Výroční zpráva. roku 2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výroční zpráva. roku 2014"

Transkript

1 Výroční zpráva roku 2014 Strana 1 (celkem 19)

2 Proč jsme? Hlavní cíle MK Rozmarýnek: posilování role rodiny a rodičovské výchovy získávání a předávání odborných poznatků o výchově, zdraví apod. pomoc při odstraňování izolace rodičů na MD a RD vytváření nabídky prostoru rodičům pro jejich osobní rozvoj a rozšíření vědomostí vytváření programu pro rodiče a děti podporování socializace dětí v předškolním věku MK Rozmarýnek svou činností: nabízí ženám na mateřské a ženám i mužům na rodičovské dovolené prostor pro osobní rozvoj pomáhá rodičům v rozšiřování vědomostí z různých oblastí života pomáhá rodičům posilovat jejich rodičovské kompetence pomáhá rodinám, které se do Jaroměře přistěhovaly, navázat kontakty s lidmi s podobnou životní zkušeností a zájmy umožňuje seberealizaci občanů, kteří se snaží svou prací přispět k rozvoji občanské společnosti v oblasti rodiny a služeb pro rodinu vytváří společenství založené na principech dobrovolné práce a svépomoci obohacuje společenský a kulturní život v Jaroměři Kdo jsme? Mateřský Klub Rozmarýnek existuje již více než 15 let, jako o.s. působí od listopadu V prvních letech svého působení byl klub Rozmarýnek postaven především na vzájemné prospěšnosti svých členů setkávání rodičů na mateřské a rodičovské dovolené. K setkávání docházelo cca 1-2 měsíčně. Postupně se přidávaly aktivity zaměřené na rozvoj dětských dovedností, besedy se zajímavými osobnostmi, vzdělávací aktivity pro rodiče. V posledních pěti letech došlo k výraznému posunu od vzájemné prospěšnosti ke snaze o veřejnou prospěšnost a snahu o postupnou profesionalizaci činnosti klubu. Strana 2 (celkem 19)

3 V průběhu let se mění nejen personální obsazení klubu, ale také zaměření a činnosti v klubu a to dle aktuálního požadavku a sociálního uspořádání klientů. MK Rozmarýnek je členem Sítě mateřských center ČR o.s. a to od Klub svými aktivitami reaguje na potřeby rodičů předškolního věku nezůstat během MD a RD či po návratu do zaměstnání v izolaci od veškerého kulturního, sportovního, společenského či pracovního dění. Poskytované služby napomáhají sociálnímu začleňování rodičů v období mateřské a rodičovské dovolené, podporují možnost seberealizace rodičů v těchto obdobích jejich rodičovství jejich aktivním zapojením do činnosti klubu, napomáhají jim ve snaze být dobrými rodiči a zároveň neztratit sami sebe. Pracovní tým MK Rozmarýnek tvoří z převážné části rodiče na rodičovské dovolené či krátce po návratu z rodičovské dovolené. Klub v roce 2014 svoji činnost vyvíjel zejména během školního roku. Rok 2014 v Rozmarýnku Aktivity klubu probíhaly v duchu hlavního projektu pro rok 2014 Šance pro rodinu jehož součástí bylo i uskutečňování prorodinných aktivit podporujících sociální začleňování a předcházení sociálního vyloučení rodičů na MD a RD a doprovodného programu pro děti. Na realizaci tohoto projektu se nám podařilo získat dotaci od Ministerstva práce a sociálních věcí, Královéhradeckého kraje a Města Jaroměř. Shrnutí hlavního projektu roku 2014 : Projekt Šance pro rodinu, jehož hlavním cílem byla snaha nenásilnou formou zvyšovat rodičovské kompetence dospělých klientů, kdy rodiče se vybraných aktivit aktivně účastní a nejsou zde pouze v roli přihlížejících diváků. Projekt probíhal v průběhu celého roku /vyjma období prázdnin/. Aktivity projektu se, až na přednášky s PhDr. Lidmilou Pekařovou, konaly v prostorách mateřského klubu Rozmarýnek o.s., přednášky s paní Pekařovou se konají z kapacitních důvodů v aule ZŠ Na Ostrově. V rámci projektu se uskutečnily 2 přednášky s PhDr. Lidmilou Pekařovou. Strana 3 (celkem 19)

4 se uskutečnila přednáška na téma: Partnerské vztahy a jejich úskalí přednáška na téma Tresty a odměny, sociální a citové týrání dětí. Přednášky se těší veliké oblibě a na přednášku přijde vždy řada nových klientů. Řada rodičů navštěvuje tyto přednášky pravidelně. V období březen - květen 2014 se uskutečnil cyklus 5 prožitkových workshopů vycházejících z teorie a praxe Pesso-Boyden psychomotorické terapie - Kompas pro výchovu spokojených dětí. Lektorem tohoto cyklu byla Blanka Junová. Témata cyklu: téma Vývojové potřeby a způsoby jejich naplňování, Potřeba místa, Potřeba sycení, Potřeba podpory, Potřeba bezpečí. V rámci projektu se uskutečnily 3 přednášky s Mgr. Táňou Brodskou "Jak se domluvit s Teenagerem", "Jak se domluvit v praxi aneb zdravá komunikace v rodině", "Jak správně komunikovat aneb naučme se zdravě komunikovat". Všechny tyto tři přednášky se uskutečnily v rámci projektu "Tátové vítáni",kterého jsme se stali součástí. Projektu "Šance pro rodinu" nevznikly z těchto 3 přednášek žádné náklady. Z projektu "Tátové vítáni" se uskutečnila i přednáška Zdeňka Oklešťka "Jak si lépe rozumět s dětmi, jak s nimi v pohodě žít". Projekt "Tátové vítáni" se stal pro nás podprojektem hlavního projektu roku 2014 "Šance pro rodinu". Díky němu jsme získali možnost realizovat 4 zajímavé přednášky a dále potom jsme na náklady hlavního projektu získali částku 3 300,- Kč. Rodiče měli tyto 4 přednášky zdarma. V rámci projektu "Šance pro rodinu" se uskutečnil také kurz "Spokojenost v řešení konfliktů" s Mgr. Táňou Brodskou a to v termínu Původně plánovaný letní termín kurzu nebyl naplněn dostatečným počtem klientů, což by zkomplikovalo práci lektora a tak byl vypsán termín další, podzimní a u něj jsme museli nakonec přistoupit k radikálnímu snížení pobytného, aby byl pro klienty klubu tento kurz cenově přijatelný. Strana 4 (celkem 19)

5 V rámci projektu se uskutečnil také kurz pro rodiče "Jak se s dětmi domluvit I. a II." vedený Zdeňkem Oklešťkem. Kurz byl zařazen na základě poptávky rodičů po předchozí přednášce s panem Oklešťkem. V rámci projektu Šance pro rodinu" se také uskutečnil kurz "Škola lásky v rodině" s lektorkou Ing. Petrou Hůlovou. Tento kurz se uskutečnil v rámci klubu rodičů - neměl tedy samostatný plakát a publicitu. Jednalo se o 7 hodinových setkání na jaře V rámci klubů se uskutečnilo několik dalších přednášek a besed: Nos a péče o něj v raném věku Péče o citlivou dětskou pokožku aneb prevence je lepší než složitě léčit následky Mléčná výživa pro děti Jak o sebe pečovat a jak myslet i na sebe Jak se rodí budoucnost Jak podporovat u dětí jejich sebedůvěru Menstruační kalíšky a nehormonální antikoncepce Častá nemocnost dětí aneb co udělat pro to, aby naše děti nestonaly Boty,boty, botičky s Ivetou Pourovou Biopotraviny Rýma u dětí Výživa dětí během nemoci aneb jak se rychleji uzdravit Dětská kojenecká výživa. Od dubna 2014 probíhal cyklus individuálních konzultací s Mgr. Táňou Brodskou. V roce 2014 byly pro rodiče v nabídce následující kluby: Mimiklub, Mamaklub, První krůčky, Klub rodičů a na četné žádosti jsme otevřeli ještě Klub zdraví. Ačkoliv se nám nepodařilo získat na projekt dostatek finančních prostředků a některé plánované aktivity jsme museli z projektu vyřadit (klub rodičů dvojčat a vícerčat a klub těhulek ), omezit besedy s odborníky v rámci klubů, nahradit 2 lektory - projekt měl i tak bezesporu kladný dopad na život rodin v Jaroměři. Strana 5 (celkem 19)

6 Při tvorbě projektu jsme plánovali, že náš projekt Šance pro rodinu osloví svými aktivitami 130 jedinečných dospělých s jedním až dvěma dětmi. Dle presenčních listin bylo zjištěno, že aktivit projektu se zúčastnilo 224 rodičů, z toho bylo 25 manželských párů, tzn. že aktivity projektu ovlivnily život 199 rodin z Jaroměře a blízkého či vzdáleného okolí. Návštěvnost aktivit projektu: PhDr. Lidmila Pekařová, 2 přednášky á 3 hodiny přednáška Partnerské vztahy a jejich úskalí 56 rodičů, 13 dětí přednáška Tresty a odměny, sociální a citové týrání dětí - 47 rodičů, 10 dětí Blanka Junová, Kompas pro výchovu spokojených dětí cyklus 5 worshopů á 2 hodiny Vývojové potřeby a způsoby jejich naplňování 9 rodičů, 7 dětí Potřeba místa 8 rodičů, 4 děti Potřeba sycení 7 rodičů, 6 dětí Potřeba podpory 9 rodičů, 6 dětí Potřeba bezpečí - 8 rodičů, 7 dětí Mgr. Táňou Brodská - 3 přednášky á 2 hodiny "Jak se domluvit s Teenagerem" 16 rodičů, 13 dětí "Jak se domluvit v praxi aneb zdravá komunikace v rodině" - 10 rodičů, 8 dětí "Jak správně komunikovat aneb naučme se zdravě komunikovat 7 rodičů, 6 dětí Zdeněk Okleštěk 1 přednáška á 2 hodiny "Jak si lépe rozumět s dětmi, jak s nimi v pohodě žít" 10 rodičů, 8 dětí Ivana Bednářová Častvajová BBA cyklus 5 přednášek á 2 hodiny Role přídatných látek v potravinách a jejich vliv na naše zdraví - 4 rodiče, 4 děti Složení potravin aneb podle čeho vybírat 10 rodičů, 5 dětí Ovládněte svůj metabolismus aneb cesta k trvalému zhubnutí 15 rodičů, 5 dětí Zdravá strava pro dlouhý a plnohodnotný život bez nemocí 13 rodičů, 6 dětí Strana 6 (celkem 19)

7 Redukce hmotnosti bez hladovění recepty, měření na profesionální váze Tanita 16 rodičů, 6 dětí Mgr. Táňa Brodská kurz v rozsahu 16 hodin "Spokojenost v řešení konfliktů" v termínu , 10 rodičů, 6 dětí Zdeněk Okleštěk kurz Jak se s dětmi domluvit I. a II rodičů, 6 dětí rodičů, 9 dětí Ing. Petra Hůlová, kurz "Škola lásky v rodině -proběhl v rámci Klubu rodičů a to 7 setkání á 1,5 hodiny Co předkové nevěděli, ale dělali, a co dnešní člověk ví,ale nedělá 5 rodičů Naše vize je bezvýhradná láska 9 rodičů Odvažme se zavést do rodin nový životní styl! 8 rodičů Ukliďme nejdřív terén v systému rodiny 7 rodičů Nedůsledná výchova ani ryba ani rak 7 rodičů Chraňme se před zničujícími chybami v komunikaci! 7 rodičů Jak se emočně konfrontovat, aby se láska znovu rozvila 8 rodičů V roce 2014 bylo nakonec 5 klubů: Mimiklub, Mamaklub, První krůčky, Klub rodičů, na četné žádosti jsme otevřeli ještě Klub zdraví. Klub Rodičů se uskutečnil 27x, celková návštěvnost byla 156 návštěvníků, jedinečných 62 návštěvníků Mamaklub - 32x, celková návštěvnost byla 178 návštěvníků, jedinečných 46 návštěvníků Mimiklub - 13x, celková návštěvnost byla 59 návštěvníků, jedinečných 36 návštěvníků První krůčky - 34x, celková návštěvnost byla 163 návštěvníků, jedinečných 50 návštěvníků Klub Zdraví - 20x, celková návštěvnost byla 204 návštěvníků, jedinečných 39 návštěvníků (probíhal dobrovolnicky) Mgr. Táňa Brodská individuální konzultace V roce 2014 se uskutečnilo celkem 15 individuálních konzultací, každá v rozsahu 2 hodin. Konzultací využilo 10 rodin. Někteří opakovaně. Byl zaznamenán velký posun klientů mezi jednotlivými konzultacemi. Tématy bylo např. domácí násilí, úmrtí manžela, úmrtí otce, nevěra, rodinné konflikty apod. V rámci realizace projektu se uskutečnila v květnu Férová snídaně, v červnu 2014 Tátafest, v září společné opékání vuřtů. Na těchto aktivitách nebyla dělána presence. Služby Babytaxi využily v roce rodiny, z toho 2 dlouhodobě a jedna jen jednorázově na jeden den. Ke všem přednáškám a kurzům byla rodičům poskytnuta zdarma služba hlídání dětí. Strana 7 (celkem 19)

8 Jak již bylo výše zmiňováno, byl program klubu v roce 2014 primárně rozdělen do činnosti 5 základních klubů: Mimiklub První krůčky Mamaklub Klub rodičů Klub zdraví /Časová dotace každého z klubů je 1-2 hodiny týdně/. Ke klubům patří zpravidla doplňkové aktivity, jenž jsou zdrojem inspirací pro rodiče, jak si s dětmi hrát, cvičit, tvořit, jak nenásilnou formou rozvíjet osobnost jejich dětí: Hrátky s Klokánky /30 minut/, Hrátky s Želvičkami /1 h/, Cvrčci cvičí /1h/. Kluby slouží k výměně zkušeností mezi jednotlivými rodiči, k diskusím na aktuální dění v jejich životě, k předávání poznatků o výchově, zdraví, o posilování role rodiny. V rámci jednotlivých klubů se uskutečnila řada besed a přednášek a seminářů. Všechny kurzy a přednášky byly realizovány tak, aby pro rodiče byly k dispozici hlídací tety, které se během aktivit postaraly o jejich děti. Strana 8 (celkem 19)

9 Finanční stránka hlavního projektu MK Rozmarýnek o.s. Výnosy projektu kategorie název položky náklady projektu 1 Provozní náklady , , , , , Materiálové náklady (501) 8 643,00 0,00 0,00 0, , potraviny 0, kancelářské potřeby 4 656,00 0,00 0,00 0, , vybavení DDHM do 40 tis ,00 0,00 0,00 0, , tiskárna + kabel k tiskárně 1 559,00 0,00 0,00 0, , pohonné hmoty 0,00 0,00 0,00 0,00 0, jiné materiálové náklady 2 428,00 0,00 0,00 0, , psací a výukové potřeby 293,00 0,00 0,00 0,00 293, náklady na tisk a výlep plakátů 2 135,00 0,00 0,00 0, , Nemateriálové náklady , , , , , Energie (502) ,00 0, ,00 0, , elektřina 5 385,00 0, ,00 0, , plyn ,00 0, ,00 0, , vodné a stočné 1 344,00 0, ,00 0,00 0, jiné energie (teplo) 0,00 0,00 0,00 0,00 0, Opravy a udržování (511) 0,00 0,00 0,00 0,00 0, Opravy a udržování budov 0,00 0,00 0,00 0,00 0, Opravy a udržování aut 0,00 0,00 0,00 0,00 0, Jiné opravy a udržování 0,00 0,00 0,00 0,00 0, Cestovné (512) 1 620,00 0,00 0,00 0, , Cestovné zaměstnanců 1 620,00 0,00 0,00 0, , Cestovné uživatelů 0,00 0,00 0,00 0, Ostatní služby (518) , , , , , Telefony 0,00 0,00 0,00 0,00 0, Poštovné 639,00 0,00 0,00 0,00 639, Ostatní spoje 4 545,00 0,00 0,00 0, , Nájemné ,00 0, , , , Husova ,00 0, , ,00 0, Na Ostrově 1 000,00 0,00 0,00 0, , Právní a ekonomické služby 0,00 0,00 0,00 0,00 0, Školení a kurzy ,00 0,00 0,00 0, , Pořízení DNM do 60 tis. 0,00 0,00 0,00 0,00 0, Jiné služby , ,00 0,00 0,00 0, lektorné , ,00 0,00 0,00 0,00 2 Osobní náklady celkem , , ,00 0, , Mzdové náklady , ,00 0,00 0, , Hrubé mzdy , ,00 0,00 0, , OON na DPČ , ,00 0,00 0,00 0, OON na DPP , ,00 0,00 0, , Odvody na soc. a zdrav.pojišt ,00 0, ,00 0, ,00 MPSV Královéhradecký kraj KK11-7 Město Jaroměř MK Rozmarýnek Strana 9 (celkem 19)

10 2.2.1 pojistné ke mzdám ,00 0, ,00 0, , pojistné k DPČ 0,00 0,00 0,00 0,00 0, ostatní pojistné 680,00 0,00 0,00 0,00 680,00 Celkem , , , , ,00 Hospodářský výsledek (náklady - výnosy): HV = ,00 Kč ,00 Kč = 0 Kč Během roku 2014 se uskutečnily také Zpívánky /1h/, jenž poslední pondělí v měsíci nahrazovaly aktivitu Cvrčci cvičí (kromě června, července, srpna a září). Pro děti probíhal od ledna do června kurz Angličtina hrou /45 minut/. Od září se rozeběhly další kroužky pro děti (Šikovné tlapičky a Malí muzikanti), ale pro malý či nulový zájem byly postupně zrušeny. Pro rodiče, jež nemají zájem o přednášky, besedy či kurzy určené pro rodiče, ale přesto chtějí klub navštívit, aby jejich dítko nebylo izolováno od vrstevníků, byla Strana 10 (celkem 19)

11 otevřena i v roce 2014 tzv. Volná herna. K dispozici byla v podstatě každý den před zahájením a po ukončení programu jednotlivých klubů či kurzů. Podle povahy aktivizačních služeb mnohdy i během nich. Přesná evidence návštěvníků volné herny se nevede. V podstatě každé dítě, které v určitý den navštíví MK, si chvíli hraje i ve volné herně. MK Rozmarýnek se i v roce 2014 zapojil do několika dalších projektů. V úvodu roku pokračoval zajímavý vzdělávací projekt Nové zaměstnání sobě možnost zaměstnání tobě CZ.1.04/2.1.01/ se v CSR Rozmarýn. V lednu 2014 probíhalo individuální poradenství pro účastnice vzdělávacího projektu s právničkou. Do projektu se z Jaroměře zapojily jako frekventantky rekvalifikačního kurzu 2 ženy. Jedna z nich projekt úspěšně dokončila složením závěrečných zkoušek. Strana 11 (celkem 19)

12 V roce 2014 pokračovalo i zapojení do projektu Ambassadorky předávání poznatků z oblastí života dětí a maminek formou besed. V rámci tohoto projektu se v průběhu roku uskutečnilo celkem mnoho besed. Mateřský klub Rozmarýnek žil v roce 2014 nejen vzděláváním. Jeho další prioritou pro rok 2014 bylo dokončení vytvoření kvalitního zázemí pro konání aktivit klubu a to jak vnitřního, tak i venkovního. Celé první pololetí roku 2014 patřilo našemu projektu Rozmarýnkova zahrada aneb zahrada pro život, který je zaměřen na vytvoření přírodě blízké zahrady z léta neudržovaného prostoru nedaleko školní jídelny na Karlově. Cílem projektu je vytvořit formou komunitní zahrady zázemí pro konání venkovních akcí nejen členů klubu, ale zahrada bude sloužit i pro veřejnost. Strana 12 (celkem 19)

13 Na realizaci projektu se nám podařilo získat již v roce 2012 grant od Nadace T- mobile. Projekt Rozmarýnkova zahrada aneb zahrada pro život byl spolufinancován Královéhradeckým krajem. O finanční podporu projektu jsme žádali i Město Jaroměř. To se nám však oficiální cestou k naší žádosti nevyjádřilo. V roce 2014 přineslo první své ovoce zapojení Rozmarýnku do projektu Zapojím se. V rámci akce Give & Gain Day se uskutečnil na Rozmarýnkově zahradě Dobrovolnický den. S realizací projektu Rozmarýnkova zahrada, nám přijeli pomoci pracovníci Plzeňského Prazdroje. Hodnocení roku 2014 Rok 2014 byl v mnohém pro Mateřský klub Rozmarýnek, o.s. úspěšný. Již pátým rokem obstál v konkurenci mnoha projektů na MPSV a získal dotaci na projekt Šance pro rodinu, byť částka byla nižší než bychom potřebovali a značně to zkomplikovalo realizaci projektu. Projekt byl kofinancován z dotací Královéhradeckého kraje, města Jaroměře a dále potom z vlastních prostředků klubu. Strana 13 (celkem 19)

14 V roce 2014 jsme pokračovali v realizaci našich víceletých projektů. MK Rozmarýnek o.s. V rámci projektu Rozmarýn centrum služeb rodině - byl v létě výtvarnicí vymalován Familypoint. Dokončili jsme realizaci projektu Rozmarýnkova zahrada aneb zahrada pro život. Aktivity klubu byly v roce 2014 realizovány v závislosti na poptávce klientů, na personálních a prostorových podmínkám klubu. Hlavním problémem činnosti klubu se začíná projevovat únava stávajícího týmu a to na prahu syndromu vyhoření, nedostatek dobrovolníků a nižší výkonnost rady Mateřského klubu Rozmarýnek, o.s. To se odráží i na výkonech týmu a zhoršení celkového klima v klubu. Mimořádné akce V roce 2014 jsme uskutečnili 5 mimořádných prorodinných akcí. Počátkem roku se uskutečnil karneval, v květnu se na rozmarýnkově zahradě uskutečnila Férová snídaně a následně v červnu Tátafest. V listopadu jsme uspořádali setkání u příležitosti Světového dne předčasně narozených. Na závěr roku jsme uspořádali Mikulášskou besídku. V roce 2014 jsme dvakrát uskutečnili Bazárek. Jeho výnos byl použit na provoz Centra služeb rodině Rozmarýn. Strana 14 (celkem 19)

15 Strana 15 (celkem 19)

16 Propagace aktivit klubu O činnosti a aktivitách Mateřského klubu Rozmarýnek se rodiče na MD či RD a nejen oni dozvídají téměř každý měsíc z Jaroměřského a josefovského zpravodaje (je distribuován zdarma do všech poštovních schránek obyvatel ve městě), a to z tzv. Kalendáře akcí, mnohdy jsou ve Zpravodaji vytištěny i přímo letáky na jednotlivé akce. MK má také svou vývěsku, letáčky s akcemi jsou vyvěšovány v čekárnách dětských lékařů a v MŠ popř. školních družinách. Další vývěska je u vchodu do CSR Rozmarýn. V prosinci 2014 jsme se z důvodu zvýšené nemocnosti v našem mini týmu nezúčastnili Jaroměřského vánočního trhu. Mateřský klub Rozmarýnek i v roce 2014 poskytl drobné dárky (výrobek dětí z MK, společně s pozvánkou a programem klubu) na Vítání občanků Jaroměře. Strana 16 (celkem 19)

17 Členové MK a návštěvníci klubu, jenž projeví zájem, dostávají em Zpravodaj MK Rozmarýnek. MK Rozmarýnek lze najít také na Facebooku, kde má nejen svou stránku, ale i skupinu. V roce 2014 jsme se opět s DDM Klíč podíleli na pořádání Dětského dne v Jaroměři. Dětského dne v Josefově jsme se z důvodu nedostatku aktivních lidí nezúčastnili. Projekt Podporujeme Mateřský klub Rozmarýnek, kdy podnikatelé (obchodníci, poskytovatelé služeb) poskytují výhody a slevy členům MK, za což je jim poskytnuta, na webových stránkách klubu a na nástěnce v klubu reklamní plocha. Podnikatelé mají na dveřích provozovny či své výloze nálepku s logem MK a označením Podporujeme Mateřský klub Rozmarýnek. Vzdělávání týmu Mateřského klubu Rozmarýnek v roce 2014 V roce 2014 bylo vzdělávání týmu omezeno na nutné minimum. Pro toto řešení bylo několik důvodů: realizace několika vlastních projektů zaráz zapojení do několika dalších projektů nižší finanční prostředky velký rozsah vzdělávání týmu v předchozích letech pracovníci týmu využívali ke svému dalšímu vzdělávání se vzdělávacích akcí v rámci projektů realizovaných v Centru služeb rodině - Rozmarýn Ing. Petra Hůlová absolvovala 2 semináře Mapy života s PhDr. Kobylkou. Byl zakoupen kurz Nevýchova. Děkujeme Strana 17 (celkem 19)

18 Velké poděkování patří Ministerstvu práce a sociálních věcí, Královéhradeckému kraji a městu Jaroměř a Nadaci T-mobile za jejich finanční podporu naší činnosti v roce Slovo uznání patří všem, kteří přiložili ruku k dílu a podíleli se jakoukoliv měrou na přípravě a tvorbě programu naší organizace v roce 2014, ať již jsou členy našeho sdružení či nikoliv. Velký díl patří všem dárcům, kteří v roce 2014 přispěli na naši činnost. Děkujeme všem dobrovolníkům, kteří se zapojili do realizace našich projektů Rozmarýn- Centrum služeb rodině a Rozmarýnkova zahrada aneb zahrada pro život. Obrovské díky patří našim rodinám za podporu a pochopení pro tuto naši práci. Orgány organizace Valná hromada Rada sdružení Zasedání Valné hromady se v roce 2013 opakovaně neuskutečnilo. Pravomoce Valné hromady převzala rada občanského sdružení, která následně schválila nové složení rady, zasedání Valné hromady se neuskutečnilo ani v roce 2014 z důvodu malé účasti. Mgr. Helena Zapletalová, Jana Lustigová, Bc. Renáta Sodomková, Ing. Petra Moravcová, Mgr. Hana Pechová, Ing. Petra Hůlová Předseda Bc. Renáta Sodomková předsedkyně od února 2013 Počet členů sdružení Kontaktní a identifikační údaje Ke mělo o. s. 31 členů, z toho 9 čestných Celý název organizace Mateřský klub Rozmarýnek, o.s. Statutární zástupce Bc. Renáta Sodomková Sídlo organizace Husova 75, Jaroměř Kontakty mk.rozmarynek@atlas.cz, , Webové stránky Bankovní spojení /0300 IČ provoz od září roku 1996 Statut občanské sdružení od registrace u MV: pod č.j. VS/1-1/62394/05-R Strana 18 (celkem 19)

19 MK Rozmarýnek Tiráž Název publikace Výroční zpráva roku 2014 Autor Ing. Petra Hůlová Fotografie z archivu MK Rozmarýnek o.s. Počet výtisků 5 Valnou hromadou dne Schváleno k tisku Strana 19 (celkem 19)

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. Občanské sdružení MATEŘSKÉ CENTRUM MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. Občanské sdružení MATEŘSKÉ CENTRUM MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 Občanské sdružení MATEŘSKÉ CENTRUM MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 Obsah Obsah.1 Poděkování...2 Kontakty. 3 Mateřské centrum - cíle a poslání.....4

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hlavního města Prahy pro rok 2016 pro oblast prevence kriminality

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hlavního města Prahy pro rok 2016 pro oblast prevence kriminality HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor zdravotnictví, sociální péče a prevence PID ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hlavního města Prahy pro rok 2016 pro oblast prevence kriminality Název projektu

Více

občanské sdružení na cestě

občanské sdružení na cestě občanské sdružení na cestě 1 úvodník občanské sdružení na cestě Vážení členové, spolupracovníci, přátelé a donátoři Občanského sdružení NA CESTĚ, rok 2012 nezačal po finanční stránce vůbec růžově, ba naopak.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012. Občanské sdružení MATEŘSKÉ CENTRUM MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012. Občanské sdružení MATEŘSKÉ CENTRUM MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 Občanské sdružení MATEŘSKÉ CENTRUM MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 Obsah Obsah.1 Poděkování...2 Kontakty. 3 Mateřské centrum - cíle a poslání.....4

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Občanské sdružení Mateřské centrum MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Občanské sdružení Mateřské centrum MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Občanské sdružení Mateřské centrum MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 OBSAH 3 - Mateřské centrum - právní postavení sdružení, jeho cíle a poslání

Více

Občanské sdružení DOKOLEČKA Centrum pro rodinu Člen Sítě mateřských center VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2011 www.dokolecka.cz dokolecka@doubravcice.cz tel. 724 689 786 2 Obsah O nás..4 Základní údaje o sdružení;

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ BAŠŤ SE BAVÍ

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ BAŠŤ SE BAVÍ VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ BAŠŤ SE BAVÍ ZA ROK 2011 Obsah strana 1. Úvodní slovo předsedkyně sdružení... 3 2. Kdo jsme 2. 1. Prezentace sdružení... 4 2. 2. Profily členek Výkonné rady... 5 3. Činnost

Více

Mateřské centrum Na zámečku. Výroční zpráva. Nové Město nad Metují

Mateřské centrum Na zámečku. Výroční zpráva. Nové Město nad Metují Mateřské centrum Na zámečku Výroční zpráva 2012 Nové Město nad Metují Obsah: 1. Základní údaje 2. Naše poslání a činnost 3. Činnost v průběhu roku a) pravidelná b) mimořádné akce 4. Spolupráce 5. Výhled

Více

Výroční zpráva za rok 2015

Výroční zpráva za rok 2015 Výroční zpráva za rok 2015 1 Slovo úvodem Rok 2015 byl druhým rokem, který jsme trávili v nových prostorech. Veřejnost si k nám opět našla cestu a díky přednáškové činnosti, nabídce cvičení a dalším aktivitám

Více

Centrum pro rodinu Vyškov, o.s. Registrace MV ČR č.j. VS/1-1/77861/09-R zde dne 7.12.2009

Centrum pro rodinu Vyškov, o.s. Registrace MV ČR č.j. VS/1-1/77861/09-R zde dne 7.12.2009 Centrum pro rodinu Vyškov, o.s. U Jordánka 14, 682 01 Vyškov IČ 22825355 Výroční zpráva za rok 2014 Centrum pro rodinu Vyškov, o.s. Registrace MV ČR č.j. VS/1-1/77861/09-R zde dne 7.12.2009 U Jordánka

Více

MATEŘSKÉ CENTRUM. RÁKOSNÍČEK, o.s.

MATEŘSKÉ CENTRUM. RÁKOSNÍČEK, o.s. MATEŘSKÉ CENTRUM RÁKOSNÍČEK, o.s. Výroční zpráva 2011 OBSAH: 1. Historie a představení MC Rákosníček,o.s. 2. Rok 2011 3. Orgány sdružení, zaměstnanci 4. Programová nabídka 5. Akce pro celou rodinu 6. Vzdělávací

Více

Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov. občanské sdružení. Výroční zpráva 2009

Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov. občanské sdružení. Výroční zpráva 2009 Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov občanské sdružení Výroční zpráva 2009 Úvodní slovo Vážené dámy, vážení pánové, přátelé, dovolte, abych vám předložil výroční zprávu naší organizace za rok 2009.

Více

Výroční zpráva 2014 Spolku Rodinné centrum Petrklíč o.s.

Výroční zpráva 2014 Spolku Rodinné centrum Petrklíč o.s. Výroční zpráva 2014 Spolku Rodinné centrum Petrklíč o.s. Obsah: ÚVODNÍ SLOVO PŘEDSEDKYNĚ SPOLKU... 3 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SPOLKU... 4 Rodinné centrum Petrklíč o.s. provozuje:... 4 MIMOŘÁDNÉ AKCE PETRKLÍČE

Více

Posláním občanského sdružení Portus Prachatice je dlouhodobá a celistvá péče o děti, dospívající a mladé dospělé v rámci jejich plnohodnotného

Posláním občanského sdružení Portus Prachatice je dlouhodobá a celistvá péče o děti, dospívající a mladé dospělé v rámci jejich plnohodnotného Posláním občanského sdružení Portus Prachatice je dlouhodobá a celistvá péče o děti, dospívající a mladé dospělé v rámci jejich plnohodnotného začleňování do společnosti. Zároveň je však snahou o.s. Portus

Více

Občanské sdružení OÁZA Mníšek pod Brdy Výroční zpráva 2012

Občanské sdružení OÁZA Mníšek pod Brdy Výroční zpráva 2012 Občanské sdružení OÁZA Mníšek pod Brdy Výroční zpráva 2012 V devátém roce své existence procházelo naše občanské sdružení generační obměnou, přičemž nadále nabízelo obyvatelům Mníšku a okolí zajímavé akce

Více

Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov Výroční zpráva 2010

Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov Výroční zpráva 2010 občanské sdružení Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov Výroční zpráva 2010 Vážené dámy, vážení pánové, přátelé, když se v horkém létě potřebujeme osvěžit, můžeme se třeba zakousnout do melounu. Poznat

Více

Výroční zpráva. školní rok 2010/11

Výroční zpráva. školní rok 2010/11 Základní škola Kralupy nad Vltavou, Komenského náměstí 198 okres Mělník, příspěvková organizace Výroční zpráva školní rok 2010/11 O B S A H: I. Základní údaje II. III. IV. Rámcový popis personálního zabezpečení

Více

Výroční zpráva 2010. 1. Úvodní slovo

Výroční zpráva 2010. 1. Úvodní slovo 1. Úvodní slovo Občanské sdružení KARO (Klub Aktivních ROdin) provozuje v Trutnově Mateřské centrum KAROlínka od roku 1999. Sídlí v budově Stacionáře pro tělesně postižené a zdravotně oslabené v ulici

Více

Výroční zpráva. o činnosti Pečovatelské služby města Chropyně za rok 2013

Výroční zpráva. o činnosti Pečovatelské služby města Chropyně za rok 2013 Výroční zpráva o činnosti Pečovatelské služby města Chropyně za rok 2013 Motto: Hlavním cílem je zvyšovat kvalitu pečovatelské služby a rozvíjet její další aktivity takovým směrem, aby bylo umožněno starším

Více

KLUB VOZÍČKÁŘŮ PETÝRKOVA, O. S. (O. P. S.)

KLUB VOZÍČKÁŘŮ PETÝRKOVA, O. S. (O. P. S.) KLUB VOZÍČKÁŘŮ PETÝRKOVA, O. S. (O. P. S.) VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 DÁVÁME LIDEM S TĚLESNÝM POSTIŽENÍM MOŽNOST SKUTEČNĚ ŽÍT PODLE JEJICH PŘEDSTAV. DÁVÁME JIM JISTOTU A MOŽNOST ROZHODVOVAT O VLASTNÍM ŽIVOTĚ.

Více

Žádost o státní dotaci

Žádost o státní dotaci Žádost o státní dotaci Název poskytovatele dotace: MŠMT Evidenční číslo: 0108/PP/2013 Dotační oblast: Oblast protidrogové politiky 2013 Realizace projektu (počet let): Název projektu: Působnost projektu:

Více

Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA

Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 O NÁS Naše cíle a poslání poskytovat rodinám podporu a informace o dvojčatech a vícerčatech, např. o jejich vývoji a

Více

Základní škola a Mateřská škola Neznašov Neznašov 29, 373 02 Neznašov. Výroční zpráva za školní rok 2014/2015

Základní škola a Mateřská škola Neznašov Neznašov 29, 373 02 Neznašov. Výroční zpráva za školní rok 2014/2015 Základní škola a Mateřská škola Neznašov Neznašov 29, 373 02 Neznašov Výroční zpráva za školní rok 2014/2015 Charakteristika školy Naše škola se nachází v centru obce Neznašov, 3 km od Týna nad Vltavou.

Více

1. ÚVOD 2. VYSVĚTLENÍ ZÁKLADNÍCH POJMŮ

1. ÚVOD 2. VYSVĚTLENÍ ZÁKLADNÍCH POJMŮ Metodika Ministerstva práce a sociálních věcí pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým organizacím v oblasti podpory rodiny pro rok 2011. 1. ÚVOD Ministerstvo práce a sociálních

Více

OBSAH Úvodní slovo 4 Sociální služby 5,6 Sociální poradenství 7 Služby sociální péče 7,8,9,10,11 Služby sociální prevence 11,12,13,14,15,16

OBSAH Úvodní slovo 4 Sociální služby 5,6 Sociální poradenství 7 Služby sociální péče 7,8,9,10,11 Služby sociální prevence 11,12,13,14,15,16 Komunitní plánování OBSAH Úvodní slovo 4 Sociální služby 5,6 Sociální poradenství 7 Služby sociální péče 7,8,9,10,11 Služby sociální prevence 11,12,13,14,15,16 Poskytovatelé registrovaných sociálních

Více

Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě. Závěrečná zpráva 2007/2008

Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě. Závěrečná zpráva 2007/2008 Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě Závěrečná zpráva 2007/2008 ANOMALY, o.s. ŠKOLNÍ 416 TANVALD 468 41 Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě, která pracovala dle pravidel

Více

Základní informace. Statutární orgán sdružení: Subjekt:

Základní informace. Statutární orgán sdružení: Subjekt: Výroční zpráva 2009 Základní informace Subjekt: PROFICIO, o.s. Právní forma: občanské sdružení Adresa sdružení: 742 65 Rybí 231 Kontaktní adresa: Máchova 30, 742 65 Nový Jičín (vedle MEDcentra) Registrace

Více

1. Vznik a první krůčky OZP Akademie z.ú.

1. Vznik a první krůčky OZP Akademie z.ú. 1. Vznik a první krůčky OZP Akademie z.ú. Prioritou OZP Akademie z.ú. je porozumění specifickým potřebám hendikepovaných studentů. Z vlastních zkušeností, které jsme získali dlouhodobou prací s lidmi se

Více

Mateřské centrum PERMONÍČEK VÝROČNÍ ZPRÁVA 2006 Mateřské centrum Permoníček, o. s. JÍLOVÉ U PRAHY ČLEN SÍTĚ MC V ČR www.mcpermonicek.cz permonicek@mcpermonicek.cz Obsah výroční zprávy: 1) Idea, poslání,

Více

Výroční zpráva za rok 2013

Výroční zpráva za rok 2013 Dětský domov HUSITA, o.p.s., v Dubenci u Příbrami Výroční zpráva za rok 2013 Obsah: Údaje o organizaci Orgány a zaměstnanci společnosti Co jsme dělali v roce 2013 O dětech Naši spolupracovníci Naši partneři

Více

Výroční zpráva za rok 2010

Výroční zpráva za rok 2010 Výroční zpráva za rok 2010 o.s. Sdružení pro alternativní školní a volnočasové aktivity ( SASVA ) se sídlem Praha 12, Rozvodova 39, IČ 27027422, registrovaného 24.3.2006 u MV Praha 4, Nám.hrdinů 3 pod

Více

Výroční zpráva 2008. Občanská poradna Brno člen "Asociace občanských poraden"

Výroční zpráva 2008. Občanská poradna Brno člen Asociace občanských poraden Výroční zpráva 2008 Občanská poradna Brno člen "Asociace občanských poraden" OBSAH 1. Poslání 2. Orgány sdružení 3. Stručná historie 4. Zpráva o činnosti 2008 5. Finanční zpráva 2008 6. Záměry pro rok

Více

Výroční zpráva za rok 2014

Výroční zpráva za rok 2014 Dětský domov HUSITA, o.p.s., v Dubenci u Příbrami Výroční zpráva za rok 2014 Obsah: Údaje o organizaci Orgány a zaměstnanci společnosti Co jsme dělali v roce 2014 O dětech Naši spolupracovníci Naši partneři

Více

Formulář Žádosti o poskytnutí dotace z Programu podpory sportu ve městě Český Krumlov

Formulář Žádosti o poskytnutí dotace z Programu podpory sportu ve městě Český Krumlov Příloha č. 3 Žádost o poskytnutí dotace Formulář Žádosti o poskytnutí dotace z Programu podpory sportu ve městě Český Krumlov Údaje vpisujte pouze do bílých políček předpřipravených tabulek. 1. ÚDAJE O

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2012 OBČANSKÉ SDRUŽENÍ MARTIN registrované Ministerstvem vnitra ČR pod č.j.: VS/1-1/43 483/00-R, 163 00 Praha 6 Řepy, Bendova 5/1121 IČ: 70822301, DIČ: CZ70822301 bankovní spojení: 0169505389/0800 http://www.osmartin.cz

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-1326/14-S

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-1326/14-S INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-1326/14-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy Sídlo E-mail právnické osoby Mateřská škola Lužec nad Vltavou, příspěvková organizace 9. května 97, 277 06 Lužec nad

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Městský dům dětí a mládeže Krupka, Sídliště 605. Sídliště 605, 417 41 Krupka. Identifikátor školy: 600 084 957

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Městský dům dětí a mládeže Krupka, Sídliště 605. Sídliště 605, 417 41 Krupka. Identifikátor školy: 600 084 957 Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Městský dům dětí a mládeže Krupka, Sídliště 605 Sídliště 605, 417 41 Krupka Identifikátor školy: 600 084 957 Termín konání inspekce: 1. - 4. prosinec

Více

Zpráva o činnosti a hospodaření Městského muzea Nové Město nad Metují za rok 2015

Zpráva o činnosti a hospodaření Městského muzea Nové Město nad Metují za rok 2015 ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2015 Zpráva o činnosti a hospodaření Městského muzea Nové Město nad Metují za rok 2015 1) Název subjektu, adresa, IČ Název organizace: Městské muzeum Nové Město nad

Více

Vyhodnocení čerpání financí z rozpočtu města na podporu realizace 1. Komunitního plánu sociálních služeb města Český Krumlov v roce 2006

Vyhodnocení čerpání financí z rozpočtu města na podporu realizace 1. Komunitního plánu sociálních služeb města Český Krumlov v roce 2006 Vyhodnocení čerpání financí z rozpočtu města na podporu realizace 1. Komunitního plánu sociálních služeb města Český Krumlov v roce 2006 Obsah: str. 1. Souhrnná tabulka čerpání z městského rozpočtu na

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2015 SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY DOMOV SV. ZDISLAVY OPAVA-ROOSEVELTOVA 41

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2015 SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY DOMOV SV. ZDISLAVY OPAVA-ROOSEVELTOVA 41 Česká provincie Kongregace Dcer Božské Lásky VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY DOMOV SV. ZDISLAVY OPAVA-ROOSEVELTOVA 41 ZA ROK 2015 Stáří je neodmyslitelnou součástí a etapou

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH 2011 OBSAH: CO PŘINESL ROK 2011 O PROJEKTU ANTIOCH O.S. AKTIVITY RODINNÉHO CENTRA PALEČEK DALŠÍ AKTIVITY PALEČKOVA PŘEDŠKOLKA SPOLUPRÁCE S DALŠÍMI ORGANIZACEMI

Více

1. Evaluační zpráva monitorující aktivity projektu za období 1.7.- 31.10.2012. Služby péče o děti: - Hlídání dětí se školkovým režimem

1. Evaluační zpráva monitorující aktivity projektu za období 1.7.- 31.10.2012. Služby péče o děti: - Hlídání dětí se školkovým režimem Číslo výzvy: 76 Název globálního grantu: rovné příležitosti žen a mužů a slaďování rodinného a pracovního života Název oblasti podpory: 3.4. Rovné příležitosti žen a mužů na trhu práce a slaďování pracovního

Více

VÝTVARNÁ DÍLNA ZAHRÁDKY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009

VÝTVARNÁ DÍLNA ZAHRÁDKY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 VÝTVARNÁ DÍLNA ZAHRÁDKY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 Zpracovala: M. Daňhelová, provozní pracovnice dílny OBSAH 1. PRÁVNÍ STAV VÝTVARNÉ DÍLNY, JEJÍ ŘÍZENÍ A POJETÍ 2. VZNIK A VÝVOJ VÝTVARNÉ DÍLNY 3. PROVOZ

Více

ÕĠIJ ÜÿtĨċĠĂĨċĠÜĴÜÿÏõĨ Ġõûõÿ øõīķ

ÕĠIJ ÜÿtĨċĠĂĨċĠÜĴÜÿÏõĨ Ġõûõÿ øõīķ ÕĠIJ ÜÿtĨċĠĂĨċĠÜĴÜÿÏõĨ Ġõûõÿ øõīķ º ĠĂgÿtĨĹċĠ]Ĵ ĨĹ ĨĠĂ Ĩİĺĺĥ Vznik 16.7.2003 Právní forma: občanské sdružení Datum a číslo registrace: 16.7.2003 VS/1-X/54 527/03-R Bankovní spojení: 185503930/0300 Statutární

Více

o.s. For-Teenager Apel Výroční zpráva

o.s. For-Teenager Apel Výroční zpráva o.s. For-Teenager Apel Výroční zpráva 2005 Úvodní slovo Vážený čtenáři, dostává se Vám do rukou historicky první výroční zpráva občanského sdružení For-Teenager Apel, které v Jičíně poskytuje sociální

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIT-418/10-T. Základní škola a Mateřská škola Razová, příspěvková organizace

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIT-418/10-T. Základní škola a Mateřská škola Razová, příspěvková organizace Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIT-418/10-T Název školy: Základní škola a Mateřská škola Razová, příspěvková organizace Adresa: 793 64 Razová 353 Identifikátor:

Více

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Poslání MC Domeček Posláním a cílem MC Domeček je odstranění izolace rodičů na mateřské dovolené a její zpestření, usnadnění jejich návratu zpět do zaměstnání a

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 196/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 173 ze dne 14.03.2016 Akční plán pro rok 2016 Komunitního plánu rozvoje sociálních a návazných služeb na území Městské části Praha

Více

Výroční zpráva 2 0 1 1 Oblastní unie neslyšících Olomouc. TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, SROP a STATUTÁRNÍM MĚSTEM OLOMOUC

Výroční zpráva 2 0 1 1 Oblastní unie neslyšících Olomouc. TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, SROP a STATUTÁRNÍM MĚSTEM OLOMOUC Výroční zpráva 2 0 1 1 Oblastní unie neslyšících Olomouc TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, SROP a STATUTÁRNÍM MĚSTEM OLOMOUC 1 Obsah: 1. Základní identifikační údaje organizace, struktura

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 ABC o.p.s., Karola Šmidkeho 1823/9, 708 00 Ostrava- Poruba OBSAH Obsah Úvodní slovo 1 Poslání společnosti 2 Organizační struktura 3 Aktivity v roce 2015 4-6 Výsledky hospodaření

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY (ŠKOLNÍ ROK 2014/2015)

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY (ŠKOLNÍ ROK 2014/2015) Základní škola a Mateřská škola Bílý Potok, okres Liberec, příspěvková organizace Bílý Potok 220, 43 2 Hejnice Tel.: 482 322 10 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY (ŠKOLNÍ ROK 2014/201) Zprávu předkládá: Mgr.

Více

O ORGANIZACI ÚVODNÍ SLOVO

O ORGANIZACI ÚVODNÍ SLOVO ÚVODNÍ SLOVO Vážení čtenáři výroční zprávy, vážení příznivci Neposedy, zvu Vás k ohlédnutí za rokem 2011. Byl to rok změn. Říká se, že lidé se nejvíce učí na základě zkušeností. Získali jsme jich mnoho.

Více

IČO: 49545957 Účet: 441663379/0800 u České spořitelny, a.s. ve Zruči nad Sázavou

IČO: 49545957 Účet: 441663379/0800 u České spořitelny, a.s. ve Zruči nad Sázavou Název: Občanské sdružení ŽIVOT 90 Zruč nad Sázavou Registrace: Ministerstvo vnitra České republiky č. VSP/1 2890/90 - R Působnost v krajích: Středočeský, Vysočina, Jihočeský, Pardubický, Liberecký Poslání

Více

ŽÁDOST O NADAČNÍ PŘÍSPĚVEK

ŽÁDOST O NADAČNÍ PŘÍSPĚVEK ŽÁDOST O NADAČNÍ PŘÍSPĚVEK Vyplní nadace: Číslo žádosti Poznámka Číslo smlouvy Rozsah projektu Informace o organizaci - vyplní žadatel Základní informace Název organizace * IČ * Forma právní subjektivity

Více

Rekapitulace čerpání přímých NIV (podle 6 odst. 1 vyhlášky č. 551/2004 Sb.) v tis. Kč

Rekapitulace čerpání přímých NIV (podle 6 odst. 1 vyhlášky č. 551/2004 Sb.) v tis. Kč 10. Hospodaření školy Rok 2013 Rozbor hospodaření, ukazatele nákladovosti Podobu rozboru hospodaření s finančními prostředky státního rozpočtu vymezuje směrnice MŠMT čj. 19963/2005-44. V souladu s touto

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE PRAHA 5

VNITŘNÍ ŘÁD DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE PRAHA 5 VNITŘNÍ ŘÁD DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE PRAHA 5 Zpracoval: Mgr. Jiří Dolejš, ředitel Domu dětí a mládeže Praha 5 Praha 1.9.2011 1 Vnitřní řád Domu dětí a mládeže Praha 5 I. Úvodní ustanovení čl. 1. Zřízení právního

Více

Dárci: SVS, a.s., Envirocont s.r.o., SČVK, a.s., SECOMSYS s.r.o., Jasmína - Hana Mašínová, Česká národní agentura Mládež a YMCA v ČR, Dieta, s.r.o.

Dárci: SVS, a.s., Envirocont s.r.o., SČVK, a.s., SECOMSYS s.r.o., Jasmína - Hana Mašínová, Česká národní agentura Mládež a YMCA v ČR, Dieta, s.r.o. SLOVO ÚVODEM Rok 2013 byl plný změn, konců a nových začátků programů a aktivit. Na postu ředitele managementu a předsedy Rady YMCA v Ústí nad Labem došlo ke změně, možná proto, aby staronový vítr a čerstvý

Více

Materiál pro schůzi zastupitelstva města dne 19.12.2012. Program podpory sociálních a souvisejících služeb pro rok 2013

Materiál pro schůzi zastupitelstva města dne 19.12.2012. Program podpory sociálních a souvisejících služeb pro rok 2013 Materiál pro schůzi zastupitelstva města dne 19.12.2012 Program podpory sociálních a souvisejících služeb pro rok 2013 Obsah: I. Důvodová zpráva II. Přílohy: č. 1 Program podpory sociálních a souvisejících

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013 19. ročník duben 2013 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013 Usnesením č. 14/2013 zastupitelé schválili rozpočtové opatření č. 3/2013. Tímto rozpočtovým opatřením byl plánovaný rozpočet

Více

připravilo pro své klienty nabídku aktivit na období 2012/2013.

připravilo pro své klienty nabídku aktivit na období 2012/2013. VZDĚLÁVACÍ A ZÁJMOVÉ AKTIVITY 2012/2013 připravilo pro své klienty nabídku aktivit na období 2012/2013. Na následujících stránkách najdete zájmové, vzdělávací a společenské aktivity, které budeme realizovat

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 Registrováno u Ministerstva kultury ČR, datum evidence 1.1.2013, evidenční číslo 4-068/2013; IČO: 00445215; číslo transparentního účtu: 2400386976/2010 Fio banka, a.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 Pobočka

Více

Žádost o dar pro právnické osoby z Fondu sociálního a zdravotního městské části Praha 3

Žádost o dar pro právnické osoby z Fondu sociálního a zdravotního městské části Praha 3 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Žádost o dar pro právnické osoby z Fondu sociálního a zdravotního městské části Praha 3 Identifikační údaje o předkládající organizaci Název žadatele Právní forma IČ Název DIČ Jméno

Více

Výroční zpráva o činnosti organizace za rok 2013

Výroční zpráva o činnosti organizace za rok 2013 Výroční zpráva o činnosti organizace za rok 2013 Dům seniorů FRANTIŠEK Náměšť na Hané, příspěvková organizace OBSAH strana A. Základní údaje 2-4 B. Přehled o činnosti 4-11 B.1 Zaměření 5 B.2 Organizační

Více

METODIKA KURZU PÉČE O DĚTI

METODIKA KURZU PÉČE O DĚTI METODIKA KURZU PÉČE O DĚTI Základní popis Kvalifikační kurz pro pracovníky v sociálních službách se zaměřením na péči o děti (zkráceně Kurz péče o děti) je 150 hodinový kurz akreditovaný MPSV, jenž opravňuje

Více

Zápis ze 7. jednání Odborné komise pro rodinnou politiku konaného dne 15. října 2015

Zápis ze 7. jednání Odborné komise pro rodinnou politiku konaného dne 15. října 2015 Zápis ze 7. jednání Odborné komise pro rodinnou politiku konaného dne 15. října 2015 Místo zasedání: Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2, zasedací místnost Klub Čas zasedání:

Více

Výroční zpráva za rok 2015

Výroční zpráva za rok 2015 Výroční zpráva za rok 2015 Květen 2016 Obsah: 1. Základní údaje o spolku 2. Poslání, cíle a činnost spolku 3. Transformace na zapsaný spolek 4. Pracovníci spolku 5. Služba následné péče Pavučina 6. Další

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011. DOMINO cz, o. s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011. DOMINO cz, o. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 DOMINO cz, o. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 DOMINO DOMINO cz, o. s. Sídlo: Na Honech III/4922, 760 05 Zlín 5 Zapsáno u Ministerstva vnitra VS/1-19674/93-R Výroční zpráva občanského sdružení

Více

Smlouva o poskytování sociální služby Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi

Smlouva o poskytování sociální služby Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Smlouva o poskytování sociální služby Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi v Sociálně aktivizačních službách pro rodiny s dětmi STONOŽKA č.j... Dle 65 Zákona o sociálních službách č. 108/2006

Více

zakládací listinu obecně prospěšné společnosti

zakládací listinu obecně prospěšné společnosti Zakladatelé: Občanské sdružení Rybka, se sídlem Nuzice 24, 375 01 Týn nad Vltavou, IČ 14501791, registrované u Ministerstva vnitra České republiky pod čj. II/s-OS/1-26385/95-R zastoupené předsedkyní výboru

Více

ÚSTAV PRO PÉČI O MATKU A DÍTĚ VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010

ÚSTAV PRO PÉČI O MATKU A DÍTĚ VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 ÚSTAV PRO PÉČI O MATKU A DÍTĚ VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 Historie nemocnice Monumentální areál pod vyšehradskými hradbami na břehu Vltavy v Praze, vznikl před l. světovou válkou jako realizace myšlenky prof.

Více

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013 1 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 v DDM Spálené Poříčí v letošním školním roce pokračovala činnost Domečku ve Spáleném Poříčí a připravili jsme

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 LITOMĚŘICE

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 LITOMĚŘICE ASOCIACE RODIČŮ A PŘÁTEL ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH DĚTÍ v ČR, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 LITOMĚŘICE Vážení a milí přátelé, je mi ctí připojit pár úvodních slov k předložené výroční zprávě 2009 Myslím, že všichni,

Více

Formulář žádosti o poskytnutí účelové dotace na podporu cílů a opatření Komunitního plánu sociálních služeb a prorodinných aktivit na období 2015-2018

Formulář žádosti o poskytnutí účelové dotace na podporu cílů a opatření Komunitního plánu sociálních služeb a prorodinných aktivit na období 2015-2018 Formulář žádosti o poskytnutí účelové dotace na podporu cílů a opatření Komunitního plánu sociálních služeb a prorodinných aktivit na období 2015-2018 Část A - Obecné údaje o projektu a předkladateli projektu

Více

POPIS REALIZACE SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE SOCIÁLNÍ SLUŽBY POPIS REALIZACE SOCIÁLNÍ SLUŽBY POSKYTOVATEL: OBČANSKÁ INSPIRACE Kučerova 768/14, 198 00 Praha 9 Černý Most www.obcanskainspirace.cz DRUH SOCIÁLNÍ SLUŽBY: nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (dle zákona

Více

Specifikace využití příspěvku.

Specifikace využití příspěvku. Návrh správní rady Fondu pro podporu a rozvoj vzdělávání SML - II. kolo 2015 Tematické zařazení projektu: 1) soutěže a projekty 2) mimořádné vzdělávací akce na území Statutárního města Liberec a akce nadregionálního

Více

METODICKÉ POKYNY. k čerpání a vyúčtování dotace MŠMT. Pro pořadatele akcí (MO ČRS a ÚS ČRS)

METODICKÉ POKYNY. k čerpání a vyúčtování dotace MŠMT. Pro pořadatele akcí (MO ČRS a ÚS ČRS) METODICKÉ POKYNY k čerpání a vyúčtování dotace MŠMT Pro pořadatele akcí (MO ČRS a ÚS ČRS) 2016 POKYNY A DOPORUČENÍ k čerpání a vyúčtování dotace MŠMT pro rok 2016 pro MO a ÚS Čerpání a vyúčtování dotace

Více

Žádost o dotaci městské části Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2009 (V. program Podpora MČ v sociální oblasti)

Žádost o dotaci městské části Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2009 (V. program Podpora MČ v sociální oblasti) Obsah formuláře: Žádost o dotaci městské části Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2009 (V. program Podpora MČ v sociální oblasti) A. Obecná část souhrnné informace o žadateli 1. Identifikační údaje o

Více

Občanské sdružení. Naše škola

Občanské sdružení. Naše škola Občanské sdružení Naše škola Výroční zpráva 2007 Kontakt: Adresa: Občanské sdružení Naše škola Marie Dolanské 19 746 01 Opava-Vlaštovičky e-mail: nase.skola@seznam.cz http://www.sweb.cz/nase.skola OBSAH:

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MENS SANA o. s.

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MENS SANA o. s. MENS SANA o. s. Ukrajinská 1533/13, 708 00 Ostrava-Poruba, tel: 596 918 104 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MENS SANA o. s. MENS SANA o.s. Zastoupená Mgr. Jaroslavou Saidlovou, předsedkyní Rady sdružení Ukrajinská 1533/13,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 Třinec březen 2012 1. Základní údaje o společnosti Název společnosti: Kvalifikační a personální agentura, o. p. s. Sídlo: Závodní 815, 739 61 Třinec Rok založení: 2000 Zakladatelé:

Více

Výroční zpráva za rok 2003

Výroční zpráva za rok 2003 TyfloCentrum Praha, o. p. s. Krakovská 21, 110 00 Praha 1 IČO: 26 72 77 65 e-mail: praha@tyflocentrum.cz www.tyflocentrum.cz/praha Výroční zpráva za rok 2003 Společnost TyfloCentrum Praha, o. p. s. byla

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI. Mateřského centra Mateřídouška o.s. Hejnice

ZPRÁVA O ČINNOSTI. Mateřského centra Mateřídouška o.s. Hejnice ZPRÁVA O ČINNOSTI Mateřského centra Mateřídouška o.s. Hejnice Do rukou se Vám dostala zpráva o činnosti občanského sdružení Mateřského centra Mateřídouška za rok 2007. Jedná se o dokument, který slouží

Více

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ A ČINNOSTI PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2014

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ A ČINNOSTI PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2014 Základní škola Děčín II, Kamenická 1145, příspěvková organizace ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ A ČINNOSTI PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2014 Ředitel: Mgr. Jaroslav Skála Datum: 11. 02. 2015 Děčín Obsah Obsah...

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI KANCELÁŘE ÚŘADU

ZPRÁVA O ČINNOSTI KANCELÁŘE ÚŘADU MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 16 ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI KANCELÁŘ ÚŘADU ZPRÁVA O ČINNOSTI KANCELÁŘE ÚŘADU ZA II. ČTVRTLETÍ ROKU 2015 Kancelář úřadu jako jeden z odborů Úřadu městské části Praha 16 pracovala v druhém čtvrtletí

Více

UPOZORNĚNÍ UZÁVĚRKA ČLÁNKŮ PROSINCOVÉHO ČÍSLA LZ BUDE 5. 12. 2014

UPOZORNĚNÍ UZÁVĚRKA ČLÁNKŮ PROSINCOVÉHO ČÍSLA LZ BUDE 5. 12. 2014 Lipovský ZPRAVODAJ LISTOPAD 2014 vydává obec Lipová-lázně www.lipova-lazne.cz www. ic-lipova.cz vydáno: 24. 11. 2014 OBECNÍ ÚŘAD UPOZORNĚNÍ UZÁVĚRKA ČLÁNKŮ PROSINCOVÉHO ČÍSLA LZ BUDE 5. 12. 2014 USNESENÍ

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Hradecké centrum pro osoby se sluchovým postižením o. p. s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Hradecké centrum pro osoby se sluchovým postižením o. p. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Hradecké centrum pro osoby se sluchovým postižením o. p. s. SLUCH VÁM SICE NEVRÁTÍME, ALE POMŮŽEME VÁM SE SLUCHOVOU VADOU ŽÍT KVALITNĚJI SLOVO ÚVODEM Vážení přátelé, je nám ctí, že

Více

Výroční zpráva. za rok 2011

Výroční zpráva. za rok 2011 Výroční zpráva Klíče centra sociálních služeb, p. o. za rok 2011 PaedDr. Petr Matuška, Ph.D. ředitel Klíče CSS, p. o. V Olomouci 9. března 2012 1 Obsah strana I. Základní údaje 4 II. Organizační struktura

Více

Výroční zpráva. rok 2009

Výroční zpráva. rok 2009 Výroční zpráva za rok 2009 SNN v ČR Centrum denních služeb pro sluchově postižené, Brno Ředitelka v roce 2009: Simona Šumberová Bankovní spojení : 1341721329/0800 Česká spořitelna Brno Adresa: Vodova 35,

Více

Spolek Vltavan v Praze

Spolek Vltavan v Praze Spolek Vltavan v Praze Výroční zpráva 2014 Spolek Vltavan v Praze IČ 005 52 429 Výroční zpráva 2014 Spolek Vltavan v Praze Výroční zpráva 1 z 9 Spolek Vltavan v Praze občanské sdružení, registrovaný MV

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 ŽÁDOST O DOTACI NA PROJEKTY V SOCIÁLNÍ OBLASTI PRO ROK 2013

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 ŽÁDOST O DOTACI NA PROJEKTY V SOCIÁLNÍ OBLASTI PRO ROK 2013 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 ŽÁDOST O DOTACI NA PROJEKTY V SOCIÁLNÍ OBLASTI PRO ROK 2013 Obsah formuláře: A. Obecná část souhrnné informace o žadateli 1. Identifikační údaje o žadateli 2. Přílohy k žádosti B.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Soukromé základní školy PIANETA

VÝROČNÍ ZPRÁVA Soukromé základní školy PIANETA VÝROČNÍ ZPRÁVA Soukromé základní školy PIANETA Školní rok 2013/2014 počet stran: 12 Obsah: 1. Základní charakteristika školy... 3 1.1. Obecná charakteristika školy... 3 1.2. Název a sídlo právnické osoby

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY ŽDÍREC NAD DOUBRAVOU ZA ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY ŽDÍREC NAD DOUBRAVOU ZA ROK 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY ŽDÍREC NAD DOUBRAVOU ZA ROK 2015 Obsah: Poslání pečovatelské služby Z činnosti pečovatelské služby za rok 2015 Zvyšování kvality poskytovaných služeb Hodnocení spokojenosti

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. za školní rok 2013/2014

Výroční zpráva o činnosti školy. za školní rok 2013/2014 Základní škola Horní Kruty, okres Kolín Horní Kruty 29, PSČ: 281 46 Tel: 321 796 926, 728 603 443 E-mail: zs.hornikruty@tiscali.cz Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2013/2014 Vypracovala: PaedDr.

Více

Zásady pro poskytování finančních dotací na volnočasové aktivity dětí a mládeže

Zásady pro poskytování finančních dotací na volnočasové aktivity dětí a mládeže Zásady pro poskytování finančních dotací na volnočasové aktivity dětí a mládeže Zastupitelstvo města Písek rozhodlo dne 24.09.2015 usnesením č. 225/15 vydat tyto Zásady pro poskytování dotací na volnočasové

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Pro schůzi Zastupitelstva městské části

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Pro schůzi Zastupitelstva městské části Odbor organizační č.j.: 745/2015 Pořadové číslo: 10 V Praze dne: 7.9.2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Pro schůzi Zastupitelstva městské části Vyhlášení programů pro poskytnutí dotací z Dotačního fondu městské

Více

PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ

PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Organizace školního roku Období školního vyučování ve školním roce 2014/2015 začne v pondělí 1. září 2014. Vyučování bude v prvním pololetí ukončeno ve čtvrtek

Více

Sociální centrum denních aktivit ISKÉRKA za rok 2005

Sociální centrum denních aktivit ISKÉRKA za rok 2005 Závěrečná zpráva k projektu Sociální centrum denních aktivit ISKÉRKA za rok 2005 Název předkládající organizace: Zdravý Rožnov Sídlo: Zemědělská 572, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm telefon, fax, E-mail, www:

Více

Prvním impulsem k založení MCM v Hejnicích, byla osobní zkušenost v MC Macef ve Frýdlantě v Čechách.

Prvním impulsem k založení MCM v Hejnicích, byla osobní zkušenost v MC Macef ve Frýdlantě v Čechách. 1. Kdo jsme Mateřské centrum Mateřídouška je zaregistrované na Ministerstvu vnitra České republiky dne 4. 4. 2003. Jde o dobrovolnou neziskovou organizaci, která si klade za cíl vybudovat a provozovat

Více

Plán výchovně vzdělávací činnosti na školní rok 2015/2016

Plán výchovně vzdělávací činnosti na školní rok 2015/2016 Gymnázium bratří Čapků a První české soukromé střední odborné učiliště s.r.o. se sídlem Trhanovské náměstí 129/8, Praha 10, PSČ 102 00 IČ 25100289, DIČ CZ25100289, neplátce DPH, zápis v obchodním rejstříku

Více