MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TÌLOVÝCHOVY ÈESKÉ REPUBLIKY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TÌLOVÝCHOVY ÈESKÉ REPUBLIKY"

Transkript

1 VÌSTNÍK MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TÌLOVÝCHOVY ÈESKÉ REPUBLIKY Roèník LV Sešit 2 Únor 1999 OBSAH Èást normativní - Naøízení vlády è. 321/1998 Sb., kterým se mìní naøízení vlády è. 324/1996 Sb., kterým se stanoví podmínky a výše poskytování dotací soukromým školám, pøedškolním a školským zaøízením - Finanèní normativy na rok 1999 pro stanovení dotace soukromým školám, pøedškolním a školským zaøízením - Vyhláška MŠMT è. 325/1998 Sb., kterou se mìní vyhláška è. 315/1991 Sb.,o finanèním a hmotném zabezpeèení žákù støedních odborných uèiliš, speciálních støedních odborných uèiliš, odborných uèiliš a uèiliš, ve znìní pozdìjších pøedpisù - Vyhláška MŠMT è. 326/1998 Sb., kterou se mìní vyhláška è. 64/1992 Sb., o domovech mládeže, ve znìní vyhlášky è. 315/1997 Sb. - Vyhláška MŠMT è. 332/1998 Sb., kterou se mìní vyhláška è. 385/1991 Sb., o uznávání rovnocennosti a podmínkách nostrifikace vysvìdèení vydaných zahranièními školami - Ujednání mezi Ministerstvem školství, mládeže a tìlovýchovy Èeské republiky a Ministerstvem školství Dánského království o spolupráci v oblasti speciálního školství a dalšího vzdìlávání pedagogických pracovníkù, podepsané v Praze dne 29. prosince 1998 (angl. znìní a èeský pøeklad) - Provádìcí plán spolupráce v oblasti školství a kultury mezi vládou Èeské republiky a vládou Španìlského království na léta , podepsaný v Madridu dne 18. prosince Ujednání mezi Ministerstvem školství, mládeže a tìlovýchovy Èeské republiky a Ministerstvem všeobecného a odborného vzdìlávání Ruské federace o spolupráci v oblasti školství a vìdy na léta , podepsané v Moskvì dne 11. ledna 1999 Èást metodická - Pøíkaz ministra školství, mládeže a tìlovýchovy è. 18/1998, kterým se schvaluje ustavení Rady dalšího vzdìlávání pedagogických pracovníkù a její statut - Metodický pokyn MŠMT k èinnosti a zásadám financování a hospodaøení støedisek pro volný èas

2 dìtí a mládeže Èást oznamovací - Statut Akreditaèní komise - Seznam dalších vzdìlávacích zaøízení, kterým byly MŠMT ÈR akreditovány vzdìlávací programy pro další vzdìlávání pedagogických pracovníkù - Tisková oprava v textu Informace odboru støedního a vyššího vzdìlávání o platnosti uèebních osnov (zveøejnìno ve Vìstníku MŠMT ÈR, roè. LIV, sešit 9, záøí 1998, str.17) - Oznámení o vydání uèebních dokumentù pro uèební obory støedních odborných uèiliš /00 Podlaháø, /00 Výroba usní, /00 Kadeøník-kadeønice, /14 Krajináø-krajináøka - Informace o udìlení schvalovacích doložek - Oprava a doplnìní Seznamu vydaných uèebnic a uèebních textù pro základní školy ve školním roce 1998/1999 Oznámení o ztrátì razítek Poznámka : Texty neprošly korekturou. ÈÁST NORMATIVNÍ 321 NAØÍZENÍ VLÁDY ze dne 16. prosince 1998, kterým se mìní naøízení vlády è. 324/1996 Sb., kterým se stanoví podmínky a výše poskytování dotací soukromým školám, pøedškolním a školským zaøízením Vláda naøizuje podle 57a odst. 3 zákona è. 29/1984 Sb., o soustavì základních škol, støedních škol a vyšších odborných škol (školský zákon), ve znìní zákona è. 171/1990 Sb. a zákona è.138/1995 Sb. a podle 45 odst. 1 a 8 zákona è.76/1978 Sb., o školských zaøízeních, ve znìní zákona è. 138/1995 Sb.. Èl. I Naøízení vlády è. 324/1996 Sb., kterým se stanoví podmínky a výše poskytování dotací soukromým školám, pøedškolním a školským zaøízením, se mìní takto :

3 1.V 1odst. 2 se za slovy " školní rok " èárka nahrazuje teèkou a slova "popøípadì i na delší období, nejvýše však na ètyøi školní roky" se zrušují ". 2.V 2odst. 1 se slova "úèinnosti naøízení vlády" nahrazují slovy " 1. lednu 1997 ". 3.V 2 odstavec 5 vèetnì poznámky pod èarou è. 8) zní: " (5) Výše dotace ze státního rozpoètu mùže být snížena nebo dotace mùže být poskytována na kratší období, než které je uvedeno v 7odst. 1, a) v souladu s regulaèními opatøeními k èerpání výdajù státního rozpoètu, o nichž rozhodla vláda nebo ministr financí, 8) nebo b) pokud škola nebo zaøízení nedodrží ustanovení odstavce 4. ". 4.V 3 odstavec 2 zní: "(2) Žádost obsahuje: a) název, adresu, identifikaèní èíslo a èíslo úètu školy nebo zaøízení a jejich souèástí, b) kopii platného rozhodnutí o zaøazení do sítì, c) doklad o zápisu do obchodního nebo jiného zákonem urèeného rejstøíku a právní formì zapsané právnické osoby, ) 13 odst.3 zákona è. 576/1990 Sb. 36 zákona è. 576/1990 Sb. d) pøedpokládaný celkový poèet dìtí a žákù (dále jen "žáci") ve školním roce, na který je požadována dotace, a poèet žákù v jednotlivých tøídách, u støedních a vyšších odborných škol v jednotlivých studijních a uèebních oborech; u školních jídelen pøedpokládaný poèet stravovaných žákù podle druhu školy nebo zaøízení. ". 5.V 3seodstavec 3 zrušuje vèetnì nadpisu a poznámky pod èarou è. 9) zní: " 5 Výše dotace (1) Dotace škole nebo zaøízení se stanoví podle skuteèného poètu žákù v souladu se statistickými výkonovými výkazy Škol (MŠMT) øady V pro pøíslušný školní rok, nejvýše však do poètu uvedeného v rozhodnutí o zaøazení školy do sítì, a procentním podílem z normativu stanoveného podle zvláštního právního pøedpisu. 9) U speciálních škol a speciálních nebo specializovaných tøíd ostatních škol se dotace zvýší o pøíplatek za zdravotní postižení žákù. Dotace se poskytuje pouze na žáky ve studijních a uèebních oborech uvedených v platném rozhodnutí o zaøazení do sítì. Normativy na pøíslušný kalendáøní rok stanoví ministerstvo z normativu pøedcházejícího roku v souladu se zmìnami neinvestièních výdajù s výjimkou výdajù na mzdy a ostatní osobní výdaje a související pojistné na zdravotní pojištìní, sociální zabezpeèení a pøíspìvek na státní politiku zamìstnanosti v kapitole ministerstva obsažené ve státním rozpoètu na pøíslušný rok, a to nejpozdìji do 31. ledna a zveøejní je ve Vìstníku ministerstva. Do poètu žákù se zapoèítávají i cizinci, kteøí požívají stejná práva jako státní obèané Èeské republiky podle zvláštního právního pøedpisu.

4 (2) Výše procentního podílu v denním studiu se od školního roku 1999/2000 stanoví pro: a) základní školu 60 %, b) støední školu 40 %, c) støední školu - nástavbové studium 10 %, d) vyšší odbornou školu 30 %, e) základní umìleckou školu 30 %, f) speciální školu 70 %, g) speciální mateøskou školu, speciální výchovné zaøízení a dìtský domov 60 %, h) mateøskou školu, domov mládeže, školní družinu a školní jídelnu 30 %, i) ostatní zaøízení až 30 %, j) pøíplatek na zdravotnì postižené ve speciálních školách 70 %, k) pøíplatek na zdravotnì postižené ve speciálních zaøízeních 60 %, l) pøíplatek na zdravotnì postižené ve speciálních tøídách základních škol 30 %, støedních škol 20 %, mateøských škol 20 % ) 12 odst. 4 písm. f) zákona è. 564/1990 Sb., ve znìní zákona è. 139/1995 Sb. (3) Výše procentního podílu se u denního studia, které probíhá podle individuálních studijních plánù s výjimkou individuálních studijních plánù žákù speciálních støedních škol, èiní 5% normativu pøíslušných studijních oborù a formy studia. (4) Na støedních a vyšších odborných školách se pro jiné než denní studium dotace neposkytuje.". 7.V 6odstavec 1 zní: " (1) Procentní podíl stanovený v 5odst. 2 lze celkovì zvýšit, a) pokud bude mezi ministerstvem èi jím povìøeným školským úøadem a školou v termínu podle odstavcù 6 a 7 uzavøena smlouva o zvýšení dotace, a to nejvýše 1. u speciální školy na 100 %, 2. u speciální školy - pøíplatek za zdravotní postižení na 100 %, 3. u základní, støední nebo vyšší odborné školy na 90 %, 4. u základní umìlecké školy na 70 %, 5. u pøíplatku za postižení ve speciálních tøídách základních a støedních škol na 45 %, 6. u støední školy - nástavbové studium na 40 %, 7. u studia podle individuálních studijních plánù na 30 %, b) pokud bude mezi školským úøadem a zøizovatelem zaøízení v termínu podle odstavce 6 uzavøena smlouva o zvýšení dotace, a to nejvýše 1. u speciální mateøské školy, speciálního výchovného zaøízení a dìtského domova, u domova mládeže a školní jídelny, v pøípadì, že není jiná možnost zajištìní ubytování nebo stravování dìtí a žákù, na 90 %, 2. u ostatních zaøízení na 70 %, 3. u pøíplatku na zdravotní postižení u speciálních tøíd mateøské školy na 35 %, z normativu upraveného na podmínky okresu.". 8.V 6odstavce 3 až 7 znìjí:

5 "(3) Dotaci lze zvýšit pouze u denního studia, pokud škola nebo zaøízení splòuje následující podmínky : a) dostává dotaci podle 5 odst. 2, b) jde-li o základní školu, pøedškolní zaøízení nebo školské zaøízení jim sloužící, doloží kladné stanovisko obce o tom, že škola nebo zaøízení plní nezastupitelnou funkci v daném místì, kterou by jinak mìla zabezpeèovat škola nebo zaøízení zøizované obcí, c) jde-li o denní nástavbové studium absolventù uèebních oborù støedních odborných uèiliš, uzavøe škola se školským úøadem smlouvu o poètu žákù pøijímaných podle jednotlivých studijních oborù a tento poèet v daném školním roce dodrží, d) jde-li o víceleté gymnázium, uzavøe škola se školským úøadem smlouvu o poètu žákù pøijímaných v jednotlivých studijních oborech a tento poèet v daném školním roce dodrží. (4) Smlouvu o zvýšení dotace lze uzavøít se školou nebo zaøízením na 1 školní rok, pokud alespoò po dobu 1 školního roku byly zaøazeny do sítì a poskytovaly výchovu a vzdìlávání v souladu se svým zaøazením do sítì. Pokud více škol nebo zaøízení, nebo škol a zaøízení je zøízeno jako 1 právnická osoba, posuzuje se splnìní podmínek u každé školy a zaøízení samostatnì. (5) Procentní podíl stanovený v 5odst.2 lze zvýšit za tìchto podmínek a v této výši: a) hodnocení Èeské školní inspekce v bìžném školním roce nebo v pøedchozích 2 školních letech je podle stupnice 1. vynikající, a to o 15 %, 2. nadprùmìrné a spíše nadprùmìrné, a to o 10 %, 3. prùmìrné, a to o 5 %, b) škola nebo zaøízení je obecnì prospìšnou spoleèností, a to o 25 %, c) škola nebo zaøízení má jinou právní formu a zaváže se ve smlouvì o poskytnutí zvýšené dotace k vynaložení celého svého zisku za pøíslušný kalendáøní rok na výdaje a vzdìlávání, bìžný provoz, popøípadì u speciálních škol a zaøízení i na rehabilitaci, a to o 25%, d) výše školného na žáka a školní rok nepøesáhne 80 % vyhlášených finanèních normativù podle 5 odst. 1, a to o 5 %, e) není školou nebo zaøízením stanoveno žádné školné, a to o 5 %, f) doloží kladné stanovisko úøadu práce o možnosti uplatnìní absolventù škol na trhu práce podle jednotlivých studijních nebo uèebních oborù, a to o 10 %. (6) Zaøízení, popøípadì škola, jejíž je zaøízení souèástí, pøedkládá žádost o uzavøení smlouvy o zvýšení dotace na pøíští školní rok spolu s doklady, že byly splnìny stanovené podmínky, školskému úøadu do 15. øíjna. Po stanovení procentní výše dotace školským úøadem se uzavøe smlouva o dotaci nebo zvýšené dotaci do 30. listopadu. (7) Škola pøedkládá žádost o uzavøení smlouvy o zvýšení dotace na pøíští školní rok spolu s doklady, že byly splnìny stanovené podmínky školskému úøadu do 31. ledna. Procentní výše zvýšené dotace je stanovena ministerstvem èi jím povìøeným školským úøadem do 15. bøezna. Pokud škola sdružuje více souèástí nebo má zaøazeno více studijních nebo uèebních oborù, stanoví se procentní výše zvýšené dotace pro jednotlivé její souèásti, studijní nebo uèební obory zvláš. Smlouvu o zvýšení dotace uzavøe školský úøad se školou do 31. bøezna." vèetnì nadpisu a poznámky pod èarou è. 12) zní: " 7

6 Poskytování dotace (1) Dotace se poskytuje na školní rok zálohovì na jednotlivá ètvrtletí kalendáøního roku nejpozdìji poslední den prvního mìsíce ètvrtletí. Roèní výše poskytované dotace se stanoví podle 5a 6odst. 4a5. (2) Pokud je poèet žákù podle 5 odst. 1 rozdílný od poètu uvedeného ve smlouvì podle 3, 4 a 6, je pro stanovení výše dotace rozhodující poèet žákù podle 5 odst.1. (3) Pokud dojde v prùbìhu školního roku ke zmìnì poètu žákù ve srovnání s poètem, na který se poskytuje dotace, škola nebo zaøízení neprodlenì tuto skuteènost oznámí a hodnovìrnì prokáže školskému úøadu. Dotace se upraví od poèátku ètvrtletí následujícího po zmìnì, kdy došlo k pøeplatku èi nedoplatku, a tento je vyúètován podle 2 odst.3 písm. a). (4) Pokud v prùbìhu školního roku zjistí Èeská školní inspekce nebo jiný kontrolní orgán vážné nedostatky v èinnosti školy nebo zaøízení, mùže ministerstvo odstoupit od smlouvy, nedojde-li k jiné dohodì. Pokud škola nebo zaøízení nedoloží vynaložení zisku na výdaje na výchovu a vzdìlávání, bìžný provoz, popøípadì u speciálních škol a zaøízení i na rehabilitaci potvrzené oprávnìnou osobou, 12) a to nejpozdìji do 31. bøezna následujícího kalendáøního roku, mùže ministerstvo odstoupit od smlouvy; poskytnutá zvýšená dotace v tomto pøípadì podléhá ustanovení zvláštního právního pøedpisu. 13) ". Èl.II Toto naøízení nabývá úèinnosti dnem 1. ledna Pøedseda vlády: Ing. Zeman v.r. Ministr školství, mládeže a tìlovýchovy: Mgr. Zeman v.r ) Zákon è. 524/1992 Sb., o auditorech a Komoøe auditorù Èeské republiky, ve znìní pozdìjších pøedpisù. 13) Zákon è. 576/1990 Sb., ve znìní pozdìjších pøedpisù. Poznámka MŠMT : Naøízení vlády bylo publikováno v èástce 108 Sbírky zákonù, rozeslané dne 31.prosince 1998.

7 Ministerstvo školství, mládeže a Tìlovýchovy Èeské republiky ODBOR 45 È.j /99-45 Finanèní normativy na rok 1999 Pro stanovení dotace soukromým školám, pøedškolním a školským zaøízením V souladu s naøízením vlády è. 321/1998 Sb., kterým se mìní naøízení vlády è. 324/1996 Sb., kterým se stanoví podmínky a výše Poskytování dotací soukromým školám, pøedškolním a školským zaøízením, dle ustanovení 5 odstavec 1 ministerstvo stanoví normativy na kalendáøní rok 99, na základi kterých poskytnou školské úøady dotace soukromým školám, pøedškolním a školským Zaøízením. v.r. 45 Ing. Vlastimil Finke, Øeditel odboru V Praze dne 27. ledna 1999 Pøíloha : Normativy na rok 1999 MŠMT odbor 45 Pøíloha k è.j /99-45 NORMATIVY na rok 1999 pro stanovení dotace soukromým školám, pøedškolním a školským zaøízením dle 5 odst. 1 naøízení vlády è. 321/1998 Sb. Škola, zaøízení Normativy soukr. škol pro rok 1999 Kè/žáka denní studium MŠ MŠ speciální ZŠ 1-4 (1-5) do ZŠ 1-4 (1-5) do

8 ZŠ 1-9 do ZŠ do ZŠ nad ZŠ speciální do ZŠ speciální nad Kursy pro doplnìní zákl.vzdìlání Druž.a Kluby Druž.a Kluby speciální Gymnázia 4-5letá Gymnázia 6-8letá I.st Gymnázia 6-8letá II.st Gymnázia speciální Praktická škola SOŠ + VOŠ Ekonomické obory SOŠ + VOŠ Pedagogické obory SOŠ Rodinné SOŠ + VOŠ Prùmyslové obory SOŠ + VOŠ Umìlecko prumysl. obory SOŠ + VOŠ Umìlecko prumysl. obory SOŠ + VOŠ Hotelové obory SOŠ + VOŠ Zemìdìlské a ekolog.obory SOŠ + VOŠ Lesnické obory SOŠ Zdravotnické obory - zam SOŠ + VOŠ Zdravotnické obory - zam SOŠ + VOŠ Zdravotnické obory - provoz Ministerstvo školství, mládeže a Tìlovýchovy Èeské republiky ODBOR 45 NORMATIVY na rok 1999 pro stanovení dotace soukromým školám, pøedškolním a školským zaèízením dle 5 odst. 1 naøízení vlády è. 321/1998 Sb. Škola, zaøízení Normativy soukr. škol pro rok 1999 Kè/žáka SOŠ + VOŠ Zdravotnické obory - provoz SOŠ + VOŠ Zdravotnické obory - provoz Konzervatoø + konzervatorijní obory VOŠ Taneèní konzervatoøe SOŠ + VOŠ Ostatní obory SŠ nást. Obory 1. Sk SŠ nást. obory 2. sk SŠ nást. obory 3. sk SŠ nást. obory 4. sk SŠ nást. obory 5. sk Internáty spec. Škol Internáty spec. škol MENT Domovy mládeže SŠ +VOŠ -ubyt

9 Domovy mládeže SŠ +VOŠ - strav Domovy mládeže uèiliš -ubyt. A)7 825 Hudeb. obory ZUŠ pro období 1-8/ Ostatní obory ZUŠ pro období 1-8/ Hudeb. obory ZUŠ pro období 9-12/ Ostatní obory ZUŠ pro období 9-12/ OU teoret. výuka A) OU odborný výcvik A) SOU teoret. výuka TP1 A) SOU teoret. výuka TP2 A) SOU teoret. výuka TP3 A) SOU teoret. výuka TP4 A) SOU teoret. výuka TP5 A) SOU odborný výcvik OV1 A) SOU odborný výcvik OV2 A) SOU odborný výcvik OV3 A) SOU odborný výcvik OV4 A) SOU odborný výcvik OV5 A) SOU odborný výcvik OV6 A) SOU stupòovité obory (4. a 5 r.) Dìtské domovy (Kap. Lùžek) DÚSTpro dìti (Kap. Lùžek) VÚSTpro dìti (Kap. Lùžek) DÚSTpro mládež (Kap. Lùžek) VÚSTpro mládež (Kap. Lùžek) STR Ž MŠ STR Ž ZŠ - do 400 strávníku STR Ž ZŠ - do 600 strávníkù STR Ž ZŠ - nad 600 strávníku STR Ž SŠ + VOŠ Pøíplatky na výuku : +Pøípravná tøída ZŠ, ZvŠ Gymnázia bilingvní 666 Pøíplatky na "státní žáky" B): +Domovy mládeže uèiliš -ubyt. B) Domovy mládeže uèiliš -celod. strav. B) Strav. žákù uèiliš B) OU teoret. výuka B) OU odborný výcvik B) SOU teoret. výuka B) SOU odborný výcvik neped. zam. 1 B) SOU odborný výcvik neped. zam. 2 B) SOU odborný výcvik neped. zam. 3 B) Ministerstvo školství, mládeže a Tìlovýchovy Èeské republiky ODBOR 45

10 NORMATIVY na rok 1999 pro stanovení dotace soukromým školám, pøedškolním a školským zaøízením dle 5 odst. 1 naøízení vlády è. 321/1998 Sb. Škola, zaøízení Normativy soukr. škol pro rok 1999 Kè/žáka +SOU odborný výcvik neped. zam. 4 B) SOU odborný výcvik provoz. výd. 1 B) SOU odborný výcvik provoz. výd. 2 B) SOU odborný výcvik provoz. výd. 3 B) SOU odborný výcvik provoz. výd. 4 B) SOU odborný výcvik provoz. výd. 5 B) SOU odborný výcvik provoz. výd. 6 B) Pøípl.na sociál.a zdrav.post. +Naøízená ústavní výchova Naøízená ústavní výchova Ment Mentální T (ve speciálních tøídách) Ment Š (ve speciálních MŠ a ZŠ) Sluch. T Sluch. Š Zrak. T Zrak. Š Øeè T Øeè Š Tìl. T Tìl. Š Komb.post. T Komb.post. Š Vývoj.por. T Vývoj.por. Š MŠ pøi zdravotnickém zaø Zdr.oslab. T Zdr.oslab. Š ZŠ pøi zdravotnickém zaø Pomocná škola Pro období 1-8/99 platí: Dobíhající pomaturitní studium 50% normativu denního studia Nástavbové studium (s vyjimkou nástavbového studia dobíhajícího IVD) 50% normativu denního studia nást. oborù Nástavbové studium dobíhajícího IVD 50% normativu denního studia Studium pøi zamìstnaní 30% normativu denního studia

11 Dálkové studium 30% normativu denního studia Pro období 9-12/99 platí: Procentní podíly u jednotlivých typù a forem studia se stanovují podle naøízení vlády è. 321/98 Sb. Vysvìtlivky: A) všichni žáci B) pøíplatek pro žáky,kteøí se nepøipravují pro konkrétní fyzickou èi právnickou osobu Pøíplatky na lehké mentální postižení se poskytují pouze žákùm ve speciálních mateøských školách a zláštních školách. Pøíplatky se neposkytují žákùm v OU a praktických školách, protože pøíplatek je již souèástí normativu. Pro postižené žáky individuálnì integrované do bìžných tøíd nespeciálních škol se výše pøíplatku stanoví podle konkrétních nezbytných potøeb, doložených vyjádøením pøíslušného odborného pracovištì (viz pokyn MŠMT èj /96-24) 325 VYHLÁŠKA Ministerstva školství, mládeže a tìlovýchovy ze dne 18. prosince 1998, kterou se mìní vyhláška Ministerstva školství, mládeže a tìlovýchovy Èeské republiky è. 315/1991 Sb.,o finanèním a hmotném zabezpeèení žákù støedních odborných uèiliš, speciálních støedních odborných uèiliš, odborných uèiliš a uèiliš, ve znìní pozdìjších pøedpisù Ministerstvo školství, mládeže a tìlovýchovy stanoví podle 24 odst. 3 zákona è.29/1984 Sb., o soustavì základních škol, støedních škol a vyšších odborných škol /školský zákon/, ve znìní zákona è. 171/1990 Sb., a 13písm. l) zákona è. 564/1990 Sb., o státní správì a samosprávì ve školství: Èl. I Vyhláška è. 315/1991 Sb., o finanèním a hmotném zabezpeèení žákù støedních odborných uèiliš, speciálních støedních odborných uèiliš, odborných uèiliš a

12 uèiliš, ve znìní vyhlášky è. 219/1993 Sb.,vyhlášky è. 162/1995 Sb. a vyhlášky è. 314/1997 Sb., se mìní takto: 1. V 2 odst. 1 se slova "40 až 150 %" nahrazují slovy "20 % až 150 %". 2. V 5 odstavec 1 zní: "(1)Pokud je žákùm, vèetnì žákù denního nástavbového studia a žákù kombinovaného studia, po dobu denního studia poskytováno ubytování, je jim poskytováno v domovech mládeže. Domovy mládeže se pro stanovení výše úhrady èlení na ubytovací jednotky, kterými se rozumí pokoje, které se podle vybavení zaøazují a) do I. kategorie, mají-li ústøední topení, koupelnu nebo sprchu s teplou vodou a nejvýše tøi lùžka, b) do II. kategorie, nesplòují-li nìkteré z hledisek uvedených v písmenu a).". 3. V 5sevkládá nový odstavec 2, který zní: "(2) Žákùm, kterým je poskytováno ubytování podle odstavce 1, se poskytuje v pokoji I. kategorie za 300 až 1200 Kè mìsíènì a v pokoji II. kategorie za 300 až 800 Kè mìsíènì.". Dosavadní odstavce 2a3seoznaèují jako odstavce 3a4. Èl. II Tato vyhláška nabývá úèinnosti dnem 1. ledna Ministr: Mgr. Zeman v.r. Poznámka MŠMT : Vyhláška byla publikována v èástce 108 Sbírky zákonù, rozeslané dne 31.prosince VYHLÁŠKA Ministerstva školství, mládeže a tìlovýchovy ze dne 18. prosince 1998 kterou se mìní vyhláška Ministerstva školství, mládeže a tìlovýchovy Èeské republiky è. 64/1992 Sb., o domovech mládeže, ve znìní vyhlášky è. 315/1997 Sb. Ministerstvo školství, mládeže a tìlovýchovy stanoví podle 24 odst. 3 zákona è. 29/1984 Sb., o soustavì základních škol, støedních škol a

13 vyšších odborných škol (školský zákon), ve znìní zákona è. 171/1990 Sb.: Èl. I Vyhláška è. 64/1992 Sb., o domovech mládeže, ve znìní vyhlášky è. 315/1997 Sb., se mìní takto: 1. V 1 odstavec 1 vèetnì poznámky pod èarou è. 1) zní: "(1)Domovy mládeže (dále jen "domov") 1) se pro stanovení výše úhrady èlení na ubytovací jednotky. Ubytovacími jednotkami se rozumí pokoje, které se podle vybavení zaøazují a) do I. kategorie, mají-li ústøední topení, koupelnu nebo sprchu s teplou vodou a nejvýše tøi lùžka, b) do II. kategorie, nesplòují-li nìkteré z hledisek uvedených v písmenu a). 1) 6odst. 1 písm. c) a 12odst. 3 písm. a) zákona è. 564/1990 Sb., o státní správì a samosprávì ve školství, ve znìní zákona è. 190/ 1994 Sb., zákona è. 256/1994 Sb. a zákona è. 139/1995 Sb. 22 odst. 2 zákona è. 76/1978 Sb., o školských zaøízeních, ve znìní zákona è. 390/991 Sb.". 2.V 1seodstavec 2 zrušuje. Dosavadní odstavec 3 se oznaèuje jako odstavec V 9 odstavec 1 zní: "(1)Žákùm støedních odborných škol, speciálních støedních odborných škol, gymnázií a speciálních gymnázií ( dále jen "støední odborná škola a gymnázium") se poskytuje ubytování v pokoji I. kategorie za 300 až 1200 Kè mìsíènì a v pokoji II. kategorie za 300 až 800 Kè mìsíènì.". 4.V 9odst. 2 se slova "kategorii domova" nahrazují slovy "kategorii pokoje". Èl.II Tato vyhláška nabývá úèinnosti dnem 1. ledna Ministr: Mgr. Zeman v.r. Poznámka MŠMT : Vyhláška byla publikována v èástce 108 Sbírky zákonù, rozeslané dne 31.prosince VYHLÁŠKA Ministerstva školství, mládeže a tìlovýchovy ze dne 18. prosince 1998, kterou se mìní vyhláška Ministerstva školství, mládeže a tìlovýchovy Èeské republiky è. 385/1991 Sb., o uznávání rovnocennosti a podmínkách nostrifikace vysvìdèení vydaných zahranièními školami

14 Ministerstvo školství, mládeže a tìlovýchovy stanoví podle 13 písm. g) zákona è. 564/1990 Sb., o státní správì a samosprávì ve školství: Èl. I Vyhláška è. 385/1991 Sb., o uznávání rovnocennosti a podmínkách nostrifikace vysvìdèení vydaných zahranièními školami, se mìní takto: 1.V 1sezaslova "støedními školami" vkládají slova "anebo vyššími odbornými školami" a za slova "støední škola" se vkládají slova "anebo vyšší odborná škola". 2.V 2odst. 1a2seslova "Èeská a Slovenská Federativní Republika" nahrazují slovy "Èeská republika". 3.V 3 senakonci odstavce 2 doplòují slova "nebo vyšší odborné škole". 4.V 3odst. 3 se za slova "Na žádost školského úøadu" vkládají slova "nebo z vlastního podnìtu" a slova "Èeské republiky, u støedních zdravotnických škol ministerstvo zdravotnictví Èeské republiky," se zrušují. 5.V 4sedoplòuje oznaèení odstavce 1. 6.V 4odst. 1 písm. b) se slovo "pøechodného" nahrazuje slovy "krátkodobého nebo dlouhodobého". 7.V 4sezaodstavec 1 vkládá nový odstavec 2, který zní : "(2) Nemá-li žadatel trvalý ani krátkodobý nebo dlouhodobý pobyt na území Èeské republiky, rozhodne o nostrifikaci školský úøad, v jehož územním obvodu se nachází a) základní škola, která svým obsahem a rozsahem odpovídá podobné zahranièní škole, b) støední škola nebo vyšší odborná škola, na níž studium odpovídá nebo alespoò zèásti odpovídá studiu na podobné škole zahranièní.". Dosavadní odstavce 2 až 4 se oznaèují jako odstavce 3 až 5. 8.V 4odst. 4 se slova "nebo slovenského" zrušují. 9.V 4odst. 5 se slova "Èeské a Slovenské Federativní Republiky" nahrazují slovy "Èeské republiky".

15 10.V 5odst. 1 se slova "Èeské a Slovenské Federativní Republiky" nahrazují slovy "Èeské republiky". 11.V 5odst. 2 písm. a) se za slova "na støední škole" vkládají slova "anebo studijního oboru vyšší odborné školy". 12.V 5odst. 3 se slova "nebo støední školu" nahrazují slovy ", støední školu nebo vyšší odbornou školu". 13.V 5odstavec 7 zní : "(7) Jestliže na území pøíslušného školského úøadu není a) základní škola, která svým obsahem a rozsahem odpovídá podobné zahranièní škole, b) støední škola nebo vyšší odborná škola, na níž studium odpovídá nebo alespoò zèásti odpovídá studiu na podobné škole zahranièní, poskytne tomuto školskému úøadu na vyžádání souèinnost k nostrifikaci školský úøad, na jehož území se taková základní škola, støední škola nebo vyšší odborná škola nachází.". 14.V 7odst. 2 se za slovo "Za" vkládají slova "potvrzení rovnocennosti a" a zkratka "Kès" se nahrazuje zkratkou "Kè". 15.V 7seodstavec 4 zrušuje. Èl. II Pøechodné ustanovení Øízení zahájená pøed úèinností této vyhlášky se dokonèí podle dosavadního znìní vyhlášky. Èl. III Tato vyhláška nabývá úèinnosti dnem 1. ledna Ministr : Mgr. Zeman v.r. Poznámka MŠMT : Vyhláška byla publikována v èástce 109 Sbírky zákonù, rozeslané dne 22. prosince 1998.

16 è.j /98-11 Agreement between the Ministry of Education, Youth and Sport of the Czech Republic and the Ministry of Education of the Kingdom of Denmark on cooperation in the field of special education and in-service training of teachers for the years The Ministry of Education, Youth and Sport of the Czech Republic and the Ministry of Education of the Kingdom of Denmark ( hereinafter referred to as "Contracting Parties" ) proceeding from hitherto good experience of cooperation in education and with the aim to deepen and expand this cooperation into new areas of mutual interest, have agreed as follows: The Aim of the Agreement Article 1 The aim of the Agreement is to meet the interests of the Czech Republic with regard to the development of the educational system, especially in the area of increasing integration of mentally and physicaly handicapped children and young people into the school system and inservice training of teachers and school managers. Special Education Article 2 The Contracting Parties shall cooperate in the field of special education primarily in these areas: - in-service training of specialists from counselling centres - cooperation in curricula development for pre-school education of children with special educational needs - cooperation in curricula development for school children with special educational needs - education of school children with behavioural problems - education and care of children with severe disabilities and multi-handicapped children - education of autistic children - use of compensation aids, alternative ways of communication and non-traditional methods of work with children with severe disabilities - evaluation of school performance of school children with severe disabilities - problems of transportation of children with severe handicaps to schools - parents activities - education of integrated school children in mainstream basic and secondary schools, problems of personal assistance provision and other supportive services - children with severe handicaps and their preparation for work - lifelong education and quality of life o f fellow citizens with severe health disabilities - education of children from ethnical minorities and groups Secondary Vocational and Professional Training Article 3 The Contracting Parties shall cooperate in the field of in-service training of teachers and directors of secondary schools and professional training centres especially in implementation of new pedagogical and psychological methods in the educational process. The areas of cooperation are as follows: - project education - group education - team work

17 - motivation - colleague supervision - dialogue between teacher and pupil - conflict management - psychological aspects of the educational process Organizational and Financial Provisions Article 4 The Contracting Parties shall establish the programme committee composed of the representatives of the Ministry of Education, Youth and Sport of the Czech Republic and the Ministry of Education of the Kingdom of Denmark for the purpose of approving the selected projects. The programme committee shall prepare within the framework of regulations and financial possibilities the working programme for each calendar year. The programme committee may propose to establish the steering committees for projects, in which proposed joint activities will be defined in concrete terms with regard to the chosen areas as well as the dates, financial conditions and venues. Article 5 The activities discussed and approved by the programme committee within the framework of the Agreement will be realized under following conditions: The Ministry of Education, Youth and Sport of the Czech Republic shall provide - teachers, who will participate in the working programme - necessary organizational and technical background for realization of the programme in the Czech Republic ( venue, communication equipment, accommodation facilities for Czech and Danish participants) Ministry of Education of the Kingdom of Denmark shall provide - transfer of know - how - necessary education equipment (max.10 % of the total costs of each project) - financial support ( subject to the approval of the grant by the government of the Kingdom of Denmark ) Article 6 The provisions of the Agreement shall not preclude the possibility of coordination and linkage with other opportunities of mutual cooperation such as European Union programmes. Article 7 Projects within the framework of the Agreement will be evaluated in course of time. The whole programme will be evaluated by the external consultants from the Kingdom of Denmark in cooperation with the representatives of the Ministry of Education, Youth and Sport of the Czech Republic. Final Provisions Article 8 This Agreement is subject to the provisions of the Convention between the Government of the Czechoslovak Socialist Republic and the Government of the Kingdom of Denmark for the avoidance of double taxation with respect to taxes on income and on capital signed in Prague on 5th May, 1982 and the Protocol to the Convention between the Government of the Czechoslovak Socialist Republic and the Government of the Kingdom of 3Denmark for the avoidance of double taxation with respect to taxes on income and on capital signed in Prague on 11th September, The implementation of this Agreement is also subject to the Decree No.136/1998 of the Ministry of Finance of the Czech Republic. The insurance of the equipment and material against damage, loss, theft and other damages, which can occur on it during its usage ( except the international transportation) will be taken care of by the user from the receiving party according to the internal legal regulations. Article 9 This Agreement covers the period It can be prolonged by one year if both Contracting Parties agree to do so in a written form. This Agreement will enter into force on the date of its signature. Each Contracting Party is entitled to withdraw from this Agreement by a notice in writing. The withdrawal shall take effect one month after the delivery of the notice to the other Contracting Party. Each Contracting Party is entitled to withdraw from

18 this Agreement, if the programme does not proceed as planned, or in the way as it was agreed between the two Parties. Article 10 Representatives from the Auditor General of the Kingdom of Denmark shall on request be given access to the projects of the Agreement with regard to the use of Danish funds. Done and signed in Prague on the 29th December, 1998 in two original copies in the English language. E.Zeman For the Ministry of Education of the Kingdom of Denmark Ulrik Helweg Larsen For the Ministry of Education, Youth and Sport of the Czech Republic (neoficiální pøeklad) Ujednání mezi Ministerstvem školství, mládeže a tìlovýchovy Èeské republiky a Ministerstvem školství Dánského království o spolupráci v oblasti speciálního školství a dalšího vzdìlávání pedagogických pracovníkù na léta Ministerstvo školství, mládeže a tìlovýchovy Èeské republiky a Ministerstvo školství Dánského království (dále jen "smluvní strany") vycházejíce z dosavadních dobrých zkušeností ze školské spolupráce a pøejíce si tuto spolupráci prohloubit a rovnìž rozšíàit na nové oblasti spoleèného zájmu, se dohodly takto: Cíle Ujednání Èlánek 1 Cílem Ujednání je vyjít vstøíc zájmùm Èeské republiky, pokud jde o rozvoj školského systému, zejména v oblasti prohlubující se integrace tìlesnì èi duševnì postižených dìtí a mládeže do školského systému a na poli dalšího vzdìlávání uèitelù a øeditelù škol. Speciální školství

19 Èlánek 2 Smluvní strany budou spolupracovat na poli speciálního školství zejména v tìchto oblastech: - další vzdìlávání poradenských pracovníkù - spolupráce pøi pøípravì osnov pøedškolní výchovy dìtí se zdravotním postižením - spolupráce pøi pøípravì uèebních osnov pro žáky se specifickými vzdìlávacími potøebami - výchova a vzdìlávání žákù s poruchami chování - vzdìlávání tìžce zdravotnì postižených žákù a žákù s více vadami - vzdìlávání žákù s autismem - využití kompenzaèních pomùcek, alternativních zpùsobù komunikace a netradièních metod práce s dìtmi s tìžším zdravotním postižením - problematika dopravy žákù s tìžším zdravotním postižením do školy - spolupráce s rodièi - výchova a vzdìlávání integrovaných žákù v bìžných základních a støedních školách - problematika osobní asistence a dalších podpùrných služeb - pøíprava na povolání žákù s tìžším zdravotním postižením - celoživotní vzdìlávání a kvalita života spoluobèanù s tìžšími formami zdravotního postižení - vzdìlávání dìtí pocházejících z národnostních menšin a etnických skupin Støední odborné a profesní vzdìlávání Èlánek 3 Smluvní strany budou spolupracovat na poli dalšího vzdìlávání pedagogických pracovníkù støedních škol a profesního vzdìlávání zejména pøi zavádìní nových pedagogicko-psychologických prvkù do výuky žákù. Jedná se o následující oblasti: - projektové vyuèování - skupinové vyuèování - týmová práce - motivace - vzájemné hospitace - dialog uèitel - žák - øešení konfliktních situací - psychologické aspekty vyuèovacího procesu Organizaèní a finanèní ustanovení Èlánek 4 Smluvní strany vytvoøí programový výbor složený ze zástupcù Ministerstva školství, mládeže a tìlovýchovy Èeské republiky a Ministerstva školství Dánského království za úèelem schválení vybraných projektù. Programový výbor vypracuje v rámci pøedpisù a finanèních možností pracovní program na každý kalendáøní rok. Programový výbor mùže navrhnout vytvoøení výkonných výborù pro øešení projektù, které budou tyto projekty konkretizovat s ohledem na tématické zamìøení vèetnì stanovení èasových dat, finanèních podmínek a místa konání. Èlánek 5 Akce dohodnuté programovým výborem v rámci Ujednání se budou uskuteèòovat

20 za následujících podmínek: Ministerstvo školství, mládeže a tìlovýchovy Èeské republiky zajistí - uèitele, kteøí budou na programu spolupracovat - nezbytné organizaèní a technické zázemí pro realizaci programu v Èeské republice (prostory, komunikaèní vybavení, ubytovací zaøízení pro èeské a dánské úèastníky) Ministerstvo školství Dánského království zajistí - pøenos znalostí (know-how) - nezbytné výukové vybavení (ve výši max.10 % celkových nákladù daného projektu) - finanèní podporu v závislosti na výši grantu schváleného vládou Dánského království Èlánek 6 Ujednání nevyluèuje propojení a koordinaci s dalšími možnostmi vzájemné spolupráce, které skýtají programy Evropské unie. Èlánek 7 Projekty v rámci Ujednání budou vyhodnocovány prùbìžnì. Celý program bude vyhodnocován externími konzultanty z Dánského království ve spolupráci se zástupci Ministerstva školství, mládeže a tìlovýchovy Èeské republiky. Závìreèná ustanovení Èlánek 8 Toto Ujednání je v souladu s ustanoveními Smlouvy mezi vládou Èeskoslovenské socialistické republiky a vládou Dánského království o zamezení dvojího zdanìní v oboru daní z pøíjmu a z majetku, podepsané v Praze dne 5. kvìtna 1982, a Protokolu ke Smlouvì mezi vládou Èeskoslovenské socialistické republiky a vládou Dánského království o zamezení dvojího zdanìní v oboru daní z pøíjmu a z majetku, podepsaného v Praze dne 11.záøí Provádìní tohoto Ujednání je rovnìž v souladu s Vyhláškou è.136/1998 Sb. Ministerstva financí Èeské republiky. Pojištìní zaøízení a materiálu pro pøípad jeho poškození, ztráty, odcizení nebo jiných škod, které na nìm vzniknou v prùbìhu jeho využití (vyjma jeho mezinárodní pøepravy) zajistí uživatel ze státu pøijímající strany podle vnitrostátních právních pøedpisù. Èlánek 9 Ujednání se sjednává na léta Jeho platnost mùže být prodloužena o jeden rok, pokud s tím obì smluvní strany vyjádøí souhlas písemnou formou. Toto Ujednání vstoupí v platnost dnem podpisu. Každá ze smluvních stran mùže Ujednání písemnì vypovìdìt. Platnost Ujednání skonèí jeden mìsíc ode dne doruèení oznámení o výpovìdi druhé smluvní stranì. Obì smluvní strany mohou rovnìž odstoupit od Ujednání, jestliže sjednané èinnosti nepokraèují podle plánu nebo zpùsobem, jaký byl obìma smluvními stranami dohodnut. Èlánek 10

21 Zástupci generálního auditora Dánského království mají na základì žádosti právo pøístupu k projektùm tohoto Ujednání a jejich posouzení z hlediska využívání dánských fondù. Dáno v Praze dne 29. prosince 1998 ve dvou pùvodních vyhotoveních, každé v jazyce anglickém. E. Zeman, v.r. Ulrik Helweg Larsen, v.r. Za Ministerstvo školství, mládeže a tìlovýchovy Èeské republiky Za Ministerstvo školství Dánského království È.j /98-11 Provádìcí plán spolupráce v oblasti školství a kultury mezi vládou Èeské republiky a vládou Španìlského království na léta Na základì Dohody o kulturní spolupráci mezi vládou Èeskoslovenské socialistické republiky a vládou Španìlska, podepsané v Madridu dne 7. bøezna 1979 a vedeny pøáním prohloubit vzájemnou spolupráci v oblasti kultury, školství, mládeže a sportu se vláda Èeské republiky a vláda Španìlského království (dále jen "smluvní strany") dohodly takto: 1. ŠKOLSTVÍ 1.1. Smluvní strany budou plnì podporovat výmìnu pedagogù a odborníkù z oblasti školství uskuteèòovanou na základì pøímých kontaktù pøíslušných institucí Smluvní strany považují za uspokojivou spolupráci mezi vysokými školami uskuteèòovanou na základì pøímých dohod. Nadále budou podporovat uzavírání podobných dohod zamìøených na výmìny studentù a pedagogù k stipendijním pobytùm, k vzájemnému poznání vìdeckovýzkumné èinnosti, stejnì jako na výmìnu didaktických a pedagogických publikací vèetnì

22 bibliografií, organizování semináøù, sympozií a aktivit v oblasti školství Smluvní strany budou podporovat rozvoj výuky svých jazykù jako prostøedku k vzájemnému poznávání obou národù Smluvní strany vyjadøují svou spokojenost se spoluprací èeských a španìlských pøíslušných orgánù pøi rozvoji èinnosti tøíd gymnázií s výukou vybraných pøedmìtù ve španìlském jazyce v Èeské republice S cílem pokraèovat v této spolupráci se smluvní strany dohodly takto: a) Èeská strana: - vytvoøí odpovídající podmínky pro umístìní didaktického materiálu a osob pro èinnost èesko-španìlských tøíd - zaruèí stejné právní, pracovní a sociální podmínky pro èinnost španìlských uèitelù, jako mají èeští uèitelé - vyhledá pro španìlské uèitele pøimìøené ubytování. Èeská strana požaduje, aby se španìlští uèitelé zavázali k minimálnì dvouletému pobytu a navrhne pracovní smlouvu na toto období. b) Španìlská strana: - nadále zajistí pøítomnost jazykového poradce v Èeské republice po dobu platnosti tohoto Provádìcího plánu - pøezkoumá možnosti spolupráce pøi zdokonalování znalostí èeských uèitelù, kteøí vyuèují na gymnáziu ve španìlštinì - vyhlásí konkurs na obsazení míst španìlských uèitelù v èesko-španìlských tøídách gymnázií v Èeské republice pro španìlský jazyk, kulturu a pro vìdy; vybraní kandidáti musí mít pøíslušné vysokoškolské vzdìlání - pøevezme žádosti kandidátù a pøedá je èeským pøíslušným orgánùm k jejich koneènému výbìru Španìlská strana každoroènì vyšle uèitele španìlského jazyka, kteøí povedou metodické kursy pro èeské uèitele španìlštiny organizované v Èeské republice. Španìlská strana rovnìž poskytne audiovizuální a didaktický materiál pro uvedené kursy Smluvní strany budou podporovat spolupráci v oblasti vzdìlávání dospìlých a distanèního vzdìlávání Smluvní strany budou podporovat mnohostrannou spolupráci v rámci projektù Evropské unie. Španìlská strana bude napomáhat Èeské republice pøi usnadnìní pøístupu k tìmto projektùm a úèasti v nich Smluvní strany vyjadøují své odhodlání poøádat pravidelná setkání smíšené komise pro otázky školství Smluvní strany si každoroènì vymìní odborníky k návštìvám nebo úèasti na sympoziích na celkovou dobu ètyø týdnù, pøièemž délka jednoho pobytu nepøesáhne dva týdny.

23 1.11. Smluvní strany si každoroènì vymìní dva pedagogy nebo školské odborníky za úèelem poznání vzdìlávacího systému státu druhé smluvní strany. Každý jednotlivý pobyt nepøesáhne dobu deseti dnù. Pøijímající smluvní strana pøipraví program pobytu v souladu s cílem návštìvy Španìlská strana po dobu platnosti tohoto Provádìcího plánu bude poskytovat stipendia na kurs jazykové a metodické pøípravy zamìøený na výuku vìd na gymnáziích s výukou vybraných pøedmìtù ve španìlském jazyce poøádaný v Granadì Španìlská strana po dobu platnosti tohoto Provádìcího plánu bude poskytovat stipendia na vyšší kurs metodiky výuky španìlského jazyka poøádaný v Salamance Španìlská strana po dobu platnosti tohoto Provádìcího plánu bude poskytovat stipendia na intenzívní kurs španìlského jazyka poøádaný v Jace Španìlská strana po dobu platnosti tohoto Provádìcího plánu bude poskytovat prostøednictvím AECI (Španìlská agentura mezinárodní spolupráce) stipendia na letní kursy španìlského jazyka a metodiky výuky jazyka pro pedagogy. 2. VÝMÌNA STIPENDIÍ A LEKTORÁTY 2.1. Smluvní strany si každoroènì poskytnou tøi stipendia na školní rok na celkovou dobu 27 mìsícù pøednostnì pro absolventy vysokých škol do 35 let vìku, kteøí mají zájem o rozšíøení vzdìlání nebo o vìdecký výzkum ve státì pøijímající smluvní strany. Každé stipendium mùže využít jeden nebo více stipendistù prostøednictvím studijních pobytù v délce 3-9 mìsícù pro každého Smluvní strany budou i nadále na svém území podporovat lektoráty s výukou jazyka a kultury státu druhé smluvní strany. Uspokojivì se rozvíjí èinnost lektorátù èeštiny na Univerzitì Granada a Univerzitì Santiago de Compostela a èinnost lektorátù španìlštiny na Univerzitì Karlovì v Praze, Masarykovì Univerzitì v Brnì, Univerzitì Palackého v Olomouci a Vysoké škole ekonomické v Praze. Smluvní strany budou napomáhat otevøení dalších lektorátù èeštiny ve Španìlsku a španìlštiny v Èeské republice Smluvní strany si každoroènì poskytnou sedm stipendijních míst na letní jazykové kursy: a) èeská strana na Letní školu slovanských studií poøádanou vysokými školami v rùzných místech Èeské republiky. b) španìlská strana na Kursy španìlské letní školy poøádané v Madridu v mìsíci èervenci V rámci stipendijního programu španìlského Ministerstva zahranièních vìcí se mohou èeští uèitelé španìlštiny na støedních školách zúèastnit tøítýdenního kursu španìlské kultury, didaktiky a metodiky výuky

24 španìlštiny, poøádaného každoroènì v èervenci pro uèitele španìlštiny ze státù støední a východní Evropy Èeští hispanisté se mohou pøihlásit do každoroèního konkursu na badatelská stipendia ve Španìlsku pro hispanisty ze zahranièí. Podrobnosti a podmínky tìchto stipendií budou každoroènì oznámeny prostøednictvím Velvyslanectví Španìlska v Praze. 3. KULTURA 31 Kulturní støediska Španìlská strana informuje èeskou stranu, že zákonem byl založen Cervantesùv ústav, jako veøejnoprávní subjekt pøi Ministerstvu zahranièních vìcí, mezi jehož cíle patøí šíøení španìlského jazyka a kultury v zahranièí Vzhledem k ohromným možnostem, které nabízí internetová sí, bylo vytvoøeno Virtuální støedisko Cervantes (cvc. cervantes. es.). Støedisko mimo jiné nabízí materiály a služby, diskusní fóra, kulturní španìlské a hispanoamerické aktuality, schránku pro pomoc hispanistùm, materiály pro studium španìlštiny s texty, obrazem a zvukem. Rovnìž disponuje vlastním vyhledavaèem "El Oteador", jehož prostøednictvím je možné navázat spojení se stovkami míst souvisejících se španìlským jazykem a kulturou. Španìlská strana žádá èeskou stranu, aby informovala vysoké školy, instituce a školské orgány, které o toto støedisko mohou mít zájem Smluvní strany budou podporovat pøímou spolupráci mezi kulturními institucemi státù smluvních stran. 32 Divadelní a hudební umìní Smluvní strany budou podporovat pøímou spolupráci umìlcù a organizací státù smluvních stran v oblasti soudobé hudby, interpretace (soutìže, pøehlídky, tvùrèí dílny), odborné kritiky, muzikologie, produkce a podobnì Smluvní strany si budou vymìòovat informaèní materiály z oblasti hudby a divadla Smluvní strany budou podporovat úèast umìlcù, souborù i odborníkù na významných mezinárodních divadelních festivalech konaných v obou státech. 33 Výtvarné umìní Smluvní strany budou podporovat pøímou spolupráci, výmìnu výstav a informací v oblasti výtvarného umìní Španìlské velvyslanectví v Praze hodlá uspoøádat tematickou výstavu o Filipovi II. s díly pocházejícími z èeských muzeí. Projekt již byl

25 pøedložen pøíslušným èeským úøadùm. 34 Muzea Smluvní strany sdílejí zájem o konání školení a setkání muzejních pracovníkù z obou státù k spoleènému zkoumání a sjednocování otázek z oblasti muzeologie a muzeografie Smluvní strany potvrzují svùj zájem o poøádání setkání odborníkù a vedoucích pracovníkù muzeí k uvedení, prodiskutování a šíøení projektu "Dokumentaèní normalizace muzeí. Základy informatického øízení muzeografie", jehož zámìrem je vytvoøit nástroj umožòující zapojení muzeí do národních i mezinárodních informaèních sítí a usnadòující kulturní komunikaci i spolupráci. 35 Památková péèe Smluvní strany budou podporovat spolupráci v oblasti historických památek, kontakty a výmìnu informací a zkušeností z oblasti památkové péèe a restaurování historických památek Smluvní strany budou po dobu platnosti plánu podporovat výmìny odborníkù, studií, informací a publikací, jakož i všechnu potøebnou èinnost související s uchováváním a restaurováním historických památek. 36 Knižní kultura Smluvní strany se zavazují podporovat pøeklady a vydávání dìl autorù druhé smluvní strany. Státní sekretariát pro španìlskou kulturu za tímto úèelem informuje o programu Generálního øeditelství knižní kultury uvedeného sekretariátu na podporu pøekladù a vydávání dìl, jehož pravidelnì využívají rùzná èeská nakladatelství Smluvní strany se zavazují k výmìnì informací o èinnosti, akcích a zámìrech mezinárodního dosahu v oblasti knižní kultury, s cílem prohloubit vzájemné poznání a vytvoøit podmínky pro širší rozvoj bilaterálních vztahù v této oblasti Smluvní strany v tomto smìru budou podporovat vzájemnou úèast na každoroèních mezinárodních knižních veletrzích poøádaných v Praze, Madridu a Barcelonì. 37 Národní knihovny Národní knihovna Èeské republiky a Španìlská národní knihovna budou rozvíjet vztahy spolupráce ve všech oblastech a budou si vymìòovat své publikace, pøedevším národní bibliografie, a spolupracovat pøi jejich výbìru Rovnìž si budou vymìòovat bibliografické informace, poskytovat pomoc badatelùm druhé smluvní strany a budou spolupracovat pøi uchovávání a restaurování starých knižních fondù.

26 Rovnìž si budou vymìòovat odborníky z oblasti knihovnictví, dokumentace a uplatnìní formátù, mezinárodních norem a nových technologií. 38 Knihovnické spolupráce V souladu s platnými právními pøedpisy každé ze smluvních stran si smluvní strany budou vymìòovat reprodukce, mikrofilmy a pøípadné digitální kopie dìl historicko-kulturního významu pro smluvní strany, nacházející se ve veøejných a státních knihovnách Smluvní strany budou podporovat výmìnu knihovnických expertù a odborníkù z oblasti informaèních technologií s cílem seznámit se s provozem a øízením veøejných a univerzitních knihoven. Podrobnosti o poètu expertù a délce pobytu budou stanoveny diplomatickou cestou Smluvní strany usnadní pøíslušné kontakty pro výmìnu informací, zkušeností a technického poradenství o knihovnických programech. 39 Film Smluvní strany budou podporovat rozvoj spolupráce v oblasti filmu Smluvní strany budou podporovat poøádání týdnù filmù a úèast na mezinárodních festivalech konaných v obou státech. 310 Výmìna expertù Smluvní strany si každoroènì vymìní experty z oblastí uvedených v kapitole o kultuøe. Celková délka pobytù nepøesáhne 14 týdnù a žádný jednotlivý pobyt nesmí být delší než 14 dní. 4. MLÁDEŽ Smluvní strany budou prohlubovat vzájemné spoleèenské a kulturní poznání prostøednictvím pøímé spolupráce sdružení a organizací mládeže obou státù. Dále budou podporovat výmìny informací a dokumentace a také mladých lidí na základì reciprocity s tím, že tyto výmìny si sjednávají a hradí organizátoøi výmìn, tj. sdružení a organizace pøímo. 5. SPORT Smluvní strany budou podporovat rozvoj spolupráce a výmìn v rùzných oblastech sportu, tìlovýchovy a rekreace prostøednictvím sportovních akcí a kontaktù mezi pøíslušnými sportovními orgány a institucemi státù smluvních stran.

VĚSTNÍK MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY ČESKÉ REPUBLIKY. Ročník LV Sešit 2 Únor 1999 O B S A H. Část normativní

VĚSTNÍK MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY ČESKÉ REPUBLIKY. Ročník LV Sešit 2 Únor 1999 O B S A H. Část normativní VĚSTNÍK MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY ČESKÉ REPUBLIKY Ročník LV Sešit 2 Únor 1999 O B S A H Část normativní - Nařízení vlády č. 321/1998 Sb., kterým se mění nařízení vlády č. 324/1996 Sb.,

Více

HOTELOVÁ ŠKOLA Školní rok 2014/2015

HOTELOVÁ ŠKOLA Školní rok 2014/2015 PRVNÍ SOUKROMÁ HOTELOVÁ ŠKOLA Školní rok 2014/2015 STUDIUM PRO ABSOLVENTY ZÁKLADNÍ ŠKOLY Studijní obor 65-42 - M/01 HOTELNICTVÍ KDO JSME První soukromá hotelová škola, spol. s r. o. má dlouholetou tradici,

Více

se níže uvedeného dne mìsíce a roku ve smyslu ustanovení 685 a násl. obèanského zákoníku domluvili na této smlouvì o nájmu bytu: I Pøedmìt nájmu

se níže uvedeného dne mìsíce a roku ve smyslu ustanovení 685 a násl. obèanského zákoníku domluvili na této smlouvì o nájmu bytu: I Pøedmìt nájmu Smluvní strany Jméno a pøíjmení: Trvalé bydlištì: Rodné èíslo: Èíslo OP: dále jen pronajímatel, na stranì jedné a Jméno a pøíjmení: Trvalé bydlištì: Rodné èíslo: Èíslo OP: dále jen nájemce, na stranì druhé

Více

ZÁKON. ze dne 29. èervence 1999,

ZÁKON. ze dne 29. èervence 1999, 194/1999 Sb. ZÁKON ze dne 29. èervence 1999, kterým se mìní zákon è. 40/1993 Sb., o nabývání a pozbývání státního obèanství Èeské republiky, ve znìní pozdìjších pøedpisù Parlament se usnesl na tomto zákonì

Více

ZÁKON. ze dne 23. záøí 2003,

ZÁKON. ze dne 23. záøí 2003, 357/2003 Sb. ZÁKON ze dne 23. záøí 2003, kterým se mìní zákon è. 40/1993 Sb., o nabývání a pozbývání státního obèanství Èeské republiky, ve znìní pozdìjších pøedpisù Parlament se usnesl na tomto zákonì

Více

O B E C C H A L O U P K Y

O B E C C H A L O U P K Y O B E C C H A L O U P K Y Obecnì závazná vyhláška è. 2/2016 ze dne 28.12.2016, o místním poplatku za provoz systému shromažïování, sbìru, pøepravy, tøídìní, využívání a odstraòování komunálních odpadù

Více

ZÁKON. ze dne 13. èervna 2002. o zmìnì a zrušení nìkterých zákonù v souvislosti s ukonèením èinnosti okresních úøadù

ZÁKON. ze dne 13. èervna 2002. o zmìnì a zrušení nìkterých zákonù v souvislosti s ukonèením èinnosti okresních úøadù 320/2002 Sb. ZÁKON ze dne 13. èervna 2002 o zmìnì a zrušení nìkterých zákonù v souvislosti s ukonèením èinnosti okresních úøadù Zmìna: 426/2002 Sb. Zmìna: 518/2002 Sb. Zmìna: 354/2003 Sb. Zmìna: 22/2004

Více

Ministerstvo dopravy a spojù ÈR - Èeský telekomunikaèní úøad

Ministerstvo dopravy a spojù ÈR - Èeský telekomunikaèní úøad Ministerstvo dopravy a spojù ÈR - Èeský telekomunikaèní úøad TELEKOMUNIKAÈNÍ VÌSTNÍK V Praze dne 25. øíjna 1999 Èástka 10 Roèník 1999 Cena Kè 21 ODDÍL STÁTNÍ SPRÁVY O B S A H: A. Normativní èást 81. Jednotné

Více

ZÁKON. ze dne 19. bøezna 2008, kterým se mìní zákon è. 269/1994 Sb., o Rejstøíku trestù, ve znìní pozdìjších pøedpisù, a nìkteré další zákony

ZÁKON. ze dne 19. bøezna 2008, kterým se mìní zákon è. 269/1994 Sb., o Rejstøíku trestù, ve znìní pozdìjších pøedpisù, a nìkteré další zákony 124/2008 Sb. ZÁKON ze dne 19. bøezna 2008, kterým se mìní zákon è. 269/1994 Sb., o Rejstøíku trestù, ve znìní pozdìjších pøedpisù, a nìkteré další zákony Parlament se usnesl na tomto zákonì Èeské republiky:

Více

Cena Kè 35 Roèník 2001 Èástka 5

Cena Kè 35 Roèník 2001 Èástka 5 Èeský telekomunikaèní úøad TELEKOMUNIKAÈNÍ VÌSTNÍK V Praze dne 24. kvìtna 2001 Cena Kè 35 Roèník 2001 Èástka 5 Vážení provozovatelé veøejných telekomunikaèních sítí a poskytovatelé veøejné telefonní služby,

Více

66/1988 Sb. VYHLÁŠKA ministerstva kultury Èeské socialistické republiky

66/1988 Sb. VYHLÁŠKA ministerstva kultury Èeské socialistické republiky Systém ASPI - stav k 2.2.2010 do èástky 8/2010 Sb. a 3/2010 Sb.m.s. Obsah a text 66/1988 Sb. - poslední stav textu 66/1988 Sb. VYHLÁŠKA ministerstva kultury Èeské socialistické republiky ze dne 26.dubna

Více

5.1 Øízení o žádostech týkajících se mezinárodních ochranných známek pøihlašovatelù z Èeské republiky

5.1 Øízení o žádostech týkajících se mezinárodních ochranných známek pøihlašovatelù z Èeské republiky 30 5.1 Øízení o žádostech týkajících se mezinárodních ochranných známek pøihlašovatelù z Èeské republiky Prùzkumový pracovník vyøizuje žádosti o mezinárodní zápis ochranných známek pøihlašovatelù, pro

Více

ZÁKON. ze dne 29. èervence o státním obèanství nìkterých bývalých èeskoslovenských státních obèanù

ZÁKON. ze dne 29. èervence o státním obèanství nìkterých bývalých èeskoslovenských státních obèanù 193/1999 Sb. ZÁKON ze dne 29. èervence 1999 o státním obèanství nìkterých bývalých èeskoslovenských státních obèanù Zmìna: 320/2002 Sb. Zmìna: 46/2006 Sb. Parlament ve snaze zmírnit následky nìkterých

Více

ZPRAVODAJROZVOJOVÉHO

ZPRAVODAJROZVOJOVÉHO REGIONÁLNÍ ROZVOJOVÁ AGENTURA ÚSTECKÉHO KRAJE èíslo 47 ZPRAVODAJROZVOJOVÉHO CENTRA PØI RRA ÚK 01 ÈTRNÁCTÉ KOLO PØÍJMU ŽÁDOSTÍ O DOTACE Z PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA SPUŠTÌNO V ØÍJNU 2011 Ve 14. kole pøíjmu

Více

Cena Kè 21 Roèník 2000 Èástka 8

Cena Kè 21 Roèník 2000 Èástka 8 Èeský telekomunikaèní úøad TELEKOMUNIKAÈNÍ VÌSTNÍK V Praze dne 28. srpna 2000 Cena Kè 21 Roèník 2000 Èástka 8 ODDÍL STÁTNÍ SPRÁVY O B S A H: A. Normativní èást 79. Opatøení Úøadu è. OÚ - 1/R/2000 B. Informativní

Více

VÍDEÒSKÁ DOHODA O ZØÍZENÍ MEZINÁRODNÍHO TØÍDÌNÍ OBRAZOVÝCH PRVKÙ OCHRANNÝCH ZNÁMEK,

VÍDEÒSKÁ DOHODA O ZØÍZENÍ MEZINÁRODNÍHO TØÍDÌNÍ OBRAZOVÝCH PRVKÙ OCHRANNÝCH ZNÁMEK, VÍDEÒSKÁ DOHODA O ZØÍZENÍ MEZINÁRODNÍHO TØÍDÌNÍ OBRAZOVÝCH PRVKÙ OCHRANNÝCH ZNÁMEK, dáno ve Vídni dne 12. èervna 1973 a doplnìno dne 1. øíjna 1985 Smluvní strany, majíce na zøeteli èlánek 19 Paøížské úmluvy

Více

Licence: D53C XCRGUPXA / PXA (16112010 / 14042010)

Licence: D53C XCRGUPXA / PXA (16112010 / 14042010) A.1. ------------- A.2. -------------- A.3. PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè) Období: 12 / 2010 IÈO: 00532177 Název: Informace podle 7 odst. 3 zákona Informace podle

Více

ÚMLUVA O ZØÍZENÍ SVÌTOVÉ ORGANIZACE DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ,

ÚMLUVA O ZØÍZENÍ SVÌTOVÉ ORGANIZACE DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ, Úmluva o zøízení Svìtové organizace duševního vlastnictví (WIPO*) ÚMLUVA O ZØÍZENÍ SVÌTOVÉ ORGANIZACE DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ, podepsaná ve Stockholmu dne 14. èervence 1967, zmìnìná dne 2. øíjna 1979 (vyhl.

Více

Základní škola a Mateøská škola, Oseèná, okres Liberec, pøíspìvková organizace

Základní škola a Mateøská škola, Oseèná, okres Liberec, pøíspìvková organizace A.1. PØÍLOHA pøíspìvkové organizace zøizované ÚSC (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 70983810 Název: Informace podle 7 odst. 3 zákona Úèetní jednotka nemá informace o tom,

Více

Cena Kè 35 Roèník 2001 Èástka 3

Cena Kè 35 Roèník 2001 Èástka 3 Èeský telekomunikaèní úøad TELEKOMUNIKAÈNÍ VÌSTNÍK V Praze dne 26. bøezna 2001 Cena Kè 35 Roèník 2001 Èástka 3 O B S A H: ODDÍL STÁTNÍ SPRÁVY A. Normativní èást 49. Cenové rozhodnutí ÈTÚ è. 03/PROP/2001

Více

ZÁPADOÈESKÁ UNIVERZITA V PLZNI

ZÁPADOÈESKÁ UNIVERZITA V PLZNI ZÁPADOÈESKÁ UNIVERZITA V PLZNI http://www.zcu.cz Historie Západoèeská univerzita v Plzni vznikla slouèením Vysoké školy strojní a elektrotechnické v Plzni a Pedagogické fakulty v Plzni v roce 1991 na základì

Více

identifikaèní èíslo hlavní èinnost Zdravotní péèe o pøíslušníky AÈR Zdravotní péèe o ostaní obyvatelstvo

identifikaèní èíslo hlavní èinnost Zdravotní péèe o pøíslušníky AÈR Zdravotní péèe o ostaní obyvatelstvo PØÍLOHA pøíspìvkové organizace zøizované OSS (v tis. Kè) Období: 12 / 2010 IÈO: 60800691 Název: Vojenská nemocnice Olomouc NS: 60800691 Vojenská nemocnice Olomouc Sestavená k rozvahovému dni 31. prosinci

Více

A.3. Informace podle 7 odst. 5 zákona

A.3. Informace podle 7 odst. 5 zákona PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè - minulé období zaokrouhleno na tisíce) Období: 12 / 2011 IÈO: 00578291 Název: Obec Èervená Tøemešná A.1. Informace podle 7 odst. 3

Více

PØÍLOHA za období : 12/2014

PØÍLOHA za období : 12/2014 Zpracoval: Ing. Kremerová Okamžik sestavení: 13.03.2015 11h16m 0s Strana: 1 PØÍLOHA za období : 12/2014 I È O :00083143 NÁZEV ÚÈETNÍ JEDNOTKY: Divadlo F.X.Šaldy Liberec,pøíspìvková organizace (v Kè, s

Více

Výroèní zpráva. spoleènosti Computer Agency o.p.s. se sídlem Merhautova 26, 613 00 Brno. za rok 2007

Výroèní zpráva. spoleènosti Computer Agency o.p.s. se sídlem Merhautova 26, 613 00 Brno. za rok 2007 Výroèní zpráva spoleènosti Computer Agency o.p.s. se sídlem Merhautova 26, 613 00 Brno za rok 2007 Úvodní slovo Computer Agency vznikla jako nezisková obecnì prospìšná spoleènost 22.12.1998 transformací

Více

Ministerstvo dopravy a spojù ÈR - Èeský telekomunikaèní úøad

Ministerstvo dopravy a spojù ÈR - Èeský telekomunikaèní úøad Ministerstvo dopravy a spojù ÈR - Èeský telekomunikaèní úøad TELEKOMUNIKAÈNÍ VÌSTNÍK V Praze dne 17. ledna 2000 Èástka 1 Roèník 2000 Cena Kè 21 ODDÍL STÁTNÍ SPRÁVY O B S A H: A. Normativní èást 1. Výmìr

Více

Licence: D07Y XCRGUPXA / PXC (19092011 / 19042011)

Licence: D07Y XCRGUPXA / PXC (19092011 / 19042011) A.1. PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè - minulé období zaokrouhleno na tisíce) Období: 12 / 2011 IÈO: 00493619 Název: Informace podle 7 odst. 3 zákona Obec Janovice Úèetní

Více

A.3. Informace podle 7 odst. 5 zákona

A.3. Informace podle 7 odst. 5 zákona PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 13 / 2011 IÈO: 71160388 Název: Svazek obcí Sloup,Šošùvka-ÈOV a kanalizace A.1. Informace

Více

Ministerstvo dopravy a spojù ÈR - Èeský telekomunikaèní úøad

Ministerstvo dopravy a spojù ÈR - Èeský telekomunikaèní úøad Ministerstvo dopravy a spojù ÈR - Èeský telekomunikaèní úøad TELEKOMUNIKAÈNÍ VÌSTNÍK V Praze dne 27. záøí 1999 Èástka 9 Roèník 1999 Cena Kè 21 ODDÍL STÁTNÍ SPRÁVY O B S A H: A. Normativní èást 69. Dodatek

Více

Èl. II Název a sídlo spoleèenství. ÈÁST DRUHÁ PØEDMÌT ÈINNOSTI SPOLEÈENSTVÍ Èl. III Správa domu a další èinnosti

Èl. II Název a sídlo spoleèenství. ÈÁST DRUHÁ PØEDMÌT ÈINNOSTI SPOLEÈENSTVÍ Èl. III Správa domu a další èinnosti Sbírka zákonù è. 371 / 2004Strana 7589 Pøíloha k naøízení vlády è. 371/2004 Sb. Vzorové stanovy spoleèenství vlastníkù jednotek ÈÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Èl. I Základní ustanovení (1) Spoleèenství

Více

Licence: DEIG XCRGUPXA / PXC (19092011 / 19042011)

Licence: DEIG XCRGUPXA / PXC (19092011 / 19042011) A.1. PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè - minulé období zaokrouhleno na tisíce) Období: 13 / 2011 IÈO: 00667129 Název: Informace podle 7 odst. 3 zákona Úèetní jednotka

Více

Svazek obcí regionu Ruda

Svazek obcí regionu Ruda A.1. PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè - minulé období zaokrouhleno na tisíce) Období: 12 / 2011 IÈO: 69601488 Název: Informace podle 7 odst. 3 zákona Svazek obcí regionu

Více

Informace podle 7 odst. 5 zákona

Informace podle 7 odst. 5 zákona PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè - minulé období zaokrouhleno na tisíce) Období: 13 / 2011 IÈO: 00576913 Název: Obec Støítež A.1. Informace podle 7 odst. 3 zákona A.2.

Více

(v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 13 / 2011 IÈO: 00281301 Název: Obec Vysoèany. Sestavená k rozvahovému dni 31.

(v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 13 / 2011 IÈO: 00281301 Název: Obec Vysoèany. Sestavená k rozvahovému dni 31. PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 13 / 2011 IÈO: 00281301 Název: Obec Vysoèany Sestavená k rozvahovému dni 31. prosinci 2011

Více

A. Text zákona. I. Zákon o živnostenském podnikání (živnostenský zákon) è. 455/1991 Sb. ze dne 2. øíjna 1991. Obsah (neoficiální)

A. Text zákona. I. Zákon o živnostenském podnikání (živnostenský zákon) è. 455/1991 Sb. ze dne 2. øíjna 1991. Obsah (neoficiální) A. Text zákona. Zákon o živnostenském podnikání (živnostenský zákon) è. 455/1991 Sb. ze dne 2. øíjna 1991 ve znìní zákonù è. 231/1992 Sb., è. 591/1992 Sb., è. 600/1992 Sb., è. 273/1993 Sb., è. 303/ 1993

Více

INSPEKÈNí ZPRÁVA è. 63-5116/5

INSPEKÈNí ZPRÁVA è. 63-5116/5 / TI STROJíRENSKÝ ZKUŠEBNí ÚSTAV, s. p. TI - technická inspekce, akreditovaný inspekèní orgán è. 48 Hudcova 56b, 621 Brno Èj.: 2939/5/324/6.3/2 list è. ze6 INSPEKÈNí ZPRÁVA è. 63-5116/5 Výrobek: Elektrický

Více

Úøad prùmyslového vlastnictví. s e ž á d o s t í o z á p i s d o r e j s ø í k u. Údaje o ochranné známce - oznaète køížkem

Úøad prùmyslového vlastnictví. s e ž á d o s t í o z á p i s d o r e j s ø í k u. Údaje o ochranné známce - oznaète køížkem Úøad prùmyslového vlastnictví Antonína Èermáka 2a, 160 68 Praha 6 : (02) 203 83 111, 24 31 15 55 : (02) 24 32 47 18 PØIHLÁŠKA OCHRANNÉ ZNÁMKY s e ž á d o s t í o z á p i s d o r e j s ø í k u è. jednací,

Více

Licence: D98V XCRGUPXA / PYA (05042012 / 12012012)

Licence: D98V XCRGUPXA / PYA (05042012 / 12012012) PØÍLOHA pøíspìvkové organizace zøizované ÚSC (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 75021854 Název: Mateøská škola, Jamolice, okres Znojmo Sestavená k rozvahovému dni 31. prosinci

Více

(v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 13 / 2011 IÈO: 49463985 Název: Obec Louka. Sestavená k rozvahovému dni 31.

(v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 13 / 2011 IÈO: 49463985 Název: Obec Louka. Sestavená k rozvahovému dni 31. PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 13 / 2011 IÈO: 49463985 Název: Obec Louka Sestavená k rozvahovému dni 31. prosinci 2011

Více

Cena Kè 35 Roèník 2001 Èástka 9

Cena Kè 35 Roèník 2001 Èástka 9 Èeský telekomunikaèní úøad TELEKOMUNIKAÈNÍ VÌSTNÍK V Praze dne 24. záøí 2001 Cena Kè 35 Roèník 2001 Èástka 9 O B S A H: ODDÍL STÁTNÍ SPRÁVY A. Normativní èást 178. Cenové rozhodnutí è. 04/PROP/2001 179.

Více

OZNÁMENÍ ZADÁVACÍHO ØÍZENÍ / VYHLÁŠENÍ VEØEJNÉ SOUTÌŽE O NÁVRH

OZNÁMENÍ ZADÁVACÍHO ØÍZENÍ / VYHLÁŠENÍ VEØEJNÉ SOUTÌŽE O NÁVRH OZNÁMENÍ ZADÁVACÍHO ØÍZENÍ / VYHLÁŠENÍ VEØEJNÉ SOUTÌŽE O NÁVRH Èíslo objednávky (Vaše èíslo jednací) Øádné Opravné 1 1.1 Pøedmìt veøejné zakázky 1.2 Zadávací øízení 1.3 1.5 1.6 2 2.1 2.4 2.4.1 2.4.2 2.4.3

Více

SEKTOROVÁ DOHODA. pro obor fitness industry. na období 2011 až 2015 v Èeské republice. Pøedkládá: Sektorová rada pro osobní služby

SEKTOROVÁ DOHODA. pro obor fitness industry. na období 2011 až 2015 v Èeské republice. Pøedkládá: Sektorová rada pro osobní služby SEKTOROVÁ DOHODA pro obor fitness industry na období 2011 až 2015 v Èeské republice Pøedkládá: Sektorová rada pro osobní služby Sektorová dohoda je politicko-spoleèenskou úmluvou zapojených stran aktérù

Více

A.3. Informace podle 7 odst. 5 zákona

A.3. Informace podle 7 odst. 5 zákona PØÍLOHA pøíspìvkové organizace zøizované ÚSC (v Kè - minulé období zaokrouhleno na tisíce) Období: 12 / 2011 IÈO: 70941912 Název: Zakladni skola Mlada Vozice, okres Tabor A.1. Informace podle 7 odst. 3

Více

Licence: D8AD XCRGUPXA / PXC (19092011 / 19042011)

Licence: D8AD XCRGUPXA / PXC (19092011 / 19042011) A.1. PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè - minulé období zaokrouhleno na tisíce) Období: 12 / 2011 IÈO: 70305587 Název: Informace podle 7 odst. 3 zákona Obec Ropice Nejsou

Více

(v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2011 IÈO: Název: Základní škola a Mateøská škola Jistebnice

(v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2011 IÈO: Název: Základní škola a Mateøská škola Jistebnice PØÍLOHA pøíspìvkové organizace zøizované ÚSC (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2011 IÈO: 70887489 Název: Základní škola a Mateøská škola Jistebnice Sestavená k rozvahovému dni 31.

Více

u STA V STA TU A PRA V A

u STA V STA TU A PRA V A ......... u STA V STA TU A PRA V A AKAD EMIE VÌD ÈESKÉ REPUBLIKY I v. v. i. Národní 18, 11600 Praha 1 Tel. ústø. 221990711,sekr.224933494.jax224933056 E-mail: ilaw@ilaw.cas.cz Praha, 20. bøezna 2007 Èj.

Více

Cena Kè 52 Roèník 2002 Èástka 6

Cena Kè 52 Roèník 2002 Èástka 6 Èeský telekomunikaèní úøad TELEKOMUNIKAÈNÍ VÌSTNÍK V Praze dne 17. èervna 2002 Cena Kè 52 Roèník 2002 Èástka 6 O B S A H: ODDÍL STÁTNÍ SPRÁVY A. Normativní èást 93. Oznámení o zámìru vyhlásit výbìrové

Více

Rozhodnutí. Zaøazení pozemních komunikací do kategorie místní komunikace

Rozhodnutí. Zaøazení pozemních komunikací do kategorie místní komunikace Rozhodnutí Zaøazení pozemních komunikací do kategorie místní komunikace Obecní úøad Dubenec, jako silnièní správní úøad pøíslušný podle 40 odst. 5 písm. a) zákona è. 13/1997 Sb. o pozemních komunikacích

Více

Obec Ruda nad Moravou

Obec Ruda nad Moravou A.1. PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2013 IÈO: 00303313 Název: Informace podle 7 odst. 3 zákona Obec Ruda nad Moravou

Více

Informace podle 7 odst. 5 zákona

Informace podle 7 odst. 5 zákona PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè - minulé období zaokrouhleno na tisíce) Období: 12 / 2011 IÈO: 00635448 Název: Obec Štáblovice A.1. 0 Informace podle 7 odst. 3 zákona

Více

Pøíloha è. 2 I VÁZANÉ ŽIVNOSTI. Prùkaz zpùsobilosti 2

Pøíloha è. 2 I VÁZANÉ ŽIVNOSTI. Prùkaz zpùsobilosti 2 SKUPINA 0: Obor Kovy a kovové výrobky I VÁZANÉ ŽIVNOSTI Prùkaz zpùsobilosti Poznámka Výroba slitin drahých kovù pro klenotnické a dentální úèely SKUPINA 0: Osvìdèení o splnìní dalších podmínek podle 48

Více

(v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 00635553 Název: Obec Závada. Sestavená k rozvahovému dni 31.

(v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 00635553 Název: Obec Závada. Sestavená k rozvahovému dni 31. PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 00635553 Název: Obec Závada Sestavená k rozvahovému dni 31. prosinci 2012

Více

Sbírka instrukcí a sdìlení MINISTERSTVA SPRAVEDLNOSTI ÈESKÉ REPUBLIKY

Sbírka instrukcí a sdìlení MINISTERSTVA SPRAVEDLNOSTI ÈESKÉ REPUBLIKY Roèník 2003 Sbírka instrukcí a sdìlení MINISTERSTVA SPRAVEDLNOSTI ÈESKÉ REPUBLIKY Èástka 2 Rozeslána dne 7. listopadu 2003 Cena 66,- Kè OBSAH 2. I n s t r u k c e Ministerstva spravedlnosti ze dne 18.

Více

Licence: D0NG XCRGUPXA / PXC (19092011 / 19042011)

Licence: D0NG XCRGUPXA / PXC (19092011 / 19042011) A.1. PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè - minulé období zaokrouhleno na tisíce) Období: 12 / 2011 IÈO: 00302970 Název: Informace podle 7 odst. 3 zákona Obec Mala Morava

Více

SMLOUVA o závazku veøejné služby v drážní dopravì k zajištìní základní dopravní obslužnosti území Moravskoslezského kraje. Èlánek 1 SMLUVNÍ STRANY

SMLOUVA o závazku veøejné služby v drážní dopravì k zajištìní základní dopravní obslužnosti území Moravskoslezského kraje. Èlánek 1 SMLUVNÍ STRANY (ti~' ~ \~. ".r.. ~ -,," (/~ '- /'-" / o~ '- :~.~~:-""" SMLOUVA o závazku veøejné služby v drážní dopravì k zajištìní základní dopravní obslužnosti území Moravskoslezského kraje 1. Moravskoslezský kraj

Více

SMLOUVA!. 1693V009 o poskytování a úhrad" hrazených služeb (pro klinickou psychologii a klinickou logopedii)

SMLOUVA!. 1693V009 o poskytování a úhrad hrazených služeb (pro klinickou psychologii a klinickou logopedii) SMLOUVA!. 1693V009 o poskytování a úhrad" hrazených služeb (pro klinickou psychologii a klinickou logopedii) #lánek I. Smluvní strany Poskytovatel zdravotních služeb: PhDr. Dagmar Kone!ná s.r.o. Sídlo

Více

SMLOUVA. o provádìní servisní èinnosti na biologické èistírnì odpadních vod è. sml. /08

SMLOUVA. o provádìní servisní èinnosti na biologické èistírnì odpadních vod è. sml. /08 . ~~~~-,cc,~ - ~ ~ " Jj: SMLOUVA o provádìní servisní èinnosti na biologické èistírnì odpadních vod è. sml. /08 Tato smlouva se uzavírá za úèelem provádìní servisní èinnosti na biologické èistírnì odpadních

Více

8. Prodej objektu è. 54 v areálu bývalých velkých kasáren

8. Prodej objektu è. 54 v areálu bývalých velkých kasáren 0 Rada mìsta na své schùzi dne 11.6.2013 pøijala usnesení è. ve znìní: Rada mìsta doporuèuje zastupitelstvu mìsta deklarovat zámìr prodeje všech doposud neprodaných pozemkù - zahrádek v lokalitì Mutìnka

Více

Licence: D3NQ XCRGUPXA / PXC ( / )

Licence: D3NQ XCRGUPXA / PXC ( / ) A.1. PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè - minulé období zaokrouhleno na tisíce) Období: 12 / 2011 IÈO: 00600644 Název: Informace podle 7 odst. 3 zákona Obec Býkovice Zmìny

Více

A.3. Informace podle 7 odst. 5 zákona

A.3. Informace podle 7 odst. 5 zákona PØÍLOHA pøíspìvkové organizace zøizované ÚSC (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 71002651 Název: Základní škola Dolní Cerekev A.1. Informace podle 7 odst. 3 zákona Odlišné

Více

Ministerstvo dopravy a spojù ÈR - Èeský telekomunikaèní úøad

Ministerstvo dopravy a spojù ÈR - Èeský telekomunikaèní úøad Ministerstvo dopravy a spojù ÈR - Èeský telekomunikaèní úøad TELEKOMUNIKAÈNÍ VÌSTNÍK V Praze dne 24. kvìtna 1999 Èástka 5 Roèník 1999 Cena Kè 21 ODDÍL STÁTNÍ SPRÁVY O B S A H: A. Normativní èást 27. Generální

Více

PROJEKT POSILOVÁNÍ BIPARTITNÍHO DIALOGU V ODVÌTVÍCH SITUACE V ODBORNÉM ŠKOLSTVÍ

PROJEKT POSILOVÁNÍ BIPARTITNÍHO DIALOGU V ODVÌTVÍCH SITUACE V ODBORNÉM ŠKOLSTVÍ PROJEKT POSILOVÁNÍ BIPARTITNÍHO DIALOGU V ODVÌTVÍCH SITUACE V ODBORNÉM ŠKOLSTVÍ Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR Václavské náměstí 21 113 60 Praha 1 tel.: 222 324 985 fax: 224

Více

MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TÌLOVÝCHOVY ÈESKÉ REPUBLIKY

MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TÌLOVÝCHOVY ÈESKÉ REPUBLIKY VÌSTNÍK MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TÌLOVÝCHOVY ÈESKÉ REPUBLIKY Roèník LV Sešit 1 Leden 1999 OBSAH Èást normativní - Ujednání mezi Ministerstvem školství, mládeže a tìlovýchovy Èeské republiky a Státním

Více

ve znění pozdějších předpisů.. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: školy, školy,

ve znění pozdějších předpisů.. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: školy, školy, Strana 2750 Sbírka zákonů č. 198 / 2012 198 ZÁKON ze dne 2. května 2012, kterým se mění zákon č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů Parlament

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné obchodní podmínky doporučení JÁ AFFILIATE PARTNER KAMARÁD ZÁKAZNÍK I. Všeobecná ustanovení Vyplnìním registraèního formuláøe a souhlasem s Obchodními podmínkami, souhlasí registrující se uživatel

Více

ZÁKON. Èeské národní rady. ze dne 29. prosince 1992. o nabývání a pozbývání státního obèanství Èeské republiky

ZÁKON. Èeské národní rady. ze dne 29. prosince 1992. o nabývání a pozbývání státního obèanství Èeské republiky 40/1993 Sb. ZÁKON Èeské národní rady ze dne 29. prosince 1992 o nabývání a pozbývání státního obèanství Èeské republiky Zmìna: 272/1993 Sb. Zmìna: 337/1993 Sb. Zmìna: 140/1995 Sb. Zmìna: 139/1996 Sb. Zmìna:

Více

Výroèní zpráva za rok 2005

Výroèní zpráva za rok 2005 Výroèní zpráva za rok 2005 Motto: Moudrost je cesta, kterou lidská duše jde za svou dokonalostí. A to je moné dvìma zpùsoby: vìdomím a èinností. Avicenna Pøedstavení spoleènosti: obecnì prospìšná spoleènost

Více

Kritéria ovìøitelnosti bodovì ohodnocených výsledkù

Kritéria ovìøitelnosti bodovì ohodnocených výsledkù Kritéria ovìøitelnosti bodovì ohodnocených výsledkù Druh Pravdivost podle 12 odst. 1 zákona z hlediska každého urèujícího pro jednotlivé druhy výsledkù u v e d e n o n í ž e p r o j e d n o t l i v é d

Více

Informace podle 7 odst. 5 zákona

Informace podle 7 odst. 5 zákona PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè - minulé období zaokrouhleno na tisíce) Období: 12 / 2011 IÈO: 00296031 Název: Obec Hoš álkovy A.1. Informace podle 7 odst. 3 zákona

Více

List1. sestavena k : 31.12.2009. Název položky úèet položka Stav k 1.1. Stav k 31.12.2009

List1. sestavena k : 31.12.2009. Název položky úèet položka Stav k 1.1. Stav k 31.12.2009 R O Z V A H A ( B I L A N C E ) územních samosprávných celkù sestavena k : 31.12.2009 v Kè Název, sídlo a právní forma rok mìsíc IÈO úèetní jednotky Blanský les - podhùøí 2009 13 70819963 Husova 212 37382

Více

306/1999 Sb. ZÁKON. ze dne 18. listopadu 1999 o poskytování dotací soukromým kolám, předkolním a kolským zařízením. nadpis vyputěn

306/1999 Sb. ZÁKON. ze dne 18. listopadu 1999 o poskytování dotací soukromým kolám, předkolním a kolským zařízením. nadpis vyputěn 306/1999 Sb. ZÁKON ze dne 18. listopadu 1999 o poskytování dotací soukromým kolám, předkolním a kolským zařízením Změna: 132/2000 Sb. Změna: 255/2001 Sb. Změna: 16/2002 Sb. Změna: 284/2002 Sb. Změna: 562/2004

Více

(v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 00252557. Sestavená k rozvahovému dni 31. prosinci 2012

(v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 00252557. Sestavená k rozvahovému dni 31. prosinci 2012 PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 00252557 Název: Mìsto Mladá Vožice Sestavená k rozvahovému dni 31. prosinci

Více

Mladé nápady pro Èeský Západ SPOV PK / 13. 2. 2007

Mladé nápady pro Èeský Západ SPOV PK / 13. 2. 2007 Mladé nápady pro Èeský Západ SPOV PK / 13. 2. 2007 místní akèní skupina - MAS vznikala v letech 2003-2004 - Mikroregion Konstantinolázeòsko, Støíbrský region, mìsto Planá a obec Hnìvnice - snaží se o maximální

Více

Licence: D03K XCRGUPXA / PXA ( / )

Licence: D03K XCRGUPXA / PXA ( / ) A.1. PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè) Období: 12 / 2010 IÈO: 00239721 Název: Informace podle 7 odst. 3 zákona Mìsto Sadská Úèetní jednotka pokraèuje v následujícím

Více

Obec Horní Tošanovice

Obec Horní Tošanovice A.1. PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè - minulé období zaokrouhleno na tisíce) Období: 12 / 2011 IÈO: 00576883 Název: Informace podle 7 odst. 3 zákona Obec Horní Tošanovice

Více

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Ing. Václav Pelikán Likvidace podniku 7., aktualizované a doplnìné vydání Vydala Grada Publishing, a. s. U Prùhonu 22, 170 00 Praha 7 tel.: +420

Více

S m l o u v a o p o s k y t n u t í d o t a c e

S m l o u v a o p o s k y t n u t í d o t a c e 2017/00174/OŠSK/DSM S m l o u v a o p o s k y t n u t í d o t a c e Olomoucký kraj Krajský úřad Olomouckého kraje Jeremenkova 40a, 77911 Olomouc Zastoupený ředitelkou Mgr. Lucií Štěpánkovou IČ: 60609460

Více

Westpoint Distribution Park, administrativní budova Jih, Praha 6, k.ú. Ruzynì

Westpoint Distribution Park, administrativní budova Jih, Praha 6, k.ú. Ruzynì HLAVNi MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLA VNiHo MÌST A PRAHY ODBOR ŽIVOTNfHO PROSTØEDf V Praze dne 29. 11.2004 È.j.: MHMP-142090/2004/0ZPNI/EIA/11 0-2Nac Vyøizuje: Ing. Vaculová podle 7 zákona è. 100/2001 Sb.,

Více

ELEKTRONICKÝ PODPIS. o elektronickém podpisu a výklad. kolektiv autorù. Nakladatelství ANAG

ELEKTRONICKÝ PODPIS. o elektronickém podpisu a výklad. kolektiv autorù. Nakladatelství ANAG ELEKTRONICKÝ PODPIS pøehled právní úpravy, komentáø k provádìcí vyhlášce k zákonu o elektronickém podpisu a výklad základních pojmù kolektiv autorù Nakladatelství ANAG Obsah OBSAH 1. Úvodní slovo autorù...

Více

M STYS!DRNHOLEC. "l.1 P'edm(t!a!p)sobnost!vyhlášky

M STYS!DRNHOLEC. l.1 P'edm(t!a!p)sobnost!vyhlášky M STYS!DRNHOLEC OBECN!ZÁVAZNÁ!VYHLÁŠKA ". 2/2013 O!STANOVENÍ!SYSTÉMU!SHROMAŽ#OVÁNÍ,!SB RU,!P$EPRAVY,! T$ÍD NÍ,!VYUŽÍVÁNÍ!A ODSTRA%OVÁNÍ!KOMUNÁLNÍCH!ODPAD&. Zastupitelstvo mìstyse Drnholec se na svém 16.

Více

EXPLOSIA a.s. - odbytový sklad Krmelín

EXPLOSIA a.s. - odbytový sklad Krmelín EXPLOSIA a.s. - odbytový sklad Krmelín INFORMACE URÈENÁ VEØEJNOSTI Krajský úøad Moravskoslezského kraje odbor životního prostøedí a zemìdìlství oddìlení ochrany ovzduší, EIA a IPPC EXPLOSIA a.s. - odbytový

Více

Základní škola Marjánka

Základní škola Marjánka Základní škola Marjánka Historie školy The school history Roku 1910 začíná v budově na Marjánce vyučování v pěti postupných ročnících s pěti paralelními třídami. The Marjanka elementary school was established

Více

Domov seniorù Nové StraÜecÝ, poskytovatel sociálních služeb

Domov seniorù Nové StraÜecÝ, poskytovatel sociálních služeb A.1. PØÍLOHA pøíspìvkové organizace zøizované ÚSC (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 71209921 Název: Informace podle 7 odst. 3 zákona Domov seniorù Nové StraÜecÝ, poskytovatel

Více

Licence: D90D XCRGUPXA / PXC (19092011 / 19042011)

Licence: D90D XCRGUPXA / PXC (19092011 / 19042011) A.1. PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè - minulé období zaokrouhleno na tisíce) Období: 12 / 2011 IÈO: 00302538 Název: Informace podle 7 odst. 3 zákona Obec Dubicko *Úèetní

Více

A.3. Informace podle 7 odst. 5 zákona

A.3. Informace podle 7 odst. 5 zákona PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 00271870 Název: Obec Nemyceves A.1. Informace podle 7 odst. 3 zákona úèetní

Více

ZÁKON ze dne , kterým se mění zákon č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů

ZÁKON ze dne , kterým se mění zákon č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů ZÁKON ze dne.. 2012, kterým se mění zákon č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl.

Více

Ministerstvo financí FIN 2-12 M

Ministerstvo financí FIN 2-12 M Zpracoval: Bobèíková Datum zpracování: 28.03.2014 Èas zpracování: 12h53m55s Strana: 1 Ministerstvo financí FIN 2-12 M VÝKAZ PRO HODNOCENÍ PLNÌNÍ ROZPOÈTU ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELKÙ, DOBROVOLNÝCH SVAZKÙ

Více

è. 3/01 V souladu s ustanovením 29 zákona è. 563/1991 Sb. o úèetnictví ve znìní pozdìjších pøedpisù - pøedsedkynì - èlen - èlenka

è. 3/01 V souladu s ustanovením 29 zákona è. 563/1991 Sb. o úèetnictví ve znìní pozdìjších pøedpisù - pøedsedkynì - èlen - èlenka Tajemník ÚMÈ Brno - Královo Pole V Bmì dne 25.9.2001 Pøíkaz è. 3/01 Vìc: Zajištìní inventarizace majetku a závazkù MÈ Brno - Královo Pole v r.2001 V souladu s ustanovením 29 zákona è. 563/1991 Sb. o úèetnictví

Více

(v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 00260967 Název: Mìsto Stráž pod Ralskem

(v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 00260967 Název: Mìsto Stráž pod Ralskem PØÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kè, s pøesností na dvì desetinná místa) Období: 12 / 2012 IÈO: 00260967 Název: Mìsto Stráž pod Ralskem Sestavená k rozvahovému dni 31.

Více

Zámìr: Komplex pro bydlení a ubytování TRIANGLE, Praha 6, k.ú. Støešovice

Zámìr: Komplex pro bydlení a ubytování TRIANGLE, Praha 6, k.ú. Støešovice PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn SZn. S-M HM P-O69712/2007 /OOPNI/EIA/329-2/Be Vyøizuje/linka Ing. Beranová/4443 Datum 12.6.2007 ZÁVÌR ZJIŠøOVACíHO

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OV AcíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠ OV AcíHO ØíZENí PII HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDi Váš dopis zn SZn. S-MHM P-2981 06/2007/00PNI/EIA/424-2/Be Vyøizuje/linka Ing. Beranová/4443 Datum 5.10.2007 ZÁVÌR ZJIŠ OV AcíHO

Více

Sbírka instrukcí a sdìlení

Sbírka instrukcí a sdìlení Roèník 2001 Sbírka instrukcí a sdìlení MINISTERSTVA SPRAVEDLNOSTI ÈESKÉ REPUBLIKY Èástka 4 Rozeslána dne 9. øíjna 2001 Cena 36,- Kè OBSAH 16. I n s t r u k c e Ministerstva spravedlnosti ze dne 12. února

Více

Licence: S00J XCRGUA60 / A60 (13102008 15:49 / 200801220925)

Licence: S00J XCRGUA60 / A60 (13102008 15:49 / 200801220925) ROZVAHA - BILANCE organizaèních složek státu, územních samosprávných celkù, pøíspìvkových organizací a regionálních rad (v Kè) Období: 13 / 2008 IÈO: 00283924 Název: Statutární mìsto Zlín A. STÁLÁ 01 9

Více

Cena Kè 35 Roèník 2001 Èástka 11

Cena Kè 35 Roèník 2001 Èástka 11 Èeský telekomunikaèní úøad TELEKOMUNIKAÈNÍ VÌSTNÍK V Praze dne 19. listopadu 2001 Cena Kè 35 Roèník 2001 Èástka 11 O B S A H: ODDÍL STÁTNÍ SPRÁVY A. Normativní èást 212. Dodatek k Opatøení è. OÚ - 1/S/2001

Více

Úvodní slovo pøedsedy

Úvodní slovo pøedsedy Výroèní zpráva Obèanské sdružení K srdci klíè Úvodní slovo pøedsedy Vážení pøátelé, kolegové, ètenáøi této výroèní zprávy Dokument, který právì držíte v rukou, popisuje události, které ovlivnily èinnost

Více

Úvodní slovo po celou dobu dodržovali podmínky B. Charakteristika Spoleèného regionálního operaèního programu C. Pravidla pro užívání loga SROP

Úvodní slovo po celou dobu dodržovali podmínky B. Charakteristika Spoleèného regionálního operaèního programu C. Pravidla pro užívání loga SROP Evropská unie Úvodní slovo Tento manuál slouží jako dùležitý dokument a zároveò pomùcka, která by jasnì a pøehlednì informovovala a pøitom se stala srozumitelným prùvodcem pøi používání a využívání loga

Více

a k iè ln o R E C È ie n o k ia D la o k š á k tic k ra p í a ln iá c e p s la o k í š n d la k á, z la ok šák øs te a M

a k iè ln o R E C È ie n o k ia D la o k š á k tic k ra p í a ln iá c e p s la o k í š n d la k á, z la ok šák øs te a M Mateøská škola, základní škola speciální a praktická škola Diakonie ÈCE Rolnièka Výroèní zpráva školy školní rok 2016/2017 I. Základní údaje o škole Název školy, sídlo: Mateøská škola, základní škola speciální

Více

Licence: D9D9 XCRGBZUC / ZU1 ( / ) Nová Ves u Chýnova. (v Kè) sestavený ke dni

Licence: D9D9 XCRGBZUC / ZU1 ( / ) Nová Ves u Chýnova. (v Kè) sestavený ke dni Obec Nová Ves u Chýnova ZÁVÌREÈNÝ ÚÈET ZA ROK 2011 (v Kè) sestavený ke dni 31.12.2011 Údaje o organizaci identifikaèní èíslo 00252603 název Obec Nová Ves u Chýnova ulice, è.p. Nová Ves 87 obec Nová Ves

Více

SMLOUVA O OCHRANÌ DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ U INTEGROVANÝCH OBVODÙ

SMLOUVA O OCHRANÌ DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ U INTEGROVANÝCH OBVODÙ SMLOUVA O OCHRANÌ DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ U INTEGROVANÝCH OBVODÙ pøijatá dne 26. kvìtna 1989 ve Washingtonu.* Èlánek 1 Založení Unie Smluvní strany ustavují Unii pro úèely této smlouvy. Èlánek 2 Definice

Více