, Lindab s.r.o. NOSNA KONSTRUKCE V SUCHE STAVBE 2017 Ing. Petr Hynšt, Lindab s.r.o. Základní požadavky na vlastnosti staveb (305/2011/EU) resp. 8 vyhl.č. 268/2009 Sb. mechanická odolnost a stabilita požární bezpečnost

Více

h a n d b o o k A L F A 2 0 0

h a n d b o o k A L F A 2 0 0 handbook A LFA 200 úvod je tradiční čtyřnohé, rámové konstrukce, který je vhodný do běžného administrativního provozu všech typů kanceláří, call center, zasedacích či školících místností apod. Tento typ

Více

BRUCHAPaneel. PU střešní DP

BRUCHAPaneel. PU střešní DP PU CO-střecha PU střešní DP BRUCHAPaneel PU střešní DP sedlové a pultové střechy vysoká odolnost vůči povětrnostním podmínkám jedinečný systém s trojnásobným těsněním vysoká nosnost použitelný od 3 (5,2

Více

h a n d b o o k A L F A 2 0 0

h a n d b o o k A L F A 2 0 0 handbook A LFA 200 úvod je tradiční čtyřnohé, rámové konstrukce, který je vhodný do běžného administrativního provozu všech typů kanceláří, call center, zasedacích či školících místností apod. Tento typ

Více