METODICKÝ PLÁN PRO SOUTĚŽ SOLLERTIA

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "METODICKÝ PLÁN PRO SOUTĚŽ SOLLERTIA"

Transkript

1 METODICKÝ PLÁN PRO SOUTĚŽ SOLLERTIA

2 PRAVIDLA PRO UDĚLOVÁNÍ ČESTNÉHO TITULU SOLLERTIA NEJLEPŠÍM ŽÁKŮM OBORŮ VZDĚLÁNÍ S VÝUČNÍM LISTEM A MATURITOU V HLAVNÍM MĚSTĚ PRAZE

3 1. Vyhlašovatel 1.1. Vyhlašovatelem čestného titulu SOLLERTIA (dále jen Titul) je Hlavní město Praha (dále jen HMP), jehož oficiálním zástupcem ve všech těchto záležitostech je člen Rady HMP zodpovědný za školství, vzdělávání a volný čas Garantem správnosti (tj. zejména validity a relevance metod a kritérií) posuzování profesní připravenosti žáků oborů vzdělání s výučním listem (dále jen učňů, dále jen učebních oborů) je Hospodářská komora HMP (dále jen HKP) Průběh všech součástí vyhlašování a udělování Titulu řídí řídící výbor, jmenovaný oficiálním zástupcem HMP (viz čl. 1.1) Členy řídícího výboru jsou: oficiální zástupce vyhlašovatele HMP ředitel odboru školství mládeže a tělovýchovy Magistrátu HMP pracovník odboru školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu HMP zodpovědný za organizaci udělování Titulu a akcí s tím spojených předseda představenstva HKP ředitel některé střední školy vyučující učební obory případně další osoby Výbor je zejména oprávněn stanovovat, měnit, doplňovat a zveřejňovat Pravidla pro udělování Titulu (dále jen Pravidla) řídit průběh vyhlašování, hodnocení a předávání Titulu podle těchto Pravidel a případně rozhodovat o výkladu Pravidel v mimořádných nebo v Pravidlech explicitně neuvedených případech Sídlo výboru je v Praze 1, Jungmannově ulici 35/29, v sekretariátu odboru školství mládeže a tělovýchovy Magistrátu HMP. 2. Poslání a cíl udělování Titulu 2.1. Hlavním posláním a cílem udělování Titulu je popularizovat mezi širokými vrstvami veřejností a zejména mezi žáky druhého stupně základních škol a jejich rodiči učební obory a obory s maturitou s nimi spojené řemeslné profese jednotlivé osobnosti z řad učňů, kteří dosahují mimořádné úrovně v přípravě na povolání další osoby spojené s udělováním Titulu Titul je udělován každoročně jednotlivci, který je v den vyhlášení záměru udělovat Titul žákem učebního oboru na některé střední škole, která působí na území HMP, po 3. kole (viz dále v Pravidlech) nositelem nejvyššího bodového hodnocení podle metodiky uvedené dále.

4 2.3. Dalším sledovaným cílem je propagovat vyhlašovatele a partnery, kteří udělování Titulu podporují. 3. Vnější atributy Titulu 3.1. Oficiálním názvem Titulu je: SOLLERTIA čestné uznání hlavního města Prahy nejlepší/-mu žáku/žákyni oborů vzdělání s výučním listem a maturitou. V běžné používání je možné použít jen zkráceného názvu SOLLERTIA Při udělování titulu nejlepším žákům v jednotlivých oborech se používá slovní spojení SOLLERTIA čestné uznání nejlepší/-mu žáku/žákyni v oboru (např. kuchařském), a 3.3. Ve všech uvedených případech se za názvem SOLLERTIA uvádí rok, ve kterém byl Titul udělen, ve tvaru RRRR Znakem Titulu je jeho logo: << obrázek >> 3.5. Logo tvoří (tzv. blason loga podle heraldických pravidel) 3.6. Vnějšími znaky držitele Titulu jsou (dále jen trofeje) Držiteli/-ům Titulu přísluší osvědčení o jeho udělení. S udělením Titulu může být spojena i věcná nebo finanční odměna Udělení Titulu je provedeno slavnostním způsobem. 4. Zveřejnění záměru na udělení Titul 4.1. Záměr udělovat Titul zveřejňuje řídící výbor zpravidla na začátku druhého pololetí příslušného školního roku Záměr je zveřejněn okamžikem oznámení na webovém portále ŘEMESLO ŽIJE! Současně jsou stejným způsobem zveřejněna aktuální Pravidla Zveřejnění záměru je rovněž oznámeno veřejnosti prostřednictvím médií. 5. Průběh hodnocení kandidátů na udělení Titulu 5.1. Hodnocení kandidátů na udělení Titulu probíhá ve třech kolech První kolo začíná dnem zveřejnění záměru 5.3. Druhé kolo začíná další měsíc příslušného roku a musí být ukončeno na konci třetího úplného týdne daného měsíce témž roce Třetí kolo se musí uskutečnit do konce prvního úplného týdne dalšího měsíce příslušného roku. 6. První kolo hodnocení 6.1. První kolo je kolem nominačním Právo nominovat kandidáta na udělení Titulu mají spolužáci v rámci skupiny odborného výcviku, a to výhradně ze svého středu Nominace probíhá prostřednictvím dotazníků (viz dále), které vyplňují členové skupiny odborného výcviku v jednotném čase stanoveném ředitelem příslušné střední školy.

5 6.4. Účast na hodnocení je dobrovolná, nikdo nemůže být k hodnocení žádným způsobem donucen. Neúčast na hodnocení není pak důvodem k vyřazení žáka z hodnocení u ostatních spolužáků. Zahrnutí vlastní osoby do svého hodnocení není zakázáno, ale je považováno za neetické Podkladem pro hodnocení je jednotný dotazník, který mapuje názory žáků na úroveň profesní připravenosti spolužáků. Dotazník musí být schválený řídícím výborem a musí být včas rozeslaný všem školám Každý žák vyplňuje dotazník tak, že do příslušné matice vepíše jména a příjmení těch spolužáků, kteří splňují nejvíce kritérium obsažené v příslušné otázce. Může uvést jednoho nebo dva nebo maximálně tři spolužáky, vždy v pořadí od nejlepšího Celkové vyhodnocení 1. kola provedou žáci dané skupiny odborného výcviku způsobem, který si sami stanoví. Tento způsob může být proto odlišný v každé skupině odborného výcviku, vždy však musí být domluven předem Výsledkem hodnocení prvního kola musí být jednoznačný výrok, který z žáků je nejlepší žák dané skupiny odborného výcviku a který je tak nominován k postupu do druhého kola V případě rovnosti hlasů u dvou a více kandidátů na první místo rozhoduje dodatečné hlasování a v případě, že ani tak nemůže být jednoznačně určen vítěz, rozhoduje los Učitel odborného výcviku je přítomen hodnocení prvního kola, nesmí do něj ale zasahovat ani jej ovlivňovat. Plní však roli rozhodčího pro případné spory O průběhu a výsledcích hodnocení 1. kola ve skupině odborného výcviku musí být vyhotoven protokol podle vzoru, uvedeného v příloze těchto Pravidel, a tento protokol musí být do 48 hodin oficiálně předán pověřenému členu vedení školy V protokolu musí být jednoznačně uvedeno, kdo byl na základě hodnocení nominován jako nejlepší žák či skupina žáků ze skupiny odborného výcviku do druhého kola, že tyto žáci nominaci přijímá a že se zavazuje zúčastnit se dalšího, resp. dalších kol. Musí být připojeny podpisy všech hodnotících i učitele odborného výcviku. 7. Druhé kolo hodnocení 7.1. Smyslem 2. kola hodnocení je vybrat mezi žáky nominovanými v kole prvním nejlepší žáky příslušného oboru na dané škole a nominovat je do třetího, finálového kola Hodnotiteli ve druhém kole jsou: vedoucí učitel odborného výcviku ostatní učitelé odborného výcviku daného oboru a učitelé rozhodujících odborných předmětů (zpravidla technologie a materiály nebo zbožíznalství) pro daný obor O složení skupiny hodnotitelů 2. kola rozhoduje ředitel příslušné střední školy. 1 Pro školní rok 2009/2010 jsou řídícím výborem schváleny tyto otázky: Kdo ze spolužáků z Vaší skupiny odborného výcviku prokazuje nejlepší zručnost při výkonu zvoleného řemesla? Kdo z nich má nejlepší odborné znalosti o zvoleném řemesle? Kdo z nich dokáže nejlépe při práci tvůrčím způsobem přemýšlet? Kdo z nich projevuje při praktických činnostech největší samostatnost? Kdo z nich je při tom nejvíce schopen dodržovat zásady týmové spolupráce?

6 7.4. Hodnotitelé provádějí hodnocení na zvláštním společném zasedání, na kterém sestavují pořadí žáků, nominovaných z kola prvního Celkové hodnocení druhého kola provedou hodnotitelé tak, aby z něho jednoznačně vyplynulo, který z nominovaných je vyhodnocen jako nejlepší a postupuje tak jako zástupce svého oboru za svou školu do kola třetího Výsledky druhého kola jsou protokolovány na formuláři, který je přílohou těchto Pravidel. V protokolu musí být jednoznačně uvedeno, kdo je nominován do kola třetího a součástí musí být také jeho souhlas s nominací a závazek účasti ve třetím kole. 8. Třetí (finálové) kolo hodnocení 8.1. Třetí kolo hodnocení je kolo finálové. V tomto kole žáci nominovaní za jednotlivé školy prakticky prokazují dosaženou úroveň profesní připravenosti ve svých oborech Hodnocení třetího kola provádí skupina odborníků jmenovaná HKP a nazývaná Profesní akademie (např. kuchařského) řemesla (dále jen Akademie) Členové Akademie se nazývají akademiky Skupina akademiků je vždy tříčlenná Úkolem akademiků je stanovit předem tři finálové úkoly a kvalitativní i kvantitativní ukazatele a kritéria pro jejich vyhodnocení, jejichž absolvování je s to identifikovat míru profesní připravenosti účastníků třetího kola a umožnit rozhodnutí o držiteli Titulu pro daný obor, potažmo o držiteli absolutního Titulu Současně akademici stanoví požadavky na technické zázemí, pomůcky, suroviny, materiál a na vytvoření dalších podmínek tak, aby účastníci třetího kola mohli zadaný úkol plnit v optimálním prostředí V čas a na místě stanoveném řídícím výborem jako místo konání třetího kola pro daný obor je vylosován jeden ze tří finálových úkolů a účastníci nominovaní do třetího kola jej samostatně plní při dodržení všech předepsaných postupů a pravidel. Musí být předem seznámeni s kritérii a ukazateli, podle nichž bude úkol hodnocen Spolu s učni plní stejný úkol i vyzyvatel. Podrobuje se přitom stejnému způsobu sledování a hodnocení jako soutěžící účastníci Akademici, kteří jsou členy hodnotící komise, hodnotí předem stanoveným způsobem výkony soutěžících i vyzyvatele. Výsledkem hodnocení je výrok, nakolik soutěžící nebo vyzyvatel splnili všechna stanovená kritéria, případně o kolik procent se odchýlili od optimálního provedení. Tento výrok uvedený v procentech se nazývá skóre Vítězem třetího finálového kola se stává soutěžící, který dosáhl nejlepšího skóre. 9. Udělování čestného titulu SOLLERTIA 9.1. Titul SOLLERTIA v oboru (např. kuchařském) bude vítězi třetího finálového kola udělen tehdy a jen tehdy, dosáhlo-li jeho skóre alespoň ze tří čtvrtin skóre vyzyvatele. V opačném případě nemůže být Titul v daném oboru udělen Absolutní titul SOLLERTIA pro nejlepšího žáka/žáků hlavního města Prahy bude udělen tomu účastníku třetího finálového kola, který splnil podmínku stanovenou

7 v čl těchto Pravidel a jehož skóre má největší podíl vůči skóre příslušného vyzyvatele ze všech účastníků třetího finálového kola Absolutní titul SOLLERTIA pro nejlepšího žáka hlavního města Prahy může být udělen také každému účastníku třetího finálového kola, který dosáhl lepšího skóre než vyzyvatel. 10. Závěrečná ustanovení Měnit a doplňovat tato Pravidla může výhradně řídící výbor se souhlasem oficiálního zástupce vyhlašovatele. V Praze, dne

8 PEDAGOGICKÝ PLÁN SOLLERTIA ÚDAJE O ŠKOLÁCH (Účastnící se soutěže) Pořádající škola: Zastoupené obory: Střední průmyslová škola dopravní, a.s. Aranžér Adresa školy: Plzeňská 298/217a, Praha 5 Motol Statutární zástupce: Ing. František Novotný Funkce: ředitel školy novotny@spsdopravni.cz Kontakt: Kontaktní osoba: Mgr. Michaela Franková Funkce: vedoucí oddělení náboru, rekvalifikací a dalšího vzdělávání frankova@spsdopravni.cz Mobil: Participující škola: Zastoupené obory: SOU gastronomie a podnikání Aranžér Adresa školy: Za Černým mostem 3/362, Praha Statutární zástupce: Ing. Zdeňka Matoušová Funkce: ředitelka školy sougastropraha9@seznam.cz Kontakt: Kontaktní osoba: Bc. Lucie Chalupová Funkce: učitelka OV Mobil: Participující škola: Zastoupené obory: Střední škola managementu a služeb a Základní škola, s.r.o. Aranžér Adresa školy: Schulhoffova 844, Praha

9 Statutární zástupce: Ing. Tamara Krčmářová Funkce: ředitelka školy Kontakt: Kontaktní osoba: Andrea Raffiusová Funkce: učitelka OV Mobil: STRUKTURA SOUTĚŽE Obory ve, kterých bude soutěž probíhat: cukrář aranžér kosmetička florista stavitelství 1. PŘÍPRAVA SOUTĚŽE: Organizátoři ze Střední průmyslové školy dopravní, a.s. (Mgr. Michaela Franková, Dana Peclová) nejprve písemně oslovili střední školy, které vyučují obor Aranžér; a na základě jejich zpětného písemného potvrzení zájmu o účast v soutěži se uskutečnila přípravná schůzka, ze které byl vyhotoven zápis. Na schůzce byly upřesněny podmínky organizace soutěže (harmonogram, hodnocení, soutěžní témata, nominace na členy hodnotitelské komise, bližší specifikace k požadavkům na materiál k přípravě a k samotné soutěži). Zúčastnění si mohli prohlédnout prostory, ve kterých bude probíhat finále soutěže a navrhli požadavky na prostorové zajištění (zajištění šaten a zázemí pro soutěžící, komisi atp.). Všichni spolupracují na přípravě soutěže průběžně a komunikují telefonicky nebo y. Školní kolektivy přihlášených škol se nejprve v průběhu 20 výukových hodin budou společně, s využitím zajištěného materiálu, připravovat na níže uvedená soutěžní témata ve vlastních prostorách školních dílen. Při přípravě ve výuce budou žáci pracovat s vlastním vybavením školy (stroje a zařízení); materiál k přípravě bude/byl dodán na základě společné objednávky. Školy následně nominují 3 žáky + 1 náhradníka do soutěžního týmu - skupiny. Učitel OV, který povede výše uvedenou přípravu žáků, je seznámí s pravidly soutěže, s hodnotícími kritérii a průběhem soutěže. S těmito informacemi budou žáci seznámeni samozřejmě i před zahájením finále soutěže. Nominované (jmenovitě) potvrdí pedagogové školy a jejich jména zašlou do organizátorům finále soutěže (SPŠD, a.s.). V průběhu přípravy na soutěž vedou přihlášené školy povinnou dokumentaci, kterou odevzdají před konáním soutěže, nejpozději v den soutěže zadavateli (HKP Ing. Kafková). Z průběhu přípravy bude průběžně pořizována fotodokumentace (cca 30 fotografií), která bude předána na CD. 2. TECHNICKÉ POŽADAVKY: Tabulka obsahuje přehled předpokládaného materiálu na realizaci a přípravu soutěže : název vzorníků Název zboží Fixy Gelové fixy

10 Pásky lepidla vyřezávací šablony Papíry, kartony centropen černý centropen černý centropen černý centropen černý kaligrafické centropen centropen gold 2670 centropen gold 2690 centropen silver 2670 centropen silver 2690 lepenka oboustranná očištovací lepenka lepící,balící,transparentní lepenka oboustranná lepenka ve strojku Herkules na dřevo Herkules tuhý filc skreativní sada, mix barev Mosguma kreativní sada, mix barev šablona vánoční strom šablona hvězdy šablona kruhy šablona jmenovky embosovací kapsa, mix tři druhy šablona srdce Carisus Transluter clear Carisus Transluter gold Carisus Transluter pearl Carisus Transluter 80 Conqueron wove 81 Conqueron wove 35 Conqueron wove 36 Conqueron wove 55 Conqueron wove 27 Conqueron wove 67 Conqueron wove 37 Conqueron wove 77 Ebony černá Ebony černá Carisus Transluter 28 Carisus Transluter 29

11 Savanna rašta Tidelbo 27 Savanna rašta Bobinga 28 Savanna rašta Limba Metalické Perl Fuslier 21 Fuslier Pearl Fuslier 18 Fuslier 22 Fuslier 83 Fuslier 85 Cedar O Pragon 0 Pragon 82 Funlier 35 Funlier 72 Drátek vázací barevný Organza s leskem 35 cm Organza se zlatem Organza s leskem 35 cm Role nepravidelná organza lesk Svíčka adventní vyšší metal 45 Drát hliník plochý ANG 2mm Drát měděný 10m barevný Stuha kaberetka 10Y Špendlíky 103 FE nikl 0,5 kg Drátek vázací barevný Drát zelený na špulce 0,65 mm Stuha kabaretka 10Y Stuha KA brokátová 25 mm/25 m Stuha atlas 5mm/20 puntíky Hvězdičky v sáčku Girlanda hvězda sisal 8x/180 cm Oraganza s leskem 35cm Hvězda drát nová 7,5cm x 36 Koule 4cm 12 ks tuba Koule 3cm 12 ks tuba Zvonek zlatý V 20 ks sáček Girlanda světelná 1,5 m, na tužkové baterie Girlanda hvězdy drátek 5cm x 100

12 Třpytky hvězdičky drobounké Stuha 6cm 10 m s okrajem Stuha 6cm 10 m s okrajem Stuha 6cm 10 m zlato Stuha 6cm 10 m lesk vzor Svíčka adventní 60x40 Stuha KA brokátová 25 mm/25 m Stuha KA acetát zlatá kraj 25 mm/25 m Girlanda stromek + třpyt 8cm / 8ks Stuha síťová 10cm / 10m Stuha taftová 1cm kostka 10 m Stuha taftová 2,5 cm 10m ze zlata Dřevo sáček různé tvary Dřevo sáček různé tvary Věnec sláma hladký 20cm x 4 cm Věnec sláma 25/5cm Věnec sláma 30/5cm Věnec bílý ratan př. Př. 35 Věnec pletivo bílý 25cm Věnec bílý př. Př. 30 Závěs kruh ratan vypouklý 20cm Věnec proutky kontrukce vět. Obal bělený hnědý ratan 16 Skořice 15cm v bal 0,25 kg Jablka plátky red bal 1 kg Pomeranč plátky orange bal 1 kg lata bal 4cm natur/steam B/10 lata bal 4cm browne lata bal 10cm natur lata bal 6cm gold lata bal 6cm silver lata bal 3cm silver lata bal 3cm gold cane spring big gold B/10 ks cane spring big silver B/10 ks cane cone mini silver B/20 ks cane cone mini gold B/20 ks palm spear mini silver palm spear mini gold

13 Ostatní makovice silver Hvězda 4cm gold B/8 Hvězda 4cm bronz B/8 Koule sklo 3cm brown/cream/bronz, B/18 Koule sklo 3cm brown/perleť, B/18 Koule sklo 3cm mix azuro B/18 Girlanda perličky white 130cm B/5 Mitsumata cm bleached B/10 Coco medium bleached Wild lily loose lakované natur Pradeep heads loose natur bal. Pente onca natur B/15 Jhinga loose natur Bean twisted natur bal Kuchila loose natur B/30 Rosa tefe natur Pereiro pintado natur bal Palma real medium natur Jack fruit loose natur B/5 ks Sprej metal silver 400 ml Sprej se třpytkami bronz 400 ml Sprej metal gold 400 ml Koule na sušené 14 cm Stuha lněná red 40 mm x 10m Stuha kostka 40mm x 20m green/red Stuha star 40mm/20m, coffee Pletivo hobby šestiboké, zelené Vázací drát zelený, špulka Textilie bílá, ubrusovina 3. FINÁLNÍ KOLO: Doba trvání: Školní kola a příprava na soutěž (20 výukových hodin) listopad 2015 Nominace soutěžících (nahlášení soutěžících organizátorům) 4. prosince 2015 Finále soutěže 8. prosince 2015 ČASOVÝ HARMONOGRAM SOUTĚŽE Sollertia Aranžér :00 8:30 Registrace soutěžních týmů 8:30 8:45 Zahájení soutěže 8:45 12:30 I. blok (výroba dekorace, montáž dárkové tašky)

14 12:30 13:00 Přestávka (oběd, občerstvení) 13:00 15:30 II. Blok (dokončení výroby, montáže, závěrečná příprava prezentace výrobků) 15:30 15:50 Vyhodnocování komise 16:00 Vyhlášení výsledků soutěže Soutěžní úkoly: 1. Prostorová vánoční dekorace Výška 1,5 m, stabilní základ, kužel ze základu z drátěného pletiva. Všichni soutěžící budou mít na místě připravený 1 základ pro soutěž, 1 drátěný základ bude zapojeným školám dodán pro přípravu na soutěž spolu s materiálem. Použitý materiál větve jehličnanů, proutí, pedig, atd., stuhy různých rozměrů a materiálů, ozdoby, přírodniny, různé světelné doplňky. Barevnost: nespecifikována vlastní výběr soutěžících 2. dárková papírová taška, A4, základna na šířku Hloubka 10 cm Použitý materiál papír Barevnost: nespecifikována vlastní výběr soutěžících Toto téma bude dle dohody předpřipraveno v rámci 20 hodin přípravy ve formě střihu tašky, konečná montáž a dozdobení bude provedena soutěžícími na místě. 3. Vizitka aranžmá A4, papír (orientace papíru dle výběru soutěžících) Ručně vyhotovená vizitka aranžmá, která bude obsahovat název školy, jména soutěžících žáků, datum soutěže a název soutěže. Pro vyhotovení popisu leze využít fix i tuš. Ostatní není specifikováno. Na vizitce bude zachován spodní okraj, tzv. zápatí ve výšce 3,5 cm, do kterého bude následně umístěno dodatečným vlepením logo HKP, povinné logolinky, případně logo školy apod. Vizitka může být vyhotovena předem a do soutěže zařazena jako hotový výrobek. Hodnocení tohoto tématu proběhne samostatně, aby mohl být dán prostor anonymnímu hodnocení jednotlivých témat. Nominovaní do odborné poroty: jmenný seznam hodnotitelů v odborné, hodnotící komisy Jméno hodnotitele: Nominován za: Odborná způsobilost: Mgr. Dagmar Christovová KIKA Marie Graciasová Gabriela Susová Vyzyvatel: Jméno vyzyvatele: Nominován za obor: Odborné kompetence: Silvie Trávníčková Aranžér Výuční list v oboru Aranžér, navazující nástavbové studium oboru Propagace s maturitní zkouškou, 8 let odborné praxe

15 Soutěžící: pokud soutěží jako skupina označit všechny členy skupiny, aby bylo zřetelné, do které skupiny patří, řádky do tabulky je možné přidávat dle počtu soutěžících Za jednu školu soutěží jeden tříčlenný tým žáků oboru Aranžér. Jméno soutěžícího: Michaela Šimková Eliška Votavová Monika Matoušková Michaela Durasová Anna Holá Barbora Janečková Dominika Šmídová Irena Švarcová Karolína Zemanová Nominován za obor: Aranžér Aranžér Aranžér Aranžér Aranžér Aranžér Aranžér Aranžér Aranžér Nominován za školu: Střední průmyslová škola dopravní, a.s.; Praha 5 Střední průmyslová škola dopravní, a.s.; Praha 5 Střední průmyslová škola dopravní, a.s.; Praha 5 SOU gastronomie a podnikání, Praha 9 SOU gastronomie a podnikání, Praha 9 SOU gastronomie a podnikání, Praha 9 Střední škola managementu a služeb a Základní škola, s.r.o.; Praha 4 Střední škola managementu a služeb a Základní škola, s.r.o.; Praha 4 Střední škola managementu a služeb a Základní škola, s.r.o.; Praha 4 Nominován do skupiny: Skupina SPŠD Skupina SPŠD Skupina SPŠD Skupina SOU gastro Skupina SOU gastro Skupina SOU gastro Skupina SOU a SOŠ Skupina SOU a SOŠ Skupina SOU a SOŠ Hodnocení: Hodnotitel využije pro hodnocení jednotlivých témat (3 témata viz výše) bodové škály 1 10 podle níže uvedených kritérií, nejvýše může udělit pro jedno téma 40 bodů celkem. Každý soutěžní tým nebo vyzyvatel může získat nejvýše 120 bodů celkem. Součet bodů, které byly uděleny vyzyvateli, tvoří 100%. Soutěžící se mohou svým výsledkem co nejvíce přiblížit hodnocení vyzyvatele, případně jeho hodnocení překonat. Kritéria: řemeslné zpracování (max. 40b); čistota provedení (max. 40b); celkový dojem (max. 40b); dodržení zadaného tématu (rozměry, materiál), (max. 40b). Vyhlášení výsledků: Vyhlášení výsledků proběhne po finálovém kole. Slavnostní vyhlášení bude společné pro všechny obory soutěže Sollertia. 4. EVALUACE A DOKUMENTACE SOUTĚŽE SOLLERTIA: Evaluace žáků: Záznamové listy příprava soutěže 20 hodin, prezenční listina finálové kolo Evaluace odborné poroty: Prezenční listina finálové kolo

16 Evaluace vyzyvatelů: Prezenční listina finálové kolo Dokumentace soutěže: Fotodokumentace, prezenční listiny, evaluační dotazníky, zpětná vazba Zpracoval/-a: Datum: Podpis: Schválil/-a: Datum: Podpis:

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

59

60

61

62

63

64

65

66

67

68

69

70

71

72

73

74

75

76 PEDAGOGICKÝ PLÁN SOLLERTIA ÚDAJE O ŠKOLÁCH (Účastnící se soutěže) Pořádající škola: Zastoupené obory: Metropolitní odborná umělecká střední škola Praha 4 s.r.o. Kosmetické služby Adresa školy: Táborská 350/32, Praha 4 - Nusle Statutární zástupce: Mgr. František Šoltés Funkce: ředitel soltes@ssouk.cz Kontakt: Kontaktní osoba: PhDr. Jarmila Duffková Funkce: Učitelka odborných př. duffkova@ssouk.cz Mobil: Participující škola: Zastoupené obory: Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotnická škola Kosmetické služby Adresa školy: 5.května 51, Praha 4 Statutární zástupce: Funkce: Kontakt: Kontaktní osoba: Mgr. Monika Beránková Funkce: berankova.m@szs5kvetna.cz Mobil: Participující škola: SOU SLUŽEB NOVOVYSOČANSKÁ PRAHA 9 Zastoupené obory: Kosmetické služby Adresa školy: Novovysočanská 5, Praha 9

77 Statutární zástupce: Funkce: Kontakt: Kontaktní osoba: Bc. Michaela Mňuková Funkce: zástupce ředitele pro praktické vyučování Mobil: STRUKTURA SOUTĚŽE Obory ve, kterých bude soutěž probíhat: kosmetička 1. PŘÍPRAVA SOUTĚŽE: popis přípravy: organizátoři, prostory, příprava materiálu, příprava časového harmonogramu, vybavení, komunikace se školami Organizátor: Metropolitní odborná umělecká střední škola Praha 4 s.r.o. organizační tým: František Šoltés, Jarmila Duffková a Soňa Zajíčková, Soutěž bude probíhat v prostorách školy MOUSŠ, Táborská 350/32, Praha 4. K samotné soutěži bude přizpůsobená učebna č. 2. Komunikace se školami: telefonicky, pracovní schůzka a následná ová komunikace. 2. TECHNICKÉ POŽADAVKY: a. použité vybavení: Stoly, vizážistické židle, zrcadla b. použitý materiál : 1 Fixační pudr transparent light 2 Make-up cover 3 Make-up caviar long stay č Make-up caviar long stay č Make-up caviar long stay č Make-up base satin 30ml 3 7 Automatická tužka na oči, micro black eye 5 8 Linka na oči Precise Black eyeliner 5 9 Gelová oční linka, gel Black 4 10 Řasenka Vampire černá 4

78 11 Rozjasňující paletka 2 12 Tvářenka s rozjasňovačem č Tvářenka s rozjasňovačem č Tvářenka s rozjasňovačem č Rtěnka na rty Seduction č Rtěnka na rty Seduction č Rtěnka na rty Seduction č Rtěnka na rty Seduction č Rtěnka na rty Seduction č Rtěnka na rty Seduction č Rtěnka na rty Seduction č Konturovací tužka na rty č Konturovací tužka na rty č Konturovací tužka na rty č Konturovací tužka na rty č Briliantové lesky na rty č Briliantové lesky na rty č Briliantové lesky na rty č Briliantové lesky na rty č Briliantové lesky na rty č Briliantové lesky na rty č Briliantové lesky na rty č Bronzující paletka 3 34 Palety očních stínů po 24ks (7 typů) 8 (různé druhy) 35 Laky nail polish one cost 70 (všechny odstíny) 36 Paleta kamufláží FG15 4 Pomocný materiál - nespotřební 1 Sada štětců( 12ks) 2

79 2 Vizážistická židle AM WOOD černá 3 3. FINÁLNÍ KOLO: Doba trvání: časový harmonogram soutěže Časová organizace soutěže: 8:00 Zahájení soutěžního dne, losování tématu Příprava modelky (oblečení, vlasy možnost pomoci kadeřníka) 10:30 Zahájení soutěže Soutěž líčení 12:00 12:30 Prezentace práce před odbornou porotou 12:30 12:45 Beseda s vyzývatelkou 12:45 Vyhlášení výsledků a ukončení soutěže Soutěžní úkoly: výpis úkolů dle jednotlivých oborů, které budou součástí finálového kola použité postupy, techniky Podmínky soutěže: - co nejlépe ztvárnit zvolené téma dle předem připraveného vlastního návrhu - pokud chce soutěžící používat ozdoby, je povoleno ozdobit maximálně 25% obličeje - účes, kostým a nail art bude zhotoven v souladu se zvoleným tématem může být připraveno dopředu. Povinné prvky: - lepení řas na horní víčka - rty musí mít kontury. Je povoleno: - použití všech dostupných kosmetických přípravků dekorativní kosmetiky, barvy na obličej a tělo, třpytky, kamínky, aj. - úprava obočí, dekoltu a účesu, nail art před soutěží

80 - nazdobené nehtové typy technikou 2D nebo 3D mohou být nalepené předem - před zahájením soutěže může být nanesen pouze podkladový denní krém obličej modelky je zcela odlíčený. Je zakázáno: - používat obtisky a razítka na tělo ve stanovených 30%, ostatní partie ano - modelka nesmí mít permanentní make-up nebo piercing, permanentní prodloužení řas - odhalené intimní partie - v průběhu soutěže nesmí soutěžící komunikovat s okolím a do práce nesmí zasahovat cizí osoba - soutěžící neopustí své místo a do jeho práce nesmí zasahovat další osoba. Oděv modelky musí být po dobu líčení zakrytý pláštěnkou - Při nedodržení podmínek budou uděleny trestné body. Nominovaní do odborné poroty: Jméno hodnotitele: Nominován za: Odborná způsobilost: Magdalena Petrů MOUSŠ Praha 4 Vizážistka s akreditací Eva Malíková Ivana Ševčíková Vyzyvatel: Jméno vyzyvatele: Nominován za obor: Odborné kompetence: Cukrář Veronika Jankovská Aranžér Kosmetička Florista Kvalifikovaná kosmetička, specializace líčení (praxe v kosmetických salonech)

81 Stavitelství Soutěžící: Jméno soutěžícího: Kateřina Veverková Lucie Blatná Tereza Řeháková Nominován za obor: Kosmetické služby Kosmetické služby Kosmetické služby Nominován za školu: MOUSŠ Praha 4 s.r.o. Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotnická škola SOU SLUŽEB NOVOVYSOČANSKÁ PRAHA 9 Nominován do skupiny: Hodnocení: - technika zpracování základního make upu a korekce obličeje - detail očí (volba zvolených barevných odstínů, linka, přesnost, čistota - detail rtů (čistá souměrná kontura, rtěnka, lesk - originalita a náročnost zpracování úkolu - kreativita - dodržení zvoleného tématu dle návrhu - technika a čistota provedení práce dodržení povinných prvků - celkový dojem sladění účesu, kostýmu, líčení a nail artu dle typu modelky - dodržení čistoty pracovního místa (stolku). Vyhlášení výsledků: Vyhlášení výsledků po finálovém kole a slavnostní předání cen v rámci celkového předání pro všechny obory. 4. EVALUACE A DOKUMENTACE SOUTĚŽE SOLLERTIA:

82 Evaluace žáků: Prezenční listiny finálové kolo + příprava Evaluace odborné poroty: Prezenční listina finálové kolo Evaluace vyzyvatelů: Prezenční listina finálové kolo Dokumentace soutěže: Fotodokumentace, prezenční listiny, evaluační dotazníky, zpětná vazba Zpracoval/-a: Datum: Podpis: Schválil/-a: Datum: Podpis:

83 PEDAGOGICKÝ PLÁN SOLLERTIA ÚDAJE O ŠKOLÁCH (Účastnící se soutěže) Pořádající škola: Zastoupené obory: Střední zahradnická škola a Střední odborné učiliště, s.r.o H/01 Prodavač (zaměření na prodej květin) Adresa školy: Svatoslavova 4/333, Praha 4 Nusle Statutární zástupce: Dagmar Grauová Funkce: ředitelka grauda@seznam.cz Kontakt: Kontaktní osoba: Ing. Jiřina Neckářová, Ph.D. Funkce: učitelka neckarova.jirina@ .cz Mobil: Participující škola: Zastoupené obory: Soukromá SOŠ a SOU BEAN, s.r.o /M/01 Zahradnictví zaměření Floristika Adresa školy: Českobrodská 362/32a, Praha 9 Statutární zástupce: Ing. Yvona Šorejsová Funkce ředitelka sorejsova@bean.cz Kontakt: Kontaktní osoba: Ing. Jiřina Neckářová, Ph.D. Funkce: učitelka neckarova.jirina@ .cz Mobil:

84 Participující škola: SOU gastronomie a podnikání, p. o. Zastoupené obory: H/01 Prodavač (zaměření na prodej květin) Adresa školy: Za Černým mostem 3/ Praha 9 Statutární zástupce: Ing. Zdeňka Matoušová Funkce: Ředitelka školy SOUgastroPraha9@seznam.cz Kontakt: Kontaktní osoba: Bronislava Vykydalová Funkce: Zástupkyně ředitele SOUgastroPraha9@seznam.cz Mobil: STRUKTURA SOUTĚŽE Obory ve, kterých bude soutěž probíhat: florista 1. PŘÍPRAVA SOUTĚŽE: - oslovení partnerských škol - vypracování objednávek materiálu - vypracování harmonogramu přípravy a soutěže - 2. TECHNICKÉ POŽADAVKY: a. použité vybavení viz. rozpočet na materiál b. použitý materiál včetně cenových nákladů viz. rozpočet na materiál c. 20 hod. příprava (rozepsat) viz. rozpočet na materiál přípravě předchází školní kolo soutěže příprava je organizována v rámci praktického vyučování v rozsahu 5 x 4 hodiny 3. FINÁLNÍ KOLO: Doba trvání: zahájení soutěže disciplína (ukázka vyzývatelky, práce soutěžících, hodnocení komise) přestávka disciplína (ukázka vyzývatelky, práce soutěžících, hodnocení komise) přestávka vyhlášení pořadí Soutěžní úkoly: 1. disciplína zhotovení podzimního aranžmá k položení na stůl dle vzoru vyzývatelky 2. disciplína zhotovení podzimního aranžmá k zavěšení dle vzoru vyzývatelky

85 Nominovaní do odborné poroty: jmenný seznam hodnotitelů v odborné, hodnotící komisy Jméno hodnotitele: Nominován za: Odborná způsobilost: Ing. Kateřina Zatloukalová Ing. Květa Syslová Lenka Svobodová Střední zahradnická škola a Střední odborné učiliště, s.r.o. Střední zahradnická škola a Střední odborné učiliště, s.r.o. Soukromá SOŠ a SOU BEAN, s.r.o. Mistryně ČR ve floristice, majitelka květinářství Flowers Living Laická veřejnost Floristka, odborná praxe v květinářství, aranžování prostor, výloh, společenských akcí Vyzyvatel: vyzyvatelé za jednotlivé obory a jejich odborná kompetence Jméno vyzyvatele: Nominován za obor: Odborné kompetence: Hana Kadlecová Florista Přední česká floristka Vedoucí Floraservisu Soutěžící: pokud soutěží jako skupina označit všechny členy skupiny, aby bylo zřetelné, do které skupiny patří, řádky do tabulky je možné přidávat dle počtu soutěžících Jméno soutěžícího: Nominován za obor: Nominován za školu: Tereza Moudrá Floristika SOU gastronomie a podnikání Nominován do skupiny: Kristýna Váchová Floristika Soukromá SŠ a SOU BEAN Alena Bambousková Floristika SŠ Zahradnická Hodnocení: Splnění zadání Využití materiálu Technika provedení 10 bodů 10 bodů 30 bodů

86 Vyhlášení výsledků: vyhlášení pořadí od 3. místa předání cen 4. EVALUACE A DOKUMENTACE SOUTĚŽE SOLLERTIA: Evaluace žáků: Prezenční listiny finálové kolo a příprava Evaluace odborné poroty: Prezenční listiny finálové kolo Evaluace vyzyvatelů: Prezenční listiny finálové kolo Dokumentace soutěže: Fotodokumentace, prezenční listiny, zpětná vazba Zpracoval/-a: Dagmar Grauová Datum: 9. prosince 2015 Podpis: Schválil/-a: Datum: Podpis:

HARMONIE 2010 / 2011 v rámci výstavy Vzdělání a řemeslo 2010 29. 9. 2010

HARMONIE 2010 / 2011 v rámci výstavy Vzdělání a řemeslo 2010 29. 9. 2010 HARMONIE 2010 / 2011 v rámci výstavy Vzdělání a řemeslo 2010 29. 9. 2010 MISTROVSTVÍ REPUBLIKY MLADÝCH KADEŘNÍKŮ A KOSMETIČEK INFORMAČNÍ SERVIS Termín: 9. ročník 29. 9. 2010 Soutěž HARMONIE 2010 bude doprovodným

Více

HARMONIE 2012 v rámci výstavy Vzdělání a řemeslo 2012 23. 11. 2012

HARMONIE 2012 v rámci výstavy Vzdělání a řemeslo 2012 23. 11. 2012 MISTROVSTVÍ REPUBLIKY MLADÝCH KADEŘNÍKŮ A KOSMETIČEK HARMONIE 2012 v rámci výstavy Vzdělání a řemeslo 2012 23. 11. 2012 Účesová tvorba dámská kategorie Soutěžní téma: Live Ball Soutěž je určena pro studenty

Více

Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001

Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001 Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001 Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001 Adresa:

Více

Plán výchovně vzdělávací činnosti na školní rok 2015/2016

Plán výchovně vzdělávací činnosti na školní rok 2015/2016 Gymnázium bratří Čapků a První české soukromé střední odborné učiliště s.r.o. se sídlem Trhanovské náměstí 129/8, Praha 10, PSČ 102 00 IČ 25100289, DIČ CZ25100289, neplátce DPH, zápis v obchodním rejstříku

Více

SOUTĚŽNÍ PODMÍNKY. 16. ročníku mezinárodní soutěže středních škol. a středních odborných učilišť KALIBR CUP 2016

SOUTĚŽNÍ PODMÍNKY. 16. ročníku mezinárodní soutěže středních škol. a středních odborných učilišť KALIBR CUP 2016 SOUTĚŽNÍ PODMÍNKY 16. ročníku mezinárodní soutěže středních škol a středních odborných učilišť KALIBR CUP 2016 Téma: Extravagance přehlídkového mola Datum konání: Místo konání: Začátek soutěže: 11. února

Více

5. ROČNÍK SOUTĚŽE OTEVŘENÉ NAPŘÍČ KADEŘNICKÝM SVĚTEM INSPIRACE 2015 FINALISTÉ SOUTĚŽE: HELEBRANTOVÁ OVČÁČKOVÁ JANA JUNOVÁ ELIÁŠOVÁ

5. ROČNÍK SOUTĚŽE OTEVŘENÉ NAPŘÍČ KADEŘNICKÝM SVĚTEM INSPIRACE 2015 FINALISTÉ SOUTĚŽE: HELEBRANTOVÁ OVČÁČKOVÁ JANA JUNOVÁ ELIÁŠOVÁ 5. ROČNÍK SOUTĚŽE OTEVŘENÉ NAPŘÍČ KADEŘNICKÝM SVĚTEM INSPIRACE 2015 FINALISTÉ SOUTĚŽE: VĚRA SKRANKOVÁ ELIŠKA HANZLÍKOVÁ ZLATA HELEBRANTOVÁ LUCIE SVOBODOVÁ JITKA SVOBODOVÁ STĚPÁNKA OLIVERIUSOVÁ ELIŠKA SMRČINOVÁ

Více

Výtvarný materiál DEKORAČNÍ MATERIÁL. K1 0038 27,- Kč 1,08 EUR

Výtvarný materiál DEKORAČNÍ MATERIÁL. K1 0038 27,- Kč 1,08 EUR Bambulky 00 barevných bambulek o průměru cm na knoflíky, očička, nosíky apod.. K 0 Barevné. K 0 Zvířecí,- Kč,0 EUR DEKORAČNÍ MATERIÁL. Pohádková vlna Balíček barevného ovčího rouna o hmotnosti 0 g. Jedná

Více

STANOVY Společenstva uměleckých kovářů a zámečníků a kovářů-podkovářů Čech, Moravy a Slezska, živnostenské společenstvo

STANOVY Společenstva uměleckých kovářů a zámečníků a kovářů-podkovářů Čech, Moravy a Slezska, živnostenské společenstvo Stanovy společenstva STANOVY Společenstva uměleckých kovářů a zámečníků a kovářů-podkovářů Čech, Moravy a Slezska, živnostenské společenstvo OBSAH Název a sídlo (1) Vznik a registrace Společenstva (2)

Více

Nový střih a barva vlasů

Nový střih a barva vlasů CELKOVÁ PROMĚNA MAMINKY NA MATEŘSKÉ IVETY Dnes vám přinášíme celkovou proměnu Ivety. Iveta je maminkou téměř roční holčičky a nemá na sebe moc času. Jak sama přiznala, u kadeřnice už dlouho nebyla. Podívejte

Více

> PRVNÍ REPUBLIKA < STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ SPOLEČNÉHO STRAVOVÁNÍ Dr. Beneše 413 290 01 PODĚBRADY

> PRVNÍ REPUBLIKA < STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ SPOLEČNÉHO STRAVOVÁNÍ Dr. Beneše 413 290 01 PODĚBRADY STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ SPOLEČNÉHO STRAVOVÁNÍ Dr. Beneše 413 290 01 PODĚBRADY vyhlašuje mezinárodní gastronomické soutěže pro žáky středních odborných učilišť v oborech kuchař, číšník, cukrář, barman

Více

ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ MATURITNÍ ZKOUŠKY

ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ MATURITNÍ ZKOUŠKY Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant, Bělíkova 1387, příspěvková organizace Bělíkova 1387, 464 01 Frýdlant ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ MATURITNÍ ZKOUŠKY Školní rok 2015/2016 Třída Obor 4. VE 4. OA

Více

METODICKÝ PLÁN PRO HNÍZDA ODBORNOSTI A TECHNIKY

METODICKÝ PLÁN PRO HNÍZDA ODBORNOSTI A TECHNIKY METODICKÝ PLÁN PRO HNÍZDA ODBORNOSTI A TECHNIKY HNÍZDA ODBORNOSTI A TECHNIKY HOT PEDAGOGICKÝ PROGRAM ÚDAJE O HNÍZDĚ Provozovatel hnízda: Oborová specifikace hnízda: Střední škola technická, Praha 4, Zelený

Více

Pravidla pro udělování národní značky KLASA

Pravidla pro udělování národní značky KLASA Pravidla pro udělování národní značky KLASA str.1/9 Část A Národní značku pro kvalitní potraviny KLASA uděluje ministr zemědělství ČR na základě doporučení správce značky. Značka smí být udělena pouze

Více

INSPIRACE 2014 FINALISTÉ SOUTĚŽE:

INSPIRACE 2014 FINALISTÉ SOUTĚŽE: FINALISTÉ SOUTĚŽE: NADĚŽDA ELIÁŠOVÁ JANA VLČKOVÁ VERONIKA STARÁ MARTINA HORÁKOVÁ JIŘÍ HRABAL PAVLÍNA HANÁKOVÁ DANIEL ŠPAČEK MONIKA MORAVCOVÁ MARTINA CHOVANCOVÁ IVETA MORÁVKOVÁ LUKÁŠ ČERNÝ DANIELA HEJTMÁNKOVÁ

Více

449 Kč 09-2016 14.6.-4.7.2016 POUZE DO VYPRODÁNÍ ZÁSOB! 18957 779 Kč

449 Kč 09-2016 14.6.-4.7.2016 POUZE DO VYPRODÁNÍ ZÁSOB! 18957 779 Kč MIMOŘÁDNÁ NABÍDKA POUZE DO VYPRODÁNÍ ZÁSOB! Parfémovaná voda Precious Moments Vůně se šťavnatými ovocnými tóny a srdcem z bílých květin. Dozvuk zjemňují vřelá vzácná dřeva. Obsahuje třpytky z pravého diamantového

Více

Kontakty na pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dětí a kurátory pro mládež ORP Libereckého kraje

Kontakty na pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dětí a kurátory pro mládež ORP Libereckého kraje Kontakty na pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dětí a kurátory pro mládež ORP Libereckého kraje Městský úřad Česká Lípa odbor sociálních věcí a zdravotnictví, oddělení sociálně-právní ochrany,

Více

PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ

PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Organizace školního roku Období školního vyučování ve školním roce 2014/2015 začne v pondělí 1. září 2014. Vyučování bude v prvním pololetí ukončeno ve čtvrtek

Více

Základní škola a mateřská škola, Dolní Branná, okres Trutnov. PROJEKT ŽIVOT V POHYBU Reg. císlo projektu: CZ.1.07/1.1.20/02.0057

Základní škola a mateřská škola, Dolní Branná, okres Trutnov. PROJEKT ŽIVOT V POHYBU Reg. císlo projektu: CZ.1.07/1.1.20/02.0057 Základní škola a mateřská škola, Dolní Branná, okres Trutnov PROJEKT ŽIVOT V POHYBU Reg. císlo projektu: CZ.1.07/1.1.20/02.0057 MINISOUSTŘEDĚNÍ EKOLOGICKÉ VÝCHOVY - ŽÁCI 18. 19. 12. 2014 Realizační tým

Více

MELOUNOVÝ FESTIVAL Praha 31. července -1.srpna 2009 Praha - Metropole Zličín

MELOUNOVÝ FESTIVAL Praha 31. července -1.srpna 2009 Praha - Metropole Zličín MELOUNOVÝ FESTIVAL Praha 31. července -1.srpna 2009 Praha - Metropole Zličín kategorie způsob vyřezávání * soutěţ ve vyřezávání vodních a cukrových melounů na místě v limitu - (31.7-2.8.) A MISTROVSTVÍ

Více

Kurz DVPP. Žádost o akreditaci DVPP Vzdělávací program,,práce s technickým a přírodním materiálem v MŠ

Kurz DVPP. Žádost o akreditaci DVPP Vzdělávací program,,práce s technickým a přírodním materiálem v MŠ Kurz DVPP Žádost o akreditaci DVPP Vzdělávací program,,práce s technickým a přírodním materiálem v MŠ Vzdělávací program Práce s technickým a přírodním materiálem v MŠ Pořadové číslo: 2 1. Název vzdělávacího

Více

Zápis z valné hromady Asociace středních škol oborů kadeřník a kosmetička ČR, konané 11.11.2013

Zápis z valné hromady Asociace středních škol oborů kadeřník a kosmetička ČR, konané 11.11.2013 Zápis z valné hromady Asociace středních škol oborů kadeřník a kosmetička ČR, konané 11.11.2013 Jednání bylo přítomno 23 škol ze 43 viz prezenční listina Program : 1. Zahájení seznámení s programem valné

Více

REPUBLIKOVÉ FINÁLE V PŘESPOLNÍM BĚHU 2012 Pořadí družstev - dívky

REPUBLIKOVÉ FINÁLE V PŘESPOLNÍM BĚHU 2012 Pořadí družstev - dívky REPUBLIKOVÉ FINÁLE V PŘESPOLNÍM BĚHU 2012 Pořadí družstev - dívky Pořadatel: Active - SVČ, Žďár nad Sázavou, Dolní 3 a Cestovní kancelář BK Tour Termín: 19. října 2012 Místo konání: Hradec Králové, Malšova

Více

1. Charakteristika školy

1. Charakteristika školy 2 Obsah 1. Charakteristika školy str. 3 2. Vzdělávací programy školy str. 4-5 3. Údaje o zaměstnancích školy str. 6-12 4. Přijímání žáků do ZUŠ str. 13 5. Údaje o zařazování žáků str. 14-15 6. Výsledky

Více

zve na výtvarné a keramické vzdělávací programy

zve na výtvarné a keramické vzdělávací programy Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno Hybešova 15, 602 00 Brno zve na výtvarné a keramické vzdělávací programy Tvořivá, taneční a pohybová výchova pro mladší

Více

(dále také smlouva ) Česká republika - Krajské ředitelství policie Pardubického kraje

(dále také smlouva ) Česká republika - Krajské ředitelství policie Pardubického kraje Příloha č. 2 Výzvy č. j. KRPE-79203-6/ČJ-2012-1700VZ (Návrh) Kupní smlouva č. KRPE-79203/ČJ-2012-1700VZ uzavřená v souladu s příslušnými ustanoveními zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, v platném

Více

ŠKOLSKÁ RADA MÍSTO KONÁNÍ: ZASEDACÍ MÍSTNOST ŠKOLY, NA PRŮHONĚ 4 800, CHOMUTOV

ŠKOLSKÁ RADA MÍSTO KONÁNÍ: ZASEDACÍ MÍSTNOST ŠKOLY, NA PRŮHONĚ 4 800, CHOMUTOV Střední zdravotnická škola, Chomutov, MÍSTO KONÁNÍ: ZASEDACÍ MÍSTNOST ŠKOLY, NA PRŮHONĚ 4 800, CHOMUTOV STRANA : 1 z 5 Přítomni : Omluveni : Nepřítomni: Hosté: Jednání zahájil a řídil : Ing. Radek Štejnar,

Více

VZDĚLÁNÍ A ŘEMESLO 2015

VZDĚLÁNÍ A ŘEMESLO 2015 Soutěž: Dárkové balení (DB) 9 Aneta Veselá 3 Kateřina Vocelková 6 Alexandra Varadyová 375 1. 368 2. 360 3. 2 Kristýna Kostrunková Střední škola, Strážnice 358 4. 7 Ivana Baranová Obchodní akademie a Hotolevá

Více

Střední odborná škola obchodu, služeb a provozu hotelů a SOU spol. s r.o. Školní řád. 1. Práva žáků a zákonných zástupců nezletilých žáků

Střední odborná škola obchodu, služeb a provozu hotelů a SOU spol. s r.o. Školní řád. 1. Práva žáků a zákonných zástupců nezletilých žáků Střední odborná škola obchodu, služeb a provozu hotelů a SOU spol. s r.o. Školní řád 1. Práva žáků a zákonných zástupců nezletilých žáků 1.1. Žák má právo: a) na demokratický přístup pedagogických a ostatních

Více

Školní vzdělávací program

Školní vzdělávací program Soukromá střední a základní škola (1.KŠPA) Praha s.r.o. Pernerova 383/29 186 00 Praha 8 - Karlín Školní vzdělávací program pro Školní družinu Zpracoval: kolektiv pedagogických pracovníků Soukromé střední

Více

Takto označené produkty lze zakoupit i v testrovém balení a umístit do palety a do stojanu.

Takto označené produkty lze zakoupit i v testrovém balení a umístit do palety a do stojanu. Nee Pro Fluid Foundation Professional Tekutý profesionální make-up Nee Pro No Transfer Fluid Foundation Vitamin E Tekutý nestíratelný make-up s vitaminem E obj. kód NEPFFxxx obj. kód NENTF0xx 120 121 122

Více

Plán činnosti na školní rok 2015/2016 QI 54-01-07

Plán činnosti na školní rok 2015/2016 QI 54-01-07 Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb SČMSD Šilheřovice, s. r. o. List číslo: 1 / 20 Druh dokumentu: instrukce Identifikační označení: QI 54-01-07 Výtisk číslo: QI 54-01-07 Tato směrnice je majetkem

Více

Da Vinci, to je spojení materiálu té nevyšší kvality, ručního zpracování dle osvědčených metod a moderního designu.

Da Vinci, to je spojení materiálu té nevyšší kvality, ručního zpracování dle osvědčených metod a moderního designu. Kompletní řada štětců vyhlášené německé firmy Da Vinci, to je spojení materiálu té nevyšší kvality, ručního zpracování dle osvědčených metod a moderního designu. UNIKÁTNí PROFESIONÁLNÍ ŠTĚTCE Zakázkově

Více

1. Identifikační údaje veřejného zadavatele

1. Identifikační údaje veřejného zadavatele VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY ZADÁVACÍ DOKUMENTACE NABÍDKY Název veřejné zakázky malého rozsahu na služby: Za tajemstvím pána hor Program: Podpory ozdravných pobytů dětí z oblastí se zhoršenou kvalitou ovzduší

Více

Výzva k podání nabídky. na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky. na veřejnou zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu zadavatel není povinen postupovat podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů) Název veřejné zakázky: Předmět

Více

HARMONIE 2011 / 2012 v rámci výstavy Vzdělání a řemeslo

HARMONIE 2011 / 2012 v rámci výstavy Vzdělání a řemeslo HARMONIE 2011 / 2012 v rámci výstavy Vzdělání a řemeslo 2010 23. 11. 2011 Mistrovství České republiky mladých kadeřníků a kosmetiček INFORMAČNÍ SERVIS Termín: Dislokace: Pořadatel: 23. 11. 2011 (10. ročník)

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Strana: 1/18 Vydání č.: 7_0 Platnost od: 1. 2. 2011 QP-03. Organizace: AHOL - VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA, O. P. S. Schválil: PhDr.Mgr. M.

ŠKOLNÍ ŘÁD. Strana: 1/18 Vydání č.: 7_0 Platnost od: 1. 2. 2011 QP-03. Organizace: AHOL - VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA, O. P. S. Schválil: PhDr.Mgr. M. Organizace: AHOL - VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA, O. P. S. Správce dokumentace: Zpracoval: Zdenka Ulmanová PhDr.Mgr. Miloslav Kovář Schválil: PhDr.Mgr. M. Kovář Čl. 1 Obecná ustanovení.. 2 Čl. 2 Organizace vzdělávání..

Více

Z pověření a za finančního přispění Ministerstva kultury a pod záštitou města Kutná Hora pořádají NIPOS-ARTAMA a Městské Tylovo divadlo Kutná Hora.

Z pověření a za finančního přispění Ministerstva kultury a pod záštitou města Kutná Hora pořádají NIPOS-ARTAMA a Městské Tylovo divadlo Kutná Hora. KUTNÁ HORA 2014 31. celostátní přehlídka dětských skupin scénického tance 22. 25. května 2014, Kutná Hora Z pověření a za finančního přispění Ministerstva kultury a pod záštitou města Kutná Hora pořádají

Více

2014 / 2015. Vánoční dekorační osvětlení KATALOG VÁNOČNÍHO DEKORAČNÍHO OSVĚTLENÍ PRO OBCE, OBCHODNÍ CENTRA, RODINNÉ DOMY I DOMÁCNOSTI

2014 / 2015. Vánoční dekorační osvětlení KATALOG VÁNOČNÍHO DEKORAČNÍHO OSVĚTLENÍ PRO OBCE, OBCHODNÍ CENTRA, RODINNÉ DOMY I DOMÁCNOSTI 2014 / 2015 Vánoční dekorační osvětlení KATALOG VÁNOČNÍHO DEKORAČNÍHO OSVĚTLENÍ PRO OBCE, OBCHODNÍ CENTRA, RODINNÉ DOMY I DOMÁCNOSTI Pro ty nejkrásnější Vánoce... AŤ UŽ JSOU KDEKOLIV! Bezkonkurenčně nejširší

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborná škola obchodu, provozu hotelů a Střední odborné učiliště s.r.o., Karlovy Vary, Zahradní 23

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborná škola obchodu, provozu hotelů a Střední odborné učiliště s.r.o., Karlovy Vary, Zahradní 23 Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední odborná škola obchodu, provozu hotelů a Střední odborné učiliště s.r.o., Karlovy Vary, Zahradní 23 Zahradní 23, 360 01 Karlovy Vary

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Olomouc Inspekční zpráva Střední odborná škola služeb s.r.o. U Hradiska 4, 774 00 Olomouc Identifikátor školy: 600 017 028 Zřizovatel: Mgr. Anna Loubalová, Fügnerova

Více

DÍVKY - jednotlivci. Škola. Dosažené časy

DÍVKY - jednotlivci. Škola. Dosažené časy 1 Harásková Dominika 1991 Gymnázium Šumperk 2,85 2,64 3,02 3,09 3,28 5,49 2 Bajerová Soňa 1991 VPŠ a SPŠ MV Holešov 2,78 2,88 2,98 2,78 2,76 5,54 3 Skopalová Kateřina 1992 Gymnázium Šumperk 3,10 3,02 3,08

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-2282/11-S

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-2282/11-S Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-2282/11-S Název právnické osoby vykonávající činnost: Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Nymburk, Soudní

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA BRNO, BRECHTOVA 6 příspěvková organizace. ROČNÍ PLÁN školní rok 2015/2016

MATEŘSKÁ ŠKOLA BRNO, BRECHTOVA 6 příspěvková organizace. ROČNÍ PLÁN školní rok 2015/2016 MATEŘSKÁ ŠKOLA BRNO, BRECHTOVA 6 příspěvková organizace ROČNÍ PLÁN školní rok 2015/2016 Třídy mateřské školy a její zaměstnanci: Motýlci: Ivana Horká, Bc. ředitelka školy Pavlína Janíčková Mgr. Ptáčci:

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD PRO OBOR KOSMETIČKA

SOUTĚŽNÍ ŘÁD PRO OBOR KOSMETIČKA SOUTĚŽNÍ ŘÁD PRO OBOR KOSMETIČKA Článek 1 Základní ustanovení 1. Soutěžní řád kadeřnicko-kosmetické soutěže Harmonie stanoví základní podmínky vztahující se na všechny její účastníky. 2. Za organizaci

Více

Plán školy školní rok 2010/2011

Plán školy školní rok 2010/2011 Základní škola speciální, Základní škola praktická a Praktická škola Most, Jana Palacha 1534, příspěvková organizace. Plán školy školní rok 2010/2011 Organizace práce školy vychází z těchto bodů: I. Zvyšovat

Více

Výzva k podání nabídek a k prokázání splnění kvalifikace, Zadávací dokumentace

Výzva k podání nabídek a k prokázání splnění kvalifikace, Zadávací dokumentace Výzva k podání nabídek a k prokázání splnění kvalifikace, Zadávací dokumentace Zadavatel zakázky tímto vyzývá dodavatele k podání nabídek v rámci následující veřejné zakázky malého rozsahu (II. kategorie)

Více

STATUT SOUTĚŽE VINAŘ ROKU 2015

STATUT SOUTĚŽE VINAŘ ROKU 2015 STATUT SOUTĚŽE VINAŘ ROKU 2015 I. PODMÍNKY ÚČASTI V SOUTĚŽI VÍN VINAŘ ROKU 2015 I.I Organizátorem a pořadatelem soutěže je společnost Český archiv vín s r.o. Soutěž má za úkol prezentovat vinaře či vinařství

Více

Hodnoticí standard. Vizážistka (kód: 69-035-M) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Osobní a provozní služby (kód: 69)

Hodnoticí standard. Vizážistka (kód: 69-035-M) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Osobní a provozní služby (kód: 69) Vizážistka (kód: 69-035-M) Autorizující orgán: Ministerstvo zdravotnictví Skupina oborů: Osobní a provozní služby (kód: 69) Týká se povolání: Vizážistka Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 4 Odborná způsobilost

Více

MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J

MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J PROSINEC 2007 ČÍSLO 10 Zpravodaj je vydáván ve spolupráci s obcemi s rozšířenou působností města Železný Brod a Tanvald www.mestojablonec.cz

Více

DODÁVKA SUŠENÉHO ODSTŘEDĚNÉHO MLÉKA VE PROSPĚCH NEJCHUDŠÍCH OSOB V ROCE 2010

DODÁVKA SUŠENÉHO ODSTŘEDĚNÉHO MLÉKA VE PROSPĚCH NEJCHUDŠÍCH OSOB V ROCE 2010 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE A POKYNY PRO VYPRACOVÁNÍ NABÍDKY ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU 1) Zakázka malého rozsahu s názvem : DODÁVKA SUŠENÉHO ODSTŘEDĚNÉHO MLÉKA VE PROSPĚCH NEJCHUDŠÍCH OSOB V ROCE 2010 2) Identifikační

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Gymnázium Třinec, Komenského 713. Komenského 713, 739 61 Třinec. Identifikátor školy: 600016269

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Gymnázium Třinec, Komenského 713. Komenského 713, 739 61 Třinec. Identifikátor školy: 600016269 Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Gymnázium Třinec, Komenského 713 Komenského 713, 739 61 Třinec Identifikátor školy: 600016269 Termín konání inspekce: 4. 7. listopadu

Více

VÝROBEK ZLÍNSKÉHO KRAJE 2011

VÝROBEK ZLÍNSKÉHO KRAJE 2011 AGRÁRNÍ KOMORA ZLÍNSKÉHO KRAJE se sídlem ve Zlíně Zarámí 88, 760 41 Zlín VÝROBEK ZLÍNSKÉHO KRAJE 2011 ZÁSADY PRO UDĚLENÍ OCENĚNÍ A PŘÍLOHY Vyhlášení Výrobku Zlínského kraje 2011 - PERLA ZLÍNSKA proběhne

Více

Statut Fakulty strojní Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava

Statut Fakulty strojní Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava Účinnost dokumentu od 1. 1. 2015 Statut Fakulty strojní Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem razítka

Více

Leden 2012 Nezávislá Sales Directors Kateřina Drobná kontakt: 603 875 306,katerina@anette.cz číslo týmu - 009576

Leden 2012 Nezávislá Sales Directors Kateřina Drobná kontakt: 603 875 306,katerina@anette.cz číslo týmu - 009576 OBJEV SVOU VYJÍMEČNOST Sweet roses Leden 2012 Nezávislá Sales Directors Kateřina Drobná kontakt: 603 875 306,katerina@anette.cz číslo týmu - 009576 Správná modlitba není prosbou,ale vyjádřením vděčnosti

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. FARMEKO Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední odborná škola, s. r. o. Znojemská 76, Jihlava VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA

ŠKOLNÍ ŘÁD. FARMEKO Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední odborná škola, s. r. o. Znojemská 76, Jihlava VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ŠKOLNÍ ŘÁD FARMEKO Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední odborná škola, s. r. o. (dále jen FARMEKO VOŠZ a SOŠ) Znojemská 76, Jihlava VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA denní forma vzdělávání Obsah: Školní řád...

Více

HERNÍ ŘÁD web soutěže Nejlepší styling růžového trička

HERNÍ ŘÁD web soutěže Nejlepší styling růžového trička HERNÍ ŘÁD web soutěže Nejlepší styling růžového trička I. Úvodní ustanovení 1. Organizátorem webové soutěže Nejlepší styling růžového trička (dále jen Soutěž ) je společnost FTV Prima, spol. s r. o., se

Více

VEŘEJNÁ SOUTĚŽ ZNAČKA A LOGOTYP PŘEDSEDNICTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY. Soutěžní podmínky

VEŘEJNÁ SOUTĚŽ ZNAČKA A LOGOTYP PŘEDSEDNICTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY. Soutěžní podmínky ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY SEKCE PRO PŘEDSEDNICTVÍ ČR V RADĚ EU ODBOR KOMUNIKACE Mgr. Ondřej Karas, tiskový mluvčí pro předsednictví ČR v Radě EU, e-mail: karas.ondrej@vlada.cz, mobil: 724 516 813, tel:

Více

Š k o l n í ř á d. Střední škola-centrum odborné přípravy technickohospodářské, Praha 9, Poděbradská 1/179. I. Úvodní ustanovení

Š k o l n í ř á d. Střední škola-centrum odborné přípravy technickohospodářské, Praha 9, Poděbradská 1/179. I. Úvodní ustanovení Střední škola-centrum odborné přípravy technickohospodářské, Praha 9, Poděbradská 1/179 Š k o l n í ř á d I. Úvodní ustanovení V souladu se zákonem č. 561/2004 Sb. a dalších platných předpisů v resortu

Více

Svatební obřad na hradě Helfštýně rok 2016

Svatební obřad na hradě Helfštýně rok 2016 Svatební obřad na hradě Helfštýně rok 2016 Hrad Helfštýn Vážení snoubenci, jsme připraveni na svatební sezonu 2016. Nabízíme vám výhodný balíček služeb pro zajištění vašeho svatebního obřadu na hradě Helfštýně.

Více

Zajištění vyhotovení propagačních brožur

Zajištění vyhotovení propagačních brožur Zadávací dokumentace k otevřenému zadávacímu řízení na nadlimitní veřejnou zakázku v souladu se zákonem č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ), Směrnicí č.3

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE M A N A Ž E R S K É D O V E D N O S T I V Ř Í Z E N Í P R O J E K T Ů Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost v projektu Vzdělávejte se pro růst v Jihočeském kraji II Registrační

Více

N O V I N K Y a NÁVRATY 2 0 1 2 PODKLADOVÉ BÁZE A KRÉMY

N O V I N K Y a NÁVRATY 2 0 1 2 PODKLADOVÉ BÁZE A KRÉMY PODKLADOVÉ BÁZE A KRÉMY KR 09270 MAKE-UP BLEND vyvinutý speciálně pro podporu nanášení mastných líčidel, vylepšuje a prodlužuje trvanlivost naneseného líčidla produkt lze rovněž míchat, a to se všemi typy

Více

Příloha č. 8 - Dodávání kancelářských potřeb pro rok 2015 dodavatelem zaměstnávajícím osoby se zdravotním postižením

Příloha č. 8 - Dodávání kancelářských potřeb pro rok 2015 dodavatelem zaměstnávajícím osoby se zdravotním postižením Číslo položky Název požadované komodity Technické parametry a užitné vlastnosti - bližší specifikace Velikost balení * MJ Cena za MJ v Kč bez DPH Částka DPH v Kč Cena za MJ v Kč s DPH Obchodní název (uváděný

Více

Suchá vazba. Pracovní list. Čp 07_15. Inovace výuky Člověk a svět práce

Suchá vazba. Pracovní list. Čp 07_15. Inovace výuky Člověk a svět práce Inovace výuky Člověk a svět práce Pracovní list Čp 07_15 Suchá vazba http://www.suchavazba.estranky.cz/fotoalbum/kytice-na-stenu-i-na-polozeni/sucha-vazba-016.jpg.html Vzdělávací oblast: Vzdělávací obor:

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK DO VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ ZADÁVACÍ PODMÍNKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK DO VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ ZADÁVACÍ PODMÍNKY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK DO VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ ZADÁVACÍ PODMÍNKY Název zakázky Prohlubování kvalifikace a profesní vzdělávání zaměstnanců společnosti TECH GASTRO odborné profesní specializované kurzy v gastronomii

Více

Základní škola Kosmonosy Podzámecká 1, okres Mladá Boleslav

Základní škola Kosmonosy Podzámecká 1, okres Mladá Boleslav Základní škola Kosmonosy Podzámecká 1, okres Mladá Boleslav sekretariát tel.: 778 022 279 ředitelství tel.: 778 002 243 skolakosmonosy@seznam.cz www.zskosmonosy.cz Rámcový plán úkolů Školní rok 2014/2015

Více

STATUT. nominačního předkola Národní soutěže vín. slovácké vinařské podoblasti

STATUT. nominačního předkola Národní soutěže vín. slovácké vinařské podoblasti STATUT nominačního předkola Národní soutěže vín 1. Úvodní ustanovení slovácké vinařské podoblasti 2010 Posláním soutěže je zvýšení odborné úrovně a porovnání vín s původem ve slovácké vinařské podoblasti.

Více

Výroční zpráva. o činnosti Pečovatelské služby města Chropyně za rok 2013

Výroční zpráva. o činnosti Pečovatelské služby města Chropyně za rok 2013 Výroční zpráva o činnosti Pečovatelské služby města Chropyně za rok 2013 Motto: Hlavním cílem je zvyšovat kvalitu pečovatelské služby a rozvíjet její další aktivity takovým směrem, aby bylo umožněno starším

Více

8.- 9. 2. 2013 Praha kdy, způsob vyřezávání. účastnící splní podmínky Carvingové Akademie pro získání mezinárodního certifikátu IES London

8.- 9. 2. 2013 Praha kdy, způsob vyřezávání. účastnící splní podmínky Carvingové Akademie pro získání mezinárodního certifikátu IES London TOP CARVING TRIATLON "ŘEZBÁŘSKÝ TROJBOJ" kategorie 1.část Dýně 8.- 9. 2. 2013 Praha kdy, způsob vyřezávání 1.den - na místě 2.část Kytice 2.den - na místě 3.část Meloun 2.den - na místě * účastník musí

Více

Úřad vlády České republiky Odbor analýz a koordinace vědy, výzkumu a inovací

Úřad vlády České republiky Odbor analýz a koordinace vědy, výzkumu a inovací Úřad vlády České republiky Odbor analýz a koordinace vědy, výzkumu a inovací Č. j.: 4510/2015-OKP Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem: Vyhodnocení

Více

JEDNOTNÝ OBECNÝ MANUÁL pro soutěže odborných dovedností

JEDNOTNÝ OBECNÝ MANUÁL pro soutěže odborných dovedností JEDNOTNÝ OBECNÝ MANUÁL pro soutěže odborných dovedností Základní ustanovení 1) Soutěž je určena žákům 3. ročníků vybraných učebních oborů autoelektrikář, automechanik, instalatér, klempíř strojírenská

Více

NEMOCNICE ČESKÉ BUDĚJOVICE Boženy Němcové 585/54, 370 01 České Budějovice ZADÁVACÍ PODMÍNKY VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

NEMOCNICE ČESKÉ BUDĚJOVICE Boženy Němcové 585/54, 370 01 České Budějovice ZADÁVACÍ PODMÍNKY VEŘEJNÉ ZAKÁZKY NEMOCNICE ČESKÉ BUDĚJOVICE Boženy Němcové 585/54, 370 01 České Budějovice ZADÁVACÍ PODMÍNKY VEŘEJNÉ ZAKÁZKY na zpracovatele projektové dokumentace ke stavbě Stavební úpravy a přístavba pavilonu CH Nemocnice

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Administrace finančních prostředků z MV ČR (14JPO03) Smlouva č.: xxx kterou v souladu s ustanovením 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní

Více

Ceník textilní galanterie z 12. 2. 15

Ceník textilní galanterie z 12. 2. 15 Ceník textilní galanterie z 12. 2. 15 - ceny jsou uvedeny v Kč - uvedené zboží je pouze orientační, v obchodě naleznete více zboží kovová jehly šicí látací GALANT 20ks 27,00 jehly "košíček" 19ks+1navlékáček

Více

H O D N O C E N Í Ž Á K Ů A A U T O E V A L U A C E Š K O L Y

H O D N O C E N Í Ž Á K Ů A A U T O E V A L U A C E Š K O L Y H O D N O C E N Í Ž Á K Ů A A U T O E V A L U A C E Š K O L Y Pravidla pro hodnocení žáků Pravidla pro hodnocení a klasifikaci žáků Biskupského gymnázia v Ostravě jsou stanovena ve Školním řádu Biskupského

Více

OLOMOUC 18. 19. června 2016

OLOMOUC 18. 19. června 2016 OLOMOUCKÝ KRAJSKÝ VOLEJBALOVÝ SVAZ U Sportovní haly 2, 779 00 Olomouc MT: +420 777 311 108; +420 776 822 216; E-mail: zatloukal@cvf.cz; olkvs@cvf.cz Komise společenského významu OL KVS VYDÁVÁ Finále XX.

Více

Zápisy ze schůzek (školní rok 2010/2011)

Zápisy ze schůzek (školní rok 2010/2011) Zápisy ze schůzek (školní rok 2010/2011) 2.9. 2010 p. Polášková, p. Twardziková, p. Tomisová, p. Petřek, p. Vrublová, p.bojdová Brtinská Ivana HT1A, Chodurová Gabriela HT1A, Folwarczná Lucie HT1B, Němcová

Více

Zápis testové baterie SCM Lvíčata

Zápis testové baterie SCM Lvíčata Zápis testové baterie SCM Lvíčata 1 Lakomá Eva lvíčata 4.10.1996 187 66 242 303 10,0 208 11,63 66,40 27,5 2 Gogová Viktorie lvíčata 18.2.1996 176 59 222 276 8,8 191 11,71 16,25 22,5 3 Adamčíková Kristýna

Více

Balíček dokonalého líčení

Balíček dokonalého líčení Balíček s Tekutým rozjasňovačem Balíček dokonalého líčení Volitelná NABÍDKA *Nabídněte svým zákaznicím v období od 16. 4. do vyprodání zásob, nejpozději do 15. 7., balíček s novinkami za skvělou cenu a

Více

INFORMACE PRO RODIČE. Školní rok 2015/2016

INFORMACE PRO RODIČE. Školní rok 2015/2016 Základní škola Velehrad, Salašská 300, 687 06 Velehrad INFORMACE PRO RODIČE Školní rok 2015/2016 Vážení rodiče, v rámci dobré spolupráce rodiny se školou Vám poskytujeme základní informace o naší škole.

Více

N A I L P O L I S H - N A I L A R T

N A I L P O L I S H - N A I L A R T N A I L P O L I S H - N A I L A R T P Ř I T A Ţ L I V Ý K L E N O T N A I L P O L I S H NASHLEDANOU LAKY NA NEHTY,... VÍTEJTE NAIL POLISHE! white 4,5 ml, Art.-Nr. 000201300 18 ml, Art.-Nr. 000202300 36

Více

CENÍK PRACÍ A SLUŽEB - KOSMETIKA

CENÍK PRACÍ A SLUŽEB - KOSMETIKA CENÍK PRACÍ A SLUŽEB - KOSMETIKA Poř. Úkon ceníku číslo 1 Povrchové čištění BAREKOL Pleť. voda 6 ml., pl.mléko 5 ml, vat.tam. 8 ks, vat.tyč. 1 ks, papír.ubrousky 4 ks, borová voda 1 ml 2 Povrchové čištění

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Paseky nad Jizerou, okres Semily. Adresa: 512 47 Paseky nad Jizerou 242. Identifikátor školy: 600 098 796

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Paseky nad Jizerou, okres Semily. Adresa: 512 47 Paseky nad Jizerou 242. Identifikátor školy: 600 098 796 Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Mateřská škola Paseky nad Jizerou, okres Semily Adresa: 512 47 Paseky nad Jizerou 242 Identifikátor školy: 600 098 796 Termín konání inspekce:

Více

STATUT. Národní soutěže vín. znojemské vinařské podoblasti

STATUT. Národní soutěže vín. znojemské vinařské podoblasti 1. Úvodní ustanovení STATUT Národní soutěže vín znojemské vinařské podoblasti 2011 Posláním soutěže je zvýšení odborné úrovně a porovnání vín s původem ve znojemské vinařské podoblasti. Cílem soutěže je

Více

Zadávací dokumentace dle zákona o veřejných zakázkách č.137/2006 Sb., zákon o veřejných zakázkách

Zadávací dokumentace dle zákona o veřejných zakázkách č.137/2006 Sb., zákon o veřejných zakázkách Zadávací dokumentace dle zákona o veřejných zakázkách č.137/2006 Sb., zákon o veřejných zakázkách Tato Zadávací dokumentace je vypracována jako podklad pro podání nabídek uchazečů v rámci otevřeného nadlimitního

Více

OZNÁMENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ k veřejné zakázce na dodávky s názvem TŘÍDÍCÍ LINKA

OZNÁMENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ k veřejné zakázce na dodávky s názvem TŘÍDÍCÍ LINKA OZNÁMENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ k veřejné zakázce na dodávky s názvem TŘÍDÍCÍ LINKA Veřejná zakázka je součástí realizace projektu spolufinancovaného z Programu rozvoje venkova na období 2014-2020 Zakázka zadávaná

Více

SPOLEČNÁ ČÁST ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

SPOLEČNÁ ČÁST ZADÁVACÍ DOKUMENTACE SPOLEČNÁ ČÁST ZADÁVACÍ DOKUMENTACE je nedílnou součástí zadávací dokumentace jednotlivých částí veřejné zakázky (dále jen ZD ) ve smyslu ustanovení 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve

Více

Občanské sdružení OBERIG. Stanovy občanského sdružení

Občanské sdružení OBERIG. Stanovy občanského sdružení Občanské sdružení OBERIG IČO: 266 36 280 Stanovy občanského sdružení Článek I Jméno a sídlo sdružení 1. Jméno sdružení je Občanské sdružení OBERIG (zkrácený název - o.s. OBERIG), dále jen sdružení. 2.

Více

Š K O L N Í Ř Á D SPgŠ

Š K O L N Í Ř Á D SPgŠ VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA PEDAGOGICKÁ A STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA LITOMYŠL Komenského nám. 22, PSČ 570 12, tel./fax 461 615705, tel. 461 614550 e-mail: vospspgs@vospspgs.cz; web: www.vospspgs.cz Š K O L N Í

Více

Spolek rodičů a přátel při Konzervatoři Evangelické akademie v Olomouci,z.s. STANOVY. Článek 1. Název, sídlo a charakter spolku

Spolek rodičů a přátel při Konzervatoři Evangelické akademie v Olomouci,z.s. STANOVY. Článek 1. Název, sídlo a charakter spolku Spolek rodičů a přátel při Konzervatoři Evangelické akademie v Olomouci,z.s. STANOVY Článek 1 Název, sídlo a charakter spolku 1) Název sdružení: Spolek rodičů a přátel při Konzervatoři Evangelické akademie

Více

GM GM GM GM GM GM GM GM GM GM GM GM GM GM GM GM GM GM GM GM GM GM GM GM GM. Gymnázium, Most, ČSA 1530. Školská rada

GM GM GM GM GM GM GM GM GM GM GM GM GM GM GM GM GM GM GM GM GM GM GM GM GM. Gymnázium, Most, ČSA 1530. Školská rada Gymnázium, Most, ČSA 1530 Školská rada Ústecký kraj, Velká Hradební 3118/48, 400 02 Ústí nad Labem (dále jen zřizovatel) VOLEBNÍ ŘÁD ŠKOLSKÉ RADY Článek I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Tento volební řád vydal zřizovatel

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-1110/08-01

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-1110/08-01 Česká školní inspekce Pražský inspektorát Název školy/školského zařízení: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-1110/08-01 Řemeslná škola oděvní Odborné učiliště, o.p.s. Adresa: Havířovská 476, 199 00 Praha 9 - Letňany

Více

69,- 49,- 59,- 79,- 59,- 89,- NOVINKA NOVINKA NOVINKA 27724 199,- 28080 219,- 27480 129,- 27178 219,- Kód: CZ 116137.1 27560 299,- 28310 329,-

69,- 49,- 59,- 79,- 59,- 89,- NOVINKA NOVINKA NOVINKA 27724 199,- 28080 219,- 27480 129,- 27178 219,- Kód: CZ 116137.1 27560 299,- 28310 329,- 69,- Srdíčkový penál 20 x 9,2 cm 27724 1 79,- Pirátský šátek 28080 219,- 59,- NOVINKA NOVINKA Letecká krabička na oběd 27480 129,- 59,- 49,- Bačkůrky Slůně Pro děti ve věku 3-6 měsíců. 27178 219,- NOVINKA

Více

ÚPLNÁ PRAVIDLA SPOTŘEBITELSKÉ SOUTĚŽE Vyhraj s Bounty zájezd do Tropical Island

ÚPLNÁ PRAVIDLA SPOTŘEBITELSKÉ SOUTĚŽE Vyhraj s Bounty zájezd do Tropical Island ÚPLNÁ PRAVIDLA SPOTŘEBITELSKÉ SOUTĚŽE Vyhraj s Bounty zájezd do Tropical Island Účelem tohoto dokumentu je úplná a jasná úprava pravidel spotřebitelské soutěže Vyhraj s Bounty zájezd do Tropical Island

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY v souladu s 30 odst. 1 školského zákona Spisový / skartační znak

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY v souladu s 30 odst. 1 školského zákona Spisový / skartační znak Základní škola a Mateřská škola Želešice, příspěvková organizace Č. j.: R04/2014 Vypracoval: Schválil: Rozsah platnosti: se sídlem 24. dubna 270, 664 43 Želešice IČO 49459767 ŠKOLNÍ ŘÁD v souladu s 30

Více

zakládací listinu obecně prospěšné společnosti

zakládací listinu obecně prospěšné společnosti Zakladatelé: Občanské sdružení Rybka, se sídlem Nuzice 24, 375 01 Týn nad Vltavou, IČ 14501791, registrované u Ministerstva vnitra České republiky pod čj. II/s-OS/1-26385/95-R zastoupené předsedkyní výboru

Více

6. ROČNÍK SOUTĚŽE OTEVŘENÉ NAPŘÍČ KADEŘNICKÝM SVĚTEM INSPIRACE 2016 FINALISTÉ SOUTĚŽE: PROCHÁZKOVÁ DENISA JIRÁSKOVÁ KOMÍNKOVÁ

6. ROČNÍK SOUTĚŽE OTEVŘENÉ NAPŘÍČ KADEŘNICKÝM SVĚTEM INSPIRACE 2016 FINALISTÉ SOUTĚŽE: PROCHÁZKOVÁ DENISA JIRÁSKOVÁ KOMÍNKOVÁ FINALISTÉ SOUTĚŽE: ANDREA MALÁ ANNA PROCHÁZKOVÁ DENISA JIRÁSKOVÁ EVA KOMÍNKOVÁ HELENA KRUPIČKOVÁ JITKA SVOBODOVÁ MARIE MALATOVÁ MARKÉTA LEVÁ NADĚŽDA ELIÁŠOVÁ PATRIK HAGARA TÁŇA TOMÁŠKOVÁ VĚRA ŠKRAŇKOVÁ

Více

Rozhodčí A / kata i kumite/ Rozhodčí B / kata i kumite / Rozhodčí A kumite - Soudce A kata Rozhodčí B kumite - Soudce B kata Regionální rozhodčí

Rozhodčí A / kata i kumite/ Rozhodčí B / kata i kumite / Rozhodčí A kumite - Soudce A kata Rozhodčí B kumite - Soudce B kata Regionální rozhodčí A. Statut Komise Směrnice Komise rozhodčích ČSKe č.2/2005 1.Statut Komise rozhodčích je stanoven Směrnicí ČSKe č.05/2005 B. Pravomoci a rozhodování 1. Komise rozhodčích řídí činnost rozhodčích ČSKe, provádí

Více

Zápis. 3. řádné jednání Rady městské části Praha 2. konané dne 2.2.2010

Zápis. 3. řádné jednání Rady městské části Praha 2. konané dne 2.2.2010 Zápis 3. řádné jednání Rady městské části Praha 2 konané dne 2.2.2010 Přítomni: Dále přítomni: Omluveni: Ověřil: Zapsal: Jana Babická, členka rady, Ing. Michal Bočan, člen rady, Jana Černochová, starostka,

Více