stanovených zákonem z o ochraně spotřebitele

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "stanovených zákonem z o ochraně spotřebitele"

Transkript

1 Dodržov ování povinností stanovených zákonem z o ochraně spotřebitele

2 Poctivost prodeje výrobků a poskytování služeb správn vné hmotnosti, míry m nebo množstv ství a umožnit spotřebiteli překontrolovat p si správnost těchto t údajů; předepsaná nebo schválen lená jakost, anebo jakost prodávaj vajícím m uváděná nebo obvyklá; prodávat za ceny sjednané v souladu s cenovými předpisy a ceny správn vně účtovat; a při p i konečném účtování zaokrouhlovat vždy v k nejbližší platné nomináln lní hodnotě zákonných peněz z v oběhu

3 Nekalé obchodní praktiky Nekalá obchodní praktika - jednání podnikatele vůčv ůči spotřebiteli v rozporu s požadavky odborné péče, způsobil sobilé podstatně ovlivnit jeho rozhodování tak, že může e učinit u obchodní rozhodnutí,, které by jinak neučinil. Užívání nekalých obchodních praktik při p i nabízen zení nebo prodeji výrobků,, při p i nabízen zení nebo poskytování služeb či práv v se zakazuje. Nekalé jsou zejména klamavé a agresivní obchodní praktiky (výčet v příloze p zákona) z

4 Informační povinnosti řádně informovat o vlastnostech prodávaných výrobků nebo charakteru poskytovaných služeb, způsobu použit ití a údržby výrobku a o nebezpečí,, které vyplývá z jeho nesprávn vného použit ití nebo údržby, o riziku souvisejícím m s poskytovanou službou. Jestliže e je to potřebn ebné s ohledem na povahu výrobku, způsob a dobu jeho užívání, u, je prodávaj vající povinen zajistit, aby tyto informace byly obsaženy v přilop iloženém m písemnp semném m návodu n a aby byly srozumitelné.

5 Informační povinnosti Prodávaj vající se nemůž ůže e zprostit povinností informovat s poukazem na skutečnost, že mu potřebn ebné nebo správn vné informace neposkytl výrobce, dovozce nebo dodavatel. Tyto povinnosti se však v nevztahují na případy, pady, kdy se jedná o zřejmz ejmé nebo obecně známé skutečnosti.

6 Označen ení výrobků přímo viditelně a srozumitelně výrobce nebo dovozce, popřípad padě dodavatel, pokud to povaha výrobku nebo forma prodeje vyžaduje, názvem n výrobku, údaji o hmotnosti nebo množstv ství nebo velikosti, popřípad padě rozměru, ru, další šími údaji potřebnými dle povahy výrobku k jeho identifikaci, popřípad padě užití

7 Označen ení výrobků přímo viditelně a srozumitelně údaji o složen ení materiálu, jde-li o textilní výrobky, s výjimkou těch t výrobků,, které podle zvláš áštního předpisu p povinnosti označov ování nepodléhaj hají, též údaji o materiálech použitých v jejích hlavních částech, jde-li o obuv, s výjimkou těch výrobků,, které podle prováděcího právn vního předpisu p označov ování nepodléhaj hají.

8 Označen ení výrobků přímo viditelně a srozumitelně Je-li třeba, t aby při p i užíváníu věci byla zachována zvláš áštní pravidla, zejména řídí-li se užíváníu návodem, je prodávaj vající povinen spotřebitele s nimi seznámit, ledaže e jde o pravidla obecně známá.

9 Informační povinnosti Nelze-li li prodávan vané výrobky označit přímo, p musí je prodávaj vající viditelně a srozumitelně označit údaji uvedenými v odstavci 1 jiným vhodným způsobem. Není-li možné nebo účelné prodávan vané výrobky vzhledem k jejich povaze takto označit, je prodávaj vající povinen tyto údaje na požádání spotřebitele nebo orgánů,, které provádějí dozor nad dodržov ováním m ustanovení tohoto zákona, z pravdivě sdělit, popřípad padě doložit.

10 Informační povinnosti Zvláš áštní právn vní předpisy mohou označov ování výrobků upravit odchylně. Prodávaj vající nesmí odstraňovat ovat ani měnit m označen ení výrobků ani jiné údaje uvedené výrobcem, dovozcem nebo dodavatelem.

11 Informační povinnosti Pokud jsou informace dle tohoto zákona z poskytovány písemně,, uvádějí se v českém m jazyce. Jednotlivé informace (uvedené v 9 a 10) mohou být poskytnuty v podobě symbolů (piktogramů), které musí být srozumitelné, čitelné a úplné. V případp padě prodeje výrobků,, při p i jejichž označen ení byly použity symboly (piktogramy), je prodávaj vající povinen na požádání vysvětlit nebo vhodně zpřístupnit spotřebiteli jejich význam.

12 Jak vyplývá ze znění,, je možno informaci o významu podat ústně. Piktogram grafický znak znázor zorňující pojem nebo sdělen lení obrazově.. Z dikce je patrné, že rozsah informací je přípustný p pustný buď v podobě textu a nebo v obrazovém m provedení.. Musí jít t o informaci srozumitelnou, čitelnou a úplnou. Symbol funkční obrazová nebo grafická značka, znak, označen ení,, znamení,, emblem. Obvykle se symbol užíváu pro stručnost výrazu.

13 Informační povinnosti Fyzikáln lní veličiny iny musí být vyjádřeny v měřm ěřicíchch jednotkách stanovených zvláš áštním m právn vním předpisem.

14 Informační povinnosti (CENY) Prodávaj vající je povinen informovat spotřebitele o ceně prodávaných výrobků nebo poskytovaných služeb zřetelným z označen ením m výrobku cenou nebo informaci o ceně výrobků či i služeb jinak vhodně zpřístupnit.

15 Informační povinnosti Informace o ceně nebo okolnost, že e informace je neúpln plná anebo chybí,, nesmí zejména vzbuzovat zdání, že: a) cena je nižší ší,, než jaká je ve skutečnosti, b) stanovení ceny závisz visí na okolnostech, na nichž ve skutečnosti nezávis visí, c) v ceně jsou zahrnuty dodávky výrobků,, výkonů,, prací nebo služeb, za které se ve skutečnosti platí zvláš ášť,

16 Informační povinnosti Informace o ceně nebo okolnost, že e informace je neúpln plná anebo chybí,, dále d nesmí zejména vzbuzovat zdání, že: d) cena byla nebo bude zvýšena, snížena nebo nezměněna, na, i když tomu tak není, e) vztah ceny a užiteu itečnosti nabízen zeného výrobku nebo služby a ceny a užiteu itečnosti srovnatelného výrobku nebo služby je takový, jaký ve skutečnosti není.

17 Informace o způsobu uplatnění reklamace Prodávaj vající je povinen spotřebitele řádně informovat o rozsahu, podmínk nkách a způsobu uplatnění odpovědnosti dnosti za vady výrobků a služeb, včetnv etně podmínek uplatnění rozporu s kupní smlouvou ("reklamace") spolu s údaji o tom, kde lze reklamaci uplatnit, a o provádění záručních oprav.

18 Označen ení provozovny (ze zákona z o ochraně spotřebitele vypuštěno) V současn asné právn vní úpravě je prodávaj vající povinen označit provozovnu způsobem stanoveným zvláš áštním právn vním m předpisem p - ust. 17 (zejména odst. 7 a 8) zákona č.. 455/1991 Sb., o živnostenském m podnikání, živnostenský zákon), z ve znění pozdější ších předpisp edpisů.

19 14a, který včetnv etně poznámek pod čarou č.. zní: Provozovatel tržiště (tržnice) 11c), včetnv etně obce pronajímaj mající část veřejn ejného prostranství k přílep ležitostnému stánkov nkovému prodeji, jsou povinni vést v evidenci prodávaj vajících, ch, která musí obsahovat údaje v rozsahu uvedeném m ve zvláš áštním m právn vním m předpise11d), p a předlop edložit ji na žádost dozorovému orgánu. Evidenci je povinen uchovávat vat po dobu jednoho roku ode dne provedení evidenčního záznamu. z znamu.

20 Poznámka: Definice tržiště a tržnice vychází z ust. 132 písm. d) zákona z č.. 353/2003 Sb., o spotřebn ebních daních, ve znění zákona č.. 217/2005 Sb. Údaje o prodávaj vajícím m musí být v rozsahu informací o osobě,, která podniká,, IČ, I, adresa sídlas ( 17 živnostenského zákona. z Evidence není stanovena, pro účely kontroly stačí jakákoli koli evidence, pokud splňuje požadavky z hlediska rozsahu údajů o prodávaj vajícím.

21 Další povinnosti při p i prodeji výrobků a Výrobek předvp edvést poskytování služeb na žádost spotřebitele umožň žňuje-li to povaha výrobku Vyplnit záruz ruční list v případech p padech stanovených zákonem Vydat spotřebiteli písemnp semné potvrzení o převzetp evzetí objednávky není-li služba poskytnuta na počkání (s označen ením m předmp edmětu služby, její rozsah, jakost, cenu za provedení služby a termín jejího plnění)

22 Poznámka: Prodávaj vající má povinnost vydat písemnp semné potvrzení o převzetí objednávky spotřebiteli vždy, v když služba nebude poskytnuta ihned, na počkání.. Bude se to týkat např.. opraven spotřebn ebního zboží,, vázánív květin na objednávku. Potvrzení s taxativním m výčtem povinně uváděných údajů může e mít m t jakoukoli formu a spotřebiteli můžm ůže e být předp edáno originálem nebo kopií.

23 Další povinnosti při p i prodeji výrobků a poskytování služeb Na žádost vydat doklad o zakoupení výrobku nebo služby s náležitostmi: datum prodeje výrobku nebo poskytnutí služby, o jaký výrobek nebo o jakou službu se jedná, cena za jakou byl výrobek prodán n nebo služba poskytnuta, identifikační údaje prodávaj vajícího (jméno a příjmenp jmení nebo název nebo obchodní firma, případnp padně název prodávaj vajícího, jeho identifikační číslo, sídlo s (jde-li o právnickou osobu) nebo místo m podnikání (jde-li o fyzickou osobu), pokud zvláš áštní právn vní předpis nestanoví jinak.

24 Další povinnosti při p i prodeji výrobků a poskytování služeb Přijmout reklamaci v kterékoli koli provozovně,, v nížn je přijetí reklamace možné s ohledem na sortiment prodávan vaného zboží nebo poskytovaných služeb, případně i v sídle nebo místm stě podnikání.

25 Další povinnosti při p i prodeji výrobků a poskytování služeb Vydat písemnp semné potvrzení o tom, kdy spotřebitel právo uplatnil, co je obsahem reklamace a jaký způsob vyřízen zení reklamace spotřebitel požaduje; a dále d potvrzení o datu a způsobu vyřízen zení reklamace, včetnv etně potvrzení o provedení opravy a době jejího trvání,, případnp padně písemné odůvodn vodnění zamítnut tnutí reklamace. Tato povinnost se vztahuje i na jiné osoby určen ené k provedení opravy.

26 Poznámka: Zákon neurčuje, uje, kdy mám být potvrzení o uplatnění práva vydáno, zda při p i přijetp ijetí reklamace, v jejím m průběhu, případnp padně po jejím m ukončen ení. Z dikce zákona z však v vyplývá, že e první doklad by měl m l být vystaven při p i uplatnění reklamace. Text za středn edníkem se týká okamžiku vyřízen zení reklamace, tyto údaje lze vyplnit aža při i ukončen ení reklamačního řízení a to buď na potvrzení vystavené při i uplatnění reklamace nebo na samostatný doklad.

27 Další povinnosti při p i prodeji výrobků a poskytování služeb Při i prodeji nebo poskytování služeb mimo ohláš ášenou provozovnu je prodávaj vající povinen k informacím m o podmínk nkách reklamace písemnou p formou poskytnout zejména název n nebo jméno a adresu prodávaj vajícího, kde můžm ůže e spotřebitel i po ukončen ení takového prodeje nebo poskytování služeb uplatnit reklamaci.

28 Děkuji za pozornost Vratislav Janča

Spotřebitel a jeho ochrana na trhu

Spotřebitel a jeho ochrana na trhu Spotřebitel a jeho ochrana na trhu Proč ochrana spotřebitele? Souvislost mezi jakostí výrobků a služeb Vliv na spokojenost zákaznz kazníka Dopady právn vních norem Minimalizace rizik obchodních transakcí

Více

Úplné znění. zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, s vyznačením navrhovaných změn

Úplné znění. zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, s vyznačením navrhovaných změn Úplné znění zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, s vyznačením navrhovaných změn ve znění zákona č. 217/1993 Sb., zákona č. 40/1995 Sb., zákona č. 104/1995 Sb., zákona č. 110/1997 Sb., zákona

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0880 Digitální učební materiály www.skolalipa.cz. III/ 2- Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/34.0880 Digitální učební materiály www.skolalipa.cz. III/ 2- Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název školy: Číslo a název projektu: Číslo a název šablony klíčové aktivity: Označení materiálu: Typ materiálu: Předmět, ročník, obor: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, Česká Lípa, 28.

Více

Ochrana spotřebitele. JUDr. Ing. Otakar Schlossberger, Ph.D.

Ochrana spotřebitele. JUDr. Ing. Otakar Schlossberger, Ph.D. Ochrana spotřebitele JUDr. Ing. Otakar Schlossberger, Ph.D. Obsah přednášky: 1) Předmět a rozsah úpravy, základní kategorie 2) Povinnosti při poskytování služeb 3) Povinnosti související s konáním organizovaných

Více

ZÁKON Č. 634/1992 Sb., O OCHRANĚ SPOTŘEBITELE, ve znění pozdějších změn a doplňků (Výňatky)

ZÁKON Č. 634/1992 Sb., O OCHRANĚ SPOTŘEBITELE, ve znění pozdějších změn a doplňků (Výňatky) ZÁKON Č. 634/1992 Sb., O OCHRANĚ SPOTŘEBITELE, ve znění pozdějších změn a doplňků (Výňatky) 8. 2 Povinnosti při prodeji výrobků a poskytování služeb Vymezení některých pojmů (1) Pro účely tohoto zákona

Více

Kontrolní činnost České obchodní inspekce v oblasti výkupu odpadů

Kontrolní činnost České obchodní inspekce v oblasti výkupu odpadů Kontrolní činnost České obchodní inspekce v oblasti výkupu odpadů Praha 28. dubna 2015 Mgr. Michael Maxa Česká obchodní inspekce Obsah Právní úprava Zákon o ochraně spotřebitele Zákon o České obchodní

Více

Vnitropodniková směrnice 2/30/2014 ke stanovení postupu při vyřizování spotřebitelských reklamací, dále R e k l a m a č n í ř á d

Vnitropodniková směrnice 2/30/2014 ke stanovení postupu při vyřizování spotřebitelských reklamací, dále R e k l a m a č n í ř á d Západočeské konzumní družstvo Plzeň Poděbradova 1389/31, 301 00 Plzeň IČ00031976 Vnitropodniková směrnice 2/30/2014 ke stanovení postupu při vyřizování spotřebitelských reklamací, dále R e k l a m a č

Více

Činnost České obchodní inspekce v oblasti ochrany spotřebitele při prodeji a distribuci textilu a obuvi

Činnost České obchodní inspekce v oblasti ochrany spotřebitele při prodeji a distribuci textilu a obuvi Seminář ATOK - Hradec Králové - 3. 3. 2005 The Czech Trade Inspection activities on then field of the consumer protection by the sales and distribution of the textile and footwear Činnost České obchodní

Více

Ochrana spotřebitele

Ochrana spotřebitele Ochrana spotřebitele Ochrana spotřebitele Pojem ochrana spotřebitele Postup při reklamaci zboží Způsoby vyřízení reklamace zboží Příklady ochrany spotřebitele Záruční lhůta Ochrana spotřebitele Pojem ochrana

Více

Stručné shrnutí předpisů v dozorové pravomoci České obchodní inspekce na maloobchodním trhu

Stručné shrnutí předpisů v dozorové pravomoci České obchodní inspekce na maloobchodním trhu Stručné shrnutí předpisů v dozorové pravomoci České obchodní inspekce na maloobchodním trhu Úvod Tento materiál je stručným shrnutím základních požadavků na ochranu spotřebitele při prodeji zboží. Je zaměřen

Více

Reklamační řád. Tento reklamační řád (dále také též jen reklamační řád či řád ) Yvett s.r.o. IČ:

Reklamační řád. Tento reklamační řád (dále také též jen reklamační řád či řád ) Yvett s.r.o. IČ: Reklamační řád Tento reklamační řád (dále také též jen reklamační řád či řád ) společnosti Yvett s.r.o. IČ:25155768 (dále též jen prodávající ) upravuje v souladu s obecně závaznou platnou právní úpravou

Více

634/1992 Sb. ZÁKON. o ochraně spotřebitele

634/1992 Sb. ZÁKON. o ochraně spotřebitele 634/1992 Sb. ZÁKON o ochraně spotřebitele Změna: zákon 217/1993 Sb. Změna: zákon 40/1995 Sb. Změna: zákon 104/1995 Sb. Změna: 34/1996 Sb. Změna: zákon 110/1997 Sb. Změna: zákon 356/1999 Sb. Změna: zákon

Více

ZÁKON č. 634/1992 Sb., O OCHRANĚ SPOTŘEBITELE (v platném znění poslední změna 217/2004)

ZÁKON č. 634/1992 Sb., O OCHRANĚ SPOTŘEBITELE (v platném znění poslední změna 217/2004) ZÁKON č. 634/1992 Sb., O OCHRANĚ SPOTŘEBITELE (v platném znění poslední změna 217/2004) ČÁST PRVNÍ - Úvodní ustanovení 1 Předmět a rozsah úpravy (1) Tento zákon stanoví některé podmínky podnikání 1) významné

Více

Reklamační řád. Tento reklamační řád je platný od a účinný od

Reklamační řád. Tento reklamační řád je platný od a účinný od Reklamační řád Preambule Společnosti KREINER, spol. s r.o., IČO 40526160, se sídlem Tylova 710/49, 301 00 Plzeň Jižní Předměstí, a KREINER EXKLUSIV s.r.o., IČO 25240731, se sídlem Tylova 710/49, 301 00

Více

OKO občanské kompetence občanům. registrační číslo :CZ.1.07/3.1.00/

OKO občanské kompetence občanům. registrační číslo :CZ.1.07/3.1.00/ OKO občanské kompetence občanům registrační číslo :CZ.1.07/3.1.00/50.0009 Ochrana spotřebitele Pojmy Spotřebitel - fyzická osoba, která nejedná v rámci své podnikatelské činnosti nebo v rámci samostatného

Více

Reklamační řád. Článek 1 Právo na uplatnění reklamace. Článek 2 Místo a podmínky pro uplatnění reklamace. Článek 3 Odpovědnost prodávajícího.

Reklamační řád. Článek 1 Právo na uplatnění reklamace. Článek 2 Místo a podmínky pro uplatnění reklamace. Článek 3 Odpovědnost prodávajícího. Reklamační řád Článek 1 Právo na uplatnění reklamace Zboží, u kterého se vyskytne vada při převzetí kupujícím, jakož i zboží, u kterého se vyskytne vada po převzetí v záruční době (s výjimkou případů uvedených

Více

Reklamační řád. Všeobecná ustanovení

Reklamační řád. Všeobecná ustanovení Reklamační řád Všeobecná ustanovení Tento reklamační řád byl zpracován dle platného Občanského zákoníku (č. 89/2012 Sb.) a zákonu o ochraně spotřebitele (č. 634/1992 Sb.) a vztahuje se na zboží, jenž bylo

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice OBCHODNÍ ČINNOST 10. ROLE SPOTŘEBITELE V OBCHODĚ OCHRANA SPOTŘEBITELE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD. článek 1 PRÁVO KUPUJÍCÍHO NA REKLAMACI VADNÉ VĚCI

REKLAMAČNÍ ŘÁD. článek 1 PRÁVO KUPUJÍCÍHO NA REKLAMACI VADNÉ VĚCI REKLAMAČNÍ ŘÁD Slouží k informování spotřebitelů o rozsahu, podmínkách a způsobu uplatnění odpovědnosti za vady spotřebních výrobků (dále jen věc ). Tento reklamační řád byl vypracován na základě příslušných

Více

Co vše by měl splňovat prodejce prodávající zboží pomocí internetu

Co vše by měl splňovat prodejce prodávající zboží pomocí internetu Co vše by měl splňovat prodejce prodávající zboží pomocí internetu Po neustále opakujících se dotazech, co vše by měl splňovat prodejce prodávající na internetu Vám přínášíme důležité základní informace.

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD. obchodní společnosti SILVERHOME - Marek Soukup. se sídlem Dešov 131, Dešov provozovna Dešov 147, Dešov

REKLAMAČNÍ ŘÁD. obchodní společnosti SILVERHOME - Marek Soukup. se sídlem Dešov 131, Dešov provozovna Dešov 147, Dešov REKLAMAČNÍ ŘÁD obchodní společnosti SILVERHOME - Marek Soukup se sídlem Dešov 131, 675 33 Dešov provozovna Dešov 147, 675 33 Dešov IČ: 87073064 DIČ: CZ8704064985 zapsané v živnostenském rejstříku vedeném

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD 1. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ

REKLAMAČNÍ ŘÁD 1. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ REKLAMAČNÍ ŘÁD 1. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ 1.1. Tento reklamační řád byl zpracován dle ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen občanský zákoník ) a zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně

Více

REKLAMAČNÍ PODMÍNKY PRO STŔEDISKO REPASE

REKLAMAČNÍ PODMÍNKY PRO STŔEDISKO REPASE REKLAMAČNÍ PODMÍNKY PRO STŔEDISKO REPASE Společnost EMOS spol. s r. o. se sídlem Přerov, Přerov I Město, Šířava 295/17, PSČ 750 02, IČ : 190 14 104, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem

Více

Kulatý stůl 18. 4. 2012 Svaz obchodu a cestovního ruchu

Kulatý stůl 18. 4. 2012 Svaz obchodu a cestovního ruchu Kulatý stůl 18. 4. 2012 Svaz obchodu a cestovního ruchu Obsah Povinnosti prodávajícího informovat spotřebitele o ceně prodávaných výrobků 12 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitel 13 zákona č. 526/1990

Více

Úkoly ve školním m roce 2008/2009

Úkoly ve školním m roce 2008/2009 Úkoly České školní inspekce ve školním m roce 2008/2009 Mgr. Karel BártaB ředitel Libereckého inspektorátu tu ČŠI Masarykova 28, 460 00 Liberec karel.barta@csicr.cz,, tel.: 485 234 400 Úloha ČŠI I vyplývá

Více

Reklamační řád. 1.3.3. vada vznikla na věci opotřebením způsobeným obvyklým užíváním, nebo vyplývá-li to z povahy věci (např. uplynutím životnosti),

Reklamační řád. 1.3.3. vada vznikla na věci opotřebením způsobeným obvyklým užíváním, nebo vyplývá-li to z povahy věci (např. uplynutím životnosti), Reklamační řád 1. Úvodní ustanovení 1.1. Tento reklamační řád (dále jen reklamační řád ) obchodní společnosti LTRADE STORES s.r.o., se sídlem Na Svobodě 3152/80, 723 00 Ostrava - Martinov, identifikační

Více

Zapsané v obchodním rejstříku, pod spisovou značkou C vedená u Krajského soudu v Ostravě.

Zapsané v obchodním rejstříku, pod spisovou značkou C vedená u Krajského soudu v Ostravě. REKLAMAČNÍ ŘÁD Reklamační řád společnost VEJNET.CZ s.r.o. pro reklamaci zboží zakoupeného prostřednictvím telefonního ujednání, webového portálu, nebo přímého prodeje. Sídlo: Rudé Armády 970/2b, Karviná,

Více

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0205 Šablona: VI/2 Sada: 2 Číslo

Více

Reklamační řád. Kontaktní

Reklamační řád. Kontaktní Reklamační řád Tento Reklamační řád upravuje způsob a podmínky reklamace vad zboží zakoupeného prostřednictvím on-line obchodu www.strevnivitamin.cz od naší společnosti Suppmed s.r.o., se sídlem U nákladového

Více

Reklamační řád PRÁVO NA UPLATNĚNÍ REKLAMACE

Reklamační řád PRÁVO NA UPLATNĚNÍ REKLAMACE Reklamační řád K zajištění jednotného, rychlého a správného postupu při vyřizování reklamací vad zboží zakoupeného ve všech provozovnách firmy JEDNOTA spotřební družstvo Nová Paka se vydává tento reklamační

Více

Tento Reklamační řád upravuje způsob a podmínky reklamace vad zboží zakoupeného prostřednictvím on-line

Tento Reklamační řád upravuje způsob a podmínky reklamace vad zboží zakoupeného prostřednictvím on-line Reklamační řád Tento Reklamační řád upravuje způsob a podmínky reklamace vad zboží zakoupeného prostřednictvím on-line obchodu podnikatele Tomáše Vanči umístěného na webovém rozhraní www.rychlepneu.cz

Více

je v odpovídajícím množství, míře nebo hmotnosti;

je v odpovídajícím množství, míře nebo hmotnosti; Reklamační řád Tento Reklamační řád upravuje způsob a podmínky reklamace vad zboží zakoupeného prostřednictvím on-line obchodu PlaymoSvět od podnikatelky Zdeňky Doležalové, se sídlem Růženy Svobodové 1232/1,

Více

je v odpovídajícím množství, míře nebo hmotnosti;

je v odpovídajícím množství, míře nebo hmotnosti; Reklamační řád Tento Reklamační řád (dále jen reklamační řád ) upravuje způsob a podmínky reklamace vad zboží zakoupeného spotřebitelem prostřednictvím on-line obchodu Drinkovna.cz od naší společnosti:

Více

pro reklamaci zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese

pro reklamaci zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese Reklamační řád Obchodní firma: Ježek sport s.r.o. Sídlo: Legií 268, 509 01 Nová Paka Identifikační číslo: 018 62 324 DIČ: CZ01862324 Zápis v obchodním/živnostenském rejstříku: C 38432 vedená u Krajského

Více

Prodejce - podniká podle živnostenského zákona

Prodejce - podniká podle živnostenského zákona Paní Kateřina Fialová Žďárské farmářské trhy VÁŠ DOPIS ZN./ZE DNE Č. J., SPISOVÁ ZNAČKA VYŘIZUJE/LINKA ŽĎÁR NAD SÁZAVOU Nedoma/361 12.4.2018 Žďárské farmářské trhy - informace pro prodejce Níže uvádíme

Více

Zákon č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, ve znění pozdějších předpisů

Zákon č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, ve znění pozdějších předpisů Zákon č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, ve znění pozdějších předpisů 1 Zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník - platnost od 22. 3. 2012, účinnost od 1. 1. 2014 Návrh zákona, kterým se mění některé

Více

Reklamační řád www.bryle-domu.cz

Reklamační řád www.bryle-domu.cz Reklamační řád www.bryle-domu.cz 1. Základní ustanovení 1.1 Reklamační řád je nedílnou součástí Všeobecných obchodních podmínek (VOP) společnosti Venturia s.r.o., Papírenská 114/5, 160 00 Praha 6, IČO:

Více

je v odpovídajícím množství, míře nebo hmotnosti;

je v odpovídajícím množství, míře nebo hmotnosti; Reklamační řád Tento Reklamační řád (dále jen reklamační řád ) upravuje způsob a podmínky reklamace vad zboží zakoupeného spotřebitelem prostřednictvím on-line obchodu RASLOVYUPLET.CZ od naší společnosti:

Více

Reklamační řád. I. Všeobecná ustanovení

Reklamační řád. I. Všeobecná ustanovení Reklamační řád I. Všeobecná ustanovení 1. Tento Reklamační řád je nedílnou součástí všeobecných obchodních podmínek (dále jen jako VOP ) společnosti ELLEMARE s.r.o., IČ 03667766 se sídlem Zlín, Pančava

Více

Certifikační pravidla APEK Certifikovaný obchod

Certifikační pravidla APEK Certifikovaný obchod Certifikační pravidla Verze: 2.0 Platná od: 18.7.2005 Základní ustanovení Tato certifikační pravidla popisují informace a procesy, které musí obchodník zveřejňovat a splňovat pro udělení certifikátu APEK.

Více

Novostavba rodinného domu: ohláš

Novostavba rodinného domu: ohláš Novostavba rodinného domu: ohláš ášení stavby nebo stavební povolení, zkušenosti s jednání s úřady Místo: Výstaviště České Budějovice, přednp ednáškový sál s l v hale Z 12.5.2011 Pořádaj dající: Energy

Více

Reklamační řád SPERKUJEME.CZ. I. Všeobecná ustanovení

Reklamační řád SPERKUJEME.CZ. I. Všeobecná ustanovení Reklamační řád SPERKUJEME.CZ I. Všeobecná ustanovení 1) Reklamační řád je nedílnou součástí Všeobecných obchodních podmínek prodávajícího Lucie Nováčková Šlikova 1099/11, Praha - Břevnov. IČ: 87541548,

Více

Nedostatky rezervačních smluv a. smluv o smlouvách budoucích. Mgr. Josef Hlavička 9.10.2008 Advokát

Nedostatky rezervačních smluv a. smluv o smlouvách budoucích. Mgr. Josef Hlavička 9.10.2008 Advokát Nedostatky rezervačních smluv a smluv o smlouvách budoucích ch kupních Mgr. Josef Hlavička 9.10.2008 Advokát Úvod Standardní smluvní dokumentace pro rezidenční projekty a transakce: - rezervační smlouvy

Více

č.. 91/2010 o podmínk ebičů paliv nabývá účinnosti od 1.1.2011 áška

č.. 91/2010 o podmínk ebičů paliv nabývá účinnosti od 1.1.2011 áška Nařízen zení vlády č.. 91/2010 o podmínk nkách požárn rní bezpečnosti při p i provozu komínů,, kouřovod ovodů a spotřebi ebičů paliv nabývá účinnosti od 1.1.2011 zrušuje uje se vyhláš áška č.. 111/1981

Více

APEK - Certifikovaný obchod Certifikační pravidla platná od 1. 1. 2014 - legislativní část

APEK - Certifikovaný obchod Certifikační pravidla platná od 1. 1. 2014 - legislativní část 1 Spotřebitel musí mít možnost se kdykoliv seznámit s informacemi o dodavateli prostřednictvím srozumitelného odkazu. 2 Úplná obchodní firma dodavatele APEK - Certifikovaný obchod Spotřebitel musí mít

Více

1.1. Všeobecné obchodní podmínky a reklamační řád vztahující se pouze k internetovému obchodu prodejce Gem world

1.1. Všeobecné obchodní podmínky a reklamační řád vztahující se pouze k internetovému obchodu prodejce Gem world 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Všeobecné obchodní podmínky a reklamační řád vztahující se pouze k internetovému obchodu prodejce Gem world 1.2. Zákazníkem může být a) spotřebitel, nebo b) jiná osoba (zejm.

Více

osoba, která s Advokátem uzavírá nebo uzavřela Smlouvu

osoba, která s Advokátem uzavírá nebo uzavřela Smlouvu 1. Úvodní ustanovení POUČENÍ SPOTŘEBITELE 1.1. Toto poučení (dále jen Poučení spotřebitele ) obsahuje informace, které je povinen sdělit ovi, který je Spotřebitelem ohledně jeho práva na odstoupení od

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD. Společnosti EVPower a.s. pro reklamaci zboží zakoupeného prostřednictvím webového rozhraní.

REKLAMAČNÍ ŘÁD. Společnosti EVPower a.s. pro reklamaci zboží zakoupeného prostřednictvím webového rozhraní. REKLAMAČNÍ ŘÁD Společnosti EVPower a.s. pro reklamaci zboží zakoupeného prostřednictvím webového rozhraní. Sídlo: Průmyslová 11, Praha 10 - Hostivař, PSČ 102 19 IČ: 27651851 DIČ: CZ27651851 zapsané v obchodním

Více

Reklamační řád. b) se věc hodí k účelu, který pro její použití prodávající uvádí nebo ke kterému se věc tohoto druhu obvykle používá,

Reklamační řád. b) se věc hodí k účelu, který pro její použití prodávající uvádí nebo ke kterému se věc tohoto druhu obvykle používá, Reklamační řád Fyzické osoby: Aneta Hofmanová se sídlem: Bouzov 119, 783 25 Bouzov, identifikační číslo: 73950521, vedené u příslušného úřadu podle 71 odst. 2 živnostenského zákona: Městský úřad Litovel,

Více

Reklamační řád e-shopu TECHNOPARK

Reklamační řád e-shopu TECHNOPARK Reklamační řád e-shopu TECHNOPARK I. Všeobecná ustanovení 1.1 Reklamační řád je nedílnou součástí Všeobecných obchodních podmínek e-shopu TECHNOPARK provozovaného obchodní společností TECHNOPARK CZ s.r.o.,

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD. Článek I Úvodní ustanovení. Článek II Uplatnění reklamace

REKLAMAČNÍ ŘÁD. Článek I Úvodní ustanovení. Článek II Uplatnění reklamace REKLAMAČNÍ ŘÁD Nicol móda s.r.o. Jeronýmova 214/9 České Budějovice IĆ: 057 35 513 Článek I Úvodní ustanovení 1. Práva kupujícího z vadného plnění (dále jen reklamace ) musí být vždy uplatněna v souladu

Více

Začínáte? Reklamace. Příručka pražského podnikatele. Kontaktní centrum, Opletalova 22, 110 00 Praha 1, tel.: 606 761 106, www.akcelerace-praha.

Začínáte? Reklamace. Příručka pražského podnikatele. Kontaktní centrum, Opletalova 22, 110 00 Praha 1, tel.: 606 761 106, www.akcelerace-praha. Kontaktní centrum, Opletalova 22, 110 00 Praha 1, tel.: 606 761 106, www.akcelerace-praha.cz Reklamace po nabytí účinnosti nového občanského zákoníku Začínáte? Příručka pražského podnikatele Nový občanský

Více

Kupující je povinen se seznámit s Reklamačním řádem a Všeobecnými obchodními podmínkami ještě před objednáním zboží.

Kupující je povinen se seznámit s Reklamačním řádem a Všeobecnými obchodními podmínkami ještě před objednáním zboží. Reklamační řád I. Všeobecná ustanovení Reklamační řád je nedílnou součástí Všeobecných obchodních podmínek prodávajícího ing. Zdeňka Chmelařová - Zdekor se sídlem Nad Humny 685,76001 Zlín identifikační

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY Kupní smlouva obchodní společnosti Dopravní podnik hl.m.prahy, akciové společnosti platné od

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY Kupní smlouva obchodní společnosti Dopravní podnik hl.m.prahy, akciové společnosti platné od VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY Kupní smlouva obchodní společnosti Dopravní podnik hl.m.prahy, akciové společnosti platné od 1. 10. 2008 1. Úvodní ustanovení 1. 1. Tyto všeobecné obchodní podmínky (dále jen

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD. 1. Úvodní ustanovení. 2. Odpovědnost prodávajícího za vady. Reklamační řád S11-1

REKLAMAČNÍ ŘÁD. 1. Úvodní ustanovení. 2. Odpovědnost prodávajícího za vady. Reklamační řád S11-1 1. Úvodní ustanovení REKLAMAČNÍ ŘÁD 1.1. Prodávající odpovídá kupujícímu za vady dle tohoto reklamačního řádu a dle příslušných právních předpisů, zejména zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD I. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ A VYMEZENÍ POJMŮ

REKLAMAČNÍ ŘÁD I. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ A VYMEZENÍ POJMŮ REKLAMAČNÍ ŘÁD Tento reklamační řád se vztahuje na zboží, které bylo zakoupeno v internetovém obchodě na adrese www.happyk.cz. Záruční doba výrobku začíná běžet ode dne převzetí zboží kupujícím. Prodávající

Více

1.9. Záruční list musí obsahovat obchodní firmu prodávajícího, IČ a sídlo firmy.

1.9. Záruční list musí obsahovat obchodní firmu prodávajícího, IČ a sídlo firmy. Reklamační řád 1. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ A VYMEZENÍ POJMŮ 1.1. Tento reklamační řád byl zpracován v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb. Občanský zákoník a zákonem č. 634/1992 Sb. o ochraně spotřebitele ve

Více

Rámcová kupní smlouva

Rámcová kupní smlouva Rámcová kupní smlouva I. Smluvní strany 1. Obchodní společnost: IČ: DIČ: Se sídlem: Bankovní spojení: Číslo účtu: Jednající: Zápis v rejstříku : ( dále jen p r o d á v a j í c í ) a 2. Statutární město

Více

Reklamační řád. Verze 1.01. poslední změna 22/08/2011. Vytvořil CZ101/Behunek. Reklamační řád Hafele Czech & Slovakia s.r.o.

Reklamační řád. Verze 1.01. poslední změna 22/08/2011. Vytvořil CZ101/Behunek. Reklamační řád Hafele Czech & Slovakia s.r.o. Reklamační řád Verze 1.01 poslední změna 22/08/2011 Vytvořil CZ101/Behunek Print: 31.08.2011 Page 1/5 Obsah 1. Základní ustanovení... 3 2. Rozsah platnosti... 3 3. Reklamace... 3 3.1. Základní pojmy reklamace...

Více

Reklamace vybraná ustanovení pro spotřebitele

Reklamace vybraná ustanovení pro spotřebitele Reklamace vybraná ustanovení pro spotřebitele Zákon 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, ve znění pozdějších předpisů Spotřebitelem pro účely reklamačního řízení se (podle ust. 2 odst. 1 písm. a) tohoto

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení Reklamační řád společnosti internetmania s.r.o., se sídlem Přeštická 1087/22, IČ 28615484, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 187648 (dále jen prodávající

Více

Reklamační řád společnosti Auto Kelly, a. s.

Reklamační řád společnosti Auto Kelly, a. s. Reklamační řád společnosti Auto Kelly, a. s. 1. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Reklamační řád společnosti Auto Kelly, a.s., IČ: 247 87 426 se sídlem Praha 10, U Tvrze č. 65, PSČ 100 00, zapsané v obchodním rejstříku

Více

(1) Práva z odpovědnosti za vady věci, pro které platí záruční doba, zaniknou, nebyla-li uplatněna v záruční době.

(1) Práva z odpovědnosti za vady věci, pro které platí záruční doba, zaniknou, nebyla-li uplatněna v záruční době. REKLAMACE REKLAMACE PODLE SOZ 626 (1) Práva z odpovědnosti za vady věci, pro které platí záruční doba, zaniknou, nebyla-li uplatněna v záruční době. (2) Práva z odpovědnosti za vady u věcí, které se rychle

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD SIKO KOUPELNY a.s.

REKLAMAČNÍ ŘÁD SIKO KOUPELNY a.s. REKLAMAČNÍ ŘÁD SIKO KOUPELNY a.s. Slouží k informování spotřebitelů o rozsahu, podmínkách a způsobu uplatnění odpovědnosti za vady spotřebních výrobků (dále jen věc ). Tento reklamační řád byl vypracován

Více

Reklamační řád. 1. Za jaké vady zboží odpovídáme?

Reklamační řád. 1. Za jaké vady zboží odpovídáme? Reklamační řád Tento Reklamační řád upravuje způsob a podmínky reklamace vad zboží zakoupeného prostřednictvím on-line obchodu Vše pro kemp od naší společnosti PYROLA CZ spol. s r.o., se sídlem Kubelíkova

Více

Obchodní podmínky a reklamační řád

Obchodní podmínky a reklamační řád Obchodní podmínky a reklamační řád 1) OBECNÁ USTANOVENÍ A VYMEZENÍ POJMŮ Tyto obchodní podmínky platí pro poskytování služeb a prodej zboží na internetovém portálu www.cstzb.cz. Podmínky blíže vymezují

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD obchodní společnosti Revolution Hair s.r.o.

REKLAMAČNÍ ŘÁD obchodní společnosti Revolution Hair s.r.o. REKLAMAČNÍ ŘÁD obchodní společnosti Revolution Hair s.r.o. se sídlem Dlouhá 730/35, Staré Město, 110 00 Praha 1, IČ: 24814822 zapsané v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl C, vložka

Více

Reklamační řád platný a účinný od REKLAMAČNÍ ŘÁD. pro internetový obchod

Reklamační řád platný a účinný od REKLAMAČNÍ ŘÁD. pro internetový obchod REKLAMAČNÍ ŘÁD pro internetový obchod www.infano.cz Tento Reklamační řád je nedílnou součástí Všeobecných obchodních podmínek (dále jen VOP) Prodávajícího, kterým je Společnost vzniklá na základě Smlouvy

Více

Nábytek Helena Růžková reklamační řád

Nábytek Helena Růžková reklamační řád Nábytek Helena Růžková reklamační řád INFORMAČNÍ POVINNOSTI PRODEJCE Podle zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, je prodejce povinen řádně informovat spotřebitele o vlastnostech prodávaných výrobků

Více

Tento reklamační řád upravuje práva a povinnosti prodávajícího a kupujícího při uplatnění práv z vadného plnění a práv ze záruky za jakost.

Tento reklamační řád upravuje práva a povinnosti prodávajícího a kupujícího při uplatnění práv z vadného plnění a práv ze záruky za jakost. REKLAMAČNÍ ŘÁD 1. Všeobecná ustanovení Tento reklamační řád se vztahuje na veškeré movité věci (dále jen zboží ) zakoupené v internetovém obchodě společnosti UNI HOBBY, a.s. Kde se v tomto reklamačním

Více

Všeobecné obchodní podmínky www.ekostavivo.cz

Všeobecné obchodní podmínky www.ekostavivo.cz Všeobecné obchodní podmínky www.ekostavivo.cz 1. Kontaktní údaje Název: Jiří Lodr Sídlo/bydliště: Osvračín 37, 345 61 Staňkov IČ: 88634248 Telefon: +420 606 346 883 Email: info@ekostavivo.cz Kontaktní

Více

! Reklamační řád! Pro prodej zboží

! Reklamační řád! Pro prodej zboží Reklamační řád Pro prodej zboží 1. Úvodní ustanovení Práva kupujícího z vadného plnění (dále jen reklamace ) musí být vždy uplatněna v souladu s tímto reklamačním řádem. Záležitosti tímto reklamační řádem

Více

Částka 5 Ročník 2009. Vydáno dne 23. března 2009. O b s a h : ČÁST OZNAMOVACÍ

Částka 5 Ročník 2009. Vydáno dne 23. března 2009. O b s a h : ČÁST OZNAMOVACÍ Částka 5 Ročník 2009 Vydáno dne 23. března 2009 O b s a h : ČÁST OZNAMOVACÍ 6. Úřední sdělení České národní banky ze dne 23. března 2009 k vybraným povinnostem podle zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele,

Více

R E K L A M A Č N Í Ř Á D

R E K L A M A Č N Í Ř Á D R E K L A M A Č N Í Ř Á D Tento reklamační řád platí pro nákup v obchodě společnosti MACHALA a.s. Reklamační řád blíže vymezuje a upřesňuje práva a povinnosti prodávajícího, kterým je obchodní společnost

Více

Účastníky smluvního vztahu jsou:

Účastníky smluvního vztahu jsou: Účastníky smluvního vztahu jsou: a) společnost HistoryPark s.r.o., Ledčice č.p. 222, 277 08 Ledčice, IČ: 030 08 193 (dále jen společnost ) b) zákazník, kterým může být jak fyzická, tak právnická osoba

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY. obchodní společnosti

OBCHODNÍ PODMÍNKY. obchodní společnosti OBCHODNÍ PODMÍNKY obchodní společnosti se sídlem identifikační číslo: zapsané v obchodním rejstříku vedeném, oddíl, vložka pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese

Více

Právní úprava ochrany spotřebitele v oblasti spotřebitelských úvěrů. Eva Šafářová Březen 2014

Právní úprava ochrany spotřebitele v oblasti spotřebitelských úvěrů. Eva Šafářová Březen 2014 Právní úprava ochrany spotřebitele v oblasti spotřebitelských úvěrů Eva Šafářová Březen 2014 Obsah 1) Legislativa spotřebitelských úvěrů 2) Na co si dát pozor při sjednávání spotřebitelského úvěru 3) Dohled

Více

1. Za jaké vady zboží odpovídáme?

1. Za jaké vady zboží odpovídáme? Reklamační řád Tento Reklamační řád (dále jen reklamační řád ) upravuje způsob a podmínky reklamace vad zboží zakoupeného spotřebitelem prostřednictvím on-line obchodu Brýle-Spy.cz od podnikatelky: Andrea

Více

1. Prodávající odpovídá Kupujícímu, že Zboží při převzetí nemá vady. Zejména Prodávající odpovídá, že v době, kdy Kupující Zboží převzal:

1. Prodávající odpovídá Kupujícímu, že Zboží při převzetí nemá vady. Zejména Prodávající odpovídá, že v době, kdy Kupující Zboží převzal: Reklamační řád obchodní společnosti DOMA R s.r.o., se sídlem Sladkovského 659/40, 783 71 Olomouc - Holice, IČ 60778385, DIČ CZ60778385, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ostravě,

Více

I. Obecná ustanovení

I. Obecná ustanovení R E K L A M AČNÍ Ř Á D I/14/02 ve znění Dodatku č. 1. I/16/2 družstva Jednota, spotřební družstvo v Kamenici nad Lipou, se sídlem Masarykova 350, 394 85 Kamenice nad Lipou, IČ: 00031887, zapsaného u rejstříkového

Více

Porušení zákona o ochraně spotřebitele

Porušení zákona o ochraně spotřebitele G PORUŠENÍ ZÁKONA O OCHRANĚ SPOTŘEBITELE Porušení zákona o ochraně spotřebitele G STRANA 1 Zákon č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, je vedle občanského zákoníku základním právním předpisem v oblasti

Více

REKLAMAČNÍ A SERVISNÍ ŘÁD

REKLAMAČNÍ A SERVISNÍ ŘÁD REKLAMAČNÍ A SERVISNÍ ŘÁD společnosti TECHNOPARK CZ s.r.o., IČ 49433776, Hudcova 78b, Brno, PSČ 612 00 I. Všeobecná ustanovení 1. Prodávajícím se pro účely tohoto řádu rozumí obchodní společnost TECHNOPARK

Více

R E K L A M A Č N Í Ř Á D a ZÁRUČNÍ PODMÍNKY

R E K L A M A Č N Í Ř Á D a ZÁRUČNÍ PODMÍNKY R E K L A M A Č N Í Ř Á D a ZÁRUČNÍ PODMÍNKY (dále společně jen reklamační řád ) vztahující se na zboží a služby dodávané na území České republiky obchodní společností: PEKASS a.s. se sídlem Praha 10 Uhříněves,

Více

1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY

1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY Obchodní a reklamační podmínky obchodní společnosti Metrostore.cz pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese www.metrostore.cz 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Internetový obchod

Více

Reklamační řád. Úvod. Vyřizování reklamací se řídí platným právním řádem České republiky, zejména:

Reklamační řád. Úvod. Vyřizování reklamací se řídí platným právním řádem České republiky, zejména: Reklamační řád Úvod Reklamační řád popisuje obchodní spolupráci mezi kupujícím a prodávajícím, kterým je společnost TRESERVIS s.r.o., ulice Pekárenská 644, 370 07 České Budějovice. Cílem tohoto reklamačního

Více

Pokud má převzaté zboží nedostatky (např. není kompletní, neodpovídá jeho množství, míra, hmotnost, nebo jakost neodpovídá jiným zákonným, smluvním

Pokud má převzaté zboží nedostatky (např. není kompletní, neodpovídá jeho množství, míra, hmotnost, nebo jakost neodpovídá jiným zákonným, smluvním Zrušení objednávky a odstoupení od smlouvy Kupující (spotřebitel) může odstoupit od smlouvy podle 1861 NOZ do 14 (čtrnácti) dnů od převzetí zboží nebo poslední části dodávky, a to bez ohledu na způsob

Více

Reklamační řád společnosti Auto Kelly, a. s.

Reklamační řád společnosti Auto Kelly, a. s. Reklamační řád společnosti Auto Kelly, a. s. 1. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Reklamační řád společnosti Auto Kelly, a.s., IČ: 158 87 791 se sídlem Praha 10, K červenému dvoru č. 10, PSČ 100 00, zapsané v obchodním

Více

Úvod do problematiky evního vlastnictví

Úvod do problematiky evního vlastnictví Úvod do problematiky duševn evního vlastnictví Jihočesk eská univerzita v Českých Budějovic jovicíchch Ústav fyzikáln lní biologie Nové Hrady 8.2. 9.2.2010 Duševn evní vlastnictví Úmluva o zřízenz zení

Více

Metodický materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra

Metodický materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra Metodický materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra Další nástroje právní regulace související se zákonným zmocněním k vydávání obecně závazné vyhlášky obce, kterou se stanovuje

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ, ZÁRUČNÍ A REKLAMAČNÍ PODMÍNKY

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ, ZÁRUČNÍ A REKLAMAČNÍ PODMÍNKY Výtažek z obchodních podmínek pro rychlou orientaci: Cena dopravy Pro tuto akci je doprava zdarma. Reklamace Všem zákazníkům se snažíme vyjít maximálně vstříc. Pokud se na zboží objeví jakákoliv vada,

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD společnosti MAŠLAŇ s.r.o.

REKLAMAČNÍ ŘÁD společnosti MAŠLAŇ s.r.o. REKLAMAČNÍ ŘÁD společnosti MAŠLAŇ s.r.o. se sídlem Kelč č.553, 756 43 IČ: 26843439 Článek 1 Úvodní ustanovení Práva kupujícího z vadného plnění (dále jen reklamace ) musí být vždy uplatněna v souladu s

Více

pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese

pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese Elite Care, s.r.o. se sídlem: Bořivojova 878/35, Žižkov, 130 00 Praha 3 zapsané v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze, sp. zn. C 264217 identifikační číslo: 054 83 581 pro prodej zboží

Více

Uznání a výkon rozhodnutí. 44/2001 (Brusel I) Mgr. Roman Kališ

Uznání a výkon rozhodnutí. 44/2001 (Brusel I) Mgr. Roman Kališ Uznání a výkon rozhodnutí podle nařízen zení Rady č. 44/2001 (Brusel I) Mgr. Roman Kališ Úprava před p vstupem ČR R do EU Zakotvena v zákonz koně č.. 97/1963 Sb., o mezinárodn rodním m právu soukromém

Více

PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ ZÁRUKY NA ZBOŽÍ REKLAMAČNÍ ŘÁD

PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ ZÁRUKY NA ZBOŽÍ REKLAMAČNÍ ŘÁD 1 PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ ZÁRUKY NA ZBOŽÍ REKLAMAČNÍ ŘÁD společnosti BAUMAX ČR s.r.o., se sídlem Türkova 1272/7, 149 00 Praha 4, IČ:18 63 19 91, zapsané v o obchodním rejstříku Městského soudu v Praze

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: daních 14 ) pro dopravní účely nebo která dodává na daňové

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: daních 14 ) pro dopravní účely nebo která dodává na daňové Strana 922 Sbírka zákonů č. 91 / 2011 91 ZÁKON ze dne 3. března 2011, kterým se mění zákon č. 311/2006 Sb., o pohonných hmotách a čerpacích stanicích pohonných hmot a o změně některých souvisejících zákonů

Více

Reklamační řád. 1. Všeobecná ustanovení. 1.1 Reklamační řád je nedílnou součástí Všeobecných obchodních podmínek prodávajícího:

Reklamační řád. 1. Všeobecná ustanovení. 1.1 Reklamační řád je nedílnou součástí Všeobecných obchodních podmínek prodávajícího: Reklamační řád 1. Všeobecná ustanovení 1.1 Reklamační řád je nedílnou součástí Všeobecných obchodních podmínek prodávajícího: Václav Sobek Novorossijská 343/14, 100 00 Praha 10 Vršovice IČ: 86965387, DIČ:

Více

Kupující může objednávat zboží nabízené prodávajícím prostřednictvím internetového obchodu. Kupující je svoji objednávkou vázán.

Kupující může objednávat zboží nabízené prodávajícím prostřednictvím internetového obchodu. Kupující je svoji objednávkou vázán. OBCHODNÍ PODMÍNKY Toto jsou závazné nákupní podmínky serveru www.tdifun.cz. Tyto obchodní podmínky popisují a upravují vzájemný smluvní vztah mezi prodávajícím (Zdeněk Hájek, Okružní 1754/5, 737 01 Český

Více

Zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Mětským soudem v Praze, oddíl C, vložka 223519.

Zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Mětským soudem v Praze, oddíl C, vložka 223519. Obchodní podmínky Tyto obchodní podmínky platí pro nákup zboží v internetovém obchodě www.littlecool.cz. Podmínky blíže upřesňují práva a povinnosti prodávajícího a kupujícího. Kontaktní údaje: Název:

Více

Ochrana osobních údajů. Všeobecné obchodní podmínky

Ochrana osobních údajů. Všeobecné obchodní podmínky Ochrana osobních údajů Olympia papír s.r.o., provozovatel internetového obchodu. prohlašuje, že veškeré osobní údaje jsou považovány za přísně důvěrné a je s nimi nakládáno v souladu se zákonem č. 101/2000Sb.

Více

1. Za jaké vady zboží odpovídáme?

1. Za jaké vady zboží odpovídáme? Reklamační řád Tento Reklamační řád upravuje způsob a podmínky reklamace vad zboží zakoupeného prostřednictvím on-line obchodu MAGICKÁ POHODA od podnikatelky Aleny Červenkové, se sídlem Hybešova 162/11,

Více