ELEKTRONICKÁ FINANČNÍ KONTROLA NA MAGISTRÁTU MĚSTA PROSTĚJOVA

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ELEKTRONICKÁ FINANČNÍ KONTROLA NA MAGISTRÁTU MĚSTA PROSTĚJOVA"

Transkript

1 06/16/15 ELEKTRONICKÁ FINANČNÍ KONTROLA NA MAGISTRÁTU MĚSTA PROSTĚJOVA Ing. Radim Carda, vedoucí finančního odboru, Magistrát města Prostějova Petr Vysloužil, GORDIC spol. s r.o.

2 Informace o Statutárním městě Prostějov Statutární město Prostějov je obcí s rozšířenou působností. V katastru města žije občanů. Město hospodaří s ročním rozpočtem ve výši cca 800 milionů Kč. Netto aktiva města k činí milionů Kč. V roce 2015 obdrželo město od agentury Moody s nejvyšší ratingové hodnocení Aaa. Při tomto objemu finančních prostředků je ročně zaúčtováno přibližně 10 tisíc agendových výdajových dokladů. Pro agendu účetnictví a rozpočtu využívá město Prostějov od r informační systém GINIS firmy GORDIC, spol. s r. o.

3 Stav předběžné finanční kontroly před implementací elektronické finanční kontroly Do roku 2014 probíhala předběžná finanční kontrola výhradně v analogové podobě. Doklady si předávali pracovníci jednotlivých odborů osobně. Podpisy příkazců operací, správce rozpočtu a hlavního účetního dokládající provedení finanční kontroly, byly kontrolovány na podpisové vzory schválené primátorem města. Předběžná kontrola před vznikem závazku byla zajišťována na příslušných odborech při vystavování objednávek a uzavírání smluv. Tyto dokumenty byly podepsány vedoucím odboru/příkazcem operace a správcem rozpočtu. Přehledy uzavřených smluv vedly jednotlivé odbory a centrálně odbor kanceláře tajemníka.

4 Stav předběžné finanční kontroly před implementací elektronické finanční kontroly Předběžná kontrola po vzniku závazku byla zajišťována prostřednictvím formuláře Krycí list faktury. Dodavatelské faktury byly do účetního softwaru zaevidovány finančním odborem. Následně byly předány na příslušný odbor, který zajistil vystavení krycího listu s uvedením rozpočtové skladby. Na krycím listu byly podpisy pracovníka zodpovědného za formální správnost, příkazce operace, správce rozpočtu a hlavního účetního. Krycí list se všemi podpisy předal příslušný odbor na finanční odbor, který zajistil likvidaci, proplacení a zaúčtování faktury. Platební poukazy byly vystavovány na odborech v analogové podobě, po zajištění všech podpisů potvrzujících provedení finanční kontroly, byly předány na finanční odbor, který je zaevidoval do modulu Platební poukazy, provedl jejich likvidaci, úhradu a zaúčtování.

5 Stav předběžné finanční kontroly před implementací elektronické finanční kontroly Nevýhodou byla zejména vysoká pracnost, prodlevy při předávání jednotlivých dokladů a reálná možnost ztráty dokladů přijatých jednotlivými zaměstnanci. Tento způsob finanční kontroly nezajišťoval jednoznačně dodržení všech postupů stanovených zákonem č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole. Kladl vysoké nároky na správce rozpočtu při ověřování vazby na rozpočet tj. ověřování volných prostředků na jednotlivých položkách rozpočtu a také na hlavního účetního, který prověřoval, zda byly dodrženy všechny postupy stanovené zákonem.

6 Průběh implementace el. PFK v IS GINIS Podnět vzešel z finančního odboru, do jehož kompetencí patří činnost správce rozpočtu a hlavního účetního. Počátkem roku 2013 byla ve spolupráci s odborem IT a dodavatelem IS GINIS firmou Gordic, spol. s r. o., provedena analýza používaného systému finanční kontroly. Na základě výsledků analýzy bylo rozhodnuto o implementaci elektronické finanční kontroly ve třech etapách.

7 1. etapa Průběh implementace el. PFK v IS GINIS V průběhu 3/4 roku 2013 příprava agendy SML Evidence smluv. Ve 4/4 roku 2013 byly do modulu SML naskenovány a vloženy platné smlouvy. 2. etapa K byla implementována finanční kontrola před vznikem závazku v modulu SML. Po schválení rozpočtu roku 2014 byl doplněn finanční profil do připravených smluv. Tímto byla zajištěna kontrola očekávaných výdajů na schválený rozpočet, tzn. nebylo možné čerpat větší objem finančních prostředků než kolik bylo rozpočtováno. Od stejného data jsou řešeny v agendě SML i objednávky a limitované přísliby, tedy veškeré doklady potřebné pro PFK před vznikem závazku.

8 Průběh implementace el. PFK v IS GINIS 3. etapa K byla implementována finanční kontrola po vzniku závazku v modulech KDF Kniha došlých faktur, POU Kniha poukazů a DDP Daně, dávky, pohledávky. Prvotní evidence faktur je prováděna v modulu Podatelna, který zajišťuje převzetí faktur v analogové i digitální podobě včetně jejich elektronického obrazu. Pro příjem elektronických faktur byla určena jedna ová adresa. Faktury v analogové podobě jsou ukládány na finančním odboru, veškerý oběh dokladů probíhá pouze elektronicky. Doklady předběžné finanční kontroly před a po vzniku závazku vytváří kompetenti jednotlivých odborů v modulech SML, KDF, POU a DDP. Podepsání a schválení je prováděno v Elektronické podpisové knize (EPK).

9 Postup vyřízení dokumentů v IS GINIS Evidence smlouvy, objednávky Založení dokladu v agendě SML, kde je odpovědným referentem zaevidována smlouva, objednávka či limitovaný příslib.

10 Postup vyřízení dokumentů v IS GINIS Evidence smlouvy, objednávky Založení dokladu v agendě SML, kde je odpovědným referentem zaevidována smlouva, objednávka či limitovaný příslib. Doplnění položek finančního profilu ke smlouvě s kontrolou proti rozpočtovaným prostředkům.

11 Postup vyřízení dokumentů v IS GINIS Evidence smlouvy, objednávky Založení dokladu v agendě SML, kde je odpovědným referentem zaevidována smlouva, objednávka či limitovaný příslib. Doplnění položek finančního profilu ke smlouvě s kontrolou proti rozpočtovaným prostředkům. Založení dokladu PFK před vznikem závazku s určením odpovědných osob, které budou doklad podepisovat schvalovat v el. podobě.

12 Postup vyřízení dokumentů v IS GINIS Evidence smlouvy, objednávky Založení dokladu v agendě SML, kde je odpovědným referentem zaevidována smlouva, objednávka či limitovaný příslib. Doplnění položek finančního profilu ke smlouvě s kontrolou proti rozpočtovaným prostředkům. Založení dokladu PFK před vznikem závazku s určením odpovědných osob, které budou doklad podepisovat schvalovat v el. podobě. Schvalování a podepisování dokladu PFK v elektronické podpisové knize.

13 Postup vyřízení dokumentů v IS GINIS Evidence smlouvy, objednávky Založení dokladu v agendě SML, kde je odpovědným referentem zaevidována smlouva, objednávka či limitovaný příslib. Doplnění položek finančního profilu ke smlouvě s kontrolou proti rozpočtovaným prostředkům. Založení dokladu PFK před vznikem závazku s určením odpovědných osob, které budou doklad podepisovat schvalovat v el. podobě. Schvalování a podepisování dokladu PFK v elektronické podpisové knize. Po kladném schválení dokladu PFK je možné schválit smlouvu (objednávku) a od té chvíle je možné ze smlouvy čerpat blokované rozpočtované prostředky. U objednávek je možné předat dodavateli el. či papírovou podobu objednávky, která je vygenerována ze SML.

14 Postup vyřízení dokumentů v IS GINIS Evidence faktury Faktura je založena na podatelně ve spisové službě, včetně naskenování faktury do formátu PDF.

15 Postup vyřízení dokumentů v IS GINIS Evidence faktury Faktura je založena na podatelně ve spisové službě, včetně naskenování faktury do formátu PDF. Na finančním odboru je dokument převzat do modulu KDF, kde jsou doplněny základní údaje faktury.

16 Postup vyřízení dokumentů v IS GINIS Evidence faktury Faktura je založena na podatelně ve spisové službě, včetně naskenování faktury do formátu PDF. Na finančním odboru je dokument převzat do modulu KDF, kde jsou doplněny základní údaje faktury. Faktura je předána na odbory, kde je provedena vazba na agendu SML (smlouvu, objednávku, limitovaný příslib) a doplněno rozpočtové krytí faktury, které je převzato z navázaného dokladu SML.

17 Postup vyřízení dokumentů v IS GINIS Evidence faktury Faktura je založena na podatelně ve spisové službě, včetně naskenování faktury do formátu PDF. Na finančním odboru je dokument převzat do modulu KDF, kde jsou doplněny základní údaje faktury. Faktura je předána na odbory, kde je provedena vazba na agendu SML (smlouvu, objednávku, limitovaný příslib) a doplněno rozpočtové krytí faktury, které je převzato z navázaného dokladu SML. Založí se doklad PFK po vzniku závazku, kde se určí osoby, které budou doklad podepisovat a schvalovat.

18 Postup vyřízení dokumentů v IS GINIS Evidence faktury Faktura je založena na podatelně ve spisové službě, včetně naskenování faktury do formátu PDF. Na finančním odboru je dokument převzat do modulu KDF, kde jsou doplněny základní údaje faktury. Faktura je předána na odbory, kde je provedena vazba na agendu SML (smlouvu, objednávku, limitovaný příslib) a doplněno rozpočtové krytí faktury, které je převzato z navázaného dokladu SML. Založí se doklad PFK po vzniku závazku, kde se určí osoby, které budou doklad podepisovat a schvalovat. Faktura je dále podepisována v modulu EPK všemi dotčenými osoby a po kladném vyřízení je umožněno poslat platbu do banky k proplacení.

19 Postup vyřízení dokumentů v IS GINIS Jak vypadá vyřízení v EPK?

20 Postup vyřízení dokumentů v IS GINIS Jak vypadá vyřízení v EPK?

21 Postup vyřízení dokumentů v IS GINIS Jak vypadá vyřízení v EPK?

22 Avizace em Všem zaměstnancům, kteří podepisují v EPK je odeslán upozorňující mail s informací, že je připraven doklad k podpisu. Schvalující osoba má při podpisu možnost nahlížet do všech dokumentů souvisejících se schvalovaným výdajem.

23 PFK v dalších modulech IS GINIS Obdobně jako u faktur v modulu KDF je prováděna finanční kontrola v modulu POU Kniha poukazů, pouze s tím rozdílem, že prvotní evidenci provádí kompetent příslušného odboru. V modulu DDP Daně, dávky, pohledávky je předběžná finanční kontrola využívána pouze pro výdaje, tj. vratky přeplatků příjmů.

24 Výhody nového řešení PFK Největší výhodou a přínosem elektronické předběžné finanční kontroly je zajištění plnění 16 zákona č. 250/2000Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, tj. všechny výdaje jsou podloženy rozpočtem. Zvýšila se transparentnost rozpočtu a účetnictví města zavedením rozklikávacího rozpočtu a transparentního účtu. Data pro tyto aplikace vychází z IS GINIS. Nedochází k prodlevám při prvotní evidenci faktur, faktury jsou okamžitě zaevidovány do modulu Podatelna. Zrychlilo se vyřizování faktur a platebních poukazů. Zvýšila se produktivita práce zaměstnanců magistrátu. Snížila se spotřeba kancelářského papíru a tonerů. Nedochází ke ztrátám papírových dokladů (faktury, poukazy) a vše je snadno dohledatelné.

25 Plán rozvoje IS GINIS na městě Prostějov Elektronizace předběžné finanční kontroly příjmů města. Zveřejňování smluv s využitím modulu SML včetně anonymizace údajů. Zavedení aplikace interaktivní úřad pro oblast hospodaření příspěvkových organizací.

26 Děkujeme za pozornost Ing. Radim Carda Magistrát města Prostějova Petr Vysloužil Gordic spol. s r.o.

Průkaznost financování: Evidence veřejných zakázek a předběžná finanční kontrola

Průkaznost financování: Evidence veřejných zakázek a předběžná finanční kontrola Průkaznost financování: Evidence veřejných zakázek a předběžná finanční kontrola Evidence veřejných zakázek a předběžná finanční kontrola, Ing. Aleš Herák, www.gordic.cz Veřejné zakázky veřejné zakázky

Více

Směrnice k finanční kontrole podle zákona č. 320/2001 Sb. Č.1/2018

Směrnice k finanční kontrole podle zákona č. 320/2001 Sb. Č.1/2018 Směrnice k finanční kontrole podle zákona č. 320/2001 Sb. Č.1/2018 Směrnice k finanční kontrole podle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě ve znění pozdějších předpisů Obce Hradce

Více

Zpráva o zajištění kontrolní činnosti dle zákona č. 320/2001 Sb. za rok 2017

Zpráva o zajištění kontrolní činnosti dle zákona č. 320/2001 Sb. za rok 2017 nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 01 Lanškroun www.lanskroun.eu Vyřizuje: Krčová Telefon: +420 465 385 227 E-mail: renata.krcova@lanskroun.eu Čj.: MULA5560/2018 Počet listů dokumentu: 3

Více

KONTROLNÍ ŘÁD OBCE BRLOH

KONTROLNÍ ŘÁD OBCE BRLOH KONTROLNÍ ŘÁD OBCE BRLOH I. Obecná část Finanční kontrola, vykonávaná podle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o finanční kontrole)

Více

OBEC HNĚVNICE Hněvnice, IČ

OBEC HNĚVNICE Hněvnice, IČ OBEC HNĚVNICE 330 23 Hněvnice, IČ 47733454 Směrnice č. 1/2017 k finanční kontrole podle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě ve znění pozdějších předpisů I. OBECNÁ ČÁST Finanční

Více

II. VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM

II. VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM Vnitřní směrnice obce Ctiboř č. 9 k finanční kontrole podle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě, ve znění pozdějších předpisů I. OBECNÁ ČÁST Finanční kontrola se vykonává podle

Více

Kapitola 4. ODBOR EKONOMICKÝ

Kapitola 4. ODBOR EKONOMICKÝ Kapitola 4. ODBOR EKONOMICKÝ Odbor ekonomický se člení na: oddělení rozpočtu a financování oddělení účetnictví a výkaznictví zajišťuje spisovou službu dle spisového a skartačního řádu Krajského úřadu poskytuje

Více

VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM

VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM Základní umělecké škola J. B. Foerstera, Valdštejnovo náměstí 1, 506 01 Jičín VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM 1. Obecná ustanovení Tato směrnice stanovuje a upravuje povinnosti naší organizace při zavedení finanční

Více

I. Obecná část. SMĚRNICE k provedení finanční kontroly. Obec Salačova Lhota

I. Obecná část. SMĚRNICE k provedení finanční kontroly. Obec Salačova Lhota Obec Salačova Lhota Směrnice č.6 SMĚRNICE k provedení finanční kontroly Podle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě ve znění Zákona č. 482/04 SB. o finanční kontrole a dále dle

Více

Směrnice k finanční kontrole

Směrnice k finanční kontrole OBECNÍ ÚŘAD Krátká Ves Směrnice k finanční kontrole Směrnici zpracoval: Vladimír Klement Datum zpracování: 1. 4. 2014 Projednáno a schváleno v zastupitelstvu obce dne 14. 4. 2014 Směrnice nabývá účinnosti

Více

KONTROLNÍ ŘÁD OBCE ČAKOVIČKY

KONTROLNÍ ŘÁD OBCE ČAKOVIČKY KONTROLNÍ ŘÁD OBCE ČAKOVIČKY Podle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě ve znění pozdějších předpisů Obsah směrnice: I. Obecná část II. Vnitřní kontrolní systém III. Řídící kontrola

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA ZBRASLAV S M Ě R N I C E

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA ZBRASLAV S M Ě R N I C E MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA ZBRASLAV TAJEMNÍK ÚŘADU MĚSTSKÉ ČÁSTI S M Ě R N I C E č. S /2009 OBĚH ÚČETNÍCH DOKLADŮ Garant: Rozsah působnosti: Jana Hovorková, finanční odbor Zaměstnanci MČ zařazení do ÚMČ Nabývá

Více

Vnitřní směrnice č. KONTROLNÍ ŘÁD OBCE ŽERNOV

Vnitřní směrnice č. KONTROLNÍ ŘÁD OBCE ŽERNOV Vnitřní směrnice č. KONTROLNÍ ŘÁD OBCE ŽERNOV Podle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě ve znění pozdějších předpisů Obec: Žernov Adresa: Směrnici zpracoval: Směrnici schválil:

Více

ÚČETNÍ ŘÁD Spolku JM-Net

ÚČETNÍ ŘÁD Spolku JM-Net ÚČETNÍ ŘÁD Spolku JM-Net Rada spolku dne 8.11.2012 schválila tento Účetní řád pro vedení účetnictví dle zákona o účetnictví č. 563/91 Sb. v platném znění. Ten byl novelizován a schválen na Členské schůzi

Více

OBEC BLATNICE. Vnitřní směrnice č.2/2015. Směrnice k finanční kontrole. Obsah směrnice

OBEC BLATNICE. Vnitřní směrnice č.2/2015. Směrnice k finanční kontrole. Obsah směrnice OBEC BLATNICE Vnitřní směrnice č.2/2015 Směrnice k finanční kontrole Obec: Blatnice Adresa: Blatnice 132, 675 51 Jaroměřice n. Rok Směrnici zpracoval: Soňa Málová Datum zpracování: 24.4.2015 Směrnici schválil:

Více

Otevřený a transparentní úřad

Otevřený a transparentní úřad 5.4.2013 Otevřený a transparentní úřad Zdeněk Hajn, GORDIC spol. s r.o. www.gordic.cz Co chce občan? Najít na webu vždy aktuální informace Komunikovat s úřadem jednoduše Vyřizovat své záležitosti rychle

Více

VNITŘNÍ SMĚRNICE O FINANČNÍ KONTROLE. pro interní potřeby města Miletín

VNITŘNÍ SMĚRNICE O FINANČNÍ KONTROLE. pro interní potřeby města Miletín VNITŘNÍ SMĚRNICE O FINANČNÍ KONTROLE pro interní potřeby města Miletín Směrnice o zabezpečení zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů (zákon o finanční

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed OBĚH, PŘEZKUŠOVÁNÍ A ZPRACOVÁNÍ ÚČETNÍCH DOKLADŮ

Statutární město Brno, městská část Brno-střed OBĚH, PŘEZKUŠOVÁNÍ A ZPRACOVÁNÍ ÚČETNÍCH DOKLADŮ Statutární město Brno, městská část Brno-střed OBĚH, PŘEZKUŠOVÁNÍ A ZPRACOVÁNÍ ÚČETNÍCH DOKLADŮ Směrnice č.: 22 Bc. Petr Štika, MBA, LL.M., v.r. Vydání č.: 1 tajemník ÚMČ Brno-střed Účinnost: 01.03.2018

Více

Ústav biologie obratlovců AV ČR, v.v.i. Vnitřní kontrolní systém Platí od:

Ústav biologie obratlovců AV ČR, v.v.i. Vnitřní kontrolní systém Platí od: Ústav biologie obratlovců AV ČR, v.v.i. Pokyn ředitele č. 3 / 2009 Vnitřní kontrolní systém Platí od: 1. 6. 2009 Určeno všem zaměstnancům. Vnitřní kontrolní systém je v organizaci zaveden dle části čtvrté,

Více

ELEKTRONICKÝ OBĚH FAKTUR A POSÍLENÍ FINANČNÍ KONTROLY V RÁMCI MĚÚ A - PŘIHLAŠUJÍCÍ

ELEKTRONICKÝ OBĚH FAKTUR A POSÍLENÍ FINANČNÍ KONTROLY V RÁMCI MĚÚ A - PŘIHLAŠUJÍCÍ ELEKTRONICKÝ OBĚH FAKTUR A POSÍLENÍ FINANČNÍ KONTROLY V RÁMCI MĚÚ A - PŘIHLAŠUJÍCÍ PŘÍJMENÍ: Škvařil JMÉNO: David TITUL: JUDr. FUNKCE: tajemník ORGANIZACE: město Boskovice ADRESA: Masarykovo náměstí 4/2

Více

V N I T ŘNÍ O R G A N I Z A Č N Í č.5 S M Ě R N I C E. Obecní úřad Stará Huť Karla Čapka 430, 262 02 Stará Huť. Směrnice pro vedení účetnictví

V N I T ŘNÍ O R G A N I Z A Č N Í č.5 S M Ě R N I C E. Obecní úřad Stará Huť Karla Čapka 430, 262 02 Stará Huť. Směrnice pro vedení účetnictví Obecní úřad Stará Huť Karla Čapka 430, 262 02 Stará Huť V N I T ŘNÍ O R G A N I Z A Č N Í č.5 S M Ě R N I C E Směrnice pro vedení účetnictví Touto organizační směrnicí se stanovují základní pravidla pro

Více

Setkání starostů a místostarostů Olomouckého kraje. Pěva Čouková

Setkání starostů a místostarostů Olomouckého kraje. Pěva Čouková Setkání starostů a místostarostů Olomouckého kraje Pěva Čouková 11. prosince 2014 ZASTUPITELSTVU OBCE JE VYHRAZENO: Podle 84 odst. 2 písm. b) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích 1) Schvalování závěrečného

Více

V N I T ŘNÍ O R G A N I Z A Č N Í č.4 S M Ě R N I C E. Obecní úřad Stará Huť Karla Čapka 430, 262 02 Stará Huť

V N I T ŘNÍ O R G A N I Z A Č N Í č.4 S M Ě R N I C E. Obecní úřad Stará Huť Karla Čapka 430, 262 02 Stará Huť Obecní úřad Stará Huť Karla Čapka 430, 262 02 Stará Huť V N I T ŘNÍ O R G A N I Z A Č N Í č.4 S M Ě R N I C E S M Ě R N I C E K F I N A N Č N Í K O N T R O L E 1) Úvodní ustanovení 1.1 Tato směrnice stanovuje

Více

VÝNOS KVESTORA Č. 7/2018 O OBĚHU ÚČETNÍCH DOKLADŮ

VÝNOS KVESTORA Č. 7/2018 O OBĚHU ÚČETNÍCH DOKLADŮ VÝNOS KVESTORA Č. 7/2018 O OBĚHU ÚČETNÍCH DOKLADŮ zpracovatel a věcně odpovědná osoba: Ing. Jiří Halík schválil: PhDr. Evžen Mrázek schváleno dne: 5. 12. 2018 nabývá účinnosti ode dne: 1. 1. 2019 kontrola

Více

Vývojový diagram procesu předběžné řídící kontroly. vznik nároku

Vývojový diagram procesu předběžné řídící kontroly. vznik nároku Vývojový diagram procesu předběžné řídící kontroly vznik nároku OPERACE proces realizovaný k zajištění úkolů vyplývajících z předmětu činnosti a stanovených cílů orgánů veřejné správy, kterým vzniká nárok

Více

Zákon o finanční kontrole. Michal Plaček

Zákon o finanční kontrole. Michal Plaček Zákon o finanční kontrole Michal Plaček Návaznost na právní předpisy Vyhláška č. 416/2004 Sb., kterou se provádí zákon o finanční kontrole Zákon č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád) Zákon č. 250/2000

Více

Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor kancelář ředitele Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc SpZn.: KUOK/58561/2014/KR-K/7433 Č.j.

Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor kancelář ředitele Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc SpZn.: KUOK/58561/2014/KR-K/7433 Č.j. Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor kancelář ředitele Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc SpZn.: KUOK/58561/2014/KR-K/7433 Č.j.: KUOK 66194/2014 Počet stejnopisů: 2 Počet stran: 6 Přílohy: Zpráva o výsledku

Více

klíčová aktivita: Nastavení vnitřního řídícího a kontrolního systému na městském úřadě

klíčová aktivita: Nastavení vnitřního řídícího a kontrolního systému na městském úřadě Specifikace programové podpory klíčová aktivita: Nastavení vnitřního řídícího a kontrolního systému na městském úřadě Podpora procesů VŘKS bude zajištěna implementací programového nástroje formou služby

Více

Manuál pro čerpání finančních prostředků krajských organizací

Manuál pro čerpání finančních prostředků krajských organizací Manuál pro čerpání finančních prostředků krajských organizací platný k 1. 6. 2013 1. Disponibilní finanční prostředky krajské organizace Každá krajská organizace má na příslušný kalendářní rok k dispozici

Více

Finanční tro a. Vnitřní směrnice č.l. Zpracovala: Pavlína Pleslová. Stěpánka Slezáková. Obec Záměl. tel.: 494 546 811. t I. + fax: -&9-&5-&6211

Finanční tro a. Vnitřní směrnice č.l. Zpracovala: Pavlína Pleslová. Stěpánka Slezáková. Obec Záměl. tel.: 494 546 811. t I. + fax: -&9-&5-&6211 Obec Záměl tel.: 494 546 811 t I. + fax: -&9-&5-&6211 www: obeczamel.orlice.cz o-mail: obeczamelréžorlice.net Vnitřní směrnice č.l Finanční tro a Zpracovala: Pavlína Pleslová v Stěpánka Slezáková - 1 -

Více

Směrnice k finanční kontrole podle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě ve znění pozdějších předpisů Obce Mladý Smolivec

Směrnice k finanční kontrole podle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě ve znění pozdějších předpisů Obce Mladý Smolivec Směrnice k finanční kontrole podle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě ve znění pozdějších předpisů Obce Mladý Smolivec I. OBECNÁ ČÁST Finanční kontrola se vykonává podle zákona

Více

Směrnice k finanční kontrole

Směrnice k finanční kontrole Obec Hluboš 262 22 Hluboš 3 Směrnice č. 28/2015 nahrazuje směrnici č. 6 z 26.1.2006 Směrnice k finanční kontrole 1. Předmět úpravy 1.1. Směrnice upravuje finanční kontrolu, která je součástí finančního

Více

SYSTÉM FINANČNÍ KONTROLY OBCE

SYSTÉM FINANČNÍ KONTROLY OBCE SYSTÉM FINANČNÍ KONTROLY OBCE Obec: Brnířov Adresa: Brnířov 41, 345 06 Kdyně Identifikační číslo obce: 00572608 1) Předmět úpravy a právní rámec Tento vnitřní předpis vymezuje v souladu se zákonem č. 320/2001

Více

Auditor odpovědný za přezkoumání: Ing. Jan Svoboda (osvědčení KAČR č. 433).

Auditor odpovědný za přezkoumání: Ing. Jan Svoboda (osvědčení KAČR č. 433). Zpráva nezávislého auditora o výsledku přezkoumání hospodaření obce Močovice za rok 2014 (podle zákona č. 420/2004 Sb., o přezkoumání hospodaření územních samosprávných celků a dobrovolných svazků obcí)

Více

Auditor odpovědný za přezkoumání: Ing. Jan Svoboda (oprávnění KAČR č. 433).

Auditor odpovědný za přezkoumání: Ing. Jan Svoboda (oprávnění KAČR č. 433). Zpráva nezávislého auditora o výsledku přezkoumání hospodaření obce Močovice za rok 2018 (podle zákona č. 420/2004 Sb., o přezkoumání hospodaření územních samosprávných celků a dobrovolných svazků obcí)

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 890 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 890 ze dne č.j.: 950/2017 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 890 ze dne 11.12.2017 Směrnice Rady MČ k realizaci procesů a oběhu účetních dokladů v rámci vedlejší hospodářské činnosti zajišťované

Více

DOMOV správa objektů s.r.o. Správa nemovitostí bytových i nebytových objektů

DOMOV správa objektů s.r.o. Správa nemovitostí bytových i nebytových objektů Založení základní evidence evidence objektů bytů a nebytových prostor evidence pasportů bytů a nebytových prostor evidence ploch místností nebo celkových ploch objektů evidence ploch pro vytápění TUV nastavení

Více

ZPRÁVA O VÝSLEDCÍCH PŘEZKOUMÁNÍ HOSPODAŘENÍ. Název obce: Obec Dukovany IČ: Přezkoumání proběhlo: Přezkoumávané období: rok 2007

ZPRÁVA O VÝSLEDCÍCH PŘEZKOUMÁNÍ HOSPODAŘENÍ. Název obce: Obec Dukovany IČ: Přezkoumání proběhlo: Přezkoumávané období: rok 2007 ZPRÁVA O VÝSLEDCÍCH PŘEZKOUMÁNÍ HOSPODAŘENÍ Název obce: Obec Dukovany IČ: 00289329 Sídlo: 675 56 Dukovany Přezkoumání provedl: Ing. Karel Cejpek, auditor Místo přezkoumání: Obecní úřad Dukovany Přezkoumání

Více

Vývojový diagram procesu předběžné řídící kontroly. veřejné výdaje

Vývojový diagram procesu předběžné řídící kontroly. veřejné výdaje Vývojový diagram procesu předběžné řídící kontroly veřejné výdaje OPERACE proces realizovaný k zajištění úkolů vyplývajících z předmětu činnosti a stanovených cílů orgánů veřejné správy, který má za následek

Více

Krajský úřad Olomouckého kraje Kancelář ředitele.

Krajský úřad Olomouckého kraje Kancelář ředitele. Krajský úřad Olomouckého kraje Kancelář ředitele. Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc SpZn.: KÚOK/57992/2013/KŘ-K/7433 Č.j.: KUOK 1095/2014 Počet stejnopisů: 2 Počet stran:7 Přílohy: O Zpráva o výsledku přezkoumání

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBOR KONTROLY

KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBOR KONTROLY KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBOR KONTROLY Se sídlem: Karlovy Vary, Závodní 353/88, 360 21 Karlovy Vary Dvory, Česká republika Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Chodov IČ: 00872059 Přezkoumání

Více

Podklady ke schvalované účetní závěrce za rok 2015

Podklady ke schvalované účetní závěrce za rok 2015 Podklady ke schvalované účetní závěrce za rok 2015 Organizace: REGIONÁLNÍ RADA REGIONU SOUDRŽNOSTI JIHOVÝCHOD60 Adresa: Kounicova 13, 602 00 Brno IČO: 75082241 Období: 1. 1. 2015 31. 12. 2015 OBSAH 1 ZÁKLADNÍ

Více

Směrnice č. 2/2011 o oběhu účetních dokladů

Směrnice č. 2/2011 o oběhu účetních dokladů Obec : K O Z L O V IČ : 0 0 5 4 4 1 9 1 Směrnici zpracoval: Jaromír Plodek, místostarosta obce Směrnici schválil: Jaroslav Ambrož, starosta obce Datum zpracování: červenec 2011 Směrnice nabývá platnosti:

Více

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření dobrovolného svazku obcí Svazek měst a obcí okresu Karviná, IČ: za rok 2017

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření dobrovolného svazku obcí Svazek měst a obcí okresu Karviná, IČ: za rok 2017 KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor podpory korporátního řízení a kontroly 28. října 117, 702 18 Ostrava KUMSX01WEN4X Čj.: MSK 19536/2018 Sp. zn.: KON/2700/2017/Sam 113.1 V10 Vyřizuje: Ing. Martin

Více

VZOROVÁ SMĚRNICE O ŘÍZENÍ A KONTROLE VEŘEJNÝCH FINANCÍ OBCE

VZOROVÁ SMĚRNICE O ŘÍZENÍ A KONTROLE VEŘEJNÝCH FINANCÍ OBCE VZOROVÁ SMĚRNICE O ŘÍZENÍ A KONTROLE VEŘEJNÝCH FINANCÍ OBCE ÚVODEM Před Vámi je metodická pomůcka, kterou vydává Ministerstvo financí odbor 47 Centrální harmonizační jednotka jako doporučující vzor směrnice

Více

Jak na řídící kontrolu v malé příspěvkové organizaci?!

Jak na řídící kontrolu v malé příspěvkové organizaci?! Jak na řídící kontrolu v malé příspěvkové organizaci?! Tento příspěvek si neklade za cíl přesné parafrázování zákona. Jedná se o návod, jak by se při řídící kontrole mohlo postupovat. Čtenářům se nedoporučuje

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části č. 657 ze dne 27.08.2014 Směrnice Rady městské části k oběhu účetních dokladů s c h v a l u j e

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části č. 657 ze dne 27.08.2014 Směrnice Rady městské části k oběhu účetních dokladů s c h v a l u j e č.j.: 687/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 657 ze dne 27.08.2014 Směrnice Rady městské části k oběhu účetních dokladů Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1. Směrnici

Více

Zpracovala : Ing. Eva Neužilová, auditorka, č.oprávnění 1338

Zpracovala : Ing. Eva Neužilová, auditorka, č.oprávnění 1338 Ing. Eva Neužilová auditorka, zapsaná u Komory auditorů ČR číslo oprávnění 1338 Galandova 1240 163 00 Praha 6 tel. 603814749 e-mail : neuzilovaeva@seznam.cz ZPRÁVA AUDITORA o výsledku přezkoumání hospodaření

Více

NABÍDKA NA SPRÁVU NEMOVITOSTI

NABÍDKA NA SPRÁVU NEMOVITOSTI NABÍDKA NA SPRÁVU NEMOVITOSTI SPRÁVCE: CONTEXT CONSULT s.r.o. Sídlo: PRAHA 9, ul. Bobkova 747 Kanceláře: IČ: 283 888 52 PRAHA 9, ul. Bobkova 747 Tel: 281 916 626 PRAHA 5, ul. Radlická 1305/69 E-mail: 100sprava@100sprava.cz

Více

Zápis o výsledku dílčího přezkoumání hospodaření dobrovolného svazku obcí Mikroregion Krnovsko, IČ v roce 2017

Zápis o výsledku dílčího přezkoumání hospodaření dobrovolného svazku obcí Mikroregion Krnovsko, IČ v roce 2017 KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor podpory korporátního řízení a kontroly 28. října 117, 702 18 Ostrava KUMSX01US5SZ Čj.: MSK 142039/2017 Sp. zn.: KON/18017/2017/Sam 113.1 V10 Vyřizuje: Ing. Irena

Více

Směrnice č. 2/2012 o oběhu účetních dokladů

Směrnice č. 2/2012 o oběhu účetních dokladů Obec : Dubenec IČ : 00277801 Směrnici zpracoval(a): Jana Baxová, účetní obce Směrnici schválil(a): Jaroslav Huňat, Starosta obce Datum zpracování : Směrnice nabývá platnosti: dnem podpisu Směrnice nabývá

Více

S M Ě R N I C E 2/2017. Kompetence a základní pravidla postupů přípravy a schvalování smluv. Městský úřad Mělník, nám. Míru 1, MĚLNÍK

S M Ě R N I C E 2/2017. Kompetence a základní pravidla postupů přípravy a schvalování smluv. Městský úřad Mělník, nám. Míru 1, MĚLNÍK S M Ě R N I C E Městský úřad Mělník, nám. Míru 1, 276 01 MĚLNÍK 2/2017 Kompetence a základní pravidla postupů přípravy a schvalování smluv Preambule Usnesení Rady města Mělníka (RM) č. 69/2017 ze dne 23.

Více

Krajský úřad Olomouckého kraje

Krajský úřad Olomouckého kraje Krajský úřad Olomouckého kraje SpZn.: KÚOK/54423/2013/KŘ-K/7152 Č.j.: KU OK 9128/2014 Kancelář ředitele Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Počet stejnopisů: 2 Počet stran: 7 Přílohy: O Zpráva o výsledku přezkoumání

Více

Licence: DS5Y XCRGURXA / RYA ( / )

Licence: DS5Y XCRGURXA / RYA ( / ) ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) Období: 12 / 2018 IČO: 70947121 Název: Svazek obcí Moravia Sestavená k rozvahovému

Více

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Rusín, IČ za rok 2017

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Rusín, IČ za rok 2017 KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor podpory korporátního řízení a kontroly 28. října 117, 702 18 Ostrava KUMSX01W7J48 Čj.: MSK 12745/2018 Sp. zn.: KON/6746/2017/Sam 113.1 V10 Vyřizuje: Ing. Martin

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: Základní škola Krnov, Janáčkovo náměstí 17, okres Bruntál, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 06. OBĚH ÚČETNÍCH DOKLADŮ Vypracoval: Schválil: ZSJN/90/2008 Pedagogická rada projednala

Více

Informace pro žadatele a příjemce Podpora komunitního života na venkově pro rok 2019

Informace pro žadatele a příjemce Podpora komunitního života na venkově pro rok 2019 Informace pro žadatele a příjemce Podpora komunitního života na venkově pro rok 2019 1. Informace o podpoře projektů Podpora komunitního života na venkově pro území MAS Český sever je financována z Programu

Více

Systém ekonomické kontroly projektů realizovaných na PF UJEP

Systém ekonomické kontroly projektů realizovaných na PF UJEP Pedagogická fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Směrnice děkana PF UJEP Ústí n. L. č. 7A/2007 Systém ekonomické kontroly projektů realizovaných na PF UJEP Tato směrnice stanovuje

Více

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Halže za rok 2008

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Halže za rok 2008 Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Halže za rok 2008 1. Úvod Provedli jsme přezkoumání hospodaření obce Halže za rok 2008 na základě údajů o ročním hospodaření obce. Za hospodaření, které je

Více

Právní důvod zpracování: Oprávněné zájmy správce Článek 6 odst. 1 písm. c) GDPR - splnění právní povinnosti

Právní důvod zpracování: Oprávněné zájmy správce Článek 6 odst. 1 písm. c) GDPR - splnění právní povinnosti ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ ODBOR: VNITŘNÍ SPRÁVY Oddělení: oddělení informačních a komunikačních služeb 1. Správa informačních systémů Technická správa (administrace) informačních systémů instalace, zálohování,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Laškov, okres Prostějov,příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: OBĚH PÍSEMNOSTÍ A ÚČETNÍCH DOKLADŮ Č.j.: S03/2010 Vypracoval: Mgr. Lenka Blahová, ředitelka školy Schválil: Mgr.

Více

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření C.J. AUDIT s.r.o. Auditorská společnost, číslo osvědčení Komory auditorů ČR - 442 Senovážná 86/1, 460 01 Liberec 12, IČ 25495542 Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření Města Hrádek nad Nisou za období

Více

Identifikační karta č. Ing. Martin Hajduk kontrolor pověřený řízením 390/03/ Jméno, příjmení Funkce Pověření č.

Identifikační karta č. Ing. Martin Hajduk kontrolor pověřený řízením 390/03/ Jméno, příjmení Funkce Pověření č. KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor podpory korporátního řízení a kontroly 28. října 117, 702 18 Ostrava KUMSX01PRRED Čj.: MSK 149032/2016 Sp. zn.: KON/1793/2016/Sam 113.1 V10 Vyřizuje: Ing. Martin

Více

Příloha č. 2 k protokolu o kontrole č. j. KUOK 49946/2018, Sp.Zn. KÚOK/49942/2018/OK/7173

Příloha č. 2 k protokolu o kontrole č. j. KUOK 49946/2018, Sp.Zn. KÚOK/49942/2018/OK/7173 Přehled porušení zjištěných kontrolou hospodaření příspěvkové organizace Muzeum a galerie v Prostějově Porušení 2.3.1: Příspěvková organizace si pronajala majetek na dobu určitou delší než jeden rok bez

Více

Větrušice 14, 250 67 Klecany. zastupitelstvo obce Větrušice, zastoupené starostkou, paní Petrou Šefčíkovou

Větrušice 14, 250 67 Klecany. zastupitelstvo obce Větrušice, zastoupené starostkou, paní Petrou Šefčíkovou Ing. Eva Neužilová auditorka, zapsaná u Komory auditorů ČR číslo oprávnění 1338 Galandova 1240 163 00 Praha 6 tel.: 603814749 e-mail : neuzilovaeva@seznam.cz ZPRÁVA AUDITORA o výsledku přezkoumání hospodaření

Více

Směrnice č. 3/2015. k finanční kontrole

Směrnice č. 3/2015. k finanční kontrole Směrnice č. 3/2015 k finanční kontrole Čl. I Tato směrnice stanovuje a upravuje povinnosti obce při zavedení finanční kontroly a zajištění fungování vnitřního kontrolního systému. V obci je prováděna předběžná

Více

ROZVAHA. (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) Období: 12 / 2018 IČO: Název: Obec Bořitov. Sestavená k rozvahovému dni 31.

ROZVAHA. (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) Období: 12 / 2018 IČO: Název: Obec Bořitov. Sestavená k rozvahovému dni 31. ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) Období: 12 / 2018 IČO: 00279960 Název: Obec Bořitov Sestavená k rozvahovému

Více

Směrnice upravující oběh účetních dokladů

Směrnice upravující oběh účetních dokladů Obec Dolany IČ: 00663981 Dolany 35, 273 51 Unhošť Směrnice č. 09/2016 Směrnice upravující oběh účetních dokladů 1. Předmět úpravy 1.1. Ustanovení této směrnice vymezuje oběh účetních dokladů. 1.2. Směrnice

Více

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 1081/2014

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 1081/2014 č.j.: 1081/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 1001 ze dne 17.12.2014 Směrnice rady městské části k oběhu účetních dokladů Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1. Směrnici

Více

ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti

ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) : 03 / 2018 IČO: 70890749 Název: Kraj Vysočina NS: 70890749 Krajský úřad Kraje

Více

ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti

ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) Období: 12 / 2017 IČO: 49458892 Název: Svazek vodovodů a kanalizací Ivančice

Více

Zpracovala: Ing. Eva Neužilová, auditorka, č. oprávnění 1338

Zpracovala: Ing. Eva Neužilová, auditorka, č. oprávnění 1338 Ing. Eva Neužilová auditorka, zapsaná u Komory auditorů ČR číslo oprávnění 1338 Galandova 1240 163 00 Praha 6 tel.: 603814749 e-mail : neuzilovaeva@seznam.cz ZPRÁVA AUDITORA o výsledku přezkoumání hospodaření

Více

ROZVAHA - BILANCE územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti

ROZVAHA - BILANCE územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti ROZVAHA - BILANCE územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) Období: 12 / 2016 IČO: 49458892 Název: Svazek vodovodů a kanalizací

Více

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření dobrovolného svazku obcí Svazek měst a obcí okresu Karviná, IČ: za rok 2018

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření dobrovolného svazku obcí Svazek měst a obcí okresu Karviná, IČ: za rok 2018 KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor podpory korporátního řízení a kontroly 28. října 117, 702 18 Ostrava KUMSX022ON6O Čj.: MSK 31360/2019 Sp. zn.: KON/2248/2018/Sam 113.1 V10 Vyřizuje: Ing. Martin

Více

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření města Vimperk za rok 2008

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření města Vimperk za rok 2008 Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření města Vimperk za rok 2008 1. Úvod Provedli jsme přezkoumání hospodaření města Vimperk za rok 2008 na základě údajů o ročním hospodaření města. Za hospodaření,

Více

KONTROLNÍ ŘÁD. I. Obecná část

KONTROLNÍ ŘÁD. I. Obecná část KONTROLNÍ ŘÁD MĚSTA MORAVSKÝ BEROUN Podle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě, ve znění pozdějších předpisů Obsah směrnice: 1) Obecná část 2) Vnitřní kontrolní systém 3) Řídící

Více

ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti

ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) : 12 / 2017 IČO: 44992785 Název: Statutární město Brno UCS: 4499278520 Městská

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 Rada městské části. Směrnice o zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Část I Obecná ustanovení

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 Rada městské části. Směrnice o zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Část I Obecná ustanovení Příloha usnesení rady městské části Praha 12 č. 12.22.07 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 Rada městské části Směrnice o zadávání veřejných zakázek malého rozsahu Část I Obecná ustanovení čl. 1 Předmět úpravy a působnost

Více

ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti

ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) : 03 / 2017 IČO: 70890749 Název: Kraj Vysočina NS: 70890749 Krajský úřad Kraje

Více

WORKSHOP = DÍLNA. Prostor, kde se něco dělá, místo, kde živí lidé vytvářejí nějaké nové hodnoty

WORKSHOP = DÍLNA. Prostor, kde se něco dělá, místo, kde živí lidé vytvářejí nějaké nové hodnoty WORKSHOP = DÍLNA Prostor, kde se něco dělá, místo, kde živí lidé vytvářejí nějaké nové hodnoty 1 Následná veřejnosprávní kontrola, nahrazující funkci interního auditu Odbor interního auditu a kontroly

Více

Kontrolní závěr z kontrolní akce 17/11. Výdaje na pořízení majetku a výdaje na provoz České národní banky

Kontrolní závěr z kontrolní akce 17/11. Výdaje na pořízení majetku a výdaje na provoz České národní banky Kontrolní závěr z kontrolní akce 17/11 Výdaje na pořízení majetku a výdaje na provoz České národní banky Kontrolní akce byla zařazena do plánu kontrolní činnosti Nejvyššího kontrolního úřadu (dále také

Více

ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti

ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) Období: 12 / 2018 IČO: 00273678 Název: Obec Chvojenec Sestavená k rozvahovému

Více

ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti

ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) Období: 12 / 2018 IČO: 00290378 Název: Obec Rouchovany Sestavená k rozvahovému

Více

Směrnice k finanční kontrole

Směrnice k finanční kontrole Obec Dolany IČ: 00663981 Dolany 35, 273 51 Unhošť Směrnice č. 06/2016 Směrnice k finanční kontrole 1. Předmět úpravy 1.1. Směrnice upravuje finanční kontrolu, která je součástí finančního řízení zabezpečujícího

Více

Zpracovala: Ing. Eva Neužilová, auditorka, č. oprávnění 1338

Zpracovala: Ing. Eva Neužilová, auditorka, č. oprávnění 1338 Ing. Eva Neužilová auditorka, zapsaná u Komory auditorů ČR číslo oprávnění 1338 Galandova 1240 163 00 Praha 6 tel. 603814749, e-mail : neuzilovaeva@seznam.cz ZPRÁVA AUDITORA o výsledku přezkoumání hospodaření

Více

Svazek obcí Region Podluží Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření za účetní období roku 2015 POČET LISTŮ: 12

Svazek obcí Region Podluží Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření za účetní období roku 2015 POČET LISTŮ: 12 ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA Svazek obcí Region Podluží Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření za účetní období roku 2015 POČET LISTŮ: 12 ZPRÁVA O VÝSLEDKU PŘEZKOUMÁNÍ HOSPODAŘENÍ dobrovolného svazku

Více

Větrušice 14, Klecany. zastupitelstvo obce Větrušice, zastoupené starostkou, paní Petrou Šefčíkovou

Větrušice 14, Klecany. zastupitelstvo obce Větrušice, zastoupené starostkou, paní Petrou Šefčíkovou Ing. Eva Neužilová auditorka, zapsaná u Komory auditorů ČR číslo oprávnění 1338 Galandova 1240 163 00 Praha 6 tel.: 603814749 e-mail : neuzilovaeva@seznam.cz ZPRÁVA AUDITORA o výsledku přezkoumání hospodaření

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBOR KONTROLY

KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBOR KONTROLY KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBOR KONTROLY Se sídlem: Karlovy Vary, Závodní 353/88, 360 21 Karlovy Vary Dvory, Česká republika Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Těšovice IČ: 00670715

Více

ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti

ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) : 12 / 2016 IČO: 44992785 Název: Statutární město Brno UCS: 4499278520 Městská

Více

Zúčtovací vztahy (účtová třída 3)

Zúčtovací vztahy (účtová třída 3) Zúčtovací vztahy (účtová třída 3) Charakteristika zúčtovacích vztahů (pohledávek a závazků) - vztahy s jinými ekonomickými subjekty účetními jednotkami, v nichž vystupuje buď jako věřitel, který má právo

Více

oběh účetních dokladů

oběh účetních dokladů Vnitřní směrnice č. 5/2010 starosta obecniho úřadu Nový Kramolín kterou se řídí oběh účetních dokladů 1. Předmět úpravy 1. 1.Ustanovení této směrnice vymezuje oběh účetních dokladů. 1.2.Směrnice upravuje

Více

ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti

ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) : 12 / 2018 IČO: 00251984 Název: Město Vodňany AKTIVA CELKEM 1 365 602 913,69

Více

ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti

ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) Období: 12 / 2018 IČO: 00252093 Název: Obec Borkovice Sestavená k rozvahovému

Více

ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti

ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) Období: 12 / 2017 IČO: 00282103 Název: město Modřice Sestavená k rozvahovému

Více

Jednotná správa příspěvkových organizací

Jednotná správa příspěvkových organizací Jednotná správa příspěvkových organizací Mgr. Jan Hodač Sales Director VERA, spol. s r.o. Mgr. Jiří Jarema, MBA Vedoucí oddělení informačních služeb Magistrát města Karviná Co Vám rádi předvedeme: 1. Nástroje

Více

FINANČNÍ ŘÁD VYSOKOŠKOLSKÉHO ODBOROVÉHO SVAZU

FINANČNÍ ŘÁD VYSOKOŠKOLSKÉHO ODBOROVÉHO SVAZU FINANČNÍ ŘÁD VYSOKOŠKOLSKÉHO ODBOROVÉHO SVAZU 1. Systém hospodaření VOS Základní ustanovení 1.1 Systém hospodaření s majetkem včetně peněžních prostředků VOS se řídí: Obecně závaznými právními předpisy,

Více

ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti

ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) : 12 / 2018 IČO: 00301311 Název: Město Hranice NS: 00301311 Město Hranice AKTIVA

Více

ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti

ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti ROZVAHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) : 12 / 2013 IČO: 00240192 Název: Městská část Praha 20 - Horní Počernice Sestavená

Více

Vnitřní směrnice. č.3/2017

Vnitřní směrnice. č.3/2017 Obec Kněžnice Obecní úřad Kněžnice IČ: 00271683 Vnitřní směrnice č.3/2017 o oběhu účetních dokladů 1 Obsah směrnice: I.oddíl: Úvodní ustanovení 1: Předmět úpravy 2: Legislativní rámec 3: Závaznost směrnice

Více