VÝROBA OBRÁZKŮ POMOCÍ UBROUSKOVÉ TECHNIKY Pomůcky: prkénka o rozměru 20 krát 15 cm, různé druhy ubrousků, lepidlo Herkules, háček na zavěšení,

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VÝROBA OBRÁZKŮ POMOCÍ UBROUSKOVÉ TECHNIKY Pomůcky: prkénka o rozměru 20 krát 15 cm, různé druhy ubrousků, lepidlo Herkules, háček na zavěšení,"

Transkript

1 VÝROBA OBRÁZKŮ POMOCÍ UBROUSKOVÉ TECHNIKY Pomůcky: prkénka o rozměru 20 krát 15 cm, různé druhy ubrousků, lepidlo Herkules, háček na zavěšení, štětec, nůžky, brusný papír, bílá barva na dřevo. Cíl: rozvoj fantazie, práce s netradiční technikou. Obsah: výroba dřevěných obrázků. Pracovní postup: 1. Nejprve připravené prkénko osmirkujeme brusným papírem. 2. Poté prkénko natřeme bílou barvou na dřevo. 3. Po zaschnutí si připravíme obrázek, který potřebujeme nalepit a vystřihneme jej z ubrousku. 4. Pomocí lepidla Herkules nalepíme na prkénko vystřižený obrázek a ještě přetřeme povrchu lepidlem. 5. Na zadní stranu přiděláme háček na zavěšení. Závěr: obrázek využijeme jako dárek, či dekoraci do bytu.

2 PRACOVNÍ LIST - VÝROBA OBRÁZKU POMOCÍ UBROUSKOVÉ TECHNIKY 1. Vyber, jaké pomůcky jsi potřeboval k výrobě obrázku: Prkénko, ubrousky, barevný papír, lepidlo na papír, štětec, lepidlo Herkules, háček na zavěšení, brusný papír, nůžky, tvrdý karton, bílá barva na dřevo. Nehodící se škrtni. 2. Čím jsi natíral prkénko? a) bílou barvou na dřevo b) bílou barvou na plech 3. Jaký obrázek sis vybral z ubrousku? 4. Pracoval jsi sám, či s pomocí? 5. Bavila tě práce s ubrousky a se dřevem? a) ano b) ne c)trochu Místo pro tvůj obrázek.

3 NÁHRDELNÍKY Cíl: rozvoj pracovních dovedností práce se dřevem. Obsah: náhrdelníky, bižuterie z malých dílků větviček. Pomůcky: řezný nožík, větvičky ze stromu očistěné od listů o průměru asi 1 cm, brusný papír, ruční vrtačka, silonová nit, bezbarvý lak. Hlavní část zaměstnání: 1. Děti si nejprve připraví větvičky ze stromů o průměru asi 1 cm. 2. Větvičky rozřežeme na malé dílky o velikosti 1,5 2 cm. 3. Brusným papírem začistíme konce kolmo nebo šikmo. 4. Ruční vrtačkou vyvrtáme otvory a navlékneme na silonovou nit. 5. Jednotlivé články náhrdelníků přetřeme bezbarvým lakem. Závěr: využití jako ozdoba na ošacení dárek.

4 PRACOVNÍ LIST K VÝROBĚ PŘÍRODNÍHO NÁHRDELNÍKU 1. Jaký materiál, jsi potřeboval k výrobě náhrdelníku? 2. Podařilo se ti rozřezat větvičky nožíkem samostatně, nebo jsi pracoval s kamarádem, či dospělým? 3. Začistil jsi konce větviček do: a) kuželovitého tvaru b) kolmo c) šikmo 4. Dařilo se ti korálky provlékat na silonovou nit? 5. Pro koho jsi bižuterii vyráběl? 6. Místo pro tvůj obrázek.

5 DRAK Cíl: naučíme děti, že si dokáží vyrobit hračku, aniž by je to stálo příliš financí. Rozvoj pracovních dovedností. Obsah: výroba draka Pomůcky: dvě ploché lišty o tloušťce 20 krát 4 mm a v délce 80 krát 60 cm, provázek, lepidlo na dřevo, tenký pevný papír, temperové barvy, šňůra, dřevěný kolíček, pestré silnější papíry. Hlavní část zaměstnání: 1. Nejprve si nařežeme lišty o dané velikosti. Lišty svážeme do kříže a slepíme lepidlem na dřevo. 2. Zkřížení musí být ve výši 60 cm zdola. Tuto kostru na rozích svážeme provázkem. 3. Kostru potáhneme tenkým pevným papírem, na který zakreslíme temperovými barvami pestrý obličej ve tvaru klauna. 4. Připojíme šňůru pro vyvážení draka opatřenou kroužkem, na konec šňůry připevníme kolíček, který protáhneme kroužkem. 5. Ocas draka vyrobíme z pestrých papírů složených do tvaru harmoniky. Ty přeložíme v polovině a přivážeme na šňůru. Závěr: Děti si mohou za silného větru vyzkoušet, jak drak létal, jak se jim práce povedla.

6 PRACOVNÍ LIST K VÝROBĚ DRAKA 1. Jaké pomůcky jsi potřeboval k výrobě draka? Nehodící se škrtni. Dvě ploché lišty, lepidlo na dřevo, pilník, kladivo, provázek, tenký pevný papír, barevné papíry, vodové barvy, temperové barvy, kolíček, kroužek, důlčík. 2. Pracoval jsi ve skupině po dvojicích. Podařilo se vám přesně svázat kostru draka? a) ano b) ne Musel nám pomoci dospělý. 3. Draka se nám povedlo dobře vyvážit. a) ano b) ne 4. Nakresli obličej klauna, který jsi nakreslil na draka. 5. Létal drak dobře, či ne?

7 PŘÍRODNÍ MOBIL Cíl: porovnávání vlastností materiálů, navazování přírodnin, sestavování, rozvíjení fantazie. Obsah: výroba přírodního mobilu. Pomůcky: nůž, nůžky, větší jehla, kladivo, důlčík, pilka, pilník, kleště, nůžky na plech. Pracovní postup: 1. Vybereme vhodné větve - středně velké, prohnuté do luku. 2. Vybereme materiály, které budeme navazovat. 3. Na různě dlouhé provázky navlékneme materiál do mušlí, hoblin a podobně. Vyhloubíme otvory jehlou nebo nůžkami, z kovové folie vystřihujeme různé tvary. 4. Otvor na navlečení vyrazíme důlčíkem, můžeme vytepávat ozdobné prvky. 5. Provázky s materiály navážeme na větev. 6. Větev na koncích zavážeme a zavěsíme. Závěr: využijeme jako venkovní mobil například do pergoly na zahradu.

8 PRACOVNÍ LIST K VÝROBĚ PŘÍRODNÍHO MOBILU 1. Napiš, jaké pomůcky jsi upotřebil k výrobě přírodního mobilu. 2. Kde sis opatřil vhodné větvičky? 3. Je důležité, aby byly větve prohnuté do tvaru luku? a) ano b) ne A proč? 4. Používal jsi k práci důlčík? A pokud ano, jak jsi s ním pracoval? 5. Vyzdobil jsi mobil ozdobnými prvky pomocí tepání? Popiš, jak jsi pracoval. 6. Kam si mobil zavěsíš? 7. Místo pro tvůj obrázek. OPRAVA ŽIDLIČEK VE TŘÍDĚ

9 Pomůcky: nýty, vrták, vrtačka, kleště, smirkový papír, štětec, barva na kov, nýtovací kleště... Pracovní postup: 1. Staré nýty odvrtáme, židličku očistíme a smirkovým papírem osmirkujeme. 2. Kovové části židličky natřeme základní červenou barvou. 3. Dřevěné desky přinýtujeme pomocí nýtovacích kleští. Zhodnocení: radost z dobře vykonané práce

10 VÝROBA HLAVOLAMŮ Z DRÁTĚNÉHO MATERIÁLU Cíl: naučit se zacházet s netradičním tvrdým materiálem a vytvářet kladný vztah k rukodělné práci Obsah: výroba hlavolamů Materiál: drát o průměru 4 mm Pomůcky: smirkový papír, kleště kombinované, malé kladívko, kulatina na ohýbání drátu, tužka, čtvrtky, bavlněný hadřík, pilka na železo Pracovní postup: 1. Nejprve si načrtneme tužkou nákres hlavolamu. 2. Podle náčrtu si uřízneme délku drátu o průměru 4 mm pomocí pilky na železo. 3. Uříznutý drát osmirkujeme smirkovým papírem. 4. Pomocí kleští kombinovaných a malého kladívka kulatinu ohýbáme dle náčrtu. 5. Po skončení práce celý hlavolam vyleštíme suchým bavlněným hadříkem. Závěr: výrobek slouží jako hračka i didaktická pomůcka

11 LAKOVÁNÍ SKŘÍNĚK Cíl: naučit děti šetřit majetek školy, práce s drobným nářadím Materiál: bezbarvý lak na dřevo Pracovní postup: 1. Děti rozdělíme do dvou skupin. 2. První skupina opravuje dvířka u skříněk. Vždy jeden dvířka přidržuje a druhý přišroubovává šroubovákem. 3. Druhá skupina nejprve odšroubuje poličky ze zdi, očistí je a osmirkuje. Poté natře opatrně na podložce bezbarvým lakem na dřevo. Po zaschnutí znovu přišroubuje poličky na stejné místo. Poličky slouží k vystavení dětských prací. Závěr: zhodnotíme práci dětí a pohovoříme o tom, jak se jim pracovalo a zda jim něco dělalo při práci potíže.

12 PRKÉNKO NA KRÁJENÍ Cíl: zdokonalení pracovních činností řezání, měření, pilování a vrtání Materiál: ohoblované prkénko z tvrdého suchého dřeva dub nebo buk mm Pomůcky: měřítko, tužka, ruční vrtačka, sada vrtáků, sada struháků, pilníků, smirkový papír, pilka ocaska Pracovní postup: 1. Na ohoblované prkno překreslíme tvar podle předem připravené šablony. 2. Pilkou ocaskou vyřízneme podle nákresu tvar prkénka. 3. Opracujeme struhákem, poté pilníkem a hrany dočistíme smirkovým papírem. 4. Označíme střed a vyvrtáme otvor na zavěšení prkénka o průměru mm 5. Opracujeme pilníkem a smirkovým papírem. 6. Po dokončení prkénko natřeme olejem, aby nenasáklo vodu. Užití: vhodné do kuchyně na krájení potravin

13 PRACOVNÍ LIST K VÝROBĚ PRKÉNKA NA KRÁJENÍ 1. Z jakého dřeva jsme prkénko vyráběli? a. Dubové dřevo b. Bukové dřevo c. Smrkové dřevo 2. Jaké pomůcky jsi k výrobě potřeboval? Měřítko, tužka, fixa, ruční vrtačka, kladívko, sada vrtáků, sada pilníků, sada štětců, sada struháků, smirkový papír, pilka ocaska (nehodící se škrtni) 3. Musel jsi prkénko upevnit do svěráku při řezání? Ano Ne 4. Jak velký otvor jsi vyvrtal uprostřed prkénka, abys jej mohl zavěsit? a mm b mm c mm 5. Čím jsi natřel zhotovené prkénko? a. Olejem b. Vodou c. Sodným roztokem 6. K čemu prkénko použiješ? 7. Místo pro tvůj obrázek, nákres výrobku 8.

14 VÝROBA VAŘEČKY Pomůcky: tužka, ocelové měřítko, šablona, plochá rašple, pilka, kulatý pilník, smirkový papír Materiál: dřevěné hranolky o rozměrech 200 x 40 x 6 mm Pracovní postup: 1. Podle šablony překreslíme tvar výrobku na připravený polotovar 2. Upneme do svěráku a pilkou vyřízneme základní tvar vařečky. 3. Pilníkem upravíme výrobek do výsledného tvaru včetně držadla. 4. Na širším konci provedeme sražení pilníkem od čáry ve vzdálenosti 30 mm k okraji vařečky. 5. Stejně postupujeme i na druhé straně, ovšem jen 4 mm od okraje vařečky. Vznikne tak jakési ostří. 6. Brusným papírem srazíme všechny ostré hrany a přebrousíme. Závěr: výrobek použijeme jako dárek maminkám k jejich svátku.

15 PODSTAVEC NA ŠKOLNÍ PRAVIDLA Cíl: vyrobení podstavce na připevnění pravidel školy do prostor na chodbě Materiál: dvě dřevěné laťky o velikosti 30 cm a síle 2 cm, dřevěná tyč o velikosti 1,5 m, lepidlo na dřevo, papírový karton, fixy, hřebíky, lak na dřevo Pomůcky: pilka, pravítko, tužka, kladívko Postup: 1. Opracujeme laťky smirkovým papírem, aby byly hladké. 2. Naměříme na obou laťkách střed a uděláme zářez o šířce laťky 5 cm a 1 cm 3. Zářezy potřeme lepidlem na dřevo, přiložíme na sebe a upevníme hřebíky. 4. Doprostřed vyvrtáme otvor o průměru připravené tyče s přidělanými zalaminovanými pravidly a přilepíme lepidlem. 5. Dřevěný stojan natřeme lakem na dřevo. Závěr: tento stojan použijeme na vystavení pravidel chování ve škole.

16 DIDAKTICKÁ POMŮCKA KE HŘE HONZO, VSTÁVEJ HODINY Cíl: vyrobení didaktické pomůcky na procvičování znalostí o čase Materiál: prkénko o velikosti 30 cm x 30 cm, plastová podložka, korkové zátky, barevná lepící tapeta, lepidlo Herkules, šroub o délce 3 cm Pomůcky: štětec, smirkový papír, nožík, pravítko, tužka, nůžky, pilka na dřevo Postup práce: 1. Připravené prkénko seřízneme pilkou na dřevo do tvaru šestiúhelníku a opracujeme smirkovým papírem. 2. Na plastovou podložku si nakreslíme tvar hodinových ručiček a vystřihneme. 3. Pravítkem naměříme střed šestihranu a upevníme pomocí šroubu hodinové ručičky tak, aby se s nimi dalo otáčet. 4. Z korkových zátek nařežeme kolečka o výšce 1 cm a opracujeme, aby byla hladká. 5. Na lepící tapetu nakreslíme číslice od 1 do 12 a vystřihneme. Nalepíme je na připravená kolečka z korku. 6. Na prkénko si rozměříme ciferník a připravená kolečka s číslicemi na něj nalepíme. Závěr: tuto pomůcku lze použít k procvičování hodin a ke hře Honzo, vstávej.

17 OPRAVA DRUŽINOVÝCH HRAČEK Cíl: vedeme děti k tomu, že pokud se jim podaří něco rozbít, je třeba se pokusit s pomocí dospělého rozbité věci opravit. Úkol: opravit stůl na fotbálek (ulomené nohy), oprava stolku na vláčky, oprava malých stolků, které se využívají na stolní a karetní hry Pomůcky: dřevěné klínky, lepidlo na dřevo, šroubovák, kleště, šrouby hřebíky Postup práce: děti pracují ve skupinách s dozorem dospělého

18 PRACOVNÍ LIST K EXKURZI DO UMĚLECKÉHO KOVÁŘSTVÍ V LAČNOVĚ 1. Co všechno si musí kovář zhotovit, než začne pracovat na daném výrobku? 2. Jaké nástroje kovář používá? 3. V čem kovář kuje železný výrobek? 4. V čem zchladili kováři žhavý výrobek? 5. Jaké výrobky se v tomto kovářství vyrábí? Napiš alespoň 6 výrobků: 6. Co se ti zdálo nejtěžší na práci uměleckého kováře? 7. Chtěl bys tuto práci v dospělosti vykonávat a proč? 8. Nakresli výrobek, který před vámi kovář vyrobil.

KNÍŽKA PLNÁ TVOŘENÍ DŘEVO, KOV A JÁ III., IV.

KNÍŽKA PLNÁ TVOŘENÍ DŘEVO, KOV A JÁ III., IV. KNÍŽKA PLNÁ TVOŘENÍ DŘEVO, KOV A JÁ III., IV. Vytvořil: kolektiv mistrů odborného výcviku SOU Hluboš Grantový projekt OPVK - Už vím,čím budu? Aneb co se v mládí naučíš, CZ.1. 07/1.1.32/01.0038 SOU Hluboš

Více

METODIKA KROUŽKU MANUÁLNÍ DOVEDNOSTI

METODIKA KROUŽKU MANUÁLNÍ DOVEDNOSTI METODIKA KROUŽKU MANUÁLNÍ DOVEDNOSTI Obsahem této publikace jsou metodicky i prakticky zpracované pracovní listy kroužku manuální dovednosti, který jsme realizovali v rámci projektu Škola pro život (CZ.1.07/1.1.03/03.0010).

Více

Letadlo. Část B - Portfolio žáka Výstupem aktivity je 15 žákovských portfolií. Jedno portfolio se vyplňuje pro jednotlivého žáka. Základní informace:

Letadlo. Část B - Portfolio žáka Výstupem aktivity je 15 žákovských portfolií. Jedno portfolio se vyplňuje pro jednotlivého žáka. Základní informace: Část B - Portfolio žáka Výstupem aktivity je 15 žákovských portfolií. Jedno portfolio se vyplňuje pro jednotlivého žáka. Základní informace: Škola: Střední škola a Základní škola Lipník nad Bečvou, Osecká

Více

Soubor pracovních listů řemeslná dílna

Soubor pracovních listů řemeslná dílna Soubor pracovních listů řemeslná dílna Obsahem tohoto metodického materiálu jsou pracovní listy k realizaci řemeslné dílny pro žáky 1. stupně ZŠ. Metodika byla vytvořena v rámci projektu Učíme se společně!

Více

MASARYKOVA UNIVERZITA

MASARYKOVA UNIVERZITA MASARYKOVA UNIVERZITA Pedagogická fakulta Katedra technické a informační výchovy Náměty pro praktické činnosti (práce se dřevem) Vypracoval: Jiří Blatný UČO: 166371 Kombinace: SP TE Semestr: 6. Zadal:

Více

KNÍŽKA PLNÁ TVOŘENÍ DŘEVO, KOV A JÁ I., II.

KNÍŽKA PLNÁ TVOŘENÍ DŘEVO, KOV A JÁ I., II. KNÍŽKA PLNÁ TVOŘENÍ DŘEVO, KOV A JÁ I., II. Vytvořili: Ing.J.Lysá, Bc.T.Lisý Grantový projekt OPVK - Už vím,čím budu? Aneb co se v mládí naučíš, CZ.1. 07/1.1.32/01.0038 ZŠ a MŠ Jince Úvod Do tohoto nápadníku

Více

Pomůcky: Tvrdý papír A4, barevný papír A4, lepidlo, nůžky, obyčejná tužka, černá tuš, redispero s násadkou, pravítko.

Pomůcky: Tvrdý papír A4, barevný papír A4, lepidlo, nůžky, obyčejná tužka, černá tuš, redispero s násadkou, pravítko. - Pomůcky: Tvrdý papír A4, barevný papír A4, lepidlo, nůžky, obyčejná tužka, černá tuš, redispero s násadkou, pravítko. Pracovní postup: Podle listu stromu si vytvoříme maketu listu, ten obkreslíme na

Více

Džem jako dárek: K narozeninám 1. K ozdobení jedné skleničky potřebujeme: kousek látky,

Džem jako dárek: K narozeninám 1. K ozdobení jedné skleničky potřebujeme: kousek látky, Džem jako dárek: K narozeninám 1. K ozdobení jedné skleničky potřebujeme: kousek látky, gumičku, stužku, dřevěnou květinku na provázku, ozubené nebo obyčejné nůžky. Všechny ozdoby zakoupíme v běžném obchodě

Více

OBI Návod Udělej si sám Náročnost: Pro pokročilé Obsah Doba výroby Úvod/Tipy a triky, Celková doba výroby: Seznam materiálu, Seznam nářadí,

OBI Návod Udělej si sám Náročnost: Pro pokročilé Obsah Doba výroby Úvod/Tipy a triky, Celková doba výroby: Seznam materiálu, Seznam nářadí, OBI Návod Udělej si sám 1 Zahradní vozík Náročnost: Pro pokročilé Obsah Úvod/Tipy a triky, str. 2 Seznam materiálu, str. 3 Seznam nářadí, str. 4 Návod k výrobě, str. 5 8 Plánek, str. Doba výroby Celková

Více

Horní část střechy Spodní část střechy

Horní část střechy Spodní část střechy NÁVOD: Před zahájením práce na sestavení vystřihovánky si připravíme nezbytné nástroje a pomůcky. Budeme potřebovat řezák (odlamovací nůž), nůžky, nůž s tupou špičkou (pro nařezávání hran), ocelové pravítko,

Více

Část B - Portfolio žáka Základní informace: Škola: Základní škola Třešť Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/57.0687 Školní rok: 2015/2016 Třída: 7. A volitelný předmět emeslné práce Jméno žáka:

Více

DRUHY NÁŘADÍ. METR ROZKLÁDACÍ dřevěný, plastový, kovový měření + orýsování (kov, plast, dřevo)

DRUHY NÁŘADÍ. METR ROZKLÁDACÍ dřevěný, plastový, kovový měření + orýsování (kov, plast, dřevo) DRUHY NÁŘADÍ METR ROZKLÁDACÍ dřevěný, plastový, kovový měření + orýsování (kov, plast, dřevo) měří s přesností na 1mm METR SVINOVACÍ ocelový měření + orýsování (kov, dřevo, plast) měří s přesností na 1mm

Více

Minecraft - figurky. Návrh rozměrů a konstrukce

Minecraft - figurky. Návrh rozměrů a konstrukce Minecraft - figurky Kdo by neznal fenomenální hru Minecraft a její postavičky? Pojďte si vyrobit známé postavičky dle uvedeného návodu, nebo na info@drevodilnakulicka.cz požádejte o jejich vyrobení a namalujte

Více

Skříňka se srdíčkem. Co budeme potřebovat:

Skříňka se srdíčkem. Co budeme potřebovat: Skříňka se srdíčkem Co budeme potřebovat: starou skříňku šedou akrylovou barvu tmavě šedý lazurovací lak staré háčkované dečky (popř. záclony nebo oděvy) smirkový papír nebozez (pokud je potřeba) štětce

Více

Drobné dárky utužují přátelství, a platí. Adventní kalendář na kolečkách HOBBY

Drobné dárky utužují přátelství, a platí. Adventní kalendář na kolečkách HOBBY Adventní kalendář na kolečkách Pro děti je prosinec měsícem velkého těšení na Vánoce, stromeček a dárky. S adventním kalendářem, který pro ně má na každý den nějaký dáreček nebo dobrotu, to utíká rychleji

Více

MINISTRANTI NAPAJEDLA KUTIL. Aleš Holeček (Alic) 2010

MINISTRANTI NAPAJEDLA KUTIL. Aleš Holeček (Alic) 2010 MINISTRANTI NAPAJEDLA KUTIL Gumičková pistole Zde je návod na výrobu gumičkové pistole, kterou hoši dostali na Ministrantském táboře 2010 - Pistolníci. Pistole vystřeluje klasické gumičky velikosti 4 cm.

Více

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL škola Střední škola F. D. Roosevelta pro tělesně postižené, Brno, Křižíkova 11 číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.1037 číslo učeb. materiálu VY_32_ INOVACE_PDV_B_18 předmět, tematický

Více

Projektová učební práce»od myšlenky k výrobku«dr. Jožice Bezjak, univ. dipl. inž., PeF, Ljubljana

Projektová učební práce»od myšlenky k výrobku«dr. Jožice Bezjak, univ. dipl. inž., PeF, Ljubljana Ljubljana, 00 doc. dr.dr. Jožica Bezjak, univ. dipl. inž. I. PŘEDSTAVENÍ VÝROBKU Žába je zajímavý výrobek pro žáky ze základní školy. Žáci při výuce techniky a technologie vyrábí většinou z pravidelných

Více

PRÁCE S DŘEVEM. Co si vyrobíte: dřevěné ozdoby podle vlastního návrhu POMŮCKY, KTERÉ SI PŘINESETE:

PRÁCE S DŘEVEM. Co si vyrobíte: dřevěné ozdoby podle vlastního návrhu POMŮCKY, KTERÉ SI PŘINESETE: PRÁCE S DŘEVEM Co si vyrobíte: dřevěné ozdoby podle vlastního návrhu tužka a papír (na předlohu) nápad pracovní oděv 40 Kč na materiál KERAMIKA Co si vyrobíte: vánoční svícen pracovní oděv 20 Kč na materiál

Více

Výtvarné radosti. Vyšlo také v tištěné verzi. Objednat můžete na Alena Isabella Grimmichová

Výtvarné radosti. Vyšlo také v tištěné verzi. Objednat můžete na   Alena Isabella Grimmichová Výtvarné radosti Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.cpress.cz www.albatrosmedia.cz Alena Isabella Grimmichová Výtvarné radosti e-kniha Copyright Albatros Media a. s., 2017 Všechna práva

Více

Výtvarné nápady březen 2017

Výtvarné nápady březen 2017 Výtvarné nápady březen 2017 Jana Podzemná kašírované hmatové destičky veselí ptáčci -prostorové tvoření -práce s papírem, recyklace -práce s barvou kašírované hmatové destičky Náročnost: *** Věk: cca od

Více

Základní škola a Mateřská škola CZ.1.07/1.1.28/01.0021

Základní škola a Mateřská škola CZ.1.07/1.1.28/01.0021 Název školy Registrační číslo projektu Název projektu Jméno autora Základní škola a Mateřská škola CZ.1.07/1.1.28/01.0021 Blíž k řemeslům a technickým oborům Mgr. Jana Kristková Ročník 5., 6. Vzdělávací

Více

Jméno:. ZKOUŠKA. 2. stupeň

Jméno:. ZKOUŠKA. 2. stupeň Jméno:. ZKOUŠKA 2. stupeň Standa & Kubis, 2017 Základní práce se sekyrou Cílem této práce je naučit se základy správného sekání a znalost sekery. Pro uznání této zkoušky je nutné: Popsat sekeru Dokázat

Více

Ptáček (metodický list č. 1)

Ptáček (metodický list č. 1) Skupina metodických listů Název a číslo metodického listu Dřevo a příbuzné materiály Ptáček (metodický list č. 1) Skupina metodických listů Název a číslo metodického listu Vzdělávací oblast Tematický okruh

Více

Jedinečné dárečky. Látkový pytlíček se slonem Přívěsky z plsti Netradiční přání se zrcátkem

Jedinečné dárečky. Látkový pytlíček se slonem Přívěsky z plsti Netradiční přání se zrcátkem Jedinečné dárečky Cinkací sluníčko z alobalu Košík plný tajemství Látkový pytlíček se slonem Přívěsky z plsti Netradiční přání se zrcátkem Cinkací sluníčko z alobalu a cédéčka Co budeme potřebovat: alobal

Více

Pohádkové postavičky

Pohádkové postavičky Pohádkové postavičky Čarodějnice, čertík a vodník z punčoch Andělíček se sáňkami Skřítek Podzimníček Sněhuláčci Čarodějnice, čertík a vodník z punčoch Budete potřebovat: punčochy ohebný drát větší jehlu

Více

Pokyny pro studenty Fakulty Architektury a Designu ČVUT Praha

Pokyny pro studenty Fakulty Architektury a Designu ČVUT Praha Pokyny pro studenty Fakulty Architektury a Designu ČVUT Praha Úvod: Dílny jsou prostorem pro výrobu architektonických a designových modelů. V dílnách probíhají konzultace nad jednotlivými projekty, kde

Více

PRÁCE S RECYKLOVATELNÝMI MATERIÁLY

PRÁCE S RECYKLOVATELNÝMI MATERIÁLY 2017 OBSAH Práce s recyklovatelnými materiály... 2 Materiál... 3 Pomůcky... 4 Kouzelníkova kytka... 5-6 Beránek... 7-8 Tučňák... 9-10 Včelka... 11-12 Pirátská loď...13-14 Slepička...15-16 PRÁCE S RECYKLOVATELNÝMI

Více

Chalupářská skříňka. Budete potřebovat: 36 Chalupářská skříňka

Chalupářská skříňka. Budete potřebovat: 36 Chalupářská skříňka Chalupářská skříňka Budete potřebovat: starou skříňku zvolený prostředek pro odstraňování starých nátěrů štětce hadřík gumové rukavice smirkový papír špachtli ocet přípravky na hubení dřevokazných hub

Více

Alobalový věnec plný kytiček

Alobalový věnec plný kytiček Alobalový věnec plný kytiček Co budeme potřebovat: alobal polystyrénový korpus akrylové barvy (zde bílá, okrová a hnědá) širší plochý štětec různé zelené provázky, stužky, lýka apod. modrobílou stuhu s

Více

Krajkový 1. K zabalení dárku potřebujeme: papírové krajkové. 2. Dárek zabalíme do balicího papíru. Kulatou krajkovou

Krajkový 1. K zabalení dárku potřebujeme: papírové krajkové. 2. Dárek zabalíme do balicího papíru. Kulatou krajkovou Krajkový 1. K zabalení dárku potřebujeme: papírové krajkové podložky, balicí papír, lepidlo, stuhu, nůžky a děrovačku. Papírové krajkové podložky zakoupíme v supermarketech nebo papírnictvích. 2. Dárek

Více

Loutkové divadélko. Návrh rozměrů a konstrukce

Loutkové divadélko. Návrh rozměrů a konstrukce Loutkové divadélko Jste kutilové a chtěli byste dětem vyrobit vlastní kufříkové divadélko? Pak právě pro vás tu máme podrobný návod na výrobu. Není to nic složitého. Pojďme se podívat, jak takové loutkové

Více

VÝTVARNÉ NÁPADY březen 2014

VÝTVARNÉ NÁPADY březen 2014 VÝTVARNÉ NÁPADY březen 2014 Jana Podzemná PTAČÍ BUDKY Z PAPÍRU I HLÍNY Dokument je možno v originální podobě volně šířit a využívat při výukové činnosti. (Pokud si myslíte, že by to někoho mohlo zajímat,

Více

Psací stůl Einstein. Ale to jsme již vlastně řekli: sestavení je maximálně jednoduché.

Psací stůl Einstein. Ale to jsme již vlastně řekli: sestavení je maximálně jednoduché. Psací stůl Einstein Opravdu chytrá kombinace: Tvé zcela individuální pracoviště, které Ti dá inspiraci na dobré nápady. Bedny pod lakovanou lepenou dřevěnou deskou nejsou určeny pro uschování těžkých předmětů,

Více

KDO NIC NEDĚLÁ, NIC NEPOKAZÍ ŘEMESLNÉ ČINNOSTI

KDO NIC NEDĚLÁ, NIC NEPOKAZÍ ŘEMESLNÉ ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA VÍTĚJEVES PROJEKT KDO NIC NEDĚLÁ, NIC NEPOKAZÍ METODICKÁ PUBLIKACE ŘEMESLNÉ ČINNOSTI 2012 Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání

Více

ZIMNÍ SVORKA V zimních měsících, kdy jsme mnohdy doma a nudíme se, nemůžeme ven, se vám možná budou hodit tyto návody na výrobky.

ZIMNÍ SVORKA V zimních měsících, kdy jsme mnohdy doma a nudíme se, nemůžeme ven, se vám možná budou hodit tyto návody na výrobky. ZIMNÍ SVORKA V zimních měsících, kdy jsme mnohdy doma a nudíme se, nemůžeme ven, se vám možná budou hodit tyto návody na výrobky. Budeme potřebovat: - tričko bez potisku - barvy na textil, fix na kontury

Více

Rozvoj technických dovedností žáků na druhém stupni základní školy

Rozvoj technických dovedností žáků na druhém stupni základní školy Rozvoj technických dovedností žáků na druhém stupni základní školy Část A.1 Plán rozvoje technických dovedností žáků Základní informace o projektu Číslo Prioritní osy: 1 Počáteční vzdělávání Oblast podpory:

Více

Co budeme potřebovat:

Co budeme potřebovat: Vajíčka ve veselých barvách Co budeme potřebovat: vajíčka kulatý pilník špejle nebo jehlice větší misku akrylové barvy štětce tavicí pistoli barevné stužky, krajky, provázky nebo lýka různé knoflíčky a

Více

Výtvarné hrátky s různými materiály

Výtvarné hrátky s různými materiály Výtvarné hrátky s různými materiály Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.cpress.cz www.albatrosmedia.cz Petra Vondrová Výtvarné hrátky s různými materiály e-kniha Copyright Albatros Media

Více

REJ MOTÝLŮ. Jana Podzemná(c)2013 www.batelier.cz

REJ MOTÝLŮ. Jana Podzemná(c)2013 www.batelier.cz REJ MOTÝLŮ výtvarné nápady DUBEN 2013 Jana Podzemná(c)2013 www.batelier.cz Dokument je možno v originální podobě volně šířit a využívat při výukové činnosti. Publikování textu a fotografií pod cizím jménem

Více

Jak udělat praktickou bednu na vánoční ozdoby a dekorace

Jak udělat praktickou bednu na vánoční ozdoby a dekorace Publikováno na Prima Nápady (https://napady.iprima.cz) Domů > Jak udělat praktickou bednu na vánoční ozdoby a dekorace Jak udělat praktickou bednu na vánoční ozdoby a dekorace Vánoce příjemně uplynuly,

Více

Rozvoj technických dovedností žáků na druhém stupni základní školy Kvalitní české pracovní stoly, nářadí a stavebnice

Rozvoj technických dovedností žáků na druhém stupni základní školy Kvalitní české pracovní stoly, nářadí a stavebnice H0801028 PRACOVNÍ PONK MALÝ Pracovní stůl jednoduché kovové konstrukce z profilovaných plechů a jeklů o rozměrech cca1000 x 600 x 780 mm. Pracovní deska je ze spárovky z tvrdého dřeva o tloušťce 28mm.

Více

Výtvarné nápady únor 2018

Výtvarné nápady únor 2018 Výtvarné nápady únor 2018 Jana Podzemná masky recyklované krabičky a amulety s ozdobným dekorem masky -malování a kreslení -práce s barvou -práce s papírem -dekorativní tvorba Náročnost: *** Věk: cca od

Více

Věnec z kořenů stromu

Věnec z kořenů stromu Věnec z kořenů stromu Co budeme potřebovat: delší kořeny jakéhokoliv stromu pevný silnější drát zahradnické nůžky menší kleště různé přírodniny (zde malá jablíčka, psí víno, mech) prázdné menší šnečí ulity

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Projekt CZ.1.07/1.5.00/34.0415 Inovujeme, inovujeme Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT (DUM) Tematická oblast Základní aranžérské nářadí a pomůcky,

Více

Výtvarné nápady duben 2018

Výtvarné nápady duben 2018 Výtvarné nápady duben 2018 Jana Podzemná jarní nadílka v květináči žabáci sluníčka a kartonová abstrakce jarní nadílka v květináči -kreslení -práce s papírem -dekorativní tvorba Náročnost: *** Věk: cca

Více

Micro Magic Mk II Racing

Micro Magic Mk II Racing Micro Magic Mk II Racing Návod ke stavbě POZOR: Tento model není hračka. je určen pro samostatné sestavování a provozování osobami staršími 15 let. K sestavení modelu je zapotřebí běžné modelářské nářadí,

Více

Malé tandemy II. aneb pokusy pro malé i velké Základní škola, Praha 9 - Horní Počernice Ratibořická 1700 Mgr. Hana Burešová

Malé tandemy II. aneb pokusy pro malé i velké Základní škola, Praha 9 - Horní Počernice Ratibořická 1700 Mgr. Hana Burešová Malé tandemy II aneb pokusy pro malé i velké Základní škola, Praha 9 - Horní Počernice Ratibořická 1700 Mgr. Hana Burešová PANÁČEK TAHÁČEK a jeho pes PĚTIPES Pomůcky: kancelářský papír A4, nůžky, nakloněná

Více

Rozvoj technických dovedností žáků na druhém stupni základní školy

Rozvoj technických dovedností žáků na druhém stupni základní školy Rozvoj technických dovedností žáků na druhém stupni základní školy Část A.1 Plán rozvoje technických dovedností žáků Základní informace o projektu Číslo Prioritní osy: 1 Počáteční vzdělávání Oblast podpory:

Více

Základní škola Roudnice nad Labem. Školní 1803. 413 01 Roudnice nad Labem STOLIČKA. Projekt 8. ročníku ve školním roce 2009/2010

Základní škola Roudnice nad Labem. Školní 1803. 413 01 Roudnice nad Labem STOLIČKA. Projekt 8. ročníku ve školním roce 2009/2010 STOLIČKA Projekt 8. ročníku ve školním roce 2009/2010 Koordinátor: Mgr. David Mikoláš CÍLE 1) Hlavní cíl: rozvoj manuálních dovedností žáka 2) Další cíle: žák zaujímá pozitivní vztah k řemeslné činnosti

Více

Zařízení a výbava školní dílny pro práci se dřevem. Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity Katedra technické a informační výchovy

Zařízení a výbava školní dílny pro práci se dřevem. Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity Katedra technické a informační výchovy Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity Katedra technické a informační výchovy Zařízení a výbava školní dílny pro práci se dřevem PaedDr. Ing. Josef Pecina, CSc. Mgr. Pavel Pecina, Ph.D. 2007 Cíl kapitoly

Více

Podrobný popis plnění. Dodávka techniky pro ZŠ Korouhev

Podrobný popis plnění. Dodávka techniky pro ZŠ Korouhev Podrobný popis plnění Dodávka techniky pro ZŠ Korouhev Předmětem zakázky je výběr dodavatele na dodávku notebooků, kancelářské techniky a kamer, dodávku techniky na práci s keramikou, dodávku kovo- a dřevoobráběcích

Více

Výtvarné nápady listopad 2016

Výtvarné nápady listopad 2016 Výtvarné nápady listopad 2016 Jana Podzemná pohádkové a strašidelné hrady podzimní listy na barevném pozadí -malování a kreslení -práce s barvou -kresba -práce s papírem strašidelné a pohádkové hrady Náročnost:

Více

KONTAKT: NEDĚLE VÁCLAV, TELEFON: 317 740 210 1. Kde je služba poskytována, vybavení místnosti, pomůcky

KONTAKT: NEDĚLE VÁCLAV, TELEFON: 317 740 210 1. Kde je služba poskytována, vybavení místnosti, pomůcky TLOSKOV KONTAKT: NEDĚLE VÁCLAV, TELEFON: 317 740 210 1. Kde je služba poskytována, vybavení místnosti, pomůcky Služba je poskytována v areálu zařízení v Tloskově. Aktivita je nabízena v rámci nabídky aktivizačních

Více

Výtvarné nápady březen 2018

Výtvarné nápady březen 2018 Výtvarné nápady březen 2018 Jana Podzemná chrastící příšerky chrastící přáníčka tisk z polystyrenové destičky chrastící příšerky -kreslení -práce s papírem -dekorativní tvorba Náročnost: *** Věk: cca od

Více

PRACOVNÍ LISTY STŘEDISKO PRAKTICKÉHO VYUČOVÁNÍ SEYDLEROVA 2451, PRAHA 5

PRACOVNÍ LISTY STŘEDISKO PRAKTICKÉHO VYUČOVÁNÍ SEYDLEROVA 2451, PRAHA 5 PRACOVNÍ LISTY STŘEDISKO PRAKTICKÉHO VYUČOVÁNÍ SEYDLEROVA 2451, PRAHA 5 The image cannot be displayed. Your computer may not have enough memory to open the image, or the image may have been corrupted.

Více

Jak si na léto udělat pohodlnou lavici z palet, kterou zvládne opravdu každý

Jak si na léto udělat pohodlnou lavici z palet, kterou zvládne opravdu každý Publikováno na Prima Nápady (http://napady.iprima.cz) Domů > Jak si na léto udělat pohodlnou lavici z palet, kterou zvládne opravdu každý Jak si na léto udělat pohodlnou lavici z palet, kterou zvládne

Více

Barevné tvoření. Vyšlo také v tištěné verzi. Objednat můžete na

Barevné tvoření. Vyšlo také v tištěné verzi. Objednat můžete na Barevné tvoření Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.cpress.cz www.albatrosmedia.cz Alena Isabella Grimmichová Barevné tvoření e-kniha Copyright Albatros Media a. s., 2016 Všechna práva vyhrazena.

Více

CUKRÁŘSKÉ POTŘEBY CUKRÁŘSKÉ POTŘEBY

CUKRÁŘSKÉ POTŘEBY CUKRÁŘSKÉ POTŘEBY CUKRÁŘSKÉ POTŘEBY 99 Šlehačková láhev Kayser 1,0 l BS-4101 Šlehačková láhev 1,0 l 1 690,- BSN-1111 Bombičky 10 ks 88,- BSN-1151 Bombičky 50 ks 384,- Celonerezové provedení láhve i hlavy. Plastové doplňky.

Více

Kurz DVPP. Žádost o akreditaci DVPP Vzdělávací program,,práce s technickým a přírodním materiálem v MŠ

Kurz DVPP. Žádost o akreditaci DVPP Vzdělávací program,,práce s technickým a přírodním materiálem v MŠ Kurz DVPP Žádost o akreditaci DVPP Vzdělávací program,,práce s technickým a přírodním materiálem v MŠ Vzdělávací program Práce s technickým a přírodním materiálem v MŠ Pořadové číslo: 2 1. Název vzdělávacího

Více

Cena bez DPH BS-4101 Šlehačková láhev 1,0 l 1 690,- BSN-1111 Bombičky 10 ks 88,- BSN-1151 Bombičky 50 ks 384,-

Cena bez DPH BS-4101 Šlehačková láhev 1,0 l 1 690,- BSN-1111 Bombičky 10 ks 88,- BSN-1151 Bombičky 50 ks 384,- Šlehačková láhev Kayser 1,0 l BS-4101 Šlehačková láhev 1,0 l 1 690,- BSN-1111 Bombičky 10 ks 88,- BSN-1151 Bombičky 50 ks 384,- Celonerezové provední láhve i hlavy. Plastové doplňky. Skutečně na 1 l šlehačky.

Více

Úpravy víček PET lahví Václav Piskač, Brno 2010

Úpravy víček PET lahví Václav Piskač, Brno 2010 Modulární systém dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků JmK v přírodních vědách a informatice CZ.1.07/1.3.10/02.0024 Úpravy víček PET lahví Václav Piskač, Brno 2010 Použité PET lahve jsou v současnosti

Více

Modelínu, 3 slabé štětce, tabulku na psaní, vodovky, voskovky, lepidlo, sadu barevných papírů, sešity (511 2x, 513 2x) a čtvrtky.

Modelínu, 3 slabé štětce, tabulku na psaní, vodovky, voskovky, lepidlo, sadu barevných papírů, sešity (511 2x, 513 2x) a čtvrtky. SEZNAM POMŮCEK - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Pomůcky pro 1. ročník CO PRVŇÁČCI DOSTANOU VE ŠKOLE: Všechny učebnice, pracovní sešity, písmena a číslice Balíček, který obsahuje: Modelínu, 3 slabé štětce, tabulku

Více

Výchovné a vzdělávací postupy,které v tomto předmětu směřují k utváření klíčových kompetencí :

Výchovné a vzdělávací postupy,které v tomto předmětu směřují k utváření klíčových kompetencí : Předmět : pracovní činnosti Ročník : 6. Téma : dřevo materiál budoucnosti Zpracoval : Karel Horbas Počet vyučovacích hodin : 8 Návrh časového rozvržení : 1.Poznatky a dřevě a nácvik dovedností v oboru

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. Thetford C 402 a 403 C-402 - C-403

INSTALAČNÍ MANUÁL. Thetford C 402 a 403 C-402 - C-403 INSTALAČNÍ MANUÁL Thetford C 402 a 403 C-402 - C-403 CZ NÁVOD ZÁKLADNÍ INFORMACE Kazetové WC se dělá ve dvou základních variantách C-402 je kazetové WC s integrovanou splachovací nádrží. Oplach probíhá

Více

METODICKÝ LIST č.11. Škola: Jméno autora: Název metodiky: Cílová skupina: Klíčová aktivita: Téma:*

METODICKÝ LIST č.11. Škola: Jméno autora: Název metodiky: Cílová skupina: Klíčová aktivita: Téma:* METODICKÝ LIST č.11 Uplatňování nových forem a metod práce při vzdělávání dětí a žáků se středně těžkým, těžkým a kombinovaným postižením a autismem v základní škole speciální. Škola: Jméno autora: Název

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu Posilování jazykových znalostí a praktických dovedností (CZ.1.07/1.1.02/03.0104)

Výukový materiál zpracován v rámci projektu Posilování jazykových znalostí a praktických dovedností (CZ.1.07/1.1.02/03.0104) Téma: Měření a orýsování (5.4.2.1) Cíl: přenesení rozměrů budoucího výrobku na materiál Pravidla měření a orýsování: - při obrábění kovů většinou pracujeme s menšími měřícími jednotkami a tedy větší přesností

Více

OBRÁBĚNÍ DŘEVA. Mgr. Jan Straka

OBRÁBĚNÍ DŘEVA. Mgr. Jan Straka OBRÁBĚNÍ DŘEVA Mgr. Jan Straka Obrábění je technologický pochod, kterým vytváříme požadovaný tvar obrobku ve stanovených rozměrech a v požadované kvalitě obrobených ploch. Obrábění se dělí podle způsobu

Více

Malířský stojan - snadno a rychle. cpt. Morgan

Malířský stojan - snadno a rychle. cpt. Morgan Malířský stojan - snadno a rychle cpt. Morgan 17. března 2004 Obrázek 1: Stojan 1 Úvod Snažil jsem se vytvořit tento postup co nejdetailněji, aby byl použitelný i pro méně technicky zdatné umělce. Samozřejmě,

Více

1. ročník. Pomůcky, sešity - I. stupeň. Předmět Sešity Ostatní pomůcky. Český jazyk a literatura

1. ročník. Pomůcky, sešity - I. stupeň. Předmět Sešity Ostatní pomůcky. Český jazyk a literatura Pomůcky, sešity - I. stupeň 1. ročník v prvním pololetí žáci předepsané písanky i sešit na diktáty a opisy sešit není potřeba zásobník na písmena,2x černý tenký fix na stíratelnou tabulku, 2 trojhranné

Více

Reliéfní krajinka 44 kh0375_blok.indb 44 kh0375_blok.indb 44 29.7.2014 11:16:53 29.7.2014 11:16:53

Reliéfní krajinka 44 kh0375_blok.indb 44 kh0375_blok.indb 44 29.7.2014 11:16:53 29.7.2014 11:16:53 Reliéfní krajinka 44 Materiál skelný papír, tenká lepenka (asi 23 x 28 cm), odřezky vlnité lepenky, barevné mastné pastely, nůžky, lepidlo, poutko z pogumovaného plátna 4 Na další list skelného papíru

Více

Ptačí krmítko pro balkón a zahradu

Ptačí krmítko pro balkón a zahradu Ptačí krmítko pro balkón a zahradu Expedice do říše zvířat. Krmítko Malí i velcí pozorovatelé přírody již brzy budou moci objevovat svět před vlastními balkónovými dveřmi. 1 Úvod S tímto krmítkem pro zpěvavé

Více

Téma: Aranžérské materiály 1 VY_32_INOVACE_695

Téma: Aranžérské materiály 1 VY_32_INOVACE_695 Téma: Aranžérské materiály 1 Autor: Naděžda Odrášková Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1072 Ročník: 1. ročník Obor vzdělávání: Aranžér Vzdělávací oblast: Technika aranžování Tematická oblast: Výkladní

Více

Návod na stavbu létajícího modelu horkovzdušného balónu

Návod na stavbu létajícího modelu horkovzdušného balónu Návod na stavbu létajícího modelu horkovzdušného balónu Autor : Miroslav Musil (alias Voux) Technické údaje : celková výška : 1,3 m průměr nejširší části : 0,92 m přibližný objem : 0,27 m 3 palivo : syntetický

Více

Splávky na řeku. Takže pojďme do toho! MATERIÁL: balsová deska tloušťky 15 nebo 20 mm (prodejna pro modeláře)

Splávky na řeku. Takže pojďme do toho! MATERIÁL: balsová deska tloušťky 15 nebo 20 mm (prodejna pro modeláře) Splávky na řeku mihy.san: Tento článek je kompletním návodem na výrobu splávků na řeku. Ono na řeku není třeba brát doslovně. Rybáři, kteří nepoužívají anglické splávky waglery, si takto můžou vyrobit

Více

Kniha. Rozměry: 24 cm (d) x 28 cm (š) x 6 cm (v)

Kniha. Rozměry: 24 cm (d) x 28 cm (š) x 6 cm (v) Kniha Rozměry: 24 cm (d) x 28 cm (š) x 6 cm (v) Pomůcky: bílá vlnitá lepenka modrý holografický papír tavná pistole s náplní pravítko dlouhé a pravoúhlé nůžky nalepovací obrázky modrá saténová stuha 1

Více

PAPÍRENSKÉ ZBOŽÍ. Objednávka na NP ANO. XEROX Číslo katalogu Popis Cena s DPH P4667 Xerox A4 80g 500l 105,00 Kč

PAPÍRENSKÉ ZBOŽÍ. Objednávka na NP ANO. XEROX Číslo katalogu Popis Cena s DPH P4667 Xerox A4 80g 500l 105,00 Kč adresa školy.. telefon. email. IČO Objednávka na NP ANO NE XEROX P4667 Xerox A4 80g 500l 105,00 Kč KARTON P232 Karton A1 kresl. 220g. 100l 753,00 Kč P1855 Karton A2 kresl. 220g. 100l 390,00 Kč P237 Karton

Více

Výtvarný materiál DEKORAČNÍ MATERIÁL. K1 0038 27,- Kč 1,08 EUR

Výtvarný materiál DEKORAČNÍ MATERIÁL. K1 0038 27,- Kč 1,08 EUR Bambulky 00 barevných bambulek o průměru cm na knoflíky, očička, nosíky apod.. K 0 Barevné. K 0 Zvířecí,- Kč,0 EUR DEKORAČNÍ MATERIÁL. Pohádková vlna Balíček barevného ovčího rouna o hmotnosti 0 g. Jedná

Více

Rohový spoj, čep a rozpor

Rohový spoj, čep a rozpor Rohový spoj, čep a rozpor Spoj může být lepený i nelepený. Používá se ke spojování rámů například dveří, oken nebo u nábytkových dvířek. Použité nářadí: Rámová pila, pila zářezka, dláta dle potřeby, rejsek,

Více

Seznam pomůcek za I. stupeň pro školní rok 2018/2019

Seznam pomůcek za I. stupeň pro školní rok 2018/2019 Seznam pomůcek za I. stupeň pro školní rok 2018/2019 1.A v prvním pololetí žáci dostanou předepsané písanky i sešit na diktáty a opisy zásobník na písmena,2x černý tenký fix na stíratelnou tabulku, 2 trojhranné

Více

VY_32_INOVACE_257_Konstrukční spoje_pwp

VY_32_INOVACE_257_Konstrukční spoje_pwp Číslo projektu Číslo materiálu Název školy Autor CZ.1.07/1.5.00/34.0880 VY_32_INOVACE_257_Konstrukční spoje_pwp Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Česká Lípa, 28. října 2707, příspěvková

Více

KVĚTINY A STROMEČKY Z KORÁLKŮ.

KVĚTINY A STROMEČKY Z KORÁLKŮ. E N C Y K L O P E D I E Z O N E R P R E S S KVĚTINY A STROMEČKY Z KORÁLKŮ Klára Žejdlová www.zonerpress.cz OBSAH 1. Na vhodný drátek navlékneme korálky. 2. Necháme asi 10 cm drátku volného, odpočítáme

Více

Název zboží Hmotnost Rozměr

Název zboží Hmotnost Rozměr Objednávkové číslo Název zboží Hmotnost Rozměr Cena v Kč/ks bez DPH Cena v Kč/ks s DPH 00010600 Freund kladivo na břidlici pravé 600 gr 340 2 057 2 489 00010800 Freund kladivo na břidlici levé 700 gr 340

Více

RUČNÍ A STROJNÍ OBRÁBĚNÍ UČEBNÍ TEXT

RUČNÍ A STROJNÍ OBRÁBĚNÍ UČEBNÍ TEXT RUČNÍ A STROJNÍ OBRÁBĚNÍ UČEBNÍ TEXT TOMÁŠ MILERSKI ŘÍJEN 2015 1. Měření, orýsování a značení materiálu Měření je porovnávání velikosti rozměrů určitého předmětu s velikostí rozměrů stanoveného výkresem

Více

Seznam potřeb pro žáky 2014/2015. Potřeby a sešity pro 1. ročník

Seznam potřeb pro žáky 2014/2015. Potřeby a sešity pro 1. ročník Potřeby a sešity pro 1. ročník Plnicí pero 2 ks, pouzdro, popisovací folie A4, obal na Slabikář ALTER, obaly A4 5 ks, obaly A5 8 ks, desky na sešity, strouhátko, guma, složky na písmena a číslice Přezůvky

Více

Na tělocvik do látkového sáčku: tenisky do tělocvičny s bílou podrážkou a tenisky na hřiště, tepláky, tričko, trenýrky (krátké elasťáky)

Na tělocvik do látkového sáčku: tenisky do tělocvičny s bílou podrážkou a tenisky na hřiště, tepláky, tričko, trenýrky (krátké elasťáky) 1. třída Do pouzdra: 3 ořezané tužky č. 2 s gumou později plnicí pero Tornádo nebo jiné /např. Stabillo nebo Pilot Frixion s mazací gumou/ ořezávátko, gumu dvoubarevnou tužku červená, modrá dřevěné pastelky

Více

Pletení košíků z papírových pramenů

Pletení košíků z papírových pramenů Pletení košíků z papírových pramenů Monika Králiková Vydala Grada Publishing, a.s. U Průhonu 22, Praha 7 obchod@grada.cz, www.grada.cz tel.: +420 234 264 401, fax: +420 234 264 400 jako svou 4376. publikaci

Více

JARNÍ TVOŘENÍČKO NÁVODY BUDEME POTŘEBOVAT, NŮŽKY, LEPIDLO, PASTELKY, VOSKOVKY, VODOVKY, TEMPERY, VĚTVIČKY ČI KLACÍKY NASBÍRANÉ NA PROCHÁZCE,

JARNÍ TVOŘENÍČKO NÁVODY BUDEME POTŘEBOVAT, NŮŽKY, LEPIDLO, PASTELKY, VOSKOVKY, VODOVKY, TEMPERY, VĚTVIČKY ČI KLACÍKY NASBÍRANÉ NA PROCHÁZCE, JARNÍ TVOŘENÍČKO NÁVODY BUDEME POTŘEBOVAT, NŮŽKY, LEPIDLO, PASTELKY, VOSKOVKY, VODOVKY, TEMPERY, VĚTVIČKY ČI KLACÍKY NASBÍRANÉ NA PROCHÁZCE, 1.) ŠNEČCI Děti si šnečky vybarví, pokud zvládnou mohou si je

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Projekt CZ.1.07/1.5.00/34.0415 Inovujeme, inovujeme Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT (DUM) Tematická oblast Základní aranžérské nářadí a pomůcky,

Více

1. ročník 1. ročník. sešit sešit plnicí pero, 2 tužky č. 1 a 2, gumu) dřevěné trojhranné. lepidlo tuhé lepidlo tuhé

1. ročník 1. ročník. sešit sešit plnicí pero, 2 tužky č. 1 a 2, gumu) dřevěné trojhranné. lepidlo tuhé lepidlo tuhé 1. ročník 1. ročník cvičební úbor cvičební úbor cvičky cvičky tenisky na ven tenisky na ven látkový sáček na úbor látkový sáček na úbor míček míček bačkory bačkory sešit 511 2 sešit 511 2 omyvatelný kapsář

Více

Seznam pomůcek za II. stupeň pro školní rok 2019/2020

Seznam pomůcek za II. stupeň pro školní rok 2019/2020 Seznam pomůcek za II. stupeň pro školní rok 2019/2020 6. A Předmět Sešity Jiné pomůcky Český jazyk a literatura 3x sešit 544 nebo 564 (mluvnice, literatura a diktáty) 1x libovolný sešit na sloh složku

Více

VY_32_INOVACE_255_Konstrukční spoje_pwp

VY_32_INOVACE_255_Konstrukční spoje_pwp Číslo projektu Číslo materiálu Název školy Autor CZ.1.07/1.5.00/34.0880 VY_32_INOVACE_255_Konstrukční spoje_pwp Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Česká Lípa, 28. října 2707, příspěvková

Více

1. Anotace : příklady výrobků pro chlapce v předmětu pracovní činnosti

1. Anotace : příklady výrobků pro chlapce v předmětu pracovní činnosti Zpracoval : Karel Horbas, ZŠ Lysice, Technické práce 1. Anotace : příklady výrobků pro chlapce v předmětu pracovní činnosti 2. Cílová skupina : chlapci 6. až 9. ročníku, úkoly budou zadávány ve vyučovacích

Více

Adventní věnec (metodický list č. 1)

Adventní věnec (metodický list č. 1) Skupina metodických listů Název a číslo metodického listu Papír Adventní věnec (metodický list č. 1) Skupina metodických listů Název a číslo metodického listu Vzdělávací oblast Tematický okruh Papír Adventní

Více

Školní rok 2019/2020 Školní rok 2019/2020

Školní rok 2019/2020 Školní rok 2019/2020 cvičební úbor cvičební úbor cvičky cvičky kapsář 1 kapsář 1 látkový sáček na úbor 1 látkový sáček na úbor 1 stírací tabulku - bílou 1 stírací tabulku - bílou 1 silný fix na tabuli 1 silný fix na tabuli

Více

MYŠKA HRYZALKA TVOŘÍ S DĚTMI

MYŠKA HRYZALKA TVOŘÍ S DĚTMI MYŠKA HRYZALKA TVOŘÍ S DĚTMI Jednoho krásného zimního rána, kdy sněhové vločky odrážely první sluneční paprsky, vykoukla na svět myška Hryzalka. Narodila se v malém doupátku za borovičkou, na kraji lesa.

Více

Sešity a pomůcky do 1. třídy školní rok 2015/16

Sešity a pomůcky do 1. třídy školní rok 2015/16 Sešity a pomůcky do 1. třídy školní rok 2015/16 Škola zajistí pro žáky balíček s pomůckami: - vodové barvy - kelímek na vodu - barevné papíry A4 20 listů - kulatý štětec č. 8 - dětské nůžky - plochý štětec

Více

Seznam potřeb pro žáky 2015/2016

Seznam potřeb pro žáky 2015/2016 VV TV Potřeby a sešity pro 1. ročník Plnicí pero 2 ks, pouzdro, popisovací folie A4, obaly A4 6 ks, obaly A5 8 ks, desky na sešity, strouhátko, guma, složky na písmena a číslice Přezůvky s pevnou patou,

Více

Seznam pomůcek - II. stupeň

Seznam pomůcek - II. stupeň Seznam pomůcek - II. stupeň 6. ročník Předmět Sešity Jiné pomůcky Český jazyk a literatura 3x sešit 544 nebo 564 (mluvnice, literatura a diktáty) 1x libovolný sešit na sloh složku na okopírované materiály

Více

RUČNÍ ZPRACOVÁNÍ KOVŮ I UOV Petr Svoboda

RUČNÍ ZPRACOVÁNÍ KOVŮ I UOV Petr Svoboda RUČNÍ ZPRACOVÁNÍ KOVŮ I UOV Petr Svoboda Pilování I VY_32_INOVACE_OVS_3_06 OPVK 1.5 EU peníze středním školám CZ.1.07/1.500/34.0116 Modernizace výuky na učilišti 1 Název školy Název šablony Předmět Tematický

Více