Realizační studie MKDS v Doksech

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Realizační studie MKDS v Doksech"

Transkript

1 Realizační studie MKDS v Doksech Od realizace MKDS si Město Doksy slibuje snížení páchaných trestných činů, přestupkové činnosti a jiné pouliční delikvence a rovněž také zkvalitnění a zvýšení pocitu bezpečí občanů našeho města a jeho návštěvníků. Samozřejmě, že předpokládáme zvýšení objasněnosti výše uvedených skutků. MKDS bude také sloužit k záznamu protiprávního jednání přestupců či pachatelů. MKDS bude monitorovat pouze veřejné prostranství. Tím se rozumí podle 34 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, všechna náměstí, ulice, tržiště, chodníky, veřejná zeleň, parky a další prostory přístupné každému bez omezení, tedy sloužící obecnému užívání, a to bez ohledu na vlastnictví k tomuto prostoru. Obrazový signál MKDS nebude určen pro veřejnost, ale pro službu konající příslušníky Policie ČR. Režim dispečerského pracoviště MKDS bude zajištěn tak, aby manipulaci s příslušnou technikou prováděla kompetentní a vyškolená obsluha a byl k němu zabráněn vstup nepovolaným osobám. MKDS bude součástí celkové strategie prevence kriminality. 1. etapa budování MKDS v Doksech Za účelem potírání narušování veřejného pořádku, vandalismu, přečinů i obecné kriminality budou vybudovány kamerové body na: a) rohu MÚ, pod štítem střechy Úkolem tohoto KB bude monitoring osob a pohybu vozidel v oblasti Náměstí Republiky, ulice Panská, Pražská a přilehlého parkoviště. Bude se jednat o venkovní barevnou antivandal speed DOME PTZ analogovou kameru s požadavky dle zadání níže. Prepozice této kamery budou nastaveny: 1. Parkoviště Pražská (vandalismus, kriminalita) 2. Panská ulice (vandalismus, porušování veřejného pořádku, ochrana majetku) 3. Náměstí Republiky částečně před Poštou (vandalismus, parkování, ochrana majetku) 4. Náměstí Republiky ČS a GE Money Bank (vandalismus, kriminalita) 5. Náměstí Republiky prostor před Infocentrum (vandalismus) Kamera se bude plynule otáčet v nastavených stupních, tak, aby v záběru bylo celé zorné pole ulic, parkoviště i náměstí dle jejího umístění, přejezd na předvolenou prepozici umožní bez ohledu na probíhající fázi snímání do 1s od přijetí požadovaného povelu, umožní velice rychlé ostření a to i za podmínek špatné, nebo zhoršené viditelnosti. b) rohu baráku Sokolská 501, pod štítem střechy Úkolem tohoto KB bude monitoring osob v oblasti Lipového Náměstí a ulice Sokolská. Bude se jednat o venkovní barevnou antivandal speed DOME PTZ analogovou kameru s požadavky dle zadání níže. Prepozice této kamery budou nastaveny:

2 1. Sokolská směr Penny market (vandalismus) 2. Sokolská směr viadukt (vandalismus) 3. park Lipové náměstí (vandalismus) 4. disco + herna Sparta (vandalismus, kriminalita, drogová delikvence) Kamera se bude plynule otáčet v nastavených stupních, tak, aby v záběru bylo celé zorné pole ulic i náměstí dle jejího umístění, přejezd na předvolenou prepozici umožní bez ohledu na probíhající fázi snímání do 1s od přijetí požadovaného povelu, umožní velice rychlé ostření a to i za podmínek špatné, nebo zhoršené viditelnosti. c) terasa budovy školy KHM Valdštejnská 253 Úkolem kamerového bodu bude ochrana majetku před poškozením, krádeží a vandalismem, potlačování pouliční kriminality, šikany, eliminování drogové problematiky, ochrana před neoprávněným, či násilným vstupem do budovy. Bude se jednat o venkovní barevnou antivandal speed DOME PTZ analogovou kameru s požadavky dle zadání níže. Prepozice této kamery budou nastaveny: 1. Přístup k budově ze směru od tělocvičny 2. Přístup k budově ze směru od kotelny 3. Prostor vstupu do školy 4. Park u školy 5. Terasa školy Kamera se bude pohybovat v úhlu 360 st. Umístění kamery bude na vnější straně terasy prostřednictvím kamerového stožáru s obloukovým výložníkem. Kamerový stožár bude ukotven do středového sloupu terasy blíže ke kotelně. Horní hrana výložníku bude ve výšce 2 m nad hranou podlahy terasy, vzdálenost kamery od osy sloupu směrem do terénu 70 cm. Takto umístěná kamera umožní plynulé sledování téměř celé čelní strany školy, přilehlého parku a prostoru vstupu školy. Trasování a připojení KB do systému: V učitelské sborovně bude vybudována skříň s větracími průduchy, zabezpečená proti neoprávněnému vniknutí formou rozpínacích kontaktů s přenosem alarmů prostřednictvím web serveru. Do skříně bude zaveden přívod 220V. Jistič 1F/10A Záložní zdroj UPS 1500VA Zdroj pro KB Přepěťová ochrana Kabeláž bude provedena do ochranných lišt, venkovní kabeláž do ochranných trubek. Připojení do systému v podkroví bude provedeno v ochranných lištách chodbou a schodištěm pod stropem.

3 d) jídelna školy KHM Valdštejnská 253 Úkolem kamerového bodu bude ochrana majetku před poškozením, krádeží a vandalismem v oblasti bočního příjezdu ke škole, přilehlého parkoviště, stojanu kol a vstupu kotelny. Bude se jednat o venkovní barevnou analogovou kameru s IR přísvitem s požadavky dle zadání níže. Umístění kamery bude pod střešním štítem jídelny, mezi prvním a druhým oknem v patře ve směru od spojovací chodby. Trasování a připojení KB do systému: Ve spojovací chodbě mezi školou a kuchyní pod stropem bude vybudovaná skříň s větracími průduchy, zabezpečená proti neoprávněnému vniknutí formou rozpínacích kontaktů s přenosem alarmů prostřednictvím web serveru. Do skříně bude zaveden přívod 220V z nově budovaného podružného rozvaděče v rámci rekonstrukce školní jídelny. V této souvislosti se předpokládá stavební součinnost. Přívodní kabeláž ke KB bude vedena po stávající omítce a následně překrytá zateplovací fasádou v rámci rekonstrukce jídelny. Pokud by k realizaci KB došlo později, bude trasování vedeno vhodnou iteriérovou cestou pomocí ochranných lišt. Jistič 1F/10A Záložní zdroj UPS 1500VA Zdroj pro KB Přepěťová ochrana Výstupní zpracovaný signál z web serveru bude do systému připojen chodbou a schodištěm v ochranných lištách pod stropem. Všechny KB budou zapojeny dle níže uvedeného blokového schématu a materiálového popisu. Přenosové trasy: Důležitým prvkem v rámci MKDS pro kvalitní záznam a zobrazení z kamerových bodů je řešení přenosových tras od kamer k záznamovému zařízení. Jde především o to získat již na začátku co nekvalitnější video signál a ten přenášet nezkreslený a nerušený. Jelikož místo určení pro zamýšlený MKDS neumožňuje z důvodu náročnosti trasování, rozsahu vzdáleností, estetičnosti, členění a finanční náročnosti vedení kabeláže po sloupech veřejného osvětlení nebo ve výkopech, bude zde přenos bezdrátovými pojítky. Realizace bude provedena formou mikrovlnné privátní sítě s šifrovaným přenosem pro účely MKDS, zabezpečené proti vniku neoprávněných uživatelů a realizované v pásmu 10.GHz. Videosignály z kamer budou již v místě kamerových bodů a MW vysílačů integrovány do digitalizační jednotky se šifrovaným přenosem a v co nejvyšší kvalitě a přeneseny do řídícího centra pomocí bezdrátových spojů. V dohledovém centru pak dojde k jejich dalšímu zpracování. Signálové přenosové trasy budou následující:

4 Trasa 1 Budova MÚ Základní škola (retranslační bod) V budově MÚ bude vybudována skříň, zabezpečená proti neoprávněnému vniknutí formou rozpínacích kontaktů s přenosem alarmů prostřednictvím web serveru. Skříň bude s větracími průduchy umístěna na vhodném místě, nejlépe bez přístupu veřejnosti s ohledem na vzdálenost KB1 a MV pojítka. Do skříně bude zaveden přívod 220V + zvláštní zemnící kabel CY 6 z rozvaděče. Velikost skříně bude zvolena s ohledem na další rozšíření a vybavenost bodu, tj. počítat s dvojnásobným vybavením do budoucna. Jistič 1F/10A Záložní zdroj UPS 1500VA Zdroj pro KB1 Zdroj pro MV pojítko Zdroj pro SWITCH SWITCH 8xRJ 45 Přepěťová ochrana Ze skříně bude vyvedena chránička průměru 40mm průrazem na střechu k parabole, fixovaná, v půdních prostorách tepelně izolovaná, zajištěná proti dešti v místě průrazu i na jejím konci. Dále příslušná kabeláž pro činnost KB1. Na rohu budovy bude ukotven rohový držák kamery. Na střeše bude ukotven stožár pro parabolu MV spoje. V budově školy bude v chodbě podkroví vybudována skříň s větracími průduchy, zabezpečená proti neoprávněnému vniknutí formou rozpínacích kontaktů s přenosem alarmů prostřednictvím vně umístěného webserveru a miniaturní kamery, které budou zároveň vyhlašovat poplachovou událost a identifikovat případného narušitele. Do skříně bude přiveden přívod 220V + zvláštní zemnící kabel CY 6 z rozvaděče. Velikost skříně bude zvolena s ohledem na další rozšíření a vybavenost bodu, tj. počítat s dvojnásobným vybavením do budoucna. Záložní zdroj UPS 3kVA Zdroj pro MV pojítko 3x Zdroj pro SWITCH Zdroj pro mini kameru Mini kamera SWITCH 16xRJ 45 Na tělese komínů školy budou umístěny dva držáky parabol. Ze skříně bude vyvedena chránička průměru 40mm průrazem na střechu k parabole, fixovaná, v půdních prostorách tepelně izolovaná, zajištěná proti dešti v místě průrazu i na jejím konci. Bude provedena úprava (zvýšení) bleskosvodu.

5 Trasa 2 Sokolská 501 Základní škola (retranslační bod) V objektu v majetku města bude bude v posledním patře vybudována skříň s průduchy, zabezpečená proti neoprávněnému vniknutí formou rozpínacích kontaktů s přenosem alarmů prostřednictvím web serveru. Do skříně bude přiveden přívod 220V + zvláštní zemnící kabel CY 6 z rozvaděče. Velikost skříně bude zvolena s ohledem na další rozšíření a vybavenost bodu, tj. počítat s dvojnásobným vybavením do budoucna. Jistič 1F/16A Podružný měřič el. proudu 1 F/DIN Záložní zdroj UPS 1500VA Zdroj pro KB2 Zdroj pro MV pojítko Zdroj pro SWITCH SWITCH 8xRJ 45 Přepěťová ochrana Ze skříně bude vyvedena chránička průměru 40mm průrazem na střechu k parabole, fixovaná, v půdních prostorách tepelně izolovaná, zajištěná proti dešti v místě průrazu i na jejím konci. Dále chráničkou přes půdní prostor příslušná kabeláž pro činnost KB2. Na rohu budovy bude ukotven rohový držák kamery. Na střeše bude ukotven stožár pro parabolu MV spoje. Bude provedena úprava (zvýšení) bleskosvodu. Na střeše základní školy se ukotví stožár pro dvě paraboly a nainstaluje horní parabola pro trasu 2. Skříň retranslačního bodu se pouze osadí zdrojem MV pojítka a připojí stávající chráničkou do switche. Trasa 3 Základní škola(retranslační bod) Budova OOPČR (dohledové centrum) Na základní školu se pouze na stávající stožár umístí spodní parabola a MV spoj přivede vybudovanou chráničkou do switche. Skříň se vybaví dalším napájecím zdrojem pro MV pojítko. Na střechu budovy Policie se ukotví stožár pro parabolu. V patře budovy se vybuduje skříň s průduchy. Ze skříně bude vyvedena chránička průměru 40mm průrazem na střechu k parabole, fixovaná, v půdních prostorách tepelně izolovaná, zajištěná proti dešti v místě průrazu i na jejím konci. Přívod 220V z UPS Zdroj pro MV pojítko Zdroj pro SWITCH SWITCH 8xRJ/ 45

6 Ze skříně se za použití povrchových lišt provede trasování do stávající serverovny, kde se pro vybavení DC využijí volné pozice stávající skříně RACK. Vybavení RACK: UPS 3kVA CCTV server Klient server Ze serverovny budou provedeny spoje do stávající služební místnosti, kde budou na zdi nad stávajícím služebním stolem s monitorem umístěny dva monitory, na stole osazena klávesnice, myš. Pro spoje HDMI a USB možno využít stávající kanály služebního CCTV. Software a ovládání dohledového centra MKDS - intuitivní ovládání pomocí klávesnice a myši - možnosti omezení uživatelského přístupu - přehledné zobrazení alarmů na nepřehlédnutelném podkladu mapového zobrazení - integrace s centrálním datovým úložištěm s okamžitou možností procházení a hledání v historii záznamů - zobrazení kamery a jejího stavu v mapě - zobrazení chybových hlášení (např nefunkčnost kamery, rozostření, sabotáž, atd...) - přehled kamer a externích zařízení v logické struktuře skupin podle účelu a místa - jednoduché zobrazení (zvětšení) živého obrazu z kamer - ovládání PTZ otočných kamer přímo z klientské konzole pomocí myši a klávesnice - možnost ovládání externích zařízení (sirén, hlásičů, atd...), přímo z klientské konzole pomocí myši a klávesnice - možnost změny uživatelského pohledu dle probíhající situace - monitory a ovládací prvky dohledového centra musí být vyvedeny do pracovních stanic umístěných v rozvaděči v místnosti klientských serverů, aby nedocházelo na dohledovém pracovišti k zbytečnému přehřívání a a zvyšování hluku při práci - monitory budou zvlášť zálohovány UPS 1500kVA, umístěnou pod monitory na zemi - v serverovně bude instalován přepínač KMV pro správu PC serveru z klientského pracoviště - pracoviště bude uzpůsobeno pro trvalý a automatizovaný provoz

7 Blokové schéma MKDS Kamera 1 Kamera 2 Kamera... Web Server UPS Switch Napájení kamer Napájení ost. POE Nap. 220V WIFI pojítko, UTP, metal Zdroj+UPS Web Server Switch Napájení Insp. Kamera Přenosová trasa UPS Retransl. Bod. Alarm Zdroj+UPS WIFI pojítko, UTP, metal Switch PC klient Policie ČR Zdroj+UPS Server Rack CMS Server Monitor Zdroj+UPS Monitor Kláv., myš

8 Mapa umístění, trasování

DODATEK Č. 2 KE SMLOUVĚ O DÍLO MKDS STŘÍBRO Č. 20/HIO/2011

DODATEK Č. 2 KE SMLOUVĚ O DÍLO MKDS STŘÍBRO Č. 20/HIO/2011 DODATEK Č. 2 KE SMLOUVĚ O DÍLO MKDS STŘÍBRO Č. 20/HIO/2011 uzavřený na základě vzájemné dohody smluvních stran, jehož předmětem je rozšiřování Městského kamerového dohlížecího systému pro město Stříbro,

Více

1. ÚVOD... 3 3. PODKLADY... 3 4. NÁVAZNOST NA DALŠÍ PROJEKTY A PROFESE... 3 5. ZÁKLADNÍ ÚDAJE... 3 6. STRUKTUROVANÁ KABELÁŽ-TELEFONNÍ ROZVODY...

1. ÚVOD... 3 3. PODKLADY... 3 4. NÁVAZNOST NA DALŠÍ PROJEKTY A PROFESE... 3 5. ZÁKLADNÍ ÚDAJE... 3 6. STRUKTUROVANÁ KABELÁŽ-TELEFONNÍ ROZVODY... OBSAH 1. ÚVOD... 3 2. ŘEŠENÉ SLABOPROUDÉ ROZVODY... 3 3. PODKLADY... 3 4. NÁVAZNOST NA DALŠÍ PROJEKTY A PROFESE... 3 5. ZÁKLADNÍ ÚDAJE... 3 6. STRUKTUROVANÁ KABELÁŽ-TELEFONNÍ ROZVODY... 4 7. STRUKTUROVANÁ

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA VIDEO A PC ROZVODY

TECHNICKÁ ZPRÁVA VIDEO A PC ROZVODY TECHNICKÁ ZPRÁVA VIDEO A PC ROZVODY Stavba: Obsah : ÚMPČ P12 zasedací místnost 1. Identifikační údaje 2. Požadavky investora 3. Technické řešení 4. Elektroinstalace 5. Slaboproudé elektroinstalace 6. Závěr

Více

Městský kamerový systém

Městský kamerový systém 6. ŘÍZENÍ DOPRAVY Městský kamerový systém Kamerový systém je budován v městě Plzni od roku 1998 za účelem sledování dopravy a míst s potenciálním výskytem trestné činnosti na území města. Systém poskytuje

Více

KOUKAAM a.s. U Vinných sklepů 7 190 00 Praha 9 www.koukaam.se

KOUKAAM a.s. U Vinných sklepů 7 190 00 Praha 9 www.koukaam.se KOUKAAM a.s. U Vinných sklepů 7 190 00 Praha 9 www.koukaam.se Co jsou IP kamery a jaké je jejich využití? Digitální IP kamery se nazývají také síťové kamery, protože se připojují přímo do počítačové sítě,

Více

P A R A M E T R Y programu Ministerstva vnitra . 114050 Podpora prevence kriminality etn podprogramu . 114051 Po

P A R A M E T R Y programu Ministerstva vnitra . 114050 Podpora prevence kriminality etn podprogramu . 114051 Po Příloha č. 1 P A R A M E T R Y programu Ministerstva vnitra č. 114050 Podpora prevence kriminality včetně podprogramu č. 114051 Pořízení, obnova a provozování majetku v oblasti prevence kriminality 1)

Více

VERZE: 01 DATUM: 05/2014

VERZE: 01 DATUM: 05/2014 OBSAH PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE NÁZEV AKCE: PŘÍSTAVEK DATACENTRUM ROUDNICE NAD LABEM ČÍSLO PROJEKTU: 14Z030 VERZE: 01 DATUM: 05/2014 Textová část: Pol. Název dokumentu Formát P. stran Č. dokumentu 1 TECHNICKÁ

Více

Technická specifikace požadovaného řešení

Technická specifikace požadovaného řešení Technická specifikace požadovaného řešení V tomto dokumentu jsou uvedeny technické podmínky kladené na dodávky zařízení, technického a programového vybavení, které jsou předmětem plnění veřejné zakázky

Více

ZM_03 MĚSTO TRUTNOV - MĚSTSKÝ ÚŘAD

ZM_03 MĚSTO TRUTNOV - MĚSTSKÝ ÚŘAD MĚSTO TRUTNOV - MĚSTSKÝ ÚŘAD NÁVRH NA USNESENÍ Datum projednání v PV 06.06.2016 Zpracoval Bc. Lenka Švecová, DiS. odbor Datum projednání v RM 13.06.2016 finanční Datum projednání v ZM 20.06.2016 Předkládá

Více

Technická zpráva. Obsah: a modernizace povodňového varovného systému 3A11009.71.Y01. VD Olešná stožár pro kameru a trasa kabelů

Technická zpráva. Obsah: a modernizace povodňového varovného systému 3A11009.71.Y01. VD Olešná stožár pro kameru a trasa kabelů VD Olešná stožár pro kameru a trasa kabelů Projektová dokumentace pro výběr zhotovitele Únor 2011 Technická zpráva Obsah: 1 VŠEOBECNĚ... 2 1.1 Identifikační údaje... 2 2 VYHODNOCENÍ POUŽITÝCH PODKLADŮ...

Více

ŘÍZENÍ DOPRAVY. Světelná signalizace - 35 -

ŘÍZENÍ DOPRAVY. Světelná signalizace - 35 - 8. ŘÍZENÍ DOPRAVY Světelná signalizace Základem funkce světelně řízené křižovatky je řadič, pracující v dopravně závislém režimu, který získává informace o počtu projíždějících vozidel ze smyčkových detektorů.

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Hošťálková, okres Vsetín ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: SM - KAMEROVÝ SYSTÉM - PROVOZOVÁNÍ Č.j.: 1-20/2016 Vypracoval: Schválil: Mgr. Miloš Sobotka, ředitel školy Mgr. Miloš Sobotka, ředitel

Více

Koncepce práce Městské policie

Koncepce práce Městské policie Koncepce práce Městské policie Brandýs nad Labem Stará Boleslav Městská policie Brandýs nad Labem - Stará Boleslav Projednáno a schváleno na 27. zasedání Rady města dne 28. 5. 2015 s platností od 1. 6.

Více

Městský kamerový dohlížecí systém

Městský kamerový dohlížecí systém VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY Veřejná zakázka malého rozsahu ZADAVATEL: Město Milevsko Sídlem: nám. E. Beneše 420 Zastoupený: p. Zdeňkem Heroutem, starostou města IČ: 00249831 NÁZEV ZAKÁZKY: Městský kamerový

Více

Domovní řád. Datum platnosti: Datum účinnosti: Změna: 1.4.2014 1.4.2014 1

Domovní řád. Datum platnosti: Datum účinnosti: Změna: 1.4.2014 1.4.2014 1 Domovní řád Datum platnosti: Datum účinnosti: Změna: 1.4.2014 1.4.2014 1 Dne: 24.3.2014 Dne: 31.3.2014 1 / 7 Domovní řád Za účelem zabezpečení pořádku a čistoty v domech, k zajištění podmínek řádného užívání

Více

MĚSTSKÁ POLICIE HODONÍN

MĚSTSKÁ POLICIE HODONÍN MĚSTSKÁ POLICIE HODONÍN VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008-2009 Zpracoval: Mgr. Jindřich Vašíček Únor 2010 Zpráva o činnosti Městské policie Hodonín za rok 20079 Strana 2 Obsah 1. Úvod 3 2. Personální obsazení 3 3. Činnosti

Více

SMLOUVYA O DÍLO číslo smlouvy objednatele: číslo smlouvy zhotovitele : 01/08/2012

SMLOUVYA O DÍLO číslo smlouvy objednatele: číslo smlouvy zhotovitele : 01/08/2012 Se^í službo mleta SMLOUVYA O DÍLO číslo smlouvy objednatele: číslo smlouvy zhotovitele : 01/08/2012 smlouva číslo Jli itsjz- Smluvní strany: Zhotovitel: Fibre Optics Service s.r.o. se sídlem Švihovská

Více

Městská policie Hrádek nad Nisou

Městská policie Hrádek nad Nisou KONCEPCE MĚSTSKÉ POLICIE V HRÁDKU NAD NISOU Pracovní verze k 2.1. 2012, schválená komisí pro bezpečnost RM Zpracovali: Jan Krečman - zastupitel pověřený řízením městské policie Iva Krňáková - velitel městské

Více

Pravidla o poskytování a rozúčtování plnění nezbytných při užívání bytových a nebytových jednotek v domech s byty.

Pravidla o poskytování a rozúčtování plnění nezbytných při užívání bytových a nebytových jednotek v domech s byty. Pravidla o poskytování a rozúčtování plnění nezbytných při užívání bytových a nebytových jednotek v domech s byty. Preambule Rada města Slavičín se usnesla podle 102 odst.3 zákona č. 128/2000Sb., vydat

Více

NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC č. 1/2013, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD. Čl. 1. Předmět úpravy

NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC č. 1/2013, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD. Čl. 1. Předmět úpravy NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC č. 1/2013, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD Rada města Liberec se na svém 4. zasedání dne 19. února 2013 usnesla v souladu s ustanovením 18 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském

Více

CENÍK. Článek 2. a) rezident této části oblasti, b) abonent této části oblasti,

CENÍK. Článek 2. a) rezident této části oblasti, b) abonent této části oblasti, CENÍK Rada města Třebíče vydává dne 14. 12. 2010 na základě nařízení města Třebíče č. 5/2006, o placeném stání silničních motorových vozidel na určených úsecích místních komunikací ve vymezené oblasti

Více

2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE CHARAKTERIZUJÍCÍ STAVBU A JEJÍ BUDOUCÍ PROVOZ

2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE CHARAKTERIZUJÍCÍ STAVBU A JEJÍ BUDOUCÍ PROVOZ SPRIEVODNÁ SPRÁVA 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název stavby : Druh stavby : Místo stavby : Druh dokumentace: SMART STUDENT REKONSTRUKCE A PŘÍSTAVBA BRATISLAVA, RADLINSKÉHO UL. ARCHITEKTONICKÁ STUDIE OBJEKTU,

Více

Karlovy Vary. Základní škola Truhlářská 19/681, modernizace silnoproudé elektroinstalace hlavní rozvody nízkého napětí TECHNICKÁ ZPRÁVA

Karlovy Vary. Základní škola Truhlářská 19/681, modernizace silnoproudé elektroinstalace hlavní rozvody nízkého napětí TECHNICKÁ ZPRÁVA TECHNICKÁ ZPRÁVA Úvod Projekt řeší nové hlavní rozvody nízkého napětí v prostorech základní školy v Truhlářské ulici čp.19 v Karlových Varech - Staré Roli. V rámci projektu je řešeno rozdělení stávajícího

Více

Název akce: Projektová dokumentace Obecní dům Kobeřice. Obec: 747 27 Kobeřice. Investor: Obec Kobeřice. Objednatel: Slezská 195/53

Název akce: Projektová dokumentace Obecní dům Kobeřice. Obec: 747 27 Kobeřice. Investor: Obec Kobeřice. Objednatel: Slezská 195/53 A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Název akce: Projektová dokumentace Obecní dům Kobeřice Místo stavby: Kobeřice ve Slezsku, parc.č. 343/2 a 343/3 katastrální území Kobeřice ve Slezsku Obec: 747 27 Kobeřice Investor:

Více

Technická zpráva s podrobnou specifikací systému

Technická zpráva s podrobnou specifikací systému Technická zpráva s podrobnou specifikací systému Identifikační údaje: Název projektu: Vybudování nového městského kamerového systému města Úpice Místo dodávky: Město Úpice Charakter projektu: Dodávka nových

Více

SMLOUVA O ZAJIŠTĚNÍ PRONÁJMU, MONTÁŽE, DEMONTÁŽE VČETNĚ REVIZE A OPRAV VÁNOČNÍHO OSVĚTLENÍ PRO HL.M.PRAHU V ROCE 2015

SMLOUVA O ZAJIŠTĚNÍ PRONÁJMU, MONTÁŽE, DEMONTÁŽE VČETNĚ REVIZE A OPRAV VÁNOČNÍHO OSVĚTLENÍ PRO HL.M.PRAHU V ROCE 2015 V z o r o v á s m l o u v a Stejnopis č. SMLOUVA O ZAJIŠTĚNÍ PRONÁJMU, MONTÁŽE, DEMONTÁŽE VČETNĚ REVIZE A OPRAV VÁNOČNÍHO OSVĚTLENÍ PRO HL.M.PRAHU V ROCE 2015 č. DIL. kterou dne, měsíce a roku níže uvedeného

Více

Nařízení města č. 4/2013

Nařízení města č. 4/2013 Nařízení města č. 4/2013 Jednací číslo: Datum schválení: Účinnost od do: Typ předpisu: Zpracovatel: 4/2013 09.07.2013 01.08.2013-16.04.2015 Nařízení města PO Nařízení města, kterým se vydává Tržní řád

Více

Město Vimperk POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA. Obecně závazná vyhláška č. 4/2008, kterou se vydává požární řád města Vimperk. Čl. l Úvodní ustanovení

Město Vimperk POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA. Obecně závazná vyhláška č. 4/2008, kterou se vydává požární řád města Vimperk. Čl. l Úvodní ustanovení Město Vimperk Obecně závazná vyhláška č. 4/2008, kterou se vydává požární řád města Vimperk Zastupitelstvo města Vimperk se na svém zasedání dne 15.12.2008 usnesením č. 455 usneslo vydat na základě ustanovení

Více

Studie městského kamerového dohlížecího systému. (MKDS)

Studie městského kamerového dohlížecího systému. (MKDS) Studie městského kamerového dohlížecího systému. (MKDS) Zadavatel: Město Doksy Studii předkládá Jiří Zvěřina Nad Vršovskou horou 980/1 101 00 Praha 10 IČ: 127 86 217 Cíl studie Cílem této studie je navrhnout

Více

VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ

VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ PROVOZNÍ ŘÁD VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ Provozovatel : Obec Hřebeč Vymezení plochy víceúčelového sportovního areálu: pozemková parcela č. 1106/1,1106/7 Každý návštěvník je povinen seznámit

Více

Nařízení města Dvůr Králové nad Labem č. 1/2013. Tržní řád

Nařízení města Dvůr Králové nad Labem č. 1/2013. Tržní řád Nařízení města Dvůr Králové nad Labem č. 1/2013 Tržní řád Rada města Dvůr Králové nad Labem přijala na svém 99. zasedání dne 23.04.2013 usnesení č. R/1204/2013 99.RM, kterým vydává na základě 18 odst.

Více

ZŘÍZENÍ SAMOSTATNÉ METEOROLOGICKÉ STANICE

ZŘÍZENÍ SAMOSTATNÉ METEOROLOGICKÉ STANICE T E C H N I C K É S L U Ž B Y H R A D E C K R Á L O V É Vyřizuje: Jindrová Tel.: 495 402 648 Fax: 495 402 655 e-mail: jindrova@tshk.cz IČ: 64809447 DIČ: CZ64809447 Naše značka: 115066 V Hradci Králové

Více

Smlouva na dodávku pitné vody

Smlouva na dodávku pitné vody Smlouva na dodávku pitné vody níže uvedené smluvní strany uzavírají tuto smlouvu na dodávku a prodej pitné vody z veřejného vodovodu dle zákona č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích, a prováděcí

Více

Střední průmyslová škola Brno, Purkyňova, příspěvková organizace Provozní řád školy

Střední průmyslová škola Brno, Purkyňova, příspěvková organizace Provozní řád školy Střední průmyslová škola Brno, Purkyňova, příspěvková organizace Provozní řád školy Číslo dokumentu: SPŠEIT 34 _ 2015 _ 1.01 Platnost od: 1. 9. 2015 Nahrazuje: SPŠEIT 34 _ 2012 _ 1.01 Počet listů: 12 Obsah

Více

Územní studie Horní Poříčí SO.6 severní část

Územní studie Horní Poříčí SO.6 severní část Územní studie Horní Poříčí SO.6 severní část Zhotovitel: Ing. arch. Dana Zákostelecká, Petra Bezruče 632, 386 01 Strakonice 1/10 2/10 TEXTOVÁ ČÁST ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE: 1. Základní identifikační údaje:

Více

Příloha č. 4 vý zvy Oprava části chodníku K Nouzovu v Praze 12 technická specifikace. Stávajícístav

Příloha č. 4 vý zvy Oprava části chodníku K Nouzovu v Praze 12 technická specifikace. Stávajícístav Příloha č. 4 vý zvy Oprava části chodníku K Nouzovu v Praze 12 technická specifikace Stávajícístav Stávající chodník na již ní straně v ulici K Nouzovu je v jedné části proveden z betonový ch dlaž dic

Více

Technická zpráva Slaboproudé elektroinstalace (05.7 EPS)

Technická zpráva Slaboproudé elektroinstalace (05.7 EPS) Technická zpráva Slaboproudé elektroinstalace (05.7 EPS) 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 3 1.1 STAVEBNÍK (INVESTOR) 3 1.2 OBJEDNATEL 3 1.3 ZPRACOVATEL PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE (PROJEKTANT) 3 1.4 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O STAVBĚ

Více

Obsah: 5 KONCEPCE USPOŘÁDÁNÍ KRAJINY... 4 5.1 NÁVRH PLOŠNÉ A LINIOVÉ ZELENĚ... 4 5.2 PROSTUPNOST KRAJINY... 4 6 GRAFICKÁ ČÁST ÚZEMNÍ STUDIE...

Obsah: 5 KONCEPCE USPOŘÁDÁNÍ KRAJINY... 4 5.1 NÁVRH PLOŠNÉ A LINIOVÉ ZELENĚ... 4 5.2 PROSTUPNOST KRAJINY... 4 6 GRAFICKÁ ČÁST ÚZEMNÍ STUDIE... Obsah: 1 CÍLE A ÚČEL ŘEŠENÍ ÚZEMNÍ STUDIE... 3 VYMEZENÍ ŘEŠENÉHO ÚZEMÍ... 3 3 ZÁKLADNÍ URBANISTICKÁ KONCEPCE A JEJÍ REGULACE... 3 3.1 HODNOTY A LIMITY ŘEŠENÉHO ÚZEMÍ... 3 3. ZPŮSOB VYUŽITÍ PLOCH V LOKALITĚ...

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA ELEKTROINSTALACE

TECHNICKÁ ZPRÁVA ELEKTROINSTALACE TECHNICKÁ ZPRÁVA ELEKTROINSTALACE 1. Základní údaje 1.1. Rozsah projektu Předmětem této projektové dokumentace je dokumentace pro výběr zhotovitele akce Snížení energetické náročnosti budov mateřské školy

Více

DOMOVNÍ ŘÁD. Článek l Úvodní ustanovení

DOMOVNÍ ŘÁD. Článek l Úvodní ustanovení DOMOVNÍ ŘÁD Článek l Úvodní ustanovení Domovní řád upravuje podmínky a způsob užívání bytů, nebytových prostorů a společných částí výše uvedeného domu (dále jen dům ) včetně organizačních pravidel. Domovní

Více

Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154, 393 01 Pelhřimov

Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154, 393 01 Pelhřimov Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154, 393 01 Pelhřimov Zásady pro určení nájemného z bytů a nebytových prostorů, záloh na plnění poskytovaná s užíváním bytů a nebytových prostorů a jejich vyúčtování

Více

Napájení požárně bezpečnostních zařízení a vypínání elektrické energie při požárech a mimořádných událostech. Ing. Karel Zajíček

Napájení požárně bezpečnostních zařízení a vypínání elektrické energie při požárech a mimořádných událostech. Ing. Karel Zajíček Napájení požárně bezpečnostních zařízení a vypínání elektrické energie při požárech a mimořádných událostech Ing. Karel Zajíček Vyhláška č. 23/ 2008 Sb. o technických podmínkách požární ochrany staveb.

Více

VY_32_INOVACE_OV_1AT_01_BP_NA_ELEKTRO_PRACOVISTI. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno

VY_32_INOVACE_OV_1AT_01_BP_NA_ELEKTRO_PRACOVISTI. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno Číslo projektu Číslo materiálu Název školy Autor CZ.1.07/1.5.00/34.0581 VY_32_INOVACE_OV_1AT_01_BP_NA_ELEKTRO_PRACOVISTI Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno Štícha Roman Tematická oblast

Více

Pracovní návrh. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ze dne.2013. o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí

Pracovní návrh. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ze dne.2013. o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí Pracovní návrh VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí ze dne.2013 o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 26

Více

Soubor testových otázek, vydaných SH ČMS ÚORP. pro rok 2013

Soubor testových otázek, vydaných SH ČMS ÚORP. pro rok 2013 Soubor testových otázek, vydaných SH ČMS ÚORP pro rok 2013 Preventista III. Soubor testových otázek, vydaných SH ČMS ÚORP pro rok 2013 Preventista III. 1. Kterým předpisem jsou stanoveny povinnosti fyzických

Více

N A Ř Í Z E N Í č. 1/2002,

N A Ř Í Z E N Í č. 1/2002, S t a t u t á r n í m ě s t o B r n o N A Ř Í Z E N Í č. 1/2002, kterým se vydává "Tržní řád" 1 Rada města Brna se usnesla na své R3/154. schůzi konané dne 11. 4. 2002 na základě zmocnění v ustanovení

Více

Směrnice č. 102/2011

Směrnice č. 102/2011 Směrnice č. 102/2011 (NOVELIZOVANÉ ZNĚNÍ) Směrnice o nájemném z bytů pořízených v družstevní bytové výstavbě a úhradách za plnění poskytovaná s užíváním těchto bytů (1) Tato směrnice upravuje: Čl. 1 Předmět

Více

Mateřská škola Dukelská DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ. F.1.1.01 Technická zpráva

Mateřská škola Dukelská DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ. F.1.1.01 Technická zpráva Mateřská škola Dukelská DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ F.1.1.01 Technická zpráva Technická zpráva, Mateřská škola Dukelská 1 OBSAH: AGE project, s.r.o. a) Účel objektu... 3 b) Zásady architektonického,

Více

ŽIVOT 90 - Jihlava. Tísňová péče AREÍON Služba pro seniory a občany se zdravotním postižením

ŽIVOT 90 - Jihlava. Tísňová péče AREÍON Služba pro seniory a občany se zdravotním postižením ŽIVOT 90 - Jihlava Tísňová péče AREÍON Služba pro seniory a občany se zdravotním postižením Tísňová péče co to vlastně je dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, 41 Terénní sociální služba,

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2014, Požární řád

Obecně závazná vyhláška č. 1/2014, Požární řád Obecně závazná vyhláška č. 1/2014, Požární řád Zastupitelstvo města se na svém 22. zasedání dne 26.03.2014 usnesením číslo 51/22Z/2014 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č. 133/1985

Více

INFORMACE O NĚKTERÝCH OBLASTECH K ŘEŠENÍ VE VĚCI JEDNOTEK SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ OBCÍ A SPOLKŮ PŮSOBÍCÍCH NA ÚSEKU POŢÁRNÍ OCHRANY

INFORMACE O NĚKTERÝCH OBLASTECH K ŘEŠENÍ VE VĚCI JEDNOTEK SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ OBCÍ A SPOLKŮ PŮSOBÍCÍCH NA ÚSEKU POŢÁRNÍ OCHRANY II. INFORMACE O NĚKTERÝCH OBLASTECH K ŘEŠENÍ VE VĚCI JEDNOTEK SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ OBCÍ A SPOLKŮ PŮSOBÍCÍCH NA ÚSEKU POŢÁRNÍ OCHRANY Podnětem ke zpracování tohoto materiálu je změna působení jednotek

Více

Zadávací dokumentace výběrového řízení Rozšíření MKDS Pelhřimov 2013

Zadávací dokumentace výběrového řízení Rozšíření MKDS Pelhřimov 2013 Město Pelhřimov Zadávací dokumentace výběrového řízení Rozšíření MKDS Pelhřimov 2013 Popis výchozího stavu MKDS Pelhřimov Na základě vyhodnocení bezpečnostní analýzy byla ve městě Pelhřimov dle stanovených

Více

Domovní řád. Městská část Praha - Běchovice vydává pro provoz domů, bytů, nebytových prostor a garáží v jeho vlastnictví následující Domovní řád.

Domovní řád. Městská část Praha - Běchovice vydává pro provoz domů, bytů, nebytových prostor a garáží v jeho vlastnictví následující Domovní řád. Domovní řád Městská část Praha - Běchovice vydává pro provoz domů, bytů, nebytových prostor a garáží v jeho vlastnictví následující Domovní řád. Článek 1 Úvodní ustanovení Domovní řád je vydáván v souladu

Více

Dopravně provozní řád Zpracovaný ve smyslu NV 168/2002 Sb.

Dopravně provozní řád Zpracovaný ve smyslu NV 168/2002 Sb. Střední odborné učiliště nábytkářské a SOŠ, s.r.o. Horská 167, 460 14 Liberec Dopravně provozní řád Zpracovaný ve smyslu NV 168/2002 Sb. 1. Úvodní ustanovení Tento dopravně provozní řád (dále jen DPŘ)

Více

Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154, 393 01 Pelhřimov

Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154, 393 01 Pelhřimov Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154, 393 01 Pelhřimov Zásady pro určení nájemného z bytů a nebytových prostorů, záloh na plnění poskytovaná s užíváním bytů a nebytových prostorů a jejich vyúčtování

Více

Využi objektů v majetku SMO ve správě MěO Polanka nad Odrou autoři: Ing.arch. Barbora Žufanová, Ing.arch. Mar n Chválek

Využi objektů v majetku SMO ve správě MěO Polanka nad Odrou autoři: Ing.arch. Barbora Žufanová, Ing.arch. Mar n Chválek Využi objektů v majetku SMO ve správě MěO Polanka nad Odrou autoři: Ing.arch. Barbora Žufanová, Ing.arch. Mar n Chválek OSA projekt s.r.o., K a o v a /0, 0 00 Ostrava OVĚŘOVACÍ STUDIE Základní identifikační

Více

ÍZENÍ AUTOMATICKÉ KOTELNY ESRAK 02.x

ÍZENÍ AUTOMATICKÉ KOTELNY ESRAK 02.x ÍZENÍ AUTOMATICKÉ KOTELNY ESRAK 02.x Návod k obsluze ízení automatické kotelny ESRAK 02.x je ur ené k ízení ob hových erpadel, sm ovacích ventil, zónových ventil, bojler, akumula ních nádr í v p ímé vazb

Více

kterým se vydává tržní řád

kterým se vydává tržní řád M ě s t o R o k y c a n y Nařízení Města Rokycany č. 1/2014, kterým se vydává tržní řád Rada města Rokycany se na svém zasedání dne 14. ledna 2014 usnesením č. 10203 usnesla vydat na základě ustanovení

Více

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 23/2008 Sb.

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 23/2008 Sb. Sbírka zákonů ČR Předpis č. 23/2008 Sb. Vyhláška o technických podmínkách požární ochrany staveb Ze dne 29.01.2008 Částka 10/2008 Účinnost od 01.07.2008 http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2008-23 Znění 27.09.2011

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ. č. 5/2003. Zrušena vyhláškou č. 12/2005 s účinností od 1.1.2006!!! O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH

STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ. č. 5/2003. Zrušena vyhláškou č. 12/2005 s účinností od 1.1.2006!!! O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 5/2003 Zrušena vyhláškou č. 12/2005 s účinností od 1.1.2006!!! O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH schválena dne 30. října 2003 účinnost od 1. ledna 2004

Více

371/2002 Sb. VYHLÁŠKA

371/2002 Sb. VYHLÁŠKA 371/2002 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva průmyslu a obchodu ze dne 26. července 2002, kterou se stanoví postup při znehodnocování a ničení zbraně, střeliva a výrobě jejich řezů ve znění vyhlášky č. 632/2004

Více

Koncepce rozvoje organizace Domov pod hradem Žampach - období 2016-2018 (struční popis plánovaných etap transformační plánu)

Koncepce rozvoje organizace Domov pod hradem Žampach - období 2016-2018 (struční popis plánovaných etap transformační plánu) Koncepce rozvoje organizace Domov pod hradem Žampach - období 2016-2018 (struční popis plánovaných etap transformační plánu) Název, sídlo a identifikační číslo organizace: Název: Domov pod hradem Žampach

Více

DOMOVNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA ZÁZVORKOVA 2007, 2008, 2009

DOMOVNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA ZÁZVORKOVA 2007, 2008, 2009 DOMOVNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA ZÁZVORKOVA 2007, 2008, 2009 Úvodní ustanovení 1. V návaznosti na příslušné zákony a stanovy družstva obsahuje domovní řád pravidla užívání bytů, nebytových a společných částí

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 2. Technické řešení:

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 2. Technické řešení: TECHNICKÁ ZPRÁVA Stavba : Oprava a rekonstrukce 3.NP, ZŠ Mlýnská 1 Investor: Město Mohelnice, U brány č.2, 78985 Mohelnice F.1.4.g ZAŘÍZENÍ SILNOPROUDÉ ELEKTROTECHNIKY 1.Všeobecně: Nap. soustava: 3PEN,

Více

Město Hostivice. Nařízení města č. 2/2015. tržní řád

Město Hostivice. Nařízení města č. 2/2015. tržní řád Město Hostivice Nařízení města č. 2/2015 ze dne 7. září 2015 tržní řád Rada města Hostivice vydává usnesením č. RM-17/2015-12 podle 18 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon),

Více

Odůvodnění veřejné zakázky dle 156 zákona. Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky dle 156 odst. 1 písm. a) zákona; 2 Vyhlášky 232/2012 Sb.

Odůvodnění veřejné zakázky dle 156 zákona. Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky dle 156 odst. 1 písm. a) zákona; 2 Vyhlášky 232/2012 Sb. Zadavatel: Česká republika Ministerstvo zemědělství Pozemkový úřad Tábor Název veřejné zakázky : Komplexní pozemková úprava Chotčiny Sídlem: Husovo náměstí 2938 390 01 Tábor Zastoupený: Ing. Davidem Mišíkem

Více

Martin Liška Nad Žlábkem 3757 58001 Havlíčkův Brod

Martin Liška Nad Žlábkem 3757 58001 Havlíčkův Brod Martin Liška Nad Žlábkem 3757 58001 Havlíčkův Brod naše značka 5001245190 vyřizuje Pavel Gabriel datum 29.01.2016 Věc: Oprava chodníku ul. Vyšehradská v Libici nad doubravou K.ú. - p.č.: Libice nad Doubravou

Více

Kategorizace zákazníků

Kategorizace zákazníků Kategorizace zákazníků Obsah: 1. Úvodní ustanovení... 1 2. Kategorie zákazníků... 1 2.1 Neprofesionální zákazník... 1 2.2 Profesionální zákazník... 2 2.3 Způsobilá protistrana... 3 3. Přestupy mezi kategoriemi

Více

VYHLÁŠKA Č. 51 ze dne 17. února 2006 o podmínkách připojení k elektrizační soustavě

VYHLÁŠKA Č. 51 ze dne 17. února 2006 o podmínkách připojení k elektrizační soustavě VYHLÁŠKA Č. 51 ze dne 17. února 2006 o podmínkách připojení k elektrizační soustavě Energetický regulační úřad stanoví podle 98 odst. 7 zákona č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a o výkonu státní

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Podklady - stavební dokumentace - požadavky investora a architekta - podklady od zpracovatelů ostatních částí dokumentace

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Podklady - stavební dokumentace - požadavky investora a architekta - podklady od zpracovatelů ostatních částí dokumentace TECHNICKÁ ZPRÁVA Úvod Předmětem této části dokumentace je silnoproudá elektroinstalace ve výše zmíněném objektu. Jedná se o světelné a zásuvkové rozvody, připojení zařízení ostatních technologií (MaR,

Více

animeo Compact animeo Compact

animeo Compact animeo Compact animeo Compact řídicí systém pro sluneční a pohledové clony v komerčních budovách - 1 - Řídicí systém SOMFY animeo Compact představuje novou generaci řídicích systémů, která uživateli poskytuje bohaté

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. školní tělocvičny v Okříškách. Článek II. Rozsah a umístění. Článek III. Využití objektu

PROVOZNÍ ŘÁD. školní tělocvičny v Okříškách. Článek II. Rozsah a umístění. Článek III. Využití objektu PROVOZNÍ ŘÁD školní tělocvičny v Okříškách Článek I. Základní ustanovení Školní tělocvična je součástí Základní školy Okříšky, která je současně provozovatelem a pronajímatelem. stanovuje pravidla pro

Více

23/2008 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 29. ledna 2008

23/2008 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 29. ledna 2008 Systém ASPI - stav k 4.8.2011 do částky 82/2011 Sb. a 40/2011 Sb.m.s. Obsah a text 23/2008 Sb. - poslední stav textu Změna: 268/2011 Sb. 23/2008 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 29. ledna 2008 o technických podmínkách

Více

Územní studie ÚS 5-02/2015 Pro lokalitu Stará čtvrť Ostrava - Lhotka

Územní studie ÚS 5-02/2015 Pro lokalitu Stará čtvrť Ostrava - Lhotka Magistrát města Ostravy, Útvar hlavního architekta a stavebního řádu Územní studie ÚS 5-02/2015 Pro lokalitu Stará čtvrť Ostrava - Lhotka Pořizovatel: Magistrát města Ostravy Útvar hlavního architekta

Více

Technická zpráva. Obsah: a modernizace povodňového varovného systému 3A11009.71.Y01. VD Těrlicko stožár pro kameru a trasa kabelů

Technická zpráva. Obsah: a modernizace povodňového varovného systému 3A11009.71.Y01. VD Těrlicko stožár pro kameru a trasa kabelů VD Těrlicko stožár pro kameru a trasa kabelů Projektová dokumentace pro výběr zhotovitele Únor 2011 Technická zpráva Obsah: 1 VŠEOBECNĚ... 2 1.1 Identifikační údaje... 2 2 VYHODNOCENÍ POUŽITÝCH PODKLADŮ...

Více

Technická zpráva. 1. Identifikační údaje

Technická zpráva. 1. Identifikační údaje Technická zpráva 1. Identifikační údaje Stavba : Břeclav bez bariér I. etapa, bezpečnost v dopravě pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace SO 101 Místo stavby : Břeclav Katastrální území : Břeclav

Více

338/2002 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY

338/2002 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY 338/2002 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 26. června 2002 o technických požadavcích pro zabezpečení přechovávaných zbraní nebo střeliva o podmínkách skladování, přechovávání a zacházení s černým loveckým prachem,

Více

MěStSká policie BřeClaV, Kupkova 3, 690 02 Břeclav

MěStSká policie BřeClaV, Kupkova 3, 690 02 Břeclav MěStSká policie BřeClaV, Kupkova 3, 690 02 Břeclav 3E systém, s.r.o. Klarisky 626/2 644 00 Brno NAŠE ZNAČKA O-65/206 VYŘIZUJE Jana Bělská 58 398 83 BŘECLAV DNE 07-03-206 Objednávka Objednáváme u Vás rozšíření

Více

Obecně závazná vyhláška města Žlutice č. 2/2011 Požární řád obce

Obecně závazná vyhláška města Žlutice č. 2/2011 Požární řád obce Obecně závazná vyhláška města č. 2/2011 Požární řád obce Zastupitelstvo města svým usnesením ZM/2011/8/11 ze dne 31. října 2011 vydává na základě 29 odst. 1 písm o) bod 1 zák. 133/1985 Sb., o požární ochraně

Více

SMĚRNICE č. 11/2011 kterou se stanoví pravidla pro výkon služby Operačního střediska MP. Hlava I.

SMĚRNICE č. 11/2011 kterou se stanoví pravidla pro výkon služby Operačního střediska MP. Hlava I. SMĚRNICE č. 11/2011 kterou se stanoví pravidla pro výkon služby Operačního střediska MP Hlava I. Čl. I Pojmy (1) Operační středisko je režimové pracoviště, kde není možný přístup nepovolaných osob (2)

Více

účetních informací státu při přenosu účetního záznamu,

účetních informací státu při přenosu účetního záznamu, Strana 6230 Sbírka zákonů č. 383 / 2009 Částka 124 383 VYHLÁŠKA ze dne 27. října 2009 o účetních záznamech v technické formě vybraných účetních jednotek a jejich předávání do centrálního systému účetních

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 12. 11. 2015. Odbor správy majetku. Smlouva o vzniku společnosti - Cyklobus Bečva

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 12. 11. 2015. Odbor správy majetku. Smlouva o vzniku společnosti - Cyklobus Bečva MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 12. 11. 2015 Bod programu: 13 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor správy majetku Ing. Radomír Bradáč Pavel Slovák

Více

SMLOUVA KUPNÍ č. uzavřená podle 409 a následujících zák. č. 513/1991 Sb. (Obchodní zákoník)

SMLOUVA KUPNÍ č. uzavřená podle 409 a následujících zák. č. 513/1991 Sb. (Obchodní zákoník) SMLOUVA KUPNÍ č uzavřená podle 409 a následujících zák č 513/1991 Sb (Obchodní zákoník) Smluvní strany: Prodávající: Jméno: Sídlo: IČO: DIČ: obchodní rejstřík: zastoupená: bankovní spojení: - na straně

Více

-1- N á v r h ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ. 1 Předmět úpravy

-1- N á v r h ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ. 1 Předmět úpravy -1- I I. N á v r h VYHLÁŠKY ze dne 2009 o účetních záznamech v technické formě vybraných účetních jednotek a jejich předávání do centrálního systému účetních informací státu a o požadavcích na technické

Více

Obec Blížejov Zastupitelstvo obce 346 01 Blížejov čp. 151. Obecně závazná vyhláška obce Blížejov. č. 2/2009 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

Obec Blížejov Zastupitelstvo obce 346 01 Blížejov čp. 151. Obecně závazná vyhláška obce Blížejov. č. 2/2009 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obec Blížejov Zastupitelstvo obce 346 01 Blížejov čp. 151 Obecně závazná vyhláška obce Blížejov č. 2/2009 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Zastupitelstvo obce Blížejov se na svém zasedání dne 5.11.2009

Více

Vyhláška č. 294/2015 Sb., kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích

Vyhláška č. 294/2015 Sb., kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích Změny 1 vyhláška č. 294/2015 Sb. Vyhláška č. 294/2015 Sb., kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích a která s účinností od 1. ledna 2016 nahradí vyhlášku č. 30/2001 Sb. Umístění svislých

Více

ZÁKLADNÍ POVINNOSTI DOPRAVCE I PRÁCI S DATY Z DIGITÁLNÍHO TACHOGRAFU

ZÁKLADNÍ POVINNOSTI DOPRAVCE I PRÁCI S DATY Z DIGITÁLNÍHO TACHOGRAFU ZÁKLADNÍ I DOPRAVCE I PRÁCI S DATY Z DIGITÁLNÍHO TACHOGRAFU Tato informace je ur ena dopravc m s cílem je informovat o povinnostech ulo ených p edpisy ES a R, které se týkají stahování dat, jejich archivace

Více

NÁJEMNÍ SMLOUVA. uzavřená dle ustanovení 2201 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

NÁJEMNÍ SMLOUVA. uzavřená dle ustanovení 2201 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník NÁJEMNÍ SMLOUVA uzavřená dle ustanovení 2201 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník Smluvní strany Obec : Městys Kamenice se sídlem obecního úřadu: Kamenice 481, 588 23 Kamenice IČ: 002 86 079

Více

O B E C J I M L Í N. požární řád

O B E C J I M L Í N. požární řád O B E C J I M L Í N Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, požární řád Zastupitelstvo obce se na svém zasedání dne 3.6.2015 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární

Více

Základní technické podmínky pro zpracování projektové dokumentace a provádění staveb vodovodů, vodovodních přípojek a umístění vodoměrů

Základní technické podmínky pro zpracování projektové dokumentace a provádění staveb vodovodů, vodovodních přípojek a umístění vodoměrů Základní technické podmínky pro zpracování projektové dokumentace a provádění staveb vodovodů, vodovodních přípojek a umístění vodoměrů 1. Výstavba nových,výměna,rekonstrukce nebo přeložky stávajících

Více

Dodatečné informace k zadávacím podmínkám

Dodatečné informace k zadávacím podmínkám Dodatečné informace k zadávacím podmínkám Veřejný zadavatel: Vyšší odborná škola, Střední průmyslová škola a Střední odborná škola řemesel a služeb, Strakonice, Zvolenská 934 sídlo: Zvolenská 934, 386

Více

Materiál pro mimořádné zasedání Zastupitelstva města Karviné konané dne 24.06.2014

Materiál pro mimořádné zasedání Zastupitelstva města Karviné konané dne 24.06.2014 STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Magistrát města Karviné Materiál ZM MRZ/7019/2014 Poř. číslo Odbor: Oddělení: Vyřizuje: Odbor rozvoje oddělení marketingu a školství Polášková Ivana Materiál pro mimořádné zasedání

Více

Vnitřní předpis bytového družstva č. 3 Domovní řád

Vnitřní předpis bytového družstva č. 3 Domovní řád Vnitřní předpis bytového družstva č. 3 Domovní řád Za účelem zajištění podmínek řádného a bezpečného užívání bytů, zabezpečení pořádku a čistoty v obytných domech, jakož i v zájmu upevnění občanského soužití,

Více

Město Břidličná. Nábřežní 452, 79351 Břidličná, tel. : 554773543 IČ : 00295906, e-mail: tajemnik@mu-bridlicna.cz

Město Břidličná. Nábřežní 452, 79351 Břidličná, tel. : 554773543 IČ : 00295906, e-mail: tajemnik@mu-bridlicna.cz Město Břidličná Nábřežní 452, 79351 Břidličná, tel. : 554773543 IČ : 00295906, e-mail: tajemnik@mu-bridlicna.cz JUDr. Luděk Zakopal Nádražní 1987/44 792 01 Bruntál V Břidličné dne 09. 05. 2016 Informace

Více

Část 1. Část 2. Projektová dokumentace staveb. Nezbytný obsah žádosti o vyjádření k projektové dokumentaci stavby:

Část 1. Část 2. Projektová dokumentace staveb. Nezbytný obsah žádosti o vyjádření k projektové dokumentaci stavby: Část 1 Nezbytný obsah žádosti o vyjádření k projektové dokumentaci stavby: Podává se žádost o vyjádření k projektové dokumentaci stavby, která obsahuje zejména (pokud tyto údaje nejsou jasně a zřetelně

Více

Využití interaktivní tabule ve výuce

Využití interaktivní tabule ve výuce Využití interaktivní tabule ve výuce Vzdělávání je neustále inovováno využíváním moderní didaktické techniky a učebních pomůcek, které se pro dnešní generaci vzdělávání staly téměř nepostradatelnými. V

Více

Městský úřad Otrokovice nám. 3. května 1340 PSČ 765 23 Otrokovice O Z N Á M E N Í. odbor stavební úřad

Městský úřad Otrokovice nám. 3. května 1340 PSČ 765 23 Otrokovice O Z N Á M E N Í. odbor stavební úřad Městský úřad Otrokovice nám. 3. května 1340 PSČ 765 23 Otrokovice odbor stavební úřad tel. : 577 680 111 fax. : 577 933 369 e-mail : radnice@muotrokovice.cz FVE 20 s.r.o. Vídeňská 546/55 639 00 Brno zastoupená

Více

MDT xxx TECHNICKÁ NORMA ŽELEZNIC Schválena: 01.06.1979. Ochrana zabezpečovacích zařízení před požárem

MDT xxx TECHNICKÁ NORMA ŽELEZNIC Schválena: 01.06.1979. Ochrana zabezpečovacích zařízení před požárem MDT xxx TECHNICKÁ NORMA ŽELEZNIC Schválena: 01.06.1979 TNŽ 34 2612 Generální Ředitelství Českých drah Ochrana zabezpečovacích zařízení před požárem TNŽ 34 2612 Tato oborová norma stanoví základní technické

Více