Návod k obsluze pro paletový vozík s vážním indikátorem BFC6

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Návod k obsluze pro paletový vozík s vážním indikátorem BFC6"

Transkript

1 Návod k obsluze pro paletový vozík s vážním indikátorem BFC6 UPOZORNĚNÍ! Nepoužívejte vozík před přečtením a pochopením tohoto návodu k obsluze. Uschovejte pro další použití. 1.Úvod Děkujeme za zakoupení našeho výrobku. Vozík je vyroben z vysoce kvalitní oceli a byl navržen tak, aby měl dlouhou životnost, byl vysoce spolehlivý a snadno použitelný. Pro Vaši bezpečnost a správný provoz před použitím pozorně čtěte tento návod k obsluze a upozornění na štítku vozíku. Všechny zde uvedené informace jsou založeny na údajích dostupných v době tisku. Vyhrazujeme si právo na změnu našich výrobků kdykoli bez předchozího upozornění a vynaložení jakýchkoli sankcí. Doporučujeme vždy ověřit případné aktualizace. 2.Údržba 2.1 Hydraulický olej Kontrolujte hladinu oleje každých šest měsíců. Používejte hydraulický olej typ ISO VG32, jeho viskozita by měla být 32cSt na 40 C, celkový objem je asi 0.4lt., teplota použití -20 C až 50 C. Vyměňte hydraulický olej každých 12 měsíců. 2.2 Odstraňte vzduch Do hydraulického čerpadla se může během převozu dostat vzduch. To zapříčiní, že se nepodaří udržet pístnici v požadované výšce. Vzduch může být odstraněn následujícím způsobem: stlačte nahoru řídící oj a pohybujte několikrát rukojetí nahoru a dolu. 2.3 Denní kontrola a údržba Je nutné, aby byl vozík denně kontrolován. Zvláštní pozornost by měla být věnována kolům, nápravě, ovládací oji, hydraulice, displeji,... Vidlice by měly být bez nákladu a v nejnižší poloze, když se s vozíkem přestane pracovat. 2.4 Mazání Použijte motorový olej nebo tuk k mazání všech pohyblivých částí Údržba displeje Systém vážení zapadá do třídy ochrany IP65. To znamená, že prach nebo vlhkost (déšť, voda ) bude mít vliv na provoz elektroniky. Použití vysokotlakých čističů v kombinaci s teplou vodou nebo chemických čističů povede k proniknutí vlhkosti a bude mít negativní vliv na provoz systému. 3. Bezpečnostní pokyny 1. Provozovatel by si měl před použitím stroje přečíst všechny varovné signály a pokyny, které jsou uvedeny na vozíku. 2. Nemanipulujte s vozíkem, dokud s ním nejste obeznámeni, náležitě proškoleni či oprávněni k manipulaci. 3. Nepoužívejte vozík bez kontroly jeho stavu, věnujte pozornost především řetězu, kolům, řídící oji, rámu, stožáru 4. Nepoužívejte vozík na kluzkém, nerovném povrchu nebo ve výbušném prostředí. 5. Nikdy na vidlicích nezvedejte žádné osoby. 6. Je zakázáno, aby se osoby pohybovali mezi vidlicemi. 7. Pro větší bezpečnost je doporučeno pracovat s vozíkem v ochranných rukavicích. 8. Nepohybujte vozíkem, pokud jsou vidlice výše než 300 mm nad zemí. 9. Když je na vidlicích převážen náklad, všechny osoby by se měly pohybovat ve vzdálenosti min. 600 mm od vozíku. 10. Náklad by měl být převážen na obou vidlicích, nikdy nepoužívejte k převážení jen jednu vidlici. Hmotnost nákladu by měla být rozložena uprostřed dvou vidlic. 11. Nezvedejte náklad, který překračuje maximální nosnost vozíku. 12. Udržujte vidlice v co nejnižší poloze, pokud je nepoužíváte.

2 4. Řešení závad 1. Vidlice nezdvíhají do max. výšky: nedostatek hydraulického oleje doplňte olej. 2. Vidlice se nezvedají: nedostatek oleje doplňte; v oleji jsou nečistoty vyčistěte olej / vyměňte olej. 4. Vidlice nelze spustit: pístnice nebo stožár je deformovaný v důsledku částečného zatížení na jedné straně vidlic nebo přetížením maximální únosnosti / vidlice byly dlouhou dobu drženy v horní poloze, pístnice byla odhalená a to způsobilo zrezivění a zaseknutí vyměňte za nový; odvzdušňovací ventil čerpadla není otevřen: je-li poškozen, vyměňte za nový 5. Unikání oleje: těsnící díly jsou opotřebované nebo poškozené vyměňte za nové 6. Vidlice se spouštějí samovolně: nečistoty v oleji způsobily netěsnění odvzdušňovacího ventilu vyčistěte nebo vyměňte olej; těsnící díly nebo odvzdušňovací ventil jsou opotřebované nebo poškozené vyměňte za nové 7. Diplej nelze zapnout: baterie je vybitá vyměňte za novou 5. Vážení a) použití (přesné vážení) - 2 Don t lift too fast / heav y. Don t lift too slow / smooth.

3 b) funkce Když je náklad vyzdvihnut příliš vysoko, ukáže se šipka směrem dolů. Když bylo dosaženo referenční výšky, referenční úroveň je v kroužku. Šipka je zapnutá: referenční výšky je témeř dosaženo, zvedejte pomalu. 2 šipky jsou zapnuté: zvedejte pomaleji. 3 šipky jsou zapnuté: pumpujte dál k dosažení referenční výšky. - Ukázaná váha je záporná. M Hmotnost byla uložena do paměti. LB Ukázaná váha je v librách (nutno přeměnit v nastavení jednotek). KG ukázaná hmotnost je v kilogramech (standardní nastavení). Obrázek prázné baterie: Baterie je vybitá.

4 - 0-L.- - Systém vážení je přetížen. Odeberte váhu. Err06 - Signál ze snímače na AD převodníku je příliš vysoká. Zkontrolujte připojení senzoru. Err07 - Žádný signál ze snímače na AD převodníku. Zkontrolujte připojení senzoru. Err12 - Došlo ke ztrátě dat. Překlalibrujte systém. Err98 - Kalibrační bod musí být vyšší než předchozí a vyšší než hodnota 25. Bliká obrázek baterie baterie je vybitá, ihned ji nabijte. Bliká >M< - paměť je zaplněna, další data nemohou být uložena, vymažte paměť. Nastartujte indikátor: Vypněte indikátor stlačením obou tlačítek najednou po dobu 2 sekund. krátce zmáčkněte tlačítko. c) Kontrola nuly 2 sec. Indikátor se automaticky vypne po dvou minách, nezaznamená-li žádné stlačení tlačítka.

5 Zmáčkněte krátce tlačítko. Ujistěte se, že jsou vidlice prázdné. Zvedněte vidlice do referenční výšky a zkontrolujte nulovou hodnotu na displeji. Vidlice jsou zvednuté v referenční výšce. Zkontrolujte nulu na displeji.

6 Pokud je odchylka větší než + / - 5 kg, může být upravena nulová hodnota stiskem tlačítka Zero krátce. Indikátor se vrátí zpět do normálního režimu vážení. d) Vážení brutto Zmáčkněte krátce tlačítko.? Na displeji se zobrazí aktuální váha na vidlicích. Když paletový vozík je prázdný, bude tato hodnota v rozmezí + / -40 kg. Když vozík není v referenční výšce, budou číslice blikat.

7 Snižte vozík do nejnižší polohy vidlic. V nejnižší poloze se ukáží 3 šipky. Naložte náklada a zvedněte ho do referenční výšky. 3 šipky nahoru jsou zapnuté. Pumpujte! Když 3 šipky nahoru jsou zapnuté: Pumpujte směrem nahoru k referenční výšce! Nepumpujte příliš rychle/těžce. Nepumpujte příliš málo/lehce.

8 Referenční úroveň je v kroužku. Referenční výšky bylo dosaženo! 1 šipka je zapnutá pumpujte pomalu! 2 šipky jsou zapnuté pumpujte hodně pomalu! 3 šipky jsou zapnuté pumpujte! Když zatížení bylo příliš vysoké, šipka dolů je zapnutá. Paletový vozík musí být nejdřív snížen úplně na zem pro nové vážení. e) Celková váha Nastartujte indikátor: krátce zmáčkněte tlačítko.

9 Stisknutím tlačítka přidat zvážené zatížení k celkové hmotnosti. Hodnota je uložena do paměti. Znak M se zobrazí na displeji. Stisknutím tlačítka přidat druhé zvážené zatížení k celkové hmotnosti. Hodnota je uložena a přidána do paměti.. 2 sec. Paměť lze připomenout stiskem tlačítko po dobu 3 sekund. Na druhé straně se ukazuje poslední pořadové číslo a (sub) suma je v současné době uložena v paměti. Paměť lze vymazat stisknutím tlačítka krátce. Systém se automaticky vrátí do standardního režimu vážení. Označení M je deaktivováno.

10 6) Výměna baterií Napájení systému probíhá přes 2 baterie AA. Při běžném používání baterie vydrží asi 1 rok. Když úroveň napětí z baterií dochází, bude "low bat" symbol blikat. Když jsou baterie zcela vybité, systém vážení se vypne. 6. Zakázaná manipulace NEPOKOUŠEJTE SE STROJ OPRAVIT, POKUD K TOMU NEJSTE OPRÁVNĚNI ČI ŘÁDNĚ VYŠKOLENI!!!

11 Bezpečnostní pokyny pro používání paletových vozíků Nepoužívejte paletový vozík dříve, než se seznámíte s jeho návodem k obsluze nebo jste nebyli zaškoleni na jeho obsluhu. Pečlivě si přečtěte pokyny uvedené na paletovém vozíku a v návodu k obsluze. Návod je nutno uchovávat spolu s výrobkem. - Při používání paletového vozíku je třeba dbát na to, aby uživatel uměl bez problémů obsluhovat paletový vozík s nákladem. - Před každým použitím paletového vozíku se ujistěte, že je technicky v pořádku. Dbejte zejména na kola, oj a zvedací a spouštěcí zařízení. Nikdy nepoužívejte poškozený vozík. Případné opravy svěřte pouze odborníkovi. - Nikdy nezatěžujte vidlice větší zátěží nebo silou, než je maximální nosnost. - Dbejte na rovnoměrné rozložení zátěže a nikdy nezvedejte náklad pouze jednou vidlicí nebo konci vidlic! - Nikdy nezvedejte náklad, stojí-li paletový vozík na nevhodné ploše! - Zajistěte, aby podklad, na kterém paletový vozík stojí nebo kam se má pohybovat, měl dostatečnou nosnost. Jestliže tomu tak není, umístěte paletový vozík na dřevěné nebo nejlépe kovové pásy s dostatečnou nosností a pojíždějte po nich. Takové opatření musí ještě před zvednutím nákladu a pojížděním prověřit odborník. - Je-li na vidlicích zvednutý náklad, nedávejte pod ně žádné části těla (ruce, nohy)! - Nikdy nezkoušejte posouvat náklad nadzvednutý na vidlicích. Zvednutý náklad nesmí být v žádném případě vystaven namáhání rázem nebo úderem. - Nikdy nezvedejte paletovým vozíkem náklad, který může sklouznout nebo jehož jednotlivé díly nejsou pevně spojeny. - Dbejte na to, aby se obsluha paletového vozíku nacházela mimo dosah nákladu, který může eventuálně sklouznout nebo spadnout z vidlic. - Nikdy nenechávejte bez dozoru náklad nadzvednutý na paletovém vozíku. - V případě použití paletového vozíku způsobem, který neodpovídá jeho určení, nepřebíráme záruku za možné následné škody. Platí to rovněž pro používání paletových vozíků nevhodných k použití a pro jakékoliv změny, neoprávněně na něm prováděné, zejména pro záměnu originálních dílů díly jiného původu. Zbytková rizika. Je nutno poukázat na to, že každý stroj vykazuje zbytková rizika. Při provádění veškerých pracovních operací (i těch nejjednodušších) je zapotřebí dbát maximální opatrnosti. ES PROHLÁŠENÍ O SHODĚ Bezpečná práce závisí na Vás! Výrobce prohlašuje, že produkt - obecné označení: paletový vozík s nosností 2000 kg - funkce: zdvih, převoz a vážení nákladu o hmotnosti do 2000 kg - model: HP-ESE20 - typ: BFC6n - obchodní název: paletový vozík BFC6n odpovídá hlavním požadavkům podle ustanovení směrnic ES Strojní směrnice 2006/42/ES Postup posuzování shody podle: EN ISO Manipulační vozíky - Bezpečnostní požadavky a ověření - Část 5: Ruční vozíky Zplnomocněná osoba pro sestavení technických podkladů: Noblelift EUROPE GMBH Borsigstrae 9d Barbing Germany Prohlášení o shodě se vztahuje pouze na stroj ve stavu, ve kterém byl uveden do prodeje; konečným uživatelem dodatečně umístěné díly a/nebo dodatečně provedené zásahy nebudou brány v úvahu.

12

Návod k použití a údržbě pojezdových zdvihacích stolů řady SP

Návod k použití a údržbě pojezdových zdvihacích stolů řady SP Návod k použití a údržbě pojezdových zdvihacích stolů řady SP typ SPS350 a SPF700 typ SPA150/300/750 a SP500 ÚVOD Děkujeme, že jste si vybrali pojezdový zdvihací stůl DELTALIFT. Abyste svůj produkt správně

Více

Návod k použití a údržbě vysokozdvižných vozíků řady SDJ

Návod k použití a údržbě vysokozdvižných vozíků řady SDJ Návod k použití a údržbě vysokozdvižných vozíků řady SDJ ÚVOD Děkujeme, že jste si vybrali vysokozdvižný vozík DELTALIFT. Abyste svůj produkt správně a bezpečně používali pečlivě si, prosíme, přečtěte

Více

Návod k použití a údržbě nůžkových paletových vozíků řady JF

Návod k použití a údržbě nůžkových paletových vozíků řady JF Návod k použití a údržbě nůžkových paletových vozíků řady JF ÚVOD Děkujeme, že jste si vybrali nůžkový paletový vozík DELTALIFT. Abyste svůj produkt správně a bezpečně používali pečlivě si, prosím, přečtěte

Více

Návod k použití a údržbě paletového vozík s galvanickou úpravou řady DB

Návod k použití a údržbě paletového vozík s galvanickou úpravou řady DB Návod k použití a údržbě paletového vozík s galvanickou úpravou řady DB (vycházející z originálního návodu k použití vydaného výrobcem) ÚVOD Děkujeme, že jste si vybrali galvanický paletový vozík DELTALIFT.

Více

Návod k použití a údržbě paletových vozíků řady DB, BF a WF

Návod k použití a údržbě paletových vozíků řady DB, BF a WF Návod k použití a údržbě paletových vozíků řady DB, BF a WF ÚVOD Děkujeme, že jste si vybrali paletový vozík DELTALIFT. Abyste svůj produkt správně a bezpečně používali pečlivě si, prosím, přečtěte níže

Více

Návod k použití a údržbě vysokozdvižných vozíků řady SDJ

Návod k použití a údržbě vysokozdvižných vozíků řady SDJ Návod k použití a údržbě vysokozdvižných vozíků řady SDJ ÚVOD Děkujeme, že jste si vybrali vysokozdvižný vozík DELTALIFT. Abyste svůj produkt správně a bezpečně používali pečlivě si, prosíme, přečtěte

Více

Hydraulický zvedák sudů PBH-300

Hydraulický zvedák sudů PBH-300 TECHNICKÁ A PROVOZNÍ DOKUMENTACE Hydraulický zvedák sudů PBH-300 Obsah 1. Úvod 2. Určení 3. Technický popis 4. Technické údaje 5. Příprava zvedáku k použití 6. Pracovní podmínky 7. Provozní a bezpečnostní

Více

Návod k použití a údržbě vysokozdvižných vozíků řady SDJ

Návod k použití a údržbě vysokozdvižných vozíků řady SDJ Návod k použití a údržbě vysokozdvižných vozíků řady SDJ ÚVOD Děkujeme, že jste si vybrali vysokozdvižný vozík DELTALIFT. Abyste svůj produkt správně a bezpečně používali pečlivě si, prosíme, přečtěte

Více

Návod k použití a údržbě vysokozdvižných vozíků řady SDJ

Návod k použití a údržbě vysokozdvižných vozíků řady SDJ Návod k použití a údržbě vysokozdvižných vozíků řady SDJ ÚVOD Děkujeme, že jste si vybrali vysokozdvižný vozík DELTALIFT. Abyste svůj produkt správně a bezpečně používali pečlivě si, prosíme, přečtěte

Více

Návod k použití a údržbě paletových vozíků řady DB

Návod k použití a údržbě paletových vozíků řady DB Návod k použití a údržbě paletových vozíků řady DB ÚVOD Děkujeme, že jste si vybrali paletový vozík DELTALIFT. Abyste svůj produkt správně a bezpečně používali pečlivě si, prosím, přečtěte níže uvedený

Více

OCS-L. Elektronická závěsná váha. Uživatelský návod

OCS-L. Elektronická závěsná váha. Uživatelský návod OCS-L Elektronická závěsná váha Uživatelský návod Obsah Úvod 3 1 Technické údaje 3 2 Rozměry váhy 4 3 Čelní panel 5 3.1 Funkce tlačítek 5 3.2 Význam symbolů 5 4 Obsluha 6 4.1 Provoz z baterií 6 4.2 Zapnutí

Více

Návod k použití a údržbě paletových vozíků řady DB, BF a WF

Návod k použití a údržbě paletových vozíků řady DB, BF a WF Návod k použití a údržbě paletových vozíků řady DB, BF a WF ÚVOD Děkujeme, že jste si vybrali paletový vozík DELTALIFT. Abyste svůj produkt správně a bezpečně používali pečlivě si, prosím, přečtěte níže

Více

Návod k použití a údržbě paletových vozíků BF-3T

Návod k použití a údržbě paletových vozíků BF-3T Návod k použití a údržbě paletových vozíků BF-3T (vycházející z originálního návodu k použití vydaného výrobcem) ÚVOD Děkujeme, že jste si vybrali paletový vozík DELTALIFT. Abyste svůj produkt správně

Více

Návod k použití a údržbě nůžkových paletových vozíků řady JF

Návod k použití a údržbě nůžkových paletových vozíků řady JF Návod k použití a údržbě nůžkových paletových vozíků řady JF ÚVOD Děkujeme, že jste si vybrali nůžkový paletový vozík DELTALIFT. Abyste svůj produkt správně a bezpečně používali pečlivě si, prosím, přečtěte

Více

Návod k použití a údržbě pojezdových zdvihacích stolů řady SP

Návod k použití a údržbě pojezdových zdvihacích stolů řady SP Návod k použití a údržbě pojezdových zdvihacích stolů řady SP typ SPS350 a SPF700 typ SPA150/300/750 a SP500 ÚVOD Děkujeme, že jste si vybrali pojezdový zdvihací stůl DELTALIFT. Abyste svůj produkt správně

Více

Návod k použití Hydraulický zvedač sudů 112 349

Návod k použití Hydraulický zvedač sudů 112 349 Návod k použití Hydraulický zvedač sudů 112 349 EMPORO, s.r.o. Brandýská 84/10, CZ - 181 00 Praha 8 Firma je zapsaná v OR u MS V Praze, oddíl C, vložka 136881 IČO: 28372158 / DIČ: CZ28372158 web: www.emporo.cz

Více

HB-8242HP Magnetic bike TIRO 30

HB-8242HP Magnetic bike TIRO 30 HB-822HP Magnetic bike TIRO 30 Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku! Prosíme, pozorně si přečtěte následující instrukce v návodu krok po kroku. BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE Tento stroj je určen pouze k domácímu

Více

Ruční elektronická váha

Ruční elektronická váha Ruční elektronická váha DKS-2080 NÁVOD K POUŽITÍ Vkládání a vyjímání nádoby 1. Vyjmutí nádoby Palcem posuňte tlačítko (Sliding closure) tak, aby se západka (Tapered ned) uvolnila z háčku (Plate) na nádobě

Více

HL_1000N Paletový vozík s nůžkovým zdvihem nosnost 1 t, ruční ovládání Návod na použití a údržbu

HL_1000N Paletový vozík s nůžkovým zdvihem nosnost 1 t, ruční ovládání Návod na použití a údržbu Bankovní spojení: Komerční banka EMPORO, s.r.o. 43-1814280237/0100 Brandýská 84/10 CZ, 181 00 Praha 8 Firma je zapsaná v OR u MS V Praze tel.: +420 242 428 600 oddíl C, vložka 136881 fax: +420 242 428

Více

Návod k obsluze Výškově stavitelná sedačka Belek. Revised on 7-07-98

Návod k obsluze Výškově stavitelná sedačka Belek. Revised on 7-07-98 Návod k obsluze Výškově stavitelná sedačka Belek Revised on 7-07-98 Obsah: 1. Úvod...3 2. Technické údaje...4 3. Bezpečnost...5 3.1. Úvod...5 3.2. Popis bezpečnostních opatření...5 3.3. Bezpečnostní předpisy...5

Více

Návod k použití a údržbě paletového vozíku DBE20

Návod k použití a údržbě paletového vozíku DBE20 Návod k použití a údržbě paletového vozíku DBE20 (vycházející z originálního návodu k použití vydaného výrobcem) ÚVOD Děkujeme, že jste si vybrali paletový vozík DELTALIFT. Abyste svůj produkt správně

Více

Návod k použití a údržbě pojezdových zdvihacích stolů řady SP

Návod k použití a údržbě pojezdových zdvihacích stolů řady SP Návod k použití a údržbě pojezdových zdvihacích stolů řady SP (vycházející z originálního návodu k použití vydaného výrobcem) typ SPS350 ÚVOD Děkujeme, že jste si vybrali pojezdový zdvihací stůl DELTALIFT.

Více

q POZORNĚ SI PŘEČTĚTE TENTO NÁVOD! Obsahuje důležité bezpečnostní informace. Zobrazovací jednotka (typ LED) ORIGINÁLNÍ NÁVOD K OBSLUZE

q POZORNĚ SI PŘEČTĚTE TENTO NÁVOD! Obsahuje důležité bezpečnostní informace. Zobrazovací jednotka (typ LED) ORIGINÁLNÍ NÁVOD K OBSLUZE q POZORNĚ SI PŘEČTĚTE TENTO NÁVOD! Obsahuje důležité bezpečnostní informace. Zobrazovací jednotka (typ LED) ORIGINÁLNÍ NÁVOD K OBSLUZE POPIS 1 1. Zobrazovací jednotka (typ LED) SYSTÉMY PRO ELEKTROKOLA

Více

Návod k obsluze vysokozdvižných paletových vozíků EULIFT SDJ 1012/1016/1025/1516

Návod k obsluze vysokozdvižných paletových vozíků EULIFT SDJ 1012/1016/1025/1516 Návod k obsluze vysokozdvižných paletových vozíků EULIFT SDJ 1012/1016/1025/1516 Pro vlastní bezpečnost si před zprovozněním vysokozdvižného vozíku přečtěte tento návod k obsluze! Je velmi důležité, abyste

Více

PROTECO HYDRAULICKÝ ZVEDÁK PROTECO 42.09-ZH-2000, 4000, 6000, 8000, 12000A, 20000

PROTECO HYDRAULICKÝ ZVEDÁK PROTECO 42.09-ZH-2000, 4000, 6000, 8000, 12000A, 20000 HYDRAULICKÝ ZVEDÁK PROTECO 42.09-ZH-2000, 4000, 6000, 8000, 12000A, 20000 14 1. Vypouštěcí ventil 2. Základní deska 3. Těsnící kroužek 4. Hydraulický válec 5. Pístnice 6. Hydraulický olej 7. Olejová nádrž

Více

Návod k obsluze Zvedák 2 t, návod k použití

Návod k obsluze Zvedák 2 t, návod k použití Návod k obsluze Zvedák 2 t, návod k použití Císlo výr. / Article No.: 99432 Jazyky / Languages: cs BERNER_79136.pdf 2013-09-12 Návod k obsluze (CZ) 099432 1 Česky ZODPOVĚDNOST VLASTNÍKA Vlastník a/nebo

Více

Hydraulický lis 30 T - dvourychlostní pumpa. Návod k obsluze. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel.

Hydraulický lis 30 T - dvourychlostní pumpa. Návod k obsluze. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Hydraulický lis 30 T - dvourychlostní pumpa Návod k obsluze Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. 1. Bezpečnostní pravidla Před použitím zkontrolujte, zda je zařízení kompletní,

Více

Návod k obsluze vysokozdvižných paletových vozíků EULIFT SD4015

Návod k obsluze vysokozdvižných paletových vozíků EULIFT SD4015 Návod k obsluze vysokozdvižných paletových vozíků EULIFT SD4015 Pro vlastní bezpečnost si před zprovozněním vysokozdvižného vozíku přečtěte tento návod k obsluze! Je velmi důležité, abyste si před uvedením

Více

NÁVOD K POUŽITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŽBA PRO HYDRAULICKÝ VÁLEC

NÁVOD K POUŽITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŽBA PRO HYDRAULICKÝ VÁLEC BRANO a.s, 747 41 Hradec nad Moravicí Česká republika tel.:+420/ 553 632 318, 553 632 345 fax:+420/ 553 632 407, 553 632 151 http://www.brano.eu info@brano.eu NÁVOD K POUŽITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ

Více

Návod k použití a údržbě statické zdvihací plošiny ve tvaru U

Návod k použití a údržbě statické zdvihací plošiny ve tvaru U Návod k použití a údržbě statické zdvihací plošiny ve tvaru U (vycházející z originálního návodu k použití vydaného výrobcem) ÚVOD Děkujeme, že jste si vybrali zdvihací plošinu DELTALIFT. Abyste svůj produkt

Více

DĚTSKÝ TRAKTOR NÁVOD K OBSLUZE. Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku.

DĚTSKÝ TRAKTOR NÁVOD K OBSLUZE. Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. DĚTSKÝ TRAKTOR NÁVOD K OBSLUZE CZ Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Pečlivě si přečtěte tento návod k obsluze a dbejte dodržování všech uvedených instrukcí. Návod uschovejte i pro pozdější nahlédnutí.

Více

Základní funkce: - dálkové ovládání, manuální ovládání - zvukové efekty - bezpečnostní pásy - světla - vstup pro Mp3. Motorka F918

Základní funkce: - dálkové ovládání, manuální ovládání - zvukové efekty - bezpečnostní pásy - světla - vstup pro Mp3. Motorka F918 Základní funkce: - dálkové ovládání, manuální ovládání - zvukové efekty - bezpečnostní pásy - světla - vstup pro Mp3 Motorka F918 Specifikace: Vhodná věková kategorie: 36 83 měsíců. Max. zátěž: 25 kg.

Více

Návod k použití pro Nerezovou váhu

Návod k použití pro Nerezovou váhu Návod k použití pro Nerezovou váhu Katalogové číslo: 110093 Účel použití Váha Soehnle Professional 9203 je koncipována k vážení zboží. Tato váha je v rámci EU určena k používání bez povinného cejchování.

Více

Návod k použití a údržbě vysokozdvižných vozíků řady PSO

Návod k použití a údržbě vysokozdvižných vozíků řady PSO Návod k použití a údržbě vysokozdvižných vozíků řady PSO ÚVOD Děkujeme, že jste si vybrali vysokozdvižný vozík DELTALIFT. Abyste svůj produkt správně a bezpečně používali pečlivě si, prosíme, přečtěte

Více

Návod k použití a údržbě paletových vozíků řady DB, BF a WF

Návod k použití a údržbě paletových vozíků řady DB, BF a WF Návod k použití a údržbě paletových vozíků řady DB, BF a WF (vycházející z originálního návodu k použití vydaného výrobcem) ÚVOD Děkujeme, že jste si vybrali paletový vozík DELTALIFT. Abyste svůj produkt

Více

Vysokozdvižný vozík JF NÁVOD

Vysokozdvižný vozík JF NÁVOD Vysokozdvižný vozík JF NÁVOD EC Prohlášení o shodě Podle Směrnice o strojích 2006/42/EC Pro následující zařízení : Výrobek : Nůžkový paletový vozík Označení typu /Obchodní značka : JF Název výrobce : Ningbo

Více

Bezdrátová váha na měření tuku. model CR9901. Návod k použití

Bezdrátová váha na měření tuku. model CR9901. Návod k použití Bezdrátová váha na měření tuku model CR9901 Návod k použití 1 Děkujeme, že jste si vybrali náš výrobek, doporučujeme přečíst si následující instrukce. Funkce 1. Zařízení využívá infračervený princip bezdrátového

Více

Montážní návod pro dílenský jeřáb

Montážní návod pro dílenský jeřáb Montážní návod pro dílenský jeřáb BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Přečtěte si pečlivě tyto pokyny před použitím! DŮLEŽITÉ Přečtěte si všechny pokyny před použitím a dodržujte všechny instrukce a bezpečnostní pokyny,

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL NÁVOD K OBSLUZE

UŽIVATELSKÝ MANUÁL NÁVOD K OBSLUZE UŽIVATELSKÝ MANUÁL NÁVOD K OBSLUZE OCS-S-500 Strana 1 ELEKTRONICKÁ ZÁVĚSNÁ VÁHA ŘADY Dovozce do ČR: ZEMAN Váhy s.r.o. Vranovská 699/33, 61400 Brno IČ 01804758 Tento soubor je chráněn autorskými právy dovozce,

Více

Pojízdný hydraulický zvedák 3t s pedálem. Návod k obsluze. Před použitím zařízení si důkladně přečtěte návod

Pojízdný hydraulický zvedák 3t s pedálem. Návod k obsluze. Před použitím zařízení si důkladně přečtěte návod Pojízdný hydraulický zvedák 3t s pedálem Návod k obsluze Před použitím zařízení si důkladně přečtěte návod 1 Vážený zákazníku Děkujeme za zakoupení našeho produktu a věříme, že s jeho užíváním budete spokojen.

Více

PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-857

PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-857 Návod k použití PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-857 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Centronic EasyControl EC545-II

Centronic EasyControl EC545-II Centronic EasyControl EC545-II cs Návod na montáž a obsluhu 5 -ti kanálový ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má

Více

ELEKTRICKÝ KRBOVÝ VYSAVAČ

ELEKTRICKÝ KRBOVÝ VYSAVAČ NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRICKÝ KRBOVÝ VYSAVAČ PM-ESP-1650 PŘEKLAD NÁVODU Obsah 1. Popis symbolů... 3 2. Použití zařízení v souladu s určením... 4 3. Všeobecné bezpečnostní podmínky... 4 4. Parametry zařízení...

Více

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců IC 1549 / IC 1549gr TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců Uživatelská příručka Před prvním použitím tohoto zařízení si prosím pečlivě přečtěte tuto příručku. Obsah Vnější pohled... 2 Schéma zapojení...

Více

Návod k obsluze a údržbě

Návod k obsluze a údržbě ZÁRUČNÍ LIST Záruční a pozáruční servis zajišťuje: ATV Moravia s. r. o. Kšírova 45, 619 00 Brno, Česká republika tel/fax.: 541 249 327 email: opravy@atv-servis.cz www.atv-servis.cz Záruku lze uplatnit

Více

Model: DO CFJS007A Startovací stanice

Model: DO CFJS007A Startovací stanice Model: DO CFJS007A CZ Startovací stanice Návod k obsluze BEZPEČNOSTNÍ POKYNY UPOZORNĚNÍ!!! PO ZAKOUPENÍ STARTOVACÍ STANICE JE NUTNO BEZPRODLENĚ PLNĚ NABÍT AKUMULÁTOR STARTOVACÍ STANICE. AKUMULÁTOR ZNOVU

Více

Tento návod poskytuje základní instrukce k instalaci a používání indikátoru Ezi Weigh 5.

Tento návod poskytuje základní instrukce k instalaci a používání indikátoru Ezi Weigh 5. Tento návod poskytuje základní instrukce k instalaci a používání indikátoru Ezi Weigh 5. Než začnete Nabití interního akumulátoru Poznámka: Před použitím indikátoru se ujistěte, že baterie je plně nabitá.

Více

Návod k použití Vysokozdvižný vozík s ručním ovládáním MSE-500/1600, nosnot 500 kg MSE-1000/1600, nosnost 1000 kg MSE-1000/3000, nosnost 1000 kg

Návod k použití Vysokozdvižný vozík s ručním ovládáním MSE-500/1600, nosnot 500 kg MSE-1000/1600, nosnost 1000 kg MSE-1000/3000, nosnost 1000 kg Bankovní spojení: Komerční banka EMPORO, s.r.o. 43-1814280237/0100 Brandýská 84/10 CZ, 181 00 Praha 8 Firma je zapsaná v OR u MS V Praze tel.: +420 242 428 600 oddíl C, vložka 136881 fax: +420 242 428

Více

HYDRAULICKÝ ZVEDÁK NA MOTORKU, ČTYŘKOLKU, 680 kg

HYDRAULICKÝ ZVEDÁK NA MOTORKU, ČTYŘKOLKU, 680 kg HYDRAULICKÝ ZVEDÁK NA MOTORKU, ČTYŘKOLKU, 680 kg M80109A NÁVOD K OBSLUZE OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA Upozornění: Je potřeba se pečlivě seznámit s tímto návodem k obsluze a přečíst si a pochopit všechna

Více

OBR 2. Režim vážení Režim objemu mléka Režim objemu vody

OBR 2. Režim vážení Režim objemu mléka Režim objemu vody BAMBOO CZ INFORMACE O PRODUKTU A POKYNY Děkujeme Vám za zakoupení produktu značky Lamart, který nese název podle Piera Lamarta VLASTNOSTI 1. Indikace objemu vody a mléka 2. Dva přepínatelné systémy váhových

Více

Řetězová pila NÁVOD K OBSLUZE

Řetězová pila NÁVOD K OBSLUZE FZP 4516 B EN Obsah 27 CZ Řetězová pila Děkujeme vám, že jste si zakoupili tuto řetězovou pilu. Než ji začnete používat, přečtěte si, prosím, pozorně tento návod k obsluze a uschovejte jej pro případ dalšího

Více

Návod k obsluze. testo 610

Návod k obsluze. testo 610 Návod k obsluze testo 610 2 Krátký návod na testo 610 3 Krátký návod na testo 610 1 Ochranné pouzdro: pozice uložení 2 Vlhkostní a teplotní senzor 3 Displej 4 Tlačítka 5 Pouzdro baterií, (zadní strana)

Více

ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244

ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

Bezdrátová váha s paměťovou funkcí AF 201-W. Návod k použití

Bezdrátová váha s paměťovou funkcí AF 201-W. Návod k použití Bezdrátová váha s paměťovou funkcí AF 201-W Návod k použití Vlastnosti: 1. Kapacita: 150KG/330LB/23ST, Rozdělení: 0.1KG/0.2LB 2. Jednotka: KG, LB, ST 3. Rozmezí tělesného tuku: 0~80% 4. Odchylka v měření

Více

VÁHY. Instrukční příručka Servisní knížka SÉRIE ABW A AIN. VAHY PRO, s.r.o.

VÁHY. Instrukční příručka Servisní knížka SÉRIE ABW A AIN. VAHY PRO, s.r.o. VÁHY SÉRIE ABW A AIN Instrukční příručka Servisní knížka VAHY PRO, s.r.o. Fügnerova 345 400 04 Trmice Ústí nad Labem tel./fax: 475 620 800 e-mail: vahypro@vahypro.cz OBSAH: UWE typ Výrobní číslo Záruční

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 / 17,3 palců HDMI vstupem

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 / 17,3 palců HDMI vstupem ds-1568 / ds-1738 TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 / 17,3 palců HDMI vstupem Uživatelská příručka Před prvním použitím tohoto zařízení si prosím pečlivě přečtěte tuto příručku. Obsah Vnější pohled...2

Více

FITNESS NÁRAMEK 2 V 1

FITNESS NÁRAMEK 2 V 1 FITNESS NÁRAMEK 2 V 1 Děkujeme, že jste se rozhodli ke koupi tohoto produktu. Přečtěte si prosím pozorně a pečlivě tuto příručku před tím, než uvedete přístroj do provozu. Návod pečlivě uchovejte pro případné

Více

Centronic EasyControl EC545-II

Centronic EasyControl EC545-II Centronic EasyControl EC545-II cs Návod k montáži a obsluze 5kanálový ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být

Více

Centronic EasyControl EC541-II

Centronic EasyControl EC541-II Centronic EasyControl EC541-II cs Návod k montáži a obsluze Ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být uchováván

Více

Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244

Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

POJÍZDNÝ HYDRAULICKÝ ZVEDÁK 2 TUNY

POJÍZDNÝ HYDRAULICKÝ ZVEDÁK 2 TUNY POJÍZDNÝ HYDRAULICKÝ ZVEDÁK 2 TUNY 42.02-40036 Děkujeme Vám, že jste si zakoupili výrobek značky PROTECO. Původní návod k obsluze na pojízdný hydraulický zvedák 42.02-40036 (typ QK2T) TECHNICKÉ SPECIFIKACE

Více

Návod k použití pro Kompaktní váhu

Návod k použití pro Kompaktní váhu Návod k použití pro Kompaktní váhu Katalogové číslo: 214118 Úvod, základní pokyny k používání váhy Pokud chcete, aby Vám váha sloužila spolehlivě a k Vaší spokojenosti, prostudujte prosím tento návod a

Více

Zvedák převodovek 0,5 T nožní pumpa Profigaraz

Zvedák převodovek 0,5 T nožní pumpa Profigaraz Zvedák převodovek 0,5 T nožní pumpa Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Důležité Důkladně si přečtěte tento návod k obsluze. Dávejte pozor na pokyny týkající se bezpečnosti.

Více

Návod k obsluze. Paletový vozík PHW 2505. Pečlivě uschovejte pro pozdější použití! Technické a optické změny vyhrazeny.

Návod k obsluze. Paletový vozík PHW 2505. Pečlivě uschovejte pro pozdější použití! Technické a optické změny vyhrazeny. Návod k obsluze Paletový vozík PHW 2505 2003 Pečlivě uschovejte pro pozdější použití! Technické a optické změny vyhrazeny. CZ Vydáno 25. listopadu 2009 Strana 1 Vážený zákazníku, děkujeme za zakoupení

Více

Návod k obsluze Nízkozdvižný vozík s váhou

Návod k obsluze Nízkozdvižný vozík s váhou KERN & Sohn GmbH Ziegelei 1 D-72336 Balingen E-mail: info@kern-sohn.com Tel.: +49-[0]7433-9933-0 Fax: +49-[0]7433-9933-149 Internet: www.kern-sohn.com Návod k obsluze Nízkozdvižný vozík s váhou KERN VHE-A

Více

Ruční kotoučová pila MKS 185 Ec

Ruční kotoučová pila MKS 185 Ec Ruční kotoučová pila MKS 185 Ec Návod k obsluze 924801 UPOZORNĚNÍ! Tento návod k použití obsahuje pokyny k bezpečné práci s tímto strojem. Proto si jej pečlivě přečtěte! ES Prohlášení o shodě Tímto prohlašujeme,

Více

Návod k použití Váha s tukoměrem a měřením podílu vody v těle EF231BW-35P

Návod k použití Váha s tukoměrem a měřením podílu vody v těle EF231BW-35P Návod k použití Váha s tukoměrem a měřením podílu vody v těle EF231BW-35P Předmluva a opatření 1. Gratulujeme Vám k zakoupení této váhy s tukoměrem sloužící jako jednotka, která monitoruje podíl vašeho

Více

VAŠE ZDRAVÍ, NAŠE STAROST!

VAŠE ZDRAVÍ, NAŠE STAROST! Multifunkční elektronická váha CS6281 - Návod k použití VAŠE ZDRAVÍ, NAŠE STAROST! Obsah CS6281... 1 NÁVOD K POUŽITÍ... 1 OBSAH... 2 ÚVOD... 2 VLOŽENÍ BATERIÍ... 3 PŘÍPRAVA PŘED POUŽITÍM... 3 ZJIŠŤOVÁNÍ

Více

Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9501

Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9501 Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9501 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

NÁVOD K OBSLUZE SVĚRKY NA SKRUŽE MODEL 1061

NÁVOD K OBSLUZE SVĚRKY NA SKRUŽE MODEL 1061 NÁVOD K OBSLUZE SVĚRKY NA SKRUŽE MODEL 1061 Do tohoto návodu je možno kdykoli nahlédnout! Před použitím zařízení, pečlivě čtěte návod k obsluze a bezpečnostní pokyny! 1. Bezpečnost 1.1 Účel použití Svěrky

Více

NÁVOD K OBSLUZE ZÁVĚSNÁ ELEKTRONICKÁ VÁHA

NÁVOD K OBSLUZE ZÁVĚSNÁ ELEKTRONICKÁ VÁHA NÁVOD K OBSLUZE Strana 1 ZÁVĚSNÁ ELEKTRONICKÁ VÁHA Tento soubor je chráněn autorskými právy společnosti LESAK s.r.o. Jeho kopírování a komerční distribuce je možná pouze se souhlasem autora ÚVOD, ZÁKLADNÍ

Více

NABÍJECÍ ZDROJ STARLINE GV STCB20

NABÍJECÍ ZDROJ STARLINE GV STCB20 NÁVOD K OBSLUZE NABÍJECÍ ZDROJ STARLINE GV STCB20 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení výrobku od firmy Auto Kelly, a.s. Věříme, že budete s naším výrobkem plně spokojeni a že nám zachováte Vaši

Více

Návod k použití MW 911P2 S-567-01

Návod k použití MW 911P2 S-567-01 Návod k použití MW 911P2 S-567-01 2 3 cz czz Spotřebič není dovoleno používat pro živnostenské účely. Spotřebič je určen výlučně pro použití v domácnosti. Maximální nosnost: 2000 g / 5 Ib Tento návod na

Více

Návod k použití a údržbě elektrický paletových vozíků řady CBD

Návod k použití a údržbě elektrický paletových vozíků řady CBD Návod k použití a údržbě elektrický paletových vozíků řady CBD (vycházející z originálního návodu k použití vydaného výrobcem) ÚVOD Děkujeme, že jste si vybrali elektrický paletový vozík DELTALIFT. Abyste

Více

NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8008A PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHTE SI HO PRO PŘÍPAD DALŠÍ POTŘEBY!

NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8008A PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHTE SI HO PRO PŘÍPAD DALŠÍ POTŘEBY! NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8008A PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHTE SI HO PRO PŘÍPAD DALŠÍ POTŘEBY! ZÁKLADNÍ PRAVIDLA BEZBEČNOSTI Před prvním použitím si pozorně přečtěte

Více

Váha na vysokozdvižné vozíky Typ: KPZ 76F a Typ: KPZ 76FE

Váha na vysokozdvižné vozíky Typ: KPZ 76F a Typ: KPZ 76FE Kvalitní německá konstrukce Bezkabelový přenos dat z vážících vidlic k indikátoru v kabině řidiče Váha na vysokozdvižné vozíky Typ: KPZ 76F a Typ: KPZ 76FE Standartní Indikátor je bezpečně chráněný, zabudovaný

Více

Ponorné čerpadlo Překlad původního návodu k použití a údržbě

Ponorné čerpadlo Překlad původního návodu k použití a údržbě CZ Ponorné čerpadlo Překlad původního návodu k použití a údržbě [v1_2011 12 15] Réf. / Art. Nr. : PRPVC249/1 / 511306 Dovozce: Ribimex SA; F 77340 Pontault Combault VAROVÁNÍ: Pečlivě si přečtěte tento

Více

Návod k obsluze. testo 540

Návod k obsluze. testo 540 Návod k obsluze testo 540 2 Zkrácený návod k obsluze - testo 540 3 Zkrácený návod k obsluze - testo 540 1 Ochranné pouzdro: pozice uložení 2 Senzor 3 Displej 4 Tlačítka 5 Pouzdro baterií (zadní strana)

Více

ELEKTRICKÝ KRBOVÝ VYSAVAČ

ELEKTRICKÝ KRBOVÝ VYSAVAČ NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRICKÝ KRBOVÝ VYSAVAČ PM-ESP-2000 PŘEKLAD NÁVODU Obsah 1. Popis symbolů... 3 2. Použití zařízení v souladu s určením... 4 3. Všeobecné bezpečnostní podmínky... 4 4. Parametry zařízení...

Více

Dětské elektrické auto Mercedes-Benz S600 ZP8003

Dětské elektrické auto Mercedes-Benz S600 ZP8003 Dětské elektrické auto Mercedes-Benz S600 ZP8003 POZOR!!! Pozorně si přečtěte instrukci. 1. Před použitím, nabijte akumulátor. 2. Autíčko sestavuje pouze dospělá osoba. 3. Vhodná věková kategorie 3 8 let.

Více

Multifunkční osobní váha TH831

Multifunkční osobní váha TH831 Multifunkční osobní váha TH831 Standardní srovnávací hodnoty Věk Tuk % Voda % Svalová hmota % Podváha Normál Nadváha Obezita Normál Normál Žena 10-12 28 >60

Více

Termoreaktor s kapacitou 25 kyvet

Termoreaktor s kapacitou 25 kyvet Návod k obsluze HI 839800 Termoreaktor s kapacitou 25 kyvet 1 Vážený zákazníku, Děkujeme Vám, že jste si vybral produkt od firmy Hanna Instruments. Před použitím přístroje si prosím pečlivě přečtěte tento

Více

TECHNICKÁ A PROVOZNÍ DOKUMENTACE

TECHNICKÁ A PROVOZNÍ DOKUMENTACE TECHNICKÁ A PROVOZNÍ DOKUMENTACE RUČNÍ HYDRAULICKÝ JEŘÁB ZHR-300/S Obsah. Úvod 2. Určení 3. Technický popis 4. Technické údaje 5. Příprava jeřábu k použití 6. Pracovní podmínky 7. Provozní a bezpečnostní

Více

ST-EK8417. Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-EK8417. Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-EK8417 Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí,

Více

SOLÁRNÍ LAMPA BP Návod k obsluze PŘED POUŽITÍM NÁŘADÍ SI PROSÍM PEČLIVĚ PŘEČTĚTE NÁVOD. Překlad návodu

SOLÁRNÍ LAMPA BP Návod k obsluze PŘED POUŽITÍM NÁŘADÍ SI PROSÍM PEČLIVĚ PŘEČTĚTE NÁVOD. Překlad návodu SOLÁRNÍ LAMPA BP-5906 Návod k obsluze Překlad návodu PŘED POUŽITÍM NÁŘADÍ SI PROSÍM PEČLIVĚ PŘEČTĚTE NÁVOD. 2 ZÁRUKA A SERVIS Obsah I. ZÁRUKA A SERVIS... 2 II. TECHNICKÉ ÚDAJE... 4 III. OBSLUHA... 4 IV.

Více

Návod k obsluze. Transportní plošiny TR 3/ TR 6 VTR 6/ VTR 12 TF 3/ TF 6/ TF 12 TR 20

Návod k obsluze. Transportní plošiny TR 3/ TR 6 VTR 6/ VTR 12 TF 3/ TF 6/ TF 12 TR 20 R Návod k obsluze Transportní plošiny TR 3/ TR 6 VTR 6/ VTR 12 TF 3/ TF 6/ TF 12 TR 20 Pečlivě uschovejte pro pozdější použití! Technické a optické změny vyhrazeny. Návod k obsluze č.v. 998 6153 Stav k

Více

NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8002 PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHEJTE SI HO, ABYJSTE SI JEJ MOHLI ZNOVU PŘEČÍST!

NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8002 PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHEJTE SI HO, ABYJSTE SI JEJ MOHLI ZNOVU PŘEČÍST! NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8002 PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHEJTE SI HO, ABYJSTE SI JEJ MOHLI ZNOVU PŘEČÍST! ZÁKLADNÍ PRAVIDLA BEZBEČNOSTI Před prvním použitím si pozorně

Více

NÁVOD K OBSLUZE HCG-120 ELEKTRONICKÁ KONTROLNÍ VÁHA

NÁVOD K OBSLUZE HCG-120 ELEKTRONICKÁ KONTROLNÍ VÁHA NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRONICKÁ KONTROLNÍ VÁHA HCG-120 Tento soubor je chráněn autorskými právy firmy LESAK s.r.o. Jeho kopírování a komerční distribuce je možná pouze se souhlasem autora 1 1. ÚVOD, ZÁKLADNÍ

Více

Uživatelský návod - Alarm na kolo 708AA(BG300)

Uživatelský návod - Alarm na kolo 708AA(BG300) Uživatelský návod - Alarm na kolo 708AA(BG300) 1. Úvod Velmi často dochází ke krádežím kol nehledě na to zda jsou a nebo ne zabezpečené zámkem. Z důvodu vyšší ochrany kola před krádeží doporučujeme kolo

Více

Hydraulický lis 20 T ruční a nožní pumpa. Návod k obsluze. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel.

Hydraulický lis 20 T ruční a nožní pumpa. Návod k obsluze. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Hydraulický lis 20 T ruční a nožní pumpa Návod k obsluze Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. 1. Bezpečnostní pravidla O udržování lisu by se měla starat kvalifikovaná

Více

Centronic MemoControl MC441-II

Centronic MemoControl MC441-II Centronic MemoControl MC441-II cs Návod k montáži a obsluze Ruční vysílač s funkcí Memory Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má

Více

NÁVOD K OBSLUZE Nůžkový zvedák XT LIFT S2IG. www.elit.cz

NÁVOD K OBSLUZE Nůžkový zvedák XT LIFT S2IG. www.elit.cz NÁVOD K OBSLUZE Nůžkový zvedák XT LIFT S2IG www.elit.cz Copyright vyhrazen! Bez písemného souhlasu Launch Shanghai Machinery Co, Ltd (dále jen Launch ) není společnosti nebo jednotlivci povoleno kopírovat

Více

ZAHRADNÍ ŘADA BILLY GOAT VŠEOBECNÁ PRAVIDLA BEZPEČNOSTI A ZÁRUKY

ZAHRADNÍ ŘADA BILLY GOAT VŠEOBECNÁ PRAVIDLA BEZPEČNOSTI A ZÁRUKY ZAHRADNÍ ŘADA BILLY GOAT VŠEOBECNÁ PRAVIDLA BEZPEČNOSTI A ZÁRUKY 1 ZAHRADNÍ ŘADA BILLY GOAT Zahrnuje modely Modely AE AE401 AE401H AE401H5T AE900H AE1300H Modely PLUGR PL1800 PL1800H PL2500 PL2500SPH Modely

Více

Návod k obsluze Digitální posuvné měřítko M15240

Návod k obsluze Digitální posuvné měřítko M15240 Návod k obsluze Digitální posuvné měřítko M15240 1. POPIS TYP SE 2 TLAČÍTKY Měřící čelist Jezdec Stupnice Upínací šroubek LCD displej Kryt připojení výstupního zařízení (počítač, tiskárna) Kryt baterie/pouzdro

Více

NÁVOD K OBSLUZE digitální kuchyňská váha

NÁVOD K OBSLUZE digitální kuchyňská váha PRODUCTS NÁVOD K OBSLUZE digitální kuchyňská váha EK9315 VÁHA HODINY BUDÍK KALENDÁŘ TEPLOMĚR VLHKOMĚR POPIS PRODUKTU Účinná vážicí plocha Kryt baterie Stojánek LCD displej * Jedná se pouze o ilustrační

Více

Návod k použití a údržbě polo-elektrického paletového vozíku CBD-15B

Návod k použití a údržbě polo-elektrického paletového vozíku CBD-15B Návod k použití a údržbě polo-elektrického paletového vozíku CBD-15B (vycházející z originálního návodu k použití vydaného výrobcem) ÚVOD Děkujeme, že jste si vybrali polo-elektrický paletový vozík DELTALIFT.

Více

Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9502

Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9502 Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9502 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Vážící sada, Váha na vysokozdvižné vozíky

Vážící sada, Váha na vysokozdvižné vozíky Kvalitní německá konstrukce Průmyslové provedení Vážící sada, Váha na vysokozdvižné vozíky Typ: KPZ 76-1 a KPZ 76-1E Jednoduchá obsluha Velká tlačítka Výborná čitelnost Podsvícení displaye Vysoká přesnost

Více

3TUNOVÝ HYDRAULICKÝ GARÁŽOVÝ ZVEDÁK

3TUNOVÝ HYDRAULICKÝ GARÁŽOVÝ ZVEDÁK Příručka pro obsluhu a kusovník dílů 3TUNOVÝ HYDRAULICKÝ GARÁŽOVÝ ZVEDÁK Model: T830025 TATO PROVOZNÍ PŘÍRUČKA OBSAHUJE DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE. PEČLIVĚ SI JI PŘEČTĚTE A POCHOPTE VŠECHNY INFORMACE

Více