Uživatelský manuál. Základní funkce a ovládání K2 v na CMS Joomla 3.x

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Uživatelský manuál. Základní funkce a ovládání K2 v.2.6.7 na CMS Joomla 3.x"

Transkript

1 Uživatelský manuál Základní funkce a ovládání K2 v na CMS Joomla 3.x

2 Při editaci nebo zakládání nových položek vycházejte z nastavených stylů a prvků již založených položek tvůrcem webu. Předejdete tak případným komplikacím či problémům s korektím zobrazením obsahu stránek. Pro vkládání textů nepoužívejte prosté kopírování (Ctrl+C / Ctrl+V) z kancelářského SW jako je MS Office a Open Office - pro vložení kopírovaného textu použijte vždy funkci WiSYWYG editoru. Neodborný zásah do struktury menu může částečně nebo zcela znepřístupnit vaše stránky, případně narušit grafickou strukturu menu, nebo jednotlivých prvků webové prezentace! V případě větších, nebo jakýchkoli jiných problémů / nejasností, kontakujte neprodleně správce! UŽIVATELSKÝ MANUÁL 1) základní ovládací prvky 2) ovládací prvky WISYWYG editoru 3) úprava položek (již založeného obsahu) 4) vkládání obrázků a příloh 5) založení nové kategorie 6) vytvoření položky a její publikace 7) přesun položek a kategorií 8) propojení položky s menu 9) řešení problémů a chyb

3 1) základní ovládací prvky 1. Zveřejnit / Zneveřejnit Zveřejní / skryje zaškrtnuté položky (pokud je položka propojena s položkou v menu a je zneveřejněna, odkaz v menu nebude funkční). Přesunout Umožňuje po zaškrtnutí přesunout jednotlivé označené položky do jiné již vytvořené kategorie. Kopírovat Duplikuje označenou položku (položky). Zkopírované položky mají stejný styl, obsah i nastavení jako původní položka - název je doplněn o copy/kopie a je zneveřejněná. Upravit Umožňuje upravit označenou položku - pro úpravu je též možné kliknout na název položky. Nový Otevře nové okno a umožní vytvořit novou, prázdnou položku. Koš Odstraní vybrané položky do koše (nejsou trvale smazané a lze je zpětně obnovit) Filtr + výběrová pole filtru Umožňuje vyhledávat položky podle názvu (po vyhledání zůstává toto pole aktivní - pro zobrazení všech položek je nutné toto pole vymazat tlačítkem Resetovat ). Výběrové menu Umožňuje přepínat mezi položkami, kategoriemi a dalšími volbami k editaci/zobrazení. Název Po kliknutí na jméno editujete položku. Doporučený / Zveřejněno Po kliknutí na symbol lze položku označit jako doporučenou / zveřejnit/zneveřejnit. Pořadí (šipky vedle zaškrtávacího ople všech položek) Lze upravit pořadí položek ve výpisech (seřazení položek v menu se tím nezmění). Vyberte kategorii Toto rozevírací pole umožňuje zobrazit položky v příslušné kategorii (bez výběru je zobrazeno vše). Vyberte jazyk V případě vícejazyčných webů umožňuje zobrazit pouze položky pro vybraný jazyk.

4 2) základní ovládací prvky WISYWYG editoru 1. Nástroje pro úpravu vloženého textu - obdobné funkce jako v kancelářském softwaru Office. Standardně se pro běžný text užívá formát Odstavec, pro nadpisy Hlavička 1, 2, 3... (H1, H2...). Některé nastavení stylu nemusí na www fungovat - styl bývá nastaven globálně tvůrcem webu. 2. Nástroj pro vložení zkopírovaného textu. Pokud chcete vložit text zkopírovaný z webu, nebo dokumentu, použijte tento nástroj vložit jako prostý text (paste.paste_text_desc)- předejdete tím problémům s formátováním textu a nekorektnímu zobrazení na stránkách. 3. Zobrazí editovatelný HTML kód položky - tato funkce je doporučena pouze odborníkům! 4. Umožňuje vložit / upravit odkaz v obsahu stránky. 5. Umožňuje vyhledat, vložit, zmenšit, odsadit, zarovnat, nahradit a nahrát obrázek včetně alternativního popisu obrázku. 6. Umožňuje oddělit (vložit prvek) pro úvodní text (Číst dál) - souvisí s nastaveným stylem stránek.

5 3) úprava položek (již založeného obsahu) Klikněte na ikonu Položky, nebo v horním menu na Komponenty/K2/Položky Kliknutím otevřete požadovanou položku pro úpravu. 1. Jméno položky - zobrazí se jako nadpis 2. Vyplní se automaticky - zobrazí se na webu v adresním řádku za jménem domény (nepodporuje diakritiku a speciální znaky) 3. Zde vyberete kategorii, kde má být článek zařazen 4. Pokud jsou na webu použity tagy, vkládají se zde. Po vložení tagu (slovo/fráze) potvrdíte tlačítkem ENTER na klávesnici. 5. Okno pro vložení/úpravu obsahu položky (článku) 6. Pokud je váš web vícejazyčný, vyberte jazyk 7. Zde lze změnit autora článku (pokud není nastavena úprava obsahu dle práv přístupu, nehraje tato volba roli) 8. Úroveň přístupu nastavte pouze tehdy, má-li se článek zobrazovat na webu pouze po přihlášení registrovaným uživatelům 9. Změna datumu vytvoření může změnit pořadí článků ve výpisech (je-li nastaveno) Po úpravách stiskněte Uložit & Zavřít, nebo Uložit pro zkontrolování provedených změn na webu. Pokud stisknete pouze Uložit, provedené změny jsou uloženy, ale položka se neuzavře. Tlačítko Storno funguje jako zpět pouze pokud předtím nestisknete Uložit.

6 4) vkládání obrázků a příloh Obrázek do obsahu stránky nahrajete pomocí WISYWYG editoru. Pokud chcete nahradit již vložený obrázek jiným, klikněte na obrázek, poté na ikonu v editoru a otevře se okno pro vložení obrázku. Vyberete obrázek, dvakrát na něj kliknete a poté potvrdíte vložení nového obrázku Aktualizovat. Toto tlačítko použijte pro nahrání nového (aktuálního) obrázku, pokud již není nahraný. Pro nahrání obrázku pro položku (zobrazuje se u výpisů článků nebo v záhlaví stránky jako hlavní obrázek (nemusí být nastaveno - řídí se aktuálním designem a stylem stránky), klikněte zde, vyberte obrázek a stiskněte Uložit, nebo Uložit & Zavřít. Velikost obrázku bude nastavena automaticky, podle nastavení systému. Pro vložení přílohy kliknete na záložku Přílohy a poté na Přidat pole příloh, vyberete přílohu a do políčka Název odkazu vložíte jméno souboru pod kterým se bude zobrazovat dole na stránce do které přílohu vkládáte. Pro uložení stiskněte Uložit, nebo Uložit & Zavřít.

7 5) založení nové kategorie V levém výběrovém menu kliknete na Kategorie Kategorii založíte kliknutím na tkačítko + Nový Nadřazená kategorie - máte možnost vybrat již existující kategorii a nová kategorie se tímto stane podkategoriií. Pokud používáte výpis kategorií s podkategoriemi, projeví se toto v zobrazené struktuře ve výpisu kategorií. Pokud je menu provázáno pouze s jednotlivými položkami a ne výpisem v zobrazení, není s tímto krokem spojen žádná komplikace. Zdědit možnosti parametru z kategorie - převezme z vybrané kategorii možnosti zobrazení. Vyberte pokud styl kategori kterou vybíráte má odpovídat rámcovému vzhledu nové kategorie. Jazyk - vyberte příslušný jazyk v případě vícejazyčného webu Ve většině případů není nutné zakládat nové kategorie a využíváte kategorie založené dodavatelem/správcem webových stránek. Pokud nerozšiřujete váš web o nové sekce, není nutné zakládat novou kategorii. Před založením/změnou nastavení kategorie se poraďte se správcem webové prezentace.

8 6) vytvoření položky a její publikace Komponenty / K2 / Položky / + Nový Při vytváření položek se řiďte stejnými pravidly jako pro úpravu položek. Pro novou položku musí být vybraná příslušná kategorie do které položka patří, jazyk položky a případně Úroveň přístupu (pro standardní zobrazení pro veřejnost ponechte nastavené Public. Pro uložení stiskněte Uložit, nebo Uložit & Zavřít. 7) přesun položek a kategorií Položky, stejně jako kategorie lze přesunout (přiřadit do jiné kategorie) buď tak, že otevřete každou položku a ručně změníte kategorii a poté položku uložíte. Takto lze přesunout kteroukoli položku, nebo kategorii. Přesunutím kategorie do jiné, se stane z přesunuté podkategorie. Přesunutím článku z jedné kategorie do jiné, bude položka z původního umístění odstraněna (nedochází k duplikaci - pokud potřebujete položku duplikovat, nejprve ji zkopírujte a kopii teprve poté přesuňtě). Pokud potřebujete přesunout více položek do jiné kategorie, označte tyto položky zašrtnutím vlevo vedle názvu položky a poté klikněte na tlačítko Přesunout Zde vyberte kategorii, kam chcete vybrané položky přesunout a poté stiskněte vlevo nahoře tlačítko Uložit. Stejným způsobem je možné přesunout kategorie. POZOR! Přesunem kategorie může dojít k částečnému znefunkčnění prezentace nebo narušení stylu webové prezentace.

9 8) propojení článku s menu Nový, vytvořený článek je nutné propojit s menu, aby se zobrazil v uživatelsky přístupné části webových stránek. Nové články se zobrazují automaticky pouze pokud je tato možnost nastavena dodavatelem webového řešení (záleží na koncepci stránek). Nabídky / jméno příslušného menu (*) / + Nový * ve většině případů se jedná o Main menu s vlaječkou příslušného jazyka. 1. Vybrat K2 - Položka 2. Titulek nabídky - zadaný titulek (jméno položky) se bude zobrazovat v příslušném menu Vyberte položku K2 kterou chcete propojit 3. Vyberte příslušnou položku, pokud má být tato nová jako položka druhé úrovně pod současnou položkou 4. Nastavte úroveň přístupu, pouze pokud má být nová položka zobrazena pouze registrovaným 5. Pokud je vaše prezentace vícejazyčná, vyberte příslušný jazyk vaší nově přidávané položky 6. Vyplňte titulek který bude zobrazen v okně záložky prohlížeče při otevření stránky s položkou Pro uložení stiskněte Uložit, nebo Uložit & Zavřít.

10 Pokud změníte jméno položky, nebo ji přesunete do jiné kategorie, zůstane stále přiřazena k položce menu (položky nejsou provázané s menu pomocí jména ani aliasu, ale pomocí ID). V případě že ale položku zneveřejníte, nezmizí tato z menu, ale pouze se po kliknutí na příslušné menu nezobrazí (většinou dojde k aktivaci chybové stránky položka nenalezena). Pokud článek deaktivujete (zneveřejníte) a chcete aby se nezobrazoval ani v menu, musíte zneveřejnit taktéž položku v menu (stejným způsobem jako u článku). Pro založení kategorií a zásadnější úpravy v menu kontaktujte podporu správce webu. Neodborný zásah do struktury menu může částečně nebo zcela znepřístupnit vaše stránky, případně narušit grafickou strukturu menu, nebo jednotlivých prvků webové prezentace! 8) řešení problémů a chyb Vložený obsah vypadá jinak, než jak má (jiná velikost písma, nadpisů, apod.). Pravděpodobně jste vložili text včetně stylu. Text vkložte znovu pomocí této funkce v editoru. Drobné textové upravy (změna nadpisu, opravy slov, věty, provádějte přepsáním příslušného textu přímo v obsahu článků. Jedná se o bezpečnější způsob, než je prosté zkopírování. Článek se mi nezobrazuje Zkontrolujte, zda máte správně nastavenou kategorii, zda je položka zveřejněna, případně zda máte správně nastavený jazyk článku (vše naleznete v úpravě článku). Pokud jste neytvářeli novou kategorii a pouze přidali nový článek, je možné, že není nastavené jeho zobrazení v menu. Nastavte tedy novou položku v menu, anebo se obraťte na správce. Nejde mi vložit forografie / příloha Překontrolujte, zda dodržujete předepsaný postup. Pokud se nahrávání nedaří, nebo se položky nahrají, ale nezobrazují, obraťte se na správce - jedná se pravděpodobně o problém s právy. Po výměně fotografie se tato zobrazuje větší / menší / jinde než byla předchozí Změňte nastavení pro fotografii (viz. vkládání obrázků a příloh ). Změňte rozměry fotografie. Případně nastavte zarovnání vlevo/vpravo. Poté stiskněte Aktualizovat a Uložit - po kontrole článku a správnosti zobrazení, Uložit & Zavřít. V případě větších, nebo jakýchkoli jiných problémů anebo nejasností kontakujte neprodleně správce!

JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY

JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY Po vytvoření nové společnosti je potřeba vytvořit nové uživatele. Tato volba je dostupná pouze pro administrátory uživatele TM s administrátorskými právy. Tento

Více

Založte si účet na Atollon.com

Založte si účet na Atollon.com Tento průvodce Vám ukáže jak založit účet organizace v rámci Atollon.com a jak ho propojit s Vaší platformou pro produktivitu a spolupráci Atollon Lagoon. Založte si účet na Atollon.com Nastavení účtu

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj. podprogram 117 513

Ministerstvo pro místní rozvoj. podprogram 117 513 Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti podprogram 117 513 Podpora výstavby technické infrastruktury Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad a lze na ni vstoupit i

Více

PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK

PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK Autor: Josef Fröhlich Verze dokumentu: 1.1 Datum vzniku: 4.4.2006 Datum poslední úpravy: 10.4.2006 Liberecká IS, a.s.;jablonecká 41; 460 01 Liberec V; IČ: 25450131;

Více

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 Uživatelská příručka pro přípravu školy Verze 1 Obsah 1 ÚVOD... 3 1.1 Kde hledat další informace... 3 1.2 Posloupnost kroků... 3 2 KROK 1 KONTROLA PROVEDENÍ POINSTALAČNÍCH

Více

František Hudek. květen 2013. 6. - 7. ročník

František Hudek. květen 2013. 6. - 7. ročník VY_32_INOVACE_FH13_WIN Jméno autora výukového materiálu Datum (období), ve kterém byl VM vytvořen Ročník, pro který je VM určen Vzdělávací oblast, obor, okruh, téma Anotace František Hudek květen 2013

Více

Microsoft Office. Word styly

Microsoft Office. Word styly Microsoft Office Word styly Karel Dvořák 2011 Styly Používání stylů v textovém editoru přináší několik nesporných výhod. Je to zejména jednoduchá změna vzhledu celého dokumentu. Předem připravené styly

Více

Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 s využitím čipové karty

Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 s využitím čipové karty Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 s využitím čipové karty Obsah 1. Instalace SecureStore... 2 1.1. Instalace čtečky čipových

Více

Metodika pro učitele

Metodika pro učitele Metodika pro učitele Úprava a práce s fotografiemi v programu PhotoScape Obrázkový editor PhotoScape je zdarma dostupný program, který nabízí jednoduchou úpravu obrázků a fotek, je určen začátečníků a

Více

Windows 10 (6. třída)

Windows 10 (6. třída) Windows 10 (6. třída) Okno spuštěné aplikace: takto vypadá okno aplikace Malování - panel nástrojů Rychlý přístup Titulkový pruh se jménem souboru (Bez názvu) tlačka pro minimalizaci, obnovení z maxima

Více

MS WORD 2007 Styly a automatické vytvoření obsahu

MS WORD 2007 Styly a automatické vytvoření obsahu MS WORD 2007 Styly a automatické vytvoření obsahu Při formátování méně rozsáhlých textů se můžeme spokojit s formátováním použitím dílčích formátovacích funkcí. Tato činnost není sice nijak složitá, ale

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj. bytů

Ministerstvo pro místní rozvoj. bytů Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti podprogram 117 514 Podpora výstavby podporovaných bytů Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad a lze na ni vstoupit i přímo

Více

ZJEDNODUŠENÝ POSTUP PRO DOPLNĚNÍ A ZASLÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI A PŘÍLOH K ZAKÁZKÁM PŘES PORTÁL FARMÁŘE

ZJEDNODUŠENÝ POSTUP PRO DOPLNĚNÍ A ZASLÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI A PŘÍLOH K ZAKÁZKÁM PŘES PORTÁL FARMÁŘE ZJEDNODUŠENÝ POSTUP PRO DOPLNĚNÍ A ZASLÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI A PŘÍLOH K ZAKÁZKÁM PŘES PORTÁL FARMÁŘE 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) Probíhá v případě zjištění nekompletní dokumentace/vyplněné

Více

Průvodce e learningem

Průvodce e learningem Průvodce e learningem Vstup do systému Pro správnou funkci kurzů je nutné používat aktuální verze internetových prohlížečů. Pokud si nejste jisti, jakou verzi internetového prohlížeče používáte, doporučujeme

Více

Postup práce s elektronickým podpisem

Postup práce s elektronickým podpisem Obsah 1. Obecné informace o elektronickém podpisu... 2 2. Co je třeba nastavit, abyste mohli používat elektronický podpis v MS2014+... 2 2.1. Microsoft Silverlight... 2 2.2. Zvýšení práv pro MS Silverlight...

Více

Studijní informační systém. Nápověda pro vyučující 2 Práce s rozvrhem a předměty

Studijní informační systém. Nápověda pro vyučující 2 Práce s rozvrhem a předměty Studijní informační systém Nápověda pro vyučující 2 Práce s rozvrhem a předměty Vyučující a tajemníci (osoby s tajemnickou rolí pro SIS) mají možnost v období elektronického zápisu upravovat zápis studentů

Více

Postup při registraci na www.knx.org pro přihlašování na základní nebo nástavbové týdenní kursy KNX a používání osobních stránek

Postup při registraci na www.knx.org pro přihlašování na základní nebo nástavbové týdenní kursy KNX a používání osobních stránek Postup při registraci na www.knx.org pro přihlašování na základní nebo nástavbové týdenní kursy KNX a používání osobních stránek Platnost od 1.7.2015 Každý zájemce o práci se systémovou instalací KNX se

Více

Sada 2 Microsoft Word 2007

Sada 2 Microsoft Word 2007 S třední škola stavební Jihlava Sada 2 Microsoft Word 2007 04. Text v záhlaví, zápatí, číslování stránek Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284

Více

Elektronický formulář

Elektronický formulář Úvod Elektronický formulář a postup při jeho podání Tento dokument je průvodcem uživatele při vyplňování a odeslání elektronického formuláře žádosti. Jednotlivé žádosti o dotaci jsou ve formátu 602 XML

Více

Tabulky Word 2007 - egon. Tabulky, jejich formátování, úprava, změna velikosti

Tabulky Word 2007 - egon. Tabulky, jejich formátování, úprava, změna velikosti Tabulky Word 2007 - egon Tabulky, jejich formátování, úprava, změna velikosti Jan Málek 26.7.2010 Tabulky Tabulky nám pomáhají v pochopení, jak mezi sebou souvisí určité informace, obohacují vzhled dokumentu

Více

PŘÍLOHA č. 2B PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU

PŘÍLOHA č. 2B PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU PŘÍLOHA č. 2B PRAVIDEL PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU OPERAČNÍ PROGRAM TECHNICKÁ POMOC Vydání 1/7, platnost a účinnost od 04. 04. 2016 Obsah 1 Změny v projektu... 3

Více

Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333 Vzdělávání v informačních a komunikačních technologií

Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333 Vzdělávání v informačních a komunikačních technologií VY_32_INOVACE_33_12 Škola Střední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č. Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333 Vzdělávací oblast Vzdělávání v informačních a komunikačních

Více

Klientský portál leasing24.cz. KLIENTSKÝ PORTÁL 24 NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ A REGISTRACI UŽIVATELE Leasing24.cz. Stránka 1 z 15

Klientský portál leasing24.cz. KLIENTSKÝ PORTÁL 24 NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ A REGISTRACI UŽIVATELE Leasing24.cz. Stránka 1 z 15 KLIENTSKÝ PORTÁL 24 NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ A REGISTRACI UŽIVATELE Leasing24.cz Stránka 1 z 15 OBSAH O klientském portálu... 3 Registrace klienta... 4 K první registraci budete potřebovat... 5 Registrace prostřednictvím

Více

Kalendář je nástroj, který vám pomůže zorganizovat si pracovní čas. Zaznamenáváme do něj události jako schůzky, termíny odevzdání práce a podobně.

Kalendář je nástroj, který vám pomůže zorganizovat si pracovní čas. Zaznamenáváme do něj události jako schůzky, termíny odevzdání práce a podobně. III. je nástroj, který vám pomůže zorganizovat si pracovní čas. Zaznamenáváme do něj události jako schůzky, termíny odevzdání práce a podobně. V levé spodní části okna Outlook si stisknutím tlačítka zobrazíme

Více

Návod na připojení do WiFi sítě eduroam Microsoft Windows XP

Návod na připojení do WiFi sítě eduroam Microsoft Windows XP Návod na připojení do WiFi sítě eduroam Microsoft Windows XP Každý student a zaměstnanec UTB má možnost připojit se do bezdrátové sítě eduroam. Tento dokument obsahuje návod, jak se připojit do WiFi sítě

Více

ÚVOD 3 SEZNÁMENÍ SE SYSTÉMEM 4

ÚVOD 3 SEZNÁMENÍ SE SYSTÉMEM 4 ÚVOD 3 SEZNÁMENÍ SE SYSTÉMEM 4 JEDNODUCHÉ PŘIHLÁŠENÍ 4 ADMINISTRAČNÍ PROSTŘEDÍ 5 PŘEPÍNÁNÍ JAZYKOVÉ VERZE 5 POLOŽKY HORNÍHO MENU 5 DOPLŇKOVÉ POLOŽKY MENU: 6 STROM SE STRÁNKAMI, RUBRIKAMI A ČLÁNKY 7 TITULNÍ

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení

Více

Návod pro Windows XP

Návod pro Windows XP Návod pro Windows XP Tento návod popisuje nastavení operačního systému Windows XP SP2 v české verzi pro připojení do bezdrátové sítě eduroam. Předpokládá se, že uživatel má již nainstalovány (většinou

Více

První přihlášení a první kroky po přihlášení do Registru zdravotnických prostředků pro již ohlášenou osobu

První přihlášení a první kroky po přihlášení do Registru zdravotnických prostředků pro již ohlášenou osobu První přihlášení a první kroky po přihlášení do Registru zdravotnických prostředků pro již ohlášenou osobu Podle tohoto návodu postupujte tehdy, pokud jste osoba zacházející se zdravotnickými prostředky,

Více

Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení

Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení 7.10.2015 Denková Barbora, DiS. Datum tisku 7.10.2015 2 Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Modul u c etnictví : Kontrolní vý kaz DPH

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 57 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení vyzvánění

Více

Wi-Fi router TP-LINK WR842ND v2.0 s podporou CDMA USB modemů

Wi-Fi router TP-LINK WR842ND v2.0 s podporou CDMA USB modemů Strana 1 Wi-Fi router TP-LINK WR842ND v2.0 s podporou CDMA USB modemů verze dokumentu 1.0 ze dne 1. 4. 2013 Wi-Fi router TP-LINK WR842ND spolu s upraveným OpenWrt 1 firmware zajistí připojení a distribuci

Více

Nastavení aplikace webového prohlížeče pro portál a jeho aplikace

Nastavení aplikace webového prohlížeče pro portál a jeho aplikace ČSN ISO/IEC Nastavení aplikace webového pro portál a jeho aplikace OLTIS Group a.s. prosinec 09 OLTIS Group a.s. Hálkova 171/2, Olomouc 772 00 T) F) +420 585 511 276 IČ) 26847281 / DIČ) CZ26847281 / Společnost

Více

Vektorový grafický editor

Vektorový grafický editor Vektorový grafický editor Jak již bylo řečeno, vektorový editor pracuje s křivkami; u vektorových obrázků se při zvětšování kvalita nemění. Jednoduchý vektorový obrázek může nakreslit ve Wordu; pro náročnější

Více

Sběr informačních povinností regulovaných subjektů. Návod na instalaci certifikátů a nastavení IE. Verze: 2.0

Sběr informačních povinností regulovaných subjektů. Návod na instalaci certifikátů a nastavení IE. Verze: 2.0 Sběr informačních povinností regulovaných subjektů. Návod na instalaci certifikátů a nastavení IE Verze: 2.0 Vytvořil: Milan Horák Poslední aktualizace: 25. 3. 2015 Obsah 1. Úvod... 1 1.1 Úvodní stránka

Více

Návod na práci s redakčním systémem webu VPŠ a SPŠ MV v Praze

Návod na práci s redakčním systémem webu VPŠ a SPŠ MV v Praze Návod na práci s redakčním systémem webu VPŠ a SPŠ MV v Praze Abychom mohli na webu provádět úpravy, je nutné se přihlásit. Přihlašovací údaje jsou stejné jako do internetového počítače, resp. domény SKOLAMV.

Více

Projekt INTERPI. Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě 2013 27. 28. 11. 2013. Your contact information

Projekt INTERPI. Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě 2013 27. 28. 11. 2013. Your contact information Projekt INTERPI Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě 2013 27. 28. 11. 2013 Your contact information AKM 2013 Ten zapisuje to a ten zas tohle a dohromady uděláme moc Jana Šubová, Nadežda Andrejčíková

Více

Operační program Rybářství 2007-2013

Operační program Rybářství 2007-2013 OP Rybářství 2007-2013 Operační program Rybářství 2007-2013 Elektronické podání Žádosti o dotaci opatření 3.1. a) (6.kolo OP Rybářství) Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín VAVREČKA, Ing. Miroslav

Více

Instalace programu VentiCAD

Instalace programu VentiCAD Instalace programu VentiCAD 1) Pro stažení instalačního souboru setup.exe je třeba navštívit stránky www.elektrodesign.cz 2) V případě, že jste již zaregistrováni jako projektant TZB nebo projektant VZT,

Více

Instalační příručka. Vlastnoruční digitální podpis. Plugin do webového prohlížeče

Instalační příručka. Vlastnoruční digitální podpis. Plugin do webového prohlížeče Instalační příručka Vlastnoruční digitální podpis Plugin do webového prohlížeče 1. Úvod Tato příručka obsahuje návod jak nainstalovat a nastavit internetový prohlížeč (Internet Explorer a Google Chrome)

Více

IMPORT A EXPORT MODULŮ V PROSTŘEDÍ MOODLE

IMPORT A EXPORT MODULŮ V PROSTŘEDÍ MOODLE Nové formy výuky s podporou ICT ve školách Libereckého kraje IMPORT A EXPORT MODULŮ V PROSTŘEDÍ MOODLE Podrobný návod Autor: Mgr. Michal Stehlík IMPORT A EXPORT MODULŮ V PROSTŘEDÍ MOODLE 1 Úvodem Tento

Více

Google Apps. pošta 2. verze 2012

Google Apps. pošta 2. verze 2012 Google Apps pošta verze 0 Obsah Obsah... Úvod... Přečtení emailu... Napsání emailu... Odpověď na email... 6 Úvod V dnešní době chce mít každý své informace po ruce. Díky Internetu a online aplikacím je

Více

PŘEPOČET ZÚČTOVANÝCH ZÁLOH V 10% NA 14% V KONOCOVÉ

PŘEPOČET ZÚČTOVANÝCH ZÁLOH V 10% NA 14% V KONOCOVÉ PŘEPOČET ZÚČTOVANÝCH ZÁLOH V 10% NA 14% V KONOCOVÉ FAKTUŘE 2012 Výrazná změna, která nás v letošním roce potkala je změna sazby DPH. NASTAVENÍ SAZEB DPH Nastavení jednotlivých sazeb DPH provedete v menu

Více

Uživatelská příručka systému pro administrátory obcí a manuál pro správce portálu

Uživatelská příručka systému pro administrátory obcí a manuál pro správce portálu Softwarová podpora tvorby rozvojových dokumentů obcí Uživatelská příručka systému pro administrátory obcí a manuál pro správce portálu Verze 1.3 Zpracováno v rámci projektu CZ.1.04/4.1.00/62.00008 ELEKTRONICKÁ

Více

Peer Group User Quick Reference Cards

Peer Group User Quick Reference Cards Peer Group User Quick Reference Cards strana 1/12 v. 10.5.2013 Přihlášení 1. http://www.mylabqc.com/seracare/home.asp 2. Zadejte User ID a heslo, klikněte Login Úvodní obrazovka User ID a heslo dostanete

Více

Katalog OneNet. Manuál Jak s Katalogem OneNet pracovat

Katalog OneNet. Manuál Jak s Katalogem OneNet pracovat Katalog OneNet Manuál Jak s Katalogem OneNet pracovat Obsah Jak používat online Katalog OneNet.........................................................................................3-4 Kategorie katalogu.............................................................................................................

Více

Návod na připojení k e-mailové schránce Microsoft Windows Live Mail

Návod na připojení k e-mailové schránce Microsoft Windows Live Mail Návod na připojení k e-mailové schránce Microsoft Windows Live Mail Každý student a zaměstnanec UTB má svoji vlastní e-mailovou schránku. Uživatelé mohou pro e-mailovou komunikaci používat buď webového

Více

Registrace Vašeho spotřebiče do akce Prodloužená záruka

Registrace Vašeho spotřebiče do akce Prodloužená záruka Registrace Vašeho spotřebiče do akce Prodloužená záruka 1. Registraci je možné provést na našich webových stránkách určených přímo pro registraci výrobků: www.registrace zaruka.cz (Česká republika) www.registracia

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3.

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. 1 z 37 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

František Hudek. březen 2013. 6. - 7. ročník

František Hudek. březen 2013. 6. - 7. ročník VY_32_INOVACE_FH07_WIN Jméno autora výukového materiálu Datum (období), ve kterém byl VM vytvořen Ročník, pro který je VM určen Vzdělávací oblast, obor, okruh, téma Anotace František Hudek březen 2013

Více

Registr Erbitux. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity.

Registr Erbitux. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity. Registr Erbitux Příručka pro uživatele Vytvořil: Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity Obsah Práce s registrem Erbitux 1 Vstup do registru 3 2 Základní okno registru 4 3 Registrace nového

Více

Portál. Mechatronika

Portál. Mechatronika Portál Mechatronika Redakční systém CMS (Content management system) systém pro správu obsahu Základní funkce: tvorba, modifikace a publikace dokumentů (článků) zpravidla prostřednictvím jednoduchého editoru,

Více

Uživatelský manuál Radekce-Online.cz

Uživatelský manuál Radekce-Online.cz Uživatelský manuál Radekce-Online.cz (revize 06/2011) V prvním kroku třeba vstoupit do administrace na adrese www.redakce-online.cz kterou naleznete na záložce Administrace / Vstup do Administrace, pro

Více

Manuál TimNet Boiler

Manuál TimNet Boiler Manuál TimNet Boiler Detailní popis: Ovládání teploty užitkové vody v bojleru zajišťuje termostatický modul. Pomocí něj docílíte, aby byla voda v bojleru nahřáta na přesně stanovenou požadovanou teplotu.

Více

PROPOJENÍ NA ÚČETNÍ SYSTÉM KROS

PROPOJENÍ NA ÚČETNÍ SYSTÉM KROS PROPOJENÍ NA ÚČETNÍ SYSTÉM KROS Obsah PROPOJENÍ NA ÚČETNÍ SYSTÉM KROS... 1 Alfa Plus... 2 Cenotvorba... 2 Jak realizovat propojení... 3 Jak přenést konkrétní položky... 5 Import do eshopu FastCentrik...

Více

Řešení. ŘEŠENÍ 16 Dotazník uchazeče o zaměstnání

Řešení. ŘEŠENÍ 16 Dotazník uchazeče o zaměstnání Příklad zahrnuje Textová editace buněk Základní vzorce Vložené kliparty Propojené listy Grafická úprava buněk Složitější vzorce Vložené externí obrázky Formuláře Úprava formátu Vysoce speciální funkce

Více

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu 1 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu

Více

SIS INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA (SITE INFORMATION SYSTEM) Datum vytvoření: 20.8.2014 Datum aktualizace: 1.5.2016 Verze: v 1.3 Reference:

SIS INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA (SITE INFORMATION SYSTEM) Datum vytvoření: 20.8.2014 Datum aktualizace: 1.5.2016 Verze: v 1.3 Reference: SIS (SITE INFORMATION SYSTEM) INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA Připravil: AdiNet s.r.o. Datum vytvoření: 20.8.2014 Datum aktualizace: 1.5.2016 Verze: v 1.3 Reference: Kapitola 1 - Řízení dokumentu 2002 1.1 Záznam změn

Více

V týmové spolupráci jsou komentáře nezbytností. V komentářích se může např. kolega vyjadřovat k textu, který jsme napsali atd.

V týmové spolupráci jsou komentáře nezbytností. V komentářích se může např. kolega vyjadřovat k textu, který jsme napsali atd. Týmová spolupráce Word 2010 Kapitola užitečné nástroje popisuje užitečné dovednosti, bez kterých se v kancelářské práci neobejdeme. Naučíme se poznávat, kdo, kdy a jakou změnu provedl v dokumentu. Změny

Více

3. Vložíte baterku. 4.

3. Vložíte baterku. 4. 1 z 35 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

Mobilní aplikace pro ios

Mobilní aplikace pro ios Předběžná zadávací dokumentace k projektu: Mobilní aplikace pro ios Kontaktní osoba: Jan Makovec, makovec@ckstudio.cz Obsah Cíl projektu... 2 Obrazovky aplikace... 2 Základní prostředí aplikace... 2 Intro...

Více

AirGateway. Návod / rev.0. Strana 1 z 9

AirGateway. Návod / rev.0. Strana 1 z 9 Strana 1 z 9 1. Úvod... 3 2. Nastavení AirGateway jako station (klient) pro připojení k Vaší WiFi síti... 4 3. Nastavení... 5 Strana 2 z 9 1. Úvod Gratulujeme Vám k zakoupení AirGateway (WIfi propojovací

Více

Popis připojení elektroměru k modulům SDS Micro, Macro a TTC.

Popis připojení elektroměru k modulům SDS Micro, Macro a TTC. Popis připojení elektroměru k modulům SDS Micro, Macro a TTC. V tomhle případě předpokládáme, že modul SDS je již zapojen do sítě a zprovozněn. První zapojení a nastavení modulů SDS najdete v návodech

Více

Windows 8 - základy práce. Obsah: Úvodní obrazovka. Poslední aktualizace článku: 03/04/2015

Windows 8 - základy práce. Obsah: Úvodní obrazovka. Poslední aktualizace článku: 03/04/2015 Windows 8 - základy práce Poslední aktualizace článku: 03/04/2015 Zvětšovací a odečítací program SuperNova 13.50 již plně podporuje nový operační systém Windows 8. Pokud na něj přecházíte ze starších verzí,

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

Aktualizace mapových podkladů v zařízení Garmin

Aktualizace mapových podkladů v zařízení Garmin Ujistěte se že máte připojeno Vaše zařízení Garmin k počítači dříve než začnete postupovat podle tohoto návodu. Zadejte uživatelské jméno a heslo. Klikněte na přihlášení Kliněte na správa map a stahování

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace k projektu Czech POINT Provozní řád Vydání ověřeného výstupu z živnostenského rejstříku Vytvořeno dne: 11.4.2007 Aktualizováno: 25.5.2010 Verze: 4.3 2009 MVČR Obsah 1. Přihlášení

Více

MANUÁL K OBSLUZE REDAKČNÍHO SYSTÉMU / wordpress

MANUÁL K OBSLUZE REDAKČNÍHO SYSTÉMU / wordpress MANUÁL K OBSLUZE REDAKČNÍHO SYSTÉMU / wordpress www.webdevel.cz Webdevel s.r.o. IČ 285 97 192 DIČ CZ28597192 W www.webdevel.cz E info@webdevel.cz Ostrava Obránců míru 863/7 703 00 Ostrava Vítkovice M 603

Více

Návod na obsluhu programu KVMS Pro

Návod na obsluhu programu KVMS Pro Návod na obsluhu programu KVMS Pro Obsah 1. Popis základního menu programu... 2 1.1. Základní... 2 1.2. Pokročilé... 2 1.3. Nastavení... 2 2. Náhled... 3 3. Přehrávání... 4 4. E-Mapa... 5 5. Sekce Nastavení...

Více

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu 1 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu

Více

Sada 2 - MS Office, Excel

Sada 2 - MS Office, Excel S třední škola stavební Jihlava Sada 2 - MS Office, Excel 20. Excel 2007. Kontingenční tabulka Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284

Více

imedicus - internetové objednávání

imedicus - internetové objednávání imedicus - internetové objednávání verze: 27. červenec 2009 2 1. Medicus Komfort imedicus - internetové objednávání imedicus slouží k internetovému objednávání pacientů. Přispívá ke zvýšení pohodlí pacientů

Více

Business Contact Manager Správa kontaktů pro tisk štítků

Business Contact Manager Správa kontaktů pro tisk štítků Business Contact Manager Správa kontaktů pro tisk štítků 1 Obsah 1. Základní orientace v BCM... 3 2. Přidání a správa kontaktu... 4 3. Nastavení filtrů... 5 4. Hromadná korespondence... 6 5. Tisk pouze

Více

Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU MS POWERPOINT 2010

Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU MS POWERPOINT 2010 Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU MS POWERPOINT 2010 Novinky v PowerPoint 2010 Správa souborů v novém zobrazení Backstage Automatické ukládání verzí prezentace Uspořádání snímků

Více

Google AdWords - návod

Google AdWords - návod Google AdWords - návod Systém Google AdWords je reklamním systémem typu PPC, který provozuje společnost Google, Inc. Zobrazuje reklamy ve výsledcích vyhledávání či v obsahových sítích. Platí se za proklik,

Více

PŘÍRUČKA PRO REDAKTORY UNIVERZITY PARDUBICE

PŘÍRUČKA PRO REDAKTORY UNIVERZITY PARDUBICE CMS Aladin CMS Aladin je modulární a otevřený publikační systém pro jednoduchou a uživatelsky přívětivou správu webových stránek. PŘÍRUČKA PRO REDAKTORY UNIVERZITY PARDUBICE VERZE 3.0 ZÁŘÍ 2012 Obsah CMS

Více

Nápověda pro vyučující 1 - Základní informace k užívání Studijního informačního systému (SIS)

Nápověda pro vyučující 1 - Základní informace k užívání Studijního informačního systému (SIS) Studijní informační systém Nápověda pro vyučující 1 - Základní informace k užívání Studijního informačního systému (SIS) Přístup do SIS - Vyučujícím přidělují přístup do SIS osoby zodpovědné za správu

Více

Ovladače AverMedia a nastavení TV tuneru pod Windows Media Center

Ovladače AverMedia a nastavení TV tuneru pod Windows Media Center Uživatelská příručka Ovladače AverMedia a nastavení TV tuneru pod Windows Media Center Česky PROHLÁŠENÍ Všechny snímky obrazovky v tomto dokumentu jsou pouze vzorové obrázky. Obrázky se mohou lišit v závislosti

Více

Pokročilé uţivatelské školení

Pokročilé uţivatelské školení Pokročilé uţivatelské školení Cíl a obsah kurzu Cílem kurzu je seznámit se s pokročilými funkcemi aplikace Word Členění kurzu, obsah jednotlivých lekcí Kurz je členěn do pěti samostatných lekcí. Kaţdá

Více

VYTVÁŘENÍ A POUŽITÍ VZDĚLÁVACÍCH MODULŮ

VYTVÁŘENÍ A POUŽITÍ VZDĚLÁVACÍCH MODULŮ VYTVÁŘENÍ A POUŽITÍ VZDĚLÁVACÍCH MODULŮ Mgr. Hana Rohrová Ing. Miroslava Mourková Ing. Martina Husáková Fakulta informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové Projekt je spolufinancován Evropským

Více

Poznámky pro uživatele bezdrátové sítě LAN

Poznámky pro uživatele bezdrátové sítě LAN Poznámky pro uživatele bezdrátové sítě LAN Русский Suomi Norsk Dansk Polski Magyar Svenska Před použitím tohoto zařízení si důkladně přečtěte tento manuál a mějte jej po ruce pro budoucí použití. Poznámky

Více

Výsledky I. fáze Posouzení shody webu podrobný rozpis. Název. Splňuje. Důvod a způsob založení. Splňuje. Organizační struktura

Výsledky I. fáze Posouzení shody webu podrobný rozpis. Název. Splňuje. Důvod a způsob založení. Splňuje. Organizační struktura rohlášení o přístupnosti Výsledky I. fáze osouzení shody webu podrobný rozpis 1 Název 2 Důvod a způsob založení 3 Organizační struktura 1 / 23 rohlášení o přístupnosti 4 Kontaktní spojení 4.1 Kontaktní

Více

Vstup a přihlášení do systému. Dokumentace k programu. Zápis hodnocení studentů 1. možnost zápis po jednotlivých studentech

Vstup a přihlášení do systému. Dokumentace k programu. Zápis hodnocení studentů 1. možnost zápis po jednotlivých studentech Manuál pro vyučující pro práci se Smile ISIS Smile ISIS je nový internetový školní informační systém, který naše škola postupně zavádí. do systému je možno vstupovat z jakéhokoliv počítače, stačí mít připojení

Více

Návod na E-Shop. tel.: 224 916 202, fax: 244 922 737, helpdesk: 606 230 000, e-mail: ipo@antee.cz

Návod na E-Shop. tel.: 224 916 202, fax: 244 922 737, helpdesk: 606 230 000, e-mail: ipo@antee.cz Návod na E-Shop Obsah 1. Založení nového e-shopu 2. Definice kategorií e-shopu 3. Definice atributů e-shopu 4. Vložení nové položky do e-shopu 5. Editace a smazání položky v e-shopu 6. Hromadná aktualizace

Více

Migrace na aplikaci OneNote 2010

Migrace na aplikaci OneNote 2010 V tomto průvodci Microsoft Aplikace Microsoft OneNote 2010 vypadá ve srovnání s aplikací OneNote 2007 velmi odlišně. Proto jsme vytvořili tohoto průvodce, který vám pomůže se s ní rychle seznámit. V následujícím

Více

HelpAndManual_unregistered_evaluation_copy. REN - Procesní příručka

HelpAndManual_unregistered_evaluation_copy. REN - Procesní příručka HelpAndManual_unregistered_evaluation_copy 2 Obsah I O aplikaci REN - Registr nemovitostí 4 II Procesz zobrazení náhledu na záznam v aplikaci REN 6 1 Zobrazení náhledu... (detailu) záznamu 6 III Proces

Více

Escort Servis Night Prague

Escort Servis Night Prague Escort Servis Night Prague Escortní služby po celé Praze Vize projektu Vypracovali: Jiří Blažek, Cyril Filcík, Michal Dvořák Obsah Cíl projektu...2 Zainteresované instituce a osoby...2 Zadavatel...2 Uživatelé

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro administrátora krizového řízení

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro administrátora krizového řízení Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro administrátora krizového řízení Vytvořeno dne: 15. 6. 2011 Aktualizováno: 22. 10. 2014 Verze: 2.2 2014 MVČR Obsah Příručka pro administrátora

Více

Nástroj Setup Uživatelská příručka

Nástroj Setup Uživatelská příručka Nástroj Setup Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené v této příručce se mohou

Více

Novinky v programu Účtárna 2.09

Novinky v programu Účtárna 2.09 Novinky v programu Účtárna 2.09 Podpora pro Kontrolní hlášení Popis: Program obsahuje podporu pro plátce DPH, pro něž platí od 1.1.2016 nová legislativní povinnost Kontrolní hlášení. V knihách prvotních

Více

INFORMATIKA WORD 2007

INFORMATIKA WORD 2007 INFORMATIKA WORD 2007 Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Vzdělávací okruh Druh učebního materiálu Cílová skupina Střední

Více

Google Apps. dokumenty 5. verze 2012

Google Apps. dokumenty 5. verze 2012 Google Apps dokumenty verze 0 Obsah Obsah... Úvod... Formuláře... K čemu jsou formuláře dobré?... Spuštění formuláře... Nastavení formuláře... Vytváření otázek... 6 Změna vzhledu formuláře... 8 Zveřejnění

Více

MONITOROVACÍ SYSTÉM MS 2014+

MONITOROVACÍ SYSTÉM MS 2014+ UKÁZKA PORTÁLU ISKP MONITOROVACÍ SYSTÉM MS 2014+ 2 ADRESY K PŘIHLÁŠENÍ https://mseu.mssf.cz produkční/ostré prostředí (slouží pro realizaci OP, zadávají se pouze ostrá data) https://mseu-sandbox.mssf.cz

Více

Informační a vzdělávací portál Jihomoravského kraje. VYTVÁŘENÍ DOKUMENTŮ Manuál tvorby dokumentů a pravidla pro zveřejňování příspěvků na portál

Informační a vzdělávací portál Jihomoravského kraje. VYTVÁŘENÍ DOKUMENTŮ Manuál tvorby dokumentů a pravidla pro zveřejňování příspěvků na portál Informační a vzdělávací portál Jihomoravského kraje VYTVÁŘENÍ DOKUMENTŮ Manuál tvorby dokumentů a pravidla pro zveřejňování příspěvků na portál verze 3.1 duben 2014 Obsah 1. Terminologie... 3 Pracovní

Více

DUM 11 téma: Nástroje pro transformaci obrázku

DUM 11 téma: Nástroje pro transformaci obrázku DUM 11 téma: Nástroje pro transformaci obrázku ze sady: 2 tematický okruh sady: Bitmapová grafika ze šablony: 09 Počítačová grafika určeno pro: 2. ročník vzdělávací obor: vzdělávací oblast: číslo projektu:

Více

Verze manuálu: 1.03 pracovní verze

Verze manuálu: 1.03 pracovní verze Verze manuálu: 1.03 pracovní verze 1. Úvodní informace Obsah Redakční systém Aitom 3... 3 1 Úvodní informace... 4 1.1 Základní komponenty Aitomu... 4 1.2 Moduly... 5 2 Struktura stránek... 6 2.1 Seznam

Více

Mobilní aplikace Novell Filr Stručný úvod

Mobilní aplikace Novell Filr Stručný úvod Mobilní aplikace Novell Filr Stručný úvod Únor 2016 Podporovaná mobilní zařízení Aplikace Novell Filr je podporována v následujících mobilních zařízeních: Telefony a tablety se systémem ios 8 novějším

Více

DS SolidWorks PDM Workgroup

DS SolidWorks PDM Workgroup Komplexní správa dat s podporou systému DS SolidWorks PDM Workgroup Příklad 3 - Tvorba CAD sestavy s podporou PDMW Ing. Martin Nermut, 2012 Cíl: Vytvořit pomocí aplikace SolidWorks jednoduchou sestavu

Více

Služby a nastavení Pevná volba - seznam povolených tel.čísel Reset přístroje do továrního nastavení Identifikace volajícího (CLIP/CLIR) Pevná volba

Služby a nastavení Pevná volba - seznam povolených tel.čísel Reset přístroje do továrního nastavení Identifikace volajícího (CLIP/CLIR) Pevná volba 1 6. 7. 8. 9. Služby a nastavení Pevná volba - seznam povolených tel.čísel Reset přístroje do továrního nastavení Identifikace volajícího (CLIP/CLIR) Pevná volba Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení

Více