8. Za památnými stromy Újezdu nad Lesy a Klánovic

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "8. Za památnými stromy Újezdu nad Lesy a Klánovic"

Transkript

1 VLASTIVÌDNÉ VYCHÁZKY PRAHOU 8. Za památnými stromy Újezdu nad Lesy a Klánovic Celková délka trasy: 5,5 km Poèet stromù: 4 Trasa vycházky Hranice chránìného území Památný strom Významný nepamátný strom Informaèní tabule Zaèátek Konec trasy Dub letní v Klánovicích (ulice Malšovická) Pøírodní památka Prameništì Blatovského potoka Pøírodní rezervace Klánovický les Dub v Klánovicích (ulice Smiøická) Jasan u Starokolínské Pøírodní rezervace Klánovický les Lípa u hasièské zbrojnice v Újezdu nad Lesy Vycházku zaèínáme v Újezdu nad Lesy na autobusové zastávce MHD Blatov, kam nás doveze napøíklad od metra B Èerný Most linka è. 250 nebo 261. Od stanice metra B Palmovka jezdí linka è V pracovní dny lze využít i linku è. 163, jedoucí od stanice metra A Depo Hostivaø. "Stromy a ženy tají svá léta. Stromy však vydrží mlèet déle." 127 Ivan Fontana

2 103 Jasan u Starokolínské*** Od zastávky jdeme k pøechodu pro chodce, který je øízen semaforem. Pøejdeme komunikaci a zamíøíme vlevo ulicí Starokolínská. Již od køižovatky vidíme za domem èp velikou korunu památného jasanu ztepilého (vyhlášen v roce 2009), který zde výraznì dominuje širokému okolí. Strom je pravdìpodobnì nejstarší døevinou katastrálního území Újezd nad Lesy. Jeho dlouhý rovný kmen má obvod 465 m, èímž je po jasanu ve Strahovské zahradì druhým nejmohutnìjším památným jasanem v Praze. Rozložitá koruna sahá do výšky 27 m a její šíøka je 20 m. Strom je ve velmi dobrém zdravotním stavu a je perspektivní po mnoho dalších let. Z pøilehlé komunikace Novolhotská je také vidìt jeho mohutný habitus. Pokud bychom se chtìli podívat pøímo ke kmeni, musíme o vstup poprosit majitele pozemku. Nacházíme se v lokalitì Blatov, o které jsou první zmínky z roku Jasan v Újezdu nad Lesy je druhým nejmohutnìjším památným jasanem v Praze Pùvodními osadníky Blatova byli døevorubci, pracující v lese Vidrholec, o kterém si povíme pozdìji. Jméno Blatov je odvozováno od døívìjšího místního jména "Na blatie", tj. místo, kde jsou moèály, mokøady a bláto, ke kterému byla pøidána pøípona -ov. Vrátíme se k semaforu, pøejdeme na druhou stranu a pokraèujeme vlevo podél hlavní silnice kolem autobusové zastávky, kde jsme pøedtím vystupovali. Na první køižovatce pøed benzinovou pumpou odboèíme vpravo a ulicí Oplanská jdeme až na køižovatku s komunikací Druhanická, jdeme po ní doleva až na její konec na køižovatku s ulicí Staroújezdská. Pøírodní rezervace Klánovický les Západní a jižní èást komplexu Klánovického lesa na sever (Vidrholec) a jih (Blatov) od železnièní trati Praha Kolín. Rok vyhlášení: Rozloha: 221,61 ha. Dùvod ochrany: Zachování zajímavých lesních spoleèenstev mokøadù a drobných rašeliniš s výskytem vzácných druhù rostlin a živoèichù. Podloží je tvoøeno nepropustnými jílovitými horninami vìtšinou paleozoického stáøí. Z význaèných rostlin v doubravách bøíza pýøitá, bezkolenec modrý, prha arnika, smilka tuhá ap. Bohatá mykologická lokalita. Entomologicky významná lokalita, jak z hlediska návaznosti na typické døeviny (borovice lesní, duby, bøíza pýøitá) èi drobná vøesovištì, tak na tùnì a mokøady, èasto zrašelinìné. Každý tento biotop obsahuje typické významné druhy. Vyskytuje se zde nìkolik druhù obojživelníkù, ze zajímavìjších je to èolek velký. Žije zde liška obecná, srnèí zvìø a èasto se objeví i prase divoké, z drobných savcù napø. myšice lesní a kuny. Avifauna èítá asi 60 hnízdících druhù ptactva, napø. kánì lesní, poštolka obecná a krahujec obecný.

3 96 Lípa u hasièské zbrojnice v Újezdu nad Lesy* Tam máme po levé stranì hasièskou zbrojnici, pøed kterou roste památná lípa srdèitá. Byla vyhlášena za památný strom roku 2009 ne pro svùj vzrùst nebo vysoké stáøí, ale protože je dùležitá z historického hlediska. Za její výsadbu vdìèíme újezdskému okrašlovacímu spolku, který byl založen 9. srpna Do vínku si dal péèi o zvelebování a okrašlování obce. Jeho prvním pøedsedou byl Antonín Kožíšek a ten 29. kvìtna 1919 navrhnul vysazení Lípy svobody pøi pøíležitosti prvního výroèí vzniku republiky. Zastupitelstvo jeho návrh jednoznaènì pøijalo a urèilo místo pro vysazení na pozemku u dnešní hasièské zbrojnice. Aby bylo získáno místo pro vysazení lípy, bylo rozhodnuto odstranit plané hrušky. Stromy byly veøejnì vydraženy v nedìli 19. øíjna v 10 hodin dopoledne, za vyvolávací cenu 40 K. Dne 28. øíjna 1919 uspoøádal Okrašlovací spolek a obec zvláštní slavnost, pøi které byla Lípa svobody zasazena. Dùležité bylo, že této slavnosti se zúèastnil i prezident T. G. Masaryk se svou dcerou Alicí, který v tu dobu pobýval na nedalekém zámku v Kolodìjích. Lípa tak má v letokruzích zapsanou tuto historickou skuteènost. Pro úplnost ještì uveïme rozmìry lípy. Obvod kmene má 162 cm a její koruna sahá do výšky 15 m. Od lípy pokraèujeme ulicí Staroújezdská, jejíž název nám sdìluje, že procházíme nejstarší èástí nìkdejšího Újezda. Dnešní obec Újezd nad Lesy totiž není celistvou osadou v historickém slova smyslu. Vznikla v roce 1921 slouèením Nové Sibøiny a Újezda s osadou Blatov. Lípa velkolistá v ulici Staroújezdská je Lípou svobody Pøecházíme rovnì svìtelnou køižovatku a ulicí Staroklánovická dojdeme ke klánovickému nádraží. Kolem naší cesty se rozprostírá Klánovický les, který se nazývá Vidrholec. Místní jméno vzniklo ve støedovìku z nìmeckého Witerholz (witer, gewiter = bouøka, vichøice, holz, gehölze = les, lesík). Odtud také pochází dodnes používané èeské úsloví: je tu jako na vidrholci (silnì tu fouká). V minulosti byl les povìstný pøedevším tím, že sloužil jako útoèištì rùzným loupežníkùm a lapkùm, kteøí zde pøepadávali pocestné i kupce, jedoucí po zemské (Trstenické) stezce do Prahy. Již èeský kníže Vladislav II. nechal v roce 1142 obklíèit les svými zbrojnoši a pochytané loupežníky nechal odvést k hrdelním soudùm v Kouøimi a Kolínì, kde byli po muèení popraveni. Dnes je zdejší porost nejvìtším lesním komplexem na území Prahy a je souèástí pøírodního parku Klánovice - Èihadla. Nejcennìjší porosty jsou 129 chránìny jako pøírodní rezervace nebo pøírodní památka.

4 81 Dub v Klánovicích (ulice Smiøická)* U nádraží podejdeme podchodem tra a pokraèujeme stále rovnì až k autobusové zastávce Smiøická. Do stejnojmenné ulice zaboèíme vpravo a po pár krocích na pozemku pøi domu èp. 268 uvidíme památný dub, který má obvod kmene 300 cm a jeho mohutná koruna sahá až do výšky 25 m. Za památný byl vyhlášen v roce Strom je mohutným exempláøem dubu letního, který pøipomíná pùvodní lesní porost a výstavbu Klánovic, které vznikaly jako "lesní" mìsto, kdy byla zástavba citlivì umís ována do lesního porostu. Stavitelem byl Václav Klán, který v roce 1874 koupil èást lesa a v roce 1878 tu zaèal stavìt první domky pro letní pobyt. Tak vznikla osada na katastru obce Šestajovice, která byla nazvána po svém zakladateli Klánovice. V roce 1883 zde byla otevøena zastávka státní dráhy Jirny. Zaèalo se hodnì stavìt nejen kolem hlavní silnice vedoucí od železnice do Šestajovic, ale byly vytyèovány i boèní ulice.do zaèátku 1. svìtové války bylo v Klánovicích asi 90 vil, 5 restaurací a velký penzion. Klánovice byly v té dobì nejoblíbenìjší vilovou ètvrtí v pražském okolí. Žily umìleckým a sportovním životem. Velký rozvoj nastal po 1. svìtové válce. Vìtšina obyvatel zde zaèala žít trvale a 28. øíjna 1920 prohlásila vláda Èeskoslovenské republiky Klánovice za samostatnou obec Dále nás èeká pøíjemná procházka touto mìstskou èástí. Smiøická ulice nás dovede na køižovatku s komunikací Medinská, kterou Památný dub pøi ulici Smiøická roste na soukromé zahradì dojdeme až na rozcestí s ulicí V Soudním, zde zaboèíme vlevo a kolem budovy základní školy dojdeme k pøechodu pro chodce se semaforem. Pøejdeme silnici a Smržovskou ulicí pokraèujeme až na okraj lesa. Ještì než do nìj vkroèíme, jdeme vpravo a na další køižovatce vlevo. Lovèickou ulicí pokraèujeme až na køížení s komunikací Malšovická. NATURA 2000 Blatov a Xaverovský háj (1) Západní èást velkého lesního celku na východním okraji Prahy, mezi mìstskými èástmi Klánovice a Horní Poèernice. Lesní komplex s dominantními acidofilními doubravami a chudými dubohabøinami s reliktem bezkolencové louky na pramenném horizontu. Z historických záznamù je známo, že oblast nebyla souvisle zalesnìna, na území lesního komplexu se nalézalo nìkolik vesnic, které po jejich zániku bìhem tøicetileté války pohltil i s okolními polnostmi les. V posledních nìkolika málo desetiletích je patrné velmi výrazné rozpínaní zástavby rodinných domkù a útlum zemìdìlské èinnosti. 128 Hlavním biotopem komplexu jsou kyselé doubravy a na suchých místech doubravy. Druhové složení kyselých doubrav je chudé a monotónní. V bezkolencových doubravách se hojnì vyskytuje bøíza pýøitá a místy i nìkolik dalších chladnomilnìjších druhù rostlin, což je z hlediska celkovì teplé Velké Prahy floristicky pozoruhodné. Na hlubších, ale ne pøíliš vlhkých hnìdozemích se vyskytují lipové doubravy patøící již do dubohabøin.

5 7 Dub letní v Klánovicích (ulice Malšovická)*** A už pøi vstupu do ní vidíme nalevo hned u plotu mohutný památný dub, který má korunu èásteènì i nad komunikací. Strom je významný svým vzrùstem a stáøím. Jedná se o zbytek pùvodního porostu. Dub je také hranièním stromem, protože polovina parcely na které døevina roste, byla vždy lesním pozemkem. Ještì pøed nìkolika lety bylo možné i v okolních zahradách spatøit více podobných velikánù. Dub, jehož obvod má 385 cm, se zhruba ve tøech metrech nad zemí vìtví ve dva mohutné kmeny, které spoleènì vytváøejí rozložitou korunu sahající do výšky 24 m. Za památný strom byl vyhlášen v roce Rozložitou korunu deštníkovitého tvaru má dub v Klánovicích v ulici Malšovická Zde naše vycházka konèí. Pokud máme ještì èas a chu, tak se mùžeme projít po Klánovickém lese, který je protkán spoustou znaèených i neznaèených cest. Vede jím i nauèná stezka, která má zaèátek i konec u nádraží. Mùžeme tak docenit krásu a dùležitost zachování tohoto v Praze unikátního lesního komplexu. Nejbližší autobusová zastávka je v blízkosti základní školy, kolem které jsme procházeli. Do centra mìsta se rychle dostaneme vlakem linky S1 ze zastávky Praha-Klánovice, ke které odtud dojdeme, když budeme kopírovat hranici lesa. Znamená to vrátit se ulicí Lovèickou, pak pokraèovat Blešnovskou a komunikace U Trativodu nás dovede pøímo k nádražní budovì. NATURA 2000 Blatov a Xaverovský háj (2) Jejich bylinné patro je rovnìž nepøíliš bohaté. Druhovì bohatší èernýšové dubohabøiny se nevyskytují èasto. Malé druhové bohatství bylinného patra lesních porostù je zpùsobeno i tím, že se v lesích vyskytují pozùstatky zaniklých støedovìkých vsí a celá oblast byla poté druhotnì zalesnìna. V úzkém pruhu lesa pøiléhajícího k rybníku na severním okraji Xaverovského háje se vyskytuje nepøíliš zachovalý údolní jasanovo-olšový luh. Na obnaženém dnì a v pobøeží navazujících rybníkù rostou kosatec žlutý a vzácný šáchor hnìdý. V závìru rybníka se vyskytují porosty vodních makrofyt s bublinatkou jižní. V jižní èásti komplexu je zahrnuto nìkolik tùnìk podél železnièní trati vzniklých pøi její stavbì. Zde se vyvinula mezotrofní a místy až rašelinná spoleèenstva, napø. Sphagnum cuspidatum, violka bahenní a kozlík dvoudomý v mozaice s mokøadními vrbinami. V tùòkách se krom bìžného okøehku menšího vyskytuje i bublinatka jižní. Jedná se o pomìrnì rozsáhlé plochy pøírodì 129 blízkých biotopù na okraji velkomìsta. Velký význam má území i z hlediska ochrany genofondu.

1. Celkový pohled na lesní část, olšina s porostem ostřice třeslicovité.

1. Celkový pohled na lesní část, olšina s porostem ostřice třeslicovité. 7. Přírodní rezervace Novodvorský močál Na jihovýchodním okraji Panských Nových Dvorů tam, kde začíná lesní komplex bývalého vojenského lesa a kde byl kdysi rybník, vzniklo samovolnou sukcesí (vývojem)

Více

Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech

Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Zpracováno v rámci projektu " Vzdělávání pro konkurenceschopnost - konkurenceschopnost pro

Více

Text: Jan Moravec. Co cestou uvidíme? Především velice pestrou ukázku vesměs teplomilných přírodních společenstev. V S O U L A D U S P Ř Í R O D O U

Text: Jan Moravec. Co cestou uvidíme? Především velice pestrou ukázku vesměs teplomilných přírodních společenstev. V S O U L A D U S P Ř Í R O D O U Text: Jan Moravec Chlum je v naší republice poměrně běžné jméno, znamená totiž zalesněné návrší. Tak i naučných stezek s tímto názvem najdeme několik. Ta asi nejznámější vede dějištěm Bitvy u Hradce Králové,

Více

1. Palkovické hůrky se zvedají z údolí Ostravice hned za městem.

1. Palkovické hůrky se zvedají z údolí Ostravice hned za městem. 17. Krajinou Palkovických hůrek Palkovické hůrky jsou při pohledu z Ostravské pánve směrem k jihu k Moravskoslezským Beskydám prvním vyšším horským pásmem prudce se zvedajícím nad mírně zvlněnou plošinou.

Více

Libín. Vybavenost obce Požární zbrojnice Hostinec Hřiště Knihovna Hřbitov Ubytování

Libín. Vybavenost obce Požární zbrojnice Hostinec Hřiště Knihovna Hřbitov Ubytování Libín Zpracováno v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností České Budějovice. Vybavenost obce Požární

Více

Na nejvyšší vrcholy Slezských Beskyd

Na nejvyšší vrcholy Slezských Beskyd Na nejvyšší vrcholy Slezských Beskyd Naše putování začíná ve městě Szczyrk. To bylo založeno v 16. století, přičemž ve 30. letech 17. století zde žilo asi 100 obyvatel, kteří se živili zemědělstvím a pastevectvím.

Více

Zjištění a vyhodnocení udržitelného rozvoje území (Zpracováno v souladu s požadavky 4, odst. 1, části. 1. bodu b) vyhlášky č. 500/2006 Sb.

Zjištění a vyhodnocení udržitelného rozvoje území (Zpracováno v souladu s požadavky 4, odst. 1, části. 1. bodu b) vyhlášky č. 500/2006 Sb. Střížov zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností České Budějovice. Vybavenost obce Požární

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 1112/62/2016 část B)

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 1112/62/2016 část B) ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 1112/62/2016 část B) NEMOVITÁ VĚC: Pozemky, pozemky p.č. 277, 296/3, 298/12, 704/5, 704/8, 704/9, 711/9, 711/13, 713/4, 725, 726, 727, 728, 729, 730, 731, 753/4, 1018/2,

Více

ÚZEMNÍ PLÁN VNOROVY ZÁZNAM O ÚČINNOSTI. Funkce: Podpis: Razítko: A - TEXTOVÁ ČÁST. Institut regionálních informací, s.r.o.

ÚZEMNÍ PLÁN VNOROVY ZÁZNAM O ÚČINNOSTI. Funkce: Podpis: Razítko: A - TEXTOVÁ ČÁST. Institut regionálních informací, s.r.o. ÚZEMNÍ PLÁN VNOROVY ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Správní orgán, který územní plán vydal: Zastupitelstvo obce Vnorovy Číslo jednací: 09/Z05/11 Datum vydání: 3. 10. 2011 Datum nabytí účinnosti: Oprávněná úřední osoba

Více

H O L Á S E C K Á J E Z E R A

H O L Á S E C K Á J E Z E R A Přírodní památka H O L Á S E C K Á J E Z E R A Botanický průzkum Autor: Ing. Jindřich Šmiták Česká 32 602 00 Brno Datum zpracování: duben-červenec 2012 1. Stručná charakteristika Přírodní památka Holásecká

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz běháme po Praze a okolí Miloš Škorpil Viktor Machek Petr Syblík Grada Publishing běháme Miloš Škorpil, Viktor Machek, Petr Syblík BĚHÁME PO PRAZE

Více

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY ÚZEMNÍ PLÁN JANKOV vydaný Zastupitelstvem obce Jankov formou OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Projektant: Ing. arch. Dana Pavelková, ČKA 01633 architektonický ateliér ARSPRO Tovární 118, 381 01 Český Krumlov arspro.ck@worldonline.cz

Více

tripsforaday.com Kvilda, Strážný Kvilda (Šumava), Česká Republika Cyklo trasa 42,180 km Mapa

tripsforaday.com Kvilda, Strážný Kvilda (Šumava), Česká Republika Cyklo trasa 42,180 km Mapa tripsforaday.com Kvilda, Strážný Kvilda (Šumava), Česká Republika Cyklo trasa Mapa 42,180 km Střední 374 m tripsforaday.com Kvilda (Šumava), Česká Republika Itinerář Parkoviště na Kvildě pod sjezdovkou

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 840/19/2015

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 840/19/2015 ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 840/19/2015 NEMOVITÁ VĚC: Pozemky, p.č. 209/1 v k.ú. Střížkov u Třebíče a obci Vladislav, zapsané na LV č. 246, vedené u Katastrálního úřadu pro Vysočinu, KP Třeíč

Více

ÚPO KAMENEC U POLIČKY

ÚPO KAMENEC U POLIČKY 1 ZMĚNY č.1 ÚPO KAMENEC U POLIČKY II.1 ODŮVODNĚNÍ Zpracovatel: ing.arch.milan Vojtěch, Nerudova 77, 533 04 Sezemice Pořizovatel: Městský úřad Polička Datum: Září 2008 2 Obsah: A. Vyhodnocení koordinace

Více

Plány péče o území ve správě pozemkových spolků. Na pramenech

Plány péče o území ve správě pozemkových spolků. Na pramenech Plány péče o území ve správě pozemkových spolků Pozemkový spolek pro přírodu a památky Podblanicka Na pramenech 1. Základní údaje 1.1. Název území Na pramenech je převzatý pomístní název. 1.2. Lokalizace

Více

B. KONCEPCE ROZVOJE ÚZEMÍ OBCE, OCHRANY A ROZVOJE JEHO HODNOT

B. KONCEPCE ROZVOJE ÚZEMÍ OBCE, OCHRANY A ROZVOJE JEHO HODNOT A. VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ 1) Řešeným územím Územního plánu Budišovice je správní území obce Budišovice, které je tvořeno katastrálním územím Budišovice. Celková rozloha řešeného území je 702 ha. 2)

Více

ABSOLVENTSKÁ PRÁCE ZÁMEK BLATNÁ

ABSOLVENTSKÁ PRÁCE ZÁMEK BLATNÁ Základní škola T. G. Masaryka Blatná, okr. Strakonice ABSOLVENTSKÁ PRÁCE ZÁMEK BLATNÁ Autor práce: Tereza Fořtová, IX. tř. Vedoucí práce: Mgr. Blanka Posavádová Školní rok: 2012/2013 Úvod Zámek Blatná

Více

Průvodce "Průvodce Praha"

Průvodce Průvodce Praha Milíčovský les a rybníky Přírodní park 50 1'16.26"N 14 32'18.72"E byla vyhlášena r. 1988 jako ochrana významných společenstev rostlin a živočichů. má rozlohu 93 ha. Autor článku: Michal Šruta Další informace

Více

Návrh regulačního plánu lokality Pod Čilinou v Rokycanech

Návrh regulačního plánu lokality Pod Čilinou v Rokycanech Návrh regulačního plánu lokality Pod Čilinou v Rokycanech Textová část úprava duben 2010 Návrh regulačního plánu lokality Pod Čilinou v Rokycanech Pořizovatel: Zpracovatel: Městský úřad Rokycany Projektové

Více

Obecní výlet po trase Jeřmanice Milíře a okolí - Rádlo - dne 4. 10. 2014

Obecní výlet po trase Jeřmanice Milíře a okolí - Rádlo - dne 4. 10. 2014 Obecní výlet po trase Jeřmanice Milíře a okolí - Rádlo - dne 4. 10. 2014 Obec Radimovice Vás zve na pěší výlet po trase Jeřmanice Milíře a okolí - Rádlo - Datum: sobota 4.10.2014 - Odjezd z vlakového nádraží

Více

Návrh na vyhlášení zvláště chráněného území a jeho ochranného pásma

Návrh na vyhlášení zvláště chráněného území a jeho ochranného pásma Návrh na vyhlášení zvláště chráněného území a jeho ochranného pásma ve smyslu ustanovení 40 odst. 1 zákona č. 114/1992 Sb. o ochraně přírody a krajiny v platném znění a 4 vyhlášky č. 64/2011 Sb. Přírodní

Více

Návrh ZÁKON. ze dne.. 2014, kterým se mění zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů. Čl. I

Návrh ZÁKON. ze dne.. 2014, kterým se mění zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů. Čl. I Návrh III. ZÁKON ze dne.. 2014, kterým se mění zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I Zákon č. 114/1992

Více

I.A. TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍHO PLÁNU HORNÍ SUCHÁ ÚZEMNÍ PLÁN HORNÍ SUCHÁ I.A. TEXTOVÁ ČÁST PŘÍLOHA Č. 1

I.A. TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍHO PLÁNU HORNÍ SUCHÁ ÚZEMNÍ PLÁN HORNÍ SUCHÁ I.A. TEXTOVÁ ČÁST PŘÍLOHA Č. 1 ÚZEMNÍ PLÁN HORNÍ SUCHÁ I.A. TEXTOVÁ ČÁST PŘÍLOHA Č. 1 1 NÁZEV ZAKÁZKY: ÚZEMNÍ PLÁN HORNÍ SUCHÁ OBJEDNATEL: OBEC HORNÍ SUCHÁ POŘIZOVATEL: MAGISTRÁT MĚSTA HAVÍŘOVA, ODBOR ÚZEMNÍHO ROZVOJE PROJEKTANT: ATELIÉR

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE BLATEC

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE BLATEC STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE BLATEC Říjen 2015 Schváleno Zastupitelstvem Obce Blatec dne ZPRACOVALA: Mgr. Barbora Jurková 1 Strategické plánování představuje důležitý nástroj regionálního rozvoje. Strategie

Více

Zliv Základní informace Zliv 1421 ha 3561 250,6 obyv/km2 Město Zliv Charakteristika

Zliv Základní informace Zliv 1421 ha 3561 250,6 obyv/km2 Město Zliv Charakteristika Zliv Zpracováno v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností České Budějovice. Vybavenost obce Požární

Více

Milí návštěvníci Šumavy,

Milí návštěvníci Šumavy, Milí návštěvníci Šumavy, existuje poměrně velká skupina turistů, kteří cestují po vlastech českých a dokonce vyráží i do světa, přestože se potýkají s nějakým omezením. Každý handicap cestování značně

Více

Foto katalog alergologicky rizikových lokalit v zájmových oblastech území města Olomouce

Foto katalog alergologicky rizikových lokalit v zájmových oblastech území města Olomouce Foto katalog alergologicky rizikových lokalit v zájmových oblastech území města Olomouce Jonáš Gazdík 2014 0 Oblast 5, Envelopa Obr. 1 výsadba lip srdčitých na tř. Kosmonautů (22. 6. 2014) Obr. 2 vrby

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. číslo 52/2011. Odhad obvyklé ceny nemovitosti. (předmětu nedobrovolné dražby)

ZNALECKÝ POSUDEK. číslo 52/2011. Odhad obvyklé ceny nemovitosti. (předmětu nedobrovolné dražby) ZNALECKÝ POSUDEK číslo 52/2011 EURODRAŽBY.CZ a.s. Odhad obvyklé ceny nemovitosti (předmětu nedobrovolné dražby) 6 NEMOVITOST: Rodinný dům 3+1 Adresa nemovitosti: Slavičky 34 Katastrální údaje : Kraj Vysočina,

Více

DUŠNÍKY ÚZEMNÍ PLÁN. POŘIZOVATEL: Městský úřad Roudnice nad Labem. PROJEKTANT: AUA - Agrourbanistický ateliér Praha 6 Šumberova 8

DUŠNÍKY ÚZEMNÍ PLÁN. POŘIZOVATEL: Městský úřad Roudnice nad Labem. PROJEKTANT: AUA - Agrourbanistický ateliér Praha 6 Šumberova 8 DUŠNÍKY ÚZEMNÍ PLÁN POŘIZOVATEL: Městský úřad Roudnice nad Labem PROJEKTANT: AUA - Agrourbanistický ateliér Praha 6 Šumberova 8 říjen 2013 Název územně plánovací dokumentace - ÚPD: Územní plán Dušníky

Více

A. Vymezení zastavěného území 1 B. Základní koncepce rozvoje území města, ochrany a rozvoje jeho hodnot 2 C. Urbanistická koncepce, včetně vymezení

A. Vymezení zastavěného území 1 B. Základní koncepce rozvoje území města, ochrany a rozvoje jeho hodnot 2 C. Urbanistická koncepce, včetně vymezení I. ÚZEMNÍ PLÁN I.A TEXTOVÁ ČÁST Obsah A. Vymezení zastavěného území 1 B. Základní koncepce rozvoje území města, ochrany a rozvoje jeho hodnot 2 C. Urbanistická koncepce, včetně vymezení zastavitelných

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 785-39/2012

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 785-39/2012 ZNALECKÝ POSUDEK č. 785-39/2012 O ceně pozemků p.č. 269, p.č. 351, p.č. 382, vše v k. ú. Dalešice, zapsáno u katastrálního úřadu pro Vysočinu, katastrální pracoviště Třebíč, ve spoluvlastnickém podílu

Více

Hlavatce. Pamětihodnosti

Hlavatce. Pamětihodnosti Hlavatce Zpracováno v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností České Budějovice. Vybavenost obce Hřiště

Více

stupeň ohrožení Silně ohrožený

stupeň ohrožení Silně ohrožený Návrh na vyhlášení zvláště chráněného území ve smyslu ustanovení 40 odst. 1 zákona č. 114/1992 Sb. o ochraně přírody a krajiny v platném znění a 4 vyhlášky č. 64/2011 Sb. Přírodní památka Blatná Datum

Více

Přeložka silnice II/286 Jičín Robousy Valdice

Přeložka silnice II/286 Jičín Robousy Valdice Viz. rozdělovník 2138/ZP/2008-Čr 12.03.2008 Odbor životního prostředí a zemědělství Ing. David Černošek / 188 Oddělení EIA a IPPC dcernosek@kr-kralovehradecky.cz Posuzování vlivů na životní prostředí,

Více

NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU PRŽNO

NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU PRŽNO VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA UDRŽITELNÝ ROZVOJ ÚZEMÍ část B Hodnocení vlivů na lokality soustavy Natura 2000 dle 45i zákona č. 114/1992 Sb. NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU PRŽNO Jan Losík červenec 2012 2 Zpracovatel: Mgr.

Více

Památné stromy pověřeného úřadu Sokolov

Památné stromy pověřeného úřadu Sokolov Památné stromy pověřeného úřadu Sokolov Zpracovala: Bc. Linda Tomeszová, referent odboru životního prostředí V Sokolově, 2012 (poslední aktualizace: 23.2.2015) Bernovský klen Druh dřeviny: javor klen (Acer

Více

ZMĚNY č.1 ÚPO STARÁ PAKA II.1 ODŮVODNĚNÍ

ZMĚNY č.1 ÚPO STARÁ PAKA II.1 ODŮVODNĚNÍ 1 ZMĚNY č.1 ÚPO STARÁ PAKA II.1 ODŮVODNĚNÍ Zpracovatel: ing.arch.milan Vojtěch, Nerudova 77, 533 04 Sezemice Pořizovatel: Městský úřad Nová Paka Datum: Prosinec 2008 2 Obsah: A. Vyhodnocení koordinace

Více

ODŮVODNĚNÍ NÁVRHU ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE NEHVIZDY

ODŮVODNĚNÍ NÁVRHU ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE NEHVIZDY ODŮVODNĚNÍ NÁVRHU ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE NEHVIZDY ÚPRAVA 08/2010 DLE VYHLÁŠKY 500/2006 Sb. ÚVOD Návrh na změnu ÚP byl uplatněn majitelem pozemků. Zadání změny č. 1 bylo schváleno zastupitelstvem

Více

ROZTOKY U KŘIVOKLÁTU

ROZTOKY U KŘIVOKLÁTU ROZTOKY U KŘIVOKLÁTU ÚZEMNÍ PLÁN NÁVRH POŘIZOVATEL: Obecní úřad Roztoky u Křivoklátu PROJEKTANT: AUA - Agrourbanistický ateliér Praha 6 Šumberova 8 říjen 2012 Název územně plánovací dokumentace - ÚPD:

Více

PUTOVÁNÍ S LOKOMOTIVOU BEZ KOLEJÍ

PUTOVÁNÍ S LOKOMOTIVOU BEZ KOLEJÍ PUTOVÁNÍ S LOKOMOTIVOU BEZ KOLEJÍ 28. 5.2016 Pojďte si protáhnout údolím řeky CELKOVÁ TRASA: 14,4 KM START 1 - ŠERPOVÉ (14,4 KM) Filipova Huť (rozcestí) Modrava (po zelené značce) Hradlový most Rechle

Více

PROGRAM ROZVOJE OBCE KVÍTKOV NA OBDOBÍ LET

PROGRAM ROZVOJE OBCE KVÍTKOV NA OBDOBÍ LET PROGRAM ROZVOJE OBCE KVÍTKOV NA OBDOBÍ LET 2015-2020 Úvod Program rozvoje obce Kvítkov můžeme definovat jako strategický koncepční materiál, jehož cílem je vymezit hlavní oblasti v rámci rozvoje obce v

Více

Popis stavebních úseků - Vyhledávací studie cyklostezek a cyklotras: Homole, Litvínovice, Planá u ČB, letiště ČB. povrch. šířka kom.

Popis stavebních úseků - Vyhledávací studie cyklostezek a cyklotras: Homole, Litvínovice, Planá u ČB, letiště ČB. povrch. šířka kom. Páteřní cyklotrasa přeložka stávající cyklotrasy - začátek řešené oblasti na komunikaci vedoucí po okraji Stromovky, návaznost na stávající vedení cyklotrasy (vedoucí z centra ČB) místní asfaltová, šířky

Více

Vyhodnocení předpokládaných důsledků navrhovaného řešení na zemědělský půdní fond (dle příl. č.3 k vyhlášce 13/1994 Sb. o ochraně půdního fondu)

Vyhodnocení předpokládaných důsledků navrhovaného řešení na zemědělský půdní fond (dle příl. č.3 k vyhlášce 13/1994 Sb. o ochraně půdního fondu) Vyhodnocení předpokládaných důsledků navrhovaného řešení na zemědělský půdní fond (dle příl. č.3 k vyhlášce 13/1994 Sb. o ochraně půdního fondu) (Zemědělská příloha) OBSAH: 1. Údaje o pozemcích dotčené

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 698/04/16

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 698/04/16 ZNALECKÝ POSUDEK č. 698/04/16 o ceně nemovitosti - pozemků uvedených na LV č.369 a č.511 v k.ú.načešice a pozemků uvedených na LV č.187, č.346 a č.375 v k.ú.kostelec u Heřmanova Městce Objednavatel znaleckého

Více

Čelákovice. Územní plán Čelákovic ideový návrh. město na řece, město kontrastů, život mezi Labem a polem. textová část

Čelákovice. Územní plán Čelákovic ideový návrh. město na řece, město kontrastů, život mezi Labem a polem. textová část Územní plán Čelákovic ideový návrh textová část Čelákovice město na řece, město kontrastů, život mezi Labem a polem Propojování, prolínání, sjednocování... Seznam příloh: A.1 - Hlavní výkres, měř. 1 :

Více

Zliv Základní informace Zliv 1421 ha 3635 256 obyv/km2 3718 261 obyv/km2 Město Zliv Charakteristika

Zliv Základní informace Zliv 1421 ha 3635 256 obyv/km2 3718 261 obyv/km2 Město Zliv Charakteristika Zliv zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností České Budějovice. Vybavenost obce Požární

Více

www.vyletynaden.cz ČB, Bavorovice, ZOO, Nám. ČB České Budějovice a okolí, Česká Republika 23,790 km Cyklo trasa Mapa

www.vyletynaden.cz ČB, Bavorovice, ZOO, Nám. ČB České Budějovice a okolí, Česká Republika 23,790 km Cyklo trasa Mapa www.vyletynaden.cz ČB, Bavorovice, ZOO, Nám. ČB České Budějovice a okolí, Česká Republika Cyklo trasa 23,790 km Snadná 29 m Mapa www.vyletynaden.cz Itinerář České Budějovice a okolí, Česká Republika Náměstí

Více

AUDIT OBLASTÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE K HODNOCENÍ KATEGORIE A MA21. Téma: 4 DOPRAVA

AUDIT OBLASTÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE K HODNOCENÍ KATEGORIE A MA21. Téma: 4 DOPRAVA AUDIT OBLASTÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE K HODNOCENÍ KATEGORIE A MA21 Téma: 4 DOPRAVA MÍSTO: VSETÍN VYPRACOVALI: PRACOVNÍCI MĚSTSKÉHO ÚŘADU VSETÍN ve spolupráci s ČSAD VSETÍN OBDOBÍ HODNOCENÍ: 2012 Oblast 4.1

Více

Nová Ves. Vybavenost obce Knihovna Mateřská škola Obchody Hostinec Pošta Benzínová pumpa Hřiště Požární zbrojnice

Nová Ves. Vybavenost obce Knihovna Mateřská škola Obchody Hostinec Pošta Benzínová pumpa Hřiště Požární zbrojnice Nová Ves Zpracováno v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností České Budějovice. Vybavenost obce Knihovna

Více

EV4. Cyklostezka EuroVelo 4, H. Počernice Polabí.

EV4. Cyklostezka EuroVelo 4, H. Počernice Polabí. Cyklostezka EuroVelo 4, H. Počernice Polabí. Mezinárodní cyklostezka EuroVelo 4 (západní Čechy jižní Morava) má v úseku z Prahy po Labe na území hl. města Prahy (po Čertousy) značení EV4 a také A 26. Na

Více

Historie Žehuňského rybníka

Historie Žehuňského rybníka Historie Žehuňského rybníka Vyslovíme-li jméno obce Žehuň, většinou se mnohému vybaví rozsáhlá vodní plocha rybníka. Připomeňme si proto stručně jeho historii. Když Jan a Bernard z Valdštejna přenechali

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 715/68/2014 NEMOVITOST: Pozemky, zapsané na LV č. 3877 pro k.ú. Hořejší Vrchabí a obec Vrchlabí, vedené u KP Trutnov Katastrální údaje : Kraj Královéhradecký, okres

Více

b. ZÁKLADNÍ KONCEPCE ROZVOJE ÚZEMÍ OBCE, OCHRANY A ROZVOJE JEHO HODNOT

b. ZÁKLADNÍ KONCEPCE ROZVOJE ÚZEMÍ OBCE, OCHRANY A ROZVOJE JEHO HODNOT V. SROVNÁVACÍ TEXT a. VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ Obec má 1 katastrální území k. ú. Dlouhoňovice o výměře 390 ha. Hranice zastavěného území byla stanovena v souladu s 58 zákona č. 183/2006 Sb., o územním

Více

ORGANIZAČNÍ POKYNY A POPIS PĚŠÍ

ORGANIZAČNÍ POKYNY A POPIS PĚŠÍ ORGANIZAČNÍ POKYNY A POPIS PĚŠÍ TRASY VH 50 Pátek 11. 9. 2015 16:30 20:00 Příjezd účastníků, registrace a ubytování Masarykova kolej, Thákurova 1, 160 41, Praha 6. Účastnící obdrží startovní balíček s

Více

horizont celého mladšího holocénního období kolonizace pralesů na Českomoravské vysočině

horizont celého mladšího holocénního období kolonizace pralesů na Českomoravské vysočině Obnovená pastva ovcí v NPR Mhl Mohelenská káhd hadcová step Doc. Ing. Pavel Veselý, CSc. Mendelova univerzita v Brně Ústav výživy zvířat a pícninářství Spolehlivé literární prameny k dispozici z 18. století

Více

Číslo 15/2009 Vyšlo 11.9.2009

Číslo 15/2009 Vyšlo 11.9.2009 INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 15/2009 Vyšlo 11.9.2009 Obsah Tramvajová výluka v Modřanech... 1 Evropský týden mobility Den Eska... 1 Program Dne Eska v pondělí 21.9.2009... 2 Evropský týden mobility... 3

Více

PROJEKT - KRNSKÁ STEZKA

PROJEKT - KRNSKÁ STEZKA PROJEKT - KRNSKÁ STEZKA Vytvořily děti z Dětského domova Krnsko příspěvkové organizace: trasa 1: Aneta Daová, Michal Stuchlík, Emílie Oláhová, Adam Oláhvedoucí Petr Špaček, Trasa2: Leona Daová, Hana Abbasová,

Více

Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 14127001 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2012)

Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 14127001 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2012) Základní údaje o obci Název obce Strachotín Typ obec Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 14127001 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2012) 51,7 ha Počet obyvatel (dle SLBD 2011)

Více

Průvodce "Karlova Studánka"

Průvodce Karlova Studánka Hora Praděd 50 4'59.08"N 17 13'57.58"E Nejvyšší a nejnavštěvovanější vrchol Moravy určitě upoutá svou výškou (1492 m) a možnostmi vyžití, hlavně sportovními. Poskytuje podmínky pro pěší turistiku, sjezdové

Více

PROGRAM ROZVOJE OBCE ŽERANOVICE

PROGRAM ROZVOJE OBCE ŽERANOVICE PROGRAM ROZVOJE OBCE ŽERANOVICE NA OBDOBÍ LET 2015-2020 Tento dokument schválilo Zastupitelstvo obce Žeranovice na svém 9. zasedání dne 8. ledna 2016 usnesením č. 9/5. Platnost od 8. ledna 2016. PROGRAM

Více

Poloha obce. Obec se rozkládá 3 km západně od Zlína po obou březích Dřevnice v nadmořské výšce 208 m n.m.

Poloha obce. Obec se rozkládá 3 km západně od Zlína po obou březích Dřevnice v nadmořské výšce 208 m n.m. LOUKY nad Dřevnicí Poloha obce Obec se rozkládá 3 km západně od Zlína po obou březích Dřevnice v nadmořské výšce 208 m n.m. Podnebí je zde podle místní kroniky pro zdraví lidí i zvířectva jakož i pro rostlinstvo

Více

Louka v Jinošovském údolí

Louka v Jinošovském údolí Ochranářský plán Louka v Jinošovském údolí 2015-2024 Pozemkový spolek pro přírodu a památky Podblanicka 1. Základní údaje 1.1. Název lokality Jinošovské údolí 1.2. Lokalizace Kraj: Středočeský Okres: Benešov

Více

7. CESTOVNÍ RUCH. Cykloturistika

7. CESTOVNÍ RUCH. Cykloturistika 7. CESTOVNÍ RUCH Okolí Kuřimi je díky rozmanitým lesním komplexům chráněným jako přírodní parky, blízkosti Babího lomu, Zlobice, Brněnské přehrady součástí nejbližšího a nejvýznamnějšího rekreačního zázemí

Více

Cyklotrasy Pobeskydí

Cyklotrasy Pobeskydí Cyklotrasy Pobeskydí 36 km 33 km 50 km 40 km 30 km Z Fryčovic po startu vyjedete vpravo směrem na Rychaltice po cyklostezce 6006. Za mostem v Rychalticích podjedete hlavní silnici a odbočíte vpravo na

Více

Průvodce "Bělá, Jeseníky"

Průvodce Bělá, Jeseníky Chata Chata Švýcárna 50 5'56.97"N 17 12'56.21"E Na nejfrekventovanější části hlavní hřebenové trasy Jeseníků, mezi Červenohorským sedlem a nejvyšší horou Moravy - Pradědem, leží na svahu Malého Děda v

Více

Obsah. Redakční sloupek

Obsah. Redakční sloupek Ročník:1 Číslo:3 1 Obsah 3. Něco z historie tratí a lokomotiv 4. Historické dny tramvají v Pražské MHD 5. Zajímavosti z metra 6. Historie železnice v Českých zemích 8. Foto čísla, sběratelská karta Redakční

Více

OBCE S E L O U T K Y

OBCE S E L O U T K Y ÚZEMNÍ PLÁN OBCE S E L O U T K Y A. TEXTOVÁ ČÁST Vyhodnocení dopadu řešení ÚPn na ZPF a PUPFL půdní fond a na pozemky určené k plnění funkce lesa Pořizovatel: Obec Seloutky Zpracovatel: ing.arch.petr Malý

Více

Komu: Zadavateli územního plánu, Městu Týništi nad Orlicí Pořizovateli územního plánu, Městskému úřadu Kostelec nad Orlicí

Komu: Zadavateli územního plánu, Městu Týništi nad Orlicí Pořizovateli územního plánu, Městskému úřadu Kostelec nad Orlicí Komu: Zadavateli územního plánu, Městu Týništi nad Orlicí Pořizovateli územního plánu, Městskému úřadu Kostelec nad Orlicí Věc: Připomínky k návrhu územního plánu Města Týniště nad Orlicí S odkazem na

Více

Příprava výstavby splaškové kanalizace

Příprava výstavby splaškové kanalizace Příloha 3 kroniky obce Ludgeřovice za rok 2007 Příprava výstavby splaškové kanalizace Splašková kanalizace v naší obci má být součástí kanalizačního systému, který bude odvádět splašky z Markvartovic,

Více

Plán společných zařízení

Plán společných zařízení OBSAH: G. Dokumentace technického řešení plánu společných zařízení G.1. Opatření sloužící ke zpřístupnění pozemků (pouze cesty hlavní a vedlejší cesty pro rekonstrukci) Doplňující podklady Textové přílohy

Více

CHKO Litovelské Pomoraví

CHKO Litovelské Pomoraví CHKO Litovelské Pomoraví AOPK ČR Správa chráněné krajinné oblasti Litovelské Pomoraví Správa CHKO Litovelské Pomoraví, Husova ul. 906/5, Litovel Společenský význam ZCHÚ a Správa CHKO Litovelské Pomoraví

Více

Územní studie "Pod Akátovou alejí" Jistebník

Územní studie Pod Akátovou alejí Jistebník Územní studie "Pod Akátovou alejí" Jistebník Obsah kompletního elaborátu: Textová a tabulková část Grafická část 01. HLAVNÍ VÝKRES - KOORDINACE 1:2000 A2 02. DOPRAVA 1:1000 A1 03. VODNÍ HOSPODÁŘSTVÍ 1:1000

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2014 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 124 Rozeslána dne 18. prosince 2014 Cena Kč 83, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2014 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 124 Rozeslána dne 18. prosince 2014 Cena Kč 83, O B S A H : Ročník 2014 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 124 Rozeslána dne 18. prosince 2014 Cena Kč 83, O B S A H : 307. Nařízení vlády o stanovení podrobností evidence využití půdy podle uživatelských vztahů

Více

b) koncepce rozvoje území obce, ochrana a rozvoj jeho hodnot

b) koncepce rozvoje území obce, ochrana a rozvoj jeho hodnot Město Javorník Č.J.: MEJV/791/2013 Datum 18.3.2013 OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Zastupitelstvo města Javorník, příslušné podle 6 odstavce 5 písm. c) zákona 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu,

Více

Návrh zadání změny č. 3 územního plánu města Nová Včelnice

Návrh zadání změny č. 3 územního plánu města Nová Včelnice Návrh zadání změny č. 3 územního plánu města Nová Včelnice Vypracoval: Městský úřad Nová Včelnice ve spolupráci s oprávněnou osobou březen 2011 úvod Požadujeme prověřit odůvodněnost návrhů na změny s ohledem

Více

Obec Věrovany. Strategický plán rozvoje obce Věrovany pro období 2016-2020

Obec Věrovany. Strategický plán rozvoje obce Věrovany pro období 2016-2020 Obec Věrovany Strategický plán rozvoje obce Věrovany pro období 2016-2020 1 Obsah STRATEGICKÝ PLÁN... 3 STRUČNÁ CHARAKTERISTIKA OBCE... 3 1. Charakteristika obce Věrovany... 3 Základní údaje... 3 Geografická

Více

STUDIE ÚPRAVY OKOLÍ PŘECHODU PRO CHODCE PŘED ZŠ V PRAZE KLÁNOVICÍCH

STUDIE ÚPRAVY OKOLÍ PŘECHODU PRO CHODCE PŘED ZŠ V PRAZE KLÁNOVICÍCH České vysoké učení technické v Praze FAKULTA DOPRAVNÍ http://www.fd.cvut.cz STUDIE ÚPRAVY OKOLÍ PŘECHODU PRO CHODCE PŘED ZŠ V PRAZE KLÁNOVICÍCH Listopad 2009 Odpovědný řešitel: Řešitel: Ing. Josef Kocourek,

Více

Jankov. Charakteristika

Jankov. Charakteristika Jankov Zpracováno v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností České Budějovice. Vybavenost obce Knihovna

Více

O poznání méně pozornosti přitahuje Nízký Jeseník, jehož nadmořská výška dosahuje pouze 800 m nad mořem.

O poznání méně pozornosti přitahuje Nízký Jeseník, jehož nadmořská výška dosahuje pouze 800 m nad mořem. Jeseníky Hrubý Jeseník je geomorfologický celek a dominantní pohoří Slezska a části severní Moravy, které patří ke Krkonošsko-jesenické subprovincii (respektive k Sudetům) jako jejich nejvýchodnější část.

Více

252/2. 9. funkční období USNESENÍ

252/2. 9. funkční období USNESENÍ 252/2 9. funkční období 252/2 USNESENÍ Výboru pro hospodářství, zemědělství a dopravu č. 212 ze dne 15. května 2014 SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 9. FUNKČNÍ OBDOBÍ VÝBOR PRO HOSPODÁŘSTVÍ, ZEMĚDĚLSTVÍ

Více

Životní prostředí, doprava a energetika. analytický podklad. Mgr. Alena Dodoková, MěÚ Mariánské Lázně Ing. Tomáš Vlasák, BERMANGROUP,s.r.o.

Životní prostředí, doprava a energetika. analytický podklad. Mgr. Alena Dodoková, MěÚ Mariánské Lázně Ing. Tomáš Vlasák, BERMANGROUP,s.r.o. Životní prostředí, doprava a energetika analytický podklad Autoři: Mgr. Alena Dodoková, MěÚ Mariánské Lázně Ing. Tomáš Vlasák, BERMANGROUP,s.r.o. Životní prostředí Mariánské Lázně jsou lázeňským městem,

Více

ÚZEMNÍ STUDIE ŽAMBERK lokalita Pod Žirafou

ÚZEMNÍ STUDIE ŽAMBERK lokalita Pod Žirafou ÚZEMNÍ STUDIE ŽAMBERK lokalita Pod Žirafou Město Žamberk Masarykovo náměstí 166 564 01 Žamberk srpen 2015 ÚZEMNÍ STUDIE ŽAMBERK lokalita Pod Žirafou textová část územní studie návrh k veřejnému projednání

Více

Gymnázium Chotěboř, Jiráskova 637, 583 01 Chotěboř. Závěrečná zpráva. projektu Voda živá tok Barovka

Gymnázium Chotěboř, Jiráskova 637, 583 01 Chotěboř. Závěrečná zpráva. projektu Voda živá tok Barovka Gymnázium Chotěboř, Jiráskova 637, 583 01 Chotěboř Závěrečná zpráva projektu Voda živá tok Barovka 1 Předmluva Vážení čtenáři, právě čtete závěrečnou zprávu obsahující naše poznatky z výzkumu na toku Barovka,

Více

ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DĚTENICE za období 2010-2014

ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DĚTENICE za období 2010-2014 ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DĚTENICE za období 2010-2014 na základě ustanovení 55 odst.1 zákona č.183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů (dále jen: stavební

Více

ORGANIZAČNÍ POKYNY A POPIS

ORGANIZAČNÍ POKYNY A POPIS ORGANIZAČNÍ POKYNY A POPIS CYKLOTRASY 67 KM Pátek 11. 9. 2015 16:30 20:00 Příjezd účastníků, registrace a ubytování Masarykova kolej, Thákurova 1, 160 41, Praha 6. Účastnící obdrží startovní balíček s

Více

Vlečka 4260 Prefa Pardubice, Rašovice

Vlečka 4260 Prefa Pardubice, Rašovice Vlečka 4260 Prefa Pardubice, Rašovice Datum průzkumu: 30.3.2014. Stav vlečky: snesená. Základem je přehledová mapa oblasti (výřez z cyklomapy): Prům. značí průmyslový areál podniku BETONIKA spol. s r.o.

Více

Změna č. 6 ÚP obce Dolní Morava

Změna č. 6 ÚP obce Dolní Morava VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA UDRŽITELNÝ ROZVOJ ÚZEMÍ část B Hodnocení vlivů na lokality soustavy Natura 2000 dle 45i zákona č. 114/1992 Sb. Změna č. 6 ÚP obce Dolní Morava Jan Losík, Alice Háková říjen 2013 2

Více

19. Park u Sekerovy vily

19. Park u Sekerovy vily 19. Park u Sekerovy vily Na tehdejším okraji Frýdku, na křižovatce ulic Staroměstské a Slezské, si v roce 1898 nechal postavit podnikatel Sekera honosnou vilu podle projektu stavitele Rudolfa Aulegka v

Více

Koncepce rozvoje příměstské rekreace, zvýšení protierozních opatření, revitalizace cestní sítě

Koncepce rozvoje příměstské rekreace, zvýšení protierozních opatření, revitalizace cestní sítě Koncepce rozvoje příměstské rekreace, zvýšení protierozních opatření, revitalizace cestní sítě 2008-2015 VIZE : Krajina za městem je také naší krajinou I. fáze (roky 2008-2010) II. fáze (roky 2010-2015)

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Název obce: Pelhřimov Počet částí obce: 27 Počet katastrálních území: 24 Výměra obce: 9527 ha Počet obyvatel k 1.1.2010: 16707 Hustota

Více

Místní program obnovy vesnice Klínec

Místní program obnovy vesnice Klínec Místní program obnovy vesnice Klínec Na léta 2011 2015 s výhledem do roku 2020 Tento dokument byl projednán na veřejném zasedání zastupitelstva obce konaném dne 15. 12. 2010 a schválen usnesením č. 2/9.

Více

znalec a certifikovaný odhadce Brigádnická 65 621 00 Brno tel./fax: + 602755296 e-mail: svancarova@iol.cz

znalec a certifikovaný odhadce Brigádnická 65 621 00 Brno tel./fax: + 602755296 e-mail: svancarova@iol.cz Znalecký posudek číslo 1682-113/2010 o obvyklé, obecné, tržní hodnotě nemovitostí - spoluvlastnického podílu o velikosti ideální ½ pozemků parcelní č. 175, 223, 499/47 a 645 včetně všech součástí a příslušenství

Více

Příloha 4 k průběžné zprávě č. 2. Dílčí výsledky expedice Norsko 2015 17.7.-28-7. 2015

Příloha 4 k průběžné zprávě č. 2. Dílčí výsledky expedice Norsko 2015 17.7.-28-7. 2015 Příloha 4 k průběžné zprávě č. 2 Název projektu: Realizace záchranného programu pro rdest dlouholistý (Potamogeton praelongus Wulfen) Dílčí výsledky expedice Norsko 2015 17.7.-28-7. 2015 4.12.2015 Program

Více

1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Akce: Chodník směr Dubné Čakov, Dubné Stupeň: DSP B.6 Bezbariérové užívání 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 1.1 Stavba Název stavby: Místo stavby: Katastrální území: Kraj: Druh stavby: Druh dokumentace: Chodník směr

Více

Pracovní verze. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 2014. o stanovení podrobností evidence využití půdy podle uživatelských vztahů

Pracovní verze. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 2014. o stanovení podrobností evidence využití půdy podle uživatelských vztahů Pracovní verze NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 2014 o stanovení podrobností evidence využití půdy podle uživatelských vztahů Vláda nařizuje podle 3a odst. 4 a odst. 5 písm. f), 3i, 3l a 3m zákona č. 252/1997 Sb.,

Více

Cílem je realizace inventarizačních průzkumů vybraných skupin organismů na níže uvedených lokalitách.

Cílem je realizace inventarizačních průzkumů vybraných skupin organismů na níže uvedených lokalitách. Cílem je realizace inventarizačních průzkumů vybraných skupin organismů na níže uvedených lokalitách. motýli Průzkum bude zaměřen na denní i noční motýly. Výstupem bude zpráva se seznamem nalezených druhů

Více

Rekapitulace Jakostního modelu povodí Jihlavy, jeho aktualizace a rozšíření pod VD Dalešice. 3.12.2015 Ing. Roman Hanák

Rekapitulace Jakostního modelu povodí Jihlavy, jeho aktualizace a rozšíření pod VD Dalešice. 3.12.2015 Ing. Roman Hanák Rekapitulace Jakostního modelu povodí Jihlavy, jeho aktualizace a rozšíření pod VD Dalešice 3.12.2015 Ing. Roman Hanák Aktualizace Jakostního modelu nad VD Dalešice a jeho rozšíření pod VD Dalešice základní

Více

Průvodce "Praha" Průhonický park. GPS poloha:

Průvodce Praha Průhonický park. GPS poloha: Průhonický park Přírodní park 50 0'6.37"N 14 33'37.22"E Přírodně krajinářský park na rozloze 250 ha. v členitém údolí potoka Botiče a jeho přítoků. Byl založen v roce 1885 hrabětem Arnoštem Emanuelem Silva-Tarouc.

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn. SZn. S-MHMP-107893/2007/00PNI/EIA/351-2/Nov Vyøizuje/linka Ing. Novotný/4278 Datum 02.08.2007 ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO

Více