Autor: Zden k Vaník (1986) P ístup:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Autor: Zden k Vaník (1986) P ístup:"

Transkript

1 : Kotýz : Autor: Zdenk Vaník (1986) Náhorní plošina Kotýz je západním výbžkem táhlého návrší Zlatý k, od jehož vrcholové ásti je oddlena Císaským lomem. Kotýz, který se nachází asi 5 km jižn od Berouna, spadá k J a k Z do údolí Suchomastského potoka skalnatými srázy. Geologickým podkladem jsou devonské vápence. Z horolezeckého hlediska je zajímavjší jižní úboí s výškou stn m, zatímco stny v západním úboí dosahují výšky 15 až 20 m. Horolezecká innost je zde omezena, není dovolena ve vegetaním období, tj. od l. bezna do 30. ervna. Pístup:a) z Berouna a z Králova Dvora je autobusové spojení do Konprus, odtud po žluté 211. asi l km západn ke skalám, b) ze stanice SD Popovice u Berouna (tra Praha Plze,. 170) po žluté zn. až ke skalám - 4,5 km; c) ze stanice SD Zdice (na stejné trati) nejprve po zelené zn. (pod Holým vrchem asi po 2,3 km se pipojuje ervená zn.) do osady Slavíky. Doprava asi l km po silnici (neznaeno) na kižovatku pti silnic a z ni po žluté zn. ke skalám - cca 5,5 km; d) vlastním dopravním prostedkem do údolí až tém pod skály. A. Jižní úboí.

2 l. Cesta novák. II. Stnkou a koutovou spárou na vrchol.f. Mezera - Z. Dušek, Zlatá horeka. II. Vhloubením na vrchol. F. Mezera, J. Masner, Hladká cesta. III. Stnou na vrchol. Z. Dušek, P. Mezera, Cesta z flámu. VI+. Stnou vpr. od hrany vzhru, šikmo dol, ke hran.pevislým vhloubenim na trav. lávku (kruh, kniha), po ní dol. pod zarostlý kout a jím pímo na vrchol.2 skoby. J. Masner - Z. Vanik, Jižní hrana. V. Hranou na trav. lávku (stanovišt pedcházející cesty). Šikmo dopr. vzhru za hranu, stnou pod pevis a pímo nebo vpr. na vrchol. 5 skob. Z. Vaník - J. Masner, Odvrácena tvá. V. Stnou kolem pevisu do spáry a podél ni pod odštp. Pes nj zl, a stnou šikmo dopr, ke kruhu. Vhloubením (kniha) na vrchol, l skoba. 7. Safari. IV. Výrazným koutem pímo na vrchol.z. Vaník - J. Masner, Baaling. V. Vpr. od pilíku stnkou (skoba) pod pevis. Zpr. pes pevis a spartou vl. na polici (hodiny, kniha) a 2 ni dopr. na vrchol.i. Fulajtár - F. Mezera - P. Bauer, Vzhru do bezvdomí. V. (IV+ /A0) Pilikem a koutkem vzhru a dopr. na poliku. Po hran na polici (hodiny, kniha) a vpr. na vrchol.p. Schwarz - E. Jedovnický, Žabí hnv. IV A0 (V+) Nastup trhlinou ve stn vl. od výrazného kouta. Vzhru do díry, vl. a pímo peš pevis. Dále šikmými plotnami (kniha) na vrchol.v. Vorácek - P. Schwarz, Našim dvám. IV. Hranou a spárou vzhru, pak šikmo dopr. ke stromu a stedem plotny, pozdji stnou pímo k borovici, l skoba. F. Mezera - J. Masner, Odvedenecká. IV. Pi hran stny pímo na vrchol. 3 skoby.z. Dušek - F. Mezera, Jubilejní. V-. Podél pev. trhliny dopr., stnou pod pevis a pímo na vrchol. J. Masner-Z. Vanik, Lovci mamut. V. Stnou do dvojspáry. Pr. spárou na její konec, pekrok dol. (kniha) a pímo na vrchol. 3 skoby. F. Mezera - J. Masner, Kvtinový kout. IV-. Zarostl au stnkou a koutem pod pevis a pes nj na vrchol.j. Masner - Z. Vaník, Sokolík. IV. Podél trhliny v plotn na její konec, dopr. do kouta a pímo na vrchol. 2 skoby. Z. Vanik - J. Masner, Jedovatá. V. Pes pevis a spárou na vrchol. 3 skoby.p. Schwarz - E. Jedovnický, Sestupová cesta. I. Výrazným vhloubenim vzhru k Dravé jeskyni. 19. erný komín. IV. Vhloubenim pod pevis (kniha) a zpr. na vrchol.l skoba. Z. Vaník - J. Masner, Panoptikum. IV+. Po šikmé ímse jako u Ronda (. 21) až pod pevis erného komína. Zleva pes pevis (skoba) a stnou na vrchol.z. Vanik - J. Masner, Rondo.IV + /A0 (V+). Po pilíku dopr. na šikmou ímsu. Dol. k trhlin, podle ní vzhru a šikmo dopr. na ímsu pod pevisem. Dol. do komína (kniha) a jím na vrchol. Z. Vaník - J. Masner (stídav), 1976.

3 22. Pegas.V /A0 (V+). Koutkem na lávku, vzhru do kouta, kterým do díry. Zvonovým komínem na vrchol. 4 skoby. Z. Vaník - L. Vaníková, Ptaí. IV + /A0. Koutkem na lávku jako u Pegase (. 22).Travers po skobách dol., pev. stonkou do kouta a jím na vrchol. 7 skob.z. Vaník - J. Masner, Svatební pochod. V /A1-A2 (V+ /AO). Po hran Sloní hlavy, pes pevis po skobách a plotnou ke kruhu. Dopr. vzhru pod pevis a travers za hranu. Podél spáry (kniha) pod pevis, travers dopr. a pímo na vrchol. 10 skob, klín. 25. Svátky trplivosti. V+ /A0. Stnou, ásten po skobách, pod pevis a travers dol. ke kruhu. Vhloubenim vzhru pod koutovou spáru (kniha) a tou na vrchol. 12 skob.z. Vaník - J. Masner, Varianta. V /AO. Pod koutovou spárou travers dol, do spáry na cest A pro (. 26) a tou na vrchol.v. Žák - J. Chalupa, A pro. V+. Koutem, výše vpr. ke skobám, travers ke kruhu (kniha). Pímo vzhru na ímsu a spárou na vrchol.11 skob. I. Fulajtár - F. Mezera (stídav), Vosí hnízdo. V. Podél trhliny pod pevis, pes nj a spárou (kniha) na vrchol. 6 skob. Z. Vaník - J. Masner, Krakonošova zahrádka. V /AO (V) Nevýrazným pilíkem vzhru a do vhloubení. Zpt na hranu, trhlinou pod pevis (stanovišt, kniha) a zpr. na vrchol. 4 skoby. Z.Vaník - J. Masner, A zase nic.v /AO. Stnou vzhru ke kruhu. Vzhru ke spárce a tou do kouta (hexcentry) a jím až na jeho konec.dopr. za hranu a koutkem na vrchol. 4 skoby.z. Vaník - J. Masner (stídav), Cirhósa.V /AO (V+) Stnkou dopr. na ímsu (skoba), pes plotnu k trhlin a podél ní ke kruhu. Dále spárou a stnou (kniha) na vrchol. 5 skob. F. Mezera - Z. Dušek, Jelínkv most. V. Vhloubením do zužujícího se komína, pes pevis mezi vklínnými balvany. Vnitním komínem a dírou v most na vrchol.3 skoby. Z. Vaník - J. Masner, Efektní varianta. V. Vrcholovým venkovním komínem až pod klenbu a zpr. stonkou (skoba) na vrchol. Z. Vaník - J. Masner, Pilí Kelt - pravá cesta. V-. Stnkou zpr. ke komínku, kterým na vrchol pilíe (kruh, kniha). Dopr. do kouta a podél trhliny na vrchol. 7 skob. Z. Vaník - J. Masner (stídav), Pilí Kelt levá cesta. IV-. Koutkem a stnou do komínku, kterým na vrchol pilíe. Po plotn ví. na vrchol. 4 skoby.z. Vaník - J. Masner, a) Bledá závist velkolomu IV. (nástupová varianta). Vl. 5 m od nástupu levé cesty (. 33) koutem se spárami do ustupujícího terénu a levou cestou ke kruhu.k. Žák - P. Ulitích, Od kruhu: 33b) Ježkova smrt. IV+. Od kruhu šikmo dol. (skoba) na hranu a tou na vrchol.j. Šplíchal - L. Balik, c) Písn kosmické. IV. Od kruhu travers dopr. a podél trhliny pod pevis. Kolem nho do kotle a jím na vrchol. F. Mezera - J. Masner, ertovy schody. V /A0. Plotnou vpr., podél spáry a vhloubením (kniha) na

4 vrchol. 5 skob. P. Schwarz - E. Jedovnický, Horymírova. V /A0 (V). Lámavým koutkem asi do poloviny stny na plošinku (kniha). Spárou nebo plotnou na vrchol.7 skob. Z. Vaník - J. Masner, Hradištní brána.vi /A1 (VI + AO). Vhloubením a komínem pod pevis. Pes nj do kouta a jim na vrchol. 2 skoby, vklínnce.z. Vaník - J. Masner, Velké iluze. V AO (V) Podél trhlinky a koutem (kniha) pímo na vrchol.6 skob. Z. Vaník - J. Masner, Síla jógy. IV. Stnkou zl. do komínku, tím kolem stromku na vrchol.2 skoby. 39 Prkopnická. IV+. Výstup vede na pr. okraji spodních stn, které zatím nebyly pelezeny. Po pilíku až pod pevisek a dopr. na vrchol. 3 skoby.i. Fulajtár - Z. Dušek, B. Západní úboí.

5 1. Mrská. III. Vhloubenim a stnkou na vrchol. Z. Dušek, Prcek. II. Hranou pilíku a stnkou na vrchol.f. Mezera, Nejlepší na konec. IV. Koutem do výklenku, úzkou spárou a stnou na vrchol. Z. Vanik - J. Masner, Mozaika. III+. Po hran pilíe kolem trhliny na vrchol.j. Bena - F. Mezera, Pochod. II. Koutem na balkónek a stonkou ke skob. Dále pímo na vrchol. 6. Mazácká. IV-. Záezem do kouta a spárou pes stupn na vrchol. Z. Dušek, Lahdková spára. IV-. Spárou k vrcholu, l. skoba.p. Schwarz - I. Semrád, Listopadová. IV. Stnou do díry, dále stnou a vhloubením do spáry.lahdkovou spárou na vrchol. 3 skoby. 9. Algena 81. V /AO (VI-). Koutkem ke 2 skobám, travers šikmo dol. pod pevis a vzhru ke stromu. Dopr. k trhlin (kniha) a na vrchol. 6 skob. P. Mezera, Smutení. III+. Pevislým koutem ke skalnímu oknu. Šikmo dol. ke spárce a koutkem na vrcholový pilí.z. Vanik - J. Masner, Korunovaní. III. Podél spárky na vrchol pilíe, l skoba.j. Masner - Z. Vanik, Cviný komín. II. Vnitním komínem mezi pilíem a stnou na vrchol. 13. Zapadni kouty. IV+. Stnkou pes pevis a otevenými kouty na vrchol.3 skoby. 14. Cesta Modré armády. IV. Koutem pes pevis a stnkou do vhloubeni.pekrok dol. do spáry a tou pes pevislé stupn na vrchol. J. Bena - F. Mezera, Tatikova spára. IV+. Stnkou pod spárou vzhru a posléze spárou na vrchol. Z. Vanik - J. Masner, Univerzita strachu. V. Pevisem do spáry, tou na blok a vhloubením na vrchol. Z. Vanik - J. Masner, Palba. V-. Vhloubením pi piliku, pak vl. plotnou (hodiny). Posléze vpr. a pes pevis na poliku. Pes zaklinný blok pod pevis (kniha) a odtud bu pímo pes nj, nebo z poliky zpr. na vrchol.i. Semrád - P. Schwarz, Andante. V-. Koutem vzhru a podél pev. trhliny dopr. pod pevis.travers plotnou dopr. do kouta (kniha) a jim na vrchol. 2 skoby.z. Vanik - J. Masner, Velký pevis. V /AO. Koutem, výše pevislým, pímo vzhru pod pevis. Spárou (vklínnce, kniha) na vrchol. 3 skoby. Z. Vanik - L. Vaníková - J. Masner, V íši div. V-. Stnou podél trhliny ke kruhu a vzhru pod velký pevis. Travers dol. za hranu. Zarostlou plotnou vzhru a podél koutku na vrchol. 7 skob.z. Vanik - F. Mezera, Konepruská. IV+. Pes pevis do kouta a jim na vrchol.z. Vanik - J.

6 Masner, Zapadni pilí. V /A1 (V+). Zprava pod pevis, pes nj na šikmou rampu.po ni dol. a stnou pod velký pevis. Podél trhliny (kniha) pod pevisem dopr. a vzhru na vrchol. 8 skob.z. Vanik - J. Masner, Plotny. V. Zleva na ímsu, dopr. na zaátek výrazné trhliny a na stanovišt. Vzhru pod pevis, travers dol. za hranu, vzhru a dol. do výklenku (kniha). Pes pevis na vrchol. 3 skoby. Z. Vanik - J. Masner, 1978.

Autem: Hromadnou dopravou: Bydlení a ob erstvování: Lezecká omezení: Nesla ovat od borovi ky na balkón nad Malou poštolkou!!

Autem: Hromadnou dopravou: Bydlení a ob erstvování: Lezecká omezení: Nesla ovat od borovi ky na balkón nad Malou poštolkou!! : Divoká Šárka : Pístup: SZ ást Prahy - Vokovice. Autem: Do stejného místa jako hromadnou dopravou. Hromadnou dopravou: Z konené zastávky tramveje 2 a 26 Divoká Šárka, dol kolem Mekáe, po schodech dol,

Více

DRÁTNÍK. Název Drátník nebo též Dráteničky pochází z doby, kdy ještě na Milovech a v okolí byly hamry na výrobu kovového zboží.

DRÁTNÍK. Název Drátník nebo též Dráteničky pochází z doby, kdy ještě na Milovech a v okolí byly hamry na výrobu kovového zboží. DRÁTNÍK Název Drátník nebo též Dráteničky pochází z doby, kdy ještě na Milovech a v okolí byly hamry na výrobu kovového zboží. Hřebenovitý útvar asi 200 m dlouhý, běžící ve směru J - S, je na vrcholu zalesněného

Více

technického rázu. Možnosti prvovýstupů byly tímto takřka vyčerpány. V 80. letech přibylo několik cest na III. masivu, prostoupených místními lezci a

technického rázu. Možnosti prvovýstupů byly tímto takřka vyčerpány. V 80. letech přibylo několik cest na III. masivu, prostoupených místními lezci a ŘEŽ u PRAHY Lezecká oblast, která je pro část lezecké veřejnosti naprosto nepřijatelná, zato jinými velmi oblíbená. Jde o okrajové buližníkové masivy tyčící se nad pravým břehem Vltavy nad železniční tratí

Více

Horolezecký průvodce oblasti Mařenka. Jiří Šplíchal, Jiří Lužnický, Igor Novák, Miloš Sládek, Jiří Pěnkava, Jiří Skandera, František Kutta

Horolezecký průvodce oblasti Mařenka. Jiří Šplíchal, Jiří Lužnický, Igor Novák, Miloš Sládek, Jiří Pěnkava, Jiří Skandera, František Kutta Horolezecký průvodce oblasti Mařenka Jiří Šplíchal, Jiří Lužnický, Igor Novák, Miloš Sládek, Jiří Pěnkava, Jiří Skandera, František Kutta Červen 2010 Úvod Mařenka je oblast na pravém břehu Vltavy, nedaleko

Více

KOZELKOVSKÁ DVANÁCTKA

KOZELKOVSKÁ DVANÁCTKA KOZELKOVSKÁ DVANÁCTKA Propozice k 12. ročníku lezecké 12-ti hodinovky na Kozelce Místo konání: Kozelka Datum: 31. 5. 2014 Start: 7 00 hod. na tábořišti na Kozelce Cíl: 19 00 hod. na tábořišti na Kozelce

Více

ØÍ ù c 2. Horolezecký prùvodce. Lezec Publishing

ØÍ ù c 2. Horolezecký prùvodce. Lezec Publishing ST BRO ØÍ ù c 2 Horolezecký pr vod e 201 Horolezecký prùvodce 2012 Lezec Publishing 14m, J je jedním z novì objevených terénù nacházejících se na západì Èech. Oblast se nalézá na samém jižním okraji stejnojmenného

Více

Čertovy kameny. I. Hřib

Čertovy kameny. I. Hřib Přístup k oblasti: Z Jeseníku po žluté turistické značce směr Zlatý Chlum. Možnost parkování na parkovišti u hospody. Prvních pět sektorů se nalézá pod hospodou. Útvary Kostelník a Bělák pak nalezneme

Více

Rabštejn Oblast Rabštejna patři mezi největší a nejznámější oblasti v Jeseníkách. Lezecká oblast Rabštejn se nachází 4 kilometry jižně od Sedla

Rabštejn Oblast Rabštejna patři mezi největší a nejznámější oblasti v Jeseníkách. Lezecká oblast Rabštejn se nachází 4 kilometry jižně od Sedla Rabštejn Oblast Rabštejna patři mezi největší a nejznámější oblasti v Jeseníkách. Lezecká oblast Rabštejn se nachází 4 kilometry jižně od Sedla Skřítek v Hrubém Jeseníku v I. zóně CHKOJ. Táboření je povoleno

Více

Píkovická jehla a H.K.Stáří Praha

Píkovická jehla a H.K.Stáří Praha Píkovická jehla a H.K.Stáří Praha Začátek správcovství H.K.Stáří Praha na skalním útvaru Píkovická jehla v oblasti Dolního Posázaví se datuje od 26.6.1995. Píkovická jehla je zdaleka viditelný skalní útvar

Více

Radyňské skály. 1. Velká skála. 2. Svatební stěna. 3. Andrejšky. 4. Ostrá hůrka

Radyňské skály. 1. Velká skála. 2. Svatební stěna. 3. Andrejšky. 4. Ostrá hůrka Radyňské skály 1. Velká skála 2. Svatební stěna 3. Andrejšky 4. Ostrá hůrka 1 4 3 2 1 2 1. Velká skála I G A B C D E F H A-sektor Šimda B-sektor Hrana C-sektor Sbratření D-sektor Bertlovka E-sektor Svatováclavská

Více

Horolezecký průvodce 18. 03. 2009

Horolezecký průvodce 18. 03. 2009 Horolezecký průvodce 18. 03. 2009 Úvod (Bořeň - 539 m n.m.) Rozsáhlá skalní oblast celostátního významu. Převažují dlouhé výstupy všech obtížností. V Severním prostoru jsou několikadélkové výstupy velehorského

Více

Slovo starosty Vá ení obèané, Podìkování POLICIE ÈESKÉ REPUBLIKY DÌKUJE

Slovo starosty Vá ení obèané, Podìkování POLICIE ÈESKÉ REPUBLIKY DÌKUJE p p p p p p STUDENSKÝ TEP 2 3 STUDENSKÝ TEP Letní setkání v Maršovì STUDENSKÝ TEP 4 Žlutý den v Olšanech - nahoøe, dole - oprava silnic ve Studené 5 STUDENSKÝ TEP Konec loòského a zaèátek nového škol.roku

Více

Skály v okolí Bělé pod Pradědem

Skály v okolí Bělé pod Pradědem Skály v okolí Bělé pod Pradědem A. Kalafatičova plotna Přístup k oblasti: Od obecního úřadu v Domašově 0, kilometru po modré turistické značce ke kapličce. Za ní se nachází bývalý lom s plotnou. Popis

Více

Reliéf R. Reliéf R. typy reliéfu základní regionalizace. lenitost reliéfu - absolutní

Reliéf R. Reliéf R. typy reliéfu základní regionalizace. lenitost reliéfu - absolutní Reliéf R Reliéf R typy reliéfu základní regionalizace hlavní rysy: 2 odlišné typy: * eská vysoina (geologicky eský masív) * Karpaty - odlišné typy zemské kry Z - stará, konsolidovaná kra západoevropské

Více

1 Šestiskobová 4+ J.Jiříček - V.Šmída, 1953. Vlevo od S hrany šikmo vzhůru po rampě pod převis, traverz doprava na hranu a vlevo od ní nahoru

1 Šestiskobová 4+ J.Jiříček - V.Šmída, 1953. Vlevo od S hrany šikmo vzhůru po rampě pod převis, traverz doprava na hranu a vlevo od ní nahoru Skály na Rabštejně patří mezi největší a nejznámější lezecké oblasti v Jeseníkách a na severní Moravě vůbec. Jsou utvořeny z amfibolické břidlice, která v místě erozivního odkryvu měkčích hornin vytváří

Více

Mrtnická skála-bouldry

Mrtnická skála-bouldry Mrtnická skála-bouldry Mrtnická skála se nalézá asi 2 km západně od Komárova (Komárov leží 5km od Hořovic- okres Beroun) na okraji Brdský lesů. V Komárově (jedeme-li od Hořovic) odbočíme u pošty doleva

Více

Rumpál. Průvodce skalní oblastí. Rumpál

Rumpál. Průvodce skalní oblastí. Rumpál Rumpál Průvodce skalní oblastí Rumpál - Podle mapy KČT Brdy a Rokycansko jako Černá skála (600 m), 800 metrů severně od vrcholu Rumpál (639 m), 500 metrů pěšky od obce Sklená Huť(7 Km SV od Radnic) Přístup:

Více

Členité sklaní skupiny v této oblasti (Drátník, Čtyři palice, Pasecké skály a další) jsou přitažlivé pro horolezce po celý rok.

Členité sklaní skupiny v této oblasti (Drátník, Čtyři palice, Pasecké skály a další) jsou přitažlivé pro horolezce po celý rok. Žďárské vrchy Tento horolezecký průvodce byl sestaven Ing. Ferdinandem Doležalem a je publikován s jeho svolením. Pro orientaci v klasických výstupech a pro potřeby rekreačního lezení je stále dostačující,

Více

Průvodce "Zadní Doubice"

Průvodce Zadní Doubice Bývalá osada zadní Doubice je poslední dobou středem zájmů a míří sem stovky turistů.výlety z Kyjova podél řeky Křinice a nebo z osady Kopec podél Brtnického potoka,je skutečným zážitkem.osada, kdysi ležící

Více

8. Za památnými stromy Újezdu nad Lesy a Klánovic

8. Za památnými stromy Újezdu nad Lesy a Klánovic VLASTIVÌDNÉ VYCHÁZKY PRAHOU 8. Za památnými stromy Újezdu nad Lesy a Klánovic Celková délka trasy: 5,5 km Poèet stromù: 4 Trasa vycházky Hranice chránìného území Památný strom Významný nepamátný strom

Více

Ludvíkov Žofka *** PRŮVODCE LEZENÍM NA MORAVĚ

Ludvíkov Žofka *** PRŮVODCE LEZENÍM NA MORAVĚ Ludvíkov Žofka *** Popis Oblast tvoří několik masivů z pevné břidlice dosahujících výšky do 30 metrů. Cesty jsou dobře zajištěny kruhy, borháky nýty a mnohdy i původními skobami. Poskytují lezení v kolmých

Více

Bílý potok *** 1. Zbojnické skály - Sektor 1 PRŮVODCE LEZENÍM NA MORAVĚ

Bílý potok *** 1. Zbojnické skály - Sektor 1 PRŮVODCE LEZENÍM NA MORAVĚ Bílý potok *** Popis Oblast je tvořena z několika okrajových stěn a věží z krystalické břidlice. Skála je místy, především v převisech, zvětralá a dosahuje výšky do 30 metrů. Nástupy jsou označeny šipkou.

Více

Horolezecký průvodce POUSTEVNA

Horolezecký průvodce POUSTEVNA Ing. Martin Škabrada Horolezecký průvodce POUSTEVNA.vydání 5 Obsah Úvod... Přístup do oblasti... Přehled cest dle obtížnosti... 3 Sektor MARIENKA... 4 Sektor SKÁLODROM... 9 Sektor ČTYŘSTROM... 5 Úvod 8

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 264/7354/2015

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 264/7354/2015 ENI CONSULT spol. s r.o. znalecký ústav obor ekonomika oceňování majetku ZNALECKÝ POSUDEK č. 264/7354/2015 Pozemek čís. parcely St. 391 rodinný dům č.p. 327 a další stavby tvořící součást a příslušenství

Více

Zpracoval a vydal horolezecký klub Babí Lom - Kuřim v roce Vydání tohoto průvodce podpořil Městský úřad v Kuřími.

Zpracoval a vydal horolezecký klub Babí Lom - Kuřim v roce Vydání tohoto průvodce podpořil Městský úřad v Kuřími. Zpracoval a vydal horolezecký klub Babí Lom - Kuřim v roce 2000. Vydání tohoto průvodce podpořil Městský úřad v Kuřími. Babí lom je přírodní rezervace, nacházející se asi 12 km severně od Brna, mezi obcemi

Více

Jedlák Vánoční věž a okolí

Jedlák Vánoční věž a okolí Jedlák Vánoční věž a okolí Jedlák nebo též Jedlová hora či německy Tannich (853 m.n.m.) je výrazným krajinotvorným prvkem střední části Krušných hor, na pomezí okresů Chomutov a Most. Jeho svahy se strmě

Více

Přílepská skála. Zpracoval horolezecký klub Rakovník 1994.

Přílepská skála. Zpracoval horolezecký klub Rakovník 1994. Zpracoval horolezecký klub Rakovník 1994. Přílepská skála Jedná se o bývalý lom nad obcí Přílepy nedaleko Rakovníka. Tato oblast byla lezecky objevena koncem sedmdesátých let. Tehdy zde působila skupina

Více

KURZ HOROLEZECTVÍ - část 6.

KURZ HOROLEZECTVÍ - část 6. KURZ HOROLEZECTVÍ - část 6. HO Baník Karviná, o.s. - 1 - OBSAH 1. NÁKRES CESTY 3 2. NÁZVOSLOVÍ SKALNÍCH TVARŮ 4 3. KLASIFIKAČNÍ SYSTÉMY 5 4. LITERATURA 6 Revize : 0 Datum : 06 / 2008 KEBRT Miloslav - 2

Více

Ě ÁÁ Ú é é ý ů ý ů é ý ů é é ú Ž ý ů é ů é é Ě ÁÁ Ú é Ý ž ý ž ý ý ů ž ů ň é Ž ý Ž ů ý é é é é ý ž Í Ě ÁÁ Ú é é ň é Ž ý ž Ž Í ý é ý Í ů ý ý ý é ý é ý é ň Ž Ž Ě ÁÁ Ú é é ý Ý é é ý Ž Í Í é ž Í Ž Ě ÁÁ Ú é

Více

2 3 4 5 6 7 8 9 10 12,999,976 km 9,136,765 km 1,276,765 km 499,892 km 245,066 km 112,907 km 36,765 km 24,159 km 7899 km 2408 km 76 km 12 14 16 3 1 12 7 1 6 2 5 4 3 11 9 10 8 18 20 21 22 23 24 26 28 30

Více

Cena celkem včetně DPH. E122099020 1 215 Kč 971332H001 1 656 Kč 52902P000012 1,2 714 Kč Cena bez DPH Cena celkem včetně DPH.

Cena celkem včetně DPH. E122099020 1 215 Kč 971332H001 1 656 Kč 52902P000012 1,2 714 Kč Cena bez DPH Cena celkem včetně DPH. 15 000 km/12 měsíců GD015ADCMP00 0,9 536 Kč 30 000 km/24 měsíců 45 000 km/36 měsíců GD030ADCMP00 1,4 833 Kč 4 339 Kč 5 251 Kč GD045ADCMP00 0,9 536 Kč 60 000 km/48 měsíců GD060ADCMP00 1,6 952 Kč 4 790 Kč

Více

Loupensko - Dračí hřeben - sever

Loupensko - Dračí hřeben - sever Lezecký průvodce H.O.K.N. 2007-1 - Popis oblasti: Sektor Dračí hřeben - sever se nachází v rámci oblasti Loupensko, nedaleko obce Lužany na Plzni-jihu. Úvodem je třeba předeslat, že stejně jako v celé

Více

Kozelka Stát Česká Republika Kraj Západní Čechy Materiál sopečný tuff Charakter kolmé, lišty a dírky Jišténí kruhy, bohrháky Klasifikace 3 až 9

Kozelka Stát Česká Republika Kraj Západní Čechy Materiál sopečný tuff Charakter kolmé, lišty a dírky Jišténí kruhy, bohrháky Klasifikace 3 až 9 Stránka č. 1 z 18 Kozelka Stát Česká Republika Kraj Západní Čechy Materiál sopečný tuff Charakter kolmé, lišty a dírky Jišténí kruhy, bohrháky Klasifikace 3 až 9 Přístup Zaparkovat vlevo na vyznačeném

Více

OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MSTA LUHAOVICE. 1/1999. O místních záležitostech veejného poádku

OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MSTA LUHAOVICE. 1/1999. O místních záležitostech veejného poádku OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MSTA LUHAOVICE. 1/1999 O místních záležitostech veejného poádku Mstské zastupitelstvo v Luhaovicích schválilo dne 9. 6.1999 v souladu s ustanovením 14, odst. 1, písm. i), 16, odst.

Více

cestování s časovou jízdenkou IDSOK Platnost od 1. 7. 2015

cestování s časovou jízdenkou IDSOK Platnost od 1. 7. 2015 KOMBI ZÓNAvýhodné cestování s časovou jízdenkou IDSOK Platnost od 1. 7. 2015 Využívejte výhod, které IDSOK nabízí... Vážení cestující, pro ty z Vás, kteří pravidelně cestujete, jsme připravili novinku

Více

Na nejvyšší vrcholy Slezských Beskyd

Na nejvyšší vrcholy Slezských Beskyd Na nejvyšší vrcholy Slezských Beskyd Naše putování začíná ve městě Szczyrk. To bylo založeno v 16. století, přičemž ve 30. letech 17. století zde žilo asi 100 obyvatel, kteří se živili zemědělstvím a pastevectvím.

Více

4. etapa (pátek): Stříbrná Kraslice Vysoký kámen Luby Cheb (50 km)

4. etapa (pátek): Stříbrná Kraslice Vysoký kámen Luby Cheb (50 km) 4. etapa (pátek): Stříbrná Kraslice Vysoký kámen Luby Cheb (50 km) Trasa na Mapy.cz http://mapy.cz/s/ickr Trasa na Wandermap.net http://www.wandermap.net/cs/route/3043805-pum-2015-4-patek Stoupání: 1 029

Více

c dagjan 2005 1.1 Jak tam došlapete... 3 1.2 Po čem si tam budete šlapat... 3 1.3 Pověst o vzniku skal... 3 1.4 Současnost... 4

c dagjan 2005 1.1 Jak tam došlapete... 3 1.2 Po čem si tam budete šlapat... 3 1.3 Pověst o vzniku skal... 3 1.4 Současnost... 4 Černolické skály Jan Puš c dagjan 2005. Obsah 1 Čertovy skály u Černolic všeobecně 3 1.1 Jak tam došlapete................................. 3 1.2 Po čem si tam budete šlapat............................

Více

Kreutzberg. Na osazení stabilních jistících prostředků se kromě prvovýstupců finančně spolupodíleli ČHS, společnost Voda Kamarád, a HORCE.

Kreutzberg. Na osazení stabilních jistících prostředků se kromě prvovýstupců finančně spolupodíleli ČHS, společnost Voda Kamarád, a HORCE. Kreutzberg Kreutzberg Horolezecký průvodce 2. vydání, 30.dubna 2009 Křížová hora nebo také Křížový vrch (590 m.n.m.) ležící v CHKO České středohoří je výběžkem mnohem většího masivu Dlouhého vrchu. Jedná

Více

Skalní mísy Novohradských hor a jejich podhí

Skalní mísy Novohradských hor a jejich podhí Skalní mísy Novohradských hor a jejich podhí Václav Pavlíek Jihoeská univerzita v eských Budjovicích, katedra biologie vaclav@pf.jcu.cz Novohradské hory jako výrazný geomorfologický celek pedstavují vrchol

Více

2. etapa: (středa): Kalek Přísečnice Königsmühle Klínovec Boží Dar (52 km) Trasa na Mapy.cz http://mapy.cz/s/it1x Trasa na Wandermap.

2. etapa: (středa): Kalek Přísečnice Königsmühle Klínovec Boží Dar (52 km) Trasa na Mapy.cz http://mapy.cz/s/it1x Trasa na Wandermap. 2. etapa: (středa): Kalek Přísečnice Königsmühle Klínovec Boží Dar (52 km) Trasa na Mapy.cz http://mapy.cz/s/it1x Trasa na Wandermap.net http://www.wandermap.net/cs/route/3067379-pum-2015-2-streda Stoupání:

Více

Macocha **** 1. Klenba PRŮVODCE LEZENÍM NA MORAVĚ

Macocha **** 1. Klenba PRŮVODCE LEZENÍM NA MORAVĚ Macocha **** Popis Společně s Martinkou jediná vícedélková stěna na Moravě s řadou republikově průlomových cest. V klenbě především technického charakteru. Ve stěně pod horním můstkem volně lezené cesty,

Více

ČÁST A SEZNAM MÍST VYHRAZENÝCH K VJEZDU MOTOROVÝCH VOZIDEL S REGULACÍ DOPRAVY V ZÁJMU OCHRANY PŘÍRODY A KRAJINY

ČÁST A SEZNAM MÍST VYHRAZENÝCH K VJEZDU MOTOROVÝCH VOZIDEL S REGULACÍ DOPRAVY V ZÁJMU OCHRANY PŘÍRODY A KRAJINY Příloha č. 2 k Návštěvnímu řádu KRNAP ČÁST A SEZNAM MÍST VYHRAZENÝCH K VJEZDU MOTOROVÝCH VOZIDEL S REGULACÍ DOPRAVY V ZÁJMU OCHRANY PŘÍRODY A KRAJINY 1) Pozemní komunikace ve III. a II. zóně KRNAP (k hranici

Více

CYKLOSTEZKA LETOHRAD - ŠEDIVEC

CYKLOSTEZKA LETOHRAD - ŠEDIVEC CYKLOSTEZKA LETOHRAD - ŠEDIVEC http://bednarp.sweb.cz/index.htm 1 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 1.1. Označení stavby Název stavby: Cyklostezka Letohrad Šedivec Stupeň dokumentace: vyhledávací studie Umístění

Více

Trasa č. 2. Popis trasy: Délka: 31,22 km Převýšení: 845 m

Trasa č. 2. Popis trasy: Délka: 31,22 km Převýšení: 845 m Trasa č. 2 Janov nad Nisou - Maliník (Bedřichov) - Česká chalupa (Rudolfov) Lidové Sady (Liberec) Ruprechtice (Liberec) Rudolfov - Vodní nádrž Bedřichov Bedřichov Janov nad Nisou Popis trasy: Délka: 31,22

Více

Z 1898 / 07. Výroková ást zmny: A. základní údaje. íslo zmny: Z 1898 / 07 Mstská ást: Praha 5 Katastrální území: Jinonice, Radlice

Z 1898 / 07. Výroková ást zmny: A. základní údaje. íslo zmny: Z 1898 / 07 Mstská ást: Praha 5 Katastrální území: Jinonice, Radlice Výroková ást zmny: Z 1898 / 07 A. základní údaje íslo zmny: Z 1898 / 07 Mstská ást: Praha 5 Katastrální území: Jinonice, Radlice Parcelní íslo: areál Walter a.s. Hlavní cíl zmny: Zmna funkního využití

Více

Omezení vjezdu nákladních vozidel s celkovou hmotností nad 12 t do města Rudná

Omezení vjezdu nákladních vozidel s celkovou hmotností nad 12 t do města Rudná Omezení vjezdu nákladních vozidel s celkovou hmotností nad 12 t do města Rudná Zpracovatel: NDCon s.r.o. Datum zpracování: Duben 2016 Obsah 1 Identifikační údaje projektu...3 2 Úvod...3 3 Řešené území...4

Více

Zápis č.1/2002. I. Kontrola úkolů ze zápisu č.1/2001

Zápis č.1/2002. I. Kontrola úkolů ze zápisu č.1/2001 Zápis č.1/2002 z jednání Vrcholové komise Jizersko-lužické oblasti dne 20.4.2002 v zasedačce Liberecké tělovýchovné sportovní organizace. Přítomni: P.Boček, P.Hejtmánek, V.Janko, T.Kolesa, J.Kusko, J.Mertlík,

Více

Výlukový jízdní ád platný od (od 8:15 hod) do (do 21:00 hod)

Výlukový jízdní ád platný od (od 8:15 hod) do (do 21:00 hod) 240 Brno - Jihlava Výlukový jízdní ád IDS JMK S4, R4 Brno - Nám nad Oslavou Jízdní ád obsahuje pouze vlaky dotené výlukou, vlaky v jízdním ádu neuvedené jedou bez omezení. km SŽDC, státní organizace /

Více

Průvodce "Horní Planá"

Průvodce Horní Planá Perník Kopec 48 48'58.57"N 13 54'3.46"E Zalesněný vrch Perník (1. 049 m) leží asi 10 km jižně od Volar nad pravým břehem Vltavy v Trojmezenské hornatině. Na jeho úbočích jsou četné skalní útvary, které

Více

Výluky na období 18.05.2015-24.05.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět)

Výluky na období 18.05.2015-24.05.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Plasy - Kaznějov Výluky na období 18.05.2015-24.05.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Datum konání: 01.05.2015 00:00 hod. - 07.06.2015 23:59 hod. Trať: 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Stanice:

Více

F. DOKUMENTACE STAVBY... 3

F. DOKUMENTACE STAVBY... 3 Obsah dokumentace F. DOKUMENTACE STAVBY... 3 a) F 1.1 ARCHITEKTONICKÉ A STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ... 3 b) členění na jednotlivé objekty... 3 c) detailní popis jednotlivých objektů... 4 F. DOKUMENTACE STAVBY

Více

Regulátor pokojové teploty s funkcí automatické adaptace

Regulátor pokojové teploty s funkcí automatické adaptace 2 252 Regulátor pokojové teploty s funkcí automatické adaptace s MHGQtPWêGHQQtPSURYR]QtPUHåLPHPLQGLYLGXiOQQDVWDYLWHOQêP YþHWQWtLQGLYLGXiOQtFK-KRGLQRYêFKUHåLP$FKODGtFtIXQNFH REV22 6t"RYQH]iYLVOêUHJXOiWRUSRNRMRYpWHSORW\s

Více

KRÁLICKÝ SNĚŽNÍK. Na kole

KRÁLICKÝ SNĚŽNÍK. Na kole KRÁLICKÝ SNĚŽNÍK Na kole Obsah Východní Čechy... 4 Králický Sněžník...6 Z kláštera na Hoře Matky Boží na Severomoravskou chatu... 8 Králické aleje...10 Vyhlídkový okruh Králickým Sněžníkem...12 Po hřebeni

Více

Tra 240 Brno Nám nad Oslavou - Jihlava Náhradní autobusová doprava za vlaky Os 4843 a Os 4845

Tra 240 Brno Nám nad Oslavou - Jihlava Náhradní autobusová doprava za vlaky Os 4843 a Os 4845 Tra 240 Brno Nám nad Oslavou - Jihlava Náhradní autobusová doprava za vlaky Os 4843 a Os 4845 Datum konání: 4., 5., 6. 5. 2016 Vážení cestující, provozovatel dráhy SŽDC, s.o., informuje, že ve dnech 4.

Více

Realizace ochranných opatření výsadba zeleně a pěstební péče v okolí lomu Bílina v roce

Realizace ochranných opatření výsadba zeleně a pěstební péče v okolí lomu Bílina v roce Realizace ochranných opatření výsadba zeleně a pěstební péče v okolí lomu Bílina v roce 2015 21.4.2016 1 Biologická ochranná opatření Pro obce: Mariánské Radčice Lom Braňany Ledvice Jedná se o biologická

Více

Bakalářská práce 2015 Bytový soubor Pastviny průvodní zpráva

Bakalářská práce 2015 Bytový soubor Pastviny průvodní zpráva Bakalářská práce 2015 Bytový soubor Pastviny průvodní zpráva Součastný stav Na vyznačeném území v Brně Kouhoutovicích nad ulicí Pastviny se nachází soubor pozemků, které jsou určeny pro výstavbu bytového

Více

Městské skály. 1. Vyhlídka. 2. Zadní blok

Městské skály. 1. Vyhlídka. 2. Zadní blok Městské skály Městské skály se nacházejí 5 kilometrů severně od města Šumperk. Přístup Od autobusového nebo vlakového nádraží Šumperk na trati 290 po zelené turistické značce asi 6,5 km směrem na Osikov,

Více

Modely a vizualizace. Příloha k: Dokumentaci o posuzování vlivů na ŽP Odbornému vyjádření k záměru stavby z hlediska vlivů na krajinný ráz

Modely a vizualizace. Příloha k: Dokumentaci o posuzování vlivů na ŽP Odbornému vyjádření k záměru stavby z hlediska vlivů na krajinný ráz Modely a vizualizace Příloha k: Dokumentaci o posuzování vlivů na ŽP Odbornému vyjádření k záměru stavby z hlediska vlivů na krajinný ráz Modely a vizualizace nadzemních variant trasy Nový Bor invariantní

Více

ZNALECKÝ POSUDEK Č. 1904-08/016 OBVYKLÁ CENA. 1 464 000 Kč

ZNALECKÝ POSUDEK Č. 1904-08/016 OBVYKLÁ CENA. 1 464 000 Kč ZNALECKÝ POSUDEK Č. 1904-08/016 NEMOVITOST: Byt č. 550/7 Katastrální údaje: Kraj Vysočina, okres Třebíč, obec Náměšť nad Oslavou, k.ú. Náměšť nad Oslavou Adresa nemovitosti: Náměšť nad Oslavou, Husova

Více

Turistický průvodce I. zajímavosti z českých hradů a zámků 2

Turistický průvodce I. zajímavosti z českých hradů a zámků 2 Turistický průvodce I. zajímavosti z českých hradů a zámků Jiří Glet květen 2016 jako 29.publikace vydavatelství Vydavatel: Pavel Kohout (www.kknihy.cz) ISBN: epub: ISBN 978-80-88061-73-1 mobi: ISBN 978-80-88061-74-8

Více

ZO ČSS 7-09 Estavela Katedra geografie PřF UP Olomouc, Třída Svobody 26, 771 46 Olomouc

ZO ČSS 7-09 Estavela Katedra geografie PřF UP Olomouc, Třída Svobody 26, 771 46 Olomouc ZO ČSS 7-09 Estavela Katedra geografie PřF UP Olomouc, Třída Svobody 26, 771 46 Olomouc ZPRÁVA O VÝZKUMU EXOKRASOVÝCH FOREM JIŽNÍ A JIHOZÁPADNÍ ČÁSTI VRCHU ŠPRANĚK Lokalita výzkumu: Jižní a jihozápadní

Více

Hřebenovka Nízkých Tater: 5 krásných dní nad civilizací

Hřebenovka Nízkých Tater: 5 krásných dní nad civilizací Stránka č. 1 z 5 Hřebenovka Nízkých Tater: 5 krásných dní nad civilizací 10. září 2007 9:31 Jít a dívat se minimálně pět dní na lidskou civilizaci jenom shora! Tenhle nevšední zážitek si můžete dopřát,

Více

Rakousko, Berchtesgadenské Alpy

Rakousko, Berchtesgadenské Alpy 1. Název cesty Wildental Klettersteig, Südwand klettersteig 2. Stát, pohoří, Skalní oblast Rakousko, Berchtesgadenské Alpy 3. Čas a převýšení Nástup od parkoviště 3 h, převýšení 1140 m Vlastní klettersteig

Více

Vydalo Město Mšeno ve spolupráci s CHKO Kokořínsko a ZŠ Mšeno. Vydáno: r. 2010 (ke stažení na stránkách CHKO Kokořínsko)

Vydalo Město Mšeno ve spolupráci s CHKO Kokořínsko a ZŠ Mšeno. Vydáno: r. 2010 (ke stažení na stránkách CHKO Kokořínsko) Vydalo Město Mšeno ve spolupráci s CHKO Kokořínsko a ZŠ Mšeno. Vydáno: r. 2010 (ke stažení na stránkách CHKO Kokořínsko) www.mseno.eu; www.kokorinsko.nature.cz Odpovědi na otázky z pracovních listů Pracovní

Více

Milí návštěvníci Šumavy,

Milí návštěvníci Šumavy, Milí návštěvníci Šumavy, existuje poměrně velká skupina turistů, kteří cestují po vlastech českých a dokonce vyráží i do světa, přestože se potýkají s nějakým omezením. Každý handicap cestování značně

Více

Ústav pro bezpený sex po ticítce Dopravní podnik Ticítka v život i na silnici, a. s.

Ústav pro bezpený sex po ticítce Dopravní podnik Ticítka v život i na silnici, a. s. Ústav pro bezpený sex po ticítce Dopravní podnik Ticítka v život i na silnici, a. s. Agentura za snahu za zachování zavedených zájm ve ticeti Ministerstvo ticetileté války Nadace pro ticetileté veterány

Více

edm t: DOPRAVNÍ STAVBY 2014/2015

edm t: DOPRAVNÍ STAVBY 2014/2015 OTÁZKY K PROFILOVÉ ÁSTI STNÍ MATURITNÍ ZKOUŠKY edm t: DOPRAVNÍ STAVBY 2014/2015 1. Základní pojmy v silni ním stavitelství. Silni ní zákon (kategorie pozemních komunikací dle sil. zákona, vlastnictví pozemních

Více

ORGANIZAČNÍ POKYNY A POPIS

ORGANIZAČNÍ POKYNY A POPIS ORGANIZAČNÍ POKYNY A POPIS CYKLOTRASY 67 KM Pátek 11. 9. 2015 16:30 20:00 Příjezd účastníků, registrace a ubytování Masarykova kolej, Thákurova 1, 160 41, Praha 6. Účastnící obdrží startovní balíček s

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 1004-182/2015 NEMOVITÁ VĚC: Rekreační objekt včetně příslušenství a pozemků Katastrální údaje : Kraj Karlovarský, okres Sokolov, obec Jindřichovice, k.ú. Hradecká

Více

HOROLEZECKÝ MINIPRŮVODCE LEZENÍM V BANÁTU

HOROLEZECKÝ MINIPRŮVODCE LEZENÍM V BANÁTU HOROLEZECKÝ MINIPRŮVODCE LEZENÍM V BANÁTU V návaznosti na předchozí vydání průvodce lezení v Banátu, doplňujeme původní sektory A, B, C, z roku 2017 o další část D, zpřístupněnou v roce 2018. Masív CENTRÁLNÍ

Více

5. P EDPOKLADY EŠENÉHO ÚZEMÍ Z HLEDISKA CESTOVNÍHO RUCHU 5.1 P

5. P EDPOKLADY EŠENÉHO ÚZEMÍ Z HLEDISKA CESTOVNÍHO RUCHU 5.1 P 5. P EDPOKLADY EŠENÉHO ÚZEMÍ Z HLEDISKA CESTOVNÍHO RUCHU 5.1 P írodní p edpoklady Výjime né postavení oblasti Jeseník v rámci celé R je dáno nejen kvantitativními m ítky, tj. rozsahem území a objemem rekrea

Více

MSTSKÝ ÚAD Jindichv Hradec

MSTSKÝ ÚAD Jindichv Hradec MSTSKÝ ÚAD Jindichv Hradec odbor životního prostedí Klášterská 135/II, 377 22 Jindichv Hradec II j. OŽP 7839/15/199-IN v J.Hradci 11.2.2015 spis: OŽP 114/2015 e-mail: i.novakova@jh.cz, tel: 384 351 286

Více

HPN projekt s.r.o. Místní komunikace 1c. Protokol ze zaměření komunikace katastrální území Dřetovice. Místní komunikace III. třídy

HPN projekt s.r.o. Místní komunikace 1c. Protokol ze zaměření komunikace katastrální území Dřetovice. Místní komunikace III. třídy III. třídy 1c 1 0,000 začátek úpravy napojení na silnici II/101 12,00 asfaltový beton stav povrchu 2 2 0,005 začátek silniční obruby vpravo 3 0,009 změna šířky 6,00 4 0,016 napojení MK 2c 5 0,028 změna

Více

ATMOS. Návod k obsluze. GSM modul AB01. www.atmos.cz e-mail: atmos@atmos.cz

ATMOS. Návod k obsluze. GSM modul AB01. www.atmos.cz e-mail: atmos@atmos.cz Návod k obsluze GSM modul AB01 Jaroslav Cankař a syn ATMOS Velenského 487, 294 21 Bělá pod Bezdězem Česká republika Tel.: +420 326 701 404, 701 414, 701 302 Fax: +420 326 701 492 ATMOS e-mail: atmos@atmos.cz

Více

ZÁSADY stanovení kupních cen pozemků, které prodává město Písek

ZÁSADY stanovení kupních cen pozemků, které prodává město Písek ZÁSADY stanovení kupních cen pozemků, které prodává město Písek I. Pozemky určené územním plánem k zastavění rodinnými a bytovými domy na jejichž hranici vedou inženýrské sítě a jsou přístupné přímo z

Více

Průvodce "Bělá, Jeseníky"

Průvodce Bělá, Jeseníky Chata Chata Švýcárna 50 5'56.97"N 17 12'56.21"E Na nejfrekventovanější části hlavní hřebenové trasy Jeseníků, mezi Červenohorským sedlem a nejvyšší horou Moravy - Pradědem, leží na svahu Malého Děda v

Více

ČIMA V BRNÉ. Prosba Nedělejte, prosím, ve skalách ani v okolí nepořádek. Své odpadky si, prosím, odneste sebou. Pěknou polezenici přejí

ČIMA V BRNÉ. Prosba Nedělejte, prosím, ve skalách ani v okolí nepořádek. Své odpadky si, prosím, odneste sebou. Pěknou polezenici přejí ČIMA V BRNÉ Úvodem Čima je čedičová věž s impozantní 35m údolní stěnou, která vyčnívá z lesa nad místní částí Brná v Ústí nad Labem. První výstupy jsou připisovány německým lezcům, čeští lezci tu zanechali

Více

ZNALECKÝ POSUDEK Č. 1905-09/016 OBVYKLÁ CENA. 777 000 Kč

ZNALECKÝ POSUDEK Č. 1905-09/016 OBVYKLÁ CENA. 777 000 Kč - ZNALECKÝ POSUDEK Č. 1905-09/016 NEMOVITOST: Byt číslo č. 548/9 Katastrální údaje: Kraj Vysočina, okres Třebíč, obec Náměšť nad, k.ú. Náměšť nad Adresa nemovitosti: Náměšť nad, Husova č.p. 548 Vlastník

Více

Radotín a okolí Štěpán Rak

Radotín a okolí Štěpán Rak Čas: 4 hod. Štěpán Rak Hlavní město Praha GPS: 49 59 5 N, 14 21 50 E Praha 1 Od radotínské cementárny se vydáme směrem do Lochkova, po silnici nahoru, vpravo za zastávkou autobusu se nachází Orthocerový

Více

SEZNAM MAPOVÝCH ZNAČEK MAPY SM5

SEZNAM MAPOVÝCH ZNAČEK MAPY SM5 SEZNAM MAPOVÝCH ZNAČEK MAPY SM5 MAPOVÉ ZNAČKY KATASTRÁLNÍ SLOŽKY Mapová značka Předmět Poznámka BODY BODOVÝCH POLÍ HRANICE PARCEL Bod polohového bodového pole (včetně přidruženého bodu) Bod tíhového bodového

Více

170 Cheb - Plzeň - Beroun (- Praha) IDP Kozolupy - Plzeň km OPŘ ÚL Vlak 7331

170 Cheb - Plzeň - Beroun (- Praha) IDP Kozolupy - Plzeň km OPŘ ÚL Vlak 7331 JÍZDNÍ ŘÁD 2003/04, stav k 29.2.2004 informace: www.cd.cz e-mail: info@cd.cz tel.: 840 112 113 170 Cheb - Plzeň - Beroun (- Praha) IDP Kozolupy - Plzeň km OPŘ ÚL Vlak 7331 7333 R 651 27561 R 353 Frankfurt(M)

Více

A.14 - Přehled všech maloplošných ZCHÚ ve vazbě na vody

A.14 - Přehled všech maloplošných ZCHÚ ve vazbě na vody A.14 - Přehled všech maloplošných ZCHÚ ve vazbě na vody Číslo Název 118 NPR Hrabanovská černava Zbytek polabské černavy s typickými společenstvy 1933 Horní a střední Labe 132 PR Chropotínský háj Zbytek

Více

Cyklotrasy Pobeskydí

Cyklotrasy Pobeskydí Cyklotrasy Pobeskydí 36 km 33 km 50 km 40 km 30 km Z Fryčovic po startu vyjedete vpravo směrem na Rychaltice po cyklostezce 6006. Za mostem v Rychalticích podjedete hlavní silnici a odbočíte vpravo na

Více

ODHAD OBVYKLÉ CENY NEMOVITOSTI. 1. Identifikace nemovitosti. 2. Nález

ODHAD OBVYKLÉ CENY NEMOVITOSTI. 1. Identifikace nemovitosti. 2. Nález ODHAD OBVYKLÉ CENY NEMOVITOSTI číslo odhadu 023 11 Ex PZ objednávka odhadu ze dne 20.4.2011 místní šetření proběhlo dne 27.4.2011 za účasti bez účasti povinného jméno a adresa objednatele odhadu Mgr. Ing.

Více

Foto katalog alergologicky rizikových lokalit v zájmových oblastech území města Olomouce

Foto katalog alergologicky rizikových lokalit v zájmových oblastech území města Olomouce Foto katalog alergologicky rizikových lokalit v zájmových oblastech území města Olomouce Jonáš Gazdík 2014 0 Oblast 5, Envelopa Obr. 1 výsadba lip srdčitých na tř. Kosmonautů (22. 6. 2014) Obr. 2 vrby

Více

Veľký bok: nejvýše položené letiště na Slovensku?

Veľký bok: nejvýše položené letiště na Slovensku? Stránka č. 1 z 5 Veľký bok: nejvýše položené letiště na Slovensku? 20. srpna 2008 6:00 Výstup na Veľký bok (1 727 m) v Nízkých Tatrách je fyzicky, časově i orientačně náročný. Pokud sem však zamíříte,

Více

3 9. ROČNÍK ZIMNÍ VODOHOSPODÁŘSKÉ TŘICÍTKY PROPOZICE ZÁVODU

3 9. ROČNÍK ZIMNÍ VODOHOSPODÁŘSKÉ TŘICÍTKY PROPOZICE ZÁVODU 3 9. ROČNÍK ZIMNÍ VODOHOSPODÁŘSKÉ TŘICÍTKY PROPOZICE ZÁVODU Rejvíz sobota 25. ledna 2014 Vážení sportovní přátelé, zveme Vás do Hrubého Jeseníku na 39. ročník zimní vodohospodářské třicítky amatérského

Více

KOZELKOVSKÁ DVANÁCTKA

KOZELKOVSKÁ DVANÁCTKA KOZELKOVSKÁ DVANÁCTKA Propozice k 6. ročníku lezecké 12-ti hodinovky na Kozelce H. O. K. N. Plzeň Místo konání: Kozelka Datum: 26. 4. 2008 Start: 7 00 hod. na tábořišti na Kozelce Cíl: 19 00 hod. na tábořišti

Více

PROJEKT - KRNSKÁ STEZKA

PROJEKT - KRNSKÁ STEZKA PROJEKT - KRNSKÁ STEZKA Vytvořily děti z Dětského domova Krnsko příspěvkové organizace: trasa 1: Aneta Daová, Michal Stuchlík, Emílie Oláhová, Adam Oláhvedoucí Petr Špaček, Trasa2: Leona Daová, Hana Abbasová,

Více

SEZNAM SOUŘADNIC ( S-JTSK )

SEZNAM SOUŘADNIC ( S-JTSK ) Tomáš Kaněra geodetické práce Na Křečku 339, 109 00 Praha 10 IČ: 74283031 DIČ: CZ7904290229 tel.: 777 663 462 tomas.kanera@seznam.cz SEZNAM SOUŘADNIC ( S-JTSK ) číslo bodu Y X Z popis 1 726588,94 1046300,20

Více

1: Zákaz volného pohybu psů - CELKOVÝ PŘEHLED. Legenda. Město Havlíčkův Brod. Havlíčkovo nám Havlíčkův Brod

1: Zákaz volného pohybu psů - CELKOVÝ PŘEHLED. Legenda. Město Havlíčkův Brod. Havlíčkovo nám Havlíčkův Brod Příloha č. 1 obecně závazné vyhlášky města Havlíčkův Brod č. 8/2015, kterou se stanovují pravidla pro pohyb psů na veřejných prostranstvích v Havlíčkově Brodě Legenda č. 1 centrum města č. 2 okolí nemocnice

Více

S70. Tarifní pásmo PRACOVNÍ DEN ( ) SOBOTA ( ) a NEDĚLE ( ) BEROUN Králův Dvůr Králův Dvůr-Popovice. 14 Stašov - 10 Zdice.

S70. Tarifní pásmo PRACOVNÍ DEN ( ) SOBOTA ( ) a NEDĚLE ( ) BEROUN Králův Dvůr Králův Dvůr-Popovice. 14 Stašov - 10 Zdice. S BEROUN Králův Dvůr Králův DvůrPopovice Zdice Stašov Praskolesy HOŘOVICE Zvýrazněné spoje jsou vhodné pro cestující na vozíku. označovač jízdenek PID Předplatní jízdenky PID platí pouze v úseku Beroun

Více

Plán zimní údržby místních komunikací

Plán zimní údržby místních komunikací Obec Větřní Na Žofíně 191, 382 11 Větřní 1 Plán zimní údržby místních komunikací 1. Úvod Úkolem zimní údržby je zmírňování závad ve sjízdnosti a schůdnosti místních komunikací vzniklých zimními povětrnostními

Více

7. CESTOVNÍ RUCH. Cykloturistika

7. CESTOVNÍ RUCH. Cykloturistika 7. CESTOVNÍ RUCH Okolí Kuřimi je díky rozmanitým lesním komplexům chráněným jako přírodní parky, blízkosti Babího lomu, Zlobice, Brněnské přehrady součástí nejbližšího a nejvýznamnějšího rekreačního zázemí

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 0945-123/2015 NEMOVITÁ VĚC: Zahrádkářská chata včetně příslušenství a pozemků Katastrální údaje : Kraj Karlovarský, okres Karlovy Vary, obec Šemnice, k.ú. Šemnice

Více

Hradiště Přístup: GPS:

Hradiště Přístup: GPS: Hradiště - Oblast se nachází kousek od Nové Bystřice. Těsně před vesničkou Hradiště. Materiál jak jinak než žula. - Přístup: Parkovat se dá na první lesní cestě po pravé straně. Tudy se taky jde k boulderům.

Více

B.1.15b Větrná elektrárna BŘEZOVÁ JIH

B.1.15b Větrná elektrárna BŘEZOVÁ JIH B.1.15b Větrná elektrárna BŘEZOVÁ JIH B.1.15b.1 Popis záměru a lokality Popis záměru Název: Větrná elektrárna Březová Gručovice Počet VTE: 2 Parametry VTE: výška osy rotoru: 140 m průměr rotoru: 112 m

Více

ZNALECKÝ POSUDEK číslo 0462-151/2013

ZNALECKÝ POSUDEK číslo 0462-151/2013 ZNALECKÝ POSUDEK číslo 0462-151/2013 NEMOVITOST: Katastrální údaje : Adresa nemovitosti: Vlastníci stavby: Vlastníci pozemku: Rodinný dům Dolní Bezděkov č.p. 5 včetně příslušenství a pozemku Kraj Středočeský,

Více