V roce 2015 nevyvíjela Společnost žádné aktivity v oblasti výzkumu a vývoje. Společnost nemá organizační složku v zahraničí.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "V roce 2015 nevyvíjela Společnost žádné aktivity v oblasti výzkumu a vývoje. Společnost nemá organizační složku v zahraničí."

Transkript

1

2 Profil společnosti Současná společnost Pivovary Staropramen s.r.o. vznikla v důsledku fúze společností Pivovary Staropramen a.s. a společnosti Molson Coors Czech s.r.o., na kterou přešlo jmění zanikající společnosti Pivovary Staropramen a.s. Od tohoto data nástupnická společnost používá obchodní název Pivovary Staropramen s.r.o. Společnost Pivovary Staropramen s.r.o. má od do současnosti společníky Molson Coors Netherlands B.V. a MOLSON COORS LUX 2. Hlavním předmětem podnikání Společnosti je pivovarnictví a sladovnictví. Společnost vlastní nemovitosti, ve kterých provozuje pivovar v Praze 5 na Smíchově a pivovar v Ostravě. Společnost Pivovary Staropramen s.r.o. je druhým největším producentem piva v České republice a jedním z největších českých vývozců piva. Klíčovou značku Staropramen si v současné době mohou spotřebitelé vychutnat ve 36 zemích světa. Společnost není závislá na žádných patentech, licencích, průmyslových, obchodních nebo finančních smlouvách či nových výrobních procesech, které by měly zásadní význam pro podnikatelskou činnost nebo ziskovost společnosti. V současné době společnost nevede žádný významný soudní spor, jehož výsledek by mohl mít závažný vliv na její podnikatelskou činnost. Společnost v roce 2015 a ani v předcházejících účetních obdobích nepřerušila svoji podnikatelskou činnost. V roce 2015 nevyvíjela Společnost žádné aktivity v oblasti výzkumu a vývoje. Společnost nemá organizační složku v zahraničí. Fakt, že se společnost Pivovary Staropramen s.r.o. stala v roce 2012 součástí skupiny Molson Coors, napomáhá jejímu rozvoji nejen v obchodních vztazích, ale i na poli společenské odpovědnosti, kde může čerpat z mnohaletých zkušeností skupiny Molson Coors, jejíž aktivity v této oblasti jsou celosvětově oceňovány.

3 Úvodní slovo ředitelky právního oddělení a firemních záležitostí Naše společnost Pivovary Staropramen s.r.o. se jako významný výrobce a zaměstnavatel zajímá o své okolí a komunity, jichž je součástí. Aktivně se zapojuje do diskusí a aktivit, které vedou k následnému zlepšení stavu věcí, a jako dobrý soused se snaží pomáhat potřebným. Je tomu již 9 let, kdy vznikl náš první dobrovolnický projekt s názvem Community Days. Ten měl za cíl pomoci městské části Prahy 5 revitalizovat prostředí Prokopského a Dalejského údolí. Kdo mohl tušit, že z malé jednodenní akce, které se tehdy zúčastnilo 15 členů vedení společnosti, bude v roce 2015 akce, která potrvá 4 dny a zúčastní se jí celkem 190 zaměstnanců na 6 lokalitách v Praze a Ostravě! Stejně tak se vyvíjel i projekt Sbírej víčka, postavíme, který jsme v roce 2011 představili interně a jehož záměrem bylo ve spolupráci se zaměstnanci, obchodními partnery a dodavateli, kteří plasty zpracovávají, přetvořit víčka z PET lahví a nápojových kartonů na vybavení, jako například lavičky, stoly nebo herní prvky. Tehdy jsme zdaleka netušili, že v roce 2014 tuto iniciativu spojíme se značkou Staropramen a hudebními zážitky, které k této značce neodmyslitelně patří. Toto spojení přineslo ovoce a v roce 2015 jsme díky tomu oslavili 2. ročník Festivalů bez zábran, který umožnil dvěma stům hendikepovaným prožít hudební festivaly bez bariér a omezení, která jim život přináší. Z obou uvedených případů je patrné, že vždy nezáleží na velikosti a rozpočtu projektu. Pokud je na počátku dobrá myšlenka, která vychází ze zodpovědného přístupu, může se i z malé iniciativy lokálního charakteru stát celonárodní projekt s výrazným přesahem. Byla jsem u začátků budování konceptu a strategie společenské odpovědnosti v naší společnosti. U toho, když jsme skládali jednotlivé aktivity a činnosti do ucelené CSR mapy a sledovali, jak se den za dnem zaplňuje a jednotlivé kvadranty se vzájemně propojují a zapadají do sebe jako dílky skládačky. I po letech mám radost z toho, že tento koncept, jakkoli se jedná o živý organismus, který se neustále proměňuje a vyvíjí, má i dnes svůj původní záměr. Stále nám jde o to být zodpovědní a podle toho se také chováme - ke svému okolí, životnímu prostředí, obchodním partnerům i zaměstnancům. Pomáhat nás baví! Edita Šilhánová Ředitelka právního oddělení a firemních záležitostí Pivovary Staropramen s.r.o.

4 Společenská odpovědnost ve společnosti Pivovary Staropramen Koncept společenské odpovědnosti je dlouhodobou strategií společnosti Pivovary Staropramen. Skládá se ze 4 pilířů, kterými jsou životní prostředí, zodpovědný výrobce, vztahy s komunitami a zodpovědný zaměstnavatel. Náš koncept vnímáme jako ucelenou a vzájemně propojenou kompozici toho, co jako firma na poli společenské odpovědnosti děláme a podporujeme. Naším mottem je Pomáhat nás baví a s tím také přistupujeme ke všem aktivitám v této oblasti. 1. pilíř - Životní prostředí Péčí o životní prostředí a jeho ochranou se zabýváme již řadu let. Jako významná výrobní společnost, která má své pivovary v Praze a Ostravě, nemůžeme a především ani nechceme pominout náš zásah a vliv na životní prostředí. Proto se v našich pivovarech snažíme o minimalizaci těchto stop. Díky investicím do modernizace se nám daří lépe šetřit zdroje a provozovat ekologičtější výrobu. V roce 2015 jsme dokončili několik významných inovací. Na Smíchově jsme zmodernizovali plechovkovou linku, díky které je možné zvýšit kapacitu výroby plechovkového piva až o 30 % a nabízet nové typy těchto obalů. Provoz modernizované linky zároveň šetří spotřebu vody a páry, díky čemuž je provoz ekologičtější a také ekonomičtější. V pivovaru Ostravar byla dokončena rekonstrukce obou stáčíren. Nová zařízení zvyšují kvalitu, kapacitu i flexibilitu stáčení lahví a sudů. Šetří ale také elektrickou energii a díky vylepšení sanitačních procesů u přetlačných tanků šetří i vodní zdroje. Dlouhodobě jsme v rámci snahy o udržitelné podnikání postupně snižovali naši energetickou závislost. V pivovaru Staropramen na Smíchově jsme měrnou spotřebu vody (poměr ke stočenému pivu) snížili od roku 2011 ze 4 hl na 3,64 hl v roce 2015, spotřebu elektřiny z 6,81 kwh/hl na 6,42 kwh/hl a spotřebu tepla z 56,17 MJ/hl na 47,68 MJ/hl. Nemalou pozornost věnujeme i odpadovému hospodářství. V současnosti třídíme přibližně 95 % vyprodukovaného odpadu. Díky našemu příspěvku do systému recyklace EKO-KOM za rok 2014 byl zajištěn zpětný odběr a recyklace tun obalových odpadů. Podíl na celkovém snížení produkce skleníkových plynů činí tun CO2, což znamená úsporu energie ve výši GJ. To odpovídá emisím CO2 vyprodukovaných například osobními automobily střední třídy za rok jejich provozu. Cíle v oblasti udržitelnosti jsou pro společnost Pivovary Staropramen v rámci skupiny Molson Coors nastaveny do roku Do této doby skupina plánuje využívat 100 % odpadů, které jsou znovu zpracovatelné nebo recyklovatelné. Dále plánuje snížit spotřebu energií o 25 %, spotřebu vody o 15 % a celkově snížit uhlíkovou stopu o 15 %. K aktivnímu přístupu v oblasti úspor a ekologickému smýšlení vedeme i naše zaměstnance, a to díky programu Dobrý nápad, který vznikl v roce V rámci něj odborná komise odměňuje nápady, které vedou

5 k dalšímu snížení nákladů či vynaložených zdrojů na provoz našich pivovarů. V roce 2015 jsme tento program podpořili interní komunikací v oddělení logistiky a výroby. Tyto změny měly velký dopad na fungování programu. Zaregistrovali jsme čtyřnásobek podaných, ale i realizovaných nápadů. Celkem bylo podáno 164 nápadů, z nichž bylo 112 nápadů realizováno. Dobrý nápad podal každý druhý zaměstnanec oddělení výroby a logistiky, realizoval se pak každý třetí nápad. I v roce 2015 jsme si připomněli významné dny, jakými jsou Světový den vody, Den Země a Světový den životního prostředí. Během nich jsme pro zaměstnance připravili zajímavé informační materiály, z nichž mohli načerpat rady, jak se chovat k životnímu prostředí šetrně nejen na svém pracovišti, ale i doma. Na životní prostředí myslíme i poté, co naše pivo vyrobíme při skladování, dopravě piva k zákazníkům, ale i při péči o ně v našich provozovnách. Efektivně využíváme prostor nákladních vozidel, sanitace výčepních zařízení provádíme lehce odbouratelnými prostředky, používáme ekologické mycí tablety na sklo a ekologicky likvidujeme světelné reklamy. Zodpovědný přístup se stal nedílnou součástí všeho, co děláme. Příkladem tohoto zodpovědného přístupu je i 5. ročník projektu Staropramen EKO Rallye, který má za cíl motivovat řidiče z obchodních týmů k hospodárnému nakládání s pohonnými hmotami. V roce 2015 bylo v rámci tohoto projektu hodnoceno celkem 185 osob. Všichni soutěžící mohli vzájemně sledovat své výsledky, což je vybízelo k úspornější jízdě, za kterou byli následně výherci odměněni. V roce 2011 jsme v podpoře životního prostředí a recyklaci zašli ještě dál a představili nový interní projekt Sbírej víčka, postavíme. Jeho cílem bylo ve spolupráci se zaměstnanci, našimi partnery a dodavateli, kteří plasty zpracovávají, přetvořit víčka z PET lahví a nápojových kartonů na vybavení, jako například lavičky, stoly, odpadkové koše, nebo různé herní prvky. Těmi jsme následně obdarovávali neziskové organizace v rámci lokalit, ve kterých se nachází naše pivovary. Projekt jsme výrazně rozšířili v roce 2013, kdy jsme kromě plastových víček začali sbírat i kovové zátky. Aktivity na poli společenské odpovědnosti jsme do té doby provozovali pouze pod hlavičkou společnosti. V roce 2013 jsme do našich projektů poprvé zapojili i naše značky. První vlaštovkou se stala značka Braník, která propojila odpovědnostní prvky se svojí reklamní kampaní. Díky této synergii se nám podařilo zapojit do našich aktivit i naše spotřebitele, kteří tak společně s námi pomáhají. Značka Braník pomáhala i v letech 2014 a 2015, kdy v rámci velké spotřebitelské promoce na začátku pivní sezóny naši spotřebitelé střádali plastová a kovová víčka, aby za ně dostali výhry v podobě originálních branických klobás. Výhry se u této akce každý rok počítaly na desetitisíce, získaná víčka jsme tak počítali na tuny. Plastová víčka jsme recyklovali a ze získaných materiálů nechali podle potřeb našich partnerů vyrobit užitečné předměty pro naše dlouhodobé partnery, kterými jsou například Centrum výcviku psů pro postižené

6 Helppes, Stanice přírodovědců či Městská část Moravská Ostrava a Přívoz. Kovová víčka jsme pak odevzdali k dalšímu zpracování a získané finanční prostředky opět použili pro pomoc potřebným. V roce 2014 jsme představili projekt Staropramen Festivaly bez zábran. Využili jsme velkého potenciálu původního projektu Sbírej víčka, postavíme a dlouholetého spojení značky Staropramen s hudbou a hudebními akcemi v celé České republice a vyzvali účastníky festivalů, aby nám pomohli bourat bariéry, které brání vozíčkářům užít si festivaly naplno. Díky plastovým víčkům a kovovým zátkám, které návštěvníci vybraných letních akcí donesli, jsme mohli postavit přejezdy a vyhlídkové plošiny pro vozíčkáře a z peněz utržených za prodej zátek, jsme zajistili pronájem a výstavbu sociálních zařízení, odpočinkových zón a dalšího vybavení, díky kterému vznikly první bezbariérové festivaly v České republice. Sami bychom to ale pochopitelně nezvládli, proto jsme se v dalších letech spojili s několika organizacemi, které zastupují vozíčkáře, s našimi partnery, kteří umí recyklovat a vyrábět potřebná zařízení a v neposlední řadě se stovkami lidí a institucí, kteří nám pomohli materiál na recyklování a stavbu sesbírat. Zatímco v roce 2014 se projekt Festivaly bez zábran zúčastnil 5 akcí pod širým nebem (festivalu Votvírák, Rock for People v Hradci Králové i v Havlíčkově Brodě, Mezi ploty a Nouvelle Prague), v roce 2015 už se jednalo o 6 akcí (festival Rock for People, Votvírák, Vysmáté léto, Rock for Churchill, Mezi ploty a Nouvelle Prague). Koncerty pod širým nebem si díky Festivalům bez zábran mohlo v roce 2015 užít přes dvě stě vozíčkářů. Internetové stránky projektu: Na to, jak vypadá HUDBA BEZ ZÁBRAN, se můžete podívat zde

7 2. pilíř - Zodpovědný výrobce Jako zodpovědný výrobce alkoholických nápojů si uvědomujeme rizika spojená s nezodpovědnou konzumací našich výrobků. Pravidla naší firemní i oborové komunikace se řídí striktními etickými pravidly zakotvenými v kodexu komerční komunikace. Dlouhodobě podporujeme a aktivně propagujeme zodpovědný přístup ke konzumaci, prodeji i marketingu piva a to jak na půdě Českého svazu pivovarů a sladoven, jehož jsme aktivními členy, tak i v našich marketingových aktivitách. Pravidelně pořádáme školení a tréninky pro naše zaměstnance z oddělení obchodu a marketingu a také pro agentury, s kterými spolupracujeme. Jako jeden ze zakládajících členů Iniciativy zodpovědných pivovarů, která vznikla v roce 2003 pod záštitou Českého svazu pivovarů a sladoven a pořádá několikrát v roce pravidelné preventivní akce zaměřené na pití alkoholu a řízení, jsme se i v roce 2015 zapojili do projektu Řídím, piju nealko pivo. Tento projekt má již 5. rokem za cíl minimalizovat konzumaci alkoholu za volantem, který je příčinou vážných dopravních nehod, a zvýšit povědomí řidičů o nealkoholickém pivu jako bezpečné alternativě z hlediska dodržování zákona a bezpečnosti při řízení. Partnerem projektu jsou členské pivovary Českého svazu pivovarů a sladoven, Policie České republiky a oddělení BESIP Ministerstva dopravy. V roce 2015 byl tento projekt realizován formou edukativních akcí zaměřených na řidiče připravených společně s Policí České republiky a BESIPem a dále v podobě akcí na letních hudebních festivalech, které byly zaměřeny na vliv konzumace alkoholických nápojů na řízení motorových vozidel. Společnost Pivovary Staropramen nad rámec zákonných požadavků uvádí na veškerých marketingových materiálech zodpovědnostní vzkazy týkající se zákonného věku pro konzumaci svých produktů a výzvu k jejich zodpovědné konzumaci.

8 Jedním z problematických témat našeho oboru, kterému se snažíme dlouhodobě předcházet, je prodej alkoholu nezletilým. Stejný problém samozřejmě řeší i naši zákazníci. Jelikož jde o problém celospolečenský, rozhodli jsme se v boji proti tomuto chování využít kooperace pivovarů v rámci Českého svazu pivovarů a sladoven, jehož jsme významným členem. Výsledkem spolupráce pivovarů je projekt Člověče nezlob se! zaměřený na pomoc obchodním řetězcům a jejich pokladním v řešení každodenních pokusů mladistvých o koupi alkoholu. Projekt, který Český svaz pivovarů a sladoven realizuje od roku 2013, je z oblasti prevence a je zacílený především na vzdělávání personálu prodejem, který nejčasněji čelí nezákonným požadavkům nezletilých na prodej alkoholických výrobků. V minulých letech se do projektu jako první aktivně zapojil maloobchodní řetězec COOP, který umožnil na více než stovce svých provozoven provézt průzkum s cílem odhalit hlavní důvody prodeje alkoholu nezletilým. Následně bylo proškoleno 400 zaměstnanců COOP pomocí vyškolených instruktorů. V roce 2015 se k účasti na projektu přihlásilo dalších 190 prodejen z několika regionálních řetězců. Zároveň byla dohodnuta spolupráce i s obchodním řetězcem Kaufland, kde již byly v průběhu počátku roku vyškoleny všechny pokladní a vedoucí pokladen na 120 provozovnách! Odhadem bylo k dnešnímu dni proškoleno 6000 pokladních! Jako efektivní prostředek osvěty bylo v letošním roce vytvořeno instruktážní video zachycující modelové situace, ve kterých dochází ke konfrontaci pokladní s mladistvou osobou pokoušející se nakoupit alkoholické výrobky. Video nabádá k důsledné kontrole věku kupujícího a poskytuje personálu prodejen řadu praktických rad, jak se při kontrole nákupu vyhnout konfliktním situacím a přitom dostát zákonnému zákazu prodeje alkoholu nezletilým. Projekt Člověče, nezlob se! je praktickou ukázkou, že i v tak citlivé oblasti, jako je konzumace alkoholu nezletilými, umíme efektně přispět k řešení tohoto celospolečenského problému.

9 3. pilíř - Vztahy s komunitami Řadu let se snažíme být dobrým sousedem, který se zajímá o dění ve svém okolí, aktivně se zapojuje a pomáhá. Každoročně se proto v Praze i Ostravě účastníme kulturních a společenských akcí organizovaných místními městskými částmi, ale také mezinárodních veletrhů, jakými jsou např. MIPIM nebo Expo Real, kde naše domovská města také hrdě reprezentujeme. Abychom si mohli být jisti tím, že pomáháme efektivně a způsobem, který nejvíce pomůže, úzce spolupracujeme s vedením městských částí, ve kterých naše pivovary sídlí, a průběžně zjišťujeme potřeby místních komunit. Mezi nejstarší projekt zaměřený právě na konkrétní pomoc komunitám patří Dny, kdy pomáháme aneb Community Days. V roce 2015 se konal již 9. ročník této akce, která se každoročně setkává s velkým ohlasem v řadách zaměstnanců v Praze i Ostravě. Počet účastníků této akce se v průběhu let výrazně rozrostl a i díky tomu se podařilo za 9 ročníků odpracovat celkem dobrovolnických hodin. Akce se od 1. ročníku pravidelně účastní i členové nejvyššího vedení společnosti, kteří jsou jejími ambasadory a vedou jednotlivé pracovní skupiny. V rámci tohoto projektu dlouhodobě spolupracujeme s organizacemi, které sídlí v okolí našich pivovarů v Praze a Ostravě. V Praze jsme v roce 2015 pomáhali už tradičně v Centru výcviku psů pro postižené Helppes, ve Stanici přírodovědců a prvním rokem v Komunitním centru Prádelna, které sdružuje obyvatele Prahy 5 různých věkových skupin a pořádá volnočasové aktivity, výlety a jazykové, hudební či pohybové kurzy. V Ostravě jsme ve spolupráci s městskou částí Moravská Ostrava a Přívoz vybrali Husův park, Indiánské městečko a nemalou péči jsme věnovali i bezprostřednímu okolí pivovaru Ostravar. Všichni účastníci se s radostí a vervou zapojili do práce a na její výsledek byli náležitě pyšní.

10 S organizací Helppes spolupracujeme již 5. rokem. V roce 2012 jsme se stali generálním partnerem této organizace a podařilo se nám vzájemně propojit naše aktivity. Vedle akce Dny, kdy pomáháme aneb Community Days, jsme v roce 2015 spolupracovali i v rámci dalších aktivit - podporovali jsme produktově jejich akce, poskytovali jsme bezplatné právní poradenství, zajistili návštěvu Helppsa a jejich psích svěřenců v Dětském rehabilitačním stacionáři v Ostravě, se kterým rovněž dlouhodobě spolupracujeme, a v neposlední řadě jsme se zúčastnili rekondičně integračního pobytu klientů organizace Helppes, kde náš obchodní sládek již třetím rokem za sebou přednášel klientům Helppsa o pivu. Zaměstnanci, klienti a příznivci Helppsa jsou rovněž několik let aktivně zapojeni do projektu Sbírej víčka, postavíme. V roce 2015 jsme jimi nasbíraná víčka přidali k ostatním a podpořili tak společně Festivaly bez zábran. O tom, že naše partnerství skvěle funguje, svědčí i zájem zaměstnanců naší společnosti o akce pořádané organizací Helppes, ať už to je Mistrovství České republiky ve výkonu asistenčních psů a Mistrovství České republiky ve výkonu vodících psů nebo podzimní akce Superden, kdy Helppes slavnostně předává vycvičené psy jejich novým majitelům. Dětský rehabilitační stacionář v Ostravě-Porubě podporují zaměstnanci pivovaru Ostravar již od roku V roce 2015 jsme již potřetí požádali zástupce naší partnerské organizace Helppes, aby navštívili děti ve stacionáři a předvedli jim ukázku výcviku asistenčních psů. Dětem tato akce vykouzlila úsměv na tváři, ale především jim pomohla po zdravotní stránce. Díky tzv. canisterapii, tedy léčebnému kontaktu psa s člověkem, se děti mohly odreagovat a zklidnit, což s ohledem na jejich diagnózu řada z nich potřebuje. Jsme rádi, že se za uplynulé tři roky stala návštěva Helppsa milou a vítanou součástí podzimního programu dětí i zaměstnanců stacionáře. V prosinci pak zaměstnanci pivovaru Ostravar uspořádali pro dětský rehabilitační stacionář dobrovolnou sbírku, jejíž výtěžek následně předali na Mikulášské besídce. K tomuto obnosu přidala naše společnost více než dvojnásobek vybrané částky a pomohla tak pořídit potřebné technické vybavení pro komunikaci hendikepovaných dětí s jejich ošetřujícím personálem.

11 4. pilíř - Zodpovědný zaměstnavatel Základem úspěšné společnosti jsou kvalitní produkty, dobré prodejní a finanční výsledky a v neposlední řadě pak spokojení a tedy loajální zaměstnanci. I my si důležitost péče o zaměstnance uvědomujeme a věnujeme jí proto velkou pozornost. Poskytujeme jim v první řadě zdravé a bezpečné prostředí pro práci, podporujeme jejich vzdělávání a nabízíme jim možnost rozvoje v naší společnosti, ale i v rámci skupiny Molson Coors. V roce 2015 pokračoval již šestým rokem projekt Staropramen Prodejní akademie, po jehož úspěšném absolvování si několik desítek zaměstnanců obchodního oddělení zvýšilo kvalifikaci. O tento projekt je od jeho vzniku velký zájem, mimo jiné i díky tomu, že zaměstnanci se mohou přesvědčit u svých kolegů o tom, že takto mohou řídit svůj rozvoj a další kariéru v rámci naší společnosti. Dlouhodobě se můžeme chlubit nízkou dobrovolnou fluktuací a velkým množstvím dlouholetých zaměstnanců. Pivovarnictví je tradiční obor, ve kterém v mnoha případech pracuje již několikátá generace zaměstnanců. Nejinak je tomu i u nás. Mezi zaměstnanci máme zastoupeny všechny ekonomicky aktivní věkové kategorie a rovněž zaznamenáváme i velký podíl žen, a to celých 33 %. To je na výrobní společnost nebývale vysoké číslo, kterého dosahujeme mimo jiné i díky mnohaleté spolupráci s vybranými vysokými a středními školami prostřednictvím stáží pro studenty, odborných přednášek či exkurzí, trainee programu a sponsoringu. Mix těchto aktivit a příležitostí pro nové i stávající zaměstnance z nás činí atraktivního zaměstnavatele, o kterého je na trhu práce zájem. Po roční pauze jsme v obou našich pivovarech uspořádali setkání pro zaměstnance a jejich rodiny s názvem Family Day. Mezi nejžádanější část programu patřila bezesporu prohlídka pivovaru, a to včetně výrobních prostor, a poté pivovarská škola pod vedením našeho obchodního sládka. Pro děti byly připraveny různé atrakce a soutěže o zajímavé ceny. Řady účastníků rozšířil i tým z organizace Helppes, který ukázal, co vše se asistenční psi dokáží naučit za dobu výcviku, tedy 8 10 měsíců. Velkou pozornost budil i první vodící mini kůň, kterého cvičí ředitelka organizace Helppes a který byl v pivovaru na Family Day již podruhé a řada zaměstnanců si na něj pamatovala ještě z předchozího ročníku.

12 V září 2015 proběhl Zaměstnanecký průzkum společnosti Molson Coors. Průzkum se koná jednou za dva roky a jeho prostřednictvím mohou zaměstnanci sdělit, jak si vedeme v oblastech vedení, vize, komunikace, rozvoje talentů i pracovního prostředí. Tyto názory jsou pro nás velmi důležité, neboť nám umožňují následně pracovat na zlepšování v oblastech, na kterých zaměstnancům nejvíce záleží. Společnost Pivovary Staropramen je aktivním členem největší odborné platformy pro sdílení a šíření principů CSR a udržitelného podnikání v ČR Byznys pro společnost, která sdružuje firmy, které ve své činnosti uplatňují principy trvalé udržitelnosti a společenské odpovědnosti. V roce 2013 podepsali zástupci naší společnosti Memorandum diverzita o podpoře rovných příležitostí na pracovním trhu a aktivním uplatňování principu genderové vyváženosti. V roce 2014 pak společnost přistoupila spolu s dalšími významnými firmami v České republice k podpisu Evropské charty diverzity.

13 Mapa aktivit v oblasti společenské odpovědnosti Naše aktivity v oblasti společenské odpovědnosti jsme zakreslili do CSR mapy, kterou naleznete na internetových stránkách naší společnosti:

Úvodní slovo generálního ředitele

Úvodní slovo generálního ředitele Profil společnosti Současná společnost Pivovary Staropramen s.r.o. vznikla 1. 2. 2013 v důsledku fúze společností Pivovary Staropramen a.s. a společnosti Molson Coors Czech s.r.o., na kterou přešlo jmění

Více

Zpráva o společenské odpovědnosti za rok 2011. Pivovary Staropramen a.s.

Zpráva o společenské odpovědnosti za rok 2011. Pivovary Staropramen a.s. Zpráva o společenské odpovědnosti za rok 2011 Pivovary Staropramen a.s. Úvodní slovo generálního ředitele Být úspěšný znamená závazek a odpovědnost V poslední době se pojem CSR, nebo-li společenská odpovědnost

Více

Úvodní slovo generálního ředitele

Úvodní slovo generálního ředitele Úvodní slovo generálního ředitele Společnost Pivovary Staropramen s.r.o. je již desítky let významným výrobcem, zaměstnavatelem a obchodním partnerem. Naše pivovary Staropramen v městské části Praha 5

Více

Úvodní slovo generálního ředitele

Úvodní slovo generálního ředitele Profil společnosti Současná společnost Pivovary Staropramen s.r.o. vznikla 1. 2. 2013 v důsledku fúze společností Pivovary Staropramen a.s. a společnosti Molson Coors Czech s.r.o., na kterou přešlo jmění

Více

Mateřská společnost celého koncernu Molson Coors je společnost Molson Coors Brewing Company, zapsaná ve Spojených státech amerických.

Mateřská společnost celého koncernu Molson Coors je společnost Molson Coors Brewing Company, zapsaná ve Spojených státech amerických. Profil společnosti Společnost Pivovary Staropramen s.r.o. (dále Společnost ) byla zapsána do obchodního rejstříku dne 20. června 2012 a její sídlo je v Praze 5, 150 00, Nádražní 43/84. Hlavním předmětem

Více

FÓRUM UDRŽITELNÉHO ROZVOJE 2018

FÓRUM UDRŽITELNÉHO ROZVOJE 2018 0 FÓRUM UDRŽITELNÉHO ROZVOJE 2018 SPOLEČNĚ, SOUBĚŽNĚ, MIMOBĚŽNĚ? FORMY SPOLUPRÁCE PRO UDRŽITELNÝ ROZVOJ 4. prosince 2018 Michaela Chaloupková členka představenstva, leader udržitelného rozvoje Skupiny

Více

Výsledky výzkumného projektu Společenská odpovědnost firem působících v českém prostředí v roce 2012 Základní výstup prvostupňové třídění údajů

Výsledky výzkumného projektu Společenská odpovědnost firem působících v českém prostředí v roce 2012 Základní výstup prvostupňové třídění údajů Výsledky výzkumného projektu Společenská odpovědnost firem působících v českém prostředí v roce 2012 Základní výstup prvostupňové třídění údajů Organizátor výzkumného projektu: Business Leaders Forum Praha

Více

Trvale udržitelný rozvoj v srdci našeho podnikání. Monika Matyáštíková, manažerka firemní odpovědnosti CZ/SK 11. prosince 2018

Trvale udržitelný rozvoj v srdci našeho podnikání. Monika Matyáštíková, manažerka firemní odpovědnosti CZ/SK 11. prosince 2018 Trvale udržitelný rozvoj v srdci našeho podnikání Monika Matyáštíková, manažerka firemní odpovědnosti CZ/SK 11. prosince 2018 Kdo jsme a jak to ovlivňuje náš přístup k CSR zemí pivovarů exportních trhů

Více

Případová studie. Komplexní program na podporu zahájení podnikání AKTIVNĚ PRO ROVNÉ ŠANCE

Případová studie. Komplexní program na podporu zahájení podnikání AKTIVNĚ PRO ROVNÉ ŠANCE AKTIVNĚ PRO ROVNÉ ŠANCE Případová studie Komplexní program na podporu zahájení podnikání Studie je financována z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního

Více

VRACÍME OBALY DO ŽIVOTA

VRACÍME OBALY DO ŽIVOTA VRACÍME OBALY DO ŽIVOTA SPOLEČNOST EKO KOM Autorizovaná obalová společnost EKO KOM byla před třinácti lety založena průmyslovými podniky vyrábějícími balené zboží. Tato nezisková akciová společnost vytvořila

Více

www.ipfin.co.uk Finanční vzdělávání v International Personal Finance

www.ipfin.co.uk Finanční vzdělávání v International Personal Finance Finanční vzdělávání v International Personal Finance International Personal Finance Kdo jsme? mezinárodní finanční společnost obsluhujeme 2.5 miliónu zákazníků v Polsku, České republice, Maďarsku, Rumunsku,

Více

FUNDRAISINGOVÝ PLÁN 2015-2017

FUNDRAISINGOVÝ PLÁN 2015-2017 FUNDRAISINGOVÝ PLÁN 2015-2017 Česká asociace paraplegiků CZEPA realizuje projekt vzdělávání zaměstnanců a zkvalitnění fundraisingu, který je podpořen Evropskou unií a rozpočtem České republiky. Evropský

Více

Future of Waste Pilotní projekty v Rakousku

Future of Waste Pilotní projekty v Rakousku Future of Waste Pilotní projekty v Rakousku Odhazování odpadků na veřejných prostranstvích v Rohrbachu Dialog se zainteresovanými subjekty - potraviny jsou cenné Zelené slavnosti trvale udržitelné kulturní

Více

Výsledky plýtvání potravinami pro střední Evropu a Českou republiku

Výsledky plýtvání potravinami pro střední Evropu a Českou republiku Výsledky plýtvání potravinami pro střední Evropu a Českou republiku V Tesco si myslíme, že jednoduše není správné, aby dobré potraviny přišly nazmar. Proto jsme hrdí na to, že jsme prvním maloobchodním

Více

To vše odděleně! Přitom mají stejný cíl: spokojeného zákazníka.

To vše odděleně! Přitom mají stejný cíl: spokojeného zákazníka. Firmy investují nemalé prostředky do posílení loajality zákazníků, zjišťování jejich spokojenosti a vnímání značky. Další prostředky směřují do výběru a motivace zaměstnanců, tréninků a školení, do průzkumů

Více

VELIKONOCE aneb (nejen) alkohol zabíjí

VELIKONOCE aneb (nejen) alkohol zabíjí VELIKONOCE aneb (nejen) alkohol zabíjí 22. března 2016 V období Zeleného čtvrtka až Velikonočního pondělí došlo v minulém roce k celkem 1 076 dopravním nehodám, při kterých bylo 14 osob usmrceno, 33 osob

Více

2002-2012. deset let autorizace

2002-2012. deset let autorizace 2002-2012 deset let autorizace Tříděním a recyklací odpadů se podařilo v roce 2011 snížit produkci skleníkových plynů o 1 031 238 t CO 2 ekv. a uspořit tolik energie, kolik v průměru spotřebuje za rok

Více

UDRŽITELNOST Z POHLEDU VÝROBCE OBALŮ Z VL

UDRŽITELNOST Z POHLEDU VÝROBCE OBALŮ Z VL UDRŽITELNOST Z POHLEDU VÝROBCE OBALŮ Z VL 10.5.2018 Ing. Martin Hejl THIMM Packaging JAK ZVÝŠIT PODPORU PRODEJE VYUŽITÍM MOŽNOSTÍ DIGITÁLNÍHO POTISKU OBALŮ Z VLNITÉ LEPENKY. 2 Využijte naši zkušenost.

Více

Výroční zpráva. Občanské sdružení PROHANDICAP. Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte.

Výroční zpráva. Občanské sdružení PROHANDICAP. Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte. Výroční zpráva 2014 Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte. Dalajláma Občanské sdružení PROHANDICAP Telefon: 474 653 502 U Dubu 1562 431 11 Jirkov

Více

Všechno pod kontrolou

Všechno pod kontrolou Všechno pod kontrolou Sociální odpovědnost Stěžejními pilíři sociální udržitelnosti ve společnosti Vetropack jsou: dodržovaný kodex správy a řízení podniku (Corporate Governance), závazný, transparentní

Více

Národní dny bez úrazů 2008 Chrudim 5.-25.6.2008

Národní dny bez úrazů 2008 Chrudim 5.-25.6.2008 Kampaň Národní dny bez úrazů je jednou z největších komunitních kampaní, která je zacílena na prevenci úrazů zejména u dětí a mládeže. Kampaň Národní dny bez úrazů, probíhající pod záštitou Světové zdravotní

Více

Klastr sociálních inovací a podniků - SINEC. Social Innovation & Enterprise Cluster

Klastr sociálních inovací a podniků - SINEC. Social Innovation & Enterprise Cluster Klastr sociálních inovací a podniků - SINEC Social Innovation & Enterprise Cluster co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ Sociální podnikání je činnost firem a komerčních společností, které vedle tvorby zisku usilují

Více

www.jihoceskarozvojova.cz

www.jihoceskarozvojova.cz www.jihoceskarozvojova.cz Jihočeská rozvojová o. p. s. Jsme neziskovou organizací vytvářející projekty na podporu sociálního a ekonomického rozvoje Jihočeského kraje. Působíme v oblasti podpory podnikání,

Více

Strategie udržitelného rozvoje firem. HEINEKEN Česká republika

Strategie udržitelného rozvoje firem. HEINEKEN Česká republika Strategie udržitelného rozvoje firem HEINEKEN Česká republika 2 Proč podnikáme? 3 Proč podnikáme? ABYCHOM VYTVÁŘELI ZISK Proč podnikáme? ABYCHOM VYTVÁŘELI URŽITELNÝ ZISK 4 5 Přístup k udržitelnému podnikání

Více

Společenská odpovědnost v KPMG Česká republika kpmg.cz

Společenská odpovědnost v KPMG Česká republika kpmg.cz Společenská odpovědnost v KPMG Česká republika kpmg.cz KPMG v České republice 2 Společenská odpovědnost v KPMG Česká republika Staráme se o dění kolem nás. Společenská odpovědnost je součástí naší firemní

Více

56 kg papíru, plastů, skla, nádob na třídění mají lidé v celé ČR k dispozici tun obalových odpadů se v ČR vytřídilo

56 kg papíru, plastů, skla, nádob na třídění mají lidé v celé ČR k dispozici tun obalových odpadů se v ČR vytřídilo 77 % 1 všech obalů bylo zrecyklováno 032 820 tun obalů uvedli výrobci na trh v ČR 793 658 tun obalových odpadů se v ČR vytřídilo 72 % Aktuálně třídí odpad už Čechů a 99 % obyvatel ČR má tu možnost. Recyklací

Více

ÚVOD. Publikace, Diverzita a pracovní trh ve 21. století, kapitola II. str. 11,

ÚVOD. Publikace, Diverzita a pracovní trh ve 21. století, kapitola II. str. 11, CHARTA DIVERZITY ÚVOD Ve dvacátém prvním století uspějí nebo neuspějí firmy díky svým lidem. Úspěch firem přichází s různorodými, globálně propojenými, vzdělanými a motivovanými zaměstnanci, kteří jsou

Více

Příklad regionální strategie RLZ

Příklad regionální strategie RLZ Motto: Vize je uskutečňovaná myšlenka. Dobrá strategie je strategie realizovaná. Poslání strategie RLZ Nastolení systémové změny, zaměřené na zvyšování konkurenceschopnosti kraje a státu prostřednictvím

Více

Politika Společ enske odpove dnosti Krajske ho ú r adú Jihomoravske ho kraje

Politika Společ enske odpove dnosti Krajske ho ú r adú Jihomoravske ho kraje Politika Společ enske odpove dnosti Krajske ho ú r adú Jihomoravske ho kraje Schválena dne 19. 8. 2013. Čtvrté vydání schválené 15. 8. 2017 nahrazuje třetí vydání účinné od 1. 2. 2017. JUDr. Roman Heinz,

Více

Národní dny bez úrazů 2010 Chrudim

Národní dny bez úrazů 2010 Chrudim Kampaň Národní dny bez úrazů je jednou z největších komunitních kampaní, která je zacílena na prevenci úrazů zejména u dětí a mládeže. Kampaň Národní dny bez úrazů, probíhající pod záštitou Světové zdravotní

Více

#DOSTBYLOPLASTU. iniciativa, osvěta a kampaň proti nadužívání jednorázového nádobí a jednorázových plastů zacílená na spolupráci firem a MŽP

#DOSTBYLOPLASTU. iniciativa, osvěta a kampaň proti nadužívání jednorázového nádobí a jednorázových plastů zacílená na spolupráci firem a MŽP #DOSTBYLOPLASTU iniciativa, osvěta a kampaň proti nadužívání jednorázového nádobí a jednorázových plastů zacílená na spolupráci firem a MŽP Je na čase rozloučit se s dobou plastovou. Se životem na jedno

Více

Společenská odpovědnost - nabídnout víc, než co zákon vyžaduje a společnost očekává

Společenská odpovědnost - nabídnout víc, než co zákon vyžaduje a společnost očekává Společenská odpovědnost - nabídnout víc, než co zákon vyžaduje a společnost očekává 1. ročník konference: Společenská odpovědnost v organizacích veřejné správy, 19. 11. 2013 Brno JUDr. Věra Vojáčková,

Více

MAS Lednicko-valtický areál, z.s. partner rozvoje Břeclavska

MAS Lednicko-valtický areál, z.s. partner rozvoje Břeclavska MAS Lednicko-valtický areál, z.s. partner rozvoje Břeclavska MAS Lednicko-valtický areál, z.s. Právní forma: zapsaný spolek Vznik: květen 2015 Počet členů: 27 Územní působnost: Břeclav, Bulhary, Hlohovec,

Více

V současné době lze vysledovat dva přístupy k CSR:

V současné době lze vysledovat dva přístupy k CSR: Společenská odpovědnost organizací (CSR) je koncept, známý v České republice řadu let. Společensky odpovědné aktivity, angažovanost vůči komunitě, realizace veřejně prospěšných projektů, to vše značí rostoucí

Více

Sociální integrace osob se zdravotním znevýhodněním

Sociální integrace osob se zdravotním znevýhodněním Kvadru o.p.s. nezisková organizace Sociální integrace osob se zdravotním znevýhodněním Kvadru o.p.s. byla založena v roce 2010 a poskytuje služby tělesně postiženým lidem, upoutaným na invalidní vozík

Více

ZVYŠUJEME KVALITU ŽIVOTA MUŽŮ

ZVYŠUJEME KVALITU ŽIVOTA MUŽŮ VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 ZVYŠUJEME KVALITU ŽIVOTA MUŽŮ LOM se zaměřuje na zvyšování kvality života mužů. Jeho posláním je podporovat aktivní přístup mužů k osobnímu rozvoji a zdraví, k zodpovědnému partnerství

Více

MAS Opavsko směřuje k energetické nezávislosti

MAS Opavsko směřuje k energetické nezávislosti MAS Opavsko směřuje k energetické nezávislosti Ing. Jiří Krist předseda sdružení MAS Opavsko Bc. Petr Chroust - manažer MAS Opavsko www.masopavsko.cz Energetická koncepce území MAS Opavsko Podklad pro

Více

Spolupráce s dodavateli. v praxi odpovědných firem

Spolupráce s dodavateli. v praxi odpovědných firem Spolupráce s dodavateli v praxi odpovědných firem Dodavatelé a odpovědnost Dodavatelský řetězec (Supply Chain) je komplexní systém organizací, lidí, technologií, aktivit, informací a procesů, vedoucí od

Více

PROČ SE INVESTICE DO VELETRHU PIVO 2018 VYPLATÍ?

PROČ SE INVESTICE DO VELETRHU PIVO 2018 VYPLATÍ? 22. - 25. 5. 2018 Mezinárodní veletrh PIVO je v Rusku vnímán jako významná mezinárodní událost v oblasti potravinářského průmyslu vším co je spojeného s pivovarnickým odvětvím, výrobou nealko nápojů, tj.

Více

VYHODNOCENÍ CELOSTÁTNÍHO MĚŘENÍ SPOKOJENOSTI ZAMĚSTNANCŮ ČESKÝCH NEMOCNIC 2011

VYHODNOCENÍ CELOSTÁTNÍHO MĚŘENÍ SPOKOJENOSTI ZAMĚSTNANCŮ ČESKÝCH NEMOCNIC 2011 VYHODNOCENÍ CELOSTÁTNÍHO MĚŘENÍ SPOKOJENOSTI ZAMĚSTNANCŮ ČESKÝCH NEMOCNIC 2011 HODNOCENÍ SE ZÚČASTNILO CELKEM 4095 RESPONDENTŮ 1 1 VYHODNOCENÍ JEDNOTLIVÝCH OTÁZEK 1.1 DOPORUČIL/A BYSTE SVÝM PŘÁTELŮM PRÁCI

Více

Cena Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost za rok 2016 Podnikatelský sektor DOTAZNÍK

Cena Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost za rok 2016 Podnikatelský sektor DOTAZNÍK Základní údaje o organizaci Organizace: Cena Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost za rok 2016 Podnikatelský sektor DOTAZNÍK Sídlo organizace: Kategorie: (*nehodící se škrtá) a) do 250 zaměstnanců*

Více

Den otevřených dveří HZ Topol 24. května 2013 od 8:00 do 17:00 hodin

Den otevřených dveří HZ Topol 24. května 2013 od 8:00 do 17:00 hodin 2013 Národní dny bez úrazů Kampaň Národní dny bez úrazů je jednou z největších komunitních kampaní, která je zacílena na prevenci úrazů zejména u dětí a mládeže. Kampaň Národní dny bez úrazů, probíhající

Více

SKUPINA AWT SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST A DOBROVOLNICTVÍ

SKUPINA AWT SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST A DOBROVOLNICTVÍ SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST A DOBROVOLNICTVÍ Co přinese Evropský rok dobrovolnictví? Zastoupení Evropské komise v ČR, Praha, 15. 2. 2011 PROFIL Jeden z klíčových hráčů na trhu dopravy a logistiky ve střední

Více

Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy

Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy ZA ROK 2017 1 ÚVOD Zpracování Závěrečné zprávy o plnění cílů a opatření Strategie

Více

Informace a zkušenosti z projektu OP RLZ výsledky, spolupráce s městy a veřejnou správou. Jiří Vavřínek CENIA

Informace a zkušenosti z projektu OP RLZ výsledky, spolupráce s městy a veřejnou správou. Jiří Vavřínek CENIA Informace a zkušenosti z projektu OP RLZ výsledky, spolupráce s městy a veřejnou správou Jiří Vavřínek CENIA Osnova 1. Řešení aspektů USV 2. Principy a výstupy ve veřejném sektoru 3. Projekt USV ZŠ Kladno

Více

Zkušenosti s realizací ekologických auditů škol a školských zařízení ve městě Vsetín

Zkušenosti s realizací ekologických auditů škol a školských zařízení ve městě Vsetín Zkušenosti s realizací ekologických auditů škol a školských zařízení ve městě Vsetín Kolektiv autorů MěÚ Vsetín: Bc. Věra Goldová Ing. Milan Půček, MBAMBA Ing. JiříTrezner Martin Kučný (SPKP Vsetín o.p.s.)

Více

Inkluzivní a kvalitní vzdělávání v územích se sociálně vyloučenými lokalitami. Realizátor projektu: ASZ Doba realizace:

Inkluzivní a kvalitní vzdělávání v územích se sociálně vyloučenými lokalitami. Realizátor projektu: ASZ Doba realizace: Inkluzivní a kvalitní vzdělávání v územích se sociálně vyloučenými lokalitami Realizátor projektu: ASZ Doba realizace: 2016 2022 Nabídka podpůrných aktivit pro obce v oblasti vzdělávání odborná podpora

Více

Ergotep, družstvo invalidů, sídlo Ergotep CSR Institutu o.p.s. Mgr. Lenka Pokorná ředitelka Ergotep CSR Institutu o.p.s. www.ergotepcsr.

Ergotep, družstvo invalidů, sídlo Ergotep CSR Institutu o.p.s. Mgr. Lenka Pokorná ředitelka Ergotep CSR Institutu o.p.s. www.ergotepcsr. Výroční zpráva 2013 Ergotep, družstvo invalidů, sídlo Ergotep CSR Institutu o.p.s. Mgr. Lenka Pokorná ředitelka Ergotep CSR Institutu o.p.s. www.ergotepcsr.cz Vážení přátelé, dovolte mi v této výroční

Více

ZELENÁ LOGISTIKA ŠKODA AUTO. Petra Sojková Plánování logistiky, ŠKODA AUTO

ZELENÁ LOGISTIKA ŠKODA AUTO. Petra Sojková Plánování logistiky, ŠKODA AUTO ZELENÁ LOGISTIKA ŠKODA AUTO Petra Sojková Plánování logistiky, ŠKODA AUTO 08.06.2018 Důležitost logistiky pro udržitelnost "Doteď jsme všichni věřili, že pro zvýšení vlastní konkurenceschopnosti můžeme

Více

FUNDRAISINGOVÝ PLÁN 2014

FUNDRAISINGOVÝ PLÁN 2014 FUNDRAISINGOVÝ PLÁN 2014 Česká asociace paraplegiků CZEPA realizuje projekt vzdělávání zaměstnanců a zkvalitnění fundraisingu, který je podpořen Evropskou unií a rozpočtem České republiky. Evropský sociální

Více

Plán zlepšování procesu MÍSTNÍ AGENDY 21 pro rok 2018

Plán zlepšování procesu MÍSTNÍ AGENDY 21 pro rok 2018 Plán zlepšování procesu MÍSTNÍ AGENDY 21 pro rok 2018 Strategický rámec rozvoje veřejné správy České republiky pro období 2014 2020 uvádí ve specifickém cíli 1.3 Rozšíření řízení kvality a zlepšení strategického

Více

Profil společnosti. Jsme partnerem výrobních firem na cestě ke světové třídě

Profil společnosti. Jsme partnerem výrobních firem na cestě ke světové třídě Profil společnosti Jsme partnerem výrobních firem na cestě ke světové třídě Jsme specialisté na výrobu Jsme ITeuro česká konzultační a softwarová společnost, která se specializuje na podnikové aplikace,

Více

Nadační fond Julinka Výroční zpráva 2015

Nadační fond Julinka Výroční zpráva 2015 Nadační fond Julinka Výroční zpráva 2015 Obsah: 1. Úvodní slovo 2. Základní údaje o Nadačním fondu Julinka 3. Struktura fondu 4. Poslání a účel fondu 5. Akce pořádané Nadačním fondem Julinka v roce 2014

Více

Cena Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost za rok 2017 Podnikatelský sektor DOTAZNÍK

Cena Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost za rok 2017 Podnikatelský sektor DOTAZNÍK Základní údaje o organizaci Organizace: Cena Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost za rok 2017 Podnikatelský sektor DOTAZNÍK Sídlo organizace: Kategorie: (*nehodící se škrtá) a) do 250 zaměstnanců*

Více

Sociální integrace osob se zdravotním znevýhodněním

Sociální integrace osob se zdravotním znevýhodněním Kvadru o.p.s. nezisková organizace Sociální integrace osob se zdravotním znevýhodněním Kvadru o.p.s. byla založena v roce 2010 a poskytuje služby tělesně postiženým lidem, upoutaným na invalidní vozík

Více

Iniciace a využití podnikatelské kavárny zapojení komunity do rozvoje území MAS Český sever. Žatec. LeaderFEST 2019

Iniciace a využití podnikatelské kavárny zapojení komunity do rozvoje území MAS Český sever. Žatec. LeaderFEST 2019 Iniciace a využití podnikatelské kavárny zapojení komunity do rozvoje území MAS Český sever Žatec LeaderFEST 2019 Pro region srdcem, hlavou, zkušenostmi! Využití podnikatelské kavárny pro přípravu SCLLD

Více

Závěr seriálu Prezentace středních škol a zaměstnavatelů přinesl výsledky ocenění Firma škole a Škola firmě

Závěr seriálu Prezentace středních škol a zaměstnavatelů přinesl výsledky ocenění Firma škole a Škola firmě Závěr seriálu Prezentace středních škol a zaměstnavatelů přinesl výsledky ocenění Firma škole a Škola firmě HRADEC KRÁLOVÉ 3. 4. 11. 2017 V Královéhradeckém Kongresovém centru Aldis vyvrcholila série veletrhů

Více

2002-2012. deset let autorizace

2002-2012. deset let autorizace 2002-2012 deset let autorizace Tříděním a recyklací odpadů se podařilo v roce 2011 snížit produkci skleníkových plynů o 1 031 238 t CO2 ekv. a uspořit tolik energie, kolik v průměru spotřebuje za rok 280

Více

2014 Zaměstnanecký HIV/AIDS Program

2014 Zaměstnanecký HIV/AIDS Program 2014 Zaměstnanecký HIV/AIDS Program Lenka Hrubčová listopad 2014 LS&CO. GLOBÁLNÍ ZAMĚSTNANECKÝ HIV/AIDS PROGRAM Věříme, že vzdělání je prvním krokem k řešení problémů s HIV / AIDS, a snažíme se nabídnout

Více

Naplňujme Evropskou chartu bezpečnosti silničního provozu září 2007

Naplňujme Evropskou chartu bezpečnosti silničního provozu září 2007 Naplňujme Evropskou chartu bezpečnosti silničního provozu září 2007 ČESKÁ RAFINÉRSKÁ, a.s. - založena v roce 1995 - je společným podnikem zahraničních akcionářů Unipetrol/PKN, Eni, Shell - zabývá se zpracováním

Více

Ekodesignový projekt. Centrum inovací a rozvoje (CIR) Centre for Innovation and Development

Ekodesignový projekt. Centrum inovací a rozvoje (CIR) Centre for Innovation and Development Ekodesignový projekt Centrum inovací a rozvoje (CIR) Ekodesign Centrum inovací a rozvoje (CIR) Vlastnosti a užitná hodnota každého je definována již v prvních fázích jejich vzniku. Při návrhu je nutné

Více

Jediný výrobce nápojových plechovek v ČR

Jediný výrobce nápojových plechovek v ČR Jediný výrobce nápojových plechovek v ČR Slovo úvodem Jmenuji se Radek Mádr a jsem ředitelem společnosti Ball Beverage Packaging Czech Republic s.r.o. V této brožuře bych vám chtěl představit naši společnost,

Více

Vytváření alumni programů Jana Ledvinová, Workshop KREDO, Praha,

Vytváření alumni programů Jana Ledvinová,  Workshop KREDO, Praha, Vytváření alumni programů Jana Ledvinová, www.fundraising.cz Workshop KREDO, Praha, 15. 9. 2015 www.kredo.reformy-msmt.cz Proč vytvářet absolventské programy? Fundraising ze soukromých zdrojů je pro univerzitu

Více

Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. Stanovy spolku

Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. Stanovy spolku Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. Stanovy spolku Název spolku : Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. čl. I. Název a sídlo Sídlo spolku : Městský úřad, Náměstí Osvobození 63, Cvikov, PSČ 471 54 čl. II. Účel

Více

S T A N O V Y občanského sdružení Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o. s.

S T A N O V Y občanského sdružení Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o. s. S T A N O V Y občanského sdružení Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o. s. čl. I. Název a sídlo Název sdružení : Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o.s. Sídlo sdružení : Městský

Více

Případové studie: M/01 Dopravní prostředky SOŠ a SOU podnikání a služeb Jablunkov, Školní 416, Jablunkov Stav ke dni: 29.7.

Případové studie: M/01 Dopravní prostředky SOŠ a SOU podnikání a služeb Jablunkov, Školní 416, Jablunkov Stav ke dni: 29.7. 1 Případové studie: 23-45-M/01 Dopravní prostředky Škola: SOŠ a SOU podnikání a služeb Jablunkov, Školní 416, 739 91 Jablunkov Stav ke dni: 29.7.2014 Úvodní komentář k případové studii: SOŠ a SOU podnikání

Více

eventová a reklamní agentura představení

eventová a reklamní agentura představení eventová a reklamní agentura představení Eventon je neformální sdružení profesionálu ve svých oborech. Hlavní výhoda spolupráce s námi je spojení zkušeností z oborů event managementu, komunikace, médií

Více

Národní strategie rozvoje cyklistické dopravy ČR pro léta 2013 2020 a strategie BESIP

Národní strategie rozvoje cyklistické dopravy ČR pro léta 2013 2020 a strategie BESIP Národní strategie rozvoje cyklistické dopravy ČR pro léta 2013 2020 a strategie BESIP Ing. Jaroslav Martinek, CDV Jaroslav.martinek@cdv.cz +420 602 503 617 www.centralmeetbike.eu + www.cyklostrategie.cz

Více

ASOCIACE SPOLEČENSKY ODPOVĚDNÝCH FIREM

ASOCIACE SPOLEČENSKY ODPOVĚDNÝCH FIREM ASOCIACE SPOLEČENSKY ODPOVĚDNÝCH FIREM ASOCIACE SPOLEČENSKY ODPOVĚDNÝCH FIREM Žádný člověk není ostrovem, nikdo není sám pro sebe... www.spolecenskaodpovednostfirem.cz IMPLEMENTACE VZDĚLÁVÁNÍ O asociaci

Více

CSR a manažerská odpovědnost

CSR a manažerská odpovědnost Impuls Fórum Corporate Social Responsibility Hodnotově orientovaná manažerská odpovědnost v podnikatelské sféře CSR a manažerská odpovědnost Prof. Dr. Dr. Peter Fonk Vedoucí Institutu pro aplikovanou etiku

Více

INSTITUT CIRKULÁRNÍ EKONOMIKY, Z. Ú. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 PRO SVĚT, KDE ODPAD JE ZDROJEM.

INSTITUT CIRKULÁRNÍ EKONOMIKY, Z. Ú. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 PRO SVĚT, KDE ODPAD JE ZDROJEM. INSTITUT CIRKULÁRNÍ EKONOMIKY, Z. Ú. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 PRO SVĚT, KDE ODPAD JE ZDROJEM. O NÁS Institut Cirkulární Ekonomiky je nevládní nezisková organizace zřízená pro rozvoj cirkulární ekonomiky v podmínkách

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2011. PRO-BIO LIGA ochrany spotřebitelů potravin a přátel ekologického zemědělství

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2011. PRO-BIO LIGA ochrany spotřebitelů potravin a přátel ekologického zemědělství VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2011 PRO-BIO LIGA ochrany spotřebitelů potravin a přátel ekologického zemědělství Základní údaje Název organizace: PRO-BIO LIGA ochrany spotřebitelů potravin a přátel ekologického

Více

Evropská agentura pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci (EU-OSHA)

Evropská agentura pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci (EU-OSHA) Evropská agentura pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci (EU-OSHA) PŘEDSTAVENÍ AGENTURY 2016 Bezpečnost a ochrana zdraví při práci je věcí každého z nás. Cenná pro Vás. Přínosná pro firmu. Kdo jsme

Více

Buďte vpoho a v pohybu, aneb Práce s mladými lidmi v Nadaci Vodafone. Inga Kaškelyte, 20.4.2010

Buďte vpoho a v pohybu, aneb Práce s mladými lidmi v Nadaci Vodafone. Inga Kaškelyte, 20.4.2010 Buďte vpoho a v pohybu, aneb Práce s mladými lidmi v Nadaci Vodafone Inga Kaškelyte, 20.4.2010 Nadace Vodafone aneb kdo jsme? založena v roce 2006 4 grantové programy Vpoho, Vpohybu, Rok jinak a Technologie

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Kruh rodiny, o. p. s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Kruh rodiny, o. p. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Kruh rodiny, o. p. s. Kruh rodiny, o. p. s. 2 Sídlo společnosti: Prosecká 64, 190 00 Praha 9 IČ: 2083094 www.kruh-rodiny.cz Kontakt Mgr. Marie Oktábcová, ředitelka společnosti E-mail:

Více

INOVAČNÍ VOUCHERY V PRAZE

INOVAČNÍ VOUCHERY V PRAZE INOVAČNÍ VOUCHERY V PRAZE Ing. Pavel Holman Koordinátor inovačních voucherů Rozvojové projekty Praha, a.s. Projekt Akcelerace na území HMP realizuje společnost Rozvojové projekty Praha, a.s. Kontext projektu

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 KRAJANKA SOCIÁLNÍ PODNIK

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 KRAJANKA SOCIÁLNÍ PODNIK VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 KRAJANKA SOCIÁLNÍ PODNIK 1 ÚVOD Milé čtenářky, milí čtenáři, Krajanku sociální podnik (www.krajankasp.cz) jsme založili v březnu 2013 jako první farmářský obchod v Kroměříži.

Více

Cena hejtmana kraje za společenskou odpovědnost veřejný sektor ostatní organizace (mimo obce)

Cena hejtmana kraje za společenskou odpovědnost veřejný sektor ostatní organizace (mimo obce) DOTAZNÍK Cena hejtmana kraje za společenskou odpovědnost veřejný sektor ostatní organizace (mimo obce) Základní údaje o organizaci Organizace: Sídlo organizace: Odpovědný zástupce/odpovědná zástupkyně:

Více

STRATEGIE ROZVOJE KANCELÁŘE VEŘEJNÉHO OCHRÁNCE PRÁV NA ROKY

STRATEGIE ROZVOJE KANCELÁŘE VEŘEJNÉHO OCHRÁNCE PRÁV NA ROKY STRATEGIE ROZVOJE KANCELÁŘE VEŘEJNÉHO OCHRÁNCE PRÁV NA ROKY 2016 2021 II Úkolem Kanceláře veřejného ochránce práv (dále jen Kancelář ), je poskytovat ochránci servis a podporu nezbytnou k naplnění poslání,

Více

Výzkum postojů Čechů k zálohovému systému

Výzkum postojů Čechů k zálohovému systému Výzkum postojů Čechů k zálohovému systému Prezentace 22. ledna 209 Hlavním cílem výzkumu bylo zjistit, jaký mají Češi postoj k současnému zálohovému systému na skleněné lahve a jak jsou otevřeni jeho případnému

Více

Stanovy spolku Pro Jedničku, z. s.

Stanovy spolku Pro Jedničku, z. s. Stanovy spolku Pro Jedničku, z. s. 1. NÁZEV A SÍDLO 1.1 Název spolku je: Pro Jedničku, z. s. (dále jen spolek ). 1.2 Sídlem spolku je: Loretánská 174/3, 118 00 Praha 1 2. ÚČEL spolku 2.1 Spolek je dobrovolným,

Více

DOTAZNÍK. Cena hejtmana kraje za společenskou odpovědnost. Základní údaje o organizaci

DOTAZNÍK. Cena hejtmana kraje za společenskou odpovědnost. Základní údaje o organizaci Cena hejtmana kraje za společenskou odpovědnost DOTAZNÍK Základní údaje o organizaci Organizace: Sídlo organizace: Kategorie: (*nehodící se škrtá) do 50 do 250 nad 250 zaměstnanců Zmocněnec pro jednání:

Více

Cena Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost za rok 2017 Organizace veřejného sektoru DOTAZNÍK

Cena Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost za rok 2017 Organizace veřejného sektoru DOTAZNÍK Základní údaje o organizaci Organizace: Sídlo organizace: Zmocněnec pro jednání: Cena Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost za rok 2017 Organizace veřejného sektoru DOTAZNÍK Při vyplňování dotazníku

Více

SMĚR MODERNÍHO PODNIKÁNÍ

SMĚR MODERNÍHO PODNIKÁNÍ SMĚR MODERNÍHO PODNIKÁNÍ NADSTANDARDNÍ VÝDĚLKY OBROVSKÉ OBCHODNÍ PŘÍLEŽITOSTI SEBEREALIZACE PODPORA ZKUŠENOSTI SVOBODA to je výčet několika výhod, které nabízíme při společné spolupráci v projektu NEXT

Více

Recyklace je ekologická a ekonomická. Recyklace šetří zdroje surovin

Recyklace je ekologická a ekonomická. Recyklace šetří zdroje surovin Sklo zůstává sklem Recyklace je ekologická a ekonomická Zákazníci dávají dnes přednost výrobkům šetrným k životnímu prostředí. Sklo jednoznačně překonává ostatní obalové materiály, protože se vynikajícím

Více

Svoboda díky technologiím

Svoboda díky technologiím callcentrum UNiQ Callcentrum Svoboda díky technologiím Zabýváme se vývojem technologií, které pomáhají firmám zvýšit jejich efektivitu a uspořit čas. Díky automatizovanému softwaru, přinášíme lidem více

Více

STRATEGICKÝ RÁMEC MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ DO ROKU 2023 PRO ORP IVANČICE

STRATEGICKÝ RÁMEC MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ DO ROKU 2023 PRO ORP IVANČICE STRATEGICKÝ RÁMEC MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ DO ROKU 2023 PRO ORP IVANČICE Zpracováno v rámci projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Ivančice Registrační číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000680

Více

Cena Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost veřejný sektor ostatní DOTAZNÍK

Cena Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost veřejný sektor ostatní DOTAZNÍK Cena Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost veřejný sektor ostatní DOTAZNÍK Základní údaje o organizaci Organizace: Sídlo organizace: Kategorie: (*nehodící se škrtá) do 50 zaměstnanců nad 50 zaměstnanců

Více

MÁ NEBEZPEČNÉ LÁTKY POD KONTROLOU

MÁ NEBEZPEČNÉ LÁTKY POD KONTROLOU Bezpečnost a ochrana zdraví při práci je věcí každého z nás. Cenná pro Vás. Přínosná pro firmu. Zdravé pracoviště MÁ NEBEZPEČNÉ LÁTKY POD KONTROLOU #EUhealthyworkplaces www.healthy-workplaces.eu Ceny za

Více

Rozesláno dne 15. února 2016 Částka 1 OBSAH:

Rozesláno dne 15. února 2016 Částka 1 OBSAH: VĚSTNÍK KRAJE VYSOČINA Ročník 2016 Rozesláno dne 15. února 2016 Částka 1 OBSAH: 1. Veřejnoprávní smlouva uzavřená mezi obcí Lány a městem Chotěboř extranet.kr-vysocina.cz/vestnik/2016/001.pdf 2. Veřejnoprávní

Více

SLOŽENÍ ODPOVĚDNÝCH ORGÁNŮ SPOLEČNOSTI

SLOŽENÍ ODPOVĚDNÝCH ORGÁNŮ SPOLEČNOSTI Výroční zpráva 2015 SLOŽENÍ ODPOVĚDNÝCH ORGÁNŮ SPOLEČNOSTI Správní rada předseda: člen: Jiří Herynek (do 16. 12. 2015) Bc. Petr Herynek (od 16. 12. 2015) Jiří Herynek Ing. Jarmila Menšíková Dozorčí rada

Více

Udržitelnost a reporting. Workshop v rámci Fóra pro udržitelné podnikání

Udržitelnost a reporting. Workshop v rámci Fóra pro udržitelné podnikání www.pwc.com Workshop v rámci Fóra pro udržitelné podnikání Obsah workshopu Proč mluvit o reportingu a proč reportovat? Jiří Zouhar, PwC Reportingový rámec GRI malá ochutnávka Radka Nedvědová, PwC The Academy

Více

DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO VÁŠ PODNIK

DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO VÁŠ PODNIK DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO VÁŠ PODNIK PROČ VYUŽÍVAT DOTACE? VÝZKUM A VÝVOJ Strukturální fondy EU je možné využít na celou řadu záměrů. V programovém období 2014-2020 je pro podnikatele připraveno více než

Více

PODNIKATELSKÉ MOTTO A HODNOTY

PODNIKATELSKÉ MOTTO A HODNOTY PODNIKATELSKÉ MOTTO A HODNOTY Podnikatelské motto Naše cesta k úspěchu Podnikatelské motto popisuje samozřejmost existence skupiny EVVA a umožňuje orientaci organizace jako celku. Tvoří základnu podnikatelské

Více

Výroční zpráva za rok 2014

Výroční zpráva za rok 2014 Lůžkové a sociální centrum pro seniory o.p.s. Chrudim I, Resselovo náměstí čp.113 Výroční zpráva za rok 2014 Zpracoval : Ing.Milan Jiruška, ředitel o.p.s. e mail : domovsenioru1@chrudim.cz www.domovsenioruchrudim.cz

Více

PROJEKT ZAMĚSTNÁVÁNÍ ODSOUZENÝCH VĚZNICE VINAŘICE,

PROJEKT ZAMĚSTNÁVÁNÍ ODSOUZENÝCH VĚZNICE VINAŘICE, PROJEKT ZAMĚSTNÁVÁNÍ ODSOUZENÝCH VĚZNICE VINAŘICE, 29. 8. 2016 Co se dnes dozvíte a kdo bude hovořit Projekt zaměstnávání odsouzených společně představí: Robert Pelikán, ministr spravedlnosti Martin Kučera,

Více

K U L T U R A & H O D N O T Y

K U L T U R A & H O D N O T Y K U L T U R A & HODNOTY FILOZOFIE SPOLEČNOSTI MOOG Naše firemní filozofie není složitá. Důvěřujeme lidem, kteří pro nás pracují a věříme, že každému se lépe pracuje v prostředí vzájemné důvěry, kde se

Více

RADEGAST. Vladimír JURINA, manažer firemní značky společnosti Plzeňský Prazdroj vladimir.jurina@pilsner.sabmiller.com

RADEGAST. Vladimír JURINA, manažer firemní značky společnosti Plzeňský Prazdroj vladimir.jurina@pilsner.sabmiller.com RADEGAST Vladimír JURINA, manažer firemní značky společnosti Plzeňský Prazdroj vladimir.jurina@pilsner.sabmiller.com Obsah Představení společnosti Význam odpovědnosti Pro značku Pro firmu Radegast odpovědný

Více

BMW Group Česká republika

BMW Group Česká republika pro Média Group Česká Dr. Josef Reiter Generální ředitel, Group Česká Group Group je se značkami, MINI a Rolls-Royce jedním z nejúspěšnějších výrobců automobilů a motocyklů na světě. Je globální společností

Více

Vzdělání od NFOZP na míru pro firmy i jednotlivce další krok k zaměstnávání OZP na volném trhu práce

Vzdělání od NFOZP na míru pro firmy i jednotlivce další krok k zaměstnávání OZP na volném trhu práce Vzdělání od NFOZP na míru pro firmy i jednotlivce další krok k zaměstnávání OZP na volném trhu práce 2 Sociální pilíř Environmentální pilíř Ekonomický pilíř Sociální pilíř CSR 3 Rovné příležitosti Rozmanitost

Více