HI-FI MIKRO SOUSTAVA

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "HI-FI MIKRO SOUSTAVA"

Transkript

1 HI-FI MIKRO SOUSTAVA Ovation CDS 7000 DEC

2 OBSAH Umístění a zabezpečení Magic Fidelity - zvukový systém Ovation Vnější pohled Ovládací prvky Zobrazení na displeji Zadní strana přístroje Dálkové ovládání Připojení a příprava Nastavení Nastavení času Ladění a ukládání rádiových stanic Vymazání aktuální paměti Základní funkce Režim rádia Výběr rádia (TUNER) jako vstupního zdroje Výběr přednastavené pozice Příjem v mono/stereo Automatické vyhledávání stanic (ASP) Staniční služba RDS Režim CD Výběr CD jako vstupního zdroje Vkládání disku Přehrávání disku Opakování aktuální složky nebo stopy Výběr další složky nebo stopy Rychlé přetáčení vpřed a vzad Výběr složek a souborů (pouze MP3) Vyvolání informací o skladbě (pouze MP3) Opakované přehrávání složky nebo skladby (zopakovat jednu) Zopakování všech souborů ze složky (pouze MP3) Opakované přehrávání všech složek a stop (zopakovat vše) Přehrávání složek nebo skladeb v náhodném pořadí Přehrávání vždy jen počáteční části skladby (Intro) Vytváření paměti skladeb Režim USB Přehrávání obsahu MP3/WMA přehrávače, USB paměťového disku nebo paměťového čipu ze čtečky karet Režim časovače Nastavení automatického času zapnutí přístroje Budík

3 Nastavení automatického času vypnutí přístroje Informace Čištění disku Technická data Poznámka týkající se životního prostředí Základní informace o laserovém přístroji Vyhledávání a odstraňování chyb UMÍSTĚNÍ A ZABEZPEČENÍ Dodržujte prosím při umístění tohoto systému následující pokyny: Tento hi-fi systém je určen pro přehrávání audio signálů. Jakékoliv jiné použití je výslovně zakázáno. Pokud chcete DVD přístroj umístit na stěnovou polici či do skříně, ujistěte se, že je přístroj řádně provětrávaný. Okolo přístroje po každé straně musí být alespoň 10 cm volného prostoru. Při umisťování si všimněte, že povrchy nábytku jsou pokryty různými typy nátěrů a plastů, které často obsahují chemické přísady. Tyto chemické látky mohou způsobit naleptávání spodní části přístroje, což může mít za následek skvrny na nábytku, které bude problematicky nebo nemožno odstranit. Tento hi-fi systém je určen k užití v suchých místnostech. Pokud jej přeci budete chtít používat venku, ujistěte se, že je chráněn před vlhkostí, jako je déšť nebo postříkání vodou. Neumisťujte hi-fi systém do bezprostřední blízkosti topení nebo na přímé slunce, což by mohlo narušit správné provětrávání. Nestavte na hi-fi systém žádné vodou naplněné nádoby (například vázy). Nevkládejte nežádoucí předměty do prostoru pro CD. Na přístroj a reproduktory neumisťujte žádné hořící předměty, např. hořící svíčku. Za žádných okolností neodnímejte kryt hi-fi systému. Žádné nároky na reklamaci nebudou uznány kvůli poškození způsobeném nesprávným zacházením. Bouřky jsou nebezpečné pro všechny elektrické přístroje. I když je hi-fi systém vypnutý, může být poškozen úderem blesku do vedení nebo do kabelu od antény. Proto vždy během bouřky vypojujte přístroj ze sítě a anténové zásuvky.

4 Magic Fidelity Zvukový systém Ovation Magic Fidelity je nový, trojkanálový aktivní systém reprodukce zvuku, který byl vyvinut a patentován firmou Grundig a který poskytuje neobyčejný a precizní zvuk. Basový, stejně jako dva střední a jeden vysokokmitočtový reproduktor nabízí výjimečný zážitek z poslechu hudby. VNĚJŠÍ POHLED Ovládací prvky Základní informace Ukazatel, pokud je hi-fi systém v režimu stand-by, rozsvítí se červeně (je umístěn pod krycí mřížkou). Čidlo infračervených signálů z dálkového ovladače (umístěn pod krycí mřížkou reproduktorů). Zásuvka pro stereo sluchátka (konektor 3,5 mm) na levé straně přístroje. ON/OFF Přepíná přístroj do a z režimu stand-by (na pravé straně přístroje). Přístroj je úplně odpojen od napětí až poté, co je vytáhnut síťový kabel. Function Přepíná mezi CD, Rádio (TUNER), AUX a USB vstupním zdrojem (na pravé straně přístroje). - VOLUME + Nastavování hlasitosti (na pravé straně přístroje).

5 Režim rádia (TUNER) Režim CD Čelní kryt Režim USB USB Vybírá pozice stanic směrem vpřed (na pravé straně přístroje). Vybírá pozice stanic směrem vzad (na pravé straně přístroje). Otevírá a zavírá prostor pro disky. Otevírá a zavírá čelní kryt (na levé straně přístroje). Začíná a přerušuje přehrávání disku (na pravé straně přístroje). MP3 a hudební disky: krátkým zmáčknutím přepínáte na následující soubor nebo skladbu; přidržením začnete rychlé vyhledávání vpřed). MP3 a hudební disky: krátkým zmáčknutím přepínáte na předchozí soubor nebo skladbu; přidržením začnete rychlé vyhledávání vzad). Přerušuje nebo ukončuje přehrávání disku; pokud jej dvakrát zmáčknete, vymažete paměť skladeb disku. USB rozhraní pro připojení MP3 přehrávače, USB paměťového disku nebo čtečky karet. Zobrazení na displeji V režimu stand-by: zobrazuje aktuální čas a den v týdnu. V režimu rádia: zobrazuje vlnové pásmo, stanici, frekvenci, RDS čas, název programu nebo text rádia. V MP3 režimu: zobrazuje celkový počet souborů a složek, pořadí a uběhnutý čas aktuálně přehrávaného souboru, název souboru a ID3 tag informace.

6 INTRO RANDOM PROG AM PM khz MHz PTY TEXT NAP V režimu hudebních CD: zobrazuje celkový počet skladeb a pořadí a uběhntuý čas aktuálně přehrávané skladby. V režimu MP3 a hudebních CD: začne přehrávání disku. V režimu MP3 a hudebních CD: přeruší (pause) přehrávání disku. V režimu MP3 a hudebních CD: je opakována složka nebo skladba. V režimu MP3: všechny soubory ve složce jsou opakovány. V režimu MP3 a hudebních CD: Všechny složky nebo stopy na disku jsou opakovány. V režimu MP3 a hudebních CD: Je pouštěno pouze prvních deset vteřin z každé skladby. V režimu MP3 a hudebních CD: Všechny složky nebo skladby jsou přehrávány v náhodném pořadí. V režimu rádia: Je vybrána nebo puštěna uložená rádiová stanice. V režimu MP3 a hudebních CD: Je uložena nebo přehrávána paměť skladeb. V režimu rádia: Je přijímána FM stanice. Zobrazuje čas až do poledne. Zobrazuje čas začínající od poledne. V režimu rádia: zobrazuje se v kombinaci se zobrazením frekvence MW. V režimu rádia: zobrazuje se v kombinaci se zobrazením frekvence FM. V režimu rádia: Je aktivována RDS synchronizace času. V režimu rádia: je přijímána RDS stanice. V režimu rádia: je aktivována funkce PTY. V režimu rádia: je aktivována funkce zobrazování textu stanice. Je aktivován připomínač času. V režimu časovače: je aktivován budík. V režimu časovače: je aktivována funkce buzení s rádiem nebo CD. V režimu časovače: budík se deaktivuje automaticky o víkendech. Je nastavené automatické vypnutí hi-fi systému. Zadní strana hi-fi systému AUX IN Vstup zvukových signálů pro připojení vnějších zařízení.

7 RESET AC ~ FM ANTENNA (75 Ώ) MW ANTENNA V případě poruchy uvede hi-fi systém do původního nastavení (vymaže všechna aktuální nastavení). Zásuvka pro síťový kabel. Přístroj je úplně odpojen od napětí až poté, co je vytáhnut síťový kabel. Zásuvka pro připojení venkovní antény nebo dodané přídavné antény. Koncovky pro zapojení dodané MW rámové antény. Dálkový ovladač ON OFF Přepíná přístroj do režimu stand-by a poté z režimu stand-by na naposledy zvolený vstupní zdroj (CD, rádio,...). V režimu MP3 a hudebních CD: Začíná a přerušuje přehrávání disku. V režimu MP3 a hudebních CD: Přerušuje nebo ukončuje přehrávání disku; pokud jej dvakrát zmáčknete, vymažete paměť skladeb disku. V režimu rádia: vybírá uloženou rádiovou stanici. V režimu MP3 a hudebních CD: krátkým zmáčknutím přepínáte na následující nebo předcházející skladbu; přidržením začnete zrychlené přetáčení vpřed nebo vzad. DSC Volí mezi zvukovým nastavením: USER, CLASSIC, POP, JAZZ a ROCK. UBS Zapíná a vypíná basy (Ultra Bass System). + - Nastavení hlasitosti. BAND TUNING PTY V režimu rádia: přepíná mezi kmitočtovými pásmy FM a AM. V režimu rádia: přidržením začne vyhledávat stanice; krátkým zmáčknutím postupně snižujete nebo zvyšujete frekvenci. V režimu MP3: vybíráte následující nebo předchozí složku na disku. V režimu rádia: vyvolává druh aktuální stanice (PTY); vyhledává určitý druh stanice (PTY). FSM Nastavuje paměť oblíbené stanice (posice pro oblíbenou stanici je 01). Nastavuje jasnost displeje mezi čtyřmi hodnotami (jasný, střední, temný a vypnutý).

8 DISPLAY FUNCTION FM MODE INTRO/REPEAT PROG./RANDOM SLEEP NAP WEC SNOOZE V režimu rádia: přepíná mezi zobrazeními na displeji - frekvence, název stanice, druh stanice, text rádia a čas/den. V režimu hudebních disků: přepíná mezi zobrazeními na displeji pořadí skladby/uběhnutý čas přehrávání, zbývající čas přehrávané skladby, celkově uběhnutý čas přehrávání a čas/den. V režimu MP3: přepíná mezi zobrazeními na displeji pořadí souboru/uběhnutý čas přehrávání, název souboru/informace o souboru (ID3 tag) a čas/den. Vypíná a zapíná zvuk z hi-fi reproduktorů. Přepíná mezi CD, Rádio (TUNER), AUX a USB vstupními zdroji. V režimu rádia: přepíná mezi příjmem v mono a stereo. V režimu MP3 a hudebních disků: přehrává pouze ukázky souborů nebo skladeb na disku; znovu přehraje soubor nebo skladbu, všechny soubory nebo skladby na disku nebo všechny soubory ve složce. V režimu stand-by: nastavení automatického času zapnutí přístroje a budíku. V režimu rádia: ukládá rádiové stanice. V režimu MP3 a hudebních disků: ukládá soubory a skladby do paměti skladeb; přehrává soubory nebo skladby v náhodném pořadí. V režimu stand-by: k ručnímu nastavování času a dne. K nastavení automatického času vypnutí přístroje. K nastavení budíku. Přerušuje a znovu aktivuje funkce budíku o víkendech. Přerušuje funkci budíku na přibližně 5 minut; přerušuje funkci budíku. ZAPOJENÍ A PŘÍPRAVA Zapojení antény 1. Zapojte kabel střešní antény do zásuvky FM ANTENNA (75 Ώ) umístěné na hi-fi. Pokud nemáte k dispozici střešní anténu, můžete použít dodanou přídavnou anténu. Tato anténa vám poskytne celkem kvalitní příjem místních FM (VHF) stanic. Nijak nezkracujte přídavnou anténu. 2. Zapojte kabel pokojové antény do zásuvky MW ANTENNA na hi-fi soustavě. Nastavujte pozici pokojové antény, dokud nebudete spokojeni s kvalitou příjmu.

9 Zapojení vnějších zařízení 1. Pomocí standardního cinch kabelu propojte zásuvku zvukového výstupu vnějšího zařízení se zásuvkou AUX IN na hi-fi soustavě. Předtím, než budete připojovat vnější zařízení, vypněte hi-fi soustavu. Zapojení MP3 přehrávače, USB disku nebo čtečku karet 1. Propojte rozhraní MP3 přehrávače a rozhraní USB na hi-fi soustavě pomocí USB kabelu; nebo zapojte USB paměťový disk do rozhraní USB na hi-fi soustavě; nebo zapojte kabel čtečky karet do rozhraní USB na hi-fi soustavě. Před tím, než budete provádět USB připojení, musíte hi-fi soustavu vypnout. Pokud neprovedete toto opatření, můžete přijít o uložená data. Zapojení sluchátek 1. Zapojte konektor od sluchátek ( 3,5 mm) do zásuvky ne levé straně hi-fi soustavy. Reproduktory hi-fi soustavy se vypnou. Zapojení síťového kabelu Zkontrolujte, zda přívod elektrického napětí uvedený na typovém štítku (na zadní straně přístroje) odpovídá napětí vaší sítě. Přístroj je úplně odpojen od napětí až poté, co je vytáhnut síťový kabel. 1. Zapojte dodaný síťový kabel do zásuvky AC ~ ne hi-fi soustavě. 2. Zapojte síťový kabel do zásuvky ve zdi.

10 Vkládání baterií do dálkového ovladače 1. Vyjmutím krytky otevřete prostor pro baterie. 2. Při vkládání baterií (2 x 1,5 V, R 6/UM 4/AAA) si všímejte polarity vyznačená uvnitř prostoru pro baterie. Pokud přestane Váš televizor správně reagovat na dálkové ovládání, mohou být baterie vybité. Vybité baterie bezpodmínečně vyjměte. Za škodu, způsobenou vybitými bateriemi, výrobce nebere odpovědnost. Poznámka týkající se životního prostředí: Baterie, včetně těch, které neobsahují žádné těžké kovy, nesmějí být uskladňovány spolu s běžným odpadem z domácnosti. Odkládejte proto baterie na místech k tomu určených aby nedošlo k zatěžování životního prostředí. Zjistěte si právní předpisy platné ve vaší oblasti. Umístění hi-fi soustavy K této hi-fi soustavě je dodán podstavec. To vám umožňuje bezproblémové umístění hi-fi na stolky, skříňky nebo poličky. Pokud chcete hi-fi umístit jinam, stačí jen odejmout podstavec. Hi-fi soustavu můžete také přimontovat na vyvýšený podstavec (vysoký okolo 80 cm), který ovšem není přiložen k balení. Můžete si jej však objednat. Montáž na stěnu K balení jsou přiloženy nástěnné konzole, kterými můžete hi-fi soustavu upevnit ke stěně.

11 1. Vyšroubováním čtyř šroubů z držáku na zadní straně přístroje vyjměte podstavec. 2. Vyšroubujte čtyři šrouby s půlkulovou hlavou na zadní straně přístroje. 3. Připojte držák nástěnné konzole k hi-fi soustavě našroubováním čtyř šroubů s půlkulovou hlavou do čtyř otvorů se závitem umístěných na zadní straně přístroje. 4. Abyste upevnili konzoli ke stěně, pevně zašroubujte čtyři dodané šrouby do čtyř hmoždinek. 5. K umístění hi-fi soustavy na stěnu zasuňte háčky na držáku konzole do otvorů druhé části konzole uchycené na zdi a nechte je do sebe zapadnout. Dodatečné informace o přístroji zakoupeném ve Velké Británii Přístroje prodané ve Velké Británii jsou vhodné pro provoz z 240V (střídavý proud) 50Hz ze síťového přívodu. Rozsah multi-systémového přijímače je zkonstruován pro funkci ve většině evropských zemí. Avšak síťová zástrčka a systém zásuvek určený pro Velkou Británii se liší od mnoha evropských zemí. Toto zařízení bylo dodáno se zabudovanou neodnímatelnou, schválenou konektorovou zástrčkou pro použití ve Velké Británii. Tato zástrčka obsahuje zabudovanou 5A pojistku. V případě, že tento přístroj obsahuje pouze evropskou dvou-kolíkovou zástrčku, která je nevhodná pro použití ve Velké Británii, musí být odříznuta a okamžitě vyhozena. Poté by měla být kvalifikovaným elektromechanikem zabudována schválená 13A, troj-kolíková zásuvka určená pro Velkou Británii. Odříznutá evropská zástrčka by měla být zničena, aby se zabránilo možnému riziku elektrického šoku již by neměla být znovu zapojována do žádné zásuvky. Pokud je používána znovu nezapojitelná troj-kolíková nebo troj-kolíková znovu zapojitelná 13A (BS1363) zástrčka, musí být vybavena schválenou 5A ASTA nebo BS1362 pojistkou. Během používání jakéhokoliv druhu musí být chráněna 5A pojistkou buď zástrčka nebo rozvodná deska. Pokud se tento druh zástrčky nějak poškodí, ujistěte se, že je, před dalším použitím, odstraněna pojistka aby se odstranilo nebezpečí elektrického šoku. Pokud je nezbytné vyměnit pojistku v znovu nezapojitelné zástrčce, musí být použit správný typ, zatíženost (schválená 5A ASTA, BSI nebo BS1362) a vybavit správným krytem pojistky. Pokud je kryt pojistky ztracený, nebo poškozený, vedení ani zástrčka nesmí být používáno dokud není kryt pojistky vyměněn. Výměna krytu pojistky by měla být uskutečněna vaším prodejcem. Důležité: Dráty rozvodného vedení jsou zbarveny v souladu s následujícím kódováním: MODRÁ BARVA neutrální HNĚDÁ BARVA pod napětím Pokud barvy drátů rozvodného vedení vašeho přístroje neodpovídají barevnému označení značícího terminály vaší zásuvky, postupujte následovně: Zapojte modře zbarvený drát do rozvodného vedení vašeho přístroje, označené písmenem N nebo zbarvené černě. Zapojte hnědě zbarvený drát do zástrčky terminálu označené písmenem L nebo zbarvené červeně. Za žádných okolností nesmí být žádný z drátů zapojená do terminálu označeného písmenem E, symbolem uzemnění, zbarveného zeleně nebo žluto-zeleně. Nahrazení rozvodného vedení může být uskutečněno vaším místním prodejcem nebo kontaktováním GRUNDIG oddělení pro styk s veřejností ( ) Profilované troj-kolíkové vedení vhodné pro použití ve Velké Británii Viz.: sada vedení určené pro Velkou Británii Profilované dvoj-kolíkové evropské vedení nevhodné pro použití ve Velké Británii Viz.: sada vedení určené pro státy Evropy

12 NASTAVENÍ Nastavení času Po prvním zapojení hi-fi soustavy do vedení se spustí ukázkový program. Abyste tento program ukončili, zmáčkněte tlačítko ON/OFF (tím přepnete přístroj do režimu stand-by). Nyní budou zobrazení času a dne blikat budete je moci nastavit. Následující nastavení může být provedeno pouze v režimu stand-by. 1. Pokud chcete nastavit 12hodinový formát zobrazení času, zmáčkněte jednou tlačítko P/RANDOM/ Na displeji se krátce zobrazí, poté aktuální čas, například (PM symbolizuje druhou půlku dne). 2. Pokud chcete nastavit 24hodinový formát zobrazení času, zmáčkněte znovu tlačítko P/RANDOM/. Na displeji se krátce zobrazí, poté aktuální čas, například. 3. Abyste mohli nastavit čas, přidržte tlačítko P/RANDOM/. Na displeji začne blikat zobrazení pro hodiny. 4. Pomocí tlačítka TUNING nastavte hodinu a potvrďte tlačítkem P/RANDOM/. Na displeji začne blikat zobrazení pro minuty. 5. Pomocí tlačítka TUNING nastavte hodinu a potvrďte tlačítkem P/RANDOM/. Na displeji začne blikat zobrazení pro dny. 6. Pomocí tlačítka TUNING vyberte den a potvrďte tlačítkem P/RANDOM/. Na displeji začne blikat nápis. 7. Pomocí tlačítka TUNING vypněte nebo zapněte RDS synchronizaci času a potvrďte tlačítkem P/RANDOM/. Pokud dojde k výpadku proudu, nebo pokud vypojíte hi-fi soustavu ze sítě, budete muset čas nastavit znovu. Některé RDS stanice vysílají RDS časové signály. Pokud zvolený RDS program vysílá takovouto informaci, čas se na přístroji automaticky zaktualizuje (pokud jste nastavili možnost ). Toto zabere okolo pěti minut. Nastavení a uložení rádiových stanic Automatické vyhledávání stanic Po prvním zapojení hi-fi soustavy do vedení přístroj v režimu rádia vyhledá 40 stanic s nejlepším příjmem a uloží je. 1. Po připojení do sítě zapněte hi-fi soustavu zmáčknutím tlačítka ON/OFF.

13 2. Zmáčknutím tlačítka FUNCTION vyberte TUNER (rádio) jako vstupní zdroj. Na displeji se zobrazí např. 3 (stanice), rychle ubíhající frekvence a PROG. Začne vyhledávání. Po ukončení vyhledávání se spustí stanice uložená na přednastavené pozici 1. Automatické vyhledávání stanic můžete kdykoliv přerušit zmáčknutím tlačítka. Automatické vyhledávání stanic můžete spustit kdykoliv přidržením tlačítka P/RANDOM/ dokud neuvidíte ubíhající frekvenci. Stanice předtím uložené budou vymazány. Automatické vyhledání stanice 1. Zmáčknutím tlačítka ON/OFF zapněte hi-fi soustavu a zmáčknutím tlačítka FUNCTION vyberte TUNER (rádio) jako vstupní zdroj. Na displeji se zobrazí TUNER a potom vlnové pásmo a frekvence nebo název stanice. 2. Pomocí tlačítka BAND vybíráte frekvenční pásmo (FM nebo MW). Na displeji se zobrazí FM nebo AM. 3. Vyhledávání stanic spustíte zmáčknutím tlačítka TUNING dokud se zobrazení frekvence nerozběhne. Vyhledávání se zastaví pokud je stanice nalezena. Manuální vyhledávání stanic 1. Postupným mačkáním tlačítka TUNING se pohybujete ve frekvenci směrem vpřed. Frekvence se mění vždy po 50 khz (FM) nebo po 9 khz (MW). Ukládání stanic do určených pozic 1. Pomocí tlačítka BAND vyberte frekvenční pásmo (FM nebo MW). 2. Pomocí tlačítka TUNING vyberte stanici, kterou chcete uložit. 3. Zmáčknutím tlačítka P/RANDOM/ aktivujete paměťovou funkci. Na displeji se zobrazí pozice stanice 1 a bliká nápis PROG. 4. Pomocí tlačítka a vyberte požadovanou pozici stanice. Stanice již uložené na přednastavených pozicích, jsou po uložení nových stanic přepsány. 5. Pro uložení stanice zmáčkněte ještě jednou tlačítko P/RANDOM/. Na displeji se zobrazí nápis PROG a název stanice nebo frekvence.

14 6. Pokud chcete uložit další stanice, opakujte kroky 2 až 5. Pokud je hi-fi soustava vypojena na delší dobu ze sítě, všechny přednastavené stanice jsou vymazány. Uložení oblíbené stanice (Paměť Oblíbené Stanice) 1. Pomocí tlačítka TUNING vyberte požadovanou stanici. 2. Pomocí tlačítka P/RANDOM/ aktivujete funkci ukládání. Na displeji se zobrazí pozice 2 a bliká nápis PROG 3. Zmáčknutím tlačítka FSM na dálkovém ovládání vyberte přednastavenou pozici K uložení této stanice zmáčkněte tlačítko P/RANDOM/ ještě jednou. 5. Zmáčknutím tlačítka FSM na dálkovém ovládání vyvoláte vaší oblíbenou stanici. Vymazání aktuální paměti V případě špatného chodu přístroje jej můžete resetovat. 1. Při zapnutém přístroji zmáčkněte tlačítko RESET na zadní straně přístroje pomocí tenkého předmětu (například sponky). ZÁKLADNÍ FUNKCE Vypnutí a zapnutí přístroje 1. Zmáčknutím tlačítka ON/OFF zapnete hi-fi soustavu z režimu stand-by. Automatiky se vybere naposledy používaný vstupní zdroj. 2. Zmáčknutím tlačítka ON/OFF vypnete hi-fi soustavu do režimu stand-by. Na displeji se na okamžik zobrazí nápis GOOD BYE a poté aktuální čas a den v týdnu. Přístroj je úplně odpojen od napětí až poté, co je vytáhnut síťový kabel. Nastavení jasnosti displeje 1. Jasnost podsvícení displeje nastavujete pomocí tlačítka na dálkovém ovládání mezi čtyřmi hodnotami (jasný, střední, temný a vypnutý). Výběr vstupního zdroje 1. Vstupní zdroj vybíráte pomocí tlačítka FUNCTION. Na displeji se zobrazí buď CD, TUNER, AUX nebo USB. Nastavení hlasitosti 1. Hlasitost nastavujete tlačítkem VOLUME +. Na displeji se krátce zobrazí VOL (MIN, od 1 do 39 a MAX).

15 Vypínání zvuku Díky této funkci vypínáte nebo zapínáte zvuk z reproduktorů hi-fi soustavy. 1. Zvuk vypínáte nebo zapínáte pomocí tlačítka na dálkovém ovladači. Pokud je zvuk vypnutý, na displeji se zobrazí nápis MUTE. Výběr zvukových efektů Na výběr máte mezi několika zvukovými efekty: USER, CLASSIC, POP, JAZZ a ROCK. Základní nastavení je USER. 1. Nastavení zvuku provádíte pomocí tlačítka DSC. Na displeji se zobrazí USER, CLASSIC, POP, JAZZ nebo ROCK. Nastavení ekvalizéru Výběr zvukového nastavení USER vám umožní sestavit si vaše osobní nastavení ekvalizéru. 1. Když je přístroj zapnutý, mačkejte tlačítko DSC tak dlouho, dokud se nápis USER neobjeví na displeji 2. Zmáčkněte tlačítko DSC znovu, na přibližně 2 vteřiny. Na displeji se zobrazí BASS Pomocí tlačítka DSC proveďte nastavení (BASS nebo TREBLE). Na displeji se zobrazí BASS 0 nebo TRE 0. Pokud během pěti vteřin nezmáčknete žádné tlačítko, přístroj automaticky přeruší průběh nastavování. 4. Pomocí tlačítka VOLUME + nastavujete hodnoty (maximum +6, minimum -6) Obrazovka ekvalizéru zmizí po uplynutí pěti vteřin. Vypínání a zapínání funkce Ultra Bass System 1. Zmáčknutím tlačítka UBS zapínáte a vypínáte funkci Ultra Bass System. Na displeji se na chvíli zobrazí UBS ON nebo UBS OFF. Přepínání mezi zobrazeními na displeji Pokud je přístroj v režimu rádia nebo CD, můžete nastavit displej tak, aby ukazoval čas a den. 1. Opakovaně mačkejte tlačítko DISPLAY na dálkovém ovladači dokud se čas a den neobjeví na displeji.

16 REŽIM RÁDIA Výběr rádia jako vstupního zdroje 1. Pomocí tlačítka FUNCTION vybíráte vstupní zdroj. Po výběru se automaticky zapne naposledy poslouchaná stanice (Last Station Memory). Na displeji se zobrazí například FM nebo ENERGY. Výběr přednastavené pozice 1. Pomocí tlačítka BAND vybíráte frekvenční pásmo (FM nebo MW). 2. Tlačítkem nebo postupně vybíráte stanice z přednastavených pozic. Na displeji se zobrazí PROG a například 2 a frekvence nebo název stanice. Příjem ve stereo/mono Pokud hi-fi soustava přijímá FM stereo stanici, na displeji se objeví znak. Pokud je signál takovéto FM stanice slabý, kvalitu zvuku můžete vylepšit přepnutím na příjem v mono. 1. Zmáčknutím tlačítka FM MODE na dálkovém ovládání přepnete na příjem v mono. Z displeje zmizí symbol. 2. Zmáčknutím tlačítka FM MODE na dálkovém ovládání přepnete znovu na příjem FM stanice ve stereo. Na displeji se objeví symbol. Pokud je přístroj nastaven na příjem v stereo a přijímá signál v mono, symbol bliká. na displeji Automatické vyhledávání stanic Tím, že spustíte automatické vyhledávání stanic vymažete všechny dosud existující uložené stanice a nahradíte jej novými stanicemi. 1. V režimu rádia spustíte automatické vyhledávání přidržením tlačítka P/RANDOM/. Po ukončení vyhledávání se spustí stanice uložená na přednastavené pozici 1. Automatické vyhledávání stanic může být přerušeno zmáčknutím tlačítka. Staniční služba RDS RDS (Radio data System) je informační systém, který je doplňkově vysílán většinou FM stanic. Pokud hi-fi soustava přijímá RDS stanici, na displeji se objeví název této stanice, například FANTASY a symbol.

17 Nejspíše bude chvíli trvat, než budou veškeré RDS informace k dispozici. Vyhledávání RDS stanic 1. Opakovaným mačkáním tlačítka TUNING začnete vyhledávání, dokud se na displeji neobjeví symbolizující, že přijímáte RDS stanici. Pokud je příjem dostatečně silný, objeví se po chvíli název stanice. RDS časová synchronizace Některé stanice vysílají RDS časový signál. Pokud je dostatečně silný příjem, toto časové sdělení aktualizuje čas na vaší hi-fi soustavě (pokud jste při nastavování zvolili možnost CT ON). Synchronizace času může zabrat několik minut a i při dostatečně silném příjmu je přesnost závislá na přenášeném časovém signálu.automatické nastavení se spustí vždy, když je hi-fi soustava zapnuta ze stand-by do režimu rádia a přijímá vhodnou RDS stanici (na displeji se zobrazí ). Vyvolání RDS informace Pokud je přijímána RDS stanice, zobrazí se na chvíli její frekvence a poté natrvalo její název. 1. Zmáčkněte tlačítko DISPLAY na dálkovém ovládání. Na displeji se zobrazí druh stanice (PTY). 2. Zmáčkněte znovu tlačítko DISPLAY na dálkovém ovládání. Na displeji se objeví text rádia. 3. Zmáčkněte znovu tlačítko DISPLAY na dálkovém ovládání. Na displeji se zobrazí aktuální čas a den v týdnu. 4. Zmáčkněte znovu tlačítko DISPLAY na dálkovém ovládání. Na displeji se zobrazí přednastavená pozice stanice a frekvence. 5. Zmáčkněte naposledy tlačítko DISPLAY na dálkovém ovládání. Znovu se zobrazí název stanice. Druhy stanic (PTY) 1. Zmáčknutím tlačítka PTY na dálkovém ovládání vyvoláte druh aktuálně poslouchané stanice. Na displeji se zobrazí druh aktuálně poslouchané stanice, například NEWS a PTY. Pokud není vysílán žádný kódovaný druhu stanice, na displeji se zobrazí nápis NO PTY. 2. Opakovaným mačkáním tlačítka PTY na dálkovém ovladači vybíráte další druhy stanic. 3. Tlačítkem TUNING spustíte vyhledávání PTY. Na displeji se zobrazí FM, ubíhající frekvence a nápis PTY bliká.

18 Vyhledávání se zastaví, pokud je nalezena stanice požadovaného druhu. Potom se vybraný druh stanice zobrazí na displeji, například POP M. 4. K ukončení vyhledávání zmáčkněte tlačítko PTY. REŽIM CD Přístroj je vhodný pro hudební CD s označením CD-DA (viz. obrázek výše) a pro CD-R a CD-RW s hudebními daty. V režimu MP3/WMA jsou termíny album a soubor velice důležité. Album odpovídá složce a soubor souboru na počítači nebo stopě na hudebním disku. MP3 disk nesmí obsahovat více než 200 album a 500 souborů. Hi-fi soustava třídí alba i soubory v albu podle jména v abecedním pořadí. Pokud je chcete seřadit podle sebe, změňte název souboru či alba a před takovýto název vepište číslovku. Při vypalování CD-R nebo CD-RW s hudebními soubory se mohou vyskytnout rozličné problémy, které mohou vést k rušenému přehrávání. Toto může být způsobeno vadným nastavením programu nebo hardwaru nebo aktuálně používaným CD. Pokud nastanou takovéto problémy, kontaktujte zákaznický servis, kde jste vaší CD vypalovačku pořídili, výrobce softwaru nebo důležité informace můžete vyhledat například na internetu. Pokud vypalujete hudební CD, zachovávejte právní předpisy a ujistěte se, že nejsou porušena autorská práva třetí osoby. Vždy uchovávejte pouzdra na CD uzavřená, abyste zabránili usazování prachu na laserové optice. Nenalepujte na CD žádné nálepky. Udržujte povrch CD čistý. Na přístroji můžete přehrávat standardní 12 cm CD stejně jako 8 cm disky. Použití adaptéru není nutné. Výběr CD jako vstupního zdroje 1. Pomocí tlačítka FUNCTION vyberte CD jako vstupní zdroj. Pokud není v prostoru pro disk žádný disk, na displeji se zobrazí nápis NO DISC. Pokud je v prostoru pro disky již vložen MP3 disk přístroj načte jeho obsah. Poté se zobrazí celkový počet alb a souborů. Pokud je v prostoru pro disky již vložen hudební disk přístroj načte jeho obsah. Zobrazí se celkový počet skladeb a celkový hrací čas. Vkládání disku 1. Zmáčknutím tlačítka otevřete krycí mřížku hi-fi soustavy a otvor pro disky. Na displeji se zobrazí nápis OPEN.

19 2. Vložte CD do prostoru pro disky označenou stranou směřující nahoru. 3. Zmáčknutím tlačítka zavřete krycí mřížku hi-fi soustavy a otvor pro disky. Na displeji bliká nápis CD READ. Pokud je v prostoru pro disky vložen MP3 disk přístroj načte jeho obsah. Poté se zobrazí celkový počet alb a souborů. Pokud je v prostoru pro disky vložen hudební disk přístroj načte jeho obsah. Na displeji se zobrazí celkový počet skladeb a celkový hrací čas. Přehrávání disku 1. Zmáčknutím tlačítka spustíte přehrávání. Přehrávání se spustí prvním souborem na prvním albu (MP3) nebo první skladbou (hudební disk). Zobrazení na displeji při vloženém MP3 disku: pořadí aktuálního souboru následované názvem souboru a uběhnutým časem přehrávání souboru. Zobrazení na displeji při vloženém hudebním disku: symbol, pořadí aktuální skladby, uběhnutý čas přehrávání skladby. 2. Pomocí tlačítka přerušíte přehrávání (pause). Na displeji se zobrazí, bliká uběhnutý čas přehrávání souboru nebo stopy. 3. Pro návrat k normálnímu přehrávání zmáčkněte tlačítko. 4. Pomocí tlačítka ukončete přehrávání (zmáčkněte dvakrát). Přerušení a návrat k normálnímu přehrávání 1. Přehrávání přerušíte zmáčknutím tlačítka (jednou). 2. Tlačítkem se vrátíte k normálnímu přehrávání, od začátku toho souboru či skladby, kde jste přehrávání přerušili. Pokud přepnete vstupní zdroj z CD na jiný a poté zase zpět, přehrávání se přeruší a poté začne na začátku souboru či skladby, na které došlo k přepnutí vstupního zdroje. Zopakování aktuálního souboru nebo skladby 1. Během přehrávání zmáčkněte tlačítko. Soubor nebo skladba se znovu přehraje od začátku. Výběr jiného souboru nebo skladby 1. Během přehrávání mačkejte tlačítko nebo dokud na displeji neuvidíte pořadí požadovaného souboru nebo skladby. Přehrávání vybraného souboru/skladby se spustí automaticky.

20 Soubory/skladby můžete vybírat i v režimu stop. Rychlé přetáčení vpřed a vzad 1. Během přehrávání přidržte tlačítko nebo a držte jej, dokud nenarazíte na požadovanou část skladby. Přehrávání se spustí, pokud uvolníte tlačítko nebo. Během přetáčení je zvuk ztlumen. Výběr alb a souborů (pouze MP3) 1. Během přehrávání vyberete požadované album pomocí tlačítka TUNING. Na displeji se zobrazí pořadí vybraného alba a počet souborů na albu. 2. Pomocí tlačítka nebo vyberte požadovaný soubor. Po krátké chvíli se automaticky spustí přehrávání vybraného souboru. Alba a soubory můžete vybírat i v režimu stop. Album může být zahrnuto pouze pokud obsahuje soubory formátu MP3. Vyvolávání informací o skladbě (pouze MP3) Touto funkcí můžete vyvolat informaci o skladbě (ID3 tag a běžící text). 1. Během přehrávání je na displeji zobrazen název souboru. 2. Zmáčkněte tlačítko DISPLAY. Vyvolá se informace o skladbě, autorovi a albu, pokud jsou takovéto informace uloženy na disku. 3. Pro návrat k opětovnému zobrazení názvu skladby opakovaně mačkejte tlačítko DISPLAY. Opakované přehrávání složky nebo skladby (zopakovat jednu) 0. Zmáčknutím tlačítka spustíte přehrávání. 1. Pomocí tlačítka nebo vyberete soubor nebo skladbu. 2. Pomocí tlačítka INTRO/REPEAT/ vybírejte funkci opakování, dokud se na displeji nezobrazí symbol. Aktuální soubor nebo skladba je opakovaně přehrávána. 3. K zrušení této funkce opakovaně mačkejte tlačítko INTRO/REPEAT/, dokud z displeje nezmizí symbol opakovací funkce. Zopakování všech souborů na albu (pouze MP3) 1. Zmáčknutím tlačítka spustíte přehrávání. 2. Pomocí tlačítka INTRO/REPEAT/ vybírejte funkci opakování, dokud se na displeji nezobrazí symbol.

21 Všechny soubory z aktuálního alba jsou opakovaně přehrávány. 2. K zrušení této funkce opakovaně mačkejte tlačítko INTRO/REPEAT/, dokud z displeje nezmizí symbol opakovací funkce. Opakované přehrávání všech složek a stop (zopakovat vše) 1. Zmáčknutím tlačítka spustíte přehrávání. 2. Pomocí tlačítka INTRO/REPEAT/ vybírejte funkci opakování, dokud se na displeji nezobrazí symbol. Celý disk je opakovaně přehráván od začátku. 3. K zrušení této funkce opakovaně mačkejte tlačítko INTRO/REPEAT/, dokud z displeje nezmizí symbol opakovací funkce. Pokud je uložena paměť skladeb (viz. níže) a pokud je vyvolaná funkce Zopakovat Vše, jsou všechny skladby z vloženého disku opakovány. Přehrávání složek nebo skladeb v náhodném pořadí 1. Zmáčknutím tlačítka spustíte přehrávání. 2. Pomocí tlačítka P/RANDOM/ vyberte funkci. Na displeji se zobrazí nápis RANDOM. Soubory nebo skladby na disku jsou přehrány v náhodném pořadí. 3. Pro zrušení této funkce zmáčkněte tlačítko P/RANDOM/. Nápis RANDOM zmizí z displeje. Skladby jsou přehrávány podle abecedního pořadí. Přehrávání vždy jen počáteční části skladby (Intro) 1. V režimu stop zmáčkněte tlačítko INTRO/REPEAT/. Na displeji se zobrazí nápis INTRO. Přehrávání se spustí automaticky. Z každé skladby nebo souboru se přehraje pouze úvodních deset vteřin. 2. Pro zrušení této funkce mačkejte tlačítko INTRO/REPEAT/ dokud nápis INTRO nezmizí z displeje. Aktuálně přehrávaná skladba a zbytek po ní následujících skladeb jsou již přehrávány až do konce.

22 Vytváření paměti skladeb Na aktuálním disku můžete vytvořit paměť skladeb s obsahem až 60 souborů (MP3) nebo 60 skladeb (hudební disk) v jakémkoliv pořadí jaké zvolíte a poté je takto sestavené postupně přehrajete. Jeden soubor či skladba může být uložena více než jednou. Programování je možné pouze v režimu STOP. Výběr a ukládání souborů (pouze MP3) 1. Zmáčknutím tlačítka P/RANDOM/ vyvoláte tuto funkci. Na displeji se objeví zobrazení pro album a soubor, bliká nápis PROG. 2. Pomocí tlačítka TUNING listujete mezi alby a tlačítkem nebo vybíráte soubory. K uložení požadovaného souboru stiskněte tlačítko P/RANDOM/. Na displeji se znovu objeví zobrazení pro album a soubor, bliká nápis PROG. 3. Pro uložení více souborů opakujte kroky 1 až 2. Výběr a ukládání skladeb (pouze hudební disky) 1. Zmáčknutím tlačítka P/RANDOM/ vyvoláte tuto funkci. Na displeji se objeví zobrazení pro skladbu, bliká nápis PROG. 2. Tlačítkem nebo vybíráte skladby a stisknutím tlačítka P/RANDOM/ je ukládáte. Na displeji se znovu objeví zobrazení pro skladbu, bliká nápis PROG. 3. Pro uložení více skladeb opakujte kroky 1 až 2. Přehrávání paměti skladeb 1. Přehrávání paměti skladeb spustíte zmáčknutím tlačítka. Na displeji se zobrazí PROG. Přehrávání se spustí prvním naprogramovaným souborem či skladbou. 2. K ukončení přehrávání zmáčkněte tlačítko. Na displeji začne blikat nápis PROG. 3. K návratu k přehrávání paměti skladeb zmáčkněte tlačítko. Kontrola paměti skladeb 1. V režimu stop mačkejte opakovaně tlačítko P/RANDOM/. Zobrazí se pořadí uložených souborů nebo skladeb. Přidání souboru nebo skladby 1. V režimu stop pomocí tlačítka nebo vyberte požadovanou skladbu či soubor a uložte stisknutím tlačítka P/RANDOM/. Vymazání paměti skladeb 1. Otevřete krycí mřížku hi-fi soustavy.

23 nebo pokud není disk přehráván, zmáčkněte tlačítko (režim PROG). nebo pomocí tlačítka FUNCTION vyberte jiný vstupní zdroj než CD. REŽIM USB Přehrávání obsahu MP3/WMA přehrávačů, USB paměťových disků nebo paměťových čipů z připojené čtečky karet. 1. Zapojte USB kabel nebo přímo USB disk do USB rozhraní na označeném USB (na pravé straně přístroje). Před tím, než budete provádět USB připojení, musíte hi-fi soustavu vypnout. Pokud neprovedete toto opatření, můžete přijít o uložená data. 2. Po provedení připojení zvolte pomocí tlačítka FUNCTION USB jako vstupní zdroj. Na displeji se krátce zobrazí USB, poté USB READ a nakonec displej v MP3 režimu zobrazí celkový počet alb a souborů. Pokud není zapojeno žádné USB zařízení, na displeji se zobrazí nápis NO DEV. 3. Zmáčknutím tlačítka spustíte přehrávání. Začne se přehrávat první soubor na prvním albu. Pro přehrávání MP3 přehrávače, USB paměťového disku nebo čtečky karet máte dostupné stejné funkce jako při přehrávání MP3 disků (viz výše). REŽIM ČASOVAČE S vaší hi-fi soustavou máte k dispozici tři různé režimy časovače: Automatický čas zapnutí přístroje hi-fi soustava se zapne v nastavený čas a vzbudí vás alarmem nebo hudbou. Budík v nastavený čas se spustí zvukový signál. Automatický čas vypnutí přístroje vy nastavený čas se hi-fi soustava automaticky vypne. Automatický čas zapnutí přístroje

24 Nastavení automatického času zapnutí přístroje Čas musíte nastavit na hi-fi soustavě. Pokud během provádění nastavení nestlačíte během 10 vteřin žádné tlačítko, přístroj automaticky zrušení proces nastavování. Ten budete poté muset spustit znovu. 1. Když je hi-fi soustava vypnutá, přidržte tlačítko INTRO/REPEAT/. Na displeji se zobrazí a začne blikat zobrazení pro hodiny. 2. Pomocí tlačítka TUNING nastavte hodinu. 3. Zmáčkněte tlačítko INTRO/REPEAT/. Na displeji je a bliká zobrazení pro minuty. 4. Pomocí tlačítka TUNING nastavte minuty. 5. Zmáčkněte tlačítko INTRO/REPEAT/. Na displeji bliká nápis BUZZER, TUNER, CD nebo USB. 6. Pomocí tlačítka TUNING nastavte vstupní zdroj (zvukový signál, rádiová stanice, CD nebo USB). Pokud zvolíte CD jako vstupní zdroj, ujistěte se, že je vložen do hi-fi soustavy vložen disk. Pokud zvolíte rádio jako vstupní zdroj, zvolte pomocí tlačítka nebo rádiovou stanici. Pokud zvolíte USB jako vstupní zdroj musí být do přístroje zapojen odpovídající audio zdroj. 7. Zmáčkněte tlačítko INTRO/REPEAT/. 8. Pomocí tlačítka VOLUME + nastavte hlasitost. 9. K ukončení nastavení zmáčkněte tlačítko INTRO/REPEAT/. Na displeji se zobrazí nebo, den a čas. Hi-fi soustava se v nastavený čas zapne s nastaveným vstupním zdroje (maximální délka buzení je 90 minut). Hlasitost rádiové stanice i skladeb na disku se spustí od nuly dokud nedosáhne nastavené hodnoty. Přerušení budíku 1. Během spuštěného alarmu zmáčkněte na dálkovém ovládání tlačítko SNOOZE. Alarm (zvukový signál, rádiová stanice, CD nebo USB) se zastaví. Alarm se poté spouští automaticky každých pět minut (trvání alarmu 90 minut).

25 Vypnutí alarmu 1. Během spuštěného alarmu vypněte přístroj tlačítkem ON OFF. Automatický čas zapnutí přístroje zůstane aktivovaný do dalšího dne. Vypnutí alarmu o víkendech Funkci alarmu můžete přes víkendy vypnout. Nastavený čas zůstane uložen. 1. Zmáčknutím tlačítka WEC vypněte funkci alarmu. Na displeji se zobrazí. 2. Zmáčknutím tlačítka WEC znovu aktivujte funkci alarmu. Z displeje zmizí. Aktivace a deaktivace automatického zapnutí přístroje 1. Pro vypnutí této funkce zmáčkněte v režimu stand-by tlačítko INTRO/REPEAT/. Z displeje zmizí nebo. Přestože je funkce automatického zapnutí přístroje zrušena, nastavený čas zůstane uložen. 2. Pro zapnutí této funkce zmáčkněte v režimu stand-by tlačítko INTRO/REPEAT/. Na displeji se zobrazí nebo. Budík 1. Zmáčknutím tlačítka NAP vyvoláte tuto funkci. Na displeji se zobrazí NAP 10 (minimální čas nastavení), bliká nápis NAP. 2. Tlačítkem NAP Zadejte čas spuštění budíku (po desetiminutových intervalech mezi 10 a 120 minutami). Na displeji je nápis NAP. Po vypršení nastaveného času se spustí zvukový signál (na maximálně 90 minut). Pokud zmáčknete tlačítko NAP na displeji se zobrazí aktuálně zbývající čas budíku, například NAP Pomocí tlačítka ON OFF vypnete zvukový signál. nebo budík vypnete dříve než zazvoní nastavením času NAP 00 pomocí tlačítka NAP. Automatický čas vypnutí přístroje Nastavení automatického času vypnutí přístroje 1. Zmáčknutím tlačítka ON OFF zapněte hi-fi soustavu a vyberte požadovaný vstupní zdroj. 2. Zmáčknutím tlačítka SLEEP vyvoláte tuto funkci. Na displeji se zobrazí 90 MIN, symbol bliká.

26 3. Pomocí tlačítka SLEEP zadejte požadovanou dobu vypnutí přístroje (po 10minutových intervalech, mezi 90 a 100 minutami). Na displeji je symbol. Po uběhnutí nastaveného času se hi-fi soustava automaticky vypne. Zrušení automatického vypnutí přístroje před vypršením doby 1. Funkci automatického vypnutí přístroje zrušíte tím, že přístroj vypnete sami tlačítkem ON OFF. nebo Mačkejte tlačítko SLEEP dokud se na displeji neobjeví 00 MIN a symbol bliká. Hi-fi soustava zůstane zapnutá. INFORMACE Čištění CD mechaniky Pokud přístroj není schopný bezchybně načíst CD, použijte standardní a běžně dostupné čistící CD k vyčištění optiky laseru. Jiný druh čištění než tento může způsobit poškození optiky laseru. K vyčištění samotných CD použijte nezaprášený hadr a utírejte disky přímo od středu směrem ke krajům. K čištění vinylových nahrávek nepoužívejte čistící prostředky, rozpouštědla nebo drsné povrchy čistících činitelů. Technická data Tento přístroj má zvuk nastavený dle platných směrnic EU. Tento výrobek splňuje evropské směrnice 89/336/EEC, 73/23/EEC a 93/68/EEC. Tento přístroj je přizpůsoben bezpečnostním předpisům DIN EN (VDE 0860) a tedy i mezinárodním bezpečnostním směrnicím IEC Za žádných okolností neodnímejte kryt hi-fi systému. Kvůli poškození vyplývajícímu z nesprávného zacházení nebudou splněny žádné záruční podmínky. Systém Napájení: Provozní napětí: 230V ~ Síťový kmitočet: 50/60 Hz Spotřeba elektrické energie: 60 W

27 Spotřeba elektrické energie během vypnutí přístroje: 3,5 W Zesilovač Výstup: Sinusové napětí: 2 x 4W, 1 x 7W Energie hudebního signálu: 2 x 6W, 1 x 11W Přijímač Přijímací rozsah: FM 87,5 108,0 MHz MW khz CD přehrávač Frekvenční přenos: 20 Hz 20 khz Koeficient šumu elektrického napětí: (wtd.) 70 db Vlastnosti MP3 Alba a soubory: Maximální počet alb a souborů na disku: 512. Systém souborů/správa souborů ISO 9660 slučitelný Stupeň 1 USB Vyměnitelný USB 2.0 Rozměry a hmotnost Rozměry přístroje: 295 x 299 x 127 Hmotnost přístroje (s podstavcem): 5,2 kg Poznámka týkající se životního prostředí Tento produkt je vyroben z vysoce kvalitních součástí, které mohou být znovu použity a recyklovány. Proto neodhazujte vysloužilý přístroj s normálním odpadem z domácnosti. Odvezte jej na sběrná místa pro recyklaci elektrických a elektronických přístrojů. Toto je označeno následujícím symbolem, který je uveden jak na samotném přístroji, tak i v manuálu pro uživatele a na balení. Zjistěte si prosím informace o sběrných místech vyskytujících se ve vašem regionu. Pomáhejte šetřit přírodu recyklací použitých produktů. ZÁKLADNÍ INFORMACE O LASEROVÝCH PŘÍSTROJÍCH Tento systém je špičkový laserový výrobek, což znamená, že tento laser je zkonstruován takovým způsobem, aby odpovídal maximálním přípustným hodnotám emisí, které by za žádných okolností neměli být překročeny.

28 Varování: Pokud obsluhujete přístroj jinak, než bylo zde uvedeno, může to vést k nebezpečnému ohrožení emisí. Přístroj vyzařuje laserovou radiaci. Kvůli nebezpečí poranění očí tento přístroj může být otvírán nebo opravován pouze kvalifikovanou osobou. Pokud jsou použita jiná nastavení, než ta, zde uvedená, nebo jsou provedeny jiné postupy, může to vést k nebezpečnému ohrožení ozáření. ODSTRAŇOVÁNÍ DROBNÝCH CHYB Ne všechny druhy poruch obrazu nebo zvuku jsou způsobeny vadou ve vašem hi-fi systému. Poruchy mohou také být způsobeny nechtěným odtržením olověného krytu, poškozeným diskem, nebo vybitými bateriemi v dálkovém ovladači. Pokud následující kroky stále neodstraní problém, prokonzultujte to s autorizovaným prodejcem. CHYBA Chybí zvuk Hi-fi soustava nereaguje na povely dálkového ovladače Dálkový ovladač nefunguje Slabý příjem rádia Skladby na CD jsou vynechávány Disky CD-R nebo CD-RW se nedají přehrát nebo jsou přehrávány chybně MOŽNÁ PŘÍČINA - NÁPRAVA Nastavení hlasitosti je příliš nízké zvyšte hlasitost Jsou zapojena sluchátka odpojte sluchátka Síťový kabel je chybně zapojen zapojte jej správně Je vypnutý zvuk zapněte jej Výboj statické elektřiny. Vypněte hi-fi soustavu, odpojte síťový kabel a po několika vteřinách jej opět zapojte; nebo zmáčkněte tlačítko RESET. Jsou vybité baterie nahraďte vybité baterie. Dálkový ovladač je mimo dosah sterea Slabý signál na anténě zkontrolujte anténu Slabý FM stereo signál přepněte na příjem v mono Rušení jinými elektrickými přístroji, jako je televize, videorekordéry, počítače, neonové lampy, termostaty, nebo motory uchovávejte stereo mimo dosah takovýchto přístrojů. CD je poškozené nebo špinavé. Vystřídejte, nebo vyčistěte takové CD. Jsou zapnuty funkce paměti skladeb nebo náhodné přehrávání deaktivujte tyto funkce. Chybné nastavení software nebo hardware během vypalování vlastního CD. Zkontrolujte vaší vypalovačku/vypalovacího softwaru ˇvystřídejte přehrávaný disk.

29

30 Grundig Multimedia B.V. De Boelalaan 7 NL-1083 HJ Amsterdam

Přenosné rádio. Mini Boy 62

Přenosné rádio. Mini Boy 62 Přenosné rádio Mini Boy 62 CZ-GRR2000 PŘENOSNÉ RÁDIO MINI BOY 62 1. Anténa 2. LOCK ON/OFF - Zamknutí tlačítek 3. Konektor pro sluchátka 4. UBS ON/OFF zapnutí/vypnutí funkce zesilovače basů 5. Tlačítka

Více

Přenosné rádio Music Boy 70

Přenosné rádio Music Boy 70 Přenosné rádio Music Boy 70 CZ-GRR2100 INFORMACE, BEZPEČNOST Bezpečnost Aby se vám dostalo dlouhotrvajícího a uspokojivého provozu tohoto přístroje, pečlivě si pročtěte následující instrukce. Tento přístroj

Více

HIFI MIKRO SYSTÉM. Cirlflexx UMS 5400 DEC CZ-GLR1500

HIFI MIKRO SYSTÉM. Cirlflexx UMS 5400 DEC CZ-GLR1500 HIFI MIKRO SYSTÉM Cirlflexx UMS 5400 DEC CZ-GLR1500 OBSAH Umístění a zabezpečení Poznámka týkající se životního prostředí Vnější pohled Ovládací prvky Zobrazení na displeji Zadní strana přístroje Dálkové

Více

Rádiobudík Sonoclock 360/360 L

Rádiobudík Sonoclock 360/360 L Rádiobudík Sonoclock 360/360 L CZ-GKR1200 Poznámka týkající se životního prostředí Tento produkt je vyroben z vysoce kvalitních součástí, které mohou být znovu použity a recyklovány. Proto neodhazujte

Více

Rádiobudík Sonoclock 760

Rádiobudík Sonoclock 760 Rádiobudík Sonoclock 760 CZ-GKR1500 BEZPEČNOST Tento přístroj je určen pro přehrávání zvukových signálů. Jakékoliv další použití je výslovně zakázáno. Chraňte přístroj před vlhkostí (deštěm, tekoucí vodou).

Více

PŘENOSNÝ RADIO CD/MP3 PŘEHRÁVAČ

PŘENOSNÝ RADIO CD/MP3 PŘEHRÁVAČ PŘENOSNÝ RADIO CD/MP3 PŘEHRÁVAČ RCD 1410 RCD 1420 MP3 ČESKY Přehled ovládacích prvků CD OFF RADIO ON VOLUME UBS 0 AC ~ Přepíná mezi přehráváním disků CD a příjmem rozhlasových stanic. Rovněž slouží k

Více

PŘENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD PŘEHRÁVAČEM. Návod k použití

PŘENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD PŘEHRÁVAČEM. Návod k použití PŘENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD PŘEHRÁVAČEM Návod k použití PŘENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD PŘEHRÁVAČEM NÁVOD K OBSLUZE POZORNĚ SI PŘEČTĚTE NÁVOD K OBSLUZE BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Nevystavujte přístroj vlhku a

Více

PŘENOSNÝ PŘEHRÁVAČ HUDEBNÍCH DISKŮ/MP3/WMA SE ZABUDOVANÝM RÁDIEM

PŘENOSNÝ PŘEHRÁVAČ HUDEBNÍCH DISKŮ/MP3/WMA SE ZABUDOVANÝM RÁDIEM PŘENOSNÝ PŘEHRÁVAČ HUDEBNÍCH DISKŮ/MP3/WMA SE ZABUDOVANÝM RÁDIEM CZ-GDR5050 Beezz RCD 6800 DEC PÉČE O PŘÍSTROJ A BEZPEČNOST Aby se vám dostalo dlouhotrvajícího a uspokojivého provozu tohoto přístroje,

Více

Přenosné rádio Music Boy 71

Přenosné rádio Music Boy 71 Přenosné rádio Music Boy 71 CZ-GRR2200 INFORMACE, BEZPEČNOST Bezpečnost Aby se vám dostalo dlouhotrvajícího a uspokojivého provozu tohoto přístroje, pečlivě si pročtěte následující instrukce. Tento přístroj

Více

RADIO CASSETTE RECORDER WITH CD RRCD 3720 DEC

RADIO CASSETTE RECORDER WITH CD RRCD 3720 DEC RADIO CASSETTE RECORDER WITH CD RRCD 3720 DEC CS -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

NÁVOD K POUŽITÍ WT 500 Rádio s hodinami a budícím světlem

NÁVOD K POUŽITÍ WT 500 Rádio s hodinami a budícím světlem NÁVOD K POUŽITÍ WT 500 Rádio s hodinami a budícím světlem P. 1 Popis obrázku: Figure 1: ENGLISH ČESKY Front View LED DISPLAY SET / MEMORY DIMMER DOWN MODE SNOOZE / LIGHT UP / NAP VOLUME SLEEP Pohled zepředu

Více

HI-FI STEREO MIKRO SYSTEM

HI-FI STEREO MIKRO SYSTEM HI-FI STEREO MIKRO SYSTEM UMS 4700 SPCD CZ-GLR3200 OBSAH Umístění a zabezpečení Vnější pohled Ovládací prvky hi-fi soustavy Zobrazení na displeji Dálkový ovladač Připojení a příprava Připojení antény

Více

RÁDIOMAGNETOFON S CD. Copyright ALLCOM RRCD 2410 RRCD 2420 MP3

RÁDIOMAGNETOFON S CD. Copyright ALLCOM   RRCD 2410 RRCD 2420 MP3 RÁDIOMAGNETOFON S CD RRCD 2410 RRCD 2420 MP3 PŘEHLED Ovládací prvky Obecné informace CD TAPE/OFF Přepíná mezi vstupy CD, TAPE a RADIO. RADIO Vypne zařízení. ON Funkční kontrolka. Když je zařízení zapnuté,

Více

Vestavěný hudební system

Vestavěný hudební system Vestavěný hudební system 10031947 10031948 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

HI-FI STEREO MIKRO SYSTEM

HI-FI STEREO MIKRO SYSTEM HI-FI STEREO MIKRO SYSTEM UMS 4710 CZ-GLR3300 OBSAH Umístění a zabezpečení Vnější pohled Ovládací prvky hi-fi soustavy Zobrazení na displeji Dálkový ovladač Připojení a příprava Připojení antén Připojení

Více

FUNKCE A OVLÁDACÍ PRVKY

FUNKCE A OVLÁDACÍ PRVKY NÁVOD K POUŽITÍ Přenosný přehrávač zvukových CD a MP3 Digitální systém ochrany proti otřesům (vyrovnávací pamě 20 sek. pro CD a 60 sek. pro MP3) čte MMC/SD karty, vstup USB PCD313SU FUNKCE A OVLÁDACÍ PRVKY

Více

PŘENOSNÝ CD PŘEHRÁVAČ

PŘENOSNÝ CD PŘEHRÁVAČ PŘENOSNÝ CD PŘEHRÁVAČ CDP 5100 SPCD CZ-GDR1000 CDP 5100 SPCD Displej STRUČNÝ PŘEHLED Bylo vložené hudební CD (CD - DA). Bylo vložené MP3 CD. Zobrazuje celkový počet stop nebo aktuální stopu (CD-DA). Zobrazuje

Více

T-400X Návod na obsluhu. 2.1 počítačový multimediální reproduktor

T-400X Návod na obsluhu. 2.1 počítačový multimediální reproduktor T-400X Návod na obsluhu 2.1 počítačový multimediální reproduktor UPOZORNĚNÍ: Nevystavujte zařízení vysoké teplotě nebo nadměrné vlhkosti, stříkající nebo kapající vodě/dešti. Zabraňte pádu a neúměrnému

Více

RADIOMAGNETOFON S CD. RRCD 3720 DEC black RRCD 3720 DEC silver/black RRCD 3720 DEC maroon CZ-GDS0900,0910,0920

RADIOMAGNETOFON S CD. RRCD 3720 DEC black RRCD 3720 DEC silver/black RRCD 3720 DEC maroon CZ-GDS0900,0910,0920 RADIOMAGNETOFON S CD RRCD 3720 DEC black RRCD 3720 DEC silver/black RRCD 3720 DEC maroon CZ-GDS0900,0910,0920 OBSAH Péče a bezpečnost Vnější pohled Základní funkce Režim rádia Režim CD Režim USB a SD/MMC

Více

PŘENOSNÝ CD PŘEHRÁVAČ CDP 5400 SPCD

PŘENOSNÝ CD PŘEHRÁVAČ CDP 5400 SPCD PŘENOSNÝ CD PŘEHRÁVAČ CDP 5400 SPCD CDP 5400 SPCD MODE PROG DC IN 4.5 V Ó SKIP 8 SKIP + 9 LINE OUT 0 VOLUME STOP 5 ASP/DIR NEXT HOLD OPEN 8 OFF BASS BOOST ON MP3 3 DAS 00 00:00 41 ALL PROG INTRO ALBUM

Více

PŘENOSNÉ RÁDIO DAB+ Art.-Nr Příručka

PŘENOSNÉ RÁDIO DAB+ Art.-Nr Příručka PŘENOSNÉ RÁDIO DAB+ Art.-Nr. 5985452 Příručka Děkujeme, že jste se rozhodli ke koupi tohoto produktu. Přečtěte si prosím pozorně a pečlivě tuto příručku před tím, než uvedete přístroj do provozu. Návod

Více

M-21 RD/ M-28 RD Přenosné rádio s CD přehrávačem

M-21 RD/ M-28 RD Přenosné rádio s CD přehrávačem M-21 RD/ M-28 RD Přenosné rádio s CD přehrávačem Návod k použití Přečtěte si pozorně tento návod před použitím přístroje. 1 POPIS OVLÁDACÍCH PRVKŮ ~AC IN 1. Madlo k přenášení 2. Teleskopická anténa 3.

Více

MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB. Návod k používání / = HiFi zesilovač / = CD přehrávač

MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB. Návod k používání / = HiFi zesilovač / = CD přehrávač MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB Návod k používání 10004933/1008980 = HiFi zesilovač 10005063/1008983 = CD přehrávač Vážený zákazníku, V první řadě se Vám chceme poděkovat za nákup tohoto

Více

Technické údaje: Excelentní kvalita zvuku. Tlačítka a displej. Rozestup kanálů: Provozní teplota: -15 C - 50 C. LCD displej Zdířka vstupní linky

Technické údaje: Excelentní kvalita zvuku. Tlačítka a displej. Rozestup kanálů: Provozní teplota: -15 C - 50 C. LCD displej Zdířka vstupní linky Funkce: Čte a přehrává soubory ve formátu MP3/WMA z karty SD/MMC a USB flash disku LCD displej zobrazuje informace o audio souboru a frekvenci Funkce LINE-IN (Linkový vstup) umožňuje poslech hudby z externího

Více

Přenosné rádio CONCERT BOY 80 RP 6301 RDS

Přenosné rádio CONCERT BOY 80 RP 6301 RDS Přenosné rádio CONCERT BOY 80 RP 6301 RDS BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE Bezpečnost Pokud chcete, aby vám tento přístroj sloužil dlouhou dobu, čtěte následující bezpečnostní informace a pokyny. Přístroj byl vyroben

Více

Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio

Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio 10022754 10022755 10022756 Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se

Více

HI-FI MIKRO SOUSTAVA CZ-GLR2100,2110. Ovation CDS 7000 DEC

HI-FI MIKRO SOUSTAVA CZ-GLR2100,2110. Ovation CDS 7000 DEC HI-FI MIKRO SOUSTAVA CZ-GLR2100,2110 Ovation CDS 7000 DEC OBSAH OVATION 2i CDS 9000 WEB Zvláštnosti vaší hi-fi soustavy Obsah balení Umístění a zabezpečení Umístění hi-fi soustavy Montáž na stěnu Vnější

Více

Děkujeme vám, že jste si zakoupili tento značkový výrobek. Přečtěte si prosím pozorně tento návod, abyste se naučili přístroj správně používat.

Děkujeme vám, že jste si zakoupili tento značkový výrobek. Přečtěte si prosím pozorně tento návod, abyste se naučili přístroj správně používat. Děkujeme vám, že jste si zakoupili tento značkový výrobek. Přečtěte si prosím pozorně tento návod, abyste se naučili přístroj správně používat. DŮLEŽITÉ Přečtěte si tyto pokyny. Věnujte pozornost všem

Více

SCC124. Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V. Uživatelská příručka

SCC124. Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V. Uživatelská příručka SCC124 Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V Uživatelská příručka Před prvním použitím si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby Obsah Funkce tlačítek na

Více

Boombastic. Portabler BT Speaker

Boombastic. Portabler BT Speaker 10028933 10028934 10028935 Boombastic Portabler BT Speaker Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo

Více

BeoSound Příručka

BeoSound Příručka BeoSound 9000 Příručka BeoVision Avant Guide BeoVision Avant Reference book Obsah příručky 3 Pro tento produkt Bang & Olufsen jsou k dispozici dvě příručky. Základy používání systému BeoSound 9000 4 Koncept

Více

Vertical 90 stereo systém

Vertical 90 stereo systém 10026865 10026866 Vertical 90 stereo systém Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

RCD220. CD Boombox

RCD220. CD Boombox RCD220 CD Boombox 10029927 10029928 www.auna-multimedia.com Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám

Více

Sonoclock 590 Sonoclock 590 Q

Sonoclock 590 Sonoclock 590 Q RADIOBUDÍK Sonoclock 590 Sonoclock 590 Q Návod k obsluze Děkujeme vám za vaše rozhodnutí k nákupu tohoto výrobku. Před jeho instalací, zapnutím a nastavováním si prosím přečtěte celý návod obsahuje důležité

Více

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 1 budík STAR Vibrační Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 2 Do budíku můžete vložit lithiovou baterie CR2032 (není součástí dodávky), která zajišťuje zálohu nastavení budíku při výpadku síťového

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. Multimediální přehrávač EU8551 USB/SD/MP3/CD/FM/AM. Před použitím tohoto výrobku, si prosím přečtěte důkladně tento návod k použití.

NÁVOD K POUŽITÍ. Multimediální přehrávač EU8551 USB/SD/MP3/CD/FM/AM. Před použitím tohoto výrobku, si prosím přečtěte důkladně tento návod k použití. Multimediální přehrávač EU8551 USB/SD/MP3/CD/FM/AM NÁVOD K POUŽITÍ Před použitím tohoto výrobku, si prosím přečtěte důkladně tento návod k použití. Překlad z originálního návodu. OBSAH: Zvuk se systéme

Více

AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA. Návod k použití 10007329

AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA. Návod k použití 10007329 AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA Návod k použití 10007329 UMÍSTĚNÍ OVLÁDACÍCH PRVKŮ 1) Ochrana před prachem 2) Ladění / SKIP UP / DOWN tlačítko 3) RECORD tlačítko 4) Otvírání

Více

Autorádio s USB/SD/MMC slotem a RDS CR100GP

Autorádio s USB/SD/MMC slotem a RDS CR100GP Autorádio s USB/SD/MMC slotem a RDS CR100GP OBSAH Poznámky k instalaci 4 Kabelové zapojení 5 Instalace 6 Ovládací prvky autorádia 8 Přehrávání z SD/MMC/USB paměť. karet 9 Základní ovládání 10 Ovládání

Více

HI-FI MIKROSYSTÉMU Návod k obsluze MHS 108

HI-FI MIKROSYSTÉMU Návod k obsluze MHS 108 HI-FI MIKROSYSTÉMU Návod k obsluze MHS 108 Tato šipka ve tvaru blesku označuje neizolované části ve vašem přístroji, které mohou způsobit úraz elektrickým proudem. Z důvodu bezpečnosti všech členů domácnosti

Více

Instalační příručka a návod k obsluze

Instalační příručka a návod k obsluze Poznámka: Napájecí napětí tohoto zařízení je 12 V / 24 V. Příliš vysoké nebo příliš nízké napájecí napětí by mohlo způsobit poškození nebo poruchu tohoto zařízení. Vkládejte prosím toto zařízení s USB

Více

Návod k obsluze DB 72026 CD. CD-RADIOBUDÍK Obj.č330203. Obsah:

Návod k obsluze DB 72026 CD. CD-RADIOBUDÍK Obj.č330203. Obsah: Návod k obsluze DB 72026 CD CD-RADIOBUDÍK Obj.č330203 Obsah: Funkce... 2 Kompaktní disk (CD)... 2 Výběr titulu... 2 Hledání v titulu... 2 Zvolení titulu na CD disku... 2 Programování... 2 Obslužné prvky...

Více

Sonoclock 490 Sonoclock 490 Q

Sonoclock 490 Sonoclock 490 Q RADIOBUDÍK Sonoclock 490 Sonoclock 490 Q Návod k obsluze Děkujeme vám za vaše rozhodnutí k nákupu tohoto výrobku. Před jeho instalací, zapnutím a nastavováním si prosím přečtěte celý návod obsahuje důležité

Více

Graceland. Jukebox + FM + USB + SD + AUX + BT

Graceland. Jukebox + FM + USB + SD + AUX + BT Graceland Jukebox + FM + USB + SD + AUX + BT 110028536 www.auna-multimedia.com Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující

Více

T-60X Návod na obsluhu

T-60X Návod na obsluhu OD ROKU T-60X Návod na obsluhu 2.0 počítačový multimediální reproduktor UPOZORNĚNÍ: Nevystavujte zařízení vysoké teplotě nebo nadměrné vlhkosti, stříkající nebo kapající vodě/dešti. Zabraňte pádu a neúměrnému

Více

Rollei 2.4GHz bezdrátová spoušť pro fotoaparáty Canon, Nikon a Sony

Rollei 2.4GHz bezdrátová spoušť pro fotoaparáty Canon, Nikon a Sony Rollei 2.4GHz bezdrátová spoušť pro fotoaparáty Canon, Nikon a Sony Uživatelská příručka www.rollei.cz Tento produkt je bezdrátové dálkové ovládání, které umožňuje uživateli uvolnit závěrku fotoaparátu

Více

PROHLÁŠENÍ O SHODĚ. Vážený zákazníku,

PROHLÁŠENÍ O SHODĚ. Vážený zákazníku, 1 Vážený zákazníku, Blahopřejeme k nákupu tohoto zařízení. Přečtěte si pozorně příručku a dodržujte následující instrukce, abyste předešli poškození. Jakékoliv poruchy způsobené ignorováním instrukcí

Více

2-319-815-11(1) FM/AM radiobudík ICF-C218. Návod k obsluze. Dream Machine je obchodní značka společnosti Sony Corporation. 2007 Sony Corporation

2-319-815-11(1) FM/AM radiobudík ICF-C218. Návod k obsluze. Dream Machine je obchodní značka společnosti Sony Corporation. 2007 Sony Corporation 2-319-815-11(1) FM/AM radiobudík ICF-C218 Návod k obsluze Dream Machine je obchodní značka společnosti Sony Corporation. 2007 Sony Corporation SLEEP Modely pro Kanadu a Evropu (kromě modelu pro východní

Více

KS-IF200. FM modulátor. Návod k použití

KS-IF200. FM modulátor. Návod k použití KS-IF200 FM modulátor Návod k použití Děkujeme, že jste si koupili výrobek JVC. Před použitím přístroje si pečlivě přečtěte tento návod k použití a uschovejte ho pro pozdější použití. Ujištění: Přístroj

Více

5.1 Multimediální reproduktory

5.1 Multimediální reproduktory 5.1 Multimediální reproduktory Bezpečnostní opatření Funkce a výkon 1. Napájení: lze použít pouze napájení specifikované v návodu k použití nebo na štítku hlavní jednotky reproduktoru. 2. Ochrana napájecích

Více

A180X Návod na obsluhu. 2.1 počítačový multimediální reproduktor

A180X Návod na obsluhu. 2.1 počítačový multimediální reproduktor A180X Návod na obsluhu 2.1 počítačový multimediální reproduktor UPOZORNĚNÍ: Nevystavujte zařízení vysoké teplotě nebo nadměrné vlhkosti, stříkající nebo kapající vodě/dešti. Zabraňte pádu a neúměrnému

Více

VERTIKALNI DESIGNOVA VEZ S USB, "Z-922" Návod k použití

VERTIKALNI DESIGNOVA VEZ S USB, Z-922 Návod k použití VERTIKALNI DESIGNOVA VEZ S USB, "Z-922" Návod k použití Děkujeme vám, že jste se rozhodli pro koupi tohoto produktu. Přečtěte si pečlivě tento návod, než se rozhodnete přístroj použít a uschovejte tento

Více

SRC-130. Návod k obsluze Návod na obsluhu Használati útmutató Instrukcja obslugi Instruction Manual

SRC-130. Návod k obsluze Návod na obsluhu Használati útmutató Instrukcja obslugi Instruction Manual SRC-130 Návod k obsluze Návod na obsluhu Használati útmutató Instrukcja obslugi Instruction Manual ÚVOD Pi'ečtěte si prosím tento návod k obsluze pozorně a důkladně, abyste se co nejlépe seznámili s funkcemi

Více

Duke. přenosný magnetofon, USB, SD, BT und FM-Radio ,

Duke. přenosný magnetofon, USB, SD, BT und FM-Radio , Duke přenosný magnetofon, USB, SD, BT und FM-Radio 10030562, 10030563 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo

Více

Sonoclock 490 Sonoclock 490 Q

Sonoclock 490 Sonoclock 490 Q CLOCK RADIO Sonoclock 490 Sonoclock 490 Q BG CS EL HR HU LT PL PT SL TIME ALARM UP SNOOZE DOWN SLEEP RADIO ON - TUNING + AL 1 1+2 2 - DIMMER + + VOLUME - 3 БЪЛГАРСКИ 05-13 ČESKY 14-22 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 23-32 HRVATSKI

Více

Umístění ovladačů (vpředu)

Umístění ovladačů (vpředu) Umístění ovladačů (vpředu) POHLED ZPŘEDU 1 4 2 5 3 6 1 ANTÉNA 2 DISPLEJ (pozitivní LCD) 3 REPRODUKTOR (vlevo) 4 DVÍŘKA CD 5 OTEVÍRÁNÍ 6 REPRODUKTOR (vpravo) OVLÁDACÍ PANEL 1 2 3 5 6 7 4 1 KONTROLKA NAPÁJENÍ

Více

Technická Data. Obecný popis

Technická Data. Obecný popis Obecný popis RDS Funkce Modul pro digitální rádio Napájení: Střídavý proud Provoz systému zajišťuje přesný krystal Interaktivní LCD displej nabízí uživatelsky přívětivý provoz Funkce hodin s označením

Více

Auna Weimar. Návod k použití Bezpečnostní upozornění

Auna Weimar. Návod k použití Bezpečnostní upozornění Auna Weimar Návod k použití 10026418-10026419 Vážený zákazníku, zakoupením produktu jste získali kvalitní produkt, který odpovídá současnému stavu vývoje a splňuje náročné technologické a funkční požadavky.

Více

BLAUPUNKT CRP8BK / CRP8WH. Návod k použití. Radiobudík s projektorem a USB nabíjením. Důležité informace

BLAUPUNKT CRP8BK / CRP8WH. Návod k použití. Radiobudík s projektorem a USB nabíjením. Důležité informace BLAUPUNKT CRP8BK / CRP8WH Návod k použití Radiobudík s projektorem a USB nabíjením Důležité informace Uschovejte tento návod a bezpečnostní informace pro jejich použití v budoucnu. Nedovolte, aby na přístroj

Více

VÁŠ PEUGEOT 307 PODROBNĚ AUTORÁDIO RD3

VÁŠ PEUGEOT 307 PODROBNĚ AUTORÁDIO RD3 38 VÁŠ PEUGEOT 307 PODROBNĚ AUTORÁDIO RD3 Akce Provedený povel 1 - Stlačení (dozadu) Zvýšení hlasitosti. 2 - Stlačení (dozadu) Snížení hlasitosti. 1 + 2 - Současné stlačení Vypnutí zvuku (mute), obnovení

Více

Manuál Jazz Light 13 /20.º 1 n tilização e U ual d an M

Manuál Jazz Light 13 /20.º 1 n tilização e U ual d an M Manual de Utilização n.º 1/2013 Manuál Jazz Light Popis Zdroje Tyto zdroje jsou napájeny 230V~ a napájejí celý zvukový systém 15V. Modulové centrální jednotky (Volitelné) Po dokončení nastavení, získávají

Více

YACHT BOY 10 GB ČESKY

YACHT BOY 10 GB ČESKY YACHT BOY 10 GB ČESKY Yacht Boy 10 SW 1 2 3 4 5 6 7 8 9 LW MW FM 3.90 3.95 4.00 75m 5.95 6.00 6.10 6.20 49m 7.10 7.25 7.30 7.40 7.50 41m 9.50 9.60 9.70 9.80 9.90 31m 11.65 11.80 11.85 11.95 12.05 25m

Více

HiFi-zesilnovač AUX / BT.

HiFi-zesilnovač AUX / BT. HiFi-zesilnovač AUX / BT 10008978 10008979 http://www.auna-multimedia.com Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby

Více

Zařízení je v souladu s požadavky směrnic R&TTE 1999/5/ES

Zařízení je v souladu s požadavky směrnic R&TTE 1999/5/ES Zařízení je v souladu s požadavky směrnic R&TTE 1999/5/ES Z důvodu možných změn norem a výrobků jsou informace a obrázky uvedené v tomto dokumentu závazné jen tehdy, pokud jsou od nás potvrzeny. Programovatelný

Více

Dr. Bang

Dr. Bang Dr. Bang 10029208 10029209 www.auna-multimedia.com Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na

Více

CLOCK RADIO. Sonoclock 790 DCF ČESKY

CLOCK RADIO. Sonoclock 790 DCF ČESKY CLOCK RADIO Sonoclock 790 DCF ČESKY SNOOZE -TUNING+ U RESET SLEEP AL 1 SET AL 2 TIME ZONE / WEC HOUR/VOL+ MIN/VOL- 3 ČESKY 16-26 4 BEZPEČNOST A NASTAVENÍ 7 Tento spotřebič je určen pro přehrávání audio

Více

1. Bezpečnostní pokyny pro uživatele

1. Bezpečnostní pokyny pro uživatele . Bezpečnostní pokyny pro uživatele U tohoto přístroje používejte pouze specifikované napětí. Při překročení povoleného rozsahu napětí může dojít k poškození nebo nesprávné funkci přístroje. Důležitá poznámka:

Více

NÁVOD K POUŢITÍ SESTAVY WINDOW-WALL KIT AK-15A PŘÍSLUŠENSTVÍ K MOBILNÍ KLIMATIZACI SINCLAIR AMC-15A

NÁVOD K POUŢITÍ SESTAVY WINDOW-WALL KIT AK-15A PŘÍSLUŠENSTVÍ K MOBILNÍ KLIMATIZACI SINCLAIR AMC-15A NÁVOD K POUŢITÍ SESTAVY WINDOW-WALL KIT AK-15A PŘÍSLUŠENSTVÍ K MOBILNÍ KLIMATIZACI SINCLAIR AMC-15A PŘÍSLUŠENSTVÍ 1 x kabel dálkového ovladače venkovní jednotky 1 x dálkový ovladač 1 x okenní souprava

Více

resident dj 4-kanálový mixážní pult

resident dj 4-kanálový mixážní pult resident dj 4-kanálový mixážní pult 10028788 10028789 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám

Více

GB Radio Instruction manual. F Radio Manuel d instructions. E Radio Manual de instrucciones DMR102

GB Radio Instruction manual. F Radio Manuel d instructions. E Radio Manual de instrucciones DMR102 GB Radio Instruction manual F Radio Manuel d instructions E Radio Manual de instrucciones DMR102 2 3 10 12 14 1 4 5 9 6 7 8 13 L K J 20 A B C D E PM I H G F 11 1 2 14 15 11 15 15 16 2 3 17 18 19 21 4 5

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

NÁVOD K POUŽITÍ STEREO RADIOMAGNETOFON S PŘEHRÁVAČEM CD SRR 575 CD/MP3

NÁVOD K POUŽITÍ STEREO RADIOMAGNETOFON S PŘEHRÁVAČEM CD SRR 575 CD/MP3 NÁVOD K POUŽITÍ STEREO RADIOMAGNETOFON S PŘEHRÁVAČEM CD SRR 575 CD/MP3 1 Základní bezpečnostní pokyny Nevystavujte přístroj vlhkosti nebo dešti, abyste zamezili vzniku požáru nebo úrazu způsobenému elektrickým

Více

PT User manual 3. PL Brugervejledning 77. CS Manuale utente 97. SV Mode d emploi 21. EL Användarhandbok 37. SK Gebruiksaanwijzing 115

PT User manual 3. PL Brugervejledning 77. CS Manuale utente 97. SV Mode d emploi 21. EL Användarhandbok 37. SK Gebruiksaanwijzing 115 Register your product and get support at www.philips.com/welcome DC291 PT User manual 3 SV Mode d emploi 21 EL Användarhandbok 37 RU Benutzerhandbuch 57 PL Brugervejledning 77 CS Manuale utente 97 SK Gebruiksaanwijzing

Více

Radiobudík Sangean RCR-3. Obj. č.: Ovládací prvky

Radiobudík Sangean RCR-3. Obj. č.: Ovládací prvky Ovládací prvky Radiobudík Sangean RCR-3 Obj. č.: 34 37 2. Vypínač a tlačítko pro nastavení času vypnutí 2. Tlačítko pro alarm 2 3. Tlačítko pro alarm 4 4. Zhasínání 5. Tlačítko pro nastavení času 6. Tlačítko

Více

STARLIGHT UŽIVATELSKÝ MANUÁL

STARLIGHT UŽIVATELSKÝ MANUÁL STARLIGHT UŽIVATELSKÝ MANUÁL Česky WWW.NGS.EU SPECIFIKACE STARLIGHT PŘENOSNÝ BLUETOOTH REPRODUKTOR Bluetooth verze: 2.1 + EDR Bluetooth dosah: 8-10 metrů Výkon reproduktoru: 20W Výdrž baterie: až 3 hodiny

Více

Vítejte. Co je obsahem balení? 1x DAB + /FM Rádio 1x Napájecí kabel 1x Uživatelská příručka

Vítejte. Co je obsahem balení? 1x DAB + /FM Rádio 1x Napájecí kabel 1x Uživatelská příručka Obsah EN Úvod... 2 Co je DAB + Digitální Rádio?... 2 Začínáme.... 3 Podsvícení displeje... 4 Použití sluchátek.... 4 Vaše rádio... 5 Zapnutí... 6 Teleskopická anténa.... 6 Vypnutí... 6 Změna hlasitosti....

Více

SRC-300. Radiobudík. Příručka uživatele. Návod k obsluze

SRC-300. Radiobudík. Příručka uživatele. Návod k obsluze Radiobudík SRC-300 Příručka uživatele Návod k obsluze Před instalací, zapnutím a nastavováním přístroje si prosím přečtěte celý návod k jeho obsluze obsahuje důležité informace pro jeho bezpečnou instalaci,

Více

AU231 Digitální audio přehrávač*1 USB propojovací kabel*1 (mini USB na standard USB) Stereo sluchátka*1 Uživatelská příručka *1 Baterie AAA *1

AU231 Digitální audio přehrávač*1 USB propojovací kabel*1 (mini USB na standard USB) Stereo sluchátka*1 Uživatelská příručka *1 Baterie AAA *1 www.apacer.com Důležité upozornění Pokud kupujete přehrávač s interním flash diskem, tak i když jsou jeho funkce téměř stejné jako u těch bez disku, měli byste vědět toto: 1. V případě, že karta SD/MMC

Více

Budík s projekcí a rádiem TC20

Budík s projekcí a rádiem TC20 Budík s projekcí a rádiem TC20 NÁVOD K POUŽITÍ Vážený zákazníku, děkujeme za zakoupení našeho výrobku. Pozorně si přečtěte následující pokyny a dodržujte je, aby vám sloužil bezpečně a k plné spokojenosti.

Více

RADIOBUDÍK. Sonoclock 53 SC 5303 DCF ČESKY

RADIOBUDÍK. Sonoclock 53 SC 5303 DCF ČESKY RADIOBUDÍK Sonoclock 53 SC 5303 DCF ČESKY OBSAH 3 Bezpečnost/Informace 4 Pohled na rádiobudík 6 Napájení 7 Nastavení 9 Obsluha 2 ALARM TIME SLEEP < SONOCLOCK 53 FM 88 92 96 100 104 107 108 MHz MW 530 580

Více

Gramofón.

Gramofón. Gramofón 1008990 www.auna-multimedia.com Obsah Technické údaje 2 Obsah dodávky 2 Bezpečnostní pokyny 3 Přehled zařízení 4 Před použitím 5 Likvidace 6 Technické údaje Číslo produktu 10008990 Napájaení 230

Více

Obsah balení. 1 Sluchátka 2 Základnová stanice 3 Baterie ( 2 kusy) 4 Síťový adaptér

Obsah balení. 1 Sluchátka 2 Základnová stanice 3 Baterie ( 2 kusy) 4 Síťový adaptér Obsah balení 1 Sluchátka 2 Základnová stanice 3 Baterie ( 2 kusy) 4 Síťový adaptér 5 Audio adaptér RCA 6 Audio kabel 3.5 mm 7 Audio adaptér z 6.3 mm na 3.5 mm 8 Externí mikrofon Funkční prvky: Sluchátka

Více

F550X Návod na obsluhu

F550X Návod na obsluhu F550X Návod na obsluhu 2.1 počítačový multimediální reproduktor UPOZORNĚNÍ: Nevystavujte zařízení vysoké teplotě nebo nadměrné vlhkosti, stříkající nebo kapající vodě/dešti. Zabraňte pádu a neúměrnému

Více

FUNKCE A OVLÁDACÍ PRVKY

FUNKCE A OVLÁDACÍ PRVKY FUNKCE A OVLÁDACÍ PRVKY 1. MEMORY.SET (NASTAVENÍ PAMĚTI) / MEMORY+ / DISPLAY LIGHT AUTO ON/OFF (AUTOMATICKÉ ZAPNUTÍ/VYPNUTÍ OSVĚTLENÍ DISPLEJE) / NAP 2. ALARM 1 ON / OFF SET (BUDÍK 1 - NASTAVENÍ ZAPNUTÍ/VYPNUTÍ)

Více

Sprchový parní box Atlantic

Sprchový parní box Atlantic soubor UN uživatelský návod Atlantic d09 09 16 Uživatelský návod Sprchový parní box Atlantic Obsah: Úvod Str 1 Popis komponentů boxu Str 2 Popis baterie a trysky Str 3 Popis ovládacího panelu boxu Str

Více

PØENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD A DÁLKOVÝM OVLÁDÁNÍM. TRC 590 AR Návod k použití

PØENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD A DÁLKOVÝM OVLÁDÁNÍM. TRC 590 AR Návod k použití PØENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD A DÁLKOVÝM OVLÁDÁNÍM TRC 590 AR Návod k použití 11 ØEŠENÍ PROBLÉMÙ ØEŠENÍ PROBLÉMÙ V pøípadì poruchy zkontrolujte následující pokyny pøed odnesením pøístroje do servisu. Neotvírejte

Více

HX9801 / HX9802 / 9803 Návod k instalaci

HX9801 / HX9802 / 9803 Návod k instalaci ROZMĚRY: 120*80*225 CM ROZMĚRY: 100*80*225 CM ROZMĚRY: 95*95*225 CM 1 Potřebné nástroje (nejsou součástí dodávky) Zkontrolujte, máte-li připravené následující nástroje, k dispozici dostatek suchého místa

Více

Uživatelský manuál Digital MicroCD-Radio Hi-Fi Systém

Uživatelský manuál Digital MicroCD-Radio Hi-Fi Systém Blesk a šipka v trojúhelníku je varovným znamením před nebezpečím napětí uvnitř produktu. VAROVÁNÍ: Vyvarujte se nebezpečí úrazu elektrickým proudem, nesnímejte kryt (nebo zadní část). Vykřičník s tečkou

Více

PORTABLE RADIO CD/MP3/USB PLAYER RCD 1445 USB

PORTABLE RADIO CD/MP3/USB PLAYER RCD 1445 USB PORTABLE RADIO CD/MP3/USB PLAYER RCD 1445 USB CS RCD 1445 USB 0 UBS VOLUME ON DISPLAY OPEN/CLOSE ANTENNA OFF CD USB RADIO DOWN ALBUM MEMORY UP MODE eii DOWN UP MONO/ST. PROG/MEM 3 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

DAH 1500. MP3 přehrávač. Paměť 256/512 MB (dle verze) OLED displej Rozhranní USB 2.0

DAH 1500. MP3 přehrávač. Paměť 256/512 MB (dle verze) OLED displej Rozhranní USB 2.0 DAH 1500 MP3 přehrávač Paměť 256/512 MB (dle verze) OLED displej Rozhranní USB 2.0 Péče a údržba: Nepoužívejte při manipulaci s přehrávačem nepřiměřenou sílu. Chraňte před mechanickým poškozením, pády,

Více

s displejem Uživatelská příručka HY68 Sunnysoft s.r.o., distributor pro Českou republiku a Slovenskou republiku

s displejem Uživatelská příručka   HY68 Sunnysoft s.r.o., distributor pro Českou republiku a Slovenskou republiku FM Transmitter s displejem Uživatelská příručka HY68 Vlastnosti produktu 1) Připojte zařízení do autozapalovače cigaret, poté se automaticky zapne; když je v provozním stavu, obrazovka zobrazí napětí autobaterie,

Více

Návod k použití FMT200BT

Návod k použití FMT200BT Návod k použití FMT200BT FMT200BT je Bluetooth hands free sada pro mobilní telefony a PDA a bezdrátový MP3- přehrávač pro audio systémy. Před použitím si důkladně přečťete návod. Obsah balení: FMT200BT,

Více

auna Areal Kanálový Surround System

auna Areal Kanálový Surround System auna Areal 652 5.1 Kanálový Surround System 10030886 www.auna-multimedia.com Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny,

Více

PANEL. Indikátor napájení ON/OFF. Režim TATO TABULKA NEPLATÍ - V PRÍLOZE JE ZASLÁNO SPRÁVNÉ KONFIGUROVÁNÍ (PRERUŠENÍ)

PANEL. Indikátor napájení ON/OFF. Režim TATO TABULKA NEPLATÍ - V PRÍLOZE JE ZASLÁNO SPRÁVNÉ KONFIGUROVÁNÍ (PRERUŠENÍ) OVLADAČ AC8000 AC8000A KOMPAKTNÍ TERMOSTAT S MIKROPROCESOREM Vlastnosti: čtyří režimy: chlazení/větrání/topení/auto rychlost ventilátoru: vysoká/střední/nízká/automatická tři typy: pouze chlazení/chlazení

Více

Ovládací prvky Tlačítka SCANNER Tlačítka SCENE LCD displej Tlačítka BANK CHASE PROGRAM MIDI/REC AUTO/DEL MUSIC/BANK COPY BLACKOUT TAP SYNC/DISPLAY

Ovládací prvky Tlačítka SCANNER Tlačítka SCENE LCD displej Tlačítka BANK CHASE PROGRAM MIDI/REC AUTO/DEL MUSIC/BANK COPY BLACKOUT TAP SYNC/DISPLAY Návod k obsluze Ovládací prvky 1. Tlačítka SCANNER Slouží pro výběr jakéhokoliv z dvanácti připojených zařízení. Tlačítky volíte, jaké DMX kanály bude zařízení používat. Tlačítko Scanner 1 ovládá kanál

Více

BLUETOOTH ZVUKOVÝ PRUH SE SUBWOOFEREM

BLUETOOTH ZVUKOVÝ PRUH SE SUBWOOFEREM BLUETOOTH ZVUKOVÝ PRUH SE SUBWOOFEREM Rychlý instalační průvodce DA-10295 Vítejte Děkujeme vám za zakoupení Digitus Bluetooth Soundbar se subwooferem! Nezáleží na tom jak tento výrobek využijete - zdali

Více

BAREVNÝ TELEVIZOR DAVIO 14 P37-4501/5 DAVIO 21 T55-4501/5

BAREVNÝ TELEVIZOR DAVIO 14 P37-4501/5 DAVIO 21 T55-4501/5 BAREVNÝ TELEVIZOR DAVIO 14 P37-4501/5 DAVIO 21 T55-4501/5 OBSAH Umístění a zabezpečení Připojení a příprava Připojení antény a síťového kabelu Vložení baterií do dálkového ovladače Vnější pohled Dálkové

Více

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126 Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126 Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Obsah návodu Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126...

Více

NEW_E2_XC12_CZE_MFL38343836 MODELY : XC12 CZECH

NEW_E2_XC12_CZE_MFL38343836 MODELY : XC12 CZECH NEW_E2_XC12_CZE_MFL38343836 MODELY : XC12 CZECH Váš Hi-Fi systém má mnoho funkcí Nahrávání z rádia nebo CD na kazetu Viz strana 8 Nechte se ukolébat k spánku a poté vzbudit Viz strana 9 Obsah Nastavení

Více

Ultrazvukový dálkoměr. Model JT-811. Návod k obsluze

Ultrazvukový dálkoměr. Model JT-811. Návod k obsluze Ultrazvukový dálkoměr Model JT-811 Návod k obsluze I. Funkce 1) Měření v britských délkových / metrických jednotkách 2) Možnost výběru počátečního bodu měření 3) Ukládání / vyvolávání údajů 4) Výpočet

Více

A.Bezpečnostní pokyny: POZOR: pokud je přístroj zapojen do zásuvky, pro zabránění požáru - nevystavujte přístroj dešti nebo vodě.

A.Bezpečnostní pokyny: POZOR: pokud je přístroj zapojen do zásuvky, pro zabránění požáru - nevystavujte přístroj dešti nebo vodě. PŘENOSNÉ RÁDIO S CD PŘEHRÁVAČEM A.Bezpečnostní pokyny: POZOR: pokud je přístroj zapojen do zásuvky, pro zabránění požáru - nevystavujte přístroj dešti nebo vodě. Symbol blesku označuje nebezpečí, že přístroj

Více