CESTOVNÍ ZPRÁVA z 32. zasedání TC 336/ WG2

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "CESTOVNÍ ZPRÁVA z 32. zasedání TC 336/ WG2"

Transkript

1 CESTOVNÍ ZPRÁVA z 32. zasedání TC 336/ WG2 Zástupce: Václav Valentin Termín jednání: dubna 2015 Místo: Madrid/Španělsko sídlo společnosti REPSOL Zastoupené země: AT, CZ, DE, ESP, F, SUI, UK (celkem 10 účastníků) 1. V úvodu byli členové WG2 informováni o změně v zastoupení ze strany ČR. Staronovým pověřeným zástupcem je Václav Valentin. V tomto bodě bylo konstatováno, že je nutné, aby země, jejichž zástupci se opakovaně jednání neúčastní, situaci ověřili a své zástupce aktivovaly. Dále proběhla diskuse na téma aktivit jednotlivých NAT. Ve většině případů je aktivita nízká a neodpovídá důležitosti projednávaných témat. Reakce na některé požadavky a úkoly je nutno připravit skutečně na úrovni NAT a neponechávat vše pouze na zastupujících expertech. 2. Konvenor B. Eckmann předložil požadavek, aby se prohloubila spolupráce mezi TC 336/WG2 a TC 227/WG2. Krátkou prezentací na příštím jednání TC 227/WG2 v Dublinu počátkem května Byla pověřena Martina Cresnar/AT. 3. Informace z TC 336: a. B.Eckmann seznámil s výsledky plenárního zasedání TC 336 v Lucembursku: - byl citován dopis CCMC, který reagoval na problémy způsobené pozdním vydáním EN a EN Obdobná situace by se již neměla opakovat, - informace k úpravě mandátu M odsouhlasení plánu RDS - revize normy EN v koordinaci s WG1. Obě WG doporučují aktivovat PWI nebo WI a zaslat příslušné písemné stanovisko do , - kontaktovat CEN/TC 19 v otázce používání rtuťových teploměrů, kde je situace jejich použitelnosti nejasná a přes řadu urgencí stále nedořešená, - rozhodnutí o revizi EN 1431, EN 15626, o zahájení PWI a dotazování u norem pren 16849, EN a 2, o zahájení ověřovacích standardů pro stanovení obsahu soli a kyselosti a o zahájení pravidelné revize TS rozhodnutí o konání plenárního zasedání koncem května 2016 v Praze (ve vazbě na konání kongresu E+E).

2 b. informace ke změnám CPR z května možnost využití web stránek pro publikování DoP - pro CPS bude zpracována nová verze Přílohy ZA, z níž budou nově odstraněny citace, které se týkají DoP a CE značení. To vychází ze zřejmé nadbytečnosti v souvislosti s CPR. Toto řešení bude zřejmě komplikovanější pro výrobce (zejména menší společnosti). Konzultanti CEN doporučují umístit podpůrné dokumenty k DoP, CE označování na webové stránky jako pomoc výrobcům. WG2 nepovažuje tento krok za pozitivní, protože ztíží práci mnoha lidem, zatímco řešení, které bylo původně obsaženo v Příloze ZA bylo dostupné pro všechny. - nový proces šetření (enquiry) by měl být efektivnější s ohledem na zavedení váhového poměru hlasů. Členové CEN mají možnost hlasovat: ANO / NE / ZDRŽEL SE Pro vydání souhlasu bude potřeba 71% váženého poměru hlasů a jednoduché většiny Touto cestou by se proces měl zrychlit z 5ti měsíců na měsíce 3. V návaznosti na výsledek může TC rozhodnout o vynechání formálního hlasování a přejít rovnou k publikování. Tento postup předpokládá ale rychlejší reakci NAT a dává větší význam šetření pro systematické revize, které budou muset být zpracovány ve formě zásadních komentářů. c. revize mandátu M 124 obsahuje částečně požadavky WG 2, které byly odsouhlaseny TC 336. Konzultant CEN nicméně požadoval doplnění/vysvětlení k některým třídám, které jsou obsaženy v EN Byly provedeny úpravy, které požadovala WG 1, což následně vyústilo v konečný materiál, který byl předložen CCMC. d. názvosloví: při přípravě na jednání WG1, které proběhne v květnu v Zürichu, předložil dánský komitét dotazy k definování používaných značek TBR, NR, NPD, DV, které jsou uváděny ve specifikacích. WG2 po diskusi doporučuje: - koncept TBR by měl být opuštěn a nahrazen SDV (hodnota deklarovaná výrobcem). Ve vazbě na EN pak WG2 navrhuje, aby definice SDV byla doplněna ve smyslu obsahuje typickou výrobní hodnotu - definice NR by měla zůstat zachována (je obsažena i v EN a EN 15322) - NR a NPD mají shodný význam. NPD je používáno pouze v Příloze ZA(na dokumentech pro značení CE), značení NR pak v ostatních částech norem. Proto by NPD mělo být používáno jako jednotné označení v normě. WG2 požaduje projednat tuto problematiku v NAT a výsledky zhodnotit na příštím zasedání.

3 4. Systematické revize 2013 a. EN 1431: připomínky došlé v průběhu systematické revize i připomínky Irska v souvislosti ze zpětným zahřátím na 260 C byly řešeny v průběhu jednání. Zástupci jednotlivých zemí byli požádáni o zaslání komentářů k jednotlivým citacím normy, které jsou diskutabilní. Tyto připomínky budou projednány na dalším zasedání. b. EN připomínky byl pouze edičního rázu, které budou dořešeny v průběhu UAP. Sekretariát WG2 připraví finální verzi (formát CEN) a předá TC 336 pro UAP. Při jednání přednesla zástupkyně AT některé připomínky, které se týkají vztahu výtokové doby a dynamické viskozity. Vzhledem ke stadiu zpracování je však na tyto připomínky pozdě a mohou být příp. zohledněny při následující plánované revizi. 5. Systematické revize 2014 a. EN 13302: byly projednávány došlé připomínky (rozsah kroutící síly, přesnost teplotní regulace, doba zatěžování, vztah k newtonovským a non-newtonovským kapalinám apod.). Návrhy, které z diskuse vyplynuly, budou v revidovaném znění normy postoupeny WG1.Členské země mohou opět poslat svůj komentář do konce června. Souhrnné výsledky budou projednány na dalším zasedání v září. b. EN 13358: připomínky ze systematické revize obsahují zejména požadavek na výměnu plynového hořáku (bezpečnostní pohled), problematika rtuťových teploměrů, některé zkušenosti ukazují, že popsané zařízení v normě neumožňuje destilaci některých výrobků, jak norma popisuje. Obecně se ukazuje, že s normou jsou v Evropě minimální zkušenosti. Bylo proto rozhodnuto iniciovat PWI. Sekretariát připraví podklady a zašle je CEN 336. Výsledek bude projednán na zasedání v září. c. TS 16346: systematická revize byla uzavřena 27.března a výsledkem bylo potvrzení této normy pro další období. V průběhu diskuse se ukázalo, že v SUI je tato norma používána pouze jako norma pro stanovení doby štěpení emulzí. Do evropské normy se ale navíc dostala problematika okamžité přilnavosti ke kamenivu (vizuální posouzení), avšak nikdo nedokázal vysvětlit odkud se tato dodatečná úprava vzala a kdo ji inicioval. Byly tedy řešeny otázky jednak možnosti využití pro jiné frakce kameniva než je stanovená frakce 2/4 mm. Další otázkou je pak problematika přilnavosti, která u této normy nedává logiku. Protože je v Evropě s touto normou velmi málo zkušeností, mohou národní komitéty zaslat sekretariátu do konce června svoje stanovisko či připomínky. Na tomto základě pak bude formulováno stanovisko WG2 pro TC336, které bude odsouhlaseno na jednání WG2 v září. 5. Probíhající revize V březnu byl zahájen sběr informací k pren 16849, EN a 2. Doba trvání 4 měsíce. Původní text od WG2 byl upraven a obsahuje nyní úpravy CCMC i návrhy B.Eckmanna. Další správný komentář k EN ke vztahu Forshammer a kaolin podala M.

4 Cresnar ohledně hodnoty 1,2. Výsledky kruhových zkoušek spíše tendují k hodnotě 1,1, což může být zavádějící při porovnávání následných měření. V této souvislosti byly diskutovány i zkušenosti španělské. Je rovněž nezbytně nutné zcela přesně interpretovat výsledky kruhových zkoušek ve vazbě na volbu hodnoty 1,2 místo 1,1 nebo 1,5. 6. Výsledky kruhových zkoušek a. Anotaci prezentace výsledků předal B.Eckmann organizačnímu výboru kongresu E+E v červnu 2016 v Praze. Příspěvek byl akceptován. Základem jsou grafy a tabulky od F.Le Cunffa. b. další postup u norem EN a 2: Pan Le Cunff bude pokračovat ve zpracování výsledků od laboratoří, které se účastnily zkoušek v rámci EN zatím sestavil seznam rozdílných parametrů, za nichž je zkouška v různých laboratořích prováděna a dále se pokusil identifikovat původ rozdílů měření pen a KK na zbytkovém pojivu. Současně je nutné konstatovat, že rozdíly u některých parametrů nelze identifikovat případně podle většího či menšího významu. WG2 došla v diskusi k závěru, že jedinou možnou cestou k dosažení uspokojivého výsledku je předepsat striktně upravené podmínky provádění testu. Proto bylo odsouhlaseno, že: - max. teplota pro další ohřev činí 130 C (1/-15 C) - max. Doba termického zatížení je 30 min. Teplotu navíc bude zřejmě potřeba vázat na hodnoty bodu KK pojiv. Lze totiž předpokládat, že např. u fluxovaných pojiv bude muset být teplota snížena o ca 20 C. I v tomto případě je požadavek projednat v národních komitétech a přípravit podklady pro jednání WG2 v září. Navržena je aktivace PWI u norem EN i Nové pracovní kroky a. obsah soli pro stanovení existuje několik metod. Jako efektivní se ukazuje potenciometrická titrace. Otázkou je pouze volba solvantu pro adekvátní řešení kalibrace tak, aby byly dosahovány porovnatelné výsledky. K dispozici jsou dva příklady (DIN a ASTM) b. číslo kyselosti bylo diskutováno několik metod, které stanovují kyselost v ekvivalentu mg KOH (cestou titrace kalorimetrické nebo potenciometrické). V této souvislosti bylo konstatováno, že v rámci WG2 je nedostatek expertních zkušeností a znalostí, a bylo proto doporučeno zjistit, zda jsou v některé zemi experti, kteří by byli ochotni v této problematice s WG2 spolupracovat. Informace předat em, výsledek bude projednán při zasedání v září.

5 10. Budoucnost norem EN a EN Pro nedostatek času byla tato problematika znovu přesunuta na program dalšího jednání v září. Zástupce Irska doporučil rozeslat oběžník do členských zemí, kde se NAT vyjádří formou základních kroků/požadavků k této problematice (jak vidíme budoucí verze těchto norem) 11. Termín dalšího jednání TC336/WG2 Na základě informace B.Schmida bylo dohodnuto uskutečnit další 33. zasedání WG2 ve dnech buď v Curychu nebo Ženevě. Kouřim, duben 2015

ZPRÁVA Z JEDNÁNÍ CEN/TC 229 V Berlíně, Německo

ZPRÁVA Z JEDNÁNÍ CEN/TC 229 V Berlíně, Německo ZPRÁVA Z JEDNÁNÍ CEN/TC 229 V Berlíně, Německo Gestor CEN/TC 229/WG1 a WG4: Ing. Václav Vimmr, CSc., STÚ-K, a.s. Termín gestorské cesty: 3. - 5. prosince 2007 Program jednání WG1: Účastníci jednání: Joel

Více

Zápis ze zasedání TNK

Zápis ze zasedání TNK Zápis ze zasedání TNK Zasedání TNK 134 Asfalty a asfaltová pojiva Zasedání proběhlo dne 2015-09-15 v zasedací místnosti DIVIŠ v konferenčním centru ÚNMZ. Přítomni: Ing. Černý, Ing. Dalibor, Ing. Karlík,

Více

Zpráva o gestorské činnosti v CEN/TC 227 v roce 2014

Zpráva o gestorské činnosti v CEN/TC 227 v roce 2014 strana 1/8 Zpráva o gestorské činnosti v CEN/TC 227 v roce 2014 Úvod Zpráva je členěna dle níže uvedených bodů: 1. Uskutečněná zasedání v CEN/TC 227, CEN/WG 2. Uskutečněná zasedání komise TNK 147, NAT/TC

Více

Zpráva o činnosti TC227/WG1 za rok 2015

Zpráva o činnosti TC227/WG1 za rok 2015 Zpráva o činnosti TC227/WG1 za rok 2015 1. Uskutečněná zasedání CEN/TC227/WG1 v roce 2015 V průběhu roku 2014 se uskutečnila 2 zasedání CEN/TC227/WG1. Jednání se konala 20. 21.4. 2015 v Neapoli a 1. 2.10.

Více

ZÁPIS z 30. zasedání pracovní skupiny CEN TC 336/WG1: Bituminous Binders for Paving Brusel 10. a 11. března 2016

ZÁPIS z 30. zasedání pracovní skupiny CEN TC 336/WG1: Bituminous Binders for Paving Brusel 10. a 11. března 2016 ZÁPIS z 30. zasedání pracovní skupiny CEN TC 336/WG1: Bituminous Binders for Paving Brusel 10. a 11. března 2016 1. Účast (N187-A1) Viz prezenční listina (příloha 1). Členové WG 1 byly požádáni o zpětnou

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI TC 227/WG5 ZA ROK 2007

ZPRÁVA O ČINNOSTI TC 227/WG5 ZA ROK 2007 ZPRÁVA O ČINNOSTI TC 227/WG5 ZA ROK 2007 1. Uskutečněná zasedání WG5 v roce 2007 Pracovní skupina WG5 Povrchové vlastnosti vozovek je rozdělena na dvě úkolové skupiny a to na úkolovou skupinu TG1 Nerovnost

Více

č č š č Ť š Ť Š ň Ť Ť š Ť Ť Ť Ž Ť Ť Ť š Ť Ť š Ť š ň Ť č Ž Ž č ťč Ž š Ť š Ť Ť š Ž ď Ť ť č Ů č ď ú č š č Ť š Ť ď Ť š Ž č š Č č Ž Ť Ž Ž Ť Ť č č Ť Ť č č Ó Ť Ť š š č Ť Ť š Ť Ž Ť Ž č Ť č Ť Ť Ť š š č Ť č č č

Více

Vývoj mezinárodní normalizace v oboru maltovin v roce 2006

Vývoj mezinárodní normalizace v oboru maltovin v roce 2006 Vývoj mezinárodní normalizace v oboru maltovin v roce 2006 Ing. Jaroslava Hladíková, Ing. Martina Minaříková Ph.D., Ing. Lukáš Peřka, Ing. Vladivoj Tomek Výzkumný ústav maltovin Praha s.r.o. V uplynulém

Více

Zápis z 27. zasedání Zastupitelstva obce Bedihošť, které se konalo ve čtvrtek 20. srpna 2009 v 18,00 hodin v budově OÚ, Prostějovská 13

Zápis z 27. zasedání Zastupitelstva obce Bedihošť, které se konalo ve čtvrtek 20. srpna 2009 v 18,00 hodin v budově OÚ, Prostějovská 13 Zápis z 27. zasedání Zastupitelstva obce Bedihošť, které se konalo ve čtvrtek 20. srpna 2009 v 18,00 hodin v budově OÚ, Prostějovská 13 Přítomni: Ing. Koněvalík R., Cetkovský F., Mgr. Vláčil V., Hanzelová

Více

Pořadí schůze: IV/ 2 Termín: 08.11.2008 Místo: Kancelář sdružení Přítomni: p.symerský, p.sojka,, p.horníček, p.dvořák, p.člupný, p.

Pořadí schůze: IV/ 2 Termín: 08.11.2008 Místo: Kancelář sdružení Přítomni: p.symerský, p.sojka,, p.horníček, p.dvořák, p.člupný, p. Pořadí schůze: IV/ 2 Termín: 08.11.2008 Místo: Kancelář sdružení Přítomni: p.symerský, p.sojka,, p.horníček, p.dvořák, p.člupný, p.kubíček Rada začala jednat v 10:06 h v kanceláři SPKFree.NET 1. Volba

Více

Zápis ze zasedání TNK

Zápis ze zasedání TNK Zápis ze zasedání TNK Zasedání TNK 134 Asfalty a asfaltová pojiva proběhlo dne 2013-09-11 v zasedací místnosti KAPLAN v konferenčním centru ÚNMZ Přítomni: Ing. Jiří Plitz, Ing. Jitka Bílá, Ing. David Matoušek,

Více

ú ú ú ú úč Š ú Š ú š Č š ú Š š Ř Ý Č ž Š ú Č ó ú ž š šť ž Š ž ž ž Š ž ú ó ž ú Š š š ú š Š Š Š ú ť ú š Š ú ú ú Ř Ý Á Š É š Č Ó Ó Ť Ě Ť š Ý Ů Č Š Ř Š Ě Ý š Č ó ó ú ď Á ó ž ú ž ú Ó Á Ý Á Á š Ť ť ť ť Ť š

Více

Zápis ze 7. zasedání Zastupitelstva obce Švábov ze dne 5. 11. 2011.

Zápis ze 7. zasedání Zastupitelstva obce Švábov ze dne 5. 11. 2011. Zápis ze 7. zasedání Zastupitelstva obce Švábov ze dne 5. 11. 2011. Jednání se konalo v zasedací místnosti Obecního úřadu ve Švábově. Zasedání bylo zahájeno v 18:00 hodin a skončeno ve 21:00 hodin. Jednání

Více

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Místní akční skupina Pobeskydí zájmové sdružení právnických osob 739 53 Třanovice čp. 1 Přítomni: dle prezenční listiny Zápis ze společného zasedání valné hromady a programového výboru, konaného ve školící

Více

Zápis ze zasedání TNK

Zápis ze zasedání TNK Zápis ze zasedání TNK Zasedání TNK 134 Asfalty a asfaltová pojiva proběhlo dne 2014-09-23 v zasedací místnosti KAPLAN v konferenčním centru ÚNMZ Přítomni: Ing. Jiří Plitz, Ing. Jitka Bílá, Ing. David Matoušek,

Více

Z á p i s. Přítomni: dle prezenční listiny. Omluveni: MUDr. Tichý, MUDr. Veselý

Z á p i s. Přítomni: dle prezenční listiny. Omluveni: MUDr. Tichý, MUDr. Veselý Z á p i s ze 17. jednání výboru zdravotního Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 16. 3. 2015 od 14.00 hod., v zasedací místnosti Karla Čapka N2.903 RegioCentrum Nový pivovar, Hradec Králové

Více

Zápis z 5. jednání HV ČGS dne 10. 5. 2016 v Praze

Zápis z 5. jednání HV ČGS dne 10. 5. 2016 v Praze Zápis z 5. jednání HV ČGS dne 10. 5. 2016 v Praze účast: Janský, Perlín, Čermák, Kašková, Kučera, Kopp (zastoupen Dokoupilem), Bláha, Kapustová, Marada, Havlíček, Kubíček, Chromý, Janouch, Řezníčková,

Více

Zápis ze Shromáždění vlastníků Společenství pro dům čp. 450,

Zápis ze Shromáždění vlastníků Společenství pro dům čp. 450, Zápis ze Shromáždění vlastníků Společenství pro dům čp. 450, ul. Místecká 450, Praha 18 Letňany ze dne 25. června 2013, konaného od 18:15 hodin, v suterénu domu čp. 450 (sušárna) Program: 1. prezence a

Více

CESTOVNÍ ZPRÁVA ze 43. zasedání TC227/ WG2

CESTOVNÍ ZPRÁVA ze 43. zasedání TC227/ WG2 CESTOVNÍ ZPRÁVA ze 43. zasedání TC227/ WG2 Zástupce: Václav Valentin Termín jednání: 07. května 2015 Místo: Dublin/Irsko sídlo společnosti NSAI Standards Zastoupené země: AT, B, DE, ESP, F, SUI, UK, IRL,

Více

UŽITÍ NOVĚ ZAVEDENÝCH EN NOREM PŘI ZPRACOVÁNÍ ENER- GETICKÝCH AUDITŮ PRO BUDOVY

UŽITÍ NOVĚ ZAVEDENÝCH EN NOREM PŘI ZPRACOVÁNÍ ENER- GETICKÝCH AUDITŮ PRO BUDOVY UŽITÍ NOVĚ ZAVEDENÝCH EN NOREM PŘI ZPRACOVÁNÍ ENERGETICKÝCH AUDITŮ PRO BUDOVY Stavebně technický ústav-e a.s. 2004 UŽITÍ NOVĚ ZAVEDENÝCH EN NOREM PŘI ZPRACOVÁNÍ ENER- GETICKÝCH AUDITŮ PRO BUDOVY Řešitel:

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 91.140.80 2002 Čerpací stanice odpadních vod na vnitřní kanalizaci - Konstrukční zásady a zkoušení - Část 2: Čerpací stanice odpadních vod bez fekálií ČSN EN 12050-2 75 6762 Červenec

Více

Zápis z 5. zasedání Výboru územního rozvoje ZHMP konaného dne 28.6.2012

Zápis z 5. zasedání Výboru územního rozvoje ZHMP konaného dne 28.6.2012 Zápis z 5. zasedání Výboru územního rozvoje ZHMP konaného dne 28.6.2012 Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: Pavel Hurda, Ing. Milan Effenberk Růžička, Ing.Mgr. Miroslav Poche Zasedání řídil předseda

Více

Obec Chraštice, okres Příbram 2011. Ad 1) Volba zapisovatele pan místostarosta K.Derfl navrhl, aby zapisovatelem byla paní D. Čejková. Bylo schváleno.

Obec Chraštice, okres Příbram 2011. Ad 1) Volba zapisovatele pan místostarosta K.Derfl navrhl, aby zapisovatelem byla paní D. Čejková. Bylo schváleno. Obec Chraštice, okres Příbram 2011 Zápis č.3/2011 ze zasedání Obecního zastupitelstva (ze dne 18.4.2011, 19.00-21.00 hodin) PŘÍTOMNI: D.Čejková, K.Derfl, M.Cíza, P.Jouja, J.Vostarek, H.Krejčová, M.Peterková,

Více

Název: Zadání změn Regulačního plánu městské části Medlánky č. RP 16/13. č. RP 17/13. č. RP 18/13

Název: Zadání změn Regulačního plánu městské části Medlánky č. RP 16/13. č. RP 17/13. č. RP 18/13 Rada města Brna MMB2015000000782 ffc ZM7/0643 Z7/09. zasedání Zastupitelstva města Brna konané dne 8. září 2015 Název: Zadání změn Regulačního plánu městské části Medlánky č. RP 16/13. č. RP 17/13. č.

Více

Ústřední umělecká rada

Ústřední umělecká rada Ústřední umělecká rada základních uměleckých škol České republiky Poradní sbor náměstka ministra pro skupinu 2 Ministerstva školství, mládeže tělovýchovy ČR ZÁPIS z jednání Ústřední umělecké rady ZUŠ ČR

Více

Zápis č. 8. Schválení zápisu z minulého jednání Výboru pro dopravu ZHMP ze dne 16. 10. 2013.

Zápis č. 8. Schválení zápisu z minulého jednání Výboru pro dopravu ZHMP ze dne 16. 10. 2013. Zápis č. 8 Zápis z jednání Výboru pro dopravu ZHMP ze dne 6.11. 2013 z jednání Výboru pro dopravu Zastupitelstva hl. m. Prahy konaného ve středu 6. listopadu 2013 v zasedací místnosti č. 349, 3. patro,

Více

Veřejné zasedání č. 19

Veřejné zasedání č. 19 Veřejné zasedání č. 19 Dne 19.9.2006 se v 19.00 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu konalo veřejné zasedání obecního zastupitelstva na Hlíně. Přítomni: p.dostalý, p.duda, p.sliacký, p.hošek, p.vašulín,

Více

1. PREZENCE, ÚČAST A ZAHÁJENÍ

1. PREZENCE, ÚČAST A ZAHÁJENÍ Zápis ze Shromáždění Společenství vlastníků jednotek pro dům Jablonecká 698-711, Praha 9 - Prosek konaného dne 3. 10. 2012 ve velkém sále Hotelu DUO, Teplická 492, 190 00 Praha 9 1. PREZENCE, ÚČAST A ZAHÁJENÍ

Více

Zápis z 9. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Chrást konaného dne 30.8.2012

Zápis z 9. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Chrást konaného dne 30.8.2012 Zápis z 9. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Chrást konaného dne 30.8.2012 Přítomni: p. Bohuslav, p.berenreiter, pí. Vyletová, PhDr. Koubová, pí. Boudová, JUDr. Bórik, p. Choc, p. Blaheta,

Více

Usnesení z 14. jednání Rady MČ Praha-Zličín, která se konala dne 20.6.2007 na Úřadě MČ Praha-Zličín

Usnesení z 14. jednání Rady MČ Praha-Zličín, která se konala dne 20.6.2007 na Úřadě MČ Praha-Zličín Usnesení z 14. jednání Rady MČ Praha-Zličín, která se konala dne 20.6.2007 na Úřadě MČ Praha-Zličín Rada městské části Praha Zličín 2.I. schválila darovací smlouvu na poskytnutí příspěvku Jaroslavě a Martině

Více

NÁVRH ZPRÁVY. CS Jednotná v rozmanitosti CS 2013/2180(INI) 6. 11. 2013. Vstříc plně integrovanému audiovizuálnímu světu (2013/2180(INI))

NÁVRH ZPRÁVY. CS Jednotná v rozmanitosti CS 2013/2180(INI) 6. 11. 2013. Vstříc plně integrovanému audiovizuálnímu světu (2013/2180(INI)) EVROPSKÝ PARLAMENT 2009-2014 Výbor pro kulturu a vzdělávání 6. 11. 2013 2013/2180(INI) NÁVRH ZPRÁVY Vstříc plně integrovanému audiovizuálnímu světu (2013/2180(INI)) Výbor pro kulturu a vzdělávání Zpravodajka:

Více

Zasedání TC278 březen 2007 Berlín. Záznam z pracovní cesty Jarní zasedání standardizační komise CEN TC278 Road Transport and Traffic Telematic

Zasedání TC278 březen 2007 Berlín. Záznam z pracovní cesty Jarní zasedání standardizační komise CEN TC278 Road Transport and Traffic Telematic TNK 136/263 Záznam z pracovní cesty Jarní zasedání standardizační komise CEN TC278 Road Transport and Traffic Telematic Místo konání: Německo, Berlín Datum pracovní cesty: 29.3 30.3. 2006 Zástupce za ČR:

Více

Zápis z 3. zasedání Zastupitelstva Města Sedlec-Prčice v roce 2012 konaného dne 12. 6. 2012 od 18.00 hod. v zasedací místnosti MěÚ

Zápis z 3. zasedání Zastupitelstva Města Sedlec-Prčice v roce 2012 konaného dne 12. 6. 2012 od 18.00 hod. v zasedací místnosti MěÚ Zápis z 3. zasedání Zastupitelstva Města Sedlec-Prčice v roce 2012 konaného dne 12. 6. 2012 od 18.00 hod. v zasedací místnosti MěÚ Přítomni: při zahájení celkem 13 členů Omluveni: MUDr. Vl. Podzimková,

Více

Z á p i s z 9. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rajhradice, konaného dne 29.6.2015

Z á p i s z 9. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rajhradice, konaného dne 29.6.2015 Z á p i s z 9. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rajhradice, konaného dne 29.6.2015 Zahájeno: 18.00 hod. Ukončeno: 20.00 hod. Přítomni: O. Burda, J. Klaška, J. Knotek, Ing. M. Komenda, Ing. M. Kubeš,

Více

Zápis z jednání Generálního shromáždění České Federace Kendó

Zápis z jednání Generálního shromáždění České Federace Kendó Zápis z jednání Generálního shromáždění České Federace Kendó 1.3.2014, Praha Zahájení jednání GS: GS konané 1.3.2014 v sídle firmy ComAp v Praze byl Tomášem Jelenem zahájen v 9:12 hod. Po krátkém uvítání

Více

Z á p i s ze zasedání TNK 146 Projektování PK, mostů a tunelů dne 21.6.2012 v budově ÚNMZ Praha

Z á p i s ze zasedání TNK 146 Projektování PK, mostů a tunelů dne 21.6.2012 v budově ÚNMZ Praha Z á p i s ze zasedání TNK 146 Projektování PK, mostů a tunelů dne 21.6.2012 v budově ÚNMZ Praha Přítomni: Ing. Bedřichová, Ing. Müller, Ing. Sláma CSc., Ing. Devera, Ing. Kalábová, Ing. Šašinková, CSc.,

Více

Vývoj stínicích barytových směsí

Vývoj stínicích barytových směsí Vývoj stínicích barytových směsí Fridrichová, M., Pospíšilová, P., Hoffmann, O. ÚVOD I v začínajícím v 21. století nepříznivě ovlivňuje životní prostředí nejenom intenzivní a z hlediska ekologických důsledků

Více

Z á p i s z 31. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rajhradice, konaného dne 18.12. 2013

Z á p i s z 31. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rajhradice, konaného dne 18.12. 2013 Z á p i s z 31. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rajhradice, konaného dne 18.12. 2013 Zahájeno: 18.00 hod. Ukončeno:20.35 hod. Přítomni: L. Přichystal, Ing. E. Klašková, Ing. M. Komenda, Ing. F.

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSEDNICTVA TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 197

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSEDNICTVA TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 197 Datum: 13. 3. 2014 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSEDNICTVA TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 197 Od do: 9:30 18:30 h Místo: Kancelář TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Přítomni: Ing. Rut Bízková (RB), Ing. Miroslav Janeček,

Více

Anonymizovaný zápis z 14. zasedání zastupitelstva obce Petřvald, konaného dne 19.12.2012 v zasedací místnosti obecního úřadu v Petřvaldě

Anonymizovaný zápis z 14. zasedání zastupitelstva obce Petřvald, konaného dne 19.12.2012 v zasedací místnosti obecního úřadu v Petřvaldě Anonymizovaný zápis z 14. zasedání zastupitelstva obce Petřvald, konaného dne 19.12.2012 v zasedací místnosti obecního úřadu v Petřvaldě Zasedání bylo zahájeno v 17,10 hod Přítomno: 11 členů zastupitelstva

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 4. 9. 2014. Ing. Radka Ondriášová. Odbor stavební úřad, životního prostředí a dopravy

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 4. 9. 2014. Ing. Radka Ondriášová. Odbor stavební úřad, životního prostředí a dopravy MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 4. 9. 2014 Bod programu: 28 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Ing. Radka Ondriášová Odbor stavební úřad, životního prostředí

Více

Z á p i s z 12. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rajhradice, konaného dne 14. 9. 2011

Z á p i s z 12. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rajhradice, konaného dne 14. 9. 2011 Z á p i s z 12. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rajhradice, konaného dne 14. 9. 2011 Zahájeno: 18.00 hod Ukončeno: 21.45 hod. Přítomni: Ing. Bednář, V. Černý, M. Herman, J. Hudlík, Ing. E. Klašková,

Více

DŮVODOVÁ ZPRÁVA OBECNÁ ČÁST

DŮVODOVÁ ZPRÁVA OBECNÁ ČÁST DŮVODOVÁ ZPRÁVA OBECNÁ ČÁST a) Závěrečná zpráva z hodnocení dopadů regulace podle obecných zásad I. Důvod předložení Návrh zákona, kterým se mění zákon č.185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších

Více

Zápis č. 8 ze zasedání Výboru pro zdravotnictví Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 14. 4. 2010

Zápis č. 8 ze zasedání Výboru pro zdravotnictví Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 14. 4. 2010 Zápis č. 8 ze zasedání Výboru pro zdravotnictví Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 14. 4. 2010 Přítomni: Doc. MUDr. Jaroslav Vomáčka, Ph.D., MBA Ing. Jiří Kropáč Věra Kocianová Mgr. Helena Kulinová

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 93.020 Únor 2014 Provádění speciálních geotechnických prací Horninové kotvy ČSN EN 1537 73 1051 Execution of special geotechnical work Ground anchors Exécution des travaux géotechniques

Více

EASVO. European Association of State Veterinary Officers A section of the Federation of Veterinarians of Europe ZÁPIS

EASVO. European Association of State Veterinary Officers A section of the Federation of Veterinarians of Europe ZÁPIS EASVO European Association of State Veterinary Officers A section of the Federation of Veterinarians of Europe ZÁPIS Z jednání EASVO konané 11 listopadu 2010 v Bruselu, Belgie 1. Přivítání, představení

Více

Zápis z jednání 9. Shromáždění Společenství vlastníků jednotek domu Chudenická 1063-1068, Praha 10

Zápis z jednání 9. Shromáždění Společenství vlastníků jednotek domu Chudenická 1063-1068, Praha 10 Zápis z jednání 9. Shromáždění Společenství vlastníků jednotek domu Chudenická 1063-1068, Praha 10 konaného ve Středisku ekologické výchovy Hl. m. Prahy Toulcův dvůr, Kubátova 1/32, Praha 10 dne 4.5.2016

Více

Zasedání TNK 134 Asfalty a asfaltová pojiva Přítomni: Omluveni: Program:

Zasedání TNK 134 Asfalty a asfaltová pojiva Přítomni: Omluveni: Program: Zasedání TNK 134 Asfalty a asfaltová pojiva Zasedání proběhlo dne 2016-10-05 v zasedací místnosti DIVIŠ v konferenčním centru ÚNMZ. Přítomni: Ing. Beneš, Ing. Černý, Ing. Dalibor, Ing. Dušek, Ing. Karlík,

Více

poškozeného povodní v roce 2002. Diskuse:0 Zastupitelstvo bere informaci na vědomí.

poškozeného povodní v roce 2002. Diskuse:0 Zastupitelstvo bere informaci na vědomí. ZÁPIS Z 8. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MČ Praha - Suchdol dne 18.12 2003 Účast při zahájení zasedání: zastupitelů Omluveni: p. Ptáček, p. Pytlíček, Mgr. Halová Je přítomna nadpoloviční většina zastupitelů,

Více

Závěrečná zpráva o gestorské činnosti za rok 2018 Pracovní skupina CEN TC 336/WG1: Bituminous Binders for Paving

Závěrečná zpráva o gestorské činnosti za rok 2018 Pracovní skupina CEN TC 336/WG1: Bituminous Binders for Paving Strana 1/5 Závěrečná zpráva o gestorské činnosti za rok 2018 Pracovní skupina CEN TC 336/WG1: Bituminous Binders for Paving Vypracoval: Ing. Radek Černý Datum: 30. 11. 2018 Účel: Závěrečná zpráva za rok

Více

KULTURA A VZDĚLÁVÁNÍ

KULTURA A VZDĚLÁVÁNÍ STUDIE Tematické oddělení B Strukturální politika a politika soudržnosti ANALÝZA AKADEMICKÉ A ODBORNÉ KARIÉRY ABSOLVENTŮ EVROPSKÝCH ŠKOL SHRNUTÍ KULTURA A VZDĚLÁVÁNÍ 2008 CS Generální ředitelství pro

Více

ERMCO E. Průvodce EN 206:2013. Srpen 2014. 1 Svaz výrobců betonu ČR EUROPEAN READY - MIXED CONCRETE ORGANIZATION

ERMCO E. Průvodce EN 206:2013. Srpen 2014. 1 Svaz výrobců betonu ČR EUROPEAN READY - MIXED CONCRETE ORGANIZATION Průvodce EN 206:2013 Srpen 2014 1 Svaz výrobců betonu DOPLŇKY ČÍSLO DATUM DOPLNĚNÍ ODSTAVCE 1 9. ledna 2014 7.1 2 Květen 2014 Úvod, nový odstavec 6. Nová kapitola 7, změna číslování dalších kapitol. Nový

Více

Z á p i s ze zasedání TNK 146 Projektování PK, mostů a tunelů dne 7.11.2013 v budově ÚNMZ Praha

Z á p i s ze zasedání TNK 146 Projektování PK, mostů a tunelů dne 7.11.2013 v budově ÚNMZ Praha Z á p i s ze zasedání TNK 146 Projektování PK, mostů a tunelů dne 7.11.2013 v budově ÚNMZ Praha Přítomni: Ing. Bedřichová, Ing. Sláma CSc., Ing. Devera, Ing. Kalábová, Ing. Šašinková, CSc., Ing. Radimský,

Více

Předseda seznámil přítomné s programem. Vyzval členy výboru NS MAS k případnému doplnění.

Předseda seznámil přítomné s programem. Vyzval členy výboru NS MAS k případnému doplnění. Zápis z 12. jednání výboru Národní sítě Místních akčních skupin ČR Zlín, 23.4.2010 Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: zástupce KZAV Zlínského kraje Ověřovatelé zápisu: Kulíšek, Haš Zápis: Eva Hamplová

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 23.040.60 2005 Příruby a přírubové spoje - Kruhové příruby pro trubky, armatury, tvarovky a příslušenství s označením Class - Část 1: Příruby z oceli, NPS 1/2 až 24 ČSN EN 1759-1

Více

David Hlouch, Jan Dvořák, Jiří Pilný, Marcela Konečná, Kateřina Ruszová, Jakub Novotný, Matěj Moša, Jakub Kajzler a Michal Straka

David Hlouch, Jan Dvořák, Jiří Pilný, Marcela Konečná, Kateřina Ruszová, Jakub Novotný, Matěj Moša, Jakub Kajzler a Michal Straka Obec Tehov, okr. Praha-východ Zastupitelstvo obce Tehov Zápis č. 5 Ze zasedání Zastupitelstva obce Tehov konaného dne 9. února 2015 od 19:00 v jednacím sále Sboru dobrovolných hasičů Tehov Přítomni: Nepřítomni:

Více

Zápis z 6. jednání Zastupitelstva MČ Brno-Žebětín, konaného dne 22. dubna 2015

Zápis z 6. jednání Zastupitelstva MČ Brno-Žebětín, konaného dne 22. dubna 2015 Zápis z 6. jednání Zastupitelstva MČ Brno-Žebětín, konaného dne 22. dubna 2015 Přítomni: Ověřovatelé zápisu: Zapisovatelka: dle prezenční listiny p. Jelínek, p. Bauer Alena Dalecká Starosta zahájil jednání:

Více

Název materiálu: Bytová zóna Hruštice -Károvsko, bytové domy, páteřní komunikace

Název materiálu: Bytová zóna Hruštice -Károvsko, bytové domy, páteřní komunikace Podklady na zasedání ZM dne: 26.11.2009 2. Název materiálu: Bytová zóna Hruštice -Károvsko, bytové domy, páteřní komunikace Předkládá: Ing. Jaromír Pekař, místostarosta města Vypracoval: Stanislava Syrotiuková

Více

II. Informace o zasedání Rady ministrů hospodářství a financí (ECOFIN) dne 12. dubna 2005 v Lucemburku

II. Informace o zasedání Rady ministrů hospodářství a financí (ECOFIN) dne 12. dubna 2005 v Lucemburku II. Informace o zasedání Rady ministrů hospodářství a financí (ECOFIN) dne 12. dubna 2005 v Lucemburku Dne 12. dubna 2005 proběhlo v Lucemburku jednání Rady EU ve složení ministrů financí a hospodářství

Více

Starosta města pan Michal Šmarda zahájil v 15.30 hod. Hovory s občany.

Starosta města pan Michal Šmarda zahájil v 15.30 hod. Hovory s občany. Z á p i s ze 7.zasedání Zastupitelstva města Nového Města na Moravě konaného dne 26.09.2011 v budově Městského úřadu Nové Město na Moravě, Vratislavovo nám.103 Starosta města pan Michal Šmarda zahájil

Více

Zápis z 1. jednání Výboru pro územní rozvoj a územní plán ZHMP konaného dne 12. 2. 2015

Zápis z 1. jednání Výboru pro územní rozvoj a územní plán ZHMP konaného dne 12. 2. 2015 Zápis z 1. jednání Výboru pro územní rozvoj a územní plán ZHMP konaného dne 12. 2. 2015 Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: RNDr. Tomáš Hudeček, Ph.D., Ing. Milan Růžička Zasedání řídil předseda

Více

Zápis. z řádné schůze shromáždění Společenství Vršovická 1461, 1462, Uzbecká 1463, Moskevská 1464, Praha 10 konané dne 04.06.2015.

Zápis. z řádné schůze shromáždění Společenství Vršovická 1461, 1462, Uzbecká 1463, Moskevská 1464, Praha 10 konané dne 04.06.2015. Zápis z řádné schůze shromáždění Společenství Vršovická 1461, 1462, Uzbecká 1463, Moskevská 1464, Praha 10 konané dne 04.06.2015. Svolavatelem řádné schůze shromáždění byl výbor Společenství Vršovická

Více

Zpráva o šetření veřejného ochránce práv

Zpráva o šetření veřejného ochránce práv Správní řád ani soudní řád správní neřeší, jak má správní orgán postupovat v případě, kdy nemá pravomocně skončená některá řízení ve spisu vedená, avšak musí spis postoupit na vyžádání jinému správnímu

Více

Zápis č.7/2014 z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Klokočná konaného dne 5.11.2014 v 19: 00 hod. v kulturním sále Hostince Na Klokočné

Zápis č.7/2014 z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Klokočná konaného dne 5.11.2014 v 19: 00 hod. v kulturním sále Hostince Na Klokočné Zápis č.7/2014 z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Klokočná konaného dne 5.11.2014 v 19: 00 hod. v kulturním sále Hostince Na Klokočné Přítomni: Ing. Miloslav Rovný, Martin Pávek, Ing. Blanka Habrmanová

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy Výbor pro výchovu a vzdělávání ZHMP (který současně plní úkoly v oblasti sociální politiky HMP) ZÁPIS z 3. jednání Výboru pro výchovu a vzdělávání

Více

PROTOKOL ze XIV. zasedání Česko-polské mezivládní komise pro přeshraniční spolupráci

PROTOKOL ze XIV. zasedání Česko-polské mezivládní komise pro přeshraniční spolupráci PROTOKOL ze XIV. zasedání Česko-polské mezivládní komise pro přeshraniční spolupráci Ve dnech 23.-24. října 2008 proběhlo v Ostravě XIV. zasedání Česko-polské mezivládní komise pro přeshraniční spolupráci,

Více

Pracovní skupina Osoby se zdravotním postižením - zápis

Pracovní skupina Osoby se zdravotním postižením - zápis název projektu: Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb Znojemska číslo: CZ.1.04/3.1.03/45.00142 název akce: Pracovní skupina Osoby se zdravotním postižením - zápis datum: 18.8.2010 místo: Vančurova

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Nezbavětice konaného dne 3.3.2011

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Nezbavětice konaného dne 3.3.2011 Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Nezbavětice konaného dne 3.3.2011 Místo konání : salónek místního pohostinství Přítomní zastupitelé : paní Andrlíková, Šlajerová, pánové Dudek, Macourek, Sedlák L.,

Více

Zápis ze schůze KR ze dne 22.11.2011

Zápis ze schůze KR ze dne 22.11.2011 Zápis ze schůze KR ze dne 22.11.2011 Přílohy: prezenční listina, program schůzky RK, schválený rozpočet na školní rok 2011/2012, vyúčtování za školní rok 2010/2011. Přítomni: Lenka Výletová 8A/8, Kateřina

Více

Zápis č. 3 / 03. Veřejné zasedání

Zápis č. 3 / 03. Veřejné zasedání Zápis č. 3 / 03 Veřejné zasedání Dne 12.8.2003 se v 19.30 hod konalo v budově obecního úřadu veřejné zasedání obecního zastupitelstva na Hlíně. Přítomni:p.Sliacky,p.Dostalý,p.Vašulín,p.Havlík,p.Nesvačil,p.Hošek,

Více

Přítomni: 4 Omluveni: Ing. Nigrinová Hosté: zástupce firmy REBOS, zástupce ateliéru Real Design, p. Štěpánek

Přítomni: 4 Omluveni: Ing. Nigrinová Hosté: zástupce firmy REBOS, zástupce ateliéru Real Design, p. Štěpánek Městská část Praha-Dolní Chabry Rada městské části Zápis č. 053/09/RMČ ze dne 23.11.2009 Přítomni: 4 Omluveni: Ing. Nigrinová Hosté: zástupce firmy REBOS, zástupce ateliéru Real Design, p. Štěpánek Ověřovatelé

Více

Zápis z 1. zasedání Stálého výboru pro jadernou energetiku

Zápis z 1. zasedání Stálého výboru pro jadernou energetiku Zápis z 1. zasedání Stálého výboru pro jadernou energetiku konaného dne 18. března 2016 na půdě Ministerstva průmyslu a obchodu, Na Františku 32 Účastníci zasedání: Ing. Dana Drábová, Ph.D. (SÚJB); Ing.

Více

Zimní údržba Stav evropské normalizace

Zimní údržba Stav evropské normalizace Zimní údržba Stav evropské normalizace (Dr.-Ing. Horst Lanke, Straße+Autobahn, č. 8/2006, str. 486 490) V roce 2001 byl započat evropský normalizační úkol v oblasti údržby pozemních komunikací, kam samozřejmě

Více

Zápis z jednání členské schůze AZZS ČR

Zápis z jednání členské schůze AZZS ČR Zápis z jednání členské schůze AZZS ČR Zapsala Bc. Michaela Málková Datum a místo: 11. 11. 2015, Jihlava Zápis ověřili MUDr. Marek Slabý, MBA MUDr. Jiří Mašek MUDr. Martin Houdek Přítomni: Ing. Naděžda

Více

Z á p i s. ze 42. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci

Z á p i s. ze 42. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci Z á p i s ze 42. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci Datum a místo zasedání Dne 20. června 2014 v budově Ministerstva práce a sociálních věcí od 9:30 hod. do 12:30 hod. Přítomni

Více

Z á z n a m. Přítomni: dle prezenční listiny, která je nedílnou součástí tohoto záznamu.

Z á z n a m. Přítomni: dle prezenční listiny, která je nedílnou součástí tohoto záznamu. Z á z n a m z jednání konaného dne 20.6.2003 na MZe ve věci přípravy plánování v oblasti vod podle vodního zákona č. 254/2001 Sb., ve znění pozdějších předpisů Přítomni: dle prezenční listiny, která je

Více

Zápis z V. náhradní členské schůze občanského sdružení SPKFree.Net

Zápis z V. náhradní členské schůze občanského sdružení SPKFree.Net Zápis z V. náhradní členské schůze občanského sdružení SPKFree.Net 1. Zahájení schůze - prezentace. Přítomno 22 členů sdružení. + 1 příchozí během jednání Schůze je dle stanov usnášení schopná bez ohledu

Více

1 Zásady navrhování betonových konstrukcí podle Eurokódů

1 Zásady navrhování betonových konstrukcí podle Eurokódů 1 Zásady navrhování betonových konstrukcí podle Eurokódů 1.1 Úvod Přípravou evropské normy pro navrhování betonových konstrukcí se zabývaly společně mezinárodní organizace CEB (Evropský výbor pro beton)

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 29.040 Březen 2015 Kapaliny pro elektrotechnické aplikace Recyklované minerální izolační oleje pro transformátory a vypínače ČSN EN 62701 34 6741 idt IEC 62701:2014 Fluids for

Více

Úvodem byl předložen program jednání, byl doplněn o bod 8f a 8g. Program byl schválen tichým souhlasem.

Úvodem byl předložen program jednání, byl doplněn o bod 8f a 8g. Program byl schválen tichým souhlasem. Zápis z jednání Akademického senátu TUL ze dne 9.12.2008 Přítomni: Z. Plíva, L. Křiklavová, O. Michálek, M. Svoboda, J. Švejnar, M. Kolnerová, L. Moc, B. Musilová, R. Štorová, O. Malíková, M. Skála, Z.

Více

Zápis č. 24 ze zasedání zastupitelstva obce Dřínov ze dne 29.4.2013

Zápis č. 24 ze zasedání zastupitelstva obce Dřínov ze dne 29.4.2013 Zápis č. 24 ze zasedání zastupitelstva obce Dřínov ze dne 29.4.2013 Přítomni: Václav Bařtipán, Jitka Bocková, Martin Ševic, Petr Švehla, Ing. Tomáš Měřínský Omluveni: Martina Kadlecová, Květa Havelková

Více

GESTORSKÁ ČINNOST V TECHNICKÝCH KOMISÍCH CEN/TC 178 Dlažební prvky a obrubníky CEN/TC 229 Betonové prefabrikáty. Závěrečná zpráva 2007

GESTORSKÁ ČINNOST V TECHNICKÝCH KOMISÍCH CEN/TC 178 Dlažební prvky a obrubníky CEN/TC 229 Betonové prefabrikáty. Závěrečná zpráva 2007 PRAGOPROJEKT, a.s. K Ryšánce 1668/16, 147 54 Praha 4 GESTORSKÁ ČINNOST V TECHNICKÝCH KOMISÍCH CEN/TC 178 Dlažební prvky a obrubníky CEN/TC 229 Betonové prefabrikáty Závěrečná zpráva 2007 Listopad 2007

Více

V zájmu stručnosti, přesnosti a snad i čitelnosti jsou v zápise jsou použity následující pojmy:

V zájmu stručnosti, přesnosti a snad i čitelnosti jsou v zápise jsou použity následující pojmy: Zápis o průběhu čtvrtého shromáždění členů Společenství pro dům č.p. 684, Praha-Letňany (dále jen "SVJ"), IČ: 27189678 zapsané v rejstříku SVJ u MS v Praze, oddíl S, vložka 5187, konané 7.listopadu 2005

Více

Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc

Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Z Á P I S z veřejného projednání posudku a současně dokumentace podle ustanovení 17 zákona č. 100/2001

Více

ZÁPIS č. 14/1999 (93) z jednání Akademického senátu VUT, konaného dne 31. srpna 1999 v zasedací místnosti rektora VUT v Brně, Kounicova 67a

ZÁPIS č. 14/1999 (93) z jednání Akademického senátu VUT, konaného dne 31. srpna 1999 v zasedací místnosti rektora VUT v Brně, Kounicova 67a ZÁPIS č. 14/1999 (93) z jednání Akademického senátu VUT, konaného dne 31. srpna 1999 v zasedací místnosti rektora VUT v Brně, Kounicova 67a Přítomni: Omluveni: Neomluveni: Hosté: Dle presenční listiny

Více

- 2 - V souladu s ustanovením 10 odst. 3) písm. a) zákona č.420/2004 Sb., o přezkoumání hospodaření územních samosprávných celků a dobrovolných

- 2 - V souladu s ustanovením 10 odst. 3) písm. a) zákona č.420/2004 Sb., o přezkoumání hospodaření územních samosprávných celků a dobrovolných ZÁPIS č.12 ze zasedání Zastupitelstva města Seč konaného dne 17.4.2008 v zasedací místnosti MěÚ v Seči. ------------------------------------------------------------------------------------- Dle prezenční

Více

Ing. Marie Bačáková Institut pro testování a certifikaci, a.s. Duben 2011

Ing. Marie Bačáková Institut pro testování a certifikaci, a.s. Duben 2011 Dokumenty ES ve vztahu k základnímu požadavku č. 3 CPD a vývoj horizontálních evropských předpisů Ing. Marie Bačáková Institut pro testování a certifikaci, a.s. Duben 2011 Nebezpečné látky a CPD/CPR CPD

Více

Acoustics - Declaration and verification of noise emission values of machinery and equipment

Acoustics - Declaration and verification of noise emission values of machinery and equipment ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 17.140.20;21.020 Leden 1998 Akustika - Deklarování a ověřování hodnot emise hluku strojů a zařízení ČSN EN IS O 4871 01 1609 Acoustics - Declaration and verification of noise

Více

Důvod předložení a cíle

Důvod předložení a cíle DŮVODOVÁ ZPRÁVA IV. I. OBECNÁ ČÁST A. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z HODNOCENÍ DOPADŮ REGULACE Důvod předložení a cíle Název Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění a o změně

Více

Další předložené body k rozhodnutí přta neprojednalo a tyto budou předány k projednání VR zajistí KaTA (2). O2: KaTA T: 23. 7.

Další předložené body k rozhodnutí přta neprojednalo a tyto budou předány k projednání VR zajistí KaTA (2). O2: KaTA T: 23. 7. Datum: 3. 7. 2014 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSEDNICTVA TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 215 Od do: 13:10 18:30 h Místo: Kancelář TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Přítomni: Ing. Rut Bízková (RB), Ing. Miroslav Janeček,

Více

ZÁPIS zasedání zastupitelstva obce Polevsko konaného dne 7. 2. 2007 od 19.00 hod.v zasedací místnosti v 1.patře

ZÁPIS zasedání zastupitelstva obce Polevsko konaného dne 7. 2. 2007 od 19.00 hod.v zasedací místnosti v 1.patře ZÁPIS zasedání zastupitelstva obce Polevsko konaného dne 7. 2. 2007 od 19.00 hod.v zasedací místnosti v 1.patře Přítomní zastupitelé : Hájek Jaroslav, Panušková Lenka, Mgr. Průchová Elen, Rašínová Martina,

Více

OBEC PÍSEČNÉ Písečné č.25, 593 01 Bystřice nad Pernštejnem

OBEC PÍSEČNÉ Písečné č.25, 593 01 Bystřice nad Pernštejnem OBEC PÍSEČNÉ Písečné č.25, 593 01 Bystřice nad Pernštejnem Zápis č.1/2011 ze zasedání zastupitelstva obce Písečné Místo konání: Obecní úřad PÍSEČNÉ Datum konání : 14.01.2011, 18:00 hod. Přítomni : 9 členů

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 91.100.15 2008 Zkoušení geometrických vlastností kameniva - Část 4: Stanovení tvaru zrn - Tvarový index ČSN EN 933-4 72 1193 Říjen Tests for geometrical properties of aggregates

Více

Zápis z 10. zasedání Výboru pro kulturu a památkovou péči ZHMP konaného dne 12. 10. 2011 ve 13:00 hod

Zápis z 10. zasedání Výboru pro kulturu a památkovou péči ZHMP konaného dne 12. 10. 2011 ve 13:00 hod Zápis z 10. zasedání Výboru pro kulturu a památkovou péči ZHMP konaného dne 12. 10. 2011 ve 13:00 hod Přítomni: členové - Bc. O. Pecha (předseda), Bc. F. Adámek (místopředseda), J. Liška (místopředseda),

Více

Zápis č. 4 ze zasedání Výboru pro strategický rozvoj a investice, které se konalo dne 09.04.2015 v zasedací místnosti radnice na Masarykově nám.

Zápis č. 4 ze zasedání Výboru pro strategický rozvoj a investice, které se konalo dne 09.04.2015 v zasedací místnosti radnice na Masarykově nám. Zápis č. 4 ze zasedání Výboru pro strategický rozvoj a investice, které se konalo dne 09.04.2015 v zasedací místnosti radnice na Masarykově nám. Přítomni: Ing. Adam Kalous, Ing. Libor Halas, Ing. Jiří

Více

Zápis z 8. řádného jednání Sekce SDRUK pro RF ze dne 31.1.2005

Zápis z 8. řádného jednání Sekce SDRUK pro RF ze dne 31.1.2005 Zápis z 8. řádného jednání Sekce SDRUK pro RF ze dne 31.1.2005 Jednání se uskutečnilo v klubové místnosti Městské knihovny v Praze za účasti zástupců krajských knihoven, Mgr. Petry Miturové z MK ČR a dr.

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 21 ZÁPIS ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉ ČÁSTI jednání č. ZMČ5 konané dne 21. 09. 2011

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 21 ZÁPIS ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉ ČÁSTI jednání č. ZMČ5 konané dne 21. 09. 2011 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 21 ZÁPIS ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉ ČÁSTI jednání č. ZMČ5 konané dne 21. 09. 2011 Přítomni : Ověřovatel : dle prezenční listiny místostarosta - Kyzlink Stanislav zastupitel - MUDr. Diepoltová

Více

Zápis z jednání Zastupitelstva města Nová Bystřice, konaného dne 26. 1. 2011

Zápis z jednání Zastupitelstva města Nová Bystřice, konaného dne 26. 1. 2011 Zápis z jednání Zastupitelstva města Nová Bystřice, konaného dne 26. 1. 2011 Zapsal: Mgr. Rudolf Hubinger - tajemník V 17:05 h zahájil starosta města 1. řádné zasedání Zastupitelstva města Nová Bystřice

Více

8.3 Dotazníkové šetření

8.3 Dotazníkové šetření 8.3 Dotazníkové šetření SOUHRNNÉ VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Vznikly dvě sady otázek a byly identifikovány otázky, které se doplňují, vzájemně se ověřují a především slouží ke srovnání mezi jednotlivými

Více