Táborová základna v Nebeské Rybné NÁVOD k provozu TZ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Táborová základna v Nebeské Rybné NÁVOD k provozu TZ"

Transkript

1 Táborová základna v Nebeské Rybné NÁVOD k provozu TZ Tento Návod nenahrazuje Provozní řád TZ! Slouží k upřesnění činností, které je třeba provést při příjezdu, odjezdu a během pobytu. Příjezd 1. Elektrika 2. Voda 3. Myšoplaš 4. Bojlery Otevřít kryt hlavního jističe (po levé straně od hlavního vchodu do TZ) pomocí kličky (případně šroubováku, klacíku, apod. nepoužívat klíče!). Zapsat stav elektroměru do PoP (protokol o předání TZ) a nahodit jističe (nahoru) - vpravo dole. Jističe uvnitř TZ (vlevo v chodbičce za hlavním vchodem) mají zůstávat nahozeny. Zapnout hlavní uzávěr vody umístěný v šachtě ve Vesnici (viz přiložený plánek). Zapsat stav vodoměru do PoP a pustit vodu. Postup: 1) Zkontrolovat, popřípadě pečlivě zavřít kohout na přisávání vzduchu (Kulatý kohoutek). 2) Pustit vodu (klikou směřující k TZ) Kliku otočit do polohy vodorovně s trubkou. Správně zapnutá voda: 1) Je slyšet jak voda vtéká do trubek. 2) Nevytéká skrz vzduchový kohout. 3) Otáčí ciferníkem vodoměru. Možné komplikace při vstupu do šachty: 1) V šachtě je tma použít baterku (malá by měla být součástí klíčů). 2) Zamrzlý betonový poklop uvařit nejprve vodu (sníh, potok, studánka) v TZ v rychlovarné konvici a obvod poklopu polít (hned povolí). 3) Voda na dně šachty použít nepromokavou obuv (v botníku v chalupě jsou holiny), stoupnout na něco (kámen), nešlapat zejména na vodoměr a uzávěry! Zapnout uzávěr vody v šachtě před chalupou (naproti hlavnímu vchodu). Postup: U přívodu směrem k baráku kliku otočit do polohy vodorovně s trubkou. Pozor: přívod kolmo k baráku je určen pro přípojku na letní tábory, nechat zavřený. dle přiloženého plánku jsou umístěny myšoplaše, které by měly vydávat tón ve frekvenci 8kHz. Po dobu pobytu lze zařízení z důvodu hluku vypnout (odpojení baterie) Pokud se nepodaří pustit vodu do TZ (neteče z baterií) NEPOUŠTĚT bojlery! Bojlery jsou vlevo v chlapecké umývárně se záchody.

2 5. Plyn Zkontrolovat případně uzavřít vypouštěcí kohouty obou bojlerů (tj. ty, od kterých vede trubička do místnosti) Pozor kohouty je třeba dát do přesné polohy (protáčí se), nesmí z nich při napouštění ani kapat voda. Napustit bojler č.1 červenou páku na přívodní trubce otočit vodorovně s trubkou. Při delším pobytu, či předpokládané větší spotřebě teplé vody napustit obdobně i bojler označen jako č.2 (pokud se nepředpokládá sprchování 20 ti osob, stačí jeden bojler). Zapnout napuštěný bojler(y) pomocí regulačního kolečka (doporučujeme na E ). Po otočení regulátoru se musí rozsvítit oranžová kontrolka (svítí jen, když hřeje, poté co je bojler ohřátý na určenou teplotu, tak zhasne a na ciferníku bojleru je vidět, že je ohřátý) pokud se tak nestane, je třeba zkontrolovat příslušné jističe v chodbičce za hlavním vchodem. Doba ohřátí je v řádu hodin, proto je třeba čekat, než začne teplá voda téci. Plynové lahve se nacházejí v přístřešku po pravé straně vedle hlavních vchodových dveří. Klíče mají viset v kuchyni vedle okna mezi lednicemi. Uzávěr připojené lahve otevřete na maximum a pak mírně zpět. Během pobytu V TZ nekouřit a kromě kamen a udírny nerozdělávat oheň. Po TZ chodit v přezůvkách - pro malé skupiny je botník v druhé chodbičce za hlavními dveřmi, pro větší skupiny (v zimě doporučujeme i menším skupinám) je místo na přezouvání určeno na půdě před schody do patra. Chovat se slušně k vybavení TZ a používat předměty k tomu k čemu byly vyrobeny. Šetřit zdroje (vodu zejména kvůli odpadu, elektřinu všude zhasínat a zavírat dveře na sociální zařízení kde se topí přímotopy, dřevo netopit pánu bohu do oken ). Kamna Jímka Udírna Ve všech kamnech (kuchyně, patro a jídelna) se topí pouze dřevem. Při odjezdu je třeba kamna vyčistit a připravit dřevo a třísky pro další návštěvníky. Jímka se nachází za TZ (myšleno od hlavního vchodu) nad kamennou zídkou. V současné době není příliš dobře řešena a je tedy třeba ji zbytečně neplnit. Šetřit tedy vodou tekoucí do odpadu. Rozlišovat stupně splachování WC, nemýt nádobí zbytečně pod tekoucí vodou atd. Při případném naplnění jímky volat zástupce STTO (extrém se pozná tak, že se již vrací spláchnutí WC). Udírna se nachází nad schody do sklepa od jídelny.

3 Přístup je v současné době jen na vlastní nebezpečí pomocí fošny uložené za zábradlím ke schodům do sklepa. Stojím-li čelem ke zdi, tak pravá spodní dvířka jsou pro rozdělání a přikládání do ohně, levá vyšší dvířka jsou pro vkládání potravin. Ty je třeba pověsit na tyčky (měly by být uloženy na zídce pod udírnou), které se prostrčí a položí na příčné nosníky, které jsou nad úrovní dvířek. Pod úrovní těchto dvířek jsou položeny plechy, které brání přímému ohni (je třeba zkontrolovat, že nejsou spadlé). Pro regulaci hoření a plnění udírny dýmem je po pravé straně výše výsuvný regulátor otevření komínu (velmi důležitý i při rozdělávání ohně) při roztápění, necháme komín pootevřený (vysunutý), při uzení komín zavřeme (zasunutý). Když kontrolujeme průběh uzení, tak vypustíme dým komínem, aby nebyl v celé TZ. Po dokončení uzení je třeba zkontrolovat, že vše shořelo a udírnu vyčistit a uklidit fošnu pro přístup. Dále vrátit na zídku tyčky pro pověšení potravin. Plynové hořáky a vaření Před každým vařením otevřete přívod plynu k danému hořáku či sporáku umístěný na stěně za plynovými hořáky. Po ukončení vaření přívod uzavřete. Dva velké plynové hořáky mají tři okruhy hoření. Prostřední páčka otevírá vnitřní okruh trysek (stačí na menší hrnce) a pravá a levá otevírají pravou a levou část vnějšího okruhu trysek. Ani hořáky ani sporák nemají piezoelektrické zapalování, je tedy vždy nutné zapalovat sirkami. V případě že v láhvi dojde plyn, přepojte plynové lahve (uzavřete láhev a odšroubujte hadici s redukčním ventilem pozor plyn má obrácený závit) a láhev pokud možno vyměňte za plnou (nejbližší místo je v Rokytnici u benzínky). Pro vaření jsou k dispozici chňapky, které slouží výhradně k uchopení horkého nádobí. Kuchyně Po mytí nádobí vždy otírejte plochu okolo dřezů a nenechávejte na ni ležet mokré hadry (deska je z masivu a je třeba ji otírat, aby nečernala a mohla dýchat) Spodní šuplíky uvnitř skřínek otevírejte až po úplném otevření dvířek. Před zavíráním dvířek vždy zkontrolujte úplnost zajetí šuplíků. Lednice a mrazák je třeba při nepoužívání nechávat otevřené!! Mokré hadry vždy pověste. Špinavé suché hadry dejte stranou a předejte na vyprání (případně vyhoďte) Odjezd Úklid celého domu, zametení a vytření všech prostor (půdu a sklep není třeba vytírat) úklidové prostředky jsou v chodbičce za hlavním vchodem, v kuchyni pod dřezem případě v dámské umývárně. Srovnání nábytku vč. židlí, matrací atp. (vše umístit na původní místo) Nechat otevřené a vypnuté lednice a mrazák!!! Zkontrolovat zavření všech oken, vč. oken na WC a v umývárnách.

4 Odvést veškeré odpadky (kontejnery na tříděný i směsný odpad jsou ve vesnici v uličce naproti hospodě). Uzamčení všech dveří a zámků, vč. dřevníku a sklepa. Vyplnění všech kolonek v protokolu o předání (PoP) táborové základny (TZ). 1. Bojlery 2. Voda 3. Myšoplaš 4. Elektrika Vypnout ohřívání bojleru(ů) regulátor otočit na minimum. Zavřít přívod vody do bojleru červenou páku na přívodní trubce otočit kolmo k trubce. V zimním období vypustit zbylou vodu z bojlerů vypouštěcími kohouty (tj. ty, od kterých vede trubička do místnosti) Pozor kohouty je třeba po-té dát zpět do přesné polohy (protáčí se), aby z nich při napouštění ani nekapala voda. Nejdříve vypnout hlavní uzávěr vody umístěný v šachtě ve Vesnici (viz přiložený plánek). Zapsat stav vodoměru do PoP. Zavření vody se provede otočením kliky (směřující k TZ) do kolmé polohy vůči trubce (měl by se zastavit ciferník na vodoměru).! Navíc v zimním období (listopad březen): Po vypnutí hlavního uzávěru vypustit vodu dole v TZ (buď kohoutky do kýblů, aby se nenaplnila jímka, nebo otevřením přívodu do tábořiště v šachtě před TZ + uzávěr na hadici mezi dřevníkem a přístřeškem). Když povolí tlak tak v šachtě ve vesnici otevřít kohout pro přisátí vzduchu (kulatý kohoutek na odbočce směřující směrem vzhůru) a čekat až dole u TZ nepoteče žádná voda. Po vypuštění vody (z přívodu od hlavního uzávěru k TZ) uzavřít tento kohout i případně kohouty pro přívod do tábořiště (aby při zapínání vody nevystříkla voda do šachty ventilem pro přisávání vzduchu, nebo neproudila voda u TZ do trávy přívodem do tábořiště). Zavřít uzávěr vody v šachtě před chalupou (naproti hlavnímu vchodu) - u přívodu směrem k domu kliku otočit do polohy kolmo k trubce.! Navíc při výskytu extrémních mrazů (cca -30 C): Vypustit v TZ zbylou vodu z trubek pomocí ventilu umístěného u stropu ve sklepě v rohu chodby vedoucí ke schodům k jídelně (proti vstupu do sklepa) nechat vytéct zbylou vodu do kýble a vylít před dům. Vybrat vodu z WC a zbytek lehce zasypat solí. Kontrola umístění zařízení dle přiloženého plánku Před odjezdem je třeba zkontrolovat, že zařízení vydává tón (zapojit baterii) Všude zhasnout a vypnout elektrické spotřebiče. Jističe uvnitř domu nechat nahozené.

5 5. Plyn Otevřít kryt hlavního jističe (po levé straně od hlavního vchodu do TZ) pomocí kličky (případně šroubováku, klacíku, apod. nepoužívat klíče!). Shodit hlavní jistič vpravo dole (všechny). Zapsat stav elektroměru do PoP. Uzavřete přívod z plynové lahve. Zamkněte přístřešek s plynovými lahvemi a klíče pověste na věšák vedle okna mezi lednicemi. Při odjezdu by měla být vždy náhradní plynová láhev plná.

"Návod k přežití na 14"

Návod k přežití na 14 "Návod k přežití na 14" Co a jak na čtrnáctce aneb hladký průběh rekreace na chalupě 1, ELEKTRIKA při příchodu je nutné zapnout elektriku. Hlavní vypínač se nachází přímo proti vchodovým dveřím v úrovni

Více

KUCHYŇ. zapojit ledničku do zásuvky ujistit se, že jsou nahozeny jističe pro sporák a zásuvky v kuchyni

KUCHYŇ. zapojit ledničku do zásuvky ujistit se, že jsou nahozeny jističe pro sporák a zásuvky v kuchyni KUCHYŇ Po příjezdu zapojit ledničku do zásuvky ujistit se, že jsou nahozeny jističe pro sporák a zásuvky v kuchyni Během pobytu k dispozici 2 rychlovarná konvice, elektrický sporák s troubou (nutno nahodit

Více

Odbory KOVO KV nabízejí svým členům využití rekreační chalupy U YETIHO v Deštném v Orlických horách

Odbory KOVO KV nabízejí svým členům využití rekreační chalupy U YETIHO v Deštném v Orlických horách Odbory KOVO KV nabízejí svým členům využití rekreační chalupy U YETIHO v Deštném v Orlických horách Chalupa U YETIHO je rekreační zařízení výhradně v majetku odborové organizace Odborů KOVO KV z.s. Objekt

Více

Manuál pro pobyt v klubovnách střediska Karla Šimka

Manuál pro pobyt v klubovnách střediska Karla Šimka Junák svaz skautů a skautek ČR středisko Karla Šimka, Hradec Králové Sokolovská 79, Hradec Králové, 50002 IČO: 626 90 47 ev.č. 526.01 Kontakty Správce klubovny: Pavel Branda Mýval 607 181 141 procione@seznam.cz

Více

T E CH N I C K Á D O K U M E N T A C E

T E CH N I C K Á D O K U M E N T A C E Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava úřad městského obvodu T E CH N I C K Á D O K U M E N T A C E Oprava volných bytů 34A, 36A, 38A, 10C a 19C v domě Hladnovská 757/119a, Ostrava- Muglinov

Více

Návod k instalaci. Myčka nádobí

Návod k instalaci. Myčka nádobí Návod k instalaci Myčka nádobí 1 1 Poznámky Před instalací si přečtěte pozorně tuto příručku. Přečtení návodu Vám pomůže porozumět, jak zapojit přívody, vypouštěcí hadice a přívodní napájecí kabel a najít

Více

NÁVOD PRO OBSLUHU UČEBNY NC 517

NÁVOD PRO OBSLUHU UČEBNY NC 517 NÁVOD PRO OBSLUHU UČEBNY NC 517 Obsah 1 Ovládání světel... 3 2 Klimatizace... 4 3 Otevírání oken... 5 4 Zapnutí audiovizuální techniky... 6 5 Režim Bílá tabule... 7 6 Připojovací panel... 9 7 Zvuk... 10

Více

6301 0447 03/2001 CZ Pro uživatele. Návod k obsluze. Plynový litinový kotel Logano G134 multigas. Před obsluhou pečlivě pročtěte

6301 0447 03/2001 CZ Pro uživatele. Návod k obsluze. Plynový litinový kotel Logano G134 multigas. Před obsluhou pečlivě pročtěte 6301 0447 03/2001 CZ Pro uživatele Návod k obsluze Plynový litinový kotel Logano G134 multigas Před obsluhou pečlivě pročtěte Předmluva Kotel odpovídá základním požadavkům příslušných norem a směrnic.

Více

ZAZIMOVÁNÍ BAZÉNU ukončení koupací sezóny.

ZAZIMOVÁNÍ BAZÉNU ukončení koupací sezóny. ZAZIMOVÁNÍ BAZÉNU ukončení koupací sezóny. Zazimováním se rozumí příprava a zabezpečení bazénů přes zimní období tak, aby nešlo k poškození rozvodů a technologie vlivem mrazu. Postup a varianty jsou krok

Více

RPR - Wterm s.r.o. RPR - Bukovecká 1202, 739 91 Jablunkov

RPR - Wterm s.r.o. RPR - Bukovecká 1202, 739 91 Jablunkov Seznámení se s tímto návodem umožní správnou instalaci a využití zařízení, zajišťující dlouhodobou a nezávadnou funkci. Výrobek smí být montován ve smyslu ČSN 33 2000-1-701 ed 2. Pokud budou ohřívače instalovány

Více

Jak ušetřit elektřinu v domácnosti

Jak ušetřit elektřinu v domácnosti POSVIŤTE SI NA ÚSPORY Jak ušetřit elektřinu v domácnosti JAK UŠETŘIT V DOMÁCNOSTI ELEKTŘINU Co je cílem semináře přinést důležité a praktické informace a tipy, které vám pomohou v domácnosti s elektřinou

Více

Pravidla pro ubytování na chatě Zlatá Studna

Pravidla pro ubytování na chatě Zlatá Studna Pravidla pro ubytování na chatě Zlatá Studna Zodpovědná osoba = správce: Počet listů: 8 Petr Vinter Objednání: Objednání pobytu na chatě Zlatá Studna je možné na: Telefonním čísle: +420728971316 E-mailové

Více

GS 502 GS 515. Návod k obsluze

GS 502 GS 515. Návod k obsluze win ter h lte r GS 502 GS 515 Návod k obsluze Winterhalter Gastronom GmbH Winterhalter Gastronom spol. s r.o. Postfach 1152 Modletice 103 D-88070 Meckenbeuren 251 01 Říčany u Prahy Telefon 07542/402-0

Více

RPR - Wterm s.r.o. RPR - Bukovecká 1202, Jablunkov

RPR - Wterm s.r.o. RPR - Bukovecká 1202, Jablunkov Seznámení se s tímto návodem umožní správnou instalaci a využití zařízení, zajišťující dlouhodobou a nezávadnou funkci. Výrobek smí být montován ve smyslu ČSN 33 2000-1-701 ed 2. Pokud budou ohřívače instalovány

Více

Systémová jednotka HBX PREMIUM 310

Systémová jednotka HBX PREMIUM 310 tepelná čerpadla Systémová jednotka HBX PREMIUM 310 06. 2015 verze 1.00 PZP HEATING a.s, Dobré 149, 517 93 Dobré Tel.: +420 494 664 203, Fax: +420 494 629 720 IČ : 28820614 Společnost zapsaná v obchodním

Více

Spotřebiče na pevná paliva KATALOG 2008/09

Spotřebiče na pevná paliva KATALOG 2008/09 Spotřebiče na pevná paliva KATALOG 2008/09 Vážený zákazníku, otevíráte katalog firmy KVS EKODIVIZE a.s., která se mimo jiné zabývá výrobou spotřebičů na pevná paliva. Vyrábíme široký sortiment sporáků,

Více

TUČKOVA HÁJENKA SVRATOUCH. http://www.zalesaci.net/svratouch

TUČKOVA HÁJENKA SVRATOUCH. http://www.zalesaci.net/svratouch TUČKOVA HÁJENKA SVRATOUCH http://www.zalesaci.net/svratouch Vítejte na Tučkově hájence. Věříme, že zde prožijete nádherný pobyt. Zároveň bychom Vás rádi poprosili, abyste se chovali slušně a byli pořádní.

Více

ZPRÁVA O REVIZI PLYNOVÉHO ZAŘÍZENÍ 7, vyhlášky ČÚBP č. 85/1978 Sb. Revize Fiala František Komenského 26 IČO: Boskovice UKÁZKA

ZPRÁVA O REVIZI PLYNOVÉHO ZAŘÍZENÍ 7, vyhlášky ČÚBP č. 85/1978 Sb. Revize Fiala František Komenského 26 IČO: Boskovice UKÁZKA ZPRÁVA O REVIZI PLYNOVÉHO ZAŘÍZENÍ 7, vyhlášky ČÚBP č. 85/1978 Sb. Revize Fiala František Komenského 26 IČO: 03498514 680 01 Boskovice Ev. číslo: 024/16 Datum provedení: 8. března 2016 Provozovatel Společenství

Více

VYPUŠTĚNÍ, NAPLNĚNÍ, ODVZDUŠNĚNÍ CHLADICÍHO OKRUHU MOTORU

VYPUŠTĚNÍ, NAPLNĚNÍ, ODVZDUŠNĚNÍ CHLADICÍHO OKRUHU MOTORU Nářadí Motory : HFX KFV NFU NFS KFU [1] Plnicí válec : 4520-T [2] Adaptér pro plnicí válec : 4222-T [3] Kleště na demontáž-montáž pružných upev. pásků : 9029-T Vypuštění POZN. : Operaci provádět u studeného

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Dvouzónová vinotéka. Tento spotřebič je určen pouze pro skladování a uchovávání vína

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Dvouzónová vinotéka. Tento spotřebič je určen pouze pro skladování a uchovávání vína UŽIVATELSKÝ MANUÁL Dvouzónová vinotéka Tento spotřebič je určen pouze pro skladování a uchovávání vína Přečtěte si prosím pozorně tento návod a uschovejte jej k případnému dalšímu použití. 1. POPIS SPOTŘEBIČE

Více

Základna Vřesovice. KT Noha Bučovice MANUÁL

Základna Vřesovice. KT Noha Bučovice MANUÁL Základna Vřesovice KT Noha Bučovice MANUÁL Základna Kontakty Správce základny: Roman Stejskal: 601 543 619 Hospodář: František Plšek: 603 789 879 Seznam klíčů 1 Chata č. 1 2 Chata č. 2 3 Chata č. 3 4

Více

Uživatelská příručka pro myčky nádobí Jemi GS-18, GS-6

Uživatelská příručka pro myčky nádobí Jemi GS-18, GS-6 Uživatelská příručka pro myčky nádobí Jemi GS-18, GS-6 Asistenční servis MARCCRAB GASTRO s.r.o. REVOLUČNÍ 19/73 PLZEŇ 312 07 tel. 377 470 122 mobil: 602 173 253 Společnost Marccrab gastro s.r.o. je součástí

Více

Bazénová filtrace My Pool návod k sestavení a použití 390-70

Bazénová filtrace My Pool návod k sestavení a použití 390-70 Bazénová filtrace My Pool návod k sestavení a použití 250 35 330 40 330 60 390-70 1.1 Vícecestný ventil Popis poloh ovládacího ventilu: Filtration Filtrace Backwash Zpětný proplach filtrace Rinse Dopírání

Více

Studenovodní tlaková myčka Red Power 13/180 uživatelská příručka. Studenovodní tlaková myčka. Red Power 13/180

Studenovodní tlaková myčka Red Power 13/180 uživatelská příručka. Studenovodní tlaková myčka. Red Power 13/180 Studenovodní tlaková myčka Red Power 13/180 1 1. Popis Podvozek a kryt jsou zhotoveny z recyklovatelného plastu. 1+2 Držadlo 3 Dávkování čisticího prostředku 4 Regulace tlaku 5 Připojení na vodu 6 Držák

Více

ELEKTRICKÝ ZÁSOBNÍKOVÝ OHŘÍVAČ VODY

ELEKTRICKÝ ZÁSOBNÍKOVÝ OHŘÍVAČ VODY ELEKTRICKÝ ZÁSOBNÍKOVÝ OHŘÍVAČ VODY FDN-5 FHN-5 Seznámení se s tímto návodem umožní správnou instalaci a využití zařízení, zajištující dlouhodobou a nezávad nou funkci. Výrobek smí být do koupelny a sprchy

Více

Triton SLA. Obsah. Dok.-č. 85593/04 platné pro přístroje od č. 273.00001. Strana

Triton SLA. Obsah. Dok.-č. 85593/04 platné pro přístroje od č. 273.00001. Strana Dok.-č. 85593/04 platné pro přístroje od č. 273.00001 Triton SLA Obsah Strana Pro přístroj Rozsah dodávky, příslušenství... 2 Popis přístroje...... 3 Technické údaje...... 3 Provoz Bezpečnostní pokyny......

Více

SI- 50-80-100-120-150. Popis ohřívače ( Fig A )

SI- 50-80-100-120-150. Popis ohřívače ( Fig A ) Popis ohřívače ( Fig A ) SI- 50-80-100-120-150 a) Plastický ( polypropylen ) vrchní kryt b) Teploměr c) Značka d) Indikátor e) Plastický ( polypropylen ) spodní kryt f) Inspekční kryt g) Regulátor h) Výstup

Více

TECHNICKÉ ZÁVADY VOZU T6A5

TECHNICKÉ ZÁVADY VOZU T6A5 TECHNICKÉ ZÁVADY VOZU T5 Zpracovali: Tůma Marek 222 938 Kos Jan 1726 Tomášek Tomáš 225023 Obsah: Seznam pojistek 600V v odpojovači OTZ 3 Seznam jističů a pojistek 24V u vozů ev. č. 8601-8680 4 Seznam jističů

Více

ZS 2016/ BYDLENÍ BYT JAKO FUNKČNÍ PROSTOR. Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY. 1 Bydlení 2

ZS 2016/ BYDLENÍ BYT JAKO FUNKČNÍ PROSTOR. Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY. 1 Bydlení 2 ZS 2016/ BYDLENÍ Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY BYT JAKO FUNKČNÍ PROSTOR 1 ZÁKLADNÍ POJMY BYT soubor místností, popřípadě jedna obytná místnost, který svým stavebně technickým uspořádáním a vybavením splňuje

Více

Návod k obsluze GI63315X

Návod k obsluze GI63315X CZ Návod k obsluze GI63315X Ovládací panel 8 7 1 2 3 4 5 6 1. Tlačítko Zapnout/Vypnout: slouží pro zapnutí/vypnutí přívodu energie. 2. Tlačítko Program: stiskněte tlačítko pro volbu mycího programu.

Více

Návod pro provoz. Plynový kondenzační kotel MGK-130 MGK-170 MGK-210 MGK-250 MGK-300

Návod pro provoz. Plynový kondenzační kotel MGK-130 MGK-170 MGK-210 MGK-250 MGK-300 Návod pro provoz Plynový kondenzační kotel MGK-130 MGK-170 MGK-210 MGK-250 MGK-300 Wolf Česká republika s.r.o., Rybnická 92, 634 00 Brno, tel. +420 547 429 311, fax +420 547 213 001, www.wolfcr.cz Art.-Nr.:

Více

Myčky na nádobí Návod k instalaci CDI 45 Poznámky Před instalací si přečtěte pozorně tuto příručku. Přečtení návodu vám pomůže porozumět, jak zapojit přívody, vypouštěcí hadice a přívodní napájecí kabel

Více

UBYTOVACÍ ŘÁD. Na začátku pobytu je vybrána záloha ve výši Kč pro případ způsobené škody.

UBYTOVACÍ ŘÁD. Na začátku pobytu je vybrána záloha ve výši Kč pro případ způsobené škody. UBYTOVACÍ ŘÁD Ubytovaný dává souhlas ke zpracování osobních údajů ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů v platném znění. Za ubytovaného je v tomto dokumentu

Více

česky 2009 Montážní instrukce pro SolarVenti modely : SV2 / SV3 / SV7 / SV14 montáž na zeď

česky 2009 Montážní instrukce pro SolarVenti modely : SV2 / SV3 / SV7 / SV14 montáž na zeď česky 2009 Montážní instrukce pro SolarVenti modely : SV2 / SV3 / SV7 / SV14 montáž na zeď 90 Minimálně 60 1 3 Před montáží: Najděte nejvýhodnější umístění, co nejvíce na jih.dejte pozor na: stín ze stromů,

Více

NÁVOD K OBSLUZE VELKÉHO GRILU D02327

NÁVOD K OBSLUZE VELKÉHO GRILU D02327 NÁVOD K OBSLUZE VELKÉHO GRILU D02327 DŘÍVE NEŽ ZAČNETE SESTAVOVAT GRIL: zkontrolujte, že balení obsahuje všechny části, které jsou popsané v soupisu dílů níže a že jednotlivé části nejsou poškozené, pokud

Více

VYPUŠTĚNÍ, NAPLNĚNÍ, ODVZDUŠNĚNÍ CHLADICÍHO OKRUHU MOTORU

VYPUŠTĚNÍ, NAPLNĚNÍ, ODVZDUŠNĚNÍ CHLADICÍHO OKRUHU MOTORU Motory : 6FY RFJ Nářadí [1] Plnicí válec : 4520-T [2] Adaptér pro plnicí válec : 4222-T [3] Tyčka pro uzavření plnicího válce : 4370-T DŮLEŽITÉ : Dodržovat pokyny pro bezpečnost a čistotu. POZN. : Operace

Více

Bezpečnostní značka, odpovídající normě ČSN ISO 3864.

Bezpečnostní značka, odpovídající normě ČSN ISO 3864. verze 2 / prosinec 2012 Popis Zahradní solární sprcha je konstruována jako jednodílné těleso ve tvaru sloupku, kterého PVC plášť slouží jako zásobník teplé vody a zároveň funguje jako sluneční kolektor.

Více

o revizi I!!Ynového zařízení Společenství vlastníků jednotek pro bytový dům Demlova č.p. 1025, 1026 v Třebíči Demlova 1025/35 674 01 Třebíč

o revizi I!!Ynového zařízení Společenství vlastníků jednotek pro bytový dům Demlova č.p. 1025, 1026 v Třebíči Demlova 1025/35 674 01 Třebíč ~ráva o revizi I!!Ynového zařízení čj.: 153/2008 Společenství vlastníků jednotek pro bytový dům Demlova č.p. 1025, 1026 v Třebíči Demlova 1025/35 674 01 Třebíč Místo revize: Rozvod plynu ve dvouvchodovém

Více

Bazén Feeling kruh 4,6 x 1,2 m

Bazén Feeling kruh 4,6 x 1,2 m Bazén Feeling kruh 4,6 x 1,2 m Návod k instalaci bazénu Návod na filtrace pro akční sady bazénu Feeling 1.1 Vícecestný ventil Popis poloh ovládacího ventilu: Filtration Filtrace Backwash

Více

2 Návod k instalaci a obsluze

2 Návod k instalaci a obsluze Seznámení se s tímto návodem umožní správnou instalaci a využití zaøízení, zajišující dlouhodobou a nezávadnou funkci. Výrobek smí být montován ve smyslu ÈSN 33 2000-7-701, v koupelnách, sprchách a podobných

Více

GS 501. Návod k obsluze

GS 501. Návod k obsluze GS 501 Návod k obsluze Winterhalter Gastronom GmbH Winterhalter Gastronom CS Postfach 1152 Modletice 103 D-88070 Meckenbeuren 251 01 Říčany u Prahy Telefon +49(0)7542/402-0 Telefon: 323 604 536-7 Telefax

Více

D O M O V N Í Ř Á D. pro bytové a nebytové objekty a zařízení v majetku města České Budějovice. Článek 1 Úvodní ustanovení

D O M O V N Í Ř Á D. pro bytové a nebytové objekty a zařízení v majetku města České Budějovice. Článek 1 Úvodní ustanovení D O M O V N Í Ř Á D pro bytové a nebytové objekty a zařízení v majetku města České Budějovice Článek 1 Úvodní ustanovení Město České Budějovice (dále v textu "vlastník") svěřilo správu bytových a nebytových

Více

Automatický přihnojovací systém

Automatický přihnojovací systém Automatický přihnojovací systém Instalace a návod k použití Pozor!!! Nevhodnou instalací můžete způsobit znečištění vody nebo zdravotní problémy. Nepřipojujte přihnojovací zařízení na hadici nebo zavlažovače,

Více

Rozsah prací a četnosti úklidu

Rozsah prací a četnosti úklidu Příloha č. 3.2. Rozsah prací a četnosti úklidu Obecné zásady: Pracovník zhotovitele bude pružně a samostatně reagovat na aktuální potřebu úklidu a v případě nutnosti provede úklid i mimo běžný rozsah,

Více

TLAKOVACÍ ZAŘÍZENÍ HTG 500. samostatný tlakovací modul. Provozní pokyny HTG 500 samostatné tlakovací zařízení

TLAKOVACÍ ZAŘÍZENÍ HTG 500. samostatný tlakovací modul. Provozní pokyny HTG 500 samostatné tlakovací zařízení 1 TLAKOVACÍ ZAŘÍZENÍ HTG 500 samostatný tlakovací modul 2 OBECNÉ INFORMACE S hydraulickým testovacím zařízením HTG 500 mohou být provedeny tlakové zkoušky ocelových tlakových láhví maximálním tlakem 450

Více

RPR - Wterm s.r.o. RPR - Bukovecká 1202, 739 91 Jablunkov

RPR - Wterm s.r.o. RPR - Bukovecká 1202, 739 91 Jablunkov Seznámení se s tímto návodem umožní správnou instalaci a využití zaøízení, zajišující dlouhodobou a nezávadnou funkci. Výrobek smí být do koupelny a sprchy montován ve smyslu ČSN 33 2000-7-701 ed. 2. Pokud

Více

GAMAT Návod k obsluze

GAMAT Návod k obsluze GAMAT Návod k obsluze Konvekční kamna RGA 35/373 RGA 50/471 RGA 50/473 CZ NO 18/06 OBSLUHA Topidlo je vybaveno plynoventilovou kombinací italské firmy SIT s indikací nebo bez indikace.hoření 1. Zapnutí

Více

VÝROBEK JE URČEN POUZE PRO DOMÁCÍ POUŽITÍ.

VÝROBEK JE URČEN POUZE PRO DOMÁCÍ POUŽITÍ. CZ Vážený zákazníku, Děkujeme vám za důvěru projevenou nákupem výrobku značky gorenje. Produkt je navržený a vyrobený tak, aby plně uspokojil vase požadavky. Prosíme věnujte pozornost instrukcím uvedeným

Více

Návody k vestavění jsou určeny k vestavění různých modelů přístrojů, proto jsou popsány také postupy, které nejsou u vašeho přístroje potřebné.

Návody k vestavění jsou určeny k vestavění různých modelů přístrojů, proto jsou popsány také postupy, které nejsou u vašeho přístroje potřebné. Návod k vestavění Integrační chladící-mrazící přístroje Návod k vestavění chladících a mrazících přístrojů je určen odborníku. Vestavění a připojení přístroje musí být provedeno v souladu s návody a platnými

Více

Pokynů pro instalaci modely s integrovanou v plynových

Pokynů pro instalaci modely s integrovanou v plynových Instalační manuál instalace autorizovaným servisem Doporučujeme pozorně přečíst a postupovat pouze podle pokynů v této příručce. Jakékoli nesrovnalosti na které narazíte během instalace nebo údržby by

Více

PŘÍKLAD NAVRŽENÍ A ZAKRESLENÍ PŮDORYSU DLE ZADÁNÍ modulová koordinace

PŘÍKLAD NAVRŽENÍ A ZAKRESLENÍ PŮDORYSU DLE ZADÁNÍ modulová koordinace PŘÍKLAD NAVRŽENÍ A ZAKRESLENÍ PŮDORYSU DLE ZADÁNÍ modulová koordinace Zadání např. NÁVRH PŮDORYSU: Uvažujeme výstavbu z keramického stavebního systému Porotherm: zdivo, překlady nad otvory, stropy (podrobnosti

Více

RPR - Wterm s.r.o. RPR - Bukovecká 1202, 739 91 Jablunkov. 2 Návod k instalaci a obsluze

RPR - Wterm s.r.o. RPR - Bukovecká 1202, 739 91 Jablunkov. 2 Návod k instalaci a obsluze Seznámení se s tímto návodem umožní správnou instalaci a využití zaøízení, zajišující dlouhodobou a nezávadnou funkci. Výrobek smí být do koupelny a sprchy montován ve smyslu ČSN 33 2000-7-701 ed. 2. Pokud

Více

Dokument: Směrnice pro stavební úpravy v bytových jednotkách v domě Haškova 5-15, Příloha 1

Dokument: Směrnice pro stavební úpravy v bytových jednotkách v domě Haškova 5-15, Příloha 1 Dokument: Směrnice pro stavební úpravy v bytových jednotkách v domě Haškova 5-15, Příloha 1 Jde o prohlášení Převodce (Nový domov SBD) o tom co je převedeno na Nabyvatele (člen SBD), do jeho vlastnictví

Více

Mini Café 4000. Návod k obsluze a údržbě nápojového automatu

Mini Café 4000. Návod k obsluze a údržbě nápojového automatu Návod k obsluze a údržbě nápojového automatu Mini Café 4000 e-mail: info@cafejordan.cz www.cafejordan.cz 29,0 cm 43,0 cm 59,6 cm Charakteristické údaje Rozměry (Š x V x H): 29 x 60 x 43 cm Váha: 16 kg

Více

12.4.2007 1 z 16 5410.296.00

12.4.2007 1 z 16 5410.296.00 12.4.2007 1 z 16 5410.296.00 A E ROZMĚRY PŘÍSTTROJE A UMÍSTĚNÍ PŘÍVODŮ připojení vody Ø 12 mm připojovací svorka pro přívod elektrického proudu 12.4.2007 2 z 16 5410.296.00 OVLÁDACÍ KOHOUT PRO NAPLŇOVÁNÍ

Více

ELEKTRICKé OHŘÍVAČe VODY. M xxx SLIM. Návod k použití a instalaci OH 4. FAGOR_OH4_T07F042F7.indd 1 23.6.2012 20:50:33

ELEKTRICKé OHŘÍVAČe VODY. M xxx SLIM. Návod k použití a instalaci OH 4. FAGOR_OH4_T07F042F7.indd 1 23.6.2012 20:50:33 ELEKTRICKé OHŘÍVAČe VODY Řada M xxx SLIM Návod k použití a instalaci OH 4 FAGOR_OH4_T07F042F7.indd 1 23.6.2012 20:50:33 VÁŽENÁ ZÁKAZNICE/VÁŽENÝ ZÁKAZNÍKU, GRATULUJEME! Právě jste se stali majiteli elektrického

Více

MODVLVS. Dvoutrubková čerpadlová skupina S2 Solar 2 a S2 Solar 3

MODVLVS. Dvoutrubková čerpadlová skupina S2 Solar 2 a S2 Solar 3 MODVLVS Dvoutrubková čerpadlová skupina S2 Solar 2 a S2 Solar 3 MODVLVS dvoutrubková čerpadlová skupina S2 Solar 2 Topná větev Vratná větev Topná větev Vratná větev (A) Kulový ventil na topné větvi (teploměr

Více

TECHNICKÁ SPECIFIKACE BYTOVÝCH JEDNOTEK A SPOLEČNÝCH PROSTOR

TECHNICKÁ SPECIFIKACE BYTOVÝCH JEDNOTEK A SPOLEČNÝCH PROSTOR TECHNICKÁ SPECIFIKACE BYTOVÝCH JEDNOTEK A SPOLEČNÝCH PROSTOR Budovy L, M, N, O Konstrukce budovy KONSTRUKCE základy a základová deska - železobeton nosné zdi železobeton nebo zdivo nenosné zdi a příčky

Více

Therme Ořívák vody. Návod k použití Je nutno mít při jízde ve vozidle!

Therme Ořívák vody. Návod k použití Je nutno mít při jízde ve vozidle! Therme Ořívák vody Návod k použití Je nutno mít při jízde ve vozidle! Therme Ořívák vody Rejstřík Použité symboly... 2 Účel použití... 3 Použité symboly Symbol upozorňuje na možná nebezpečí. Navod k použití

Více

SIEMENS DE10104 návod k montáži a obsluze

SIEMENS DE10104 návod k montáži a obsluze SIEMENS DE10104 návod k montáži a obsluze Zkontrolujte nový přístroj, zda nebyl během transportu poškozen! Obal a případně starý přístroj likvidujte v souladu s ochranou životního prostředí. Návod k obsluze

Více

Fragranitové dřezy. Dřezové baterie

Fragranitové dřezy. Dřezové baterie Fragranitové dřezy FG 7257 NOVINKA! ovládání (spuštění a množství průtoku) přes sensor (napájení: lithiový 6V akumulátor) regulace teploty pomocí kroužku na těle baterie na koncovce regulační kroužek proud/sprcha

Více

2.3. ROZMĚRY SPOTŘEBIČE 2. INSTALACE 2.1. POSTAVENÍ SPOTŘEBIČE 2.4. ZÁKLADNÍ POPIS SPOTŘEBIČE A OVLÁDACÍCH PRVKŮ 2.2. NASTAVENÍ NOŽIČEK A2 6 7 8 5

2.3. ROZMĚRY SPOTŘEBIČE 2. INSTALACE 2.1. POSTAVENÍ SPOTŘEBIČE 2.4. ZÁKLADNÍ POPIS SPOTŘEBIČE A OVLÁDACÍCH PRVKŮ 2.2. NASTAVENÍ NOŽIČEK A2 6 7 8 5 2.3. ROZMĚRY SPOTŘEBIČE 2. INSTALACE Instalaci by měl provádět kvalifikovaný technik. Výrobce nemá povinnost vykonávat instalaci. Pokud je nutná asistence výrobce při odstranění chyb vyplývajících z nesprávné

Více

KVALITATIVNÍ STANDARD

KVALITATIVNÍ STANDARD KVALITATIVNÍ STANDARD RODINNÝCH DOMŮ PROJEKTU Písnice - Vrtilka OBSAH A) Konstrukce a povrchové úpravy B) Stavební prvky C) Vybavení RD Položka standard popis A) KONSTRUKCE A POVRCHOVÉ ÚPRAVY základy Betonové

Více

air INDUCTair ODSÁVACÍ ZÁKRYTY se vstřikovým vzduchem - OZV bez vstřikového vzduchu - OZO NÁVOD NA INSTALACI, PROVOZ A ÚDRŽBU

air INDUCTair ODSÁVACÍ ZÁKRYTY se vstřikovým vzduchem - OZV bez vstřikového vzduchu - OZO NÁVOD NA INSTALACI, PROVOZ A ÚDRŽBU air air INDUCTair ODSÁVACÍ ZÁKRYTY se vstřikovým vzduchem - OZV bez vstřikového vzduchu - OZO NÁVOD NA INSTALACI, PROVOZ A ÚDRŽBU 1. Popis zákrytů: 1 - Odsávaný prostor zákrytu 2 - Podtlaková komora 3

Více

ST-EK 8015. Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz

ST-EK 8015. Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz ST-EK 8015 Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme

Více

Therme Ořívák vody. Therme Ořívák vody. Návod k použití Je nutno mít při jízde ve vozidle! Návod k použití Je nutno mít při jízde ve vozidle!

Therme Ořívák vody. Therme Ořívák vody. Návod k použití Je nutno mít při jízde ve vozidle! Návod k použití Je nutno mít při jízde ve vozidle! Therme Ořívák vody Návod k použití Je nutno mít při jízde ve vozidle! Therme Ořívák vody Návod k použití Je nutno mít při jízde ve vozidle! Therme Ořívák vody Rejstřík Použité symboly... 2 Účel použití...

Více

Výrobník šupinového ledu IMS-50/100/150

Výrobník šupinového ledu IMS-50/100/150 Výrobník šupinového ledu IMS-50/100/150 Uživatelský manuál Úvod: Děkujeme za vybrání našeho IMS automatického výrobníku šupinového ledu. Pro zajištění správného chodu zařízení, prosím, pečlivě pročtěte

Více

Typový plán Bart 30.10.2014

Typový plán Bart 30.10.2014 prov.javor prov.buk Šatní skříň Šatní skříňka Skříňka policová Skříňka policová (nástavec) 01 02 03 04 94,6190,458 94,611358 94,611358 94,67158 včetně soklu, 2 dveře, 3 police, 1 šatní tyč 1 šatní tyč,

Více

Typový plán Bart 30.7.2015

Typový plán Bart 30.7.2015 Šatní skříň Šatní skříňka Skříňka policová Skříňka policová (nástavec) 01 02 03 04 94,6190,458 94,611358 94,611358 94,67158 včetně soklu, 2 dveře, 3 police, 1 šatní tyč 1 šatní tyč, 2 dveře 2 dveře, 2

Více

Armatury pro beztlakové průtokové ohřívače vody

Armatury pro beztlakové průtokové ohřívače vody Oblast použití Ideální ve spojení s beztlakovým průtokovým ohřívačem vody > > Umyvadla > > Výlevky > > Kuchyně > > Sprcha Informace o výrobku 1 / 19 Dotazy k výrobku: 596 550 207 AEB AEN END EWT SMB SME

Více

Ubytovací podmínky Chalupy Žernovka

Ubytovací podmínky Chalupy Žernovka Ubytovací podmínky Chalupy Žernovka Vážení a milí hosté, vítáme Vás v naší chalupě a dovolte, abychom Vás seznámili s pravidly provozu: * Po příjezdu host předloží svůj platný občanský průkaz nebo cestovní

Více

Návod k vestavění Integrační chladnička s mrazničkou

Návod k vestavění Integrační chladnička s mrazničkou Integrační chladnička s mrazničkou chladících a mrazících přístrojů je určen odborníku. Vestavění a připojení přístroje musí být provedeno v souladu s návody a platnými normami a předpisy. Návody k vestavění

Více

ZAMĚŘENO NA KVALITU

ZAMĚŘENO NA KVALITU ZAMĚŘENO NA KVALITU WWW.TURBOFONTE.CZ WWW.SAEY.CZ Dvojstupňové spalování: Tento systém přivádí do horní části vložky předehřátý vzduch, který se promíchá s plameny vznikajícími při hoření dřeva v topeništi.

Více

Boiler DO3670D3. Obaly a případně starý přístroj je nutné zlikvidovat podle zásad odpovídajících ochraně životního prostředí.

Boiler DO3670D3. Obaly a případně starý přístroj je nutné zlikvidovat podle zásad odpovídajících ochraně životního prostředí. 1 Boiler DO3670D3 Obaly a případně starý přístroj je nutné zlikvidovat podle zásad odpovídajících ochraně životního prostředí. Montážní návod Bezpečnostní upozornění Boiler je nutné nechat zapojit pouze

Více

Návod k obsluze elektrického průtokového ohřívače HAKL. PM a PM-T. (výběr z originálního návodu přiloženého k výrobku)

Návod k obsluze elektrického průtokového ohřívače HAKL. PM a PM-T. (výběr z originálního návodu přiloženého k výrobku) Návod k obsluze elektrického průtokového ohřívače HAKL PM a PM-T (výběr z originálního návodu přiloženého k výrobku) Popis výrobku HAKL PM Elektrický průtokový ohřívač vody PM je výrobek vyvinutý a vyráběný

Více

Návod na pouzití CDP 4609/CDP 4609X

Návod na pouzití CDP 4609/CDP 4609X Návod na pouzití CDP 4609/CDP 4609X 7 13 12 11 10 9 1 2 3 4 5 6 7 8 1) Tlačítko odloženého startu: stisknutím tlačítka nastavíte odložený start mytí. 2) Tlačítko Start/Reset: stisknutím tohto tlačítka

Více

Smlouva o pronájmu prostor kulturního domu s platností od 25. 6. 2015

Smlouva o pronájmu prostor kulturního domu s platností od 25. 6. 2015 Smlouva o pronájmu prostor kulturního domu s platností od 25. 6. 2015 Pronajímatel: Obec Zahrádka, Zahrádka 6, 67571, zastoupená Mgr. Jiřím Vlčkem, Ph.D. starostou obce Zahrádka na straně jedné a Nájemce:......

Více

Fotodokumentace opravy chodeb ZŠ Jabloňany 2016

Fotodokumentace opravy chodeb ZŠ Jabloňany 2016 Fotodokumentace opravy chodeb ZŠ Jabloňany 2016 Příloha závěrečné zprávy čerpání dotace z Programu rozvoje venkova JMK 2016: Oprava podkladních vrstev podlah na chodbách (nové betony, hydro izolace), odstranění

Více

CZ UMYVADLOVÁ BATERIE S JEDNOU PÁKOU Návod k použití. SK UMÝVADLOVÁ BATÉRIA S JEDNOU PÁKOU Návod na obsluhu

CZ UMYVADLOVÁ BATERIE S JEDNOU PÁKOU Návod k použití. SK UMÝVADLOVÁ BATÉRIA S JEDNOU PÁKOU Návod na obsluhu CZ UMYVADLOVÁ BATERIE S JEDNOU PÁKOU Návod k použití SK UMÝVADLOVÁ BATÉRIA S JEDNOU PÁKOU Návod na obsluhu HU EGYKAROS MOSDÓ CSAPTELEP Felhasználói kézikönyv CZ NÁVOD K INSTALACI UMYVADLOVÁ BATERIE S JEDNOU

Více

Návod k obsluze. Vypalovač plevele MESTO 1760

Návod k obsluze. Vypalovač plevele MESTO 1760 Návod k obsluze Vypalovač plevele MESTO 1760 Obsah dodávky Obsahem dodávky je návod k obsluze a následující součásti: Popis zařízení: 1. Regulační ventil 2. Plynový vypouštěcí ventil 3. Univerzální kartuše

Více

CZ - MOBILNÍ PRŮMYSLOVÉ ODVLHČOVAČE MONTÁŽNÍ a UŽIVATELSKÝ NÁVOD

CZ - MOBILNÍ PRŮMYSLOVÉ ODVLHČOVAČE MONTÁŽNÍ a UŽIVATELSKÝ NÁVOD - MOBILNÍ PRŮMYSLOVÉ ODVLHČOVAČE MONTÁŽNÍ a UŽIVATELSKÝ NÁVOD OBSAH: Rozsah použití Popis použitých dílů Bezpečnostní pokyny Funkce odvlhčovače Poruchy a jejich odstranění Čištění Technické údaje Likvidace

Více

Příloha 2: Technické podmínky pro provádění úklidu nedělní úklid v termínu od do

Příloha 2: Technické podmínky pro provádění úklidu nedělní úklid v termínu od do Příloha 2: Technické podmínky pro provádění úklidu nedělní úklid v termínu od 1. 9. do 30. 6. 1. Kanceláře, dílny v 1.NP, šatny, recepce, podatelna, vrátnice koberec 18 548,72 PVC 103 1 833,76 betonová

Více

FlowCon S. Instalace Provoz Uvedení do provozu

FlowCon S. Instalace Provoz Uvedení do provozu FlowCon S Instalace Provoz Uvedení do provozu Obsah: Technické údaje a přehled funkcí 2 1. Instalace 3 2. Propláchnutí a naplnění systému 4 3. Vypuštění systému 5 4. Zpětný ventil 5 5. Bezpečnostní zařízení

Více

NÁBYTEK NA HRANÍ - Dětské kuchyňky

NÁBYTEK NA HRANÍ - Dětské kuchyňky 02359 Kuchyň krátká MAKRA Dvířka LTD v barevném provedení nebo přírodní buk, kvalitní kování, plynové hořáky v novém designu, skříňka jako myčka s ovládacím panelem, otočná baterie, mikrovlná trouba s

Více

V-JET automatický osoušeč rukou

V-JET automatický osoušeč rukou V-JET automatický osoušeč rukou Upozornění a pokyny Instalace Obsluha Údržba Záruka - 1 - V-JET automatický osoušeč rukou Popis spotřebiče Osoušeč slouží výhradně k osoušení rukou silným proudem vzduchu,

Více

Návod na ovládání chladničky

Návod na ovládání chladničky Návod na ovládání chladničky CAS-60 Absorpční chladnička CAS-60 Rejstřík Bezpečnostní pokyny 3 Ovládací panel 3 Druhy provozu 3 Upozornění 4 Instalace 4 Napájení 12V 4 Provoz na plyn 5 Výroba ledu 5 Údržba

Více

BATERIE S OKAMŽITÝM OHŘEVEM TEPLÉ VODY

BATERIE S OKAMŽITÝM OHŘEVEM TEPLÉ VODY IN 201502 M BATERIE S OKAMŽITÝM OHŘEVEM TEPLÉ VODY NÁVOD K POUŽITÍ Model č.: KDR-4E-3 PŘEDSTAVENÍ VÝROBKU 3 INSTALAČNÍ PODMÍNKY 3 ZPŮSOBY INSTALACE VÝROBKU 5 INSTALACE ZAŘÍZENÍ SE SPODNÍM PŘÍVODEM 6 KLÍČOVÉ

Více

MODVLVS. Jednotrubková čerpadlová skupina S1 Solar 1

MODVLVS. Jednotrubková čerpadlová skupina S1 Solar 1 MODVLVS Jednotrubková čerpadlová skupina S1 Solar 1 MODVLVS jednotrubková čerpadlová skupina S1 Solar 1 Vratná větev Vratná větev Izolační schránka z EPP Rozměry 150x425x150. Schránka se speciálním držákem

Více

Návod k použití Obj.č.:

Návod k použití Obj.č.: 1 Návod k použití Obj.č.: 811 826 Tato letovací lampa je provozována na butan. Je lehká a při letování dobře padne do ruky. K této letovací lampě si lze vybrat a objednat náhradní náplň s butanem a ještě

Více

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA ZAKÁZKU S NÁZVEM DODÁVKA NÁBYTKU DO LABORATORNÍCH PROSTOR VČETNĚ DIGESTOŘE. Dodatečná informace č. 2

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA ZAKÁZKU S NÁZVEM DODÁVKA NÁBYTKU DO LABORATORNÍCH PROSTOR VČETNĚ DIGESTOŘE. Dodatečná informace č. 2 VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA ZAKÁZKU S NÁZVEM DODÁVKA NÁBYTKU DO LABORATORNÍCH PROSTOR VČETNĚ DIGESTOŘE Dodatečná informace č. 2 Zadavatel: Ústav struktury a mechaniky hornin AV ČR, v.v.i. zakázka s názvem: DODÁVKA

Více

FORMULÁŘ PRO MAPOVÁNÍ PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ DLE MKPO

FORMULÁŘ PRO MAPOVÁNÍ PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ DLE MKPO FORMULÁŘ PRO MAPOVÁNÍ PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ DLE MKPO 8. ZŠ STOLIŇSKÁ NOVÁ BUDOVA VSTUP HLAVNÍ Vyhrazené parkovací stání počet: - přístup od VPS ke vstupu do objektu: - Přístup ke vstupu obtížný povrch sklon

Více

PŘÍKLAD NAVRŽENÍ A ZAKRESLENÍ PŮDORYSU DLE ZADÁNÍ modulová koordinace

PŘÍKLAD NAVRŽENÍ A ZAKRESLENÍ PŮDORYSU DLE ZADÁNÍ modulová koordinace PŘÍKLAD NAVRŽENÍ A ZAKRESLENÍ PŮDORYSU DLE ZADÁNÍ modulová koordinace Zadání např. NÁVRH PŮDORYSU: Uvažujeme výstavbu z keramického stavebního systému Porotherm: zdivo, překlady nad otvory, stropy (podrobnosti

Více

Klokotská 693/9 144 00 Praha 4 Libuš. Tel: 261 101 111 Fax: 261 101 133 servis@fontana.cz www.fontana.cz

Klokotská 693/9 144 00 Praha 4 Libuš. Tel: 261 101 111 Fax: 261 101 133 servis@fontana.cz www.fontana.cz Návod k obsluze VÝDEJNÍK VODY FONTANA WIFF POU FONTANA WATERCOOLERS s.r.o. Klokotská 693/9 144 00 Praha 4 Libuš Tel: 261 101 111 Fax: 261 101 133 servis@fontana.cz www.fontana.cz Pro udržení pracovní výkonnosti

Více

NÁVOD K OBSLUZE PLYNOVÝ ZÁŘIČ REMINGTON 44 CR

NÁVOD K OBSLUZE PLYNOVÝ ZÁŘIČ REMINGTON 44 CR NÁVOD K OBSLUZE PLYNOVÝ ZÁŘIČ REMINGTON 44 CR I. PRAVIDLA BEZPEČNOSTI: 1. Zářič/ohřívač je třeba vždy používat v souladu s návodem dodaným společně s výrobkem. Návod je třeba uchovávat na bezpečném místě.

Více

P R A C O V N Í P O S T U P. na komorové navrtávací zařízení MANIBS typ J-110

P R A C O V N Í P O S T U P. na komorové navrtávací zařízení MANIBS typ J-110 A) Pracovní postup 1. Montáž nebo navaření bezpečnostní armatury MANIBS před navařením odbočkového T-kusu se musí odstranit krycí víčko a zátka. 2. Nové - připojované - potrubí se napojí, příp.dokončí.

Více

Domovní řád. Článek I. Úvodní ustanovení

Domovní řád. Článek I. Úvodní ustanovení Domovní řád Článek I. Úvodní ustanovení Domovní řád upravuje podmínky a způsob užívání rodinných domů, bytů, nebytových prostor a společných částí domu ve vlastnictví obce Výškov, přičemž základní úprava

Více

Návod na obsluhu Eurostar Acu Hit

Návod na obsluhu Eurostar Acu Hit 6 720 611 241-00.1O Návod na obsluhu Eurostar Acu Hit Plynový závěsný kotel s vestavěným zásobníkem teplé vody ZWSE 23-4 MFK ZWSE 23/28-4 MFA OSW Vážený zákazníku, blahopřejeme Vám a děkujeme, že jste

Více

Pec na pizzu

Pec na pizzu Pec na pizzu 10032130 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. za škody způsobené

Více

Uživatelská příručka pro myčky nádobí Jemi. GS-83 Manual

Uživatelská příručka pro myčky nádobí Jemi. GS-83 Manual Uživatelská příručka pro myčky nádobí Jemi GS-83 Manual Asistenční servis MARCCRAB GASTRO s.r.o. REVOLUČNÍ 19/73 PLZEŇ 312 07 tel. 377 470 122 mobil: 602 173 253 Společnost Marccrab gastro s.r.o. je součástí

Více

ELEKTRICKÉ OHŘÍVAČE VODY

ELEKTRICKÉ OHŘÍVAČE VODY ELEKTRICKÉ OHŘÍVAČE VODY Modelové řady: CB a M Návod k obsluze a instalaci OH 1 Tento elektrický ohřívač vody obsahuje základní instalační prvky, které najdete v obalu, t.j.: Izolační pouzdra na trubky

Více