PŘÍLOHA KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU ŠKOLA PRO VŠECHNY NA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PŘÍLOHA KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU ŠKOLA PRO VŠECHNY NA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016"

Transkript

1 PŘÍLOHA KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU ŠKOLA PRO VŠECHNY NA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Organizace vyučování ve školním roce 2015/2016 Ve školním roce 2015/2016 dochází z důvodu nízkého počtu žáků ve třídách na 2. stupni ke spojování tříd na některé předměty. Samostatně se vyučují předměty anglický jazyk, český jazyk a literatura, německý jazyk a matematika ve všech třídách na 2. stupni. Dále se samostatně vyučují předměty fyzika v 6. a fyzika v 9. ročníku, informační a komunikační technologie v 6., 7. a 9. ročníku. Z volitelných předmětů v 7. ročníku výtvarný seminář. Ke spojování dochází v následujících předmětech takto: a) Povinné předměty: dějepis (dle tematického plánu pro 6. ročník), dějepis (dle tematického plánu pro 8. ročník); fyzika (dle tematického plánu pro 8. ročník); přírodopis (dle tematického plánu pro 6. ročník), přírodopis (dle tematického plánu pro 8. ročník); výchova k občanství (dle tematického plánu pro 6. ročník), výchova k občanství (dle tematického plánu pro 8. ročník); výchova ke zdraví (dle tematického plánu pro 6. ročník), výchova ke zdraví (dle tematického plánu pro 8. ročník); zeměpis (dle tematického plánu pro 6. ročník), zeměpis (dle tematického plánu pro 8. ročník); člověk a svět práce (dle tematického plánu pro 6. ročník), člověk a svět práce (dle tematického plánu pro 8. ročník); výtvarná výchova (dle tematického plánu pro 6. ročník), výtvarná výchova (dle tematického plánu pro 8. ročník). b) Volitelné předměty: v 8. a 9. ročníku v předmětech cvičení z českého jazyka.

2 Od budou žáci vzděláváni ve školních letech 2013/2014 a 2014/2015 ve speciální třídě integrováni skupinově ve svých kmenových třídách. Jedná se o žáky 5., 6., 8. a 9. ročníku.

3 ŠKOLNÍ PROJEKTY + INTEGROVANÁ TEMATICKÁ VÝUKA ŠKOLNÍ POBYTOVÉ AKCE Anotace jednotlivých projektů, integrované tematické výuky, školních pobytových akcí ZÁŘÍ: Jsme kamarádi, máme se rádi Tento projekt probíhá na začátku každého školního roku. V jednotlivých třídách třídní učitel spolu se svými žáky v komunitním kruhu tvoří pravidla zaměřená na vztahy a z toho vyplývající chování mezi žáky navzájem a mezi žáky a učiteli, a to jak ve vyučovacích hodinách, tak i o přestávkách. Součástí pravidel jsou i tresty, které žáci musí splnit při porušení těchto pravidel. Na závěr projektu jsou pravidla i tresty ztvárněny jak graficky, tak i výtvarně. ŘÍJEN: Halloween V rámci projektu se žáci seznámí se svátkem Halloween, jeho oslavami v anglicky mluvících zemích. Žáci 2. stupně zorganizují pro žáky 1. stupně Halloweenskou procházku školní budovou z pohádky do pohádky, při které děti musí plnit různé úkoly, týkající se matematiky, českého jazyka, přírodopisu a výtvarné výchovy, aby mohli vysvobodit zakletou princeznu a dostat od krále odměnu. Žáci 2. stupně i učitelé nachystají kulisy, celý den se v pohádkách pohybují v kostýmech. Žáci 2. stupně si pak mohou vyzkoušet svou odvahu učitelé pro ně nachystají ve sklepě školní budovy stezku odvahy. ITV Den zdraví 7. duben je Světovou zdravotnickou organizací prohlášen dnem Světového dne zdraví.

4 V naší škole zařazujeme integrovanou výuku týkající se zdraví, zdravých potravin a zdravého životního stylu již na začátku školního roku. Na prvním stupni je zařazena do hodin předmětu člověk a jeho svět, člověk a svět práce; na stupni druhém do hodin předmětů výchova ke zdraví, přírodopis, člověk a svět práce (příprava zdravých pokrmů). LISTOPAD: Finanční gramotnost Cíl projektu je přispět ke zvýšení finanční gramotnosti našich žáků získání představy o skutečné hodnotě peněz. Jak jsou na tom naši žáci? Mají představu o skutečné hodnotě peněz? Vědí, kolik si vydělávají jejich rodiče? Co je to rodinný rozpočet? A jakou částku z něho odčerpají oni sami za jídlo, oblečení, pomůcky do školy, zájmové kroužky,... Většina z nich má o této problematice velmi zkreslené představy. Vždyť peníze jsou na účtu v bance nebo spořitelně, a odtud se vybírají. Žáci získají základní orientaci ve finančních záležitostech, pochopí základní terminologii, porozumí finančním produktům a seznámí se s finančním plánováním. Do školního roku 2014/2015 byla finanční gramotnost pojata jako integrovaná tematická výchova v hodinách matematiky s obsahem společným pro všechny čtyři ročníky v daném školním roce. Od školního roku 2015/2016 dochází ke změnám v obsahu a provedení Finanční gramotnosti. Plánujeme mimo učivo o finanční gramotnosti začleněné do předmětů na obou stupních (člověk a jeho svět, matematika, výchova k občanství, výchova ke zdraví, člověk a svět práce tak jako dosud) v listopadu projektové dny na zvýšení osobní finanční gramotnosti. Při tvorbě materiálů využijeme materiály Rozumíme penězům - Dokážu to! (AISIS Kladno, o. s.) přizpůsobené možnostem a potřebám našich žáků. Přípravný ročník: Hra na obchod 1. ročník: Hra na obchod, na banku 2. ročník: Kapesné 3. ročník: Svět peněz

5 4. ročník: Výhodné nakupování 5. ročník: Kupujeme auto 6. ročník: Dovolená 7. ročník: Zodpovědné zadlužování 8. ročník: Spoření a investice 9. ročník: Smlouvy. Pojištění Témata integrovaná do hodin výchovy k občanství, výchovy ke zdraví, ČaSP: Hospodaření domácnosti, Náklady na bydlení, Nové bydlení. PROSINEC: Advent, Vánoce Projekt seznamuje žáky s charakteristikou období Adventu a Vánoc. Přibližuje zvyky a tradice u nás i v zahraničí. Projekt probíhá ve spolupráci se školní družinou. Náplň projektu: Zahájení Adventu Mikuláš (žáci 9. třídy uspořádají mikulášskou nadílku pro žáky 1. stupně a družinu) Koledy texty, biblické příběhy pro děti Vánoční říkadla Besídky Betlémy a tradice betlémů v regionu (výstava v Muzeu J. A. Komenského, živý betlém na Střední zemědělské škole) Vánoční a novoroční přání, pečení a zdobení perníčků Žáci 2. stupně si prakticky vyzkouší vánoční tradice a zvyky výroba adventního věnce a zapalování svíček na něm, házení botou, lití olova, rozkrajování jablíček Žáci 2. stupně organizují vánoční dílny pro žáky 1. stupě. Starší žáci pomáhají mladším žákům tvořit výrobky s vánoční tématikou s cílem rozvoje jemné motoriky. Při této činnosti se zaměřujeme na zlepšení kvality klimatu ve škole.

6 Zpívání na schodech Touto akcí vrcholí prosincové nacvičování vánočních koled ve třídách. Poslední den před Vánocemi, po třídních besídkách, se shromáždí žáci školy na schodišti u ředitelny, kde proběhne školní vánoční koncert. LEDEN: Vítáme nové prvňáčky Žáci celé školy se zapojí do přípravy zápisu dětí do prvního ročníku. Dětem přerovských mateřských škol bude nabídnuta možnost návštěvy naší školy, kde si děti mohou vyzkoušet svou školní připravenost v rámci akce Z pohádky do pohádky, kterou nachystají žáci 2. stupně. Budoucí prvňáčci mohou zažít zábavnou hodinu za využití interaktivní tabule. BŘEZEN: Učíme se sami V rámci projektu aktivit se žáci seznámí s osobností Jana Ámose Komenského. Někteří žáci si vyzkouší roli učitelů. Buď vyučují přímo své spolužáky, nebo v jiné třídě. Stalo se tradicí, že žáci 9. třídy v tento den vyučují prvňáčky. Ve spolupráci s jednotlivými vyučujícími si připraví hodinu daného předmětu, během níž své spolužáky nejenom učí, ale také jim zadávají písemné úkoly, které mohou oznámkovat. Velikonoce, Velikonoční zvyky Pomocí projektu poznávají a prožívají žáci období Velikonoc, seznamují se s charakteristikou a průběhem svátků oslava přicházejícího jara, křesťanské svátky. Velikonoce jsou pohyblivé svátky, následují vždy 1. neděli po prvním jarním úplňku. Náplň projektu:

7 Velikonoční symboly a jejich význam Velikonoční pranostiky, pokrmy, písně, říkadla, koledy Velikonoční tradice v jiných zemích Tradice v regionu rachtání, mrskání, zdobení kraslic, pletení pomlázek, velikonoční dekorace V rámci projektu si žáci 2. stupně připraví výrobu velikonočních dekorací, přání a malování velikonočních kraslic pro žáky 1. stupně. Žáci 2. stupně organizují velikonoční dílny pro žáky 1. stupě. Starší žáci pomáhají mladším žákům tvořit výrobky s velikonoční tématikou s cílem rozvoje jemné motoriky. Při této činnosti se zaměřujeme na zlepšení kvality klimatu ve škole. DUBEN: Den Romů (8. 4. Den Romů) Cílem tohoto projektu je připomenout dětem příslušnost k romské komunitě, probudit v nich romskou hrdost a ostatní žáky seznámit s romskou historií, romskými zvyky a tradicemi. Na závěr projektu proběhne vystoupení všech tříd, na kterém se každá bude prezentovat, co se naučila nebo dozvěděla z romského života (písně, tance, básničky, pohádky ). ITV Den Země Integrovaná tematická výchova zařazená na 1. stupni do předmětu člověk a jeho svět, na 2. stupni v předmětech přírodopis, zeměpis a fyzika. Zaměříme se na planetu Zemi, životní prostředí a ochranu životního prostředí, problémy znečišťování atmosféry.

8 KVĚTEN: Školní výlet Tento projekt se týká plánování a přípravy školního výletu. Žáci mají možnost vybrat si místo svého výletu a podílet se na jeho organizaci. Škola v přírodě 1. stupně, škola v přírodě 2. stupně Žáci během týdne zažijí jiné způsoby výuky hry a soutěže, které jsou zaměřeny nejen na vzdělávací, ale i vztahovou složku, a tím podporujeme pozitivní třídní i školní klima. ČERVEN: Ochrana člověka za mimořádných událostí Prioritou projektu je seznámit žáky se zásadami chování při vzniku mimořádné události, např. při povodních, požárech, lavinách, sesuvech půdy a zemětřeseních. Vyučující mohou využívat publikace Co dělat (kapesní průvodce krizovými situacemi doma i v zahraničí) a DVD Štěstí přeje připraveným, kde se žáci seznámí s řešením krizových situací. Projekt je ukončen cvičným opuštěním školní budovy. Mimo zde uvedených projektů, integrovaných tematických výuk, celoškolních akcí mohou být zařazeny další projekty, integrované tematické výuky, celoškolních akcí, případně třídní akce dle aktuální situace a potřeby. V loňském školním roce jsme tak například na 2. stupni zařadili integrovaný celek věnovaný Boženě Němcové (195 let od narození B. Němcové).

9 ŠKOLNÍ AKCE + AKCE PRO VEŘEJNOST ZÁŘÍ LEDEN: Dopravní výchova zimní část ( ročník) Výukový program HZS (6. ročník) ZÁŘÍ: Den otevřených dveří v 1. třídě (akce pro veřejnost) Den otevřených dveří v přípravné třídě (akce pro veřejnost) ŘÍJEN: Halloween (akce pro veřejnost) LISTOPAD: MISS školní družiny (akce pro veřejnost) PROSINEC: Mikulášská nadílka pro žáky 1. stupně Čertoviny ve školní družině Vánoční výstava (akce pro veřejnost) Posezení u stromečku ve školní družině Vánoční besídky ve třídách Vánoční zpívání na schodech

10 LEDEN: Den otevřených dveří v 1. třídě (akce pro veřejnost) Den otevřených dveří v přípravné třídě (akce pro veřejnost) ÚNOR ČERVEN: Dopravní výchova letní část ( ročník) ÚNOR: Z pohádky do pohádky program pro budoucí prvňáčky (akce pro veřejnost) BŘEZEN: Velikonoční výstava (akce pro veřejnost) DUBEN: Školní romská slavnost (akce pro veřejnost) KVĚTEN: Svátek matek v přípravné třídě (akce pro veřejnost) Školní výlet Výlet školní družiny ČERVEN: Den dětí Den dětí školní družiny

11 Sportovní den (akce pro veřejnost) Cvičné opuštění školní budovy Součástí ročního plánu jsou aktuální sezónní nabídky kulturních, sportovních a vzdělávacích akcí, exkurze, akce jednotlivých tříd a školní družiny, akce pro veřejnost (viz plán týdne).

PŘÍLOHA KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU ŠKOLA PRO VŠECHNY NA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015

PŘÍLOHA KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU ŠKOLA PRO VŠECHNY NA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 PŘÍLOHA KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU ŠKOLA PRO VŠECHNY NA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Organizace vyučování ve školním roce 2014/2015 Ve školním roce 2014/2015 dochází z důvodu nízkého počtu žáků ve třídách

Více

PŘÍLOHA KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU ŠKOLA PRO VŠECHNY NA ŠKOLNÍ ROK 2017/2018

PŘÍLOHA KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU ŠKOLA PRO VŠECHNY NA ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 PŘÍLOHA KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU ŠKOLA PRO VŠECHNY NA ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 Organizace vyučování ve školním roce 2017/2018 Ve školním roce 2017/2018 dochází ke zvýšení počtu žáků ve třídách na

Více

Uvedení do celoročního družinového projektu JSME NÁMOŘNÍCI A OBEPLUJEME CELÝ SVĚT. Námořnický zákoník. Vyplouváme.

Uvedení do celoročního družinového projektu JSME NÁMOŘNÍCI A OBEPLUJEME CELÝ SVĚT. Námořnický zákoník. Vyplouváme. Tematický plán Školní rok: 2015/2016 Vychovatelka: Plescherová Jitka, Bc. Lenka Mülerová Téma: JSME NÁMOŘNÍCI A OBEPLUJEME CELÝ SVĚT Časový plán pomůcky, učební materiály, ZÁŘÍ Ostrov moudrosti Sociální

Více

Plán práce školní družiny na šk.rok 2010/2011

Plán práce školní družiny na šk.rok 2010/2011 Plán práce školní družiny na šk.rok 2010/2011 Celoroční projekty - Barevně vyšitý svět - ZÁŘÍ Motto měsíce: Barvy podzimu - seznámení žáků s řádem ŠD - poučení o chování ve školní družině, školní jídelně;

Více

Ve výchově a vzdělání se spojuje dvojí odpovědnost, jak na život a vývoj dítěte, tak na pokračování světa H. Arendtová

Ve výchově a vzdělání se spojuje dvojí odpovědnost, jak na život a vývoj dítěte, tak na pokračování světa H. Arendtová 3.1.Charakteristika školního vzdělávacího programu Ve výchově a vzdělání se spojuje dvojí odpovědnost, jak na život a vývoj dítěte, tak na pokračování světa H. Arendtová ŠVP vychází z cílů základního vzdělávání

Více

P L Á N P R Á C E Š K O L Y V E Š K O L N Í M R O C E 2 0 0 8 / 2 0 0 9

P L Á N P R Á C E Š K O L Y V E Š K O L N Í M R O C E 2 0 0 8 / 2 0 0 9 P L Á N P R Á C E Š K O L Y V E Š K O L N Í M R O C E 2 0 0 8 / 2 0 0 9 1. ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 1.1. Žáci a) Počet žáků: 102 b) Počet tříd: 6 I.st. 3 třídy II.st. 3 třídy c) Počet oddělení

Více

pro základní vzdělávání Základní školy a Mateřské školy Bohuňovice

pro základní vzdělávání Základní školy a Mateřské školy Bohuňovice Základní škola a Mateřská škola Bohuňovice Pod Lipami 210, 783 14 Bohuňovice ČESKÁ REPUBLIKA D O D AT E K K E Š K O L N Í M U V Z D Ě L Á VA C Í M U P R O G R A M U pro základní vzdělávání Základní školy

Více

Základní škola a mateřská škola Brtnice

Základní škola a mateřská škola Brtnice Základní škola a mateřská škola Brtnice Program práce ZŠ na školní rok 2013 2014 Program práce školy schválen na pedagogické radě 26. 8. 2013 Mgr. Blanka Čerklová ředitelka školy VIZE 1. Komunitní škola

Více

Finanční gramotnost PŘÍLOHA 2: Finanční gramotnost. Formy práce :

Finanční gramotnost PŘÍLOHA 2: Finanční gramotnost. Formy práce : Finanční gramotnost PŘÍLOHA 2: Finanční gramotnost Finanční gramotnost je nově zařazena v RVP ZV do vzdělávací oblasti Člověk a jeho svět. Žáci jsou seznamováni se světem financí a tato oblast přispívá

Více

Školní vzdělávací program školní družiny

Školní vzdělávací program školní družiny Č. j.: Spisový a skartační znak: Základní škola ZaHRAda, Hornická 900, 666 03 Tišnov, místo vzdělávání Riegrova 312, 666 01 Tišnov Školní vzdělávací program školní družiny Datum Podpis Vydává Schválil

Více

Církevní střední zdravotnická škola s.r.o. Grohova 14/16, 602 00 Brno

Církevní střední zdravotnická škola s.r.o. Grohova 14/16, 602 00 Brno Církevní střední zdravotnická škola s.r.o. Grohova 14/16, 602 00 Brno ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ZDRAVOTNICKÉ LYCEUM od 1. 1. 2012 1 Církevní střední zdravotnická škola s.r.o. Grohova 14/16, 602 00 Brno

Více

Cílem školy je : Vzdělávací obsah Školní vzdělávací činnosti integrované bloky. Název školního vzdělávacího programu :

Cílem školy je : Vzdělávací obsah Školní vzdělávací činnosti integrované bloky. Název školního vzdělávacího programu : Charakteristika ŠVP Mateřská škola je celodenní mateřskou školou, jejímž cílem je příprava dětí do života a na základní školu. Vzdělání je uskutečňováno ve všech činnostech v průběhu celého dne. Probíhá

Více

Podpora výuky. Předškolní vzdělávání

Podpora výuky. Předškolní vzdělávání Předškolní vzdělávání Podpora výuky HZS ČR má dobře nastavenou spolupráci s mateřskými školami v roce 2014 proškoleno 10 709 dětí v intencích platných vzdělávacích dokumentů jsou děti seznamovány se základními

Více

Školní družina při ZŠ Příbor, Jičínská 486

Školní družina při ZŠ Příbor, Jičínská 486 Školní družina při ZŠ Příbor, Jičínská 486 BAREVNÁ OKNA ŠKOLNÍ DRUŽINY Školní družina ul. Sv. Čecha 565 Příbor 742 58 tel. 556 725 595 Naše školní družina má vlastní domek se zahradou. Z toho vychází i

Více

Základní škola a Mateřská škola Neznašov Neznašov 29, 373 02 Neznašov. Výroční zpráva za školní rok 2014/2015

Základní škola a Mateřská škola Neznašov Neznašov 29, 373 02 Neznašov. Výroční zpráva za školní rok 2014/2015 Základní škola a Mateřská škola Neznašov Neznašov 29, 373 02 Neznašov Výroční zpráva za školní rok 2014/2015 Charakteristika školy Naše škola se nachází v centru obce Neznašov, 3 km od Týna nad Vltavou.

Více

1/36 ZÁZNAMOVÝ ARCH. Základní škola Dačice, Komenského 7, okr. Jindřichův Hradec, 380 01 Dačice

1/36 ZÁZNAMOVÝ ARCH. Základní škola Dačice, Komenského 7, okr. Jindřichův Hradec, 380 01 Dačice Český jazyk a literatura VY_32_ZAZNAM_01.1.CJ.3 Tvrdé a měkké slabiky Dana Vláčilová 3 VY_32_ZAZNAM_02.1.CJ.3 Doplň u-ú-ů Dana Vláčilová 3 VY_32_ZAZNAM_03.1.CJ.3 Souhlásky uprostřed a na konci Dana Vláčilová

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Vyučovací předmět: Období ročník: Pracovní činnosti 2. období 4.-5. ročník Učební texty: Kociánová, L. a kol.: Praktické činnosti (Fortuna 1997) Očekávané výstupy oboru vzdělávací oblasti Na konci 2. období

Více

POZNÁVÁME SVĚT S MAŠINKOU

POZNÁVÁME SVĚT S MAŠINKOU POZNÁVÁME SVĚT S MAŠINKOU Školní vzdělávací program Mateřská škola Strančice Zpracoval pedagogický kolektiv Mateřské školy Strančice Revidovaná verze č.j. MŠS-242/2015 projednána na pedagogické poradě

Více

Výroční zpráva. školní rok 2008/09

Výroční zpráva. školní rok 2008/09 Základní škola Kralupy nad Vltavou, Komenského náměstí 198 okres Mělník, příspěvková organizace Výroční zpráva školní rok 2008/09 O B S A H: I. Základní údaje II. III. IV. Rámcový popis personálního zabezpečení

Více

Roční plán práce pro ZŠ Kačice na školní rok 2014/2015

Roční plán práce pro ZŠ Kačice na školní rok 2014/2015 Základní škola a Mateřská škola Kačice Čelechovická 105 273 04 Kačice Č. j. ZŠ 646/14 vlastní V Kačici dne 9. 10. 2014 Roční plán práce pro ZŠ Kačice na školní rok 2014/2015 - pokračovat ve stávajícím

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY (ŠKOLNÍ ROK 2014/2015)

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY (ŠKOLNÍ ROK 2014/2015) Základní škola a Mateřská škola Bílý Potok, okres Liberec, příspěvková organizace Bílý Potok 220, 43 2 Hejnice Tel.: 482 322 10 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY (ŠKOLNÍ ROK 2014/201) Zprávu předkládá: Mgr.

Více

Základní škola Valašské Meziříčí, Křižná 167, okres Vsetín, příspěvková organizace

Základní škola Valašské Meziříčí, Křižná 167, okres Vsetín, příspěvková organizace ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŽINA Základní škola Valašské Meziříčí, Křižná 167, okres Vsetín, příspěvková organizace MOTTO: PLNÉ ÚLY, SPOUSTA HER, DO DRUŽINY ZAVÍTEJ! IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Údaje o

Více

Měsíční plán výchovně-vzdělávací činnosti školní družiny pro školní rok 2011/2012

Měsíční plán výchovně-vzdělávací činnosti školní družiny pro školní rok 2011/2012 Měsíční plán výchovně-vzdělávací činnosti školní družiny pro školní rok 2011/2012 ZÁŘÍ téma: Naše škola a město - vítáme se a seznamujeme se (řád ŠD) - zásady správného stolování - bezpečná cesta a orientace

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA PLÁN NA ŠKOLNÍ ROK 2015-2016

MATEŘSKÁ ŠKOLA PLÁN NA ŠKOLNÍ ROK 2015-2016 MATEŘSKÁ ŠKOLA PLÁN NA ŠKOLNÍ ROK 2015-2016 Obecná charakteristika mateřské školy Mateřská škola je součástí zařízení MŠ, ZŠ a SŠ pro sluchově postižené v Českých Budějovicích. Má 2 oddělení třídu pro

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu při Základní škole a Mateřské škole v Rosovicích

Školní vzdělávací program pro školní družinu při Základní škole a Mateřské škole v Rosovicích Školní vzdělávací program pro školní družinu při Základní škole a Mateřské škole v Rosovicích č. j. 105/2015 Vypracovala: Lada Kumherová 1. I. Identifikační údaje Základní škola a Mateřská škola Rosovice

Více

Základní škola a Mateřská škola Razová

Základní škola a Mateřská škola Razová V Ý R O Č N Í Z P R Á V A O Č I N N O S T I Základní škola a Mateřská škola Razová ve školním roce 2008/9 I. Základní charakteristika školy a) Základní škola a Mateřská škola Razová, příspěvková organizace

Více

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIJ-245/14-J. zs.stepanov@seznam.cz

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIJ-245/14-J. zs.stepanov@seznam.cz Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIJ-245/14-J Název právnické osoby vykonávající činnost školy/školského zařízení Základní škola a Mateřská škola Štěpánov nad Svratkou,

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Školní rok: 2011/2012 Škola: ZŠ Polešovice zspolesovice@uhedu.cz Ředitelka školy: Mgr. Jiřina Martykánová Tel. 572593161 Školní metodik prev.: Mgr. Renata Šimková simkovar@seznam.cz

Více

Učební pomůcky HZS ČR OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ A BĚŽNÝCH RIZIK

Učební pomůcky HZS ČR OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ A BĚŽNÝCH RIZIK Učební pomůcky HZS ČR OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ A BĚŽNÝCH RIZIK por. Ing. Iva Karafiátová koordinátor preventivně výchovnéčinnosti HZS Ústeckého kraje tel.: 950 431 231 iva.karafiatova@ulk.hzscr.cz

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole ve Tvrdonicích Kostická 98, Tvrdonice 691 53 Školní vzdělávací program pro školní družinu ŠKOLA DO NEPOHODY 1 OBSAH: 1. Identifikační údaje 3 2. Charakteristika zařízení

Více

Plán výchovy 2014/2015

Plán výchovy 2014/2015 Plán výchovy 2014/2015 Září - Seznámení s novým školním rokem - Seznámení s chodem školy, okolím, příprava dětí do školy - Výběr zájmových kroužků keramický sportovní rybářský dopravní pantomima - Víkendové

Více

Plán školy školní rok 2010/2011

Plán školy školní rok 2010/2011 Základní škola speciální, Základní škola praktická a Praktická škola Most, Jana Palacha 1534, příspěvková organizace. Plán školy školní rok 2010/2011 Organizace práce školy vychází z těchto bodů: I. Zvyšovat

Více

Přehled akcí ve školním roce 2012/2013

Přehled akcí ve školním roce 2012/2013 Přehled akcí ve školním roce 2012/2013 Září 2012 3. 9. Slavnostní zahájení nového školního roku 2012/2013 6. 9. Přírodovědná vycházka do okolí školy 1. ročník 7. 9. Filmové představení Tady hlídám já 7.

Více

Základní škola a mateřská škola Brtnice

Základní škola a mateřská škola Brtnice Základní škola a mateřská škola Brtnice Program práce ZŠ na školní rok 2014 2015 Program práce školy schválen na pedagogické radě 26. 8. 2014 Mgr. Blanka Čerklová ředitelka školy VIZE 1. Komunitní škola

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLA PRO DĚTI, ŠKOLA PRO RADOST. ŠKOLA PRO RADOSTč

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLA PRO DĚTI, ŠKOLA PRO RADOST. ŠKOLA PRO RADOSTč ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU č.j. 10/2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLY HÝSKOV ŠKOLNÍ 112, HÝSKOV 267 06 TELEFON: 604 942 818 604 549 780 zshyskov@seznam.cz www.zshyskov.cz ŠKOLA PRO DĚTI, ŠKOLA PRO RADOST

Více

Příloha ŠVP č. Přehled změn platných od 1. 9. 2015. Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Škola s rozhledem

Příloha ŠVP č. Přehled změn platných od 1. 9. 2015. Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Škola s rozhledem Příloha ŠVP č. Přehled změn platných od 1. 9. 2015 Název ŠVP: Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Škola s rozhledem Údaje o škole Název: Sídlo: Internetové stránky: Základní škola, Nový Hrádek,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Název školy : Základní škola náměstí Svobody 3 Šternberk, příspěvková organizace Ředitel školy: Mgr. Pavel Konečný Způsob hospodaření školy : příspěvková organizace Školní

Více

Základní škola a mateřská škola Rudoltice. Informace pro rodiče

Základní škola a mateřská škola Rudoltice. Informace pro rodiče Základní škola a mateřská škola Rudoltice Informace pro rodiče Základní informace o mateřské škole Mateřská škola je součástí celého komplexu Základní školy a mateřské školy Rudoltice, který zahrnuje základní

Více

Identifikační údaje organizace:

Identifikační údaje organizace: Identifikační údaje organizace: Název: Základní škola a Mateřská škola Zvole, okr.praha-západ Ulice: J. Štulíka 39 Obec: Zvole PSČ: 252 45 Kraj: Středočeský IČO: 71 00 79 03 E-mail: zszvole@seznam.cz Web:

Více

Uvedení do celoročního družinového projektu TAJEMSTVÍ KLÍČŮ. Seznámení se s novým kolektivem, prostředím a pravidly. Povídání o prázdninách

Uvedení do celoročního družinového projektu TAJEMSTVÍ KLÍČŮ. Seznámení se s novým kolektivem, prostředím a pravidly. Povídání o prázdninách Tematický plán Školní rok: 2015/2016 Vychovatel: Jakub Mlad, Iva Svobodová Téma: TAJEMSTVÍ KLÍČŮ Časový plán pomůcky, učební materiály, ZÁŘÍ ke kamarádské družince Sociální dětí: Umění jednat, Morální

Více

PŘÍPRAVA NA HODINU VÝCHOVY K OBČANSTVÍ

PŘÍPRAVA NA HODINU VÝCHOVY K OBČANSTVÍ PŘÍPRAVA NA HODINU VÝCHOVY K OBČANSTVÍ TÉMATICKÝ CELEK: Finanční gramotnost majetek, vlastnictví a hospodaření TÉMA: Druhy rozpočtu ČASOVÁ DOTACE T. CELKU: 10 VYUČOVACÍCH HODIN ROČNÍK: 6. POČET ŽÁKŮ: cca

Více

ŠKOLA PRO ŽIVOT. Minimální preventivní program školní rok 2010-2011

ŠKOLA PRO ŽIVOT. Minimální preventivní program školní rok 2010-2011 Minimální preventivní program školní rok 2010-2011 Základní školy a Mateřské školy G. A.Lindnera Rožďalovice, Tyršova 278 289 34 Rožďalovice ŠKOLA PRO ŽIVOT 1. MPP vychází z pokynů MŠMT č.j. 1454/2000-51

Více

Ročník III. Anglický jazyk. Období Učivo téma Metody a formy práce- kurzívou. Kompetence Očekávané výstupy. Průřezová témata. Mezipřed.

Ročník III. Anglický jazyk. Období Učivo téma Metody a formy práce- kurzívou. Kompetence Očekávané výstupy. Průřezová témata. Mezipřed. Úvod Pozdrav Seznámení s novým předmětem Představení nové učebnice Chit Chat Pozdrav, představení sebe sama Rozhovory, poslech Odhaduje a rozpoznává anglické slovo od slova v jiném jazyce rozlišuje učebnici,

Více

Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, Pražská 2817 Pražská 2817, 276 01 Mělník tel.: 315 623 015

Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, Pražská 2817 Pražská 2817, 276 01 Mělník tel.: 315 623 015 Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, Pražská 2817 Pražská 2817, 276 01 Mělník tel.: 315 623 015 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍHO KOORDINÁTORA EVVO školní rok 2014/2015 1.Akce, které se během školního

Více

MAP Železnobrodsko. Vyhodnocení dotazníkového šetření MŠMT - ZÁKLADNÍ ŠKOLY. registrační číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.

MAP Železnobrodsko. Vyhodnocení dotazníkového šetření MŠMT - ZÁKLADNÍ ŠKOLY. registrační číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0. MAP Železnobrodsko Místní akční plán vzdělávání správního obvodu obce s rozšířenou působností Železný Brod pro mateřské a základní školy na roky 2016 2020 Vyhodnocení dotazníkového šetření MŠMT - ZÁKLADNÍ

Více

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Plán environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty na školní rok 2012/2013 plán Evvo základní škol a Mateřské škol G. A. Lindnera Rožďalovice na

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. školní rok 2012-2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA. školní rok 2012-2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA školní rok 2012-2013 Základní škola a mateřská škola Milešovice, okr. Vyškov, příspěvková organizace Milešovice 112 683 54 Otnice 1. Základní údaje o škole 1.1 Základní údaje o škole Název

Více

Roční plán práce pro ZŠ Kačice na školní rok 2015/2016

Roční plán práce pro ZŠ Kačice na školní rok 2015/2016 Základní škola a Mateřská škola Kačice Čelechovická 105 273 04 Kačice Č. j. ZŠ 506/15 vlastní V Kačici dne 21. 10. 2015 Roční plán práce pro ZŠ Kačice na školní rok 2015/2016 - pokračovat ve stávajícím

Více

13. základní škola Plzeň, Habrmannova 45, příspěvková organizace

13. základní škola Plzeň, Habrmannova 45, příspěvková organizace 13. základní škola Plzeň, Habrmannova 45, příspěvková organizace Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Škola cesta k poznání Charakteristika ŠVP 13. ZŠ v Plzni Škola cesta k poznání" Školní

Více

Základní škola Hlinsko, Ležáků 1449, okres Chrudim. Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání ŠKOLNÍ DRUŽINA

Základní škola Hlinsko, Ležáků 1449, okres Chrudim. Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání ŠKOLNÍ DRUŽINA Základní škola Hlinsko, Ležáků 1449, okres Chrudim Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání ŠKOLNÍ DRUŽINA I. Charakteristika školní družiny Školní družina slouží k výchově, vzdělávání, přípravě

Více

Tematický plán pro školní rok 2014/15 Předmět: Člověk a svět práce Vyučující: Mgr. Miluška Janošťáková Týdenní dotace hodin: 2 hodin Ročník: sedmý

Tematický plán pro školní rok 2014/15 Předmět: Člověk a svět práce Vyučující: Mgr. Miluška Janošťáková Týdenní dotace hodin: 2 hodin Ročník: sedmý ČASOVÉ OBDOBÍ Září Říjen Listopad KONKRÉTNÍ VÝSTUPY KONKRÉTNÍ UČIVO PRŮŘEZOVÁ TÉMATA Používá základní kuchyňský inventář a bezpečně obsluhuje základní spotřebiče Připraví jednoduché pokrmy v souladu se

Více

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIE-624/12-E. Základní škola a mateřská škola Zálší, okres Ústí nad Orlicí

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIE-624/12-E. Základní škola a mateřská škola Zálší, okres Ústí nad Orlicí Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIE-624/12-E Název právnické osoby vykonávající činnost školy a školského zařízení: Sídlo: Základní škola a mateřská škola Zálší, okres

Více

Návrh Správní rady Fondu pro podporu a rozvoj vzdělávání - II. kolo 2011 1. příloha

Návrh Správní rady Fondu pro podporu a rozvoj vzdělávání - II. kolo 2011 1. příloha Návrh Správní rady Fondu pro podporu a rozvoj vzdělávání - II. kolo 2011 1. příloha Tematické zařazení projektu : 1) soutěže a projekty 2) mimořádné vzdělávací akce na území Statutárního města a akce nadregionálního

Více

Koloběh školním neboli kalendářním rokem

Koloběh školním neboli kalendářním rokem Projekt Základní školy a Mateřské školy Sudice, příspěvková organizace Koloběh školním neboli kalendářním rokem Tímto pestrým projektem si zpříjemníme a originálně zpestříme a obzvláštníme náš pobyt ve

Více

Kilometrový pásek Apríl jsme na naší škole oslavili netradičně přinesli jsme co nejvíc pásků. Při jejich spojování jsme se

Kilometrový pásek Apríl jsme na naší škole oslavili netradičně přinesli jsme co nejvíc pásků. Při jejich spojování jsme se Kilometrový pásek Apríl jsme na naší škole oslavili netradičně přinesli jsme co nejvíc pásků. Při jejich spojování jsme se vyřádili, nic jednoduchého to nebylo. Chvílemi pásky připomínaly klubka hadů a

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu VESELÉ RYBIČKY

Školní vzdělávací program pro školní družinu VESELÉ RYBIČKY Školní vzdělávací program pro školní družinu VESELÉ RYBIČKY Základní škola a Mateřská škola Šakvice příspěvková organizace Hlavní 41, 691 67 Šakvice, IČO 708 261 129 1 Identifikační údaje: Název programu:

Více

Základní škola a mateřská škola, Jaroměřice, okres Svitavy

Základní škola a mateřská škola, Jaroměřice, okres Svitavy Základní škola a mateřská škola, Jaroměřice, okres Svitavy Výroční zpráva za školní rok 2010-2011 Obsah 1. Základní údaje o škole 2. Přehled oborů základního vzdělávání a vzdělávací programy 3. Přehled

Více

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIM-403/13-M

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIM-403/13-M Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIM-403/13-M Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní škola Dolní Újezd, okres Přerov, příspěvková organizace Sídlo:

Více

Plán školní družiny na školní rok 2015/2016

Plán školní družiny na školní rok 2015/2016 Základní škola a Mateřská škola Povrly, okres Ústí nad Labem, příspěvková organizace 5. května 233, 403 32 Povrly Plán školní družiny na školní rok 2015/2016 Zpracovala: Bc. Karla Suková vychovatelka školní

Více

Obsahové rozvržení učiva pro 1. ročník základní školy praktické: Český jazyk

Obsahové rozvržení učiva pro 1. ročník základní školy praktické: Český jazyk listopad říjen září Obsahové rozvržení učiva pro 1. ročník základní školy praktické: Český jazyk měsíc téma Projekty + mezipředmětové vztahy Čt Cesta do školy vyprávění podle obrázku Ps Správné psací návyky,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Tochovice. Základní a Mateřská škola Tochovice Telefon: 318 682 709 E-mail: tochovice.ms@seznam.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Tochovice. Základní a Mateřská škola Tochovice Telefon: 318 682 709 E-mail: tochovice.ms@seznam. Základní a Mateřská škola Tochovice Telefon: 318 682 709 Tochovice 165 E-mail: tochovice.ms@seznam.cz Tochovice 262 81 Web: www.zstochovice.cz IČO: 71007202 Příloha č. 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA Mateřská škola Tochovice

Více

Tematický plán Školní rok: 2015/2016 Vychovatelka: Mgr. Janka Pelánová, Mgr. Šárka Ženíšková Téma: Z MÍSTA NA MÍSTO Časový plán

Tematický plán Školní rok: 2015/2016 Vychovatelka: Mgr. Janka Pelánová, Mgr. Šárka Ženíšková Téma: Z MÍSTA NA MÍSTO Časový plán Tematický plán Školní rok: 2015/2016 Vychovatelka: Mgr. Janka Pelánová, Mgr. Šárka Ženíšková Téma: Z MÍSTA NA MÍSTO Časový plán pomůcky, učební materiály, ZÁŘÍ Uvedení do celoročního družinového projektu

Více

Základní škola Opatovice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Opatovice 66 664 61 Rajhrad

Základní škola Opatovice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Opatovice 66 664 61 Rajhrad Základní škola Opatovice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Opatovice 66 664 61 Rajhrad Čj.: 56/2015 Spisový znak: ŘŠ 2/4 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2014-2015 Část I. Základní

Více

Ekosystém les vycházka 6.,7.tř. Vocílková B.,Jakešová Ptáci Výukový program Ikaros žáci školy všichni

Ekosystém les vycházka 6.,7.tř. Vocílková B.,Jakešová Ptáci Výukový program Ikaros žáci školy všichni Roční realizační plán EVVO pro školní rok 2013/2014 Měsíc Název akce/téma Forma Cílová skupina Akci koordinuje Návaznost na oddíl A, dlouhodobý a dílčí cíl Září Integrace environmentální výchovy do jednotlivých

Více

GYMNÁZIUM BRÁNA KE VZDĚLÁNÍ

GYMNÁZIUM BRÁNA KE VZDĚLÁNÍ Gymnázium, Česká Třebová, Tyršovo náměstí 970 GYMNÁZIUM BRÁNA KE VZDĚLÁNÍ ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO GYMNÁZIA Školní vzdělávací program zpracovaný podle RVP G Přílohy k ŠVP č. j. 515/2012/Re-Me Platnost

Více

Charakteristika vyučovacího předmětu HUDEBNÍ VÝCHOVA

Charakteristika vyučovacího předmětu HUDEBNÍ VÝCHOVA Charakteristika vyučovacího předmětu HUDEBNÍ VÝCHOVA Vzdělávací oblast: Umění a kultura Vzdělávací obor: Hudební výchova Název vyučovacího předmětu: Časové vymezení předmětu: Hudební výchova 1.-9. ročník

Více

Veřejné projednání strategie MAS na období 2014 2020 24.10.2014

Veřejné projednání strategie MAS na období 2014 2020 24.10.2014 Veřejné projednání strategie MAS na období 2014 2020 24.10.2014 Zhodnocení uplynulého období Priority MAS Valašská tradiční vesnice pohoda života na Valašsku a pohoda při trávení volného času. Zvýšení

Více

ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ZVOLE, OKR. PRAHA-ZÁPAD

ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ZVOLE, OKR. PRAHA-ZÁPAD ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro předškolní vzdělávání Třída plná pohody ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ZVOLE, OKR. PRAHA-ZÁPAD J ŠTULÍKA 39, ZVOLE Obsah: 1. Identifikační údaje 3 2. Charakteristika školy

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání. Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres Vyškov

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání. Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres Vyškov ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres Vyškov Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres Vyškov Obsah Identifikační údaje.. 6 Charakteristika

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Obchodní akademie Neveklov Školní 303, 257 56 Neveklov ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Kód a název oboru: 78 42 M/02 Ekonomické lyceum Školní vzdělávací program: Ekonomické lyceum Neveklov platný od 1. září

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Horšovský Týn, okres Domažlice. Zámecký park 3, 346 01 Horšovský Týn. Identifikátor školy: 600 065 669

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Horšovský Týn, okres Domažlice. Zámecký park 3, 346 01 Horšovský Týn. Identifikátor školy: 600 065 669 Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Horšovský Týn, okres Domažlice Zámecký park 3, 346 01 Horšovský Týn Identifikátor školy: 600 065 669 Termín konání inspekce: 22.

Více

Školní družina při ZŠ Liptál

Školní družina při ZŠ Liptál Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání Školní družina při ZŠ Liptál Verze č. III Platnost od: 1.9. 2015 Zpracovala: Petra Pilná vychovatelka Charakteristika ŠVP pro ŠD vychází z ŠVP ZŠ Liptál,

Více

objednací kód: DK-5 Jméno a příjmení žáka: Třída: Bydliště žáka: Zdravotní pojišťovna žáka: Datum narození: Zákonný zástupce (matka):

objednací kód: DK-5 Jméno a příjmení žáka: Třída: Bydliště žáka: Zdravotní pojišťovna žáka: Datum narození: Zákonný zástupce (matka): Jméno a příjmení žáka: Třída: Bydliště žáka: Zdravotní pojišťovna žáka: Datum narození: Zákonný zástupce (matka): Telefon: E-mail: Zákonný zástupce (otec): Telefon: E-mail: Dětský lékař: Jiné údaje a upozornění:..............................................................................................................

Více

V ý r o č n í z p r á v a

V ý r o č n í z p r á v a Občanské sdružení pro zkvalitnění výuky při ZŠ Vsetín - Ohrada V ý r o č n í z p r á v a za období od 1. 1. 2012 do 31. 12. 2012 Obsah : 1. Základní informace o sdružení 2. Hlavní oblasti činnosti 3. Co

Více

Koncepce rozvoje Základní školy Starodubečská. (2014 2019)

Koncepce rozvoje Základní školy Starodubečská. (2014 2019) Koncepce rozvoje Základní školy Starodubečská. (2014 2019) Cíle: Naším hlavním zájmem je, aby se každý rok hlásilo do naší školy co nejvíce dětí z Dubče a Dubečku a aby tyto děti strávily v naší škole

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. Plán práce na školní rok 2015/2016 strana 1 z 12

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. Plán práce na školní rok 2015/2016 strana 1 z 12 PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Plán práce na školní rok 2015/2016 strana 1 z 12 I. Výchova a vzdělávání Rozvíjet osobnost žáka k samostatnému myšlení a svobodnému rozhodování, aktivnímu přístupu k dalšímu

Více

Učební plán. Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Karlovy Vary

Učební plán. Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Karlovy Vary školní vzdělávací program Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Karlovy Vary Škola Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Karlovy Vary, Poděbradská 2, 360

Více

DRŽOVICKÝ ZPRAVODAJ LIST č. 5 / 2015

DRŽOVICKÝ ZPRAVODAJ LIST č. 5 / 2015 LIST č. 5 / 2015 Ročník 10 Vážení spoluobčané, podzim, který byl letos opravdu příjemně teplý a krásně barevný, nás pomalu a jistě opouští. Doufáme, že jste stihli zazimovat své zahrádky a připravili se

Více

Zásady, formy a metody práce Výchovná zaměstnání: Pravidla vedoucí k rozvoji dítěte:

Zásady, formy a metody práce Výchovná zaměstnání: Pravidla vedoucí k rozvoji dítěte: OBJEVUJEME SVĚT KOLEM NÁS Plán výchovy a péče DS. Záměrem tohoto plánu výchovy a péče je rozvoj psychické, fyzické a sociální samostatnosti dětí. Rozvíjet poznávání prostředí kolem nich, naučit je dovednostem

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, BRNO, JANA BROSKVY 3 Fakultní škola Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity přidružená škola UNESCO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, BRNO, JANA BROSKVY 3 Fakultní škola Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity přidružená škola UNESCO ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, BRNO, JANA BROSKVY 3 Fakultní škola Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity přidružená škola UNESCO O činnosti mateřské školy Školní rok 2010/2011 Mateřská škola Údaje

Více

ŠKOLA PRO BUDOUCNOST

ŠKOLA PRO BUDOUCNOST Ruská 355, 353 69 Dodatek č. 1 k ŠVP NG 1. verze Zpracovány podle: RVP ZV 2013 ŠKOLA PRO BUDOUCNOST změna učebního plánu učební osnovy AJK, NJK Razítko školy: Podpis ředitele: V Mariánských Lázních dne

Více

Č. j.: 032 254/98-1090 Inspektorát č. 3 INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Nové sloučené ředitelství mateřské školy a školní jídelny Malostranská 123

Č. j.: 032 254/98-1090 Inspektorát č. 3 INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Nové sloučené ředitelství mateřské školy a školní jídelny Malostranská 123 Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Č. j.: 032 254/98-1090 Inspektorát č. 3 Signatura: bc2as103 Okresní pracoviště Kutná Hora INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Nové sloučené ředitelství mateřské školy a školní

Více

Česká škola v Neapoli je určena italsko-českým bilingvním dětem a je zaměřena na výuku českého jazyka pro děti od 3 do 15 let.

Česká škola v Neapoli je určena italsko-českým bilingvním dětem a je zaměřena na výuku českého jazyka pro děti od 3 do 15 let. ÚVOD Česká škola Neapol zahájila svou činnost v říjnu 2010. Zakladatelkou je Mgr.Helena Schwarzová. Tato škola spolupracuje s honorárním konzulátem České republiky v Neapoli. Česká škola v Neapoli je určena

Více

POPIS VÝUKOVÉ AKTIVITY (METODICKÝ LIST):

POPIS VÝUKOVÉ AKTIVITY (METODICKÝ LIST): POPIS VÝUKOVÉ AKTIVITY (METODICKÝ LIST): Název výukové aktivity: Práce se stavebnicí Voltík Vyučovací předmět: Technický kroužek. Anotace: Úkolem žáků je seznámit se se základy elektroniky prostřednictvím

Více

Vzdělávací obor - Pracovní činnosti

Vzdělávací obor - Pracovní činnosti Vzdělávací obor - Pracovní činnosti 1. období Hlavní okruhy Očekávané výstupy dle RVP ZV Metody práce (praktická cvičení) obor navázání na již zvládnuté K.pracovní,komunikativní,sociální a personální 1.PRÁCE

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIA-1002/15-A. Křesťanské gymnázium. Kozinova 1000, 102 00 Praha 10 - Hostivař

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIA-1002/15-A. Křesťanské gymnázium. Kozinova 1000, 102 00 Praha 10 - Hostivař INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIA-1002/15-A Název právnické osoby vykonávající činnost školy Sídlo E-mail právnické osoby IČ 60162961 Identifikátor 600006476 Právní forma Zastoupená Křesťanské gymnázium Kozinova

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI 872/2009-A. Gymnázium, Praha 10, Omská 1300. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI 872/2009-A. Gymnázium, Praha 10, Omská 1300. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI 872/2009-A Název školy: Gymnázium, Praha 10, Omská 1300 Adresa: Omská 1300, 100 00 Praha 10 Identifikátor: 600006646 IČ: 63109026 Místo

Více

3.3. Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami

3.3. Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami 3.3. Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Za žáky se speciálními vzdělávacími potřebami jsou považováni žáci se zdravotním postižením, žáci se zdravotním znevýhodněním a žáci se sociálním

Více

PLÁN VÝCHOVY, PÉČE A VZDĚLÁVÁNÍ. Dětská skupina Malíček

PLÁN VÝCHOVY, PÉČE A VZDĚLÁVÁNÍ. Dětská skupina Malíček PLÁN VÝCHOVY, PÉČE A VZDĚLÁVÁNÍ Dětská skupina Malíček Při definování Plánu výchovy, péče a vzdělávání jsme se inspirovali v Rámcovém programu pro předškolní vzdělávání. Začlenili jsme zde také filozofie,

Více

Školní rok 2015/2016

Školní rok 2015/2016 Odborné učiliště, Křenovice 8 752 01 Kojetín CELOROČNÍ PLÁN PRÁCE INTERNÁT Školní rok 2015/2016 Zpracovala: Bc. Dagmar Luxová vedoucí vychovatelka INTERNÁT Celoroční plán práce 2015/2016 2 Ú V O D Internát

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA K. J. ERBENA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KORÁLKA MILETÍN

ZÁKLADNÍ ŠKOLA K. J. ERBENA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KORÁLKA MILETÍN ZÁKLADNÍ ŠKOLA K. J. ERBENA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KORÁLKA MILETÍN STRATEGIE SYSTÉMOVÉHO ŘEŠENÍ PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ 2014-2017 STRATEGIE SYSTÉMOVÉHO ŘEŠENÍ PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ

Více

VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY

VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY 3. základní škola Malé náměstí 3 350 02 CHEB - 1 - Vlastní hodnocení školy Obsah: 1 Stanovené cíle... 3 2 Podklady pro zpracování:... 3 3 Oblasti hodnocení školy... 3 3.1 Podmínky

Více

FOGLIK. Jaro 2010. Časopis žáků ZŠ a MŠ Hněvošice

FOGLIK. Jaro 2010. Časopis žáků ZŠ a MŠ Hněvošice FOGLIK Jaro 2010 Časopis žáků ZŠ a MŠ Hněvošice Nadvláda zimy nenávratně končí. Země se odívá do jarního šatu a člověk žasne nad dokonalou harmonií barev, vůní, tvarů, nad kouzlem rodícího se života. Všude

Více

Primární preventivní program ve školním roce 2015/2016 Základní škola Josefa Vohradského Šluknov T. G. Masaryka 678, Šluknov 407 77

Primární preventivní program ve školním roce 2015/2016 Základní škola Josefa Vohradského Šluknov T. G. Masaryka 678, Šluknov 407 77 Primární preventivní program ve školním roce 2015/2016 Základní škola Josefa Vohradského Šluknov T. G. Masaryka 678, Šluknov 407 77 1. Úvod Prevence rizikového chování dětí a mládeže je nedílnou součástí

Více

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIE-503/10-E. Základní škola Jablonné nad Orlicí. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIE-503/10-E. Základní škola Jablonné nad Orlicí. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Pardubický inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIE-503/10-E Základní škola Jablonné nad Orlicí Adresa: Jamenská 555, 561 64 Jablonné nad Orlicí Identifikátor: 600 104 206

Více

M e t o d i c k ý p o k y n

M e t o d i c k ý p o k y n Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy čj. 11818/2005-22 V Praze dne 13.5. 2005 M e t o d i c k ý p o k y n k realizaci rozvojového programu Rozšíření učebních plánů vzdělávacích programů pro základní

Více

Akce školy v období: 01.09.2013-30.06.2014

Akce školy v období: 01.09.2013-30.06.2014 Akce školy v období: 01.09.2013-30.06.2014 03.09.2013 Út Škola v pohodě-ii.a,ii.b 04.09.2013 st Celoroční projekt ABECEDA CHOVÁNÍ 5.A 05.09.2013 Čt - Zkoušky na plavčíky - 4.B 06.09.2013 pá Dopoledne her

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS -91/12 -S. Gymnázium Zikmunda Wintra, Rakovník nám. J.

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS -91/12 -S. Gymnázium Zikmunda Wintra, Rakovník nám. J. Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS -91/12 -S Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Gymnázium Zikmunda Wintra, Rakovník nám. J. Žižky 186 Sídlo: nám. J.

Více

Celoroční plán pro II. oddělení ŠD v Mokrých Lazcích pro šk. rok 2015 / 2016

Celoroční plán pro II. oddělení ŠD v Mokrých Lazcích pro šk. rok 2015 / 2016 ZÁKLADNÍ ŠKOLA MOKRÉ LAZCE příspěvková organizace Hájová 98 747 62 Mokré Lazce, okres Opava Celoroční plán pro II. oddělení ŠD v Mokrých Lazcích pro šk. rok 2015 / 2016 Příloha ŠVP pro Školní družinu v

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za rok 2012/ 2013

Výroční zpráva o činnosti školy za rok 2012/ 2013 Výroční zpráva o činnosti školy za rok 2012/ 2013 říjen 2013 Mgr. Svatopluk Vlk www.zshaskova.cz strana 1 Obsah Výroční zpráva je zpracována v souladu s vyhláškou č. 15/ 2005 Sb., ve znění novely č. 225/

Více