mechanické vlastnosti druh pevnosti v ohybu (MPa) pevnost v tlaku (MPa) pevnost ve smyku (MPa) modul modul kolmo k k vláknu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "mechanické vlastnosti druh pevnosti v ohybu (MPa) pevnost v tlaku (MPa) pevnost ve smyku (MPa) modul modul kolmo k k vláknu"

Transkript

1

2 Území Malajsie je na 58% pokryto přirozeným porostem. a je domovem pro více než druhů, z nichž mnoho má komerční využití. Umístění v tropech znamená, že stromy mají 365 dnů vegetačního období v roce. Toto dává stromům více času pro růst a rozvoj bez přerušení sezonními změnami. Kromě své krásy, dřevo má mnoho využití, výtečné izolační schopnosti, je pevné a přitom se snadno opracovává. Malajsie má nekonečný výběr dřev. Malajské dřevo bylo použito na různé aplikace včetně úprav interiérů. Množství barev, které je k dispozici umožnuje umělcům se kreativně vyjádřit. Roky intenzivního výzkumu měly výsledky v podobě představení vyhlášených malajských dřevin jako Balau pro obklady, Merbau a Kempas na podlahy,tmavě červené Meranti na výrobu dveřních a okenních rámů. Také kompozitové produkty jako LVL, překližky a dřevotřísky střední hustoty jsou vyráběny a exportovány malajskými výrobci. Malajský závazek k výzkumu a vývoji zajišťuje nekonečnou řadu inovovaných, cenově dostupných a ekologicky nezávadných produktů. Abyste zjistili, jaké řešení ohledně kvalitního využití dřeva vám doporučujeme, kontaktujte naši místní pobočku, nebo přímo Malajskou lesní správu pro bližší pomoc.

3

4 Balau Shorea spp. Dipterocarpaceae Těžké tvrdé dřevo Hojný v dipterocarpových lesích Malajsie, s vyjímkou rašeliništních lesů. Početný ve vyšších polohách.

5 Bintangor Calophyllum spp. Guttiferae Lehké tvrdé dřevo Běžně rozšířen od nižin do horních horských lesů, ale í také v některých rašeliništích.

6 Dark Red Meranti (Tmavě Červené Meranti) Shorea spp. Dipterocarpaceae Lehké tvrdé dřevo Nalézá se běžně v dobře odvodněných lesích, na menších kopcích, na vrcholech a úbočí hřebenů a občas v rašeliništích.

7 Kelat Syzygium spp. Myrtaceae Středně těžké dřevo Nalézá se ve všech výškách, od hladiny moře po vrcholky hor.

8 Kembang Semangkok Scaphium spp. Sterculiaceae Lehké tvrdé dřevo Roztroušen hlavně v nížnatých lesích, roste na dobře odvodněné půdě ve zvlněné krajině a na hřebenech.

9 Kempas Koompassia malaccensis Leguminosae Středně těžké dřevo Běžně v nízko položených lesich a v horách,často v rašeliništích a sladkovodnich bažinách.

10 Keruing Dipterocarpus spp. Dipterocarpaceae Druh dřeva Středně těžké dřevo Rozšíření Běžně rozšířený v nízko položených dipterocarpvých lesích, několik druhů se nachází v božinách.

11 Mengkulang Heritiera spp. Sterculiaceae Středně těžké dřevo Rozšíření Vyskytuje se běžně v nízko položených lesích a vzácněji na vápencových skalách.

12 Merbau Intsia spp. Leguminosae Těžké tvrdé dřevo Velmi rozšířen, hlavně v nížinách a podél řek.

13 Mersawa Anisoptera spp. Dipterocarpaceae Lehké tvrdé dřevo Běžně rozšířený, nacházející se hlavně v rašeliništích, v rovinatých nížinách a horách.

14 Nyatoh, Ganua, Palaquium and Payena spp. Sapotaceae Lehké tvrdé dřevo Velmi rozšířen, nachází se v nížinách, sladkovodních mokřinách, na pobřeží i v horách.

15 Balau Červené Shorea spp. Dipterocarpaceae Těžké tvrdé dřevo Nachází se nepravidelně napříč Malajsíí, v nízko položeném zvlněném terénu.

16 Kaučukovník Hevea brasiliensis Euphorbiaceae Lehké tvrdé dřevo Na celém území Malajsie v kaučukových plantážích.

17 Sepetir Sindora spp. Leguminosae Lehké tvrdé dřevo Velmi početný v nízko položených lesích ale i ve vyšších polohách.

18 fyzické vlastnosti druhy hustota v suchém tečné vysoušení stavu (kg/m 3 ) sesychání (%) American Red Maple (Javor Červený Americký) American Western Hemlock (Jedlovec Západní Americký) American White Oak (Americký Dub Bílý) 540 8,2 Docela rychle 500 7, ,6 Balau ,5 3,9 Mohou se objevit defekty při sušení, buďte opatrní Pomalu, může praskat, radiální nebo voštinové praskliny Velmi pomalu a je třeba dát pozor, aby se zabránilo čelním trhlinám a praskání Bintangor ,0-3,7 Docela pomalu s nepatrnými kazy Black Maple (Černý Javor) Dark Red Meranti (Tmavě Červené Meranti) Douglas Fir (Douglaska Obecná) European Ash (Jasan Evropský) European Beech (Buk Evropský) European Scots Pine (Skotský Smrk) European Spruce/Norway Spruce (Jedle Evropská /Jedle Norská) 630 9,0 Pomalu s menšími kazy ,9 4,4 Docela rychle, bez defektů 530 6,6 Rychle s lehkým kroucením 690 8,3 Vyžaduje péči k minimalizování kazů ,6 18,2 Obtížně se suší 500 7,7 Středně rychlý ,8 Snadno s malým úbytkem nebo trhlinami Kelat ,3 Velmi pomalu s malou ztrátou Kembang Semangkok ,0 Středně rychle s malými změnami Kempas ,0 Pomalu s malými nebo žádnými změnami Keruing ,3 7,4 Suší se dobře a bez defektů Mengkulang ,0 3,8 Středně rychle, téměř bez defektů Merbau ,6 Pomalu, beze ztrát Mersawa ,2 3,8 Pomalu s lehkým poškozením Nyatoh ,9 4,3 Radiata Pine (Borovice Monterey) Red Balau (Balau Červené) Rubberwood (Kaučukovník) Schne středně, s lehkým nebo žádným poškozením 480 6,7 Rychle se střední sesychavostí ,2 3,6 Pomalu s lehkým poškozením ,9 Středně rychle, musí se předejít prasklinám a prohýbání Sepetir ,9 Schne středně, bez poškození note: Informatice na fzyické a mechanické vlastnosti zahraničních dřevjn zmiňovaných byla yzata z MatWeb, FPCWA, NPLVL, USDA, NZFRI, AHEC and Svět dřeva.

19 mechanické vlastnosti druh pevnosti v ohybu (MPa) pevnost v tlaku (MPa) pevnost ve smyku (MPa) modul modul kolmo k k vláknu pružnosti pevnosti v vláknu ohybu American Red Maple (Javor Červený Americký) American Western Hemlock (Jedlovec Západní Americký) American White Oak (Americký Dub Bílý) ,6 17 7, ,7 43 5, , ,5 Balau , ,0 Bintangor , ,8 Black Maple (Černý Javor) Dark Red Meranti (Tmavě Červené Meranti) Douglas Fir (Douglaska Obecná) European Ash (Jasan Evropský) European Beech (Buk Evropský) European Scots Pine (Skotský Smrk) European Spruce/Norway Spruce (Jedle Evropská/Jedle Norská) ,1 23 7, ,9 5, ,0 8, ,1 50 9, , , , , , , ,1 30 5,3 Kelat , ,8 Kembang Semangkok , ,1 10,1 Kempas , ,0 Keruing ,3 9, ,2 12,3 Mengkulang , ,8 Merbau , ,5 Mersawa ,5 5, ,1 7,4 Nyatoh ,5 9, ,0 11,9 Radiata Pine (Borovice Monterey) Red Balau (Balau Červené) Rubberwood (Kaučukovník) , , ,5 55 9,9 12, , ,0 Sepetir , ,6

20

Dřevěné panely se osvědčily jako efektivní a ekonomické, s větší homogenitou a stabilitou napříč velkými povrchy. Malajské dřevo panely jako překližka, příčka a dřevovláknitá deska, mají dobrou pověst

Více

Kvalitní dřevěné lišty dodávají perfektní zakončení jakémukoliv interiéru, a vyzařují teplo, které je vlastní přírodnímu materiálu jako je dřevo.

Kvalitní dřevěné lišty dodávají perfektní zakončení jakémukoliv interiéru, a vyzařují teplo, které je vlastní přírodnímu materiálu jako je dřevo. Kvalitní dřevěné lišty dodávají perfektní zakončení jakémukoliv interiéru, a vyzařují teplo, které je vlastní přírodnímu materiálu jako je dřevo. Po dlouhá století lišty zdobily některé z nejluxusnějších

Více

Tvrdá dřeva nejsou jen elegantní podlahou. Jsou velmi odolná, s dlouhou životností, a nadčasovou krásou. Malajská tvrdá dřeva jsou známa pro své

Tvrdá dřeva nejsou jen elegantní podlahou. Jsou velmi odolná, s dlouhou životností, a nadčasovou krásou. Malajská tvrdá dřeva jsou známa pro své Tvrdá dřeva nejsou jen elegantní podlahou. Jsou velmi odolná, s dlouhou životností, a nadčasovou krásou. Malajská tvrdá dřeva jsou známa pro své vyjímečné vlastnosti, které zvýrazňují estetiku každé místnosti

Více

třídění Výběr Kolekce Kolekce Kolekce z exotiky Fine Season klidných dřevin Winchester

třídění Výběr Kolekce Kolekce Kolekce z exotiky Fine Season klidných dřevin Winchester třídění Výběr z exotiky Kolekce klidných dřevin Kolekce Fine Season Kolekce Winchester Patentovaný spoj EKOLOG G5 využívá technologii, kde ke spojení zámku dochází automaticky. Jednoduchým přitlačením

Více

NAVRHOVÁNÍ DŘEVĚNÝCH KONSTRUKCÍ DŘEVO, VLASTNOSTI DŘEVA část 1.

NAVRHOVÁNÍ DŘEVĚNÝCH KONSTRUKCÍ DŘEVO, VLASTNOSTI DŘEVA část 1. Téma: NAVRHOVÁNÍ DŘEVĚNÝCH KONSTRUKCÍ DŘEVO, VLASTNOSTI DŘEVA část 1. Vypracoval: Ing. Roman Rázl TE NTO PR OJ E KT J E S POLUFINANC OVÁN EVR OPS KÝ M S OC IÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.

Více

TECHNICKÝ LIST. 1. Název a čeleď - mezinárodníí název : Angelim Pedra - latinský název : Dinixia excelsa - čeleď : Mimosaceae

TECHNICKÝ LIST. 1. Název a čeleď - mezinárodníí název : Angelim Pedra - latinský název : Dinixia excelsa - čeleď : Mimosaceae - mezinárodníí název : Angelim Pedra - latinský název : Dinixia excelsa - čeleď : Mimosaceae 2. Výskyt obchodní názvy dostupnost - výskyt: Střední Amerika a tropická Jižní Amerika - hlavní obchodní názvy:

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice REKONSTRUKCE DOKONČOVACÍCH PRACÍ Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace

Více

evo lení d eva - d evo jehli natých d evin - d evo listnatých d evin Hustota d eva

evo lení d eva - d evo jehli natých d evin - d evo listnatých d evin Hustota d eva Dřevo Dřevo je pevné pletivo stonků vyšších rostlin, které označujeme jako dřeviny. Dřevo je zahrnováno mezi obnovitelné zdroje energie, jako jeden z druhů biomasy. Je to snadno dostupný přírodní materiál,

Více

Měřič vlhkosti dřeva a stavebních materiálů GMK 100. Obj. č.: 12 30 70

Měřič vlhkosti dřeva a stavebních materiálů GMK 100. Obj. č.: 12 30 70 Měřič vlhkosti dřeva a stavebních materiálů GMK 100 Obj. č.: 12 30 70 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup měřiče vlhkosti dřeva a stavebních materiálů GMK 100. Tento návod k obsluze

Více

pod 400 m n.m. < 400 m AMSL ha (α = 0.1) % 705 241 (690 255 720 226) 21.7 1 648 503 (1 631 259 1 665 748) 41.2

pod 400 m n.m. < 400 m AMSL ha (α = 0.1) % 705 241 (690 255 720 226) 21.7 1 648 503 (1 631 259 1 665 748) 41.2 . Rozloha agregovaných typů pokryvu "les" a "přírodě blízké prvky (mimo les)" podle výškových pásem Area of land categories broken down by altitude zone Územní kategorie Land category les - porostní půda

Více

třešeň americká třešeň americká třešeň americká třešeň americká american cherry american cherry 1 pásový vzor / 1 strip 1 pásový vzor / 1 strip

třešeň americká třešeň americká třešeň americká třešeň americká american cherry american cherry 1 pásový vzor / 1 strip 1 pásový vzor / 1 strip Kolekce klidných dřevin třešeň americká american cherry 1 pásový vzor / 1 strip Premium třešeň americká american cherry 1 pásový vzor / 1 strip Unica třešeň americká american cherry 1 pásový vzor / 1 strip

Více

Výběr z exotiky Iroko Douglaska Merbau Jatoba Hevea Kempas Teak Santos mahagon Bambus (vertikální, karbonizován) Bambus (horizontální, přírodní)

Výběr z exotiky Iroko Douglaska Merbau Jatoba Hevea Kempas Teak Santos mahagon Bambus (vertikální, karbonizován) Bambus (horizontální, přírodní) 3 17 33 Výběr z exotiky Iroko Douglaska Merbau Jatoba Hevea Kempas Teak Santos mahagon Bambus (vertikální, karbonizován) Bambus (horizontální, přírodní) Výběr z klidných dřevin Javor kanadský Pecan Dub

Více

Dřeviny vhodné pro aukci CENNÝCH A SPECIÁLNÍCH SORTIMENTŮ

Dřeviny vhodné pro aukci CENNÝCH A SPECIÁLNÍCH SORTIMENTŮ Woodproject s.r.o., Karlštejnská 122, 252 17 Tachlovice, kancelář: Havlíčkovo náměstí 15, Rudná 259 19,woodproject@woodproject.cz, www.woodproject.cz, tel.:605 938 648, 733 770 615, IČ:26709589 DIČ:CZ26709589

Více

PĚKNÉ DŘEVO. PĚKNÉ BARVY. PĚKNÉ TERASY. JEDNOU TAM MŮŽE STÁT KAŽDÝ. Terasa bangkirai 19 x 90 mm

PĚKNÉ DŘEVO. PĚKNÉ BARVY. PĚKNÉ TERASY. JEDNOU TAM MŮŽE STÁT KAŽDÝ. Terasa bangkirai 19 x 90 mm Terasa bangkirai 19 x 90 mm Venkovní dřevěné terasy PĚKNÉ DŘEVO. PĚKNÉ BARVY. PĚKNÉ TERASY. JEDNOU TAM MŮŽE STÁT KAŽDÝ Moci jít naboso zevnitř ven, je krásný pocit. Dřevěné terasy jsou nejpřírodnějším

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.18 Dřeviny Kapitola 5 Části kmene Příčný

Více

ovská 15 Rýmařovsk druhy dřevd 27. 02. / 2012 Ing. Martin Greško

ovská 15 Rýmařovsk druhy dřevd 27. 02. / 2012 Ing. Martin Greško Základní škola Bruntál, Rýmařovsk ovská 15 Praktické práce 9. ročník Poznáváme nejvy využívanější druhy dřevd Lesní dřeviny 27. 02. / 2012 Ing. Martin Greško Rozdělen lení hlavních částí stromu Rozdělen

Více

Úvod Požadavky podle platných technických norem Komentář k problematice navrhování

Úvod Požadavky podle platných technických norem Komentář k problematice navrhování ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ DŘEVOSTAVBY VE VZTAHU K TECHNICKÝM NORMÁM ČSN, PRINCIPY KONSTRUKĆNÍ OCHRANY DŘEVA PETR KUKLÍK Úvod Požadavky podle platných technických norem Komentář

Více

ZPRACOVÁNÍ DŘEVA. Zpracovala: Ing. Ladislava Brožová. SOŠ a SOU Česká Lípa. VY_32_INOVACE_604_Zpracování dřeva_pwp

ZPRACOVÁNÍ DŘEVA. Zpracovala: Ing. Ladislava Brožová. SOŠ a SOU Česká Lípa. VY_32_INOVACE_604_Zpracování dřeva_pwp ZPRACOVÁNÍ DŘEVA Zpracovala: Ing. Ladislava Brožová SOŠ a SOU Česká Lípa VY_32_INOVACE_604_Zpracování dřeva_pwp Název školy: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, Česká Lípa, 28. října 2707,

Více

JEHLIČNATÉ A LISTNATÉ STROMY 1. Poznáš následující stromy podle nápovědy?

JEHLIČNATÉ A LISTNATÉ STROMY 1. Poznáš následující stromy podle nápovědy? JEHLIČNATÉ A LISTNATÉ STROMY 1. Poznáš následující stromy podle nápovědy? 1. Roste v mírném pásmu severní polokoule Roste na světlejších místech s písčitou půdou Jehlice vyrůstají po dvou Kořeny vrůstají

Více

Mgr. Gabriela Burešová

Mgr. Gabriela Burešová Registrační číslocz.1.07/1.4.00/21.1257 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_12 Název vzdělávacího materiálu Stromy listnaté, jehličnaté Člověk a příroda Jméno autora Anotace

Více

ČVUT v Praze, Fakulta stavební. seminář Stanovení vlastností materiálů při hodnocení existujících konstrukcí Masarykova kolej, 3. 4.

ČVUT v Praze, Fakulta stavební. seminář Stanovení vlastností materiálů při hodnocení existujících konstrukcí Masarykova kolej, 3. 4. STANOVENÍ VLASTNOSTÍ KONSTRUKČNÍHO DŘEVA PETR KUKLÍK ČVUT v Praze, Fakulta stavební seminář Stanovení vlastností materiálů při hodnocení existujících konstrukcí Masarykova kolej, 3. 4. 2007 Inovace metod

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.18 Dřeviny Kapitola 22 Javor Ing. Hana Márová

Více

Ceník vinylových podlah VIRAG platný od 1. 6. 2014 změna cen vyhrazena

Ceník vinylových podlah VIRAG platný od 1. 6. 2014 změna cen vyhrazena Ceník vinylových podlah VIRAG platný od 1. 6. 2014 změna cen vyhrazena kolekce HABITAT H7054 Eben metalíza / Metallized Ebony vinyl celoplošné lepení ne 0,3 mm / 31 2 x 152 x 914 mm 5,02 m2 590 714 H7055

Více

SMRK ZTEPILÝ PŘEČTI SI TEXT A POTÉ VYŘEŠ ÚKOLY: 1. SMRK POCHÁZÍ Z: a) VYŠŠÍCH NADMOŘSKÝCH VÝŠEK, b) STŘEDNÍCH POLOH, c) NÍŽIN.

SMRK ZTEPILÝ PŘEČTI SI TEXT A POTÉ VYŘEŠ ÚKOLY: 1. SMRK POCHÁZÍ Z: a) VYŠŠÍCH NADMOŘSKÝCH VÝŠEK, b) STŘEDNÍCH POLOH, c) NÍŽIN. SMRK ZTEPILÝ PŘEČTI SI TEXT A POTÉ VYŘEŠ ÚKOLY: V 18. STOLETÍ SE KVŮLI VELKÉ SPOTŘEBĚ DŘEVA ZAČALY ZAKLÁDAT UMĚLÉ LESY A TO ZE SMRKU, PROTOŽE TEN RYCHLE ROSTE A TO SE VYPLATÍ TĚM, KDO HO CHTĚJÍ RYCHLE

Více

DŘEVINY DŘEVOZPRACUJÍCÍHO PRŮMYSLU

DŘEVINY DŘEVOZPRACUJÍCÍHO PRŮMYSLU DŘEVINY DŘEVOZPRACUJÍCÍHO PRŮMYSLU Rozeznávací znaky: - Na stojato odlišnosti jednotlivých znaků (kůra, listy, jehličí) - V řezu textura, barva, vůně - K přesnému určení slouží dendrologické klíče (vylučovací

Více

Laminát Dřevo Dýha Korek Přírodní linoleum. Ceník MEISTER. podlahy a příslušenství

Laminát Dřevo Dýha Korek Přírodní linoleum. Ceník MEISTER. podlahy a příslušenství Laminát Dřevo Dýha Korek Přírodní linoleum Ceník MEISTER podlahy a příslušenství platnost od 1.5.2010 Podlahy - MEISTER s.r.o. Laminátové podlahy 1. Laminátové podlahy LC 50 W3/31, zámek Multiclic, v balení

Více

KANADSKÝ JAVOR select

KANADSKÝ JAVOR select KANADSKÝ JAVOR select Na všech stranách drážka a pero, na všech stranách minifázka, povrch broušený zrnitost 150, v souladu s normou EN 13629. 21 mm šroubováním / lepením / sponkováním pro šířku 113, 128

Více

INFORMACE O PRODUKTECH. www.feelwood.cz

INFORMACE O PRODUKTECH. www.feelwood.cz INFORMACE O PRODUKTECH pokládka péče www.feelwood.cz obsah Feel Wood masivní podlahy Masivní podlaha je špičkový produkt mezi dřevěnými podlahami. Masivní podlahy FEEL WOOD jsou vyráběny z masivního kusu

Více

OCELOVÉ A DŘEVĚNÉ PRVKY A KONSTRUKCE Část: Dřevěné konstrukce

OCELOVÉ A DŘEVĚNÉ PRVKY A KONSTRUKCE Část: Dřevěné konstrukce OCELOVÉ A DŘEVĚNÉ PRVKY A KONSTRUKCE Část: Dřevěné konstrukce Přednáška č. 1 Doc. Ing. Antonín Lokaj, Ph.D. VŠB Technická univerzita Ostrava, Fakulta stavební, Katedra konstrukcí, Ludvíka Podéště 1875,

Více

STAVBA ROSTLINNÉHO TĚLA

STAVBA ROSTLINNÉHO TĚLA STAVBA DŘEVA STAVBA ROSTLINNÉHO TĚLA JEDNODĚLOŽNÉ ROSTLINY X DVOJDĚLOŽNÉ ROSTLINY JEDNODĚLOŽNÉ ROSTLINY palmy, bambus Nemohou druhotně tloustnout (přirůstat)!! DVOUDĚLOŽNÉ ROSTLINY mají sekundární dělivé

Více

Výběr z exotiky Iroko Douglaska Merbau Jatoba Hevea Kempas Teak Santos mahagon Bambus (vertikální, karbonizováno) Bambus (horizontální, přírodní)

Výběr z exotiky Iroko Douglaska Merbau Jatoba Hevea Kempas Teak Santos mahagon Bambus (vertikální, karbonizováno) Bambus (horizontální, přírodní) 3 17 33 Výběr z exotiky Iroko Douglaska Merbau Jatoba Hevea Kempas Teak Santos mahagon Bambus (vertikální, karbonizováno) Bambus (horizontální, přírodní) Výběr z klidných dřevin Javor (Kanadský) Pecan

Více

Dřevěné terasy. Přemýšlíte o terase u domu? Nejdříve budete asi řešit, z jakého materiálu ji zhotovíte. Co takhle zkusit dřevo?

Dřevěné terasy. Přemýšlíte o terase u domu? Nejdříve budete asi řešit, z jakého materiálu ji zhotovíte. Co takhle zkusit dřevo? Dřevěné terasy Přemýšlíte o terase u domu? Nejdříve budete asi řešit, z jakého materiálu ji zhotovíte. Co takhle zkusit dřevo? Neděle 2.8.2009 16:56 Zvětšit obrázek Ilustrační foto FOTO: archiv firem Dřevo

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.18 Dřeviny Kapitola 12 Smrk Ing. Hana Márová

Více

* na objednávku od 100 m2 Stránka 1 DŘEVĚNÉ FASÁDY platnost od 01.02.2014

* na objednávku od 100 m2 Stránka 1 DŘEVĚNÉ FASÁDY platnost od 01.02.2014 CONO SEVERSKÝ RK/jemně řezaný,00 -,0 2/x SEVERSKÝ RK/hoblovaný,00 -,0 2/x SEVERSKÝ RK/jemně řezaný,00 -,0 29/x 000 002 000 SEVERSKÝ RK/hoblovaný,0 /,0 29/x,80 /,0,0 0009 SIBIŘSKÝ MODŘÍN/jemně řezaný,0

Více

Označení CE (štítky na zboží) povrch lak

Označení CE (štítky na zboží) povrch lak Třívrstvá parketa MAGNUM, dřevina akát, povrch Hustota a tloušťka: 740, 15 Třívrstvá parketa MAGNUM, dřevina akát pařený, povrch lak, určené k montáži plovoucím způsobem nebo Hustota a tloušťka: 740, 15

Více

Zde Vám představujeme základní české dřeviny. Smrk. Borovice. Modřín

Zde Vám představujeme základní české dřeviny. Smrk. Borovice. Modřín Zde Vám představujeme základní české dřeviny Smrk Dřevo smrku je smetanově bílé až nahnědlé, s výraznými letokruhy. Na všech třech řezech (příčný, podélný, tečný) snadno zaznamenáme zřetelné barevné odlišení

Více

Soubor map současného rozšíření lesních dřevin v Krkonošském národním parku (GIS KRNAP Vrchlabí)

Soubor map současného rozšíření lesních dřevin v Krkonošském národním parku (GIS KRNAP Vrchlabí) Soubor map současného rozšíření lesních dřevin v Krkonošském národním parku (GIS KRNAP Vrchlabí) Mapa současného rozšíření borovice kleče v Krkonošském národním parku (GIS KRNAP Vrchlabí) Mapa současného

Více

OBSAH. Dark Red Meranti. Akácie. Durian. Polstry. Zahradní program. Péče o nábytek. Grenadeck

OBSAH. Dark Red Meranti. Akácie. Durian. Polstry. Zahradní program. Péče o nábytek. Grenadeck OBSAH Dark Red Meranti Akácie Durian Polstry Zahradní program Péče o nábytek Grenadeck 2 6 11 17 18 23 24 Výhody a použití Použití Terasy Prostory kolem bazénů Zimní zahrady Altány a pergoly Podlahy do

Více

Subfosilní dřevo a radiouhlíkové datování. Obsah. Tomáš Kolář

Subfosilní dřevo a radiouhlíkové datování. Obsah. Tomáš Kolář Subfosilní dřevo a radiouhlíkové datování Tomáš Kolář Obsah 1) Subfosilní dřevo 2) Metodika zpracování subfosilních kmenů 3) Proces fosilizace 4) Chemické složení a vlastnosti dřeva 5) Využití v dendrochronologii

Více

Prosazujeme inovace... Jsme aktivní v dialogu... Prodáváme rozdíly...

Prosazujeme inovace... Jsme aktivní v dialogu... Prodáváme rozdíly... 1997 2011 Prosazujeme inovace... Jsme aktivní v dialogu... Prodáváme rozdíly......již 14 let www.au-mex.cz Vážení obchodní partneři, společnost AU-MEX s.r.o. vznikla v roce 1997 jako obchodní firma s dřevařskými

Více

povrchová úprava povrchová úprava

povrchová úprava povrchová úprava Uvedené zboží je na objednávku. Termín dodání je na dotaz. Vysvětlivky: * = mořený výrobek ** = tepelně upravený výrobek Lak Proteco: Vysoce odolná lakem Proteco v lesklém vzhledu Lak Proteco natura: Vysoce

Více

Podlahové lišty LIŠTY MDF - FOLIOVANÉ. 6. Podlahy PARADOR. SL 18 16,5 x 70 x 2570

Podlahové lišty LIŠTY MDF - FOLIOVANÉ. 6. Podlahy PARADOR. SL 18 16,5 x 70 x 2570 1. SL 18 16,5 x 70 x 2570 1371566 BANANE ABACA, 1371556 BÍLÁ DŘEVO PÓR, 1371561 BOROVICE BĚLENÁ, 1174925 BOTICCINO, 1254930 BŘÍZA MULTIPLEX, 1138266 BUK, 1254924 BUK SVĚTLÝ, 1371572 CEDR, 1371586 DEKOR

Více

OFF. Automatické vypnutí po 2 minutách. 6LR61 9V

OFF. Automatické vypnutí po 2 minutách. 6LR61 9V DE 02 GB 08 NL 14 DK 20 FR 26 ES 2 IT 8 PL 44 FI 50 PT 56 SE 62 NO 68 TR 74 RU 80 78 UA 86 92 EE 98 151 LV LT 104 110 RO 116 BG 122 GR 128 DRY WET DRY WET Kompletn si p e t te návod k obsluze a p iložený

Více

Předfrézovaný systém Clip JuAn (bez vrutů) DOUGLASIE 120

Předfrézovaný systém Clip JuAn (bez vrutů) DOUGLASIE 120 Předfrézovaný systém Clip JuAn (bez vrutů) DOUGLASIE 120 Původní domovinou této dřeviny je severní Amerika, v Evropě se pěstuje od 19. století. Jde o borovici, jejíž jádrové dřevo je žlutavě hnědé až červenohnědé,

Více

Dřevěné podlahy pro všechny dimenze života

Dřevěné podlahy pro všechny dimenze života Dřevěné podlahy pro všechny dimenze života Universal Flooring, mezinárodní společnost se stále silnější pozicí na trhu mezi firmami zaujímajícími přední postavení v oblasti vícevrstvých podlah v posledních

Více

CENÍK LIŠT HOCO. 550 UM 552 UM 531 UM Rozměr: 27x40mm Rozměr: 23x60mm Rozměr: 8/13x56mm skladem Délka:2700mm Délka:2700mm Délka:2700mm

CENÍK LIŠT HOCO. 550 UM 552 UM 531 UM Rozměr: 27x40mm Rozměr: 23x60mm Rozměr: 8/13x56mm skladem Délka:2700mm Délka:2700mm Délka:2700mm CENÍK LIŠT HOCO Dřevěná dýha 550 UM 552 UM 531 UM Rozměr: 27x40mm Rozměr: 23x60mm Rozměr: 8/13x56mm skladem DŘEVINA surová lak Ks v balení: 20 ks Ks v balení: 10 ks Ks v balení: 10 ks Smrkové jádro s HOCOfinish

Více

Městský úřad Moravský Beroun Vydání/změna: 1/0 List číslo: 1 / 6 SMĚRNICE. č. 1/2016

Městský úřad Moravský Beroun Vydání/změna: 1/0 List číslo: 1 / 6 SMĚRNICE. č. 1/2016 Městský úřad Moravský Beroun Vydání/změna: 1/0 List číslo: 1 / 6 č. 1/2016 Pravidla pro samovýrobu palivového dříví v lesích města Moravský Beroun a odprodej dříví ze skládky Zpracovatel Tomáš Nakládal,

Více

www.floorforever.cz 16 špičkových dekorů ve 3 vybraných kolekcích TimberTop_katalog_8xA4_print.indd 1

www.floorforever.cz 16 špičkových dekorů ve 3 vybraných kolekcích TimberTop_katalog_8xA4_print.indd 1 www.floorforever.cz 16 špičkových dekorů ve 3 vybraných kolekcích TimberTop_katalog_8xA4_print.indd 1 Obsah TimberTop_katalog_8xA4_print.indd 2 1 pásový vzor (selské prkno) /2 3 pásový parketový vzor /4

Více

TERASY FASÁDY INTERIÉRY PRŮMYSL

TERASY FASÁDY INTERIÉRY PRŮMYSL TERASY FASÁDY INTERIÉRY PRŮMYSL Tiago Casanova FINSKO. PŘÍRODA. LUNAWOOD Finsko: Země tisíce jezer a lesů. Už po staletí severské podnebí produkuje pomalu rostoucí přírodní dřevo. Ve společnosti Lunawood

Více

Kryptomerie japonská

Kryptomerie japonská Pracovní listy pro žáky Název ekostezky nebo ekokoutku: Život stromu Škola:SOŠ Hamr - Litvínov Tvůrce pracovních listů: Fléglová Šárka, Mgr. 1 Pracovní list:1 Kryptomerie japonská 1. Co to je Kryptomerie

Více

CENÍK 2015.2. www.bohemiaprofil.cz. český výrobce přechodových a ukončovacích profilů

CENÍK 2015.2. www.bohemiaprofil.cz. český výrobce přechodových a ukončovacích profilů český výrobce přechodových a ukončovacích profilů CENÍK 2015.2 www.bohemiaprofil.cz VEŠKERÉ PŘECHODOVÉ A UKONČOVACÍ PROFILY UVEDENÉ V CENÍKU JSOU TRVALE SKLADEM! profil 20 1 SAMOLEPÍCÍ 20/1 920/1 20/1

Více

Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V. 2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V. 2.15 Konstrukční materiály Kapitola 13 OSB

Více

Termoborovice v zahradě

Termoborovice v zahradě v zahradě www.secacz.cz TERMOBOROVICE V ZAHRADĚ 02 03 jemně/hrubě drážkovaná SENO tepelně ošetřené jehličnaté dřevo, přírodně sukovité snadné zpracování 26 115 jemně/hrubě drážkovaná SENO A/B-VEH s hrubým

Více

pod 400 m n.m. < 400 m AMSL ha (α = 0.1) % ( ) ( ) 40.9

pod 400 m n.m. < 400 m AMSL ha (α = 0.1) % ( ) ( ) 40.9 . Rozloha agregovaných typů pokryvu "les" a "přírodě blízké prvky (mimo les)" podle výškových pásem Area of land categories broken down by altitude zone Kategorie pozemku Landuse category les - porostní

Více

Katalog sadebního materiálu lesních dřevin

Katalog sadebního materiálu lesních dřevin VLS Vojenské lesy a statky ČR, s.p. Správa lesních školek VLS ČR, s. p. Katalog sadebního materiálu lesních dřevin Ing. Pavel Draštík vedoucí SLŠ Ing. Hana Peterková technik SLŠ Petr Dvořák vedoucí střediska

Více

Vážení návštěvníci, Pracovníci Botanické zahrady PřF UP Olomouc.

Vážení návštěvníci, Pracovníci Botanické zahrady PřF UP Olomouc. Vážení návštěvníci, vítáme vás v Botanické zahradě Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. V prostoru před zahradním domkem jsme pro vás připravili výstavu Krása dřeva našich jehličnanů

Více

MENDELOVA UNIVERZITA V BRNĚ LESNICKÁ A DŘEVNICKÁ FAKULTA V BRNĚ PROBLEMATIKA OZELEŇOVÁNÍ VÝSYPEK

MENDELOVA UNIVERZITA V BRNĚ LESNICKÁ A DŘEVNICKÁ FAKULTA V BRNĚ PROBLEMATIKA OZELEŇOVÁNÍ VÝSYPEK MENDELOVA UNIVERZITA V BRNĚ LESNICKÁ A DŘEVNICKÁ FAKULTA V BRNĚ PROBLEMATIKA OZELEŇOVÁNÍ VÝSYPEK Seminární práce z předmětu: Aplikovaná dendrologie Datum: 3. 7. 2013 1. ÚVOD DO PROBLEMATIKY OZELENĚNÍ VÝSYPEK

Více

DYRUP technický list 06/04 GORI 88 COMPACT-LASUR

DYRUP technický list 06/04 GORI 88 COMPACT-LASUR Tixotropní lazura na bázi alkydové pryskyřice, tvoří silnou vrstvu Výborně se roztírá díky své gelovité struktuře Vyznačuje se otevřenými póry, reguluje prostup vlhkosti, odpuzuje vodu Intenzivní ochrana

Více

Ochrana dřeva ve stavbách

Ochrana dřeva ve stavbách Petr Ptáček Ochrana dřeva ve stavbách Vydala Grada Publishing, a.s. U Průhonu 22, Praha 7 obchod@grada.cz, www.grada.cz tel.: +420 220 386 401, fax: +420 220 386 400 jako svou XXXX. publikaci Odpovědná

Více

Věčko 1-18, Rozeznat vybrané typy hub

Věčko 1-18, Rozeznat vybrané typy hub Věčko 1-18, Rozeznat vybrané typy hub Pravidla: Z vybraných 10 hub rozeznat alespoň 9 a určit jedlá/nejedlá/jedovatá, popřípadě znát houbu se, kterou se dá zaměnit Hřib kovář Roste v jehličnatých, smíšených

Více

VY_52_INOVACE _86 Vzdělávací oblast: člověk a příroda Vzdělávací obor (předmět): Praktika z přírodopisu Ročník: 6., 7. Habr obecný

VY_52_INOVACE _86 Vzdělávací oblast: člověk a příroda Vzdělávací obor (předmět): Praktika z přírodopisu Ročník: 6., 7. Habr obecný VY_52_INOVACE _86 Vzdělávací oblast: člověk a příroda Vzdělávací obor (předmět): Praktika z přírodopisu Ročník: 6., 7. Habr obecný Habr obecný Carpinus betulas L. Strom statný, s širokou a vysokou, poněkud

Více

Ceník prvků nerezového zábradlí 2011

Ceník prvků nerezového zábradlí 2011 STEEL-TECH CZ s.r.o. Hybrálec 14, 586 01 Jihlava - www.steel-tech.cz - tel.: 567 309 986, fax: 567 309 986 IČO: 282 63 383 DIČ: CZ 282 63 383 ČS Pobočka Jihlava, č.ú.: 1475042399/0800 Společnost je zapsána

Více

vzor/ povrch balení (m 2 )

vzor/ povrch balení (m 2 ) EGGER 8/ CLASSIC H09 Buk Stangl 9 x 9 x 8,98 -lam / O 7 L 5 / 5 74, H056 Dub Bardolino šedý 9 x 9 x 8,98 -lam / V / R0 7 L86 5 / 5 74, H059 * Dub Trilogy cappuccino 9 x 9 x 8,98 -lam / R 7 L6 5 / 5 74,

Více

Podlahové příslušenství dřevo

Podlahové příslušenství dřevo 6.3.4.4 Podlahové příslušenství dřevo MC 1 Platnost od 1.3.2010. platnost končí dnem vydání nového ceníku. Uvedené ceny platí pro dodávky celých balení; při dodání jednotlivých kusů vybalovaných z kompletních

Více

DVEŘNÍ FRÝZY S DVĚMA PODÉLNĚ VLOŽENÝMI LIŠTAMI

DVEŘNÍ FRÝZY S DVĚMA PODÉLNĚ VLOŽENÝMI LIŠTAMI CENÍK ostatní sortiment ALFA od 01.05.2015 DVEŘNÍ FRÝZY S DVĚMA PODÉLNĚ VLOŽENÝMI LIŠTAMI Popis výrobku: standardní třídění A/A lepeno třívrstvě podélně bezformaldehydové lepení D3 středová vrstva olše

Více

Povrchová úprava. Bambus pravý tmavý PL40 x 20 lak 40x20x2500 2, ,0 17. Bříza PL40 x 20 lak 40x20x , ,0 23

Povrchová úprava. Bambus pravý tmavý PL40 x 20 lak 40x20x2500 2, ,0 17. Bříza PL40 x 20 lak 40x20x , ,0 23 19.11.2018 Ceny jsou uvedeny bez dopravy. Soklové lišty dřevěné Pedross Kód Řada Dřevina Název 4020BS 4020BT 4020BZ 4020DB 4020DR 4020H 4020I 4020O 4020KK SL40AKORBEZ SL40DSOR SL40K SL40MBO SL40MO SL40OL

Více

10.1 Úvod. 10.2 Návrhové hodnoty vlastností materiálu. 10 Dřevo a jeho chování při požáru. Petr Kuklík

10.1 Úvod. 10.2 Návrhové hodnoty vlastností materiálu. 10 Dřevo a jeho chování při požáru. Petr Kuklík 10 10.1 Úvod Obecná představa o chování dřeva při požáru bývá často zkreslená. Dřevo lze zapálit, může vyživovat oheň a dále ho šířit pomocí prchavých plynů, vznikajících při vysoké teplotě. Proces zuhelnatění

Více

český výrobce přechodových a ukončovacích profilů CENÍK

český výrobce přechodových a ukončovacích profilů CENÍK český výrobce přechodových a ukončovacích profilů CENÍK 2016.2 www.bohemiaprofil.cz profil 20 1 SAMOLEPÍCÍ 20/1 920/1 20/1 920/1 délka ELOX barva stříbro 01 20101 29101 zlato 02 20102 29102 145,- 391,50

Více

SOUPRAVA PRO MÌØENÍ VLHKOSTI DØEVA V SUŠÁRNÌ s regulační jednotkou STC - 15Re

SOUPRAVA PRO MÌØENÍ VLHKOSTI DØEVA V SUŠÁRNÌ s regulační jednotkou STC - 15Re SOUPRAVA PRO MÌØENÍ VLHKOSTI DØEVA V SUŠÁRNÌ s regulační jednotkou STC - 15Re Technická specifikace Zaøízení se skládá z mìøících sond vlhkosti WS-16/B, teplotního èidla (může být součástí čidla relativní

Více

DYRUP technický list 06/04 GORI 44 HOLZ-LASUR

DYRUP technický list 06/04 GORI 44 HOLZ-LASUR Pro lazurující nátěry, odolné proti UV-záření a proti povětrnosti Vhodný pro všechna listnatá i jehličnatá dřeva, a také pro tropické druhy dřev Velmi dobrá penetrace, vysoká vydatnost Zvýrazňuje přirozenou

Více

DVEŘNÍ FRÝZY S DVĚMA PODÉLNĚ VLOŽENÝMI LIŠTAMI

DVEŘNÍ FRÝZY S DVĚMA PODÉLNĚ VLOŽENÝMI LIŠTAMI CENÍK ostatní sortiment ALFA od 01.05.2018 DVEŘNÍ FRÝZY S DVĚMA PODÉLNĚ VLOŽENÝMI LIŠTAMI Popis výrobku: standardní třídění A/A lepeno třívrstvě podélně bezformaldehydové lepení D3 středová vrstva olše

Více

Přechodové hliníkové profily středově vrtané s ochrannou fólií. středově vrtané s ochrannou fólií

Přechodové hliníkové profily středově vrtané s ochrannou fólií. středově vrtané s ochrannou fólií MOC Küberit CZK Hliníkové profily 1/8 HLINÍKOVÉ PROFILY Standardní program - výběr * Typ 060 Typ 062 středově vrtané s ochrannou fólií včetně šroubků a hmoždinek středově vrtané s ochrannou fólií 312 06

Více

Těžba a doprava dříví

Těžba a doprava dříví Škola + praxe = úspěch na trhu práce reg. č. CZ.1.07/2.1.00/32.0012 Vyšší odborná škola lesnická a Střední lesnická škola Bedřicha Schwarzenberga Písek Učební texty z předmětu Těžba a doprava dříví Ing.

Více

Konstrukční deska RigiStabil určená do nosných i nenosných konstrukcí nejen v dřevostavbách

Konstrukční deska RigiStabil určená do nosných i nenosných konstrukcí nejen v dřevostavbách Konstrukční deska RigiStabil určená do nosných i nenosných konstrukcí nejen v dřevostavbách konstrukční deska RigiStabil konstrukční sádrokartonová deska, která k tradičním výhodám klasického sádrokartonu

Více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2970 Identifikátor materiálu Název klíčové aktivity Vzdělávací oblast Vzdělávací předmět / obor Tematický

Více

DVEŘNÍ FRÝZY S DVĚMA PODÉLNĚ VLOŽENÝMI LIŠTAMI

DVEŘNÍ FRÝZY S DVĚMA PODÉLNĚ VLOŽENÝMI LIŠTAMI CENÍK ostatní sortiment ALFA od 01.05.2019 DVEŘNÍ FRÝZY S DVĚMA PODÉLNĚ VLOŽENÝMI LIŠTAMI Popis výrobku: standardní třídění A/A lepeno třívrstvě podélně bezformaldehydové lepení D3 středová vrstva olše

Více

VINYLOVÉ PODLAHY SKLADEM

VINYLOVÉ PODLAHY SKLADEM KATALOG 11 / 2016 VINYLOVÉ PODLAHY SKLADEM 150 DRUHU A BAREV DOPRAVA ZDARMA* DODÁNÍ DO 48 HODIN** MOŽNOST VRÁTIT ZBOŽÍ*** CENY OD 270,- Kč Aktualizace 1.11.2016 * Informace o dopravném na str. 13. CENÍK

Více

Stavební hmoty. Přednáška 11

Stavební hmoty. Přednáška 11 Stavební hmoty Přednáška 11 Dřevo Dřevo jest buněčné pletivo často mohutné, jež nalézá se v tloustnoucích kmenech, větvích a kořenech Conifer a všech stromovitých dvojděložných rostlin a jež vzniká ztlušťovací

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.18 Dřeviny Kapitola 21 Buk Ing. Hana Márová

Více

Technické kreslení v dřevozpracujícím odvětví (nábytkářství, stolařství a truhlářství)

Technické kreslení v dřevozpracujícím odvětví (nábytkářství, stolařství a truhlářství) Technické kreslení v dřevozpracujícím odvětví (nábytkářství, stolařství a truhlářství) Technické kreslení v dřevozpracujícím odvětví vychází ze zásad platných pro strojírenství a přijímá některé prvky

Více

PŘÍLOHA F.2 INVENTARIZACE A METODIKA INVENTARIZACE

PŘÍLOHA F.2 INVENTARIZACE A METODIKA INVENTARIZACE PŘÍLOHA F.2 INVENTARIZACE A METODIKA INVENTARIZACE Skopalíková x M. Kuncové x Čejkova Průměr Fyzio. Zdrav. objektu Taxon Výška Průměr kmene koruny stáří Vitalita stav Stabilita Poznámka 30 Betula pendula

Více

PODLAHY - PARADOR PODLAHY - PARADOR lišty

PODLAHY - PARADOR PODLAHY - PARADOR lišty 6.1.4.1.1 PARADOR lišty - Parador lišty MDF foliované - Parador lišty MDF folie SL18 PARADSL18/1138265 Lišta SL18 JAVOR přír. DOPRODEJ 1,603 0,003 16x70x2570 4014809084730 280,20 339,00 ks Ne Ano PARADSL18/1138266

Více

EVG Holzfachmarkt Ebersbach

EVG Holzfachmarkt Ebersbach Hoblovaný sortiment Podlahové palubky Technická podlaha, surová, třída 2/3, pero + drážka, vlhkost dřeva 14-16% 19,5 96 mm 22,5 121 mm 28,5 146 m 34,5 146 mm 21 116 mm 24 165 mm 28 136 mm Různé délky na

Více

Proč si vybrat dřevěnou podlahu?

Proč si vybrat dřevěnou podlahu? Proč si vybrat dřevěnou podlahu? V poslední době se dřevo opět stalo oblíbeným materiálem a není se čemu divit. Dřevěná podlaha přináší do Vašeho domova kus skutečné přírody a šíří kolem sebe příjemnou

Více

ARODÝHA. Dýhované materiály. Dýha s reprodukovatelnou texturou. www.demos-trade.com. Technická podpora: +420 608 547 446 PRŮBĚH VÝROBY ARODÝH:

ARODÝHA. Dýhované materiály. Dýha s reprodukovatelnou texturou. www.demos-trade.com. Technická podpora: +420 608 547 446 PRŮBĚH VÝROBY ARODÝH: ARODÝHA Dýha s reprodukovatelnou texturou PRŮBĚH VÝROBY ARODÝH: 1) Loupání dýhy celý proces výroby arodýhy začíná loupáním kmenů stromů vhodných pro výrobu arodýhy (nejčastěji Ayous nebo Topol). Takto

Více

kapitola 44 - poznámky ke kapitole

kapitola 44 - poznámky ke kapitole K A P I T O L A 44 DŘEVO A DŘEVĚNÉ VÝROBKY; DŘEVĚNÉ UHLÍ Poznámky 1. Do této kapitoly nepatří: a) dřevo v hoblinách, třískách, rozdrcené, rozemleté nebo práškovité, jehož se používaná zejména ve voňavkářství,

Více

Anotace: BIOLOGIE HUB - Vytvoření výukového plakátu na symbiózu některých hřibovitých hub s kořeny vyšších rostlin

Anotace: BIOLOGIE HUB - Vytvoření výukového plakátu na symbiózu některých hřibovitých hub s kořeny vyšších rostlin Přírodovědný seminář 8. ročník Anotace: BIOLOGIE HUB - Vytvoření výukového plakátu na symbiózu některých hřibovitých hub s kořeny vyšších rostlin Očekávané výstupy: formou skupinové práce žák výtvarně

Více

Ceník laminátových podlahových krytin MEISTER

Ceník laminátových podlahových krytin MEISTER LC 50 W3/31, zámek Multiclic, v balení - 3,06 m² (12 lamel), impregnace nosné HDF desky (systém Aquasafe), povrch melamin, rozměr r lamely 1288 x 198 x 7 mm, záruka 10 let bytové / 3 roky komerční prostory

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.17 Technická příprava výroby Kapitola 3

Více

ložnicový kuchyňský kancelářský předsíňový laboratorní zdravotnický DVÍŘKA PRO VÁŠ NÁBYTEK www.drevomaterial.cz

ložnicový kuchyňský kancelářský předsíňový laboratorní zdravotnický DVÍŘKA PRO VÁŠ NÁBYTEK www.drevomaterial.cz DVÍŘKA PRO VÁŠ NÁBYTEK ložnicový kuchyňský kancelářský předsíňový laboratorní zdravotnický originální design vysoká kvalita super ceny www.drevomaterial.cz 2 Vítejte, rádi Vám představujeme náš nový katalog

Více

2.1 Podlahy se silnými kořeny 2.2 Kährs po celém světě

2.1 Podlahy se silnými kořeny 2.2 Kährs po celém světě Obsah 1 Obsah 1. Obsah Strana 9 2 Informace o firmě Kährs 2.1 Podlahy se silnými kořeny 2.2 Kährs po celém světě Strana 16 Strana 16 3 Životní prostředí, jakost a certifikace 3.1 Pravé dřevo je nádherné

Více

dřevěné podlahy Krásné dřevo pro Váš osobní ráj

dřevěné podlahy Krásné dřevo pro Váš osobní ráj dřevěné podlahy Krásné dřevo pro Váš osobní ráj 2šetrné k životnímu prostředí Ekowood Zelená politika Zelená barva v našem logu ukazuje, že EKOWOOD produkty jsou šetrné k životnímu prostředí a dřevo se

Více

Tento dokument vznikl v rámci projektu Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0459

Tento dokument vznikl v rámci projektu Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0459 Tento dokument vznikl v rámci projektu Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0459 VY_32_INOVACE_1.10.Bi.Nahosemenne_ rostliny Autor: ing. Tkáč Ladislav Datum vytvoření:

Více

Foto katalog alergologicky rizikových lokalit v zájmových oblastech území města Olomouce

Foto katalog alergologicky rizikových lokalit v zájmových oblastech území města Olomouce Foto katalog alergologicky rizikových lokalit v zájmových oblastech území města Olomouce Jonáš Gazdík 2014 0 Oblast 5, Envelopa Obr. 1 výsadba lip srdčitých na tř. Kosmonautů (22. 6. 2014) Obr. 2 vrby

Více

1. Palkovické hůrky se zvedají z údolí Ostravice hned za městem.

1. Palkovické hůrky se zvedají z údolí Ostravice hned za městem. 17. Krajinou Palkovických hůrek Palkovické hůrky jsou při pohledu z Ostravské pánve směrem k jihu k Moravskoslezským Beskydám prvním vyšším horským pásmem prudce se zvedajícím nad mírně zvlněnou plošinou.

Více

CENÍK INTERIÉROVÝCH DVEŘÍ A ZÁRUBNÍ

CENÍK INTERIÉROVÝCH DVEŘÍ A ZÁRUBNÍ CENÍK INTERIÉROVÝCH DVEŘÍ A ZÁRUBNÍ Platnost ceníku od 1.6.2014 Ceny jsou uvedeny bez DPH www.gerbrich.cz OBSAH OBSAH RUSTIC... 3 SOLID... 4 STRIP... 5 STANDARD... 6-7 QUATRO... 8 INTARSIE... 9 RECTAIME...

Více

Podlahy Rooms - každy den exkluzivní pocit

Podlahy Rooms - každy den exkluzivní pocit CZ 69 Kč Podlahy Rooms - každy den exkluzivní pocit Špičková stabilita podlah Rooms je zajištěna velmi vysokou hustotou nosné HDF desky, která dosahuje hodnoty až 930 Kg/m 3. Takové parametry zaručují

Více

MENDELOVA UNIVERZITA V BRNĚ. Moţnosti sušení dýh ve firmě DYAS.EU, a.s. Bakalářská práce

MENDELOVA UNIVERZITA V BRNĚ. Moţnosti sušení dýh ve firmě DYAS.EU, a.s. Bakalářská práce MENDELOVA UNIVERZITA V BRNĚ Lesnická a dřevařská fakulta Ústav nauky o dřevě Moţnosti sušení dýh ve firmě DYAS.EU, a.s. Bakalářská práce 2015 Jakub Foukal Čestné prohlášení Prohlašuji, ţe jsem práci:

Více

Oleje a vosky PNZ. na dřevo to nejlepší

Oleje a vosky PNZ. na dřevo to nejlepší n a d ř e v o t o n e j l e p š í Oleje a vosky PNZ na dřevo to nejlepší Obsah Firma PNZ PRODUKTE GmbH se specializuje na výrobu produktů k ochraně, úpravě a ošetření dřeva v souladu s fi remním logem:

Více