Datum: čtvrtletní práce ve variantách A, B - plnohodnotné varianty C zredukované úkoly - pro dyslektiky

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Datum: 6.6.2012 4. čtvrtletní práce ve variantách A, B - plnohodnotné varianty C zredukované úkoly - pro dyslektiky"

Transkript

1 Název: Škola: Autor: Ročník: Tematický okruh, předmět: Téma: Číslo projektu: VY_32_INOVACE_ČJ_4A_6D Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Ivana Hynková IV. Využívání informačních a komunikačních technologií, ČJ 4. čtvrtletní práce z českého jazyka CZ.1.07/1.4.00/ Datum: čtvrtletní práce ve variantách A, B - plnohodnotné varianty C zredukované úkoly - pro dyslektiky Anotace: zpracováno k učebnici Český jazyk pro 4. ročník, Alter, s. r. o., Všeň, 1997 Následující hodinu je test promítán dataprojektorem na plátno a provedena společná kontrola.

2 4. čtvrtletní práce z českého jazyka pro IV. ročník Jméno: Skupina : A Část A - MLUVNICE Některé úkoly začínají textem nebo větou. Doplň i-í, y-ý a potom pečlivě čti a plň další zadání. 1. M nulou neděl se u nás konala vel ká oslava. Přijel všichni příbuzn. Nejdále to měl strýček z Břeclav. Proč se u nás všichn sjel? Prarodiče slav l zlatou svatbu. Dospělým moc chutnal moravské klobás. Děti si pochutnával na koláčích a v nikající zmrzl ně. Všichni si to pěkně užil. a) Vyznač v každé větě základní skladební dvojici ( podtrhni, spoj svorkou). b) Vypiš 4 přídavná jména, která se v textu objevila: 2. Stroje rachotil. Chlapc se utábořil. Pěnkav krmil svá mláďata moucham. Děvčata trhal květiny do váz. Voz byl v cíl poslední. Vyčníval věže. Zástup lidí volal na v těze. Nemoci se šířil. a) Vyhledej a podtrhni rovnou čarou všechny holé věty v textu. b) Jednu z podtržených vět si vyber a vytvoř z ní větu rozvitou, kterou zapiš na linku. 3. Vymysli věty, ve kterých bude: a) podmětem slovo zedníci b) přísudkem slovo hovořily 4. Tř chlapc z naší školk se rozhodl, že si na p skov št postav v sok hrad.

3 a) Urči slovní druhy, číslice piš nad slova. b) Jde o větu jednoduchou nebo o souvětí? _Je to, protože. 5. Dané věty přepiš do množného čísla: Kotě běhalo kolem kočky. Na břehu řeky rostl topol. Žák se učil o významném městě. Toto město je známo krásným náměstím. 6. Doplň vhodně tato souvětí a zapiš jejich vzorce: a) Když, vyjedeme na kole. b), který se opozdil. c) Nesmíš krást,. d) Kdo si myslí, že,. Část B - ČTENÁŘSKÝ TEST 7. Dokážeš přiřadit správné jméno autora k názvu knihy? Staré pověsti české Eduard Štorch O chytré kmotře lišce Astrid Lindgrenová Minehava Alois Jirásek Knížka Ferdy mravence Miloš Macourek Děti z Bullerbynu Josef Lada Mach a Šebestová Ondřej Sekora 8. Znáš jiné knihy Eduarda Štorcha? Napiš jejich názvy.

4 Víš, který malíř ilustroval většinu jeho knih? Napiš jeho jméno. Jméno: Skupina : A Část C - SLOH ( A ČTENÍ) 9. Přečti si úryvek pohádky. Jistě v něm objevíš mnoho slohových chyb. Přepiš text lépe a odstraň tyto chyby. A tak se ten princ rozhodl, že toho draka zabije a tu princeznu vysvobodí. Tak se na draka vydal. A drak byl ve své sluji.a pak když princ dojel k dračí sluji, tak drak vychrlil ze všech svých dračích hlav oheň. Tak ten princ vytasil meč. Když začal s drakem bojovat, tak musel dávat pozor. A protože byl odvážný, tak toho draka zabil. A když se mu to povedlo, tak ze sluje vyšla ta princezna. Když princezna viděla toho prince, tak mu padla kolem krku. 10. Znáš jména spisovatelů, kteří psali ( nebo píšou) pohádky pro děti? ( Mohou být i zahraniční.) Napiš alespoň dvě jména.

5

6 4. čtvrtletní práce z českého jazyka pro IV. ročník Jméno: Skupina : B Část A - MLUVNICE Některé úkoly začínají textem nebo větou. Doplň i-í, y-ý a potom pečlivě čti a plň další zadání. 1. M nulé ponděl se ve třídě konalo velké divadlo. Přijel všichni rodiče. Jaké představení děti sehrál? B la to b tva u Vlašim. Bojoval stateční hus té s křižák. Maminkám se l b l zajímavé obleky dětí. Tatínkové ocenil různé typ zbraní. Diváci odměnil herce dlouhým potleskem. a) Vyznač v každé větě základní skladební dvojici ( podtrhni, spoj svorkou). b) Vypiš 4 přídavná jména, která se v textu objevila: 2. Cíle se blížil. Dívky tábořil. Kos krmil svá mláďata žížalam. Děvčata zpíval při zahájení v stav. Obil zemědělci převážel v pytl ch. Voněl růže. Dav lidí volal na v těze. Košile se sušil. a) Vyhledej a podtrhni rovnou čarou všechny holé věty v textu. b) Jednu z podtržených vět si vyber a vytvoř z ní větu rozvitou, kterou zapiš na linku. 3. Vymysli věty, ve kterých bude: a) podmětem slovo vojáci b) přísudkem slovo slyšely 4. Dnes se mus dvě d vky z naš tř dy vrát t, protože si zapomněl v lav c r sovací potřeb. a) Urči slovní druhy, číslice piš nad slova. b) Jde o větu jednoduchou nebo o souvětí? _Je to, protože.

7 5. Dané věty přepiš do množného čísla: Chlapec se zranil na lýtku. Kůzle skákalo kolem kozy. Toto divadlo je známo veselým představením. Na břehu potoka rostla vrba. 6. Doplň vhodně tato souvětí a zapiš jejich vzorce: a) Když, půjdeme domů. b), abys potěšil babičku. c) Nesmíš lhát. d) Kdo si myslí, že,. Část B - ČTENÁŘSKÝ TEST 7. Dokážeš přiřadit správné jméno autora k názvu knihy? Staré pověsti české Astrid Lindgrenová O chytré kmotře lišce Miloš Macourek Minehava Alois Jirásek Knížka Ferdy mravence Eduard Štorch Děti z Bullerbynu Ondřej Sekora Mach a Šebestová Josef Lada 8. Znáš jiné knihy Eduarda Štorcha? Napiš jejich názvy. Víš, který malíř ilustroval většinu jeho knih? Napiš jeho jméno.

8 Jméno: Skupina : B Část C - SLOH ( A ČTENÍ) 9. Přečti si úryvek pohádky. Jistě v něm objevíš mnoho slohových chyb. Přepiš text lépe a odstraň tyto chyby. A tak se ten princ rozhodl, že toho draka zabije a tu princeznu vysvobodí. Tak se na draka vydal. A drak byl ve své sluji.a pak když princ dojel k dračí sluji, tak drak vychrlil ze všech svých dračích hlav oheň. Tak ten princ vytasil meč. Když začal s drakem bojovat, tak musel dávat pozor. A protože byl odvážný, tak toho draka zabil. A když se mu to povedlo, tak ze sluje vyšla ta princezna. Když princezna viděla toho prince, tak mu padla kolem krku. 10. Znáš jména spisovatelů, kteří psali ( nebo píšou) pohádky pro děti? ( Mohou být i zahraniční.) Napiš alespoň dvě jména.

9 4. čtvrtletní práce z českého jazyka pro IV. ročník Jméno: Skupina : C Část A - MLUVNICE Některé úkoly začínají textem nebo větou. Doplň i-í, y-ý a potom pečlivě čti a plň další zadání. 1. M nulé ponděl se ve třídě konalo velké divadlo. Přijel všichni rodiče. Jaké představení děti sehrál? B la to b tva u Vlašim. Bojoval stateční hus té s křižák. Maminkám se l b l zajímavé obleky dětí. Tatínkové ocenil různé typ zbraní. Diváci odměnil herce dlouhým potleskem. a) Vyznač v prvních čtyřech větách základní skladební dvojici ( podtrhni, spoj svorkou). b) Vypiš 2 přídavná jména, která se v textu objevila: 2. Cíle se blížil. Dívky tábořil. Kos krmil svá mláďata žížalam. Děvčata zpíval při zahájení v stav. Obil zemědělci převážel v pytl ch. Voněl růže. Dav lidí volal na v těze. Košile se sušil. a) Vyhledej a podtrhni rovnou čarou všechny holé věty v textu. b) Jednu z podtržených vět si vyber a vytvoř z ní větu rozvitou, kterou zapiš na linku. 3. Vymysli věty, ve kterých bude: a) podmětem slovo vojáci b) přísudkem slovo slyšely 4. Dnes se mus dvě d vky z naš tř dy vrát t, protože si zapomněl v lav c r sovací potřeb. a) Urči slovní druhy, číslice piš nad slova. b) Jde o větu jednoduchou nebo o souvětí? _Je to.

10 5. Dané věty přepiš do množného čísla: Chlapec se zranil na lýtku. Kůzle skákalo kolem kozy. Na břehu potoka rostla vrba. 6. Doplň vhodně tato souvětí a zapiš jejich vzorce: a) Když, půjdeme domů. b), abys potěšil babičku. Část B - ČTENÁŘSKÝ TEST 7. Dokážeš přiřadit správné jméno autora k názvu knihy? Staré pověsti české Astrid Lindgrenová O chytré kmotře lišce Miloš Macourek Minehava Alois Jirásek Knížka Ferdy mravence Eduard Štorch Děti z Bullerbynu Ondřej Sekora Mach a Šebestová Josef Lada 8. Znáš jiné knihy Eduarda Štorcha? Napiš jejich názvy. Víš, který malíř ilustroval většinu jeho knih? Napiš jeho jméno.

11 Jméno: Skupina : C Část C - SLOH ( A ČTENÍ) 9. Přečti si úryvek pohádky. Jistě v něm objevíš mnoho slohových chyb. Přepiš text lépe a odstraň tyto chyby. A tak se ten princ rozhodl, že toho draka zabije a tu princeznu vysvobodí. Tak se na draka vydal. A drak byl ve své sluji.a pak když princ dojel k dračí sluji, tak drak vychrlil ze všech svých dračích hlav oheň. Tak ten princ vytasil meč. Když začal princ s tím drakem bojovat, tak musel dávat velký pozor na draka. 10. Znáš jména spisovatelů, kteří psali ( nebo píšou) pohádky pro děti? ( Mohou být i zahraniční.) Napiš alespoň dvě jména.

12

ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY. Prověřovací práce z českého jazyka pro 6. ročník ZŠ. p o l o l e t n í (pracovní list)

ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY. Prověřovací práce z českého jazyka pro 6. ročník ZŠ. p o l o l e t n í (pracovní list) ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE ČESKÝ JAZYK A LITERATURA Prověřovací práce z českého jazyka pro 6. ročník ZŠ p o l o l e t n í (pracovní list) VY_32_INOVACE_Cj_LI_13

Více

METODICKÉ LISTY. výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Karlových Varech

METODICKÉ LISTY. výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Karlových Varech METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Karlových Varech reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/02.0003 Sada metodických listů: KABINET 1. STUPNĚ

Více

PROSINEC 2014 ADVENT PLNÝ ANDĚLŮ BABIČKY A DĚDEČKOVÉ DO ŠKOLY

PROSINEC 2014 ADVENT PLNÝ ANDĚLŮ BABIČKY A DĚDEČKOVÉ DO ŠKOLY PROSINEC 2014 ADVENT PLNÝ ANDĚLŮ Celý prosinec se nesl v andělské náladě. Ve školce po celý advent poletovaly dvě velké andělky obklopené spousty malých andělíčků. BABIČKY A DĚDEČKOVÉ DO ŠKOLY Jelikož

Více

Křižáci bojoval_ proti pohanům, ab_ osvobodil_ Jeruzalém. B_l_se jako lv_, ab_ si v_dob_ l_

Křižáci bojoval_ proti pohanům, ab_ osvobodil_ Jeruzalém. B_l_se jako lv_, ab_ si v_dob_ l_ Doplň chybějící i,í/ y, ý. Křižáci bojoval_ proti pohanům, ab_ osvobodil_ Jeruzalém. B_l_se jako lv_, ab_ si v_dob_ l_ čest a slávu. Čest a sláva b_l_ pro ně to největší bohatstv_. Ctnostné dám_ plakal_,

Více

písemná práce obsahuje učivo 1. pololetí 5. ročníku, časově odpovídá jedné vyučovací hodině

písemná práce obsahuje učivo 1. pololetí 5. ročníku, časově odpovídá jedné vyučovací hodině Vzdělávací oblast : Předmět : Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Téma : Pololetní písemná práce na prověření znalostí z témat: psaní i/y po obojetných souhláskách uvnitř slov, předpony

Více

Základní škola Kaznějov, příspěvková organizace, okres Plzeň-sever

Základní škola Kaznějov, příspěvková organizace, okres Plzeň-sever Základní škola Kaznějov, příspěvková organizace, okres Plzeň-sever DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Název projektu Registrační číslo projektu UČENÍ JE SKRYTÉ BOHATSTVÍ - INOVACE VÝUKY ZŠ KAZNĚJOV CZ.1.07/1.1.12/02.0029

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0637 Šablona III/2 č. materiálu VY_32_INOVACE_90 Jméno autora Mgr. Jana Machová Vzdělávací oblast

Více

ZÁVĚREČNÉ PROCVIČOVÁNÍ Z ČESKÉHO JAZYKA PRO ČTVRŤÁKY S KONTROLOU

ZÁVĚREČNÉ PROCVIČOVÁNÍ Z ČESKÉHO JAZYKA PRO ČTVRŤÁKY S KONTROLOU ZÁVĚREČNÉ PROCVIČOVÁNÍ Z ČESKÉHO JAZYKA PRO ČTVRŤÁKY S KONTROLOU 1. Zopakujte si vyjmenovaná slova. Doplňte y,ý/i,í. Pak si práci zkontrolujte a zapište počet získaných bodů. Skl zeň ob lí se v dařila.

Více

Život v zimní přírodě - test

Život v zimní přírodě - test Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám. 1594/16, 664 51 Šlapanice www.zsslapanice.cz MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/21.2389 Život

Více

VY_32_INOVACE_ PRV3,4,5 FIC158. Ptáci

VY_32_INOVACE_ PRV3,4,5 FIC158. Ptáci VY_32_INOVACE_ PRV3,4,5 FIC158 Ptáci Jméno autora: Kristýna Ficová Datum vytvoření: květen 2012 Ročník: 3., 4., 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Prvouka Téma: Ptáci Anotace: Pracovní

Více

V tomto pracovním listě mají žáci pomocí hádanek poznat názvy zvířat a zařadit je do vhodného společenství.

V tomto pracovním listě mají žáci pomocí hádanek poznat názvy zvířat a zařadit je do vhodného společenství. Šablona č. 7, sada č. 1 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Člověk a jeho svět Člověk a jeho svět Rozmanitost přírody Poznávání zvířat a jejich společenství Ročník 2. Anotace V tomto

Více

Učíme se společně, nakladatelství Jana Pašková, Brno 2008. Psací potřeby, nakopírovaný text. Registrační číslocz.1.07/1.4.00/21.

Učíme se společně, nakladatelství Jana Pašková, Brno 2008. Psací potřeby, nakopírovaný text. Registrační číslocz.1.07/1.4.00/21. Registrační číslocz.1.07/1.4.00/21.1257 I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti VY_12_INOVACE_49 Název vzdělávacího materiálu Josef Lada Jméno autora Mgr.

Více

VZD LÁVACÍ MATERIÁL. Sada: III/2/ VY_32_INOVACE_ 16. Po adové íslo: 16. Ro ník: 5. Datum vytvo ení: 2.5.2012. Datum ov ení: 14.5.

VZD LÁVACÍ MATERIÁL. Sada: III/2/ VY_32_INOVACE_ 16. Po adové íslo: 16. Ro ník: 5. Datum vytvo ení: 2.5.2012. Datum ov ení: 14.5. VZD LÁVACÍ MATERIÁL Název: Autor: Testové úkoly Ji ina Kostelecká Sada: III/2/ VY_32_INOVACE_ 16 Po adové íslo: 16. Ro ník: 5. Datum vytvo ení: 2.5.2012 Datum ov ení: 14.5.2012 Vzd lávací oblast (p edm

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3665 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_279 Jméno autora: Mgr. Eva Svárovská Třída/ročník:

Více

VZD LÁVACÍ MATERIÁL. Sada: III/2/ VY_32_INOVACE_ 08. Po adové íslo: 8. Ro ník: 3. Datum vytvo ení: 5.2.2012. Datum ov ení: 2.5.

VZD LÁVACÍ MATERIÁL. Sada: III/2/ VY_32_INOVACE_ 08. Po adové íslo: 8. Ro ník: 3. Datum vytvo ení: 5.2.2012. Datum ov ení: 2.5. VZD LÁVACÍ MATERIÁL Název: Autor: Testové úkoly Ji ina Kostelecká Sada: III/2/ VY_32_INOVACE_ 08 Po adové íslo: 8. Ro ník: 3. Datum vytvo ení: 5.2.2012 Datum ov ení: 2.5.2012 Vzd lávací oblast (p edm t):

Více

JEŽÍŠOVY ZÁZRAKY Ježíš nebyl jen učitel, který vykládal nádherná podobenství, ale dělal také mnoho zázraků. Ježíšovo učení bylo tak vznešené a božské, že takové věci mohl učit jenom Bůh. Aby však všichni

Více

VZD LÁVACÍ MATERIÁL. Sada: III/2/ VY_32_INOVACE_ 14. Po adové íslo: 14. Ro ník: 4. Datum vytvo ení: 10.4.2012. Datum ov ení: 11.4.

VZD LÁVACÍ MATERIÁL. Sada: III/2/ VY_32_INOVACE_ 14. Po adové íslo: 14. Ro ník: 4. Datum vytvo ení: 10.4.2012. Datum ov ení: 11.4. VZD LÁVACÍ MATERIÁL Název: Autor: Testové úkoly Ji ina Kostelecká Sada: III/2/ VY_32_INOVACE_ 14 Po adové íslo: 14. Ro ník: 4. Datum vytvo ení: 10.4.2012 Datum ov ení: 11.4.2012 Vzd lávací oblast (p edm

Více

Žáci mají k dispozici pracovní list. Formou kolektivní diskuze a výkladu si osvojí grafickou minimalizaci zápisu logické funkce

Žáci mají k dispozici pracovní list. Formou kolektivní diskuze a výkladu si osvojí grafickou minimalizaci zápisu logické funkce Číslo projektu Číslo materiálu Název školy Autor Název Téma hodiny Předmět Ročník /y/ CZ.1.07/1.5.00/34.0394 VY_32_INOVACE_9_ČT_1.09_ grafická minimalizace Střední odborná škola a Střední odborné učiliště,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY. Prověřovací práce z českého jazyka pro 6. ročník ZŠ. p o l o l e t n í (pracovní list)

ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY. Prověřovací práce z českého jazyka pro 6. ročník ZŠ. p o l o l e t n í (pracovní list) ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE ČESKÝ JAZYK A LITERATURA Prověřovací práce z českého jazyka pro 6. ročník ZŠ p o l o l e t n í (pracovní list) VY_32_INOVACE_Cj_LI_14

Více

Kapitán Koumák. Ceština Matematika Prvouka. Sandra Hummel

Kapitán Koumák. Ceština Matematika Prvouka. Sandra Hummel Kapitán Koumák Ceština Matematika Prvouka Sandra Hummel Edika 2016 Kapitán Koumák Sandra Hummel Překlad: Kateřina Hošková Odpovědný redaktor: Ondřej Jirásek Technický redaktor: Radek Střecha Authorized

Více

2 ANGLICKÝ JAZYK. 2.1 Charakteristika vyučovacího předmětu

2 ANGLICKÝ JAZYK. 2.1 Charakteristika vyučovacího předmětu 2 ANGLICKÝ JAZYK 2.1 Charakteristika vyučovacího předmětu Obsahové vymezení Vyučovací předmět Anglický jazyk rozpracovává vzdělávací obsahu oboru Cizí jazyk z RVP ZV. Na prvním stupni základní školy žáci

Více

říkadla, básničky s jazykolamy, komunikač. situace

říkadla, básničky s jazykolamy, komunikač. situace Český jazyk a literatura - 1. ročník Pečlivě vyslovuje, opravuje svou nedbalou výslovnost říkadla, básničky s jazykolamy, komunikač. situace Rozlišuje zvukovou a grafickou podobu hlásky (písmene) i slova,

Více

ČÍSLOVKY. určité. Určité: Druhy číslovek. Neurčité: 1. ZÁKLADNÍ 1. ZÁKLADNÍ. Kolik? 2. ŘADOVÉ 2. ŘADOVÉ první, dvacátý, stý

ČÍSLOVKY. určité. Určité: Druhy číslovek. Neurčité: 1. ZÁKLADNÍ 1. ZÁKLADNÍ. Kolik? 2. ŘADOVÉ 2. ŘADOVÉ první, dvacátý, stý Druhy číslovek ČÍSLOVKY určité neurčité Určité: Neurčité: 1. ZÁKLADNÍ 1. ZÁKLADNÍ jedna, dvacet sto mnoho, málo. Kolik? 2. ŘADOVÉ 2. ŘADOVÉ první, dvacátý, stý několikátý, mnohý Kolikátý? 3. DRUHOVÉ 3.

Více

Tá bo r ov ý p ro g ra m p ro šk ol á ky k té m at u

Tá bo r ov ý p ro g ra m p ro šk ol á ky k té m at u Tá bo r ov ý p ro g ra m p ro šk ol á ky k té m at u Přehled témat na jeden týden Lekce k tématu "Evoluce/stvoření" Náměty na závěrečnou slavnost Sešit "Hodinky zlatokopů" (na čtení bible s dětmi) s povolením

Více

ŠKOLNÍ PEKÁRNA. - pečení a zdobení tradičních medových perníčků - pečení velikonočních mazanců

ŠKOLNÍ PEKÁRNA. - pečení a zdobení tradičních medových perníčků - pečení velikonočních mazanců I. Priclová Kuchyňka ŠKOLNÍ PEKÁRNA - pečení a zdobení tradičních medových perníčků - pečení velikonočních mazanců ČÁST PERNÍKŮ BUDE URČENA K PRODEJI V PŘEDSÁLÍ DIVADLA PŘED ŠKOLNÍ AKADEMIÍ, ČÁST BUDOU

Více

Název projektu: EU Peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3498

Název projektu: EU Peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3498 Název projektu: EU Peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3498 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_122 Jméno autora: Jana Lanková Třída/ročník: 2. stupeň ZŠ praktické - výuka

Více

Dělitelnost. pracovní list. Základní škola Zaječí, okres Břeclav Školní 402, 691 05, příspěvková organizace

Dělitelnost. pracovní list. Základní škola Zaječí, okres Břeclav Školní 402, 691 05, příspěvková organizace Dělitelnost pracovní list Název školy: Číslo projektu: Autor: Základní škola Zaječí, okres Břeclav Školní 402, 691 05, příspěvková organizace CZ.1.07/1.4.00/21.1131 Mgr. Lenka Němetzová Datum vytvoření:

Více

Václav Říha Šípková Růženka

Václav Říha Šípková Růženka Václav Říha Šípková Růženka Text byl volně upraven v Městské knihovně v Praze podle pohádky Václava Říhy z díla Zvířátka a Petrovští. Další pohádky naleznete online na www stránkách Městské knihovny v

Více

VY_32_INOVACE_03_02_18

VY_32_INOVACE_03_02_18 Základní škola praktická Halenkov VY_32_INOVACE_03_02_18 Výchova ke zdraví Rizika sexu-pohlavní nemoci Číslo projektu Klíčová aktivita CZ.1.07/1.4.00/21.3185 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3707

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3707 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3707 Šablona: III/2 Č. materiálu: VY_32_INOVACE_159 Jméno autora: Mgr. Pavla Nesvadbová Datum

Více

VY_12_INOVACE_70 Základní škola a mateřská škola Herálec, Herálec 38, 582 55; IČ: 70987882; tel.: 569445137

VY_12_INOVACE_70 Základní škola a mateřská škola Herálec, Herálec 38, 582 55; IČ: 70987882; tel.: 569445137 Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: ŠKOLA PRO ŽIVOT Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2362 Kód: 01.02 Číslo materiálu: 70 I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující

Více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2970 Identifikátor materiálu Název klíčové aktivity Vzdělávací oblast Vzdělávací předmět / obor Tematický

Více

Anotace: Jan Werich: Fimfárum Ověření ve výuce: 14.1.2013 Předmět: Český jazyk čtení Ročník: 2. Klíčová slova: prozaik, básník, moderní pohádka,

Anotace: Jan Werich: Fimfárum Ověření ve výuce: 14.1.2013 Předmět: Český jazyk čtení Ročník: 2. Klíčová slova: prozaik, básník, moderní pohádka, Anotace: Jan Werich: Fimfárum Ověření ve výuce: 14.1.2013 Předmět: Český jazyk čtení Ročník: 2. Klíčová slova: prozaik, básník, moderní pohádka, próza, poezie Anotace: tento DUM názorně a nenásilně, metodou

Více

Městská knihovna Podbořany

Městská knihovna Podbořany Městská knihovna Podbořany Vážené paní ředitelky, vážené paní učitelky, vážení páni učitelé, Městská knihovna Podbořany si dovoluje navázat na vynikající spolupráci s Vámi a protože stále rozšiřujeme své

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: Šablona: Název materiálu: Autor: CZ.1.07/1.4.00/21.3569 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_08

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol. Hrnečku vař vyjmenovaná slova po P

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol. Hrnečku vař vyjmenovaná slova po P Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol ZŠ Litoměřice, Ladova Ladova 5 412 01 Litoměřice www.zsladovaltm.cz vedeni@zsladovaltm.cz Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0948

Více

Rok v přírodě. (k průřezovému tématu Enviromentální vzdělávání ) Příloha ŠVP ZV Škola hrou

Rok v přírodě. (k průřezovému tématu Enviromentální vzdělávání ) Příloha ŠVP ZV Škola hrou 1 Příloha č.6 ke ŠVP Škola hrou Projekt - P5 Rok v přírodě (k průřezovému tématu Enviromentální vzdělávání ) Příloha ŠVP ZV Škola hrou Autor projektu: Mgr.Charlotta Kurcová Přílohy: kniha Tuláček liška

Více

Přijímací zkouška z českého jazyka a literatury

Přijímací zkouška z českého jazyka a literatury Střední odborná škola ekonomická a Střední odborné učiliště, Veselí nad Moravou, Kollárova 1669 Přijímací zkouška z českého jazyka a literatury Číslo uchazeče Školní rok: 2010/2011 Varianta A Počet bodů:

Více

Koně v Banátu. Jen málokde je dnes moţné zaţít místa, kde člověk nemůţe spěchat víc, neţ mu umoţní kroky jeho koně v Banátu ano...

Koně v Banátu. Jen málokde je dnes moţné zaţít místa, kde člověk nemůţe spěchat víc, neţ mu umoţní kroky jeho koně v Banátu ano... Koně v Banátu Jen málokde je dnes moţné zaţít místa, kde člověk nemůţe spěchat víc, neţ mu umoţní kroky jeho koně v Banátu ano... TERÉN: Terén v Banátu je pro jízdu na koni ideální. Jedná se o krasovou

Více

Král s královnou vychází na jeviště, král usedá na trůn a královna si sedá vedle něj.

Král s královnou vychází na jeviště, král usedá na trůn a královna si sedá vedle něj. Jak Mojmír ke štěstí přišel Anotace: Divadelní scénář pohádky vhodný k dramatizaci s dětmi. SCÉNA I. ZÁMEK Stařenka 1: Za devatero horami, za devatero řekami bylo nebylo jedno malé královstvíčko. Tomu

Více

Kocourek Modroočko. literární beseda pro žáky 1. - 2. tříd. CÍL: Seznámení s knihou, ukázka ilustrací Heleny Zmatlíkové, motivace k četbě

Kocourek Modroočko. literární beseda pro žáky 1. - 2. tříd. CÍL: Seznámení s knihou, ukázka ilustrací Heleny Zmatlíkové, motivace k četbě Kocourek Modroočko literární beseda pro žáky 1. - 2. tříd CÍL: Seznámení s knihou, ukázka ilustrací Heleny Zmatlíkové, motivace k četbě POMŮCKY: obrázky zavřené oči, otevřené modré oči, hlava kocourka

Více

VY_32_INOVACE_11_BABOČKA PAVÍ OKO_25

VY_32_INOVACE_11_BABOČKA PAVÍ OKO_25 VY_32_INOVACE_11_BABOČKA PAVÍ OKO_25 Autor:Vladimír Bělín Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu: Zkvalitnění ICT ve slušovické škole Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2400

Více

Základní škola a Mateřská škola Vraclav vydává školní časopis. Šáša

Základní škola a Mateřská škola Vraclav vydává školní časopis. Šáša ákladní škola a Mateřská škola raclav vydává školní časopis jaro 2015 Šáša elikonoce elikonoce, elikonoce, už jsou tady zase. dobíme vajíčka, co nám snesla slepička. luci holky vyšlehají, holky jim za

Více

Sedláčková TŘÍDA ANOTACE PLNĚNÉ VÝSTUPY

Sedláčková TŘÍDA ANOTACE PLNĚNÉ VÝSTUPY ČÍSLO SADY III/2 AUTOR/KA Mgr. Ilona Sedláčková číselné označení DUM 1 NÁZEV Pádové otázky, určování pádů - PL DATUM OVĚŘENÍ DUM 20.12.2012 IV. TŘÍDA ANOTACE PLNĚNÉ VÝSTUPY Pracovní list slouží k procvičení

Více

Rukodělná činnost. příručka pro účastníky kurzu pracovní text ke studiu. Pojďme spolu CZ.1.07/1.2.17/01.0011

Rukodělná činnost. příručka pro účastníky kurzu pracovní text ke studiu. Pojďme spolu CZ.1.07/1.2.17/01.0011 Rukodělná činnost příručka pro účastníky kurzu pracovní text ke studiu Pojďme spolu CZ.1.07/1.2.17/01.0011 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí

Více

Nová podoba Školního špióna

Nová podoba Školního špióna ZŠ a MŠ Kpt. Otakara Jaroše Louny, 28. října 2173, příspěvková organizace Nová podoba Školního špióna Milí žáci či rodiče, právě jste si stáhli první letošní číslo školního časopisu. V několika věcech

Více

Vaše redakce. Nazdar čtenáři! Lampyris nevyšel, a nevyšel ani v říjnu, v listopadu a dokonce ani

Vaše redakce. Nazdar čtenáři! Lampyris nevyšel, a nevyšel ani v říjnu, v listopadu a dokonce ani -- 1 -- -- 2 -- Nazdar čtenáři! Po téměř půlroční odmlce se vám do rukou dostává dvacáté třetí číslo dvouměsíčníku světlušek. Podíváte-li se na číslo předchozí, tak snadno zjistíte, že toto číslo jsme

Více

ZA VLÁDY PŘEMYSLOVSKÝCH KRÁLŮ

ZA VLÁDY PŘEMYSLOVSKÝCH KRÁLŮ ZA VLÁDY PŘEMYSLOVSKÝCH KRÁLŮ Po knížeti Břetislavovi se na knížecím stolci vystřídala řada dalších přemyslovských knížat. Počet obyvatel rostl, proto bylo nutné získávat další půdu pro zemědělství. Mýtily

Více

Autor: Jana Kakaščíková Datum: říjen 2012 Ročník: sekunda Vzdělávací oblast: : Člověk a příroda-zeměpis Tematický okruh: Nejvýznamnější státy světa

Autor: Jana Kakaščíková Datum: říjen 2012 Ročník: sekunda Vzdělávací oblast: : Člověk a příroda-zeměpis Tematický okruh: Nejvýznamnější státy světa Autor: Jana Kakaščíková Datum: říjen 2012 Ročník: sekunda Vzdělávací oblast: : Člověk a příroda-zeměpis Tematický okruh: Nejvýznamnější státy světa Téma: KANADA Klíčová slova: Severní Amerika,Kanada, Velká

Více

Život v ovocných sadech úvod do aktivity pro MLADŠÍ DĚTI

Život v ovocných sadech úvod do aktivity pro MLADŠÍ DĚTI Příloha č. 2.: Úvodní text Život v ovocných sadech úvod do aktivity pro MLADŠÍ DĚTI Hádej, o kom se mluví: "Narovnej se! Drž se vzpříma! Kořeny ti drží hlína. Svítí slunce? Nastav listy! Prší? Sláva! Budeš

Více

Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 27/17. Název materiálu: Souvětí - rozbor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1486

Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 27/17. Název materiálu: Souvětí - rozbor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1486 Číslo materiálu: Název materiálu: Souvětí - rozbor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1486 Zpracoval: Mgr. Jana Jourová Souvětí rozbor 1. Rozliš, zda se jedná o VV předmětné či VV podmětné VV podtrhni:

Více

Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Zámecké listy

Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Zámecké listy Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 53. září 2014 Zámecké listy Děti a škola v 19. století Od vydání tereziánského školního zřízení roku 1774 se stala škola běžnou součástí každodenního

Více

Náš EU Projekt. - využívání ICT na Základní škole Žďár nad Sázavou, Švermova 4

Náš EU Projekt. - využívání ICT na Základní škole Žďár nad Sázavou, Švermova 4 1 Náš EU Projekt Číslo/název GG: CZ.1.07/1.1.01 Zvyšování kvality ve vzdělávání v kraji Vysočina Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/02.0040 Název projektu: Různé cesty - společný cíl - využívání ICT na

Více

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY 2012 - I.termín. 1. Vypište z textu a) 3 slova významově souřadná se slovem zajíc:

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY 2012 - I.termín. 1. Vypište z textu a) 3 slova významově souřadná se slovem zajíc: ČESKÝ JAZYK Obor: 79-41-K/81 Součet bodů: Opravil: Kontroloval: Milí uchazeči a uchazečky, přijímací zkouškou vás bude provázet mírně upravený text Davida Grossmanna, jehož název je záměrně vypuštěn. Není-li

Více

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785,

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, Start : 1) Děti si nejdříve dobře prohlédnou obrázek a vzápětí doplňují správná čísla do vět, které předčítá paní učitelka: V jednom starém strašidelném mlýně bydlely... čarodějnice Elvíra a Xyloféna.

Více

CÍL: Seznámit žáky s cestou vody od prvopočátků přes přehradní nádrž, úpravnu vody až ke kohoutku

CÍL: Seznámit žáky s cestou vody od prvopočátků přes přehradní nádrž, úpravnu vody až ke kohoutku 5.1. Od pramene ke kohoutku ZŠ Třída: 6.-9. Prostředí: Čas: 2 Počet žáků 20-60 Typ: S doprovodem Číslo ML CÍL: Seznámit žáky s cestou vody od prvopočátků přes přehradní nádrž, úpravnu vody až ke kohoutku

Více

Písemná zkouška z českého jazyka

Písemná zkouška z českého jazyka Písemná zkouška z českého jazyka Diktát Dobrodružství veverky Zrzečky Když se Zrzečka dostala z údolí potoka, začínalo se už stmívat a v bříšku jí hlady kručelo. Šiškových jader měla už dosyta a při vzpomínce

Více

LISTUJTE NA DALŠÍ DNEŠNÍ stránky

LISTUJTE NA DALŠÍ DNEŠNÍ stránky 1 fotograficko-poetický občasný pátečník obraz neskutečně skutečného světa jedné lidské duše fotograficko-poetický občasný pátečník obraz neskutečně skutečného světa jedné lidské duše ZDARMA - JAK JSEM

Více

Školka blízká přírodě 2013/2014

Školka blízká přírodě 2013/2014 Školka blízká přírodě 2013/2014 Mateřská škola, Praha 13, Husníkova 2076 Husníkova 2076/6, 158 00 Praha 5 Charakteristika školy Jsme sídlištní mateřská škola. Máme pět tříd. Chodí k nám 120 dětí. Pracujeme

Více

OD 13 DO 17 HODIN. Zpracovala Nová Milena, spolupracuje Jana Šmardová Koulová korektura webmaster Ing. Vlach

OD 13 DO 17 HODIN. Zpracovala Nová Milena, spolupracuje Jana Šmardová Koulová korektura webmaster Ing. Vlach OD 13 DO 17 HODIN Zpracovala Nová Milena, spolupracuje Jana Šmardová Koulová korektura webmaster Ing. Vlach Květnový kalendář narozenin našich kamarádů. Ahoj děti, Minulý měsíc jsme si vytvořily Knihu

Více

METODICKÉ LISTY. výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Karlových Varech

METODICKÉ LISTY. výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Karlových Varech METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Karlových Varech reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/02.0003 Sada metodických listů: KABINET 1. STUPNĚ

Více

Vymezení poloz ek způ sobily ch ná kládů meziná rodní ch projektů ná principů LA pro rok 2017

Vymezení poloz ek způ sobily ch ná kládů meziná rodní ch projektů ná principů LA pro rok 2017 Vymezení poloz ek způ sobily ch ná kládů meziná rodní ch projektů ná principů LA pro rok 2017 1.1. Vymezení způsobilých nákladů obecná část (1) Účelová podpora může být poskytnuta pouze na činnosti definované

Více

ŽÁKOVSKÝ DIÁŘ. Projekt Modely inkluzivní praxe v základní škole CZ.1.07/1.2.00/14.0125

ŽÁKOVSKÝ DIÁŘ. Projekt Modely inkluzivní praxe v základní škole CZ.1.07/1.2.00/14.0125 ŽÁKOVSKÝ DIÁŘ Projekt Modely inkluzivní praxe v základní škole CZ.1.07/1.2.00/14.0125 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY Úvodní slovo Žákovský

Více

Zimní školáček. Časopis pro všechny děti, školáky i dospěláky. Číslo: 21 Vydáno:16. února 2015 ZŠ a MŠ Mošnov

Zimní školáček. Časopis pro všechny děti, školáky i dospěláky. Číslo: 21 Vydáno:16. února 2015 ZŠ a MŠ Mošnov Zimní školáček Časopis pro všechny děti, školáky i dospěláky. Číslo: 21 Vydáno:16. února 2015 ZŠ a MŠ Mošnov Milí čtenáři, Vítám vás na stránkách zimního čísla našeho školního časopisu, který vydáváme

Více

Výstup. Registrační číslo projektu CZ.01.07/1.1.01/01.0004. PaedDr. Vladimír Hůlka, PaedDr. Zdenka Kınigsmarková

Výstup. Registrační číslo projektu CZ.01.07/1.1.01/01.0004. PaedDr. Vladimír Hůlka, PaedDr. Zdenka Kınigsmarková Projekt: Přispějme k ještě kvalitnější a modernější výuce na ZŠ Chotěboř Buttulova Registrační číslo projektu CZ.01.07/1.1.01/01.0004 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním

Více

Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o.

Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. Číslo projektu Název školy Název Materiálu Autor Tematický okruh Ročník Datum tvorby Anotace Zdroje CZ.1.07/1.5.00/34.0499 Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. VY_32_INOVACE_119_ IVT_OUTLOOK_10

Více

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0205 Šablona: III/2 Český jazyk,

Více

Popis a použití výukového materiálu

Popis a použití výukového materiálu VY_32_INOVACE_459 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3707 Šablona: III/2 Č. materiálu: VY_32_INOVACE_459 Jméno autora: Mgr. Blanka

Více

Název materiálu: Hluchavkovité

Název materiálu: Hluchavkovité Základní škola Nový Bor, náměstí Míru 128, okres Česká Lípa, příspěvková organizace e-mail: info@zsnamesti.cz; www.zsnamesti.cz; telefon: 487 722 010; fax: 487 722 378 Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/21.3267

Více

Měsíční plán výchovně-vzdělávací činnosti školní družiny pro školní rok 2014/2015

Měsíční plán výchovně-vzdělávací činnosti školní družiny pro školní rok 2014/2015 Měsíční plán výchovně-vzdělávací činnosti školní družiny pro školní rok 2014/2015 ZÁŘÍ téma: Naše škola a její okolí - vítáme se a seznamujeme se - řád ŠD a pravidla oddělení - zásady správného stolování

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2013/14

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2013/14 Základní škola a Mateřská škola Tehov Svatojánská náves 78, 251 01 Tehov Tel: 323 640 573 e-mail: zstehov@seznam.cz www.zstehov.cz Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2013/14 Zpracovala: Mgr.

Více

Centrum sociálních služeb Prostějov, p. o. Lidická 86, 796 01 Prostějov. Poskytované služby: domov pro seniory a domov se zvláštním režimem

Centrum sociálních služeb Prostějov, p. o. Lidická 86, 796 01 Prostějov. Poskytované služby: domov pro seniory a domov se zvláštním režimem Centrum sociálních služeb Prostějov, p. o. Lidická 86, 796 01 Prostějov Poskytované služby: domov pro seniory a domov se zvláštním režimem ČTYŘLÍSTEK PRO ŠTĚSTÍ -------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

PŘÍRODOVĚDA Pracovní listy pro žáky

PŘÍRODOVĚDA Pracovní listy pro žáky PŘÍRODOVĚDA Pracovní listy pro žáky vytvořené v rámci projektu ZŠ a MŠ Potštát: Technické a jazykové vzdělávání ZŠ Potštát: energetikou k udržitelnému rozvoji Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.04/01.0198

Více

Základní škola a Mateřská škola, Moravský Písek

Základní škola a Mateřská škola, Moravský Písek Základní škola a Mateřská škola, Moravský Písek Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.0624 Název šablony klíčové aktivity: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY

ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE ČESKÝ JAZYK A LITERATURA VŠESTRANNÉ ROZBORY TEXTU Škvorecký Josef: Tankový prapor (pracovní list) VY_32_INOVACE_Cj_LI_09 Vypracoval:

Více

Sdružení Petrov, z.s. Stanovy spolku

Sdružení Petrov, z.s. Stanovy spolku Sdružení Petrov, z.s. Stanovy spolku Čl. I Úvodní ustanovení 1. Petrov, občanské sdružení pro práci s dětmi a mládeží brněnské diecéze, ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností

Více

KNIHA MÉHO SRDCE. Výstavka

KNIHA MÉHO SRDCE. Výstavka KNIHA MÉHO SRDCE Kniha mého srdce (KMS) je cyklus pořadů České televize (ČT) a Českého rozhlasu (ČRo), který proběhne v období od 4. dubna do října 2009. Je zaměřen na propagaci literatury, četby knih

Více

Název: Příprava kultivační půdy pro plísně

Název: Příprava kultivační půdy pro plísně Název: Příprava kultivační půdy pro plísně Autor: RNDr. Lenka Simonianová Název školy: Gymnázium Jana Nerudy, škola hl. města Prahy Předmět, mezipředmětové vztahy: biologie, chemie Ročník: 3. (1. ročník

Více

Česká literatura 1. poloviny 20. století - ověřovací test a řešení. únor 2013

Česká literatura 1. poloviny 20. století - ověřovací test a řešení. únor 2013 Název vzdělávacího materiálu: Číslo vzdělávacího materiálu: Autor vzdělávací materiálu: Období, ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: Vzdělávací oblast: Vzdělávací předmět: Tematická oblast: Ročník,

Více

ČESKÝ JAZYK - 2. ROČNÍK

ČESKÝ JAZYK - 2. ROČNÍK VZDĚLÁVACÍ OBLAST: VZDĚLÁVACÍ OBOR: PŘEDMĚT: JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE ČESKÝ JAZYK A LITERATURA ČESKÝ JAZYK - 2. ROČNÍK Téma, učivo Rozvíjené kompetence, očekávané výstupy Mezipředmětové vztahy Opakování

Více

Upozornění!!! Od nového roku mění se pořad mší sv. Zpravodaj Křesťanské Modřany. Drazí farníci, Vánoce 2003 6/2003. Úvodní slovo

Upozornění!!! Od nového roku mění se pořad mší sv. Zpravodaj Křesťanské Modřany. Drazí farníci, Vánoce 2003 6/2003. Úvodní slovo Upozornění!!! Od nového roku mění se pořad mší sv. Farnost u kostela Nanebevzetí Panny Marie Praha 4 - Modřany Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle Úterý Čtvrtek Sobota Neděle 9,30 hod. mše

Více

1. Prevence zubního kazu

1. Prevence zubního kazu NABÍDKA PREVENTIVNÍCH PROGRAMŮ SZÚ 1. Prevence zubního kazu ZDRAVÝ ZOUBEK interaktivní preventivní program Program ZDRAVÝ ZOUBEK je určen pro děti MŠ a 1. - 4. třídu ZŠ (4 10 let). Zahrnuje interaktivní

Více

Velké rozdíly v rozsahu práce v atypickou dobu mezi profesemi a odvětvími

Velké rozdíly v rozsahu práce v atypickou dobu mezi profesemi a odvětvími 3. 2. 2014 Velké rozdíly v rozsahu práce v atypickou dobu mezi profesemi a odvětvími V roce 2012 pracoval v rámci referenčního období čtyř týdnů alespoň někdy večer každý třetí respondent. Frekvence noční

Více

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. ÚVOD Cvičení pro uvolnění ruky jsou určeny pro vzdělávání žáků v základní škole speciální a plně respektují

Více

Biologie všedního dne

Biologie všedního dne Pavel Vlach Zdeňka Chocholoušková Biologie všedního dne Věnováno Tomáši Kučerovi recenzovali: hlavní recenzenti: Doc. PhDr. Petr Dostál, CSc. Katedra biologie a environmentálních studií PF UK Praha Prof.

Více

Provozní řád školní zahrady. 2. V sobotu a v neděli je vstup do prostor MŠ zakázán

Provozní řád školní zahrady. 2. V sobotu a v neděli je vstup do prostor MŠ zakázán Mateřská škola Libina, okres Šumperk, příspěvková organizace, IČO: 70991120 odloučené pracoviště: Mateřská škola Libina 94, telefon: 58333320 Provozní řád školní zahrady 1. Zahrada slouží dětem navštěvujícím

Více

íslo materiálu: VY 32 INOVACE 14/02 Název materiálu: Národní obrození íslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Zpracoval: Mgr.

íslo materiálu: VY 32 INOVACE 14/02 Název materiálu: Národní obrození íslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Zpracoval: Mgr. Základní kola Brno, Jana Babáka 1 íslo materiálu: VY 32 INOVACE 14/02 Název materiálu: Národní obrození íslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1486 Zpracoval: Mgr. Lada Novotná ANOTACE kola: Základní kola Brno,

Více

Projekt Plody podzimu. 1. třída Zajíčci. šk. rok 2010/2011

Projekt Plody podzimu. 1. třída Zajíčci. šk. rok 2010/2011 Projekt Plody podzimu 1. třída Zajíčci šk. rok 2010/2011 Projekt: Plody podzimu Školní vzdělávací program: Rok v přírodě Integrovaný blok: My a všechno živé kolem nás Část integrovaného bloku: Plody podzimu

Více

VY_12_INOVACE_A24_ČJ1-9_ZNÁTE_ČESKÉ_POVĚSTI

VY_12_INOVACE_A24_ČJ1-9_ZNÁTE_ČESKÉ_POVĚSTI VY_12_INOVACE_A24_ČJ1-9_ZNÁTE_ČESKÉ_POVĚSTI Název: Znáte české pověsti Autor: Mgr. Zuzana Homolová Škola: Základní škola a Mateřská škola při lázních, Velké Losiny Předmět/ročník: Český jazyk/1.-9. ročník

Více

Zajímavosti o KOLE. Pořád bylo co zlepšovat a tak na konci 19. století už měla kola duše a pedály opravdu roztáčely zadní kola.

Zajímavosti o KOLE. Pořád bylo co zlepšovat a tak na konci 19. století už měla kola duše a pedály opravdu roztáčely zadní kola. Milé děti, za oknem bude ještě chviličku kralovat zima, ale já už jsem pro Vás připravil jarní číslo mých novin. Mám toto období moc rád. Chvilku prší a chvilku svítí sluníčko. Rád šlapu do kaluží, poslouchám

Více

Z á k l a d n í š k o l a a m a t eřská škola Měčín příspěvková organizace

Z á k l a d n í š k o l a a m a t eřská škola Měčín příspěvková organizace Téma: Moje škola Seznámení s okolím Měčína Sběr plodin (kaštany, trnky) Šikulové 1. schůzka 1. schůzka Září seznámení se školou a okolím, orientujeme se v budově školy seznámení s organizací a řádem ŠD,

Více

KONTROLNÍ PRÁCE 8. t ída

KONTROLNÍ PRÁCE 8. t ída jméno autora: Mgr. Blanka Bene ová datum: 15.4.2011 ro ník: 8. tematická oblast: Procvi ujeme si e tinu téma: KONTROLNÍ PRÁCE 8. t ída Anotace: Pracovní list pro ov ení probraného u iva. Obsahuje dopl

Více

Čtenářská a informační gramotnost, zeměpis Téma: Jihomoravský kraj pracovní list ( práce s informacemi z videokazety )

Čtenářská a informační gramotnost, zeměpis Téma: Jihomoravský kraj pracovní list ( práce s informacemi z videokazety ) Název: Škola: Autor: VY_32_INOVACE_Z_9A_4CH Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Mgr. Adéla Nosková Ročník: 9. Tematický okruh, předmět: Čtenářská a informační gramotnost, zeměpis

Více

MANUÁL PRO HODNOCENÍ OTEVŘENÝCH TESTOVÝCH ÚLOH MATEMATIKA SADA B (TEST PRO PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY DO 8LETÉHO GYMNÁZIA)

MANUÁL PRO HODNOCENÍ OTEVŘENÝCH TESTOVÝCH ÚLOH MATEMATIKA SADA B (TEST PRO PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY DO 8LETÉHO GYMNÁZIA) PH-M5MBCINT MANUÁL PRO HODNOCENÍ OTEVŘENÝCH TESTOVÝCH ÚLOH MATEMATIKA SADA B (TEST PRO PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY DO 8LETÉHO GYMNÁZIA) 1. TYPY TESTOVÝCH ÚLOH V TESTU První dvě úlohy (1 2) jsou tzv. úzce otevřené

Více

Autor: Iveta Motyčková Datum: 17.9.2012 Škola: Integrovaná ZŠ a MŠ Trnová, Trnová 222, okres Plzeň - sever

Autor: Iveta Motyčková Datum: 17.9.2012 Škola: Integrovaná ZŠ a MŠ Trnová, Trnová 222, okres Plzeň - sever Autor: Iveta Motyčková Datum: 17.9.2012 Škola: Integrovaná ZŠ a MŠ Trnová, Trnová 222, okres Plzeň - sever Šablona: III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková

Více

3. NÁRODNÍ OLDSKAUTSKÉ JAMBORE Miletín 6. - 8. 6. 2014 aneb v Miletíně se zpívalo, tančilo a štěkalo

3. NÁRODNÍ OLDSKAUTSKÉ JAMBORE Miletín 6. - 8. 6. 2014 aneb v Miletíně se zpívalo, tančilo a štěkalo 3. NÁRODNÍ OLDSKAUTSKÉ JAMBORE Miletín 6. - 8. 6. 2014 aneb v Miletíně se zpívalo, tančilo a štěkalo O prvním červnovém víkendu Miletín opět hostil již třetí Národní oldskautské jamboree. Sešli se tu skauti

Více

8. návštěva třídy Berušek v knihovně v Lidické ulici

8. návštěva třídy Berušek v knihovně v Lidické ulici 8. návštěva třídy Berušek v knihovně v Lidické ulici V úterý 6. 5. 2014 se předškoláci od paní knihovnice Míši Čápové dozvěděli, proč je jazyk důležitý. Dále následovaly pohádky a slovní soutěže. V každé

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma 1.2.3. Všestranné jazykové rozbory Kapitola

Více

Žádosti a strukturovaný životopis posílejte na adresu :

Žádosti a strukturovaný životopis posílejte na adresu : Přijmeme : 1 sociální pracovnici Požadujeme : vysokoškolské vzdělání (Bc., Mgr.) se zaměřením na sociální práci komunikační dovednosti schopnost empatie samostatnost zodpovědnost časovou flexibilitu Nabízíme

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 63

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 63 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 63 Obsah: Slovo ředitele školy. Jarní prázdniny, plavecký výcvik. Školní projekt- jíme zdravě, divadelní představení,

Více