Úpravna vody pod VD Horka

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Úpravna vody pod VD Horka"

Transkript

1 ÚNIK NEBEZPEČNÉ ŠKODLIVINY - CHLOR: Úpravna vody pod VD Horka a) Místo možného výskytu Upřesněno : Úpravna vody se nachází asi 1 km po proudu od hráze VD Horka na Libockém potoce. Celý objekt se skládá ze tří budov, z čehož jedna slouží jako sklad chloru. Ten je zde uložen v deseti kovových válcích po 600 kg chloru v jednom válci. Ve strojovně jsou vždy nainstalovány dva válce, z nichž je prováděno dávkování do vody. K vlastnímu úniku může dojít ve strojovně, ve skladu chloru nebo při přepravě mezi objekty. b) Rozsah a ohrožení v závislosti na čase a dalších podmínkách Rozsah havárie je hlavně závislý na množství uniklé látky a na povětrnostních podmínkách. Další vliv mají fyzikální vlastnosti chloru. Jedná se o plyn těžší než vzduch, který vyplňuje prohlubně a usmrtí veškeré živé organizmy. Jako nejhorší variantu i když málo pravděpodobnou je poškození všech zásobníků a únik veškerého chloru do atmosféry. V tomto případě může zraňující zóna v závislosti na klimatických podmínkách dosáhnou až do vzdálenosti 4,5 km od místa úniku. c) Seznam obcí a subjektů ohrožených mimořádnou událostí K zasažení může dojít v obcích Horka (Nový Kostel) a Hluboká (Milhostov). Další ohrožení se týká již obcí a subjektů na Sokolovsku. d) Charakteristika možného ohrožení obyvatelstva mimořádnou událostí K ohrožení obyvatelstva dochází: - udušením obyvatelstva unikajícím chlorem. e) Druh předpokládaných škod Předpokládané škody vzniklé v důsledku úniku chloru, stanovené odhadem: - na majetku CHEVAK Cheb, a.s. v objektu úpravny vod Nebanice - ztráty na životech a zdraví - na životním prostředí. - na výpadku dodávky pitné vody pro většinu okresu Sokolov, - škody na technologických zařízeních. f) Předpokládané následky vyvolané mimořádnou událostí Předpokládané následky: - narušení dopravy na silničních v důsledku uzávěry ohroženého prostoru, - poškození dodávky vody

2 Opatření k ochraně obyvatelstva 1) Varování obyvatelstva: zabezpečeno rotační sirénou budova knihovny Kopanina u Nového Kostela č.p. 24, varování v jednotlivých obcích bude dále zajištěno místními varovacími prostředky. Varovný signál Všeobecná výstraha po dobu 140 vteřin kolísavý tón. 2) Poskytování tísňových informací: seznámení obyvatelstva v průběhu MU (rozhlas, TV, rozhlasové vozy, megafony apod.) s vývojem mimořádné události (MU), s charakterem MU, s rozsahem postiženého území, s důsledky MU na obyvatelstvo, se způsobem chování (režimů života) obyvatelstva v prostoru ohroženém MU. Při hrozbě úniku chlóru: poslouchat místní stanice rozhlasu nebo sledovat televizi k získání informací: o místě evakuace, prostoru soustředění, o trasách evakuace; netelefonovat, neblokovat telefonní linky; zachovat klid, jednat s rozvahou a nevyvolávat paniku; uposlechnout pokynů příslušných záchranářských jednotek; připravit evakuační zavazadlo pro celou rodinu, vozidlo, atd; připravit evakuaci hospodářských zvířat. Vyhlášení evakuace: okamžitě zanechat veškerou činnost; upozornit sousedy a v případě potřeby jim pomoci při evakuaci; uvolnit hospodářská zvířata v ohroženém území; zahájit přesun na místo, které nebude ohroženo zvláštní povodní anebo se co nejdříve přesunout do evakuačního prostoru, či prostoru soustředění k evakuaci; zásady pro opuštění bytu uzavření oken, plynu, vody a elektřiny. 3. Evakuace osob organizování vymístění obyvatelstva z prostorů ohrožených MU: stanovení míst shromáždění obyvatelstva, provedení vymístění obyvatelstva ze všech postižených a ohrožených prostor, zabezpečení zdravotnické pomoci postiženým, jejich odsun do zdravotnických zařízení. 4) Obecné zásady: Jste- li svědkem vzniku mimořádné události. Předejte informaci co nejdříve na tato telefonní čísla: 150, 155, 158, 112, nebo přímo na OPIS HZS KK tel:

3 ÚNIK NEBEZPEČNÉ ŠKODLIVINY - CHLOR: Úpravna vody Nebanice Upřesněno : a) Místo možného výskytu Společnost CHEVAK Cheb a.s. se zabývá úpravou přiváděné surové vody pomocí plynného chloru na vodu pitnou. Areál úpravny vody je situován cca 100 m západně od málo frekventované silnice III. třídy z Odravy do Nebanic. V blízkosti areálu se nenachází žádná obydlená oblast, ani frekventovaná komunikace. Úpravna vody v Nebanicích: chlor v celkovém množství 3 t, skladováno v 6 tlakových nádobách, každá s obsahem 0,5 t. V areálu úpravny se nachází sklad chloru v tlakových nádobách. b) Rozsah a ohrožení v závislosti na čase a dalších podmínkách Chlor je oxidační činidlo a může tvořit explozivní směsi s organickými a anorganickými látkami, které mohou vést ke vznícení, prudkému hoření nebo explozi. Případný únik chloru bude zachycen detektorem a signalizován na panelu operátora a to jak světelným ukazatelem tak i zvukově.zvuková signalizace úniku je rozvedena po celém areálu úpravny vody. Ne-předpokládá se totální únik chloru provozní činností (maximální množství úniku je obsah z jedné nádoby 0,2-0,5 t chloru v okruhu 100m). Ale technologické riziko úniku chloru je uvažované do 0,5 t chloru a nepřekročí hranici objektu. Srážky,mlha a mráz dosah škodlivin zkracují. Vliv povětrnostních podmínek počasí: zimní období - komplikace s rozvíjením sil a prostředků v místě zásahu při sněhové pokrývce nebo náledí ztížena evakuace osob, možné podchlazení postižených osob, letní období - nebezpečí přehřátí zasahujících sil v ochranných oděvech a dýchací technice; denní a noční doba - všeobecně prodlužuje či zkracuje zásahové časy. c) Seznam obcí a subjektů ohrožených mimořádnou událostí Dotčená obec Nebanice a Odrava. Ohrožení je možné jen úmyslnou destrukcí v objektu úpravny vody na neurčitelném počtu nádob. Vzhledem k tomu, že uvažovaný dosah uvolněného chloru je v okruhu o průměru 100m nedojde k ohrožení osob na silnici III. třídy Odrava - Nebanice. Dále nedojde ani k ohrožení osob v blízkosti vnějšího oplocení objektu. d) Charakteristika možného ohrožení obyvatelstva mimořádnou událostí V případě úniku chloru budou bezprostředně ohroženi přítomní zaměstnanci. ohrožení na zdraví a životech při destrukci a požáru - narušení či zničení budov při havárii dojde k přerušení nebo omezení dodávky vody do vodovodních řádů e) Druhy předpokládaných škod Předpokládané škody vzniklé v důsledku úniku chloru, požáru a explozí stanovené odhadem: na majetku CHEVAK Cheb, a.s. v objektu úpravny vod Nebanice na zdraví osob a zvířat v závislosti na jejich vzdálenosti od místa úniku velmi nebezpečné pro životní prostředí f) Předpokládané následky vyvolané mimořádnou událostí Předpokládané následky:

4 v případě požáru či exploze narušení či zničení provozních a administrativních budov v areálu úpravny vod Nebanice pravděpodobně dojde k přerušení nebo omezení dodávky pitné vody zasažené objekty chlorem bude třeba řádně vyvětrat Opatření k ochraně obyvatelstva 1) Varování obyvatelstva: zabezpečeno rotační sirénou: a) Odrava Odrava, Obecní úřad č.p. 22 b) Nebanice Nebanice, Fa Agrona Varovný signál Všeobecná výstraha po dobu 140 vteřin kolísavý tón 2) Poskytování tísňových informací: seznámení obyvatelstva v průběhu MU (rozhlas, TV, rozhlasové vozy, megafony apod.) s vývojem mimořádné události (MU), s charakterem MU, s rozsahem postiženého území, s důsledky MU na obyvatelstvo, se způsobem chování (režimů života) obyvatelstva v prostoru ohroženém MU. Při hrozbě úniku chlóru: poslouchat místní stanice rozhlasu nebo sledovat televizi k získání informace: o místě evakuace, prostoru soustředění, o trasách evakuace; netelefonovat, neblokovat telefonní linky; zachovat klid, jednat s rozvahou a nevyvolávat paniku; uposlechnout pokynů příslušných.záchranářských jednotek; připravit evakuační zavazadlo pro celou rodinu, vozidlo, atd; připravit evakuaci hospodářských zvířat. Vyhlášení evakuace: okamžitě zanechat veškerou činnost; upozornit sousedy a v případě potřeby jim pomoci při evakuaci; uvolnit hospodářská zvířata v ohroženém území; zahájit přesun na místo, které nebude ohroženo zvláštní povodní anebo se co nejdříve přesunout do evakuačního prostoru, či prostoru soustředění k evakuaci; zásady pro opuštění bytu uzavření oken, plynu, vody a elektřiny. 3. Evakuace osob organizování vymístění obyvatelstva z prostorů ohrožených MU: stanovení míst shromáždění obyvatelstva, provedení vymístění obyvatelstva ze všech postižených a ohrožených prostor, zabezpečení zdravotnické pomoci postiženým, jejich odsun do zdravotnických zařízení. 4) Obecné zásady: Jste- li svědkem vzniku mimořádné události. Předejte informaci co nejdříve na tato telefonní čísla: 150, 155, 158, 112, nebo přímo na OPIS HZS KK tel:

5 ÚNIK NEBEZPEČNÉ ŠKODLIVINY - AMONIAK: z i m n í s t a d i ó n Zimní stadion Cheb Upřesněno : a) Místo možného výskytu Majitelem zimního stadiónu je Město Cheb, provozovatelem je CHETES s.r.o. Cheb. ZS nachází uprostřed města v blízkosti komunikace Palackého-Valdštejnova a Obětí nacizmu Dyleňská. Má dvě kluziště, jedno malé, které je otevřené a druhé velké, jehož zastřešení bylo nedávno dokončeno. Objekt vykazuje relativně vysoké nebezpečí havárie. Kapacita zimního stadionu je max osob sedících v hledišti, na ploše 492, celkem kapacita 2263 osob, kteří by v případě havárie mohli být ohroženi vzniklým oblakem toxického plynu (amoniaku), popř.jeho explozí. Jako místo havárie byly vytipovány tyto objekty : - strojní zařízení, - nádrže se čpavkem. V další etapě se počítá s provedením rekonstrukce čpavkového chladicího zařízení s razantním snížením množstvím chladicího media. b) Rozsah a ohrožení v závislosti na čase a dalších podmínkách V případě zjištění úniku čpavku v počátku a jeho včasného zastavení nepřesáhne únik budovu, pokud únik nebude zastaven a dojde k úniku veškerého média, dochází k ohrožení zaměstnanců, návštěvníků a obyvatel sousedících se zimním stadionem. c) Seznam obcí a subjektů ohrožených mimořádnou událostí Dotčená obec: Cheb Jedná se a) o zástavbu bytových domů v ulicích nebo jejích částech - Valdštejnova,Mánesova, Jiráskova, 26.dubna, Obětí nacizmu, Slepá, Palackého, Nová, Krátká, Příkopní, Bezručova, Ztracená, Riegrova, Osvobození, Hviezdoslavovo náměstí, Dyleňská, Dělnická, Na Hradčanech, Písečná, Nám. Prokopa Holého. b) o školní zařízení 6.Základní škola, 12.Mateřská škola Bezručova ul.; 5.Mateřská škola ul. 26.dubna; c) organizace Katastrální úřad; Pedagogicko psychologická poradna; Česká školní inspekce; Policie ČR; obvodní oddělení Hviez.nám; d) o firmy a organizace v ul.(např.) - Valdštejnova: Drogerie Goldi ; LK Cheb; Navíjení elektromotorů (V.Mora); Čajovna Sentea; Levné oděvy u Magdy; Šenk U Konšela; Trafika (P.Floriánová); Ocelstav (V.Florián); Opravna šicích strojů Soubusta; DOMINO prodej textilu; ARNIKA; Riegrova: H textil (V.Hora); květiny Valerie; Palackého: Pekařství (I.Boerová); Trafika (E.Motyčáková); Lékařská rehabilitace (MUDr.Václavů); Hospoda U hasiče; Hasičská vzájemná pojišťovna; Obětí nacizmu: Pozemní stavby s.r.o.; Bazén plavecký a firmy v něm-solárium, Masáže, Kadeřnictví Vanda, Prodejna potápěčské techniky, Pedikúka-manikúra, Kosmetika Dáša;

6 Reklamní agentura H-art studio; Trans-trade s.r.o. Cheb;Miniatur Golf; Mánesova; De Wolf s.r.o. pohřební služba a správa hřbitova; Solárium, kosmetika, masáže, nail studio; Herna bar Karaoke; Ergolina solárium, kosmetické studio; Textilní výroba Vency; Pflug Siegenia gealan, plast.a hlin.okna atd.; Jiráskova: Zakázkové krejčovství (N.Zuwachová); Atika restaurant, penzion; Hviezdoslavovo nám.: Herna, bar Royal; Vaillant - kotle, boilery, plynospotřebiče (V.Šíbl); Osvobození: Drogerie Novas; Kovářské a zámečnické práce u Brejchů; Biova Co. s.r.o. Import, Export, obchod; Octus v.o.s.; DM-nábytek, zakázková výroba; Internet Nova; Kadeřnictví Blondes; Herna Bar Euro; Herna Bar Non stop; Elektroprůmysl; Videopůjčovna Valdštejn; Aqva Terra; Trend Autodíly Dyleňská: Bazar(V.Balog); GOSL.s.r.o.; Termo-Co; Šabata s.r.o; Veterinární ordinace (MVDr. Valouch); Potraviny Huma; Prokopa Holého: Auto Prima; Go-mobilní telefony; Internet club; Auto Kelly firma Eret; Kamenické stavební sdružení Schmied; Krátká: Řeznictví u Vlasáků; ul. 26.dubna INTERNET-CAFE; E-Video půjčovna (L.Hirt); d) Charakteristika možného ohrožení obyvatelstva mimořádnou událostí K ohrožení obyvatelstva dochází: - otravou při výronu čpavku, - otravou zplodinami hoření při souběhu klimatických podmínek a koncentrace, - tlakovou vlnou vzniklou při výbuchu, - troskami budov a vozidel při destrukci následkem výbuchu, - vznikajícími požáry v okolí v důsledku sdílení tepla a rozstřikem hořících PHM (které se nachází ve skladu e) Druh předpokládaných škod Předpokládané škody vzniklé v důsledku požáru spojeného s únikem nebezpečných škodlivin stanovené odhadem: > ztráty na zdraví a životech osob, > poškození přilehlých objektů, > poškození komunikací, > poškození vedení el. proudu, a plynu, > poškození vodovodního potrubí, kanalizace, > poškození telefonního vedení, > poškození dopravních prostředků, > poškození život.prostředí (unikající látka do ovzduší, spodních a povrchových vod). f) Předpokládané následky vyvolané mimořádnou událostí Jelikož se jedná o objekt v blízkosti komunikace, kde je rušný provoz Valdštejnova a Obětí nacismu - může dojít k dopravním nehodám s dalekosáhlými důsledky, kdy dojde k: narušení dopravy v okolí místa vzniku mimořádné události, v případě výbuchu k narušení či zničení zástavby v okolí, přerušení činnosti firem sídlících v okolí.

7 Opatření k ochraně obyvatelstva 1) Varování obyvatelstva: prostřednictvím elektronické Valdštejnově ulici č.p. 85 sirény umístěné na objektu bytového domu ve Varovný signál Všeobecná výstraha po dobu 140 vteřin kolísavý tón. 2) Poskytování tísňových informací: seznámení obyvatelstva v průběhu MU (rozhlas, TV, rozhlasové vozy, megafony apod.) s mimořádnou událostí (MU): b ) s charakterem MU, c ) s rozsahem postiženého území, d ) s důsledky MU na obyvatelstvo. e ) se způsobem chování (režimů života) obyvatelstva v prostoru ohroženém MU (dle vývoje a skutečného stavu např. rychlosti a směru úniku nebezpečných látek, atd): nepřibližovat se k místu havárie; vyhledat úkryt nejbližší dům, nebo zůstat v bytě a nikam nevycházet, nevyhledávat úkryt ve sklepních a jiných podzemních prostorech; zůstat v co nejvyšším patře, v místnosti odvrácené od místa havárie (pronikání nebezpečné látky se sníží až 10x); utěsnění oken, dveří, větracích vstupů, větracích šachet; poslouchat místní stanice rozhlasu nebo sledovat televizi; netelefonovat, neblokovat telefonní linky; zachovat klid, jednat s rozvahou a nevyvolávat paniku; uposlechnout pokynů příslušníků zasahujících jednotek; připravit evakuační zavazadlo; použít improvizovanou ochranu proti účinkům amoniaku froté ručník namočit v impregnantu přiložit před ústa (impregnant pro amoniak: 6 polévkových lžic kyseliny citrónové vsypat do 1 litru vody a důkladně rozmíchat, v případě, že není k dispozici kyselina citrónová, je možné jako impregnant použít potraviny obsahu-jící kyselinu citrónovou džusy, citrónová šťáva atd.) ; zakrytí celého těla aby nezůstala žádná část těla nezakrytá (čepice, rouška, dlouhá pláštěnka, kalhoty, rukavice, vysoké boty apod.); vyvarování se zbytečné námahy; hygienická očista; zásady pro opuštění bytu uzavření oken, plynu, vody a elektřiny. 3) Evakuace osob organizování vymístění obyvatelstva z prostorů ohrožených MU: stanovení míst shromáždění obyvatelstva, provedení vymístění obyvatelstva ze všech postižených a ohrožených prostor, zabezpečení zdravotnické pomoci postiženým, jejich odsun do zdravotnických zařízení. 4) Obecné zásady: Jste- li svědkem vzniku mimořádné události. Předejte informaci co nejdříve na tato telefonní čísla: 150, 155, 158, 112, nebo přímo na OPIS HZS KK tel:

VD Horka esn no : a) Místo možného výskytu b) Rozsah a ohrožení v závislosti na ase a dalších podmínkách c) Seznam obcí a subjekt ohrožených mimo

VD Horka esn no : a) Místo možného výskytu b) Rozsah a ohrožení v závislosti na ase a dalších podmínkách c) Seznam obcí a subjekt ohrožených mimo VD Horka Upřesněno : a) Místo možného výskytu Vodní dílo Horka s kapacitou až 21 mil. m 3 vody je postaveno na Libockém potoce na hranici, která odděluje území okresů Sokolov a Cheb u obce Krajková. Jedná

Více

INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM (IZS)

INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM (IZS) INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM (IZS) Základními složkami Integrovaného záchranného systému (IZS) jsou Hasičský záchranný sbor ČR, Jednotky požární ochrany zařazené do plošného pokrytí kraje jednotkami požární

Více

Seznámení fyzických a právnických osob v obci Krouna s charakterem možného ohrožení, připravenými krizovými opatřeními a způsobem jejich provedení

Seznámení fyzických a právnických osob v obci Krouna s charakterem možného ohrožení, připravenými krizovými opatřeními a způsobem jejich provedení Seznámení fyzických a právnických osob s charakterem možného ohrožení, připravenými krizovými opatřeními a se způsobem jejich provedení Seznámení fyzických a právnických osob v obci Krouna s charakterem

Více

Obec Anenská Studánka MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBCE ANENSKÁ STUDÁNKA NA OBDOBÍ 2016-2018. Zpracováno pro obec Anenská Studánka

Obec Anenská Studánka MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBCE ANENSKÁ STUDÁNKA NA OBDOBÍ 2016-2018. Zpracováno pro obec Anenská Studánka Obec Anenská Studánka MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBCE ANENSKÁ STUDÁNKA NA OBDOBÍ 2016-2018 Zpracováno pro obec Anenská Studánka Schváleno na veřejném zasedání zastupitelstva obce dne 12.02.2016.. Růžena

Více

Jak se chovat při úniku nebezpečných látek

Jak se chovat při úniku nebezpečných látek Statutární město Ostrava a Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje Jak se chovat při úniku nebezpečných látek Nebezpečné chemické látky a směsi mohou při haváriích ohrožovat vaše životy a zdraví,

Více

Domovní řád. Datum platnosti: Datum účinnosti: Změna: 1.4.2014 1.4.2014 1

Domovní řád. Datum platnosti: Datum účinnosti: Změna: 1.4.2014 1.4.2014 1 Domovní řád Datum platnosti: Datum účinnosti: Změna: 1.4.2014 1.4.2014 1 Dne: 24.3.2014 Dne: 31.3.2014 1 / 7 Domovní řád Za účelem zabezpečení pořádku a čistoty v domech, k zajištění podmínek řádného užívání

Více

PŘÍLOHY SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY

PŘÍLOHY SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 6.6.2016 COM(2016) 371 final ANNEXES 1 to 4 PŘÍLOHY SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY o systému inspekcí pro zajištění bezpečného provozu lodí typu ro-ro a vysokorychlostních

Více

PLÁNU EVAKUACE BUDOV KRAJSKÉHO ÚŘADU PLZEŇSKÉHO KRAJE

PLÁNU EVAKUACE BUDOV KRAJSKÉHO ÚŘADU PLZEŇSKÉHO KRAJE Č.j.: KŘ/977/12 V Plzni dne 1. ledna 2013 Počet listů: 5 Přílohy: 2/23 VÝPIS Z PLÁNU EVAKUACE BUDOV KRAJSKÉHO ÚŘADU PLZEŇSKÉHO KRAJE Přílohy: Příloha č. 1 Schémata budov s únikovými cestami a prostory

Více

8 Ob. Metodický list číslo. Ubytování evakuovaných osob Nouzové ubytování. Vydáno dne: 2. prosince 2011 Stran: 5. I.

8 Ob. Metodický list číslo. Ubytování evakuovaných osob Nouzové ubytování. Vydáno dne: 2. prosince 2011 Stran: 5. I. Ministerstvo vnitra generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Bojový řád jednotek požární ochrany taktické postupy zásahu Název: Ubytování evakuovaných osob Nouzové ubytování I.

Více

Článek I Úvodní ustanovení Zabezpečení požární ochrany v době ohrožení státu a válečného stavu je součástí krizového řízení ORP Kyjov.

Článek I Úvodní ustanovení Zabezpečení požární ochrany v době ohrožení státu a válečného stavu je součástí krizového řízení ORP Kyjov. Obec Žádovice, na základě usnesení zastupitelstva obce Žádovice, ze dne 27. 6. 2012 podle 29 odst. 1 písmo o) bod 3b) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů, 1 odst. 3

Více

B 4.16 Operační plán. Narušení dodávek pitné vody velkého rozsahu

B 4.16 Operační plán. Narušení dodávek pitné vody velkého rozsahu B 4.16 Operační plán dle 15 odst. (3) písm. d) NV č. 462/2000 k provedení 27 odst. 8 a 28 odst. 5 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení o změně některých zákonů (krizový zákon) Narušení 1 /27 Obsah

Více

Vzor havarijního plánu. I. Úvod

Vzor havarijního plánu. I. Úvod Samostatná příloha č. 1 k PN BA 904 Strana 1/5 Vzor havarijního plánu I. Úvod Při zvýšeném používání ropných produktů se mohou dostávat do půdy a vody různé ropné produkty při použití, dopravě i skladování.

Více

Provozní ád sb rného dvora M styse erný D l

Provozní ád sb rného dvora M styse erný D l Provozní ád sb rného dvora M styse erný D l NA ODPAD KATEGORIE: O, N OBSAH: 1.1 Základní údaje o za ízení 1.2 Charakter a ú el za ízení 1.3 Stru ný popis za ízení 1.4 Technologie a obsluha za ízení 1.5

Více

Materiál pro mimořádné zasedání Zastupitelstva města Karviné konané dne 24.06.2014

Materiál pro mimořádné zasedání Zastupitelstva města Karviné konané dne 24.06.2014 STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Magistrát města Karviné Materiál ZM MRZ/7019/2014 Poř. číslo Odbor: Oddělení: Vyřizuje: Odbor rozvoje oddělení marketingu a školství Polášková Ivana Materiál pro mimořádné zasedání

Více

Magistrát města Brna. V Y H L Á Š K A č. 7/1993. Magistrátu města Brna o stanovení maximálních cen osobní

Magistrát města Brna. V Y H L Á Š K A č. 7/1993. Magistrátu města Brna o stanovení maximálních cen osobní Magistrát města Brna V Y H L Á Š K A č. 7/1993 Magistrátu města Brna o stanovení maximálních cen osobní taxislužby na území města Brna ------------------------------------------------------------ Rada

Více

Střední průmyslová škola Brno, Purkyňova, příspěvková organizace Provozní řád školy

Střední průmyslová škola Brno, Purkyňova, příspěvková organizace Provozní řád školy Střední průmyslová škola Brno, Purkyňova, příspěvková organizace Provozní řád školy Číslo dokumentu: SPŠEIT 34 _ 2015 _ 1.01 Platnost od: 1. 9. 2015 Nahrazuje: SPŠEIT 34 _ 2012 _ 1.01 Počet listů: 12 Obsah

Více

Základní škola T.G.Masaryka Krmelín, příspěvková organizace. Školní řád pro školní rok 2015/2016

Základní škola T.G.Masaryka Krmelín, příspěvková organizace. Školní řád pro školní rok 2015/2016 Základní škola T.G.Masaryka Krmelín, příspěvková organizace Školní řád pro školní rok 2015/2016 Zpracoval Mgr. Dušan Ignačík 6/2015 Obecná ustanovení Školní řád je vydán na základě ustanovení 30, odst.1)

Více

Silnice č. II/635 Mohelnice Litovel (kř. Červená Lhota)

Silnice č. II/635 Mohelnice Litovel (kř. Červená Lhota) PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Identifikační údaje stavby: Název stavby: Silnice č. II/635 Mohelnice Litovel (kř. Červená Lhota) Název stavebního objektu: SO102 - km 3,810-6,875 Katastrální území:

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD SUŠICE odbor životního prostředí nám. Svobody 138, 342 01 Sušice I telefon: 376 540 111, fax: 376 52 64 24 OPATŘENÍ OB E C N É POVAHY

MĚSTSKÝ ÚŘAD SUŠICE odbor životního prostředí nám. Svobody 138, 342 01 Sušice I telefon: 376 540 111, fax: 376 52 64 24 OPATŘENÍ OB E C N É POVAHY MĚSTSKÝ ÚŘAD SUŠICE odbor životního prostředí nám. Svobody 138, 342 01 Sušice I telefon: 376 540 111, fax: 376 52 64 24 Číslo jednací: 2764/13/ZPR/Kal V Sušici dne 20.11.2013 Spisová značka: 2724/13/ZPR/Kal

Více

Vnitřní předpis bytového družstva č. 3 Domovní řád

Vnitřní předpis bytového družstva č. 3 Domovní řád Vnitřní předpis bytového družstva č. 3 Domovní řád Za účelem zajištění podmínek řádného a bezpečného užívání bytů, zabezpečení pořádku a čistoty v obytných domech, jakož i v zájmu upevnění občanského soužití,

Více

(Příloha ke smlouvě o provozování drážní dopravy č. 1229/03-11/3) České dráhy, a.s. Přípojový provozní řád OPŘ Praha č.j. 101/03-11/3 pro dráhu-vlečku odbočující z vlečky Pivovar Nymburk Maschinenfabrik

Více

R O Z H O D N U T Í. Miroslav Vala datum narození: 28.09.1971. a Jana Valová datum narození: 14.09.1978. rozhodnutí o umístění stavby

R O Z H O D N U T Í. Miroslav Vala datum narození: 28.09.1971. a Jana Valová datum narození: 14.09.1978. rozhodnutí o umístění stavby Městský úřad Brušperk K Náměstí 22, 739 44 Brušperk stavební úřad č.j. : SÚ/328/817/2011/Če Miroslav Vala č.j. : SÚ/330/1248/2011/Če Jana Valová vyřizuje: Ing. Jiřina Čermáková Krátká 648 e-mail : cermakova@brusperk-mesto.cz

Více

VY_32_INOVACE_OV_1AT_01_BP_NA_ELEKTRO_PRACOVISTI. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno

VY_32_INOVACE_OV_1AT_01_BP_NA_ELEKTRO_PRACOVISTI. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno Číslo projektu Číslo materiálu Název školy Autor CZ.1.07/1.5.00/34.0581 VY_32_INOVACE_OV_1AT_01_BP_NA_ELEKTRO_PRACOVISTI Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno Štícha Roman Tematická oblast

Více

Jaké máte povinnosti vůči hasičům

Jaké máte povinnosti vůči hasičům Jaké máte povinnosti vůči hasičům Neznalost zákona neomlouvá. Jako občan máte vůči hasičům určité povinnosti. Hasičský záchranný sbor LK ve spolupráci s Policií ČR Krajské ředitelství Libereckého kraje

Více

Ochrana před přirozenými a zvláštními povodněmi v ČR

Ochrana před přirozenými a zvláštními povodněmi v ČR Ochrana před přirozenými a zvláštními povodněmi v ČR 1. Úvod. 2. Organizace povodňové ochrany v České republice. 3. MV - generální ředitelství HZS ČR a jeho hlavní úkoly při zajišťování ochrany před povodněmi.

Více

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek Č. j.: MUPI/2016/15997/Hrn /UZ-015 Ev. č.: PUP/028/2016/Hrn - OOP/stan Vyřizuje: Ing. Jaroslav Hrneček Telefon: 382 330 111, 382

Více

FLAGA ČESKÝ PLYN s.r.o.

FLAGA ČESKÝ PLYN s.r.o. STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE MAGISTRÁT MĚSTA Informace veřejnosti o zónách vnějšího havarijního plánování V souladu s ustanovením 25 zákona č. 59/2006 Sb., o prevenci závažných havárií způsobených vybranými

Více

SMĚRNICE č. 11/2011 kterou se stanoví pravidla pro výkon služby Operačního střediska MP. Hlava I.

SMĚRNICE č. 11/2011 kterou se stanoví pravidla pro výkon služby Operačního střediska MP. Hlava I. SMĚRNICE č. 11/2011 kterou se stanoví pravidla pro výkon služby Operačního střediska MP Hlava I. Čl. I Pojmy (1) Operační středisko je režimové pracoviště, kde není možný přístup nepovolaných osob (2)

Více

Napájení požárně bezpečnostních zařízení a vypínání elektrické energie při požárech a mimořádných událostech. Ing. Karel Zajíček

Napájení požárně bezpečnostních zařízení a vypínání elektrické energie při požárech a mimořádných událostech. Ing. Karel Zajíček Napájení požárně bezpečnostních zařízení a vypínání elektrické energie při požárech a mimořádných událostech Ing. Karel Zajíček Vyhláška č. 23/ 2008 Sb. o technických podmínkách požární ochrany staveb.

Více

Obec Blížejov Zastupitelstvo obce 346 01 Blížejov čp. 151. Obecně závazná vyhláška obce Blížejov. č. 2/2009 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

Obec Blížejov Zastupitelstvo obce 346 01 Blížejov čp. 151. Obecně závazná vyhláška obce Blížejov. č. 2/2009 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obec Blížejov Zastupitelstvo obce 346 01 Blížejov čp. 151 Obecně závazná vyhláška obce Blížejov č. 2/2009 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Zastupitelstvo obce Blížejov se na svém zasedání dne 5.11.2009

Více

Příloha č.1 vysvětlení domácího řádu. Domácí řád Domova pro osoby se zdravotním postižením Smečno

Příloha č.1 vysvětlení domácího řádu. Domácí řád Domova pro osoby se zdravotním postižením Smečno Příloha č.1 vysvětlení domácího řádu Domácí řád Domova pro osoby se zdravotním postižením Smečno 1. Úvodní ustanovení Domácí řád obsahuje zásady pro zajištění klidného a spokojeného života a pořádku v

Více

Obecně závazná vyhláška města Žlutice č. 2/2011 Požární řád obce

Obecně závazná vyhláška města Žlutice č. 2/2011 Požární řád obce Obecně závazná vyhláška města č. 2/2011 Požární řád obce Zastupitelstvo města svým usnesením ZM/2011/8/11 ze dne 31. října 2011 vydává na základě 29 odst. 1 písm o) bod 1 zák. 133/1985 Sb., o požární ochraně

Více

Městská část Praha - Ďáblice Rada městské části

Městská část Praha - Ďáblice Rada městské části Městská část Praha - Ďáblice Rada městské části 102. zasedání dne 11. 8. 2014 USNESENÍ č. 505/14/RMČ k Investičním požadavkům do rozpočtu HMP pro rok 2015 a dále Rada po projednání I. souhlasí s Investičními

Více

DOMOVNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č.1. Článek 1 - Úvodní ustanovení

DOMOVNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č.1. Článek 1 - Úvodní ustanovení DOMOVNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č.1 Článek 1 - Úvodní ustanovení 1.1 Domovní řád upravuje podmínky a způsob užívání domu, bytů, nebytových prostor a společných částí domu v domech Bytového družstva

Více

ÁST OBEC MALŠOVICE I.ETAPA

ÁST OBEC MALŠOVICE I.ETAPA Akce : DOMOVNÍ KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY-NEVEŘEJNÁ ČÁST OBEC MALŠOVICE I.ETAPA Investor : Obec Malšovice Malšovice č.p.16, 405 02 Děčín Arch.č. : 1478-1/13 A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Děčín, únor 2014 Vypracoval: J.

Více

KRAJSKY URAĎ - JIHOČESKY KRAJ

KRAJSKY URAĎ - JIHOČESKY KRAJ Obec Králova Lhota okrespísek KUJCP00JUF3T Došlo dne: J[ /- Vyřizuje: KRAJSKY URAĎ - JIHOČESKY KRAJ Odbor životního prostředí, zemědělství a lesnictví U Zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice,

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Provozní řád domova mládeže. domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou

PROVOZNÍ ŘÁD. Provozní řád domova mládeže. domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou strana: 1/6 PROVOZNÍ ŘÁD domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou dle zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA MĚSTSKÝ ÚŘAD SOKOLOV

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA MĚSTSKÝ ÚŘAD SOKOLOV VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA MĚSTSKÝ ÚŘAD SOKOLOV Odbor životního prostředí Rokycanova 1929, 356 01 Sokolov VÁŠ DOPIS ZN./ZE DNE: --/19.01.2015 ČÍSLO SPISU: 4896/2015/OŽP/JAFE ČÍSLO JEDNACÍ: 4896/2015/OŽP/JAFE ČÍSLO

Více

MDT xxx TECHNICKÁ NORMA ŽELEZNIC Schválena: 01.06.1979. Ochrana zabezpečovacích zařízení před požárem

MDT xxx TECHNICKÁ NORMA ŽELEZNIC Schválena: 01.06.1979. Ochrana zabezpečovacích zařízení před požárem MDT xxx TECHNICKÁ NORMA ŽELEZNIC Schválena: 01.06.1979 TNŽ 34 2612 Generální Ředitelství Českých drah Ochrana zabezpečovacích zařízení před požárem TNŽ 34 2612 Tato oborová norma stanoví základní technické

Více

STUDNY a jejich právní náležitosti.

STUDNY a jejich právní náležitosti. STUDNY a jejich právní náležitosti. V současné době je toto téma velmi aktuální, a to na základě mediální kampaně, která však je, jako obvykle, silně poznamenána povrchními znalostmi a řadou nepřesností,

Více

Pravidla poskytování pečovatelské služby (PS) (pro zájemce a uživatele PS)

Pravidla poskytování pečovatelské služby (PS) (pro zájemce a uživatele PS) Město Šenov Radniční náměstí 300, 739 34 Šenov pečovatelská služba I. Kontakty: Pravidla poskytování pečovatelské služby (PS) (pro zájemce a uživatele PS) MěÚ Šenov, správní odbor, Radniční náměstí 300,

Více

Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb příspěvková organizace Pastýřská 4, Cheb 350 02. Domácí řád. Úvodní ustanovení

Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb příspěvková organizace Pastýřská 4, Cheb 350 02. Domácí řád. Úvodní ustanovení Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb příspěvková organizace Pastýřská 4, Cheb 350 02 Zařízení poskytující sociální služby Domov pro osoby se zdravotním postižením, týdenní a denní stacionář Mája

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD. Obecně závazná vyhláška Města Kutná Hora č. 1/2015. Článek 1 Úvodní ustanovení

POŽÁRNÍ ŘÁD. Obecně závazná vyhláška Města Kutná Hora č. 1/2015. Článek 1 Úvodní ustanovení Obecně závazná vyhláška Města Kutná Hora č. 1/2015 POŽÁRNÍ ŘÁD Zastupitelstvo města Kutná Hora se na svém zasedání dne 31.3.2015 usnesením č.38/15 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) bod 1 zákona

Více

PR MYSLOVÁ ZÓNA ZBOŽÍ

PR MYSLOVÁ ZÓNA ZBOŽÍ M STO DV R KRÁLOVÉ NAD LABEM PR MYSLOVÁ ZÓNA ZBOŽÍ Adresa: nám stí T. G. Masaryka 38 544 01 Dv r Králové nad Labem I O: 277 819 Telefon / Fax: 499 320 111 / 499 320 178 www: www.mudk.cz e-mail: starosta@mudk.cz

Více

Obecně závazná vyhláška obcí Plaňany, Poboří, Hradenín a Blinka. č. 4/2003 ze dne 4.11.2003

Obecně závazná vyhláška obcí Plaňany, Poboří, Hradenín a Blinka. č. 4/2003 ze dne 4.11.2003 Obecně závazná vyhláška obcí Plaňany, Poboří, Hradenín a Blinka č. 4/2003 ze dne 4.11.2003 O nakládání s komunálním odpadem a stavebním odpadem na uzemí obcí Plaňany, Blinka, Hradenín a Poboří Zastupitelstvo

Více

NÁVOD K OBSLUZE A PROVOZNÍ POKYNY. Elektronická akustická siréna Model EAJ HSS 513 DENA - M42/6

NÁVOD K OBSLUZE A PROVOZNÍ POKYNY. Elektronická akustická siréna Model EAJ HSS 513 DENA - M42/6 NÁVOD K OBSLUZE A PROVOZNÍ POKYNY Elektronická akustická siréna Model EAJ HSS 513 DENA - M42/6 OBSAH 1. Popis a použití 2. Popis a funkce jednotlivých částí 2.1. Elektronická jednotka HSS 513 DENA 2.2.

Více

Společenství vlastníků jednotek pro dům Horácké náměstí 4 a 5 Domovní řád Čl. I Vymezení pojmů

Společenství vlastníků jednotek pro dům Horácké náměstí 4 a 5 Domovní řád Čl. I Vymezení pojmů Společenství vlastníků jednotek pro dům Horácké náměstí 4 a 5 Domovní řád Čl. I Vymezení pojmů 1. Dům - budova se rozumí budovy č.p. 1466 a 1467, nacházející se na Horáckém náměstí v Brně. 2. Společenstvím

Více

WC NET ENERGY AKTIVNÍ PRÁŠEK - BĚLICÍ

WC NET ENERGY AKTIVNÍ PRÁŠEK - BĚLICÍ Datum vydání: 01. 12. 2007 Strana 1 (celkem 5) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace látky nebo přípravku: WC NET ENERGY AKTIVNÍ PRÁŠEK - BĚLICÍ Použití látky nebo přípravku:

Více

Provozní řád školy. Eva Jindřichová, zástupkyně ředitelky školy pro ekonomiku a provoz. Mgr. Renáta Zajíčková, ředitelka školy

Provozní řád školy. Eva Jindřichová, zástupkyně ředitelky školy pro ekonomiku a provoz. Mgr. Renáta Zajíčková, ředitelka školy Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. Adresa: Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, IČ: 281 97 682 tel./fax: +420 251 550 846, e-mail: info@gmvv.cz Provozní řád školy Vypracoval: Schválil: Eva

Více

,, Školka plná pohody

,, Školka plná pohody ,, Školka plná pohody 1. Identifikační údaje o mateřské škole Název: Základní škola a Mateřská škola Horní Moštěnice Adresa: ZŠ a MŠ Horní Moštěnice, Pod Vinohrady 30, 751 17 Zřizovatel školy: OÚ Horní

Více

STANOVENÍ ORGANIZACE ZABEZPEČENÍ POŽÁRNÍ OCHRANY A PŘÍKAZ K ZAJIŠTĚNÍ POŽÁRNÍ OCHRANY V OBJEKTECH ŠKOLY

STANOVENÍ ORGANIZACE ZABEZPEČENÍ POŽÁRNÍ OCHRANY A PŘÍKAZ K ZAJIŠTĚNÍ POŽÁRNÍ OCHRANY V OBJEKTECH ŠKOLY ROZ 01.07.2014 Štefan ŘŠ S-08 Název procesu/ Číslo Vlastník SMĚRNICE č. 8 STANOVENÍ ORGANIZACE ZABEZPEČENÍ POŽÁRNÍ OCHRANY A PŘÍKAZ K ZAJIŠTĚNÍ POŽÁRNÍ OCHRANY V OBJEKTECH ŠKOLY Tato směrnice nahrazuje:

Více

MĚSTO ROŽNOV POD RADHOŠTĚM

MĚSTO ROŽNOV POD RADHOŠTĚM MĚSTO ROŽNOV POD RADHOŠTĚM Masarykovo náměstí 128, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm PROVOZNÍ ŘÁD ÚTULKU PRO PSY MĚSTA ROŽNOVA POD RADHOŠTĚM I. Základní ustanovení 1. Tento provozní řád (dále jen řád ) slouží

Více

Provozní řád Kulturního centra - sokolovny. Čl. 1 Působnost provozního řádu

Provozní řád Kulturního centra - sokolovny. Čl. 1 Působnost provozního řádu Provozní řád Kulturního centra - sokolovny Čl. 1 Působnost provozního řádu Provozní řád upravuje podmínky a způsob užívání nebytových prostor a jeho zařízení v Kulturním centru sokolovně v Rájci-Jestřebí

Více

VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ

VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ PROVOZNÍ ŘÁD VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ Provozovatel : Obec Hřebeč Vymezení plochy víceúčelového sportovního areálu: pozemková parcela č. 1106/1,1106/7 Každý návštěvník je povinen seznámit

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ VÝLETY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ VÝLETY ZÁKLADNÍ ŠKOLA BŘECLAV, SLOVÁCKÁ 40 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ VÝLETY (platný od 12.4.2016) Projednáno na provozní poradě v dubnu 2016 Mgr. Iva Jobánková ředitelka školy 1 Obecná ustanovení Na základě ustanovení

Více

23/2008 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 29. ledna 2008

23/2008 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 29. ledna 2008 Systém ASPI - stav k 4.8.2011 do částky 82/2011 Sb. a 40/2011 Sb.m.s. Obsah a text 23/2008 Sb. - poslední stav textu Změna: 268/2011 Sb. 23/2008 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 29. ledna 2008 o technických podmínkách

Více

M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra

M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra Právní předpisy a jejich ustanovení související se zákonným zmocněním k vydávání obecně závazné vyhlášky obce, kterou

Více

ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA

ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O STAVBĚ 1.1 Charakteristika a celkové uspořádání staveniště Zájmové území se nachází v zastavěném území v prostoru dnešní ulice Věncová v jižní

Více

DOMOVNÍ ŘÁD. DOMOVNÍ ŘÁD Družstvo Tobrucká 713, družstvo 1 / 6

DOMOVNÍ ŘÁD. DOMOVNÍ ŘÁD Družstvo Tobrucká 713, družstvo 1 / 6 DOMOVNÍ ŘÁD DOMOVNÍ ŘÁD Družstvo Tobrucká 713, družstvo 1 / 6 Družstvo Tobrucká 713, družstvo Tobrucká 713/25, 160 00 Praha 6 IČO: 25148826, tel: 235363485, mob: 602 941235, e-mail: tobrucka713@seznam.cz

Více

5.6.16. Stroje, technická zařízení, přístroje a nářadí

5.6.16. Stroje, technická zařízení, přístroje a nářadí 5.6.16. Stroje, technická zařízení, přístroje a nářadí http://www.guard7.cz/lexikon/lexikon-bozp/stroje-technicka-zarizenipristroje-a-naradi Bezpečnost pro stroje, technická zařízení, přístroje a nářadí

Více

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost MĚSTO BENEŠOV Rada města Benešov Vnitřní předpis č. 16/2016 Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu I. Obecná ustanovení Čl. 1 Předmět úpravy a působnost 1) Tato směrnice upravuje závazná

Více

Ú Ř A D M Ě S T Y S E J I N C E S T A V E B N Í Ú Ř A D Čsl. dělostřelců 172 262 23 JINCE R O Z H O D N U T Í

Ú Ř A D M Ě S T Y S E J I N C E S T A V E B N Í Ú Ř A D Čsl. dělostřelců 172 262 23 JINCE R O Z H O D N U T Í Ú Ř A D M Ě S T Y S E J I N C E S T A V E B N Í Ú Ř A D Čsl. dělostřelců 172 262 23 JINCE telefon: 318 692 151 fax: 318 692 516 e-mail: podatelna@jince.cz www.jince.cz Spis.zn. : 370/10/Tů Jince 19.4.

Více

ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY

ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY Název stavby: MČ Vinoř Revitalizace území u ul. V Podskalí 2.část Místo stavby: Městská část Vinoř, k. ú. Vinoř Charakter stavby: rekonstrukce, stavba inženýrská Investor stavby:

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly MEUV 6228/2013 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly Organizační řád městského úřadu vychází ze zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) v platném znění. Tento vnitřní předpis schválila Rada města

Více

Slovník pojmů. z oblasti krizového řízení

Slovník pojmů. z oblasti krizového řízení Slovník pojmů z oblasti krizového řízení Aktuální toxicita je krátkodobé působení vyšší dávky jedovaté (toxické) látky na zdraví člověka nebo jiných živých organismů. Může se projevit při havárii s toxickou

Více

Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace II. Provoz a vnitřní režim školy 1. Provoz školy a) Provoz školy probíhá ve všedních dnech, od 7:00 do 15:30 hodin. b) Školní budova se otevírá v 7:00 hodin. c) Dohled nad žáky je zajištěn po celou dobu

Více

Školní řád. od 1. 9. 2015

Školní řád. od 1. 9. 2015 Základní škola a Mateřská škola Nový Jičín, Jubilejní 3, příspěvková organizace pracoviště Jubilejní 3 http://www.zsjubilejni.cz, tel.: 556 708 066, e-mail: skola@zsjubilejni.cz Školní řád od 1. 9. 2015

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE ČESKÉ MEZIŘÍČÍ

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE ČESKÉ MEZIŘÍČÍ Obecně závazná vyhláška č. 1/2015 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE ČESKÉ MEZIŘÍČÍ Zastupitelstvo obce České Meziříčí příslušné podle 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších

Více

Městys Lomnice Nám. Palackého 32, 67923 Lomnice Druh sociální služby: Pečovatelská služba INFORMOVANOST O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ.

Městys Lomnice Nám. Palackého 32, 67923 Lomnice Druh sociální služby: Pečovatelská služba INFORMOVANOST O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ. Městys Lomnice Nám. Palackého 32, 67923 Lomnice Druh sociální služby: Pečovatelská služba STANDARD Č. 12 INFORMOVANOST O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ Článek 1 ÚVOD Poskytovatel má zpracován soubor informací o poskytované

Více

ÚVODNÍ HLÁŠENÍ O KRIZOVÉ SITUACI

ÚVODNÍ HLÁŠENÍ O KRIZOVÉ SITUACI Město Trutnov, Slovanské náměstí 165, 541 16 Trutnov Telefon 499 803 312, fax 499 803 417, e-mail suchankova@trutnov.cz ÚVODNÍ HLÁŠENÍ O KRIZOVÉ SITUACI I. Základní údaje k události Řešená krizová situace:

Více

V E Ř E J N Á V Y H L Á Š K A Rozhodnutí Stavební povolení

V E Ř E J N Á V Y H L Á Š K A Rozhodnutí Stavební povolení VÁŠ DOPIS ZN: ZE DNE: NAŠE ZN: ČÍSLO JEDNACÍ: MV 33634/2015/OD VYŘIZUJE: TESAŘ ZDENĚK TEL: 517 301 416 E-MAIL: Z.TESAR@MEUVYSKOV.CZ Obec Radslavice IČ 00373567 Radslavice 91 683 21 Pustiměř DATUM: 10.8.2015

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA ROZHODNUTÍ

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA ROZHODNUTÍ KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor dopravy a silničního hospodářství Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Číslo jednací: KUJI 89725/2009, ODSH 1277/2009 Šed/SP VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA ROZHODNUTÍ Ředitelství

Více

HOSPODAŘENÍ OBCE LUŠTĚNICE ZA ROK 2007

HOSPODAŘENÍ OBCE LUŠTĚNICE ZA ROK 2007 č. 1 / únor 2008 Vážení spoluobčané, dostává se Vám do rukou první číslo našeho Zpravodaje v roce 2008, ve kterém bychom Vás rádi informovali o dění v naší obci v uplynulých i nadcházejících měsících.

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD Pardubického kraje odbor životního prostředí a zemědělství

KRAJSKÝ ÚŘAD Pardubického kraje odbor životního prostředí a zemědělství KRAJSKÝ ÚŘAD Pardubického kraje odbor životního prostředí a zemědělství Váš dopis zn.: ---------- Ze dne: ----------- Sp. značka: Číslo jednací: Vyřizuje: Ing. Petra Pírková Telefon: 466 026 344 E-mail:

Více

MĚSTO NOVÁ BYSTŘICE SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ A EVIDENCI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU (VZMR)

MĚSTO NOVÁ BYSTŘICE SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ A EVIDENCI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU (VZMR) MĚSTO NOVÁ BYSTŘICE SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ A EVIDENCI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU (VZMR) Schválená Radou města Nová Bystřice dne 3. 6. 2015 usnesením RM č. 167/2015. PLATNÁ OD: 3. 6. 2015 ROZSAH PŮSOBNOSTI:

Více

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 23/2008 Sb.

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 23/2008 Sb. Sbírka zákonů ČR Předpis č. 23/2008 Sb. Vyhláška o technických podmínkách požární ochrany staveb Ze dne 29.01.2008 Částka 10/2008 Účinnost od 01.07.2008 http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2008-23 Znění 27.09.2011

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Domovní řád upravuje podmínky a způsob užívání bytů, nebytových prostorů a společných částí domu Palackého 1547/3, Cheb (dále jen dům") a s tím spojená pravidla soužití. 2.

Více

Město Horní Bříza. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Město Horní Bříza. Čl. 1 Úvodní ustanovení Město Horní Bříza Obecně závazná vyhláška č. 6/2011, kterou se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se účastní větší počet osob Zastupitelstvo města Horní Bříza se na svém

Více

Povinnosti provozovatelů bytových domů na úseku požární ochrany

Povinnosti provozovatelů bytových domů na úseku požární ochrany Povinnosti provozovatelů bytových domů na úseku požární ochrany Stávající a vznikající nová bytová družstva nebo společenství vlastníků mají mimo jiné zákonem dané povinnosti na úseku požární ochrany.

Více

S M L O U V A O D Í L O. uzavřená podle ust. 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku v platném znění II.

S M L O U V A O D Í L O. uzavřená podle ust. 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku v platném znění II. S M L O U V A O D Í L O uzavřená podle ust. 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku v platném znění Čl. I. Smluvní strany Objednatel: Město Bílina Břežánská 50/4, 418 31 Bílina Zastoupení:

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DESNÁ ZA ROK 2014

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DESNÁ ZA ROK 2014 Městská policie Desná, Údolní 633, Desná v Jizerských horách ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DESNÁ ZA ROK 2014 Městská policie Desná Zpracoval: Ing. Miroslav ERLEBACH Desná leden 2015 Obsah: 1. Obecná

Více

Obec Bečváry, se sídlem Bečváry 161, 281 43 Bečváry. Návrh rozpočtu obce na rok 2016. Textová část

Obec Bečváry, se sídlem Bečváry 161, 281 43 Bečváry. Návrh rozpočtu obce na rok 2016. Textová část Obec Bečváry, se sídlem Bečváry 161, 281 43 Bečváry Návrh rozpočtu obce na rok 2016 Textová část Rozpočet obce je finanční plán, jímž se řídí její hospodaření. Je sestavován na období jednoho kalendářního

Více

Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA č. 38 / 2007

Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA č. 38 / 2007 Městský úřad Jablunkov Odbor územního plánování a stavebního řádu Dukelská 144, 739 91 Jablunkov Jablunkov, dne 27. prosince 2007 Obec Písek, Písek č.p. 51, 739 84 Písek u Jablunkova, zastoupena starostou

Více

5.6.16.7.3. Vyhrazená elektrická zařízení

5.6.16.7.3. Vyhrazená elektrická zařízení 5.6.16.7.3. Vyhrazená elektrická zařízení http://www.guard7.cz/lexikon/lexikon-bozp/stroje-technicka-zarizenipristroje-a-naradi/vyhrazena-technicka-zarizeni/vyhrazena-elektrickazarizeni Podmínky k zajištění

Více

Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5

Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5 Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5 Základní pojmy Pro účely těchto Zásad pro prodej nemovitostí (pozemků, jejichž součástí jsou bytové domy) Městské části Praha 5 (dále jen Zásady )

Více

JAK POSTUPOVAT PŘI VZNIKU PRACOVNÍHO ÚRAZU

JAK POSTUPOVAT PŘI VZNIKU PRACOVNÍHO ÚRAZU JAK POSTUPOVAT PŘI VZNIKU PRACOVNÍHO ÚRAZU Dne 1. ledna 2011 nabývá účinnosti nové nařízení vlády č. 201/2010 Sb., o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu. Toto nařízení nahrazuje

Více

Bezpečnostní list Podle Nařízení ES č. 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list Podle Nařízení ES č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 2.3.2009 Strana 1 ze 9 1. Identifikace látky nebo přípravku Obchodní název přípravku: Použití látky nebo přípravku: Mycí, čistící a bělící prostředek s dezinfekčním,virucidním,baktericidním

Více

DOKUMENTACE STAROSTY K ŘEŠENÍ MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ A KRIZOVÝCH SITUACÍ

DOKUMENTACE STAROSTY K ŘEŠENÍ MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ A KRIZOVÝCH SITUACÍ DOKUMENTACE STAROSTY K ŘEŠENÍ MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ A KRIZOVÝCH SITUACÍ OBEC: Heřmanice I. SPOJENÍ, KONTAKTY. KRIZOVÝ ŠTÁB OBCE Jméno, příjmení Vladimír Stříbrný Josef Zadák Karel Štepán Roman Šimek Zadák

Více

MĚSTO OSTROV Nařízení města č. 2/2012, kterým se vydává tržní řád. Čl. 1 Místa pro nabídku, prodej zboží a poskytování služeb

MĚSTO OSTROV Nařízení města č. 2/2012, kterým se vydává tržní řád. Čl. 1 Místa pro nabídku, prodej zboží a poskytování služeb MĚSTO OSTROV Nařízení města č. 2/2012, kterým se vydává tržní řád Rada města Ostrov se na svém zasedání dne 30. října 2012, usnesením č. 797/12, usnesla vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991

Více

- Moderní vozidla odebírají proud i při odstavení. Pokud bude vozidlo stát déle neţ dva týdny, doporučujeme baterii odpojit.

- Moderní vozidla odebírají proud i při odstavení. Pokud bude vozidlo stát déle neţ dva týdny, doporučujeme baterii odpojit. Dobíjení baterie při jízdě automobilu. Přebíjení i nedobíjení škodí a zkracuje ţivotnost autobaterie. Dobře seřízená nabíjecí soustava udrţuje autobaterii v nabitém stavu. Při správném dobíjení a průměrných

Více

V Rožnově p. R. dne 16. dubna 2007. Směrnice č.3. k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví žáků ve škole

V Rožnově p. R. dne 16. dubna 2007. Směrnice č.3. k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví žáků ve škole Základní škola Rožnov pod Radhoštěm, 5. května 1700, okres Vsetín, příspěvková organizace 5. května 1700, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm V Rožnově p. R. dne 16. dubna 2007 Směrnice č.3 k zajištění bezpečnosti

Více

Obchodní podmínky. sídlo.(dále jen zhotovitel) I. Základní ustanovení

Obchodní podmínky. sídlo.(dále jen zhotovitel) I. Základní ustanovení Obchodní podmínky které ve smyslu ustanovení 273 odst. 1 z.č. 513/1991 Sb. obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, určují část obsahu smlouvy o dílo č.ze dne.., na zhotovení stavby Provozní budova

Více

Obecně závazná vyhláška obce Nové Dvory č. 1/2007

Obecně závazná vyhláška obce Nové Dvory č. 1/2007 Obecně závazná vyhláška obce Nové Dvory č. 1/2007 Obec Nové Dvory na základě usnesení zastupitelstva ze dne 8.3.2007 podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č. 133/85 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

Směrnice SŽDC č. 56 o požární bezpečnosti při svařování ve státní organizaci Správa železniční dopravní cesty

Směrnice SŽDC č. 56 o požární bezpečnosti při svařování ve státní organizaci Správa železniční dopravní cesty Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Dlážděná 1003/7 110 00 Praha 1 Směrnice SŽDC č. 56 o požární bezpečnosti při svařování ve státní organizaci Správa železniční dopravní cesty Věc: Směrnice

Více

Závazná pravidla pro MěÚ a Bytovou komisi Rady města Pelhřimov

Závazná pravidla pro MěÚ a Bytovou komisi Rady města Pelhřimov Závazná pravidla pro MěÚ a Bytovou komisi Rady města Pelhřimov Závazná pravidla pro nájem bytů ve vlastnictví města Tato pravidla se nevztahují Čl. 1 Předmět úpravy a) na služební byty města Pelhřimova

Více

Požár firmy Remiva, s.r.o. Chropyně 8.-19.4.2011

Požár firmy Remiva, s.r.o. Chropyně 8.-19.4.2011 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje Požár firmy Remiva, s.r.o. Chropyně 8.-19.4.2011 plk. Ing. Pavel DEKRET Situování objektu Užívání objektu Dle schváleného PBŘ využití pouze I a II. NP, ostatní

Více

Obce a DPH. po 1. 1. 2009

Obce a DPH. po 1. 1. 2009 Obce a DPH po 1. 1. 2009 Není to tak dávno, co jsem se na stránkách Veřejné správy zabýval problematikou daně z přidané hodnoty u obcí (Veřejná správa číslo 5/2008). V té době díky definici obratu pro

Více

Zásady organizace výstavby REVITALIZACE ZELEN V M ST NASAVRKY. Stupe : Datum: listopad 2012 Zakázkové íslo: M 12 / 999 Formát:

Zásady organizace výstavby REVITALIZACE ZELEN V M ST NASAVRKY. Stupe : Datum: listopad 2012 Zakázkové íslo: M 12 / 999 Formát: Zodpov dný Vypracoval: Technická projektant: Ji í Myslík, DiS. Ji í Myslík, DiS. Ing. Lubor Dít Kraj: Pardubický M sto: Nasavrky Investor: M sto Nasavrky, Nám stí 77, 538 25 Nasavrky REVITALIZACE ZELEN

Více

Městská část Praha - Ďáblice Zastupitelstvo městské části

Městská část Praha - Ďáblice Zastupitelstvo městské části Městská část Praha - Ďáblice Zastupitelstvo městské části 20. zasedání dne 24.09. 2014 USNESENÍ č. 176/14/ZMČ k plánu investičních akcí MČ Praha Ďáblice z rozpočtu HMP pro rok 2015 Zastupitelstvo městské

Více

Základy investování. Předinvestiční fáze - Předprojektová etapa

Základy investování. Předinvestiční fáze - Předprojektová etapa Základy investování Předinvestiční fáze - Předprojektová etapa Získávání pozemku Řada jednání a veřejnoprávních řízení Vlastnictví / koupě / pronájem Standardní situace: a) investor zjišťuje optimální

Více