Korespondence a spisové značky. Organizační opatření

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Korespondence a spisové značky. Organizační opatření"

Transkript

1 STRANA: 1 z 6 Organizační opatření 1. je závazná pro zaměstnance školy. 2. Kontrolou plnění této směrnice pověřuji asistentku ředitelky školy. 3. nabývá platnosti dnem podpisu a účinnosti dnem Pořadové číslo dopisu (Čj.), uvedené ve spisové značce, přiděluje asistentka ředitele školy. ZPRACOVAL: PODPIS: SCHVÁLIL: PODPIS: VYDAL: DATUM: Dana Mrázková PaedDr. Soňa Valušková ESOZ Asistentka ředitelky Ředitelka školy DATUM: DATUM: ORIGINÁL ULOŢEN: Sekretariát ředitelky KONTROLOVAL: PODPIS: UVOLNIL DO SYSTÉMU: PODPIS: ZRUŠENO DNE: Vlastimil Kocourek Představitel managementu pro kvalitu DATUM: DATUM: NAHRAZENO: Upozornění: Tento výtisk podléhá změnovému řízení a je určen výhradně pro interní potřebu organizace. Dokument je duševním vlastnictvím organizace. Jeho rozmnožování a předávání jiným organizacím není dovoleno bez souhlasu ředitelky školy.

2 STRANA: 2 z 6 Zavedení povinnosti pouţívat při korespondenci školy oficiální vzory dopisů, spisové značky a při stylizaci, psaní a úpravě dopisů vycházet z platné ČSN ISO , zákona č. 499/2004 Sb o archivnictví a spisové sluţbě a o změně některých zákonů, jak vyplývá ze změn provedených zákonem č. 413/2005 Sb., zákonem č. 444/2005 Sb., zákonem č. 112/2006 Sb., zákonem č. 181/2007 Sb., zákonem 296/2007 Sb., zákonem č. 300/2008 a zákonem č. 190/2009 Sb., a návazných vyhláškách č. 191/2009 a 192/2009 o podrobnostech výkonu spisové sluţby. I. Spisová sluţba Zajištění odborné správy dokumentů došlých a vzešlých z činnosti původce, popřípadě z činnosti jeho právních předchůdců, zahrnující jejich řádný příjem, evidenci, rozdělování, oběh, vyřizování, vyhotovování, podepisování, odesílání, ukládání a vyřazování ve skartačním řízení, a to včetně kontroly těchto činností. II. Úřední dopis Organizační úseky školy pouţívají pro písemný styk pouze uvedené vzory dopisů, které jsou opatřeny logem školy a certifikační značkou kvality managementu (vzor v barevném nebo černobílém provedení). Vzor dopisu obsahuje další náleţitosti dle této směrnice. Vzory dopisů - viz formulář č. 8-PP01c-001(barva); 8-PP01b-001(čb) III. Náleţitosti, styl a úprava dopisu 1. Záhlaví obsahuje - logo, platný název organizace, právní forma, popř. adresní údaje (nahoře nalevo), adresní rámeček (pole napravo). 2. Zápatí obsahuje další doplňující údaje - bankovní spojení, důleţitá telefonní čísla, fax, IČ, DIČ (spodním okraji papíru). 3. Odvolací údaje - sloupec v levé polovině adresového pole. Slouţí k bliţší identifikaci písemnosti (vaše značka, naše značka, vyřizuje, , datum). Jedná se o údaje zarovnaně vlevo ve sloupci, velká písmena na začátku slov. 4. Vaše značka - údaj, který vyplňuje pisatel pouze při odpovědi. Opisuje se z došlého dokumentu. 5. Naše značka ve tvaru 1111/07 ESOZ-Mra-Sek a) Vysvětlení: - pořadové číslo (Čj.) dopisu od začátku roku+lomítko+poslední dvojčíslí roku+spojovník+zkratka identifikující naši školu+spojovník+zkratka vyřizujícího (první 3 písmena příjmení)+spojovník+zkratka útvaru, - Čj. přiděluje sekretariát ředitele školy dle evidence, - Zkratka vyřizujícího: tři první písmena příjmení (Valušková Val, Tomanová Tom, Mrázková Mra).

3 STRANA: 3 z 6 b) Zkratky úseků: - Ř ředitelka - Sek sekretariát - ZŘŠ zástupce ředitelky školy (zástupce statutární orgánu) - ZŘTV zástupce ředitelky pro teoretické vyučování - ZŘPV zástupce ředitelky pro praktické vyučování - ZŘOV zástupce ředitelky pro odborné vyučování - VUOV vedoucí učitel odborného výcviku - Ek ekonomicko-správní úsek - PT provozně-technický úsek - OV odborný výcvik, praktické vyučování - TV teoretické vyučování - DM domov mládeţe - ŠJ školní jídelna - VP výchovný poradce - KP kariérový poradce - MP metodický poradce 6. Vyřizuje: jméno a příjmení osoby, která záleţitost vyřizuje ová adresa vyřizující osoby nebo oficiální ová adresa školy info@esoz.cz 8. Telefon, telefax: spojové číslo rozdělit s mezerami (nebo např. tel čísla Prahy) vzor: ( Praha ). 9. Datum: srozumitelnější forma je s vypsaným měsícem (01. října 2007 nebo ); den se píše v dvojkové soustavě (nepíše se v Chomutově místo vzniku je jiţ obsaţeno v adrese). IV. Adresa adresáta 1. Údaje o příjemci: a) fyzická osoba - oslovení, jméno, příjmení, vysokoškolský titul hodnost, vědecký titul (csc.), někdy uvádíme zpřesňující údaje ml., starší, b) právnická osoba - přesný název organizace, právní norma, vţdy zpřesňující údaj. 2. Místní údaje stejné pro fyzickou i práv osobu: ulice, číslo popisné popř. orientační, místo, PSČ. V některých případech se do místních údajů uvádí místo dodací pošty. Dále v některých případech dochází k tzv. zužování místních údajů /P. O. BOX 35, Praha 5, VÚ 5115 Rokycany vojenský útvar/. 3. Pro psaní adres platí: a) všechny údaje v adrese jsou uváděny vţdy v prvním pádě (nepoužívají se zastaralé výrazy k rukám, do rukou, bydlí u, tyto formulace nahrazuje latinské slovo via + jméno v 1. pádě, b) v adrese neškrtáme, nepřepisujeme, nevpisujeme, c) pouţíváme pouze spisovnou češtinu a slova citově neutrální,

4 STRANA: 4 z 6 d) při psaní pouţíváme barvu černou případně modrou, e) v adrese u doporučeného dopisu nesmí být ţádný údaj podtrţen, f) adresu umisťujeme pouze na místo k tomu určené, g) v adrese nepouţívat zkratky např. MŠMT, ale zkrátit název Min. školství, mlád. a těl., h) adresa má mít maximálně 4-6 řádků, i) směrovací číslo píšeme před městem určení ve formátu 3+2 vzor: , j) výrazně lze psát pouze město doručení (např. CHOMUTOV, PRAHA, ), k) pokud pouţíváme zkratky, měly by být vţdy stejné v jednom dopise. V. Administrativní styl dopisu 1. Všechny obchodní a úřední písemnosti musí být zpracovány podle zásad administrativního stylu. Jedná se o dodrţování určitých zásad při výběru slov, sousloví a vět. 2. Individuálně psané obchodní a úřední písemnosti slouţí k jednomu konkrétnímu účelu a jsou určeny jednomu konkrétnímu adresátovi (např. faktura). 3. Tiskopisy slouţí více uţivatelům k jednomu účelu (např. sloţenky, poukázky). 4. Rozmnoţené písemnosti vycházejí z určitého vzoru a tento kopírují. Jsou určeny neomezenému počtu uţivatelů. Ve většině případů se jedná o předtisky. 5. Písemnosti vnější externí jsou určeny ke komunikaci s vnějším obchodním nebo úředním partnerem a většinou jsou určeny k zveřejnění. 6. Písemnosti vnitřní interní jsou pouze pro vnitřní potřebu organizace a jejich zaměstnanců a nejsou určeny k zveřejnění. VI. 5 znaků administrativního stylu 1. Vţdy pouţíváme pouze slova spisovné češtiny. 2. Pouţíváme pouze slova citově neutrální. 3. Pouţíváme-li v textu odborné názvy, termíny a cizí slova platí zásada, kdy všechna pouţitá slova musí pisatel sám dobře znát po stránce obsahové i pravopisné. Při výběru a uţití musí pisatel přihlíţet k předpokládané úrovni adresáta a podle toho slova vybírat a volit (věk, vzdělání, odbornost, zájmy a záliby). Jestliţe nemůţe pisatel pouţít cizí slova a termíny, snaţí se o český přepis nebo slovo blíţe vysvětlit v textu. 4. Pouţíváme kratší věty a větná spojení. Tím dosáhneme srozumitelnosti jak pro adresáta, tak i pisatele. 5. V textu pouţíváme ustálená slovní spojení frázování. Tato slovní spojení se pro svou neobvyklost v běţném ţivotě neuţívají, ale v administrativní praxi jiţ zdomácněla a jejich uţití urychluje a zjednodušuje napsání písemností. VII. Nadpis název dopisu 1. Stručné naznačení obsahu písemnosti (objednávka, reklamace ) Údaj VĚC jiţ neuvádět! 2. Název dopisu lze napsat výrazně podtrţené, tučně.

5 STRANA: 5 z 6 3. Při odpovědi na došlý dopis nebo ţádost vţdy zopakujeme název původního dopisu + za pomlčku připíšeme slovo - vyřízení (př.: Ţádost o podání informací. Při odpovědi: Ţádost o podání informací vyřízení). VIII. Oslovení 1. Oslovení adresáta dopisu je povinné. 2. V oslovení jiţ nepíšeme jméno, akademický titul nebo hodnost (toto je jiţ obsaţeno v adrese). Stačí oslovení Váţená paní (pane). 3. Nikdy nespojujeme tituly a jména v oslovení, např. typu Váţená paní inţenýrko Nováková, 4. Oslovení zakončíme čárkou a pokračujeme malým písmenem (mezi oslovením a textem dopisu vynecháváme 1-2 řádky). IX. Článek 1. Dopisy lze psát se zarovnáním do bloku i do odstavců. 2. Úřední dopisy zarovnáváme do bloku (mezi bloky pouţíváme ½ - 1 řádkování), se zarovnanými okraji textu. 3. Při psaní dopisu v blokovém zarovnání je potřeba dávat pozor na samostatné slabikové předloţky na koncích řádků. 4. Při psaní dopisu musí být zvýrazněného a vyznačeného písma výrazně méně a lze pouţít maximálně 4 druhy písma v jednom dopise. 5. Kaţdá informace v dopise se opakuje pouze 1x (název organizace, tituly a hodnosti,.). 6. Minimální přípustná délka dopisu je 1 věta, která musí obsahovat sloveso + oslovení a rozloučení. Také zbytečně dlouhé, několikastránkové dopisy, ztrácí svůj význam z hlediska přehlednosti a účelnosti. X. Rozloučení případně poděkování Rozloučení na konci dopisu, případně poděkování je povinné a nikdy ho neukončujeme čárkou. XI. Podepisování a otisk razítka 1. Kaţdá úřední nebo obchodní písemnost musí být opatřena vlastnoručním podpisem odpovědného zaměstnance a otiskem úředního razítka. 2. Kulatá razítka školy se státním znakem otiskneme vţdy na písemnosti trvalého celorepublikového charakteru (všechny typy vysvědčení, rozhodnutí, usnesení apod.). Razítko umístíme nejméně tři řádky pod text a na střed listu nebo na značku L.S. Podpisy umístíme ve vodorovné ose. 3. Razítka školy jiný tvarů otiskneme na písemnosti běţné denní korespondence. Razítko umístíme pod text vpravo a podpisy pod razítko.

6 STRANA: 6 z 6 4. Pro otisk razítka a podepisování platí tyto zásady: a) podpis nesmí zasahovat do razítka nebo ho překrývat, b) pouţíváme pouze barvy modrá a černá, c) zásadně nepouţíváme zvýrazňovače, d) podepisuje-li se více osob, podpisy řadíme podle důleţitosti funkce od nejvyššího k nejniţšímu. V případě dvou podpisů je ten důleţitější umístěn vlevo, pokud dokument podepisují více neţ 2 osoby je vhodnější umístění podpisů podle důleţitosti pod sebe. Funkci a jméno můţeme vypsat strojopisně a vlastnoruční podpis pak umístíme nad strojopis.

Nájmy nebytových prostor. Organizační opatření

Nájmy nebytových prostor. Organizační opatření STRANA: 1 z 6 Organizační opatření 1. je závazná pro všechny zaměstnance. 2. Revize č. 3 směrnice nabývá platnosti dnem podpisu a účinnosti 1.9.2012. 3. má 4. přílohy: Příloha č. 1 Příloha č. 2 Příloha

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0619 CZ.1.07/1.5.00/34.0619 Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost

CZ.1.07/1.5.00/34.0619 CZ.1.07/1.5.00/34.0619 Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost CZ.1.07/1.5.00/34.0619 CZ.1.07/1.5.00/34.0619 Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Soukromá střední škola a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Č. Budějovice,

Více

Administrativní styl a odborná terminologie PhDr. Miroslava Zajíčková

Administrativní styl a odborná terminologie PhDr. Miroslava Zajíčková Administrativní styl a odborná terminologie PhDr. Miroslava Zajíčková Název školy Název a číslo projektu Název modulu Obchodní akademie a Střední odborné učiliště, Veselí nad Moravou Motivace žáků ke studiu

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škol a mateřská škola Laškov, příspěvková organizace, se sídlem Laškov 21, 798 57 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: SPISOVÝ A SKARTAČNÍ ŘÁD Č.j.: R09 /2015 Vypracoval: Schválil: Mgr. Lenka Blahová,

Více

DPH a její vykazování. Organizační opatření

DPH a její vykazování. Organizační opatření STRANA: 1 z 6 Organizační opatření 1. je závazná pro zaměstnance školy. 2. Revize č. 3 směrnice nabývá platnosti dnem podpisu a účinnosti dnem 1.9.2012. 3. Kontrolou plnění směrnice pověřuji vedoucí ekonomicko-správního

Více

STUDIJNÍ MATERIÁL. ke vzdělávacímu programu. Administrativní pracovník/pracovnice

STUDIJNÍ MATERIÁL. ke vzdělávacímu programu. Administrativní pracovník/pracovnice STUDIJNÍ MATERIÁL ke vzdělávacímu programu Administrativní pracovník/pracovnice Modul 4 Písemná komunikace, archivace a organizace OPVK Interaktivně, efektivně, kvalitně využití moderních technologií v

Více

Stylizace a úprava písemnosti při organizaci a řízení podniku

Stylizace a úprava písemnosti při organizaci a řízení podniku Stylizace a úprava písemnosti při organizaci a řízení podniku Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Firmy korespondují nejen

Více

Záměr oprav a údrţby pro rok 2012. Organizační opatření

Záměr oprav a údrţby pro rok 2012. Organizační opatření příspěvková organizace TYP DOKUMENTU: Interní pokyn STRANA: 1 z 7 Revize č. 1 revize celého dokumentu Revize č. 2 revize celého dokumentu Organizační opatření 1. Interní pokyn je závazný pro zaměstnance

Více

Vnitřní směrnice. obce Prackovice nad Labem. č. 2/2012. o spisové službě OBEC PRACKOVICE NAD LABEM. Spisový a skartační řád

Vnitřní směrnice. obce Prackovice nad Labem. č. 2/2012. o spisové službě OBEC PRACKOVICE NAD LABEM. Spisový a skartační řád Vnitřní směrnice obce Prackovice nad Labem č. 2/2012 o spisové službě Spisový a skartační řád Aktualizace původní směrnice ze dne: 27.2.2015 Aktualizace ze dne 1.1.2016 OBEC PRACKOVICE NAD LABEM Spisový

Více

Směrnice děkana č. 10/2008

Směrnice děkana č. 10/2008 Masarykova univerzita Právnická fakulta Směrnice děkana č. 10/2008 O ÚPRAVĚ RUKOPISŮ PÍSEMNÝCH PRACÍ A O CITACI DOKUMENTŮ UŽÍVANÝCH V PRACÍCH PODÁVANÝCH NA PRÁVNICKÉ FAKULTĚ MU V RÁMCI PROGRAMU Den vydání:

Více

SMĚRNICE REKTORA č.28/2003 SPISOVÝ A SKARTAČNÍ ŘÁD

SMĚRNICE REKTORA č.28/2003 SPISOVÝ A SKARTAČNÍ ŘÁD SMĚRNICE REKTORA č.28/2003 SPISOVÝ A SKARTAČNÍ ŘÁD Rozdělovník: tajemníci fakult, kancléř, vedoucí rektorátních pracovišť, ředitel KMZ,archiv Zpracoval: JUDr. Králík, JUDr. Gybasová Článek 1 Předmět úpravy

Více

Výnos rektora č. 3/2009

Výnos rektora č. 3/2009 V Praze 11. března 2009 Č.j. 900/09/725 PID 74112 Výnos rektora č. 3/2009 Spisový a skartační řád Akademie múzických umění v Praze S platností od 1. dubna 2009 vydávám tento výnos. 1 Spisový a skartační

Více

K a n c e l á ř s k ý ř á d ČÁST PRVNÍ EXEKUTORSKÝ ÚŘAD

K a n c e l á ř s k ý ř á d ČÁST PRVNÍ EXEKUTORSKÝ ÚŘAD Stavovský předpis Exekutorské komory České republiky ze dne 23. 5. 2002, Změna:15. dubna 2005 K a n c e l á ř s k ý ř á d Exekutorská komora České republiky (dále jen Komora ) stanoví podle 110 zákona

Více

Spisový a skartační řád

Spisový a skartační řád Spisový a skartační řád Obecního úřadu Ráby Adresa: Ráby č.p. 5, 533 52 Staré Hradiště Spisový a skartační řád zpracoval: Josef Soukup Datum zpracování: 10.3.2015 Schváleno na ZO dne: 12.3.2015 Účinnost

Více

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: Číslo projektu: Název projektu školy: Šablona III/2: EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.5.00/34.0536 Výuka s ICT na SŠ obchodní České

Více

Soukromá vyšší odborná škola podnikatelská, s. r. o.

Soukromá vyšší odborná škola podnikatelská, s. r. o. Soukromá vyšší odborná škola podnikatelská, s. r. o. Studijní obor: 64-31-N/10 Řízení malého a středního podniku METODICKÝ POKYN KE ZPRACOVÁNÍ ABSOLVENTSKÉ PRÁCE Studijní materiál Ostrava 2015/2016 Úvod

Více

SPISOVÝ A SKARTAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU STAŘÍČ

SPISOVÝ A SKARTAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU STAŘÍČ OBECNÍ ÚŘAD STAŘÍČ, CHLEBOVICKÁ 201, 739 43 STAŘÍČ, tel. : 558 660 260 SPISOVÝ A SKARTAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU STAŘÍČ Obsah 1. Úvodní ustanovení 2. Příjem dokumentů 3. Evidence dokumentů 4. Vyřizování dokumentů

Více

Projekt inovace vzdělávání na SOŠ a SOU Horky nad Jizerou. Pokyny pro zpracování ročníkové práce z předmětu FIKTIVNÍ FIRMA. Verze 1.

Projekt inovace vzdělávání na SOŠ a SOU Horky nad Jizerou. Pokyny pro zpracování ročníkové práce z předmětu FIKTIVNÍ FIRMA. Verze 1. Projekt inovace vzdělávání na SOŠ a SOU Horky nad Jizerou Pokyny pro zpracování ročníkové práce z předmětu FIKTIVNÍ FIRMA Verze 1.1 Tento projekt byl spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním

Více

Variace Obchodní korespondence

Variace Obchodní korespondence Variace 1 Obchodní korespondence 1. Písemný styk, písemnosti, dělení písemností 2. Manipulace s písemnostmi 2 3 3. Archivace a skartace písemností 4 5 4. Úprava adres 6 7 8 5. Zkratky 9 6. Dopisy na hlavičkových

Více

Spisový a skartační řád

Spisový a skartační řád Spisový a skartační řád Obecního úřadu v Ratiboři Ratiboř 37, 377 01 Jindřichův Hradec IČO 00512711, TEL:. 384 380 917 e-mail:info@obecratibor.cz Spisový a skartační řád Obecního úřadu v Ratiboři Úvodní

Více

Interní audit. Organizační opatření

Interní audit. Organizační opatření STRANA: 1 z 5 Organizační opatření 1. je závazná pro představitele managementu kvality, interní auditory a zaměstnance odpovědné za prověřovanou oblast. 2. nabývá platnosti dnem podpisu a účinnosti 1.9.2012.

Více

Spisový řád Národního památkového ústavu

Spisový řád Národního památkového ústavu Spisový řád Národního památkového ústavu Spisový řád Spisový a skartační řád Národního památkového ústavu Generální ředitelka Národního památkového ústavu (dále jen NPÚ ) vydává k provádění Statutu NPÚ

Více

Pokyn k vypracování absolventské práce

Pokyn k vypracování absolventské práce Pokyn k vypracování absolventské práce 1 Cíle absolventské práce Absolventská práce je vyvrcholením vyššího odborného studia. Student v ní prokazuje celkovou odbornou úroveň i připravenost pro vlastní

Více

Článek 1 Základní pojmy

Článek 1 Základní pojmy Spisový a skartační řád Mikrobiologického ústavu AV ČR, v. v. i. Článek 1 Základní pojmy 1. Pojmem dokument jsou v širším slova smyslu označovány veškeré písemné, obrazové, zvukové, elektronické nebo jiné

Více

Provozní řád domova mládeže. Organizační opatření

Provozní řád domova mládeže. Organizační opatření STRANA: 1 z 7 Organizační opatření 1. Dokument je závazný pro zaměstnance a žáky všech druhů a forem studia. 2. Kontrolou plnění tohoto dokumentu pověřuji vedoucí domova mládeže. 3. Revize č. 1 dokumentu

Více

VYHLÁŠKA o podrobnostech atesta ního

VYHLÁŠKA o podrobnostech atesta ního VYHLÁŠKA ze dne 9. června 2006 o podrobnostech atestačního řízení pro elektronické nástroje, náležitostech žádosti o atest a o výši poplatku za podání žádosti o atest (vyhláška o atestačním řízení pro

Více

- Byl změněn způsob psaní dat a časových údajů (podle ČSN EN 28601);

- Byl změněn způsob psaní dat a časových údajů (podle ČSN EN 28601); ČESKÁ NORMA ICS 01.140.30 1997 Úprava písemností psaných strojem nebo zpracovaných textovými editory ČSN 01 6910 Srpen Guidelines for Typewriting and Text Presentation Règles pour la dactylographie et

Více

Řád č. 6/2005. Skartační řád Ministerstva dopravy

Řád č. 6/2005. Skartační řád Ministerstva dopravy ČESKÁ REPUBLIKA MINISTERSTVO DOPRAVY Změna č. 1 Řád č. 6/2005 Datum účinnosti: 01.01.2008 Skartační řád Ministerstva dopravy Schváleno rozhodnutím ministra dopravy dne č. j. 34/2007-420-ORG/11 ÚTVAR FUNKCE

Více

Spojovník spojuje dvě části slova nebo dva výrazy bez mezer (Plzeň-sever, bude-li...).

Spojovník spojuje dvě části slova nebo dva výrazy bez mezer (Plzeň-sever, bude-li...). PSANÍ TEXTŮ A TECHNICKÝCH ZPRÁV Ing. Zdeněk FOLTA, Ph.D. Vysoká škola Báňská-Technická univerzita Ostrava, Fakulta strojní, Katedra částí a mechanismů strojů - 347, 708 33 OSTRAVA-Poruba, ul. 17. listopadu

Více

PŘEDMĚT: PEK. 1.část. (opakování ke státní zkoušce) TÉMA: TVORBA OBCHODNÍHO DOPISU. Zpracováno: prezentace powerpoint Ing. Hana Augustinová 2012

PŘEDMĚT: PEK. 1.část. (opakování ke státní zkoušce) TÉMA: TVORBA OBCHODNÍHO DOPISU. Zpracováno: prezentace powerpoint Ing. Hana Augustinová 2012 PŘEDMĚT: PEK TÉMA: TVORBA OBCHODNÍHO DOPISU 1.část (opakování ke státní zkoušce) Zpracováno: prezentace powerpoint Ing. Hana Augustinová 2012 PŘEDTISK U státní zkoušky dopis píšeme vždy na předtisk dopisu,

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2015 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 54 Rozeslána dne 29. května 2015 Cena Kč 27, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2015 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 54 Rozeslána dne 29. května 2015 Cena Kč 27, O B S A H : Ročník 2015 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 54 Rozeslána dne 29. května 2015 Cena Kč 27, O B S A H : 125. Vyhláška, kterou se mění vyhláška Ministerstva průmyslu a obchodu č. 262/2000 Sb., kterou

Více

P Ř IZNÁNÍ k dani darovací

P Ř IZNÁNÍ k dani darovací Postupujte podle instrukcí v přiznání a v Pokynech k vyplnění přiznání k dani darovací. V případě podílových spoluvlastníků je každý spoluvlastník samostatným em a platí daň podle velikosti svého podílu.

Více

Hotelová škola a Obchodní akademie Havířov s. r. o. Tajovského 2, 736 01 Havířov Podlesí. Pokyn pro zpracování maturitní práce

Hotelová škola a Obchodní akademie Havířov s. r. o. Tajovského 2, 736 01 Havířov Podlesí. Pokyn pro zpracování maturitní práce 1. Téma maturitní práce Hotelová škola a Obchodní akademie Havířov s. r. o. Tajovského 2, 736 01 Havířov Podlesí Pokyn pro zpracování maturitní práce Žák si téma maturitní práce vylosuje, na losovaném

Více

SPISOVÝ A SKARTAČNÍ ŘÁD OBCE. Ochoz u Brna

SPISOVÝ A SKARTAČNÍ ŘÁD OBCE. Ochoz u Brna SPISOVÝ A SKARTAČNÍ ŘÁD OBCE Ochoz u Brna Obsah 1. Úvodní ustanovení 2. Příjem dokumentů 3. Evidence dokumentů 4. Vyřizování dokumentů 5. Podepisování dokumentů a užití razítek 6. Odesílání dokumentů 7.

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: Číslo šablony: Název materiálu: Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět: Tématický celek: Anotace: CZ.1.07/1.5.00/34.0410

Více

Spisový a skartační řád školy šk. zařízení

Spisový a skartační řád školy šk. zařízení Spisový a skartační řád školy šk. zařízení Část I. Úvodní ustanovení Čl. 1 1. Tento spisový a skartační řád se vydává na základě zákona č. 499/2004 Sb. o archivnictví a spisové službě, který byl změněn

Více

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: Číslo projektu: Název projektu školy: Šablona III/2: EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.5.00/34.0536 Výuka s ICT na SŠ obchodní České

Více

T Y P O G R A F I E. Tvorba textových dokumentů

T Y P O G R A F I E. Tvorba textových dokumentů T Y P O G R A F I E Tvorba textových dokumentů Počítačová typografie nauka o tom, jak má tiskovina vypadat typus = znak, grafó = píši současné programové vybavení a možnost kvalitního tisku každý může

Více

Vydala: Mgr. Yvona Bůžková - ředitelka školy Účinnost: od 1. 9. 2014

Vydala: Mgr. Yvona Bůžková - ředitelka školy Účinnost: od 1. 9. 2014 Střední škola zemědělská a ekologická a střední odborné učiliště chladicí a klimatizační techniky Kostelec nad Orlicí, Komenského 873 Organizační směrnice pro vyplácení finanční podpory žákům oboru vzdělávání

Více

Normalizovaná úprava obchodních a úředních dopisů

Normalizovaná úprava obchodních a úředních dopisů Normalizovaná úprava obchodních a úředních dopisů 1. Normy pro úpravu písemností 2. Náležitosti předtisků pro obchodní a úřední korespondenci 3. Vzor předtisku obchodního dopisu 1. Normy pro úpravu písemností

Více

Gymnázium, Mimoň, Letná 263, příspěvková organizace. Maturitní práce. (aktualizace k 1. 2. 2016) OBSAH. 1. Obecná ustanovení... 2

Gymnázium, Mimoň, Letná 263, příspěvková organizace. Maturitní práce. (aktualizace k 1. 2. 2016) OBSAH. 1. Obecná ustanovení... 2 Gymnázium, Mimoň, Letná 263, příspěvková organizace Maturitní práce (aktualizace k 1. 2. 2016) OBSAH 1. Obecná ustanovení... 2 2. Organizace a realizace... 3 3. Termíny... 3 4. Hodnocení zpracování a obhajoby

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Ročník 2015 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 122 Rozeslána dne 9. listopadu 2015 Cena Kč 210,- O B S A H: 294. Vyhláška, komunikacích Strana 3730 Sbírka zákonů č. 294 / 2015 Částka 122 294 VYHLÁŠKA

Více

VÝCHOVNĚ - VZDĚLÁVACÍ PROCES QS 75-02

VÝCHOVNĚ - VZDĚLÁVACÍ PROCES QS 75-02 Příloha č. 6 Střední odborné učiliště a střední odborná škola, SČMSD, Znojmo, s.r.o. List číslo: 1 / 24 Druh dokumentu: SMĚRNICE Vydání: 1 Identifikační označení: QS 75-02 Výtisk číslo: 1 VÝCHOVNĚ - VZDĚLÁVACÍ

Více

VÝZVA k podání nabídky na zakázku malého rozsahu

VÝZVA k podání nabídky na zakázku malého rozsahu váš dopis zn.: ze dne: naše zn.: 1768/14/SUSPK-PSP vyřizuje: Ing. Nosková tel.: 737 285 601 fax.: 377 320 873 e-mail: eva.noskova@suspk.eu datum: 19.11..2014 VÝZVA k podání nabídky na zakázku malého rozsahu

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 6/2010 O MÍSTNÍM POPLATKU ZE PSŮ

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 6/2010 O MÍSTNÍM POPLATKU ZE PSŮ STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 6/2010 O MÍSTNÍM POPLATKU ZE PSŮ Účinnost od: 01.01.2011 Účinnost do: Určeno: Území Statutárního města Opavy Nahrazuje dokument: Zpracoval: Obecně závaznou

Více

Metodika pro pořizování a předávání dokladů pro komunikaci mezi zdravotnickými zařízeními a zdravotními pojišťovnami

Metodika pro pořizování a předávání dokladů pro komunikaci mezi zdravotnickými zařízeními a zdravotními pojišťovnami Metodika pro pořizování a předávání dokladů pro komunikaci mezi zdravotnickými zařízeními a zdravotními pojišťovnami Verze 6.2 Doplněk č. 3 Praha, duben 2008 Obsah KAP. II.2.8. VZP-10/2006 RECEPT... 3

Více

Instrukce ke konání maturitních zkoušek ve školním roce 2015/2016 QI 75-04-04

Instrukce ke konání maturitních zkoušek ve školním roce 2015/2016 QI 75-04-04 List číslo: 1 / 31 Druh dokumentu: Instrukce Vydání: 2 Identifikační označení: QI 75-04-04 Výtisk číslo: 1 Instrukce ke konání maturitních zkoušek ve školním roce 2015/2016 QI 75-04-04 Tato instrukce je

Více

Schválil: Mgr. Pavel Cielecký Podpis: Mgr. Pavel Cielecký, v. r.

Schválil: Mgr. Pavel Cielecký Podpis: Mgr. Pavel Cielecký, v. r. Příkaz ředitele č. 8a Povinná zkouška profilové části maturitní zkoušky z odborných předmětů formou Název předpisu: vypracování maturitní práce a její obhajoby Datum platnosti: od 1. února 2016 Inovace

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE

MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE odbor dopravy a silničního hospodářství pracoviště Topolčianská 447/1 PSČ 412 01 Spisová značka: 0078543/15/DOPSH/MDv/ Č.j.: 0004673/16/DOPSH/MDv Vyřizuje: Miloslav Dvořák Tel.:

Více

5-HP01-03 Školní matrika a postup přijetí studiu, průběh studia, ukončení vzdělávání

5-HP01-03 Školní matrika a postup přijetí studiu, průběh studia, ukončení vzdělávání NÁZEV DOKUMENTU : ČÍSLO : 5-HP01-03 přijetí studiu, průběh studia, ukončení vzdělávání STRANA : 1 z 5 PŘEHLED ZMĚN (revize / strana / článek kapitola / podstata změny) Revize 1 čl. V. Evidence tiskopisů,

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení 1 Národní archiv Archivní 4/2257, 149 00 Praha 4 Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo odborný rada archivář v oddělení kontroly výkonu spisové služby, fondů státní správy po roce 1992

Více

Interní normativní akt volených orgánů kraje Směrnice ZNAK, VLAJKA A LOGO JMK. Zásady pro použití znaku, vlajky a loga Jihomoravského kraje

Interní normativní akt volených orgánů kraje Směrnice ZNAK, VLAJKA A LOGO JMK. Zásady pro použití znaku, vlajky a loga Jihomoravského kraje Jihomoravský kraj Krajský úřad Jihomoravského kraje Žerotínovo nám. 3/5 Brno Interní normativní akt volených orgánů kraje Směrnice ZNAK, VLAJKA A LOGO JMK Evidenční číslo 23/INA-VOK Číslo vydání: 4 Účinnost

Více

Odměna ţákům z produktivní činnosti a vyúčtování zakázek. Organizační opatření

Odměna ţákům z produktivní činnosti a vyúčtování zakázek. Organizační opatření STRANA: 1 z 9 Organizační opatření 1. nabývá platnosti a účinnosti dnem podpisu. 2. Přílohy: Č. 1 Zúčtovací list mezd měsíční hlášení učitele OV o produktivní práci. Č. 2 Kalkulace zakázky. Č. 3 Výše finančního

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. část: Vnitřní směrnice č. 02/2007 pro zabezpečování lyžařského výcvikového kurzu (LVK) Číslo směrnice: 02/2007 Vypracoval: Schválil:

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. část: Vnitřní směrnice č. 02/2007 pro zabezpečování lyžařského výcvikového kurzu (LVK) Číslo směrnice: 02/2007 Vypracoval: Schválil: Základní škola a Mateřská škola Český Těšín Ostravská 1710 okres Karviná ORGANIZAČNÍ ŘÁD část: Vnitřní směrnice č. 02/2007 pro zabezpečování lyžařského výcvikového kurzu (LVK) Číslo směrnice: 02/2007 Vypracoval:

Více

Dotační program Poskytování příspěvků na podporu hospodaření v lesích v Moravskoslezském kraji pro rok 2013

Dotační program Poskytování příspěvků na podporu hospodaření v lesích v Moravskoslezském kraji pro rok 2013 Dotační program Poskytování příspěvků na podporu hospodaření v lesích v Moravskoslezském kraji pro rok 2013 I. Název programu (kód) Dotační program Poskytování příspěvků na podporu hospodaření v lesích

Více

REKONSTRUKCE STADIONU PRO VÝCVIK A POŢÁRNÍ

REKONSTRUKCE STADIONU PRO VÝCVIK A POŢÁRNÍ ČESKÁ REPUBLIKA - HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Č.j.: HSHK 725 82/2014 nábřeţí U Přívozu 122/4, 500 03 Hradec Králové 3 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO ZADÁNÍ PODLIMITNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY V ZADÁVACÍM

Více

P R A V I D L A P L Z E Ň S K É H O K R A J E. pro poskytování finanční pomoci při obnově území postiženého živelní nebo jinou pohromou

P R A V I D L A P L Z E Ň S K É H O K R A J E. pro poskytování finanční pomoci při obnově území postiženého živelní nebo jinou pohromou P R A V I D L A P L Z E Ň S K É H O K R A J E pro poskytování finanční pomoci při obnově území postiženého živelní nebo jinou pohromou Plzeňský kraj (dále jen kraj) vydává tato pravidla k poskytování účelové

Více

I.Zásady hodnocení průběhu a výsledků vzdělávání a chování ve škole a na akcích pořádaných školou, zásady a pravidla pro sebehodnocení žáků,

I.Zásady hodnocení průběhu a výsledků vzdělávání a chování ve škole a na akcích pořádaných školou, zásady a pravidla pro sebehodnocení žáků, Obecná ustanovení Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) vydávám jako statutární orgán školy tuto směrnici. Směrnice

Více

PŘEDMĚT: PEK. 3.část. (opakování ke státní zkoušce) TÉMA: TVORBA OBCHODNÍHO DOPISU. Zpracováno: prezentace powerpoint Ing. Hana Augustinová 2012

PŘEDMĚT: PEK. 3.část. (opakování ke státní zkoušce) TÉMA: TVORBA OBCHODNÍHO DOPISU. Zpracováno: prezentace powerpoint Ing. Hana Augustinová 2012 PŘEDMĚT: PEK TÉMA: TVORBA OBCHODNÍHO DOPISU 3.část (opakování ke státní zkoušce) Zpracováno: prezentace powerpoint Ing. Hana Augustinová 2012 OKRAJE Na nepředtištěných listech formátu A4 je levý i pravý

Více

Zadávací dokumentace pro nadlimitní veřejnou zakázku (dále jen VZ ) Čl. I Identifikační údaje zadavatele

Zadávací dokumentace pro nadlimitní veřejnou zakázku (dále jen VZ ) Čl. I Identifikační údaje zadavatele Zadávací dokumentace pro nadlimitní veřejnou zakázku (dále jen VZ ) Čl. I Identifikační údaje zadavatele Česká republika Generální ředitelství cel Se sídlem: Budějovická 7, 140 96 Praha 4 IČ: 71214011

Více

8. V 35 odst. 1 písm. c) se za slova datová zpráva vkládají slova adresovaná věcně a místně příslušnému správci daně.

8. V 35 odst. 1 písm. c) se za slova datová zpráva vkládají slova adresovaná věcně a místně příslušnému správci daně. ZÁKON ze dne. 2010, kterým se mění zákon č. 280/2009 Sb., daňový řád, a další související zákony Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ Změna daňového řádu Čl. I Zákon č. 280/2009

Více

Úprava a náležitosti adres. - - na obálkách a v dopisech

Úprava a náležitosti adres. - - na obálkách a v dopisech Úprava a náležitosti adres - - na obálkách a v dopisech Adresy Rozměry, umístění, obsah a úprava adres jsou stanoveny normou ČSN ISO 11180 Poštovní adresování a Poštovními podmínkami České pošty a Zákonem

Více

VÝZVA 1/2015 PODPORA NEZISKOVÝCH SUBJEKTŮ V OBCI DRNOVICE V ROCE 2015. Obec Drnovice. I. Vyhlašovatel: Obec Drnovice

VÝZVA 1/2015 PODPORA NEZISKOVÝCH SUBJEKTŮ V OBCI DRNOVICE V ROCE 2015. Obec Drnovice. I. Vyhlašovatel: Obec Drnovice 1 VÝZVA 1/2015 PODPORA NEZISKOVÝCH SUBJEKTŮ V OBCI DRNOVICE V ROCE 2015 I. Vyhlašovatel: Obec Drnovice II. Výchozí podmínky Dotační program Podpora neziskových subjektů schválen usnesením Zastupitelstva

Více

Formulář pro změnu nebo výmaz údajů zapsaných v Seznamu výrobců elektrozařízení

Formulář pro změnu nebo výmaz údajů zapsaných v Seznamu výrobců elektrozařízení Formulář pro změnu nebo výmaz údajů zapsaných v Seznamu výrobců Žádám o provedení (nehodící se škrtněte): Změny údajů zapsaných v Seznamu výrobců Výmaz ze Seznamu výrobců vepište nové údaje do příslušných

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2014 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 4 Rozeslána dne 17. ledna 2014 Cena Kč 26, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2014 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 4 Rozeslána dne 17. ledna 2014 Cena Kč 26, O B S A H : Ročník 2014 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 4 Rozeslána dne 17. ledna 2014 Cena Kč 26, O B S A H : 6. Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 111/2013 Sb., o stanovení požadavků na vytvoření pracovních

Více

Seminární práce obecné a technické pokyny

Seminární práce obecné a technické pokyny Seminární práce obecné a technické pokyny Rozsah běžné seminární práce Orientačně 10 normovaných stran skutečného textu (Úvod, Hlavní část, Závěr). Obvyklá struktura seminární práce Vlastní struktura,

Více

Zadávací dokumentace k veřejné zakázce

Zadávací dokumentace k veřejné zakázce Zadávací dokumentace k veřejné zakázce Dodání serveru pro VM Ware cluster ESX do IS Celní správy Otevřené řízení Tato veřejná zakázka na dodávky je zadávána v otevřeném zadávacím řízení podle 21 odst.1)

Více

Poskytování a účtování cestovních náhrad

Poskytování a účtování cestovních náhrad STRANA: 1 z 8 Organizační opatření 1. je závazná pro všechny zaměstnance 2. Revize č. 7 směrnice nabývá platnosti dnem podpisu s účinností od 1.92012. 3. Související dokumenty: Vyhláška č. 429/2011 Sb.

Více

DOPISY ČSN pravidla pro grafickou úpravu textů. písemností

DOPISY ČSN pravidla pro grafickou úpravu textů. písemností OBCHODNÍ A ÚŘEDNÍ DOPISY ČSN 01 6910 pravidla pro grafickou úpravu textů zásady formáln lního uspořádání písemností DRUHY DOPISŮ obchodní a úřední dopisy - právnick vnické osoby mezi sebou (poptávka, nabídka,

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k nadlimitní veřejné zakázce REKVALIFIKACE A PORADENSKÉ ČINNOSTI SLUŽBOVÉ PROFESE Opava, srpen 2009 Strana 1 z 149 Obsah dokumentace Čl. 1. Informace o zadavateli... 4 Čl. 2. Úvodní

Více

Seminární práce z fyziky stručné pokyny

Seminární práce z fyziky stručné pokyny Seminární práce z fyziky stručné pokyny Rozsah a obvyklá struktura seminární práce Orientační rozsah seminární práce je 10 normovaných stran vlastního textu (tím se rozumějí kapitoly Úvod, Hlavní část,

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PR/HA 5/14 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE pro veřejnou zakázku malého rozsahu na služby nejedná se o zadávací řízení dle zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů PRŮKAZ ENERGETICKÉ

Více

ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ

ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ Městský úřad Pečky, Odbor výstavby, zemědělství, životního prostředí a dopravy Masarykovo nám. 78, 289 11 Pečky http://www.pecky.cz email: mupecky@pecky.cz tel : 321 785 051 fax: 321 785 054 ŽÁDOST O STAVEBNÍ

Více

FORMÁTOVÁNÍ ODSTAVCE

FORMÁTOVÁNÍ ODSTAVCE FORMÁTOVÁNÍ ODSTAVCE Autor: Mgr. Dana Kaprálová Datum (období) tvorby: srpen 2013 Ročník: šestý Vzdělávací oblast: Informatika a výpočetní technika 1 Anotace: Žák se orientuje v prostředí aplikace WORD.

Více

Adresa příslušného úřadu ČÁST A. I. Identifikační údaje stavebního záměru (název, místo, účel stavby)...

Adresa příslušného úřadu ČÁST A. I. Identifikační údaje stavebního záměru (název, místo, účel stavby)... Příloha č. 8 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Věc: OHLÁŠENÍ STAVBY podle ustanovení 104 odst. 1 písm. a) až e) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 01.140.30 2002 Úprava písemností zpracovaných textovými editory nebo psaných strojem ČSN 01 6910 Listopad Guidelines for Text Presentation and Typewriting Règles pour la présentation

Více

Ministerstvo vnitra ČR Policie ČR. Č.j. PPR-17104-61/ČJ-2013-990640 Počet listů: 8 Přílohy: 5/27. Zadávací dokumentace

Ministerstvo vnitra ČR Policie ČR. Č.j. PPR-17104-61/ČJ-2013-990640 Počet listů: 8 Přílohy: 5/27. Zadávací dokumentace Ministerstvo vnitra ČR Policie ČR Č.j. PPR-17104-61/ČJ-2013-990640 Počet listů: 8 Přílohy: 5/27 Zadávací dokumentace dále jen,,zd ) pro nadlimitní veřejnou zakázku zadanou dle 21odst. 1 písm. a) zákona

Více

Motivační program Ústeckého kraje - příspěvek na dojíţdění ţáků do střední školy (dále je Příspěvek na dojíţdění )

Motivační program Ústeckého kraje - příspěvek na dojíţdění ţáků do střední školy (dále je Příspěvek na dojíţdění ) STRANA: 1 z 6 Organizační opatření tohoto rozhodnutí Ukládám vedoucím organizačních úseků teoretického a praktické vyučování a ekonomickosprávního úseku: 1. Prokazatelně seznámit podřízené zaměstnance

Více

O ÚPRAVĚ RUKOPISŮ PÍSEMNÝCH PRACÍ A O CITACI DOKUMENTŮ UŽÍVANÝCH V PRACÍCH PODÁVANÝCH NA PRÁVNICKÉ FAKULTĚ MU

O ÚPRAVĚ RUKOPISŮ PÍSEMNÝCH PRACÍ A O CITACI DOKUMENTŮ UŽÍVANÝCH V PRACÍCH PODÁVANÝCH NA PRÁVNICKÉ FAKULTĚ MU Masarykova univerzita Právnická fakulta Směrnice děkana č. 1/2006 O ÚPRAVĚ RUKOPISŮ PÍSEMNÝCH PRACÍ A O CITACI DOKUMENTŮ UŽÍVANÝCH V PRACÍCH PODÁVANÝCH NA PRÁVNICKÉ FAKULTĚ MU vydaná na základě 28 odst.

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Ministerstvo vnitra ČR Policie ČR Č.j. PPR-9312-14/ČJ-2012-0099EC Počet listů:5 Přílohy: 4/11 Zadávací dokumentace (dále jen ZD ) pro zakázku malého rozsahu podle zákona č.137/2006 Sb., o veřejných zakázkách,

Více

PŘÍRUČKA KVALITY MĚSTSKÉHO ÚŘADU OTROKOVICE ---------------------------------

PŘÍRUČKA KVALITY MĚSTSKÉHO ÚŘADU OTROKOVICE --------------------------------- PŘÍRUČKA KVALITY MĚSTSKÉHO ÚŘADU OTROKOVICE --------------------------------- Tato má pro veřejnost informativní charakter a odkazy v ní uvedené slouţí pro práci zaměstnanců MěÚ. kopírován, upravován nebo

Více

S M L O U V A o poskytování a úhradě hrazených služeb pro poskytovatele ambulantní specializované péče číslo:...

S M L O U V A o poskytování a úhradě hrazených služeb pro poskytovatele ambulantní specializované péče číslo:... S M L O U V A o poskytování a úhradě hrazených služeb pro poskytovatele ambulantní specializované péče číslo:... ISO 9001 ISO 9001 Článek I Smluvní strany Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra České

Více

Služba lokálního Internetu - připojení symetrickou rychlostí - nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Služba lokálního Internetu - připojení symetrickou rychlostí - nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1 Č.j.: 13812/2012-OIT Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace ve zjednodušeném podlimitním řízení dle ustanovení 38 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů,

Více

EXEKUTORSKÝ ÚŘAD PLZEŇ-MĚSTO Soudní exekutor Mgr. Ing. Jiří Prošek

EXEKUTORSKÝ ÚŘAD PLZEŇ-MĚSTO Soudní exekutor Mgr. Ing. Jiří Prošek EXEKUTORSKÝ ÚŘAD PLZEŇ-MĚSTO Soudní exekutor Mgr. Ing. Jiří Prošek Dominikánská 8, 301 00 Plzeň Tel: +420 377 464 009, fax: +420 377 464 223, E-mail: info@exekutors.cz, datova schranka: pvwg8xd USNESENÍ

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE

MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE odbor dopravy a silničního hospodářství pracoviště Topolčianská 447/1 PSČ 412 01 Spisová značka: Č.j.: 21413/16/DOP/JLa Vyřizuje: Josef Landa Tel.: 416 916 512 E-mail: Dat. schránka:

Více

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Integrovaná střední škola Cheb, se sídlem Obrněné brigády 6, 350 11 Cheb, vydává tento O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D I. Úvodní ustanovení Organizační řád upravuje organizační uspořádání, způsob řízení a

Více

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Vělopolí, IČ 00576930 za rok 2015

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Vělopolí, IČ 00576930 za rok 2015 KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor podpory korporátního řízení a kontroly 28. října 117, 702 18 Ostrava KUMSX01LHVL4 Čj.: MSK 11496/2016 Sp. zn.: KON/10658/2015/Sam 113.1 V10 Vyřizuje: Ing. Miroslava

Více

Město Varnsdorf. Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu městem Varnsdorf (dále jen směrnice)

Město Varnsdorf. Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu městem Varnsdorf (dále jen směrnice) Město Varnsdorf Zastupitelstvo města Varnsdorf na svém XXVIII. zasedání dne 22.10.2009 rozhodlo usnesením č. 182/2009 vydat v úplném znění tuto směrnici: Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého

Více

UČÍME SE PODNIKAT. Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/54.0055 www.kvalitaskoly.cz/podnikavost

UČÍME SE PODNIKAT. Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/54.0055 www.kvalitaskoly.cz/podnikavost UČÍME SE PODNIKAT Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/54.0055 www.kvalitaskoly.cz/podnikavost 7. KORESPONDENCE OBCHODNÍ DOPISY, E-MAILY Klíčová slova Korespondence Obchodní dopis E-mail Budete umět odpovědět

Více

Ministerstvo vnitra ČR Policie ČR. Č.j. PPR-2266-211/ČJ-2014-990640 Počet listů: 9 Přílohy: 5/27. Zadávací dokumentace

Ministerstvo vnitra ČR Policie ČR. Č.j. PPR-2266-211/ČJ-2014-990640 Počet listů: 9 Přílohy: 5/27. Zadávací dokumentace Ministerstvo vnitra ČR Policie ČR Č.j. PPR-2266-211/ČJ-2014-990640 Počet listů: 9 Přílohy: 5/27 Zadávací dokumentace (dále jen,,zd ) pro nadlimitní veřejnou zakázku zadanou dle 21 odst. 1 písm. a) zákona

Více

SPISOVÝ A SKARTAČNÍ ŘÁD obce Svépravice

SPISOVÝ A SKARTAČNÍ ŘÁD obce Svépravice Obec Svépravice ORP Pelhřimov, kraj Vysočina SPISOVÝ A SKARTAČNÍ ŘÁD obce Svépravice platný pro spisovou službu obce Svépravice č.: 08/2007 Schváleno usnesením zastupitelstva obce Svépravice č.: 003/05/2007/SV

Více

TS-664/VO-2011 KUPNÍ SMLOUVA

TS-664/VO-2011 KUPNÍ SMLOUVA TS-664/VO-2011 KUPNÍ SMLOUVA uzavřená v souladu s ustanovením 409 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku, ve znění pozdějších předpisů (dále jen obchodní zákoník ) (dále jen smlouva ) Článek

Více

Organizační opatření

Organizační opatření Název dokumentu: Číslo: 5-PP01-18 Revize: 5 Strana: 1 z 7 Typ dokumentu: Organizační opatření 1. je závazná pro zaměstnance školy. 2. nabývá platnosti dnem podpisu s účinností od 1. 9. 2012. 3. Kontrolou

Více

Řád spisové služby (spisový a skartační řád)

Řád spisové služby (spisový a skartační řád) O b e c H o m o l e u P a n n y Řád spisové služby (spisový a skartační řád) Čl. 1. Úvodní ustanovení 1. Řád spisové služby OÚ Homole u Panny (dále jen spisový řád ) je vydáván na základě 110 odst. 4/

Více

Směrnice Českomoravské myslivecké jednoty, o. s., k organizaci zkoušek pro myslivecké hospodáře

Směrnice Českomoravské myslivecké jednoty, o. s., k organizaci zkoušek pro myslivecké hospodáře Směrnice Českomoravské myslivecké jednoty, o. s., k organizaci zkoušek pro myslivecké hospodáře Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Českomoravská myslivecká jednota, o. s. (dále jen ČMMJ ), v souladu s cílem umožnit

Více

Popis systému řízení jakosti na STK je proveden v základním dokumentu systému řízení jakosti s názvem Příručka jakosti.

Popis systému řízení jakosti na STK je proveden v základním dokumentu systému řízení jakosti s názvem Příručka jakosti. INSTRUKCE PRO STK č. 12/215 Obsah popisu vnitřní organizační struktury, systému vnitřní kontroly a systému řízení jakosti, náležitosti zprávy i výsledku vnitřní kontroly Tato instrukce je vydána z důvodu

Více

PŘIHLÁŠKA K REGISTRACI

PŘIHLÁŠKA K REGISTRACI 11Reg5102_16.pdf Než začnete vyplňovat tiskopis, přečtěte si, prosím, pokyny. Finančnímu úřadu v, ve, pro 01 Daňové identifi kační číslo 02 Registrace / oznámení změny*) otisk podacího razítka fi nančního

Více

Školní řád Základní škola a mateřská škola Holetín. Základní škola a mateřská škola Holetín. Holetín 20. 539 71 Holetín.

Školní řád Základní škola a mateřská škola Holetín. Základní škola a mateřská škola Holetín. Holetín 20. 539 71 Holetín. Č.j. 2007/25 Spisový znak: 2-1 Razítko školy: Základní škola a mateřská škola Holetín Holetín 20 539 71 Holetín Účinnost: 1. 9. 2007 Skartační znak: A5 Počet stran: 9 Podpis ředitele školy: Školní řád

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2014 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 103 Rozeslána dne 13. listopadu 2014 Cena Kč 50, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2014 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 103 Rozeslána dne 13. listopadu 2014 Cena Kč 50, O B S A H : Ročník 2014 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Rozeslána dne 13. listopadu 2014 Cena Kč 50, O B S A H : 240. Nařízení vlády o výši časových poplatků, sazeb mýtného, slevy na mýtném a o postupu při uplatnění

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2008 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 31 Rozeslána dne 26. března 2008 Cena Kč 16, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2008 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 31 Rozeslána dne 26. března 2008 Cena Kč 16, O B S A H : Ročník 2008 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 31 Rozeslána dne 26. března 2008 Cena Kč 16, O B S A H : 99. Nařízení vlády, kterým se mění nařízení vlády č. 242/2004 Sb., o podmínkách provádění opatření

Více