Rozhovory. 1. Jak se dneska cítíš, jak ses cítila večer, jak jsi dneska spala? 2. Cítíš nervozitu vždycky před zápasem? Už i večer, než jdeš spát?

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Rozhovory. 1. Jak se dneska cítíš, jak ses cítila večer, jak jsi dneska spala? 2. Cítíš nervozitu vždycky před zápasem? Už i večer, než jdeš spát?"

Transkript

1 Příloha č. 3 Rozhovory Hráčka č Jak se dneska cítíš, jak ses cítila večer, jak jsi dneska spala? H6: Já jsem se moc nevyspala, protože jsem byla strašně ve stresu, že něco zkazím. A ještě jsme dneska měli hrát proti Újezdu (pozn. vesnice, kde Míša bydlí), tak mi to vůbec nešlo. Ale další dva zápasy si myslím, že už to pak už bylo lepší. To jsem i zasmečovala. Kazila jsem horní podání, tak jsem začala radši dávat spodní podání 2. Cítíš nervozitu vždycky před zápasem? Už i večer, než jdeš spát? H6: Jsem strašně moc nervózní. Jo vždycky den předtím jsem nervózní. Š: Cítíš nervozitu i třeba v pátek nebo dokonce už ve čtvrtek na tréninku? H6: Jak kdy. Ve čtvrtek ještě spíš ne, ale v pátek už trochu jo. A hlavně jsem byla nervózní z toho Újezdu, z naší bývalé trenérky. Š: A nasnídáš se i přes nervozitu v pohodě? H6: Jo, to jo. To jsem snědla velkou buchtu, takže to v pohodě, to mi nedělá problém. 3. Jak se těšíváš na tréninky? H6: Jo hodně. Akorát úterní mi dávají hodně zabrat, ale to jsem byla zatím jen jednou, ale těšívám se hodně, tréninky mě baví. Š: A na co se na tréninku těšíš nejvíce? H6: Nejvíc mě baví balón zadarmo. Baví mě hrát volejbal a dělat různé soutěže. Jak jsme třeba byly na tom soustředění, jak jsme hráli soutěže se švihadlama, to mě bavilo. 4. Máš někdy z tréninku nepříjemný pocit? Býváš z toho někdy ve stresu? H6: Akorát když mi to nejde, to jsem na sebe pak naštvaná. Ale jinak bývám v pohodě. 5. Máš v tomhle volejbalovém družstvu svou nejlepší kamarádku?

2 H6: No já mám tak kamarádky všechny na stejné úrovni, tak se nedá říct nejlepší kamarádku. Nejblíž mám asi H3, a ještě teda ty tři holky H10, H8 a H4. A H9 ještě. Š: A třeba ze školy máš nějaké kamarády? Nebo jak bydlíš na vesnici, tak tam máš nějaké kamarády, se kterýma se vídáš? H6: Mám tam jednu kamarádku, která bydlí blízko nás. Já tam mám ale hodně kamarádek. 6. Teď přijde taková těžší otázka, ale Ty ji určitě zvládneš. Jakou roli nebo pozici si myslíš, že v družstvu máš? H6: Já nevím, já nevím, jak bych to řekla. Já jsem vcelku komunikativní, že dokážu prostě, i když nevím, tak si povídám, dokážu se ptát. Dokážu si popovídat. Š: Holky Tě vlastně taky zvolily kapitánkou. H6: Proti mé vůli. Š: Nechceš být kapitánkou takhle v týmu? H6: Mě to baví, ale měla jsem z toho prostě strach. Nikdy v životě jsem kapitánkou nebyla, jako teďka už je to v pohodě, ale předtím jsem měla strach, co z toho bude. Co budu muset dělat a nedělat. Š: Líbí se ti ta role organizátora? Vlastně jako kapitán máš funkci - jsi spojka mezi trenérem a družstvem a je potřeba někdy družstvo usměrnit. Nedělá Ti toto problém. H6: Mm, to ne. Vyhovuje mi to. 7. Co Ti volejbal přináší? H6: Radost. A hlavně to, že nesedím pořád jenom doma a můžu jít i za těma holkama si povídat a prostě být s nimi. Tak já hraju ještě tenis, ale volejbal mě baví víc teda. 8. Máš nějaký volejbalový sen? H6: Chtěla bych hrát v televizi. Třeba jen jeden zápas, ale chtěla bych si to prostě zkusit. Sice bych asi měla velkou trému, ale bylo by to úžasný, zažít hrát v televizi a pak se na sebe podívat třeba.

3 Š: A tím, že bys hrála v televizi, bys chtěla hrát jakou úroveň volejbalu? Třeba reprezentace, nebo extraliga. H6: No třeba reprezentace, jak tys třeba byla v reprezentaci, tak bych takhle chtěla hrát i já. 9. Jak je pro Tebe volejbal důležitý? H6: Hodně. Snažím se chodit víc na ty tréninky a prostě musím...je pravda, že důležitější je i škola. Takže když musím do školy, tak jdu do školy i když bych radši chodila na ty tréninky. 10. Co musíš volejbalu denně obětovat? H6: No to, že třeba nemůžu trávit čas s kamarádkama, že musím být na tréninkách. Mě to ale nevadí, problém mi to nedělá. 11. A cítíš, že máš dostatek volného času? H6: Jo, někdy až moc, že se nudím. Š: Opravdu, já si třeba myslím, že máte hodně nabytý program. Od rána ve škole, pak hned trénink. H6: To sice jo, ale já se učím večer nebo třeba když mám přes den čas, nebo se učím den předtím nebo třeba o víkendu. Pak si to na středu třeba jen zopakuju a mám na všechno dostatek času. 12. Jak jsi mluvila o tenise, máš ještě nějaké další koníčky, které bys chtěla stíhat a kvůli volejbalu je nestíháš? H6: Mm, nee. Možná třeba nějaký výtvarný kroužek, ale to mi nějak nedělá problém. Nikam ale nechodím. 13. Máš z domu v hraní volejbalu podporu? H6: Jo určitě. Hlavně od taťky. Š: A co mamka? H6: Jo, ta taky. Ale víc taťka. Brácha, ten mi taky fandí, dneska přijede, tak to bude něco. 14. A co budeš dělat ještě dneska večer po turnaji?

4 H6: Já jsem vždycky unavená, tak si lehnu, nebo se budu třeba učit. Ale normálně vždycky lehnu a spím. Nebo se třeba jen tak válím a povídám si s mamkou nebo s taťkou. Mamka se vždycky vyptává. Š: Tak to je všechno, děkuji. Hráčka č Jak se dneska cítíš, jak se máš, jak jsi na dnešek spala? H10: Nejdřív jsem se bála, protože jsem nevěděla, jak se mám postavit, ale potom už to bylo dobrý, už to chápu. 2. Jak jsi vůbec spala? Je to před zápasem horší? H10: Jsem nervózní. 3. Těšíš se na tréninky? H10: Jo. 4. Máš z tréninku někdy nepříjemný pocit? H10: Nemám. 5. Netěšíš se i na něco jiného? H10: Já se těším vždycky 6. Máš v tomto volejbalovém kolektivu svou nejlepší kamarádku? H10: Asi jo, chodíme spolu i do školy, do třídy. 7. Máš i kamarády i mimo školu a mimo volejbal? H10: Jo, třeba z táborů nebo z chalupy. 8. A vídáš se s nimi? A jak často? H10:Jo, tak když jsme na chatě a oni tam taky jsou, pak když hrajeme tam nějaké hry. Nebo když jedeme na tábor, tak většinou o prázdninách.

5 9. Jakou roli nebo pozici v družstvu si myslíš, že máš? Např. hráčka č. 6 je kapitánka, tak je vůdčí atd. Cokoliv Tě napadne. H10: asi nevím, není něco na výběr? Š: když např. přijdete do šatny, kdo nejvíc mluví? Kdo začíná rozhovory? Nebo kdo spíš jen sedí a poslouchá? H10: já rozhovory spíš začínám. Š: takže spíše více komunikuješ? Ty dokážeš například skvěle organizovat, to jsem si všimla, jak dokážeš ostatní usměrnit, jak dokážeš říct, co mají dělat. 10. Co Ti volejbal přináší? Všeobecně.. H10: Zábavu a taky to, že se na něco můžu soustředit a v něčem se zlepšovat. A taky nové kamarády. 11. Máš nějaký volejbalový sen, čeho bys chtěla dosáhnout? H10: Já bych chtěla, hlavně umět dobře horní servis a nevím. Asi chtěla bych hrát někdy proti nějakému zahraničnímu týmu. Třeba jak jsme podávaly míče na MS, tak rozhodně ne proti Tai Pei - ten hrozně křičel, ale třeba proti Peru, Číně. Š: myslíš tedy na reprezentační úrovni. I třeba v kadetské nebo juniorské reprezentaci? Ty jsi vlastně v družstvu U15 jako přípravka pro reprezentaci. 12. Jak moc je pro Tebe volejbal důležitý? H10: Hodně. Tak jako není nejdůležitější pro mě, ale když ho dělám každej den a chodím na sportovní školu, tak je pro mě hodně důležité, abych něco dokázala nebo byla dobrá. 13. Co musíš volejbalu denně obětovat? H10: Hlavně čas a musím si dobře rozvrhnout, když máme ve škole hodně učení, tak jestli se budu učit před tréninkem nebo po tréninku a podle toho si musím zařídit čas i na jiné kroužky nebo tak. 14. Chodíš i do jiných kroužků než do volejbalu?

6 H10: já jsem chodila do atletiky a potom loni jsem chodila na Teslu do plavání, tam chodily jen malý děti a pro mě tam neměli místo, ale ještě chodím do plavání a budu tam chodit každou středu. 15. Přijde Ti, že máš dostatek volného času? Z hlediska programu škola-tréninkvolno...jestli máte i čas na to, co byste chtěli dělat i mimo školu a volejbal. H10: jo, na to dostatek času mám 16. Máš doma podporu v hraní volejbalu? H10: Jo, asi ale víc od taťky. Mamka má pořád strach, aby se mi nic nestalo. A pořád mi opakuje, abych na sebe dávala pozor, musím se pořádně rozcvičovat. Taťka byl masér, byl na MS s plaváním jako masér, tak mě večer vždycky masíruje, když na to má čas. 17. Hraje někdo v rodině volejbal? H10: ne. U nás hraje v rodině volejbal bratranec. Hrál na vejšce volejbal, ale je asi jediný, kdo v rodině hraje. 18. Co budeš dělat dneska večer po turnaji? H10: já nevím. Asi nic ale v neděli půjdeme někam na výlet a taky musím dělat věci do školy. Š: děkuji za rozhovor! Hráčka č Jak se dneska cítíš, jak se máš, jak jsi na dnešek spala? H8: No takže, já jsem se včera taky bála, ale chtěla jsem sem jít a těšila jsem se a baví mě to. Š: To je dobře. 2. Jak jsi vůbec spala? Je to před zápasem horší? H8: Jsem nervózní. 3. Těšíš se na tréninky? H8: Jo.

7 4. Máš z tréninku někdy nepříjemný pocit? H8: Jo, že mám tahaný prsty. 5. Netěšíš se i na něco jiného? 6. Máš v tomto volejbalovém kolektivu svou nejlepší kamarádku? 7. Máš i kamarády i mimo školu a mimo volejbal? 8. A vídáš se s nimi? A jak často? 9. Jakou roli nebo pozici v družstvu si myslíš, že máš? Např. hráčka č. 6 je kapitánka, tak je vůdčí atd. Cokoliv Vás napadne. H8: tak to fakt nevím. Š: když např. přijdete do šatny, kdo nejvíc mluví? Kdo začíná rozhovory? Nebo kdo spíš jen sedí a poslouchá? H8: já, když něco pochopím, tak to pak umím i docela dobře vysvětlit. No někdy. Š: Ty dokážeš třeba dobře plnit pokyny. Co Ti trenér řekne, to splníš, nebo se o to alespoň snažíš. Je třeba si všímat toho, co děláte dobře, je potřeba si to uvědomit. 10. Co Ti volejbal přináší? Všeobecně.. Š: Co třeba z hlediska vztahů? H8: Nové kamarády. 11. Máš nějaký volejbalový sen, čeho bys chtěla dosáhnout? H8: Jo. Chtěla bych být prostě dobrá ve volejbale a chtěla bych to dělat pořád a chtěla bych být libero a to se asi nestane. Š: A proč? H8: Protože je tu hráčka č. 4. Š:Vždyť toto není jediný klub, ve kterém bys mohla hrát. To znamená, že Ty nebo hráčka č. 4 můžete být obě libera, ale obě budete hrát v různých týmech.

8 H8: No. 12. Jak moc je pro Tebe volejbal důležitý? H8: Hodně. 13. Co musíš volejbalu denně obětovat? 14. Chodíš i do jiných kroužků než do volejbalu? H8: Já jsem chodila do atletiky a ta mě přestala bavit, chodila jsem i do plavání, ale pak jsem přestala chodit i do plavání. Š: takže už děláš jen volejbal. 15. Přijde Ti,že máš dostatek volného času? Z hlediska programu škola-tréninkvolno...jestli máš i čas na to, co bys chtěla dělat i mimo školu a volejbal. 16. Jak často býváš na FB? H8:moc ne, protože přijdu z tréninku a musím se učit, v pátek píšeme třeba 5 písemek, nebo někdy, tak já se učím. Tak tam nebývám často. Š: nebývám často, to znamená, jsem tam každý den. H8: to ne, no vlastně jo, ale jen tak 5 minut. 17. Máš doma podporu v hraní volejbalu? H8: Jo, ale víc od taťky. Taťka mi říká: padej, hlavně padej na zem, neboj se toho míče a pořád padej na zem. A mamka: no kdyby to bylo moc prudký, tak to neber. 18. Hraje někdo v rodině volejbal? H8: Ne, ale taťka plaval. Volejbal nikdy nehrál, ale říká mi, co mám dělat: nebát se míče, soustředit se. My máme na chalupě, já jsem si tam udělala síť, takže si s ním pinkám a trénuju, abych neměla tahaný prsty. 19. Co budeš dělat dneska večer po turnaji? H8: já taky nevím. No my vlastně pojedem na chatu, ale moc se mi tam nechce - nemáme tam ani internet. A budu se muset učit, protože v pondělí píšeme další písemky. A musím dělat

9 věci do školy, máme projekt do fyziky, musíme měřit teplotu během dne. Ale praskly nám všechny teploměry a já jsem to chtěla měřit pomocí internetu a nemůžu!! Š: děkuji za rozhovor!!! Hráčka č Ahoj, jak se máš? H4: Dobře. 2. Jak ses těšila na turnaj, na zápasy? H4: Tak průměrně. Š: Proč průměrně? Býváš nervózní před turnajem? H4: Jak kdy. Bývá to vždycky tak nahoru dolů. 3. Těšila ses na trénink? Na co se na tréninku těšíš nejvíce? Co Ti v tréninku nejvíce jde? H4: Jo. Nejvíc se těším na volejbal. Š: Jako na hru? H4: No, jako s míčem něco. Běhání mě moc nebaví, ráda trénuju vždy s míčem. 4. Máš někdy z tréninku nepříjemný pocit? Proč? Jaká věc/činnost Ti je na tréninku nepříjemná? H4: Málokdy. Š: Představ si třeba nějakou situaci, kdy máš nepříjemný pocit. H4: No, třeba, když mi něco nejde. 5. Máš ve volejbalovém kolektivu svou nejlepší kamarádku? H4: No, víc. Hráčky č. 8, č. 10, č. 12 spíš holky ze třídy.

10 Co pro Tebe vůbec znamená nejlepší kamarádka? Jakých vlastností si na ní ceníš, jaká by měla být? H4: měla by být oporou a prostě stát při tobě a prostě být kamarádka. 6. Jakou roli si myslíš, že v družstvu zastáváš? Jak si myslíš, že jsi mezi holkami oblíbená? H4: já vůbec nevím. Š: co třeba nějaká situace, ze které by to vyplývalo? H4: nevím. 7. Co Ti volejbal přináší? Plánuješ hrát volejbal i dál? Máš nějaký svůj volejbalový sen? H4: že se můžu zabavit, že mě to prostě baví. Hlavně mi to zabije čas. Š: plánuješ hrát volejbal i dál do budoucna? H4: možná. Š: Máš nějaký svůj volejbalový sen? H4: hlavně nechci být nahrávačka a jinak je mi to jedno. 8. Co naopak musíš volejbalu denně obětovat? H4: tak ten čas. Jak vypadá Tvůj běžný denní program? (od rána do večera, stačí stručně) H4: ráno vstanu, jdu do školy, mám každý den tělocvik, pak školu a potom trénink a potom jdu domů. Š: Doma se učíš nebo odpočíváš? H4: Někdy jdu ven, někdy se učím a jsem doma. Š: chodíš ven s H8 nebo i s někým jiným? H4: i s H8, ale i s dalšíma děckama. Š: ze školy?

11 H4: no to právě záleží, jak se domluvíme. Někdy jen s H8, protože bydlíme na stejné ulici, někdy i s dalšíma děckama a ne jen ze školy. Připadá Ti, že máš dostatek volného času? Máš i jiné záliby, kterým by ses chtěla věnovat a kvůli volejbalu nemůžeš? H4: moc ne, chtěla bych ho mít víc. Š: a kdybys ho měla, dovedeš si představit, jak bys ho využila? H4: já bych nejraději chodila do další kroužků, ale na to nemám čas. Chodívala jsem do atletiky. Já jsem jako malá chtěla hrát tenis, ale mám problémy se zády, takže nemůžu. Každý týden chodím na rehabilitace. Byla jsem na rentgenu a mám to nějak zkroucený. 9. Jak je pro Tebe volejbal důležitý ve srovnání s ostatními důležitými věcmi v Tvém životě? H4: tak nadprůměrně. 10. Máš z domu v hraní volejbalu podporu? Od koho nejvíce? Jak tato podpora vypadá, co pro Tebe např. rodiče dělají (při tréninkách/při zápasech)? H4: Jo. Nejvíc od taťky. Vozí mě na zápasy, hraje se mnou volejbal. Š: taťka říkal, že si pinkáte na zahradě i s mamkou. H4: no, ale mamka je na volejbal míň. Mamka hrávala basket, ale volejbal je pro ni takový.. Š: Bavíte se doma o volejbalu? H4: Moc ne. Já se vždycky jen zeptám na jednu dvě otázky a to je tak všechno. 11. Co máš v plánu ještě dnes večer? Budeš se chystat do školy? H4: jedeme na chatu. Š: Hráčka č. 8 třeba říkala, že je na chatě nuda, protože tam není internet. H4: to mně třeba nevadí, já nejsem závislá na internetu. Š: Děkuji za rozhovor!

12 Písemně vyplněný polostrukturovaný rozhovor Hráčka č Ahoj, jak se máš? Mám se dobře. 2. Jak bylo ve škole? Psali jsme test z matiky a biologie jinak dobrý. 3. Těšila ses na trénink? Na co se na tréninku těšíš nejvíce? Co Ti v tréninku nejvíce jde? Celkem jo. Vrchní podání a smeče. Netuším co mi jde a co ne. 4. Máš někdy z tréninku nepříjemný pocit? Proč? Jaká věc/činnost Ti je na tréninku nepříjemná? Nemám. Někdy starty. 5. Máš ve volejbalovém kolektivu svou nejlepší kamarádku? Co pro Tebe vůbec znamená nejlepší kamarádka? Jakých vlastností si na ní ceníš, jaká by měla být? H3 a H5. H3 je taková hodná a roztomilá, můžu ji důvěřovat, měla by mluvit hlasitěji. H5 se často směje a má bláznivé nápady, měla by být méně sprostá. 6. Jakou roli si myslíš, že v družstvu zastáváš? Jak si myslíš, že jsi mezi holkama oblíbená? Asi žádnou. Né moc asi taková průměrná. 7. Co Ti volejbal přináší? Plánuješ hrát volejbal i dál? Máš nějaký svůj volejbalový sen? Zábavu, volejbal mě hodně baví. Ano. Stát se smečařkou. 8. Co naopak musíš volejbalu obětovat? Svůj volný čas být s kamarádkami keramiku Jak vypadá Tvůj běžný denní program? (od rána do večera, stačí stručně) Snídaně škola oběd trénink sprcha úlohy a učení večeře spánek Připadá Ti, že máš dostatek volného času? Máš i jiné záliby, kterým by ses chtěla věnovat a kvůli volejbalu nemůžeš? Ano mám keramiku 9. Jak je pro Tebe volejbal důležitý ve srovnání s ostatními důležitými věcmi v Tvém životě? Hodně důležitý 10. Máš z domu v hraní volejbalu podporu? Od koho nejvíce? Jak tato podpora vypadá,

13 co pro Tebe např. rodiče dělají (při tréninkách/při zápasech)? Ano od mámi a táty dívají se na to, jak si chystám věci 11. Co máš v plánu ještě dnes večer? Budeš se chystat do školy? Už jsem se nachystala mam v plánu spát :) Hráčka č Ahoj, jak se máš? Ahoj, celkem dobrý! 2. Jak bylo ve škole? Jo, dneska to šlo, v úterý míváme dobré předměty. 3. Těšila ses na trénink? Na co se na tréninku těšíš nejvíce? Co Ti v tréninku nejvíce jde? Nevadilo mi tam jít. Nejvíc se těším asi na různé cvičení s balónem, naopak nemám ráda různé běhací a jiné soutěže. Nedá se obecně říct, co mi jde, každý trénink mi jde něco více a něco méně. 4. Máš někdy z tréninku nepříjemný pocit? Proč? Jaká věc/činnost Ti je na tréninku nepříjemná? Někdy ano, např. když mi něco nešlo nebo jsem se sebou byla prostě jen nespokojená. 5. Máš ve volejbalovém kolektivu svou nejlepší kamarádku? Nemám tu nejlepší kamarádku, ale dobré kamarádky tady mám asi dvě. Samozřejmě se bavím s celým týmem, protože mi nikdo z nich nevadí. S nejlepší kamarádkou bysme se měli chápat, podporovat se a hlavně si rozumět! 6. Jakou roli si myslíš, že v družstvu zastáváš? Jak si myslíš, že jsi mezi holkama oblíbená? Jsem docela tichá, nevím, jestli jsem oblíbená, ale spíš tak normálně, všichni se se mnou baví! 7. Co Ti volejbal přináší? Plánuješ hrát volejbal i dál? Máš nějaký svůj volejbalový sen? Volejbal mě baví a mám ho ráda, někdy třeba jsem před tréninkem naštvaná apod., ale po tréninku je to už dobrý. Dále hrát určitě budu, ale samozřejmě nevím, jak dlouho. Volejbalový sen nemám, uvidím, jak se bude všechno vyvíjet. 8. Co naopak musíš volejbalu obětovat? No samozřejmě volný čas, sice mám více tréninků a zápasů než moje

14 kamarádky, ale není to nic hrozného. Můj den vypadá asi takhle: vstanu-jdu do školy - přijdu ze školy-jdu na trénink - udělám si úkoly-jdu spát. Volejbal mi zabírá hodně času a někdy se stane, že kvůli němu něco nemůžu a mrzí mě to, ale není to zase tak často. Chodím ještě do angličtiny, kterou bych se chtěla naučit, ale v tom mi volejbal nebrání. Chtěla jsem, ale chodit do výtvarky, do které jsem přestala chodit kvůli volejbalu. 9. Jak je pro Tebe volejbal důležitý ve srovnání s ostatními důležitými věcmi v Tvém životě? No jsou tu i důležitější věci, ale volejbal je také důležitý. 10. Máš z domu v hraní volejbalu podporu? Od koho nejvíce? Jak tato podpora vypadá? Ano, mamka také hrála volejbal a tak mi radí a vysvětluje různé věci. Když jdu na zápas, vždy mi rodiče říkají, že se nemám bát, ale užít si to. 11. Co máš v plánu ještě dnes večer? Budeš se chystat do školy? Dnes večer se musím ještě učit biologii a nachystat si věci do školy. Když to stihnu, možná si něco přečtu.

Teď se tě trošku zeptám na budoucnost. Třeba tady v domě jak tady dlouho budeš? Jak dlouho? Je to nějak omezený?

Teď se tě trošku zeptám na budoucnost. Třeba tady v domě jak tady dlouho budeš? Jak dlouho? Je to nějak omezený? Rozhovor č. 1 Marek Tak nejdřív bych se chtěla zeptat, jak už tady dlouho jsi v Domě na půli cesty? Tak 2 měsíce Před tím, než jsi přišel sem, tak jsi byl kde? Kde jsi žil? V dětském domově. A tam jsi

Více

CO DĚLÁM, KDYŽ MÁM VOLNO? V pondělí čtu komiks. V úterý hraju fotbal. Ve středu hraju na piano. Ve čtvrtek poslouchám hudbu. V pátek mám karate.

CO DĚLÁM, KDYŽ MÁM VOLNO? V pondělí čtu komiks. V úterý hraju fotbal. Ve středu hraju na piano. Ve čtvrtek poslouchám hudbu. V pátek mám karate. CO DĚLÁM, KDYŽ MÁM VOLNO? Pondělí V pondělí čtu komiks. Úterý V úterý hraju fotbal. Středa Ve středu hraju na piano. Čtvrtek Ve čtvrtek poslouchám hudbu. Pátek V pátek mám karate. Sobota V sobotu jdu na

Více

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje?

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Co přijde příště? Přečti si můj příběh uvnitř MOJE RODINA SE MĚNÍ Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Proč se to děje? Existuje řada důvodů, proč se někteří rodiče rozejdou. Obvykle

Více

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné JÁ MOJE ŠKOLA vyhodnocení TŘÍDA 1.(odpovídalo 13 žáků) ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Zakroužkujte odpověď: 1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející VZTAH KE ŠKOLE 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné

Více

KIDSCREEN-27. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let

KIDSCREEN-27. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let KIDSCREEN-27 Dotazník o zdraví pro děti a mládež Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let Page 1 of 5 Dobrý den, Datum: Měsíc Rok Jak se ti daří? Jak se cítíš? Rádi bychom se to od tebe dozvěděli. Přečti

Více

Zuzko, jaké byly vaše házenkářské začátky? Na kus řeči dnes se Zuzanou Rakovanovou

Zuzko, jaké byly vaše házenkářské začátky? Na kus řeči dnes se Zuzanou Rakovanovou Praha O nadcházejícím víkendu pokračuje ve Velké nad Veličkou Žákovská liga. Proto jsme se cyklus Na kus řeči rozhodli věnovat jedné z účastnic, pivotce Slavie narozené 11. října 1997 v Praze, starší žákyni

Více

KIDSCREEN-52. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let

KIDSCREEN-52. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let KIDSCREEN-52 Dotazník o zdraví pro děti a mládež Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let Page 1 of 7 Dobrý den, Datum: Měsíc Rok Jak se ti daří? Jak se cítíš? Rádi bychom se to od tebe dozvěděli. Přečti

Více

TRENDS IN INTERNATIONAL MATHEMATICS AND SCIENCE STUDY

TRENDS IN INTERNATIONAL MATHEMATICS AND SCIENCE STUDY Identification Label TRENDS IN INTERNATIONAL MATHEMATICS AND SCIENCE STUDY Žákovský dotazník 4. ročník Česká školní inspekce Fráni Šrámka 37 150 21 Praha 5 IEA, 2014 Pokyny V tomto dotazníku najdeš otázky,

Více

Školní Revue. Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč

Školní Revue. Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč Školní Revue Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč Toto zařízení je sociální službou (řídí se dle Zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách), kde pracují odborně vzdělaní pracovníci, kteří dbají na nejvyšší

Více

Výsledky hodnocení školy žáky 1. stupně

Výsledky hodnocení školy žáky 1. stupně Výsledky hodnocení školy žáky. stupně. Jsi kluk 0 holka 50. Do školy chodíš rád? ANO, vždy7 Většinou ANO8 Většinou NE NE, nikdy7. Každý ve tvé třídě má svého kamaráda ( kamarády)? ANO 66 NE. Máš na výběr

Více

Dotazník pro 5. ročník Základní školy Havlíčkova, Litoměřice. Dotazník k bakalářské práci na téma:

Dotazník pro 5. ročník Základní školy Havlíčkova, Litoměřice. Dotazník k bakalářské práci na téma: PŘÍLOHY Dotazník pro 5. ročník Základní školy Havlíčkova, Litoměřice Dotazník k bakalářské práci na téma: Programy primární prevence a jejich vliv na žáky základních škol. Ve městě Litoměřice Milí žáci,

Více

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné JÁ MOJE ŠKOLA TŘÍDA 1. Odpovídalo 14 žáků. ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Zakroužkujte odpověď: 1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné VZTAH KE ŠKOLE

Více

MINIMUM. náhradní rodinné péci PORADCE

MINIMUM. náhradní rodinné péci PORADCE PORADCE 1) Od rodičů nebo jiných blízkých osob můžeš být oddělen/a jen na základě rozhodnutí soudu a jsou-li k tomu zákonné důvody. Chci se probudit...... aha...... chci se probudit doma...... takže se

Více

Malá knížka o Amálce

Malá knížka o Amálce Malá knížka o Amálce Ahoj, jmenuji se Amalthea, ale říkají mi Amálka. Jsem bájná koza, první pěstounka, která se starala o malého Dia, když se o něj nemohla postarat jeho vlastní maminka. Proto podle mne

Více

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel 1. stupeň GRAFY Termín dotazníkového šetření: listopad/prosinec 2012 Škola: Základní škola a Mateřská škola Lašťany 373, 78316 Bělkovice - Lašťany počet žáků

Více

ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí.

ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí. ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí. Jenom proto, že je hezky, každý čeká, že budete venku a skotačitˮ nebo tak něco. A když venku netrávíte každou vteřinu, hned

Více

Žákovský dotazník. 4. ročník. Ústav pro informace ve vzdělávání Oddělení mezinárodních výzkumů Senovážné náměstí 26, P. O. Box 1 110 06 Praha 1

Žákovský dotazník. 4. ročník. Ústav pro informace ve vzdělávání Oddělení mezinárodních výzkumů Senovážné náměstí 26, P. O. Box 1 110 06 Praha 1 Žákovský dotazník 4. ročník Ústav pro informace ve vzdělávání Oddělení mezinárodních výzkumů Senovážné náměstí 26, P. O. Box 1 110 06 Praha 1 International Association for the Evaluation of Educational

Více

OBSAH. hodnocení školní družiny, 2016/2017 R rodiče, Z žáci, V vychovatelé

OBSAH. hodnocení školní družiny, 2016/2017 R rodiče, Z žáci, V vychovatelé BKRT1 Otázka Text otázky Strana 1. PODMÍNKY Z/1 Máš v družině dost místa na hraní? 01 R/4 Mají děti v družině dostatek místa na hraní? 01 Z/2 Můžeš se v ranní družině dospat, pokud potřebuješ? 01 Z/3 Můžeš

Více

Klima školy - varianta pro žáky

Klima školy - varianta pro žáky Základní škola Sedmikráska, o.p.s. Klima školy - varianta pro žáky výsledek dotazníkového šetření Název dotazníku: Klima školy žáci 2. - 4. ročník Datum: 08. 03. 2016 Graf 1: Celkový přehled školy Přehled

Více

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny.

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny. VI SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 Fotografie Fotografie 1 Třída Motýlci (dostupné z http://raduska.kadan.cz/fotogalerie) Fotografie 2 Pískovnice (vlastní) Fotografie 3 Dílna (vlastní) Fotografie 4 Knihy a

Více

Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb. Mám svůj plán. Jiří Sobek

Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb. Mám svůj plán. Jiří Sobek Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb Mám svůj plán Jiří Sobek Praha, 2012 Co je individuální plánování Každý člověk, který využívá sociální službu, má svůj individuální plán.

Více

Hodnocení 5. turnaje Společného přeboru - skupina C Ml. žáků - Úvaly 1. 6. 2014

Hodnocení 5. turnaje Společného přeboru - skupina C Ml. žáků - Úvaly 1. 6. 2014 Hodnocení 5. turnaje Společného přeboru - skupina C Ml. žáků - Úvaly 1. 6. 2014 Pár fotek ve fotogalerii. Myslím kluci, že poslední turnaj sezóny si užilo jen Béčko. S Ačkem to byla chyba, že jsme ho tam

Více

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ Obsah MILOST Milost je projevem Boží lásky k nám. 1. Máš přednost 9 2. Veliká bouřka 13 3. Žena u studny 17 4. Snídaně s Ježíšem 21 UCTÍVÁNÍ Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. 5. Kdykoli

Více

Moje známka v pololetí 2011/2012 (letošní školní rok) na vysvědčení: (napiš číslo 1 až 5)

Moje známka v pololetí 2011/2012 (letošní školní rok) na vysvědčení: (napiš číslo 1 až 5) Přílohy Příloha č.1 - Dotazník Ahoj kluci a holky, prosím o vyplnění následujícího dotazníku. Dotazník má šest stránek. U otázek zaškrtni vždy jen jednu variantu, pokud není uvedeno jinak. Dotazník je

Více

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské.

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské. 1. kapitola (Petra) Stojím na chodbě budovy FSV UK a snažím se zorientovat v plánku. Nervózně si přitom pohrávám s propiskou. Náhle za sebou uslyším povědomý hlas: Honzo, kolikrát jsem ti říkal, že nechci,

Více

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá.

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. To jsem JÁ 1I JMENUJI SE: Baví mě: To je otisk mé ruky: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. 2I Jmenuji se......... a je mi... let. Žiju společně s: Bydlím v: Nejvíc

Více

část sedmá Silvestrovský výlet

část sedmá Silvestrovský výlet část sedmá Silvestrovský výlet Poslední ministrantská schůzka přinesla ještě jedno překvapení. Štěpán přišel s nápadem, že by mohli vyjet společně na Silvestra na Vysočinu lyžovat. Společně ovšem znamenalo

Více

Anketa pro žáky soubor otázek

Anketa pro žáky soubor otázek Anketa pro žáky soubor otázek Nabídka všech otázek nástroje pro základní školu MOTIVACE: Co je pro Tebe ve škole důležité? Co by Ti měla škola pomoci dosáhnout? naučit se co jvíce připravit se na přijímací

Více

PROGRESS IN INTERNATIONAL READING LITERACY STUDY

PROGRESS IN INTERNATIONAL READING LITERACY STUDY Identification Label PROGRESS IN INTERNATIONAL READING LITERACY STUDY 4. ročník Česká školní inspekce Oddělení mezinárodních šetření Fráni Šrámka 37, 150 21 Praha 5 IEA, 2015 Pokyny V tomto dotazníku najdeš

Více

Přednáška prvňáčkům 1.B o čištění zoubků. Veselé zoubky. přednáška společnosti drogerie DM

Přednáška prvňáčkům 1.B o čištění zoubků. Veselé zoubky. přednáška společnosti drogerie DM Přednáška prvňáčkům 1.B o čištění zoubků Veselé zoubky přednáška společnosti drogerie DM Davídek z 1.B se nám svěřil, jak se mu líbila přednáška o čištění zoubků. Ptala jsem se ho, jestli se mu akce líbila.

Více

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1 : Dotazník pro rodiče. Příloha č. 2 : Dotazník pro děti. Příloha č. 3 : Otázky k rozhovorům s dětmi

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1 : Dotazník pro rodiče. Příloha č. 2 : Dotazník pro děti. Příloha č. 3 : Otázky k rozhovorům s dětmi SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 : Dotazník pro rodiče Příloha č. 2 : Dotazník pro děti Příloha č. 3 : Otázky k rozhovorům s dětmi Příloha č. 4 : Žádost o souhlas s vyplněním dotazníku Příloha č. 1 - Dotazník

Více

Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil

Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze ( https://www.lf2.cuni.cz) Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil seriál rozhovorů s našimi úspěšnými sportovci Vracíme se s dalším pokračováním

Více

meander MEANDER_Maaičin_deníček_BLOK_ indd :42:36

meander MEANDER_Maaičin_deníček_BLOK_ indd :42:36 meander MEANDER_Maaičin_deníček_BLOK_06092016.indd 3 06.09.2016 11:42:36 MEANDER_Maaičin_deníček_BLOK_06092016.indd 4 06.09.2016 11:42:36 MYSLÍŠ, ŽE SI MOJE KAMARÁDKY PŘEDSTAVUJÍ, ŽE SE MNOU MAJÍ SEX?

Více

Příloha č. 1: Seznam otázek k polostrukturovanému rozhovoru. Víš, jakou máš SPU ( jak se jmenuje? Co způsobuje?)?

Příloha č. 1: Seznam otázek k polostrukturovanému rozhovoru. Víš, jakou máš SPU ( jak se jmenuje? Co způsobuje?)? Příloha č. 1: Seznam otázek k polostrukturovanému rozhovoru 1)představení Jak se jmenuješ? Kolik ti je let? Jak dlouho chodíš do téhle třídy? 2) SPU Víš, proč chodíš do téhle třídy? Víš, jakou máš SPU

Více

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007 Úvod Zdravím vás všechny a vítám vás. Jsem moc rád, že jste dnes dorazili. Dnes začneme spolu mluvit o penězích. Vím, že je to velice kontroverzní téma. Ne jenom z pohledu lidí mimo církev. Nedávno zveřejnili

Více

Aneto, jak vzpomínáte na semifinálový turnaj ve Strakonicích?

Aneto, jak vzpomínáte na semifinálový turnaj ve Strakonicích? Praha O nadcházejícím víkendu vyvrcholí v Písku házenkářská nejvyšší soutěž starších žákyň. Do finále se probojovalo šest nejúspěšnějších celků republiky HC Háje, Sokol Kobylisy, DHK Uherské Hradiště,

Více

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci?

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci? Účastnice A: No asi nic moc, protože jsem neměla práci a nikde jsem ji nemohla najít. No doufám, že mi pomůže? Myslíte jako najít práci nebo obecně? No hlavně tu práci, no a pak se budu mít jako celkově

Více

Občasník ZŠ Krčín speciální vydání březen 2016 neprodejné

Občasník ZŠ Krčín speciální vydání březen 2016 neprodejné Občasník ZŠ Krčín speciální vydání březen 2016 neprodejné Redakce se představuje Krčíňoviny poprvé vyšly v roce 2005. Od té doby se začala pravidelně scházet redakce Krčíňovin a prvním úkolem bylo najít

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

T: Asi první věc, která by mě zajímala, je, co Tě napadne, když se řekne Já?

T: Asi první věc, která by mě zajímala, je, co Tě napadne, když se řekne Já? Káťa: Věk: 22 Nejvyšší dosažené vzdělání: střední Obor studia: FF Anglický jazyk a literatura FSPS Regenerace a výživa ve sportu Jak dlouho se věnuji tanci: 5 let Jak často trénuji: 4x týdně Dosažená třída

Více

Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D.

Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D. Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D. medicíny, Brno 2017 DIPEx výzkum Kvalitativní výzkum, založený na 30 50 hloubkových rozhovorech pro každé téma, audio/video záznam Maximální pestrost

Více

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I Z M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U Pro časopis ZÁMEČEK foto, text: František Miker, Lukáš Pěkný, Aleš Dvořák Mukačevo Ukrajina, dne 2. 7.

Více

PEČUJETE? POJĎTE NA KÁVU.

PEČUJETE? POJĎTE NA KÁVU. Mobilní hospic Ondrášek Lidem, kteří se rozhodli postarat se o svého blízkého, nevyléčitelně nemocného, doma. PEČUJETE? POJĎTE NA KÁVU. Ahoj Lenko, slyšela jsem, že máte v domácím opatrování vážně nemocnou

Více

Zajímá tě pohled na projekt Talnet z pohledu účastníka? Neváhej a přečti si rozhovor s Robertem Jonathanem Šimonem, věrným účastníkem Talnetu!

Zajímá tě pohled na projekt Talnet z pohledu účastníka? Neváhej a přečti si rozhovor s Robertem Jonathanem Šimonem, věrným účastníkem Talnetu! Zajímá tě pohled na projekt Talnet z pohledu účastníka? Neváhej a přečti si rozhovor s Robertem Jonathanem Šimonem, věrným účastníkem Talnetu! Robert Jonathan Šimon je studentem 1. ročníku Fakulty elektrotechnické

Více

Anketa pro žáky - ORP Kralupy nad Vltavou

Anketa pro žáky - ORP Kralupy nad Vltavou 07. 02. 2017 21:48:03 Základní údaje Název výzkumu Anketa pro žáky - ORP Kralupy nad Vltavou Autor Iva Sieberová Jazyk dotazníku Čeština Veřejná adresa dotazníku http://www.survio.com/survey/d/a9l9v2e7f5y4r3t5i

Více

Někteří lidé ho charakterizují jako věčného kluka. Souhlasíš s nimi? A co z toho pro tebe vyplývalo? Teda kromě toho užívání

Někteří lidé ho charakterizují jako věčného kluka. Souhlasíš s nimi? A co z toho pro tebe vyplývalo? Teda kromě toho užívání Ale já jsem se chtěla o Jirkovi Hrzánovi dozvědět něco bližšího. Tak jsem o něm začala psát sama. No, sama jak se to vezme. Pročetla jsem dostupné materiály, ale především jsem na něj nechala vzpomínat

Více

Dotazníkové šetření žáci II. stupeň typ dotazníku č.3 ZŠ JAK Lysá n.l.

Dotazníkové šetření žáci II. stupeň typ dotazníku č.3 ZŠ JAK Lysá n.l. Dotazníkové šetření žáci II. stupeň typ dotazníku č.3 ZŠ JAK Lysá n.l. 1. Jsi rád(a), že můžeš chodit právě do této školy? Ano 69 Spíše ano 54 Spíše ne 4 Ne 2 Je mi to jedno 15 2. Je ve škole důvěryhodná

Více

Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů.

Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů. Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů. Čekal tak toužebně, že by nebylo divu, kdyby se objevili ve

Více

2. prosince Celkové výsledky Minisčítání 2015 za Českou republiku. Vážený pane/vážená paní,

2. prosince Celkové výsledky Minisčítání 2015 za Českou republiku. Vážený pane/vážená paní, 2. prosince 2015 Celkové výsledky Minisčítání 2015 za Českou republiku Vážený pane/vážená paní, dovolte, abychom Vám poděkovali za účast Vašich pedagogů, žáků a studentů v projektu Minisčítání 2015. Od

Více

Náš zpravodaj Květen 2015

Náš zpravodaj Květen 2015 Květen 2015 5. a poslední vydání Poslední úvodní slovo Nastal květen, ten básní proslulý máj a zároveň lásky čas... A my vám s malou lítostí na srdci oznamujeme, že vydání, které si právě pročítáte, je

Více

SÓLO RODIČE A KOMBINACE

SÓLO RODIČE A KOMBINACE SÓLO RODIČE A KOMBINACE PRACOVNÍHO A RODINNÉHO ŽIVOTA Radka Dudová, Ph.D. Gender a sociologie Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. PODÍL JEDNORODIČOVSKÝCH RODIN NA VŠECH RODINÁCH SE ZÁVISLÝMI DĚTMI Zdroj:

Více

1.Když by jsi si měl vybrat z matematiky, češtiny a prvouky, který předmět máš nejradši a proč?

1.Když by jsi si měl vybrat z matematiky, češtiny a prvouky, který předmět máš nejradši a proč? My všichni z II.A Obsah: Když si paní učitelka přečetla, co napsala Áňa K. o naší třídě, tak se lekla. Měla strach, že podle toho povídání si čtenář může myslet, že kromě tělocviku,běhání, kol a bruslí,

Více

1 NA CHALUPU, KAM NECHCI

1 NA CHALUPU, KAM NECHCI 1 NA CHALUPU, KAM NECHCI Za výzo jsem dostal od mámy a Richarda Nintendo. Chtěl jsem ho nechat doma, aby bylo jasný, že si mě za dárek, i když je suprovej, nemůžou koupit. Stejně to vymyslel on, mamka

Více

2.Jak jsi spokojen s trávením spokojen 103 vlastního volného času? spíše spokojen 31 nespokojen 11. 3. Chodíte do zájmového kroužku?

2.Jak jsi spokojen s trávením spokojen 103 vlastního volného času? spíše spokojen 31 nespokojen 11. 3. Chodíte do zájmového kroužku? 1. Co si představuješ pod pojmem dělám si co můžu, čas pro své koníčky,kamarády 3 VOLNÝ ČAS? alkohol a přátelé 4 čas na to co mě baví, kamarádi, kreslení 1 čas práce a posilovacích cviků a spánek 1 čas

Více

Seznam příloh. Příloha A: Dotazník sebepojetí školní úspěšnosti dětí (SPAS) Příloha B: Dotazník vztahů ve třídě (B-3)

Seznam příloh. Příloha A: Dotazník sebepojetí školní úspěšnosti dětí (SPAS) Příloha B: Dotazník vztahů ve třídě (B-3) Seznam příloh Příloha A: Dotazník sebepojetí školní úspěšnosti dětí (SPAS) Příloha B: Dotazník vztahů ve třídě (B-3) Příloha C: Struktura pro rozhovor s Chlapcem 3 se specifickými poruchami učení Příloha

Více

Příloha č. 1: Polostrukturované interview s dětmi na pobytu v SVP

Příloha č. 1: Polostrukturované interview s dětmi na pobytu v SVP Příloha č. 1: Polostrukturované interview s dětmi na pobytu v SVP A) Oblast rodiny 1. Jak se nyní cítíš? (vysvětlit, co jsou pocity a co mám nyní na mysli) 2. Zamysli se, zda jsi doma spíše chválen nebo

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

Žákovský dotazník. 8. ročník. Ústav pro informace ve vzdělávání Oddělení mezinárodních výzkumů Senovážné náměstí 26, P. O. Box 1 110 06 Praha 1

Žákovský dotazník. 8. ročník. Ústav pro informace ve vzdělávání Oddělení mezinárodních výzkumů Senovážné náměstí 26, P. O. Box 1 110 06 Praha 1 Žákovský dotazník 8. ročník Ústav pro informace ve vzdělávání Oddělení mezinárodních výzkumů Senovážné náměstí 26, P. O. Box 1 110 06 Praha 1 International Association for the Evaluation of Educational

Více

PŘÍLOHY Seznam příloh:

PŘÍLOHY Seznam příloh: PŘÍLOHY Seznam příloh: 1. Scénář fokusových skupin s žáky 2. Pokyny k transkripci fokusových skupin 3. Přepisy fokusových skupin 4. Dotazník pro žáky 1. a 2. ročníků základních škol 5. Dotazník pro rodiče

Více

Projekt: Dotazník o sportu a volném čase. Šetření na základních školách a gymnáziích v Teplicích a okolí.

Projekt: Dotazník o sportu a volném čase. Šetření na základních školách a gymnáziích v Teplicích a okolí. Projekt: Dotazník o sportu a volném čase Šetření na základních školách a gymnáziích v Teplicích a okolí. Brno 2011 Obsah: 1. Zadání.. 3 2. Dotazník.. 4 3. Výsledky šetření.. 5 4. Demografická struktura

Více

31.5.2012. Den s Technickými službami ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA AKCE PROBÍHÁ ZA FINANČNÍ PODPORY REVOLVINGOVÉHO FONDU MŽP A MĚSTA CHRUDIM

31.5.2012. Den s Technickými službami ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA AKCE PROBÍHÁ ZA FINANČNÍ PODPORY REVOLVINGOVÉHO FONDU MŽP A MĚSTA CHRUDIM 31.5.2012 Den s Technickými službami AKCE PROBÍHÁ ZA FINANČNÍ PODPORY REVOLVINGOVÉHO FONDU MŽP A MĚSTA CHRUDIM PLAKÁT PROGRAM PROGRAM na Den s TS dne 31. 5. 2012 Program: 08:00 ukončení návozu techniky

Více

Tréninkový deník na prázdniny 2014. nejméně sladkosti. Lepší svačinou než limonáda a sušenka je neslazený čaj TRÉNINK

Tréninkový deník na prázdniny 2014. nejméně sladkosti. Lepší svačinou než limonáda a sušenka je neslazený čaj TRÉNINK Tréninkový deník na prázdniny 2014 Milý ragbisto, DOBŘE O SEBE PEČUJ Správný trénink jde ruku v ruce se správnou životosprávou a výživou. máš před sebou úžasné dva měsíce prázdnin. Zažiješ určitě spoustu

Více

,,KDO JSME? NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ. JEDNODUŠE:,,NÍZKOPRAHÁČ

,,KDO JSME? NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ. JEDNODUŠE:,,NÍZKOPRAHÁČ ,,KDO JSME? NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ. JEDNODUŠE:,,NÍZKOPRAHÁČ ,,A CO ZDE POSKYTUJETE?,,SOCIÁLNÍ SLUŽBU ,,Hm A CO JE VLASTNĚ TA SOCIÁLNÍ SLUŽBA? Sociální služba je vlastně pomoc lidem. Na

Více

Pracovní listy KVARTA

Pracovní listy KVARTA Pracovní listy KVARTA Autor:Mgr.MartinaMale ková Použitá literatura: HANSEN ECHOVÁ,Barbara.Nápadyprorozvojahodnoceníklí ovýchkompetencížák.vyd.praha:portál, 2009, 117 s. ISBN 978-807-3673-888. MEZERA,Antonín.Projaképovolánísehodím?:jaksivybratst

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

JAK SE MARTÍNEK ZTRATIL

JAK SE MARTÍNEK ZTRATIL JAK SE MARTÍNEK ZTRATIL M ta ta, mta ta, mta ta hraje hudba u velikého kolotoče. Prásk, prásk střílí puška na střelnici. Tutú, tutú houká holčička na trumpetu s třásněmi. A těch lidí! Martínku, drž se

Více

ČTENÍ NEJMENŠÍM V pondělí 26. 3. 2012 navštívili žáci třídy 5.A s paní učitelkou Hanou Houškovou MŠ v Mechové ulici, kde v rámci Měsíce knihy zábavnou formou seznámili budoucí prvňáčky se známými i méně

Více

Škola: FHJM Datum:

Škola: FHJM Datum: Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ZŠ 2017/18 Souhrnný přehled - Škola: FHJM Datum: 17. 5. 2018 1. Chodíš do školy rád(a)? Vyber jednu odpověď. A) Do školy chodím hodně rád(a). B) Do školy chodím rád(a)

Více

NÁZEV: VY_32_Výchova ke zdraví_10_dětství, puberta, ZŠ

NÁZEV: VY_32_Výchova ke zdraví_10_dětství, puberta, ZŠ NÁZEV ŠKOLY: ZŠ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Ing. Věra Bubíková VYTVOŘENO: 3. 5. 2013 NÁZEV: VY_32_Výchova ke zdraví_10_dětství, puberta, ZŠ praktická, 6. ročník - TÉMA: Zdravý

Více

Základní škola a Mateřská škola G.A.Lindnera Rožďalovice. Můj koníček - fotbal. Jméno a příjmení: Filip Rejda Třída: 5. A

Základní škola a Mateřská škola G.A.Lindnera Rožďalovice. Můj koníček - fotbal. Jméno a příjmení: Filip Rejda Třída: 5. A Základní škola a Mateřská škola G.A.Lindnera Rožďalovice Můj koníček - fotbal Jméno a příjmení: Filip Rejda Třída: 5. A Garant / konzultant: Mgr. Marcela Sasková Datum odevzdání: 21. 3. 2016 1 ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ

Více

PŘÍLOHY Příloha č. 1 Lormova abeceda

PŘÍLOHY Příloha č. 1 Lormova abeceda PŘÍLOHY Příloha č. 1 Lormova abeceda A bod na bříšku palce B tah po ukazováčku od bříška prstu k dlani C bod na zápěstí D tah po prostředníčku od bříška prstu k dlani E bod na bříšku ukazováčku F současné

Více

Když jsem mámě říkala, že by měla jít za svým snem a otevřít si vlastní pekařství, vůbec jsem si neuvědomila, že se kvůli tomu budu muset stěhovat,

Když jsem mámě říkala, že by měla jít za svým snem a otevřít si vlastní pekařství, vůbec jsem si neuvědomila, že se kvůli tomu budu muset stěhovat, Když jsem mámě říkala, že by měla jít za svým snem a otevřít si vlastní pekařství, vůbec jsem si neuvědomila, že se kvůli tomu budu muset stěhovat, opustit všechny své kamarády a začít chodit do nové školy.

Více

Pomocné nástroje pro vyhodnocování potřeb dítěte a komunikaci s dítětem

Pomocné nástroje pro vyhodnocování potřeb dítěte a komunikaci s dítětem Pomocné nástroje pro vyhodnocování potřeb dítěte a komunikaci s dítětem Pomocné nástroje pro vyhodnocování potřeb dítěte a komunikaci s dítětem Pracovní listy upravil a navrhl Jindřich Racek a kol. Obrázky

Více

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest?

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest? Rozhovor s... Zajímá nás i to, co se děje na prvním stupni. Proto jsme vyzpovídali paní učitelku Janásovou a paní učitelku Drštičkovou. Chtěli jsme hlavně vědět, jak se daří jim a jejich prvňáčkům. PANÍ

Více

3. DUBNA 2016 JAK BÝT SPOKOJENÝM RODIČEM WEBINÁŘ LUCIE KÖNIGOVÉ. MARTINA VOKURKOVÁ CHOCOVÁ HOST NA WEBINÁŘI

3. DUBNA 2016 JAK BÝT SPOKOJENÝM RODIČEM WEBINÁŘ LUCIE KÖNIGOVÉ.  MARTINA VOKURKOVÁ CHOCOVÁ HOST NA WEBINÁŘI 3. DUBNA 2016 JAK BÝT SPOKOJENÝM RODIČEM WEBINÁŘ LUCIE KÖNIGOVÉ MARTINA VOKURKOVÁ CHOCOVÁ HOST NA WEBINÁŘI Jak být spokojeným rodičem 1 Jak neopakovat chyby svých rodičů? Které to nejčastěji jsou? Jak

Více

SALESIÁNI V BULHARSKU

SALESIÁNI V BULHARSKU SALESIÁNI V BULHARSKU ZPRAVODAJ ČESKÉ SALESIÁNSKÉ MISIE V BULHARSKU 28/ m ě s í č n í k k v ě t e n 2015 Nad Kaloferem (Stará Planina). - PK - Christos voskrese! Milí přátelé, vážení čtenáři, srdečně Vás

Více

Dovednosti pro život 2013/2014

Dovednosti pro život 2013/2014 Následující grafy zobrazují postoje vašich žáků na řešení problémů: zkoumá se samostatnost, aktivní přístup k řešení a vytrvalost. Pro porovnání je sloupec odpovědí vašich žáků rámován odpověďmi všech

Více

5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství

5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství 5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství Možná jsi překvapena hned z několika věcí z nadpisu Jen 5 pilířů? Přijde ti, že vybudovat partnerský vztah, po kterém toužíš, je složité a náročné? Napadá

Více

Lekce 14 Co budete dělat?

Lekce 14 Co budete dělat? Lekce 14 Co budete dělat? 14.1 Struktury Jedu vlakem. Sejdeme se v sobotu. Budeme mluvit česky. Přijdu za chvíli. Dívám se na televizi. Čekám na kamarádku. Čekám na tebe. Jak často máte češtinu? Dvakrát

Více

Česky krok za krokem 1_lekce 8 Manuál pro učitele

Česky krok za krokem 1_lekce 8 Manuál pro učitele Lekce 8 Komunikační cíl: Studenti umí stručně popsat budoucí události (co budou dělat, kde budou, kam půjdou či pojedou). Umí popsat, co budou dělat o víkendu. Gramatický cíl: Studenti používají futurum

Více

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Seznámení s autorem: Na okraj bych se Vám ráda představila. Mé jméno je Barbora Koppová a bydlím nedaleko Prahy. Ke psaní jsem se dostala z povinnosti. Snažila

Více

DIALOGY MALÝ OKRUH POZORNOSTI. Filmová a televizní fakulta amu a Česká televize uvádí. absolventský film Katedry hrané režie

DIALOGY MALÝ OKRUH POZORNOSTI. Filmová a televizní fakulta amu a Česká televize uvádí. absolventský film Katedry hrané režie DIALOGY MALÝ OKRUH POZORNOSTI Filmová a televizní fakulta amu a Česká televize uvádí absolventský film Katedry hrané režie P: Jedna z prvních věcí, které se herec musí naučit, je koncentrace. Existuje

Více

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč Speciální vydání časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč 1 Když jsem před lety přišla do zelenečské školy, dlouho jsem předtím nebyla třídní učitelkou. Ačkoli někteří kantoři tvrdí, že třídnictví je práce navíc,

Více

21 Seznam příloh. Příloha č.1 - Úspěchy v soutěžích. Příloha č.2 - Mistrovství ČR v šachu, tabulka. Příloha č.3 - Přednáška o polárních oblastech

21 Seznam příloh. Příloha č.1 - Úspěchy v soutěžích. Příloha č.2 - Mistrovství ČR v šachu, tabulka. Příloha č.3 - Přednáška o polárních oblastech 21 Seznam příloh Příloha č.1 - Úspěchy v soutěžích Příloha č.2 - Mistrovství ČR v šachu, tabulka Příloha č.3 - Přednáška o polárních oblastech Příloha č.4 - Ocenění školy za charitu Příloha č.5 Návštěva

Více

DOTAZNÍK. I. Obecná část

DOTAZNÍK. I. Obecná část DOTAZNÍK I. Obecná část 1. Chceš vyplnit dotazník anonymně, abys byla schopná prozradit svůj skutečný názor na následující otázky? Na tuto otázku odpověz až jako na poslední otázku ano, chci zůstat anonymní

Více

Testování 7. tříd, 2007/2008, Potenciály

Testování 7. tříd, 2007/2008, Potenciály Souhrnné výsledky za školu OSP celkový průměrný výsledek za části testu třída počet žáků percentil skupinový percentil čistá úspěšnost průměrné skóre směrodatná odchylka skóre verbální analytická kvantitativní

Více

Souhrnné výsledky za školu

Souhrnné výsledky za školu Souhrnné výsledky za školu OSP celkový průměrný výsledek za části testu třída počet žáků percentil skupinový percentil čistá úspěšnost průměrné skóre směrodatná odchylka skóre verbální analytická kvantitativní

Více

Ahoj, jmenuji se Draculaura. V téhle knížce si o mně přečteš úplně všechno.

Ahoj, jmenuji se Draculaura. V téhle knížce si o mně přečteš úplně všechno. Ahoj, jmenuji se Draculaura. V téhle knížce si o mně přečteš úplně všechno. Draculaura Dcera Drákuly Beznadějná romantička VĚK 1599 let. Nemůžu se dočkat, až mi bude sladkých 1600. ZABIJÁCKÝ STYL Ráda

Více

Kněz se usměje a objímá brigádníka kolem ramen. Pojedete domů už na Velikonoce. Sám vás tam zavezu a předám rodině. K těm šatům přidáme ještě dárky

Kněz se usměje a objímá brigádníka kolem ramen. Pojedete domů už na Velikonoce. Sám vás tam zavezu a předám rodině. K těm šatům přidáme ještě dárky Škaredá středa Středa svatého týdne, říká se jí také škaredá středa. Proč? Máme před očima Jidáše, jednoho z dvanácti apoštolů, jak se domlouvá s farizeji. Na čem? Farizejové se rozhodli Ježíše zahubit.

Více

RSC Rock Solid Club solid rock pevná skála

RSC Rock Solid Club solid rock pevná skála 1 Čau děcka, já jsem Janka a jsem členem RSC klubu a chci vás s ním trochu seznámit. Zkratka RSC znamená Rock Solid Club a solid rock znamená v angličtině pevná skála. Každé úterý se scházíme u vás na

Více

22. základní škola Plzeň

22. základní škola Plzeň 22. základní škola Plzeň Třída: 7. A Jméno: Lenka Hirmanová Datum:29. 11. 2008 1 Skoro každý měl ve školce stejný sen, co by chtěl dělat Jako malá jsem měla různé zájmy, i když některé se moc nezměnily.

Více

Můj milý deníčku Moje džíny jsou fakt děsný

Můj milý deníčku Moje džíny jsou fakt děsný Můj milý deníčku Moje džíny jsou fakt děsný také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz Jim Benton Můj milý deníčku Moje džíny jsou fakt děsný e-kniha Copyright Fragment, 2013 Všechna práva

Více

VENDULKA A SKŘÍTEK LUKÁŠ VE ŠKOLE I., II.

VENDULKA A SKŘÍTEK LUKÁŠ VE ŠKOLE I., II. VENDULKA A SKŘÍTEK LUKÁŠ VE ŠKOLE I., II. Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu Druh interaktivity Cílová skupina Stupeň a typ vzdělávání

Více

Autorka: Barbora Nosálová VOLNÝ ČAS

Autorka: Barbora Nosálová VOLNÝ ČAS Autorka: Barbora Nosálová VOLNÝ ČAS Obsahový cíl: Dítě - mluví o svých volnočasových aktivitách (v souvislosti s časem co kdy a v souvislosti s emocemi baví mě, nerad) - rozumí, co kdo dělá ve svém volnu

Více

Tabulky s výslednými percentily

Tabulky s výslednými percentily Tabulky s výslednými y Jedním z výstupů dotazníkového šetření Mapa školy je i tabulka s otázkami a em, kterého vaše škola dosáhla ve srovnání s ostatními zapojenými školami. Abyste získali jasnou představu

Více

Odhalit záměr. 1. Připravte si malé papírky, které jste obdrželi od učitele. Pozorně vyslechněte učitelův úvod. Co se naučíte.

Odhalit záměr. 1. Připravte si malé papírky, které jste obdrželi od učitele. Pozorně vyslechněte učitelův úvod. Co se naučíte. Odhalit záměr Co se naučíte Naučíte se odhalovat záměry účastníků digitální komunikace. Naučíte se od sebe oddělit co druzí chtějí obsah komunikace a jak to říkají formu komunikace. Kolik máte času 45

Více

Titul: TV_1303_Duchovné praktikovanie a úprimnosť pomáhajú planéte_iii Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano?

Titul: TV_1303_Duchovné praktikovanie a úprimnosť pomáhajú planéte_iii Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano? Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano? Dělám to teď dobře. Velice ráda Vás vidím! Já také, drahá, já také. Jste tak hezká! A toto je moje tchýně. Och, ano? Celá rodina je tady, dobrá! Dobrá, zpět k vaší poezii.

Více

P R A C O V N Í L I S T Domácí mazlíčci. Domácí mazlíčci stupeň ZŠ

P R A C O V N Í L I S T Domácí mazlíčci. Domácí mazlíčci stupeň ZŠ 10 1. stupeň ZŠ PL-1 1. stupeň ZŠ 11 PL-2 Pes Kočka Morče Křeček Rybičky Želva Chameleon Králík Papoušek 12 1. stupeň ZŠ PL-3a Druh zvířete: Popis (věk, velikost, barva, tvar těla, dovednosti ) Potrava:

Více

Honzík. dobrodružství v městečku Postýlkov

Honzík. dobrodružství v městečku Postýlkov Honzík a jeho dobrodružství v městečku Postýlkov Je brzy ráno. Sluníčko nakukuje do Honzíkovy ložnice. Honzík leží v posteli a spí. Áááááá Honzík se vzbudí a zívne si. Otočí se na bok. Pak se s úlekem

Více