TÉMATA ZÁVĚREČNÝCH PRACÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "TÉMATA ZÁVĚREČNÝCH PRACÍ"

Transkript

1 TÉMATA ZÁVĚREČNÝCH PRACÍ 1) Návrh software pro výpočet normativů traťových úseků 2) Návrh software pro plánování nasazení vlakového personálu 3) Návrh software pro plánování oběhu lokomotiv 4) Návrh software pro plánování oběhu železničních vozů 5) Technologie provozu brzdící lokomotivy 6) Výpočet propustnosti traťových úseků v rámci sítě ostravsko-karvinských vleček 7) Porovnání expedice koksu z OKK systémem ACTS a Innofreigt s důrazem na ekonomické hledisko 8) Návrh technologie provozní realizace vybrané zakázky 9) Ověření potřeby počtu kolejí ve vlečkových stanicích ostravsko-karvinských vleček 10)Posouzení vlivu výluk na jízdu nákladních vlaků AWT 11)Technologické řešení propustnosti vlečkové stanice Doubrava po snížení počtu dopravních kolejí 12) Technologické řešení obsluhy vlečky Paskov v návaznosti na plánovaný rozvoj dopravního terminálu KONTAKT: SKOLY@AWT.EU

2 Software pro výpočet normativů traťových úseků Na základě analýzy platných předpisů pro výpočet normativu traťových úseků navrhnout software pro jeho výpočet. 4) Normativy traťových úseků popis 5) Normativy traťových úseků analýza 6) Software pro výpočet normativů traťových úseků 7) Vyhodnocení 8) Závěr Jde o návrh nového softwaru pro normativy traťových úseků. Podobný systém zatím není v rámci AWT a.s. využíván Práce se zabývá návrhem softwaru pro výpočet normativu hmotnosti pro libovolný traťový úsek. Vstupními údaji do softwaru jsou informace o sklonových a směrových poměrech železniční trati a technické údaje lokomotivy. Výstupem ze softwaru je hodnota normativu pro daný úsek a konstrukční řadu lokomotivy.

3 Návrh software pro plánování nasazení vlakového personálu Na základě analýzy současného stavu nasazování vlakového personálu navrhnout software pro jeho optimální plánování. 4) Nasazování vlakového personálu v podmínkách AWT charakteristika, analýza 5) Software pro plánování nasazení vlakového personálu Jde o navržení software pro nasazování vlakového personálu, na základě analýzy současného stavu. Obdobný software není v současné době v podmínkách AWT využíván. Cílem práce je navrhnout smysluplný software pro efektivní plánování nasazení vlakového personálu (strojvedoucích, vlakvedoucích, vozmistrů). Software by měl zohlednit omezující podmínky pro nasazení personálu: přestávky mezi směnami, měsíční norma pracovní doby apod.

4 Návrh software pro plánování oběhu lokomotiv Na základě analýzy současného stavu oběhu lokomotiv navrhnout software pro jeho optimální plánování. 4) Oběh lokomotiv v podmínkách AWT charakteristika, analýza 5) Software pro plánování oběhu lokomotiv Jde o navržení software oběhu lokomotiv, na základě analýzy současného stavu. Obdobný software není v současné době v podmínkách AWT využíván. Cílem práce je navrhnout smysluplný software pro efektivní plánování nasazení lokomotiv. Software by měl zohlednit omezující podmínky pro nasazení lokomotiv: stav PHM v nádrži, intervaly pravidelné údržby, přechodnost po tratích apod. Zavedením softwaru do praxe se očekává zvýšení využití lokomotiv a snížení jejich počtu při odvozu stejného množství zátěže.

5 Návrh software pro plánování oběhu železničních vozů Na základě analýzy současného stavu oběhu železničních vozů navrhnout software pro jeho optimální plánování. 4) Oběh železničních vozů v podmínkách AWT charakteristika, analýza 5) Software pro plánování oběhu železničních vozů Jde o navržení software oběhu železničních vozů, na základě analýzy současného stavu. Obdobný software není v současné době v podmínkách AWT využíván. Cílem práce je navrhnout smysluplný software pro efektivní plánování nasazení optimálního počtu železničních vozů. Software musí respektovat omezení pro provozování vozů dané jejich technickými parametry (konstrukční řadou). Zavedením softwaru do praxe se očekává snížení počtu železničních vozů v provozu při stejném objemu nakládky.

6 Technologie provozu brzdící lokomotivy Na základě analýzy současného stavu navrhnout optimální technologii provozu brzdící lokomotivy. 4) Technologie provozu brzdící lokomotivy popis, analýza současného stavu 5) Návrh nové technologie provozu brzdící lokomotivy Jde o analýzu stávající stavu technologie a návrh nové technologie, která počítá se zavedením brzdící lokomotivy. Navržená technologie bude následně zvážená pro praktické využití v podmínkách AWT. Předmětem práce je analýza současného stavu v odvozu ložených vlaků z míst nakládky, návrh nové technologie, která počítá se zavedením tzv. brzdící lokomotivy. Jedná se o lokomotivu, která zajišťuje předbrzdění soupravy vozů a provedení úplné zkoušky brzdy před příjezdem vlakové lokomotivy. Zavedením brzdící lokomotivy se předpokládá urychlení obratu vlakových lokomotiv a zvýšení ekonomické a provozní efektivity.

7 Výpočet propustnosti traťových úseků na OKV Na základě analýzy současného stavu provést výpočet propustnosti jednotlivých traťových úseků v rámci sítě ostravsko-karvinských vleček (OKV). 4) Traťové úseky v rámci OKV charakteristika 5) Výpočet traťových úseků Jde o výpočet propustnosti traťových úseků OKV. Následně dojde v návaznosti na současný stav k možnému efektivnějšímu využití propustnosti jednotlivých traťových úseku v síti OKV. Práce se zabývá výpočtem propustnosti traťových úseků mezi vlečkovými stanicemi v síti OKV. Očekává se výpočet propustnosti na vybraných úsecích nebo části sítě ostravsko-karvinských vleček v souladu s metodikou platných předpisů pro výpočet propustnosti. Výstupem práce by mělo být doporučení pro redukci sítě s posouzením následných vlivů.

8 Porovnání expedice koksu z OKK systémem ACTS a Innofreigt s důrazem na ekonomické hledisko Na základě srovnání systémů kontejnerů typu Innofreigh a ACTS v rámci kombinované dopravy zhodnotit využitelnost jednotlivých systémů při přepravách koksu z OKK. 4) ACTS popis systému kombinované dopravy využívaného v rámci AWT a.s. 5) Innofreight popis systému kombinované dopravy 6) Analýza a porovnání systémů ACTS a Innofreight při expedici koksu z OKK s důrazem na ekonomický aspekt přeprav (výhody x nevýhody jednotlivých systémů; kalkulace nákladů a analýza systémů z hlediska objemu přeprav, vzdálenosti, využití manipulačních míst atd. při jejich nasazení na přepravách koksů) 7) Vyhodnocení, ekonomické porovnání 8) Závěr Jde o analýzu přeprav koksu pomocí systému typu ACTS využívaného v rámci AWT a systému Innofreight, který se zvažuje jako možný pro budoucí využití v podmínkách AWT. Jedná se o ekonomicko provozní analýzu přepravy koksu systémem kontejnerů ACTS a Innofreight. Výstupem práce jsou doporučení pro další rozvoj jednoho (případně obou) z kontejnerových systémů na základě ekonomické predikce. Podkladem pro zpracování jsou ekonomická data, současný a výhledový objem přeprav.

9 Návrh technologie provozní realizace vybrané zakázky Na základě analýzy vybrané zakázky navrhnout vhodnou technologii pro její provozní realizaci. 4) Vybraná zakázka její popis a charakteristika (zakázka bude upřesněna) 5) Analýza, návrh technologie pro realizaci Jde o analýzu vybrané zakázky z portfolia AWT a navržení vhodné technologie pro její realizaci, která bude následně porovnána se stávajícími technologiemi. Následně bude zváženo její využití v podmínkách AWT. Práce se zabývá návrhem technologie provozní realizace zakázky. Cílem je vypracovat technologický postup, který zohlední všechny náležitosti pro ekonomicky efektivní provozní realizaci zakázky: počet a řada lokomotiv, čas nástupu vlakového personálu, délka směny, splnění podmínek RID, počet vozů v oběhu atd.

10 Ověření potřeby počtu kolejí ve vlečkových stanicích OKV Na základě analýzy stávajícího počtu kolejí v jednotlivých vlečkových stanicích ostravsko-karvinských vleček (OKV) navrhnout jejich optimální počet a napojení na síť OKV. 4) Ostravsko-karvinské vlečky popis stávajícího stavu sítě kolejí. 5) Analýza stávající struktury a počtu kolejí v rámci OKV (návrh optimálního počtu a rozmístění kolejí) Jde o analýzu stávajícího počtu kolejí v rámci OKV, návrh bude následně porovnán se současným stavem a zváženo jeho další praktické využití. Práce se zabývá analýzou počtu kolejí v jednotlivých vlečkových stanicích sítě ostravsko karvinských vleček. Práce by měla zohlednit všechny aspekty zkoumaného problému: propustnost stanice, požadavky na odstavení ložených a prázdných souprav vozů, manipulaci s vozy, střednědobá až dlouhodobá deponace vozů apod. Cílem práce je zjistit, zda je současný počet kolejí dostatečný, nebo zda by měl být naopak redukován.

11 Posouzení vlivu výluk na jízdu nákladních vlaků AWT Na základě analýzy řešení provozu nákladních vlaků AWT během výluk vytvořit manuál pro řízení provozu vlakové dopravy v době výluk (odklony, změny časové polohy atd.). 4) Výluky při řízení vlakové dopravy popis 5) Výluky při řízení vlakové dopravy v AWT analýza 6) Manuál pro řízení provozu vlakové dopravy v době výluk 7) Vyhodnocení 8) Závěr Jde o návrh nové metodiky pro řízení vlakové dopravy v době výluk. Podobný dokument zatím není v rámci AWT a.s. využíván Předmětem práce je vytvoření metodiky pro řešení krizových situací v dopravě v době náročné výlukové činnosti, kdy je významně snížena propustnost železničních tratí. Podkladem pro zpracování práce je analýza provozní realizace přeprav při výlukové činnosti v minulosti.

12 Technologické řešení propustnosti vlečkové stanice Doubrava po snížení počtu dopravních kolejí. Návrh optimálního počtu dopravních kolejí, s ohledem na zajištění obslužnosti vlečky Lazy, klopení kamene na doubravském kališti, napojení na trať SŽDC atd. 4) Vlečková stanice Doubrava charakteristika 5) Technologické řešení propustnosti v.s. Doubrava Jde o návrh optimálního počtu dopravních kolejí v lokalitě Doubrava. Následně dojde v návaznosti na současný stav k možné redukci či úpravám počtu dopravních kolejí v rámci v.s. Doubrava. V nedávné minulosti došlo ke zrušení vlečky Doubrava, kde ale dosud zůstalo zachováno kolejiště s velkým množstvím kolejí; analýzou stávající situace a plánovaného stavu zjištění počtu průjezdných vlaků, vlaků končících s následnou obsluhou odvalu kamene atd. navrhnout optimální počet dopravních kolejí. Petr Ruman, vedoucí ostravsko-karvinských vleček, telefon: , ruman@awt.eu

13 Technologické řešení obsluhy vlečky Paskov v návaznosti na plánovaný rozvoj dopravního terminálu. Návrh řešení obsluhy vlečky Paskov vzhledem k rozšíření manipulačních ploch terminálu Paskov. 4) Vlečka Paskov charakteristika 5) Řešení obsluhy vlečky Paskov Jde o návrh řešení obsluhy vlečky Paskov s ohledem na značný nárůst vlaků směřujících na Terminál Paskov, a to s ohledem na technologickou obsluhu vlečky, počet manipulačních kolejí atd. S úpravou lokality v Paskově (vlečka, terminál) je počítáno v rámci jejího dlouhodobého rozvoje. V období posledních 5 let došlo (zejména posledních 2 let) k výraznému rozšíření manipulačních ploch Terminálu Paskov. S ohledem na značný nárůst vlaků směřujících na Terminál Paskov a počtu zmanipulovaných kontejnerů zde dojde k postupnému navýšení manipulačních ploch na terminálu. Proto je potřeba současně zajistit propojení terminálu na vlečku Paskov, navrhnout optimální počet kolejí a technologickou obsluhu vlečky tak, aby to vyhovovalo kapacitním potřebám Terminálu Paskov. Ing. Radim Mičkal, mistr, telefon: , Radim.Mickal@awt.eu

Koncepce modernizace železniční sítě v ČR

Koncepce modernizace železniční sítě v ČR Koncepce modernizace železniční sítě v ČR Bc. Marek Binko ředitel odboru strategie Praha, 27. listopadu 2014 Vstupy do koncepce požadavky na infrastrukturu z dopravního trhu nákladní doprava osobní regionální

Více

Železnice a dopravní infrastruktura ČD Cargo, a.s Žofínské fórum 10. listopadu 2011, Praha

Železnice a dopravní infrastruktura ČD Cargo, a.s Žofínské fórum 10. listopadu 2011, Praha Železnice a dopravní infrastruktura ČD Cargo, a.s. 123. Žofínské fórum 10. listopadu 2011, Praha 1 ČD Cargo v roce 2011 Strategické záměry společnosti Nákladní doprava a rozvoj infrastruktury Významné

Více

Volná témata diplomových prací vypsaná katedrou TŘD pro akademický rok 2012/2013

Volná témata diplomových prací vypsaná katedrou TŘD pro akademický rok 2012/2013 Volná témata diplomových prací vypsaná katedrou TŘD pro akademický rok 2012/2013 13. 6. 24. 6. 2012 1. kolo výběru z témat vypsaných katedrou TŘD Pokud si ze seznamu témat vyberete, zašlete následující

Více

TÉMATA BAKALÁŘSKÝCH A DIPLOMOVÝCH PRACÍ

TÉMATA BAKALÁŘSKÝCH A DIPLOMOVÝCH PRACÍ TÉMATA BAKALÁŘSKÝCH A DIPLOMOVÝCH PRACÍ OBCHOD A MARKETING Odbor řízení značky O29 SMS ticket O29 po dohodě s vedoucím práce, u diplomové práce cca 30 stran, u bakalářské práce cca 15 stran Koncepce zavedení

Více

SKUPINA AWT ČLEN SKUPINY PKP CARGO ADVANCED WORLD TRANSPORT, AWT ČECHOFRACHT, AWT ROSCO, AWT RAIL HU, AWT REKULTIVACE

SKUPINA AWT ČLEN SKUPINY PKP CARGO ADVANCED WORLD TRANSPORT, AWT ČECHOFRACHT, AWT ROSCO, AWT RAIL HU, AWT REKULTIVACE SKUPINA AWT ČLEN SKUPINY PKP CARGO ADVANCED WORLD TRANSPORT, AWT ČECHOFRACHT, AWT ROSCO, AWT RAIL HU, AWT REKULTIVACE SKUPINA AWT, ČLEN SKUPINY PKP CARGO JEDEN Z NEJVÝZNAMNĚJŠÍCH POSKYTOVATELŮ SLUŽEB NÁKLADNÍ

Více

POHLED NA PROBLEMATIKU VÝLUKOVÉ ČINNOSTI EXCLUSION IN RAILWAY TRANSPOORT

POHLED NA PROBLEMATIKU VÝLUKOVÉ ČINNOSTI EXCLUSION IN RAILWAY TRANSPOORT POHLED NA PROBLEMATIKU VÝLUKOVÉ ČINNOSTI EXCLUSION IN RAILWAY TRANSPOORT Marie Pafelová 1 Anotace: Výluka zařízení dopravní cesty je nutným nástrojem pro splnění povinností dané zákonem o drahách č. 266/1994

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 302 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 302 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 302 nákladní pro tratě (Ostrava uhelné n.) Ostrava-Kunčice Valašské Meziříčí Český Těšín Frýdek-Místek Frýdlant nad Ostravicí Ostravice

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 303

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 303 O K D, D O P R A V A, a. s. O S T R A V A SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 303 pro tratě Ostrava střed - Zárubek Zárubek - Ostrava-Kunčice Bohumín - Louky nad Olší Karviná-Doly - Albrechtice u Českého Těšína Karviná-Doly

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 508 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 508 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 508 nákladní pro tratě Jaroměř Liberec (Stará Paka Nová Paka) Platí od 9. prosince 2012 Schváleno ředitelem odboru jízdního řádu

Více

Územně technická studie Nová trať Litoměřice Ústí nad Labem státní hranice SRN Připomínky ŽESNAD.CZ

Územně technická studie Nová trať Litoměřice Ústí nad Labem státní hranice SRN Připomínky ŽESNAD.CZ Územně technická studie Nová trať Litoměřice Ústí nad Labem státní hranice SRN Připomínky ŽESNAD.CZ Milan Měšťák (jednatel RM Lines, a.s.) vedoucí Pracovní skupiny Provozně technologické ŽESNAD.CZ Petr

Více

Hodnoticí standard. Tranzitér (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Doprava a spoje (kód: 37)

Hodnoticí standard. Tranzitér (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Doprava a spoje (kód: 37) Tranzitér (kód: 37-014-H) Autorizující orgán: Ministerstvo dopravy Skupina oborů: Doprava a spoje (kód: 37) Týká se povolání: Obsluha železniční nákladní dopravy Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Odborná

Více

SEMINAR BROWNFIELD 2013

SEMINAR BROWNFIELD 2013 SEMINAR BROWNFIELD 2013 Ing,Otto Roháč,MBA Ostrava 10/2013 BROWNFIELDS V DOPRAVĚ JAKO DŮSLEDEK KONVENZE TĚŽEBNÍHO PRŮMYSLU A) ŘEŠENÍ BROWNFIELD SILNIČNÍ NÁKLADNÍ DOPRAVY B) Skupina AWT se představuje 2

Více

SKUPINA AWT ČLEN SKUPINY PKP CARGO ADVANCED WORLD TRANSPORT (AWT), AWT ROSCO, AWT RAIL HU, AWT RAIL SK, AWT REKULTIVACE

SKUPINA AWT ČLEN SKUPINY PKP CARGO ADVANCED WORLD TRANSPORT (AWT), AWT ROSCO, AWT RAIL HU, AWT RAIL SK, AWT REKULTIVACE SKUPINA AWT ČLEN SKUPINY PKP CARGO ADVANCED WORLD TRANSPORT (AWT), AWT ROSCO, AWT RAIL HU, AWT RAIL SK, AWT REKULTIVACE SKUPINA AWT, ČLEN SKUPINY PKP CARGO JEDEN Z NEJVÝZNAMNĚJŠÍCH POSKYTOVATELŮ SLUŽEB

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 532 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 532 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 532 nákladní pro tratě Kralupy nad Vltavou Neratovice (Všetaty) Čelákovice Neratovice Čelákovice Mochov Platí od 9. prosince 2012

Více

Vzdělávací program. profesní kvalifikace. Vlakvedoucí osobní přepravy (kód: 37-015-H)

Vzdělávací program. profesní kvalifikace. Vlakvedoucí osobní přepravy (kód: 37-015-H) Vzdělávací program profesní kvalifikace Vlakvedoucí osobní přepravy (kód: 37-015-H) v rámci projektu Podpora nabídky dalšího vzdělávání v oblasti dopravy CZ.1.07/3.2.11/02.0004 Tento projekt je spolufinancován

Více

SIMULAČNÍ MODEL ČINNOSTÍ VEŘEJNÉHO LOGISTICKÉHO CENTRA

SIMULAČNÍ MODEL ČINNOSTÍ VEŘEJNÉHO LOGISTICKÉHO CENTRA SIMULAČNÍ MODEL ČINNOSTÍ VEŘEJNÉHO LOGISTICKÉHO CENTRA Ing. Jaromír Široký, Ph.D. Ing. Michal Dorda VŠB - TU Ostrava Fakulta strojní Institut dopravy Obsah: 1. Definice cílů a účelu simulace VLC. 2. Struktura

Více

NÁMITKA č. 136 Námitka je rozdělena na 2 dílčí námitky:

NÁMITKA č. 136 Námitka je rozdělena na 2 dílčí námitky: NÁMITKA č. 136 Námitka je rozdělena na 2 dílčí námitky: 136-1 Námitka č. 136 136-2 136-3 Námitce č. 136/1, podané společností ADVANCED WORLD TRANSPORT a.s., sídlem Hornopolní 3314/38, 702 62 Moravská Ostrava,

Více

Pokyny pro řešení příkladů z předmětu Mechanika v dopravě pro obor. Dopravní prostředky. ak. rok. 2006/07

Pokyny pro řešení příkladů z předmětu Mechanika v dopravě pro obor. Dopravní prostředky. ak. rok. 2006/07 Pokyny pro řešení příkladů z předmětu Mechanika v dopravě pro obor Dopravní prostředky ak. rok. 26/7 Tyto příklady slouží k procvičení základních problematik probíraných na přednáškách tohoto předmětu.

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 547/548 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 547/548 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 547/548 nákladní pro tratě Liberec Zawidów Bílý Potok pod Smrkem Raspenava Frýdlant v Čechách Jindřichovice pod Smrkem Liberec Hrádek

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 311/312 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 311/312 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 311/312 nákladní pro tratě Krnov Hanušovice Olomouc hl.n. Zábřeh na Moravě Bludov Kouty nad Desnou) (Šumperk Sobotín) Hanušovice

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 520/522a nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 520/522a nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 520/522a nákladní pro tratě Rudná u Prahy Odb Jeneček (Hostivice) (Praha) Praha-Smíchov Rudná u Prahy Beroun-Závodí (Beroun) Rakovník

Více

Přestupní terminál vlak-bus Milevsko

Přestupní terminál vlak-bus Milevsko Přestupní terminál vlak-bus Milevsko Ing. Jan Křemen SŽDC, Odbor strategie jednání RM, Milevsko, 2. 3. 2016 Železniční trať Tábor Ražice zahájení provozu 1889 dlouhodobě bez větší investice záměr SŽDC

Více

Postrková služba SŽDC

Postrková služba SŽDC Postrková služba SŽDC foto: www.zelpage.cz Bc. Marek Binko ředitel odboru strategie 11. 11. 2014 Důvody, cíle řízení poptávky po kapacitě infrastruktury, tj. motivace pro dopravce v nákladní dopravě využívat

Více

Volná témata diplomových prací vypsaná katedrou TŘD pro akademický rok 2013/ kolo výběru z témat vypsaných katedrou TŘD

Volná témata diplomových prací vypsaná katedrou TŘD pro akademický rok 2013/ kolo výběru z témat vypsaných katedrou TŘD Volná témata diplomových prací vypsaná katedrou TŘD pro akademický rok 2013/2014 2. kolo výběru z témat vypsaných katedrou TŘD Pokud si ze seznamu témat vyberete, zašlete následující údaje e-mailem na

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 547/548 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 547/548 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 547/548 nákladní pro tratě Liberec Zawidów Bílý Potok pod Smrkem Raspenava Frýdlant v Čechách Jindřichovice pod Smrkem Liberec Hrádek

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 307/310 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 307/310 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 307/310 nákladní pro tratě Hlučín Opava východ Chuchelná Kravaře ve Slezsku Odb Moravice Svobodné Heřmanice Opava východ Hradec nad

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 547/548 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 547/548 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 547/548 nákladní pro tratě Liberec Zawidów Bílý Potok pod Smrkem Raspenava Frýdlant v Čechách Jindřichovice pod Smrkem Liberec Hrádek

Více

Studie proveditelnosti nového železničního spojení Praha Drážďany

Studie proveditelnosti nového železničního spojení Praha Drážďany Studie proveditelnosti nového železničního spojení Praha Drážďany Mgr. Ing. Radek Čech, Ph.D. ředitel Odboru strategie SŽDC Praha, 26. února 2018 Rychlá spojení RS Provozně-infrastrukturní systém rychlé

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 314/507/517 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 314/507/517 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 314/507/517 nákladní pro tratě Lanškroun Rudoltice v Čechách (Česká Třebová) Chornice Skalice nad Svitavou Chornice Třebovice v Čechách

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 323 nákladní

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 323 nákladní Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 323 nákladní (Brno hl.n.) (Brno-Maloměřice) pro tratě Střelice Hrušovany nad Jevišovkou Moravské Bránice Oslavany Hrušovany nad Jevišovkou

Více

ŽELEZNIČNÍ PROVOZ. cvičení z předmětu 12ZELP ZS 2016/2017

ŽELEZNIČNÍ PROVOZ. cvičení z předmětu 12ZELP ZS 2016/2017 ŽELEZNIČNÍ PROVOZ cvičení z předmětu 12ZELP ZS 2016/2017 Grafikon vlakové dopravy grafikon vlakové dopravy JÍZDNÍ ŘÁD určuje časovou polohu konkrétního vlaku na konkrétním úseku grafikon vlakové dopravy

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 543 nákladní

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 543 nákladní Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 543 nákladní pro tratě Cheb Hranice v Čechách (Cheb) Tršnice Bad Brambach Tršnice Luby u Chebu Platí od 14. prosince 2008 Schváleno

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 533 nákladní pro trať

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 533 nákladní pro trať Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 533 nákladní pro trať Kadaň-Prunéřov Cheb Platí od 11. prosince 2016 Schváleno ředitelem odboru jízdního řádu (č.j. 35660/2016-SŽDC-O16)

Více

ADVANCED WORLD TRANSPORT

ADVANCED WORLD TRANSPORT ADVANCED WORLD TRANSPORT STOJÍME NA PEVNÝCH ZÁKLADECH 1952 vznik společností OKD, Doprava a Čechofracht 2010 spojení zkušeností z oboru železniční dopravy a přepravy a vytvoření jedné silné entity pod

Více

Pokyny pro řešení příkladů z předmětu Mechanika v dopravě pro obor. Pozemní doprava AR 2006/2007

Pokyny pro řešení příkladů z předmětu Mechanika v dopravě pro obor. Pozemní doprava AR 2006/2007 Pokyny pro řešení příkladů z předmětu Mechanika v dopravě pro obor Pozemní doprava AR 2006/2007 Tyto příklady slouží k procvičení základních problematik probíraných na přednáškách tohoto předmětu. Jednotlivé

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 311/312 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 311/312 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 311/312 nákladní pro tratě Krnov Hanušovice Olomouc hl.n. Zábřeh na Moravě Bludov Kouty nad Desnou) (Šumperk Sobotín) Hanušovice

Více

AŽD Praha s.r.o. ZABEZPEČOVACÍ A TELEKOMUNIKAČNÍ SYSTÉMY NA ŽELEZNICI Aktuální vývoj zabezpečovací a telekomunikační techniky safety and security

AŽD Praha s.r.o. ZABEZPEČOVACÍ A TELEKOMUNIKAČNÍ SYSTÉMY NA ŽELEZNICI Aktuální vývoj zabezpečovací a telekomunikační techniky safety and security AŽD Praha s.r.o. ZABEZPEČOVACÍ A TELEKOMUNIKAČNÍ SYSTÉMY NA ŽELEZNICI Aktuální vývoj zabezpečovací a telekomunikační techniky safety and security České Budějovice 2017 Spolupráce ATP a ATO Ing. Libor Šimek

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 529/530 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 529/530 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 529/530 nákladní pro tratě (Hostivice) Odb Jeneček Podlešín Kralupy nad Vltavou předměstí Velvary Kralupy nad Vltavou Most (Most

Více

Výkony železnice v Rusku v roce 2002

Výkony železnice v Rusku v roce 2002 Tabulka 1: Základní ukazatele železnic Výkony železnice v Rusku v roce 2002 Ukazatele ve srovnání s rokem 2001 uskutečněno rozdíl + - % Vytížení vozů, v mil. t. 1084,3 +28,2 102,7 Objem přepravy zboží,

Více

Vyhláška č. 76/2017 Sb., o obsahu a rozsahu služeb poskytovaných dopravci provozovatelem dráhy a provozovatelem zařízení služeb.

Vyhláška č. 76/2017 Sb., o obsahu a rozsahu služeb poskytovaných dopravci provozovatelem dráhy a provozovatelem zařízení služeb. Vyhláška č. 76/2017 Sb., o obsahu a rozsahu služeb poskytovaných dopravci provozovatelem dráhy a provozovatelem zařízení služeb Ministerstvo dopravy stanoví podle 66 odst. 1 zákona č. 266/1994 Sb., o dráhách,

Více

Hodnoticí standard. Technik štěpkovacích strojů (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Technik štěpkovacích strojů (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu Technik štěpkovacích strojů (kód: 41-107-M) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Týká se povolání: Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 4 Odborná způsobilost

Více

Ing. Pavlína Brožová, Ph.D.

Ing. Pavlína Brožová, Ph.D. Témata diplomových prací vypsaná KTŘD pro ak. rok 2016/2017 Č. Téma práce / poznámka Anotace, cíl Navrhovatel 1 Bezpečnost jízdy motorových vozidel v silničních tunelech 2 Zklidňování dopravy ve vybraném

Více

ŽELEZNIČNÍ PROVOZ. cvičení z předmětu 12ZELP ZS 2015/2016. ČVUT v Praze Fakulta dopravní Ústav dopravních systému (K612)

ŽELEZNIČNÍ PROVOZ. cvičení z předmětu 12ZELP ZS 2015/2016. ČVUT v Praze Fakulta dopravní Ústav dopravních systému (K612) ŽELEZNIČNÍ PROVOZ cvičení z předmětu 12ZELP ZS 2015/2016 ČVUT v Praze Fakulta dopravní Ústav dopravních systému (K612) Ing. Vojtěch Novotný budova Horská, kancelář A433 novotvo4@fd.cvut.cz úvodní informace

Více

AUTOMATICKÝ TRANSPORTNÍ SYSTÉM LEO. Radim Špidlen, Martin Hynčica

AUTOMATICKÝ TRANSPORTNÍ SYSTÉM LEO. Radim Špidlen, Martin Hynčica AUTOMATICKÝ TRANSPORTNÍ SYSTÉM LEO Radim Špidlen, Martin Hynčica AUTOMATIZACE AUTOMATIZOVANÁ PŘEPRAVA DŮVODY PRO IMPLEMENTACI VÝHODY Z NASAZENÍ ZVÝŠENÍ EFEKTIVITY STÁVAJÍCÍCH PROCESŮ V LOGISTICE REDUKCE

Více

Praha 1. METROPROJEKT Praha a.s Praha 2. tel.: Ing. Petr ZOBAL.

Praha 1. METROPROJEKT Praha a.s Praha 2. tel.: Ing. Petr ZOBAL. Souřadnicový systém S-JTSK Výškový systém Bpv Dlážděná 1003/7 110 00 Praha 1 Správa železniční dopravní cesty, s.o. Stavební správa západ Sokolovská 278/1955, 190 00 Praha 9 METROPROJEKT Praha a.s. nám.

Více

Českosaský projekt vysokorychlostní tratě Praha Drážďany

Českosaský projekt vysokorychlostní tratě Praha Drážďany Českosaský projekt vysokorychlostní tratě Praha Drážďany Ing. Martin Švehlík Vedoucí oddělení koncepce VRT a technologického rozvoje Odbor strategie Ústí nad Labem 22. 6. 2017 Nařízení Evropského parlamentu

Více

PŘEKLADIŠTĚ KOMBINOVANÉ PŘEPRAVY

PŘEKLADIŠTĚ KOMBINOVANÉ PŘEPRAVY INOVACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH ZAMĚŘENÉ NA VYUŽÍVÁNÍ ENERGETICKÝCH ZDROJŮ PRO 21. STOLETÍ A NA JEJICH DOPAD NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ CZ.1.07/1.1.00/08.0010 PŘEKLADIŠTĚ KOMBINOVANÉ PŘEPRAVY

Více

Vyhlášení výsledků soutěže VOLNÁ CESTA 2012

Vyhlášení výsledků soutěže VOLNÁ CESTA 2012 Vyhlášení výsledků soutěže VOLNÁ CESTA 2012 20. září 2012 od 13 hodin Velké kolegium Ministerstva dopravy ČR Mediální partneři: Důvody vyhlášení soutěže VOLNÁ CESTA 2012 Ocenit a propagovat kvalitní projekty,

Více

Ministerstvo dopravy stanoví podle 22 odst. 2, 35 odst. 2, 42 odst. 3, 43 odst. 1, 4 a 5, 44 odst. 1 a 66 odst. 1 zákona č. 266/1994 Sb.

Ministerstvo dopravy stanoví podle 22 odst. 2, 35 odst. 2, 42 odst. 3, 43 odst. 1, 4 a 5, 44 odst. 1 a 66 odst. 1 zákona č. 266/1994 Sb. 173/1995 b. VYHLÁŠKA Ministerstva dopravy, kterou se vydává dopravní řád drah, ve znění vyhlášky č. 242/199 b., vyhlášky č. 174/2000 b., vyhlášky č. 133/2003 b., vyhlášky č. 57/2013 b. a vyhlášky č. 7/2015

Více

ORGANIZACE A ŘÍZENÍ MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY. Příprava provozních podkladů

ORGANIZACE A ŘÍZENÍ MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY. Příprava provozních podkladů ORGANIZACE A ŘÍZENÍ MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY Příprava provozních podkladů Provozní podklady pro linky MHD 1. Druhy jízdních řádů 2. Tvorba grafikonu 3. Pracovní směny řidičů Provoz tramvají a trolejbusů

Více

PROJEKTOVÁNÍ KOLEJOVÉ DOPRAVY

PROJEKTOVÁNÍ KOLEJOVÉ DOPRAVY PROJEKTOVÁNÍ KOLEJOVÉ DOPRAVY cvičení z předmětu 12PKD ČVUT v Praze Fakulta dopravní Ústav dopravních systému (K612) Úloha 2 Železniční stanice dopravní schéma stanice ČVUT v Praze Fakulta dopravní Ústav

Více

trasa D pražského metra

trasa D pražského metra trasa D pražsk ského metra - Nově koncipovaný moderní systém lehkého kolejového metra - Plně automatizovaný provoz bez řidiče - Zabezpečení nástupišť oddělovací stěnou od kolejiště - Vrchní odběr trakční

Více

TABULKA 1. k sešitovým jízdním řádům

TABULKA 1. k sešitovým jízdním řádům Správa železniční dopravní cesty, státní organizace TABULKA 1 k sešitovým jízdním řádům Vysvětlení zkratek a značek Jen pro služební potřebu 2 T a b u l k a 1 Vysvětlení zkratek a značek 1) Zkratky a značky

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 305/308 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 305/308 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 305/308 nákladní pro tratě Petrovice u Karviné Nezamyslice Bohumín Přerov (Louky nad Olší) Nedakonice Chalupki Bohumín-Vrbice Chalupki

Více

Moderní technologie pro zvýšení přepravních výkonů a bezpečnosti a plynulosti v dopravě

Moderní technologie pro zvýšení přepravních výkonů a bezpečnosti a plynulosti v dopravě AŽD Praha Moderní technologie pro zvýšení přepravních výkonů a bezpečnosti a plynulosti v dopravě Konference Smart city Brno Brno 16.února 2017 Vladimír KAMPÍK AŽD Praha Co říká Bílá kniha dopravní politiky

Více

ŽELEZNIČNÍ PROVOZ. cvičení z předmětu 12ZELP ZS 2016/2017

ŽELEZNIČNÍ PROVOZ. cvičení z předmětu 12ZELP ZS 2016/2017 ŽELEZNIČNÍ PROVOZ cvičení z předmětu 12ZELP ZS 2016/2017 Železniční vozidla železniční vozidla Co je to vlak? CO JE TO VLAK? Vlak je sestavená a svěšená skupina vozidel* označená stanovenými návěstmi

Více

kolejová hnací vozidla energetika projekce a inženýring Kolejové tahače KT

kolejová hnací vozidla energetika projekce a inženýring Kolejové tahače KT kolejová hnací vozidla energetika projekce a inženýring Kolejové tahače KT 10/2008 Kolejové tahače KT Kolejové tahače KT Jsou to speciální hnací kolejová vozidla (průmyslové lokomotivy) pro lehký posun

Více

DEFINOVÁNÍ KONKRÉTNÍCH CÍLŮ A OPATŘENÍ SOUHRNNÝ PŘEHLED PO JEDNOTLIVÝCH TRATÍCH. Trať Požadovaná koncepce Infrastrukturní překážky Opatření

DEFINOVÁNÍ KONKRÉTNÍCH CÍLŮ A OPATŘENÍ SOUHRNNÝ PŘEHLED PO JEDNOTLIVÝCH TRATÍCH. Trať Požadovaná koncepce Infrastrukturní překážky Opatření PŘÍLOHA Č. P4-02-03 DEFINOVÁNÍ KONKRÉTNÍCH CÍLŮ A OPATŘENÍ SOUHRNNÝ PŘEHLED PO JEDNOTLIVÝCH TRATÍCH. Trať Požadovaná koncepce Infrastrukturní překážky Opatření rychlé spojení Liberec Turnov Železný Brod

Více

cvičení z předmětu 12ZELP ZS 2017/2018

cvičení z předmětu 12ZELP ZS 2017/2018 cvičení z předmětu 12ZELP ZS 2017/2018 úvodní informace cvičení Ing. Vojtěch Novotný Ústav dopravních systémů (K612) budova Horská, kancelář A433 mail: novotvo4@fd.cvut.cz webové stránky předmětu: www.zelp.fd.cvut.cz

Více

OD UHLÍ KE KONTEJNERŮM A AUTŮM, VELKÁ ŠANCE PRO AWT VIKTOR BYSTRIAN, OBCHODNÍ ŘEDITEL SKUPINY AWT

OD UHLÍ KE KONTEJNERŮM A AUTŮM, VELKÁ ŠANCE PRO AWT VIKTOR BYSTRIAN, OBCHODNÍ ŘEDITEL SKUPINY AWT OD UHLÍ KE KONTEJNERŮM A AUTŮM, VELKÁ ŠANCE PRO AWT VIKTOR BYSTRIAN, OBCHODNÍ ŘEDITEL SKUPINY AWT SKUPINA AWT, ČLEN SKUPINY PKP CARGO JEDEN Z NEJVÝZNAMNĚJŠÍCH POSKYTOVATELŮ SLUŽEB NÁKLADNÍ ŽELEZNIČNÍ DOPRAVY

Více

České dráhy a.s. Jízdní řád 2005 / 2006

České dráhy a.s. Jízdní řád 2005 / 2006 České dráhy a.s. Jízdní řád 2005 / 2006 Generální ředitelství V Ústí nad Labem dne 13.2.2006 RCP Ústí nad Labem Č.j.: 210/2006 O 11/14 S Zpracovatel: Bc. Berzkowitsch 9724 24046 berzkowitsch@gr.cd.cz Lipavský

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 316a/317/318 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 316a/317/318 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 316a/317/318 nákladní pro tratě Vizovice Otrokovice Vlárský průsmyk Staré Město u Uherského Hradiště Luhačovice Újezdec u Luhačovic

Více

Hodnoticí standard. Vozmistr (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Vozmistr (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu Vozmistr (kód: 37-046-M) Autorizující orgán: Ministerstvo dopravy Skupina oborů: Doprava a spoje (kód: 37) Týká se povolání: Vozmistr Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 4 Odborná způsobilost Název Úroveň Orientace

Více

Ověření propustnosti žst. Praha hl. n. pro výhledový rozsah dopravy

Ověření propustnosti žst. Praha hl. n. pro výhledový rozsah dopravy Ověření propustnosti žst. Praha hl. n. pro výhledový rozsah dopravy říjen 2010 Bc. Marek Binko Bc. Marek Binko: Ověření propustnosti žst. Praha hl. n. pro výhledový rozsah dopravy Kapacita žst. Praha hlavní

Více

Modernizace železniční sítě a její kapacita

Modernizace železniční sítě a její kapacita Modernizace železniční sítě a její kapacita ŽEL AKTUEL 22. května 2014 Praha Ing. Radim Brejcha, Ph.D. Odbor strategie Definice pojmů modernizace a kapacita: Propustná výkonnost (propustnost, kapacita)

Více

# Závěry / Témata / Úkoly

# Závěry / Témata / Úkoly Organizace ČVUT v Praze, Fakulta dopravní Datum jednání 5.1.2017 v 9.30 11.30 Místo jednání: Konviktská 292/20, 110 00 Praha 1-Staré Město, č.dv. 501 Důvod / téma jednání: Fakulta dopravní: Téma jednání:

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 304/313 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 304/313 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 304/313 nákladní pro tratě Valašské Meziříčí Kojetín Zborovice Kroměříž Kojetín Tovačov (Vlárský průsmyk) Bylnice Horní Lideč Velké

Více

Hodnoticí standard. Dispečer železniční dopravy (kód: N) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Doprava a spoje (kód: 37)

Hodnoticí standard. Dispečer železniční dopravy (kód: N) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Doprava a spoje (kód: 37) Dispečer železniční dopravy (kód: 37-061-N) Autorizující orgán: Ministerstvo dopravy Skupina oborů: Doprava a spoje (kód: 37) Týká se povolání: Dispečer železniční dopravy Kvalifikační úroveň NSK - EQF:

Více

Příloha 8 Technologická dokumentace provozu na dráze vlečce Vlečka LYBAR, a.s. Velvěty (dále jen vlečka)

Příloha 8 Technologická dokumentace provozu na dráze vlečce Vlečka LYBAR, a.s. Velvěty (dále jen vlečka) Příloha 8 Technologická dokumentace provozu na dráze vlečce Vlečka LYBAR, a.s. Velvěty (dále jen vlečka) A. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ A.1 Zaústění vlečky vlečka je zaústěna do dráhy celostátní v železniční stanici

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 701 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 701 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 701 nákladní pro tratě Veselí nad Lužnicí Havlíčkův Brod Dobronín Polná Platí od 13. prosince 2015 Schváleno ředitelem odboru jízdního

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 313 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 313 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 313 nákladní pro tratě Prostějov hl.n. Chornice Kostelec na Hané Olomouc hl.n. Senice na Hané Červenka Litovel předměstí Mladeč Platí

Více

Trasa D pražského metra

Trasa D pražského metra Trasa D pražského metra - Nově koncipovaný moderní systém lehkého kolejového metra - Plně automatizovaný provoz bez řidiče - Zabezpečení nástupišť oddělovací stěnou od kolejiště - Vrchní odběr trakční

Více

Návrh změny dopravní obslužnosti Štípy, Kostelce a Velíkovéa ZOO Lešná

Návrh změny dopravní obslužnosti Štípy, Kostelce a Velíkovéa ZOO Lešná Návrh změny dopravní obslužnosti Štípy, Kostelce a Velíkovéa ZOO Lešná Návrh trasy nové trolejbusové linky Návrh trasy trolejbusovélinky č.4 Stávající linkové vedení Uvedené lokality jsou obsluhovány linkami

Více

Hodnoticí standard. Komandující (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Doprava a spoje (kód: 37)

Hodnoticí standard. Komandující (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Doprava a spoje (kód: 37) Komandující (kód: 37-034-M) Autorizující orgán: Ministerstvo dopravy Skupina oborů: Doprava a spoje (kód: 37) Týká se povolání: Komandující Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 4 Odborná způsobilost Název Úroveň

Více

Hodnoticí standard. Dozorce depa (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Doprava a spoje (kód: 37)

Hodnoticí standard. Dozorce depa (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Doprava a spoje (kód: 37) Dozorce depa (kód: 37-033-M) Autorizující orgán: Ministerstvo dopravy Skupina oborů: Doprava a spoje (kód: 37) Týká se povolání: Dozorce depa Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 4 Odborná způsobilost Název

Více

Vliv konstrukce GVD na propustnou výkonnost tratě Praha Libeň Kolín. ŽelAktuel 2014. Praha, 22. 5. 2014 Bc. Michal Komeštík

Vliv konstrukce GVD na propustnou výkonnost tratě Praha Libeň Kolín. ŽelAktuel 2014. Praha, 22. 5. 2014 Bc. Michal Komeštík Vliv konstrukce GVD na propustnou výkonnost tratě Praha Libeň Kolín ŽelAktuel 2014 Praha, 22. 5. 2014 Bc. Michal Komeštík Osnova prezentace Úvod 1) Popis tratě 2) Vývoj rozsahu dopravy 3) Analýza propustné

Více

1. změna účinnost od 1. 4. 2006

1. změna účinnost od 1. 4. 2006 (Příloha ke smlouvě o provozování drážní dopravy č. 1227/03-11/3) České dráhy, a.s. Přípojový provozní řád OPŘ Praha č.j. 99/03-11/3 pro dráhu-vlečku odbočující z vlečky MODEL OBALY a.s., OPAVA - závod

Více

Intermodální přepravy silnice-železnice

Intermodální přepravy silnice-železnice Intermodální přepravy silnice-železnice = moderní alternativa kamionových přeprav Kal_obr_BEZ_tisk2.jpg Lovosice, 25.2.2013 BOHEMIAKOMBI spol. s r.o. Opletalova 6 113 76 Praha 1 Tel. +420 242 444 560 Fax

Více

Centrální vozový informační systém Českých drah

Centrální vozový informační systém Českých drah Centrální vozový informační systém Českých drah Hlavní úloha CEVISu: evidence a sledování pohybu železničních nákladních vozů. evidence vozů ČD a přechodné sledování a evidence vozů cizích železničních

Více

Automatizované systémy v drážní dopravě. Pohled do budoucnosti 10+ let

Automatizované systémy v drážní dopravě. Pohled do budoucnosti 10+ let AŽD Praha Automatizované systémy v drážní dopravě Pohled do budoucnosti 10+ let Inovace& Železnice Praha, 13. prosince 2016 Zdeněk CHRDLE Generální ředitel, AŽD Praha Co říká Bílá kniha dopravní politiky

Více

ORGANIZACE A ŘÍZENÍ MHD cvičení z předmětu 12OMHD LS 2014/2015

ORGANIZACE A ŘÍZENÍ MHD cvičení z předmětu 12OMHD LS 2014/2015 ORGANIZACE A ŘÍZENÍ MHD cvičení z předmětu 12OMHD LS 2014/2015 ČVUT v Praze Fakulta dopravní Ústav dopravních systému (K612) Ing. Vojtěch Novotný budova Horská, kancelář A433 VojtechNovotny@gmail.com ČVUT

Více

Železniční infrastruktura pro nákladní dopravu

Železniční infrastruktura pro nákladní dopravu Železniční infrastruktura pro nákladní dopravu Bc. Marek Binko ředitel odboru strategie Ostrava, 16. 6. 2015 Parametry infrastruktury pro nákladní dopravu dle evropské legislativy - Nařízení Evropského

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 536/543 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 536/543 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 536/543 nákladní pro tratě Mariánské Lázně Karlovy Vary dolní n. Karlovy Vary dolní n. Johanngeorgenstadt Chodov Nová Role Krásný

Více

TABULKA 1. k sešitovým jízdním řádům

TABULKA 1. k sešitovým jízdním řádům Správa železniční dopravní cesty, státní organizace TABULKA 1 k sešitovým jízdním řádům Vysvětlení zkratek a značek Jen pro služební potřebu T a b u l k a 1 3 Vysvětlení zkratek a značek 1) Zkratky a

Více

MAXIMÁLNÍ CENY A URČENÉ PODMÍNKY ZA POUŽITÍ VNITROSTÁTNÍ ŽELEZNIČNÍ DOPRAVNÍ CESTY CELOSTÁTNÍCH A REGIONÁLNÍCH DRAH PŘI PROVOZOVÁNÍ DRÁŽNÍ DOPRAVY

MAXIMÁLNÍ CENY A URČENÉ PODMÍNKY ZA POUŽITÍ VNITROSTÁTNÍ ŽELEZNIČNÍ DOPRAVNÍ CESTY CELOSTÁTNÍCH A REGIONÁLNÍCH DRAH PŘI PROVOZOVÁNÍ DRÁŽNÍ DOPRAVY Příloha č. 1 k výměru MF č. 01/2013 MAXIMÁLNÍ ENY A URČENÉ PODMÍNKY ZA POUŽITÍ VNITROSTÁTNÍ ŽELEZNIČNÍ DOPRAVNÍ ESTY ELOSTÁTNÍH A REGIONÁLNÍH DRAH PŘI PROVOZOVÁNÍ DRÁŽNÍ DOPRAVY I. Maximální ceny za použití

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 536/543 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 536/543 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 536/543 nákladní pro tratě Mariánské Lázně Karlovy Vary dolní n. Karlovy Vary dolní n. Johanngeorgenstadt Chodov Nová Role Krásný

Více

Systémové změny v cenovém modelu SŽDC CENY ZA UŽITÍ DRÁHY JÍZDOU VLAKU PRO OBDOBÍ JÍZDNÍHO ŘÁDU Praha, prosinec 2016

Systémové změny v cenovém modelu SŽDC CENY ZA UŽITÍ DRÁHY JÍZDOU VLAKU PRO OBDOBÍ JÍZDNÍHO ŘÁDU Praha, prosinec 2016 Systémové změny v cenovém modelu SŽDC CENY ZA UŽITÍ DRÁHY JÍZDOU VLAKU PRO OBDOBÍ JÍZDNÍHO ŘÁDU 2018 Ladislav Velechovský, SŽDC, s.o., Odbor smluvních vztahů Praha, prosinec 2016 NOVÝ CENOVÝ MODEL (2018

Více

Témata bakalářských prací

Témata bakalářských prací Témata bakalářských prací Témata je možné vybírat do 18. 10. 2018. Sestavte si pořadí 3 témat, která byste chtěli řešit a jejich čísla a názvy pošlete na adresu andrea.seidlova@upce.cz. Rozhoduje datum

Více

ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ. ÚTS Přestupní terminál Milevsko. Sažinova 843, Milevsko

ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ. ÚTS Přestupní terminál Milevsko. Sažinova 843, Milevsko ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ Akce: ÚTS Přestupní terminál Milevsko Účel jednání: Vstupní jednání Datum a čas jednání: 9. 5. 2016, 13:00 15:00 Místo jednání: zasedací místnost MěÚ Milevsko, Sažinova 843, 399 01 Milevsko

Více

Hlavní priority MD v železniční dopravě pro nadcházející období. Ing. Jindřich Kušnír ředitel Odbor drah, železniční a kombinované dopravy

Hlavní priority MD v železniční dopravě pro nadcházející období. Ing. Jindřich Kušnír ředitel Odbor drah, železniční a kombinované dopravy Hlavní priority MD v železniční dopravě pro nadcházející období Ing. Jindřich Kušnír ředitel Odbor drah, železniční a kombinované dopravy 1 Hlavní strategické dokumenty ČR Dopravní politika EU zvýšení

Více

SUDOP Praha a.s. Olšanská 1a 130 80 Praha 3. MÚK Trojice. Říjen 2009. Závěrečná zpráva. Zakázka č. 09-P2-31

SUDOP Praha a.s. Olšanská 1a 130 80 Praha 3. MÚK Trojice. Říjen 2009. Závěrečná zpráva. Zakázka č. 09-P2-31 SUDOP Praha a.s. Olšanská 1a 130 80 Praha 3 MÚK Trojice Říjen 2009 Závěrečná zpráva Zakázka č. 09-P2-31 SUDOP Praha a.s. Olšanská 1a 130 80 Praha 3 DHV CR, spol. s r.o. Sokolovská 100/94 186 00 Praha 8

Více

jednání Rady města Ústí nad Labem

jednání Rady města Ústí nad Labem jednání Rady města Ústí nad Labem dne: 10. 06. 2015 bod programu: 67 věc: Vyjádření ke Konceptu územně technické studie Nová trať Litoměřice Ústí nad Labem st. hranice SRN - informace dopad na rozpočet:

Více

Aplikace Grafická prezentace polohy (GRAPP)

Aplikace Grafická prezentace polohy (GRAPP) Univerzita Pardubice Dopravní fakulta Jana Pernera Aplikace Grafická prezentace polohy (GRAPP) Semestrální práce z předmětu APG1K 6. 12. 2014 Marek BINKO, TŘD Obsah Obsah...2 Úvod...3 1 Přístup do aplikace...4

Více

Standardy kvality společnosti RegioJet, a. s. Vyhodnocení za rok vyhodnocení

Standardy kvality společnosti RegioJet, a. s. Vyhodnocení za rok vyhodnocení Standardy kvality společnosti RegioJet, a. s. 2015 vyhodnocení 1 Obsah dokumentu OBSAH DOKUMENTU... 2 ÚVOD... 3 PŘEHLED KARET STANDARDŮ KVALITY... 4 VYHODNOCENÍ PLNĚNÍ JEDNOTLIVÝCH STANDARDŮ KVALITY...

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 325/701a/703 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 325/701a/703 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 325/701a/703 nákladní pro tratě Tišnov Žďár nad Sázavou Studenec Křižanov Havlíčkův Brod Humpolec Slavonice Kostelec u Jihlavy Horní

Více

Výroční setkání představitelů českého železničního průmyslu. Dopravní politika ČR

Výroční setkání představitelů českého železničního průmyslu. Dopravní politika ČR ACRI Asociace podniků českého železničního průmyslu Výroční setkání představitelů českého železničního průmyslu 8.11.2012, Zámek Štiřín Dopravní politika ČR Prof. Ing. Václav Cempírek, Ph.D. Poslanecká

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 510/511 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 510/511 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 510/511 nákladní pro tratě Trutnov hl.n. Chlumec nad Cidlinou Martinice v Krkonoších Rokytnice nad Jizerou Kunčice nad Labem Vrchlabí

Více

ŽELEZNIČNÍ PROVOZ. cvičení z předmětu 12ZELP ZS 2016/2017

ŽELEZNIČNÍ PROVOZ. cvičení z předmětu 12ZELP ZS 2016/2017 ŽELEZNIČNÍ PROVOZ cvičení z předmětu 12ZELP ZS 2016/2017 úvodní informace cvičení Ing. Vojtěch Novotný Ústav dopravních systémů (K612) budova Horská, kancelář A433 mail: novotvo4@fd.cvut.cz webové stránky

Více

SŽDC Prohlášení o dráze celostátní a regionální platné pro jízdní řád 2015 - Příloha C

SŽDC Prohlášení o dráze celostátní a regionální platné pro jízdní řád 2015 - Příloha C Příloha C Část A Ceny za použití vnitrostátní železniční dopravní cesty regionální dráhy provozované Adwanced World Transport, a.s., pro jízdu vlaku a podmínky jejich uplatnění Cena za použití železniční

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 501 osobní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 501 osobní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 501 osobní pro tratě Svitavy Česká Třebová Česká Třebová Praha-Libeň (Praha) (Kutná Hora hl.n. Kolín) Platí od 9. prosince 2012 Schváleno

Více