Pokyny pro vykázání pedagogických pracovníků učitelů v rámci mimořádného šetření

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pokyny pro vykázání pedagogických pracovníků učitelů v rámci mimořádného šetření"

Transkript

1 Pokyny pro vykázání pedagogických pracovníků učitelů v rámci mimořádného šetření Novela zákona č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovních a o změně některých zákonů, (dále jen zákon ), která pro vymezené případy upravuje předpoklad odborné kvalifikace a upravuje možnost dalšího výkonu pedagogické činnosti některým osobám, které odbornou kvalifikaci nezískaly, byla vyhlášena ve Sbírce zákonů pod č. 197/2014 Sb. a nabyla účinnosti dnem 1. ledna MŠMT připravilo metodický výklad k této novele, který napomůže ředitelům škol a školských zařízení aplikovat nová ustanovení v praxi. Novelu zákona, platné znění zákona i uvedený metodický výklad naleznete na internetové stránce Šetření k dopadům novely zákona probíhá ve dnech února 2015 a je dostupné ze stejné adresy, z níž vyplňujete data výkonových výkazů, vč. výkazu R o ředitelství škol, Vaše přihlašovací údaje se nemění. V případě problémů s přihlášením nás kontaktujte na adrese hesla@msmt.cz s uvedením Vašeho IZO ředitelství. Tlačítko Mimořádné šetření, které Vám umožní šetření vyplnit, naleznete ve spodní části stránky ředitelství (Stránky právnických osob vykonávajících činnost škol a školských zařízení) v sekci Ostatní vstupy. V šetření prosím uvádějte všechny pedagogické pracovníky učitele, kteří působí na všech druzích škol (MŠ, ZŠ, SŠ, konzervatoř, VOŠ), jejichž činnost Vaše právnická osoba vykonává. Ředitel školy se vykazuje jako učitel. Neuvádějte: 1. učitele, kteří vykonávají na základě své pracovní smlouvy přímou pedagogickou činnost výhradně na základní umělecké škole nebo v jazykové škole s právem státní jazykové zkoušky, 2. ostatní pedagogické pracovníky podle 2 odst. 2 písmeno b) až i) zákona (pedagog v zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků, vychovatel, speciální pedagog, psycholog, pedagog volného času, asistent pedagoga, trenér, metodik prevence v pedagogicko-psychologické poradně). Pro metodickou podporu k šetření můžete využít následujících kontaktů: stanislava.schejbalova@msmt.cz, telefonní čísla: , , a

2 Návod pro vyplnění šetření Přihlášení k šetření probíhá přes stránku, pomocí níž přistupujete k vyplnění výkonových výkazů a výkazů PaM, tedy přes Uživatel je Vaše RED IZO bez mezer, heslo je Vaše standardní heslo, které používáte při vyplňování výkazů viz výše. V případě zapomenutí hesla můžete kontaktovat adresu hesla@msmt.cz. Po úspěšném přihlášení jste přeneseni na stránku Vaší školy (Stránky právnických osob vykonávajících činnost škol a školských zařízení):

3 kde níže na stránce naleznete odkaz na samotné mimořádné šetření: Po volbě tlačítka Mimořádné šetření (viz obr. výše, černá šipka) se dostanete na úvodní stránku šetření: Úvodní tabulka obsahuje základní údaje o ředitelství školy. Číslo 26, uvedené v tabulce jako učitelé celkem, přepočtení na plně zaměstnané, vykázaní ve stavu k na výkazu R o ředitelství škol (ř. 1001, sl. 4), je pouze nezávazná informace přenesená z dat, která jste vykázali v zahajovacích výkazech ke šk. roku 2014/15, a může se lišit od aktuálního stavu. Pod odkazem Pokyny a kontakty naleznete stručný pokyn k vyplnění šetření a kontakty na pracovníky zajišťující šetření.

4 V tabulce Seznam oddílů šetření se zobrazují oddíly I. až III. mimořádného šetření, terčík vpravo na řádku každého oddílu signalizuje stav vyplnění oddílu (viz Vysvětlivky ke stavu oddílu). Kliknutím na název příslušného oddílu se dostanete přímo na formulář pro jeho pořízení. Oddíl I. Přehled pedagogických pracovníků učitelů Každého Vašeho pedagogického pracovníka učitele je zapotřebí individuálně zadat, a to vždy prostřednictvím vyplnění 10 položek, které zadáváte do modře ohraničené tabulky Vložení hodnot (viz obrázek níže). Po vyplnění těchto hodnot se záznam přidá pomocí tlačítka Uložení záznamu (na obrázku níže označeno hnědou šipkou). Vykazují se i pracovníci na DPP a DPČ. Položky, které o každém učiteli vyplňujete, jsou následující: Pozn. poznámka, není povinnou položkou, nebude zahrnuta do zpracování dat, slouží pouze pro Vaši snazší orientaci v pořízených záznamech, do položky můžete zadat max. 10 znaků (např. iniciály, pořadí ad.). Rok narození vyberte z nabídky. Pohlaví vyberte z nabídky. Vzdělání z nabídky vyberte nejvyšší dosažené vzdělání. Výše úvazku uvádějte délku pracovního úvazku v přepočtu na plnou pracovní dobu jako celé nebo desetinné číslo větší než nula (max. s přesností na 2 desetinná místa). Program umožňuje jako maximum vložit hodnotu 1,5. Uvádíte pouze úvazek učitele. Pokud daný pracovník vykonává na základě další pracovní smlouvy i jinou činnost, např. činnost vychovatele, tento úvazek se nezahrnuje. Délka PČ z nabídky vyberte počet dokončených let celkem, po které učitel učil na příslušném druhu školy (započítávají se i roky, po které učil na jiné škole shodného druhu). Pokud ve výjimečných případech nejste schopni údaj dohledat, zvolte hodnotu 99.

5 Délka ZP z nabídky vyberte délku započitatelné praxe v dokončených letech. V případě, že odměňujete zaměstnance podle 109 odst. 2 zákoníku práce (organizace vyplácí mzdu), zvolte hodnotu 99. Kategorie pedagogického pracovníka učitele vyberte z nabídky, v případě více kategorií zvolte tu převažující, pokud žádná z kategorií nepřevažuje, vyberete subjektivně tu nejzásadnější pro danou školu. Ředitel školy se vykazuje jako učitel. Učitel /ka získal/a odbornou kvalifikaci bez nutnosti uplatnění výjimky z požadovaného vzdělání vyberete z nabídky ano/ne. Ano = získal odbornou kvalifikaci bez nutnosti výjimky, ne = nezískal, je uplatněna výjimka. Uplatněna výjimka na základě paragrafu aplikace automaticky doplní ne v případě, že v předchozí položce je uvedeno ano, v opačném případě vyberte z nabídky paragraf, na jehož základě je výjimka uplatněna (viz zákon č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovních a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů). Nabídka umožňuje následující volby: 22 odst. 5 rodilý mluvčí 22 odst. 7 nezbytně nutná doba a nezbytný rozsah 32 odst. 1 písm. a 50 let a 15 let praxe k odst. 1 písm. b doplňuje si potřebnou kvalifikaci studiem, započatým nejpozději k odst. 1 písm. c v době vzniku pracovněprávního vztahu neuskutečňovaly VŠ příslušný akreditovaný magisterský studijní program pro daný odborný předmět 32 odst. 1 písm. d 55 let a 20 let praxe k odst. 3 resp. 9 odst. 8 resp. 10 odst. 2 resp. 11 odst. 4 a 5 výkonní umělci, výtvarní umělci a uznávaní odborníci v oboru a trenéři Novelu zákona, platné znění zákona a metodický výklad, který Vám napomůže aplikovat nová ustanovení v praxi, naleznete na internetové stránce Záznamy za jednotlivé učitele se po jejich uložení postupně zobrazují jako další řádky tabulky v dolní části stránky (viz obr. níže). Po přidání alespoň jednoho záznamu se objeví tlačítka Zkontrolovat (viz obr. níže, zelené šipky), pomocí kterých je možné vyplněný oddíl odeslat ke kontrole.

6 Tlačítkem Odstranit můžete již přidaný záznam odebrat. Tlačítkem Změnit můžete provést změnu již přidaného záznamu. Tlačítka Zpět, slouží k návratu na úvodní stránku šetření se seznamem oddílů. Poté, co vytvoříte záznamy pro všechny učitele (níže pro příklad uvádíme 5 záznamů s celkovou výší úvazku 3,8), zvolte jedno z tlačítek Zkontrolovat (viz obr. níže, fialové šipky). Nyní dojde ke kontrole vyplněných dat. Nastat mohou následující dva kontrolní stavy. 1) Pokud vykazujete menší počet přepočtených úvazků pedagogických pracovníků učitelů nežli ten, který jste k vykázali na zahajovacím výkazu R o ředitelství škol, objeví se následující informace: Informaci můžete vzít na vědomí (stav se na Vaší škole mohl od přirozeně změnit), nebo se pomocí volby tlačítka Opravit vrátit k vyplnění oddílu I. Volbou tlačítka Vzít na vědomí se dostanete na úvodní stránku šetření, zde můžete pokračovat ve vyplňování dalších oddílů. 2) Pokud vykazujete vyšší nebo stejný počet přepočtených úvazků pedagogických pracovníků - učitelů než/jako počet přepočtených úvazků učitelů na zahajovacím výkaze R o ředitelství škol (šk. rok 2014/15), proběhne kontrola na pozadí a dostanete se přímo na úvodní stránku šetření.

7 Oddíl II. Doplňující údaje část A Vykazují se takové aprobace/zaměření ve vazbě na kategorii pedagogického pracovníka učitele, které se na vykazující škole dlouhodobě jeví jako nedostatkové. Běžná fluktuace zaměstnanců se nevykazuje, nejedná-li se o dlouhodobě nedostatkové aprobace/zaměření. K termínu dlouhodobost je možné přistupovat subjektivně, vždy se však za dlouhodobý považuje takový nedostatek, který je charakteristický pro období delší 6 měsíců. Položky, které pro každý záznam vyplňujete, jsou následující: Kategorie pedagogického pracovníka učitele - vyberete z nabídky kategorii pedagogického pracovníka-učitele, jehož konkrétní aprobace/zaměření se jeví (subjektivně) ve Vaší škole jako nedostatková (dlouhodobě není možné zajistit vhodného učitele v této kategorii pedagogických pracovníků, a to z důvodu jejich nedostatku na místním trhu práce). Aprobace/zaměření výuky vztažená k výše uvedené kategorii PP - vyberte aprobaci/zaměření výuky, která se v rámci Vámi zvolené kategorie PP -učitele jeví (subjektivně) ve Vaší škole jako nedostatková (dlouhodobě není možné zajistit vhodného učitele s touto aprobací/zaměřením ve výše uvedené kategorii pedagogických pracovníků, a to z důvodu jejich nedostatku na místním trhu práce). Položka se vyplňuje pouze u kategorií, u kterých připadá v úvahu (např. učitel 2. stupně ZŠ). Poznámka - v poznámce můžete Vaši volbu upřesnit, umožňuje vložit max. 40 znaků a je nepovinná. Po zadání požadovaných položek se záznam přidá pomocí tlačítka Uložení záznamu. Po přidání alespoň jednoho záznamu se objeví tlačítka Zkontrolovat (viz obr. níže, zelené šipky), pomocí kterých je možné odeslat vyplněný oddíl ke kontrole.

8 V případě, že na Vaší škole žádná nedostatková kategorie pedagogického pracovníka - učitele není, zvolte tlačítko Nic k vykázání (viz obr. níže, modrá šipka) a oddíl se uloží prázdný. Zelený terčík u oddílu na úvodní straně signalizuje, že je oddíl zkontrolován. Oddíl III. Doplňující údaje část B Uvedou se všechny fyzické osoby a jim odpovídající přepočty na plně zaměstnané, které v období od června 2014 do ledna 2015 přestaly být v souvislosti s novelou zákona č. 563/2004 Sb. zaměstnanci školy (např. z tohoto důvodu podaly výpověď, byla jim výpověď dána, nebyla jim prodloužena smlouva apod.). Položky, které vyplňujete, jsou následující: Fyzický počet - uveďte jako celé číslo větší než nula počet pedagogických pracovníků - učitelů, kteří ze školy odešli v souvislosti s novelou zákona, tj. v důsledku toho, že nesplňovali požadovanou kvalifikaci. Přepočet na plně zaměstnané - uveďte jako celé nebo desetinné číslo větší než nula (max. s přesností na 2 desetinná místa), do položky se uvede součet všech přepočtených úvazků pracovníků uvedených v předchozím řádku. Komentář k problematice zde máte možnost vepsat libovolný komentář ke sledované problematice (max. 500 znaků). Po zadání požadovaných položek se záznam pomocí tlačítka Uložení a kontrola (na obrázku výše, oranžová šipka) odešle ke kontrole.

9 V případě, že z Vaší školy v souvislosti se změnou zákona neodešel žádný pedagogický pracovník - učitel, není nutné vyplňovat nulové hodnoty, ale postačí uložit pomocí tlačítka Uložení a kontrola prázdný oddíl. Zelený terčík u oddílu na úvodní straně signalizuje, že je oddíl zkontrolován. Pokud máte vyplněné všechny tři oddíly šetření (všechny terčíky u oddílů mají zelenou barvu), volbou tlačítka Odeslat šetření (na obrázku níže viz červená šipka) vyplněná data odešlete na MŠMT. Výsledek při úspěšném odeslání dat šetření na MŠMT vypadá následovně:

10 Pokud později provádíte změny, je zapotřebí tyto znovu odeslat. Zde se můžete orientovat datem, které je uvedeno nad tlačítkem Znovu odeslat. Po ukončení šetření již nebude možné data aktualizovat. Děkujeme Vám za Váš čas a součinnost! MŠMT

Zpracování statistického výkazu P 1c-01

Zpracování statistického výkazu P 1c-01 Zpracování statistického výkazu P 1c-01 Výkaz se vyplňuje podle stavu k 30. 9. a týká se pouze organizací, které vyplácejí plat podle 109 odst. 3 zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších

Více

Návod k programu pro zpracování statistického výkazu P 1c-01

Návod k programu pro zpracování statistického výkazu P 1c-01 Návod k programu pro zpracování statistického výkazu P 1c-01 Výkaz P 1c-01 o evidenčním počtu zaměstnanců v regionálním školství se vyplňuje podle stavu k 30. 9. daného roku a týká se pouze organizací,

Více

Výkaz o evidenčním počtu zaměstnanců v regionálním školství podle stavu k Pokyny a vysvětlivky pro vyplnění

Výkaz o evidenčním počtu zaměstnanců v regionálním školství podle stavu k Pokyny a vysvětlivky pro vyplnění P 1c - 01 Výkaz o evidenčním počtu zaměstnanců v regionálním školství podle stavu k 30. 9. 2017 Pokyny a vysvětlivky pro vyplnění Kdo výkaz sestavuje Výkaz sestavují jen organizace, které vyplácejí plat

Více

(podle stavu k , resp )

(podle stavu k , resp ) Metodický návod pro vyplnění R 43-01 - Přílohy výkazu o škole/školském zařízení o poskytovaných podpůrných opatřeních personálního charakteru a jejich finanční náročnosti pro rozpočtové účely roku 2019

Více

Zpracování statistického výkazu P 1-04

Zpracování statistického výkazu P 1-04 Zpracování statistického výkazu P 1-04 Výkaz se vyplňuje do internetového formuláře. Před vyplňováním výkazu je nezbytně nutné si přečíst příslušné Pokyny a vysvětlivky k jeho vyplňování. Pokud nepřenášíte

Více

P 1c-01 Výkaz o evidenčním počtu zaměstnanců v regionálním školství podle stavu k

P 1c-01 Výkaz o evidenčním počtu zaměstnanců v regionálním školství podle stavu k P 1c-01 Výkaz o evidenčním počtu zaměstnanců v regionálním školství podle stavu k 30. 9. 2018 Pokyny a vysvětlivky pro vyplnění Kdo výkaz sestavuje Výkaz sestavují jen organizace, které vyplácejí plat

Více

Práce s aplikací pro zpracování statistických výkonových výkazů

Práce s aplikací pro zpracování statistických výkonových výkazů Práce s aplikací pro zpracování statistických výkonových výkazů Aplikace nezpracovává ani nepřijímá individuální údaje předávané ze školních matrik ZŠ, SŠ, konzervatoří a VOŠ. Po zpracování dat jen vystavuje

Více

P 1c-01 Výkaz o evidenčním počtu zaměstnanců v regionálním školství podle stavu k

P 1c-01 Výkaz o evidenčním počtu zaměstnanců v regionálním školství podle stavu k P 1c-01 Výkaz o evidenčním počtu zaměstnanců v regionálním školství podle stavu k 30. 9. 2019 METODICKÝ POKYN Kdo výkaz sestavuje Výkaz sestavují jen organizace, které vyplácejí plat podle 109 odst. 3

Více

V zelené liště vpravo nahoře pod nabídkou Informace naleznete vzory formulářů výkazů, pokyny a vysvětlivky k jejich vyplnění a další informace.

V zelené liště vpravo nahoře pod nabídkou Informace naleznete vzory formulářů výkazů, pokyny a vysvětlivky k jejich vyplnění a další informace. Práce s aplikací pro zpracování statistických výkazů za vysoké školy a ostatní přímo řízené organizace (netýká se škol a školských zařízení v regionálním školství) 1. Postup: Přihlásíte se k internetu

Více

Aktuální problematika statistického výkaznictví 10:46

Aktuální problematika statistického výkaznictví 10:46 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Odbor školské statistiky, analýz a informační strategie Aktuální problematika statistického výkaznictví 1 Témata Výkaz R 44-99: oddíl I = podpůrná opatření

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O STAVU A ROZVOJI VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY V PLZEŇSKÉM KRAJI ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ VZDĚLÁVÁNÍ údaje za školní rok 2011/2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA O STAVU A ROZVOJI VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY V PLZEŇSKÉM KRAJI ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ VZDĚLÁVÁNÍ údaje za školní rok 2011/2012 VÝROČNÍ ZPRÁVA O STAVU A ROZVOJI VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY V PLZEŇSKÉM KRAJI ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ VZDĚLÁVÁNÍ údaje za školní rok 2011/2012 Název školy dle zařazení v rejstříku škol: Základní škola a Základní umělecká

Více

INFORMAČNÍ SEMINÁŘ o způsobu vykazování údajů o podpůrných opatřeních v rámci společného vzdělávání (výkaz R 44-99)

INFORMAČNÍ SEMINÁŘ o způsobu vykazování údajů o podpůrných opatřeních v rámci společného vzdělávání (výkaz R 44-99) Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Odbor školské statistiky, analýz a informační strategie INFORMAČNÍ SEMINÁŘ o způsobu vykazování údajů o podpůrných opatřeních v rámci společného vzdělávání

Více

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu 21.1.2013 Obsah Návod na obsluhu interního webu IS NSK... 3 Základní informace o IS NSK... 3 Stránka pro přihlášení

Více

Metodický návod pro vyplnění Výkazu o změnách v poskytovaných podpůrných opatřeních a jejich finanční náročnosti R 44-99

Metodický návod pro vyplnění Výkazu o změnách v poskytovaných podpůrných opatřeních a jejich finanční náročnosti R 44-99 Metodický návod pro vyplnění Výkazu o změnách v poskytovaných podpůrných opatřeních a jejich finanční náročnosti R 44-99 Vyplňují se pouze údaje za školy nebo školská zařízení, kde se vzdělává dítě, žák,

Více

Uživatelský manuál pro Registr klinických standardů

Uživatelský manuál pro Registr klinických standardů Uživatelský manuál pro Registr klinických standardů Příloha 7c Závěrečné zprávy projektu č. NS 10650-3/2009 podpořeného Interní grantovou agenturou MZ ČR, Výzkum metod standardizace zdravotní péče zaměřený

Více

Manuál pro školy PORTÁL ČŠI

Manuál pro školy PORTÁL ČŠI Manuál pro školy PORTÁL ČŠI Obsah: Kapitola 1) Přihlášení a změna hesla str. 2 2) Vytvoření účtu pro pracovníka školy str. 3 3) Založení akce str. 4 4) Vyplňování formulářů str. 6 5) Přístup do Portálu

Více

Čtvrtletní výkaz o zaměstnancích a mzdových prostředcích v regionálním školství a škol v přímé působnosti MŠMT za 1. -.

Čtvrtletní výkaz o zaměstnancích a mzdových prostředcích v regionálním školství a škol v přímé působnosti MŠMT za 1. -. Škol (MŠMT) P 1-04 Čtvrtletní výkaz o zaměstnancích a mzdových prostředcích v regionálním školství a škol v přímé působnosti MŠMT za 1. -. čtvrtletí 2008 Pokyny a vysvětlivky pro vyplnění Do nadpisu výkazu

Více

Metodický návod pro vyplnění Výkazu o změnách v poskytovaných podpůrných opatřeních a jejich finanční náročnosti R 44-99

Metodický návod pro vyplnění Výkazu o změnách v poskytovaných podpůrných opatřeních a jejich finanční náročnosti R 44-99 Metodický návod pro vyplnění Výkazu o změnách v poskytovaných podpůrných opatřeních a jejich finanční náročnosti R 44-99 Vyplňují se pouze údaje za školy nebo školská zařízení, kde se vzdělává dítě, žák,

Více

Metodický návod pro vyplnění Výkazu o změnách v poskytovaných podpůrných opatřeních a jejich finanční náročnosti R 44-99

Metodický návod pro vyplnění Výkazu o změnách v poskytovaných podpůrných opatřeních a jejich finanční náročnosti R 44-99 Metodický návod pro vyplnění Výkazu o změnách v poskytovaných podpůrných opatřeních a jejich finanční náročnosti R 44-99 Vyplňují se pouze údaje za školy nebo školská zařízení, kde se vzdělává dítě, žák,

Více

Pokyny k vyplnění dotazníkového šetření

Pokyny k vyplnění dotazníkového šetření Pokyny k vyplnění dotazníkového šetření Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, dotazníkové šetření je určeno všem mateřským školám (MŠ), základním školám (ZŠ), střediskům volného času (SVČ), školním

Více

Uživatelská příručka pro respondenty

Uživatelská příručka pro respondenty Uživatelská příručka pro respondenty Statistický informační systém Českého statistického úřadu Subsystém DANTE WEB Funkční blok Objednavatel: Český statistický úřad Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 Dodavatel:

Více

Dealer Extranet 3. Správa objednávek

Dealer Extranet 3. Správa objednávek Dealer Extranet 3 Správa objednávek Obsah Zpracování objednávky 3 Vyhledávací pole 4 Konfigurátor 5 Rychlá objednávka 6 Rychlá objednávka náhradních dílů a nestandardních produktů 7 Oblíbené 8 Objednávání

Více

Pokyny k vyplnění dotazníkového šetření

Pokyny k vyplnění dotazníkového šetření Pokyny k vyplnění dotazníkového šetření Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, dotazníkové šetření je určeno všem domovům mládeže (DM) a internátům (INT) zapsaným ve školském rejstříku. SŠ a VOŠ

Více

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu Pracovní skupiny

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu Pracovní skupiny Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu Pracovní skupiny 21.3.2013 Obsah Obsah... 2 Návod na obsluhu interního webu IS NSK... 3 Základní informace o IS NSK...

Více

Pomůcka k použití systému

Pomůcka k použití systému Pomůcka k použití systému KEVIS (Krajský EVidenční Informační Systém) evidence Školské organizace Výroční zpráva 2014/2015 (sběr dat a podkladů pro zpracování Výroční zprávy o stavu a rozvoji vzdělávací

Více

Popis struktury věty souboru výkazu P 1c-01 o evidenčním počtu zaměstnanců v regionálním školství podle stavu k

Popis struktury věty souboru výkazu P 1c-01 o evidenčním počtu zaměstnanců v regionálním školství podle stavu k Popis struktury věty souboru výkazu P 1c-01 o evidenčním počtu zaměstnanců v regionálním školství podle stavu k 30. 9. 2016 Ve složených závorkách jsou uvedeny požadované datové typy: položky s datovým

Více

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <O4> <PAM4>

<?xml version=1.0 encoding=utf-8?> <O4> <PAM4> Popis struktury věty souboru výkazu P 1c-01 o evidenčním počtu zaměstnanců v regionálním školství podle stavu k 30. 9. 2016 Ve složených závorkách jsou uvedeny požadované datové typy: položky s datovým

Více

Třídy - založení tříd, zápisy do tříd

Třídy - založení tříd, zápisy do tříd Třídy - založení tříd, zápisy do tříd V 2.0 Pozn.: Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor, není-li uvedeno jinak. Obsah: Založení třídy 2 Zápis žáků, učitele do třídy 6 Zadání čísla

Více

Platné znění dotčených částí zákona o pedagogických pracovnících, školského zákona a zákoníku práce s vyznačením navrhovaných změn a doplnění

Platné znění dotčených částí zákona o pedagogických pracovnících, školského zákona a zákoníku práce s vyznačením navrhovaných změn a doplnění Platné znění dotčených částí zákona o pedagogických pracovnících, školského zákona a zákoníku práce s vyznačením navrhovaných změn a doplnění I. Platné znění zákona o pedagogických pracovnících ČÁST PRVNÍ

Více

Průvodce novým elektronickým systémem IS-SPORT

Průvodce novým elektronickým systémem IS-SPORT Průvodce novým elektronickým systémem IS-SPORT SEMINÁŘ NA TÉMA: STÁTNÍ PODPORA TĚLOVÝCHOVNÝCH JEDNOT A SPORTOVNÍCH KLUBŮ V ROCE 2017 PRAŽSKÁ TĚLOVÝCHOVNÁ UNIE, 14./15.11.2016 Úvodní informace Informační

Více

SEMINÁŘ PRO SPRÁVNÍ ÚŘADY STATISTICKÉ VÝKAZNICTVÍ V ROCE VÝKAZ P1c-01 O EVIDENČNÍM POČTU ZAMĚSTNANCŮ V REGIONÁLNÍM ŠKOLSTVÍ

SEMINÁŘ PRO SPRÁVNÍ ÚŘADY STATISTICKÉ VÝKAZNICTVÍ V ROCE VÝKAZ P1c-01 O EVIDENČNÍM POČTU ZAMĚSTNANCŮ V REGIONÁLNÍM ŠKOLSTVÍ SEMINÁŘ PRO SPRÁVNÍ ÚŘADY STATISTICKÉ VÝKAZNICTVÍ V ROCE 2019 VÝKAZ P1c-01 O EVIDENČNÍM POČTU ZAMĚSTNANCŮ V REGIONÁLNÍM ŠKOLSTVÍ 1 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Malá Strana,

Více

E-PŘIHLÁŠKA KE STUDIU

E-PŘIHLÁŠKA KE STUDIU E-PŘIHLÁŠKA KE STUDIU Ing. Lucie Hinnerová 2010 OBSAH POSTUP PŘIHLÁŠENÍ UCHAZEČE S RODNÝM ČÍSLEM NEBO PSEUDORODNÝM KÓDEM (VŠICHNI UCHAZEČI Z ČR)... 2 ÚVODNÍ STRANA... 2 OSOBNÍ INFORMACE... 3 TRVALÉ BYDLIŠTĚ...

Více

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu 28.5.2013 Obsah Interní web IS NSK tvorba standardu Obsah... 2 Návod

Více

Do evidenčního systému ČAS se atletický oddíl/klub (dále jen oddíl ) přihlásí na adrese:

Do evidenčního systému ČAS se atletický oddíl/klub (dále jen oddíl ) přihlásí na adrese: Do evidenčního systému ČAS se atletický oddíl/klub (dále jen oddíl ) přihlásí na adrese: http://online.atletika.cz/registrace. Přístupové údaje do systému byly zástupcům všech oddílů zaslány emailem. Pokud

Více

Čtvrtletní výkaz o zaměstnancích a mzdových prostředcích v regionálním školství a škol v přímé působnosti MŠMT za 1. -.

Čtvrtletní výkaz o zaměstnancích a mzdových prostředcích v regionálním školství a škol v přímé působnosti MŠMT za 1. -. P 1-04 Čtvrtletní výkaz o zaměstnancích a mzdových prostředcích v regionálním školství a škol v přímé působnosti MŠMT za 1. -. čtvrtletí 2016 Pokyny a vysvětlivky pro vyplnění Do nadpisu výkazu se doplní

Více

ZÁ KLÁDNÍ POKYNY PRO PRÁ CÍ S ELEKTRONÍCKY M FORMULÁ R EM

ZÁ KLÁDNÍ POKYNY PRO PRÁ CÍ S ELEKTRONÍCKY M FORMULÁ R EM ZÁ KLÁDNÍ POKYNY PRO PRÁ CÍ S ELEKTRONÍCKY M FORMULÁ R EM Elektronický sběr výkazů Ministerstva dopravy České republiky Základní pokyny pro práci s elektronickým formulářem resortní statistiky Ministerstva

Více

Z Výkaz o činnosti zařízení školního stravování rok Ing. Bc. Vladimír Štefančík Krajský úřad Pardubického kraje

Z Výkaz o činnosti zařízení školního stravování rok Ing. Bc. Vladimír Štefančík Krajský úřad Pardubického kraje Z 17-01 Výkaz o činnosti zařízení školního stravování rok 2018 Ing. Bc. Vladimír Štefančík Krajský úřad Pardubického kraje Kdo výkaz vyplňuje všechna zařízení školního stravování zapsaná do rejstříku škol

Více

Práce s aplikací pro zpracování statistických výkonových výkazů

Práce s aplikací pro zpracování statistických výkonových výkazů Práce s aplikací pro zpracování statistických výkonových výkazů Aplikace nezpracovává ani nepřijímá údaje předávané ze školních matrik ZŠ, SŠ, konzervatoří a VOŠ. Po zpracování dat jen vystavuje jejich

Více

P1-04. ČTVRTLETNÍ VÝKAZ O ZAMĚSTNANCÍCH A MZDOVÝCH PROSTŘEDCÍCH V REGIONÁLNÍM ŠKOLSTVÍ Odbor školské statistiky, analýz a informační strategie

P1-04. ČTVRTLETNÍ VÝKAZ O ZAMĚSTNANCÍCH A MZDOVÝCH PROSTŘEDCÍCH V REGIONÁLNÍM ŠKOLSTVÍ Odbor školské statistiky, analýz a informační strategie P1-04 ČTVRTLETNÍ VÝKAZ O ZAMĚSTNANCÍCH A MZDOVÝCH PROSTŘEDCÍCH V REGIONÁLNÍM ŠKOLSTVÍ Odbor školské statistiky, analýz a informační strategie 1 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská

Více

Čtvrtletní výkazy o zaměstnancích a mzdových prostředcích. Výkazy P1-04. červen Zuzana Pavelcová. Z. Pavelcová

Čtvrtletní výkazy o zaměstnancích a mzdových prostředcích. Výkazy P1-04. červen Zuzana Pavelcová. Z. Pavelcová Čtvrtletní výkazy o zaměstnancích a mzdových prostředcích Výkazy P1-04 červen 2014 Zuzana Pavelcová Přihlášení do systému sběru dat: https://sberdat.uiv.cz/login/ Organizace výkaz zašle do 15. 4., 15.

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL ŠETŘENÍ DEKUBITŮ

UŽIVATELSKÝ MANUÁL ŠETŘENÍ DEKUBITŮ UŽIVATELSKÝ MANUÁL ŠETŘENÍ DEKUBITŮ Vypracoval Bc. Petr Suchý Dne: 20.1.2009 Obsah 1. Úvodní stránka... 2 2. Výběr oddělení... 3 3. Záznam šetření pracoviště... 4 4. Záznam pacientů v riziku a s dekubitem...

Více

Manuál k vyplňování projektů k dotačnímu řízení na sociální služby a služby blízké službám sociálním

Manuál k vyplňování projektů k dotačnímu řízení na sociální služby a služby blízké službám sociálním Manuál k vyplňování projektů k dotačnímu řízení na sociální služby a služby blízké službám sociálním Zde je zveřejněný inzerát a tento manuál Zde se přihlásíte do dotačního řízení Zadáte své uživatelské

Více

PŘÍKLADY PRO ORP S ŘEŠENÍM srpen 2019

PŘÍKLADY PRO ORP S ŘEŠENÍM srpen 2019 1 PŘÍKLADY PRO ORP S ŘEŠENÍM srpen 2019 2 Příklad č. 1 Základní škola pouze s 1. stupněm Popis školy: jedná se o malotřídní školu na jednom pracovišti, která má 46 žáků 1. stupně rozdělených do 3 tříd

Více

Veletrh Jak na společné vzdělávání II?

Veletrh Jak na společné vzdělávání II? Veletrh Jak na společné vzdělávání II? 06.11.2018 Implementace Krajského akčního plánu 1 Ústeckého kraje A Reg. č.: CZ.02.3.68/0.0/0.0/16_034/0008368 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Odbor

Více

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN.

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN. Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN http://lcr.csystem.cz/ 1 1. Přihlášení do objednávkového portálu Po přihlášení se objeví úvodní stránka. Vpravo nahoře je uvedeno Jméno a příjmení

Více

Manuál pro zasílání záznamů o úrazech

Manuál pro zasílání záznamů o úrazech Obsah: Manuál pro zasílání záznamů o úrazech Kapitola 1) Získání přihlašovacích údajů str. 3 2) Přihlášení a změna hesla str. 3 3) Vytvoření účtu pro pracovníka školy str. 4 4) Založení akce str. 5 5)

Více

Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze

Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze 1 Návod pro studenty DSP 1.1 Vyplnění tabulky v Excelu Vzorovou tabulku ke stažení naleznete na webu www.fld.czu.cz

Více

Manuál pro InspIS HELPDESK

Manuál pro InspIS HELPDESK Česká školní inspekce Manuál pro zasílání záznamů o úrazech Manuál pro InspIS HELPDESK Obsah: 1) Přihlášení do systému 2) Vytvoření účtu pro pracovníka školy 3) InspIS HELPDESK str. 2 str. 2 str. 3 až

Více

563/2004 Sb. ZÁKON. ze dne 24. září o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů ČÁST PRVNÍ HLAVA I OBECNÁ USTANOVENÍ

563/2004 Sb. ZÁKON. ze dne 24. září o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů ČÁST PRVNÍ HLAVA I OBECNÁ USTANOVENÍ Systém ASPI - stav k 24.4.2016 do částky 48/2016 Sb. a 9/2016 Sb.m.s. - RA852 563/2004 Sb. - o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů - poslední stav textu Změna: 383/2005 Sb. Změna: 179/2006

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. pro nákup pneumatik a pneuservisních služeb.

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. pro nákup pneumatik a pneuservisních služeb. UŽIVATELSKÝ MANUÁL pro nákup pneumatik a pneuservisních služeb http://lesycr.bestdrive.cz/ Tento manuál je určen pracovníkům, kteří jsou pověřeni nákupem pneumatik a pneuservisních služeb pro svou OJ.

Více

Registr IKTA. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity.

Registr IKTA. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity. Registr IKTA Příručka pro uživatele Vytvořil: Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity Obsah Práce s Registrem IKTA 3 1 Vstup do registru 3 2 Základní okno registru 4 3 Registrace nového

Více

Čtvrtletní výkaz o zaměstnancích a mzdových prostředcích v regionálním školství a škol v přímé působnosti MŠMT za 1. -.

Čtvrtletní výkaz o zaměstnancích a mzdových prostředcích v regionálním školství a škol v přímé působnosti MŠMT za 1. -. Škol (MŠMT) P 1-04 Čtvrtletní výkaz o zaměstnancích a mzdových prostředcích v regionálním školství a škol v přímé působnosti MŠMT za 1. -. čtvrtletí 2012 Pokyny a vysvětlivky pro vyplnění Do nadpisu výkazu

Více

ZÁKON ze dne , kterým se mění zákon č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů

ZÁKON ze dne , kterým se mění zákon č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů ZÁKON ze dne.. 2012, kterým se mění zákon č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl.

Více

R Výkaz o ředitelství škol podle stavu k Pokyny a vysvětlivky k vyplnění

R Výkaz o ředitelství škol podle stavu k Pokyny a vysvětlivky k vyplnění Liší-li se text či vysvětlivky uvedené na formuláři výkazu od těchto Pokynů a vysvětlivek k vyplnění, platí verze uvedená v Pokynech a vysvětlivkách. Kdo výkaz vyplňuje Výkaz vyplňují všechny mateřské

Více

Návod pro registraci na kolokviu PragueONCO 2016. Nelékařský personál

Návod pro registraci na kolokviu PragueONCO 2016. Nelékařský personál Návod pro registraci na kolokviu PragueONCO 2016 Nelékařský personál Členové výboru PragueONCO 2016 (organizačního, vědeckého, čestného) / autory přednášek, autory posterů, spoluautory posterů 1. Přihlášení

Více

Čtvrtletní výkaz o zaměstnancích a mzdových prostředcích v regionálním školství a škol v přímé působnosti MŠMT za 1. -.

Čtvrtletní výkaz o zaměstnancích a mzdových prostředcích v regionálním školství a škol v přímé působnosti MŠMT za 1. -. Škol (MŠMT) P 1-04 Čtvrtletní výkaz o zaměstnancích a mzdových prostředcích v regionálním školství a škol v přímé působnosti MŠMT za 1. -. čtvrtletí 2006 Pokyny a vysvětlivky pro vyplnění Do nadpisu výkazu

Více

Metodika dotazníkového šetření počtu pracovních úvazků územních samospráv

Metodika dotazníkového šetření počtu pracovních úvazků územních samospráv Metodika dotazníkového šetření počtu pracovních úvazků územních samospráv Praha únor 2013 1 ÚVOD Metodika dotazníkového šetření počtu pracovních úvazků územních samospráv (dále Metodika ) byla zpracována

Více

STRUČNÝ PRŮVODCE VZP POINTEM PRO ZAMĚSTNAVATELE

STRUČNÝ PRŮVODCE VZP POINTEM PRO ZAMĚSTNAVATELE STRUČNÝ PRŮVODCE VZP POINTEM PRO ZAMĚSTNAVATELE 1 1. PŘIHLÁŠENÍ Odkaz pro přihlášení do VZP Pointu naleznete na webových stránkách VŠEOBECNÉ ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNY ČESKÉ REPUBLIKY www.vzp.cz: v horním menu

Více

R 13-01 Výkaz o ředitelství škol podle stavu k 30. 9. 2014 Pokyny a vysvětlivky k vyplnění

R 13-01 Výkaz o ředitelství škol podle stavu k 30. 9. 2014 Pokyny a vysvětlivky k vyplnění Liší-li se text či vysvětlivky uvedené na formuláři výkazu od těchto Pokynů a vysvětlivek k vyplnění, platí verze uvedená v Pokynech a vysvětlivkách. Kdo výkaz vyplňuje Výkaz vyplňují všechny mateřské

Více

METODIKA STANOVENÍ PHMAX PRO ŠKOLNÍ DRUŽINY

METODIKA STANOVENÍ PHMAX PRO ŠKOLNÍ DRUŽINY METODIKA STANOVENÍ PHMAX PRO ŠKOLNÍ DRUŽINY 2 V souvislosti s novelou školského zákona, kterou se mění způsob financování regionálního školství, byly nastaveny hodnoty PHmax pro školní družiny zřizované

Více

Správní úřad Škola podle 16 odst. 9

Správní úřad Škola podle 16 odst. 9 MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY Povinnost předávat údaje stanoví 28 odst. 5 zákona č. 561/2004 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Právnická osoba předá individuální údaje elektronicky do 15.

Více

Správní úřad Škola podle 16 odst. 9

Správní úřad Škola podle 16 odst. 9 MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY Povinnost předávat údaje stanoví 28 odst. 5 zákona č. 561/2004 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Právnická osoba předá individuální údaje elektronicky do 16.

Více

Grantové projekty. V současné době jsou zpracovány tyto části:

Grantové projekty. V současné době jsou zpracovány tyto části: Grantové projekty V současné době jsou zpracovány tyto části: - konzultace záměru grantového projektu - registrace grantového projektu - zahájeni realizace grantového projektu 1. Schéma konzultace záměru

Více

Manuál pro zasílání záznamů o úrazech

Manuál pro zasílání záznamů o úrazech Obsah: Manuál pro zasílání záznamů o úrazech Kapitola 1) Získání přihlašovacích údajů str. 3 2) Přihlášení a změna hesla str. 3 3) Vytvoření účtu pro pracovníka školy str. 4 4) Založení akce str. 5 5)

Více

ve znění pozdějších předpisů.. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: školy, školy,

ve znění pozdějších předpisů.. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: školy, školy, Strana 2750 Sbírka zákonů č. 198 / 2012 198 ZÁKON ze dne 2. května 2012, kterým se mění zákon č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů Parlament

Více

Čtvrtletní výkazy o zaměstnancích a mzdových prostředcích. Výkazy P Zuzana Pavelcová. Z. Pavelcová

Čtvrtletní výkazy o zaměstnancích a mzdových prostředcích. Výkazy P Zuzana Pavelcová. Z. Pavelcová Čtvrtletní výkazy o zaměstnancích a mzdových prostředcích Výkazy P1-04 10. 6. 2013 Zuzana Pavelcová Přihlášení do systému sběru dat: https://sberdat.uiv.cz/login/ Organizace výkaz zašle do 15. 4., 15.

Více

Použití režimu přenesení daňové povinnosti v programu OZO 2012

Použití režimu přenesení daňové povinnosti v programu OZO 2012 Použití režimu přenesení daňové povinnosti v programu OZO 2012 (nově upravené vydání) 1) Legislativa Režim přenesení daňové povinnosti dle 92a zákona o DPH se použije v případě plnění pro jiného plátce

Více

Profesis KROK ZA KROKEM 2

Profesis KROK ZA KROKEM 2 Profesis KROK ZA KROKEM 2 Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace. Včetně nul na začátku např.: 0000001 - heslo: na štítku DVD Profesis

Více

ZÁ KLÁDNÍ POKYNY PRO PRÁ CÍ S ELEKTRONÍCKY M FORMULÁ R EM

ZÁ KLÁDNÍ POKYNY PRO PRÁ CÍ S ELEKTRONÍCKY M FORMULÁ R EM ZÁ KLÁDNÍ POKYNY PRO PRÁ CÍ S ELEKTRONÍCKY M FORMULÁ R EM Elektronický sběr výkazů Ministerstva dopravy České republiky Roční výkaz o vnitrozemské vodní dopravě Roční výkaz o vnitrozemské vodní dopravě

Více

Úvodní seminář pracovních skupin 1. června VCVS ČR, o.p.s. Evropská unie a Evropský fond pro regionální rozvoj jsou partnery pro váš rozvoj

Úvodní seminář pracovních skupin 1. června VCVS ČR, o.p.s. Evropská unie a Evropský fond pro regionální rozvoj jsou partnery pro váš rozvoj Úvodní seminář pracovních skupin projektu sociálních služeb v Olomouckém kraji Olomouc 1. 6. 2009 Rostislav Honus, Stanislav Kocourek Vzdělávací centrum pro veřejnou správu ČR www.kr-olomoucky.cz/partnerstvi

Více

R Výkaz o ředitelství škol podle stavu k Pokyny a vysvětlivky k vyplnění

R Výkaz o ředitelství škol podle stavu k Pokyny a vysvětlivky k vyplnění Liší-li se text či vysvětlivky uvedené na formuláři výkazu od těchto Pokynů a vysvětlivek k vyplnění, platí verze uvedená v Pokynech a vysvětlivkách. Kdo výkaz vyplňuje Výkaz vyplňují všechny mateřské

Více

Moje PNS. Návod použití

Moje PNS. Návod použití Moje PNS Návod použití První přihlášení Pro první přihlášení potřebujete Zvací email. Ten jsme Vám zaslali, pokud známe Vaši emailovou adresu. V emailu najdete návod na první přihlášení. Heslo, které budete

Více

Žádost o uznání předmětů - student

Žádost o uznání předmětů - student Žádost o uznání předmětů - student Nově přijatí studenti s ORION kontem Obsah 1. Přístup a přihlašovací údaje... 1 2. Popis formuláře... 2 3. Postup vyplňování žádosti... 3 4. Úprava vloženého předmětu

Více

Změny financování regionálního školství. Vykazování rozhodných údajů SŠ a konzervatoře

Změny financování regionálního školství. Vykazování rozhodných údajů SŠ a konzervatoře Změny financování regionálního školství Vykazování rozhodných údajů SŠ a konzervatoře Semináře jaro 2019 002 KONTEXT Statistické údaje předávané školami a školskými zařízeními stále ve větší míře rozhodnými

Více

Úplné znění předpisu s vyznačením změn ve znění zákona č. 197/2014 Sb. ze dne 27. srpna 2014

Úplné znění předpisu s vyznačením změn ve znění zákona č. 197/2014 Sb. ze dne 27. srpna 2014 Zákon č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů Úplné znění předpisu s vyznačením změn ve znění zákona č. 197/2014 Sb. ze dne 27. srpna 2014 Poznámka redakce: Změny jsou

Více

Už ivatelska dokumentace

Už ivatelska dokumentace Už ivatelska dokumentace Aplikace Portál úspěšných projektů je určena k publikování informací o projektech realizovaných za přispění některého z Operačních programů v gesci Ministerstva vnitra České republiky.

Více

Manuál pro školy PORTÁL ČŠI

Manuál pro školy PORTÁL ČŠI Manuál pro školy PORTÁL ČŠI Obsah: Kapitola 1) Přihlášení a změna hesla str. 2 2) Vytvoření účtu pro pracovníka školy str. 3 3) Založení akce str. 4 4) Vyplnění formulářů str. 6 5) Přístup a vyhledání

Více

Matriky. v 2.0. Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor, není-li uvedeno jinak.

Matriky. v 2.0. Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor, není-li uvedeno jinak. Matriky v 2.0 Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor, není-li uvedeno jinak. Obsah školení: Sběr matričních údajů 2 Aktuální změny ke sběru dat platné od 1.3.2017 2 Uvedení kontaktních

Více

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín. Novinky v elektronické žákovské knížce

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín. Novinky v elektronické žákovské knížce Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Novinky v elektronické žákovské knížce Nová verze elektronické žákovské knížky Webová aplikace Bakaláři je v provozu na adrese https://jmenoskoly.bakalari.cz

Více

Odměňování pedagogických pracovníků

Odměňování pedagogických pracovníků Odměňování pedagogických pracovníků "Naši předkové v 19. století dobře věděli - a proto také patřičně zdůrazňovali - že každému učiteli je zapotřebí, vedle určitých osobních vlastností, především dvou

Více

střední s výuč. listem vzdělávání střední s maturitou

střední s výuč. listem vzdělávání střední s maturitou MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY Povinnost předávat údaje stanoví 28 odst. 5 zákona č. 561/2004 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Právnická osoba předá individuální údaje elektronicky do 15.

Více

ZÁ KLÁDNÍ POKYNY PRO PRÁ CÍ S ELEKTRONÍCKY M FORMULÁ R EM

ZÁ KLÁDNÍ POKYNY PRO PRÁ CÍ S ELEKTRONÍCKY M FORMULÁ R EM ZÁ KLÁDNÍ POKYNY PRO PRÁ CÍ S ELEKTRONÍCKY M FORMULÁ R EM Elektronický sběr výkazů Ministerstva dopravy České republiky Čtvrtletní výkaz o přepravě věcí prováděné vnitrozemskou vodní dopravou Čtvrtletní

Více

CRV Czech Republic je na facebooku!

CRV Czech Republic je na facebooku! CRV Czech Republic je na facebooku! Na to, abyste mohli prohlížet naše facebookové stránky, není třeba se registrovat. Stačí do internetového prohlížeče zadat adresu: http://www.facebook.com/pages/crv-czech-republic/198677136816177

Více

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

Vítejte v aplikaci Objednejse-online.

Vítejte v aplikaci Objednejse-online. Vítejte v aplikaci Objednejse-online. 1. První přihlášení do aplikace Objednejse-online 2. Můj účet 2.1 osobní údaje 2.2 Moje rezervace 2.2.1 Detail rezervace 2.2.2 Řazení rezervací 2.3 Moje stránka 3.

Více

Správní úřad Škola podle 16 odst. 9

Správní úřad Škola podle 16 odst. 9 MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY Povinnost předávat údaje stanoví 28 odst. 5 zákona č. 561/2004 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Právnická osoba předá individuální údaje elektronicky do 15.

Více

Založení zadání závěrečné práce

Založení zadání závěrečné práce Založení zadání závěrečné práce 1. Pro založení nového zadání závěrečné práce zvolte v aplikaci Závěrečné práce v základní nabídce možnost Vedené práce. 2. Nová zadání závěrečných prací se vkládají přes

Více

Čtvrtletní výkaz o zaměstnancích a mzdových prostředcích v regionálním školství a škol v přímé působnosti MŠMT za 1. -.

Čtvrtletní výkaz o zaměstnancích a mzdových prostředcích v regionálním školství a škol v přímé působnosti MŠMT za 1. -. Škol (MŠMT) P 1-04 Čtvrtletní výkaz o zaměstnancích a mzdových prostředcích v regionálním školství a škol v přímé působnosti MŠMT za 1. -. čtvrtletí 2007 Pokyny a vysvětlivky pro vyplnění Do nadpisu výkazu

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZÁKONA. č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů,

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZÁKONA. č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů, ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZÁKONA č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů, jak vyplývá ze změn provedených zákony č. 383/2005 Sb., č. 179/2006 Sb., č. 264/2006 Sb., č. 189/2008 Sb., č.

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini

Nápověda k systému CCS Carnet Mini Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

POKYNY k vyplnění ELEKTRONICKÉ EVIDENCE FORMULÁŘŮ Registrací sportovních oddílů ČOS (EEFo RSO)

POKYNY k vyplnění ELEKTRONICKÉ EVIDENCE FORMULÁŘŮ Registrací sportovních oddílů ČOS (EEFo RSO) POKYNY k vyplnění ELEKTRONICKÉ EVIDENCE FORMULÁŘŮ Registrací sportovních oddílů ČOS (EEFo RSO) Aplikaci najdete na adrese https://sokol.ols.cz, která slouží k online registraci sportovního oddílu v rámci

Více

Návod pro vyplnění elektronické žádosti o poskytnutí podpory z

Návod pro vyplnění elektronické žádosti o poskytnutí podpory z Návod pro vyplnění elektronické žádosti o poskytnutí podpory z Fondu Zlínského kraje sekce KULTURA 2016 Obsah: 1. Průvodce instalací Software602 Form Filler.2 2. Vyplnění elektronické žádosti (formuláře)

Více

ZÁ KLÁDNÍ POKYNY PRO PRÁ CÍ S ELEKTRONÍCKY M FORMULÁ R EM

ZÁ KLÁDNÍ POKYNY PRO PRÁ CÍ S ELEKTRONÍCKY M FORMULÁ R EM ZÁ KLÁDNÍ POKYNY PRO PRÁ CÍ S ELEKTRONÍCKY M FORMULÁ R EM Elektronický sběr výkazů Ministerstva dopravy České republiky Roční výkaz o železniční dopravní cestě Roční výkaz o železniční dopravní cestě Dop

Více

SUN Outdoor Registrační systém. Návod pro pedagogy. Obsah návodu

SUN Outdoor Registrační systém. Návod pro pedagogy. Obsah návodu SUN Outdoor Registrační systém Obsah návodu SUN Outdoor Registrační systém... 1... 1 Obsah návodu... 1 1 Registrace a přihlašování... 2 1.1 Registrace... 2 1.2 Přihlášení... 3 1.2.1 Zapomněl jsem své údaje...

Více

PRACUJEME S TSRM. Modul Samoobsluha

PRACUJEME S TSRM. Modul Samoobsluha PRACUJEME S TSRM Modul Samoobsluha V této kapitole Tato kapitola obsahuje následující témata: Téma Na straně Přehled kapitoly 6-1 Užití modulu Samoobsluha 6-2 Přihlášení k systému 6-3 Hlavní nabídka TSRM

Více

Návod na elektronické podávání přihlášek KTF UK

Návod na elektronické podávání přihlášek KTF UK Návod na elektronické podávání přihlášek KTF UK Na webových stránkách fakulty www.ktf.cuni.cz (obrázek č. 1) a v záložce Veřejnost a dále Univerzita třetího věku naleznete informace o pořádaných kurzech

Více

Návod. PersonIS. k provádění základních operací v aplikaci 1/8. v1.0

Návod. PersonIS. k provádění základních operací v aplikaci 1/8. v1.0 Návod k provádění základních operací v aplikaci PersonIS v1.0 1/8 1. Představení aplikace PersonIS je webová aplikace určená zejména k vedení pracovních výkazů a vytváření dohod o provedení práce a dohod

Více

Registr RENIS. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity.

Registr RENIS. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity. Registr RENIS Příručka pro uživatele Vytvořil: Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity Obsah Obsah... 2 1 Vstup do registru... 3 2 Základní okno registru... 4 3 Registrace nového pacienta...

Více