Základní škola a mateřská škola, Praha - Nebušice ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j. 702/2016 Spisový znak A/1 Skartační znak

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Základní škola a mateřská škola, Praha - Nebušice ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j. 702/2016 Spisový znak A/1 Skartační znak"

Transkript

1 Základní škola a mateřská škola, Praha - Nebušice ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j. 702/2016 Spisový znak A/1 Skartační znak A10 Vypracoval Šárka Vondrová Schválil Šárka Vondrová Na provozní poradě projednáno dne Směrnice nabývá platnosti dne Směrnice nabývá účinnosti dne Směrnice zrušuje směrnici Organizační řád, č.j.: 397/12 z Ředitelka Základní školy a mateřské školy, Praha - Nebušice jako statutární orgán v souladu s 165 odst. 1 odst. a) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), v platném znění, a v souladu s 124 odst. 3 zákona č. 262/S006 Sb., zákoník práce, v platném znění, vydává organizační řád Základní školy a mateřské školy, Praha Nebušice. 1. Úvodní ustanovení Organizační řád Základní školy a mateřské školy, Praha Nebušice (dále jen škola ) stanoví a) postavení školy; b) organizační strukturu školy; c) zásady řízení, kompetence a z toho vyplývající práva, povinnosti a odpovědnost zaměstnanců školy; d) základní úkoly, které jsou pro školu stanoveny ve zřizovací listině; e) řídící vazby ve škole formou organizačního schématu; f) vzájemné vztahy podřízenosti a nadřízenosti; g) systém organizace řízení, tj. řídících úrovní, poradních orgánů a podíl zaměstnanců na řízení. 2. Postavení školy 2.1. Rozhodnutím zastupitelstva obecního úřadu Městská část Praha - Nebušice ze dne č.j / byla zřízena příspěvková organizace Základní škola a mateřská škola, Praha Nebušice Škola je zapsána v Rejstříku škol a školských zařízení MŠMT pod rezortním identifikátorem (IZO) Škole je přiděleno identifikační číslo (IČ) Sídlem školy je Nebušická 369, Praha Škola je samostatným právním subjektem. V právních vztazích vystupuje svým jménem a nese odpovědnost z nich vyplývající. Při plnění svých úkolů se řídí obecně závaznými právními předpisy a účelem činnosti školy zakotveným ve zřizovací listině.

2 2.5. Majetková práva, pravidla hospodaření a finanční vztahy mezi zřizovatelem a školou jsou určeny zřizovací listinou a zákonem stanovenými ukazateli. Financování běžné činnosti zařízení je zajištěno zdroji z veřejných rozpočtů a příspěvkem zřizovatele. 3. Předmět činnosti školy 3.1. Hlavním předmětem činnosti dle zřizovací listiny je poskytování výchovy a vzdělávání v souladu s cíli předškolního vzdělávání podle 33 školského zákona, cíli základního vzdělávání podle 44 školského zákona a cíli zájmového vzdělávání podle 118 školského zákona a podle vzdělávacích programů uvedených 3 podle zákona č. 561/2004 Sb., v platném znění; poskytování školských služeb ve formě školního stravování v souladu s 119 školského zákona Škola vykonává činnost a) mateřské školy, b) základní školy, c) školní družiny, d) školní jídelny Škola je oprávněna provozovat doplňkovou činnost dle zřizovací listiny, a to: a) pronájem tělocvičny, učeben, jídelny atria, bytů, školního hřiště a dalších nebytových prostor, b) pronájem movitého majetku (např. hudební aparatury), c) poskytování služeb veřejného stravování včetně doplňkového prodeje, d) organizování činnosti zájmových kroužků a pořádání kulturních akcí Hlavní a doplňková činnost jsou odděleny důsledným střediskovým sledováním nákladů a výnosů obou činností. 4. Organizační členění školy 4.1. Statutárním orgánem školy je ředitelka jmenovaná do funkce zřizovatelem na základě výsledků konkurzního řízení Škola se dělí na následující organizační útvary: a) útvar základního vzdělávání b) útvar předškolního vzdělávání c) útvar organizačně-provozní ad a) Útvar základního vzdělávání zajišťuje zejména výuku a vzdělávání žáků 1. až 9. ročníku v souladu s rámcovým vzdělávacím programem a platnými školními vzdělávacími programy, činnost učitelů, třídních učitelů, asistentů, vychovatelů školní družiny, činnost metodického sdružení na 1. stupni, předmětové komise pro výuku na 2. stupni, činnosti výchovného a kariérního poradce, vedení pedagogické a další předepsané dokumentace pro 1. a 2. stupeň, koordinátora v oblasti informačních a komunikačních technologií, koordinátora školních vzdělávacích programů, metodika prevence sociálně patologických jevů, koordinátora v oblasti environmentální výchovy. Útvar základního vzdělávání je veden zástupcem ředitelky školy pro základní vzdělávání, který je jmenován ředitelkou školy. Zástupce ředitelky školy pro základní vzdělávání je zároveň statutárním zástupcem ředitelky školy. Statutární zástupce ředitelky školy je v době její nepřítomnosti kompetentní zastupovat školu ve všech záležitostech ( 164 občanského zákoníku).

3 ad b) Útvar předškolního vzdělávání zajišťuje zejména předškolní výchovu v souladu s rámcovým vzdělávacím programem a platnými školními vzdělávacími programy, činnost učitelů, činnost komise pro předškolní vzdělávání, podporuje zdravý tělesný, psychický a sociální vývoj dítěte a vytváří optimální podmínky pro jeho individuální osobní rozvoj. Mateřská škola přispívá ke zvýšení sociálně kulturní úrovně péče o děti a vytváří základní předpoklady jejich pozdějšího vzdělání. Útvar předškolního vzdělávání je veden zástupcem ředitelky školy pro předškolní vzdělávání, který je jmenován ředitelkou školy. ad c) Útvar organizačně-provozní zajišťuje zejména každodenní organizaci předškolního a základního vzdělávání, koordinaci činností pedagogických a nepedagogických pracovníků školy, administraci a koordinaci (mezinárodních) projektů financovaných z jiných zdrojů (např. OP VVV). Organizačně-provozní útvar je veden zástupcem ředitelky pro organizační a koordinační činnost, který je jmenován ředitelkou školy. 5. Řízení školy 5.1 Ve škole jsou dodržovány tyto zásady řízení: a) zásada jediného odpovědného vedoucího, b) personální řízení a odměňování je v kompetenci ředitelky školy, c) všichni vedoucí zaměstnanci jsou povinni v rámci své působnosti přijímat a aplikovat opatření ředitelky, nadřízených orgánů, zajišťovat včas vyřizování stížností a podnětů, d) každý zaměstnanec, který vede útvar, je vybaven odpovídajícími pravomocemi a odpovědností. V rámci své pravomoci může řídit a kontrolovat podřízené zaměstnance, vydávat pokyny, příkazy a vnitřní sdělení, důsledně vyžadovat jejich plnění od podřízených a odpovídajícím způsobem postihovat případné nesplnění zadaných úkolů. 5.2 Ředitelka školy je nejvyšším řídícím článkem v organizaci, přímo řídí vedoucí pracovníky školy a koordinuje jejich práci při zajišťování činnosti jednotlivých útvarů. Koordinace se uskutečňuje zejména prostřednictvím porad vedení školy, jednání pedagogické rady, provozních porad, metodického sdružení a předmětových komisí, dlouhodobých plánů práce, ročních plánů práce, měsíčních a týdenních plánů práce; delegováním pravomocí ostatním vedoucím pracovníkům nebo jiným pracovníkům, kteří jsou oprávněni organizovat, řídit a kontrolovat práci jiných zaměstnanců a dávat jim k tomu účelu závazné pokyny Ředitelka školy jedná ve všech záležitostech jménem školy, pokud nepřenesla svoji pravomoc na jiné pracovníky v jejich pracovních náplních. Rozhoduje o nakládání s majetkem a ostatními prostředky organizace. Schvaluje všechny dokumenty, které tvoří výstupy ze školy Ředitelka školy pověřuje další pracovníky školy, aby prováděli vymezené právní úkony jménem školy. Ředitelka školy jmenuje a odvolává, pověřuje a případně smluvně zajišťuje další vedoucí pracovníky. Určuje organizační strukturu školy a personální zajištění činnosti Kromě ředitelky školy jsou vedoucími zaměstnanci a) zástupce ředitelky pro základní vzdělávání (statutární zástupce ředitelky školy),

4 b) zástupce ředitelky školy pro organizační a koordinační činnost, c) zástupce ředitelky pro předškolní vzdělávání, d) vedoucí školní jídelny Vedoucí zaměstnanci jsou na jednotlivých stupních řízení školy oprávněni stanovit a ukládat podřízeným zaměstnancům pracovní úkoly, organizovat, řídit a kontrolovat jejich práci a dávat jim k tomu účelu závazné pokyny Kromě povinností ostatní zaměstnanců školy jsou vedoucí zaměstnanci povinni a) řídit a kontrolovat práci podřízených zaměstnanců a hodnotit jejich pracovní výkonnost a pracovní výsledky, b) co nejlépe organizovat práci, c) vytvářet příznivé pracovní podmínky a zajišťovat bezpečnost a ochranu zdraví při práci, d) navrhovat odměňování zaměstnanců, e) vytvářet podmínky pro zvyšování odborné úrovně zaměstnanců, f) zabezpečovat dodržování právních a vnitřních předpisů, g) zabezpečovat přijetí opatření k ochraně majetku zaměstnavatele Zástupce ředitelky pro základní vzdělávání (statutární zástupce ředitelky školy) - odpovídá za kvalitu přímé a nepřímé pedagogické činnosti pedagogických pracovníků základní školy při výchově a vzdělávání a při činnostech souvisejících se vzděláváním v souladu s ŠVP, - odpovídá za organizaci vzdělávání a činností souvisejících se vzděláváním v souladu s ŠVP (např. škola v přírodě, soutěže, ), dohlíží na dodržování interních směrnic, - diagnostikuje oblasti vzdělávání, ve kterých je potřeba docílit zlepšení, - připravuje plán dalšího vzdělávání v souladu s potřebami školy a zajišťuje v souladu s ním zvyšování a prohlubování kvalifikace pedagogických pracovníků, - připravuje plán vlastní hospitační činnosti, vyhodnocuje a projednává její výsledky s jednotlivými pedagogickými pracovníky a s ředitelkou školy. - metodicky a didakticky vede začínající pedagogické pracovníky popř. pedagogické pracovníky s rezervami v pedagogické práci a navrhuje ředitelce školy příslušná opatření, - podílí se na přípravě rozvrhu přímé pedagogické činnosti pedagogických pracovníků, - spolupracuje se zástupcem ředitelky školy pro předškolní vzdělávání (společné aktivity, příprava předškoláků atd.), - podílí se na zpracování evaluačních zpráv, - navrhuje změny v ŠVP, tematických plánech připravuje podklady, - připravuje návrhy ke zpracování plánů činnosti školy, - připravuje podklady v souvislosti s odměňováním zaměstnanců, - připravuje podklady pro zpracování výroční zprávy, - vytváří příznivé pracovní podmínky, - zastupuje ředitelku školy jako statutární zástupce v době její nepřítomnosti Zástupce ředitelky pro organizační a koordinační činnost - odpovídá za každodenní organizaci vyučovacího dne a řeší mimořádné situace (náhlá onemocnění zaměstnanců atd.), - koordinuje vzdělávací a výchovné aktivity ve škole, - koordinuje evaluační procesy ve škole a podílí se na zpracování evaluačních zpráv, - připravuje podklady pro ke zpracování plánů činnosti školy, koncepcí, výroční zprávy, - připravuje podklady pro vydání interních směrnic, kontroluje a iniciuje jejich aktualizaci,

5 - připravuje podklady pro zpracování statistických výkazů a žádostí, - připravuje ostatní podklady dle pokynů ředitelky školy, - kontroluje vedení školní matriky a povinné dokumentace, - vede evidenci povinné dokumentace školy, další dokumentace školy a vnitřních směrnic, - organizuje zastupování nepřítomných zaměstnanců, - podílí se na přípravě rozvrhu přímé pedagogické činnosti pedagogických pracovníků, - připravuje rozvrh dozorů a pracovní pohotovosti, - kontroluje dodržování pracovní doby a stanovených dozorů, - vede zápisy z pedagogických rad a dalších porad vedení školy, - schvaluje podklady pro účely odměňování (evidence pracovní doby) a předkládá je ředitelce školy, - vytváří příznivé pracovní podmínky a zajišťuje BOZP zaměstnanců (zejména kontrolou jejich účasti na školení BOZP a PO, zajištěním kontroly provozních podmínek školy odpovědným pracovníkem ve spolupráci se školníkem a hospodářkou školy), - vyhledává dotační možnosti a projednává je s ředitelkou školy, - připravuje podklady pro projektové žádosti, - vede administraci probíhajících projektů, komunikuje s řídícím orgánem Zástupce ředitelky pro předškolní vzdělávání - odpovídá za každodenní organizaci vyučovacího dne a řeší mimořádné situace (náhlá onemocnění zaměstnanců atd.), - koordinuje vzdělávací a výchovné aktivity ve škole, - koordinuje evaluační procesy ve škole a podílí se na zpracování evaluačních zpráv, - připravuje podklady pro ke zpracování plánů činnosti školy, koncepcí, výroční zprávy, - připravuje podklady pro vydání interních směrnic, kontroluje a iniciuje jejich aktualizaci, - připravuje podklady pro zpracování statistických výkazů a žádostí, - připravuje ostatní podklady dle pokynů ředitelky školy, - kontroluje vedení školní matriky a povinné dokumentace, - organizuje zastupování nepřítomných zaměstnanců, - podílí se na přípravě rozvrhu přímé pedagogické činnosti pedagogických pracovníků, - připravuje rozvrh dozorů a pracovní pohotovosti, - schvaluje podklady pro účely odměňování (evidence pracovní doby) a předkládá je ředitelce školy, - vytváří příznivé pracovní podmínky a zajišťuje BOZP zaměstnanců (zejména kontrolou jejich účasti na školení BOZP a PO, zajištěním kontroly provozních podmínek školy odpovědným pracovníkem ve spolupráci se školníkem a hospodářkou školy), - odpovídá za kvalitu přímé a nepřímé pedagogické činnosti pedagogických pracovníků mateřské školy při výchově a vzdělávání a při činnostech souvisejících se vzděláváním v souladu s ŠVP, - odpovídá za organizaci vzdělávání a činností souvisejících se vzděláváním v souladu s ŠVP (např. škola v přírodě, soutěže, ), dohlíží na dodržování interních směrnic, - diagnostikuje oblasti vzdělávání, ve kterých je potřeba docílit zlepšení, - připravuje plán dalšího vzdělávání v souladu s potřebami školy a zajišťuje v souladu s ním zvyšování a prohlubování kvalifikace pedagogických pracovníků, - připravuje plán vlastní hospitační činnosti, vyhodnocuje a projednává její výsledky s jednotlivými pedagogickými pracovníky a s ředitelkou školy.

6 - metodicky a didakticky vede začínající pedagogické pracovníky popř. pedagogické pracovníky s rezervami v pedagogické práci a navrhuje ředitelce školy příslušná opatření, - spolupracuje se zástupcem ředitelky pro základní vzdělávání (společné aktivity, příprava předškoláků), - spolupracuje se zástupcem ředitelky pro organizační a koordinační činnost (projekty) Zaměstnanci, kteří nejsou vedoucími zaměstnanci, ale jsou oprávněni organizovat, řídit a kontrolovat práci jiných zaměstnanců a dávat jim k tomu účelu závazné pokyny jsou a) vedoucí vychovatelka, b) školník, c) vedoucí kuchař Orgány řízení jsou a) Porada vedení. Porada vedení je základním poradním orgánem ředitele školy, koná se pravidelně jedenkrát týdně. Členy vedení jsou ředitel školy, zástupci ředitele a vedoucí úseků. O jednání se vyhotovuje zápis zaznamenávající projednané otázky, stanovené úkoly, stav řešení úkolů, termíny činností, odpovědnost za plnění činností nebo úkolů. b) Pedagogická rada. Pedagogickou radu zřizuje ředitel školy jako svůj poradní orgán, jejími členy jsou všichni pedagogové školy. Pedagogické rady se konají zpravidla jako hodnotící porada jednou za čtvrtletí školního roku. O jednání se vyhotovuje zápis, se kterým se prokazatelným způsobem seznamují všichni zaměstnanci. c) Provozní porady. Provozní porady jsou věnovány otázkám organizačním a provozním, jsou určeny pro pedagogické i provozní zaměstnance. Konají se dle potřeby. d) Porady metodického sdružení a předmětových komisí. Porady se konají podle ročního plánu práce, nejméně jednou za čtvrtletí školního roku a při přípravě školního roku. V rámci porad metodického sdružení a předmětových komisí se vyhodnocují klasifikační období a plánuje činnost komisí. 6. Organizační schéma 6.1. Organizační schéma je obsahem přílohy č. 1 organizačního řádu, která je jeho nedílnou součástí Ředitelka školy je vedoucím zaměstnancem podle 124 odst. 3 zákoníku práce, 3. stupeň řízení. Ředitel školy bezprostředně řídí útvar základní škola a útvar mateřská škola v oblasti koncepčního plánování ve všech oblastech, v oblasti pracovněprávní a ekonomické Zástupce ředitelky pro základní vzdělávání je vedoucím zaměstnancem podle 124 odst. 3 zákoníku práce, 2. stupeň řízení, řídí, koordinuje a kontroluje činnost pedagogických pracovníků v oblasti teoretické a praktické pedagogické činnosti nebo činnosti s pedagogickou činností související Zástupce ředitelky pro organizační a koordinační činnost je vedoucím zaměstnancem podle 124 odst. 3 zákoníku práce, 2. stupeň řízení, řídí, koordinuje a kontroluje činnosti pedagogických pracovníků v oblasti organizační a projektové Zástupce ředitelky pro předškolní vzdělávání 2. stupeň řízení, řídí, koordinuje a kontroluje činnost pedagogických pracovníků v oblasti teoretické a praktické pedagogické činnosti nebo činnosti s pedagogickou činností související a dále v oblasti organizační.

7 7. Dokumentace a vnitřní směrnice 7.1. Škola se při své činnosti řídí a) povinnou dokumentací školy, b) další dokumentací, která upravuje činnost školy, c) vnitřními směrnicemi a řády Škola vede evidenci povinné dokumentace školy, další dokumentace školy a vnitřních směrnic Dokumenty a vnitřní směrnice jsou zveřejňovány na místě obvyklém (nástěnka pro pedagogy), v elektronické podobě ve vnitřním informačním systému školy Zaměstnanci jsou povinni pravidelně sledovat zveřejnění dokumentů nebo vnitřních směrnic Zaměstnanci jsou seznamováni s obsahem dokumentů nebo vnitřních směrnic bezprostředně na provozních poradách, pedagogických radách nebo zprostředkovaně zveřejněním na výše uvedených místech Zaměstnanci jsou povinni se seznámit s dokumenty a vnitřními směrnicemi školy, seznámení potvrdit vlastnoručním podpisem na seznamu zaměstnanců seznámených s dokumentem nebo vnitřní směrnicí, nebo na prezenční listině. 8. Informační systém 8.1. Informační systém školy je zajištěn a) sdělením na poradách vedení, pedagogických radách, provozních poradách, poradách předmětových komisí, b) formou ročního rámcového plánu, c) formou aktuálních týdenních plánů vedených ve školním informačním systému, d) plánů činnosti předmětových a metodických komisí, e) aktuálními sděleními umístěnými na místě obvyklém (nástěnka pro pedagogy, školní informační systém, ), f) prostřednictvím pracovníků odpovědných za prezentování určitého druhu informací (výchovný poradce, školní metodik prevence rizikového chování žáků, účastníci vzdělávacích akcí, organizátoři školních akcí, koordinátor ŠVP atd.) Za zajištění přenosu informací od nadřízených pracovníků a mimoškolních institucí k podřízeným pracovníkům školy odpovídá ředitelka školy. 9. Závěrečná a zrušovací ustanovení 9.1. Organizační řád byl projednán na provozní poradě dne Organizační řád nabývá platnosti dne Organizační řád nabývá účinnosti dne Organizační řád zrušuje organizační řád č.j. 397/12 z Praha, dne Mgr. Šárka Vondrová, ředitelka školy

SMĚRNICE KE ŠKOLNÍMU STRAVOVÁNÍ

SMĚRNICE KE ŠKOLNÍMU STRAVOVÁNÍ Mateřská škola Ostrava, Šafaříkova 9, příspěvková organizace SMĚRNICE KE ŠKOLNÍMU STRAVOVÁNÍ Název školy: Mateřská škola Ostrava, Šafaříkova 9, příspěvková organizace Vnitřní směrnice: SMĚRNICE KE ŠKOLNÍMU

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Mateřská škola Libochovany, příspěvková organizace

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Mateřská škola Libochovany, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD Mateřská škola Libochovany, příspěvková organizace Libochovany 181, 411 03, Libochovany Ředitelka Mateřské školy Libochovany, příspěvkové organizace na základě Zákona č. 561/2004 Sb., o

Více

LINGUA UNIVERSAL soukromá základní škola a mateřská škola s. r. o. ORGANIZAČNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

LINGUA UNIVERSAL soukromá základní škola a mateřská škola s. r. o. ORGANIZAČNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY LINGUA UNIVERSAL soukromá základní škola a mateřská škola s. r. o. ORGANIZAČNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Obsah 1 Úvodní ustanovení... 3 2 Údaje o zařízení... 3 3 Předmět činnosti... 4 4 Organizační členění...

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Bernartice, okres Jeseník - příspěvková organizace. 790 57 Bernartice 259

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Bernartice, okres Jeseník - příspěvková organizace. 790 57 Bernartice 259 Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a mateřská škola Bernartice, okres Jeseník - příspěvková organizace 790 57 Bernartice 259 Identifikátor školy: 600 150 526 Termín

Více

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ PEDAGOGA PRO DĚTI, ŽÁKY A STUDENTY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM V SOUKROMÝCH A CÍRKEVNÍCH ŠKOLÁCH NA ROK 2010 Č. j.: 24 525/2009-61 V Praze dne 17. prosince

Více

Náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu

Náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu 176 VYHLÁŠKA ze dne 5. června 2009, kterou se stanoví náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu, organizace vzdělávání v rekvalifikačním zařízení a způsob jeho ukončení Ministerstvo školství,

Více

Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů

Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů I. Smluvní strany Masarykova univerzita Filozofická fakulta se sídlem, 602 00 Brno zastoupená prof. PhDr. Milanem Polem, CSc., děkanem Filozofické

Více

Město Žatec městský úřad kancelář úřadu V Žatci dne 24.3.2016. MATERIÁL NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA ŽATCE dne 11.4.2016

Město Žatec městský úřad kancelář úřadu V Žatci dne 24.3.2016. MATERIÁL NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA ŽATCE dne 11.4.2016 Město Žatec městský úřad kancelář úřadu V Žatci dne 24.3.2016 MATERIÁL NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA ŽATCE dne 11.4.2016 NÁZEV: PŘEDKLÁDÁ: ZPRACOVALA: OBSAH: Povolení výjimky z počtu dětí ve třídě na

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 31 SMĚRNICE K ZÁPISU DO 1. ROČNÍKU

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 31 SMĚRNICE K ZÁPISU DO 1. ROČNÍKU Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 31 SMĚRNICE K ZÁPISU DO 1. ROČNÍKU Číslo jednací: 3/16 Spisový znak: 1C Skartační znak: A 5 Vypracovala:

Více

VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM řídící kontrola

VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM řídící kontrola VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM řídící kontrola Povinnost vytvořit vnitřní kontrolní systém zákon č. 320/2001 Sb. (1) Finanční kontrola vykonávaná podle zákona je součástí systému finančního řízení zabezpečujícího

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ORGANIZAČNÍ STRUKTURA ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ ŠKOLNÍHO ROKU

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ORGANIZAČNÍ STRUKTURA ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ ŠKOLNÍHO ROKU Základní škola a Mateřská škola při nemocnici, 460 01 Liberec, Husova 357/10, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ORGANIZAČNÍ STRUKTURA ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ ŠKOLNÍHO ROKU Zpracovala: Mgr. Petra Ouředníková

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD VELKÉ HAMRY

MĚSTSKÝ ÚŘAD VELKÉ HAMRY MĚSTSKÝ ÚŘAD VELKÉ HAMRY Vnitřní předpis Městského úřadu Velké Hamry č. VS/01/2012 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU VELKÉ HAMRY I. Úvodní ustanovení Organizační řád Městského úřadu Velké Hamry vychází zejména

Více

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek DATUM: 02.01.2011 ČÍSLO JEDNACÍ: VÝTISK ČÍSLO: BR-1/2011-2 Jediný POČET LISTŮ (STRAN): 3 (5) Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek vydaný k zabezpečení 8 nařízení vlády č. 462/2000

Více

Základní škola a Mateřská škola Nová Říše příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Nová Říše příspěvková organizace 1 Základní škola a Mateřská škola Nová Říše Vnitřní předpis Úplata za předškolní vzdělávání Číslo dokumentu: 3 Účinnost: 1. 9. 2016 Spisový/Skartační znak: 1.1.3 / A10 Schválil: Mgr. Vojtěch Vrána, ředitel

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 718/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 660 ze dne 27.08.2014 Sloučení příspěvkových organizací Pečovatelská služba Praha 3 a Ošetřovatelský domov Praha 3 a změna zřizovací

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Střední odborné učiliště opravárenské, Králíky, Předměstí 427. Směrnice č. 01/2014. Č.j.: 291/2014

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Střední odborné učiliště opravárenské, Králíky, Předměstí 427. Směrnice č. 01/2014. Č.j.: 291/2014 Střední odborné učiliště opravárenské, Králíky, Předměstí 427 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Směrnice č. 01/2014 Č.j.: 291/2014 Schválila: Mgr. Bc. Petra Doubravová ředitelka školy Razítko a podpis: Platnost od 22. 8.

Více

H) MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY

H) MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY H) MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY Zákon o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) ve znění zák. č. 383/2005 Sb., č. 112/2006 Sb., 158/2006 Sb.,

Více

Domov důchodců Sloup v Čechách příspěvková organizace. Benešova 1, 471 52 Sloup v Čechách. Organizační řád. Základní ustanovení II.

Domov důchodců Sloup v Čechách příspěvková organizace. Benešova 1, 471 52 Sloup v Čechách. Organizační řád. Základní ustanovení II. Organizační řád I. Základní ustanovení 1. Zřizovatelem Domova důchodců Sloup v Čechách, příspěvkové organizace je Liberecký kraj. 2. Funkci zřizovatele vykonává rada Libereckého kraje prostřednictvím Odboru

Více

ROČNÍ PLÁN ZÁKLADNÍ ŠKOLY VÝCHOVNÝ PORADCE 2015/2016

ROČNÍ PLÁN ZÁKLADNÍ ŠKOLY VÝCHOVNÝ PORADCE 2015/2016 Základní škola a Mateřská škola Želešice, příspěvková organizace 24. dubna 270, 664 43 Želešice ROČNÍ PLÁN ZÁKLADNÍ ŠKOLY VÝCHOVNÝ PORADCE 2015/2016 Mgr. Dana Kadlčíková konzultační hodiny: Út 12 50 14

Více

92/2015 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY

92/2015 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY 92/2015 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 8. dubna 2015 o pravidlech pro organizaci služebního úřadu Vláda nařizuje podle 205 písm. a) zákona č. 234/2014 Sb., o státní službě: 1 Základní ustanovení (1) Organizační

Více

STANOVY KOKONÍN z. s.

STANOVY KOKONÍN z. s. Čl. I STANOVY KOKONÍN z. s. Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1. Název spolku: Kokonín z. s. (dále jen spolek); 2. Sídlem spolku je Jablonec nad Nisou Kokonín, Dělnická 4315, PSČ 468 01; 3. Spolek

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Josefa Václava Myslbeka a Mateřská škola Ostrov, Myslbekova 996, okres Karlovy Vary ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 22 - ZÁPIS DO PRVNÍ TŘÍDY Číslo jednací: ZŠ/03/150/15 Vypracoval: Mgr.

Více

Statutární město Brno, Městská část Brno-Slatina

Statutární město Brno, Městská část Brno-Slatina Statutární město Brno, Městská část Brno-Slatina Č. j.: VO/3454/2009 Zřizovací listina příspěvkové organizace Městské části Brno-Slatina č. 1/1993 v úplném znění vydaná v souladu s ustanovením 35 a 84

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 352/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 309 ze dne 11.05.2016 Uzavření Smlouvy o zajištění péče o děti mezi Městskou částí Praha 3 a organizací NOVÁ TROJKA, z. s. Rada

Více

Příloha č. 1. Rozhovor Česká školní inspekce Karlovy Vary průvodní dopis. Vážená paní inspektorko,

Příloha č. 1. Rozhovor Česká školní inspekce Karlovy Vary průvodní dopis. Vážená paní inspektorko, Příloha č. 1 Rozhovor Česká školní inspekce Karlovy Vary průvodní dopis Vážená paní inspektorko, obracím se na Vás s žádostí o pomoc při realizaci své diplomové práce v rámci studia managementu vzdělávání.

Více

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. z tematické inspekce

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. z tematické inspekce ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA z tematické inspekce Základní škola, Sokolov, Křižíkova 1916 Křižíkova 1916, 356 05 Sokolov Identifikátor

Více

objednací kód: ZK-9 Jméno a příjmení žáka: Třída: Bydliště žáka: Zdravotní pojišťovna žáka: Datum narození: Zákonný zástupce (matka):

objednací kód: ZK-9 Jméno a příjmení žáka: Třída: Bydliště žáka: Zdravotní pojišťovna žáka: Datum narození: Zákonný zástupce (matka): Jméno a příjmení žáka: Třída: Bydliště žáka: Zdravotní pojišťovna žáka: Datum narození: Zákonný zástupce (matka): Telefon: E-mail: Zákonný zástupce (otec): Telefon: E-mail: Dětský lékař: Jiné údaje a upozornění:..............................................................................................................

Více

Obec Branka u Opavy USNESENÍ č. 10 ze dne 29.06.2015. Obec Branka u Opavy. Usnesení č. 10. Ze schůze Rady obce Branka u Opavy. konané dne 29.06.

Obec Branka u Opavy USNESENÍ č. 10 ze dne 29.06.2015. Obec Branka u Opavy. Usnesení č. 10. Ze schůze Rady obce Branka u Opavy. konané dne 29.06. Obec Branka u Opavy Usnesení č. 10. Ze schůze Rady obce Branka u Opavy konané dne 29.06.2015 v místnosti OÚ, Bezručovo nábřeží 54, 747 41 Branka u Opavy. 1 K o n t r o l a u s n e s e n í : a) D l o u

Více

Systém primární prevence rizikového chování Systém organizace a řízení primární prevence rizikového chování u žáků

Systém primární prevence rizikového chování Systém organizace a řízení primární prevence rizikového chování u žáků Systém primární prevence rizikového chování Systém organizace a řízení primární prevence rizikového chování u žáků (1) MŠMT a) v návaznosti na schválené vládní dokumenty z oblasti primární prevence rizikového

Více

Zásady podpory škol a školských zařízení. grantových dotací na období 2015-2017

Zásady podpory škol a školských zařízení. grantových dotací na období 2015-2017 Zásady podpory škol a školských zařízení zřizovaných městem Třebíč při získávání grantových dotací na období 2015-2017 Dokument upravující poskytování finančních příspěvků školám a školským zařízením zřizovaným

Více

STATUT ŠKOLY 1. Vnitřní směrnice Odborného učiliště, Křenovice 8 S T A T U T

STATUT ŠKOLY 1. Vnitřní směrnice Odborného učiliště, Křenovice 8 S T A T U T STATUT ŠKOLY 1 Vnitřní směrnice Odborného učiliště, Křenovice 8 S T A T U T Č.j.: OUKR/818/2014 Spis. sk.: 1.4. A10 V Křenovicích dne 30. května 2014 Působnost Všichni zaměstnanci školy Zpracoval: Mgr.

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD PROVOZ A SLUŽBY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD PROVOZ A SLUŽBY ORGANIZAČNÍ ŘÁD PROVOZ A SLUŽBY 2014 Tento organizační řád se vydává na základě článku 27 statutu a článku 27 odst. 15 organizačního řádu Západočeské univerzity v Plzni (dále ZČU). Upravuje organizační

Více

ANIMACE PRO ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÉ ŠKOLY

ANIMACE PRO ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÉ ŠKOLY ANIMACE PRO ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÉ ŠKOLY Setkání zástupců základních a mateřských škol a jejich zřizovatelů z území MAS Hradecký venkov 7. 3. 2016 Mžany Území MAS Hradecký venkov Podpora regionálního školství

Více

Inkluze v Jirkově CZ.1.07/1.2.00/47.0012. Mgr. Martin Reihs Manažer projektu, ředitel Městského gymnázia a Základní školy Jirkov

Inkluze v Jirkově CZ.1.07/1.2.00/47.0012. Mgr. Martin Reihs Manažer projektu, ředitel Městského gymnázia a Základní školy Jirkov Inkluze v Jirkově CZ.1.07/1.2.00/47.0012 Mgr. Martin Reihs Manažer projektu, ředitel Městského gymnázia a Základní školy Jirkov Inkluze v Jirkově Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Žadatel:

Více

Základní škola a Mateřská škola Hartvíkovice, příspěvková organizace ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

Základní škola a Mateřská škola Hartvíkovice, příspěvková organizace ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola Hartvíkovice, příspěvková organizace ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j 120/2015 Vypracovala: Mgr. Hana Máchalová, učitelka pověřená vedením Schválila: Mgr. Jana Žalkovičová,

Více

ZAVÁDĚNÍ ECVET V ČESKÉ REPUBLICE 20.9. 2012

ZAVÁDĚNÍ ECVET V ČESKÉ REPUBLICE 20.9. 2012 ZAVÁDĚNÍ ECVET V ČESKÉ REPUBLICE 20.9. 2012 Přehled témat ECVET a jeho souvislosti Princip ECVET Doporučení k ECVET a úkoly pro evropské státy Postup zavádění ECVET v Evropě Strategie zavádění ECVET v

Více

Rozvoj profesních kompetencí pedagogických pracovníků ve Středočeském kraji PROFESNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLA 21

Rozvoj profesních kompetencí pedagogických pracovníků ve Středočeském kraji PROFESNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLA 21 Grantový projekt CZ.1.07/1.3.04/02.0016 Rozvoj profesních kompetencí pedagogických pracovníků ve Středočeském kraji PROFESNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLA 21 ČÁST I. MANAŽERSKÁ PŘÍPRAVA STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A

Více

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Prioritní osa 7 -Technická pomoc Praha - prosinec 2010 Verze 1.0 Ministerstvo dopravy www.opd.cz OBSAH Úvod...3 Obecná pravidla...4 Legislativní

Více

Opatření rektora UK č. 11/2001

Opatření rektora UK č. 11/2001 Opatření rektora UK č. 11/2001 Název: K provedení: Organizační řád rektorátu Univerzity Karlovy v Praze čl. 17 odst. 5 Statutu Univerzity Karlovy v Praze Účinnost: 1. červenec 2001 ORGANIZAČNÍ ŘÁD REKTORÁTU

Více

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte Žádost o dofinancování sociální služby pro r. 2016 v rámci Podmínek dotačního Programu na podporu poskytování sociálních služeb a způsobu rozdělení a čerpání dotace z kapitoly 313 MPSV státního rozpočtu

Více

Veřejné informace o službě

Veřejné informace o službě Osobní asistence Místo poskytování služby: Nerudova 1180, Hradec Králové 500 02 Veřejné informace o službě Právní forma: fyzická osoba IČO: 48162485 Statutární zástupce: Mgr. Věra Kosinová Adresa sídla

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 1

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 1 ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA Název: Sdružení Českolipsko Právní forma: zájmové sdružení Adresa: náměstí T. G. M. 165, 470 01 Česká Lípa IČO: 75059843 Účelem sdružení je zajištění efektivní

Více

Návrh. Úvodní ustanovení

Návrh. Úvodní ustanovení Návrh Vyhláška Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ze dne. o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků a kariérním systému pedagogických pracovníků Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Více

Zpráva o hospodaření společnosti Služby města Špindlerův Mlýn s.r.o. za rok 2014

Zpráva o hospodaření společnosti Služby města Špindlerův Mlýn s.r.o. za rok 2014 Zpráva o hospodaření společnosti Služby města Špindlerův Mlýn s.r.o. za rok 2014 Vypracovala: Bc. Petra Rózanská, ekonom společnosti Obsah Základní údaje o společnosti ke dni 31.12.2014 3 Složení statutárních

Více

Vnitřní předpisy Městského úřadu v Aši. Ing. Karel Sviták e-mail: svitak.karel@muas.cz

Vnitřní předpisy Městského úřadu v Aši. Ing. Karel Sviták e-mail: svitak.karel@muas.cz Vnitřní předpisy Městského úřadu v Aši Ing. Karel Sviták e-mail: svitak.karel@muas.cz Směrnice 1. Směrnice č. SE 16 /2007 O tvorbě vnitřních předpisů Městského úřadu v Aši 2. Směrnice č. SE 38/2007 ORGANIZAČNÍ

Více

Přechod financování z MPSV na kraje k 1. 1. 2015. Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014

Přechod financování z MPSV na kraje k 1. 1. 2015. Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014 Přechod financování z MPSV na kraje k 1. 1. 2015 Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014 Povinnosti kraje Zajišťuje dostupnost poskytování sociálních služeb na svém území v souladu

Více

Operativní plán. Operativní řízení stavby

Operativní plán. Operativní řízení stavby Operativní plán Operativní řízení stavby OPERATIVNÍ PLÁN - celkový časový plán je pro potřeby řízení stavby málo podrobný Operativní plán - zpracovávají se podrobnější časové plány operativní plány (OP)

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY DLE 156 ZÁKONA Č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY DLE 156 ZÁKONA Č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů ZADAVATEL: Armádní Servisní, příspěvková organizace Sídlem: Podbabská 1589/1, 160 00 Praha 6 - Dejvice Jednající: Ing. MBA Dagmar Kynclová, ředitelka IČ: 604 60 580 Veřejná zakázka: Zateplení obvodového

Více

Příloha č. 1 Indikátory výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - Šablony pro MŠ a ZŠ I

Příloha č. 1 Indikátory výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - Šablony pro MŠ a ZŠ I Příloha č. Indikátory výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - Šablony pro MŠ a ZŠ I k předkládání žádostí o podporu zjednodušených projektů do Operačního programu Výzkum, vývoj a

Více

Organizační řád Úřadu městské části Praha 12

Organizační řád Úřadu městské části Praha 12 Příloha usnesení Rady městské části Praha 12 č. R 030 003 15 Úřad městské části Praha 12 Výtisk číslo: 1 List číslo: 1/ 45 Druh dokumentu: Vnitřní organizační předpis Identifikační označení: Směrnice č.

Více

Usnesení z mimořádné schůze Rady města Karviné konané dne 18. 12. 2007

Usnesení z mimořádné schůze Rady města Karviné konané dne 18. 12. 2007 STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Č.j.: KP/4153/2007 viz program viz zápis Usnesení z mimořádné schůze Rady města Karviné konané dne 18. 12. 2007 I. PROCEDURÁLNÍ ZÁLEŽITOSTI 1459 - SCHVÁLENÍ OVĚŘOVATELŮ ZÁPISU

Více

P R A V I D L A. č. P1/2016

P R A V I D L A. č. P1/2016 P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN č. P1/2016 pro udělování ceny kulturní komise Rady města Loun leden 2016 Cena kulturní komise Rady města Loun Z prostředků Kulturního fondu bude udělována cena kulturní

Více

Období: 2011 dosud Název školy: Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem, Pedagogická fakulta Obor: Specializace v pedagogice Školský management

Období: 2011 dosud Název školy: Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem, Pedagogická fakulta Obor: Specializace v pedagogice Školský management Příloha A Životopisy ředitelů školy Mgr. Jan Smrž V letech 1972 1973 působil jako učitel na ZŠ Vodňany. Ve školním roce 1973 1974 působil jako učitel v ZŠ Strakonice, načež přestoupil v následujícím roce

Více

JIHOČESKÝ KRAJ SMĚRNICE. Systém finanční kontroly u příspěvkových organizací zřizovaných Jihočeským krajem

JIHOČESKÝ KRAJ SMĚRNICE. Systém finanční kontroly u příspěvkových organizací zřizovaných Jihočeským krajem JIHOČESKÝ KRAJ SMĚRNICE NÁZEV: Systém finanční kontroly u příspěvkových organizací zřizovaných Jihočeským krajem ČÍSLO: SM/33/RK ZMĚNA Č.: 2 PLATNÁ OD: 17.6.2008 ÚČINNÁ OD: 1.7.2008 ROZSAH PŮSOBNOSTI:

Více

Česká republika Česká školní inspekce. Olomoucký inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a gymnázium města Konice

Česká republika Česká školní inspekce. Olomoucký inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a gymnázium města Konice Česká republika Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a gymnázium města Konice Tyršova 609, 798 52 Konice Identifikátor školy: 600 015 149 Termín

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 382 ze dne 10.06.2013 Schválení pravidel mobilní telefonie Městské části Praha 3

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 382 ze dne 10.06.2013 Schválení pravidel mobilní telefonie Městské části Praha 3 č.j.: 413/2013 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 382 ze dne 10.06.2013 Schválení pravidel mobilní telefonie Městské části Praha 3 Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1.

Více

Bytové družstvo NA KORÁBĚ, IČO 29154634. se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 180 00. Zápis z členské schůze

Bytové družstvo NA KORÁBĚ, IČO 29154634. se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 180 00. Zápis z členské schůze Zápis z členské schůze BYTOVÉHO DRUŽSTVA NA KORÁBĚ, IČO 29154634 se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 8 Den konání : 9. 6. 2014 Místo konání: prostory sušárny v suterénu domu Na Korábě 362/4,

Více

a. vymezení obchodních podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám zadavatele,

a. vymezení obchodních podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám zadavatele, Doporučení MMR k postupu zadavatelů při zpracování odůvodnění účelnosti veřejné zakázky, při stanovení obchodních podmínek pro veřejné zakázky na stavební práce a při vymezení podrobností předmětu veřejné

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ze dne 1.10.2011

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ze dne 1.10.2011 DS Stříbrné Terasy, o.p.s. Havlíčkova 5624/34b, 586 01 Jihlava IČ: 282 74 466 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ze dne 1.10.2011 Dodatek č. 1 ze dne 31.12.2013 Celkový počet stran: 7 Příloha: organizační schéma Schválil:

Více

1. Přehled formulářů pro evidenci akce(projektu) v informačním systému

1. Přehled formulářů pro evidenci akce(projektu) v informačním systému 1. Přehled formulářů pro evidenci akce(projektu) v informačním systému Formuláře pro EDS/ISPROFIN S 09 110 Identifikační údaje a systém řízení akce (projektu) S 09 120 Harmonogram přípravy a realizace

Více

Kód předmětu: MSBP_PC1

Kód předmětu: MSBP_PC1 PRAKTICKÉ ČINNOSTI 1 Kód předmětu: MSBP_PC1 O čem si budeme povídat? Obecně o pracovních činnostech Legislativní rovina předškolního vzdělávání Školský zákon 561/2004 RVP pro předškolní vzdělávání ŠVP

Více

Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692

Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692 Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692 Veřejná zakázka: Úvěrový rámec na předfinancování a spolufinancování projektů zadávaná v otevřeném řízení podle

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY MATEŘSKÁ ŠKOLA VIDČE, OKRES VSETÍN Vidče 460, 756 53 Tel: 571 655 035, IČO: 709 36366 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Organizační řád Mateřské školy Vidče (dále jen MŠ) je vydán v souladu - s vyhláškou

Více

O D B O R K A N C E L ÁŘ HEJTMANA. datum: 25.04.2016 vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon: 386 720 225

O D B O R K A N C E L ÁŘ HEJTMANA. datum: 25.04.2016 vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon: 386 720 225 +LVDCY11KZYCS+! KUCBX00JYXBR O D B O R K A N C E L ÁŘ HEJTMANA číslo jednací: KUJCK 55313/2016 spisový znak: KHEJ 49774/2016/kapo/3 datum: 25.04.2016 vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon: 386 720 225 Poskytnutí

Více

JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY

JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Formátového výboru Národní digitální knihovny upravuje zejména způsob svolávání zasedání, účasti, rozhodování

Více

SMĚRNICE O ÚPLATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

SMĚRNICE O ÚPLATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Mateřská škola Berušky Benešov, Táborská 350 SMĚRNICE O ÚPLATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: Spisový znak Skartační znak 29 /2015 A.1. A10 Vypracoval: ředitelka školy Schválil: ředitelka školy Pedagogická

Více

Česká školní inspekce Inspektorát v kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIJ-556/10-J. Obec Daňkovice, Daňkovice 9, 592 03 Sněžné

Česká školní inspekce Inspektorát v kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIJ-556/10-J. Obec Daňkovice, Daňkovice 9, 592 03 Sněžné Česká školní inspekce Inspektorát v kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIJ-556/10-J Název kontrolované osoby: Sídlo: Mateřská škola Daňkovice Daňkovice 59, 592 03 Sněžné IČO: 70 998 850 Identifikátor:

Více

1 Hlavní město Praha. Počet zastupitelů: 63 Počet obyvatel: 1 246 240 Rozloha kraje: 496 km 2. 2 Středočeský kraj

1 Hlavní město Praha. Počet zastupitelů: 63 Počet obyvatel: 1 246 240 Rozloha kraje: 496 km 2. 2 Středočeský kraj P R O F I L EDITORIAL Asociace krajů, která byla založena v roce 2001, je zájmovým sdružením všech 13 českých a moravských krajů a hlavního města Prahy. Hlavním cílem Asociace krajů je prosazování společných

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS

SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS 1) pan paní: narozen narozena: bydliště: v textu této smlouvy dále jen osoba a 2) organizace: Sociální služby města České Lípy, příspěvková organizace

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Bedřicha Hrozného Lysá nad Labem, nám. B. Hrozného 12, okres Nymburk příspěvková organizace nám. B. Hrozného 12, 289 22 Lysá nad Labem ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č. j.: 29/2016 Jar Spisový znak,

Více

Příloha č. 1 zadávací dokumentace KRYCÍ LIST NABÍDKY. 1. Veřejná zakázka

Příloha č. 1 zadávací dokumentace KRYCÍ LIST NABÍDKY. 1. Veřejná zakázka Příloha č. 1 zadávací dokumentace KRYCÍ LIST NABÍDKY 1. eřejná zakázka Nadlimitní veřejná zakázka na dodávky zadávaná v otevřeném řízení dle 27 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách ve znění pozdějších

Více

Poskytování informací podle zákona 106/1999 Sb. v platném znění

Poskytování informací podle zákona 106/1999 Sb. v platném znění Poskytování informací podle zákona 106/1999 Sb. v platném znění 1. Pravomoci a působnost ředitele školy Ředitel školy: Ing. Jiří Zajíček, jmenován dne 25.7.2000 dekretem Ministerstva školství, mládeže

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 433/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 407 ze dne 08.06.2015 Uzavření Smlouvy o nájmu školních nebytových prostor mezi Městskou částí Praha 3 a Základní školou, Praha

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2009. v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2009. v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2009 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu MĚSTSKÝ ÚŘAD TÁBOR Odbor dopravy Žižkovo náměstí 2 390 15 Tábor Telefon: +420 381 486 111 Fax: +420 381 486 100 E-mail: posta@mu.tabor.cz

Více

Organizační řád. Výchovný ústav střední škola a středisko výchovné péče, Nový Jičín Divadelní 12, 741 11 Nový Jičín

Organizační řád. Výchovný ústav střední škola a středisko výchovné péče, Nový Jičín Divadelní 12, 741 11 Nový Jičín Výchovný ústav střední škola a středisko výchovné péče, Nový Jičín Divadelní 12, 741 11 Nový Jičín NÁZEV TYP ČÍSLO JEDNACÍ VYDAL ZPRACOVAL Organizační řád Vnitřní dokumenty VD-44/2015 Mgr. Petr Urban Mgr.

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R-022-043-15. Dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se spolkem BMI. ze dne 25.5.2015. Rada městské části

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R-022-043-15. Dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se spolkem BMI. ze dne 25.5.2015. Rada městské části Rada městské části 1. s c h v a l u j e MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-022-043-15 ze dne 25.5.2015 Dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se spolkem BMI dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se

Více

(1962) 1963-1998. EL NAD č.: 1506. AP č.: 518

(1962) 1963-1998. EL NAD č.: 1506. AP č.: 518 Státní okresní archiv Klatovy Družstevní střední odborné učiliště společného stravování Železná Ruda (1962) 1963-1998 Inventář EL NAD č.: 1506 AP č.: 518 Eva Ulrichová Klatovy 2012 Obsah Úvod: I. Vývoj

Více

USNESENÍ č. 25/2014. Ze zasedání RADY MĚSTA PROSEČ, konané 25. listopadu 2014 v kanceláři starosty města Proseč

USNESENÍ č. 25/2014. Ze zasedání RADY MĚSTA PROSEČ, konané 25. listopadu 2014 v kanceláři starosty města Proseč USNESENÍ č. 25/2014 Ze zasedání RADY MĚSTA PROSEČ, konané 25. listopadu 2014 v kanceláři starosty města Proseč Přítomni: Jan Macháček, Miloslav Hurych, Karel Hloušek, Radek Šenkýř, Tomáš Háp Kontrola usnesení

Více

ZKUŠEBNÍ PŘEDMĚTY SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍCH ZKOUŠEK

ZKUŠEBNÍ PŘEDMĚTY SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍCH ZKOUŠEK ZKUŠEBNÍ PŘEDMĚTY SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍCH ZKOUŠEK Jsou stanoveny a zakotveny v platných legislativních normách: Zákon č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SAMOSPRÁV PLZEŇSKÉHO KRAJE

SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SAMOSPRÁV PLZEŇSKÉHO KRAJE SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SAMOSPRÁV PLZEŇSKÉHO KRAJE 23. listopadu 2010 hotel Primavera, Plzeň JUDr. Adam Furek odbor dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra AKTUÁLNÍ POZNATKY Z DOZOROVÉ A KONTROLNÍ

Více

Právo pro øeditele škol v kostce. Monika Puškinová

Právo pro øeditele škol v kostce. Monika Puškinová Právo pro øeditele škol v kostce Monika Puškinová Právo pro ředitele škol v kostce Vzor citace: PUŠKINOVÁ, M. Právo pro ředitele škol v kostce. Praha: Wolters Kluwer, a. s., 2014. 324 s. KATALOGIZACE V

Více

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2016

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2016 Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2016 Tajemník Městského úřadu Moravský Beroun dne 12.08.2016 v souladu se zákonem č. 312/2002

Více

I) Slezská univerzita v Opavě

I) Slezská univerzita v Opavě I) Slezská univerzita v Opavě Pokyn rektora č. 1/2014 k zabezpečení jednotného postupu při evidenci uznané doby rodičovství a činnostech souvisejících na Slezské univerzitě v Opavě Vydáno: V Opavě, únor

Více

Rámcová osnova modulu

Rámcová osnova modulu Rámcová osnova modulu Název modulu: Evaluace organizace Tento modul je součástí akreditačního systému Ministerstva práce a sociálních věcí. 1. Typ vzdělávání 1) Specializované profesní Obecné x 2. Oblast

Více

PLÁNOVÁNÍ, ZÍSKÁVÁNÍ A VÝBĚR

PLÁNOVÁNÍ, ZÍSKÁVÁNÍ A VÝBĚR PLÁNOVÁNÍ, ZÍSKÁVÁNÍ A VÝBĚR PRACOVNÍKŮ Kateřina Legnerová Mail: katerina.legnerova@fhs.cuni.cz SYSTÉM ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Předvýběr Ukončení PP Získávání zaměstnanců Výběr Vnější podmínky Plánování

Více

Obec Přepeře, IČO 00276014

Obec Přepeře, IČO 00276014 Obec Přepeře, IČO 00276014 Návrh závěrečného účtu obce za rok 2011 ( zpracovaný na základě 17 zákona č. 250/2000 Sb., O rozpočtových pravidlech územních rozpočtů) Údaje o obci Adresa Obec Přepeře, Přepeře

Více

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Ústav pro studium totalitních režimů Havelkova 2 130 00 Praha 3 IČ: 75112779 Čj.: UST -102/2007 Rada Ústavu pro studium totalitních režimů na svém zasedání dne 7. ledna 2008 podle 9 odst. 1 písm. c) zákona

Více

U S N E S E N Í z jednání Rady města Kynšperk nad Ohří dne 20. července 2011

U S N E S E N Í z jednání Rady města Kynšperk nad Ohří dne 20. července 2011 U S N E S E N Í z jednání Rady města Kynšperk nad Ohří dne 20. července 2011 č. 228 u p r a v e n á v e r z e rozpočtové opatření č. 3/2011/Rada města, vzájemně kompenzovatelné položkové a paragrafové

Více

Anotace: Tato prezentace je zaměřena na soustavu soudů v ČR. Zahrnuje výklad, doplňování pojmů, samostatnou práci a opakování látky.

Anotace: Tato prezentace je zaměřena na soustavu soudů v ČR. Zahrnuje výklad, doplňování pojmů, samostatnou práci a opakování látky. Název školy:střední odborné učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého 640 Číslo projektu:cz.1.07/1.5.00/34.0639 Název materiálu:vy_32_inovace_03.03 Téma sady: Soudnictví Ročník: Nástavbové studium, 1.-4.ročník

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. ŠÚ Znojmo, Rudoleckého 21, 669 02 Znojmo

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. ŠÚ Znojmo, Rudoleckého 21, 669 02 Znojmo Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 122 298/99-05010 Signatura: ol6ws201 Oblastní pracoviště č. 12 Brno Okresní pracoviště Znojmo INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Identifikátor ředitelství: IZO: Ředitel

Více

Křižovnická pečovatelská služba. Personální a organizační zajištění pečovatelské služby Platnost od 1. 3. 2015

Křižovnická pečovatelská služba. Personální a organizační zajištění pečovatelské služby Platnost od 1. 3. 2015 STANDARD Č.9 Personální a organizační zajištění pečovatelské služby Platnost od 1. 3. 2015 Organizační struktura a počet pracovních míst Stanovení počtu a struktury zaměstnanců je v kompetenci ředitele

Více

Město Nový Bydžov. NB04 - Personální strategie

Město Nový Bydžov. NB04 - Personální strategie Město Nový Bydžov NB04 - Personální strategie červen 2013 Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Poslání obce a strategické řízení... 3 1.2 Předmět Personální strategie městského úřadu Nový Bydžov... 4 1.3 Použité zkratky...

Více

Smlouva o poskytování sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Klub Labyrint ( 65 zákona č. 108/2006Sb.) (Dále jen Smlouva )

Smlouva o poskytování sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Klub Labyrint ( 65 zákona č. 108/2006Sb.) (Dále jen Smlouva ) Smlouva o poskytování sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Klub Labyrint ( 65 zákona č. 108/2006Sb.) (Dále jen Smlouva ) Uživatelé služby (členové rodiny): Adresa: Telefon: Děti v péči: Další

Více

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy Rada hlavního města Prahy Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Rady hlavního města Prahy číslo 2665 ze dne 3.11.2015 k vypracování koncepční studie horní úrovně Dvořákova nábřeží I. souhlasí

Více

Obec Štědrá. Zřizovací listina

Obec Štědrá. Zřizovací listina Obec Štědrá Zřizovací listina Usnesením zastupitelstva obce č.j. 33/02/01 ze dne 9. 9. 2002 Obec Štědrá zřizuje s účinností od 1. 1. 2003 v souladu s 84 odst. 2 písm. e) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích

Více

Registr práv a povinností. PhDr. Robert Ledvinka vrchní ředitel sekce veřejné správy MV

Registr práv a povinností. PhDr. Robert Ledvinka vrchní ředitel sekce veřejné správy MV Registr práv a povinností PhDr. Robert Ledvinka vrchní ředitel sekce veřejné správy MV Základní registry Řízení poskytování služeb egovermentu Převodník identifikátorů fyzických osob (ORG) Úřad pro ochranu

Více

SPISOVÝ A SKARTAČNÍ PLÁN

SPISOVÝ A SKARTAČNÍ PLÁN SPISOVÝ A SKARTAČNÍ PLÁN Spisový znak Název dokumentu Skartační znak a lhůta 010 ORGANIZACE A ŘÍZENÍ 010/1 Zřizovací listina, dodatky a změny, rozhodnutí o zápisu do školského rejstříku a o jeho změnách

Více

Materiál pro jednání zastupitelstva města dne 27. 9. 2012

Materiál pro jednání zastupitelstva města dne 27. 9. 2012 Město Český Krumlov Materiál pro jednání zastupitelstva města dne 27. 9. 2012 Věc: Výjimka z nejnižšího počtu žáků na Základní škole Český Krumlov, Linecká 43 na školní rok 2012/2013 Návrh na usnesení:

Více

STATISTIKY HELPALE TERÉNNÍ PROGRAMY ZA ROK 2015

STATISTIKY HELPALE TERÉNNÍ PROGRAMY ZA ROK 2015 STATISTIKY HELPALE TERÉNNÍ PROGRAMY ZA ROK 215 Počet klientů, intervencí, kontaktů a nerealizovaných kontaktů za rok 215 18 16 14 1622 1575 12 1 8 6 192 938 Klienti Intervence 4 2 368 7 19 6 I. popoletí

Více