PRACOVNÍ SEŠIT KROK Č. 8 Vytváříme první články na blog

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PRACOVNÍ SEŠIT KROK Č. 8 Vytváříme první články na blog"

Transkript

1 PRACOVNÍ SEŠIT KROK Č. 8 Vytváříme první články na blog Doporučuji dneska, abyste si následující text vytiskli a podtrhali si důležité pasáže, uvědomění a psali si k tomu rovnou poznámky pro tvorbu vašich vlastních článků. Můj příběh na začátek Dnešní téma je velmi důležité pochopit do hloubky, proto v něm bude hodně teorie a začnu jej mým vlastním příběhem, ve kterém určitě najdete ty správné AHA momenty. A záhy pochopíte, proč jsem s příběhem začala :) Takže pojďme na to. Když jsem v lednu 2013 spustila svůj blog a začaly mi do databáze přibývat první kontakty, věděla jsem, že mě čeká velký závazek. Se všemi těmi lidmi teď bylo potřeba pravidelně komunikovat, posílat jim další hodnotné informace, které je posunou na jejich cestě, budovat vzájemný vztah. Na první pohled se zdálo být vše snadné, stačilo napsat jednou za dva týdny nějaký článek a poslat ho databázi. Teorii jsem znala, otázkou však bylo, o čem psát. Zjistila jsem, že technických informací typu Jak začít podnikat na internetu už mají lidi celkem dost. To najdou kdekoli na webu a nepotřebují na to být v mé databázi. Bylo zapotřebí dát lidem hodnotné informace a k nim kus sebe a ne suché, nezáživné slova. Bylo potřeba se odlišit, být jiná, než desítky dalších lidí, keří stejně jako já rozumí online marketingu. Po pár prvních pokusech (které na mém blogu dodnes někde v historii najdete) přišel zlomový článek, díky kterému jsem objevila způsob, jak s lidmi nejsnadněji a nejsrozumitelněji komunikovat. Způsob tak jednoduchý, že mě při pohledu zpátky až zaráží, že mě to nenapadlo dříve. Ten způsob komunikace se jmenuje příběh. Zatímco suchých informací mají lidi dost, příběhy stále milují. Kromě toho mají příběhy velkou sílu v tom, že v nich člověk najde i něco ze svého života, něco v něm zarezonuje a díky tomu se může i něco naučit. Příběhy mají sílu, protože se v nich odhalujeme, ukazujeme svou cestu, své poznání. Ukazujeme se jako člověk, nikoli jako korporátní firma bez tváře. Od malička se učíme díky příběhům, které nám vyprávějí rodiče, prarodiče, učitelé. Sledujeme filmy, pohádky, čteme knihy... Jsme zvyklí příběhy sledovat, číst a učit se z nich.

2 Proč? Příběhy se nám snadněji čtou, jsou poutavější. Snadněji chápeme, co má být příběhem řečeno, jsou v nich reálné situace, ze kterých se poučíme lépe, než z teorie. Jsou- li příběhy propojeny s vaší praxí (oborem, kterému se věnujete), podporují u čtenáře důvěru ve vás jako experta. Jsou- li v příbězích vaše ponaučení, dna a pády, získáváte u čtenáře plusové body v důvěře, protože ve vás vidí reálného člověka, ne robota. Narozdíl od suchých faktů, v případě příběhů si lidé často pamatují, kde je četli, kdo jim je řekl a spojují si je s konkrétními lidmi, protože začne fungovat jejich fantazie a příběh si přehrávají při čtení v hlavě. Díky příběhu se tak dostanete svým čtenářům více pod kůži, než kdybyste je zásobovali sice hodnotnými, ale suchými fakty. Příběh se tedy stal mým jazykem, kterým jsem začala k lidem promlouvat a je to jazyk, který chci naučit i vás. Z mé zkušenosti jsou to v obrovské síle právě příběhy z mého života, co začalo přitahovat na mé stránky a do mé databáze více a více lidí. Lidí, kteří mě do té doby neznali, ale se kterými mé příběhy nějak pohnuly, zarezonovaly, a tak se ti lidé (Vy) stali součástí mé databáze. Můj asi nesilnější příběh, který jsem vydala nejdříve ve formě ebooku Z vystresované matky podnikatelkou z pláže a následně se stal i součástí knihy Podnikání z pláže, četlo už přes 10 tisíc lidí. Přběhy jsou součástí mých článků a prolínají se i mými posty na facebooku. Pochopit sílu a využití příběhů může být pro vaše podnikání (nejen) z pláže zlomové. Rovnováha příběhu a expertízy Samotný příběh je však pouze polovina úspěšného článku na blogu. Z každého příběhu musí vzejít nějaké poučení, konkrétní rada, AHA moment, něco, co člověk může aplikovat do svého života a co se týká oboru, kterému se věnujete.

3 K článkům na blogu tedy můžete přistupovat ze dvou stran: 1. PŘÍBĚH. Zažili jste v rámci svého oboru nějaký příběh, nějakou situaci, ze které vzešlo konkrétní poučení V tomto případě se vám velmi dobře začne psát o dané situaci či příběhu. Začněte psát a věnujte příběhu první dva odstavce. Následně přejděte k vyústění, k řešení problému a poučení z dané situace. Příkladem je můj článek s názvem Příznaky: Nemám čas Diagnóza: Novodobý mor. Při tvorbě tohoto článku jsem vycházela z několika situací, které se mi staly blízko po sobě a inspirovaly mě k zamyšlení nad tématem, který evidentně rezonoval s mnohými lidmi.

4 2. KONKRÉTNÍ TÉMA. Máte v hlavě téma, o kterém chcete napsat článek Předpokladem je, že toto téma opět řeší nějakou otázku, na kterou čtenáři vašeho blogu hledají odpověď. Ostatně pokud to odpověď na žádnou jejich otázku či problém není, nemá to smysl psát. Zkuste se teď zamyslet nad tím, zda s touto otázkou máte spojen buď nějaký příběh či situaci. Zakompomujte příběh nějakým způsobem do článku. Občas stačí jen pár vět, které se sem tam článkem prolnou, jindy vás napadne příběh delší. Příkladem je můj článek Náklady na prodej ebooku, kde jsem se chtěla věnovat problematice nákladů na prodej ebooků, vycházela jsem tedy z časté otázky. Jak vidíte, článkem se prolínají jemně příběhy a situace z praxe, které ve čtenáři budí důvěru a baví ho to číst více, než kdyby to byla jen suchá fakta.

5 Další tipy na témata článků na blog Výše uvedené body 1 a 2 můžete považovat za základní tipy na blogové články. To znamená buď máte konkrétní příběh či situaci, o které chcete napsat, nebo máte konkrétní téma a na něj navážete příběh. Pojďme se podívat na 6 dalších tipů na témata blogových článků. V každém z nich vždy použijte kombinaci příběhu a expertízy. Někdy bude převažovat jedna strana, jindy druhá. To je v pořádku. Důležité je, abyste se naučili oba způsoby používat a kombinovat. 1. Nejčastěji kladené otázky klientů Čím více budete mít lidí v databázi, tím více vám bude chodit ů s dotazy a brzy zjistíte, že se některé dotazy či reakce na články opakují. Nejlepší způsob, jak z toho vybruslit a nemuset pokaždé znovu odpovídat na je, napsat na daný dotaz článek. Když se další klient pak zeptá na stejnou otázku, pošlete mu odkaz na tuto stránku. Navíc je dobré mít na paměti, že to, že se zeptal jeden nebo dva klienti v reálu znamená, že další desítky klientů napadla stejná otázka, jen se nezeptali. Tento typ článků tedy můžete směle posílat své databázi v rámci marketingu, o kterém budeme teprve mluvit a lidé je budou přijímat s povděkem. Příkladem tohoto typu článku na mém blogu je článek Náklady na prodej ebooku, který právě vycházel z velmi často kladeného dotazu a dodnes na něj celkem často odkazuji v osobní komunikaci s klienty. Napište si své konkrétní nápady na často kladené otázky vašich klientů, ze kterých můžete udělat články:

6 2. Případové studie Pokud to váš obor umožňuje, udělejte čas od času případovou studii. To znamená, že vezmete určitou situaci (příběh) z vašeho oboru a detailně na něm popíšete, co se dělo dobře, co špatně a vlastně na konkrétním případu vysvětlíte určitou zákonitost. To například znamená, že když učíte lidi, jak se správně nalíčit, tak si například nafotíte kompletní postup líčení nevěsty a s komentáři z něj uděláte článek. Nebo celý postup natočíte na video. Vysvětlíte, jak má postupovat čtenář / divák ve svém vlastním případě. Já tyto případové studie čas od času dělám na sobě samé, kdy ukazuji výdělky za prodej ebooku za konkrétní období a popisuji strategii a čísla, které s tím souvisí. Příkladem je třeba tento článek - Report za 6 měsíců prodeje ebooku. 3. Příběhy a reference klientů Příběhy a reference klientů jsou dalším skvělým způsobem, jak napsat kvalitní článek, který bude hodnotným pro vaši databázi a zároveň přínosným pro vás, protože zvyšuje důvěru ve vaše kvality. Pokud svou práci děláte dobře, máte nějaké spokojené klienty. Vyberte si ty, kteří mají zajímavý příběh a udělejte s nimi rozhovor, natočte video, nebo udělejte z jejich příběhu případovou studii. Já tento typ článků používám dlouhodobě na mém webu v sekci Vaše ebooky v akci.

7 4. Rozhovory se zajímavými osobnostmi z oboru Další velmi dobře použitelný typ článku je rozhovor. Vyberte si zajímavé osobnosti z vašeho oboru, připravte pro ně několik otázek a oslovte je (většinou stačí skrze ), zda by udělali rozhovor pro váš blog. Pokud se rozhovor povede a máte zároveň kvalitně udělaný blog, má tento typ článku přidanou hodnotu hned dvakrát. Za prvé zvyšuje kredibilitu vašeho blogu to, že zde máte rozhovor se známou osobností, nebo s někým, kdo je v daném oboru kapacita. Za druhé často tito dotazovaní lidé odkážou ze svých sociálních sítí (Facebook, Twitter) na rozhovor s nimi na vašem blogu. A co z toho máte vy? Spoustu nově příchozích návštěvníků zdarma! Tuto strategii používejte až tehdy, kdy máte opravdu na svých stránkách umístěný webový formulář pro sběr kontaktů, jinak vám ti příchozí návštěvníci budou na nic. O tom se budeme bavit v následujících modulech, ale upozorňuji na to už teď. Napište si své konkrétní nápady s kým můžete udělat rozhovor? 5. Aktuality a novinky z vašeho podnikání nebo oboru Pořád se něco děje :- ) Máte nový ebook zdarma, který chcete lidem nabídnout? Nebo jste vydali nový produkt? Chystáte zajímavé školení? O tom všem se dá napsat tento typ článku. Mějte ale na paměti důležitou věc - lidé se primárně zajímají o to, co to přinese jim. Takže v článku je potřeba zmínit nejen skvělé vlastnosti dané novinky, ale především přínos pro čtenáře.

8 Na mém blogu je příkladem článek, který vyšel ku příležitosti vydání mé knihy Podnikání z pláže. 6. Výčty a seznamy Posledním typem článku, který dnes zmíním, jsou výčty a seznamy. Záměrně jej zmiňuji jako poslední, protože je to spíše taková poslední možnost, kterou doporučuji použít. Když je totiž v článku více bodů, tříští to čtenářovu pozornost a často si z něj nic moc nevezme. Povím vám ale trik, který jsem se naučila na jednom zahraničním webu, a to je trik s nadpisem takového článku. Použila jsem jej ve svém vlastním článku, který se jmenuje: 5 Online nástrojů, které používám pro své podnikání každý den. Především číslo 3 je můj favorit. Tím trikem je ten dodatek "Především číslo 3 je můj favorit". Když totiž člověk zahlédne v u nebo na facebooku takový nadpis, vzbudí to v něm zvědavost a zajímá ho, co je to číslo 3 a článek otevře. Vyzkoušejte, ale zkoušejte střídmě. Překvapení a zvědavost fungují jen tehdy, když se z toho nestane pravidlo.

9 ÚKOL č. 8 Napište si níže názvy článků, které můžete napsat ihned. Následně vyberte 2 z těchto článků, napište je a publikujte na svém blogu. Doporučuji začít článkem na téma: Proč jsem Téma prvního článku je: Proč jsem se rozhodl/a psát blog. Proč jsem začal/a psát blog? Téma druhého článku si můžete vybrat z možností výše, doporučuji například: Co o vašem oboru nejčastěji lidé neví? 8 věcí, které musí obsahovat každý článek 1. Poutavý název Název je jako výkladní skříň, je to taková pozvánka ke společně stráveným deseti minutám. Pokud máte nudnou výkladní skříň, do obchodu nikdo nevejde. Pokud máte nudný název článku, bude mít článek málo čtenářů. 2. Úvod, ve kterém vtáhnete do děje Úvod je často také to, co se zobrazuje na blogu jako první před tím, než člověk klikne na Celý článek >> a můžete jej použít i do popisku, který se pak zobrazí u článku na facebooku. Často je dobré právě v úvodu rozehrát příběh, který se pak vine článkem, protože příběh čtenáře do děje vtáhne velmi snadno. 3. Dobře strukturovaný a čitelný text U článku na webu je velmi důležité dbát na to, aby se text na obrazovce monitoru dobře četl. Nepište proto příliš dlouhé odstavce - maximálně 5 řádků, používejte tučný text pro zvýraznění důležitých informací, používejte podnadpisy, odrážky, atd. Pokud tomuto bodu nerozumíte, zkuste si cvičně vložit do příspěvku nějaký odstavec o délce 15 řádků a pak si jej zkuste po sobě přečíst. Pravděpodobně se vám to nepodaří :)

10 4. Obrázky Vyberte vždy minimálně jeden obrázek, který bude ilustrovat téma článku. Tomuto obrázku se říká náhledový obrázek a zobrazuje se i ve výčtu článků na titulní stránce blogu. Obrázky dodávají emoce, pocity. Osobně nedoporučuji používat obrázky z fotobank. Klíč k úspěchu je autenticita, důvěra čtenáře ve vás jako lidskou bytost a tak i obrázkem jde toto posílit. Používejte vlastní fotky, vlastní obrázky. Nevadí, že nejsou dokonalé, ale jste to Vy. Více to vtáhne čtenáře do děje, snadněji Vám uvěří. 5. Tlačítko To se mi líbí V MioWebu máte toto tlačítko nastaveno automaticky. Slouží k tomu, že když lidé klikají na toto tlačítko (článek se jim líbí), zobrazuje se to někdy na jejich facebookové Timeline. Píšu někdy, protože parametry facebooku se neustále mění. Nicméně čtenáři mohou ke stisku tlačítka také přidat vlastní doporučení, text, a sdílet tak článek se svými přáteli a vám to přinese více čtenářů, kteří vás dosud třeba neznali. 6. Komentáře Jsou dva typy komentářů, které pod článkem můžete mít. Tím první jsou komentáře z Facebooku. Jejich výhoda je, že když čtenář okomentuje článek, zobrazí se to na jeho Facebookové zdi a článek se tak virálně šíří. Nevýhodou je, že tento typ komentářů nemůžete předem moderovat a mohou se tady tak objevit komentáře, které pod svým článkem mít nechcete. Druhým typem komentářů jsou WordPressové komentáře. U těch lze nastavit nutnost schvalování administrátorem, což je výhoda. Nevýhoda však je, že vás často brzy odhalí zahraniční spammeři a každý den vám tak přibude stovka nesmyslných komentářů, které musíte mazat. Lze tomu předejít speciálním pluginy pro WordPress. Oba typy komentářů lze kombinovat. 7. Odkazy na další články Ze svého článku můžete odkazovat na další články, které s tímto tématem souvisí, ať už v rámci Vašeho blogu, nebo na jiné zajímavé místa na webu. V MioWebu máte automaticky navíc nastaveno, že se pod každým článkem zobrazí 3 související články a čtenář tak může pokračovat dál v surfování vašim webem.

11 Kromě toho, že to posílí hodnotu článku pro vyhledávače, dáte tak klientovi informace v ještě širší podobě. 8. Odkazy na vaši prodejní stránku Toto je naprosto zásadní věc pro váš budoucí prodej. Jak jsem už několikrát zmínila, blog vám pomáhá prodávat neprodáváním. Velmi jemně. A děje se to právě tak, že na 2-4 místech článku některá sousloví, která nějak souvisí s tím, co učíte v ebooku, prolinkujete na prodejní stránku ebooku. OPAKUJI. 2-4x v článku umístíte odkaz na vaši prodejní stránku tak, že prolinkujete některá sousloví, která souvisí s tématem ebooku. Toto je důležitá věc, kterou se musíte naučit a dělat ji, protože toto je ta cesta, pomocí které bude váš blog prodávat. Platí to samozřejmě i v případě, že prodáváte cokoli jiného, fyzické zboží, poradenství, semináře, služby apod. A ještě bych ráda přidala bod 9... Kdykoli napíšte článek, přečtěte si ho po sobě a větu po větě přemýšlejte nad otázkami: Jsem toto opravdu já? Jsou toto opravdu moje slova? Nestylizuju se do role někoho, kým nejsem? Mám strach, jak bude článek přijat a proto jsem něco napsal jinak, než kdybych ten strach neměl? Autenticita je velmi důležitá, budeme si o tom povídat v tématu tohoto týdne.

Sociální média a blogování

Sociální média a blogování Program Podnikání 4. týden Sociální média a blogování V tomto týdnu nejprve rozvineme vaši prezentaci na internetu do oblasti sociálních médií (neboli sociálních sítí), tj. podíváme se na takové platformy

Více

- Stanislava Mrázková

- Stanislava Mrázková K ČEMU JE TENTO CHECKLIST VLASTNĚ DOBRÝ? Víte, že předtím, než ebook pustíte do světa, je potřeba zkontrolovat více než 40 jednotlivých kroků? Nechci Vás děsit. Napsání ebooku je totiž snadné, pokud máte

Více

aneb Snadné psaní bez pravidel Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013

aneb Snadné psaní bez pravidel Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 aneb Snadné psaní bez pravidel Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 1 Finanční trh je přesycen finančními poradci a zprostředkovali pojištění. Určitě využíváte všechny dostupné aplikace

Více

Jak napsat e-mail, který prodává

Jak napsat e-mail, který prodává Jak napsat e-mail, který prodává Tři kouzla prodejních mailů Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 1 Obsah Prodejní e-mail str. 3 Principy prodejního e-mailu str. 6 Načasování str. 7 Odesílatel

Více

MODUL 1 ZAČÍNÁME S BLOGEM

MODUL 1 ZAČÍNÁME S BLOGEM MODUL 1 ZAČÍNÁME S BLOGEM V prvním modulu se dozvíte, jak vám blog může ve vašem podnikání pomoci. Stanovíte si téma blogu, jeho cíl a také cílového návštěvníka, kterému budete přizpůsobovat obsah na vašem

Více

Proč podnikat na internetu?

Proč podnikat na internetu? Proč podnikat na internetu? Obchodovat na internetu je mnohem snazší, než si zařizovat kamenný obchod. Neznamená to ale, že je to bez práce, nebo že je úspěch zaručen. Tak jako klasické podnikání i to

Více

Vítejte v SocialSprinters Academy

Vítejte v SocialSprinters Academy Vítejte v SocialSprinters Academy Jsem velmi rád, že s Vámi mohu sdílet své zkušenosti. V tomto pracovní sešitu si zrekapitulujeme 7 kroků, které když uděláte, budete schopni vašeho zákazníka dokonale

Více

Vítejte u druhého videa Studio x51 academy

Vítejte u druhého videa Studio x51 academy Vítejte u druhého videa Studio x51 academy Díky za všechny fantastické reakce a dotazy, které se objevily u prvního videa. Ještě jednou bych vás chtěl vyzvat, abyste se stejně aktivně zapojili také do

Více

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;)

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Krásný den, V momentě, kdy jste se rozhodli napsat svůj ebook, ocitli jste se najednou na cestě. Tato cesta může být jednoduchá, bezproblémová a úžasná a možná dokonce

Více

Obsah. Úvod 9 Členění knihy 10

Obsah. Úvod 9 Členění knihy 10 Obsah Úvod 9 Členění knihy 10 KAPITOLA 1 Copywriting 11 Práce copywritera 11 Jak se stát dobrým copywriterem 12 Jak začít 15 Co budete psát 15 O čem budete psát 16 Proč budete psát 17 Pro koho budete psát

Více

LINKED AKADEMIE. Informace pro partnery PROČ PODPOŘIT? PROČ LINKED AKADEMIE?

LINKED AKADEMIE. Informace pro partnery PROČ PODPOŘIT? PROČ LINKED AKADEMIE? LINKED AKADEMIE Informace pro partnery PROČ LINKED AKADEMIE? LinkedIn je nejrychleji rostoucí profesní sociální síť Je efektivním nástrojem k k budování expertní značky hledání práce získávání nových klientů

Více

NÁVOD JAK NA TO. autor: Josef Cvrček. www.vydelavej-focenim.cz

NÁVOD JAK NA TO. autor: Josef Cvrček. www.vydelavej-focenim.cz NÁVOD JAK NA TO autor: Josef Cvrček www.vydelavej-focenim.cz Důležité upozornění Pokud chcete z tohoto návodu dostat, co nejvíce, doporučuji se NEJPRVE podívat na video, které tento návod doprovází. Ve

Více

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU Projekt MOTIVALUE Jméno: Třida: Pokyny Prosím vyplňte vaše celé jméno. Vaše jméno bude vytištěno na informačním listu s výsledky. U každé ze 44 otázek vyberte a nebo

Více

Redakční systém WordPress MU Manuál pro uživatele

Redakční systém WordPress MU Manuál pro uživatele WordPress je pokročilý redakční systém určený především pro tvorbu osobních stránek, blogů apod. Předností programu je snadné a přehledné ovládání, možnost rozšiřitelnosti a WordPress klade také důraz

Více

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený Redakční systém Joomla Prokop Zelený 1 Co jsou to red. systémy? Redakční systémy (anglicky Content Management System - CMS) jsou webové aplikace používané pro snadnou správu obsahu stránek. Hlavním cílem

Více

CRV Czech Republic je na facebooku!

CRV Czech Republic je na facebooku! CRV Czech Republic je na facebooku! Na to, abyste mohli prohlížet naše facebookové stránky, není třeba se registrovat. Stačí do internetového prohlížeče zadat adresu: http://www.facebook.com/pages/crv-czech-republic/198677136816177

Více

3 cesty, jak nejlépe propagovat

3 cesty, jak nejlépe propagovat 3 cesty, jak nejlépe propagovat ebook pro affiliate partnery programu Firmy 2.0 Napsala Stanislava Mrázková Affiliate manažerka pro Firmu 2.0 2012 Firma 2.0, 3 cesty, jak nejlépe propagovat Naučte se využívat

Více

TEST - JSEM SÁM SEBOU?

TEST - JSEM SÁM SEBOU? BÝT SÁM SEBOU Být sám sebou, znamená zjistit a naplňovat svůj smysl života, ten opravdový, po kterém vnitřně toužíte. Někteří lidé ani nevědí, co je jejich smyslem života a je pro ně velice těžké ho definovat.

Více

Přeji Vám hodně inspirace. Upozornění

Přeji Vám hodně inspirace. Upozornění Str. 1 V tomto Ebooku Vám odhalím pozadí textů několika mých e-mailů, které reálně přinášejí různé výsledky. Dozvíte se, jaký účel mají jednotlivé odstavce a proč volím právě tato slova. Na následujících

Více

VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA EKONOMICKÁ FAKULTA. Produkční plán

VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA EKONOMICKÁ FAKULTA. Produkční plán VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA EKONOMICKÁ FAKULTA Produkční plán Seminární práce z předmětu Tvorba internetových stránek Vypracovala: Veronika Šarajová (Sar0016, EB2EKZ01) Ostrava 2012

Více

17 TIPŮ OVÝ MARKETING DANIELNYTRA.CZ SIMPLESHOP.CZ

17 TIPŮ  OVÝ MARKETING DANIELNYTRA.CZ SIMPLESHOP.CZ 17 TIPŮ EMAILOVÝ MARKETING AUTOMATIZ ACE PRODEJE SIMPLESHOP.CZ KDOŽE? Lektor Konzultace Digi-nomád Bloger Vlastní projekty Na volné noze PRO KOHO? Podnikatelé malí a střední Lidé na volné noze Kdo na nějakou

Více

Nemáte Žádné Reference?

Nemáte Žádné Reference? Nemáte Žádné Reference? Pak mám pro vás dobrou zprávu. Každý začíná s tím, že žádné nemá. Všichni ale musíme odněkud začít. Z vlastní zkušenosti se mi nesčetněkrát potvrdilo, že když umístíte reference,

Více

Začnu vytvářet první kampaň. Klepnu na tlačítko VYTVOŘTE PRVNÍ KAMPAŇ. Nejprve kampani nastavte správný typ. Klepněte na tlačítko VYHLEDÁVACÍ SÍŤ S OPTIMALIZOVANOU OBSAHOVOU SÍTÍ a ze seznamu vyberte POUZE

Více

Průvodce Perfektním Webinářem základní pojmy

Průvodce Perfektním Webinářem základní pojmy Průvodce Perfektním Webinářem základní pojmy Pracovní sešit - krok za krokem Renata Králová Petr Zeman Co je to webinář? Webinář je seminář prostřednictvím internetu. Slouží především k představení vašich

Více

UDĚLEJTE KAŽDÝ DEN 3 VĚCI! Autor konceptu a programů ŽIVOT NA PRAVÉ STRANĚ

UDĚLEJTE KAŽDÝ DEN 3 VĚCI! Autor konceptu a programů ŽIVOT NA PRAVÉ STRANĚ Autor konceptu a programů ŽIVOT NA PRAVÉ STRANĚ Přátelé, když jsem se nedávno procházel před víkendem po Ďáblickém lese, bylo nádherné, takové to podzimní, ponuré počasí a já jsem přemýšlel, co pěkného

Více

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Úvodní příručka Kontrola e-mailů iphone nebo ipad si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

Jak najít své EW? Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně

Jak najít své EW? Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně Každý úspěšný člověk, jestliže chce dosáhnout svého cíle, se musí věnovat své práci na 100%. Náš cíl je jasný. Vydělávat snadno, rychle a neomezené

Více

7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků

7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků 7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků 7. lekce Jak se stát doporučitelným Chcete si udělat z doporučení seriózní nástroj, díky kterému budete stabilně získávat nové zakázky a obchodní

Více

STRÁNKA BY NEMĚLA BÝT POUZE VIZITKOU, ALE MĚLA BY BÝT PRODEJCEM

STRÁNKA BY NEMĚLA BÝT POUZE VIZITKOU, ALE MĚLA BY BÝT PRODEJCEM Dnes se prakticky podíváme na to, co všechno musí letos vaše stránky umět, aby fungovaly a vydělávaly. STRÁNKA BY NEMĚLA BÝT POUZE VIZITKOU, ALE MĚLA BY BÝT PRODEJCEM Toto je první věc, která je velmi

Více

Návod na vytvoření vlastního videa. Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013

Návod na vytvoření vlastního videa. Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 Návod na vytvoření vlastního videa Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 1 Sami nejlépe víte, že trh s finančními poradci je přesycen.každý poradce se snaží odlišit od ostatních, být nejlepší

Více

www.milionoveimperium.cz

www.milionoveimperium.cz www.milionoveimperium.cz David Kirš, autor Miliónového impéria a EmailAcademy uvádí ebook WEB MILIONÁŘE A KRUH BOHATSTVÍ Tento ebook (dokument) můžete šířit a přeposílat dále, ale pouze jako celek. Není

Více

EMMA SARGENTOVÁ TIM FEARON. Jak sebejistě. mluvit. s kýmkoli v každé situaci

EMMA SARGENTOVÁ TIM FEARON. Jak sebejistě. mluvit. s kýmkoli v každé situaci EMMA SARGENTOVÁ TIM FEARON Jak sebejistě mluvit s kýmkoli v každé situaci Jak sebejistě mluvit s kýmkoli v každé situaci EMMA SARGENTOVÁ, TIM FEARON Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Více

1. PŘESNÝ POSTUP KROK ZA KROKEM, JAK ZAČÍT POUŽÍVAT SYSTÉM APC

1. PŘESNÝ POSTUP KROK ZA KROKEM, JAK ZAČÍT POUŽÍVAT SYSTÉM APC Conversion Academy Živé vysílání 8 KROKŮ K AUTOMATIZOVANÉ PRODEJNÍ CESTĚ ZÁKAZNÍKA NA VAŠEM WEBU Co se dnes naučíte 1. PŘESNÝ POSTUP KROK ZA KROKEM, JAK ZAČÍT POUŽÍVAT SYSTÉM APC 1 Co se dnes naučíte 2.

Více

Jak si založit účet na fóru ČKR

Jak si založit účet na fóru ČKR Jak si založit účet na fóru ČKR Tento dokument byl vytvořen pro vysvětlení postupů a pojmů, se kterými se můžete setkat při registraci na fórum. V manuálu najdete informace o : pravidlech fóra a podmínkách

Více

Jak dělat marketing srdcem a vydělávat

Jak dělat marketing srdcem a vydělávat Jak dělat marketing srdcem a vydělávat 10 kroků jak nastartovat podnikání Mgr. Soňa Uhrová www.koucinksrdcem.cz Obsah Můj příběh 4 Co je to marketing? 5 Krok první: Vím, jaký je můj obor podnikání 6 Krok

Více

Planeta facebook. obsah 6/10. Kompletní průvodce programem

Planeta facebook. obsah 6/10. Kompletní průvodce programem 6/10 Co dělají přátelé? Všechna výše uvedená nastavení se týkají především vašich vlastních aktivit na Facebooku. Mnohem častěji ale budete pracovat s částí označenou Hlavní stránka. Hlavní stránka je

Více

Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013

Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 1 Dnešní internetový svět nabízí spoustu možností, jak si vydělat peníze, zlepšit rodinný rozpočet nebo si v důchodu finančně přilepšit. Jednou z

Více

OTÁZKY TÝKAJÍCÍ SE PODÁNÍ NÁVRHU PROSTŘEDNICTVÍM ON-LINE PLATFORMY

OTÁZKY TÝKAJÍCÍ SE PODÁNÍ NÁVRHU PROSTŘEDNICTVÍM ON-LINE PLATFORMY OTÁZKY TÝKAJÍCÍ SE PODÁNÍ NÁVRHU PROSTŘEDNICTVÍM ON-LINE PLATFORMY Q1: Jak podat Návrh prostřednictvím on-line platformy? Q1: Jak podat Návrh prostřednictvím on-line platformy? Pro správné pochopení postupu

Více

Použití Office 365 na telefonu s Androidem

Použití Office 365 na telefonu s Androidem Použití Office 365 na telefonu s Androidem Úvodní příručka Kontrola e-mailů Telefon s Androidem si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

RSS NÁVOD K POUŽITÍ. Na internetu lze najít spoustu jednoduchých RSS čteček. Níže pár samostatných specializovaných programů:

RSS NÁVOD K POUŽITÍ. Na internetu lze najít spoustu jednoduchých RSS čteček. Níže pár samostatných specializovaných programů: RSS NÁVOD K POUŽITÍ Technologie RSS umožňuje uživatelům internetu přihlásit se k odběru novinek z webové stránky, která nabízí RSS zdroj (RSS kanál, RSS feed). Z jednoho místa pak lze přehledně sledovat

Více

Několik rad pro psaní článku na Wikipedii

Několik rad pro psaní článku na Wikipedii Několik rad pro psaní článku na Wikipedii 1. Výstavba článku = jak napsat článek ve Wordu ještě předtím, než začnete přemýšlet o jeho nahrávání na Wikipedii. 2. Nahrávání na Wikipedii 3. Prameny informací

Více

M E T O D I K A W I K I

M E T O D I K A W I K I M E T O D I K A W I K I STŘEDNÍ ŠKOLY INFORMATIKY A SPOJŮ, BRNO, ČICHNOVA 23 NÁPOVĚDA OBSAH Webové stránky Střední školy informatiky a spojů, Brno, Čichnova 23... 3 Moje stránka... 6 Přihlášení... 6 Po

Více

14 naprosto nezbytných otázek a odpovědí, než začnete s email marketingem

14 naprosto nezbytných otázek a odpovědí, než začnete s email marketingem 14 naprosto nezbytných otázek a odpovědí, než začnete s email marketingem Bez znalostí a informací se podnikatelé a firmy často pouštějí do mnoha marketingových činností. Ty jim nakonec více škodí, než

Více

JAK PROMĚNIT NÁVŠTĚVNÍKY V ZÁKAZNÍKY

JAK PROMĚNIT NÁVŠTĚVNÍKY V ZÁKAZNÍKY DRUHÁ STRATEGIE: KONVERZE V minulém videu jsem vám ukázal postup, díky kterému se velmi jednoduše dají zdvojnásobit zisky na každého zákazníka. Pokud jste toto video ještě neviděli, doporučuji se na něj

Více

Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb. Mám svůj plán. Jiří Sobek

Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb. Mám svůj plán. Jiří Sobek Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb Mám svůj plán Jiří Sobek Praha, 2012 Co je individuální plánování Každý člověk, který využívá sociální službu, má svůj individuální plán.

Více

Přechod z Google Apps na Office 365 pro firmy

Přechod z Google Apps na Office 365 pro firmy Přechod z Google Apps na Office 365 pro firmy Udělejte ten krok Office 365 pro firmy vypadá jinak než Google Apps. Po přihlášení se vám ukáže tato obrazovka. Po několika prvních týdnech se po přihlášení

Více

Zpráva z evaluačního nástroje Dotazník strategií učení cizímu jazyku

Zpráva z evaluačního nástroje Dotazník strategií učení cizímu jazyku Zpráva z evaluačního nástroje Dotazník strategií učení cizímu jazyku Škola Testovací škola NÚOV, Praha Třída 4. A Předmět Angličtina Učitel pepa novák Vážená paní učitelko, vážený pane učiteli, v této

Více

Zaslat.cz - Manuál pro registraci do partnerského/affiliate programu

Zaslat.cz - Manuál pro registraci do partnerského/affiliate programu Zaslat.cz - Manuál pro registraci do partnerského/affiliate programu Nejdříve Vám chceme poděkovat za zájem o náš provizní program. Protože máme společný zájem, připravili jsme pro Vás návod, jak aplikaci

Více

Jak se orientovat ve světě ESTOFANu verze 3.0.3?

Jak se orientovat ve světě ESTOFANu verze 3.0.3? Jak se orientovat ve světě ESTOFANu verze 3.0.3? Systém ESTOFAN je určen pro administraci a editaci webových stránek, které jsou provozovány reklamní agenturou PANKREA. 1. Přihlášení Po objednávce a vytvoření

Více

Rady a tipy jak být ve vyhledavačích na první místě. Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013

Rady a tipy jak být ve vyhledavačích na první místě. Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 Rady a tipy jak být ve vyhledavačích na první místě. Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 1 Rád bych vám nyní představil způsoby a tipy, jak umístit váš web na první pozice ve vyhledavačích.

Více

1. VSTUP do e-learningu

1. VSTUP do e-learningu ! 1 1. VSTUP do e-learningu Při vstupu na stránky klikněte na tlačítko PRO STUDENTY zde kliknete a vyberete si - E-learning. Otevře se stránka, zde vidíte obrázky učebnic s názvy jazyků. Vpravo je modrý

Více

DOKUMENTACE REDAKČNÍHO SYSTÉMU PINYA

DOKUMENTACE REDAKČNÍHO SYSTÉMU PINYA DOKUMENTACE REDAKČNÍHO SYSTÉMU PINYA Obsah Obsah... 4 Pinya CMS... 5 Přihlášení do systému... 6 Položky v menu administrace... 7 Uživatelé... 8 Správa uživatelů... 8 Nový uživatel... 9 Role... 10 Vytvoření

Více

Jak získat lepší pozice na Googlu pomocí Google+ Mgr. Robert Němec

Jak získat lepší pozice na Googlu pomocí Google+ Mgr. Robert Němec Jak získat lepší pozice na Googlu pomocí Google+ Mgr. Robert Němec SEO bez Google+ Starší Osvědčené Víte, jak na to Snazší Dostanete se všude SEO s Google+ Nové Rychlé Více možností Dostanete se jenom

Více

CO JE MARKETING V SOCIÁLNÍCH MÉDIÍCH?

CO JE MARKETING V SOCIÁLNÍCH MÉDIÍCH? Sociální média rychle dotahují email jako hlavní způsob zasílání zpráv a informací online. Facebook má více než 1 bilion uživatelů, více než 55 milionů zpráv je denně vystaveno na Twitteru a mnoha dalších

Více

INTRO. Očekávaný přínos pro byznys však u drtivé většiny těchto značek nikdy nepřijde. Na českém Facebooku vydělává pouze 15 % firem.

INTRO. Očekávaný přínos pro byznys však u drtivé většiny těchto značek nikdy nepřijde. Na českém Facebooku vydělává pouze 15 % firem. INTRO Založit si facebookový profil nic nestojí, proto to dříve či později udělá každá druhá firma, neziskovka nebo živnostník. Hned po webových stránkách je dnes v Česku Facebook nejběžnější online platformou.

Více

1. Oslovte lidi, kteří už navštívili váš web prostřednictvím okruhů uživatelů, a znovu se s nimi spojte!

1. Oslovte lidi, kteří už navštívili váš web prostřednictvím okruhů uživatelů, a znovu se s nimi spojte! 1. Oslovte lidi, kteří už navštívili váš web prostřednictvím okruhů uživatelů, a znovu se s nimi spojte! Vlastní okruhy uživatelů z webu vám umožňují snadno oslovit velké procento lidí, kteří navštíví

Více

DISCORD. Návod k použití pro IVAO-CZ. Zpracoval: Jan Podlipský

DISCORD. Návod k použití pro IVAO-CZ. Zpracoval: Jan Podlipský DISCORD Návod k použití pro IVAO-CZ Zpracoval: Jan Podlipský O DISCORDU OBECNĚ Discord je komunikační software, který poprvé vyšel v roce 2015, a od prosince 2017 bylo registrováno přibližně 87 miliónů

Více

Návod na zadávání nabídky na stránkách www.imalina.cz a orientace v administračním prostředí partnera krok za krokem. Je to jednoduché!

Návod na zadávání nabídky na stránkách www.imalina.cz a orientace v administračním prostředí partnera krok za krokem. Je to jednoduché! Návod na zadávání nabídky na stránkách www.imalina.cz a orientace v administračním prostředí partnera krok za krokem. Je to jednoduché! V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat. Jsme Vám

Více

První kroky s Google Apps

První kroky s Google Apps První kroky s Google Apps Postupujte podle jednotlivých kroků popsaných v tomto dokumentu. Krok 1: Krok 2: Krok 3: Krok 4: Přihlášení Nastavení Gmail Nastavení Kalendáře Nastavení mobilního telefonu Podpora

Více

JAK SE PROSADIT NA FACEBOOKU A DALŠÍCH SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH

JAK SE PROSADIT NA FACEBOOKU A DALŠÍCH SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH EDICE 2013 J a ks epr os a di t nafa c e booku adal š í c hs oc i ál ní c hs í t í c h Pr ů v o d c ep r ov š e c h n y, k d oc h t ě j í u s p ě t n e j e nn afa c e b o o k u JAK SE PROSADIT NA FACEBOOKU

Více

Facebook pokračování Offline formy propagace. Mgr. Bohdana Rambousková

Facebook pokračování Offline formy propagace. Mgr. Bohdana Rambousková Facebook pokračování Offline formy propagace Mgr. Bohdana Rambousková Edge Rank Kdo uvidí můj status? EdgeRank je speciální algoritmus, kterým FB určuje, kdo příspěvky dané stránky či uživatele uvidí na

Více

Tisková zpráva z budoucnosti Easytask.cz Léto 2017

Tisková zpráva z budoucnosti Easytask.cz Léto 2017 Tisková zpráva z budoucnosti Easytask.cz Léto 2017 Co je six-pager? Amazon používá six-pager pro zvýšení efektivity svých meetingů. Jde o dokument, který si na začátku schůzky všichni přečtou, aby se dostali

Více

Google Apps. weby 1. verze 2012

Google Apps. weby 1. verze 2012 Google Apps weby verze 0 Obsah Obsah... Úvod... Zahájení práce... Nastavení webu... Úprava stránky... Popis prostředí... Rozložení stránky... Nadpis stránky... Úprava textu... Vložení odkazu... 8 Vložení

Více

Google Apps. kalendář 2. verze 2012

Google Apps. kalendář 2. verze 2012 Google Apps kalendář verze 0 Obsah Obsah... Úvod... Vytvoření události... Vytvoření události v daném čase... Vytvoření celodenní události... 6 Vytvoření opakované události... 6 Vytvoření vícedenní události...

Více

Gymnázium Ostrava Hrabůvka, příspěvková organizace Františka Hajdy 34, Ostrava Hrabůvka

Gymnázium Ostrava Hrabůvka, příspěvková organizace Františka Hajdy 34, Ostrava Hrabůvka Gymnázium Ostrava Hrabůvka, příspěvková organizace Františka Hajdy 34, Ostrava Hrabůvka Projekt Využití ICT ve výuce na gymnáziích, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.1.07/02.0030 MS Power Point Metodický

Více

Takhle píšu esej! Manuál. A. Obsah práce. 1. Práce obsahuje následující části: 2. Obecné informace k podobě eseje

Takhle píšu esej! Manuál. A. Obsah práce. 1. Práce obsahuje následující části: 2. Obecné informace k podobě eseje A. Obsah práce Takhle píšu esej! Manuál 1. Práce obsahuje následující části: Obálka Titulní list Obsah Úvod Vlastní text Závěr Zdroje Doslov Pořadí jednotlivých částí se musí dodržet tak, jak je to zde

Více

Etapa I první kontakt

Etapa I první kontakt Průvodce pro používání webových stránek www.doczech.pl Níže najdete základní informace, které Vám umožní začít používat naše webové stránky. I. První kontakt II. Vytvoření uživatelského účtu III. Přidání

Více

Dokumentace pro správu zlínských DUM

Dokumentace pro správu zlínských DUM Dokumentace pro správu zlínských DUM Obsah 1 Správa administrátorů... 3 1.1 Přidávání administrátorů... 3 1.2 Nastavování práv administrátorů... 3 1.3 Upravení detailů administrátora... 5 1.4 Aktivování,

Více

Jméno a Příjmení. Třída. Škola

Jméno a Příjmení. Třída. Škola Studentský dotazník Vážení studenti, cílem tohoto průzkumu je zjistit váš postoj k matematice a k výukovému nástroji Khan Academy. Vaše názory a odpovědi pomohou dalším studentům a učitelům při zapojování

Více

Úvodní příručka. Správa souborů Kliknutím na kartu Soubor můžete otevřít, uložit, vytisknout a spravovat své soubory Wordu.

Úvodní příručka. Správa souborů Kliknutím na kartu Soubor můžete otevřít, uložit, vytisknout a spravovat své soubory Wordu. Úvodní příručka Microsoft Word 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Panel nástrojů Rychlý přístup Příkazy tady umístěné

Více

Opsaná diplomová práce

Opsaná diplomová práce Opsaná diplomová práce Opsaná diplomová práce 9.5.2011 21:30, pořad: Reportéři ČT Marek WOLLNER, moderátor Slyšeli jste témata, která jsme připravili na dnešní večer. Jsou tu Reportéři ČT s novými kauzami

Více

Moje Cisco Nejčastější dotazy

Moje Cisco Nejčastější dotazy 1. Co je Moje Cisco? Moje Cisco umožňuje mobilní, přizpůsobitelné zobrazení vašich oblíbených informací na webu Cisco.com. 2. Jak otevřít stránku Moje Cisco? Moje Cisco lze otevřít dvěma způsoby: Rozbalovací

Více

Snadná úprava stránek, nemusím umět HTML, tvořím obsah téměř jako ve Wordu. Jak změnit obsah nástěnky: vpravo nahoře Nastavení zobrazených informací

Snadná úprava stránek, nemusím umět HTML, tvořím obsah téměř jako ve Wordu. Jak změnit obsah nástěnky: vpravo nahoře Nastavení zobrazených informací Školení Wordpress Nainstalované pluginy: WPML Multilingual CMS Adminize Capability Manager Contact Form 7 Wordpress Download Monitor Google Analytics for WordPress Simple Google Sitemap XML Seznámení s

Více

Skvělý rok 2016 Váš plán pro úspěšný nový rok

Skvělý rok 2016 Váš plán pro úspěšný nový rok Skvělý rok 2016 Váš plán pro úspěšný nový rok JANAPEKNA.CZ 1 Část 1 Než začneme: Jaký byl pro vás rok 2015? Vítejte! Než se pustíme do plánování vysněného roku 2016, musíme se podívat, jaký byl rok 2015.

Více

Ochrana osobních údajů

Ochrana osobních údajů Ochrana osobních údajů Pokud jste mým zákazníkem, odběratelem novinek nebo návštěvníkem webu, svěřujete mi své osobní údaje. Já zodpovídám za jejich ochranu a zabezpečení. Seznamte se,prosím, s ochranou

Více

Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze

Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze 1 Návod pro studenty DSP 1.1 Vyplnění tabulky v Excelu Vzorovou tabulku ke stažení naleznete na webu www.fld.czu.cz

Více

REVOLUČNÍ SPONZOROVÁNÍ

REVOLUČNÍ SPONZOROVÁNÍ REVOLUČNÍ MARKETING - nejpoužívanější on-line vzdělávací systém pro síťový marketing v Česku a na Slovensku. REVOLUČNÍ SPONZOROVÁNÍ Naučte se pomocí transformačního a zároveň jednoduchého a velice účinného

Více

Proč číst zrovna tenhle e-book?

Proč číst zrovna tenhle e-book? Proč číst zrovna tenhle e-book? Máte zájem se dozvědět, proč námitky ve skutečnosti vznikají? Jak na nich vydělat, zvládnout je a jak co nejvíce omezit ty zbytečné, rýpavé, jedovaté a ponižující. Je to

Více

Bellanzon, a.s. představuje: systém pro konzultační způsob prodeje

Bellanzon, a.s. představuje: systém pro konzultační způsob prodeje Bellanzon, a.s. představuje: systém pro konzultační způsob prodeje Naše vize: Před deseti lety neměla většina lidí mobil či osobní počítač. Stejně se svět změní v následujících deseti letech Steve Ballmer,

Více

HODNOTY. svoboda krása úspěch soucit odvaha vzdělání fyzická kondice pokora humor láska loajalita trpělivost respekt duchovnost rodina

HODNOTY. svoboda krása úspěch soucit odvaha vzdělání fyzická kondice pokora humor láska loajalita trpělivost respekt duchovnost rodina Cvičení 1: Vyjasněte si své hodnoty HODNOTY Žijete v souladu se svými hodnotami? Jste si vědomi svých hodnot? Dali jste si někdy čas na jasné definování a sepsání svých hodnot? Naplánovali jste si, že

Více

Online aplikace pro učitele, kteří chtějí studenty více zaujmout matematikou.

Online aplikace pro učitele, kteří chtějí studenty více zaujmout matematikou. Online aplikace pro učitele, kteří chtějí studenty více zaujmout matematikou. Lucie Tichá 721 189 526 lucie.ticha@techambition.com www.techambition.com Obsah Registrace -1- Zorientujte se v seznamu lekcí

Více

ESLC Testový program Pokyny pro studenty (CZ)

ESLC Testový program Pokyny pro studenty (CZ) ESLC Testový program Pokyny pro studenty (CZ) Obsah 1 ÚVOD 3 2 VYPRACOVÁNÍ TESTŮ 3 2.1 Přihlášení 3 2.2 Zkouška zvuku pro Poslechový test 5 2.3 Vypracování testu 5 3 Informace k testovým úkolům 7 3.1 Poslechové

Více

Tato 3 kritéria rozhodnou o úspěchu vašich marketingových aktivit na Facebooku:

Tato 3 kritéria rozhodnou o úspěchu vašich marketingových aktivit na Facebooku: Redakční kalendář vám pomůže plánovat své příspěvky na facebookové stránce tak, abyste si vybudovali silnou značku, která bude přitahovat žhavé zájemce do vaší MLM příležitosti. Tento návod vám ukáže,

Více

MŮJ STRACH. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza

MŮJ STRACH. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza MŮJ STRACH Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza Byla jsem hrozně vyděšená, hlavně z toho, že lidé, které jsem zázrakem potkala, mě jednoduše opustí. Proč by někdo

Více

Můj strach. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje.

Můj strach. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. Můj strach Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza Byla jsem hrozně vyděšená, hlavně z toho, že lidé, které jsem zázrakem potkala, mě jednoduše opustí. Proč by někdo

Více

1. Video vládne internetu

1. Video vládne internetu 1. Video vládne internetu V roce 2019 bude video představovat 80 % provozu internetu. Minimálně 1 týdně sleduje video 78 % lidí. Sdílí, nebo přeposílá video 88 % zákazníků. Měsíčně navštíví český YouTube

Více

Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok

Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok JANAPEKNA.CZ 1 Část 1 Než začneme: Jaký byl pro vás rok 2016? Vítejte! Než se pustíme do plánování vysněného roku 2017, musíme se podívat, jaký byl rok 2016.

Více

nadstavbový modul programu Amicus

nadstavbový modul programu Amicus nadstavbový modul programu Amicus pro Windows TM Příručka uživatele v.1.0 duben 2012 CompuGroup Medical Česká republika s.r.o. Jeremiášova 1422/7b 155 00 Praha 5 Obsah 1 Úvod k modulu CGMesky 1 2 Aktivace

Více

Změna plánu! Vendula Zahumenská

Změna plánu! Vendula Zahumenská Změna plánu! Vendula Zahumenská 2 0 1 7 O co jde? V Praze funguje od roku 2017 nová aplikace Změna plánu. Najdete v ní všechny potřebné informace o platném územním plánu, o jeho změnách, úpravách nebo

Více

MS OFFICE, POWERPOINT

MS OFFICE, POWERPOINT Škola: Autor: DUM: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Téma: Masarykovo gymnázium Vsetín Mgr. Petr Koňařík MGV_VT_SS_1S2-D15_Z_OFF_PP.docx Informatika MS Office Powerpoint MS OFFICE, POWERPOINT ÚVOD PowerPoint

Více

HLEDEJCENY.mobi. Obsah. Mobilní verze e-shopu. Důvody instalace

HLEDEJCENY.mobi. Obsah. Mobilní verze e-shopu. Důvody instalace Obsah HLEDEJCENY.mobi Mezi Vodami 1952/9 e-mail: info@hledejceny.cz HLEDEJCENY.mobi... 1 Mobilní verze e-shopu... 1 Důvody instalace... 1 Výhody... 2 Co je k mobilní verzi potřeba... 2 Objednávka služby...

Více

Zdokonalte produktové popisky, aby prodávaly

Zdokonalte produktové popisky, aby prodávaly Zdokonalte produktové popisky, aby prodávaly @JanAmbroz E-Business FORUM 2012 24. září Beze slov nelze spokojeně nakupovat ani dobře prodávat. To říkám já Jako copywriter i jako zákazník Pravda, do supermarketu

Více

10 chyb marketingu na sociálních sítích

10 chyb marketingu na sociálních sítích WWW..EU 10 chyb marketingu na sociálních sítích 10 chyb marketingu na sociálních sítích Adam Dolanský, Radim Koláček 1 Obsah Úvod... 3 Snažíte se být všude... 3 Jste egoističtí... 4 Nezkoumáte, co funguje

Více

Program Podnikání 5. týden. a produktivita

Program Podnikání 5. týden. a produktivita Program Podnikání 5. týden Systémy a produktivita Vítám vás u nového modulu našeho programu! Tentokrát se vrhneme na trochu nudnější téma, které je ale v podnikání zcela nezbytné. Když podnikáme, máme

Více

Návod jak nejen reference získat, ale i efektivně využít. Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013

Návod jak nejen reference získat, ale i efektivně využít. Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 Návod jak nejen reference získat, ale i efektivně využít. Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 1 Určitě sami dobře víte, že lidé neradi dávají doporučení na finanční zprostředkovatele.

Více

Uběhly desítky minut a vy stále neumíte nic. Probudíte se ze svého snění a hnusí se vám představa učit se.

Uběhly desítky minut a vy stále neumíte nic. Probudíte se ze svého snění a hnusí se vám představa učit se. Kapitola 1 Nesnášíte učení? STOP Určitě valná část z vás, která otevřela tuto knihu, se potýká s problém jak se lépe učit. Sedíte nad knížkou hodiny, ale do hlavy nenacpete nic. Díváte se na písmenka,

Více

Error 404 aneb jak chytře a elegantně vydesignovat chybovou stránku

Error 404 aneb jak chytře a elegantně vydesignovat chybovou stránku Tisková zpráva Praha, 15. října 2017 Error 404 aneb jak chytře a elegantně vydesignovat chybovou stránku Na Error 404 neboli chybovou stránku již jistě narazil každý z vás. Většinou se jedná o nepříliš

Více

Návod ke kursu Úvod do počítačové typografie Spuštění kursu

Návod ke kursu Úvod do počítačové typografie Spuštění kursu Návod ke kursu Úvod do počítačové typografie Spuštění kursu Vložte DVD do mechaniky. Měl by se sám spustit. Pokud máte ve Windows zablokované automatické spouštění, prohlédněte si jeho obsah třeba ve Windows

Více

Microsoft Visio 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit.

Microsoft Visio 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Úvodní příručka Microsoft Visio 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Aktualizované šablony Šablony vám pomáhají při

Více