wlsn* obousměrná bezdrátová síť Rychlá cesta ke spolehlivějšímu zabezpečení

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "wlsn* obousměrná bezdrátová síť Rychlá cesta ke spolehlivějšímu zabezpečení"

Transkript

1 wlsn* obousměrná bezdrátová síť Rychlá cesta ke spolehlivějšímu zabezpečení * bezdrátová lokální bezpečnostní síť

2 2 Co je to wlsn? Bezdrátová lokální bezpečnostní síť wlsn společnosti Bosch Security Systems je nejmodernější zabezpečovací systém. Místo kabelů využívá ke komunikaci obousměrný bezdrátový přenos (rádiová frekvence). To přináší důležité výhody: Systém se skládá z ústředny EZS a rozbočovače RF, bezdrátových detektorů, přívěsků na klíče a výstupních modulů. Součásti systému mohou být snadno umístěny tak, aby maximalizovaly jeho výkon a spolehlivost. Protože se nepoužívají žádné kabely, je instalace mnohem rychlejší a méně náročná. Obousměrná komunikace zajišťuje, že se všechny signály od bezdrátových součástí dostávají k rozbočovači a ústředně. Tyto signály zůstávají aktivní, dokud nejsou potvrzeny. Následující funkce zlepšují bezpečnost systému a usnadňují instalaci: Automatická detekce zařízení a automatická konfigurace systému Instalační měřák wlsn Vícekanálová technologie s kmitočtovým přelaďováním nosné vlny Detektory se zabudovanými indikátory síly signálu RF Používání evropského pásma zabezpečení 868 MHz V mnoha zařízeních jsou předem nainstalované baterie s izolační vložkou kontaktu

3 3 Rychlá a snadná instalace Díky bezdrátové technologii je možné umístit všechna tato zařízení téměř kdekoli bez nutnosti vedení kabelů. Tím ušetříte jak čas, tak i peníze. Není to o nic složitější, než počítat do tří: 1. Nejprve umístěte řídicí zařízení (ústřednu, rozbočovač). Můžete je umístit téměř kdekoli - tak, abyste dosáhli optimálního pokrytí a výkonu systému. 2. Poté umístěte detektory a výstražná zařízení. V režimu ověření síly signálu se na každém zařízení rozsvítí indikátory LED, aby vám ukázaly, kde je signál dostatečně silný, aby zajistil spolehlivou komunikaci mezi zařízením a rozbočovačem RF. Díky instalačnímu měřáku wlsn to jde dokonce ještě snadněji: kromě indikace v provozu/mimo provoz ukazuje rovněž relativní sílu signálu, hladinu hluku RF a poměr signál - šum. Výhody bezdrátové lokální bezpečnostní sítě pro vás a vaše zákazníky: Rychlejší instalace znamená, že můžete obsloužit více zákazníků, aniž byste potřebovali další personál. Mimořádná odolnost a spolehlivost systému přináší klid vám i vašim zaměstnancům. Vzdálený servis instalovaných systémů vám umožní pracovat dokonce ještě efektivněji. Obousměrná komunikace s dohlížením v evropském pásmu zabezpečení 868 MHz zajišťuje spolehlivost. 3. Poté dochází k detekci zařízení a automatické konfiguraci. Během detekce systém sestavuje seznam existujících zařízení a automaticky k nim přiřazuje adresy. Zatím všechna zařízení na svých místech určí používání místní frekvence a tuto informaci ohlásí rozbočovači, který si poté vybere nejlepší frekvenci pro celý systém. Navíc můžete také provádět vzdálenou konfiguraci a programování sítě. To znamená, že již nemusíte tak často osobně provádět kontrolu zařízení přímo na místě, ale můžete se spolehnout na rychlou vzdálenou podporu.

4 4 Spolehlivost a klid pro vaše zákazníky Bezdrátová lokální bezpečnostní síť nabízí mnoho výhod. Její četné inovativní funkce přispívají k mimořádné spolehlivosti a odolnosti systému. Vaši zákazníci i vy tak můžete být bez obav. Komunikace v obousměrné síti Skutečně oboustranná bezdrátová komunikace znamená větší bezpečnost, odolnost a spolehlivost, a tím i méně servisních volání. Poskytuje větší odolnost vůči přetížení, prodlužuje životnost baterie a umožňuje úsporu času při identifikaci zařízení. Hlavní předností je, že se poplašné signály spolehlivě dostanou k ústředně. Například hlásič bude neustále vysílat poplašný signál, dokud nebude jeho příjem potvrzen rozbočovačem nebo ústřednou. Veškerá komunikace mezi vzdálenými zařízeními a rozbočovačem nebo ústřednou je skutečně plynule sledována a potvrzována. Přerušované časové světelné signály Rozbočovač systému a vzdálená zařízení spolu krátce komunikují ve stanovených časových intervalech. Ovšem zařízení nemusejí čekat, aby ohlásila detekovanou událost. K tomu jsou určeny další časové položky mezi časovými signály. Výsledkem je vysoce přesná časová základna a synchronizovaný komunikační protokol. Tím se zabraňuje kolizím rádiového signálu mezi zařízeními sítě wlsn a přitom se značně prodlužuje životnost baterie. wlsn tvoří uzavřenou síť Rozbočovač wlsn komunikuje pouze se zařízeními, která detekoval a potvrdil jako součást systému. Tak je bez jakýchkoli kolizí umožněna instalace více systémů wlsn, např. v nájemních domech. Technologie FSK* poskytuje lepší odolnost proti rušení a široký frekvenční rozsah Frekvenční pásmo Poznámky 868, ,600 otevřené pásmo Typické systémy AM Technologie Bosch FSK* Signál - šum 868, ,700 pásmo zabezpečení 868, ,200 otevřené pásmo 869, ,250 nouzová volání 869, ,300 pásmo zabezpečení 869, ,400 otevřené pásmo 869, ,650 otevřené pásmo Frekvence 869, ,700 pásmo zabezpečení 869, ,000 otevřené pásmo * Klíč frekvenčního posuvu Používání evropského pásma zabezpečení 868 MHz značně snižuje riziko rušení rádiových frekvencí a systém se tak stává ještě spolehlivějším.

5 5 Vysoká bezpečnost vůči sabotážím Vedle ochrany vůči neoprávněné manipulaci se zařízením používá protokol také šifrování a ověřování. Chrání tak přenášená data před jejich zneužitím. Evropské pásmo zabezpečení Veškeré přenosy probíhají v rámci evropského pásma zabezpečení při 868 MHz. Toto pásmo může být používáno pouze pro poplachy při narušení a požární poplachy, takže je menší pravděpodobnost rušení mohou být bez problémů použity systémy jiné rádiové frekvence (např. bezdrátové telefony a elektronické chůvičky). Jednotlivé kanály jsou jen 25 khz široké a čas vysílání on-air je silně omezen. To zabraňuje kolizím s jinými zabezpečovacími systémy. Vícekanálový provoz Odolnost vůči rušení rádiových frekvencí se zvyšuje dynamickou změnou provozní frekvence. Podle síly signálu a poměru signál - šum systém automaticky přepíná mezi několika možnými kanály, aby optimalizoval kvalitu přenosu. Mimořádný rozsah možností pro instalaci Rozbočovač wlsn je velmi citlivý a používá důmyslnou detekci chyb a algoritmy oprav pro lepší příjem mezních signálů. Rovněž mimořádná je jeho schopnost dekódovat přenosy s nízkým poměrem signál - šum. To znamená mimořádný rozsah možností pro instalaci.

6 6 Hlavní výhody pro vás a vaše zákazníky Nenápadná instalace Kabeláž není nutná a tím odpadá i nepříjemné vyvrtávání. Instalace je proto rychlejší a náklady na ni jsou nižší. Další výhodou je delší životnost baterie (většinou až 5 let). Spotřeba energie se snižuje, protože se nepřenášejí plané signály, pokud je systém deaktivován, a používají se pouze krátké signální pulzy synchronizované s přerušovanými časovými výstražnými signály pro dohled nad zařízením. Další úspory nákladů vyplývají z mimořádné spolehlivosti bezdrátové lokální bezpečnostní sítě: spojení nebude tak často přerušováno a omezí se počet servisních volání. Snadné používání Indikátory LED na praktickém přívěsku na klíče ukazují, zda je systém aktivován nebo deaktivován další výhoda obousměrné bezdrátové komunikace. Přívěsek na klíče se může rovněž používat ke kontrole celé řady zařízení pomocí bezdrátových výstupů systému. K pohodlí zákazníků přispěje otvírání a zavírání garážových vrat, manipulace s okenicemi, zapínání nebo vypínání světel. Další užitečnou funkcí je vestavěná LED - kapesní svítilna, která umožňuje uživateli snadnou orientaci ve tmě. Výhody pro vás: Výhody pro vaše zákazníky: Rychlejší a méně náročná instalace Vysoká spolehlivost systému Rychlá a snadná konfigurace Nižší náklady na instalaci a servis Snadné testování Žádné vrtání otvorů pro kabely do stropu nebo na stěnu Méně servisních volání Vzdálená podpora pro techniky na místě Nenápadná instalace Vizuální kontrola na přívěsku na klíče a kapesní svítilna Další využití aplikací bezdrátových výstupů (ovládání garážových vrat pomocí přívěsku na klíče, osvětlení atd.) Díky používání mnoha kanálů v evropském pásmu zabezpečení 868 MHz mohou být použity jiné systémy rádiové frekvence, aniž by docházelo k rušení Baterie zahrnuté v rozsahu dodávky a předem nainstalované v mnoha zařízeních Dlouhá životnost baterie (až 5 let)

7 7 Velký výběr bezdrátového příslušenství Rozbočovač wlsn Přívěsek na klíče wlsn s 5 tlačítky Instalační měřák wlsn Detektor tříštění skla wlsn Detektor PIR wlsn Duální detektor wlsn Venkovní siréna wlsn Reléový modul wlsn Hlásič kouře wlsn Detektor vody / teplotní hlásič wlsn Otřesový detektor wlsn Dveřní a okenní kontakt wlsn: standardní, miniaturní, zapuštěný Mnoho pádných důvodů pro volbu bezdrátové lokální bezpečnostní sítě Bezdrátová lokální bezpečnostní síť wlsn má všechny nezbytné přednosti. Jedná se o mimořádně spolehlivý systém založený na nejmodernější technologii a vytvořený pro přesnou detekci narušení a spolehlivou komunikaci v případě poplachu. Vaši zákazníci budou klidní, když budou vědět, že jsou bezpečně chráněni. Velmi rychlá a snadná instalace a programování bude znamenat časovou úsporu, která se opravdu vyplatí. Připočteme-li k tomu ještě vysokou kvalitu, dokonalé provedení a spolehlivost, které charakterizují značku Bosch, je systém jasnou výhrou pro vás i pro vaše zákazníky. Bezdrátová lokální bezpečnostní síť nabízí podstatné výhody jak pro vás, tak i pro vaše zákazníky.

8 Tradice kvality a inovace Více než 100 let představuje jméno Bosch nejvyšší kvalitu a spolehlivost. Bosch je dodavatel inovativních technologií s celosvětovou působností, zajišťovaných nejvyššími standardy služeb a podpory. Bosch Security Systems nabízí široký sortiment zabezpečovací techniky, komunikačních a ozvučovacích řešení, na které se spoléhají při každodenním používání po celém světě, od vládních institucí přes místa určená k shromažďování široké veřejnosti až po komerční prostory, školy a domácnosti. Bosch Security Systems Pro více informací navštivte naše webové stránky nebo napište na adresu cz.securitysystems@bosch.com Bosch Sicherheitssysteme GmbH, 2008 Změny vyhrazeny Vytištěno v Německu 03/08 Printer AS-OT-cz-01_F01U517555_02

wlsn* obousměrná bezdrátová síť Rychlá cesta ke spolehlivějšímu zabezpečení * bezdrátová lokální bezpečnostní síť

wlsn* obousměrná bezdrátová síť Rychlá cesta ke spolehlivějšímu zabezpečení * bezdrátová lokální bezpečnostní síť wlsn* obousměrná bezdrátová síť Rychlá cesta ke spolehlivějšímu zabezpečení * bezdrátová lokální bezpečnostní síť 2 Co je to wlsn? Bezdrátová lokální bezpečnostní síť wlsn společnosti Bosch Security Systems

Více

Ústředna EZS Easy Series. Referenční příručka

Ústředna EZS Easy Series. Referenční příručka Ústředna EZS Easy Series Referenční příručka Obsah 3 1. Základní informace 2. Přehled systému 5 2.1 Klávesnice řady Easy Series 6 Stavy displeje Easy Series: 7 2.2 Ústředna a zařízení 10 2.3 Bezdrátová

Více

Vše otestováno. Ústředna EZS - Easy Series Snadné zabezpečení s využitím wlsn* * bezdrátová lokální bezpečnostní síť

Vše otestováno. Ústředna EZS - Easy Series Snadné zabezpečení s využitím wlsn* * bezdrátová lokální bezpečnostní síť Vše otestováno Ústředna EZS - Easy Series Snadné zabezpečení s využitím wlsn* * bezdrátová lokální bezpečnostní síť 2 Výkonná a přesto jednoduchá Ústředna EZS Výkonná ústředna EZS nemusí být složitá. Vynikajícím

Více

Ústředna EZS Easy Series Referenční příručka

Ústředna EZS Easy Series Referenční příručka Ústředna EZS Easy Series Referenční příručka Obsah 1. Klíčové údaje Tato revoluční ústředna spojuje výhody výjimečně snadné instalace a mimořádně snadné obsluhy. 1. Klíčové údaje 3 2. Klávesnice 6 3. Kapesní

Více

Systém Bosch DCN Next Generation Dialog bez hranic...

Systém Bosch DCN Next Generation Dialog bez hranic... Systém Bosch DCN Next Generation Dialog bez hranic... S novou výkonnou softwarovou sadou! 2 Systém DCN Next Generation Osobitý systém Systém Digital Congress Network (DCN) Next Generation od společnosti

Více

Digitální systém veřejného ozvučení a evakuačního rozhlasu Praesideo Předejte všechny zprávy, ať se děje cokoli

Digitální systém veřejného ozvučení a evakuačního rozhlasu Praesideo Předejte všechny zprávy, ať se děje cokoli Digitální systém veřejného ozvučení a evakuačního rozhlasu Praesideo Předejte všechny zprávy, ať se děje cokoli 2 Systém veřejného ozvučení a evakuačního rozhlasu Praesideo od společnosti Bosch Udržujte

Více

Kamery AUTODOME IP. Naším cílem je usnadnit vám vyhledání, sledování a přiblížení detailů

Kamery AUTODOME IP. Naším cílem je usnadnit vám vyhledání, sledování a přiblížení detailů Kamery AUTODOME IP Naším cílem je usnadnit vám vyhledání, sledování a přiblížení detailů 2 Řada AUTODOME IP Sledování Udržení sledovaných osob v záběru i v případě jejich _ rychlého pohybu. Vyhledání Možnost

Více

Systém je deaktivován. Ústředna EZS - Easy Series Snadné zabezpečení s využitím wlsn* * bezdrátová lokální bezpečnostní síť

Systém je deaktivován. Ústředna EZS - Easy Series Snadné zabezpečení s využitím wlsn* * bezdrátová lokální bezpečnostní síť Systém je deaktivován Ústředna EZS - Easy Series Snadné zabezpečení s využitím wlsn* * bezdrátová lokální bezpečnostní síť 2 Zabezpečení je nejdůležitější Samozřejmě chcete své domácnosti nebo malému podniku

Více

OCHRÁNCE VAŠEHO DOMOVA

OCHRÁNCE VAŠEHO DOMOVA Bezdrátový zabezpečovací systém OCHRÁNCE VAŠEHO DOMOVA i ALEXOR - OCHRÁNCE DOMOVA A BEZPEČÍ Bezdrátový zabezpečovací systém ALEXOR je varovné zařízení, které majiteli objektu podá okamžitou informaci v

Více

Elektrická zabezpečovací signalizace Přehledový katalog

Elektrická zabezpečovací signalizace Přehledový katalog Elektrická zabezpečovací signalizace Přehledový katalog 2008 Zabezpečení, na které se můžete spolehnout V tomto katalogu jsou uvedeny základní technické parametry, tabulky, fotografie a aplikační zapojení

Více

Konvenční ústředna EPS řady 500 Jednoduchá jako ABC

Konvenční ústředna EPS řady 500 Jednoduchá jako ABC Konvenční ústředna EPS řady 500 Jednoduchá jako ABC 2 Ústředna EPS, kterou lze snadno instalovat, konfigurovat, udržovat a používat. Obrazovka LCD s indikací stavu pro všechny detekční zóny Barevné kódování

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA A.3.4. PROJEKT EPS A EZS. Seznam dokumentace Technická zpráva 01 Situace 02 Specifikace 03

TECHNICKÁ ZPRÁVA A.3.4. PROJEKT EPS A EZS. Seznam dokumentace Technická zpráva 01 Situace 02 Specifikace 03 Seznam dokumentace Technická zpráva 01 Situace 02 Specifikace 03 TECHNICKÁ ZPRÁVA REKONSTRUKCE STŘELNICE V AREÁLU MĚSTSKÉHO STADIONU VE VÍTKOVICÍCH A.3.4. PROJEKT EPS A EZS Vypracoval: Ing. Pavel Vank

Více

Modulární stropní reproduktor Chytré řešení ozvučení do libovolného stropu

Modulární stropní reproduktor Chytré řešení ozvučení do libovolného stropu Modulární stropní reproduktor Chytré řešení ozvučení do libovolného stropu 2 Modulární stropní reproduktor Navrženo s ohledem na montážní pracovníky Skvěle se hodí do prakticky libovolného stropu Inovativní

Více

Ústředna EPS řady 1200 od společnosti Bosch Bezpečnost na prvním místě

Ústředna EPS řady 1200 od společnosti Bosch Bezpečnost na prvním místě Ústředna EPS řady 1200 od společnosti Bosch Bezpečnost na prvním místě 2 Ústředna EPS řady 1200 Jednoduchá instalace, vysoká bezpečnost Kompletní ochrana přizpůsobená vašim potřebám Ústředna EPS řady 1200

Více

Návod k obsluze. Bezdrátová infra závora, dva paprsky, dosah 10m, pro zabezpečovací systém secufi

Návod k obsluze. Bezdrátová infra závora, dva paprsky, dosah 10m, pro zabezpečovací systém secufi Návod k obsluze Bezdrátová infra závora, dva paprsky, dosah 10m, pro zabezpečovací systém secufi Vnitřní i venkovní více paprskový aktivní infračervený detektor je moderní výrobek splňující nejpřísnější

Více

Výhody kamery Bosch Megapixel

Výhody kamery Bosch Megapixel Výhody kamery Bosch Megapixel Výhody Ostrý, jasný obraz Zvětšení obrazu (zoom) bez ztráty detailu Sledování několika různých prostor Pohyb v obrázku a pohled zblízka na určitá místa Kamery Megapixel a

Více

Akumulátory Bosch: Výhody pro podnikání s akumulátory

Akumulátory Bosch: Výhody pro podnikání s akumulátory Akumulátory Bosch: Výhody pro podnikání s akumulátory Rychlé a výkonné startování Bezpečné startování v chladném počasí nebo při vysokých teplotách v motorovém prostoru. Kompaktní řada akumulátorů Široké

Více

RADIOVÝ KOMUNIKAČNÍ SYSTÉM WM868 WACO

RADIOVÝ KOMUNIKAČNÍ SYSTÉM WM868 WACO RADIOVÝ KOMUNIKAČNÍ SYSTÉM WM868 WACO Popis HW a provoz zařízení Modul WM868-TI (Bezdrátový teploměr - interiérový) Modul WM868-THI (Bezdrátový teploměr a vlhkoměr - interiérový) SOFTLINK s.r.o., Tomkova

Více

Stropní reproduktor s širokým vyzařovacím úhlem LC4 Nejkompaktnější provedení, nejširší dosah.

Stropní reproduktor s širokým vyzařovacím úhlem LC4 Nejkompaktnější provedení, nejširší dosah. Stropní reproduktor s širokým vyzařovacím úhlem LC4 Nejkompaktnější provedení, nejširší dosah. 2 Stropní reproduktor s širokým vyzařovacím úhlem LC4 Kompaktní, kvalitní a nepřekonatelné pokrytí Špičkový

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ LABORATORNÍ ÚLOHA SYSTÉMU RÁDIOVÉ ELEKTRICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SIGNALIZACE TITLE

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ LABORATORNÍ ÚLOHA SYSTÉMU RÁDIOVÉ ELEKTRICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SIGNALIZACE TITLE VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ELEKTROTECHNIKY A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ ÚSTAV TELEKOMUNIKACÍ FACULTY OF ELECTRICAL ENGINEERING AND COMMUNICATION DEPARTMENT OF TELECOMMUNICATIONS

Více

Systém veřejného ozvučení a evakuačního rozhlasu Plena Rychlá cesta do bezpečí

Systém veřejného ozvučení a evakuačního rozhlasu Plena Rychlá cesta do bezpečí Systém veřejného ozvučení a evakuačního rozhlasu Plena Rychlá cesta do bezpečí 2 Systém veřejného ozvučení a evakuačního rozhlasu Plena Rychlá cesta do bezpečí Řada výrobků systému veřejného ozvučení a

Více

Nice HSDID11. Bezdrátový magnetický detektor (detektor otevření dveří a oken)

Nice HSDID11. Bezdrátový magnetický detektor (detektor otevření dveří a oken) Stručný manuál ohledně podrobnějších informací odkazujeme na instruktážní manuál k řídicí jednotce Nice Bezdrátový magnetický detektor (detektor otevření dveří a oken) Optimálního výkonu lze dosáhnout

Více

Systém je deaktivován. Ústředna EZS Easy Series Snadné zabezpečení

Systém je deaktivován. Ústředna EZS Easy Series Snadné zabezpečení Systém je deaktivován Ústředna EZS Easy Series Snadné zabezpečení Zabezpečení je nejdůležitější Samozřejmě chcete své domácnosti nebo malému podniku zajistit nejlepší možné zabezpečení. 2 Ústředna EZS

Více

UNIVERSÁLNÍ VYSÍLAČ MAGNETICKÉHO KONTAKTU

UNIVERSÁLNÍ VYSÍLAČ MAGNETICKÉHO KONTAKTU UNIVERSÁLNÍ VYSÍLAČ MAGNETICKÉHO KONTAKTU VŠEOBECNÝ POPIS Jedná se o víceúčelový vysílač se supervisí, který je možno připojit k magnetickým kontaktům (ochrana dveří nebo oken), nebo k jiným senzorům.

Více

NEBEZPEČNÉ PLYNY V DOMÁCNOSTI

NEBEZPEČNÉ PLYNY V DOMÁCNOSTI Česká asociace hasičských důstojníků NEBEZPEČNÉ PLYNY V DOMÁCNOSTI METAN PROPAN-BUTAN OXID UHELNATÝ Kde jste ohroženi nebezpečnými plyny? při vaření v kuchyni zemní plyn a propan-butan při vytápění a ohřevu

Více

Semestrální úloha Alarmní systém

Semestrální úloha Alarmní systém VŠB-TUO 005/006 FAKULTA STROJNÍ PROSTŘEDKY AUTOMATICKÉHO ŘÍZENÍ Semestrální úloha Alarmní systém SN 17 JOSEF DOVRTĚL Zadání Navrhněte měřicí a řídicí řetězec alarmního systém domu s detekcí požáru a pohybu.

Více

Pokud chci minimalizovat rizika, musím používat ochranné prvky.

Pokud chci minimalizovat rizika, musím používat ochranné prvky. Pokud chci minimalizovat rizika, musím používat ochranné prvky. swing L tango solo Vyšší bezpečnost NOVINKA Busch-Rauchalarm WaveLINE FI-DOS snímače polohy solo carat hlásič požáru 251 WaveLINE snadná

Více

Komplexní špičkový systém detekce požáru od společnosti Bosch s technologií místní zabezpečovací sítě (LSN) pro dokonalou ochranu.

Komplexní špičkový systém detekce požáru od společnosti Bosch s technologií místní zabezpečovací sítě (LSN) pro dokonalou ochranu. Prvotřídní požární ochrana luxusního hotelu Hotel Kempinski Hotel The Dome v Turecku je kompletně vybaven systémem elektrické požární signalizace od společnosti Bosch. Kempinski 2 Komplexní špičkový systém

Více

OMVC Venkovní detektor pohybu. Dokument č. 213-OMVC Verze: duben 2016

OMVC Venkovní detektor pohybu. Dokument č. 213-OMVC Verze: duben 2016 I N S T A L A Č N Í M A N U Á L OMVC Dokument č. 213-OMVC Verze: duben 2016 Základní informace o produktu Detektor je bezdrátový, venkovní, bateriově napájený detektor s kamerou. je součástí zabezpečovacího

Více

Automatické hlásiče požáru řady 420 Inteligentní detekce. Mimořádné zabezpečení.

Automatické hlásiče požáru řady 420 Inteligentní detekce. Mimořádné zabezpečení. Maximální přesnost s dvoupaprskovou technologií Automatické hlásiče požáru řady 420 Inteligentní detekce. Mimořádné zabezpečení. 2 Automatické hlásiče požáru řady 420 Inteligentní detekce pro mimořádné

Více

Detektory EZS Referenční příručka

Detektory EZS Referenční příručka Detektory EZS Referenční příručka 2 Bosch Security Systems Obsah Úvod 3 Blue Line Series 6 Commercial Series 8 Professional Series 10 Classic Line 12 Bezdrátové prvky RADION 18 Speciální čidla 20 Referenční

Více

Detektor řady Professional Ví, kdy spustit poplach a kdy poplach nespustit. Zp t

Detektor řady Professional Ví, kdy spustit poplach a kdy poplach nespustit. Zp t Detektor řady Professional Ví, kdy spustit poplach a kdy poplach nespustit. Zp t Nepřekonatelné technologie společnosti Bosch zvyšují schopnost detekce a omezují vznik falešných poplachů Tradiční detektory

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 75 04 89

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 75 04 89 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 75 04 89 Tento kvalitní kouřový hlásič funguje na principu rozptylovaného světla. Hlasitý výstražný tón [s akustickým tlakem ve vzdálenosti 3 m od přístroje 85 db(a)] zazní okamžitě,

Více

Strana 1 (celkem 11) - 1 -

Strana 1 (celkem 11) - 1 - Strana 1 (celkem 11) - 1 - Středoškolská technika 2012 Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT Výroba a zapojení výukového panelu bezpečnostních technologií ZOUL Antonín - 1 - Strana

Více

Systém REG-Sentry od společnosti Bosch Automatizovaný systém řízení přístupu vozidel

Systém REG-Sentry od společnosti Bosch Automatizovaný systém řízení přístupu vozidel Systém REG-Sentry od společnosti Bosch Automatizovaný systém řízení přístupu vozidel 2 Automatizovaný systém řízení přístupu vozidel REG-Sentry od společnosti Bosch Systém REG-Sentry je řešení řízení přístupu

Více

Průvodce Bosch IP síťovými video produkty. Představení IP technologie a budoucnosti průmyslové televize.

Průvodce Bosch IP síťovými video produkty. Představení IP technologie a budoucnosti průmyslové televize. Průvodce Bosch IP síťovými video produkty Představení IP technologie a budoucnosti průmyslové televize. Motivací vývoje technologie průmyslové televize jsou tři hlavní požadavky. Prvním je požadavek na

Více

NEROZBITNÁ ZRCADLA bezpečnost & kontrola

NEROZBITNÁ ZRCADLA bezpečnost & kontrola NEROZBITNÁ ZRCADLA bezpečnost & kontrola O B S A H ABC správného výběru v sortimentu VIALUX...4 Dopravní zrcadla Dopravní zrcadla odpovídající normám v červenobílém rámu Kvalita Polymir... 6 Kvalita P.A.S....7

Více

Produkty pro vyšší bezpečnost

Produkty pro vyšší bezpečnost Naše elektroinstalace umí GSM ovládání spotřebičů, kontrolu uzavření oken, jištění domova před vyplavením, ochranu před požárem či při přeseknutí kabelu sekačkou. Pomoc 24 hodin denně. hlásič kouře adaptor

Více

Osvětlovací jednotky AEGIS od společnosti Bosch Osvětlení pro zabezpečovací a bezpečnostní systémy

Osvětlovací jednotky AEGIS od společnosti Bosch Osvětlení pro zabezpečovací a bezpečnostní systémy Osvětlovací jednotky AEGIS od společnosti Bosch Osvětlení pro zabezpečovací a bezpečnostní systémy 2 Osvětlovací jednotky AEGIS Osvětlovací jednotky AEGIS Osvětlení pro zabezpečovací a bezpečnostní systémy

Více

Detektory pohybu řady Blue Line V detekci je síla

Detektory pohybu řady Blue Line V detekci je síla Detektory pohybu řady Blue Line V detekci je síla Zabezpečení, na které se můžete spolehnout Detektory pohybu Blue Line Gen 2 Bez ohledu na to, zda zabezpečujete domov, obchod nebo jiné komerční prostory,

Více

Přijímač CAN-2. Uživatelská příručka. Vaše nové rádiové dálkové ovládání

Přijímač CAN-2. Uživatelská příručka. Vaše nové rádiové dálkové ovládání Přijímač CAN-2 Uživatelská příručka Vaše nové rádiové dálkové ovládání Děkujeme za nákup nového přijímače Magnetek CAN-2. V případě potřeby uživatelské úpravy nebo servisu se obracejte na společnost TER

Více

Uživatelský manuál pro požární poplachové ústředny řady KFP-AF

Uživatelský manuál pro požární poplachové ústředny řady KFP-AF Uživatelský manuál pro požární poplachové ústředny řady KFP-AF P/N 501-405120-2-20 REV 2.0 ISS 31MAY11 Copyright Obchodní známky a patenty Výrobce Verze Certifikace Směrnice Evropské unie Kontaktní informace

Více

Anemometr (větroměr) WS 7000-15 k meteorologickým stanicím série WS (rádiový přenos naměřených údajů v pásmu 433 MHz) Objednací číslo: 10 71 40

Anemometr (větroměr) WS 7000-15 k meteorologickým stanicím série WS (rádiový přenos naměřených údajů v pásmu 433 MHz) Objednací číslo: 10 71 40 NÁVOD K OBSLUZE Anemometr (větroměr) WS 7000-15 k meteorologickým stanicím série WS (rádiový přenos naměřených údajů v pásmu 433 MHz) Objednací číslo: 10 71 40 Tento návod k obsluze je součástí výrobku.

Více

0 100 o za 1 sekundu!

0 100 o za 1 sekundu! Vysokorychlostní polohovací systém Bosch 0 100 o za 1 sekundu! Sledované objekty za všech okolností na obrazovce a zaostřené Vysokorychlostní polohovací systém 0 až 100º za 1sekundu! Použití kamer pro

Více

Sluchátkový přijímač. Vysílací základna

Sluchátkový přijímač. Vysílací základna Sluchátkový přijímač 1. Sluchátka levé/pravé 2. Ovládání hlasitosti 3. Indikace napájení 4. Tlačítko mikrofonu 5. Spínač zapnuto/vypnuto 6. Mikrofon 7. Vyvážení úrovně zvuku ve sluchátkách 8. Baterie Vysílací

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: 26 00 21

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: 26 00 21 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 26 00 21 OBSAH Strana: 1. Úvod... 2 2. Účel použití... 2 3. Rozsah dodávky... 3 4. Vysvětlivky symbolů... 3 5. Bezpečnostní upozornění... 3 a) Obecně... 3 b) Elektromagnetické

Více

MiniPIR Octopus. 1. Popis 1.1 Určení. 1.2 Funkce PIR DETEKTOR PRO VITRÍNY. MINIPIR detektor

MiniPIR Octopus. 1. Popis 1.1 Určení. 1.2 Funkce PIR DETEKTOR PRO VITRÍNY. MINIPIR detektor 1. Popis 1.1 Určení MiniPIR Octopus PIR DETEKTOR PRO VITRÍNY POPIS A NÁVOD K INSTALACI MiniPIR Octopus je standardní prostorový detektor určený pro střežení přítomnosti osob v daném prostoru. Je možno

Více

Představujeme systém AutoDome Easy Ideální řešení pro středně velké prostory

Představujeme systém AutoDome Easy Ideální řešení pro středně velké prostory Představujeme systém AutoDome Easy Ideální řešení pro středně velké prostory Kamera PTZ splňující veškeré požadavky Pokud pevná kamera minidome nesplňuje vaše požadavky a tradiční kamera PTZ je více než

Více

LTC 8500 Modulární maticové přepínače a řídicí systémy Allegiant

LTC 8500 Modulární maticové přepínače a řídicí systémy Allegiant CCTV LTC 85 Modulární maticové přepínače a řídicí systémy Allegiant LTC 85 Modulární maticové přepínače a řídicí systémy Allegiant Přepínání 64 kamer na 8 monitorech 8 nezávislých klávesnic Modulární konstrukce

Více

Bezdrátový zabezpečovací systém Easy Intelliguard

Bezdrátový zabezpečovací systém Easy Intelliguard Bezdrátový zabezpečovací systém Easy Intelliguard 2 Děkujeme Vám, že jste si vybrali bezdrátový zabezpečovací systém Easy Intelliquard. Tento zabezpečovací systém je určen pro hlídání objektů proti narušení

Více

Bezdrátové a bezbateriové prostorové přístroje s rozhraním EnOcean

Bezdrátové a bezbateriové prostorové přístroje s rozhraním EnOcean s 1 663 QAX95.4 QAX96.4 QAX97.4 QAX98.4 Bezdrátové a bezbateriové prostorové přístroje s rozhraním EnOcean Pro pouţití s těmito přístroji : Regulátory RXC (s převodníkem EnOcean/LONWORKS, RXZ95.1/LON)

Více

Detektory narušení řady Professional Ví, kdy spustit poplach. Ví, kdy poplach nespustit.

Detektory narušení řady Professional Ví, kdy spustit poplach. Ví, kdy poplach nespustit. Detektory narušení řady Professional Ví, kdy spustit poplach. Ví, kdy poplach nespustit. Nyní také mnohabodový antimasking s detekcí zastříkání sprejem Nepřekonatelné technologie společnosti Bosch zvyšují

Více

Xcomfort MODERNÍ ELEKTROINSTALACE

Xcomfort MODERNÍ ELEKTROINSTALACE www.xcomfort.com Radiofrekvenční systém Xcomfort Vydělejte více peněz za méně času... Xcomfort MODERNÍ ELEKTROINSTALACE comfort Systém moderní elektroinstalace budov pro novostavby a rekonstrukce. Pomůcka

Více

Jistota detekce. Záruka spolehlivosti. Detektory pohybu Commercial Series

Jistota detekce. Záruka spolehlivosti. Detektory pohybu Commercial Series Jistota detekce. Záruka spolehlivosti. Detektory pohybu Commercial Series Detekce představuje první krok pro ochranu domácností nebo podniků a lidí a majetku uvnitř jejich zdí. Okamžitá odezva na narušitele

Více

Návod k obsluze dvoukanálové FM vysílačky F6

Návod k obsluze dvoukanálové FM vysílačky F6 Návod k obsluze dvoukanálové FM vysílačky F6 Upozornění 1. Neohýbejte anténu 2. Dodržujte vzdálenost 5cm mezi ústy a mikrofonem vysílačky 3. Vysílačku sundávejte z opasku oběma rukama 4. Zakrývejte otvor

Více

LC1 Řada modulárních stropních reproduktorů

LC1 Řada modulárních stropních reproduktorů Konferenční systémy LC1 Řada modulárních stropních ů LC1 Řada modulárních stropních ů www.boschsecurity.cz u Vynikající reprodukce řeči a hudby u Snadná instalace zásluhou jedné velikosti mřížek a jedné

Více

Obsah. Technologie. Produkty. 06 09 Vyšší třída obsluhy Lepší spalování s menším množstvím odpadu Mechanismus horního otevírání Snadné ovládání

Obsah. Technologie. Produkty. 06 09 Vyšší třída obsluhy Lepší spalování s menším množstvím odpadu Mechanismus horního otevírání Snadné ovládání HAKA 89/72h Obsah Technologie 06 09 Vyšší třída obsluhy Lepší spalování s menším množstvím odpadu Mechanismus horního otevírání Snadné ovládání 10 13 Dvojité prosklení Stabilní dveřní profil Rohová dvířka

Více

Honeywell Honeywell. Honeywell. Bezdrátové nástěnné moduly Prostorové čidlo s korekcí HCW82 Prostorové čidlo HCF82 HCW82/HCF82

Honeywell Honeywell. Honeywell. Bezdrátové nástěnné moduly Prostorové čidlo s korekcí HCW82 Prostorové čidlo HCF82 HCW82/HCF82 Honeywell Honeywell Bezdrátové nástěnné moduly Prostorové čidlo s korekcí HCW82 Prostorové čidlo HCF82 HCW82/HCF82 Návod k montáži a obsluze Obsah Honeywell 1. Přehled... 3 1.1. Použití... 3 1.2. Rozdíly

Více

EcoAIR LC KIT EcoAIR LC + CT-17/18

EcoAIR LC KIT EcoAIR LC + CT-17/18 EcoAIR LC KIT EcoAIR LC + CT-17/18 Obr. 1 Obr. 2 Obr. 3 Obr. 4 ČESKY Odtahové radiální ventilátory EcoAIR LC Řada odtahových ventilátorů EcoAIR LC je vyráběna podle přísných standardů výroby a kvality

Více

DETEKTORY MAXIMUM. Manuál. Dokumentace vytvořena dne 28.01. 2009 poslední korekce dne --

DETEKTORY MAXIMUM. Manuál. Dokumentace vytvořena dne 28.01. 2009 poslední korekce dne -- MAXIMUM manuál DETEKTORY MAXIMUM Manuál GUARD-AV DOUBLE-TEC CURTAIN-PM OUT-LOOK Dokumentace vytvořena dne 28.01. 2009 poslední korekce dne -- manuál MAXIMUM Obsah 1. Hlavní zásady pro instalaci...3 2.

Více

Jednoduchý bezdrátový ovladač XWL Maus

Jednoduchý bezdrátový ovladač XWL Maus V Jednoduchý bezdrátový ovladač XWL Maus A Úvod XWL Maus je levný bezdrátový doplňkový ovladač pro ovládání lokomotiv v systémech Lokmaus nebo Lenz s následujícími funkcemi: Ovládání lokomotiv na adresách

Více

Stručný manuál ohledně podrobnějších informací odkazujeme na instruktážní manuál k řídicí jednotce

Stručný manuál ohledně podrobnějších informací odkazujeme na instruktážní manuál k řídicí jednotce Stručný manuál ohledně podrobnějších informací odkazujeme na instruktážní manuál k řídicí jednotce Nice HSDIM Bezdrátový detektor pohybu se clonou (detektor s čočkou a svislou clonou) Optimálního výkonu

Více

Obsah. testo 922 Teploměr. Návod k obsluze

Obsah. testo 922 Teploměr. Návod k obsluze testo 922 Teploměr Návod k obsluze cz Obsah Všeobecné pokyny...2 1. Bezpečnostní pokyny...3 2. Použití...4 3. Popis výrobku...5 3.1 Displej a ovládací prvky...5 3.2 Rozhraní...6 3.3 Napájení...6 4. Uvedení

Více

[UA18/UA30] Nová řada ultrazvukových senzorů s mnohostranným využitím...více na str. 4

[UA18/UA30] Nová řada ultrazvukových senzorů s mnohostranným využitím...více na str. 4 [UA18/UA30] Nová řada ultrazvukových senzorů s mnohostranným využitím...více na str. 4 02 2 0 1 3 Waldmann Text: Alena Vojíková Flexibilní svítidlo pro optimální osvětlení pracovní plochy. TANEO Všude

Více

Elektronické sirény MAESTRO

Elektronické sirény MAESTRO Elektronické sirény MAESTRO Koncové prvky systému varování obyvatelstva Varovné signály při mimořádných událostech Reprodukce hlasových zpráv Ozvučení měst a obcí Základní charakteristika Technický popis

Více

Potřebujete. Bezpečnost. Před montáží si přečtěte následující bezpečnostní pokyny:

Potřebujete. Bezpečnost. Před montáží si přečtěte následující bezpečnostní pokyny: Rozsah dodávky Bezdrátový zvonek Libra+ D912 S Zvonek Držák zvonku Modul tlačítka / dodatečného vysílače Baterie typu CR2032 pro modul tlačítka Drát k modulu tlačítka (pro případ drátového připojení) 2

Více

Rádiový systém detekce požáru pro sítě LSN

Rádiový systém detekce požáru pro sítě LSN 17 19 18 34 3 50 49 21 20 36 35 52 51 23 2 38 37 54 53 24 10 26 25 40 39 5 57 56 13 12 28 27 42 41 59 58 15 14 30 29 4 43 61 60 16 32 31 46 45 63 62 48 47 64 Systémy EPS Rádiový systém detekce požár pro

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Detektor kouře

NÁVOD K OBSLUZE. Detektor kouře NÁVOD K OBSLUZE Detektor kouře Obj. č.: 75 01 70 (provedení v bílé barvě) Obj. č.: 75 01 72 (provedení ve stříbrné barvě) Obj. č.: 75 01 92 (se síťovým napájením 230 V) Obj. č. 75 01 92 a 75 01 72: Tyto

Více

Kamera řady MIC 550 Odolná kamera PTZ pro venkovní použití

Kamera řady MIC 550 Odolná kamera PTZ pro venkovní použití Kamera řady MIC 550 Odolná kamera PTZ pro venkovní použití 2 Řada MIC 550 Nastavení standardu pro sledování Atraktivní, kompaktní provedení pro nenápadné začlenění do prostředí sledování Robustní konstrukce

Více

Stropní systémy pro vytápění a chlazení Komfortní a energeticky úsporné. Vytápění Chlazení Čerstvý vzduch Čistý vzduch

Stropní systémy pro vytápění a chlazení Komfortní a energeticky úsporné. Vytápění Chlazení Čerstvý vzduch Čistý vzduch Stropní systémy pro vytápění a chlazení Komfortní a energeticky úsporné Vytápění Chlazení Čerstvý vzduch Čistý vzduch Zehnder vše pro komfortní, zdravé a energeticky úsporné vnitřní klima Vytápění, chlazení,

Více

Kamera v PIR detektoru HD028 Uživatelský návod

Kamera v PIR detektoru HD028 Uživatelský návod Kamera v PIR detektoru HD028 Uživatelský návod Strana 1 Bezpečnostní instrukce Před použitím produktu si prosím přečtěte tento návod. Toto zařízení je řízeno mikroprocesorem. V případě nestandardní funkce

Více

Rádiové dálkové ovládání posunovacích lokomotiv OPL 99.A

Rádiové dálkové ovládání posunovacích lokomotiv OPL 99.A Michal Hušek, Alois Kotrba Rádiové dálkové ovládání posunovacích lokomotiv OPL 99.A Klíčová slova: dálkové ovládání, OPL-99.A, bezdrátové řízení. 1. Úvod Od 1. července 2001 je možné vidět v maloměřické

Více

your global specialist Mazací systémy pro jednobodové a vícebodové mazání.

your global specialist Mazací systémy pro jednobodové a vícebodové mazání. your global specialist Mazací systémy pro jednobodové a vícebodové mazání. Správné mazivo ve správný čas na správném místě Automatické dávkování - Vaše výhody ve zkratce Pro každou aplikaci odpovídající

Více

ETX 513/515. Elektrický vysokozdvižný vozík pro třístranné zakládání s bočně sedícím řidičem (1.200/1.250/1.500 kg)

ETX 513/515. Elektrický vysokozdvižný vozík pro třístranné zakládání s bočně sedícím řidičem (1.200/1.250/1.500 kg) Až dvě směny bez nutnosti výměny baterie díky rekuperaci a efektivnímu energetickému managementu Moduly pro procesní integraci: Technika RFID, redundantní měření výšky zdvihu a dráhy pojezdu, logistické

Více

Easy Series. Uživatelská příručka. Ústředna EZS

Easy Series. Uživatelská příručka. Ústředna EZS Easy Series CZ Uživatelská příručka Ústředna EZS Easy Series Uživatelská příručka Použití klávesnice Použití klávesnice Stavy displeje Displej Popis Systém je deaktivován. Nebyly zaznamenány žádné poplachy

Více

ZASTOUPENÍ VE VÍCE NEŽ 50.ZEMÍCH

ZASTOUPENÍ VE VÍCE NEŽ 50.ZEMÍCH STEAM HUMIDIFICATION Nordmann Engineering Ltd. Talstrasse 35-37 8808 Pfäffikon, Switzerland Phone +41 55 416 66 06, Fax +41 55 416 62 46 info@nordmann-engineering.com www.nordmann-engineering.com 0000000

Více

AUTOMATICKÁ REGULACE HOŘENÍ PRO KRBY A KAMNA

AUTOMATICKÁ REGULACE HOŘENÍ PRO KRBY A KAMNA Inteligente Wärmeregelung Inteligent Regulation of Burning AUTOMATICKÁ REGULACE HOŘENÍ PRO KRBY A KAMNA 2015/2016 Obsah: O regulaci hoření 1 Základní zapojení 2 Automatická regulace hoření Reg010 3 Automatická

Více

Ultrazvukový detektor úniku plynu GM. Jak rychle váš systém detekce plynu detekuje úniky? Protože každý život má smysl...

Ultrazvukový detektor úniku plynu GM. Jak rychle váš systém detekce plynu detekuje úniky? Protože každý život má smysl... Ultrazvukový detektor úniku plynu GM Detekce úniku plynu rychlostí zvuku Jak rychle váš systém detekce plynu detekuje úniky? Protože každý život má smysl... Výhoda ultrazvuku Technologie, jako jsou katalytické

Více

Ústředna EZS Easy Series. Referenční příručka

Ústředna EZS Easy Series. Referenční příručka Ústředna EZS Easy Series Referenční příručka Obsah 3 1. Základní informace 2. Přehled systému 5 2.1 Klávesnice Easy Series 6 Stavy displeje Easy Series: 7 2.2 Ústředna a zařízení 10 2.3 Bezdrátová zařízení

Více

Hospodárnost a hygiena ve velkém formátu

Hospodárnost a hygiena ve velkém formátu Myčky s automatickým posuvem košů a pásové myčky pro hotely a gastronomické provozy Série MT Winterhalter Hospodárnost a hygiena ve velkém formátu Řešení mytí nádobí v profesionálních kuchyních Winterhalter

Více

Akreditovaný rekvalifikační kurz Technik bezpečnostních systémů

Akreditovaný rekvalifikační kurz Technik bezpečnostních systémů Akreditovaný rekvalifikační kurz Technik bezpečnostních systémů www.orsec.cz orsec@orsec.cz Akreditovaný rekvalifikační kurz Technik bezpečnostních systémů xxxx -2006 xxxx Montáž EZS / Ing.Jan Klügl Tato

Více

Bezdrátový srážkoměr RGR122

Bezdrátový srážkoměr RGR122 Bezdrátový srážkoměr RGR122 Obj.č. : 640277 Návod k použití Úvod Děkujeme Vám za koupi bezdrátového srážkoměru RGR122. Tento přístroj disponuje následujícímu funkcemi: - měří denní množství a celkové množství

Více

VERIA-8102BT - Solární, bezdrátový / kabelový - kombinovaný detektor pohybu

VERIA-8102BT - Solární, bezdrátový / kabelový - kombinovaný detektor pohybu VERIA-8102BT - Solární, bezdrátový / kabelový - kombinovaný detektor pohybu Kombinovaný detektor pohybu - 2x duální PIR element + 2 kanálový MW modul Uživatelský manuál VERIA - 8102BT je prakticky nejvyspělejší

Více

Manuál k solárním modulům Solar-2, Solar-10 V1.4

Manuál k solárním modulům Solar-2, Solar-10 V1.4 Manuál k solárním modulům Solar-2, Solar-10 V1.4 ÚVOD Tento návod obsahuje informace o instalaci a bezpečnosti, se kterými byste se měli seznámit před tím, než začnete fotovoltaický modul používat. Distributor

Více

Obj. č.: 57 43 70 NÁVOD K OBSLUZE. Verze 07/05

Obj. č.: 57 43 70 NÁVOD K OBSLUZE. Verze 07/05 NÁVOD K OBSLUZE Verze 07/05 Obj. č.: 57 43 70 Tuto solární svítilnu můžete použít i na místech, kam nedopadá ve dne přímé sluneční záření. Olověný akumulátor této svítilny můžete nabíjet pomocí přiloženého

Více

EWS3 BEZDRÁTOVÁ VNITŘNÍ SIRÉNA

EWS3 BEZDRÁTOVÁ VNITŘNÍ SIRÉNA EWS3 BEZDRÁTOVÁ VNITŘNÍ SIRÉNA Uživatelský a instalační manuál v1.0 Kompatibilita: ESIM364 v02.06.09 a vyšší. EPIR2 v01.01.12 a vyšší + EPIR3 všechny verze. ESIM264 v7.14.07 a vyšší. Základní vlastnosti:

Více

Systém veřejného ozvučení Plena Easy Line Snadná obsluha a ovládání systému

Systém veřejného ozvučení Plena Easy Line Snadná obsluha a ovládání systému Systém veřejného ozvučení Plena Easy Line Snadná obsluha a ovládání systému 2 Systém veřejného ozvučení Plena Easy Line Skutečná cesta ke kvalitnímu veřejnému ozvučení Snadné používání díky označení zón

Více

VERIA - 9505 - Bezdrátový detektor tříštění skla

VERIA - 9505 - Bezdrátový detektor tříštění skla VERIA - 9505 - Bezdrátový detektor tříštění skla VERIA - 9505 - Bezdrátový audio detektor pro PZTS Uživatelský manuál VERIA - 9505 slouží k detekci rozbití prosklených ploch, které tvoří obvodovou ochranu

Více

# 09 VZ vozík. Eda Sobotík. PTZ kamera. obr. 1 - Pùdorysná dispozice detekce pøítomnosti a rizikových stavù osob on-line v prùmyslové hale

# 09 VZ vozík. Eda Sobotík. PTZ kamera. obr. 1 - Pùdorysná dispozice detekce pøítomnosti a rizikových stavù osob on-line v prùmyslové hale copyright 2013 Merya RTLS Merya RTLS je bezdrátový systém pro monitorování osob pracuj?c?ch na rizikových pracovišt?ch pomoc?inteligentn?ch RFID tagù a detektorù. Osobní tagy mají zabudované senzory pro

Více

Řezání stěn Stěnové pily

Řezání stěn Stěnové pily Řezání stěn Stěnové pily Přehled použití 10 Přehled 11 Přehled výhod 14 Stěnové pily Husqvarna 16 Zdroje Husqvarna 26 Technické vlastnosti stěnových pil 34 Technické vlastnosti zdrojů 34 Diamantové nástroje

Více

Měření energií. Domovní vodoměry

Měření energií. Domovní vodoměry Měření energií Domovní vodoměry Vícevtokové mokroběžné vodoměry Vícevtokové suchoběžné vodoměry Vícevtokové částečně suchoběžné vodoměry s ochranou válečků Kapslové vodoměry Výrobní program: ZENNER International

Více

Centrála M-Bus. Siemens Building Technologies Divize Landis & Staefa

Centrála M-Bus. Siemens Building Technologies Divize Landis & Staefa Prov. Bild Centrála M-Bus OZW Centrála M-Bus OZW slouží k dálkovému odečtu, obsluze a sledování M-Bus zařízení s maximálně měřiči spotřeb nebo regulátory s rozhraním M-Bus podle normy EN-. Použití Centrála

Více

Návod k Z-Wave detektoru a snímači AEOTEC MultiSensor

Návod k Z-Wave detektoru a snímači AEOTEC MultiSensor Návod k Z-Wave detektoru a snímači AEOTEC MultiSensor PARAMETRY: PIR detektor pohybu, snímač vlhkosti, teploty a jasu Napájení 4x AAA baterie, nebo 5V přes mini USB z externího zdroje (není součástí dodávky)

Více

PMD2P. Analogový bezdrátový PIR detektor pohybu s imunitou vůči zvířatům do 18kg. Instalační návod

PMD2P. Analogový bezdrátový PIR detektor pohybu s imunitou vůči zvířatům do 18kg. Instalační návod PMD2P Analogový bezdrátový PIR detektor pohybu s imunitou vůči zvířatům do 18kg Instalační návod Obsah 1 Popis...3 2 Instalace...3 3 Dvojitý ochranný mechanismus - zeď a kryt...3 4 Napájení bezdrátového

Více

DETEKTORY AMC. v3.0. Manuál SMILE 19 MOUSE 02 SOUTDOOR MOUSE GS

DETEKTORY AMC. v3.0. Manuál SMILE 19 MOUSE 02 SOUTDOOR MOUSE GS AMC manuál DETEKTORY AMC v3.0 Manuál SMILE 19 MOUSE 02 SOUTDOOR SS14 MOUSE GS VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 625 technická linka 777 55 77 02 (pracovní doba 7:30 16:00,

Více

Sada bezdrátového alarmu MA. Obj. č.: 75 21 68. Rozsah dodávky. Instalace

Sada bezdrátového alarmu MA. Obj. č.: 75 21 68. Rozsah dodávky. Instalace Rozsah dodávky Centrála 2-zónového poplašného systému 2 x šroub 2 x EOL rezistor 10 kω Návod k obsluze Sada bezdrátového alarmu MA Instalace V průběhu instalace se ubezpečte, že centrála poplašného systému

Více

TX4. Dálkové ovládání. Instalační instrukce a upozornění. Verze 2.0 9/08. Česky

TX4. Dálkové ovládání. Instalační instrukce a upozornění. Verze 2.0 9/08. Česky TX4 Dálkové ovládání Česky Instalační instrukce a upozornění Verze 2.0 9/08 Informace Reprodukce tohoto manuálu je povolena pouze v celém rozsahu a bez jakýchkoliv změn. Překlad do jiného jazyka, byť i

Více

Dálkově ovládáný autoalarm K3512

Dálkově ovládáný autoalarm K3512 Dálkově ovládáný autoalarm K3512 Tento výkonný autoalarm je schopen spojit se a spolupracovat s velkým množstvím senzorů. Navíc dálkové ovládání (infračervené pro K3215) umožňuje, aby byl centrální systém

Více

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 34 11 61

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 34 11 61 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 34 11 61 Toto stolní rádio je vybaveno 2 vlnovými rozsahy VKV ( FM = velmi krátké vlny) a SV ( MW = střední vlny), budíkem (alarmem) s funkcí opakovaného buzení a ručním otočným

Více

Vibrační pěchy Originál. Od vynálezce a lídra na světovém trhu

Vibrační pěchy Originál. Od vynálezce a lídra na světovém trhu TECHNICKÉ ÚDAJE BS 65-V Délka x šířka x výška mm 673 x 343 x 965 Přepravní rozměry (d x š x v) mm 690 x 380 x 990 Velikost hutnicího nástavce (š x d) mm 280 x 336 Provozní hmotnost kg 68 Přepravní hmotnost

Více