Zápis. 4. ze zasedání Akademického senátu PF UP dne 18. prosince 2008

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis. 4. ze zasedání Akademického senátu PF UP dne 18. prosince 2008"

Transkript

1 Zápis. 4 ze zasedání Akademického senátu PF UP dne 18. prosince 2008 Pítomni: 20 len AS PF, dkan: prof. J. Ševík prodkani: prof. T. Opatrný, prof. I. Frébort, doc. J. Molnár vedoucí studijního oddlení: D. Gronychová hosté: prof. M. Mašlá, prof. M. Dušek, Jan Michalika, Zdenk Opravil omluveni: dr. M. Duchoslav Schválený program zasedání Senátu : 1. Kontrola zápisu z jednání Senátu ze dne Návrh na zízení regionálních výzkumných center 3. Návrh zmny Studijního a zkušebního ádu UP 4. Zmna statutu UP (logo) 5. Rzné Zasedání zahájila a ídila pedsedkyn AS PF dr. Smolová. Pi zahájení bylo pedáno ocenní Janu Michalikovi za bezplatné dárcovství krve. Bod 1. Zápis byl pijat bez pipomínek Bod 2. Návrh na zízení regionálních výzkumných center Akademickému senátu byl pedložen prodkanem prof. I. Frébortem návrh na zízení regionálních výzkumných center: Centrum regionu Haná pro biotechnologický a zemdlský výzkum a Regionální centrum pokroilých technologií a materiál. Jednotlivá centra byla prezentována vetn projekt, které jsou pipravovány v rámci Operaního programu Výzkum a vývoj pro inovace. Cílem pipravovaných projekt je integrace a podpora vzdlávání, vdy a výzkumu, vybudování výzkumné infrastruktury, vytvoení pracovních míst a rozvoj lidských zdroj. Nová centra budou soustedna do dvou lokalit (Holice a Envelopa). Prof. Frébort prezentoval projekt Centrum regionu Haná pro biotechnologický a zemdlský výzkum (prioritní osa 2, lokalizace: areál Holice). Cílem projektu je centralizace a posílení infrastruktury vdy a výzkumu v této oblasti. Akce je podložena pravomocným územním rozhodnutím a pedbžnou studií proveditelnosti. Termín podání projektu 04/2009.

2 Prof. Mašlá prezentoval projekt Regionální centrum pokroilých technologií a materiál, (prioritní osa 2, lokalizace: areál Envelopa, areál Holice). Projekt je z ásti rekonstrukcí v areálu Envelopa, novostavbou v areálu Holice, pístrojové investice tvoí 35% pedpokládané výše projektu. Cílem je poskytnout pracovní píležitosti odborníkm v aplikovaném fyzikálním, optickém a chemickém výzkumu s orientací na nanotechnologie. Akce je podložena pravomocným územním rozhodnutím a pedbžnou studií proveditelnosti. Termín podání projektu 04/2009. Informativn byl pedstaven i pipravovaný tetí projekt Podpora doktorských studií v pírodních vdách (prioritní osa 4), který v této fázi nepedpokládá zízení samostatného centra. Projekt prezentoval prof. M. Dušek. Projekt zahrnuje stavbu laboratoí a jejich pístrojové vybavení (42% investice), pro pípravu doktorand a mladých výzkumných pracovník v chemických a fyzikálních odbornostech v úzkém propojení s restaurací umleckých památek. Laboratoe by mly být vybaveny tak, aby umožovaly variabilitu pro ešení konkrétního úkolu. Akce je podložena pravomocným územním rozhodnutím. Pipravované vyhlášení výzvy v polovin roku Projekty jsou dlouhodobým úkolem ve spolupráci UP v Olomouci, Mstským úadem v Olomouci a Krajským úadem v Olomouci. Všechny organizace dané projekty podporují. Ped pedložením žádostí projekt je pedložen AS PF návrh na zízení dvou výzkumných center k , která by byla podízena pímo dkanovi fakulty. Vdecká centra by po jejich zízení mla samostatnou strukturu, s oddleným financováním zabezpeeným z prostedk získaných z výzkumné innosti Center (projekt). V následné diskusi vystoupili s podporou zízení Center doc. R. Kubínek, dr. T. Fürst, dr. I. Smolová a doc. Talašová. Diskutována byla otázka zajištní financí pro provoz Center v dalších obdobích (doc. A. Vanžurová), rizik v pípad nepijetí projekt i nedokonených realizací a zabezpeení výuky po pesunu pracovník z kateder na Centra (J. ernek). Na otázky v diskusi odpovídali prof. J. Ševík a prof. I. Frébort. Hlasování 1 Hlasování 1: Souhlasím, aby se hlasovalo o zízení jednotlivých Center samostatn. pro 18 proti 1 zdržel se 1 Závr hlasování: Hlasování bude provedeno samostatn o jednotlivých Centrech. Hlasování 2

3 Hlasování 2: Souhlasím se zízením Centra regionu Haná pro technologický a zemdlský výzkum jako centrální jednotky PF UP v souladu s l. 4 Statutu PF UP. pro 20 Závr hlasování: Zízení Centra regionu Haná pro technologický a zemdlský výzkum bylo schváleno. Hlasování 3 Hlasování 3: Souhlasím se zízením Regionálního centra pokroilých technologií a materiál jako centrální jednotky PF UP v souladu s l. 4 Statutu PF UP. pro 20 Závr hlasování: Zízení Regionálního centra pokroilých technologií a materiál bylo schváleno. Bod 3. Návrh zmny Studijního a zkušebního ádu UP Dne by lenm AS PF UP zaslán jako píloha k jednáni AS návrh nového Studijního a zkušebního ádu UP v Olomouci. Zmny pedstavil doc. J. Molnár. Zásadní pipomínky ped jednáním AS zaslali dr. M. Fukal, dr. T. Fürst a prof. T. Opatrný. Se svými pipomínkami seznámili senátory a bylo rozhodnuto, že diskuse bude probíhat k navrženým zásadním zmnám Studijního a zkušebního ádu. Bylo rozhodnuto, že o zásadních navržených zmnách bude hlasováno jednotliv a v pípad vyslovení souhlasu AS PF UP budou mít pipomínky charakter pipomínky s jednotnou podporou AS PF UP, ostatní doporuení budou uvedena souhrnn formou ostatních pipomínek. V diskusi byl vznesen dr. M. Juklem požadavek o vysvtlení, zda se jedná novou právní normu (nový Studijní a zkušební ád) i o novelizaci stávajícího Studijního a zkušebního ádu. Vysvtlení podal pedseda AS UP doc. R. Kubínek. Dr. Fukal pednesl návrh, aby byly zrušeny indexy, byl jednotn vyhlašován zaátek a konec semestru na celé UP a také navrhl, aby bylo zrušeno ustanovení Studijního a zkušebního ádu, že v pípad, že si student zapíše pedmt C, stává se pro nj povinným pedmtem. Prof. T. Opatrný pednesl pipomínky k ásti III, která se týká doktorských studijních program.

4 AS PF se shodl na tom, že projednávány budou navržené zmny a diskuse se bude v první fázi týkat zásadních zmn oproti stávajícímu Studijnímu a zkušebnímu ádu. Diskutována byla zejména navržená nová klasifikaní stupnice, pevod stávajících známek na nový klasifikaní systém, zaazení Rigorózního ádu do Studijního a zkušebního ádu, problematika zveejování diplomových prací, používání ových adres a otázka stanovení celkového výsledku státní závrené zkoušky. V další ásti jednání bylo hlasováno o zmnách, které jsou zásadní, a AS P UP k nim pijímá jednotné stanovisko: Hlasování 4 Hlasování 4: Souhlasím, aby v l. 17 Uznání zápot, zkoušek a kolokvií byl doplnn odstavec 6 ve znní: Pro úely uznávání absolvovaných zkoušek, které byly klasifikovány klasifikaními stupni 1, 2 píp. 3, se na UP používá následující pevodní tabulka: 1 A, 2 B, 3 D. Závr hlasování: Doplnní odstavce 6 bylo schváleno. Schválen pouze souhlas s pevodem stávajících známek na nový klasifikaní systém. O zpsobu pevodu bude rozhodnuto na dalším jednání AS PF. Diskuse se týkala pevodních vztah, tj. pokud nový systém hodnocení pidal mezi jedniku a dvojku jeden stupe (1,5) a mezi dvojku a trojku také jeden stupe (2,5), bylo by asi logitjší pevést dvojku na C (místo B) a trojku na E (místo D). Ve starém systému byla dvojka (B) prmrná známka, v novém systému je prmrnou známkou C (nepoítáme-li u obou hodnocení nedostaten). Pipomínka se týkala neloginosti pevodu prmrné známky ze starého systému (2,0) na nadprmrnou známku v novém systému (1,5). Hlasování 5 Hlasování 5: Souhlasím, aby v l. 13, odstavec 5 Zkoušky a opravné zkoušky byl návrh standardizován s vtšinov používaným oznaováním na VŠ v R. Závr hlasování: Návrh byl pijat.

5 Prodkan doc. J. Molnár byl poven, aby provil zpsoby oznaování v klasifikaní stupnici na jednotlivých vysokých školách. Na základ jeho doporuení doporuí AS PF UP, aby nový Studijní a zkušební ád reflektoval standardn používané slovní oznaování klasifikaních stup. Hlasování 6 Hlasování 6: Souhlasím, aby v l. 13 Zkoušky a opravné zkoušky byla uvedena nová kvalifikaní stupnice s šesti stupni. Závr hlasování: Zaazení nové kvalifikaní stupnice bylo schváleno. Hlasování 7 Hlasování 7: Souhlasím, aby v l. 13 Zkoušky a opravné zkoušky byla pro oznaování jednotlivých klasifikaních stup používána stupnice s oznaením A F. pro 16 proti 2 zdržel se 1 Závr hlasování: Kvalifikaní stupn A F byly schváleny. Hlasování 8 Hlasování 8: Souhlasím, aby v l. 13 Zkoušky a opravné zkoušky byly ke kvalifikaním stupm A F piazeny latinské názvy. pro 3 proti 6 zdržel se 9 Závr hlasování: Návrh nebyl pijat. S ohledem na skutenost, že Studijní a zkušební ád eší bakaláské, magisterské a doktorské studium a pro rigorózní je samostatný Rigorózní ád, bylo navrženo, aby se Rigorózní ád stal souástí Studijního a zkušebního ádu. Ve VŠ zákonu se rigorózní ízení eší spolu s magisterským programem ( 46 VŠ zákona). Souástí Studijního a zkušebního ádu je rigorózní ízení napíklad na MU v Brn.

6 Hlasování 9 Hlasování 9: Souhlasím, aby souástí Studijního a zkušebního ádu byla i ustanovení rigorózního ádu. Závr hlasování: Doplnní Studijního a zkušebního ádu o rigorózní ád bylo schváleno. Hlasování 10 Hlasování 10: Souhlasím s doplnním l. 24 Doktorský studijní program o ustanovení, že mohou být pro jednotlivé studijní obory zízeny rady doktorských studijních obor, na nž jsou nkteré funkce oborových rad DSP delegovány. Závr hlasování: Doplnní Studijního a zkušebního ádu o možnost zizování rady doktorských studijních obor. Široká diskuse probhla na téma zveejování závrených prací. Byl vysloven názor, že by mla závrenou bakaláskou i magisterskou práci administrovat katedra, vetn zadání a posudk. Doc. L. Luhová prezentovala nesouhlas s elektronickým zveejováním prací, vetn dvod, které spoívají zejména v možnosti zneužití výsledk, které doposud nebyly publikovány. Následná diskuse se týkala elektronické komunikace. J. ernek pednesl pipomínku k l. 7 Prbh studia, kde je pidána informace o povinnosti komunikace pomocí automaticky vygenerované ové adresy s uvedením, že student je v rámci studia na UP povinen (mimo písemnou komunikaci) komunikovat pomocí této adresy, a také je povinen si ji minimáln jedenkrát za týden vybírat.

7 Hlasování 11 Hlasování 11: Souhlasím s vypuštním vty Student je v rámci studia na UP povinen (mimo písemnou komunikaci) komunikovat pomocí této adresy, a také je povinen si ji minimáln jedenkrát za týden vybírat. v l. 7, ods. 11. návrhu Studijního a zkušebního ádu. Závr hlasování: Vypuštní vty bylo schváleno. Hlasování 12 Hlasování 12: Souhlasím, aby ová komunikace byla považována za rovnocenný komunikaní kanál. pro 15 proti 2 zdržel se 2 Závr hlasování: Vysloven souhlas s rovnocenností ové komunikace jako informaního kanálu s písemnou formu komunikace. Diskuse k l. 15 Státní zkouška se týkala hodnocení celkového výsledku státní závrené zkoušky. Pedložen byl návrh na úpravu s následujícím zdvodnním: Pokud dostane student u státní zkoušky z pti známek dv A (1,0) a ti B (1,5), má celkový prmr 1,3 a tedy ješt dostane klasifikaci výborný, pestože pevažující známkou je velmi dobrý, což je nelogické. Návrh na vhodnjší hranici 1,25. Ostatní hranice jsou v poádku, pop. by mohly být vždy na rozhraní dvou hodnot (tj. 1,25 1,75 2,25 2,75 3,00). Další návrh v rovin úvahy se týkal váhy známky z BP nebo DP. Hlasování 13 Hlasování 13: Souhlasím, aby hodnocení A výborný v celkovém výsledku státní zkoušky (l. 15) bylo ponecháno do prmru 1,3 vetn. pro 10 proti 4 zdržel se 4 Závr hlasování: Návrh nebyl pijat.

8 S ohledem na množství návrh a pipomínek bylo rozhodnuto, že se k jejich projednání sejde ješt jednou AS PF UP dne a senátoi budou mít as do zaslat své návrhy a pipomínky. Bod 4. Zmna statutu UP (logo) Pedseda AS UP doc. R. Kubínek informoval o prbhu schvalování dodatku ke Statutu UP. Schválen byl návrh ponechání pvodního loga, což byl i návrh doporuený AS PF UP. Bod 5. Rzné Z asových dvod bylo pesunuto na píští jednání.

9 Závry z jednání AS PF UP dne 18. prosince 2008 AS PF na svém zasedání projednal a schválil zízení nových výzkumných Center jako nových centrálních jednotek PF UP v souladu s l. 4 Statutu PF UP. Jedná se Centrum regionu Haná pro biotechnologický a zemdlský výzkum a Regionální centrum pokroilých technologií a materiál. V souvislosti s návrhem byly AS PF UP pedstaveny pipravované projekty v rámci operaního programu Výzkum a vývoj pro inovace. Projekt 1: Centrum regionu Haná pro biotechnologický a zemdlský výzkum Projekt 2: Regionální centrum pokroilých technologií a materiál Projekt 3: Podpora doktorských studií v pírodních vdách AS PF se zabýval novým návrhem Studijního a zkušebního ádu UP v Olomouci, který obdržel k pipomínkování. Na jednání byly diskutovány zásadní pipomínky, ke kterým byl vysloven jednotný postoj. Diskutována byla zejména navržená nová klasifikaní stupnice, pevod stávajících známek na nový klasifikaní systém, zaazení rigorózního ádu do Studijního a zkušebního ádu, problematika zveejování diplomových prací, používání e- mailových adres a otázka stanovení celkového výsledku státní závrené zkoušky. Výsledkem diskuse je souhlas s následujícími úpravami: uznání absolvovaných zkoušek, které byly klasifikovány klasifikaními stupni 1, 2 píp. 3 a jejich pevedení na novou klasifikaní stupnici; souhlas s novou kvalifikaní stupnicí se šesti stupni; návrh na standardizaci názv klasifikaních stup s vtšinov používaným oznaováním na VŠ v R; zalenní ustanovení rigorózního ádu do Studijního a zkušebního ádu UP; doplnním l. 24 Doktorský studijní program o ustanovení, že mohou být pro jednotlivé studijní obory zízeny rady doktorských studijních obor, na nž jsou nkteré funkce oborových rad DSP delegovány; souhlasné stanovisko k používání ové komunikace jako rovnocenného komunikaního kanálu. S ohledem na významnost této normy bylo rozhodnuto, že k jednání o pipomínkách bude svoláno ješt jedno jednání AS Pf UP dne Souhrnn budou všechny pipomínky zaslány AS UP.

10 Usnesení AS PF UP dne 18. prosince 2008 AS PF schválil s úinností od zízení nových výzkumných Center jako nových centrálních jednotek PF UP v souladu s l. 4 Statutu PF UP. Jako výzkumné centrum bylo schváleno Centrum regionu Haná pro biotechnologický a zemdlský výzkum a Regionální centrum pokroilých technologií a materiál. AS PF UP projednal pedložený návrh Studijního a zkušebního ádu UP a pijal k nmu první ást pipomínek. Souhrnné projednání návrhu bude pedmtem jednání AS PF dne Výsledkem diskuse je souhlas s následujícími úpravami: o uznání absolvovaných zkoušek, které byly klasifikovány klasifikaními stupni 1, 2 píp. 3 a jejich pevedení na novou klasifikaní stupnici; o souhlas s novou kvalifikaní stupnicí se šesti stupni; o návrh na standardizaci názv klasifikaních stup s vtšinov používaným oznaováním na VŠ v R; o zalenní ustanovení rigorózního ádu do Studijního a zkušebního ádu UP; o doplnním l. 24 Doktorský studijní program o ustanovení, že mohou být pro jednotlivé studijní obory zízeny rady doktorských studijních obor, na nž jsou nkteré funkce oborových rad DSP delegovány; o souhlasné stanovisko k používání ové komunikace jako rovnocenného komunikaního kanálu. Píští jednání AS PF: 14. ledna 2009 ve hodin v zasedací místnosti dkanátu PF. Zapsala: Jana Mlochová, Irena Smolová Schválila: RNDr. Irena Smolová, Ph.D., pedsedkyn Akademického senátu PF

Zápis. 5. ze zasedání Akademického senátu PF UP dne 14. ledna 2009

Zápis. 5. ze zasedání Akademického senátu PF UP dne 14. ledna 2009 Zápis. 5 ze zasedání Akademického senátu PF UP dne 14. ledna 2009 Pítomni: 19 len AS PF, dkan: prof. J. Ševík prodkani: prof. T. Opatrný, doc. J. Molnár vedoucí studijního oddlení: D. Gronychová hosté:

Více

Zápis. 2. ze zasedání Akademického senátu PF UP dne 4. ervna 2008

Zápis. 2. ze zasedání Akademického senátu PF UP dne 4. ervna 2008 Zápis. 2 ze zasedání Akademického senátu PF UP dne 4. ervna 2008 Pítomni: 17 len AS PF, dkan: prof. J. Ševík, prodkani: prof. T. Opatrný, prof. I. Frébort, tajemník: dr. P. Velecký omluveni: doc. L. Luhová,

Více

Zápis. 8. ze zasedání Akademického senátu PF UP dne 27. kvtna 2009

Zápis. 8. ze zasedání Akademického senátu PF UP dne 27. kvtna 2009 Zápis. 8 ze zasedání Akademického senátu PF UP dne 27. kvtna 2009 Pítomni: 16 len AS PF, dkan : prof. J. Ševík prodkani : prof. I. Frébort, prof. T. Opatrný, doc. J. Molnár tajemník : dr. P. Velecký hosté

Více

Zápis. 7. ze zasedání Akademického senátu PF UP dne 15. dubna 2009

Zápis. 7. ze zasedání Akademického senátu PF UP dne 15. dubna 2009 Zápis. 7 ze zasedání Akademického senátu PF UP dne 15. dubna 2009 Pítomni: 17 len AS PF dkan : prof. J. Ševík prodkani : prof. T. Opatrný, doc. J. Molnár tajemník : dr. P. Velecký vedoucí studijního oddlení

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 19.ervna 2007

Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 19.ervna 2007 Právnická fakulta Masarykovy univerzity AKADEMICKÝ SENÁT PRÁVNICKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 19.ervna 2007

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 17. ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 6.

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 17. ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 6. UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP Zápis č. 17 ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 6. října 2010 Přítomni: 18 členů AS PřF, děkan: prof. J. Ševčík proděkani

Více

Pravidla pro organizaci studia na 2. lékařské fakultě Univerzity Karlovy

Pravidla pro organizaci studia na 2. lékařské fakultě Univerzity Karlovy Publikováno z 2. léka?ská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Pravidla pro organizaci studia na 2. léka?ské fakult? Univerzity Karlovy Pravidla pro organizaci studia na 2. lékařské

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 9. ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 7.

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 9. ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 7. Zápis č. 9 ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 7. října 2009 Přítomni: 14 členů AS PřF, děkan : prof. J. Ševčík proděkani : prof. I. Frébort, prof. T. Opatrný, doc. J. Molnár omluveni: M. Fňukal,

Více

RIGORÓZNÍ ÁD UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYN V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 20. LISTOPADU 2006

RIGORÓZNÍ ÁD UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYN V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 20. LISTOPADU 2006 Ministerstvo školství, mládeže a tlovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o zmn a doplnní dalších zákon (zákon o vysokých školách), dne 20. listopadu 2006 pod

Více

Z á p i s. Pítomni: dle prezenní listiny. Omluveni: 0. Hosté: pí Marcela Malechová, Ing. Jií Novák, Ing. Petr Kocián. Program:

Z á p i s. Pítomni: dle prezenní listiny. Omluveni: 0. Hosté: pí Marcela Malechová, Ing. Jií Novák, Ing. Petr Kocián. Program: Z á p i s z 1. zasedání Zastupitelstva msta Veselí nad Lužnicí, které se konalo dne 1.11.2006 v 17.00 hodin ve velkém sále Kulturního domu ve Veselí nad Lužnicí Pítomni: dle prezenní listiny Omluveni:

Více

K bodu 1 programu: Mimoádné 41. zasedání ZM Praha Bchovice zahájil dne ve 20:10 hodin starosta M Praha Bchovice Ing. Jií Santolík.

K bodu 1 programu: Mimoádné 41. zasedání ZM Praha Bchovice zahájil dne ve 20:10 hodin starosta M Praha Bchovice Ing. Jií Santolík. Zápis z mimoádného 41. zasedání Zastupitelstva M Praha Bchovice konaného dne 14. 12. 2005 v zasedací místnosti ÚM Praha Bchovice, Za Poštovskou zahradou 479, Praha 9 K bodu 1 programu: Mimoádné 41. zasedání

Více

Ing. Petr Bouška. Ing. Petr Kolomazník, vedoucí odboru strategie a územní koncepce. Ing. Jií Kittner, v. r. primátor msta.

Ing. Petr Bouška. Ing. Petr Kolomazník, vedoucí odboru strategie a územní koncepce. Ing. Jií Kittner, v. r. primátor msta. S T A T U T Á R N Í MSTO L I B E R E C 3. zasedání zastupitelstva msta dne: 27. 3. 2008 Bod poadu jednání: Vc: Podnt k poízení 55. zmny územního plánu msta Liberec Zpracoval: odbor, oddlení: Ing. Petr

Více

ÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDLÁVÁNÍ

ÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tlovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o zmn a doplnní dalších zákon (zákon o vysokých školách), dne 30. ervna 2008 pod j.

Více

VÝPIS USNESENÍ ZE ZÁPISU ZO ZE DNE

VÝPIS USNESENÍ ZE ZÁPISU ZO ZE DNE VÝPIS USNESENÍ ZE ZÁPISU ZO ZE DNE 24. 1. 2007. 1 Zasedání Zastupitelstva obce Syrovice bylo zahájeno v 19.00 hod. v zasedací místnosti obce Syrovice za pítomnosti hosta pana Michala Haška- poslance za

Více

K bodu 1 programu: 42. zasedání ZM Praha Bchovice zahájil dne v 18:10 hodin starosta M Praha Bchovice Ing. Jií Santolík.

K bodu 1 programu: 42. zasedání ZM Praha Bchovice zahájil dne v 18:10 hodin starosta M Praha Bchovice Ing. Jií Santolík. Zápis z 42. zasedání Zastupitelstva M Praha Bchovice konaného dne 21. 12. 2005 v zasedací místnosti ÚM Praha Bchovice, Za Poštovskou zahradou 479, Praha 9 K bodu 1 programu: 42. zasedání ZM Praha Bchovice

Více

Vnitní pedpisy Univerzity Jana Evangelisty Purkyn v Ústí nad Labem

Vnitní pedpisy Univerzity Jana Evangelisty Purkyn v Ústí nad Labem Ministerstvo školství, mládeže a tlovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o zmn a doplnní dalších zákon (zákon o vysokých školách), dne 20. listopadu 2006 pod

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Návrh zápisu ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 1. dubna 2015 Přítomno: 19 členů AS FF UP (dle prezenční listiny) Omluven: doc.

Více

Zápis z 10. ádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brn dne 1. 11. 2012

Zápis z 10. ádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brn dne 1. 11. 2012 Technická 2 616 69 Brno Zápis z 10. ádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brn dne 1. 11. 2012 Místo konání: zasedací místnost dkana FSI VUT v Brn, Technická 2 as konání: 14:00 16:45 Pítomni: dle

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 10 konaného dne 20. ervna 2012

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 10 konaného dne 20. ervna 2012 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 10 konaného dne 20. ervna 2012 Projednání pedkládaných zpráv: 1. Žádost Mgr. Hladilové o prodej pozemku v blízkosti jejího domu 2. Uzavení smnné smlouvy

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEMANOV DNE

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEMANOV DNE ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEMANOV DNE 6. 12. 2010 Zasedání zahájeno: v 18.00 hodin Místo konání: kancelá obecního úadu Poet zastupitel: 9 Pítomni: 8 - Chadimová Pavla, Holánek Josef, Bajerová

Více

Zápis z 5. řádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brně dne

Zápis z 5. řádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brně dne Akademický senát Fakulty strojního inženýrství VUT Technická 2 616 69 Brno Zápis z 5. řádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brně dne 16.3.2006 Místo konání: zasedací místnost děkana FSI VUT v

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 10. ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 11.

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 10. ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 11. Zápis č. 10 ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 11. listopadu 2009 Přítomni: 17 členů AS PřF, děkan : prof. J. Ševčík proděkani : prof. I. Frébort, doc. E. Tesaříková, doc. J. Molnár hosté : D.

Více

Zápis. 1/2009 ze zasedání obecního zastupitelstva Obce Nýrov ze dne

Zápis. 1/2009 ze zasedání obecního zastupitelstva Obce Nýrov ze dne Zápis. 1/2009 ze zasedání obecního zastupitelstva Obce Nýrov ze dne 22. 2. 2009 Pítomni: Stanislav Michal, Ing. František Hladil Pavel Toman Kamil ech Radek Dvoáek Vladimír Konopá Program: 1) Zpráva finanního

Více

Zápis z 21. ádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brn dne

Zápis z 21. ádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brn dne ! "# $ " Akademický senát Fakulty strojního inženýrství VUT Technická 2 616 69 Brno Zápis z 21. ádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brn dne 16. 1. 2014 Místo konání: zasedací místnost ÚK FSI

Více

Zápis z prbžného oponentního ízení

Zápis z prbžného oponentního ízení Zápis z prbžného oponentního ízení Identifikaní kód projektu: 1PO5ME816 1. Název projektu: Píprava odborník pro oblast inovaního podnikání 2. Píjemce úelové podpory: Vysoká škola manažerské informatiky

Více

Zápis. konané dne 20.kvtna 2005 v 10:00 hodin

Zápis. konané dne 20.kvtna 2005 v 10:00 hodin Zápis z ádné valné hromady akciové spolenosti PAVUS, a.s. se sídlem Prosecká 412/74, 190 00 Praha 9 Prosek, I:60193174 zapsané v obchodním rejstíku, vedeném Mstským soudem v Praze oddíl B, vložka 2309

Více

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ÁD PRO STUDIUM V BAKALÁSKÝCH, MAGISTERSKÝCH A DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH MENDELOVY ZEMDLSKÉ A LESNICKÉ UNIVERZITY V BRN

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ÁD PRO STUDIUM V BAKALÁSKÝCH, MAGISTERSKÝCH A DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH MENDELOVY ZEMDLSKÉ A LESNICKÉ UNIVERZITY V BRN Ministerstvo školství, mládeže a tlovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o zmn a doplnní dalších zákon (zákon o vysokých školách), 15. bezna 2007 pod j. 8 620/2007-30

Více

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ÁD DOKTORSKÉHO STUDIA FILOZOFICKÉ FAKULTY UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ÁD DOKTORSKÉHO STUDIA FILOZOFICKÉ FAKULTY UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ÁD DOKTORSKÉHO STUDIA FILOZOFICKÉ FAKULTY UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI lánek 1 Doktorský studijní program a obory doktorského studia 1) Doktorský studijní program je zamen na vdecké

Více

Matematický ústav v Opavě, Na Rybníčku 1, Opava. Zápis z 27. zasedání Vědecké rady Matematického ústavu v Opavě dne 15.

Matematický ústav v Opavě, Na Rybníčku 1, Opava. Zápis z 27. zasedání Vědecké rady Matematického ústavu v Opavě dne 15. Matematický ústav v Opavě, Na Rybníčku 1, 746 01 Opava Zápis z 27. zasedání Vědecké rady Matematického ústavu v Opavě dne 15. února 2012 Přítomni: Černohorský, Engliš, Ger, Kowalski, Mikeš, Sergyeyev,

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 2 ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 18.

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 2 ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 18. UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP Zápis č. 2 ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 18. června 2014 Přítomni: 21 členů AS PřF dle prezenční listiny hosté: děkan

Více

Zápis z 22. ádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brn dne

Zápis z 22. ádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brn dne , Akademický senát Fakulty strojního inženýrství VUT Technická 2 616 69 Brno Zápis z 22. ádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brn dne 20. 2. 2014 Místo konání: zasedací místnost ÚK FSI VUT v Brn

Více

Zápis. ze III. zasedání Zastupitelstva M Brno-Bohunice, které se konalo dne v sále bohunické radnice Dlouhá 3

Zápis. ze III. zasedání Zastupitelstva M Brno-Bohunice, které se konalo dne v sále bohunické radnice Dlouhá 3 Zápis ze III. zasedání Zastupitelstva M Brno-Bohunice, které se konalo dne 09.03.2011 v sále bohunické radnice Dlouhá 3 Pítomni: dle prezenní listiny Zasedání ídil starosta M Brno-Bohunice Ing. Miloš Vrážel,

Více

Sdělil, že je přítomno 10 členů a senát je usnášeníschopný. Zároveň omluvil Dr. Gála, který se dnešního zasedání nemohl zúčastnit.

Sdělil, že je přítomno 10 členů a senát je usnášeníschopný. Zároveň omluvil Dr. Gála, který se dnešního zasedání nemohl zúčastnit. Zápis č. 03/2015 (03) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 16. února 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Omluven: Hosté:

Více

Zápis ze 3. ádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brn dne 9. 2. 2012

Zápis ze 3. ádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brn dne 9. 2. 2012 Technická 2 616 69 Brno Zápis ze 3. ádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brn dne 9. 2. 2012 Místo konání: zasedací místnost dkana FSI VUT v Brn, Technická 2 as konání: 13:00 15:15 Pítomni: dle

Více

Z á p i s. Pítomni: dle prezenní listiny. Omluveni: 0. Hosté: pí Marcela Malechová, Ing. Petr Kocián. Program:

Z á p i s. Pítomni: dle prezenní listiny. Omluveni: 0. Hosté: pí Marcela Malechová, Ing. Petr Kocián. Program: Z á p i s z ustavujícího zasedání Zastupitelstva msta Veselí nad Lužnicí, konaného dne 10.11.2010 od 17:00 hodin ve velkém sále Kulturního domu ve Veselí nad Lužnicí Pítomni: dle prezenní listiny Omluveni:

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 17 ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 25.

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 17 ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 25. UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP Zápis č. 17 ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 25. března 2014 Přítomni: 20 členů AS PřF dle prezenční listiny hosté:

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 3. ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 5.

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 3. ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 5. UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP Zápis č. 3 ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 5. října 2011 Přítomni: 19 členů AS PřF dle prezenční listiny omluveni:

Více

Mendelova univerzita v Brn. SMRNICE. 3/2013 Vydávání prkaz studenta Mendelovy univerzity v Brn

Mendelova univerzita v Brn. SMRNICE. 3/2013 Vydávání prkaz studenta Mendelovy univerzity v Brn Mendelova univerzita v Brn Ureno: Brno 8. dubna 2013 Všem pracovištím j.: 6643/2013-980 SMRNICE. 3/2013 Vydávání prkaz studenta Mendelovy univerzity v Brn lánek 1 Obecná ustanovení 1. Ve smyslu 57 zákona.

Více

Zápis č. 04/2018 (04)

Zápis č. 04/2018 (04) Zápis č. 04/2018 (04) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 12. února v zasedací místnosti 230, v budově U15, Vavrečkova 5669, Zlín Přítomni: doc. Staněk, Dr. Julinová,

Více

#$%&' +$ ! " #" $" % 5. $& '!( " ( ' 6. ) # 7. *# # ( + 8., 9. -( 10., *' # # 13. / " 14. # "

#$%&' +$ !  # $ % 5. $& '!(  ( ' 6. ) # 7. *# # ( + 8., 9. -( 10., *' # # 13. /  14. # !" #$%&' (%)*+#,-,./!0 1%2#"3 +$4 1. 2. 3. 4.! " #" $" % 5. $& '!( " ( ' 6. ) # 7. *# # ( + 8., 9. -( 10., 11.. 12. *' # # 13. / " 14. # 15. 0 " l. 1 Úvod 1.1. Dotaní program Podpora sportu ve m"st" Blansko

Více

Akademický senát Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné. Zápis ze zasedání akademického senátu OPF

Akademický senát Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné. Zápis ze zasedání akademického senátu OPF Pořadové číslo zápisu: 3 Datum zasedání: 17. listopadu 1999 Zápis ze zasedání akademického senátu OPF Přítomni: Botlík, Brunda, Buzrla, Čemerková, Godulová, Jahodová, Malátek, Malátková, Partskhaladze,

Více

Jednací ád Zastupitelstva obce Jindichovice

Jednací ád Zastupitelstva obce Jindichovice Jednací ád Zastupitelstva obce Jindichovice Zastupitelstvo obce (dále jen zastupitelstvo ) se usneslo podle 96 zákona íslo 128/2000 Sb., o obcích (obecní zízení), ve znní pozdjších pedpis, (dále jen zákon

Více

Investice do stávající výstavby-stavební úpravy (technické zhodnocení-rekonstrukce-modernizace)

Investice do stávající výstavby-stavební úpravy (technické zhodnocení-rekonstrukce-modernizace) Investice do stávající výstavby-stavební úpravy (technické zhodnocení-rekonstrukce-modernizace) po.. popis innosti - úkolu gestor souinnost výstup Zadání investice - pedložení evidenního listu stavební

Více

Proces "Investice - výstavba nového objektu"

Proces Investice - výstavba nového objektu Proces "Investice - výstavba nového objektu" po.. popis innosti - úkolu gestor souinnost výstup asová jednotka rizika právní norma poznámka 1 Zadání investice-pedložení evidenního listu stavební akce -zadání

Více

Mstský obvod Statutární msto Pardubice Mstský obvod Pardubice I U Divadla 828, PARDUBICE

Mstský obvod Statutární msto Pardubice Mstský obvod Pardubice I U Divadla 828, PARDUBICE Mstský obvod Statutární msto Pardubice Mstský obvod Pardubice I U Divadla 828, 530 02 PARDUBICE Z á p i s z 1. ustavujícího zasedání Zastupitelstva mstského obvodu Pardubice I, které se konalo dne 11.

Více

2. Žadatel 2.1. Identifikace žadatele Název pozemkového úadu (nap. Ministerstvo Zemdlství R Pozemkový úad Jihlava)

2. Žadatel 2.1. Identifikace žadatele Název pozemkového úadu (nap. Ministerstvo Zemdlství R Pozemkový úad Jihlava) 1. Název projektu 1.1. Struný a výstižný název projektu - uvete, struný a výstižný název projektu, návaznost projektu k priorit, opatení, podopatení a investinímu zámru; 1.2. Cíle projektu 1.2.1. Specifické

Více

VOLEBNÍ ÁD. pro volby výboru a dozorí rady Spolenosti radiologických asistent R

VOLEBNÍ ÁD. pro volby výboru a dozorí rady Spolenosti radiologických asistent R VOLEBNÍ ÁD pro volby výboru a dozorí rady Spolenosti radiologických asistent R razítko Spolenosti radiologických asistent R podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R (1) Voliem je každý ádný len SRLA

Více

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 4. 5. 2015 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Petr Dostál, CSc., prof. Ing. Roman

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 09. února 2011

Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 09. února 2011 Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 09. února 2011 Konání: 09. února 2011, 11.30 h Místo zasedání: Zasedací místnost děkanátu Právnické fakulty, místnost

Více

Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU . R 03/2007 PODPISOVÝ ÁD

Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU . R 03/2007 PODPISOVÝ ÁD Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU. R 03/2007 PODPISOVÝ ÁD Zpracovatel: Ing. Jan Kvasnika, povený vedením odboru kancelá starosty Rozsah psobnosti: uvolnní lenové zastupitelstva, pedsedové výbor ZM a komisí RM

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 16. dubna 2014

Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 16. dubna 2014 UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Filozofická fakulta Akademický senát Filozofické fakulty Předseda Křížkovského 10, 771 80 OLOMOUC Tel. 585633206 Email: wilken.engelbrecht@upol.cz Zápis ze zasedání Akademického

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 7 konaného dne 30. 11. 2011

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 7 konaného dne 30. 11. 2011 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 7 konaného dne 30. 11. 2011 Projednání pedkládaných zpráv: 1. Prodej pozemk pro stavbu rodinného domu v lokalit Malina III 2. Žádost pana Kotase o prodej

Více

Zápis č. 15/2012 (14) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne

Zápis č. 15/2012 (14) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne Zápis č. 15/2012 (14) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 12. 11. 2012 Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Halabalová, doc. Vilčáková, Dr. Vltavská, Dr. Rouchal, Ing. Ovsík,

Více

Regulaní plán Litvínov - Osada. Zmna. 5. Zadání

Regulaní plán Litvínov - Osada. Zmna. 5. Zadání Regulaní plán Litvínov - Osada Zmna. 5 Zadání (schválené zastupitelstvem msta) Listopad 2015 Zpracováno v souladu s 64 zákona. 183/2006 Sb. o územním plánování a stavebním ádu, ve znní pozdjších pedpis

Více

Předseda AS FAI zahájil jednání AS FAI a přivítal všechny účastníky zasedání. Program: 15. Různé.

Předseda AS FAI zahájil jednání AS FAI a přivítal všechny účastníky zasedání. Program: 15. Různé. Přítomni: Zápis č. 10/2016 (138) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 31. 10. 2016 Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., doc. Ing. František Gazdoš, Ph.D., Ing. Milan

Více

Jednací ád Zastupitelstva msta Napajedla

Jednací ád Zastupitelstva msta Napajedla Jednací ád Zastupitelstva msta Napajedla Zastupitelstvo msta Napajedla (dále zastupitelstvo") vydalo ve smyslu 96 zákona. 128/2000 Sb., o obcích, ve znní pozdjších zmn a doplk, (dále zákon") svým usnesením

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU DNE 2. BŘEZNA 2017 Přítomni dle prezenční listiny Ing. Vlastimil Mikšík, Ph.D., Ing. Matyáš Orsák, Ph. D., prof. Ing. Jan Vašák, CSc., Ing. Martin Pisarčik, Ing.

Více

1. Schválení programu jednání lenové rady msta se seznámili s návrhem programu na dnešní jednání rady msta.

1. Schválení programu jednání lenové rady msta se seznámili s návrhem programu na dnešní jednání rady msta. Z á p i s. 159 z jednání rady msta Brandýs nad Labem Stará Boleslav konaného na mstském úad dne 16.7. 2014 Pítomni: dle prezenní listiny Ovovateli zápisu byli ureni : pan Ing. Daniel Procházka paní MUDr.

Více

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne 01. 11. 2012 Přítomno: dle prezenční listiny 9 členů Omluveni: - Nepřítomni: - Předsedající: Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D.

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 16 ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 29.

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 16 ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 29. UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP Zápis č. 16 ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 29. ledna 2014 Přítomni: 20 členů AS PřF dle prezenční listiny hosté: děkan

Více

Obec K U N I C E Kunice LYSICE

Obec K U N I C E Kunice LYSICE Obec K U N I C E Kunice 16 679 71 LYSICE Zmna.III územního plánu obce Kunice Zastupitelstvo obce Kunice, píslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním ádu (stavební

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 9 konaného dne 25. dubna 2012

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 9 konaného dne 25. dubna 2012 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 9 konaného dne 25. dubna 2012 Projednání pedkládaných zpráv: 1. TIMUR, o. s. seznámení s výsledky dotazníkového šetení Spokojenost oban s místním spoleenstvím

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 13. ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 24.

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 13. ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 24. UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP Zápis č. 13 ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 24. února 2010 Přítomni: 17 členů AS PřF, děkan: prof. J. Ševčík proděkani

Více

Akademický senát FSv ČVUT

Akademický senát FSv ČVUT Akademický senát FSv ČVUT Zápis z 26. zasedání AS FSv, které se konalo dne 13. 11. 2013 Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: prof. Kohoutková, prof. Máca, Ing. Vlasák, doc. Čiháková Dr. Šibrava zahájil

Více

Zápis č. 1 ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 17. května 2017

Zápis č. 1 ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 17. května 2017 Zápis č. 1 ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 17. května 2017 Přítomni: 20 členů AS PřF UP dle prezenční listiny Omluveni: Mgr. L. Borková Hosté: děkan prof. I. Frébort, doc. R. Kubínek, Mgr. J.

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU MENDELOVY UNIVERZITY V BRN

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU MENDELOVY UNIVERZITY V BRN VOLEBNÍ A JEDNACÍ ÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU MENDELOVY UNIVERZITY V BRN ze dne 15. ervence 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tlovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a 5 zákona. 111/1998 Sb., o vysokých

Více

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYN V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 20.

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYN V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 20. Vnitní pedpisy Univerzity Jana Evangelisty Purkyn v Ústí nad Labem Ministerstvo školství, mládeže a tlovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o zmn a doplnní dalších

Více

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Čj.: VSPJ/02221/2018 Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Účast: dle prezenční listiny z 28 členů Akademické rady VŠPJ (dále též AR VŠPJ ) na zasedání

Více

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne 4. 5. 2017 Přítomno: dle prezenční listiny 7 členů Omluveni: Marie Pavlíková, Paulína Maderová, Mgr. Naděžda Calabová,

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY K VE EJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY K VE EJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO Jihlavská 20, 625 00 Brno tel: 532 231 111 ODBOR HOSPODÁSKO-TECHNICKÉ SPRÁVY Vedoucí útvaru: Bc. Karel Široký tel.: 532 232 200, fax: 532 232 007 e-mail: karel.siroky@fnbrno.cz

Více

Naízení msta Napajedla. 2/2012, kterým se vydává Tržní ád

Naízení msta Napajedla. 2/2012, kterým se vydává Tržní ád Naízení msta Napajedla. 2/2012, kterým se vydává Tržní ád Schváleno RM dne 06.06.2012 usnesením. 35/730/2012 Nabývá úinnosti dne 01.07.2012 NAÍZENÍ MSTA NAPAJEDLA. 2/2012, KTERÝM SE VYDÁVÁ TRŽNÍ ÁD Rada

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 14. ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 2.

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 14. ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 2. UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP Zápis č. 14 ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 2. října 2013 Přítomni: 15 členů AS PřF dle prezenční listiny omluveni:

Více

U S N E S E N Í z 25. zasedání Rady msta Jirkov ze dne

U S N E S E N Í z 25. zasedání Rady msta Jirkov ze dne U S N E S E N Í z 25. zasedání Rady msta Jirkov ze dne 28.12.2005 Usnesení.758/05 Kontrola plnní usnesení 1.Usnesení splnná splnná usnesení.534/05, 569/05, 671/05. 2. Inventarizace Mstský úad Jirkov projednala

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne

Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne 1. 4. 2019 Místo konání: Velká zasedací místnost děkanátu UP v Olomouci, Hněvotínská 3, Olomouc Čas: 10

Více

Zápis č. 1/2008 (25) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky

Zápis č. 1/2008 (25) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky Zápis č. 1/2008 (25) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 28. 1. 2008 Přítomni: Omluveni: Hosté: Ing. B. Chramcov, Ph.D., RNDr. M. Fialka, CSc., doc. RNDr.

Více

M A G I S T R Á T M S T A L I B E R E C

M A G I S T R Á T M S T A L I B E R E C M A G I S T R Á T M S T A L I B E R E C 2. zasedání zastupitelstva msta dne: 21.12.2006 Bod poadu jednání: Vc: Návrh 27. zmny územního plánu msta Liberec Zpracovala: Simona Petroviová odbor, oddlení: Stavební

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB TU OSTRAVA, č. 1/2013

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB TU OSTRAVA, č. 1/2013 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB TU OSTRAVA, č. 1/2013 Datum jednání: 12. 3. 2013, ve 13:00. Místo jednání: VŠB TUO, Ostrava Poruba, místnost D 206 Přítomni: dle prezenční listiny, 27 členů akademického senátu Omluveni:

Více

Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, N.

Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, N. Zápis č. 02/2015 (02) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 2. února 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Dr. Staněk,

Více

U S N E S E N Í z 3.zasedání Zastupitelstva M Praha Kunratice konaného dne 26.února 2003

U S N E S E N Í z 3.zasedání Zastupitelstva M Praha Kunratice konaného dne 26.února 2003 3.zasedání Zastupitelstva M-Praha-Kunratice 26.2.2003 U S N E S E N Í z 3.zasedání Zastupitelstva M Praha Kunratice konaného dne 26.února 2003 Zastupitelstvo M návrhovou komisi ve složení: Ovovatele zápisu

Více

ZÁPIS. 1/2009 ze zasedání Zastupitelstva obce Šaratice dne 16.února 2009

ZÁPIS. 1/2009 ze zasedání Zastupitelstva obce Šaratice dne 16.února 2009 ZÁPIS. 1/2009 ze zasedání Zastupitelstva obce Šaratice dne 16.února 2009 Pítomní: Drabálek,Horáek,Kalouda M.,Kalouda K.,Konený,Kuera, Málek, Pitrová, Perovský,Robeš,Stítecký,Válek Nepítomen: Holoubek,Kaloudová,Kropáek

Více

MENDELOVA ZEMDLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRN. ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLNÍHO LESNÍHO PODNIKU MASARYKV LES KTINY.j. 896/99

MENDELOVA ZEMDLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRN. ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLNÍHO LESNÍHO PODNIKU MASARYKV LES KTINY.j. 896/99 MENDELOVA ZEMDLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRN ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLNÍHO LESNÍHO PODNIKU MASARYKV LES KTINY.j. 896/99 Úplné znní organizaního ádu ŠLP Ktiny ve znní Zmn a doplk.j. 105/2007-981 schválených

Více

Návrh. na vyhlášení zvlášt chrán ného území a ochranného pásma zvlášt chrán ného území

Návrh. na vyhlášení zvlášt chrán ného území a ochranného pásma zvlášt chrán ného území Návrh na vyhlášení zvlášt chránného území a ochranného pásma zvlášt chránného území ve smyslu ustanovení 40 odst. 1 zákona. 114/1992 Sb. o ochran pírody a krajiny v platném znní a 4 vyhlášky. 64/2011 Sb.

Více

K bodu 1 programu: 46. zasedání ZM Praha Bchovice zahájil dne v 18:00 hodin starosta M Praha Bchovice Ing. Jií Santolík.

K bodu 1 programu: 46. zasedání ZM Praha Bchovice zahájil dne v 18:00 hodin starosta M Praha Bchovice Ing. Jií Santolík. Zápis z 46. zasedání Zastupitelstva M Praha Bchovice konaného dne 2. 5. 2006 v zasedací místnosti ÚM Praha Bchovice, Za Poštovskou zahradou 479, Praha 9 K bodu 1 programu: 46. zasedání ZM Praha Bchovice

Více

SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY Roník 2005 SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY PROFIL AKTUALIZOVANÉHO ZNNÍ: Titul pvodního pedpisu: Vyhláška o základním umleckém vzdlávání Citace pv. pedpisu: 71/2005 Sb. ástka: 20/2005 Sb. Datum pijetí: 9.

Více

Program zasedání: 1. Zahájení, kontrola usnesení z minulých jednání. Bod 2. Informace z AS UP a Rady VŠ

Program zasedání: 1. Zahájení, kontrola usnesení z minulých jednání. Bod 2. Informace z AS UP a Rady VŠ Zápis č. 7 ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 11. dubna 2018 Přítomni: 20 členů AS PřF UP dle prezenční listiny: doc. P. Bednář, Mgr. L. Borková, dr. M. Fňukal, dr. T. Fürst, Mgr. M. Hönig, prof.

Více

K bodu 1 programu: 51. zasedání ZM Praha Bchovice zahájil dne 3. 10. 2006 v 18:00 hodin starosta M Praha Bchovice Ing. Jií Santolík.

K bodu 1 programu: 51. zasedání ZM Praha Bchovice zahájil dne 3. 10. 2006 v 18:00 hodin starosta M Praha Bchovice Ing. Jií Santolík. Zápis z 51. zasedání Zastupitelstva M Praha Bchovice konaného dne 3. 10. 2006 v zasedací místnosti ÚM Praha Bchovice, Za Poštovskou zahradou 479, Praha 9 K bodu 1 programu: 51. zasedání ZM Praha Bchovice

Více

Prbžná zpráva o realizaci projektu za rok 2004

Prbžná zpráva o realizaci projektu za rok 2004 1N2004.rtf Prbžná zpráva o realizaci projektu za rok 2004 A Struný pehled dílích cíl projektu splnných v uplynulém období v souladu s cíli, stanovenými v návrhu projektu pro rok 2004 Cílem projektu je

Více

Zápis ze 3. zasedání VR ze dne

Zápis ze 3. zasedání VR ze dne Publikováno z 2. léka?ská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Zápis ze 3. zasedání VR ze dne 15. 3. 2001 Zápis ze 3. zasedání VR ze dne 15. 3. 2001 V?decká rada Zápis ze 3. zasedání

Více

Schválený dokument. Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko za rok 2016 byl schválen na jednání lenské schze Mikroregionu Hrádecko - Chrastavsko

Schválený dokument. Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko za rok 2016 byl schválen na jednání lenské schze Mikroregionu Hrádecko - Chrastavsko MIKROREGION HRÁDECKO CHRASTAVSKO Se sídlem: Mstský úad Chrastava, nám. 1. máje 1, 463 31 Chrastava Dobrovolný svazek obcí, I: 70908222 www.mikroregion.info Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko

Více

Zápis z jednání Vědecké rady Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice konaného dne

Zápis z jednání Vědecké rady Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice konaného dne Zápis z jednání Vědecké rady Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice konaného dne 5. 12. 2018 Přítomno: 26 členů z 31 (viz prezenční listina, k jednání se připojili: 13:04 doc. Soušek a doc.

Více

Zápis 1 o posouzení a hodnocení nabídek

Zápis 1 o posouzení a hodnocení nabídek Zápis 1 o posouzení a hodnocení nabídek 1. Veejná zakázka Název zakázky: [_Operativní leasing užitkového vozu_] Registraní íslo projektu: [_CZ.1.04/3.4.04/26.00348_] Název projektu: [Flexibiln pro odlehovací

Více

Zápis č. 16 ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 29. března 2017

Zápis č. 16 ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 29. března 2017 Zápis č. 16 ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 29. března 2017 Přítomni: 14 členů AS PřF UP dle prezenční listiny Omluveni: Mgr. T. Burian, Mgr. E. Komlossyová, J. Krušinský, prof. M. Otyepka,

Více

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Gál, Dr. Rouchal, Dr. Egner, Dr. Jančová, Ing. Huba, D. Vítková, Bc. Ondroušek (9 členů)

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Gál, Dr. Rouchal, Dr. Egner, Dr. Jančová, Ing. Huba, D. Vítková, Bc. Ondroušek (9 členů) Zápis č. 16/2016 (35) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 21. listopadu 2016 v zasedací místnosti 311, v budově U1, Vavrečkova 275, Zlín Přítomni: Dr. Staněk, Dr.

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 17. června 2015 Přítomno: 15 členů AS FF UP (dle prezenční listiny) Omluveni: doc. L.

Více

Zápis. 2. ze zasedání zastupitelstva obce Starého Hradišt konaného dne 29. listopadu v zasedací místnosti obecního úadu ve Starém Hradišti

Zápis. 2. ze zasedání zastupitelstva obce Starého Hradišt konaného dne 29. listopadu v zasedací místnosti obecního úadu ve Starém Hradišti Zápis. 2 ze zasedání zastupitelstva obce Starého Hradišt konaného dne 29. listopadu v zasedací místnosti obecního úadu ve Starém Hradišti Pítomni: dle prezenní listiny Program zasedání: 1. Schválení inventarizaní

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 08.01.2007 Usnesení. 1 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 28. 12. 2006. Usnesení. 2 Rada msta schvaluje Program prevence kriminality Partnerství 2007

Více

Předseda AS FAI Dr. Matýsek zahájil jednání AS FAI, přivítal všechny účastníky zasedání a omluvil nepřítomné.

Předseda AS FAI Dr. Matýsek zahájil jednání AS FAI, přivítal všechny účastníky zasedání a omluvil nepřítomné. Přítomni: Zápis č. 13/2017 (153) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 20. 11. 2017 Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., doc. Ing. Roman Šenkeřík, Ph.D., Ing. Milan

Více

Zápis z 9. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 9/2016 ze dne

Zápis z 9. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 9/2016 ze dne Zápis z 9. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 9/2016 ze dne 5. 5. 2016 Přítomno: dle prezenční listiny 10 členů Omluveni: Paulína Maderová Nepřítomni: - Předsedající: Mgr. Lukáš

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne od 14:00 v MO 409 na FSE UJEP

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne od 14:00 v MO 409 na FSE UJEP Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne 19. 10. 2016 od 14:00 v MO 409 na FSE UJEP Přítomní senátoři: Akademická komora AS FSE UJEP Ing. Eva Fuchsová doc. PhDr. Václav Houžvička Ing.

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ AS FA VUT ze dne 10. 1. 2012 Místo zasedání: místnost 117A - FA Poříčí 5 začátek jednání: 15:00, konec jednání: 16:30

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ AS FA VUT ze dne 10. 1. 2012 Místo zasedání: místnost 117A - FA Poříčí 5 začátek jednání: 15:00, konec jednání: 16:30 Program zasedání: ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ AS FA VUT ze dne 10. 1. 2012 Místo zasedání: místnost 117A - FA Poříčí 5 začátek jednání: 15:00, konec jednání: 16:30 1. Zahájení zasedání a schválení programu 2. zasedání

Více