Střední průmyslová škola elektrotechnická, Brno, Kounicova 16. Výroční zpráva školy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Střední průmyslová škola elektrotechnická, Brno, Kounicova 16. Výroční zpráva školy"

Transkript

1 Střední průmyslová škola elektrotechnická, Brno, Kounicova 16 Výroční zpráva školy za školní rok

2 Obsah 1. Základní charakteristika školy Přehled studijních programů Přehled personální situace Celkový počet pracovníků Kvalifikovanost a aprobovanost Změny ve složení pedagogického sboru ve školním roce Věkové složení pedagogických pracovníků Poradenské služby ve škole Údaje o přijímacím řízení Plán výkonů na školní rok Kriteria přijetí přijímací řízení pro školní rok Výsledky přijímacího řízení Výsledky výchovy a vzdělávání Počet žáků Přehled vstupních testů ve školním roce 2008/ Český jazyk Matematika Celkové hodnocení a klasifikace žáků Rekapitulace počtu žáků, prospěchu a absence za školu k podle ročníků Rekapitulace počtu žáků, prospěchu a absence za školu k podle oborů a ročníků Hodnocení jednotlivých tříd Výchovná opatření Klasifikace chování Absence žáků Předčasné ukončení studia, přerušení studia, vyloučení žáci Maturitní zkoušky Plnění učebních osnov a učebních plánů Další vzdělávání pedagogických a nepedagogických pracovníků včetně řídících pracovníků školy Pedagogičtí pracovníci Nepedagogičtí pracovníci Výkon státní správy Rozhodnutí ředitele Šetření stížností Další aktivity školy Rozvoj vybavení školy, modernizace výuky Český jazyk Cizí jazyky CAD Matematika, fyzika, chemie Lékařská elektronika Automatizační technika Výsledky LCNA Mimoškolní aktivity, kroužky a semináře pro žáky Účast studentů na soutěžích strana (z celkového počtu 2 stran)

3 8. 4. Spolupráce se školami Spolupráce s podniky Mezinárodní spolupráce Údržba a opravy budovy, správa majetku Výsledky inspekční činnosti provedené ČŠI Inspekční činnost ČŠI Další kontrolní činnost Vlastní hodnocení školy Základní údaje o výsledcích hospodaření Zpráva o hospodaření školy za rok Zpráva o hospodaření školy za 1. pololetí roku Zhodnocení a závěr strana (z celkového počtu 3 stran)

4 1. Základní charakteristika školy Název školy Střední průmyslová škola elektrotechnická Brno, Kounicova 16 Sídlo Kounicova 16, Brno Právní forma Příspěvková organizace IČO Zřizovatel školy Krajský úřad Jihomoravského kraje Zřizovací listina Vydal KÚ JmK č.j. 98/31 Zařazení do školského Rozhodnutí MŠMT ČR Č.j / rejstříku Ředitelka školy Ing. Renata Řezáčová Teyschlova 5, Brno Datum zařazení do stě škol Změna zařazení Celková kapacita školy 780 žáků Doplňková činnost Provádění kurzů promítačů 35 mm filmů (na základě zřizovací Pronájem učeben pěveckému souboru Kampanila listiny a živnostenského Pronájem tělocvičny ke sportovní činnosti podniků a sportovních listu) oddílů Pronájem prostor pro umístění automatů Předseda školské rady Adresa pro dálkový přístup Ing. Petr Záruba 4. strana (z celkového počtu 4 stran)

5 2. Přehled studijních programů Na škole jsou vyučovány dva studijní obory technické a jeden obor všeobecně vzdělávací. Označení oboru M/ M/004 Název Zaměření Schváleno Zařízení silnoproudé elektrotechniky Slaboproudá elektrotechnika - Elektroenergetika - Konstrukce elektrických strojů a přístrojů - Elektrické pohony - Elektrické teplo a světlo - Automatizační technika - Elektronické počítačové systémy - Lékařská elektronika - Multimediální komunikace - Počítačové sítě MŠMT ČR dne , č.j / s platností od 1. září 2005 počínaje 1. ročníkem MŠMT ČR dne , č.j /99-23 s platností od 1.září 1999, počínaje 1. ročníkem M/001 Technické lyceum MŠMT ČR dne , č.j /99-23 s platností od 1. září 1999, počínaje 1. ročníkem Žáci technických oborů si zaměření oboru volí po ukončení druhého ročníku. Odborné zaměření Počítačové sítě - vychází z programu akreditovaného LCNA ( Lokal Cisco Networking Academy ). LCNA umožní žákům školy po úspěšném uzavření klasifikace za každé pololetí 3. a 4. ročníku vykonání testů a tím získání mezinárodně platných certifikátů. Certifikát je potvrzen firmou Cisco Systems. Po ukončení studia mají absolventi možnost získat certifikaci typu CCNA (Cisco Certified Networking Associate, CCNP (Cisco Certified Networking Professional) nebo CCNE (Cisco Certified Networking Expert). LCNA může být využívána nejen k testování a certifikaci žáků školy, ale rovněž pro rekvalifikaci a specializaci zaměstnanců podniků a ve spolupráci s úřady práce k rekvalifikaci uchazečů o zaměstnání. Získané certifikáty jsou v podnicích vysoce ceněny. Ve školním roce byla ve třetím ročníku sloučena výuka odborných zaměření Automatizační technika a Elektronické počítačové systémy do jedné třídy. 5. strana (z celkového počtu 5 stran)

6 Od školního roku požádala škola o rozšíření studijních oborů o obor M/01 Informační technologie. Tento obor bude plně nahrazovat stávající odborná zaměření Elektronické počítačové systémy a Počítačové sítě M/001 Technické lyceum Studijní obor Technické lyceum je určen pro žáky se zájmem o techniku, matematiku a přírodní vědy, kteří po jeho absolvování budou převážně pokračovat ve vysokoškolském studiu. Cílem studijního oboru je vybavit žáky takovými kognitivními, studijními a dalšími dovednostmi, které jim usnadní adaptaci na požadavky vysokoškolského studia. Vzdělávací program je založen na širším všeobecně vzdělávacím základě odpovídajícím požadavkům na danou úroveň všeobecného vzdělání, avšak s prohloubenou výukou některých profilujících všeobecně vzdělávacích předmětů, k nimž patří především matematika a přírodovědné předměty. Součástí vzdělávacího obsahu jsou i základy odborného vzdělávání opírající se o obecně technické disciplíny a klíčové dovednosti vytvářející profil technicky orientovaného technického vzdělání. Vydáním RVP jsou stávající čísla studijních oborů od školního roku změněna na: M/01 Elektrotechnika zaměření Zařízení silnoproudé elektrotechniky M/01 Elektrotechnika zaměření Slaboproudá elektrotechnika M/01 Technické lyceum Výuka oborů M/001 a M/004 pro dálkové studium není na škole otevírána pro nezájem uchazečů o studium. 3. Přehled personální situace Celkový počet pracovníků Útvar Zařazení Počet - přepočtený Počet - fyzický Pedagogičtí pracovníci 52, z toho ředitel 1 1 zástupci ředitele 2 2 Nepedagogičtí pracovníci 13, z toho THP 3 3 Počet pracovníků školy odpovídá potřebám zajištění výuky a pouze nezbytného dělení hodin cizích jazyků a vybraných odborných předmětů. Dělení na skupiny je prováděno zejména ve 4. ročnících pro zajištění odbornosti a úrovně znalostí žáků. 6. strana (z celkového počtu 6 stran)

7 3. 2. Kvalifikovanost a aprobovanost Pedagogičtí pracovníci Kvalifikovanost v % 100 Aprobovanost v % 100 Nekvalifikovaní pracovníci v % 0 Nově nastupující učitelé, pokud nesplňují kvalifikovanost, jsou vyzváni ke studiu DPS. Oproti loňskému roku došlo ke zvýšení kvalifikovanosti učitelů školy. Pouze po krátkou dobu měsíce září a října došlo k výuce nekvalifikovaným pracovníkem. Důvodem byl náhlý odchod vyučující ANJ. V případě starších pedagogů (50 let věku a více) netrvá vedení školy na absolvování DPS Změny ve složení pedagogického sboru ve školním roce Počet nových absolventů učitelského studia přijatých na pracovní smlouvu 1 Počet ped. pracovníků přijatých na prac. smlouvu/z toho nekvalifikovaných 3/1 Počet ped. pracovníků, kteří ukončili pracovní poměr během školního roku 4 Pracovní smlouva byla uzavřena s paní Mgr. Lopatovou na výuku předmětů CHE, BIO. Dále s p. Doležalem na výuku Praxe a p. Kulíkem na výuku ANJ. Pan Kulík byl přijat do pracovního poměru v personální tísni a po 2 měsících s ním byl ukončen pracovní poměr ve zkušební lhůtě a byla přijata Mgr. Varmužová. Podstatným důvodem ukončení pracovního poměru byla nekvalifikovanost p. Kulíka a nahrazení kvalifikovanou vyučující. Od probíhala kompletní výuka aprobovaně a kvalifikovaně. Se čtyřmi pracovníky byl na konci školního roku rozvázán pracovní poměr. Jednalo se o 3 pedagogy důchodce se smlouvou na dobu určitou a Mgr. Muchová ukončila pracovní poměr dohodou Věkové složení pedagogických pracovníků Počet Věk Muži Ženy Do 35 let 1 3, let 6 19 Nad 50 let 13 6 Důchodci 2,262 3 Celkem 22,262 31,476 Věkový průměr pedagogického sboru se stále zvyšuje. Největším problémem je získat mladé inženýry s praxí, kteří by byli předpokladem kvalitní a fundované výuky odborných předmětů. Důvodem je především nízké platové ohodnocení. Ze stejného důvodu se rovněž zvyšuje feminizace sboru. 7. strana (z celkového počtu 7 stran)

8 3. 5. Poradenské služby ve škole počet kvalifikace dosažené vzdělání Výchovný poradce 1 Školení výchovných poradců MU Brno, FF Metodik prevence rizikových jevů 1 Kvalifikační studium VUT Brno, E do 35 let let více jak 50 let/z toho důchodců Výchovný poradce 0 0 1/0 Metodik prevence rizikových jevů 0 1 0/0 4. Údaje o přijímacím řízení Plán výkonů na školní rok Obor Plánovaný počet žáků Počet tříd M/01 Elektrotechnika M/01 Informační technologie M/01 Technické lyceum 30 1 Celkem V rámci studijního oboru M/01 Elektrotechnika nabízí SPŠE Brno možnost volby mezi dvěma zaměřeními Slaboproudá elektrotechnika a Silnoproudá elektrotechnika Kriteria přijetí přijímací řízení pro školní rok Pro přijímací řízení na školní rok stanovuje ředitel SPŠE Brno tato přijímací kriteria: Ředitel SPŠE upustil v přijímacím řízení pro školní rok 2009/10 od konání přijímacích zkoušek. Uchazeči budou přijati na základě výsledků dosažených na ZŠ a dalších skutečností, které osvědčují vhodné schopnosti, vědomosti a zájmy uchazeče. 8. strana (z celkového počtu 8 stran)

9 Bodové hodnocení pro přijímací řízení: Bodové hodnocení pro přijímací řízení - počítá se za poslední tři hodnocená období na ZŠ, tj. 1. a 2. pololetí 8 ročník, 1. pololetí 9. ročník, za každé období zvlášť. (Vykazovaná období) MAT nepřijati nepřijati FYZ nepřijati nepřijati CJL nepřijati nepřijati CIJ nepřijati nepřijati Uchazeči hodnoceni z předmětů MAT, FYZ, CJL, CIJ známkou horší jako dobrý ( 3 ) nebudou přijati ke studiu Průměrný prospěch - 1,00 přiděleno + 10 bodů, za každou setinu nad průměr 1,00 odečteno 0,1 bodu. (za každé období zvlášť) Celkový průměr na vysvědčení Φ1,00 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 1,6 1,7 1,8 1,9 2, ZPS přidělen 1 bod Soutěže které svým profilem odpovídají žádanému studijnímu oboru (MO, FO, soutěže v programování apod.). Umístění do 3. místa v celostátním, krajském a okresním kole v osmé a deváté třídě. Soutěž Bodové hodnocení 1. místo 2. místo 3. místo Celostátní kolo Krajské kolo Okresní kolo Výsledný počet bodů uchazeče je dán součtem bodů z jednotlivých kriterií. Uchazeči budou přijati podle pořadí daným součtem všech získaných bodů. V případě rovnosti bodů, bude pro pořadí rozhodující: (číslování podle priority) 1. počet bodů získaný za hodnocené předměty 2. Průměrná známka z MAT 3. Průměrná známka z FYZ 4. Průměrná známka z CJL 5. Průměrná známka z CIJ 9. strana (z celkového počtu 9 stran)

10 Předpokládaný počet přijatých uchazečů: Obor Počet přijatých M/01 Informační technologie M/01 Elektrotechnika zaměření Silnoproudá elektrotechnika M/01 Elektrotechnika zaměření Slaboproudá elektrotechnika M/01 Technické lyceum 30 Celkem Výsledky přijímacího řízení Počet přijatých přihlášek ke studiu Studijní obor 1. termín další termíny Celkem M/01 Informační technologie M/01 Elektrotechnika zaměření Silnoproudá elektrotechnika M/01 Elektrotechnika zaměření Slaboproudá elektrotechnika M/01 Technické lyceum Celkem Počet vydaných rozhodnutí o přijetí žáka Studijní obor 1. termín další termíny Celkem M/01 Informační technologie M/01 Elektrotechnika zaměření Silnoproudá elektrotechnika M/01 Elektrotechnika zaměření Slaboproudá elektrotechnika M/01 Technické lyceum Celkem strana (z celkového počtu 10 stran)

11 Počet přijatých zápisových lístků Studijní obor 1. termín další termíny Celkem M/01 Informační technologie M/01 Elektrotechnika zaměření Silnoproudá elektrotechnika M/01 Elektrotechnika zaměření Slaboproudá elektrotechnika M/01 Technické lyceum Celkem Z uvedených tabulek vyplývají známé skutečnosti, které provázely přijímací řízení pro školní rok Podle legislativních úprav měli žáci možnost podat pro 1. kolo přijímacích zkoušek až 3 přihlášky. V první tabulce je vidět, že počet přihlášek v 1. kole byl 2,5 krát vyšší než počet míst pro studium. Přestože již v prvním kole bylo celkem vydáno 242 kladných rozhodnutí o přijetí, velká část žáků nevyužila možnosti studia na naší škole a volila jinou školu, na níž byla rovněž úspěšná. Převis počtu přijatých žáků oproti možným výkonům školy je dán skutečností, že již při vydání rozhodnutí oznámili někteří žáci, že nastoupí ke studiu na jinou školu, případně neodevzdali zápisové lístky v zákonem stanovené lhůtě. Počet přihlášek byl až téměř 3x vyšší než počet skutečných zájemců o studium. 5. Výsledky výchovy a vzdělávání Počet žáků Počet žáků podle zahajovacího výkazu Počet tříd Celkový počet Počet žáků na Počet žáků na žáků jednu třídu učitele 1. ročník ,67 2. ročník ,00 3. ročník ,33 4. ročník ,83 Celkem ,96 11, strana (z celkového počtu 11 stran)

12 Počet žáků na konci školního roku Počet tříd Celkový počet Počet žáků na Počet žáků na žáků jednu třídu učitele 1. ročník ,33 2. ročník ročník ,83 4. ročník ,83 Celkem ,08 11, Přehled vstupních testů ve školním roce 2008/ Český jazyk VSTUP 1A 1B 1C 1D 1K 1T Práce s VON DLO POR JND POR MUC textem Známka průměr 4,2 3,39 3,5 3,3 3,9 2, Matematika 1.příklad Lineární rovnice, max. 4 body třída Cekem bodů Průměr bodů % 08/09 % 07/08 % 06/07 % 03/04 1.A ,83 23, ,8 1.B 31 1,03 25,8 31,7 11,6 32,8 1.C 24 0,8 20,0 11,29 32,0 42,5 1.D 33 1,10 27,5 19,8 20,0 35,5 1.T 16 0,6 15,38 38,0 34,2 29,4 1.K 11 0,48 12, ,79 19, strana (z celkového počtu 12 stran)

13 2. příklad Úprava algebraického výrazu, max. 5 bodů třída Cekem bodů Průměr bodů % 08/09 % 07/08 % 06/07 % 03/04 1.A 40 1,33 26,67 13, ,3 1.B 28 0,93 18,7 26,0 13,3 41,9 1.C 32 1,06 21,33 16,8 20,0 42,7 1.D 26 0,87 17,33 16,6 19,3 32,2 1.T 22 0,85 16,92 30,4 39,3 37,8 1.K 10 0,04 8,7 8,15 11,1 24, ,93 18,70 18,76 21,75 34,8 3. příklad Užití Pythagorovy věty, výpočet obsahu rovnostranného trojúhelníka, max. 5 bodů třída Cekem bodů Průměr bodů % 08/09 % 07/08 % 06/07 % 03/04 1.A 62 2,07 41,33 49, ,9 1.B 53 1,77 35,3 20,7 41,3 38,1 1.C 66 2,20 44,0 12,26 58,1 52,7 1.D 39 1,30 26,0 24,8 27,3 60,6 1.T 38 1,46 29,23 34, ,6 1.K 27 1,17 23,5 11,11 30,4 36, ,69 33, ,4 4.př. Výpočet složeného zlomku, max. 6 bodů třída Cekem bodů Průměr bodů % 08/09 % 07/08 % 06/07 % 03/04 1.A 86 2,87 47,78 43, ,1 1.B 78 2,60 43,3 52,2 33,8 59,9 1.C 107 3,56 59,44 55,91 43,2 61,1 1.D 94 3,13 52,2 41,4 37,8 60,8 1.T 52 2,00 33,33 62,8 68,3 58,2 1.K 55 2,39 39,9 49,38 26,5 36, ,79 46,55 51,12 46,6 56,5 5.př. Příklady na procenta, max.4 body třída Cekem bodů Průměr bodů % 08/09 % 07/08 % 06/07 % 03/04 1.A 63 2,10 52,5 49, ,4 1.B 68 2,27 56,7 56,7 50,0 67,2 1.C 62 2,06 51,66 58,87 57,8 68,3 1.D 66 2,20 55,0 50,9 51,7 56,5 1.T 50 1,92 48,0 61,3 59,2 63,9 1.K 38 1,65 41,3 33,3 48,1 53, ,05 51,33 52,1 59,7 62,6 13. strana (z celkového počtu 13 stran)

14 6.př. Výpočet objemu a povrchu tělesa, max 6 bodů třída Cekem bodů Průměr bodů % 08/09 % 07/08 % 06/07 % 03/04 1.A 37 1,23 20,56 44,4 29,0 41,4 1.B 51 1,70 28,3 29,4 36,1 41,7 1.C 66 2,20 36,6 20,4 33,8 52,2 1.D 67 2,23 37,22 24,1 25,6 54,3 1.T 42 1,62 26,92 40,8 38,9 54,9 1.K 17 0,74 12,3 6,8 21,6 27, ,66 27,61 28,1 34,9 45,4 Celková úspěšnost : Počet Poč. Průměr % % % % žáků bodů bodů(třída) 08/09 07/08 06/07 03/04 1.A ,23 34,11 36,1 29,03 46,78 1.B ,30 34,33 35,9 31,3 46,98 1.C ,90 39,66 29,5 40,4 53,33 1.D ,80 36,11 29,4 30,0 50,8 1.T ,46 28,21 44,8 43,3 49,9 1.K ,87 22,90 18,9 25,8 32, ,92 33,06 32,7 38,5 46,72 Z daného přehledu je patrné, že úroveň znalostí z matematiky ze ZŠ je velmi slabá. Žáci vyřešili v průměru 33 % zadaných úloh, které byly vybrány ze sbírky úloh pro ZŠ Běloun. Srovnání výsledků z předchozích ročníků ukazuje, že znalosti ve všech oblastech prudce klesají. Zdá se, že jediné, co asi polovina žáků umí, jsou procenta a zlomky. Velmi zajímavý je prudký pokles úrovně znalostí u žáků technického lycea. Zatímco v předchozích letech měli výsledky ve srovnání se žáky ve studijním programu Slaboproudá elektrotechnika výrazně lepší, v tomto roce jsou naopak skoro o 6% horší, než nejhorší výsledky u slaboproudu Celkové hodnocení a klasifikace žáků Průměrný prospěch po ročnících Ročník Počet tříd Prospěli s vyznamenáním. Prospěli Neprospěli Průměrný prospěch , , , ,71 Celkem 24 2, strana (z celkového počtu 14 stran)

15 Průměrný prospěch ve třídách na konci školního roku Třída Průměr Třída Průměr Třída Průměr Třída Průměr 1.A 2,69 2.A 2,61 3.A 2,49 4.A 2,38 1.B 2,46 2.B 2,75 3.L 2,89 4.L 2,91 1.C 2,51 2.C 2,61 3.M 2,87 4.M 2,76 1.D 2,46 2.D 2,60 3.S 2,83 4.S 2,71 1.K 2,75 2.K 3,01 3.K 2,98 4.K 3,14 1.T 2,62 2.T 2,58 3.T 2,44 4.T 2,34 1. ročník 2,62 2. ročník 2,69 3. ročník 2,75 4. ročník 2,71 Škola celkem 2, Rekapitulace počtu žáků, prospěchu a absence za školu k podle ročníků Celkový počet žáků 626 z toho děvčata 23 chlapci 603 Průměrný prospěch 2,67 Počet žáků s vyznamenáním 2k Počet žáků, kteří prospěli 572 Počet žáků, kteří neprospěli 31 neklasifikovaných 1 Celková absence Průměrná celková absence hodin hodin 120 hodin 63,04 hodin 62,85 hodin 0,19 hodin 15. strana (z celkového počtu 15 stran)

16 z toho 1. ročník Celkový počet žáků 158 z toho děvčata 3 chlapci 155 Průměrný prospěch 2,57 Počet žáků s vyznamenáním 7 Počet žáků, kteří prospěli 145 Počet žáků, kteří neprospěli 6 neklasifikovaných 0 Celková absence Průměrná celková absence hodin hodin 84 hodin 69,76 hodin 69,23 hodin 0,53 hodin z toho 2. ročník Celkový počet žáků 158 z toho děvčata 7 chlapci 151 Průměrný prospěch 2,68 Počet žáků s vyznamenáním 3 Počet žáků, kteří prospěli 146 Počet žáků, kteří neprospěli 8 neklasifikovaných 1 Celková absence Průměrná celková absence 8341 hodin 8341 hodin 0 hodin 52,79 hodin 52,79 hodin 0,00 hodin 16. strana (z celkového počtu 16 stran)

17 z toho 3. ročník Celkový počet žáků 149 z toho děvčata 5 chlapci 144 Průměrný prospěch 2,72 Počet žáků s vyznamenáním 4 Počet žáků, kteří prospěli 135 Počet žáků, kteří neprospěli 10 neklasifikovaných 0 Celková absence Průměrná celková absence hodin hodin 210 hodin 75,93 hodin 75,87 hodin 0,07 hodin z toho 4. ročník Celkový počet žáků 161 z toho děvčata 8 chlapci 153 Průměrný prospěch 2,69 Počet žáků s vyznamenáním 8 Počet žáků, kteří prospěli 146 Počet žáků, kteří neprospěli 7 neklasifikovaných 0 Celková absence Průměrná celková absence 8785 hodin 8759 hodin 26 hodin 54,56 hodin 54,40 hodin 0,00 hodin 17. strana (z celkového počtu 17 stran)

18 Rekapitulace počtu žáků, prospěchu a absence za školu k podle oborů a ročníků Obor M/001 Zařízení silnoproudé elektrotechniky Celkový počet žáků 74 z toho děvčata 0 chlapci 74 Průměrný prospěch 2,98 Počet žáků s vyznamenáním 0 Počet žáků, kteří prospěli 70 Počet žáků, kteří neprospěli 4 neklasifikovaných 0 Celková absence Průměrná celková absence 4064 hodin 4048 hodin 16 hodin 54,92 hodin 54,70 hodin 0,22 hodin Obor M/004 Slaboproudá elektrotechnika Celkový počet žáků 440 z toho děvčata 3 chlapci 437 Průměrný prospěch 2,66 Počet žáků s vyznamenáním 16 Počet žáků, kteří prospěli 398 Počet žáků, kteří neprospěli 25 neklasifikovaných 1 Celková absence Průměrná celková absence hodin hodin 26 hodin 64,30 hodin 64,24 hodin 0,06 hodin 18. strana (z celkového počtu 18 stran)

19 Obor M/001 Technické lyceum Celkový počet žáků 112 z toho děvčata 20 chlapci 92 Průměrný prospěch 2,50 Počet žáků s vyznamenáním 6 Počet žáků, kteří prospěli 104 Počet žáků, kteří neprospěli 2 neklasifikovaných 0 Celková absence Průměrná celková absence 7105 hodin 7027 hodin 78 hodin 63,44 hodin 62,74 hodin 0,70 hodin Z toho 1. ročník Obor M/001 Zařízení silnoproudé elektrotechniky Celkový počet žáků 18 z toho děvčata 0 chlapci 18 Průměrný prospěch 2,75 Počet žáků s vyznamenáním 0 Počet žáků, kteří prospěli 17 Počet žáků, kteří neprospěli 1 neklasifikovaných 0 Celková absence Průměrná celková absence 887 hodin 881 hodin 6 hodin 49,28 hodin 48,94 hodin 0,33 hodin 19. strana (z celkového počtu 19 stran)

20 Obor M/004 Slaboproudá elektrotechnika Celkový počet žáků 114 z toho děvčata 1 chlapci 113 Průměrný prospěch 2,53 Počet žáků s vyznamenáním 6 Počet žáků, kteří prospěli 104 Počet žáků, kteří neprospěli 4 neklasifikovaných 0 Celková absence Průměrná celková absence 7392 hodin 7392 hodin 0 hodin 64,84 hodin 64,84 hodin 0,00 hodin Obor M/001 Technické lyceum Celkový počet žáků 26 z toho děvčata 2 chlapci 24 Průměrný prospěch 2,62 Počet žáků s vyznamenáním 1 Počet žáků, kteří prospěli 24 Počet žáků, kteří neprospěli 1 neklasifikovaných 0 Celková absence Průměrná celková absence 2743 hodin 2665 hodin 78 hodin 105,50 hodin 102,50 hodin 3,00 hodin 20. strana (z celkového počtu 20 stran)

21 Z toho 2. ročník Obor M/001 Zařízení silnoproudé elektrotechniky Celkový počet žáků 19 z toho děvčata 0 chlapci 19 Průměrný prospěch 3,01 Počet žáků s vyznamenáním 0 Počet žáků, kteří prospěli 19 Počet žáků, kteří neprospěli 0 neklasifikovaných 0 Celková absence Průměrná celková absence 845 hodin 845 hodin 0 hodin 44,47 hodin 44,47 hodin 0,00 hodin Obor M/004 Slaboproudá elektrotechnika Celkový počet žáků 108 z toho děvčata 2 chlapci 106 Průměrný prospěch 2,64 Počet žáků s vyznamenáním 2 Počet žáků, kteří prospěli 98 Počet žáků, kteří neprospěli 7 neklasifikovaných 1 Celková absence Průměrná celková absence 6308 hodin 6308 hodin 0 hodin 58,41 hodin 58,41 hodin 0,00 hodin 21. strana (z celkového počtu 21 stran)

22 Obor M/001 Technické lyceum Celkový počet žáků 31 z toho děvčata 5 chlapci 26 Průměrný prospěch 2,58 Počet žáků s vyznamenáním 1 Počet žáků, kteří prospěli 29 Počet žáků, kteří neprospěli 1 neklasifikovaných 0 Celková absence Průměrná celková absence 1188 hodin 1188 hodin 0 hodin 38,32 hodin 38,32 hodin 0,00 hodin Z toho 3. ročník Obor M/001 Zařízení silnoproudé elektrotechniky Celkový počet žáků 15 z toho děvčata 0 chlapci 15 Průměrný prospěch 2,98 Počet žáků s vyznamenáním 0 Počet žáků, kteří prospěli 14 Počet žáků, kteří neprospěli 1 neklasifikovaných 0 Celková absence Průměrná celková absence 1269 hodin 1259 hodin 10 hodin 84,60 hodin 83,93 hodin 0,67 hodin 22. strana (z celkového počtu 22 stran)

23 Obor M/004 Slaboproudá elektrotechnika Celkový počet žáků 106 z toho děvčata 0 chlapci 106 Průměrný prospěch 2,76 Počet žáků s vyznamenáním 2 Počet žáků, kteří prospěli 95 Počet žáků, kteří neprospěli 9 neklasifikovaných 0 Celková absence Průměrná celková absence 8340 hodin 8340 hodin 0 hodin 78,68 hodin 78,68 hodin 0,00 hodin Obor M/001 Technické lyceum Celkový počet žáků 28 z toho děvčata 5 chlapci 23 Průměrný prospěch 2,44 Počet žáků s vyznamenáním 2 Počet žáků, kteří prospěli 26 Počet žáků, kteří neprospěli 0 neklasifikovaných 0 Celková absence Průměrná celková absence 1705 hodin 1705 hodin 0 hodin 60,89 hodin 60,89 hodin 0,00 hodin 23. strana (z celkového počtu 23 stran)

24 Z toho 4. ročník Obor M/001 Zařízení silnoproudé elektrotechniky Celkový počet žáků 22 z toho děvčata 0 chlapci 22 Průměrný prospěch 3,14 Počet žáků s vyznamenáním 0 Počet žáků, kteří prospěli 20 Počet žáků, kteří neprospěli 2 neklasifikovaných 0 Celková absence Průměrná celková absence 1063 hodin 1063 hodin 0 hodin 48,32 hodin 48,32 hodin 0,00 hodin Obor M/004 Slaboproudá elektrotechnika Celkový počet žáků 112 z toho děvčata 0 chlapci 112 Průměrný prospěch 2,69 Počet žáků s vyznamenáním 6 Počet žáků, kteří prospěli 101 Počet žáků, kteří neprospěli 5 neklasifikovaných 0 Celková absence Průměrná celková absence 6253 hodin 6227 hodin 26 hodin 55,83 hodin 55,60 hodin 0,23 hodin 24. strana (z celkového počtu 24 stran)

25 Obor M/001 Technické lyceum Celkový počet žáků 27 z toho děvčata 8 chlapci 19 Průměrný prospěch 2,34 Počet žáků s vyznamenáním 2 Počet žáků, kteří prospěli 25 Počet žáků, kteří neprospěli 0 neklasifikovaných 0 Celková absence Průměrná celková absence 1469 hodin 1469 hodin 0 hodin 54,41 hodin 54,41 hodin 0,00 hodin Z uvedeného rozboru prospěchu v jednotlivých ročnících, a oborech je zcela jasně patrná náročnost učiva v jednotlivých oborech a ročnících. Patrný je rovněž rozdíl ve kvalitě žák přijímaných na jednotlivé studijní obory, kdy do oboru Zařízení silnoproudé elektrotechniky jsou přijímáni většinou žáci, kteří nebyli přijati do oboru Slaboproudá elektrotechnika. Přesto, že jsou přijímáni většinou žáci, kteří na ZŠ prospívali s vyznamenáním, neodpovídá úroveň jejich znalostí tomuto hodnocení. Výsledkem je zhoršující se studijní výsledky žáků a celkový prospěch školy. 25. strana (z celkového počtu 25 stran)

26 Hodnocení jednotlivých tříd Hodnocení třídy 1A Školní rok Třídní učitel PhDr. Anna Vonková Počet žáků Klasifikováno Prospělo s vyznamenáním 0 0 Prospělo Neprospělo z 1 předmětu 5 0 Neprospělo z více předmětů 4 1 Neprospělo celkem 9 1 Neklasifikováno 0 0 Celkový průměr 2,68 2,69 Nejlepší průměr 1,82 2,00 Nejhorší průměr 3,64 3,64 Celková absence Nejmenší absence celková 0 16 Největší absence celková Průměrná absence 24,9 54,8 Neomluveno 0 0 Nejmenší absence 0 0 Největší absence 0 0 Φ Klas NK N Φ Klas NK N CJL 3, , ANJ 2, , DEJ 3, , MAT 3, , FYZ 3, , CHE 3, , TEV 1, , TEK 2, , ZAE 3, , ICT 1, , PRA 1, , strana (z celkového počtu 26 stran)

27 Hodnocení třídy 1B Školní rok Třídní učitel Ing. Jana Drápalová Počet žáků Klasifikováno Prospělo s vyznamenáním 2 2 Prospělo Neprospělo z 1 předmětu 4 0 Neprospělo z více předmětů 2 1 Neprospělo celkem 6 1 Neklasifikováno 0 0 Celkový průměr 2,55 2,46 Nejlepší průměr 1,09 1,09 Nejhorší průměr 3,73 3,27 Celková absence Nejmenší absence celková 0 5 Největší absence celková Průměrná absence 36,00 64,1 Neomluveno 0 0 Nejmenší absence 0 0 Největší absence 0 0 Φ Klas NK N Φ Klas NK N CJL 3, , ANJ 2, , DEJ 3, , MAT 3, , FYZ 2, , CHE 2, , TEV 1, , TEK 2, , ZAE 2, , ICT 2, , PRA 1, , strana (z celkového počtu 27 stran)

28 Hodnocení třídy 1C Školní rok Třídní učitel Mgr. Milena Pořízková Počet žáků Klasifikováno Prospělo s vyznamenáním 0 0 Prospělo Neprospělo z 1 předmětu 2 0 Neprospělo z více předmětů 1 0 Neprospělo celkem 3 0 Neklasifikováno 0 0 Celkový průměr 2,45 2,51 Nejlepší průměr 1,80 1,80 Nejhorší průměr 3,27 3,18 Celková absence Nejmenší absence celková 0 11 Největší absence celková Průměrná absence 33,90 71,90 Neomluveno 0 0 Nejmenší absence 0 0 Největší absence 0 0 Φ Klas NK N Φ Klas NK N CJL 3, , ANJ 2, , DEJ 3, , MAT 3, , FYZ 2, , CHE 1, , TEV 1, , TEK 2, , ZAE 3, , ICT 1, , PRA 1, , strana (z celkového počtu 28 stran)

29 Hodnocení třídy 1D Školní rok Třídní učitel Ing. Zuzana Kerndlová Počet žáků Klasifikováno Prospělo s vyznamenáním 3 4 Prospělo Neprospělo z 1 předmětu 3 1 Neprospělo z více předmětů 2 1 Neprospělo celkem 5 2 Neklasifikováno 0 0 Celkový průměr 2,46 2,46 Nejlepší průměr 1,27 1,09 Nejhorší průměr 4,09 4,00 Celková absence Nejmenší absence celková 0 5 Největší absence celková Průměrná absence 27,30 68,10 Neomluveno 0 0 Nejmenší absence 0 0 Největší absence 0 0 Φ Klas NK N Φ Klas NK N CJL 2, , ANJ 2, , DEJ 3, , MAT 3, , FYZ 3, , CHE 1, , TEV 1, , TEK 2, , ZAE 3, , ICT 1, , PRA 1, , strana (z celkového počtu 29 stran)

30 Hodnocení třídy 1K Školní rok Třídní učitel Ing. Vladimír Klement Počet žáků Klasifikováno Prospělo s vyznamenáním 0 0 Prospělo Neprospělo z 1 předmětu 9 1 Neprospělo z více předmětů 3 0 Neprospělo celkem 12 0 Neklasifikováno 0 0 Celkový průměr 3,03 2,75 Nejlepší průměr 1,91 1,55 Nejhorší průměr 4,91 3,45 Celková absence Nejmenší absence celková 0 1 Největší absence celková Průměrná absence 63,50 49,30 Neomluveno Nejmenší absence 0 0 Největší absence Φ Klas NK N Φ Klas NK N CJL 3, , ANJ 3, , DEJ 3, , MAT 3, , FYZ 3, , CHE 2, , TEV 1, , TEK 2, , ZAE 4, , ICT 2, , PRA 2, , strana (z celkového počtu 30 stran)

31 Hodnocení třídy 1T Školní rok Třídní učitel Mgr. Jiří Vondra Počet žáků Klasifikováno Prospělo s vyznamenáním 3 1 Prospělo Neprospělo z 1 předmětu 0 0 Neprospělo z více předmětů 3 1 Neprospělo celkem 3 1 Neklasifikováno 0 0 Celkový průměr 2,71 2,62 Nejlepší průměr 1,33 1,33 Nejhorší průměr 4,09 4,42 Celková absence Nejmenší absence celková 2 30 Největší absence celková Průměrná absence 45,60 105,50 Neomluveno 0 78 Nejmenší absence 0 0 Největší absence 0 78 Φ Klas NK N Φ Klas NK N CJL 3, , ANJ 2, , NEJ 2, , DEJ 2, , ZEM 2, , MAT 3, , FYZ 3, , CHE 3, , BIO 2, , TEV 1, , TEK 2, , VYT 2, , strana (z celkového počtu 31 stran)

32 Hodnocení třídy 2A Školní rok Třídní učitel Ing. Jana Klementová Počet žáků Klasifikováno Prospělo s vyznamenáním 0 0 Prospělo Neprospělo z 1 předmětu 8 0 Neprospělo z více předmětů 5 0 Neprospělo celkem 13 0 Neklasifikováno 0 0 Celkový průměr 2,85 2,61 Nejlepší průměr 1,92 1,77 Nejhorší průměr 3,54 3,58 Celková absence Nejmenší absence celková 1 0 Největší absence celková Průměrná absence 42,00 54,60 Neomluveno 0 0 Nejmenší absence 0 0 Největší absence 0 0 Φ Klas NK N Φ Klas NK N CJL 3, , ANJ 3, , NEJ 3, , OBN 1, , MAT 3, , FYZ 3, , TEV 1, , STR 3, , ZAE 3, , ELE 3, , ELT 3, , ICT 1, , CIT 3, , PRA 1, , strana (z celkového počtu 32 stran)

33 Hodnocení třídy 2B Školní rok Třídní učitel PhDr. Ludmila Tučková Počet žáků Klasifikováno Prospělo s vyznamenáním 1 1 Prospělo Neprospělo z 1 předmětu 3 0 Neprospělo z více předmětů 1 2 Neprospělo celkem 4 2 Neklasifikováno 0 0 Celkový průměr 2,86 2,75 Nejlepší průměr 1,15 1,00 Nejhorší průměr 3,62 3,62 Celková absence Nejmenší absence celková 5 0 Největší absence celková Průměrná absence 47,70 68,6 Neomluveno 0 0 Nejmenší absence 0 0 Největší absence 0 0 Φ Klas NK N Φ Klas NK N CJL 3, , ANJ 3, , OBN 3, , MAT 3, , FYZ 2, , TEV 1, , STR 3, , ZAE 3, , ELE 3, , ELT 3, , ICT 2, , CIT 3, , PRA 1, , strana (z celkového počtu 33 stran)

34 Hodnocení třídy 2C Školní rok Třídní učitel RNDr. Lenka Kopáčková Počet žáků Klasifikováno Prospělo s vyznamenáním 0 0 Prospělo Neprospělo z 1 předmětu 1 0 Neprospělo z více předmětů 5 3 Neprospělo celkem 6 3 Neklasifikováno 0 0 Celkový průměr 2,85 2,61 Nejlepší průměr 1,85 1,62 Nejhorší průměr 4,62 4,62 Celková absence Nejmenší absence celková 0 1 Největší absence celková Průměrná absence 48,30 58,30 Neomluveno 0 0 Nejmenší absence 0 0 Největší absence 0 0 Φ Klas NK N Φ Klas NK N CJL 3, , ANJ 2, , OBN 1, , MAT 3, , FYZ 3, , TEV 1, , STR 3, , ZAE 3, , ELE 3, , ELT 3, , ICT 1, , CIT 3, , PRA 2, , strana (z celkového počtu 34 stran)

35 Hodnocení třídy 2D Školní rok Třídní učitel Mgr. Olga Semerádová Počet žáků Klasifikováno Prospělo s vyznamenáním 1 1 Prospělo Neprospělo z 1 předmětu 4 1 Neprospělo z více předmětů 1 1 Neprospělo celkem 5 2 Neklasifikováno 0 0 Celkový průměr 2,77 2,60 Nejlepší průměr 1,31 1,15 Nejhorší průměr 3,62 3,31 Celková absence Nejmenší absence celková 0 0 Největší absence celková Průměrná absence 51,30 51,50 Neomluveno 0 0 Nejmenší absence 0 0 Největší absence 0 0 Φ Klas NK N Φ Klas NK N CJL 2, , ANJ 2, , OBN 1, , MAT 3, , FYZ 3, , TEV 1, , STR 3, , ZAE 3, , ELE 3, , ELT 3, , ICT 1, , CIT 3, , PRA 1, , strana (z celkového počtu 35 stran)

36 Hodnocení třídy 2K Školní rok Třídní učitel Ing. Pavla Bělehradová Počet žáků Klasifikováno Prospělo s vyznamenáním 0 0 Prospělo Neprospělo z 1 předmětu 2 0 Neprospělo z více předmětů 8 0 Neprospělo celkem 10 0 Neklasifikováno 0 0 Celkový průměr 3,24 3,01 Nejlepší průměr 2,62 2,00 Nejhorší průměr 4,08 3,50 Celková absence Nejmenší absence celková 2 0 Největší absence celková Průměrná absence 44,30 44,50 Neomluveno 29 0 Nejmenší absence 0 0 Největší absence 29 0 Φ Klas NK N Φ Klas NK N CJL 3, , ANJ 3, , NEJ 4, , OBN 2, , MAT 4, , FYZ 4, , TEV 1, , MEC 3, , CAS 3, , ZAE 3, , ELE 3, , ELT 3, , ICT 2, , PRA 1, , strana (z celkového počtu 36 stran)

37 Hodnocení třídy 2T Školní rok Třídní učitel Mgr. Jana Polanecká Počet žáků Klasifikováno Prospělo s vyznamenáním 1 1 Prospělo Neprospělo z 1 předmětu 2 0 Neprospělo z více předmětů 0 1 Neprospělo celkem 2 1 Neklasifikováno 0 0 Celkový průměr 2,50 2,58 Nejlepší průměr 1,38 1,38 Nejhorší průměr 3,38 3,46 Celková absence Nejmenší absence celková 0 0 Největší absence celková Průměrná absence 21,30 38,30 Neomluveno 0 0 Nejmenší absence 0 0 Největší absence 0 0 Φ Klas NK N Φ Klas NK N CJL 2, , ANJ 2, , NEJ 2, , DEJ 2, , ZEM 1, , MAT 3, , FYZ 2, , CHE 3, , BIO 2, , TEV 1, , PRM 1, , DEG 2, , ICT 1, , strana (z celkového počtu 37 stran)

38 Hodnocení třídy 3A Školní rok Třídní učitel Ing. Renata Řezáčová Počet žáků Klasifikováno Prospělo s vyznamenáním 1 1 Prospělo Neprospělo z 1 předmětu 4 1 Neprospělo z více předmětů 1 0 Neprospělo celkem 5 1 Neklasifikováno 0 0 Celkový průměr 2,44 2,49 Nejlepší průměr 1,45 1,50 Nejhorší průměr 3,50 3,40 Celková absence Nejmenší absence celková 0 1 Největší absence celková Průměrná absence 29 50,60 Neomluveno 0 0 Nejmenší absence 0 0 Největší absence 0 0 Φ Klas NK N Φ Klas NK N CJL 2, , ANJ 2, , NEJ 3, , MAT 3, , TEV 1, , ELT 2, , ICT 1, , MIT 2, , ELM 3, , AUT 2, , EPO 2, , PRV 1, , PRA 1, , strana (z celkového počtu 38 stran)

39 Hodnocení třídy 3K Školní rok Třídní učitel Mgr. Jana Dostálová Počet žáků Klasifikováno Prospělo s vyznamenáním 0 0 Prospělo Neprospělo z 1 předmětu 1 0 Neprospělo z více předmětů 5 1 Neprospělo celkem 6 1 Neklasifikováno 0 0 Celkový průměr 3,08 2,98 Nejlepší průměr 1,67 1,67 Nejhorší průměr 4,08 4,08 Celková absence Nejmenší absence celková 2 9 Největší absence celková Průměrná absence 52,60 84,60 Neomluveno 0 10 Nejmenší absence 0 0 Největší absence 0 10 Φ Klas NK N Φ Klas NK N CJL 3, , ANJ 3, , NEJ 3, , MAT 3, , TEV 1, , ELT 3, , ICT 2, , AUT 3, , ELM 3, , EEN 3, , ESP 3, , ELZ 3, , PRA 1, , strana (z celkového počtu 39 stran)

40 Hodnocení třídy 3L Školní rok Třídní učitel Ing. Hana Altrichterová Počet žáků Klasifikováno Prospělo s vyznamenáním 0 0 Prospělo Neprospělo z 1 předmětu 1 1 Neprospělo z více předmětů 3 1 Neprospělo celkem 4 2 Neklasifikováno 0 0 Celkový průměr 2,82 2,89 Nejlepší průměr 1,64 1,50 Nejhorší průměr 4,00 4,33 Celková absence Nejmenší absence celková 3 5 Největší absence celková Průměrná absence 58,60 96,8 Neomluveno 0 0 Nejmenší absence 0 0 Největší absence 0 0 Φ Klas NK N Φ Klas NK N CJL 3, , ANJ 3, , MAT 3, , TEV 1, , ELT 3, , ICT 2, , MIT 2, , ELM 3, , BIF 2, , ZSL 2, , LPT 2, , PRA 1, , strana (z celkového počtu 40 stran)

41 Hodnocení třídy 3M Školní rok Třídní učitel Ing. Lucie Sedláčková Počet žáků Klasifikováno Prospělo s vyznamenáním 0 0 Prospělo Neprospělo z 1 předmětu 3 0 Neprospělo z více předmětů 1 0 Neprospělo celkem 4 0 Neklasifikováno 0 0 Celkový průměr 2,95 2,87 Nejlepší průměr 2,00 2,00 Nejhorší průměr 3,64 3,55 Celková absence Nejmenší absence celková 4 6 Největší absence celková Průměrná absence 43,60 65,80 Neomluveno 0 0 Nejmenší absence 0 0 Největší absence 0 0 Φ Klas NK N Φ Klas NK N CJL 3, , ANJ 3, , NEJ 3, , MAT 3, , TEV 1, , MIT 3, , ICT 2, , VOT 3, , TET 3, , NZT 3, , ELM 3, , PRA 1, , strana (z celkového počtu 41 stran)

42 Hodnocení třídy 3S Školní rok Třídní učitel Ing. Jaroslav Snášel Počet žáků Klasifikováno Prospělo s vyznamenáním 1 1 Prospělo Neprospělo z 1 předmětu 5 3 Neprospělo z více předmětů 2 3 Neprospělo celkem 7 6 Neklasifikováno 1 0 Celkový průměr 2,73 2,83 Nejlepší průměr 1,45 1,00 Nejhorší průměr 3,64 4,45 Celková absence Nejmenší absence celková 0 0 Největší absence celková Průměrná absence 64,2 115,10 Neomluveno 0 0 Nejmenší absence 0 0 Největší absence 0 0 Φ Klas NK N Φ Klas NK N CJL 3, , ANJ 2, , MAT 3, , TEV 1, , ELT 3, , MIT 3, , ELM 2, , ICT 2, , POS 2, , VPJ 1, , PRA 2, , strana (z celkového počtu 42 stran)

43 Hodnocení třídy 3T Školní rok Třídní učitel PhDr. Zdeňka Dlouhá Počet žáků Klasifikováno Prospělo s vyznamenáním 1 2 Prospělo Neprospělo z 1 předmětu 1 0 Neprospělo z více předmětů 1 0 Neprospělo celkem 2 0 Neklasifikováno 0 0 Celkový průměr 2,47 2,44 Nejlepší průměr 1,42 1,25 Nejhorší průměr 3,2 3,50 Celková absence Nejmenší absence celková 2 0 Největší absence celková Průměrná absence 50,20 60,90 Neomluveno 0 0 Nejmenší absence 0 0 Největší absence 0 0 Φ Klas NK N Φ Klas NK N CJL 3, , ANJ 2, , NEJ 3, , OBN 1, , TEV 1, , MAT 3, , FYZ 2, , CHE 3, , DEG 3, , CAD 1, , VYT 1, , AVT 1, , ETT 2, , strana (z celkového počtu 43 stran)

44 Hodnocení třídy 4A Školní rok Třídní učitel Ing. Bohumír Jánoš Počet žáků Klasifikováno Prospělo s vyznamenáním 2 3 Prospělo Neprospělo z 1 předmětu 2 0 Neprospělo z více předmětů 1 0 Neprospělo celkem 3 0 Neklasifikováno 0 0 Celkový průměr 2,38 2,38 Nejlepší průměr 1,36 1,36 Nejhorší průměr 3,55 3,36 Celková absence Nejmenší absence celková 0 0 Největší absence celková Průměrná absence 53,30 57,80 Neomluveno 0 0 Nejmenší absence 0 0 Největší absence 0 0 Φ Klas NK N Φ Klas NK N CJL 2, , ANJ 2, , NEJ 2, , OBN 2, , MAT 3, , TEV 1, , ICT 1, , SRZ 3, , ELM 2, , EPO 2, , PRV 1, , PRJ 1, , AUT 2, , AUC 2, , EKO 2, , strana (z celkového počtu 44 stran)

45 Hodnocení třídy 4K Školní rok Třídní učitel RNDr. Olga Tůmová Počet žáků Klasifikováno Prospělo s vyznamenáním 0 0 Prospělo Neprospělo z 1 předmětu 3 0 Neprospělo z více předmětů 7 2 Neprospělo celkem 10 0 Neklasifikováno 0 0 Celkový průměr 3,3 3,14 Nejlepší průměr 2,36 2,45 Nejhorší průměr 3,91 4,00 Celková absence Nejmenší absence celková 0 0 Největší absence celková Průměrná absence 65,20 48,30 Neomluveno 0 0 Nejmenší absence 0 0 Největší absence 0 0 Φ Klas NK N Φ Klas NK N CJL 3, , ANJ 3, , NEJ 3, , OBN 3, , MAT 3, , TEV 1, , ICT 2, , ELM 3, , EKO 3, , EEN 3, , ESP 3, , ELZ 3, , strana (z celkového počtu 45 stran)

46 Hodnocení třídy 4L Školní rok Třídní učitel Ing. Ivana Novotná Počet žáků Klasifikováno Prospělo s vyznamenáním 2 2 Prospělo Neprospělo z 1 předmětu 5 1 Neprospělo z více předmětů 4 2 Neprospělo celkem 9 3 Neklasifikováno 0 0 Celkový průměr 2,87 2,91 Nejlepší průměr 1,09 1,00 Nejhorší průměr 4,18 4,55 Celková absence Nejmenší absence celková 0 0 Největší absence celková Průměrná absence 64,30 57,60 Neomluveno 0 0 Nejmenší absence 0 0 Největší absence 0 0 Φ Klas NK N Φ Klas NK N CJL 3, , ANJ 3, , NEJ 3, , OBN 3, , MAT 3, , TEV 1, , ICT 2, , ELM 3, , BIF 3, , ZSL 2, , LPT 2, , EKO 2, , strana (z celkového počtu 46 stran)

47 Hodnocení třídy 4M Školní rok Třídní učitel Ing. Kamila Pecková Počet žáků Klasifikováno Prospělo s vyznamenáním 1 1 Prospělo Neprospělo z 1 předmětu 0 0 Neprospělo z více předmětů 0 0 Neprospělo celkem 0 0 Neklasifikováno 0 0 Celkový průměr 2,83 2,76 Nejlepší průměr 1,00 1,00 Nejhorší průměr 3,64 3,64 Celková absence Nejmenší absence celková Největší absence celková Průměrná absence 66,10 50,40 Neomluveno 0 0 Nejmenší absence 0 0 Největší absence 0 0 Φ Klas NK N Φ Klas NK N CJL 2, , ANJ 3, , OBN 2, , MAT 3, , TEV 1, , ICT 2, , VOT 3, , TET 3, , NZT 3, , ELM 2, , EKO 2, , strana (z celkového počtu 47 stran)

48 Hodnocení třídy 4S Školní rok Třídní učitel Ing. Jaroslav Pospíšil Počet žáků Klasifikováno Prospělo s vyznamenáním 0 0 Prospělo Neprospělo z 1 předmětu 5 1 Neprospělo z více předmětů 2 1 Neprospělo celkem 7 2 Neklasifikováno 0 0 Celkový průměr 2,81 2,71 Nejlepší průměr 1,75 1,73 Nejhorší průměr 3,58 3,75 Celková absence Nejmenší absence celková 23 8 Největší absence celková Průměrná absence 67,70 57,00 Neomluveno 0 0 Nejmenší absence 0 0 Největší absence 0 0 Φ Klas NK N Φ Klas NK N CJL 3, , ANJ 3, , OBN 3, , MAT 3, , TEV 2, , ELM 3, , ICT 2, , POS 2, , VPJ 2, , OPS 2, , TVB 3, , EKO 2, , strana (z celkového počtu 48 stran)

49 Hodnocení třídy 4T Školní rok Třídní učitel Mgr. Dagmar Hajdová Počet žáků Klasifikováno Prospělo s vyznamenáním 3 2 Prospělo Neprospělo z 1 předmětu 1 0 Neprospělo z více předmětů 0 0 Neprospělo celkem 1 0 Neklasifikováno 0 0 Celkový průměr 2,33 2,34 Nejlepší průměr 1,00 1,00 Nejhorší průměr 3,46 3,42 Celková absence Nejmenší absence celková 1 3 Největší absence celková Průměrná absence 56,20 54,40 Neomluveno 0 0 Nejmenší absence 0 0 Největší absence 0 0 Φ Klas NK N Φ Klas NK N CJL 2, , ANJ 2, , NEJ 2, , OBN 2, , EKO 1, , TEV 1, , MAT 3, , FYZ 2, , CAD 1, , VYT 1, , AVT 2, , ETT 1, , MAS 2, , EKP 1, , KANJ 2, , KNJ 1, , strana (z celkového počtu 49 stran)

50 Poměrně obsáhlý rozbor výsledků žáků školy jednoznačně dokazuje, že kvalita žáků přicházejících ze ZŠ se snižuje. Částečně k tomu přispívá i boj středních škol o žáka, kdy při postupném poklesu počtu žáků končících 9. třídu ZŠ a nabídce SŠ, která tento počet převyšuje, upouští mnoho škol od přijímacích zkoušek. Naše škola není výjimkou. Rodiče bohužel zatím příliš nezajímá kvalita školy, ale přijímací kriteria a z nich zejména zda je či není přijímací zkouška. Vstupní testy v prvních ročnících jednoznačně potvrzují, že absolventi ZŠ neumí prakticky využívat získané znalosti a přetrvává u nich memorování místo snahy pochopit daný problém a využít pro to znalostí z jiných předmětů. Rovněž vyžadování znalostí a souvislostí s předchozí látkou se setkává s nevolí nejen žáků, ale i rodičů. Je nutno držet určitou úroveň vyžadovaných znalostí, ale současně nelze využívat k hodnocení pouze tři nebo dokonce dvě známky. Změny musí doznat nejen examinační, ale rovněž výukové metody. Při stále trvajícím rozvoji elektrotechniky nelze stále rozšiřovat objem vyžadovaných znalostí. V mnohých předmětech je již využívána multimediální technika i v běžné frontální výuce a ukazuje se, že žáci takto předkládané učivo lépe vstřebávají. Příprava výuky pro využití multimediální techniky je vak velmi časově náročná a zatím ani nejsou všechny předmětové sekce vybaveny technikou. Pro stanovení objemu a úrovně znalostí mají sloužit srovnávací testy, které jsou vedením školy předepsány ve druhém ročníku. Jejich účelem je odhalit učivo, které působí potíže a ukázat na neúměrné nároky vyučujících, případně pomáhají volit vhodnější metodu výuky. Bohužel, zatím dosud nebyl účel srovnávacích testů pochopen a předmětové sekce neprovádějí jejich komplexní rozbor a nepřijímají odpovídající opatření Výchovná opatření Klasifikace chování i počet udělených výchovných opatření nejsou zrovna být příslibem dobré výchovy žáků. Počet výchovných opatření a snížených známek z chování u žáků 1. ročníků je důkazem špatných návyků a nevhodného chování které si přináší žáci ze ZŠ. Určitý podíl zde mají i rodiče, kteří obvykle dávají vinu škole a nezjišťují objektivně příčiny udělených trestů. Velmi uspokojivý je počet pochval ředitele školy a třídních učitelů, kterými byli oceněni vynikající studenti a žáci vzorně reprezentující školu v technických, matematických, jazykových a sportovních soutěžích. PŘ pochvala ředitele PT pochvala třídního učitele DŘ důtka ředitele DT důtka třídního učitele NT napomenutí třídního učitele PV podmínečné vyloučení 50. strana (z celkového počtu 50 stran)

GYMNÁZIUM, OLOMOUC, ČAJKOVSKÉHO 9 Kriteria hodnocení pro 1. kolo přijímacích zkoušek pro školní rok 2016/17

GYMNÁZIUM, OLOMOUC, ČAJKOVSKÉHO 9 Kriteria hodnocení pro 1. kolo přijímacích zkoušek pro školní rok 2016/17 GYMNÁZIUM, OLOMOUC, ČAJKOVSKÉHO 9 Kriteria hodnocení pro 1. kolo přijímacích zkoušek pro školní rok 2016/17 Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 se zapojilo do Pokusného ověřování organizace přijímacího řízení

Více

KRITÉRIA II. kola PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro školní rok 2016/2017 ZÁKLADNÍ INFORMACE K II. KOLU PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

KRITÉRIA II. kola PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro školní rok 2016/2017 ZÁKLADNÍ INFORMACE K II. KOLU PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 KRITÉRIA II. kola PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro školní rok 2016/2017 Střední škola lodní dopravy a technických řemesel, Děčín VI, p. o., stanovila v souladu se zákonnou normou č. 472/2011 Sb., kterým se mění

Více

Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Šumperk, Hlavní třída 31

Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Šumperk, Hlavní třída 31 Kritéria přijímacího řízení pro první kolo přijímacího řízení na Obchodní akademii a Jazykové škole s právem státní jazykové zkoušky, Šumperk, pro školní rok 2016/2017, obor vzdělání 63 41-M/02 Obchodní

Více

Střední průmyslová škola elektrotechnická, Brno, Kounicova 16. Výroční zpráva školy

Střední průmyslová škola elektrotechnická, Brno, Kounicova 16. Výroční zpráva školy Střední průmyslová škola elektrotechnická, Brno, Kounicova 16 Výroční zpráva školy za školní rok 2009-2010 Obsah 1. Základní charakteristika školy... 4 2. Přehled studijních programů... 5 3. Přehled personální

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. ŠÚ Znojmo, Rudoleckého 21, 669 02 Znojmo

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. ŠÚ Znojmo, Rudoleckého 21, 669 02 Znojmo Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 122 298/99-05010 Signatura: ol6ws201 Oblastní pracoviště č. 12 Brno Okresní pracoviště Znojmo INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Identifikátor ředitelství: IZO: Ředitel

Více

Přijímací řízení FZV UP pro akademický rok 2016/2017

Přijímací řízení FZV UP pro akademický rok 2016/2017 Přijímací řízení FZV UP pro akademický rok 2016/2017 Předpokládané termíny konání přijímacích zkoušek: 30. května 2016: Fyzioterapie navazující magisterské studium - 1. kolo (písemný test) 13.-17. června

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Bernartice, okres Jeseník - příspěvková organizace. 790 57 Bernartice 259

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Bernartice, okres Jeseník - příspěvková organizace. 790 57 Bernartice 259 Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a mateřská škola Bernartice, okres Jeseník - příspěvková organizace 790 57 Bernartice 259 Identifikátor školy: 600 150 526 Termín

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Plzeň Inspekční zpráva Střední odborná škola gastronomická a Střední odborné učiliště gastronomické, Plzeň, U Borského parku 3 U Borského parku 3, 320 04 Plzeň

Více

Kritéria přijímacího řízení 2016 (Střední škola, Bohumín, příspěvková organizace)

Kritéria přijímacího řízení 2016 (Střední škola, Bohumín, příspěvková organizace) Kritéria přijímacího řízení 2016 (Střední škola, Bohumín, příspěvková organizace) Pro přijímací řízení pro školní rok 2016/2017 v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

Česká republika Česká školní inspekce. Olomoucký inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a gymnázium města Konice

Česká republika Česká školní inspekce. Olomoucký inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a gymnázium města Konice Česká republika Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a gymnázium města Konice Tyršova 609, 798 52 Konice Identifikátor školy: 600 015 149 Termín

Více

A. Struktura grafického kódu na dokladech o získání základního vzdělání

A. Struktura grafického kódu na dokladech o získání základního vzdělání Příloha 1 A. Struktura grafického kódu na dokladech o získání základního vzdělání Uvedená struktura údajů je určena pro doklady vydávané podle vzoru 3.1 Vysvědčení o získání základního vzdělání v základní

Více

Přijímací řízení 2015/2016

Přijímací řízení 2015/2016 Přijímací řízení 2015/2016 Setkání výchovných poradců Liberec 3. 12. 2014 Ing. Eva Kotková Jednotné přijímací zkoušky jak to bylo... formou testů 5 let (2010 2014) SCIO, CERMAT 2010 2011 2012 2013 2014

Více

Inkluze v Jirkově CZ.1.07/1.2.00/47.0012. Mgr. Martin Reihs Manažer projektu, ředitel Městského gymnázia a Základní školy Jirkov

Inkluze v Jirkově CZ.1.07/1.2.00/47.0012. Mgr. Martin Reihs Manažer projektu, ředitel Městského gymnázia a Základní školy Jirkov Inkluze v Jirkově CZ.1.07/1.2.00/47.0012 Mgr. Martin Reihs Manažer projektu, ředitel Městského gymnázia a Základní školy Jirkov Inkluze v Jirkově Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Žadatel:

Více

Přijímací řízení pro školní rok 2016-17

Přijímací řízení pro školní rok 2016-17 Všeobecná ustanovení Přijímací řízení pro školní rok 2016-17 Přijímací řízení pro obory studia Střední školy zemědělské a potravinářské, Klatovy, Národních mučedníků 141, proběhne v souladu s 60 zákona

Více

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013 Výsledky testování školy Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy Školní rok 2012/2013 Základní škola Ústí nad Orlicí, Komenského 11 Termín zkoušky:

Více

Vítejte na dnešním semináři. Lektor: Ing. Ludmila Brestičová

Vítejte na dnešním semináři. Lektor: Ing. Ludmila Brestičová Vítejte na dnešním semináři Lektor: Ing. Ludmila Brestičová Téma semináře: Jaké by měly být výstupní znalosti absolventů gymnázia z oblasti ICT? (A také jaké jsou a budou maturity z Informatiky.) Program

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Praha Inspekční zpráva Střední odborné učiliště stravování a služeb s. r. o. Vrbova 1233, 147 00 Praha 4 - Braník Identifikátor školy: 600 005 216 Zřizovatel:

Více

Základní umělecká škola Slavičín Mezi Šenky 121, 763 21 Slavičín, tel./fax 577 / 341201 E mail: reditel@zus-slavicin.cz, www.zus-slavicin.

Základní umělecká škola Slavičín Mezi Šenky 121, 763 21 Slavičín, tel./fax 577 / 341201 E mail: reditel@zus-slavicin.cz, www.zus-slavicin. Základní umělecká škola Slavičín Mezi Šenky 121, 763 21 Slavičín, tel./fax 577 / 341201 E mail: reditel@zus-slavicin.cz, www.zus-slavicin.cz Výroční zpráva za školní rok 2013 / 2014 Zpracovala : Mgr. Jana

Více

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013 Výsledky testování školy Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy Školní rok 2012/2013 Gymnázium, Šternberk, Horní náměstí 5 Termín zkoušky: 13.

Více

Základní škola a Mateřská škola Kolinec, příspěvková organizace. Organizace školního roku 2012/2013

Základní škola a Mateřská škola Kolinec, příspěvková organizace. Organizace školního roku 2012/2013 Základní škola a Mateřská škola Kolinec, příspěvková organizace Organizace školního roku 2012/2013 Základní termíny: Zahájení vyučování 3. září 2012. Podzimní prázdniny 25. a 26. října 2012. Vánoční prázdniny

Více

ROČNÍ PLÁN ZÁKLADNÍ ŠKOLY VÝCHOVNÝ PORADCE 2015/2016

ROČNÍ PLÁN ZÁKLADNÍ ŠKOLY VÝCHOVNÝ PORADCE 2015/2016 Základní škola a Mateřská škola Želešice, příspěvková organizace 24. dubna 270, 664 43 Želešice ROČNÍ PLÁN ZÁKLADNÍ ŠKOLY VÝCHOVNÝ PORADCE 2015/2016 Mgr. Dana Kadlčíková konzultační hodiny: Út 12 50 14

Více

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ PEDAGOGA PRO DĚTI, ŽÁKY A STUDENTY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM V SOUKROMÝCH A CÍRKEVNÍCH ŠKOLÁCH NA ROK 2010 Č. j.: 24 525/2009-61 V Praze dne 17. prosince

Více

Náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu

Náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu 176 VYHLÁŠKA ze dne 5. června 2009, kterou se stanoví náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu, organizace vzdělávání v rekvalifikačním zařízení a způsob jeho ukončení Ministerstvo školství,

Více

Zpráva o průběhu bakalářského přijímacího řízení pro akademický rok 2014/15 na Fakultě stavební ČVUT v Praze

Zpráva o průběhu bakalářského přijímacího řízení pro akademický rok 2014/15 na Fakultě stavební ČVUT v Praze 1. Informace o přijímacích zkouškách pro studijní programy Stavební inženýrství - B3651 Architektura a stavitelství - B3502 Geodézie a kartografie - B3645 Civil Engineering - B3648 Stavitelství B3609 Metrologie

Více

pracovní skupina: VZDĚLÁVÁNÍ, ZAMĚSTNANOST A ZAMĚSTNATELNOST

pracovní skupina: VZDĚLÁVÁNÍ, ZAMĚSTNANOST A ZAMĚSTNATELNOST pracovní skupina: VZDĚLÁVÁNÍ, ZAMĚSTNANOST A ZAMĚSTNATELNOST výstupy z 2.WS realizovaného 10. 7. 2013 Zájmové strany: rodiny s malými dětmi vzdělavatelé, lektoři a kariéroví poradci personalisté zaměstnavatelé

Více

ZKUŠEBNÍ PŘEDMĚTY SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍCH ZKOUŠEK

ZKUŠEBNÍ PŘEDMĚTY SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍCH ZKOUŠEK ZKUŠEBNÍ PŘEDMĚTY SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍCH ZKOUŠEK Jsou stanoveny a zakotveny v platných legislativních normách: Zákon č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

PLÁNOVÁNÍ, ZÍSKÁVÁNÍ A VÝBĚR

PLÁNOVÁNÍ, ZÍSKÁVÁNÍ A VÝBĚR PLÁNOVÁNÍ, ZÍSKÁVÁNÍ A VÝBĚR PRACOVNÍKŮ Kateřina Legnerová Mail: katerina.legnerova@fhs.cuni.cz SYSTÉM ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Předvýběr Ukončení PP Získávání zaměstnanců Výběr Vnější podmínky Plánování

Více

Učební osnova vyučovacího předmětu Silnoproudá zařízení. 3. ročník (2 hodiny týdně, celkem 52 hodin)

Učební osnova vyučovacího předmětu Silnoproudá zařízení. 3. ročník (2 hodiny týdně, celkem 52 hodin) Učební osnova vyučovacího předmětu Silnoproudá zařízení 3. ročník (2 hodiny týdně, celkem 52 hodin) Obor vzdělání: Forma vzdělávání: 26-41-M/01 Elektrotechnika denní studium Celkový počet týdenních vyuč.

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Pardubice Inspekční zpráva Vyšší odborná škola pedagogická a Střední pedagogická škola Litomyšl, Komenského nám. 22 Komenského náměstí 22, 570 12 Litomyšl Identifikátor:

Více

Srovnání posledních dvou verzí studijních plánů pro studijní obor. Informační systémy. (studijní program Aplikovaná informatika)

Srovnání posledních dvou verzí studijních plánů pro studijní obor. Informační systémy. (studijní program Aplikovaná informatika) Srovnání posledních dvou verzí studijních plánů pro studijní obor Informační systémy (studijní program Aplikovaná informatika) Úvod Ve STAGu jsou poslední verze studijních plánů pro studijní obor Informační

Více

Schůzka pro rodiče vycházejících žáků dne 22.10.2015. Informace o přijímacím řízení ve školním roce 2015/2016

Schůzka pro rodiče vycházejících žáků dne 22.10.2015. Informace o přijímacím řízení ve školním roce 2015/2016 Schůzka pro rodiče vycházejících žáků dne 22.10.2015 Informace o přijímacím řízení ve školním roce 2015/2016 Pomoc při rozhodování a výběru školy Pro nerozhodnuté žáky ( vyšetření profiorientace v PPP

Více

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. z tematické inspekce

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. z tematické inspekce ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA z tematické inspekce Základní škola, Sokolov, Křižíkova 1916 Křižíkova 1916, 356 05 Sokolov Identifikátor

Více

Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692

Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692 Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692 Veřejná zakázka: Úvěrový rámec na předfinancování a spolufinancování projektů zadávaná v otevřeném řízení podle

Více

zde nevyplňujte prosím Příjmení, jméno, titul dřívější příjmení 1... Datum narození (den, měsíc, rok). Místo narození...

zde nevyplňujte prosím Příjmení, jméno, titul dřívější příjmení 1... Datum narození (den, měsíc, rok). Místo narození... 44 ČČ RR ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZPŮSOBILOSTI K VÝKONU ZDRAVOTNICKÉHO POVOLÁNÍ PRO STÁTNÍ PŘÍSLUŠNÍKY ČLENSKÝCH STÁTŮ EVROPSKÉ UNIE, kteří získali způsobilost k výkonu zdravotnických povolání v jiném

Více

Střední škola potravinářská, Smiřice, Gen. Govorova 110 Školní budova. www.ssp-smirice.cz

Střední škola potravinářská, Smiřice, Gen. Govorova 110 Školní budova. www.ssp-smirice.cz Střední škola potravinářská, Smiřice, Gen. Govorova 110 Školní budova www.ssp-smirice.cz Střední škola potravinářská, Smiřice, Gen. Govorova 110 Hřiště Střední škola potravinářská, Smiřice, Gen. Govorova

Více

(zahrnuje obory: 23-51-H/001 Zámečník, 23-51-H/003 Strojní mechanik stroje a zařízení)

(zahrnuje obory: 23-51-H/001 Zámečník, 23-51-H/003 Strojní mechanik stroje a zařízení) Metodický pokyn pro vyplácení finanční podpory žákům vybraných oborů vzdělání poskytujících střední vzdělání s výučním listem v oborech strojírenských, elektrotechnických a stavebních ve školním roce 2011/2012

Více

Příloha č. 1 Indikátory výzvy ESF výzva pro vysoké školy

Příloha č. 1 Indikátory výzvy ESF výzva pro vysoké školy Příloha č. 1 Indikátory výzvy ESF výzva pro vysoké školy k předkládání žádostí o podporu individuálních projektů do Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání Prioritní osa: PO 2 Investiční priorita:

Více

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČR Číslo projektu Název projektu školy Klíčová aktivita III/2 EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.4.00/21.2146

Více

Jezdecké středisko Zmrzlík

Jezdecké středisko Zmrzlík DDM hl. m. Prahy - Jezdecké středisko Zmrzlík HODNOTÍCÍ ZPRÁVA za školní rok 2014 / 2015 Jezdecké středisko Zmrzlík V Praze dne 26.10..2015 Předkládá: Ing. Jana Plachá PŘEHLED ZÁJMOVÝCH ÚTVARŮ zaměření

Více

a. vymezení obchodních podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám zadavatele,

a. vymezení obchodních podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám zadavatele, Doporučení MMR k postupu zadavatelů při zpracování odůvodnění účelnosti veřejné zakázky, při stanovení obchodních podmínek pro veřejné zakázky na stavební práce a při vymezení podrobností předmětu veřejné

Více

Rámcová osnova modulu

Rámcová osnova modulu Rámcová osnova modulu Název modulu: Evaluace organizace Tento modul je součástí akreditačního systému Ministerstva práce a sociálních věcí. 1. Typ vzdělávání 1) Specializované profesní Obecné x 2. Oblast

Více

Maturitní a závěrečné zkoušky

Maturitní a závěrečné zkoušky Střední odborná škola, Louny, příspěvková organizace Maturitní a závěrečné zkoušky Účinnost předpisu: 1.9.2010 číslo jednací : 2a/2010 Správce předpisu: ředitelka školy Název předpisu: Jmenování komisí

Více

Program školního roku 2016 2017

Program školního roku 2016 2017 Základní škola a mateřská škola, Praskačka, Praskačka 60, 503 33 Praskačka tel.: 495 588 126 zspraskacka@seznam.cz www.zspraskacka.cz Program školního roku 2016 2017 SOUTĚŽE A PROGRAMY : Program MŠMT:

Více

objednací kód: ZK-9 Jméno a příjmení žáka: Třída: Bydliště žáka: Zdravotní pojišťovna žáka: Datum narození: Zákonný zástupce (matka):

objednací kód: ZK-9 Jméno a příjmení žáka: Třída: Bydliště žáka: Zdravotní pojišťovna žáka: Datum narození: Zákonný zástupce (matka): Jméno a příjmení žáka: Třída: Bydliště žáka: Zdravotní pojišťovna žáka: Datum narození: Zákonný zástupce (matka): Telefon: E-mail: Zákonný zástupce (otec): Telefon: E-mail: Dětský lékař: Jiné údaje a upozornění:..............................................................................................................

Více

Ekonomika podnikání v obchodě a službách

Ekonomika podnikání v obchodě a službách Studijní obor Ekonomika podnikání v obchodě a službách Studijní program Ekonomika a management SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ Studijní obor je odborně garantován Katedrou managementu a podnikání a Katedrou

Více

Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů

Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů I. Smluvní strany Masarykova univerzita Filozofická fakulta se sídlem, 602 00 Brno zastoupená prof. PhDr. Milanem Polem, CSc., děkanem Filozofické

Více

ZÁSTUPCE STŘEDNÍ ŠKOLY VÝCHOVNÝ PORADCE ING. IVAN DOLEŽEL ABSOLVENT GYMNÁZIA STUDENT 1. ROČNÍKU NA VYSOKÉ ŠKOLE KLÁRA PRZYBYLOVÁ REPREZENTANT VYSOKÉ Š

ZÁSTUPCE STŘEDNÍ ŠKOLY VÝCHOVNÝ PORADCE ING. IVAN DOLEŽEL ABSOLVENT GYMNÁZIA STUDENT 1. ROČNÍKU NA VYSOKÉ ŠKOLE KLÁRA PRZYBYLOVÁ REPREZENTANT VYSOKÉ Š VÝBĚR VYSOKÉ ŠKOLY, ING. IVAN DOLEŽEL, KLÁRA PRZYBYLOVÁ ZÁSTUPCE STŘEDNÍ ŠKOLY VÝCHOVNÝ PORADCE ING. IVAN DOLEŽEL ABSOLVENT GYMNÁZIA STUDENT 1. ROČNÍKU NA VYSOKÉ ŠKOLE KLÁRA PRZYBYLOVÁ REPREZENTANT VYSOKÉ

Více

Střední škola elektrotechnická, Frenštát pod Radhoštěm, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

Střední škola elektrotechnická, Frenštát pod Radhoštěm, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Střední škola elektrotechnická, Frenštát pod Radhoštěm, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY za školní rok 2008/2009 1 Obsah 1. Historie školy... 3 2. Charakteristika školy... 4 2.1 Údaje

Více

ANALÝZA RÁMCOVÉHO VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU TECHNICKÁ CHEMIE A CHEMIE SILIKÁTŮ (VÝUČNÍ LIST)

ANALÝZA RÁMCOVÉHO VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU TECHNICKÁ CHEMIE A CHEMIE SILIKÁTŮ (VÝUČNÍ LIST) SLAĎOVÁNÍ VZDĚLÁVACÍ NABÍDKY S POTŘEBAMI TRHU PRÁCE PILOTNÍ INFORMAČNÍ PRODUKT PRO POTŘEBY SEKTOROVÝCH RAD ANALÝZA RÁMCOVÉHO VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU TECHNICKÁ CHEMIE A CHEMIE SILIKÁTŮ (VÝUČNÍ LIST) Zakázka:

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita IV. Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Téma IV.. Kvadratické funkce, rovnice a nerovnice

Více

část 8 Sociální pracovník

část 8 Sociální pracovník DRŽITEL CERTIFIKÁTU ČSN EN ISO 9001:2001 INVESTORSKÁ ČINNOST ŘÍZENÍ PROJEKTŮ PŘÍPRAVA STAVEB STAVEBNÍ ROZPOČTY KALKULACE CEN ORGANIZOVÁNÍ VÝBĚROVÝCH ŘÍZENÍ TECHNICKÝ DOZOR INVESTORA SLUŽBY KOORDINÁTORA

Více

Příloha č. 1 Indikátory výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - Šablony pro MŠ a ZŠ I

Příloha č. 1 Indikátory výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - Šablony pro MŠ a ZŠ I Příloha č. Indikátory výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - Šablony pro MŠ a ZŠ I k předkládání žádostí o podporu zjednodušených projektů do Operačního programu Výzkum, vývoj a

Více

ZAVÁDĚNÍ ECVET V ČESKÉ REPUBLICE 20.9. 2012

ZAVÁDĚNÍ ECVET V ČESKÉ REPUBLICE 20.9. 2012 ZAVÁDĚNÍ ECVET V ČESKÉ REPUBLICE 20.9. 2012 Přehled témat ECVET a jeho souvislosti Princip ECVET Doporučení k ECVET a úkoly pro evropské státy Postup zavádění ECVET v Evropě Strategie zavádění ECVET v

Více

Seznam grantových projektů schválených k realizaci v rámci 3. výzvy osy Počáteční vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Seznam grantových projektů schválených k realizaci v rámci 3. výzvy osy Počáteční vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Seznam grantových projektů schválených k realizaci v rámci 3. výzvy osy Počáteční vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo výzvy: 3 Číslo a název globálního grantu: Vyhlašovatel (ZS): CZ.1.07./1.1.01

Více

Vážení uchazeči, vážení rodiče, pro Vás je připravena tato prezentace, která obsahuje důležité informace o studiu na naší škole...

Vážení uchazeči, vážení rodiče, pro Vás je připravena tato prezentace, která obsahuje důležité informace o studiu na naší škole... Gymnázium Tišnov, příspěvková organizace Vážení uchazeči, vážení rodiče, pro Vás je připravena tato prezentace, která obsahuje důležité informace o studiu na naší škole... Gymnázium Tišnov, příspěvková

Více

Geodézie a kartografie 3 roky

Geodézie a kartografie 3 roky Bakalářské studijní programy a jejich obory Geodézie a kartografie 3 roky Geodézie, kartografie a geoinformatika Územní informační systémy pro veřejnou správu Bakalářské studijní programy a jejich obory

Více

FAQ a několik informací k studiu oboru Mechatronika na FSI VUT

FAQ a několik informací k studiu oboru Mechatronika na FSI VUT FAQ a několik informací k studiu oboru Mechatronika na FSI VUT Ústav mechaniky těles, mechatroniky a biomechaniky Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně 2016 1. Přijímací řízení Q:

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2014/2015

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2014/2015 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2014/2015 Obsah: 1. Základní údaje o škole 2. Personální zabezpečení

Více

Zpráva o průběhu přijímacího řízení na vysokých školách pro akademický rok 2013 2014 na ČVUT v Praze Fakultě dopravní

Zpráva o průběhu přijímacího řízení na vysokých školách pro akademický rok 2013 2014 na ČVUT v Praze Fakultě dopravní Zpráva o průběhu přijímacího řízení na vysokých školách pro akademický rok 2013 2014 dle Vyhlášky MŠMT č. 343/2002 Sb. o průběhu přijímacího řízení na vysokých školách a její změně č. 276/2004 Sb. 1. Informace

Více

POSTUP REALIZACE ŠABLONY PRO MŠ A ZŠ. Olga Ondráčková

POSTUP REALIZACE ŠABLONY PRO MŠ A ZŠ. Olga Ondráčková POSTUP REALIZACE ŠABLONY PRO MŠ A ZŠ Olga Ondráčková VÝZVY k podávání žádosti 1. vlna Avízo duben 2016 (označení 02_16_022) Výzva průběžná, vyhlášení květen 2016 Podávání žádostí 5/2016 cca 6/2017 2. vlna

Více

ZAROK 2OI4. t' Y \ ZPRAVA O CINNOSTI ORGANIZACE. lo6tor**tffi* VlAsi odbornd Skolo mezindrodniho obchodu o Obchodni okodemie

ZAROK 2OI4. t' Y \ ZPRAVA O CINNOSTI ORGANIZACE. lo6tor**tffi* VlAsi odbornd Skolo mezindrodniho obchodu o Obchodni okodemie t' Y \ VlAsi odbornd Skolo mezindrodniho obchodu o Obchodni okodemie Jablonec nad Nisou, Hornl n6m6stf 15, piisp6vkov6 organizace tel. 483 312 364, info@vosmoa.cz, www.vosmoa.cz ZPRAVA O CINNOSTI ORGANIZACE

Více

Učitelství českého jazyka a literatury pro SŠ + Učitelství výtvarné výchovy pro SŠ

Učitelství českého jazyka a literatury pro SŠ + Učitelství výtvarné výchovy pro SŠ Učitelství českého jazyka a literatury pro SŠ + Učitelství výtvarné výchovy pro SŠ Čj: bez přijímací zkoušky Čj: NE Čj: NE Učitelství hudební výchovy pro SŠ + Učitelství výtvarné výchovy pro SŠ Hv: bez

Více

SEMINÁŘE/WORKSHOPY PRO KLIENTY V PL A TK

SEMINÁŘE/WORKSHOPY PRO KLIENTY V PL A TK SEMINÁŘE/WORKSHOPY PRO KLIENTY V PL A TK v období realizace projektu Příprava a podpora vstupu na trh práce pro bývalé uživatele návykových látek a osoby ohrožené drogovou závislostí v konfliktu se zákonem

Více

Idea Kompozitní pedagogické fakulty na Slezské univerzitě v Opavě. Oldřich Stolín Matematický ústav v Opavě

Idea Kompozitní pedagogické fakulty na Slezské univerzitě v Opavě. Oldřich Stolín Matematický ústav v Opavě Idea Kompozitní pedagogické fakulty na Slezské univerzitě v Opavě Oldřich Stolín Matematický ústav v Opavě 10. prosince 2015 Pedagogická studia na SU stávající stav o FPF dominantní nositel akreditací.

Více

USNESENÍ výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu z 22. schůze ze dne 21. ledna 2016

USNESENÍ výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu z 22. schůze ze dne 21. ledna 2016 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2016 7. volební období 145 USNESENÍ výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu z 22. schůze ze dne 21. ledna 2016 k vládnímu návrhu zákona, kterým

Více

Tematické setkání KAP Středočeského kraje

Tematické setkání KAP Středočeského kraje Tematické setkání KAP Středočeského kraje Metodická podpora KAP pro intervenci Rozvoj škol jako center CŽU (dalšího profesního vzdělávání) Jana Bydžovská, PhDr. Praha 26. dubna 2016 Tento projekt je spolufinancován

Více

Zápis o posouzení a hodnocení nabídek

Zápis o posouzení a hodnocení nabídek Zápis o posouzení a hodnocení nabídek 1. Veřejné zakázky Název zakázky: Registrační číslo projektu: Název projektu: Předpokládaná cena bez DPH: Lhůta pro podávání nabídek: Zajištění akreditovaného školení

Více

Závěrečný účet obce Mikulov za rok 2008

Závěrečný účet obce Mikulov za rok 2008 Závěrečný účet obce Mikulov za rok 2008 Rozpočet Obce Mikulov na rok 2008 byl sestaven na základě Metodiky tvorby a projednání rozpočtu obce na rok 2008. Byl vytvořen v souladu se zákonem č.128/2000 o

Více

E-ZAK. metody hodnocení nabídek. verze dokumentu: 1.1. 2011 QCM, s.r.o.

E-ZAK. metody hodnocení nabídek. verze dokumentu: 1.1. 2011 QCM, s.r.o. E-ZAK metody hodnocení nabídek verze dokumentu: 1.1 2011 QCM, s.r.o. Obsah Úvod... 3 Základní hodnotící kritérium... 3 Dílčí hodnotící kritéria... 3 Metody porovnání nabídek... 3 Indexace na nejlepší hodnotu...4

Více

Období: 2011 dosud Název školy: Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem, Pedagogická fakulta Obor: Specializace v pedagogice Školský management

Období: 2011 dosud Název školy: Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem, Pedagogická fakulta Obor: Specializace v pedagogice Školský management Příloha A Životopisy ředitelů školy Mgr. Jan Smrž V letech 1972 1973 působil jako učitel na ZŠ Vodňany. Ve školním roce 1973 1974 působil jako učitel v ZŠ Strakonice, načež přestoupil v následujícím roce

Více

A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Energetické úspory objektu Sokolovny. Obec Moravský Krumlov. Klášterní náměstí 125 IČ: 00293199 DIČ: CZ00293199

A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Energetické úspory objektu Sokolovny. Obec Moravský Krumlov. Klášterní náměstí 125 IČ: 00293199 DIČ: CZ00293199 Zak. č. 206/14/2013 ZNALECTVÍ, PORADENSTVÍ, PROJEKČNÍ STUDIO A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA Název stavby: Energetické úspory objektu Sokolovny v obci Moravský Krumlov Místo stavby: Palackého 60 Investor: Zhotovitel

Více

Ústav pedagogických věd

Ústav pedagogických věd Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity Personální obsazení Vedoucí pracoviště prof. PhDr. Milan Pol, CSc. Personální obsazení Profesoři prof. PhDr. Milan Pol, CSc. prof. PhDr.

Více

Aspekt hodnocení podle Metodického pokynu pro řízení výzev, hodnocení a výběr projektů. Společná pro všechny aktivity. Proveditelnost Účelnost

Aspekt hodnocení podle Metodického pokynu pro řízení výzev, hodnocení a výběr projektů. Společná pro všechny aktivity. Proveditelnost Účelnost Specifická kritéria přijatelnosti pro integrované projekty IPRÚ pro SC 2.4 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení Specifická kritéria přijatelnosti pro integrované

Více

Energetický regulační

Energetický regulační Energetický regulační ENERGETICKÝ REGULAČNÍ ÚŘAD ROČNÍK 16 V JIHLAVĚ 25. 5. 2016 ČÁSTKA 4/2016 OBSAH: str. 1. Zpráva o dosažené úrovni nepřetržitosti přenosu nebo distribuce elektřiny za rok 2015 2 Zpráva

Více

H) MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY

H) MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY H) MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY Zákon o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) ve znění zák. č. 383/2005 Sb., č. 112/2006 Sb., 158/2006 Sb.,

Více

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2016

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2016 Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2016 Tajemník Městského úřadu Moravský Beroun dne 12.08.2016 v souladu se zákonem č. 312/2002

Více

Písemná zpráva zadavatele

Písemná zpráva zadavatele Písemná zpráva zadavatele dle 85 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen zákon ) pro podlimitní veřejnou zakázku na služby zadávanou ve zjednodušeném podlimitním řízení dle 38 zákona Název

Více

Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce Možnosti využití profesiogramu při konstrukci vzdělávacího programu

Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce Možnosti využití profesiogramu při konstrukci vzdělávacího programu Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce Možnosti využití profesiogramu při konstrukci vzdělávacího programu oldrich.matousek@ff.cuni.cz Výstupy z učení Znalosti Dovednosti (dovednosti specifické

Více

Operativní plán. Operativní řízení stavby

Operativní plán. Operativní řízení stavby Operativní plán Operativní řízení stavby OPERATIVNÍ PLÁN - celkový časový plán je pro potřeby řízení stavby málo podrobný Operativní plán - zpracovávají se podrobnější časové plány operativní plány (OP)

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Hradec Králové Inspekční zpráva Střední odborná škola, Stěžery, Lipová 56 Adresa: Lipová 56, 503 21 Stěžery Identifikátor školy: 600 011 739 Zřizovatel: MŠMT ČR,

Více

Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333 Vzdělávání v informačních a komunikačních technologií

Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333 Vzdělávání v informačních a komunikačních technologií VY_32_INOVACE_33_12 Škola Střední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č. Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333 Vzdělávací oblast Vzdělávání v informačních a komunikačních

Více

Česká republika Česká školní inspekce. Plzeňský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. 10. základní škola Plzeň, nám.

Česká republika Česká školní inspekce. Plzeňský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. 10. základní škola Plzeň, nám. Česká republika Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA 10. základní škola Plzeň, nám. Míru 6 náměstí Míru 6, 301 00 Plzeň Identifikátor školy: 600 069 672 Termín

Více

(1962) 1963-1998. EL NAD č.: 1506. AP č.: 518

(1962) 1963-1998. EL NAD č.: 1506. AP č.: 518 Státní okresní archiv Klatovy Družstevní střední odborné učiliště společného stravování Železná Ruda (1962) 1963-1998 Inventář EL NAD č.: 1506 AP č.: 518 Eva Ulrichová Klatovy 2012 Obsah Úvod: I. Vývoj

Více

Organizace školního roku 2011/2012

Organizace školního roku 2011/2012 Organizace školního roku 2011/2012 Organizace školního roku 2011/2012 I.pololetí II.pololetí od 1. září 2011 (čtvrtek) do 31. ledna 2012 (úterý) od 1. února 2012 (středa) do 29. června 2012 (pátek) Prázdniny:

Více

Masarykova univerzita Pedagogická fakulta

Masarykova univerzita Pedagogická fakulta Masarykova univerzita Pedagogická fakulta Zpráva o výsledcích přijímacího řízení v roce 2015 Informace o studijních programech a oborech Studijní program / studijní obor Forma studia Počet Uspělo u Dostavilo

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart, okres Cheb. K Rybníku 346, 354 91 Lázně Kynžvart. Identifikátor školy: 600 066 401

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart, okres Cheb. K Rybníku 346, 354 91 Lázně Kynžvart. Identifikátor školy: 600 066 401 Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart, okres Cheb K Rybníku 346, 354 91 Lázně Kynžvart Identifikátor školy: 600 066 401 Termín konání

Více

Německá škola v Praze, s.r.o. zahraniční škola a gymnázium

Německá škola v Praze, s.r.o. zahraniční škola a gymnázium Německá škola v Praze, s.r.o. zahraniční škola a gymnázium Vnitřní předpis upravující organizaci přijímacího řízení do české sekce Německé školy v Praze Předpis byl vypracován na základě zákona č. 561/2004

Více

Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců

Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců Obsah 1. Politika integrace cizinců v České republice 2. Implementace integrační politiky na území Jihomoravského kraje 3. Jihomoravské regionální

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY DLE 156 ZÁKONA Č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY DLE 156 ZÁKONA Č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů ZADAVATEL: Armádní Servisní, příspěvková organizace Sídlem: Podbabská 1589/1, 160 00 Praha 6 - Dejvice Jednající: Ing. MBA Dagmar Kynclová, ředitelka IČ: 604 60 580 Veřejná zakázka: Zateplení obvodového

Více

http://www.zlinskedumy.cz

http://www.zlinskedumy.cz Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast Autor Ročník 2, 3 Obor Anotace CZ.1.07/1.5.00/34.0514 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Elektronické obvody, vy_32_inovace_ma_42_06

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Projekt CZ.1.07/1.5.00/34.0415 Inovujeme, inovujeme Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT (DUM) Tematická oblast Základní aranžérské nářadí a pomůcky,

Více

Dodatek k ŠVP ZV č. 1

Dodatek k ŠVP ZV č. 1 Základní škola Jablonné nad Orlicí Jamenská 555, Jablonné nad Orlicí 561 64 IČO: 00 85 66 73 tel: 461 100 016 e-mail: skola@zs.jablonneno.cz Dodatek k ŠVP ZV č. 1 Název školního vzdělávacího programu:

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Kaplice, Fantova 446. 382 41 Kaplice, Fantova 446. Identifikátor školy: 600 059 090

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Kaplice, Fantova 446. 382 41 Kaplice, Fantova 446. Identifikátor školy: 600 059 090 Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Kaplice, Fantova 446 382 41 Kaplice, Fantova 446 Identifikátor školy: 600 059 090 Termín konání inspekce: 7. a 8. prosinec 2006

Více

Nové Hrady 27. dubna 2010

Nové Hrady 27. dubna 2010 Rekvalifikační kurzy nabízen zené úřady práce Nové Hrady 27. dubna 2010 Obsah prezentace obecná informace současná situace v oblasti rekvalifikací regionální individuální projekty Základní informace rekvalifikace

Více

Šablony pro mateřské školy:

Šablony pro mateřské školy: Šablony pro mateřské školy: Částka uváděná u jednotlivých šablon slouží k pokrytí veškerých nákladů na realizaci aktivit tj. kromě mzdy v případě personálních šablon nebo kurzovného v případě vzdělávacích

Více

A IT odborníci. Data pro mezinárodní srovnání pocházejí z datových zdrojů Eurostatu, konkrétně ze šetření LFS (Labour Force Survey).

A IT odborníci. Data pro mezinárodní srovnání pocházejí z datových zdrojů Eurostatu, konkrétně ze šetření LFS (Labour Force Survey). IT odborníci se dělí na dvě hlavní skupiny, přičemž základem pro toto členění je mezinárodní klasifikace ISCO 88 (v ČR odpovídající rozšířená klasifikace zaměstnání KZAM-R): KZAM-R 213 Vědci a odborníci

Více

část 1 Účetnictví a daňová evidence s využitím VT

část 1 Účetnictví a daňová evidence s využitím VT DRŽITEL CERTIFIKÁTU ČSN EN ISO 9001:2001 INVESTORSKÁ ČINNOST ŘÍZENÍ PROJEKTŮ PŘÍPRAVA STAVEB STAVEBNÍ ROZPOČTY KALKULACE CEN ORGANIZOVÁNÍ VÝBĚROVÝCH ŘÍZENÍ TECHNICKÝ DOZOR INVESTORA SLUŽBY KOORDINÁTORA

Více

Střední průmyslová škola elektrotechnická, Brno, Kounicova 16. Výroční zpráva školy

Střední průmyslová škola elektrotechnická, Brno, Kounicova 16. Výroční zpráva školy Střední průmyslová škola elektrotechnická, Brno, Kounicova 16 Výroční zpráva školy za školní rok 2006-2007 2 Obsah Základní charakteristika školy 3 Přehled učebních plánů se schvalovacími doložkami ministerstva

Více

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Příbrami Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram Únor 2016 Zpracoval: Petr Šindelář, tel.: 950 156 486 http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/statistiky/mesicni/pb_okres

Více

II. Podání žádosti o přijetí do služebního poměru v době čerpání mateřské nebo rodičovské dovolené

II. Podání žádosti o přijetí do služebního poměru v době čerpání mateřské nebo rodičovské dovolené Stanovisko sekce pro státní službu k právnímu postavení zaměstnankyň na mateřské dovolené a zaměstnanců nebo zaměstnankyň na rodičovské dovolené ve vztahu k zákonu č. 234/2014 Sb., o státní službě - část

Více