Rožďalovický školáček

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Rožďalovický školáček"

Transkript

1 1 / srpna - 4. září 2009 Prázdniny minuly a přišlo první září, školy čas... Před budovou a později i na chodbách se rozpoutal povědomý ruch. Ve škole to opět začalo žít a vřít. Každou třídu zvlášť přišel pozdravit ředitel školy Roman Kotlář a 19 prvňáčků vítal osobně starosta Rožďalovic pan Josef Nešněra. Hned po nástupu si žáci všech tříd mohli prázdniny prodloužit. Ve dnech září pro ně škola připravila adaptační pobyt, už potřetí v řadě v osvědčeném středisku Jinolice v Českém ráji, doslova v náručí Prachovských skal. Ne všichni této možnosti využili. Odcestovala zhruba polovina počtu všech dětí. Z prvních čtyř ročníků po osmi žácích, z páté a šesté 11 žáků, ze sedmé 13, z osmé 10 a z deváté 6 žáků. Jako doprovod odjeli Petra Simůnková, Ilona Sedláčková, Markéta Drobečková, Marcela Sasková, Jan Froněk, Jaroslava Sedláčková a Josef Král. Od pondělí příštího týdne začne plnění disciplin Podzimního sportování. Zahajujeme již tradičně během na 50 metrů. Ve středu se připravujeme na první zasedání žákovského parlamentu a také Oslavu devítky, protože magické datum nelze bez povšimnutí minout.

2 2 / září 2009 Druhý týden začalo klasické vyučování, které bylo odloženo kvůli výletu do Jinolic. V pondělí 7. září už mohlo devět tříd nastoupit v plném složení. Hned ve středu nás magické datum inspirovalo, abychom vyhlásili Den devítky. Učitelé si pohrávali s číslem devět a snažili se je vpravit do výuky v jednotlivých předmětech. S devítkou se básnilo, rýmovalo, s devítkou se počítalo i malovalo. Na pozvání pana zástupce dorazil iluzionista Miloš Malý. Všechny třídy průběžně chodily do tělocvičny žasnout nad jeho triky, z nichž některé základní jim vysvětlil, aby si každý mohl ve volné chvíli zakouzlit i doma. V krátkém úvodu před kouzlením pan zástupce pohovořil o významných událostech, které se vážou k 9. září. Kromě kouzel s devítkou začaly odehrávat i věci zcela tradiční, mezi ně patří i cyklus Podzimní sportování. Jednotlivé třídy začaly s plněním sportovních disciplín, tou první je běh na 50m. Od pondělí příštího týdne začíná plavecký výcvik žáků 2. a 3. třídy a dětí z mateřské školy. V rámci Podzimního sportování se bude plnit druhá disciplína běh na 1 kolo. A také začnou aktivity v rámci Měsíce 2. třídy.

3 3 / září 2009 Třetí týden byl místy jako vymalovaný. Proč? Středa patřila malování na dlažbu. Jednalo se o akci družiny. Nejvíce máme zelených kříd. Nevím, jak zrovna tuto barvu upotřebíme na podzimní témata, svěřila se družinářka Eva Chaloupská před zahájením akce. Nakonec ale zavládla pestrost. Kolemjdoucí se nemohli divit, že před vchodem zasvítilo slunce, modraly se obláčky, zrály hrušky a dokonce jedna dýně vše křídové. Již v pondělí byl zahájení i plavecký výcvik žáků 2. a 3. tříd. Ti budou pravidelně po deset pondělků dojíždět do městského bazénu v Nymburce. První lekce proběhla ještě na suchu. Teprve později směli žáčci své znalosti uplatnit naostro ve vodě. Postupně rozjíždějí svou činnost také zájmové kroužky. Například Marcela Sasková zahájila kroužek vaření, kde se žáci seznamují s tajemstvím kuchyně. Účastní se ho deset dětí z její 5. třídy. V příštím týdnu bude pokračovat plavecký výcvik, aktivity v rámci Měsíce 2. třídy i plnění disciplín Podzimního sportování. Tentokrát to bude třetí disciplína hod kriketovým míčkem. Žáci 1. třídy si v areálu školy vysadí svůj strom a naplno se rozjedou logopedické nápravy.

4 4 / září 2009 Čtvrtý týden byl zčásti ve znamení aktivit zahradnických a sadařských. Začneme jednou tradiční akcí: výsadbou stromu v provedení prvňáčků výsadba je totiž jejich výsada. Mladou jedli poskytl tatínek jednoho z nich. Z přenosného květináče ji nejprve uvolnil pan školník, potom už se činili jen žáci. V úterý první a druhá třída zhlédly v prostorách MŠ divadelní představení Narodilo se děťátko, které je jemnou a jejich věku úměrnou cestou poučilo o tom, že děti přicházejí na svět a že všechno nemá na svědomí čáp! Rostlinami se zabývala i paní učitelka Dyčenková se svojí 4. třídou, zajímala se však výhradně o listy: Děti jsem poučila o druzích listů a seznámila je s herbářem, řekla paní Dyčenková. Žáci si ve škole sestavili vlastní herbáře, a to z úlovků, které předtím nasbíraly na svých procházkách po okolí. Ostatně foto dosvědčí, jaká byla hojnost a pestrost trofejí. V pátek byly o velké přestávce vyhlášeny výsledky běhu na 50 metrů, první disciplíny Podzimního sportování. V příštím týdnu začne říjen, který je v naší škole Měsícem 8. třídy. Žáky i jejich rodiče srdečně zveme na Drakiádu, která se koná ve středu 30. září v čase od 15 do 17 hodin nad Cihelnou u Kálku. Středa bude dnem žluté barvy. Pokračovat u bude plavecký výcvik i Podzimní sportování.

5 5 / září - 4. října 2009 První měsíc školního roku uplynul a my jsme příchod podzimu oslavili tím, co k němu patří neodmyslitelně jako symbol - papírovými draky. 30. září se na poli za Cihelnou konala tradiční Drakiáda v organizaci školní družiny. Děti se svými papírovými letci soutěžili ve dvou kategoriích: nejlepší letce si přinesly Kateřina Senohrábková, Šárka Mrvová a Adéla Kapalová, nejlepší akrobaty vyslali do vzduchu Vojtěch Berka a David Kubín. Středu 30. září bychom mohli nazvat žlutým dnem. Pan učitel Kubín si žlutou barvu totiž vylosoval jakožto tematickou v rámci měsíce své 2. třídy. V pátek byly o velké přestávce vyhlášeny výsledky hodu kriketovým míčkem, druhé disciplíny Podzimního sportování. A příští týden? V pondělí se k plaveckému výcviku definitivně přidává také 4.třída, středu na půdě školy uvítáme návštěvu - žákovský parlament ze ZŠ Úvaly, proběhne projekt k osobnostní a sociální výchově a v pátek budou vyhlášeny výsledky Podzimního sportování v běhu na 1 kolo.

6 6 / října 2009 Stěžejní akce šestého týdne připadly na středu. Především se konal první projekt, jehož téma bylo osobnostní a sociální výchova, pro který si třídní učitelé připravili pestrou škálu aktivit. Ve stejný den jsme uvítali návštěvu, delegaci ze ZŠ Úvaly šestnáct zástupců žákovského parlamentu 2. stupně, osm hochů a osm dívek. Po přivítání a krátkém občerstvení se zúčastnili jednání našeho žákovského parlamentu, aby mohli porovnat jeho průběh v Úvalech a u nás. Dostatek času měli také v neoficiální části na vzájemnou výměnu názorů. Následující chvíle trávili ve třídách 2. stupně a mohli se tak přímo zúčastnit aktivit projektu. Pobyt završili návštěvou Galerie Melantrich Rožďalovice a návštěvou knihařské dílny Jendy Rajmana. V pátek šest zájemců z řad žáků 2. stupně sestavilo dvě družstva a pod vedením paní učitelky Kamily Sklenářové vyrazili na soutěž pro šikovné aranžéry Kopidlenský kvítek, kde obsadili 13., resp. 17. místo. Mezi disciplínami se objevila na pořadu klání ve zručnosti aranžování květin, sekání trávníku nebo dekorace dýní. Akcím příštího týdnu dominují tři testy Scio pro žáky 6. třídy v rámci projektu Stonožka z matematiky, českého jazyka a obecných studijních předpokladů. V pátek jedou zájemci z řad žáků 9. třídy na divadelní představení Jako Thelma a Louise v Mladé Boleslavi.

7 7 / října 2009 Tento týden se největší pozornost se upírala na testy Scio, jejichž účelem je zjistit kvalitu vzdělávací činnosti na školách v rámci celostátního projektu Stonožka. Na řadě byli žáci 6. třídy, které čekaly testy z českého jazyka, matematiky a obecných studijních předpokladů. Z iniciativy paní učitelky Janíčkové dostali žáci 9. třídy možnost neobvyklého kulturního vyžití. Uspořádala pro ně i pro mnohé zájemce z řad pedagogů výjezd do Mladé Boleslavi na představení zdejšího divadla Jako Thelma a Louisa, které je scénickým zpracováním slavného amerického filmu z 80.let. V pátek večer si tak chlapci ještě dlouho před začátkem prvních tanečních mohli vyzkoušet, jak jim padnou obleky. Děvčata měla příležitost, aby se zablýskla ve večerních šatech. Z Rožďalovice do Mladé Boleslavi výpravu dovezl autobus, který na palubu přibral také divadla chtivé učitele v Nymburce a Poděbradech. Čtvrtou lekcí pokračoval tradiční plavecký výcvik třídy a MŠ. V pátek 16. října pak byly slavnostně vyhlášeny výsledky Podzimního sportování v běhu na jedno kolo: Zlatými vítězi a borci na konec jsou za chlapce Dominik Hora z 9. třídy a za dívky Helena Kolmanová ze 7. třídy, která prokázala, že umí válčit na atletickém okruhu stejně jako v žákovském parlamentu. Příští týden bude převážně patřit pohybu. Ve čtvrtek 22. října všichni fotbalisté mezi našimi žáky (a není jich málo) budou moci ukázat své finty a parády na školním kole Mc Donald s Cupu.

8 8 / října 2009 V testech Scio již známe dílčí výsledky našich šesťáků. Nejúspěšnějšími řešiteli byli: z českého jazyka Marie Šmelhausová, z matematiky Natálie Štaflová a z obecných studijních předpokladů Andrea Hoffmannová. V úterý do mateřské školy zavítali ptáci. Tato akce nadchla všechny zúčastněné. Ve stejný den odjeli žáci 9. třídy do Prahy. Jejich cílem byla návštěva Vyšehradu a shlédnutí filmového představení. Ve čtvrtek ve školním kole Mc Donald s cupu, které organizovala paní vychovatelka Ilona Sedláčková, zvítězila zejména radost účastníků z fotbalu. Obtížnou úlohu rozhodčího na sebe vzal žák 9. třídy Dominik Hora. V pátek 16. října pak byly slavnostně vyhlášeny výsledky Podzimního sportování ve skoku dalekém (z místa). V kategorii dívek zvítězila žákyně 2. třídy Andrea Vašková a v kategorii chlapců Dominik Hora z 9. třídy. Příští týden je krátký, protože je škola pouze v pondělí a v úterý na nás čekají první prázdniny. Přesto v pondělí bude pokračovat plavecký výcvik a v úterý budeme vařit na přání 8. třídy, 4. třída odjede na dopravní hřiště do Nymburka a žáci 7. až 9. třídy absolvují besedu s Policií ČR na téma sprejerství a trestní odpovědnosti.

9 9 / října 1. listopadu 2009 Již je dokončen návrh kalendáře školy na rok 2010, který jsme zasvětili hmyzu. Také letos si ho budete moci zakoupit. Můžete si ho i sami vytisknout, protože je volně k dispozici na webové stránce školy. V pondělí pokračoval plavecký výcvik a v úterý odjeli žáci 4. třídy v rámci dopravní výchovy do Nymburka na dopravní hřiště. V úterý se ve školní jídelně vařilo na přání žáků 8. třídy a žáci třídy absolvovali besedu s Policií ČR na téma sprejerství a trestní odpovědnosti. Příští týden bude v úterý druhý projekt, tentokrát k výchově demokratického občana. Ve středu se koná zasedání žákovského parlamentu, žáci 7. třídy jedou do jičínského muzea, školní družina pořádá soutěž v hodu šipkami na terč a také proběhne 1. setkání v rámci akce Ze školky do školy. A v pátek budou vyhlášeny celkové výsledky Podzimního sportování.

10 10 / listopadu 2009 V úterý jsme realizovali projekt k průřezovému tématu výchova demokratického občana. Ve středu se konalo zasedání žákovského parlamentu pod vedením zástupců 8. tříd. Změnili jsme místo jejího konání z jazykové učebny na školní kuchyňku, kde se také konají porady vedení školy. Důležitým bodem bylo jednání o činnosti žáků o velké přestávce. Za tři týdny pojedeme do Úval, kam nás pozvali na oplátku členové tamějšího žákovského parlamentu. Tento den se také konala v tělocvičně soutěž v hodu šipkami na terč, kterou pořádala školní družina. A ještě jsme ve škole přivítali na první části akce Ze školky do školy předškoláky s jejich rodiči. V pátek o velké přestávce byly vyhlášeny celkové výsledky Podzimního sportování (za všechny čtyři disciplíny). Celý příští týden budou probíhat akce v rámci Měsíce 7. třídy, pro žáky 2. stupně Není černá jako černá, ve středu pro žáky 1. stupně Pouť ve škole a ve čtvrtek výuka pro rodiče od A ve středu odpoledne se koná pedagogická rada!

11 11 / listopadu 2009 Tento týden byly realizovány celkem tři akce v rámci Měsíce 7. třídy. Celý týden to pro žáky 2. stupně byla akce s názvem Není černá jako černá, ve středu pro žáky 1. stupně akce Pouť ve škole a ve čtvrtek výuka pro rodiče. Ve středu se konala pedagogická rada, která uzavřela hodnocení prospěchu a chování žáků za 1. čtvrtletí školního roku 2009/2010. Bezprostředně po ní ještě následovalo školení pro učitele v práci s programem Bakaláři. Příští týden budou žáci 9. třídy absolvovat testy Scio, v pondělí pojedou žáci třídy na exkurzi do Prahy a ve středu uskutečníme školní verzi Běhu 17. listopadu.

12 12 / listopadu 2009 Dominantní událostí tohoto týdne byl školní Běh 17. listopadu. Pro žáky 2. stupně byl připraven okruh v okolí školy. Vítězství v kategorii mladších získali Martin Holec a Nikola Sekaninová, v kategorii starších Dominik Hora a Barbora Benešová. V rámci Měsíce 7. třídy si sedmáci připravili kulturní vystoupení pro seniory v domově důchodců. Příští týden ve středu odjedou zástupci žákovského parlamentu na návštěvu do ZŠ Úvaly. Ve stejný den je pro zájemce připraveno bruslení na zimním stadionu v Poděbradech. V úterý vaříme na přání 7. třídy. Podávat se bude knedlíčková polévka, kuřecí steak s brambory a zeleninovou oblohou.

13 13 / listopadu 2009 V pondělí se žáci zúčastnili hudebního vystoupení v podání pánů Václava Krahulíka staršího a mladšího. Ve středu odjeli členové žákovského parlamentu na výměnnou návštěvu do ZŠ Úvaly. Zájemci odjeli do Poděbrad na zimní stadion si zabruslit. Žáci 9. třídy dokončili testy Scio. S jejich výsledky se budete moci seznámit v Měsíčním zpravodaji o činnosti školy. Příští týden nás čeká zasedání Žákovského parlamentu, tentokrát pod vedením zástupců 7. třídy. Ve čtvrtek do mateřské školky zavítá Sv. Barbora a konečně v pátek uchystají žáci 9. třídy mladším spolužákům mikulášskou nadílku. A také začne Měsíc 5. třídy.

14 14 / listopadu - 6. prosince 2009 Ve středu se konalo zasedání žákovského parlamentu vedené zástupci 7. třídy a zájemcům z řad žáků bylo opět umožněno pod vedením I+J Sedláčkových odjet autobusem do zimní haly v Poděbradech pořádně se vydovádět na bruslích. V mateřské škole proběhlo v úterý a ve středu odpoledne s rodiči a zájem z jejich strany byl velký. V pátek do školy zavítal Mikuláš, tři andělé a početná skupina čertů. Příští týden v pondělí proběhne projekt k mediální výchově, v úterý do školy přijedou pracovníci občanského sdružení Semiramis k realizaci dlouhodobé primární prevence v ročníku a ve středu bude zakončeno bruslení v Poděbradech svojí třetí částí. Srdečně vás zveme v sobotu na Den otevřených dveří!!!

15 15 / prosince 2009 V pondělí jsme v průběhu první až čtvrté vyučovací hodiny realizovali projekt k mediální výchově. Od tohoto dne také došlo k drobným úpravám rozvrhu. V úterý se žákům 2. stupně věnovaly čtyři pracovnice o.s. Semiramis. Ve středu se potřetí a naposledy nabídla žákům školy možnost odjet do Poděbrad si zabruslit na umělém ledě v zimní hale. Tentokrát dohled nad žáky měla paní Ilona Sedláčková a Eliška Nováková. V sobotu dopoledne se škola zaplnila návštěvníky, kteří přijali pozvání a přišli se podívat na Den otevřených dveří. Příští týden vyhlásí žáci 5. třídy v rámci měsíce 5. třídy výsledky soutěže ve výzdobě tříd, proběhne kulturní vystoupení žáků 5. třídy v domově důchodců a děti z mateřské školy přijdou do základní školy za žáky 9. třídy. Na páteční odpoledne je pro zaměstnance školy připravena akce FKSP v Zámostecké rychtě.

16 5. třídy s rodiči. 16 / prosince 2009 První polovina týdne proběhla ve znamení akcí Měsíce 5. třídy. Proběhlo hodnocení i vyhlášení výsledků soutěže ve vánoční výzdobě tříd, vařilo se na přání gulášová polévka a zapečené špagety, v domově důchodců se uskutečnil kulturní program a proběhlo vánoční setkání žáků Ve středu do školy přišly děti z mateřské školy. Žáci 9. třídy se jich ujali a v počítačové učebně je zasvěcovali do tajů práce s počítačem. Školní družina v lese vyzdobila stromek pro zvířátka a závěr týdne byl ve znamení příprav na vánoční besídku. Následujícímu týdnu již budou vládnout vánoční prázdniny, na které se žáci rozprchnou v úterý po svých třídních vánočních besídkách. Srdečně vás zveme v pondělí do sálu Radnice v Rožďalovicích, kde od 17 hodin začne vánoční besídka, která je určena pro všechny, kteří se zajímají o práci školy!!!

17 17 / prosince 2009 Většinu pondělí jsme zasvětili přípravě i realizaci vánoční besídky na rožďalovické radnici. Potěšil nás velký zájem z řad veřejnosti, sál byl zcela zaplněn a účinkující se snažili podat co nejlepší výkon. V úterý poslední dvě vyučovací hodiny proběhly třídní vánoční besídky a ve středu začaly vánoční prázdniny. V následujícím týdnu si žáci dosyta užijí vánočních prázdnin a do školy se vrátí až v pondělí 4. ledna V základní škole se ale i v tomto čase bude pracovat. Bude instalován nový síťový server a současně bude upgrade síťového software. Přejeme prožití krásných Vánoc a úspěšného roku 2010.

18 18 / prosince ledna 2010 V průběhu tohoto týdne došlo k výměně starého počítačového serveru za nový. K tomu jsme se rozhodli pro upgrade serverového software a požadovali jsme zachování stávajícího nastavení i velice důležitých dat. A to ještě v závěru tohoto týdne nebylo zcela dokončeno. Proto na tomto místě zveřejníme některé PFky, které do školy přišly a které nás potěšily. Po návratu do školy pojedou deváťáci do IPS Nymburk, žákovský parlament se sejde na svém dalším zasedání, začne Měsíc 9. třídy a předškoláci se přijdou podívat do 1. třídy. A v mateřské škole začnou přípravy na výstavku Barbie a její svět

19 19 / ledna 2010 Ve středu se konalo zasedání žákovského parlamentu. Vedli ho zástupci 6. třídy. Důležitým závěrem z jednání je zájem o vydávání školního časopisu. A tak se příští týden zase ve středu ráno sejdeme, abychom blíže konkretizovali svoje představy o tom, jak by rodící se časopis měl vypadat. V závěru týdne nás všechny zaskočila sněhová nadílka. Tak se můžeme potěšit pohledem na zasněženou školu. V mateřské škole začne výstavka Barbie a jejich svět a děti shlédnou divadlo Jak Honza poznal paní Zimu. Žáci ve školní družině se budou moci zúčastnit soutěže v Člověče, nezlob se! A v pátek zveme všechny předškoláky do základní školy, protože se koná zápis žáků do 1. třídy!

20 20 / ledna 2010 Druhý týden přinesl žákům kromě nezbytných pololetních písemek i možnost příjemnějšího vyžití. Pod záštitou školní družiny se žáci mohli zúčastnit turnaje v oblíbené společenské hře Člověče nezlob se! Na pátek paní učitelka Sklenářová připravila pro žáky třídy besedu o riziku HIV. Pozvala si na to zasvěceného pana Martina Hornycha z Prahy. V mateřské škole si návštěvníci mohli prohlédnout výstavu Barbie a jejich svět. V prostorách školy v páteční odpoledne probíhal zápis budoucích prvňáčků. Pro zpříjemnění jejich první větší zkoušky jim naši žáci uchystali výrobky z vlastnoručně vyrobené keramiky. Příští týden nás potěší 9. třída soutěží s námětem modré barvy Miss Blue, kterou pomůže zorganizovat ve všech třídách. Kromě toho proběhne školní kolo Pythagoriády, vybereme název nově vznikajícího školního časopisu a ve školní družině se uskuteční beseda Moje nejoblíbenější knížka.

21 21 / ledna 2010 Třetí týden roku 2010 se opět angažovali žáci 9. třídy v rámci svého měsíce. V úterý 19. ledna vyhlásili celoškolní soutěž Miss Blue. Jednalo se o soutěž elegance ve znamení modré barvy. Do všech tříd se rozptýlily dvojice porotců, aby ohodnotily odění, a individuální výstupy soutěžících. Nezáleželo jen na sytosti modré, ale také na originalitě modelu. V tento den se patnáct žáků ze 6. a 7. třídy zúčastnilo školního kola soutěže matematického důvtipu a bystrosti - Pythagoriáda. Dostatečný počet bodů pro postup do okresního kola, které se bude konat na jaře v Nymburce, získali čtyři žáci ze 6. třídy Mirek Hůlek, Přemysl Čech a Martin Holec, ze 7. třídy s velikým náskokem Anna Antošová. Gratulujeme a přejeme úspěch i na další úrovni. Příští týden se v pondělí koná pedagogická rada, na úterní odpoledne připravujeme náhradní termín zápisu žáků do 1. třídy a 9. třída vystoupení pro rodiče a ve čtvrtek dostanou žáci vysvědčení za 1. pololetí. A v pátek nás čekají jednodenní pololetní prázdniny.

22 22 / ledna 2010 V úterý pokračovaly akce v rámci Měsíce 9. třídy vystoupením v Domově důchodců a akcí pro rodiče. Ve středu se sešla redakční rada nově vznikajícího školního časopisu, které se účastnil ředitel školy Roman Kotlář a pan učitel Aleš Misař. Hlasováním žáků všech devíti tříd byl zvolen jeho název - Koktejl školy. Každá třída zastoupená v žákovském parlamentu v něm bude mít svoji rubriku. Ve čtvrtek bylo žákům předáno vysvědčení za 1. pololetí. Příští týden se školní rok překulí do druhého pololetí. V úterý proběhne v mateřské škole bubenická dílna, ve středu v základní škole zasedání žákovského parlamentu a turnaj ve stolním fotbalu. A začne Měsíc 1. třídy.

23 23 / února 2010 Ve středu se konalo zasedání žákovského parlamentu pod vedením zástupců 5. třídy Jana Nešněry a Pavla Anděla. Ve školní družině proběhl turnaj ve stolním fotbalu. Vítězství vybojovala Eliška Kulichová z 5. třídy. Ve výzdobě školy se objevily informace o připravovaných aktivitách konaných v rámci Měsíce 1. třídy. Příští týden v pondělí odjedou členové žákovského parlamentu do Prahy, aby navštívili skutečnou Poslaneckou sněmovnu a Senát. V úterý se v rámci Měsíce 1. třídy bude konat Den zimních radovánek a Valentýnská dílna. Ve středu proběhne školní kolo Veselé básničky. A v pátek Rožďalovicemi projde Masopustní průvod.

24 24 / února 2010 V pondělí odjeli členové žákovského parlamentu do Prahy, kde navštívili Poslaneckou sněmovnu i Senát České republiky. K tomu procházka zasněženou Prahou zakončená doplněním kalorií v McDonaldu dodala akci potřebný punc. V úterý byla v rámci Měsíce 1. třídy pořádána Valentýnská dílna, kde zájemci z řad žáků vyráběli svá přáníčka. Prvňáci navíc prožili Den zimních radovánek, v průběhu kterého si do sytosti zasáňkovali a vyzkoušeli postavit stavbu ze sněhu. Ve středu se konalo školní kolo soutěže v recitaci žáků s názvem Veselá básnička. Bylo určené pro žáky 1. stupně, kteří startovali v jednotlivých kategoriích vytvořených podle školních ročníků. Zajištění akce se ujal pan učitel Aleš Misař. V pátek se děti z mateřské školy, žáci ze základní školy a také jejich pedagogický doprovod vydal zcela zamaskován na Masopustní průvod Rožďalovicemi. Akce si její účastníci dostatečně užili a mnohé masky byly velmi propracované a tak vždy nebylo jednoduché poznat jednotlivé aktéry. Příští týden v úterý vystoupí žáci 1. třídy v Domově Rožďalovice a ve středu proběhne školní kolo Veselé básničky, tentokrát pro žáky 2. stupně. V závěru týdne budou do učebny 6., 7. a 9. třídy instalovány interaktivní tabule.

25 25 / února 2010 V úterý vystoupili žáci 1. třídy v Domově Rožďalovice, aby prezentovali svoji práci a současně potěšili tamější klienty. Ve středu se konalo školní kolo soutěže v recitaci nazvané Veselá básnička a tentokrát bylo určené pro žáky 2. stupně. Ve středu a ve čtvrtek byla realizována instalace interaktivních tabulí v kmenových učebnách ve 2. patře, konkrétně v učebně 6., 7. a 9. třídy. Celý příští týden budou vrcholit přípravy nultého čísla školního časopisu. V úterý bude pokračovat výuka angličtiny pro zaměstnance. V rámci Měsíce 1. třídy budeme ve středu vařit na přání a ve čtvrtek jsou do školy zváni rodiče žáků 1. třídy na besídku.

26 26 / února 2010 V pondělí se sešla redakční rada školního časopisu, která rozhodla o výběru grafického zpracování loga časopisu, provedla sumarizaci a předběžné odsouhlasení příspěvků do jednotlivých rubrik a potvrdila termín vydání. Ve středu do školy zavítal pan Šrámek s cílem seznámit učitele školy s prostředím Portfolionet, které napomáhá tvorbě školní evaluace. Pro naši školu ho naleznete na webu Příchod teplejšího počasí provází komplikace spojené se zatékáním do budovy mateřské i základní školy. Příští týden začne Měsíc mateřské školy. V pondělí proběhne v obřadní síni Městského úřadu Rožďalovice výběrové kolo a v úterý v budově základní školy meziškolní kolo soutěže v recitaci žáků 1. stupně Veselá básnička. Ve čtvrtek se uskuteční projekt k multikulturní výchově.

27 27 / března 2010 V pondělí se v obřadní síni Městského úřadu Rožďalovice konalo výběrové kolo soutěže v recitaci žáků 1. stupně Veselá básnička. Postupující z tohoto kola reprezentovali naši školu v úterý, kdy proběhlo meziškolní kolo této soutěže, na které přijeli soutěžící z Kopidlna, Křince, Dymokur a Dětenic. Ve čtvrtek se v průběhu vyučovací hodiny konal projekt směřující k naplnění úkolů průřezového tématu multikulturní výchova. Příští týden žáky školy čekají vytoužené jarní prázdniny. V kotelně proběhne certifikované měření emisí. V mateřské škole ve středu proběhne zápis dětí spojený se dnem otevřených dveří.

28 28 / března 2010 Žáky byl tento týden velmi očekávaný, protože na něj připadly dlouho očekávané jarní prázdniny a tedy čas na odpočinek od školních povinností. V úterý proběhla schůzka ředitele školy se starostou Rožďalovic panem Josefem Nešněrou. Jednáno bylo o plánovaných akcích, které hodlá škola realizovat v tomto kalendářním roce. Ve středu se v mateřské škole konal zápis dětí spojený se Dnem otevřených dveří. Budeme rádi, pokud budeme moci vyhovět všem žádostem a pokud budeme moci přijmout všechny zájemce. Ve čtvrtek a v pátek proběhlo v naší školní kotelně autorizované měření emisí, které jsme povinni zajišťovat s periodou pěti let. A trochu času také zbylo na promyšlení přípravy akcí na hlavní prázdniny, protože plánů máme mnoho, ale ne všechny lze okamžitě realizovat. Příští týden na žáky školy čekají dva programy prevence rizikového chování. Pro žáky 1. stupně akce Rozsviťte hvězdy a pro žáky 2. stupně další část dlouhodobé primární prevence s o. s. Semiramis. Pro žáky 8. třídy je připraven test Scio ke klíčovým kompetencím a ve středu proběhne 2. část akce pro předškoláky a jejich rodiče s názvem Ze školky do školy.

29 29 / března 2010 V úterý se konala pro žáky 1. stupně akce s názvem Rozsviťte hvězdy. Ve středu pro žáky 2. stupně pokračovala dlouhodobá primární prevence rizikového chování svojí další částí. Také ve středu absolvovali žáci 8. třídy test Scio ke klíčovým kompetencím a navíc školu navštívili naši předškoláci a jejich rodiče, aby se zúčastnili 2. části akce s názvem Ze školky do školy. Ve čtvrtek absolvovali zájemci ze třídy soutěž Matematický klokan. Příští týden se konají akce spojené s oslavou Měsíce mateřské školy a zveme širokou veřejnost na Jarní den otevřených dveří, který se koná v sobotu 27.března2010 v budově základní školy od 8 do 12 hodin.

30 30 / března 2010 V pondělí do školy zavítal na přednášku o motýlech MUDr. Václav Lekeš. Přednáška byla určena pro děti z mateřské školy a žáky třídy základní školy. V úterý a ve středu se v mateřské škole konala předvelikonoční odpoledne pro rodiče, pro třídu Berušek a pro třídu Sluníček. V sobotu se v základní škole otevřely téměř všechny dveře pro návštěvníky akce Jarní den otevřených dveří. Novinkou byla možnost zdobení velikonočních kraslic pod vedením paní Jany Minářové z Kopidlna. Před Velikonocemi si v pondělí při příležitosti oslavy Dne učitelů vyzkouší žáci roli učitele při akci Dnes učí žáci. Ve středu se mateřská škola oblékne do růžové barvy a při akci FKSP navštíví zaměstnanci školy ZŠ i MŠ v Sadské a pak se přesuneme do Hrabalova Kerska. V závěru týdne, ve čtvrtek a v pátek, čekají na žáky dva dny velikonočních prázdnin.

31 31 / března 4. dubna 2010 V pondělí jsme si připomenuli Den učitelů akcí s názvem Dnes učí žáci, při které dostávají zájemci z řad žáků příležitost ochutnat kousek učitelského chlebíčku. Ve středu celá mateřská škola zrůžověla při akci Růžový den v MŠ. A odpoledne jeli zájemci z řad zaměstnanců školy do Sadské, kde navštívili základní nebo mateřskou školu a následně pak ateliér Kuba. Po Velikonocích čekají na žáky 7. třídy testy Scio, ale hlavní akcí bude středeční pedagogická rada. Přejeme kráááááááásnééééééé Velikonoce

32 32 / dubna 2010 Ve středu se konalo v pořadí osmé zasedání žákovského parlamentu tentokrát pod vedením zvolených zástupkyň 3. třídy Kateřiny Hůlkové a Šárky Švarcové. Ve stejný den se v mateřské škole uskutečnilo divadlo Aprílové dobrodružství, na které zavítali také žáci 1. a 2. třídy základní školy. A také ve středu se konala pedagogická rada, na které došlo ke zhodnocení prospěchu a chování žáků za 3. čtvrtletí školního roku 2009/2010. Následně pak začaly konzultace rodič učitel žák. V průběhu týdne vykonali žáci 7. třídy testy Scio z českého jazyka, matematiky a obecných studijních předpokladů. Naše škola se zapojila do projektu Ovoce do škol, v rámci kterého dostávají všichni žáci 1. stupně zdarma ke konzumaci ovoce nebo zeleninu. Fotografie zachycují dodávku i distribuci okurek. V následujícím týdnu zahájíme výuku finanční gramotnosti v 9. třídě a na pátek je připraven celoškolní projekt k environmentální výchově. V rámci Měsíce 6. třídy se v pondělí uskuteční akce s názvem Písemný AZ kviz a do čtvrtka budou jednotlivé třídy skládat báseň na téma Jaro.

33 33 / dubna 2010 V pátek probíhal na naší škole projektový den Environmentální výchova. První čtyři vyučovací hodiny byli žáci ve svých kmenových třídách se svými třídními učiteli a probírali témata z oblastí týkajících se životního prostředí. V následujícím týdnu čekají naše deváťáky přijímací zkoušky na střední školy. V jejich počínání jim přejeme hodně úspěchů. V rámci Měsíce 6. třídy se ve čtvrtek uskuteční v Domově Rožďalovice pásmo na téma Bajky.

34 34 / dubna 2010 V pondělí a v úterý se na naší škole uskutečnil Srdíčkový den pod vedením Mgr. Marcely Saskové, která žákům a zaměstnancům školy prodala celkem 10 klíčenek v hodnotě 35 Kč za kus a 30 magnetek v hodnotě 25 Kč za kus. Ve čtvrtek vystoupila 6. třída v rámci svých aktivit Měsíce třídy se svým programem v Domově důchodců na Zámku. Tématem jejich vystoupení byly bajky. Žáci si připravili i kostýmy a hráli scénky a recitovali básně na téma bajky. Na závěr žáci přednesli i básně na téma Jaro, které byly vytvořeny během soutěže tříd o nejlepší báseň. Tuto soutěž rovněž uspořádala 6. třída. V pátek probíhal na naší škole Fialový den, kdy žáci a zaměstnanci školy přišli dle svých možností oblečeni ve fialovém obleku a o velké přestávce proběhlo ve školním rozhlase vyhlášení básní, které získaly nejvíce hlasů od 6. třídy v soutěži, kterou pro ně uspořádala. Na prvním stupni zvítězila 1. třída a na druhém stupni 7. třída. Básně budou uveřejněny ve školním časopise Koktejl školy a uslyší je i občané Rožďalovic v místním rozhlase. V následujícím týdnu jsou pro žáky 3. a 5. třídy připraveny testy Scio. V pátek odjedou žáci 4. třídy na dopravní hřiště v Nymburce a v rámci aktivit školní družiny proběhne Čarodějnické odpoledne.

35 35 / dubna 2. května 2010 V celém týdnu probíhaly testy Scio pro žáky 3. a 5. třídy. Pro žáky obou tříd to je v drtivé většině případů jejich první zkušenost s touto formou ověřování znalostí. Ve středeční odpoledne se na zahradě mateřské školy slétly mladé čarodějnice i čarodějové na Čarodějnické garden party. V pátek žáci 4. třídy odjeli na dopravní hřiště v Nymburce, kde se pokoušeli získat průkaz mladého cyklisty. V rámci aktivit školní družiny proběhlo Čarodějnické odpoledne. V sobotu začíná společně s měsícem lásky i Měsíc 3. třídy. Celý příští týden stráví žáci 5. a 6. třídy v penzionu Krásná v obci Krásná v Jizerských horách. Ve školní jídelně si budou moci všichni žáci zajistit kromě oběda také dopolední svačinu.

36 36 / května 9. května 2010 Žáci 5. třídy s paní učitelkou Marcelou Saskovou a žáci 6. třídy s paní učitelkou Ilonou Sedláčkovou strávili příjemný týden v Jizerských horách. V pondělí proběhlo v naší škole okrskové kolo Mc Donald s cupu, kterého se zúčastnila ZŠ Křinec a naše škola. Žákům byla v rámci provozu školní jídelny nabídnuta možnost zakoupení svačiny. Ve středu se konalo zasedání žákovského parlamentu, které vedla Nikola Burdová a Veronika Švarcová z 9. třídy. V pátek žáci třídy položili květiny ke třem památníkům padlých. Celý příští čeká žáky třídy testování čtenářské gramotnosti a cizího jazyka v rámci projektu Eskalátor. Dále bude plněna druhá disciplina Jarního sportování hod kriketovým míčkem. Ve středu proběhne květinový den a do školy zveme předškoláky a jejich rodiče na třetí díl akce Ze školky do školy. Pět žáků odjede v rámci projektu s 2. ZŠ Propojení Sedlčany na celý týden na společný pobyt do Monínce.

37 37 / května 16. května 2010 V pondělí 10. května probíhal v 9. třídě během dvou hodin matematiky, jedné hodiny občanské výchovy a jedné hodiny rodinné výchovy projekt Rozumíme penězům. V rámci Měsíce 3. třídy se ve středu 12. května žáci zúčastnili divadelního představení v Hálkově divadle v Nymburce Slon Bimbo v Tramtárii. Součástí výletu byla také procházka historickou částí města. Ve středu 12. května se konal Květinový den, kdy jsme prodávali ozdobné špendlíky ve tvaru žlutých květin. Výtěžek sbírky byl předán charitativní organizaci Liga proti rakovině. Ve středu 12. května se od 15 do hodin konala za účasti rodičů již třetí schůzka předškoláků Ze školky do školy. Po celý tento týden probíhalo Jarní sportování plněním druhé disciplíny hod kriketovým míčkem. V průběhu příštího týdne bude pokračovat v 9. třídě projekt Rozumíme penězům a dokončíme testování žáků v projektu Eskalátor. V úterý proběhne akce Tonda Obal na cestách, ve středu se uskuteční projekt k myšlení v evropských a globálních souvislostech a ve čtvrtek dojde na focení tříd.

38 38 / května 23. května 2010 V pondělí navštívili Mateřskou školu herci divadla Koloběžka, aby dětem zahráli pohádku Porouchaný robot. V 9. třídě proběhala další část projektu Rozumíme penězům. V úterý se na naší škole uskutečnila akce k třídění odpadu nazvaná Tonda Obal na cestách. Lektoři z pražského centra Agenda 42 s dětmi besedovali na téma třídění odpadů. Vybraní žáci 7. až 9. třídy odjeli do Nymburka na atletický stadion, kde se zúčastnili atletické soutěže 41. ročník Poháru rozhlasu. V rámci Měsíce 3. třídy se uskutečnili žáci 3. třídy vystoupení v Domově důchodců a odpoledne program pro své rodiče. Ve středu proběhl na naší škole projektový den na téma: Výchova k myšlení v evropských a globálních souvislostech. Hlavní náplní tohoto projektu tedy byla kultura a tradice evropských států a jejich fungování v Evropské unii. Ve čtvrtek proběhlo fotografování tříd. Pro žáky 9. třídy to bude jedna z posledních společných fotografií. Příští týden pokračuje v pondělí v 9. třídě projekt Rozumíme penězům, ve středu pracovnice Pedagogicko-psychologické poradny v Nymburce s učiteli pobesedují na téma: Kdo je nadaný žák a zájemci z řad žáků se ve čtvrtek a v pátek zúčastní výletu do Rakouska a Německa. Na sobotu je připraven Dětský den s hasiči.

39 39 / května 30. května 2010 V České republice tomuto týdnu dominovaly volby, pro naši školu bylo zásadní událostí získání dotace na rekonstrukci sociálního zařízení a akce Dětský den s hasiči. Na oslavu Dne dětí bylo vše řádně připraveno a v 9 hodin vše začalo. Počasí nám bylo příznivě nakloněno a jen málokdo odolal pokušení nevyzkoušet něco z široké nabídky aktivit. Potěšila nás velká účast a úsměvy ve tvářích svědčily o tom, že se akce vydařila. Příští týden ve středu proběhne zasedání žákovského parlamentu, školní družina připravuje soutěž v hodu na kuželky a chtěli bychom uskutečnit společné focení všech žáků školy. V pátek odjíždí všechny třídy 1. stupně na divadlo do Nymburka a následně pak na zámek Kačina. A v úterý ve 14 hodin začnou aktivity spojené s oslavou Měsíce 4. třídy.

40 40 / května 6. června 2010 V pondělí byly v samotném závěru Měsíce 3. třídy zveřejněny výsledky soutěže o nejhezčího motýla. Ve středu se konalo zasedání žákovského parlamentu, které proběhlo pod vedením zástupců 8. třídy. Mateřská škola zveřejnila tablo předškoláků. Plánované středeční focení všech žáků školy bylo z důvodu nepříznivého počasí přeloženo na následující pondělí. V pátek odjeli žáci 1. stupně na divadelní představení do Nymburka a následně na zámek Kačina. Příští týden v úterý zakončí žáci 4. třídy svoji účast v projektu TURo, ve středu proběhne fotbalový turnaj O pohár předsedy FC Trnavan Rožďalovice a ve čtvrtek vystoupí žáci 4. třídy v Domově důchodců.

41 41 / června 13. června 2010 V pondělí v čase velké přestávky přijel do naší školy fotograf, aby vytvořil snímek všech učitelů a žáků z okna ve druhém patře školní budovy. V úterý došlo pod vedením pracovníků Ekocentra Podhoubí k zakončení účasti naší 4. třídy v projektu TURo. Ve středu se na fotbalovém hřišti uskutečnil přátelský fotbalový zápas mezi týmem žáků ZŠ Rožďalovice a ZŠ Kopidlno. Ve čtvrtek proběhlo vystoupení žáků 4. třídy v Domově důchodců v rámci Měsíce 4. třídy. A žáci 5. třídy uskutečnili cyklistický výlet k Pilskému rybníku. V závěru celého školního pracovního týdne v pátek 11. června ve 14 hodin zrealizovala školní družina pod vedením Ilony Sedláčkové a Ivety Vackové školení první pomoci pro žáky prvního stupně. Dominantní akcí příštího týden bude 11. ročník turnaje O pohár starosty Rožďalovic, který se odehraje na fotbalovém hřišti ve středu. A dojde k ukončení soutěže ve sběru víček od PET lahví.

42 42 / června 20. června 2010 V pondělí se v prostorách školy konala po celý den akce v rámci Měsíce 4. třídy nazvaná Svět červených věcí. Vzhledem k tomu, že 4. třída má pro svůj Měsíc třídy barvu červenou, byla tato výstava tematicky laděna. V úterý se na naší škole konala sportovní akce Jízda zručnosti. Všechny třídy prvního stupně se snažily zdolat na kole slalomovou dráhu a za každý nezdar sbíraly trestné body. A od 15 hodin uspořádala 4. třída vystoupení pro rodiče žáků v rámci Měsíce své třídy. Rodiče velmi pobavily recitace básní, zpěvy písniček, tance a především hezky zahrané pohádky, v nichž byly děti oblečeny do slušivých kostýmů. Ve středu 16. června se konal na fotbalovém hřišti turnaj v malé kopané pro žáky 1. stupně O pohár starosty Rožďalovic. Přijela družstva žáků ze 3. a ze 4. ZŠ v Jičíně, ze ZŠ v Křinci a v Kopidlně. Vítězství vybojovali hráči 4. ZŠ Jičín. Čtvrtek 17. června byl ve znamení školních výletů. 2., 3. a 6. třída navštívila Rožďalovické rybníky a 7. třída sjížděla od Malé Skály řeku Jizeru. Příští týden budou v pondělí a v úterý odpoledne žáci 9. třídy obhajovat své absolventské práce. Ve středu bude při pedagogické radě vyhodnocen prospěch a chování žáků za druhé pololetí školního roku 2009/2010.

43 43 / června 27. června 2010 V pondělí a v úterý probíhaly na naší škole obhajoby absolventských prací žáků 9. třídy za přítomnosti pana starosty Josefa Nešněry. V úterý navštívili žáci 4. třídy pod vedením třídní učitelky Niny Dyčenkové mateřskou školu, aby dětem předvedli pestré vystoupení, které žáci dříve ukázali nejen svým rodičům, ale i klientům Domova důchodců. Děti z Mateřské školy jim na oplátku předvedly své vystoupení. Tentýž den měli připraveno vystoupení pro své rodiče i předškoláci, kteří rodičům předvedli herecké ztvárnění lidových pohádek, přednesli jim básničky, zpívali a také tancovali. Ve středu proběhla ve škole od pedagogická rada, na níž se vyhodnotil prospěch a chování žáků ve 2. pololetí školního roku 2009/2010. V rámci Měsíce 4. třídy proběhla akce Škola na červeno. Žáci všech tříd nafoukli červený balónek, označili ho číslicí své třídy a vyvěsili na okno. Ve čtvrtek uskutečnila 5. třída výlet do Prahy. Navštívili Petřín a jiná zákoutí hlavního města včetně kina IMAX, kde shlédli film s názvem Příběh hraček. Příští týden ve středu bude předáno vysvědčení a rozloučíme se s našimi deváťáky. A potom nezbude než popřát prožití krásných prázdnin.

44 44 / června 4. července 2010 Pondělí jsme zasvětili výměně učebnic, rozboru výsledků v testech Scio a práci třídního učitele s kolektivem třídy. Také jsme si prakticky vyzkoušeli postup při evakuaci budovy školy. V úterý na to navázaly hry v přírodě nebo na školním hřišti, shlédnutí vybraného filmu a výšlap na Bučici. Středa byla slavnostním dnem. Ráno v 8 hodin žáci se svými učiteli nastoupili na školním hřišti. Byly vyhlášeny výsledky Jarního sportování a byli oceněni věcnými dary nejlepší žáci jednotlivých tříd. Poté se žáci odebrali do školy a následovalo předání výročních vysvědčení. Vše vyvrcholilo na MěÚ Rožďalovice při slavnostním vyřazení absolventů školy. Ve čtvrtek byly započaty prázdninové práce. Pro letošek jsme si jich naplánovali dost, ale věříme, že je všechny do začátku nového školního roku stihneme dokončit. Přejeme všem báječné prázdniny!!!

Minimální preventivní program - hodnocení

Minimální preventivní program - hodnocení Minimální preventivní program - hodnocení Základní škola Lešná, okres Vsetín školní rok 2014 / 2015 Školní metodik prevence: Mgr. Martina Hoferková I. ZŠ Lešná je škola, která chce využít nižší počet dětí,

Více

Spolek rodičů a přátel Základní školy Hradec Králové, Mandysova 1434 ZÁPIS ze zasedání 54. valné hromady dne 14. 1. 2016

Spolek rodičů a přátel Základní školy Hradec Králové, Mandysova 1434 ZÁPIS ze zasedání 54. valné hromady dne 14. 1. 2016 Spolek rodičů a přátel Základní školy Hradec Králové, Mandysova 1434 ZÁPIS ze zasedání 54. valné hromady dne 14. 1. 2016 Program: 1. Prezence 2. Informace ze školy 3. Finanční situace 4. Projednání a schválení

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za šk. rok 2011/2012

Výroční zpráva o činnosti školy za šk. rok 2011/2012 Základní škola a mateřská škola Ostrava Zábřeh, Kosmonautů 13, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy za šk. rok 2011/2012 Projednáno v pedagogické radě školy dne 4. 10. 2012 Projednáno

Více

Nová Ves u Nového Města na Moravě

Nová Ves u Nového Města na Moravě 1. Základní údaje o škole Základní škola a Mateřská škola Nová Ves u Nového Města na Moravě, okres Žd ár nad Sázavou, příspěvková organizace Nová Ves u Nového Města na Moravě 70 592 31 Nové Město na Moravě

Více

Plán činnosti ČERVEN/2016

Plán činnosti ČERVEN/2016 Plán činnosti ČERVEN/2016 1. 6. středa Mezinárodní den dětí 2. a 5. třída výlet do Tábora Den dětí u vojáků (zodpoví. p. uč. D. Nováková, T. Křiklán) - program pro děti z MŠ Zlukov (žáci 8. a 9. roč.,

Více

Zpráva z jednání Školské rady ZŠ a MŠ Tisá, příspěvková organizace

Zpráva z jednání Školské rady ZŠ a MŠ Tisá, příspěvková organizace Datum konání: 6. 10. 2010 Program: 1. Projednání a schválení Výroční zprávy o činnosti školy 2009/2010 2. Projekt MŠMT Peníze školám 3. Nařízení vlády o odvodu 30% z částky na pomůcky školy zpět do státního

Více

OKÉNKO DO ŠKOLNÍ DRUŽINY

OKÉNKO DO ŠKOLNÍ DRUŽINY OKÉNKO DO ŠKOLNÍ DRUŽINY Ve školní družině se žáci připravují na nadcházející velikonoční svátky. Třídy se zdobí motivy jara a Velikonoc, chystáme se barvit vajíčka, a pokud počasí dovolí, zahrajeme si

Více

Lyžařský výcvikový kurz

Lyžařský výcvikový kurz Lyžařský výcvikový kurz Lyžařský výcvikový kurz žáků se uskutečnil v termínu 12. 18. února 2013 v Malé Morávce (Jeseníky; Chata Strojírny Prostějov). Akce se zúčastnilo 27 žáků sedmého, 7 žáků 8. ročníku

Více

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice PLÁN AKCÍ pro školní rok 2012/2013 Rozdělení témat Kalendáře školy na školní rok 2013/2014 Téma Třída Poznámka Řemeslo pekařské 1. Řemeslo ševcovské

Více

Setkání s rodiči. 4. dubna 2016. Třídy: 1. AO, 1. AM, 2. AO, 2. AM, 3. AM, 4. AN

Setkání s rodiči. 4. dubna 2016. Třídy: 1. AO, 1. AM, 2. AO, 2. AM, 3. AM, 4. AN Setkání s rodiči 4. dubna 2016 Třídy: 1. AO, 1. AM, 2. AO, 2. AM, 3. AM, 4. AN Obsah setkání: Výsledky klasifikace - třetí čtvrtletí Bodovací systém - vyhodnocení Akce školy Co nás čeká ve 4. čtvrtletí

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2013/14

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2013/14 Základní škola a Mateřská škola Tehov Svatojánská náves 78, 251 01 Tehov Tel: 323 640 573 e-mail: zstehov@seznam.cz www.zstehov.cz Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2013/14 Zpracovala: Mgr.

Více

Výroční zpráva. za rok 2009

Výroční zpráva. za rok 2009 Výroční zpráva za rok 2009 leden 2010 Obsah: Členská základna 3 Činnost výboru 3 Uskutečněné akce 4 Zájezd do knihoven Příbramska 4 Zájezd na happening do Vsetína 4 Klubka dětských knihoven 5 Další činnosti

Více

Školtýn. Základní škola Týnec nad Labem Ročník 11 1. číslo 2011-2012

Školtýn. Základní škola Týnec nad Labem Ročník 11 1. číslo 2011-2012 Školtýn Základní škola Týnec nad Labem Ročník 11 1. číslo 2011-2012 Obsah 1, Zpravodajství Úvod Zahájení školního roku Den bez aut Vodácký seznamovací kurz Anketa Co nás čeká v dalších měsících 2, Sport

Více

8. ZŠ. Správná škola pro Vaše dítě. Slovo úvodem. Základní škola, Most, Vítězslava Nezvala 2614

8. ZŠ. Správná škola pro Vaše dítě. Slovo úvodem. Základní škola, Most, Vítězslava Nezvala 2614 Základní škola, Most, Vítězslava Nezvala 2614 8. ZŠ Slovo úvodem 8. základní škola má již více jak padesátiletou tradici. Během let poskytla vzdělání tisícům žáků z města i okolí. Přesto není školou, která

Více

Výroční zpráva o činnosti sdružení za rok 2012

Výroční zpráva o činnosti sdružení za rok 2012 Výroční zpráva o činnosti sdružení za rok 2012 Obsah: I. Vznik sdružení II. Základní ustanovení III. Poslání a cíle sdružení IV. Členská základna V. Uspořádané akce v průběhu roku 2012 VI. Propagace sdružení

Více

VÝRO NÍ ZPRÁVA O INNOSTI ZA KOLNÍ ROK 2004/2005

VÝRO NÍ ZPRÁVA O INNOSTI ZA KOLNÍ ROK 2004/2005 VÝRO NÍ ZPRÁVA O INNOSTI ZÁKLADNÍ KOLY ELATOVICE ZA KOLNÍ ROK 2004/2005 1. Základní údaje o kole Základní kola elatovice, elatovice 95 je sou ástí výchovn vzd lávací soustavy, je za azena do kolského rejst

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Provozní řád domova mládeže. domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou

PROVOZNÍ ŘÁD. Provozní řád domova mládeže. domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou strana: 1/6 PROVOZNÍ ŘÁD domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou dle zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících

Více

Základní škola a Mateřská škola Blansko, Salmova 17 IČO: 49464213. Vnitřní směrnice B1

Základní škola a Mateřská škola Blansko, Salmova 17 IČO: 49464213. Vnitřní směrnice B1 Základní škola a Mateřská škola Blansko, Salmova 17 IČO: 49464213 Vnitřní směrnice B1 ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLY Obsah: B1 ŠKOLNÍ ŘÁD I. Úvod II. Provoz a vnitřní režim školy III. Prevence sociálně patologických

Více

Školní rok 2010/2011

Školní rok 2010/2011 Školní rok 2010/2011 Září 2010 BAREVNÁ DUHA byla v televizi!!! Kdo si 20. 9. 2010 ráno před odchodem do zaměstnání nebo do školy pustil televizi Nova, toho čekalo příjemné překvapení. V ranních zprávách

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA škol. rok 2009/10

VÝROČNÍ ZPRÁVA škol. rok 2009/10 Soukromá základní umělecká škola Trnka o.p.s., Rodinná 39, 312 00 Plzeň IČO.26347687, IZO.150035365, identifikátor zařízení: 650035356, bankovní spojení: 279204310247/0100, DIČ. CZ-26347687 VÝROČNÍ ZPRÁVA

Více

Základní škola Hošťálkovy

Základní škola Hošťálkovy Základní škola Hošťálkovy Výroční zpráva o činnosti školy Školní rok 2006 / 2007 1 Obsah Část I. Základní charakteristika školy str. 3-4 Část II. Výsledky výchovy a vzdělávání str. 4 Část III. Údaje o

Více

žáká P s eně ceně a učitelů ZuŠ K l zvonění zvoněn uniáda

žáká P s eně ceně a učitelů ZuŠ K l zvonění zvoněn uniáda O žá ků ní ě n e c 7 Po sle dn í a učitelů ZuŠ Kl a u n i á da z í ěn n vo PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮ Sobota patřila dětem Oddělení školství a kultury MěÚ Kraslice a DDM Kraslice připravily pro děti v sobotu 14.6.08

Více

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2010/2011

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2010/2011 Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2010/2011 Zpracovala: gr.lenka Blahová, ředitelka školy. podpis V Laškově 15.8.2011 A. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Údaje o zařízení Název školy: Základní škola

Více

Kontakty a provoz ŠD Vychovatelky Úplata za ŠD a vnitřní řád ŠVP, akce a zájmové útvary ŠD. Informace o provozu školní druţiny ve školním roce 2009/10

Kontakty a provoz ŠD Vychovatelky Úplata za ŠD a vnitřní řád ŠVP, akce a zájmové útvary ŠD. Informace o provozu školní druţiny ve školním roce 2009/10 Vítáme Vás do školní druţiny při ZŠ Pohůrecká Informace o ŠD: Kontakty a provoz ŠD Vychovatelky Úplata za ŠD a vnitřní řád ŠVP, akce a zájmové útvary ŠD Informace o provozu školní druţiny ve školním roce

Více

Centrum sociálních služeb Prostějov, p. o. Lidická 86, 796 01 Prostějov. Poskytované služby: domov pro seniory a domov se zvláštním režimem

Centrum sociálních služeb Prostějov, p. o. Lidická 86, 796 01 Prostějov. Poskytované služby: domov pro seniory a domov se zvláštním režimem Centrum sociálních služeb Prostějov, p. o. Lidická 86, 796 01 Prostějov Poskytované služby: domov pro seniory a domov se zvláštním režimem ČTYŘLÍSTEK PRO ŠTĚSTÍ -------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013. Shrnutí činnosti za rok 2013. Konkrétní spolupráce se ZŠ Nový svět v Opavě

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013. Shrnutí činnosti za rok 2013. Konkrétní spolupráce se ZŠ Nový svět v Opavě VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 Shrnutí činnosti za rok 2013 V roce 2013 občanské sdružení Montessori Opava pokračuje v naplňování základního účelu, pro který bylo založeno, a to vytvoření platformy pro činnost

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTI PATŘÍ DOMŮ, O.S., V ROCE 2008

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTI PATŘÍ DOMŮ, O.S., V ROCE 2008 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTI PATŘÍ DOMŮ, O.S., V ROCE 2008 1. Základní údaje o sdružení Název: Děti patří domů, o.s. Sídlo: Višňovka 185, 252 03 Řitka Identifikační číslo: 22682660 Zapsáno u MV ČR pod

Více

Číslo 1. Ročník II. Listopad 2011. Číslo 1. Ročník II. Listopad 2011

Číslo 1. Ročník II. Listopad 2011. Číslo 1. Ročník II. Listopad 2011 Školní ilustrovaný magazín III. základní školy Jindřichův Hradec Číslo 1. Ročník II. Listopad 2011 Číslo 1. Ročník II. Listopad 2011 Zateplování školy Drakiáda Výstava ovoce a zeleniny Redakční [ŠIMA rada:

Více

Plán environmentální výchovy ve školním roce 2015-2016

Plán environmentální výchovy ve školním roce 2015-2016 Plán environmentální výchovy ve školním roce 2015-2016 V Uherském Hradišti - Mařaticích dne 20.10. 2015 Vypracovala: Mgr. Šnajdarová Eva Počet žáků: 173 1 1. Charakteristika EVVO Od 1. 9. 2007 vstupuje

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace vydává školní časopis č.19/2016 Začal nový školní rok 2015/2016 Letní prázdniny uběhly jako voda a začal další školní rok. Tentokrát ve znamení

Více

Krajská hospodářská komora Střední Čechy. Pravidla soutěže. Poznáváme firmy ve středních Čechách. 1. Pořadatel soutěže. 2. Termín konání soutěže

Krajská hospodářská komora Střední Čechy. Pravidla soutěže. Poznáváme firmy ve středních Čechách. 1. Pořadatel soutěže. 2. Termín konání soutěže Pravidla soutěže (dále jen pravidla soutěže ) Krajská hospodářská komora Střední Čechy Poznáváme firmy ve středních Čechách 1. Pořadatel soutěže se sídlem: Tyršova 106, 261 01 Příbram Zámeček s adresou

Více

S EKOLOGICKÝM PROGRAMEM NA BÍLÉ

S EKOLOGICKÝM PROGRAMEM NA BÍLÉ S EKOLOGICKÝM PROGRAMEM NA BÍLÉ Účastníci: děti a učitelky Mateřské školy Orlová Lutyně K. Dvořáčka 1228 okres Karviná, příspěvková organizace Program vedli: lektoři občanského sdružení ROZCHODNÍK - Ostrava

Více

KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ

KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 tel.: 585 412 493, e-mail: skola@gcajkol.cz vlastimil.kaspir@post.cz www.gcajkol.cz KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ Datum a místo konání: 21.3.2016 v

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ORGANIZACE

VÝROČNÍ ZPRÁVA ORGANIZACE VÝROČNÍ ZPRÁVA ORGANIZACE ZA ROK 2011-2012 VYPRACOVALA: MGR. NADĚŽDA CHLÁDKOVÁ Charakteristika organizace: Název organizace: Základní škola Horažďovice Adresa: Blatenská 310, 341 01Horažďovice telefon:

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj květen 2015 MĚSTYS LITULTOVICE Noviny městyse vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Vážení občané, vítáme Vás u květnového vydání Novin městyse. Náš zpravodaj Vám přináší informace o dění v městysi,

Více

ČÍSLO 67 25. září 2013

ČÍSLO 67 25. září 2013 Vydává Obecní úřad Potěhy pro občany obce ČÍSLO 67 25. září 2013 Obsah: 1. Informace z obce 2. Kulturní akce, jubilanti v IV. čtvrtletí 2013 3. ZŠ a MŠ Potěhy 4. TJ Sokol Potěhy 5. SDH Potěhy 6. Historie

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Waldorfská základní škola Dobromysl o.p.s. IČ: 01811193, IZO: 691005648 Vnitřní řád školní družiny Platný od 1. 9. 2014 Razítko Ředitelka: 1 Obsah 1 Všeobecná ustanovení... 3 2 Práva a povinnosti žáků

Více

SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. Stanovy spolku Návrh. Čl. I Název a sídlo. Čl. II Účel spolku. Čl. III Hlavní činnost spolku

SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. Stanovy spolku Návrh. Čl. I Název a sídlo. Čl. II Účel spolku. Čl. III Hlavní činnost spolku SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. Stanovy spolku Návrh Čl. I Název a sídlo 1. SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. (dále jen spolek ) má své sídlo na adrese Praha 10 - Vršovice, Vladivostocká ulice 1460/10,

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 095 345/99-2004 Oblastní pracoviště č. 9 INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Vítězná - Kocléřov,

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 095 345/99-2004 Oblastní pracoviště č. 9 INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Vítězná - Kocléřov, Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 095 345/99-2004 Oblastní pracoviště č. 9 Signatura: bi5cs104 Okresní pracoviště Trutnov INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Základní škola Vítězná - Kocléřov, Identifikátor

Více

RÁMCOVÝ HARMONOGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT PRO ROK 2015

RÁMCOVÝ HARMONOGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT PRO ROK 2015 Příloha k usnesení Rady MČ Praha 1 č. UR15_0292 ze dne 09.03.2015 Středisko sociálních služeb, Dlouhá 23, Praha RÁMCOVÝ HARMONOGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT PRO ROK 2015 Obsah Pravidelná činnost 3 Jednorázové

Více

Zpravodaj Sdružení SRAZ Společně za radostí a zdravím KVĚTEN 2012

Zpravodaj Sdružení SRAZ Společně za radostí a zdravím KVĚTEN 2012 Zpravodaj Sdružení SRAZ Společně za radostí a zdravím Co se u nás zajímavého stalo KVĚTEN 2012 31. března - Výlet do ZOO a promítání fotek z lyžařského kurzu Poslední březnový den jsme uspořádali sraz

Více

Uzavření klasifikace vždy den před klasifikační poradou do 12.00. Klasifikační porada končících tříd vždy v 10.15 hod na učebně A2.

Uzavření klasifikace vždy den před klasifikační poradou do 12.00. Klasifikační porada končících tříd vždy v 10.15 hod na učebně A2. Plán školního roku 2014/2015 36 01.09.-05.09. 1.9. zahájení školního roku 14 30.03.-03.04. do 31.3. odevzdání seznamu literárních děl k MZ 1. - 4.9. společná část MZ - podzimní termín 2. - 3.4. Velikonoční

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2008 2009. Výroční zpráva. o činnosti školy ve školním roce 2008/2009

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2008 2009. Výroční zpráva. o činnosti školy ve školním roce 2008/2009 Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2008/2009 Základní škola Brno, Úvoz 55, příspěvková organizace, 602 00 Brno 1 Část I. 1. Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající

Více

ZPRÁVY Z DOMOVA. Motto: Můžeme pro druhého něco znamenat už jenom tím, že tu jsme

ZPRÁVY Z DOMOVA. Motto: Můžeme pro druhého něco znamenat už jenom tím, že tu jsme JARO - LÉTO 2010/II ZPRÁVY Z DOMOVA Motto: Můžeme pro druhého něco znamenat už jenom tím, že tu jsme Poskytujeme sociální služby pro osoby, které mají sníženou soběstačnost z důvodu chronického duševního

Více

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. Sladký domov. 10. číslo červen 2011

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. Sladký domov. 10. číslo červen 2011 Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00 Sladký domov 10. číslo červen 2011 Slovo vychovatelky DM na konci školního roku... Tak jako jednou všechno končí, tak brzy skončí

Více

Základní škola, Praha 4, V Ladech 6

Základní škola, Praha 4, V Ladech 6 1. Základní údaje o škole Základní škola, Praha 4, V Ladech 6 Výroční zpráva 2007/2008 název školy: Základní škola, Praha 4, V Ladech 6 jméno ředitele školy: do 25.2. 2008 Mgr. Eva Hrubá, od 26.2. 2008

Více

Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace II. Provoz a vnitřní režim školy 1. Provoz školy a) Provoz školy probíhá ve všedních dnech, od 7:00 do 15:30 hodin. b) Školní budova se otevírá v 7:00 hodin. c) Dohled nad žáky je zajištěn po celou dobu

Více

V ý r o č n í z p r á v a za školní rok 2014-2015

V ý r o č n í z p r á v a za školní rok 2014-2015 Základní škola a Mateřská škola Č í ž o v á, okres Písek 1. Základní údaje o škole 1.1 škola V ý r o č n í z p r á v a za školní rok 2014-2015 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Čížová, okres

Více

,, Školka plná pohody

,, Školka plná pohody ,, Školka plná pohody 1. Identifikační údaje o mateřské škole Název: Základní škola a Mateřská škola Horní Moštěnice Adresa: ZŠ a MŠ Horní Moštěnice, Pod Vinohrady 30, 751 17 Zřizovatel školy: OÚ Horní

Více

Základní škola a mateřská škola Lužná, okres Rakovník. Školní vzdělávací program ŠKOLNÍ DRUŽINA při ZŠ a MŠ Lužná, okres Rakovník IZO: 114 100 144

Základní škola a mateřská škola Lužná, okres Rakovník. Školní vzdělávací program ŠKOLNÍ DRUŽINA při ZŠ a MŠ Lužná, okres Rakovník IZO: 114 100 144 Základní škola a mateřská škola Lužná, okres Rakovník. Školní vzdělávací program ŠKOLNÍ DRUŽINA při ZŠ a MŠ Lužná, okres Rakovník IZO: 114 100 144. Identifikační údaje Název ŠD Školní družina při ZŠ a

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 OBČANSKÉ SDRUŽENÍ VESMÍR

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 OBČANSKÉ SDRUŽENÍ VESMÍR VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 OBČANSKÉ SDRUŽENÍ VESMÍR OBSAH : 1. Úvodem k činnosti OS 2. Vznik a poslání OS 3. Rada OS 4. Aktivity v roce 2009 5. Poděkování dárcům 6. Kontaktní údaje 7. Závěr 1.Úvodem k činnosti

Více

Výroční zpráva o činnosti školy Základní škola a Mateřská škola Štarnov, okres Olomouc, příspěvková organizace školní rok 2007/2008 Výroční zpráva o činnosti Zakladní školy a Mateřské školy Štarnov, okres

Více

Základní škola a mateřská škola Cejle, Výroční zpráva o činnosti Základní školy a mateřské školy Cejle za školní rok 2010/2011

Základní škola a mateřská škola Cejle, Výroční zpráva o činnosti Základní školy a mateřské školy Cejle za školní rok 2010/2011 Základní škola a mateřská škola Cejle, příspěvková organizace Cejle 116, 58851 Batelov, v_zs.cejle@volny.cz, IČO 75022117 Výroční zpráva o činnosti Základní školy a mateřské školy Cejle za školní rok 2010/2011

Více

Mimořádný informátor

Mimořádný informátor Mimořádný informátor leden 2014 Vydala: Oblastní odbočka SONS ČR Ostrava náměstí Msgre Šrámka 1760/4, 702 00 Moravská Ostrava tel.: 596 783 083; 776 305 022 ostrava-odbocka@sons.cz www.sons-ostrava.cz

Více

ROK 2003. Post obecní kronikářky zastávám od roku 2003, kdy jsem převzala kroniku od paní Jany

ROK 2003. Post obecní kronikářky zastávám od roku 2003, kdy jsem převzala kroniku od paní Jany ROK 2003 Kronika obce Jmenuji se Michaela Vašutová, rozená Valová. Prostřední Bečva je místem mého bydliště od narození. Absolvovala jsem Střední pedagogickou školu v Přerově a Pedagogickou fakultu Ostravské

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY (školní rok 2005/2006)

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY (školní rok 2005/2006) Základní škola a mateřská škola Příbram na Moravě, okres Brno-venkov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY (školní rok 2005/2006) Příbram na Moravě č.p. 102, 664 84 Zastávka

Více

Dotační program pro oblast kultury na rok 2016

Dotační program pro oblast kultury na rok 2016 Dotační program pro oblast kultury na rok 2016 Příloha č. 1 usnesení č. 1318/36/R/2015 MČ Praha 11 vyhlašuje pro rok 2016 dotační program podpory kultury s následujícími programy: I. program: Celoroční

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTSKÉHO RYBÁŘSKÉHO KROUŽKU ZA ROK 2015

ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTSKÉHO RYBÁŘSKÉHO KROUŽKU ZA ROK 2015 1 ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTSKÉHO RYBÁŘSKÉHO KROUŽKU ZA ROK 2015 Zprávu o činnosti dětského rybářského kroužku za rok 2014 kterou jsem vám přečetl na loňské výroční schůzi, jsem ukončil vánoční schůzkou. Rok

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2005 IV. volební období

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2005 IV. volební období PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2005 IV. volební období 1207 Návrh poslanců Waltera Bartoše, Vlastimila Tlustého, Petra Nečase a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 561/2004

Více

Program Evropského týdne mobility a Evropského dne bez aut v Chrudimi 2007

Program Evropského týdne mobility a Evropského dne bez aut v Chrudimi 2007 Evropský týden mobility Evropský den bez aut 2007 V roce 2007 se česká, moravská a slezská města opět zapojila do celoevropské akce Evropský týden mobility (16. 22. září) a Evropský den bez aut (22. září),

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE PŘÍKAZ. Č. j.: ÚOHS-S0922/2015/VZ-45149/2015/532/KSt Brno: 17. prosince 2015

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE PŘÍKAZ. Č. j.: ÚOHS-S0922/2015/VZ-45149/2015/532/KSt Brno: 17. prosince 2015 *UOHSX007XXVS* UOHSX007XXVS ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE PŘÍKAZ Č. j.: ÚOHS-S0922/2015/VZ-45149/2015/532/KSt Brno: 17. prosince 2015 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle 112 zákona

Více

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIE-1186/11-E

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIE-1186/11-E Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Název právnické osoby vykonávající činnost školy a školského zařízení: Sídlo: Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky

Více

Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš. Poslání. Hlavními cíli naší dílny jsou

Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš. Poslání. Hlavními cíli naší dílny jsou Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš Poslání Posláním Keramické dílny Eliáš je umožňovat lidem s postižením začlenění do společnosti s ohledem na jejich zvláštní situaci. Posláním je pomoci

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola PÍŠŤALKA, Praha 13, Chlupova 1798. Chlupova /1798 155 00 Praha 5 - Stodůlky. Identifikátor: 600 038 076

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola PÍŠŤALKA, Praha 13, Chlupova 1798. Chlupova /1798 155 00 Praha 5 - Stodůlky. Identifikátor: 600 038 076 Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Mateřská škola PÍŠŤALKA, Praha 13, Chlupova 1798 Chlupova /1798 155 00 Praha 5 - Stodůlky Identifikátor: 600 038 076 Termín konání inspekce: 25.

Více

SBORNÍK ODBORNÝ ŘEMESLNÝ KEMP PRO DŘEVOOBORY A KOVOOBORY 23. - 26. ČERVNA 2014

SBORNÍK ODBORNÝ ŘEMESLNÝ KEMP PRO DŘEVOOBORY A KOVOOBORY 23. - 26. ČERVNA 2014 Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji registrační číslo: CZ.1.07/1.2.03/02.0001 SBORNÍK ODBORNÝ ŘEMESLNÝ KEMP PRO DŘEVOOBORY A KOVOOBORY 23. - 26. ČERVNA 2014 WWW.PODPORATALENTU.CZ TENTO PROJEKT

Více

městské části Praha 3 pro rok 2016 připravila

městské části Praha 3 pro rok 2016 připravila městské části Praha 3 pro rok 2016 připravila městské části Praha 3 pro rok 2016 - Návrh projektu k 3. 2. 2016 Obsah Obsah... 2 1. KONTEXT... 3 2. CÍLE A VÝSTUPY PROJEKTU... 4 3. POSTUP PŘÍPRAVY PARTICIPAČNÍHO

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ. Strana

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ. Strana PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ Strana Vyhledávání textu - přidržte klávesu Ctrl, kurzor umístěte na příslušný řádek a klikněte levým tlačítkem myši. 1. Právní předpisy upravující přijímací řízení ke studiu ve střední

Více

PRÁZDNINOVÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ INDIÁNSKÉ LÉTO

PRÁZDNINOVÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ INDIÁNSKÉ LÉTO PRÁZDNINOVÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ INDIÁNSKÉ LÉTO DĚTSKÝ DEN Na konci měsíce května uspořádali dobrovolní hasiči pro děti dětský den. Přípravy začaly už v brzkých ranních hodinách, aby vše bylo připraveno

Více

Z á k l a d n í š k o l a, z á k l a d n í u mě l e c k á š k o l a a m a t eřská škola Ledenice. Plán rozvoje školy 2014-2016

Z á k l a d n í š k o l a, z á k l a d n í u mě l e c k á š k o l a a m a t eřská škola Ledenice. Plán rozvoje školy 2014-2016 Z á k l a d n í š k o l a, z á k l a d n í u mě l e c k á š k o l a a m a t eřská škola Ledenice Plán rozvoje školy 2014-2016 Ledenice 1. 1. 2014 1. Popis školy Základní škola, základní umělecká škola

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2008/2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2008/2009 Škola Kavčí hory Mateřská škola, Základní škola a Střední odborná škola služeb Praha 4, K Sídlišti 840 VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2008/2009 Zpráva obsahuje část: Mateřská škola V Praze dne 30. 9. 2009

Více

Skolní ~zdělávací program ~ro zájmové vzdělávání Skolní družina při ZS Spálené Poříčí

Skolní ~zdělávací program ~ro zájmové vzdělávání Skolní družina při ZS Spálené Poříčí v Skolní ~zdělávací program ~ro zájmové vzdělávání Skolní družina při ZS Spálené Poříčí v Skolní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání v v Skolní družina při ZS Spálené Poříčí Obsah: 1) Identifikační

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Jezdecká stáj Statenice,o.s. www.jsstatenice.cz

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Jezdecká stáj Statenice,o.s. www.jsstatenice.cz 2 0 1 2 VÝROČNÍ ZPRÁVA Jezdecká stáj Statenice,o.s. Služby realizované občanským sdružením nemají výdělečný charakter. Cílem sdružení je poskytovat služby mající charakter sociální aktivizace či rekreačního

Více

Stále ještě váháte s přihlášením? Když už jsme řádně přihlášeni? Jak bude turnaj koncipován?

Stále ještě váháte s přihlášením? Když už jsme řádně přihlášeni? Jak bude turnaj koncipován? 4. roverský kmen Griffins ~ 1. středisko Ještěd ~ griffins.skautlib.cz Ahoj všichni roveři a rangers, přihlášené týmy, ale i vy, co stále ještě váháte... V tomto textu se dozvíte všechny důležité informace,

Více

OBECNÍ ZPRAVODAJ II / 2015

OBECNÍ ZPRAVODAJ II / 2015 OBECNÍ ZPRAVODAJ II / 2015 Pro Květinov, Radňov, Kvasetice Vážení spoluobčané, rok se pomalu přehoupl do své druhé poloviny a rád bych Vám nastínil to, co je již za námi, i to, co se chystá. Během jara

Více

pro městys Stádlec a obce Staré Sedlo, Křída, Slavňovice a Hájky Prosinec 2013 12/2013 4. ročník

pro městys Stádlec a obce Staré Sedlo, Křída, Slavňovice a Hájky Prosinec 2013 12/2013 4. ročník S T Á D L E C K Ý Z P R A V O D A J pro městys Stádlec a obce Staré Sedlo, Křída, Slavňovice a Hájky Prosinec 2013 12/2013 4. ročník Milí spoluobčané! Letošní vánoční svátky jsou už minulostí, přesto věřím,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008 / 2009. Ředitelka školy: Mgr. Věra Lodrová

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008 / 2009. Ředitelka školy: Mgr. Věra Lodrová VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008 / 2009 Ředitelka školy: Mgr. Věra Lodrová Školská rada schválila Výroční zprávu o činnosti školy ve školním roce 2008/2009 dne 1. října 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZŠ, PRAHA 9 PROSEK,

Více

RODINNÉ CENTRUM BLANSKO. Výroční zpráva 2009

RODINNÉ CENTRUM BLANSKO. Výroční zpráva 2009 RODINNÉ CENTRUM BLANSKO Výroční zpráva 2009 Výroční zpráva 2009 2/24 Základní informace Motto naší činnosti: Domov je místo, kam můžeš přijít a nikdo se tě neptá, proč jsi přišel. Aby člověk našel ve své

Více

Plán práce na školní rok 2014/2015 ZŠ a MŠ Vlasatice, příspěvková organizace. Sestavila: Mgr. Marcela Mikelová

Plán práce na školní rok 2014/2015 ZŠ a MŠ Vlasatice, příspěvková organizace. Sestavila: Mgr. Marcela Mikelová Základní škola a Mateřská škola Vlasatice, příspěvková organizace Vlasatice 3, 691 30 Vlasatice Tel:519 42 52 31, e-mail: mikelova@zsvlasatice.cz IČO: 70499969 Plán práce na školní rok 2014/2015 ZŠ a MŠ

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY za školní rok 2011/2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY za školní rok 2011/2012 Základní škola a mateřská škola KOZMICE, příspěvková organizace, okres OPAVA, Por. Hoši 1, 747 11 KOZMICE VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY za školní rok 2011/2012 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012

Více

Čj.:015 36/99-1505 Oblastní pracoviště č.1 Praha 1 Jeruzalémská 12 Signatura: ba5as107 Obvodní pracoviště Praha 6 Arabská 683 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Čj.:015 36/99-1505 Oblastní pracoviště č.1 Praha 1 Jeruzalémská 12 Signatura: ba5as107 Obvodní pracoviště Praha 6 Arabská 683 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.:015 36/99-1505 Oblastní pracoviště č.1 Praha 1 Jeruzalémská 12 Signatura: ba5as107 Obvodní pracoviště Praha 6 Arabská 683 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Mateřská škola

Více

Quick Report 1/2014 Praha, leden 2014

Quick Report 1/2014 Praha, leden 2014 Společnost pro kriminalistiku Society for Criminalistics Quick Report 1/2014 Praha, leden 2014 Vážené kolegyně, vážení kolegové, až budete tento QR číst, bude to možná už celý měsíc poté, co jsme se těšili

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA D O L N Í M Ě S T O O ČINNOSTI ŠKOLY

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA D O L N Í M Ě S T O O ČINNOSTI ŠKOLY ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA D O L N Í M Ě S T O O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2014-2015 Základní škola Dolní Město, okres Havlíčkův Brod, získala od 1.1.2003 právní subjektivitu. Jejím zřizovatelem

Více

snížení týdenního rozsahu p ímé práce: u itel 1. t ídy + zástupce ed. ZŠ o 7 hodin metod. inf. a kom. techn. metodik prevence,

snížení týdenního rozsahu p ímé práce: u itel 1. t ídy + zástupce ed. ZŠ o 7 hodin metod. inf. a kom. techn. metodik prevence, Úvazky u itel : Pedagogi tí pracovníci nastupují na úvazek 20 min. p ed úvazkem výchovn vzd lávací innosti, odcházejí z pracovišt nejd íve p l hodiny po ukon ení innosti s d tmi. u itelka MŠ p ímá práce

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI UŽIVATELŮ SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2015

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI UŽIVATELŮ SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2015 Příloha č. 2 ANIMA VIVA o. s. 1/16 VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI UŽIVATELŮ SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2015 1. METODIKA DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Cíl dotazníkového šetření

Více

ekarolinka Hasičská zbrojnice v Trávničku

ekarolinka Hasičská zbrojnice v Trávničku Podještědský měsíčník Sdružení obcí Podještědí ekarolinka Ročník XVII. Číslo 5. Květen 2012 e Hasičská zbrojnice v Trávničku Z mikroregionu Již podle obrázku na titulní stránce je možno poznat, který měsíc

Více

Plán práce Dětského domova

Plán práce Dětského domova Dětský domov, Základní škola a Střední škola, Duchcov, příspěvková organizace tel.: 417835324, fax: 417834002, e-mail: sekretariat@ddzsduchcov.cz, www.ddzsduchcov.cz Plán práce Dětského domova na školní

Více

VI. Finanční gramotnost šablony klíčových aktivit

VI. Finanční gramotnost šablony klíčových aktivit VI. Finanční gramotnost šablony klíčových aktivit Číslo klíčové aktivity VI/2 Název klíčové aktivity Vazba na podporovanou aktivitu z PD OP VK Cíle realizace klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky

Více

Základní škola při Dětské psychiatrické nemocnici, Opařany 160

Základní škola při Dětské psychiatrické nemocnici, Opařany 160 Základní škola při Dětské psychiatrické nemocnici, Opařany 160 Zpráva o plnění ročního plánu environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty (EVVO) za školní rok 2013/2014 1 Obsah: I. Identifikační údaje

Více

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ. Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ. Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0767 Šablona: III/2 2. č. materiálu: VY_ 32_INOVACE_135 Jméno

Více

Základní škola Cheb, Kostelní náměstí 14, Cheb příspěvková organizace. Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2008/2009

Základní škola Cheb, Kostelní náměstí 14, Cheb příspěvková organizace. Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2008/2009 Základní škola Cheb, Kostelní náměstí 14, Cheb příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2008/2009 Charakteristika školy: Zřizovatelem Základní školy Cheb, Kostelní náměstí 14,příspěvkové

Více

Plán práce, organizace vyučování

Plán práce, organizace vyučování Základní škola a Mateřská škola Kyjovice, příspěvková organizace 747 68 Kyjovice 101, IĆ 750 27 259, tel: 553 778 035, e-mail: zskyjovice@volny.cz Plán práce, organizace vyučování 2010-2011 V Kyjovicích

Více

Noviny obce Křoví prosinec 2013

Noviny obce Křoví prosinec 2013 Noviny obce Křoví prosinec 2013 Vážení spoluobčané, zima pomalu klepe na vrátka a začíná období očekávání svátků vánočních. V sobotu 30.11. jsme rozsvítili vánoční stromek u kostela a děti nám zazpívaly

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIS-2460/10-S. Želivského 805, 280 02 Kolín IV

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIS-2460/10-S. Želivského 805, 280 02 Kolín IV Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIS-2460/10-S Název kontrolované osoby: Mateřská škola Klubíčko s. r. o Sídlo: Želivského 805, 280 02 Kolín IV IČ: 26 131 021 Identifikátor:

Více

Lyžařský výcvikový kurz 2014

Lyžařský výcvikový kurz 2014 Hned po rozdání pololetního vysvědčení vyrazili žáci sedmého ročníku na lyžařský výcvikový kurz do Krkonoš. Jako místo pobytu bylo vybráno osvědčené rekreační středisko Prkenný důl v Žacléři. Lyžařský

Více

Plán práce školy na školní rok 2015/2016 1. Měsíční plány Září 10.9. v 16,00 hod. 18.9. v 9,00 30.9. Říjen 7.10. v 8,15

Plán práce školy na školní rok 2015/2016 1. Měsíční plány Září 10.9. v 16,00 hod. 18.9. v 9,00 30.9. Říjen 7.10. v 8,15 Plán práce školy na školní rok 2015/2016 1. Měsíční plány Září 10.9. v 16,00 hod. schůzka s rodiči ( seznámení s plány, organizací školního roku, informace ke změnám plateb) 18.9. v 9,00 Den NATO v Mošnově

Více

Výroční zpráva za rok 2013

Výroční zpráva za rok 2013 Výroční zpráva za rok 2013 Vypracoval : David Knápek, Kulturní centrum Obsah:Úvod, Provoz a akce KC (měsíční), Tabulka finanční přehled akcí Úvod Kolektiv Kulturního centra zůstal v roce 2013 nezměněn.

Více

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE ŠKOLNÍ ROK

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE ŠKOLNÍ ROK PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 V Chebu 1.9.2015 Mgr. Lenka Burianová Mgr. Václav Polívka výchovný poradce ředitel školy PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE 1. Na úseku prevence negativních

Více

Petřvaldský zpravodaj

Petřvaldský zpravodaj Petřvaldský zpravodaj MK ČR E 10176 4/2015 duben Příspěvky do zpravodaje doručte k 15. dni měsíce do knihovny nebo na OÚ. 70. výročí konce 2. světové války Každým rokem jsem se jednou z nejznámějších protiválečných

Více

Střední průmyslová škola Brno, Purkyňova, příspěvková organizace Provozní řád školy

Střední průmyslová škola Brno, Purkyňova, příspěvková organizace Provozní řád školy Střední průmyslová škola Brno, Purkyňova, příspěvková organizace Provozní řád školy Číslo dokumentu: SPŠEIT 34 _ 2015 _ 1.01 Platnost od: 1. 9. 2015 Nahrazuje: SPŠEIT 34 _ 2012 _ 1.01 Počet listů: 12 Obsah

Více