商标专用权的保护 Ochrana výhradních práv k ochranným známkám

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "商标专用权的保护 Ochrana výhradních práv k ochranným známkám"

Transkript

1 商标专用权的保护 Ochrana výhradních práv k ochranným známkám

2 2 商标专用权的保护 Ochrana výhradních práv 一 经商标局核准注册的商标受法律保护 A) Registrované ochranné známky jsou ze zákona chráněny. 二 商标权保护双轨制 : B) Dvě možnosti vymáhání ochrany registrovaných známek: 1 可以向工商和市场监督管理部门投诉; 1) stížnost podaná u oddělení dozoru a řízení hospodářství a trhu; 2 可以向侵权人所在地或者侵权行为地人民法院起诉 ( 原告就被告 ) 2) žaloba podaná u příslušného Lidového soudu v místě bydliště pachatele nebo v místě spáchání činu (žalobce a žalovaný).

3 商标专用权保护 Ochrana výhradních práv 行政保护 SPRÁVNÍ OCHRANA 国家工商总局商标局和各级工商 市场监督管理机关 : 国家 省 市 县级 ( 工商所 )6.3 万机构 ; 43 万人, 平均年处理商标侵权案件 4 万件 2014 年查处案件 3.72 万件, 涉案金额 4.9 亿元 Generální úřad pro hospodářství, Úřad pro ochranné známky a orgány pro dozor a řízení hospodářství a trhu na všech úrovních: celostátní, regionální, městské a okresní. Celkem úřadů, 430 tisíc zaměstnanců. Sporů o ochr. známky: ročně 40 tisíc, v r šetřeno případů, objem 490 mil. RMB. 海关 : 行使进出口监督管理职权的国家行政机关 :1 总署 ;2 广东分署及天津 上海特派员办事处 ;41 直属海关及两个海关学校 ;3 562 隶属海关 外加国外派驻机构 约 4.8 万人 Celní správa: úřad státní správy pověřený výkonem a dozorem nad dovozem a vývozem: 1) Generální ředitelství cel, 2) Ředitelství cel v Kantonu a Kancelář celního komisaře v Šanghaji; 41 přímo podřízených celních úřadů a 2 celní školy; 3) 562 podřízených celních úřadů; úřady v zahraničí. Celkem cca zaměstnanců. 公安机关 úřady Veřejné bezpečnosti

4 4 商标专用权保护 Ochrana výhradních práv 司法保护 :Soudní ochrana 知识产权法院 : 2014 年 8 月 31, 全国人大通过在北京 上海 广州设立知识产权法院的决定 2008 年至 2012 年 6 月, 全国受理知识产权案件 件, 审结 件 ( 专利 版权 商标 商业秘密 不正当竞争等 ) Soudy duševního vlastnictví: VSLZ (parlament) schválil. Vytvoření Soudů duševního vlastnictví v Pekingu, Šanghaji a Kantonu. V období /2012 bylo v ČLR projednáno případů, z toho u případů bylo ukončeno šetření. (Patenty, autorská práva, ochranné známky, obchodní tajemství, nekalá konkurence ap.) 基层法院 ; 中级法院 ; 高级法院 ; 最高人民法院 ( 共 3500 家 )Nejnižší soudy; vyšší soudy; vysoké soudy; Nejvyšší lidový soud (celkem 3.500).

5 5 商标专用权的保护 Ochrana výhradních práv 注册程序中的保护 : 商标局 商标评审委员会 北京知识产权法院 Ochrana v systému registrace: Úřad pro ochranné známky, Komise pro kontrolu a evaluaci OZ, Soud duševního vlastnictví v Pekingu 他人在同一种商品或者类似商品上申请与已经注册的或者初步审定的商标相同或者近似商标的, 由商标局驳回申请, 不予公告 其他相关权利人对正在申请或者已注册的商标有不同意见的, 也可以依法通过异议 无效 撤销等程序维护自身合法权益 Další strana nesmí na stejném nebo podobném zboží veřejně použít stejnou nebo podobnou známku, jež již byla registrována, nebo u které již bylo započato s prověřováním a schvalováním. Žádost této strany o použití takové známky bude Úřadem pro ochranné známky zamítnuta. Každý, do jehož práv je zasaženo, a kdo má odlišný názor vůči již zaregistrované OZ nebo projednávané OZ, může dle zákona chránit své vlastní zájmy a práva skrze podání námitek, návrhu na zneplatnění či zamítnutí atd. 驰名商标持有人认为其权利受到侵害时, 可依法请求对驰名商标扩大保护 Držitel známé OZ má dle zákona nárok požádat o rozšíření ochrany OZ v případě, kdy se domnívá, že jeho práva jsou poškozována. 就相同或者类似商品申请注册的商标是复制 摹仿或者翻译他人未在中国注册的驰名商标, 容易导致混淆的, 不予注册并禁止使用 Témeř stejné nebo podobné výrobky, u kterých je žádáno o registraci OZ, která kopíruje, napodobuje nebo je překladem známé OZ nezaregistrované v Číně a vedla by k snadné záměně, nesmí být zaregitrovány a je zakázáno takovou známku používat. 就不相同或者不相类似商品申请注册的商标是复制 摹仿或者翻译他人已经在中国注册的驰名商标, 误导公众, 致使该驰名商标注册人的利益可能受到损害的, 不予注册并禁止使用 Témeř stejné nebo podobné výrobky, u kterých je žádáno o registraci OZ, která kopíruje, napodobuje nebo je překladem známé OZ zaregistrované v Číně, a které uvádí veřejnost v omyl, a mohou zasahovat do práv majitele registrované známky a ta porušovat, nesmí být zaregistrovány a je zakázáno takovou známku používat.

6 6 商标专用权的保护 Ochrana výhradních práv 注册程序中的保护 : 禁止抢先注册他人商标 Ochrana v systému registrace: Zákaz dřívější registrace cizí OZ 申请商标注册不得损害他人现有的在先权利, 也不得以不正当手段抢先注册他人已经使用并有一定影响的商标 Při žádosti o registraci OZ nesmí být porušena stávající práva jiné osoby a dále nesmí být použito nekalých praktik dřívější registrované známky, kterou již používá někdo jiný a která již má určitý vliv. 未经授权, 代理人或者代表人以自己的名义将被代理人或者被代表人的商标进行注册, 被代理人或者被代表人提出异议的, 不予注册并禁止使用 V případě, kdy bude registrována OZ prostřednictvím zástupce nebo agenta jménem zástupce nebo agenta bez autorizace, pak vznese-li zastupovaný nebo zmocnitel námitku, registrace nebude udělena a bude zakázáno ji užívat. 就同一种商品或者类似商品申请注册的商标与他人在先使用的未注册商标相同或者近似, 申请人与该他人具有前款规定以外的合同 业务往来关系或者其他关系而明知该他人商标存在, 该他人提出异议的, 不予注册 Je-li žádáno o registraci OZ stejného nebo podobného zboží, která je stejná nebo podobná neregistrované OZ, kterou již dříve používala třetí strana, a žadatel má s touto třetí stranou jiné smlouvy, spolupráci či jiné vztahy než zmiňované v dřívějších bodech a zároveň je jasné, že existuje OZ třetí strany, pak vznese-li třetí strana námitku, registrace nebude udělena. 地理标志可以依法证明商标或者集体商标申请注册 对于商标中有商品的地理标志, 而该商品并非来源于该标志所标示的地区, 误导公众的, 不予注册并禁止使用 U zeměpisných označení lze dle zákona žádat o registraci jako certifikovanou známku nebo kolektivní známku. Pokud OZ obsahuje označení země původu výrobku, ale výrobek nepochází z místa označeného tímto zeměpisným označením a vedlo by to k matení veřejnosti, registrace nebude udělena a bude zakázáno takovou známku užívat.

7 7 商标专用权的保护 Ochrana výhradních práv 商标使用中的保护 Ochrana používání OZ 商标法第 57 条规定商标侵权行为 : 57 Zákona o OZ stanoví přečiny proti ochr. známce: ( 一 ) 未经商标注册人的许可, 在同一种商品上使用与其注册商标相同的商标的 ; 1) bez licence registrátora OZ používat na stejných výrobcích OZ, která je stejná jako jiná registrovaná OZ; ( 二 ) 未经商标注册人的许可, 在同一种商品上使用与其注册商标近似的商标, 或者在类似商品上使用与其注册商标相同或者近似的商标, 容易导致混淆的 ; 2) bez licence registrátora OZ používat na stejných výrobcích OZ, která je podobná jako jiná registrovaná OZ nebo na podobných výrobcích používat používat známku podobnou nebo stejnou, takže by mohlo dojít k záměně; ( 三 ) 销售侵犯注册商标专用权的商品的 ; 3) prodej výrobků, které porušují výhradní práva registrované OZ; ( 四 ) 伪造 擅自制造他人注册商标标识或者销售伪造 擅自制造的注册商标标识的 ; 4) napodobovat nebo bez licence vyrábět registrované OZ nebo jejich prodej; ( 五 ) 未经商标注册人同意, 更换其注册商标并将该更换商标的商品又投入市场的 ; 5) bez souhlasu registrátora OZ měnit známku a uvádět na trh zboží s takto pozměněnou OZ; ( 六 ) 故意为侵犯他人商标专用权行为提供便利条件, 帮助他人实施侵犯商标专用权行为的 ; 6) vědomě poskytovat výhodné podmínky pro porušení výhradních práv registrované OZ a pomáhat při porušování výhradních práv; ( 七 ) 给他人的注册商标专用权造成其他损害的 7) způsobení jiných škod na výhradních právech registrované OZ třetí strany.

8 8 商标专用权的保护 Ochrana výhradních práv 商标使用中的保护 Ochrana užívání ochranné známky 商标法第 75 条规定 : 为侵犯他人商标专用权提供仓储 运输 邮寄 印制 隐匿 经营场所 网络商品交易平台等, 属于商标法第五十七条第六项规定的提供便利条件 75 Zákona o OZ: Poskytnutí služeb skladu, převozu, zaslání, tisku, úschovy, provozovny, internetové obchodní platformy atd., pro porušení výhradního práva registrované OZ, spadá pod ustanovení 57, odst. 6 Zákona o OZ o poskytnutí výhodných podmínek. 商标法第七十六条规定 : 在同一种商品或者类似商品上将与他人注册商标相同或者近似的标志作为商品名称或者商品装潢使用, 误导公众的, 属于商标法第五十七条第二项规定的侵犯注册商标专用权的行为 76 Zákona o OZ: Použití OZ na stejných nebo podobných výrobcích, která je stejná nebo podobná jako jiná registrovaná OZ, jako název výrobku nebo jeho označení, takže dochází k záměně, spadá do činností, které porušují výhradní právo registrované OZ podle 57 odst. 2 Zákona o OZ.

9 9 商标专用权的保护 Ochrana výhradních práv 商标侵权法律责任 :Právní odpovědnost za porušení práv k ochranné známce: 一 民事责任 : 停止侵害, 消除影响, 赔偿损失 ( 民法通则第 118 条 )1) Občanskoprávní odpovědnost: zastavit porušování, odstranění dopadů, náhrada škod (obecná pravidla obč. práva, 118) 赔偿因被侵权所受到的实际损失 ; 损失难以确定的, 以因侵权所获得的利益确定 ; 均无法确定的, 参照该商标许可使用费的倍数合理确定 Náhrada skutečné škody způsobené porušením; je-li obtížné určit výši škody, určuje se dle výše získaného prospěchu plynoucího z porušení práv; je-li obtížné stanovit výši prospěchu, stanoví se výše škody jako připměřený násobek poplatku za používání OZ. 对恶意侵权情节严重的, 赔偿 1 倍以上 3 倍以下 ; 包括权利人为制止侵权行为所支付的合理开支 Došlo-li k záměrnému vážnému porušení, činí náhrada více než dvojnásobek a méně než trojnásobek, včetně náhrady nákladů vzniklých v souvislosti se zastavením porušování práv. 无法确定数额的,300 万元以下法定赔偿 Nelze-li určit žádnou částku, rozhodne o výši náhrady soud, přičemž náhrada bude méně než 3 miliony RMB.

10 10 商标专用权的保护 Ochrana výhradních práv 商标侵权法律责任 :Právní odpovědnost za porušení práv k ochranné známce: 二 行政责任 :2) Správní odpovědnost 应当责令立即停止侵权行为 ;Je nutné nařídit okamžité zastavení protiprávního jednání. 没收 销毁侵权商品和主要用于制造侵权商品 伪造注册商标标识的工具 ;Konfiskace a zničení daného zboží a nástrojů používaných k výrobě zboží porušujícího práva registrované OZ a k padělání OZ. 违法经营额五万元以上的, 可以处违法经营额五倍以下的罚款, 没有违法经营额或者违法经营额不足五万元的, 可以处二十五万元以下的罚款 ;Přesáhne-li nelegální obrat 50 tisíc RMB, lze udělit pokutu ve výši až pětinásobku nelegálního obratu; neexistuje-li nelegální obrat nebo nedosahuje-li částky 50 tisíc RMB, lze udělit pokutu pod 250 tisíc RMB. 对五年内实施两次以上商标侵权行为或者有其他严重情节的, 应当从重处罚 V případě, že dojde k opakovanému jednání porušující práva registrované OZ více než 2x za dobu 5 let, nebo v případě jiných závažných okolností, je to bráno jako přitěžující okolnost. 销售不知道是侵犯注册商标专用权的商品, 能证明该商品是自己合法取得并说明提供者的, 由工商机关责令停止销售 Pokud si prodejce není vědom, že prodává zboží porušující práva k registrované OZ a prokáže, že zboží získal legálně a označí dodavatele, nařídí Úřad pro průmysl a obchod zastavení prodeje.

11 12 商标专用权保护 Ochrana výhradních práv 2015 年市场监管主要工作 ( 今后一段时期 ):Hlavní úkoly dohledu nad trhem v r (nadcházející období): 开展打击假冒伪劣日用品专项行动 spustit akce zaměřené proti padělkům komodit; 进一步加强互联网领域侵权假冒专项整治 více posílit regulaci internetu kvůli padělkům a porušování práv; 深入推进中国制造海外形象维护 清风 行动 podpořit akci svěží vítr na vybudování lepší image čínských výrobků v zahraničí; 打击商标侵权 恶意抢注商标行为, 开展商标代理市场整治行动 potírat porušování práv OZ, potírat cybersquatting, spustit regulaci trhu v oblasti zastupování ve věci OZ; 继续开展不正当竞争突出问题整治 pokračovat v zavádění opatření proti nejmarkantnějším problémům vyplývajícím z nekalé soutěže; 强化流通领域商品质量抽查检验 posílit náhodné kontroly kvality zboží v oběhu; 继续加大对虚假违法广告的查处力度 pokračovat v úsilí vyšetřování falešné a nezákonné reklamy; 继续推进打击侵权假冒相关法律法规建设 pokračovat v implementaci legislativy proti padělání a porušování práv; 继续全面推进行政处罚案件信息公示工作 pokračovat ve zveřejňování informací o případech a udělených sankcích; 加强部门合作, 深入推进行政执法与刑事司法衔接工作 posílit mezirezortní spolupráci, propojovat správní a trestní vymáhání práva; 加强宣传培训和舆情收集工作 posílit vzdělávací akce a dbát na veřejné mínění.

12 谢谢 Děkuji!

Rada Jihomoravského kraje 98. schůze konaná dne Materiál k bodu č. 103 programu:

Rada Jihomoravského kraje 98. schůze konaná dne Materiál k bodu č. 103 programu: Rada Jihomoravského kraje 98. schůze konaná dne 9. 4. 2015 Materiál k bodu č. 103 programu: Dohoda o navázání přátelských vztahů na úrovni provincie a kraje mezi provincií Guangdong Čínské lidové republiky

Více

Píši Vám ohledně inzerátu Píši zveřejněný Vám ohledně dne... inzerátu 用于申请网络招聘的标准格式 Reaguji na Váš inzerát Reaguji v... ze na dne... Váš inzerát v.. 用

Píši Vám ohledně inzerátu Píši zveřejněný Vám ohledně dne... inzerátu 用于申请网络招聘的标准格式 Reaguji na Váš inzerát Reaguji v... ze na dne... Váš inzerát v.. 用 求职动机信 - 开篇 Vážený pane, 正式, 男性收信者, 姓名不详 Vážená paní, 正式, 女性收信者, 姓名不详 Vážený pane, Vážená paní, Vážený pane / Vážená paní, Vážený pane / Vážená paní, 正式, 收信者姓名和性别不详 Dobrý den, 正式, 用于写给几个人或一个部门 Dobrý den,

Více

Governance Institute 捷克政府协会

Governance Institute 捷克政府协会 Governance Institute 捷克政府协会 目录 Obsah 4 捷克介绍 Představení České republiky 6 经济 Ekonomika 8 旅游 Turismus 10 文化 Kultura 12 捷克政府协会介绍 O Governance Institute 16 董事长 Výkonný ředitel 17 业务介绍 Naše služby 18 会议 Konference

Více

Žádost o udělení schengenského víza

Žádost o udělení schengenského víza 日 月 年 申 根 签 证 申 请 表 表 格 必 须 以 表 英 格 文 免 填 Žádost o udělení schengenského víza Application for Schengen Visa 生 时 姓 (x) (x) 照 片 PHOTO 签 证 机 关 专 用 姓 此 此 费 写 Tento formulář žádosti je zdarma/this application

Více

Podmínky soutěže společnosti Lotus Bakeries Dokonalý kop 莲乐烘焙 临门一脚 比赛条款. Wettbewerbsbedingungen für den Lotus Bakeries Wettbewerb The Perfect Kick

Podmínky soutěže společnosti Lotus Bakeries Dokonalý kop 莲乐烘焙 临门一脚 比赛条款. Wettbewerbsbedingungen für den Lotus Bakeries Wettbewerb The Perfect Kick Podmínky soutěže společnosti Lotus Bakeries Dokonalý kop 莲乐烘焙 临门一脚 比赛条款 Wettbewerbsbedingungen für den Lotus Bakeries Wettbewerb The Perfect Kick Terms and Conditions for Lotus Bakeries Contest The Perfect

Více

DALEN Tech for better life

DALEN Tech for better life DALEN Tech for better life Stropní svítidlo s nastavením jasu a teploty barvy světla. Děkujeme za Váš nákup svítidla Dalen. Před instalací a užíváním, si prosím přečtěte instalační a bezpečnostní instrukce.

Více

conto personale conto cointestato conto per bambini osobní účet společný účet dětský účet conto in valuta estera cizoměnový účet conto aziendale conto

conto personale conto cointestato conto per bambini osobní účet společný účet dětský účet conto in valuta estera cizoměnový účet conto aziendale conto 银行 - 通用 Posso prelevare in [paese] Mohu senza vybrat pagare peníze lez banko spese di commissione? placení poplatků? 询问在某一国家取钱是否有手续费 Quali sono le spese di Jaké commissione jsou poplatky se prelevo da

Více

E S K O - I N S K Ý 跨文化工作捷汉辞典

E S K O - I N S K Ý 跨文化工作捷汉辞典 E S K O - I N S K Ý SLOVNÍK PRO INTERKULTURNÍ PRÁCI 跨文化工作捷汉辞典 ČESKO-ČÍNSKÝ SLOVNÍK PRO INTERKULTURNÍ PRÁCI Eva Dohnalová, Marina Pojmanová, Ladislav Zamboj, Nguy Giang Linh 跨文化工作捷汉辞典 Václav Laifr, David

Více

彩色激光打印机用户指南 CLP-610 Series CLP-660 Series

彩色激光打印机用户指南 CLP-610 Series CLP-660 Series 彩色激光打印机用户指南 CLP-610 Series CLP-660 Series ? 2007 Samsung Electronics Co., Ltd. 保留所有权利 本用户指南仅用于提供信息 手册中的信息如有变更, 恕不另行通知 Samsung Electronics 对于任何更改以及由于使用本用户指南引起的或与使用本用户指南相关的任何直接或间接损坏不承担任何责任 CLP-610ND CLP-660N

Více

社会保障に関する日本国とチェコ共和国との間の協定 CZ/J 2 チェコ 日

社会保障に関する日本国とチェコ共和国との間の協定 CZ/J 2 チェコ 日 社会保障に関する日本国とチェコ共和国との間の協定 CZ/J 2 チェコ 日 SMLOUVA MEZI JAPONSKEM A ČESKOU REPUBLIKOU O SOCIÁLNÍM ZABEZPEČENÍM 国民年金 厚生年金保険裁定請求書 ( 死亡を支給事由とする年金給付 ) ( 共済年金決定請求書兼用 ) チェコ共和国実施機関記入欄 Vyplní kompetentní instituce

Více

Informace o předpisech, bezpečnosti a životním prostředí UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

Informace o předpisech, bezpečnosti a životním prostředí UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Informace o předpisech, bezpečnosti a životním prostředí UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA O této příručce Tato příručka poskytuje informace o předpisech, bezpečnosti a životním prostředí, které jsou kompatibilní s

Více

Můžete mi prosím vystavit Skulle potvrzení jag kunna o få ett kv přihlášce? 询问你是否能拿到申请表的回执 文件 - 个人信息 Jak se jmenuješ? 询问某人的名字 Vad heter du? Můžete mi

Můžete mi prosím vystavit Skulle potvrzení jag kunna o få ett kv přihlášce? 询问你是否能拿到申请表的回执 文件 - 个人信息 Jak se jmenuješ? 询问某人的名字 Vad heter du? Můžete mi 文件 - 通用 Kde můžu najít formulář Var pro kan jag? hitta formulär 询问哪里可以获得表格 Kdy byl váš [dokument] När vydaný? var ditt [dokument] ut 询问文件何时签发的 Kde byl váš [dokument] Vart vydaný? var ditt [dokument] u

Více

bab.la Fráze: Osobní Všechno nejlepší česky-čínsky

bab.la Fráze: Osobní Všechno nejlepší česky-čínsky Všechno nejlepší : Manželství Blahopřejeme. Přejeme Vám jen a jen štěstí. 祝贺, 愿你们幸福快乐 Gratuluje a přejeme vám oběma hodně štěstí k vašemu svatebnímu dnu. 致以我对你们婚姻最真诚的祝福 Gratulujeme ke svatbě! 恭喜喜结连理! Neformální,

Více

- Narozeninové oslavy a výročí 生日问候! k narozeninám! 生日快乐! k narozeninám! 笑口常开! Hodně štěstí a zdraví! 祝你在这特别的日子里快乐幸福 Přeji Ti hodně štěstí v tento spe

- Narozeninové oslavy a výročí 生日问候! k narozeninám! 生日快乐! k narozeninám! 笑口常开! Hodně štěstí a zdraví! 祝你在这特别的日子里快乐幸福 Přeji Ti hodně štěstí v tento spe - Manželství 祝贺, 愿你们幸福快乐 Používá se pro pogratulování novomanželům Blahopřejeme. Přejeme Vám jen a jen štěstí. 致以我对你们婚姻最真诚的祝福 Používá se pro pogratulování novomanželům Gratuluje a přejeme vám oběma hodně

Více

- Narozeninové oslavy a výročí k narozeninám! 生日问候! k narozeninám! 生日快乐! Hodně štěstí a zdraví! 笑口常开! Přeji Ti hodně štěstí v tento speciální den! 祝你在

- Narozeninové oslavy a výročí k narozeninám! 生日问候! k narozeninám! 生日快乐! Hodně štěstí a zdraví! 笑口常开! Přeji Ti hodně štěstí v tento speciální den! 祝你在 - Manželství Blahopřejeme. Přejeme Vám jen a jen štěstí. Používá se pro pogratulování novomanželům 祝贺, 愿你们幸福快乐 Gratuluje a přejeme vám oběma hodně štěstí k vašemu svatebnímu dnu. Používá se pro pogratulování

Více

DIRETO 14% CN CZ DA DE EN ES FR IT JP INSTRUKCE INSTRUKTIONS ANLEITUNG INSTRUCTIONS INSTRUCCIONES MODE D'EMPLOI ISTRUZIONI 説明書지침 NL PL PT SK

DIRETO 14% CN CZ DA DE EN ES FR IT JP INSTRUKCE INSTRUKTIONS ANLEITUNG INSTRUCTIONS INSTRUCCIONES MODE D'EMPLOI ISTRUZIONI 説明書지침 NL PL PT SK DIRETO INTERACTIVE POWER METER TRAINER CN CZ DA DE EN ES FR IT JP KR NL PL PT SK 说明 INSTRUKCE INSTRUKTIONS ANLEITUNG INSTRUCTIONS INSTRUCCIONES MODE D'EMPLOI ISTRUZIONI 説明書지침 INSTRUCTIES INSTRUKCJE INSTRUÇÕES

Více

Blahopřejeme k vašemu zasnoubení. Onnittelut kihlauksesta! Už jste O se rozhodli, kdy se bude hääpäivän? konat tento velký den? 用于恭喜你很熟悉的最近刚订婚的夫妇并询问婚礼

Blahopřejeme k vašemu zasnoubení. Onnittelut kihlauksesta! Už jste O se rozhodli, kdy se bude hääpäivän? konat tento velký den? 用于恭喜你很熟悉的最近刚订婚的夫妇并询问婚礼 祝福 - 结婚 Blahopřejeme. Přejeme Vám Onnittelut! jen a jen Toivomme štěstí. teill maailmassa. 用于恭喜新婚夫妇 Gratuluje a přejeme vám Lämpimät oběma hodně onnentoivotukset štěstí k vašemu svatebnímu dnu. hääpäivänänne

Více

CZ DA DE EN ES FR IT JP INSTRUKCE INSTRUKTIONS ANLEITUNG INSTRUCTIONS INSTRUCCIONES MODE D'EMPLOI ISTRUZIONI 説明書지침 NL PL PT SK

CZ DA DE EN ES FR IT JP INSTRUKCE INSTRUKTIONS ANLEITUNG INSTRUCTIONS INSTRUCCIONES MODE D'EMPLOI ISTRUZIONI 説明書지침 NL PL PT SK CZ DA DE EN ES FR IT JP KR NL PL PT SK INSTRUKCE INSTRUKTIONS ANLEITUNG INSTRUCTIONS INSTRUCCIONES MODE D'EMPLOI ISTRUZIONI 説明書지침 INSTRUCTIES INSTRUKCJE INSTRUÇÕES INŠTRUKCIE B C D E F Ø 10 Ø 10 Ø 12 Ø

Více

DA - DANSK DE - DEUTSCH

DA - DANSK DE - DEUTSCH CN - 中文 01_ 一般安全警告 12 02_ 简介 12 03_ 花鼓兼容性 12 04_ 功率范围 12 05_ 坡度 12 06_ 功率测量 13 07_ 数据传输协议 13 08_LED 指示灯 13 09_ 功率传感器校准 13 10_ 踏频传感器 14 11_ 心率监测器 14 13_ 版权 14 14_ 注意事项 14 15_ 产品更改 14 17_ 组件名称和列表 14 18_

Více

Můžete mi prosím vystavit Kaphatnék potvrzení írásbeli o přihlášce? 询问你是否能拿到申请表的回执 igazolá 文件 - 个人信息 Jak se jmenuješ? 询问某人的名字 Hogy hívják? Můžete mi p

Můžete mi prosím vystavit Kaphatnék potvrzení írásbeli o přihlášce? 询问你是否能拿到申请表的回执 igazolá 文件 - 个人信息 Jak se jmenuješ? 询问某人的名字 Hogy hívják? Můžete mi p 文件 - 通用 Kde můžu najít formulář Hol pro találom? a űrlapot? 询问哪里可以获得表格 Kdy byl váš [dokument] Mikor vydaný? állították ki a [dok 询问文件何时签发的 Kde byl váš [dokument] Hol vydaný? állították ki a [dokum 询问文件是在哪里签发的

Více

DOMYOS MAXI. DOMYOS abs bench kg 287 lbs 53 x 14.5 x 21.5 in 15 min. 15 kg / 33 lbs 134 x 37 x 55 cm

DOMYOS MAXI. DOMYOS abs bench kg 287 lbs 53 x 14.5 x 21.5 in 15 min. 15 kg / 33 lbs 134 x 37 x 55 cm DOMYOS abs bench 500 DOMYOS ABS BNCH 500 15 kg / 33 lbs 134 x 37 x 55 cm MAX 130 kg 287 lbs 53 x 14.5 x 21.5 in 15 min MAX 242 130 kg / 287 lbs MAX 1 2 3 4 5 i WARNNG N Any use of this product other than

Více

šestá výroční českých a slovenských

šestá výroční českých a slovenských konference sinologů 9. a 10. 11. 2012 FF UK Palachovo nám. 2, místnosti č. 104 a 217 konference je přístupná veřejnosti http://cck-isc.ff.cuni.cz s příspěvky hostů ze Sučouské univerzity: 汤哲声: 历史与记忆 中国吴语小说论

Více

... ett enkelrum.... pokoj pro jednoho. 供一个人居住的房间... ett rum för personer.... pokoj pro lidí. X 人间... ett rum med rökförbud.... nekuřácký pokoj. 针对不抽烟

... ett enkelrum.... pokoj pro jednoho. 供一个人居住的房间... ett rum för personer.... pokoj pro lidí. X 人间... ett rum med rökförbud.... nekuřácký pokoj. 针对不抽烟 住宿 - 寻找住宿瑞典语捷克语 Var hittar jag? Kde můžu najít? 询问如何去住宿的地方... ett rum att hyra?... pokoj k pronájmu?... ett vandrarhem?... hostel?... ett hotell?... hotel?... ett bed-and-breakfast?... pokoj se snídaní?...

Více

Současná 索布語. Současné aktivity a snahy na poli revitalizace lužické srbštiny

Současná 索布語. Současné aktivity a snahy na poli revitalizace lužické srbštiny 移鏡借鑑 Quotable Experiences 他者から自らを省みる Současné aktivity a snahy na poli revitalizace lužické srbštiny ソルブ語復興分野の現状 The Present-Day Activities in the Field of the Sorbian Language Revitalization 文 Leoš Šatava

Více

Uživatelská příručka. Optoma NuForce Bluetooth BE Sport4 Sluchátka do uší. Název modelu: APBESPORTH

Uživatelská příručka. Optoma NuForce Bluetooth BE Sport4 Sluchátka do uší. Název modelu: APBESPORTH Uživatelská příručka Optoma NuForce Bluetooth BE Sport4 Sluchátka do uší Název modelu: APBESPORTH 1 Obsah OBSAH BALENÍ SLUCHÁTKA BE SPORT4 ZÁKLADNÍ INFORMACE Nabíjení sluchátek BE Sport4 Kontrola stavu

Více

MULTI-POINT 1.5 THERMAL SENSOR SINGLE-POINT 1.5 THERMAL SENSOR

MULTI-POINT 1.5 THERMAL SENSOR SINGLE-POINT 1.5 THERMAL SENSOR Multi-Point TS Thermal Sensor MULTI-POINT 1.5 THERMAL SENSOR SINGLE-POINT 1.5 THERMAL SENSOR Thermal Sensor EN INSTRUCTIONS FOR USE 1 CN 使用说明 13 CS NÁVOD K POUŽITÍ 23 DA BRUGSANVISNING 35 DE GEBRAUCHSANWEISUNG

Více

Určení času v hovorové čínštině

Určení času v hovorové čínštině Univerzita Palackého v Olomouci Filozofická fakulta Katedra asijských studií Bakalářská diplomová práce Určení času v hovorové čínštině Expressions of time in spoken Chinese Studijní obor: Česká Čínská

Více

电 中 性 原 子 结 晶 物 质 的 熔 点 摄 氏 温 标

电 中 性 原 子 结 晶 物 质 的 熔 点 摄 氏 温 标 A ampér 安 培 ampérmetr 安 培 表, 电 流 计 aneroid anomálie vody aretační kolík Archimédův zákon aritmetický průměr atom 无 液 ( 空 盒 ) 气 压 表 原 子 水 异 常 性 锁 扣 钉 atom elektricky neutrální B barograf bleskosvod 避 雷

Více

Gratuluje a přejeme vám oběma hodně štěstí k vašemu svatebnímu dnu. Blahopřejeme, že jste si řekli své ano!

Gratuluje a přejeme vám oběma hodně štěstí k vašemu svatebnímu dnu. Blahopřejeme, že jste si řekli své ano! 祝 福 : 结 婚 Blahopřejeme. Přejeme Vám jen a jen štěstí. Onnittelut! Toivomme teille molemmille kaikkea onnea maailmassa. Gratuluje a přejeme vám oběma hodně štěstí k vašemu svatebnímu dnu. Lämpimät onnentoivotukset

Více

Lämpimät onnentoivotukset teille molemmille hääpäivänänne. Onnittelut kihlauksestanne ja kaikkea hyvää tulevaisuuteen!

Lämpimät onnentoivotukset teille molemmille hääpäivänänne. Onnittelut kihlauksestanne ja kaikkea hyvää tulevaisuuteen! 祝 福 : 结 婚 Onnittelut! Toivomme teille molemmille kaikkea onnea maailmassa. Blahopřejeme. Přejeme Vám jen a jen štěstí. Lämpimät onnentoivotukset teille molemmille hääpäivänänne Gratuluje a přejeme vám

Více

Česko-čínský slovníček

Česko-čínský slovníček Česko-čínský slovníček Bezplatná příloha učebnice Čeština expres 1 Lída Holá, Pavla Bořilová 2011 1 A a ach jo áčko, áčkem adresa aha ahoj akce akční film aktivita aktivní akuzativ Američan, Američanka

Více

CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 19 Odstraňování problémů a časté dotaz 22

CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 19 Odstraňování problémů a časté dotaz 22 Základnová stanice cloud monitoru SB4B1927CB www.philips.com/welcome CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 19 Odstraňování problémů a časté dotaz 22 Obsah 1. Důležité...1 1.1 Bezpečnostní

Více

SKF THKI 300 / THKI 400. Návod k použití

SKF THKI 300 / THKI 400. Návod k použití SKF THKI 300 / THKI 400 Návod k použití Obsah Prohlášení o shodě ES... 3 Bezpečnostní pokyny... 4 1. Použití... 5 2. Popis... 5 2.1 Všeobecný popis... 5 2.2 Seznam obsahu dodávky... 5 2.3 Technické údaje...

Více

B A K A L Á Ř S K Á P R Á C E

B A K A L Á Ř S K Á P R Á C E UNIVERZITA KARLOVA FILOZOFICKÁ FAKULTA B A K A L Á Ř S K Á P R Á C E 2013 Alena HRUBÁ UNIVERZITA KARLOVA FILOZOFICKÁ FAKULTA Ústav Dálného východu Obor: Sinologie Tři soutěsky: oficiální čínský pohled

Více

Přihláška Životopis. japonsky

Přihláška Životopis. japonsky - Osobní údaje 名前 Křestní jméno žadatele Imię 名字 Příjmení žadatele Nazwisko 誕生日 Datum a rok, kdy se žadatel narodil Data urodzenia 出生地 Jméno místa, kde byl žadatel narozen Miejsce urodzenia 国籍 Stát, kde

Více

Příloha. Z deníku Cibetky

Příloha. Z deníku Cibetky Příloha Z deníku Cibetky 131 Děti, v překrásných horských lesích Tchajwanu žije roztomilé hbité zvířátko Tchaj-wanská bílá lysinka neboli cibetka, která se obzvláště proslavila v roce 2003, když vypukla

Více

GALIL MEDICAL PROSTATE PROCEDURE TEMPLATE

GALIL MEDICAL PROSTATE PROCEDURE TEMPLATE INSTRUCTIONS FOR USE GALIL MEDICAL PROSTATE PROCEDURE TEMPLATE EN INSTRUCTIONS FOR USE 1 CN 使用说明 9 CS NÁVOD K POUŽITÍ 17 DA BRUGSANVISNING 25 DE GEBRAUCHSANWEISUNG 33 EL ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 41 ES INSTRUCCIONES

Více

Installation Guide. JIP BaBV (PN 25) ENGLISH Balancing ball valves BaBV (PN 25) Page 5. 中文平衡球阀 BaBV(PN 25)

Installation Guide. JIP BaBV (PN 25) ENGLISH Balancing ball valves BaBV (PN 25)  Page 5. 中文平衡球阀 BaBV(PN 25) JIP BaBV (PN 25) BaBV DN 50-150 PN 25 FF BaBV DN 50-150 PN 25 WW ENGLISH Balancing ball valves BaBV (PN 25) www.danfoss.com Page 5 中文平衡球阀 BaBV(PN 25) www.danfoss.com 第 6 页 РУССКИЙ Клапан запорно-регулирующий

Více

ATH-MSR7NC Sluchátka s aktivním potlačením hluku. Návod k použití ATH-MSR7NC

ATH-MSR7NC Sluchátka s aktivním potlačením hluku. Návod k použití ATH-MSR7NC L ATH-MSR7NC Sluchátka s aktivním potlačením hluku Návod k použití ATH-MSR7NC Bezpečnostní pokyny Upozornění Přečtěte si tyto pokyny před prvním použitím produktu. Pro zachování bezpečnosti prosím sledujte

Více

CN( 簡 ) 快速操作指南 适用机型 : R3/R4/R7/R8 (1) 包装物品 (2) 连接安装 (3)" 无线四宝 " 安装设置

CN( 簡 ) 快速操作指南 适用机型 : R3/R4/R7/R8 (1) 包装物品 (2) 连接安装 (3) 无线四宝  安装设置 CN( 簡 ) 快速操作指南 适用机型 : R3/R4/R7/R8 (1) 包装物品 (2) 连接安装 (3)" 无线四宝 " 安装设置 (4) 鼠标按键功能说明 (5) 如何充电 (6) 温馨提示 1) 包装物品 USB 充电线 USB 防干扰延长座 无线鼠标微型接收器 2) 连接安装 1. 连接台式计算机 : 将延长线座从计算机主机连接出, 接收器插在延长座上, 置于鼠标前方, 与鼠标之间没有障碍物.(

Více

Příloha: Yu Hsiho literární tvorba

Příloha: Yu Hsiho literární tvorba Příloha: Yu Hsiho literární tvorba 1987 Výpravná epická báseň Zapal světlo své moudrosti (Překrásný život Siddharthův) Divadelní hra Dolní svět a zen Dětská ilustrovaná kniha Devítibarevný srneček 1989

Více

Dornbracht Montageanleitung

Dornbracht Montageanleitung Dornbracht Montageanleitung Installation instructions Montagehandleiding Instructions de montage Istruzioni di montaggio Instrucciones de montaje Installation instructions Monteringsanvisning Montážní

Více

Univerzita Karlova v Praze. Filozofická fakulta. Ústav Dálného východu. Bakalářská práce. Alice Procházková

Univerzita Karlova v Praze. Filozofická fakulta. Ústav Dálného východu. Bakalářská práce. Alice Procházková Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta Ústav Dálného východu Bakalářská práce Alice Procházková Sociální problematika v dokumentech k nástupu Xi Jinpingova vedení (2012 2013) Social Issues in the

Více

Definice. Počítačová síť = které realizují spojení a výměnu informací mezi počítači

Definice. Počítačová síť = které realizují spojení a výměnu informací mezi počítači Pčítačvé sítě 网络 Definice Pčítačvá síť = suhrnné značení pr technické prstředky, které realizují spjení a výměnu infrmací mezi pčítači umžňuje uživatelům kmunikaci pdle určitých pravidel za účelem sdílení

Více

216V6. CZ Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 19 Odstraňování problémů a časté dotazy 25

216V6.   CZ Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 19 Odstraňování problémů a časté dotazy 25 216V6 www.philips.com/welcome CZ Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 19 Odstraňování problémů a časté dotazy 25 Obsah 1. Důležité...1 1.1 Bezpečnostní opatření a údržba...1 1.2 Vysvětlení

Více

X270. Bezpečnostní pokyny a informace o záruce a nastavení. Podpora Lenovo:

X270. Bezpečnostní pokyny a informace o záruce a nastavení. Podpora Lenovo: X270 Bezpečnostní pokyny a informace o záruce a nastavení Podpora Lenovo: http://www.lenovo.com/support Uživatelská fóra Lenovo: https://forums.lenovo.com/ Vybalení Počítač ThinkPad Napájecí kabel a napájecí

Více

Dokovací základna USB SB4B CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 22 Odstraňování problémů a časté dotaz 25

Dokovací základna USB SB4B CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 22 Odstraňování problémů a časté dotaz 25 Dokovací základna USB SB4B1928 19 28 www.philips.com/welcome CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 22 Odstraňování problémů a časté dotaz 25 Obsah 1. Důležité...1 1.1 Bezpečnostní opatření

Více

HP Sprocket 200 Printer

HP Sprocket 200 Printer HP Sprocket 200 Printer Využijte tiskárnu HP Sprocket 200 k tisku, skenování a oživování svých vzpomínek! Součásti a ovládací prvky Obsah balení Přehled výrobku LED kontrolky: Nabití a stav Jak resetovat

Více

Univerzita Karlova v Praze. Filozofická fakulta Ústav Dálného východu. Bakalářská práce. Sára Geislerová. Postavy Lao Sheových povídek

Univerzita Karlova v Praze. Filozofická fakulta Ústav Dálného východu. Bakalářská práce. Sára Geislerová. Postavy Lao Sheových povídek Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta Ústav Dálného východu Bakalářská práce Sára Geislerová Postavy Lao Sheových povídek Characters in Short Stories by Lao She Praha 2011 vedoucí práce: Mgr.

Více

Průvodce- nastavením. Režim samostatné stanice DSX Režim stanice DSXi připojené ke cloudu Účty inet. Vydání: února 2018 Číslo dílu: B

Průvodce- nastavením. Režim samostatné stanice DSX Režim stanice DSXi připojené ke cloudu Účty inet. Vydání: února 2018 Číslo dílu: B Průvodce- nastavením Režim samostatné stanice DSX Režim stanice DSXi připojené ke cloudu Účty inet Vydání: 7 28. února 2018 Číslo dílu: 17156007-B Industrial Scientific Corporation Pittsburgh, PA USA Šanghaj,

Více

277E6. CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 30 Odstraňování problémů a časté dotazy 36

277E6.   CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 30 Odstraňování problémů a časté dotazy 36 277E6 www.philips.com/welcome CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 30 Odstraňování problémů a časté dotazy 36 Obsah 1. Důležité...1 1.1 Bezpečnostní opatření a údržba...1 1.2 Vysvětlení

Více

247E6. CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 30 Odstraňování problémů a časté dotazy 36

247E6.  CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 30 Odstraňování problémů a časté dotazy 36 247E6 www.philips.com/welcome CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 30 Odstraňování problémů a časté dotazy 36 Obsah 1. Důležité...1 1.1 Bezpečnostní opatření a údržba...1 1.2 Vysvětlení

Více

223V5. CZ Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 19 Odstraňování problémů a časté dotazy 24

223V5.   CZ Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 19 Odstraňování problémů a časté dotazy 24 223V5 www.philips.com/welcome CZ Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 19 Odstraňování problémů a časté dotazy 24 Obsah 1. Důležité...1 1.1 Bezpečnostní opatření a údržba...1 1.2 Vysvětlení

Více

193V5. CZ Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 25 Odstraňování problémů a časté dotazy 30

193V5.   CZ Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 25 Odstraňování problémů a časté dotazy 30 193V5 www.philips.com/welcome CZ Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 25 Odstraňování problémů a časté dotazy 30 Obsah 1. Důležité...1 1.1 Bezpečnostní opatření a údržba...1 1.2 Vysvětlení

Více

Patentové spory, nucené licence, náhrada škody Prof. Ing. Ladislav Jakl, CSc ČVUT, fakulta strojní, 26. 11. 2007

Patentové spory, nucené licence, náhrada škody Prof. Ing. Ladislav Jakl, CSc ČVUT, fakulta strojní, 26. 11. 2007 Patentové spory, nucené licence, náhrada škody Prof. Ing. Ladislav Jakl, CSc ČVUT, fakulta strojní, 26. 11. 2007 PROGRAM SEMINÁŘE Porušování práv z duševního vlastnictví Spory z průmyslového a jiného duševního

Více

276E6. CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 22 Odstraňování problémů a časté dotazy 28

276E6.   CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 22 Odstraňování problémů a časté dotazy 28 276E6 www.philips.com/welcome CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 22 Odstraňování problémů a časté dotazy 28 Obsah 1. Důležité...1 1.1 Bezpečnostní opatření a údržba...1 1.2 Vysvětlení

Více

200V4. CZ Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 22 Odstraňování problémů a časté dotazy 27

200V4.   CZ Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 22 Odstraňování problémů a časté dotazy 27 200V4 www.philips.com/welcome CZ Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 22 Odstraňování problémů a časté dotazy 27 Obsah 1. Důležité...1 1.1 Bezpečnostní opatření a údržba...1 1.2 Vysvětlení

Více

About Life 象牙 大象, 誰更珍貴? 長久而來, 象牙被視為價值連城的商品, 其實象牙長在大象身上才是最寶貴 香港銷毀充公象牙無疑發出強烈的保育訊息 ; 除此之外, 我們如何能保護牠們呢? 保育全球瀕危物種, 向非法野生物貿易說不 MAGAZINE SPRING / SUMMER

About Life 象牙 大象, 誰更珍貴? 長久而來, 象牙被視為價值連城的商品, 其實象牙長在大象身上才是最寶貴 香港銷毀充公象牙無疑發出強烈的保育訊息 ; 除此之外, 我們如何能保護牠們呢? 保育全球瀕危物種, 向非法野生物貿易說不 MAGAZINE SPRING / SUMMER MAGAZINE SPRING / SUMMER 2014 About Life 象牙 大象, 誰更珍貴? 長久而來, 象牙被視為價值連城的商品, 其實象牙長在大象身上才是最寶貴 香港銷毀充公象牙無疑發出強烈的保育訊息 ; 除此之外, 我們如何能保護牠們呢? 更多精彩內容 : 郊野公園的缺口 WWF 人物誌 : 猩級保育員 保育全球瀕危物種, 向非法野生物貿易說不 海洋保育的延續 2012 年膠粒洩漏引發嚴重生態危機,

Více

Aufbau- und Gebrauchsanleitung für Art.-Nr FÜR SPÄTERES NACHSCHLAGEN AUFBEWAHREN.

Aufbau- und Gebrauchsanleitung für Art.-Nr FÜR SPÄTERES NACHSCHLAGEN AUFBEWAHREN. EDV-Nr. 222310451 Stand 18.07.2016 Merlin 2230 DE GB FR NL IT DK ES HU FI SI HR NO Aufbau- und Gebrauchsanleitung für Art.-Nr. 2230 FÜR SPÄTERES NACHSCHLAGEN AUFBEWAHREN. Instructions for assembly and

Více

Seminář čínských studií

Seminář čínských studií Masarykova univerzita Filozofická fakulta Seminář čínských studií Bakalářská diplomová práce 2016 Pavla Krajcová Masarykova univerzita Filozofická fakulta Seminář čínských studií Kulturní studia Číny Pavla

Více

Vaše uživatelský manuál PHILIPS C221S3UCW

Vaše uživatelský manuál PHILIPS C221S3UCW Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

1 ÚVOD Cíl práce Nástin některých gramatických aspektů... 4

1 ÚVOD Cíl práce Nástin některých gramatických aspektů... 4 Obsah 1 ÚVOD... 4 1.1 Cíl práce... 4 1.2 Nástin některých gramatických aspektů... 4 1.2.1 Problematika slovních druhů obecně... 5 1.2.2 Množné číslo... 7 1.2.3 Rod... 9 1.2.4 Modifikace podstatných jmen...

Více

240V5. CZ Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 28 Odstraňování problémů a časté dotazy 33

240V5.  CZ Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 28 Odstraňování problémů a časté dotazy 33 240V5 www.philips.com/welcome CZ Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 28 Odstraňování problémů a časté dotazy 33 Obsah 1. Důležité...1 1.1 Bezpečnostní opatření a údržba...1 1.2 Vysvětlení

Více

Inteligentní řešení pro dopravu. Dahua Technology děláme Váš život bezpečnější

Inteligentní řešení pro dopravu. Dahua Technology děláme Váš život bezpečnější Inteligentní řešení pro dopravu Dahua Technology děláme Váš život bezpečnější 150 miliónů USD Obsah 1 Současná situace a vývoj veřejné dopravy 2 Orientace na výstavbu inteligentních dopravních řešení 3

Více

Návod k použití. Barevný monitor LCD. Důležité

Návod k použití. Barevný monitor LCD. Důležité Návod k použití Barevný monitor LCD Důležité Seznamte se s pokyny pro bezpečné a efektivní využití tohoto přístroje uvedenými v tomto návodu k použití v instalační příručce (samostatná publikace). Informace

Více

Část I PPH využívající národní produkty práce SIPO

Část I PPH využívající národní produkty práce SIPO Část I PPH využívající národní produkty práce SIPO Řízení o žádosti na Úřadě průmyslového vlastnictví České republiky (ÚPV) v rámci pilotního programu Patent Prosecution Highway (PPH) mezi ÚPV a Státním

Více

BDM3275UP. CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 28 Odstraňování problémů a časté dotazy 33

BDM3275UP.   CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 28 Odstraňování problémů a časté dotazy 33 BDM3275UP www.philips.com/welcome CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 28 Odstraňování problémů a časté dotazy 33 Obsah 1. Důležité...1 1.1 Bezpečnostní opatření a údržba...1 1.2 Vysvětlení

Více

SLEEPI MINI, EXTENSION BED, BED, EXTENSION JUNIOR STOKKE USER GUIDE دليل املستخدم AE. Designed to be closer INSTRUCCIONES DE USO NOTICE D UTILISATION

SLEEPI MINI, EXTENSION BED, BED, EXTENSION JUNIOR STOKKE USER GUIDE دليل املستخدم AE. Designed to be closer INSTRUCCIONES DE USO NOTICE D UTILISATION STOKKE SLEEPI MINI, EXTENSION BED, BED, EXTENSION JUNIOR USER GUIDE دليل املستخدم AE BG РЪКОВОДСТВО ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ CN SIMPL用户指南 CN TRAD 用戶指南 CZ NÁVOD K POUŽITÍ DE GEBRAUCHSANWEISUNG DK BRUGSANVISNING ES

Více

Vaše uživatelský manuál PHILIPS 231P4UPES

Vaše uživatelský manuál PHILIPS 231P4UPES Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

246E7. CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 23 Odstraňování problémů a časté dotazy 29

246E7.   CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 23 Odstraňování problémů a časté dotazy 29 246E7 www.philips.com/welcome CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 23 Odstraňování problémů a časté dotazy 29 Obsah 1. Důležité...1 1.1 Bezpečnostní opatření a údržba...1 1.2 Vysvětlení

Více

BDM3490UC. CS Uživatelská příručka 1. Péče o zákazníky a záruka 29 Odstraňování problémů a časté dotazy 34

BDM3490UC.   CS Uživatelská příručka 1. Péče o zákazníky a záruka 29 Odstraňování problémů a časté dotazy 34 BDM3490UC www.philips.com/welcome CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 29 Odstraňování problémů a časté dotazy 34 Obsah 1. Důležité...1 1.1 Bezpečnostní opatření a údržba...1 1.2 Vysvětlení

Více

227E7 237E7. CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 23 Odstraňování problémů a časté dotazy 28

227E7 237E7.  CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 23 Odstraňování problémů a časté dotazy 28 227E7 237E7 www.philips.com/welcome CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 23 Odstraňování problémů a časté dotazy 28 Obsah 1. Důležité...1 1.1 Bezpečnostní opatření a údržba...1 1.2 Vysvětlení

Více

Fulbright post-doc research scholar, Saltzman Institute of War and Peace Studies, Columbia University, New York, NY

Fulbright post-doc research scholar, Saltzman Institute of War and Peace Studies, Columbia University, New York, NY TOMAS KARASEK U krize 8, 158 00 Praha 5, Czech Republic Email: tomas.karasek@fsv.cuni.cz EDUCATION 2009-2010 Fulbright post-doc research scholar, Saltzman Institute of War and Peace Studies, Columbia University,

Více

AP4 D USER S MANUAL. rel. 1.0 g

AP4 D USER S MANUAL. rel. 1.0 g AP4 D USER S MANUAL rel. 1.0 g Index AP4 D / 1. PRECAUTIONS... 09 2. PACKAGING CONTENTS... 36 3. INSTALLATION AND SIZES... 37 4. CABLE SIZE CALCULATION TABLES... 38 5. CONNECTION CABLE... 38 6. POWER

Více

19B4. CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 33 Odstraňování problémů a časté dotazy 39

19B4.  CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 33 Odstraňování problémů a časté dotazy 39 19B4 www.philips.com/welcome CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 33 Odstraňování problémů a časté dotazy 39 Obsah 1. Důležité...1 1.1 Bezpečnostní opatření a údržba...1 1.2 Vysvětlení zápisu...2

Více

221C5. CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 29 Odstraňování problémů a časté dotazy 34

221C5.   CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 29 Odstraňování problémů a časté dotazy 34 221C5 www.philips.com/welcome CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 29 Odstraňování problémů a časté dotazy 34 Obsah 1. Důležité...1 1.1 Bezpečnostní opatření a údržba...1 1.2 Vysvětlení

Více

Čínské písmo. stručná historie četnost znaků a úrovnë gramotnosti způsob zápisu čínského textu transkripce a tóny

Čínské písmo. stručná historie četnost znaků a úrovnë gramotnosti způsob zápisu čínského textu transkripce a tóny Čínské písmo stručná historie četnost znaků a úrovnë gramotnosti způsob zápisu čínského textu transkripce a tóny Vznik čínského písma a vývoj čínských znaků Han zi - 漢字 - 汉字 legendy o vzniku čínského písma:

Více

S221C4. CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 29 Odstraňování problémů a časté dotazy 34

S221C4.  CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 29 Odstraňování problémů a časté dotazy 34 S221C4 www.philips.com/welcome CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 29 Odstraňování problémů a časté dotazy 34 Obsah 1. Pro vaši bezpečnost...1 1.1 Zásady...1 1.2 Čištění...2 1.3 Zvláštní

Více

276E7. CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 23 Odstraňování problémů a časté dotazy 29

276E7.   CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 23 Odstraňování problémů a časté dotazy 29 276E7 www.philips.com/welcome CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 23 Odstraňování problémů a časté dotazy 29 Obsah 1. Důležité...1 1.1 Bezpečnostní opatření a údržba...1 1.2 Vysvětlení

Více

S221C3. CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 29 Odstraňování problémů a časté dotazy 34

S221C3.   CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 29 Odstraňování problémů a časté dotazy 34 S221C3 www.philips.com/welcome CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 29 Odstraňování problémů a časté dotazy 34 Obsah 1. Pro vaši bezpečnost...1 1.1 Zásady...1 1.2 Čištění...2 1.3 Zvláštní

Více

288P6. CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 28 Odstraňování problémů a časté dotazy 34

288P6.  CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 28 Odstraňování problémů a časté dotazy 34 288P6 www.philips.com/welcome CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 28 Odstraňování problémů a časté dotazy 34 Obsah 1. Důležité...1 1.1 Bezpečnostní opatření a údržba...1 1.2 Vysvětlení

Více

C221S3. CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 27 Odstraňování problémů a časté dotazy 32

C221S3.  CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 27 Odstraňování problémů a časté dotazy 32 C221S3 www.philips.com/welcome CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 27 Odstraňování problémů a časté dotazy 32 Obsah 1. Důležité...1 1.1 Bezpečnostní údaje...1 1.2 Bezpečnostní opatření

Více

236G3DH. CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka Odstraňování problémů a časté dotazy

236G3DH.  CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka Odstraňování problémů a časté dotazy 236G3DH www.philips.com/welcome CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka Odstraňování problémů a časté dotazy 1 31 Obsah 1. Důležité...1 1.1 Bezpečnostní opatření a údržba...1 1.2 Vysvětlení

Více

Eonis. Uživatelská příručka 22palcový klinický displej MDRC-2122 BL - MDRC-2122 TS MDRC-2122 WH - MDRC-2122 WP MDRC-2122 WT

Eonis. Uživatelská příručka 22palcový klinický displej MDRC-2122 BL - MDRC-2122 TS MDRC-2122 WH - MDRC-2122 WP MDRC-2122 WT Eonis Uživatelská příručka 22palcový klinický displej MDRC-2122 BL - MDRC-2122 TS MDRC-2122 WH - MDRC-2122 WP MDRC-2122 WT K5903049CS/06 11/10/2016 Barco NV President Kennedypark 35, 8500 Kortrijk, Belgium

Více

200S4. CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 32 Odstraňování problémů a časté dotazy 37

200S4.  CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 32 Odstraňování problémů a časté dotazy 37 200S4 www.philips.com/welcome CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 32 Odstraňování problémů a časté dotazy 37 Obsah 1. Důležité...1 1.1 Bezpečnostní opatření a údržba...1 1.2 Vysvětlení

Více

DISPLAY MATERIAL SALES ACCESSORIES. PRECIOSA Jewellery & Decoration

DISPLAY MATERIAL SALES ACCESSORIES. PRECIOSA Jewellery & Decoration DISPLAY MATERIAL SALES ACCESSORIES PRECIOSA Jewellery & Decoration CONTENTS SALES ACCESSORIES 3-7 JEWELLERY DISPLAY MATERIAL 8-14 GIFTS & DÉCOR DISPLAY MATERIAL 15-18 DISPLAY GUIDE 19-28 SALES ACCESSORIES

Více

221/2006 Sb. ZÁKON ze dne 25. dubna 2006 ČÁST PRVNÍ. Vymáhání práv z průmyslového vlastnictví

221/2006 Sb. ZÁKON ze dne 25. dubna 2006 ČÁST PRVNÍ. Vymáhání práv z průmyslového vlastnictví 221/2006 Sb. ZÁKON ze dne 25. dubna 2006 o vymáhání práv z průmyslového vlastnictví a o změně zákonů na ochranu průmyslového vlastnictví (zákon o vymáhání práv z průmyslového vlastnictví) Parlament se

Více

Machine Vision produkty

Machine Vision produkty Machine Vision produkty Průmyslové představení Co je Machine Vision Automatizace Logistika Průmyslové představení Co je Machine Vision Inspekce technologie plnění lahví Průmyslové představení Aplikace

Více

国政選挙結果 1990 年議会選挙 (6 月 8~9 日 ) 連邦議会人民院チェコ選挙区 (101 議席 ) 登録有権者 投票者数 投票率 投票数 有効投票数 有効投票率 99.03

国政選挙結果 1990 年議会選挙 (6 月 8~9 日 ) 連邦議会人民院チェコ選挙区 (101 議席 ) 登録有権者 投票者数 投票率 投票数 有効投票数 有効投票率 99.03 国政選挙結果 1990 年議会選挙 (6 月 8~9 日 ) 連邦議会人民院チェコ選挙区 (101 議席 ) 登録有権者 7566084 投票者数 7323495 投票率 96.79 投票数 7316254 有効投票数 7245450 有効投票率 99.03 Volby do Sněmovny lidu Federálního shromáždění konané ve dnech 8. - 9.6.1990

Více

kniha laozi Překlad s filologickým komentářem

kniha laozi Překlad s filologickým komentářem kniha laozi Překlad s filologickým komentářem David Sehnal filozofická fakulta univerzity karlovy, 2013 varia v KATALOGIZACE V KNIZE - NÁRODNÍ KNIHOVNA ČR Sehnal, David Kniha Laozi: překlad s filologickým

Více

USER S MANUAL. Il Manuale Utente è disponibile anche sul nostro sito. The User s Manual is also available on our web site

USER S MANUAL. Il Manuale Utente è disponibile anche sul nostro sito.   The User s Manual is also available on our web site USER S MANUAL HMP 1D HMP 4D rev 1.0 b Il Manuale Utente è disponibile anche sul nostro sito www.hertzaudiovideo.com The User s Manual is also available on our web site www.hertzaudiovideo.com www.hertzaudiovideo.com

Více

USER S MANUAL. Il Manuale Utente è disponibile anche sul nostro sito. The User s Manual is also available on our web site

USER S MANUAL. Il Manuale Utente è disponibile anche sul nostro sito.   The User s Manual is also available on our web site USER S MANUAL HMP 1D HMP 4D rev 1.0 Il Manuale Utente è disponibile anche sul nostro sito www.hertzaudiovideo.com The User s Manual is also available on our web site www.hertzaudiovideo.com www.hertzaudiovideo.com

Více

USER S MANUAL. Il Manuale Utente è disponibile anche sul nostro sito. The User s Manual is also available on our web site

USER S MANUAL. Il Manuale Utente è disponibile anche sul nostro sito.   The User s Manual is also available on our web site USER S MANUAL HMP 1D HMP 4D rev 1.0 E Il Manuale Utente è disponibile anche sul nostro sito www.hertzaudiovideo.com The User s Manual is also available on our web site www.hertzaudiovideo.com www.hertzaudiovideo.com

Více

Terénní příručka. Sestavení, provoz a servis. Vydání 8 14 květen 2018 Číslo dílu: B

Terénní příručka. Sestavení, provoz a servis. Vydání 8 14 květen 2018 Číslo dílu: B Terénní příručka Sestavení, provoz a servis Vydání 8 14 květen 2018 Číslo dílu: 17154524-B Industrial Scientific Corporation, Pittsburgh, PA USA Industrial Scientific Co., Ltd., Šanghaj, Čína 2016, 2017,

Více

238G4. CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 31 Odstraňování problémů a časté dotazy

238G4.   CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 31 Odstraňování problémů a časté dotazy 238G4 www.philips.com/welcome CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 31 Odstraňování problémů a časté dotazy 3 Obsah 1. Důležité...1 1.1 Bezpečnostní opatření a údržba...1 1.2 Vysvětlení zápisu...2

Více

Moda 275C5. CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 24 Odstraňování problémů a časté dotazy 29

Moda 275C5.   CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 24 Odstraňování problémů a časté dotazy 29 Moda 275C5 www.philips.com/welcome CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 24 Odstraňování problémů a časté dotazy 29 Obsah 1. Důležité...1 1.1 Bezpečnostní opatření a údržba...1 1.2 Vysvětlení

Více

231S4LS. CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 28 Odstraňování problémů a časté dotazy

231S4LS.  CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 28 Odstraňování problémů a časté dotazy 231S4LS www.philips.com/welcome CS Uživatelská příručka 1 Péče o zákazníky a záruka 28 Odstraňování problémů a časté dotazy Obsah 1. Důležité...1 1.1 Bezpečnostní opatření a údržba...1 1.2 Vysvětlení zápisu...2

Více