Pohled do autokrosu: Jiří Bret

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pohled do autokrosu: Jiří Bret"

Transkript

1 Pohled do autokrosu: Jiří Bret Autor: Vlastimil esl, :27 Nedávno jste se nás v otákách ptali, da nechceme psát články i oblasti autokrosu a rallykrosu. I když jsme hlavně server o rally, nebráníme se občas veřejňovat i ajímavé články těchto oblastí. Tady je jeden nich. Jako na houpačce si musí připadat mladoboleslavský autokrosař Jiří Bret ( ). Zatímco v uplynulé seóně obsadil druhé místo v divii 6 a suverénním Tomášem Jánošem, letos mu technické problémy nedovolily dokončit ani jeden podnik podle jeho představ. Přesto nepodléhá pesimismu a dokonce plánuje přestup do silnější divie 1. Motoristické ačátky = hobbycross Jirka: Vše ačalo koncem devadesátých let v Týnci u Dobrovice. Tátův kolega autodílny Libor Paul, který momentálně jedí rallye, se tehdy věnoval hobbycrossu. Jedili jsme mu fandit a já atoužil postavit se také na start. Během mé ákladní vojenské služby v roce 2000 jsme postavili prvního favorita. Už koncem seóny jsme s ním ačali válčit právě v Týnci a také na Hejtmánce. Následující čtyři roky byl naši prioritou hobbycross. Zpočátku se jednalo o velice levné ávodění a jedilo se be rodělení tříd. Postupně však ačali mnoí investovat do dokonalování svých strojů stále větší finanční prostředky. To se podepsalo na rapidním úbytku startujících a také nutnosti rodělit pole na tři kategorie. Věnoval jsem se té s úpravami a postupně jsem přešel do felicie 1430 s elektronickým apalováním, upraveným e sériového. Byl to takříkajíc náš vlastní vynále. Od roku 2003 do roku 2005 ávodila i moje sestra Terea. Zpočátku s favoritem děděným po mě, poslée jsme jí postavili favorita vlastního. ohodně se netratila a občas svými divokými průjedy po střeše bavila diváky. Po odchodu na Vysokou školu do Českých Budějovic přestala časových důvodů ávodit. V roce 2005

2 Divie 6 jsem vstoupil do seriálu mistrovství republiky v hobbyautocrossu, kde jsem hned skončil celkově třetí. Zvítěil Pavel Petříček s neporaitelným rapidem. V roce 2006 jsem se dočkal celkového vítěství v divii do 1600 ccm já. To už bylo s motorem o objemu 1500 ccm. Pro ajímavost, tento motor ode mě koupil Luděk Hušek, který s ním letos slaví velké úspěchy v autokrosovém mistrovství republiky. V hobby ávodech už bylo obtížné hledat další motivaci. Proto došlo k rohodnutí přestoupit výše, prodat auto a postavit novou felicii pro velký autokrosový mistrák. Jirka: Jedná se o cestovní auta o objemu do 1600 ccm s jednou poháněnou nápravou. Nejrošířenějšími voy naši divie jsou škodovky, ať už felicie, favority či přibývající fabie. Výkony motorů u nejlepších aut už přesahují 200 koní. Na rošířenosti této kategorie mají velký podíl i volnější předpisy národních řádů, například možnost použít kombinéu s homologací o generaci starší. Od ačátku vniku divie jí neomeeně kraluje Tomáš Jánoš s peugeotem 206. Troufám si však říct, že my ostatní se mu už ačínáme postupně přibližovat. Za další špičkové jedce považuji Pavla Svobodu s fabií a také Martina Kopenu, raícího odlišnou koncepci auta. Vsadil na menší objem 1400 a díky tomu využil menšího váhového limitu. Každopádně se můžeme pochlubit velkou vyrovnaností, největší e všech autokrosových divií. V kvalifikaci je schopno srovnat se deset jedců do jedné a půl sekundy a stejný počet lidí může před startem pomýšlet na bednu. o se týče technických věcí, stále ještě většina pilotů využívá karburátory a nebo mechanické vstřikování, ovšem elektronické říení motoru se přece jen ačíná postupně prosaovat. Převodovky nemají sekvenci, poue řaení typu hewland nebo klasické háčko. Spojky převládají keramické. Výjimkou jsem snad jen já, používající spojky vycháející oktávie W.

3 Autokrosové prostředí Jirka: Na velké atraktivitě autokrosu mají podle mě největší ásluhu časté těsné souboje, karamboly a pro jedce velmi neoblíbené kolostřešní kombinace, které naopak většinu diváků přivedou do varu. Výhodou je i možnost dostat se do depa a prohlédnout si ávodní speciály pěkně blíka. Díky tomu, že většina jedců divie 6 přišla hobby ávodů, panuje mei námi pohodová a přátelská atmosféra. Žádný jedců nemá problém půjčit jakýkoliv díl svým soupeřům. Na trati si sice neuhýbáme, ale v depu je dobrý kolektiv utužovaný večerním grilováním a doplňováním tekutin. Dokážeme se klidně sejít u jednoho stanu a všichni se společně pobavit, což v ostatních diviích rohodně není obvyklé. Vždy se také snažím myslet na diváky, podravit je a jídy a nějak je pobavit. Například v Poříčí jsem volil válečný přeliv na hlavě podle barev vou. Při jednom startu na volném ávodě v Sosnové jsem pro měnu při průjedu pod mostem dravil diváky a jídy oběma rukama.

4 Auto a jeho historie Jirka: Moji současnou felicii jsme ačali stavět v roce Původně to byla šestnáctistovka na karburátorech vycháející hliníkové oktávie 1,6. Převodovka pro měnu pocháela fabie řaená lany. Už v průběhu úvodní seóny jsme po třetím ávodě nahradili karburátory elektronikou, což se velmi poitivně projevilo na mých dalších výkonech a troufám si říct i přineslo konečný titul vicemistra. Za tuto rychlou měnu bych chtěl ještě jednou poděkovat tam nahoru předčasně esnulému ing. Pavlovi Kořínkovi. Do každého ávodu jsme přišli a stále přicháíme s nějakým technickým vylepšením nebo měnou. Do seóny 2007 jsme vstoupili s motorem, tentokrát šestnáctiventilem, který se nám v Přerově adřel a nebylo než se vrátit ke klasickému osmiventilu nově osaenému čtyřklapkovým vstřikovacím tělesem e ávodního superbiku honda. Přední nápravu jsme také vymysleli sami. Je to poue trubková rámová konstrukce. Tlumení ajišťují tlumiče proflex vycháející oktávie kit car. Na převodovku je použit sériový obal e Škody Fabie, kolečka a úpravu má na starosti Joef Bartoš, samosvorný diferenciál pocháí kitové felicie. Náš vů je tedy složen hodně růnorodých komponentů. Jak už jsem řekl, přípravu převodovky má na starosti pan Joef Bartoš. Motor je pak dílem především pana Jiřího Janouška a mého táty. Jinak táta také stojí a veškerým vývojem vou. Závodní elektronika umožňuje přepínání dvou ávodních režimů kdykoliv a jídy a řídí také veškeré další věci jako je spínání ventilátorů, omeovač otáček, světelnou signaliaci řaení. S laděním elektroniky mi velmi pomáhají pánové Luděk Vlasák a ing. Milan Žlebek.

5 Učitelé a rádci Jirka: Zpočátku mě neměl kdo učit a podle toho to také vypadalo. Táta nikdy neávodil a tak jsem na všechno musel přicháet sám. Poději jsem se dověděl, že jsem býval pro soupeře postrachem ani ne tak rychlostí, ale svoji nebepečností. Auto řídilo mě a ne já jeho :-) Postupem času jsem nehody omeil a ačal více ávodit. Jinak jsem spíše samouk snažící se najít ideální stopu a aměřuji se na to už v trénincích.

6 Motoristický vor Jirka: Již od malička byl mým největším sportovním hrdinou olin Mcae. Zaujal mě svým mimořádně divácky atraktivním stylem. V autokrosu unávám nejvíce Vaška Fejfara a Petra Bartoše. Ač je každý nich rodílný, spojují je vynikající výsledky a profesionální přístup.

7 Čas a finance Jirka: Nedostatek času je asi největším problémem ávodění. Jelikož nejsem profík, je nutné dělit ho mei dílnu, ávodní víkendy a hlavně rodinu, abychom se těch ávodních víkendu měli kam vracet. Pracuji ve firmě ATT Auto Transport Technik v Plaích u Mladé Boleslavi jako servisní technik a majitel této firmy pan Turinský je ároveň mým největším sponorem. Dalším velkým pomocníkem je Martin Grabiec, spolujedec Libora Paula, který mi vyrábí rámy do aut, výfuky i sání motorů. Od firmy Pro-PDM máme ávodní elektroniku říení motoru a klukům a servis a ladění vou patří velký dík. Výnamnými sponory jsou také Sběrné suroviny Straky, boleslavská firma MP Autodíly a ehabilitace Liběna Bretová ajišťující fyickou stránku jedce. Největší pomoc samořejmě poskytuje táta a jeho autodílna v Beděčně u Mladé Boleslavi. Finanční ropočet seóny umožňující jídu na špici divie, se pohybuje okolo dvě stě tisíc korun na seónu. Ve výjimkách budou ropočty určitě vyšší. Naši výhodou a velkou úsporou je vlastní vývoj a konstrukce většiny věcí.

8 Příprava a relaxace Jirka: V létě mei ávody odplavuji přebytečný adrenalin rybařením na naší boleslavské Jieře. V imě hraji amatérskou hokejovou ligu. htěl bych poděkovat a podporu v ávodění mé rodině. Oblíbená trať Jirka: Je to jednonačně a beesporu moje srdeční áležitost - Nová Paka. Preferuji tratě s převýšením a více než stokilometrové rychlosti do kopce i kopce právě v Pace nabíejí na této trati

9 velký adrenalin. Fascinuje mě sjed kopce na plný plyn. Je to krpál, který se sotva dá vyjít či sejít pěšky. To se v televii ani tak nedá, musí se to ažít. Průměrné rychlosti na jednotlivých tratích se pohybují přes sedmdesát kilometrů a hodinu. Autokros není jen pomalá jída v dírách v hlíně, ale i docela rychlost. V Přerově dosahujeme v určitých místech rychlosti až 160 km/h. Královskou divii D3 už bych naval terénní formuli 1. Technika je aměřena už především na rychlost více než na extrémní robíječky a děravé tratě, jak tomu bývalo dříve. Proto mi moc nevyhovují vedle rovinatých tratí ani ty příliš robité. Pořadatelská kušenost Jirka: Letos jsem si vykoušel i díky veřejné mínce o mému vřelém vtahu k novopacké trati také odlišnou kušenost s autokrosem. Byl jsem angažován do pořadatelského sboru pro Mistrovství Evropy. Mým konkrétním úkolem bylo rovnání aut na startovním roštu. I této kušenosti mohu říct, že a pořádáním motoristického podniku stojí obrovské úsilí a nadšení pořádajících lidí. Když deset bugin v nejsilnější divii před startem roení své pětisetkoňové motory, je to prostě maec, který bych přál každému ažít.

10 Náor na rallye Jirka: Samořejmě obdivuji jedce automobilových soutěží. Na rovinu přinávám, že sám bych dvě kila mei stromy nedal. Bohužel však pohledu diváka musím přinat, že v posledních letech tratila rallye na atraktivitě především svoji jednotvárnosti voového parku. Nikdy neapomenu na jubilejní třicátou Bohemku se skoro dvaceti speciály W na startu. Byl to fascinující ážitek. allye jsem navštěvoval pravidelně. Zavítal jsem na Barumku a táta se sestrou do Finska. Naději na návrat atraktivity vidím v kategorii Super 2000 nabíející atraktivní průjedy, ávodní vuk a více naček. Nepochybuji o rychlosti myšáka, ale pro diváky na průjed krátka heký není.

11 Motoristická budoucnost Jirka: Po loňském titulu vicemistra jsme letos chtěli bojovat o český titul. Bohužel tento cíl se nám ačal roplývat už v prvním ávodě v Přerově po adření cela nového motoru. Smůla nás neopustila ani v dalších podnicích. Musím přinat, že technické problémy si asi působujeme trošku sami experimenty a nasaením ne vždy odkoušených komponentů. Touto cestou však půjdeme dál a podle ajetých tréninkových časů vidíme, že jdeme správným směrem. ychlost vou nám dodává sebevědomí a vůli do další práce. Spolehlivost nám bohužel atím chybí, což je velmi podstatné. Zatím poslední ávod v Poříčí už auto fungovalo téměř až do konce a astavila mě až při nájedu do posledního kola na druhé poici banální ávada palivového čerpadla. V ávěru seóny už bohužel mohu hledět poue k jednotlivým ávodům a ne celkovému umístění. Částečným cílem pro poslední tři podniky bude také ukáání konkurenceschopnosti vou případným ájemcům, kteří by po seóně chtěli vů koupit. To také bude podmínkou pro přestup do silnější divie. V současné době už připravujeme komponenty pro stavbu nového speciálu, tentokrát již pro divii 1, s výhledem startu v Mistrovství Evropy. Jedná se o vů Škoda Fabia s pohonem všech čtyř kol a výkonem na hranici 400 koní. Hnací a převodové ústrojí bude vycháet vou Audi Quattro. Opět půjdeme cestou vlastního vývoje agregátů a podvoku auta.

12 Poděkování Jirka: Závěrem bych chtěl poděkovat a možnost věnovat se mému oblíbenému sportu všem sponorům, tátovi, panu Janouškovi, panu Bartošovi a rodině. Děkuji také všem fanouškům a podporu a věřím, že budou nadále navštěvovat autokros v hojném počtu. Více informací o mě a mém týmu můžete najít na internetových stránkách

Velké finále Mogul driving cupu

Velké finále Mogul driving cupu Velké finále Mogul driving cupu Autor: Global Assistance acing Aréna Sosnová, 1. 4. 2014 20:38 Více fotografií najdete ZDE MOGUL driving cup už druhým rokem baví automobilové nadšence, kteří mají možnost

Více

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vozy 1, 2 a 3

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vozy 1, 2 a 3 Historie voů Škoda Fabia W - voy 1, 2 a 3 Autor: Standa standak Komínek, 14. 2. 2008 22:01 Dnes se po minulém úvodu podíváme na první tři exempláře vou Škoda Fabia W. Historie voů Škoda Fabia W - úvod

Více

Výlet do historie za tovární Škodou Favorit

Výlet do historie za tovární Škodou Favorit Výlet do historie a tovární Škodou Favorit Autor: Ladislav Kopelent, 2. 12. 2010 11:49 Čas neúprosně běží a je to již více než dvacet let, kdy Škoda Mladá Boleslav poprvé nasadila na soutěži jako sportovní

Více

Profil Viktora Szabó na ewrc-results.com

Profil Viktora Szabó na ewrc-results.com Profil: Viktor Sabó Autor: Vlastimil esl, 22. 3. 2009 07:04 Pleňský soutěžák Viktor Sabó (23.7.1978) má a sebou velmi pestrou sportovní minulost. Pilotoval také speciály elitní kategorie W, ale největších

Více

Průvodce Setkáním mistrů+soutěž o vstupenky+rozhovor

Průvodce Setkáním mistrů+soutěž o vstupenky+rozhovor Průvodce Setkáním mistrů+soutěž o vstupenky+ohovor Autor: Jaromír "kilometr" Antoš, 23. 10. 2010 21:16 Devátý ročník Setkání mistrů, po sedmé píšu průvodce a po páté jdu na rohovor s Janem Mochanem. Včera

Více

Vzpomínka na Jana Trajbolda sen.

Vzpomínka na Jana Trajbolda sen. Vpomínka na Jana Trajbolda sen. Autor: Petr MravenecZ Eliáš, 27. 10. 2016 18:23 Před pár dny, přesně 22.10.2016, to bylo 15 let, co se na svou poslední rallye vydal soutěžák Jan Trajbold sen. - jeho profil

Více

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 7

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 7 Historie voů Škoda Fabia W - vů č. 7 Autor: Standa standak Komínek, 14. 3. 2008 17:35 Dalším nasaeným voem Škoda Fabia W byl vů s onačením 07 a registrační načkou 3S3 1946. Prvním jeho nasaením v roce

Více

ewrc.cz Profil: Robert Čonka Autor: Vlastimil Resl, 2. 7. 2008 10:50

ewrc.cz Profil: Robert Čonka Autor: Vlastimil Resl, 2. 7. 2008 10:50 Profil: Robert Čonka Autor: Vlastimil Resl, 2. 7. 2008 10:50 Pražský pilot Robert Čonka (27.8.1968) zahájil svoji soutěžáckou kariéru už v polovině devadesátých let s kadettem, aby se po téměř desetileté

Více

Janota s Opelem při jarním trojboji - video

Janota s Opelem při jarním trojboji - video Janota s Opelem při jarním trojboji - video Autor: Hájek Historic ech National Team - P, 15. 4. 2012 22:28 Miroslav Janota, jedec Hájek Historic ech National ally Teamu ještě letos v průběhu ledna nevěděl,

Více

Profil: Václav Fejfar

Profil: Václav Fejfar Profil: Václav Fejfar Autor: Vlastimil esl, 1. 12. 2008 20:35 Český autokros se může od letoška pochlubit ajímavým primátem. Má pilota, který dosud jako jediný v historii dokáal vyhrát podnik evropského

Více

Rozhovor s Václavem Pechem jun. a Jiřím Jirovcem - 1/3

Rozhovor s Václavem Pechem jun. a Jiřím Jirovcem - 1/3 ohovor s Václavem Pechem jun. a Jiřím Jirovcem - 1/3 Autor: Petr MravenecZ Eliáš, 9. 3. 2016 11:15 Václav Pech jun. v roce 2011 spojil své síly s Jiřím Jirovcem, majitelem společnosti invelt, která je

Více

Subaru na sněhu jako doma -test-

Subaru na sněhu jako doma -test- Subaru na sněhu jako doma -test- Autor: Petr MravenecZ Eliáš, 3. 2. 2009 14:46 Jako blesk čistého nebe přišla nedávno práva o tom, že se načka Subaru stahuje e světového šampionátu rally. Při vyslovení

Více

Velikonoční rally aneb z historie Safari Rally - 2. díl

Velikonoční rally aneb z historie Safari Rally - 2. díl Velikonoční rally aneb historie Safari ally - 2. díl Autor: Jiří Fryje, 2. 6. 2009 09:58 Velikonoční rally aneb historie Safari ally - 1. díl Úvodní ročník, v němž byly voy roděleny do čtyř kategorií,

Více

Vilík Hájek teamu s Petákem prolétá létem

Vilík Hájek teamu s Petákem prolétá létem Vilík Hájek teamu s Petákem prolétá létem Autor: Hájek Historic ech National Team - P, 11. 8. 2015 22:03 Josef Peták s Alenou Benešovou ačali svou náročnou letní tour už při ally Bohemia na počátku července,

Více

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne díl Autor: Jiří Seliger, :48

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne díl Autor: Jiří Seliger, :48 Fotky žloutnou, vzpomínky ne... - 8. díl Autor: Jiří Seliger, 31. 3. 2014 19:48 Nedávno přibyly na ewrc-results.com výsledky Rallye Toužim 1979 a já jsem si vzpomněl, že jsme tuto rallye také jeli. Začal

Více

Portugalská studená sprcha - zpověď Honzy Černého

Portugalská studená sprcha - zpověď Honzy Černého Portugalská studená sprcha - pověď Hony Černého Autor: wwwernyracingom, 10. 4. 2014 18:03 Posádka se vydala do mistrovství světa s itroënem DS3 3T, který je v letošním roce určený jako jediné voidlo pro

Více

Velký rozhovor se Štěpánem Vojtěchem 1. díl

Velký rozhovor se Štěpánem Vojtěchem 1. díl Velký rohovor se Štěpánem Vojtěchem 1. díl Autor: Petr MravenecZ Eliáš, 8. 6. 2016 20:00 Štěpán Vojtěch pocháí e námé ávodnické rodiny a společně se svým bratrem Tomášem patřili k těm, kdo takvaně udělali

Více

Nejlepší losos je od Kohouta

Nejlepší losos je od Kohouta Nejlepší losos je od Kohouta Autor: Petr MravenecZ Eliáš, 13. 12. 2016 08:39 Pavel Kohout byl dlouhá léta neodmyslitelně spojený se jménem Jan Černý, s nímž tvořili velmi úspěšnou dvojici mladých soutěžních

Více

> POJĎTE S NÁMI VÍTĚZIT! NABÍDKA SPOLUPRÁCE JAN ČERNÝ

> POJĎTE S NÁMI VÍTĚZIT! NABÍDKA SPOLUPRÁCE JAN ČERNÝ NABÍDKA SPOLUPRÁCE JAN ČERNÝ 2 PROJEKT MČR 2015 Po několika letech s vozy s předním pohonem bychom rádi opět usedli do čtyřkolky. Volba padla na vůz Škoda Fabia S2000, se kterou jsme v roce 2013 absolvovali

Více

S Martinem Prokopem před sezónou 2009

S Martinem Prokopem před sezónou 2009 S Martinem Prokopem před seónou 2009 Autor: Petr Sabotage Medřík, 28. 1. 2009 20:42Jen hodiny nás dělí od ahájení dalšího ročníku světového šampionátu. Do bojů v jeho nižších kategoriích JW a PW - letos

Více

Obojživelník pojede v roce 2016 svoji čtyřstou soutěž

Obojživelník pojede v roce 2016 svoji čtyřstou soutěž Obojživelník pojede v roce 2016 svoji čtyřstou soutěž Autor: Pavel Vydra, 25. 12. 2015 11:32 V příští seóně odstartuje do své čtyřsté soutěže v rally. Je to soutěžní obojživelník seděl mnohokrát a volantem,

Více

Joose Kojo: Start v Kostelci ideální dovolená

Joose Kojo: Start v Kostelci ideální dovolená Joose Kojo: Start v Kostelci ideální dovolená Autor: Vlastimil esl, 6. 8. 2012 21:26 Nejexotičtějšími účastníky Matrix M. V. ally Kostelec byli Joose Kojo a Sami Taskinen. Sympatičtí Finové absolvovali

Více

Profil posádky: Roman Štefan Jiří Grimmer

Profil posádky: Roman Štefan Jiří Grimmer Profil posádky: oman Štefan Jiří Grimmer Autor: Vlastimil esl, 22. 8. 2008 21:05 Pražští vynavači růnorodých, především adrenalinových, ájmů - oman Štefan (30. 1. 1966) a Jiří Grimmer (4. 4. 1961) - se

Více

Koncepce vozu OBSAH DOKUMENTU

Koncepce vozu OBSAH DOKUMENTU K o n c e p c e v o z u OBSAH DOKUMENTU 1 Úvod...3 2 Základní technické údaje...3 3 Koncepce vozu...4 3.1 Podvozek...4 3.1.1 Rám...4 3.1.2 Zavěšení...4 3.1.3 Brzdy...4 3.1.4 Ráfky...4 3.1.5 Pneumatiky...4

Více

Ve dnech září se uskutečnil další ročník Australasian Safari - poslední závod letošní sezóny Dakar Challenge.

Ve dnech září se uskutečnil další ročník Australasian Safari - poslední závod letošní sezóny Dakar Challenge. Australasian Safari Autor: obert Löwy, 16. 10. 2013 17:33 Ve dnech 19. - 27. áří se uskutečnil další ročník Australasian Safari - poslední ávod letošní seóny Dakar hallenge. Historie této dálkové australské

Více

Fakulta textilní Technická univerzita v Liberci Stránka 1

Fakulta textilní Technická univerzita v Liberci Stránka 1 Projektový management MP Příprava automobilového závodu do vrchu Linková Petra Rok 2009/10 Fakulta textilní Technická univerzita v Liberci Stránka 1 Obsah Úvod... 3 Současný stav... 3 Stanovené cíle...

Více

Patrik Štipák: Ze studentské formule až do světového RX

Patrik Štipák: Ze studentské formule až do světového RX Patrik Štipák: Ze studentské formule až do světového X Autor: Jakub "kuře" Kura, 18. 12. 2016 20:00 Když je člověk na vysoké škole, má růné možnosti, jak studium pojmout. Jestli jím v rámci možností proplout

Více

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 20

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 20 Historie voů Škoda Fabia W - vů č. 20 Autor: Standa standak Komínek, 5. 11. 2008 08:55 Prvním voem Škoda Fabia W, který nikdy nestartoval v továrních barvách, byl vů s pořadovým číslem 20. Byla mu přidělena

Více

Co jsou silniční motocyklové závody?

Co jsou silniční motocyklové závody? PARTNERSKÁ NABÍDKA PRO ROK 2012 Co jsou silniční motocyklové závody? Je to druh motocyklového sportu, při kterém se jezdí na automotodromech s asfaltovým povrchem pro tento sport předem určených. Před

Více

Profil: Zdeněk Pokorný

Profil: Zdeněk Pokorný Profil: Zdeněk Pokorný Autor: Vlastimil esl, 13. 1. 2012 15:41 Vypracovaná postava by Zdeňka Pokorného předurčovala k roli v akčních filmech. Však také posilovna a dravá výživa jsou jeho koníčkem či spíše

Více

Jiří Trojan od motokrosu až po Clio R3!

Jiří Trojan od motokrosu až po Clio R3! Jiří Trojan od motokrosu až po lio 3! Autor: allyfans Katovice, 15. 1. 2009 11:47 Dnešní mládež už těžko asi ví, co je to fichtl, fekál nebo jednoduše pionýr. Jiří Trojan patří mei ty, kteří měli možnost,

Více

XTG Opel ADAM Cup 2015 úspěšně odstartoval na Valašce

XTG Opel ADAM Cup 2015 úspěšně odstartoval na Valašce XTG Opel ADAM Cup 2015 úspěšně odstartoval na Valašce Premiérové snažení společnosti Opel C&S, českého zastoupení automobilky Opel, a promotéra XTG motorsport při debutu XTG Opel ADAM Cup 2015 výrazně

Více

Výroční zpráva spolku MOPED TEAM TLUMAČOV. Výroční zprávu zpracoval: Petr Vystrčil

Výroční zpráva spolku MOPED TEAM TLUMAČOV. Výroční zprávu zpracoval: Petr Vystrčil Výroční zpráva spolku MOPED TEAM TLUMAČOV 2018 Výroční zprávu zpracoval: Petr Vystrčil 30.12.2018 Účel a poslání spolku: Spolek MOPED TEAM TLUMAČOV vznikl v roce 2015 za účelem pořádání sportovních a kulturních

Více

Máš Colu? Autor: Milan Hauer, :10

Máš Colu? Autor: Milan Hauer, :10 Máš olu? Autor: Milan Hauer, 27. 6. 2008 00:10 Přesně tuhle otáku nadpisu jsem slýchal přes deset let, kdekoli se Pavla objevila na dohled, nebo aspoň na doslech. Základ dánlivě nelogického podravu se

Více

Marek Odstrčilík šéfredaktor RUNGO.cz

Marek Odstrčilík šéfredaktor RUNGO.cz www.rungoliga.cz Marek Odstrčilík šéfredaktor RUNGO.cz Tým je něco, bez čeho bych tady popravdě už asi nebyl. Parta, ale klidně jim říkejme tým, mých lékařských přátel mi zachránil život. Byli to oni,

Více

Profil Jiřího Kašpara na ewrc-results.com

Profil Jiřího Kašpara na ewrc-results.com Profil: Jiří Kašpar Autor: Vlastimil esl, 27. 11. 2013 21:05 Jiří Kašpar (12. 6. 1976) loni aářil jako kometa v Poháru Č a nyní je již podruhé jeho šampiónem. Pilot pražského Smíchova letos sváděl strhující

Více

ELIOS 230 220 210. Agilní výkon.

ELIOS 230 220 210. Agilní výkon. ELIOS 230 220 210 Agilní výkon. Agilní výkon na míru. Zejména podniky chovající dobytek, obhospodařující louky a zpracovávající zeleninu, ale také uživatelé mimo zemědělství patří k široké řadě zákazníků

Více

ewrc.cz První závodnické sezóny jsi strávil v hobbycrossu. Jak na tuto dobu vzpomínáš?

ewrc.cz První závodnické sezóny jsi strávil v hobbycrossu. Jak na tuto dobu vzpomínáš? Ludvík Hušek: Prioritu má synovo závodění! Autor: Vlastimil Resl, 10. 2. 2013 20:27 Ludvík Hušek (28. 10. 1964) patřil k průkopníkům hobbycrossu, populárního na začátku tisíciletí především na Mladoboleslavsku.

Více

VII. ročník AMATER RALLYE Technické předpisy

VII. ročník AMATER RALLYE Technické předpisy VII. ročník AMATER RALLYE Technické předpisy 2014/2015 Obsah Všeobecné povinnosti... 2 SOUTĚŽNÍ VOZIDLO... 3 A sériové:... 3 B sériové-upravené:... 4 C závodní speciál:... 6 Všeobecné technické předpisy

Více

VÝSLEDKY SPORTOVNÍ ČINNOSTI TÝMU PALMIMOTORSPORT

VÝSLEDKY SPORTOVNÍ ČINNOSTI TÝMU PALMIMOTORSPORT VÝSLEDKY SPORTOVNÍ ČINNOSTI TÝMU PALMIMOTORSPORT 2009 Vážení partneři automobilového týmu Palmimotorsport, Dovolte, abychom Vás seznámil s výsledky jezdců týmu PALMIMOTORSPORT v jeho automobilové a sportovní

Více

Bleskovka s... Inessou Tushkanovou

Bleskovka s... Inessou Tushkanovou Bleskovka s... Inessou Tushkanovou (Text: Marek Felt, foto: archiv jezdce) Dnes jsme vyzpovídali čtyřiadvacetiletou Inessu Tushkanovou. Tato ukrajinská závodnice, žijící však v Moskvě, se účastní rallyového

Více

Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann.

Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann. Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann. NOVÁ DIMENZE VÝKONU. V tomto materiálu jsou zčásti vyobrazeny také prvky výbavy, které nejsou součástí sériového vybavení. 2. Fahrerhaus Fahrerhaus.

Více

2. Škoda 105, 120, 130, 135, 136, Garde, Rapid... 14. 3. Škoda Favorit, Forman, Pick-up... 29. 4. Škoda Felicia, Felicia Combi, Pickup...

2. Škoda 105, 120, 130, 135, 136, Garde, Rapid... 14. 3. Škoda Favorit, Forman, Pick-up... 29. 4. Škoda Felicia, Felicia Combi, Pickup... Úvod... 6 1. Škoda 100, 110, 110 R... 7 2. Škoda 105, 120, 130, 135, 136, Garde, Rapid... 14 3. Škoda Favorit, Forman, Pick-up... 29 4. Škoda Felicia, Felicia Combi, Pickup... 43 5. Škoda Octavia, Octavia

Více

ewrc.cz Pohled do autokrosu - Tomáš Handík

ewrc.cz Pohled do autokrosu - Tomáš Handík Pohled do autokrosu - Tomáš Handík Autor: Vlastimil Resl, 5. 10. 2009 09:26Autokrosař Tomáš Handík (25.2.1983) nepochází ze závodnické rodiny a v mládí k motoristickému sportu vůbec neinklinoval přednost

Více

Co vás vedlo k přestupu do Slavie a jak dlouho jste s vedením klubu jednala?

Co vás vedlo k přestupu do Slavie a jak dlouho jste s vedením klubu jednala? S házenou začala v ŠKP Bratislava, po přesunu do Maďarska oblékala dres Győri Audi Eto KC, jednoho z nejlepších klubů v Evropě. Emma Hudáková, nová levá spojka Slavie Praha, která se i díky spoluhráčkám

Více

MOTORY. Síla. Efektivita

MOTORY. Síla. Efektivita MOTORY Síla Odolnost Efektivita Motory ZETOR TRACTORS a.s., vyrábí nejvíce vznětových motorů v České republice. Tradice této výroby sahá až do dvacátých let minulého století. Od roku 1924 se zde vyráběly

Více

Martin Vlček se snaží jezdit s rozumem

Martin Vlček se snaží jezdit s rozumem Martin Vlček se snaží jezdit s rozumem Autor: Petr Sabotage Medřík, 22. 11. 2009 17:01 Přestože je Ostravsko jen něco málo přes 100 kilometrů vzdáleno mecce rallysportu Zlínu, posádek z této oblasti startujících

Více

Program

Program Program 2018 www.fbmondial.cz Maurizio Maselli během Giro d Italia v roce 1955 MOTORCYCLING Restyled Konečně zase přidat plyn je výrok, který se nám všem - spojeným naší bezmeznou vášní pro motorky - líbí.

Více

2. Škoda 105, 120, 130, 135, 136, Garde, Rapid... 14. 3. Škoda Favorit, Forman, Pick-up... 29. 4. Škoda Felicia, Felicia Combi, Pickup...

2. Škoda 105, 120, 130, 135, 136, Garde, Rapid... 14. 3. Škoda Favorit, Forman, Pick-up... 29. 4. Škoda Felicia, Felicia Combi, Pickup... Úvod... 6 1. Škoda 100, 110, 110 R... 7 2. Škoda 105, 120, 130, 135, 136, Garde, Rapid... 14 3. Škoda Favorit, Forman, Pick-up... 29 4. Škoda Felicia, Felicia Combi, Pickup... 43 5. Škoda Octavia, Octavia

Více

Veteránská rally na vlastní kůži

Veteránská rally na vlastní kůži Veteránská rally na vlastní kůži https://www./cs/spolecnost/sachsen-classic-rally/ Do tohoto auta se nevstupuje nijak pohodlně. Nemá elektronické asistenty, dokonce ani klimatizaci nebo stahovací okénko.

Více

Václav Kopáček jun.: Vlastní auto je prioritou

Václav Kopáček jun.: Vlastní auto je prioritou Václav Kopáček jun.: Vlastní auto je prioritou Autor: Vlastimil esl, 5. 11. 2009 16:04 Po více než roční absenci na tratích rychlostních koušek se blovický mladík Václav Kopáček vrátil až na předposledním

Více

Život za volantem v pruhovaném triku

Život za volantem v pruhovaném triku Život a volantem v pruhovaném triku Autor: Jiří Fryje, 28. 1. 2013 00:23 Narodil se v roce 1933 a výhybku mu na ačátku jeho životní dráhy přehodil Vítěný únor. V patnácti letech se místo leteckým mechanikem

Více

Autodata Online 3 CZ Ukázky z programu

Autodata Online 3 CZ Ukázky z programu Autodata Online 3 CZ Ukázky z programu Česká on-line verze technických údajů pro servis osobních a lehkých užitkových automobilů - zážehové i vznětové motory od roku výroby 1970. SERVIS Servisní plány

Více

XTG Opel ADAM Cup 2015 startuje na Valašce

XTG Opel ADAM Cup 2015 startuje na Valašce XTG Opel ADAM Cup 2015 startuje na Valašce Dvakrát v závěru loňské sezony se na českých tratích představil pohárový speciál Opel ADAM. Starty dokladovaly společnou snahu společnosti Opel C&S, českého zastoupení

Více

MALÝ LETECKÝ MOTOR Jakým způsobem byl motor vyvíjen

MALÝ LETECKÝ MOTOR Jakým způsobem byl motor vyvíjen MALÝ LETECKÝ MOTOR AICTA Design Work (ADW) je tradiční vývojář dieselových motorů, má zkušenosti z Avie a ČKD Hradec Králové. Její tým vyvíjí motory již desítky let. Firma AICTA Design Work se pustila

Více

Mezinárodní přebor České republiky Mini GP, Mini Moto, Skútr Sosnová, 10. 6 2012

Mezinárodní přebor České republiky Mini GP, Mini Moto, Skútr Sosnová, 10. 6 2012 Mezinárodní přebor České republiky Mini GP, Mini Moto, Skútr Sosnová, 10. 6 2012 Štěstí na počasí I když o víkendu šel déšť přes skoro celou Českou republiku, měli skútraři a mladé české naděje v MiniGP

Více

LaTrax SST. Autor Tomáš Jalovec

LaTrax SST. Autor Tomáš Jalovec AUTA LaTrax SST Autor Tomáš Jalovec A máme tu dalšího zástupce kategorie Short Course Trucků v měřítku 1:18. Za výrobou stojí firma Traxxas, používající pro cenově dostupnější modelu označení LaTrax. Náš

Více

NÁRODNÍ TECHNICKÝ PŘEDPIS PRO JEDNOSEDADLOVÁ HISTORICKÁ VOZIDLA

NÁRODNÍ TECHNICKÝ PŘEDPIS PRO JEDNOSEDADLOVÁ HISTORICKÁ VOZIDLA NÁRODNÍ TECHNICKÝ PŘEDPIS PRO JEDNOSEDADLOVÁ HISTORICKÁ VOZIDLA A. PŘEDPIS PRO FORMULI ŠKODA (FŠ) a) TECHNICKÝ PŘEDPIS PRO FŠ (1970 1987) VÝTAH MTX Formule ŠKODA (FŠ) jsou jednomístné závodní automobily,

Více

zapaluje směs přeskočením jiskry mezi elektrodami motoru (93 C), chladí se válce a hlavy válců Druhy:

zapaluje směs přeskočením jiskry mezi elektrodami motoru (93 C), chladí se válce a hlavy válců Druhy: zapis_spalovaci_motory_208/2012 STR Gd 1 z 5 29.1.4. Zapalování Zajišťuje zapálení směsi ve válci ve správném okamžiku (s určitým ) #1 Zapalování magneto Bateriové cívkové zapalování a) #2 generátorem

Více

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem?

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem? Praha - Jak jsme vám slíbili, přinášíme vám dnes rozhovor s novým trenérem našich žen Tom ášem Hlavatým. Ten se hráčkám představil na středečním odpoledním tréninku, svoji trenérskou premiéru na lavičce

Více

Tisková informace. září 2002 PI3766

Tisková informace. září 2002 PI3766 Tisková informace Autopříslušenství prvovýbava 75 let naftového vstřikování Bosch: sériová výroba vstřikovacích čerpadel způsobila revoluci ve výrobě dieselových motorů září 2002 PI3766 Právě si připomínáme

Více

L. AUTOMOBILOVÝ SLALOM

L. AUTOMOBILOVÝ SLALOM L. AUTOMOBILOVÝ SLALOM 1. ŘÁD MISTROVSTVÍ ČR 1.1 Všeobecná ustanovení 1.1.1 Pro rok 2015 je vypsáno Mistrovství České republiky a Česká Trofej JUNIOR v automobilovém slalomu. 1.1.2 Mistrovství ČR se mohou

Více

[Zadejte text.] HOKEJOVOU BITVU UNIVERZIT V BRNĚ OVLÁDLI HRÁČI VUT

[Zadejte text.] HOKEJOVOU BITVU UNIVERZIT V BRNĚ OVLÁDLI HRÁČI VUT HOKEJOVOU BITVU UNIVERZIT V BRNĚ OVLÁDLI HRÁČI VUT Hokejový zápas mezi brněnskými univerzitami - Vysokým učením technickým (VUT) a Masarykovou univerzitou (MU) zaplnil hokejovou halu Rondo. Zápas se uskutečnil

Více

Profil spolujezdce: Petr Brixí

Profil spolujezdce: Petr Brixí Profil spolujedce: Petr Brixí Autor: Vlastimil esl, 13. 2. 2012 21:39 Petr Brixí (12. 12. 1967) absolvoval svůj spolujedecký debut už před dlouhými dvaceti lety. Za tu dobu četl noty mnoha jedcům, učil

Více

Ruda Lhotský (KM Racing team) před startem první RZ s Lubomírem "Vojtou" Vojkůvkou (zasloužilý český reprezentant na Šestidenní)

Ruda Lhotský (KM Racing team) před startem první RZ s Lubomírem Vojtou Vojkůvkou (zasloužilý český reprezentant na Šestidenní) Hungarian Baja 2013 Autor: obert Löwy, 23. 8. 2013 07:24 Ve dnech 15. - 18. srpna 2013 se uskutečnil pátý ávod letošního světového poháru FIA v ross ountry rally. Pořadatelé pro jubilejní desátý ročník

Více

PŘEVODOVÉ ÚSTROJÍ. přenáší výkon od motoru na hnací kola a podle potřeby mění otáčky s kroutícím momentem

PŘEVODOVÉ ÚSTROJÍ. přenáší výkon od motoru na hnací kola a podle potřeby mění otáčky s kroutícím momentem PŘEVODOVÉ ÚSTROJÍ přenáší výkon od motoru na hnací kola a podle potřeby mění otáčky s kroutícím momentem Uspořádání převodového ústrojí se řídí podle základní konstrukční koncepce automobilu. Ve většině

Více

PRO TY, CO CHTĚJÍ VÍC FARMALL 55-75A

PRO TY, CO CHTĚJÍ VÍC FARMALL 55-75A PRO TY, CO CHTĚJÍ VÍC FARMALL 55-75A 55-65 - 75 KABINA Čtyř sloupková kabina traktoru Farmall A poskytuje vynikající výhled z traktoru a tím i přehled o přesné poloze nářadí. Pomáhá tak obsluze jednoduše

Více

Osobnosti novopackého motoristického sportu... 108 Rejstřík... 109 Nabídka odborné literatury... 113 Fotogalerie... 121

Osobnosti novopackého motoristického sportu... 108 Rejstřík... 109 Nabídka odborné literatury... 113 Fotogalerie... 121 Obsah Obsah........................................................ 3 Slovo předsedy autoklubu....................................... 5 Úvodem....................................................... 6 Jak

Více

Fotoblog: Fotíme Škodateam kalendář 2015

Fotoblog: Fotíme Škodateam kalendář 2015 Fotoblog: Fotíme Škodateam kalendář 2015 Autor: oman "eman" Schavel, 28. 8. 2014 17:16 O víkendu 15. až 17. srpna jsme pro Vás nafotili již 9. kalendář ŠKODA tentokrát na rok 2015 Již loni jsme se předběžně

Více

SV K ba b a Smr m ž r SV Ra R d a im V v a rˇí rˇ k Rac ciin g te tea m

SV K ba b a Smr m ž r SV Ra R d a im V v a rˇí rˇ k Rac ciin g te tea m SV SV Kuba Smrž Radim Vavřík Racing team DANIEL VALENTA Manager teamu SV Racing Jednatel nadnárodní společnosti MONZA CZ s r.o. zabývající se odpadovým hospodářstvím a vývojovou činností v oblasti likvidace

Více

Násedlovice - review Pátek, 27 Duben :49

Násedlovice - review Pátek, 27 Duben :49 Násedlovice Průběžné třetí místo udržela sudoměřická vrchařská stáj v seriálu Liqui Moly Berg Cup 2012. Tým REC získal v součtu jednotlivých jezdců v týmové trofeji pětapadesát bodů ze šedesáti možných.

Více

Kdo jsme? Závodní speciály Profesionální jezdce Cestovní služby v auto-moto sportu

Kdo jsme? Závodní speciály Profesionální jezdce Cestovní služby v auto-moto sportu Kdo jsme? Značka RallyeEvent představuje nejmladší dceřinou společnost agentury BPR, která má 19 let zkušeností na českém i zahraničním trhu. Ve spojení s týmem profesionálů z oblasti motoristického sportu

Více

T R A N S P R O Ř E Š E N Í J A K VYBRAT SESTAVIT ŘÍDIT VLASTNIT. www.belos.cz

T R A N S P R O Ř E Š E N Í J A K VYBRAT SESTAVIT ŘÍDIT VLASTNIT. www.belos.cz Ř E Š E N Í J A K VYBRAT SESTAVIT ŘÍDIT VLASTNIT www.belos.cz Z I M A Jaro, léto, podzim a zima. Není tomu tak dávno co bylo třeba několika strojů pro celoroční údržbu. Nyní ovšem Belos představuje nosič

Více

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 17

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 17 Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 17 Autor: Standa standak Komínek, 15. 7. 2008 13:34 Druhým vozem Škoda Fabia WRC, který si svoji premiéru odbyl na Německé rally 2005, byl vůz s pořadovým číslem

Více

SPOLU DOJEDEME DÁL VŠE, CO BYSTE MĚLI ZNÁT... ORIGINÁLNÍ DÍLY PEUGEOT

SPOLU DOJEDEME DÁL VŠE, CO BYSTE MĚLI ZNÁT... ORIGINÁLNÍ DÍLY PEUGEOT SPOLU DOJEDEME DÁL VŠE, CO BYSTE MĚLI ZNÁT... ORIGINÁLNÍ DÍLY PEUGEOT PEUGEOT DOPORUČUJE Originální díly PEUGEOT jsou pro váš vůz zárukou: zachování původního komfortu řízení, jízdních vlastností a bezpečnosti,

Více

Paramo slaví 125 let od založení společnosti

Paramo slaví 125 let od založení společnosti Paramo slaví 125 let od aložení společnosti Autor: Mogul - P, 12. 8. 2014 21:10 Značka MOGUL je s rallysportem v České republice spjata jako málokterá jiná. Jen namátkou můžeme v historii rallysportu nalét

Více

Vše, co byste měli znát... ORIGINÁLNÍ DÍLY PEUGEOT

Vše, co byste měli znát... ORIGINÁLNÍ DÍLY PEUGEOT Vše, co byste měli znát... ORIGINÁLNÍ DÍLY PEUGEOT VŠE, CO BYSTE MĚLI ZNÁT... ORIGINÁLNÍ DÍLY PEUGEOT Originální díly: know-how značky Vaše vozidlo Peugeot je homogenní a koherentní celek součástek navržených

Více

16. ročník seriálu MČR OffROAD Maraton Stanovy pro AUTOMOBILY 2015 kategorií Speciál do 1000 ccm, do 2000 ccm a nad 2000 ccm a Amatér

16. ročník seriálu MČR OffROAD Maraton Stanovy pro AUTOMOBILY 2015 kategorií Speciál do 1000 ccm, do 2000 ccm a nad 2000 ccm a Amatér 16. ročník seriálu MČR OffROAD Maraton Stanovy pro AUTOMOBILY 2015 kategorií Speciál do 1000 ccm, do 2000 ccm a nad 2000 ccm a Amatér I. Vozidla a posádka Závodu se účastní osobní terénní vozidla do 3

Více

Martin "Čenda" Vodehnal, jméno, které si většina rally fanoušků spojí s rozevlátým stylem jízdy se vším, co má čtyři kola a ovládá se to volantem.

Martin Čenda Vodehnal, jméno, které si většina rally fanoušků spojí s rozevlátým stylem jízdy se vším, co má čtyři kola a ovládá se to volantem. Čendova RZtka Autor: Jakub Malina, 4. 9. 2016 10:24 Martin "Čenda" Vodehnal, jméno, které si většina rally fanoušků spojí s rozevlátým stylem jízdy se vším, co má čtyři kola a ovládá se to volantem. Jako

Více

Mistrovství středočeského kraje v kuželkách

Mistrovství středočeského kraje v kuželkách Mistrovství středočeského kraje v kuželkách Ve dnech 18.-19. února proběhlo na kuželně KK Akuma Kosmonosy Mistrovství Středočeského krajského kuželkářského svazu kategorie mužů v disciplíně 2 x 120HS.

Více

1. 1. 2015 RKHA VŠEOBECNÉ PRAVIDLA A POVINNOSTI POSÁDEK. Podrobné upřesnění v TP RKHA Petr Lemmons Šulc

1. 1. 2015 RKHA VŠEOBECNÉ PRAVIDLA A POVINNOSTI POSÁDEK. Podrobné upřesnění v TP RKHA Petr Lemmons Šulc 1. 1. 2015 RKHA VŠEOBECNÉ PRAVIDLA A POVINNOSTI POSÁDEK Podrobné upřesnění v TP RKHA Petr Lemmons Šulc Všeobecné povinnosti posádek V prostoru startu a průběhu jízdy po rychlostní zkoušce jsou jezdec a

Více

Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil

Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze ( https://www.lf2.cuni.cz) Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil seriál rozhovorů s našimi úspěšnými sportovci Vracíme se s dalším pokračováním

Více

Ceník 2018_01 Platný od ledna 2018

Ceník 2018_01 Platný od ledna 2018 Ceník 218_1 Platný od ledna 218 NABÍDKA MULTIFUNKČNÍHO STROJE MA.TRA. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE DODAVATELE: MALCOM CZ s.r.o. Jiráskovo předměstí 635/III 377 1 Jindřichův Hradec ZPRACOVÁNO PRO: Typ stroje Ma.Tra.

Více

Biopowers E-motion. Návod k obsluze zařízení pro provoz vozidla na E85

Biopowers E-motion. Návod k obsluze zařízení pro provoz vozidla na E85 Biopowers E-motion Návod k obsluze zařízení pro provoz vozidla na E85 MONTÁŽ ZAŘÍZENÍ BIOPOWERS E-MOTION SMÍ PROVÁDĚT POUZE AUTORIZOVANÉ MONTÁŽNÍ STŘEDISKO. OBSAH 1. Informace o obsluze vozidla a popis

Více

ÚDRŽBA NA MÍRU PRO VAŠE VOZIDLO

ÚDRŽBA NA MÍRU PRO VAŠE VOZIDLO ÚDRŽBA NA MÍRU PRO VAŠE VOZIDLO ELEMENTS PŘIZPŮSOBENÉ PLÁNY ÚDRŽBY ÚDRŽBA NA MÍRU PRO VAŠE VOZIDLO DÍKY SVÉ EXTRÉMNÍ FLEXIBILITĚ JE SLUŽBA ELEMENTS TAK ATRAKTIVNÍ BEZSTAROSTNÁ JÍZDA SE SPOLEČNOSTÍ IVECO

Více

Akční nabídka traktoru YANMAR YT 235

Akční nabídka traktoru YANMAR YT 235 V Neplachově 18. 4. 2018 Akční nabídka traktoru YANMAR YT 235 s mulčovačem se sběrným košem PERUZZO Koala 1200 profesional YANMAR YT 235 ZÁKLADNÍ SPECIFIKACE STROJE Motor tříválcový, naftový, 4taktní vodou

Více

ewrc.cz Foto: Petr Frýba

ewrc.cz Foto: Petr Frýba Profil nejen spolujezdce: Rudolf Kouřil Autor: Vlastimil Resl, 18. 7. 2007 00:00 Rudolf Kouřil patří k našim nejzkušenějším spolujezdcům. V posledních letech je také ředitelem nádherné a velmi ambiciózní

Více

4WD TRAKTORY» 350 až 550 koňských sil

4WD TRAKTORY» 350 až 550 koňských sil 4WD TRAKTORY» 350 až 550 koňských sil 1 3 350 375 400 450 500 550 MOTOR Typ QSX 11.9L QSX 11.9L QSX 11.9L QSX 15L QSX 15L QSX 15L Výkon 350 k (201 kw) 375 k (280 kw) 400 k (298 kw) 450 k (336 kw) 500

Více

Projekt realizovaný na SPŠ Nové Město nad Metují. s finanční podporou v Operačním programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Královéhradeckého kraje

Projekt realizovaný na SPŠ Nové Město nad Metují. s finanční podporou v Operačním programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Královéhradeckého kraje Projekt realizovaný na SPŠ Nové Město nad Metují s finanční podporou v Operačním programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Královéhradeckého kraje MODUL 03- TP ing. Jan Šritr 1) Hydrodynamický měnič

Více

POHON 4x4 JAKO ZDROJ VIBRACÍ OSOBNÍHO AUTOMOBILU

POHON 4x4 JAKO ZDROJ VIBRACÍ OSOBNÍHO AUTOMOBILU POHON 4x4 JAKO ZDROJ VIBRACÍ OSOBNÍHO AUTOMOBILU Pavel NĚMEČEK, Technická univerzita v Liberci 1 Radek KOLÍNSKÝ, Technická univerzita v Liberci 2 Anotace: Příspěvek popisuje postup identifikace zdrojů

Více

DUMPERY

DUMPERY DUMPERY WWW.DUMPER.CZ AUSA D100 AHA, AHG nosnost 1000 kg, objem korby 505 l přední vyklápění (AHA), otočná korba (AHG) výkon 16,8 kw D100AHA/AHG jsou nejmenší modely v oblasti kloubových nakladačů s nosností

Více

ROZDÍLY MEZI PROPOZICEMI PRO RALLYCROSS CHALLENGE 2013 A PROPOZICEMI PRO MMČR A MČR RALLYCROSS 2013

ROZDÍLY MEZI PROPOZICEMI PRO RALLYCROSS CHALLENGE 2013 A PROPOZICEMI PRO MMČR A MČR RALLYCROSS 2013 ROZDÍLY MEZI PROPOZICEMI PRO RALLYCROSS CHALLENGE 2013 A PROPOZICEMI PRO MMČR A MČR RALLYCROSS 2013 1. CÍLE, VŠEOBECNÉ PODMÍNKY A VŠEOBECNÉ PŘEDPISY 2. OKRUHY 2.1. Všechny okruhy musí mít platnou FIA licenci

Více

Antonín Podzemský HELA Wartburg F3 1966

Antonín Podzemský HELA Wartburg F3 1966 Antonín Podzemský HELA Wartburg F3 1966 Hela Wartburg je jméno vozu, který se svým mechanikem postavil jezdec Antonín Pokuta z Terezína. Použil podvozek konstruktéra Otakara Hamala z Habartova. Hliníková

Více

Středoškolská technika 2012 CNC, BUDOUCNOST DOMÁCÍCH TISKÁREN

Středoškolská technika 2012 CNC, BUDOUCNOST DOMÁCÍCH TISKÁREN Středoškolská technika 2012 Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT CNC, BUDOUCNOST DOMÁCÍCH TISKÁREN Pavel Koňarik Gymnázium Jižní Město Tererova 17/2135, Praha 1/6 1) Problematika

Více

Projekt z předmětu Informační management

Projekt z předmětu Informační management Projekt z předmětu Přednes na vlastní téma: Lokální sportovní situace, především ledního hokeje VŠB-TU Ostrava:Fakulta Elektrotechniky a informatiky listopad 2010 Martin Dočkal doc068 dockal.martin@gmail.com

Více

Petr Husar, www.e-matematika.cz nesnesitelně snadná matematika! Test z matematiky základní školy úroveň 2 řešení

Petr Husar, www.e-matematika.cz nesnesitelně snadná matematika! Test z matematiky základní školy úroveň 2 řešení Test z matematiky základní školy úroveň 2 řešení Každá otázka je za 1 bod, celkový počet bodů je 20. 1. Tři podnikatelé srovnávali své výdaje za měsíc listopad. Novákovy výdaje byly dvakrát větší než Šindelářovy

Více

Autoškola. Jiří Melč, tel. 737536547 jiri.melc@gmail.com info@autoskola-melc.cz

Autoškola. Jiří Melč, tel. 737536547 jiri.melc@gmail.com info@autoskola-melc.cz Autoškola Jiří Melč, tel. 737536547 jiri.melc@gmail.com info@autoskola-melc.cz Křižovatky křižovatky: nerozlišené dopravními značkami rozlišené dopravními značkami s řízeným provozem řízení provozu světelnými

Více

Škoda Octavia Cup 2017

Škoda Octavia Cup 2017 Škoda Octavia Cup 2017 Prezentace a ceny www.octaviacup.cz Škoda Octavia Cup 2017 Společnost BENET AUTOMOTIVE s.r.o. představuje druhý ročník mezinárodního seriálu pohárových závodů automobilů na okruzích

Více

Pohárové překvapení na Bohemii vítězem Kamenec

Pohárové překvapení na Bohemii vítězem Kamenec Pohárové překvapení na Bohemii vítězem Kamenec První den Rally Bohemia se stal druhým letošním podnikem XTG Opel ADAM Cupu 2015. Na sedmi náročných rychlostních zkouškách nakonec dojel vítězně do cíle

Více

Faktory úspěšnosti skupiny Bosch Car Service

Faktory úspěšnosti skupiny Bosch Car Service Faktory úspěšnosti skupiny Bosch Car Service U skupiny Bosch Car Service naleznete mnoho výhod. Obzvláště našich 6 pilířů pro trvalý úspěch na dílenském trhu. 1. Naše široká paleta servisních služeb: Kompletní

Více